SACCSIV – blog ortodox

La MARASESTI si RUSII au pierdut 25 650 de oameni

Posted in Uncategorized by saccsiv on Decembrie 4, 2015

Dupa cum prevazusem in articolul ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, s-a vorbit extrem de putin la tv despre ceea ce conteaza, deci doar in treacat despre Marasesti. Iar cand au abordat totusi oleaca tema, au batut campii. De exemplu, la Antena 3, cand s-a amintit de marea batalie, nocivul Radu Tudor a vorbit mai mult despre francezi decat despre romani iar despre rusi nimic.

Iata insa ce putem citi la Bătălia de la Mărăşeşti, pe unde nu se trece! de pe Historia:

Bătălia de la Mărăşeşti s-a desfăşurat în trei etape, din 24 iulie/6 august până în 21 august/3 septembrie 1917, pe o lungime a frontului de aproximativ 35 km şi a fost cea mai importantă confruntare miliară de pe frontul român din vara anului 1917. Forţele care s-au opus în timpul luptelor au fost semnificative: pe de o parte, Armata IV rusă – compusă 84 de batalioane, 32 de escadroane, 79 de baterii – şi Armata I română – alcătuită din şase divizii, printre care una de cavalerie, trei brigăzi, Grupul de artilerie grea, Grupul II aeronautic, iar de partea Puterilor Centrale, Armata IX germană(general de infanterie Johannes von Eben) – formată din 174 de batalioane, 16 de escadroane, 150 de baterii, trei escadrile, o companie de ciclişti ş.a.

[…]

Bătălia de la Mărăşeşti a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă. În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni – anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor – dintre care 5.125 de morţi, 9.818 de dispăruţi şi 12.467 de răniţi. Armata IV rusă a suferit şi ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morţi, 10.400 de răniţi şi 8.167 de dispăruţi. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morţi, răniţi şi dispăruţi.

 

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. el said, on Decembrie 4, 2015 at 3:53 pm

  ce spui tu frate saccsiv, ca astia sunt spalati destul pe creieri sa creada indoctrinarea ieftina cum ca odinioara „rusii e mujici rai,imperialisti si cotropitori” , iar acum ne-au molipsit si de boala comunismului ! rusii e rai” NUMAI romanii sunt cel mai ales popor crestin si cel mai „prigonit” !! restul neamurilor ortodocse si rusii si grecii, sraii au bulgarii sunt doar niste adunaturi de cotropitori nedrepti cu „bunul” si „neprihanitul” neam romanesc ! ….no comment
  asta de SABLONUL dupa care au mintile formatate de IGNORANTA si ORBIREA lor MAJORITATEA dintre fratii romani crestini ortodocsi, multumim ca mai pui lucrrurile la punct si pentru „istoricii” astia „patrioti” care cred ca DOAR ei sunt „victimele”.

  Apreciază

 2. geo said, on Decembrie 4, 2015 at 5:48 pm

  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/109884#id_crtA11874_ttl

  Codul Civil are 2664 de articole (4×666=2664!!!)???

  Apreciază

 3. timisorean1 said, on Decembrie 4, 2015 at 11:12 pm

  Au murit mai multi rusi decat romani?! Probabil sunt considera morti si cei disparuti si atunci cifrele sunt aproximativ egale.(in jur de 15000 morti si disparuti)

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: