SACCSIV – blog ortodox

17 ani de la mutarea la Domnul a parintelui ILIE CLEOPA

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 2, 2015

Parintele Ilie Cleopa s-a nascut pe 10 aprilie 1912, in comuna Sulita, judetul Botosani, intr-o familie de tarani – Alexandru si Ana Ilie, cu zece copii. Trei ani de zile a facut ucenicie la schimonahul Paisie Olaru, pustnic in Schitul Cozancea. A intrat in viata monahala in anul 1929, la Manastirea Sihastria. A fost calugarit in 1937, ales egumen interimar in 1942 la Manastirea Sihastria si staret in anul 1945. Este transferat la Manastirea Slatina din Suceava in 1949, impreuna cu 30 de monahi, unde va sta pana in anul 1956. Revine la Manastirea Sihastria, devenind duhovnicul intregii obsti de aici. Fiind urmarit de securitate, se retrage in 1948 pentru sase luni in padurile din jurul Manastirii Sihastria. Din cauza securitatii se retrage intre anii 1952-1954 in Muntii Stanisoara, impreuna cu parintele Arsenie Papacioc. La cererea patriarhului Iustinian, va reveni din pustie la Manastirea Slatina. In primavara anului 1959 se retrage pentru a treia oara in pustie, unde se nevoieste mai bine de cinci ani. In 1964 revine in Manastirea Sihastria, si va dedica intreaga viata misiunii duhovnicesti pana pe 2 decembrie 1998, cand trece la cele vesnice.

Cititi va rog mai multe in articolul de pe blogul

Astradrom

   Cititi va rog si:

INTERESANT: In 1990 se planuia ca Parintele Ilie Cleopa sa fie Patriarh, in timp ce Dan Ilie Ciobotea (viitorul Patriarh) sa conduca real BOR-ul …

Iata si cateva inregistrari cu parintele, precum si invataturi si predici:

Parintele Ilie Cleopa: DE CATE FELURI SUNT OAMENII DEMONIZATI?

PARINTELE ILIE CLEOPA CATRE PREOTI: Ce sa invete in predici si in scaunul de spovedanie despre DESFRANARE

NE SPOVEDIM? SUNTEM SIGURI? Arhimandrit Cleopa Ilie: INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE

Parintele Ilie Cleopa – CELE 12 TREPTE ALE PACATULUI

Sfatul dracilor – CUM INSEALA DIAVOLUL PE OM

Parintele Ilie Cleopa despre idolul NOROC. Nu mai ziceti „noroc”, caci va inchinati la dracul cumplit MOLOH

VIDEO – Parintele Ilie Cleopa: Care este cea mai mare intelepciune?

VIDEO: Parintele ILIE CLEOPA despre sectanti, milostenie si smerenie

INVIEREA FIULUI VADUVEI DIN NAIN. Duminica a XX-a după Rusalii. Predici: video – Mitropolitul Bartolomeu Anania si Parintele Ilie Cleopa

VINDECAREA DEMONIZATULUI DIN TINUTUL GHERGHESENILOR

TANARUL CEL BOGAT (Duminica a 12-a după Rusalii)

DATORNICUL NEMILOSTIV

 Vlad Herman:

„Manca-v-ar Raiul!”. Despre viata Parintelui Ilie Cleopa

Inmormantarea Parintelui Cleopa Ilie 

 

Tagged with:

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on decembrie 2, 2015 at 9:41 pm

    Părintele Ilie Cleopa: Stiliştii au grave abateri canonice

    „– Părinte, care sunt abaterile canonice ale stiliştilor?

    – Stiliştii au şi grave abateri canonice. Iată care sunt cele mai grave:

    1. Nu ascultă de hotărârea Patriarhiei Ecumenice din Constrantinopol din anul 1923, care a hotărât îndreptarea calendarului vechi.

    2. Nu ascultă nici de Patriarhia Ierusalimului.

    3. Nu ascultă de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române şi de hotărârea întâi-stătătorilor tuturor Bisericilor Ortodoxe, care s-au adunat la Moscova în anul 1948.

    4. Episcopii şi preoţii lor, precum şi creştinii conduşi de ei, se depărtează de la slujirea şi împărtăşirea cu preoţii şi ierarhii noştri, din ură, mândrie, răzvrătire şi neascultare, căzând prin aceasta sub osânda canoanelor 12, 13, 14 şi 15 ale Sinoadelor 1 şi 2 din Constantinopol; 31 şi 34 ale Sinodului al VI-lea ecumenic; 5 al Sinodului din Anfiohia şi altele.

    5. Botează şi cunună a doua oară, săvârşind o mare erezie şi greşeală dogmatică.

    6. Au rupt legătura duhovnicească cu ierarhia canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

    7. Hulesc şi defaimă patriarhii, episcopii şi preoţii Bisericii care ţin stilul nou, numindu-i „catolici”, „lipsiţi de har”, „eretici” etc.

    8. Au făcut mănăstiri fără aprobarea Sfântului Sinod.

    9. Preoţii stilişti se duc prin sate străine şi fac slujbe pe ascuns, fără să ţină seama de aprobarea episcopului locului şi a patriarhului din acele parohii.

    Şi aceste sunt câteva din greşelile şi abaterile canonice ale celor ce ţin stilul vechi în ţara noastră.

    – Stiliştii sunt consideraţi eretici?

    – Nu. Sunt schismatici, adică dezbinaţi de Biserica Ortodoxă, căci au călcat legile bisericeşti administrative, organizându-şi mănăstiri şi biserici deosebite, fără aprobarea Sfântului Sinod. Iar dacă îndrăznesc să boteze a doua oară, atunci se fac eretici, potrivit cu canonul 47 Apostolic şi alte canoane.

    Calendarul este un ceas. A fost schimbat de cinci ori până acum şi, când va fi nevoie, iar o să-l schimbe.

    Calendarul este un ceas al vremii şi tu dacă ai un ceas cu o oră în urmă sau cu două, de-acum al tău este bun, că a rămas în urmă? Sau pentru calendar să ne sfădim, să ne dezbinăm, să ne urâm că nu mai suntem ortodocşi? Ai auzit vreodată zicând: „Sfinte mucenice calendare, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi?” Ai auzit nebunii de acestea? Calendarul dacă ar fi sfânt, ar trebui să ne închinăm la calendar! Ori calendarul este dogmă? Toate dogmele sunt sintetizate în Crez.

    Ai auzit vreodată: „Cred într-unul calendar?” Ai auzit nebunii din acestea? Calendarul nu-i dogmă, nu-i sfânt! Este un ceas al vremii. De ce te închini la el şi din cauza lui nu te supui Bisericii şi te apuci să faci de capul tău hirotoniri.

    Vezi la Efeseni ce spune la capitolul 1, 21-22: Biserica este Trupul lui Hristos. Vezi şi la Galateni 18-19: Cap al Bisericii este Hristos. Şi la Coloseni ai văzut ce-i Biserica? Cine s-a rupt de Biserică, ori sectar ori stilist, orice ari fi, s-a rupt de Trupul lui Hristos şi nu are mântuire în veacul veacului! Aşa să ştiţi. Nu ne închinăm la calendar niciodată!

    Şi aceşti stilişti, care sunt nesupuşi Bisericii până în ziua de azi, rămân o fracţiune eretică care nu se va îndrepta, că zice aşa: De la tot păcatul se întoarce omul uşor, dar de la eres, foarte greu! Şi aceasta pentru că se întunecă partea raţională a sufletului. Degeaba îi spun eu că aici este alb, că el vede negru. Şi atunci foarte greu se întoarce, aşa rămâne. Aşa rămân şi sectele şi celelalte.”
    (Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 3, Ed. Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamț, 2004, p. 126-128)

    Apreciază

  2. Gabriel said, on decembrie 2, 2015 at 10:20 pm

    Părintele Justin despre pictura Părintelui Arsenie Boca

    Cu ani în urmă câţiva dintre noi l-am întrebat pe Părintele Justin despre Părintele Arsenie Boca câteva lucruri care ne nedumereau. Nu am fost singurii, multă lume a întrebat şi a primit răspuns după puterea fiecăruia. În deliberările pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca au apărut foarte multe mărturii, atît despre lucrările dumnezeieşti săvîrşite în vieţile oamenilor prin credinţa sa, cît şi contestări înverşunate. Mănăstirea noastră nu are o opinie unilaterală despre un subiect atît de complex precum viaţa, personalitatea şi activitatea Părintelui Arsenie Boca, însă ne vom aduce, încet încet, şi noi contribuţia de mărturii, în măsura în care ne va lumina Dumnezeu. Deocamdată însă nu ne exprimăm nicidecum opiniile şi mărturiile noastre personale, ci numai ceea ce ne-a răspuns Părintele Justin. Răspunsurile Cuvioşiei Sale sunt în număr mare, date multora dintre ucenicii şi ucenicele sale. Redăm doar cîteva, pentru început:

    Întrebare: Care sunt scrierile autentice ale Părintelui Arsenie, şi cum să le diferenţiem de sutele de scrieri care i se atribuie? Fiindcă nu poate fi judecată ortodoxia cugetării cuiva pe textele altcuiva.
    Răspuns: Cărţile scrise de Părintele Arsenie sunt numai două: Cărarea Împărăţiei şi Cuvinte vii. Restul sunt probabil compilaţii alcătuite de alte persoane, modificate sau cu totul inventate de aceia. Ortodoxia Părintelui Arsenie se poate căuta în cele două cărţi ale sale.

    Întrebare: Cum se explică mulţimea erorilor din erminia picturii de la Drăgănescu?
    Răspuns: Drăgănescu este o expresie a artistului. Dar este o greşeală pe care Dumnezeu i-a iertat-o, pentru mulţimea uriaşă a faptelor lui bune din restul vieţii sale. Sunt convins că s-a pocăit de acele picturi, dar n-a mai fost vreme să schimbe ceva.

    Întrebare: Deci pictura de la Drăgănescu nu reflectă gândirea dogmatică a Părintelui Arsenie? Seamănă perfect cu pictura post-modernă din America şi Rusia anilor 50!
    Răspuns: Faptele lui, minunile lui, puterea lui Hristos din el, credinţa lui reflectă gândirea dogmatică a Părintelui Arsenie. Nu pictura de la Drăgănescu, care este cu totul aparte faţă de predania iconografică ortodoxă şi pe care n-o putem include în tradiţia ortodoxă, fiindcă este o artă înscrisă în curentul acesta post-modernist. La fel ca şi anumite texte imnografice ale lui Sandu Tudor, care n-a greşit dogmatic doar pentru că s-a exprimat cu un limbaj mai aşa… E pur şi simplu o latură a artiştilor din ei, necanonică, însă Dumnezeu i-a iertat pentru aceste lucruri necanonice, pentru mărimea dragostei lor faţă de El.

    Întrebare: Şi cum să ne raportăm deci faţă de unicitatea aceasta a picturii de la Drăgănescu?
    Răspuns: Ca faţă de orice patrimoniu cultural, dar nu poate fi integrat în tradiţia artei patristice. O parte a poeziei lui Radu Gyr este diferită de atitudinea ortodoxă, canonică, dar existenţa acelor poezii nu înseamnă că Gyr nu era ortodox.

    Întrebare: Dar de ce sunt aşa de vehemenţi unii Părinţi împotriva Părintelui Arsenie?
    Răspuns: Păi, l-au judecat într-un anume moment şi au rămas la acel moment, nu au privit viaţa lui în ansamblu.

    Întrebare: Unii spun că Părintele Arsenie, cât era în închisoare, s-a dezis de ataşamentul său faţă de doctrina naţionalistă pe care o iubea.
    Răspuns: Dacă s-ar fi dezis, nu l-ar fi prigonit comuniştii toată viaţa.

    Întrebare: Părintele Arsenie Papacioc spune că nu respecta canoanele vieţuirii monahale – era apropiat de Maica Stareţă, purta haine mireneşti.
    Răspuns: Şi Părintele Arsenie (Papacioc) e apropiat faţă de Maica Stareţă. Şi eu sunt apropiat de Maica Stareţă! (Zâmbeşte) Orice duhovnic de mănăstire de maici trebuie să fie apropiat de cea care păstoreşte sufletele celor pentru care el se chezăşuieşte. Dar ce e important e că o viaţă în prigoană nu se judecă la fel cu o viaţă în care omul are libertate de mişcare şi de exprimare. Părintele Arsenie Boca n-a ales de bună voie să calce anumite canoane; a fost silit de împrejurări, la fel ca şi noi, cei din închisori. Noi n-am avut cum să ţinem canoanele, şi am purtat haine mireneşti vărgate ani de zile. E vorba de o situaţie grea, de prigonire. Părintele Arsenie era un mare ascet.

    Întrebare: Dar de ce şi-a pictat propriul chip în icoanele Sfinţilor?
    Răspuns: Neputinţa lui ca artist. Foarte mulţi iconari fac această greşeală inconştientă. De exemplu, marele şi neîntrecutul iconar Pansellinos! Toţi Sfinţii lui seamănă cu el!

    Întrebare: Cine este Părintele Arsenie Boca pentru Biserică, pentru noi ca ţară?
    Răspuns: Este un apostol cu o lucrare uriaşă, care creşte mereu. Toate greşelile lui i s-au iertat pentru această lucrare mare, şi nu numai că i s-au iertat, dar mijloceşte pentru iertarea greşelilor noastre.

    Întrebare: Şi ce facem totuşi cu aceste picturi neortodoxe, că lumea le ia ca direcţie de urmat, le multiplică, etc.?
    Răspuns: Le evităm. Icoanele adevărate făcute de Părintele Arsenie sunt oamenii pe care i-a întors la Hristos şi la Ortodoxie. Aceia sunt icoanele lui reale. Sunt şi unele din cele pictate, dar mai puţin.

    Întrebare: Dar cu mulţimea de fanatisme şi obiecte de cult care sunt folosite în comerţul acesta bisericesc cu privire la Părintele Arsenie ce e de făcut? Circulă nişte picturi pietiste, făcute de oameni credincioşi, dar tare netalentaţi. Tot felul de tablouri, brăţări, lucruri din acestea. Seamănă cu arta monofizită, n-au nici o legătură cu cea ortodoxă, ca şi cântarea bisericească din Ardeal.
    Răspuns: Standardizarea artelor bisericeşti e treaba ierarhilor. Noi avem doar datoria să încurajăm arta tradiţională ortodoxă.

    Întrebare: Cum să ne purtăm faţă de Părintele Arsenie?
    Răspuns: Cu aceeaşi evlavie ca faţă de toţi Părinţii Bisericii Ortodoxe. Nu cu mai multă, dar nici cu mai puţină.

    Întrebare: Dar cum să ne purtăm faţă de oamenii care au păreri extreme (pro sau contra) faţă de el?
    Răspuns: Cum să vă purtaţi? Cu dragoste, măi! Cu dragoste!…

    (Relatare din însemnările noastre; vor urma şi altele. Dacă aveţi înregistrări cu Părintele Justin pe acest subiect, vă rugăm să ni le faceţi cunoscute.)

    http://manastirea.petru-voda.ro/2015/12/01/parintele-justin-despre-pictura-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază

    • artion said, on decembrie 3, 2015 at 2:33 pm

      Un comentariu al parintelui Arsenie Boca referitor la pictura de la Draganescu. Cateva precizari pe care dansul le face, desi insuficiente, totusi au importanta.

      Materialul se gaseste aici :
      http://foiab.ro/genezapicturii.html

      Ar trebui sa ne aruncam putin atentia pe acest dialog dintre parintele Arsenie Boca si parintele Savian Bunescu (preotul paroh al Bisericii „Sfantul Nicolae” , de la Draganescu intre anii 1937-1999):

      „Până încă nu erau desenate aceste teme, Părintele Bunescu punea întrebarea:
      Pr Savian : – Şi cum arăţi pe Domnul Hristos ca Judecător?
      Pr Arsenie Boca : – Îmbrăcat arhiereu, cu mitră pe cap, cu Evanghelie în stânga şi binecuvântând.
      Pr Savian : – Dar de aci nu rezultă că e Judecător.
      Pr Arsenie Boca : – Bine, atunci să-L arătăm că judecă un suflet la judecata particulară; iar compoziţia va avea două registre, unul mai mare sus şi altul, la o scară mai mică jos.
      Pr Savian : – Aşa da.”

      Din dialogul acesta rezulta ca un rol il are si parintele Savian in realizarea picturii.. poate acel rol sa fie chiar negativ in unele scene. Multi carcotasi n au luat in seama chestia asta si au pus toata vina in carca parintelui Arsenie.Desi initial parintele Arsenie Boca vroia sa l picteze pe Domnul Hristos in mod traditional cu mitra pe cap, Evanghelie in stanga si binecuvantand, parintele Savian a intervenit si nu a fost de acord.. deci totusi.. e de reflectat asupra acestul fapt..

      Si mai zice ceva parintele Arsenie referitor la pictura :

      „Caracterul general al acestei picturi mai e unul, rezultat tot dintr-o discuţie la cuţite , anume o tonalitate foarte deschisă a picturii şi a unei armonii calde. Tot din neprevăzut s-au realizat şi acestea, dar totuşi dintr-o incidenţă.”

      Asadar forma finala a picturii e rezultatul unor discutii la cutite, voi ce intelegeti prin asta ?

      Si totusi pictura a fost terminata in 1983 , pana in 1989 cand a murit parintele Arsenie, e suficient timp cat sa te pocaiesti si sa te dezici de unele greseli.

      Apreciază

  3. Riko said, on decembrie 2, 2015 at 11:25 pm

    „Manca-v-ar raiul sa va manance!”

    Apreciază

    • mihai444 said, on decembrie 3, 2015 at 1:02 pm

      ho, disperatilor! acum aveti un morcov de ros. apropo: de unde stie ca l-a iertat, a stat de vorba cu Dumnezeu? :))) comedia continua 😉

      Apreciat de 1 persoană

      • Paul222 said, on decembrie 3, 2015 at 11:29 pm

        Pe cine mai exact faci tu disperat? Eu nu am comentat nimic, doar am semnalat linkul si mi s-a parut interesant de mentionat, mai ales ca vine de pe site-ul oficial al manastirii.

        Apreciază

      • mihai444 said, on decembrie 4, 2015 at 12:43 pm

        un alt disperat, Mircea Puscasu, uite ce scria azi-noapte pe fb unde i-am comentat. extras: eu- ce sa faci… exista si inregistrarile cu par. Ppacioc si Ioanichie Balan care spun ce trebuie. sa-nteleg ca ”ei e ” niste prosti?astept raspuns 🙂 cu simpatie, Mihai 😉 Puscasu: discutia este o barfa cu informatii de mana a doua nevrednica de un crestin. toti avem alunecari spre barfe chiar si asa, oameni cu viata sfanta. pt. chestia asta si sub amenintarea lui ca-mi da block am facut un preent-screen la cele spuse de ” fratele Puscasu” si i-am urat sa se ia de mana cu un Roncea,Aldea, Cacapsali si alti ”inteleptiti”. culmea e ca apoi intru pe site-ul lui si aveam dreptate: tocmai ce postase si opinia marelui Aldea avandu-l ca subect tot pe boca. https://bucovinaprofunda.wordpress.com/

        Apreciat de 1 persoană

      • Gabriel said, on decembrie 4, 2015 at 1:39 pm

        @mihai444 a.k.a. Mihai Ando frate, cand o sa renunti a-ti face poze in oglinda ca manelistii prin magazinele de mobila, si incepi sa duci cu adevarat o lupta anti-sistem, atunci poti sa incepi sa vorbesti cu fratele Mircea…

        Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:13 pm

        Gabriel

        lupta anti-sistem se incepe cu lupta IMPOTRIVA ORICAREI inselari( dinaunatru si dinafara omului) si a oricaror INSELATI !
        restul sunt pacate omenesti de care cel care se crede liber „sa arunce intai cu piatra”

        Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:16 pm

        gabreil

        si sa nu uitam ca pentru inima lor fara viclesug ” „Vor ajunge vamesii si desfranatele inaintea voastra in Imparatia cerurilor” (Matei 21,31).”.
        Feriti-va de boala FARSEISMULUI fratilor „invatati” ca sa nu cadeti ca popa aldea, mircea puscasu si altii in CURSE MARI !

        Apreciază

      • artion said, on decembrie 4, 2015 at 9:41 pm

        Ma lamureste si pe mine cineva care e treaba cu inregistrarea audio dintre parintele Papacioc si Ioanichie Balan ? Cine a urcat aceasta inregistrare prima data pe youtube?

        De asemenea , ce cauta securistul Gelu Voican la inmormantarea parintelui Papacioc? Sa nu mi zica nimeni ca Voican este un pocait indreptat ..
        https://apologeticum.wordpress.com/2011/07/24/ce-cautau-securistii-la-inmormantarea-parintelui-arsenie-papacioc/

        De ce securistii s-au tot perindat pe langa marii duhovnici? Nu cumva asta e menirea lor? sa invrajbeasca duhovnicii intre ei , prin manevre si manipulare? De unde povestea asta cu „Julieta” si parintele Arsenie Boca ? Din ce stiu parintele Arsenie vroia ca maica Zamfira sa se casatoreasca cu Nicolae Bordasiu, de fapt asta era unul din motivele pentru care maicuta vroia sa se arunce in lac.. faptul ca impartasea o dragoste fata de acest Nicolae Bordasiu iar parintele Arsenie Boca din mila a acceptat-o la manastire.. poate chiar se sinucidea fara ajutorul lui..

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 4, 2015 at 10:54 pm

        artion

        N-a invrajbit nimeni marii duhovnici intre ei. Ci marii duhovnici il criticau pe parintele Arsenie Boca.

        Apreciază

      • mihai444 said, on decembrie 4, 2015 at 11:43 pm

        Gabitza@ poza e din 2009, o singura poza am avut la avatar pe fb tocmai decand mi-am facut contul. cea de coperta a fost intotdeauna cea din avatarul deaici.am schimbat-o o data pe an cu cea a lui Papacioc.vezi ca mi-am luat un dormitor de la Mobexpert cand m-am pozat. in rest apreciez grupul vostru.actionati in haita, toti odata cu postari pro boca. faceti parte din grupul ”oamenilor frumosi” asa cum stiu ca va etichetati. sunt onorat ca fratele Puscasu ti-a dat detalii despre mine altfel n-aveai de unde face legatura. l-am facut sa se simta un prost, recunosc. asta seara m-a bulit si fratele Ciprian Voicila. motivul? a postat articolul lui Yanus, baiatul care sa calugarit de curand si sta in continuare pe net 🙂 intrebarea mea a fost simpla: l-am rugat sa-mi dea un nume de mare pictor iconar care a vietuit pe la noi. nu mi-a raspuns, s-a eschivat. asta era si subiectul postarii lui Yanus si am vrut sa ”verific” cat de cultivat e un om care lucreaza la MTR, adica Voicila. tot zilele trecute si marele Cacapsali m-a dat afara din lista lui de fb insa pe shestache, a fost ”domn” :))) 3 nume ”grele” ale hortodoxiei rumanesti in doar cateva zile! ma onoreaza!

        Apreciază

      • Gabriel said, on decembrie 5, 2015 at 12:15 am

        @mihai444, nu mi-a dat nimeni detalii despre tine fratioare, da-te jos de pe gard, ți se pare asa greu sa dai de cineva pe net? Pot sa-ti dau și numărul de telefon, poate ți l-ai uitat, sau seria plăcii de baza, poate te întreabă providerul de internet. Cat despre faptul ca l-ai jignit pe Mircea facandu-l „prost” spune multe despre ortodoxul din tine. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 12:59 pm

        a iesit in actiune securistul @artion, agent in hibernare cu misiunea de a sminti in Biserica( vezi „cunostintele” lui de apaent baiat citit si „evlavios” uns cu alifii ca sa ia ochii la niznaiul din Biserica ).
        Aduce poze cu amicii lui securistii si indracitii care s-au fusrista ca hotii scranavi pe langa duhovnicii mari, care i-au urmarit/ascultat ,in jurul carora si-au trimis haite de ciraci unii mai prosti ca altii dar toti pusi pe treaba, doar doar vor compromite vreunul din parinti. Rezultatul KAKA, ZERO barat …exact ca valoarea lor umana de dejecte , de iude vandute care au impresia ca si pe Dumnezeu sau Sfintii lui poti sa-ii manipulezi/urmaresti ca pe GLOATELE de prosti pe care le mana ei unde vor. Si-au luat-o USTURATOR peste bot aceste scranavii…NIMIC n-au sporit ei pe langa Marii Duhovnici. Insa acum de cand au murit acestia au reusit sa lanseze pe piata oamenii lor ,infiltratii de ani de zile pe land´ga duhovnici si sa ii mane sa spuna cate si mai cate , toate punandu-le in seama duhovnicilor. Asta e lucrarea lor pereversa care NICI ACUM NU va reusi.

        artion SECURISTULE prost cu ifos de „crestin practicant” ce relevanta are prezenta unui securist sau indracit mason ca voiculescu pe langa vreun dhovnic mare sau la inmormantarea lui? viermii astia misuna peste tot , e libera circulatia, si mustele umbla pe langa oamenii lui Dumnezeu cum vor FARA sa aibe nici o relevanat prezenta lor.

        si acum vine SECURISTUL @artion si …paaac..lanseaza soparla….daca si cu parca se plimbau intr-o barca…ca sa induca , cerde el, preverse suspiciuni !

        bai TEMBELULE, soparlistule securist, INFORMATOR/tragator cu urcehea/responsabil cu FILAJUL din gasca raspandita azi prin TOATE Bisericile, debil BASIT ce crezi tu ca vei reusi? Sa subminezi reputatia Parintilor? Atat de rau v-au raschetat pe cotoarele alea de varza murtata imputita numite creieri, taaarasii vostri incat sa credeti ca puteti sa aruncati cu cacat si in Dumnezeu si oamenii lui???

        MARS afara RATATULE ! NIMIC nu vei reusi.

        NU esti decat un INFORMATOR din gasca de filaje raspandita azi prin TAOTE Bisericile din Romania ca sa fisati crestinii adevarati, un informator BASHIT , cu toata „educatia” ta de actorasa marunt care maimutareste rolul de crestin evlavios, NU VEI REUSI. pe voi v-au trimis azi securistii prin Biserici sa trageti cu chiul si cu urehea, sa dati rapoarte sa faceti dosare. Asa ca pe inaintasii vostrii , Roamnaia cea PLINA ochid e infromatori !

        MARS AFARA de pe blogul asta securist IMPUTIT !
        Mergi le sefii tai si spune-le ca esti descoperit.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 3:45 pm

        Gabriel

        Il certi cocotat in corcodus cu afectata „intelepciune” pe @mihai444 ca : „Cat despre faptul ca l-ai jignit pe Mircea facandu-l „prost” spune multe despre ortodoxul din tine. „.

        Dar mai sus/devreme tu singur iti permiti sa spui despre el:
        „cand o sa renunti a-ti face poze in oglinda ca manelistii prin magazinele de mobila, si incepi sa duci cu adevarat o lupta anti-sistem, atunci poti sa incepi sa vorbesti cu fratele Mircea…”

        cum se impaca acestea? sau tu te crezi atat de „deasupra” lui mihai ca iti permiti sa il iei in bascalie, dar el NU are voie sa zica ceva despre „preinaltul” tau amic arsenist Mircea ? sau cum se aplica la tine „ce tie nu-ti place altuia nu-i face”?
        sau cum te arati tu superior lui @mihai daca faci EXACT acelasi lucru? sau crezi ca a banui de rau pe cineva pentru o fotografie e vreun lucru de mare „duhovnicie”?

        ca sa nu mai vorbim despre „discretia duhovniceasca” REMARCABILA de care dai dovada isocodind despre el si punand aici datele lui la vedere, ca asa ai invatat tu de la Sfintii Parinti si de la duhvnicul tau ca se face! ce voiai sa ne /ii arati cu acestea? sa il impresionezi/sperii ca ai control si stii cine este? CE dovedeste asta si ce relevanta spre folosul lui/nostru duhovnicesc are? in afara de vadirea …..masurii tale duhovnicesti….CAT de „inalta” ?

        Asadar sa ceri altora sa faca ceva cand vei da tu intai exemplul cel bun!

        Regretabil !

        Apreciază

      • artion said, on decembrie 5, 2015 at 5:05 pm

        / el

        Poti sa raspunzi si in alt mod dar nu te lasa ura din tine.. Uneori te comporti ca un atotstiutor trufas, pe cine nu e de aceeasi parere cu tine, incepi sa l faci securist , tembel, cartita.. etc.. 🙂

        A aparut un nou principiu printre crestinii ortodocsi : „domne conteaza sa nu fiu eretic, in rest , pot sa mi injur aproapele, pot sa fac toate relele.. dar sa nu fiu eretic.. ca n au voie oamenii sa ma judece pentru asta.. ” .
        Adica il ispitesc pe Dumnezeu cu buna stiinta.. Erezia se naste din pacate personale.. La fel si schisma..

        Bine ar fi , spre folosul tau duhovnicesc, cand te spovedesti , sa marturisesti si aberatiile si invinuirile nefondate pe care le aduci altora.. Ca frate zi de zi facem pacate.. conteaza sa le constientizam si sa le marturisim… Daca ceea ce spui iei drept adevar, desi nu e, si omiti sa spui asta la spovedanie, te incarci singur de o povara grea..

        Dupa cum zicea Soljenitin : „Ca să facă răul, omul trebuie mai întîi să-l perceapă ca bine sau ca pe o faptă firească şi înţeleasă ca atare. Aşa este, din fericire, firea omului, că el trebuie să caute justificare faptelor sale.”

        Acum, referitor la acel filmulet.. mi se pare mai mult in defavoarea parintelui Papacioc sincer.. in special faza cu „Julieta” ramasa cu parintele Arsenie Boca „In prea mare intimitate” . In ce consta acea mare intimitate, nu spune.. A fost act sexual intre cei 2 ? Ce a fost? mangaieri ? atingeri? sau doar o plimbare impreuna ?

        S-a deranjat parintele Papacioc, ca i-a vorbit parintele Boca pe un ton mai nu stiu cum, asta in conditiile in care la momentul intalnirii celor 2 , il suspecta de „relatie cu Julieta”, pai si eu sa fiu suspectat pe nedrept, poate as vorbi pe un ton mai aspru…

        PS : n am nimic cu parintele Papacioc, din contra, cand am ocazia ii ascult cu drag interviurile, dar infailibil nu a fost.

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 5:57 pm

        artion

        tu esti SCURIST, din gasca celor care fileaza crestinii adevarati in Biserici ! BASTA !

        atat am avut de zis despre tine si e DESTUL !

        restul, vrajeala cu iz duhovnicesc pe care o scoti tu din recuzita rolului de „evlavios” pe care-l joci ma lasa INDIFERENT !

        HAI SICTIR !

        Apreciază

    • el said, on decembrie 3, 2015 at 3:50 pm

      Paul222

      BALARII, miciuni gogonate si FAKE nerusinat!
      boca ILUSTRUL necunoscut CAND a avut el oponenti atat de manifesti si numerosi ca sa fie indreptatita intebarea MINCINOSLULUI :”Întrebare: Dar cum să ne purtăm faţă de oamenii care au păreri extreme (pro sau contra) faţă de el?
      Răspuns: Cum să vă purtaţi? Cu dragoste, măi! Cu dragoste!…”________ cad aiba acum se afla in marea de dobitoace adoratoare CATEVA glasuri care sa atara atentia sura INSELARII INDRACITULUI boca? ____MINCIUNA GOGONATA si FAKE nerusinat de la fabrica de micniuni a securitatii care controleaza cuibul ala de la Petru Voda.

      Si daca intr-adevar Parintele Justin avea asemenea parere despre INSELATUL boca : atunci Parintele Justin A GRESIT aici ! DEFINITIV !

      NU primim inselatii si parerile gresite ale NIMANUI oricine ar fi el !

      Tema boca a fost discutata indstul cat sa se CEARNA apele si oamenii sa-si arate fiecare tabara in care se afla NU din nestiinta ci din INSLAREA care se afla in ei.

      Inselatii se lipesc de inselare si profita VICLEAN de slabiciunea/greseala unui om ca Parintele Justin crezand ca vor avea partea cu parintele Justin si chiar DACA NU SUNT, le PRODUC ei „dovezile” mincinoase ca sa para si Parintele Justin de parerea lor si sa-si dea ei „credibilitate”.

      MINCIUNA si INSELAREA NU au nici o credibilitate in gura NIMANUI !

      Voi credeti ce vreti, ca va gadila patima inselarii si setea de FALS care va va duce INEVITABIL la anticrist !

      Iar propagandistii lui boca MARE OSANDA si-au agonisit incat PARUTELE lor fapte bune NU ii vor scoate din IAD, caci zice ca daca cine :”19. Fraţii mei, dacă vreunul va rătăci de la adevăr şi-l va întoarce cineva,
      20. Să ştie că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui îşi va mântui sufletul din moarte şi va acoperi mulţime de păcate”cap 5 Ep Sf Iacob., _____in mod invers CINE VA RATACI pe altul mai prunc/debil la intelegerea duhovniceasca primeste plata anuntata lui de Hristos Insusi :”6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
      7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. „Ev Mt cap 18.

      Iar tampitilor care fac apologia INSELATULUI boca spre OSANDA sufletelor lor bicisnice si ale altora la fel de prosti ca ei, le spun si eu cate pot si DACA NU PRIMESC i las sa mearga la diavolul de care si-au lipit sufletele !

      Caci :”5. De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău.
      16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.
      17. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş. ”

      MULTA ratacire s-a propagat azi in poporul ro si IATA OASNDA lui sta sa CADA peste el iar diavolii il imping prin SLUGILE lor indobitocite sa urmeze INSELAREA ca sa fie SIGURI ca NU VOR SCAPA de parjol si DEGRABA ii vor culege ei in IAD !

      asa ca sa ia aminte TOTI propovaduitorii DIAVOLULUI si INSELATULUI boca VRAJITORUL caci in lucrarea lor SPURCATA VOR PIERI !

      PS: tema de meditare :”Răspuns: Şi Părintele Arsenie (Papacioc) e apropiat faţă de Maica Stareţă. Şi eu sunt apropiat de Maica Stareţă! (Zâmbeşte) Orice duhovnic de mănăstire de maici trebuie să fie apropiat de cea care păstoreşte sufletele celor pentru care el se chezăşuieşte.”________ se induce PARSIV in afara INSELARII boca si ideea ca parintele Justin era apropiat de Stareta de la Paltin !!!! OARE este ea CURATA? sau cartitza SECU….???? si are nevoie „sa-si acrediteze” si pe mai departe „lucrarea”…..

      Apreciat de 2 persoane

      • Spaceman said, on decembrie 3, 2015 at 8:13 pm

        Mai bine zic eu tot ce a spus pr. A Boca într-un singur cuvânt: AUM!

        Și tot într-un singur cuvânt ce a fost și este pr. A Boca: CONTROVERSAT!

        Apreciat de 1 persoană

      • Paul222 said, on decembrie 4, 2015 at 12:30 am

        Frate „el”, am mare incredere in discernamantul tau dar cred ca trebuie sa te mai linistesti putin.
        Uite am citit randurile astea si m-am gandit la tine. Sa-mi fie cu iertare.

        Crescînd în creştinismul ortodox pînă cînd credinţa devenise însăşi substanţa întregii sale fiinţe, Părintele Serafim îi sfătuia pe oameni să nu caute să-şi afirme Ortodoxia „călcînd în picioare” pe alţii. Iată ce îi scria unui catehumen ortodox:

        Întrucît te pregăteşti pentru Botez, îngăduie-mi să-ţin cîteva sfaturi:

        1. Să nu-ţi îngădui să rămîi cantonat în aspectul exterior al Ortodoxiei – fie că e vorba de splendidele slujbe bisericeşti (acea „high church”) de care ai fost atras în copilărie, de rînduiala din afară (post, metanii, etc), de „corectitudinea” după canoane, etc. Toate acestea sunt bune şi de folos, dar dacă le acorzi o importanţă exagerată, o sa ai parte de necazuri şi încercări. Tu vii la ortodoxie ca să-L primeşti pe Hristos, şi nu ai voie să uiţi niciodată acest lucru.

        2. Să te fereşti de atitudinea exagerat de critică. Nu spun să-ţi anulezi intelectul şi discernămîntul, ci mai curînd să le subordonezi unei inimi pline de credinţă („inimă” însemnînd nu doar „sentiment”, ci ceva mult mai profund – organul care îl cunoaşte pe Dumnezeu). Din păcate, sunt unii convertiţi care se cred foarte „isteţi” şi folosesc Ortodoxia ca pe un mijloc de a se simţi superiori faţă de ortodocşii din alte jurisdicţii. Desigur, teologia ortodoxă este mult mai profundă şi mai de bun simţ decît teologiile greşite ale Apusului modern, însă atitudinea noastră de temei faţă de ea trebuie să fie una de smerenie, şi nu de mîndrie. Convertiţii care se mîndresc că „ştiu mai bine” decît catolicii şi protestanţii, ajung deseori să „ştie mai bine” şi decît preotul lor din parohie, şi decît episcopul, si pînă la urmă şi decît Părinţii şi întreaga Biserică!

        3. Adu-ţi aminte de faptul că supravieţuirea ta de creştin ortodox depinde în mare măsură de legătura nemijlocită cu tradiţia vie a Ortodoxiei. Este ceva cu neputinţă de aflat din cărţi, cu neputinţă de definit. Dacă atitudinea ta este smerită şi fără criticism exagerat, dacă Îl aşezi pe Hristos pe primul loc în inima ta şi cauţi să trăieşti o viaţă normală, după rînduiala şi practica ortodoxă, atunci vei avea parte de o astfel de legătură. Din păcate, majoritatea jurisdicţiilor ortodoxe din ziua de azi […] pierd această legătură, datorită duhului lor lumesc. Dar mai este şi o ispită „de-a dreapta”, purcezînd din acelaşi hipercriticism despre care am vorbit. Biserica tradiţionalistă (vechi-calendaristă) din Grecia se află într-un adevărat haos tocmai din această pricină, pentru că jurisdicţiile se luptă între ele şi se anatemizează reciproc unele pe altele din pricina „corectitudinii canonice”, pierzînd din vedere întreaga tradiţie în probleme de o mult mai mare fineţe […].

        Dumneata însuţi ai destulă experienţă de viaţă pentru a şti să te fereşti de asemenea ispite, care sunt specifice mai mult celor tineri şi neexperimentaţi; dar este bine să nu le uităm.

        Din cartea Ieromonahului Damaschin,
        „Viaţa şi lucrarile Pr. Serafim Rose”
        Editia Sophia, Bucureşti, 2005

        Apreciat de 1 persoană

  4. rozalia said, on decembrie 3, 2015 at 11:32 am

    Cred ca suntem mai incercati caci suntem in post! Nu inteleg cum de a aparut acest comentariu ca fiind al Parintelui Justin Parvu. Si a aparut EXACT cu raspunsuri la unele probleme care s-au tot pus: pictura de la Manastirea Draganescu, ca era apropiat de maica julieta si ca si Parintele Arsenie Papacioc si Justin Parvu au fost apropiati de maicile starete ca erau duhovnici de manastiri de maici… ce talmes-balmes avem noi aici? Cum sa indraznesti sa faci asa comparatii?Ce pseudoargumente ni se aduc acum in post? Ce comentarii rasucite, care se vor convingatoare…? Sa va fie rusine voua celor care va ocupati cu murdarirea faptelor parintilor nostri!
    Lasati-ne fratilor in pace. Subiectul Arsenie Boca a fost lamurit!
    Ietati-ne Parinte Arsenie Papacioc, Parinte Justin Parvu, Parinte Daniel Sandu Tudor, Radu Gyr si mijlociti pentru poporul nostru confuz si amarat! Doamne ajuta!
    Sa ma iertati voi toti!

    Apreciază

  5. ioana said, on decembrie 3, 2015 at 12:51 pm

    Si de ce apare tocmai acum acest „interviu” cu parintele Iustin? Miroase a „facatura” de la o posta.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 3, 2015 at 3:55 pm

      Desigur @ioana !

      dar viermilor le place necuratia si se hranesc cu mizeria din cadavru. asa si „fratii” acestia LIPITI indaratnic de INSELREA boca raman in moartea lor !

      Nu va faceti iluzii. CERNEREA poporului S-A FACUT !
      Acum urmeaza : RASPLATA lui!

      Osanda lor s-a hotarat si e doar o chestiune de SCURTA vreme sa fie adusa la indeplinire. (Nu spun cu bucurie aceasta ci cu groaza )

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 3, 2015 at 6:31 pm

      Ioana

      si aceasta este DOAR inceputul MINCIUNILOR iesite de acolo laboratorul SECU de la Patru Voda, dupa cum marturisesc singuri :”(Relatare din însemnările noastre; vor urma şi altele. Dacă aveţi înregistrări cu Părintele Justin pe acest subiect, vă rugăm să ni le faceţi cunoscute.)”:

      GLOATA TREBUIE impinsa la inselare altfel nu avansaza planurile lui anticrist !

      asa ca dracul si-a scos ciracii la lucru cu binecunoscuta porunca : „mintiti, mintiti si iar mintiti! pana la urma veti fi crezuti”( de multi din pacate)

      Asadar asteptam episodul urmator ca suntem iata deja preveniti „I´`ll be back soon with another cartoon! ” 🙂
      ( daca n-ar fi tragic ar fi de rasul curcilor)

      Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 1:01 pm

        nimeni

        ne-am lamurit ce e si cu popa aldea si RATACIRILE lui multiple ba chiar si pe teme MULT mai groslolane ca aceasta !
        popa aldea e pe ARATURA draceasca a mintii lui trufase, limbare si nombrilist-vedetiste de MULTI ANI !
        popa aldea este echivalentul telenovelei/datul poalelor peste cap „marturisirea” in Ortodoxie , adica circ, circ si..nimic compatbil cu Hristos ! pacat de harul hirotoniei din el.

        Apreciat de 1 persoană

  6. artion said, on decembrie 3, 2015 at 2:25 pm

    O carte buna a printelui Cleopa care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui crestin ortodox : „Calauza in Credinta Ortodoxa”. Merita cumparata si facuta cadou si prietenilor.

    Apreciază

  7. mircea.v said, on decembrie 3, 2015 at 7:02 pm

    Si mie imi miroase a facatura, mai ales ca acum Petru-Voda este discreditata total, de catre faptele lor.

    Dar, sa fim seriosi, nu Parintele Boca este dogma, sau criteriu in mantuirea omului. Fapte bune, dragostea fata de aproapele, pastrarea ortodoxiei, vine acusi insemnarea…

    @el, esti asa de spurcat la gura, ca mi se face scarba. Nu am intalnit astfel de cuvinte la nici un mare sfant, mare parinte, mare ortodox sau cum vrei sa-i zici, care poate ar fi fost indreptatit sa foloseasca cuvinte mai aspre. Toti cei care comenteaza pe aici sant ilustri anonimi, si nimeni nu stie nimic despre nimeni (viata, trairi, fapte, familie…). Si vii tu cu toate jignirile posibile sa le scuipi in stanga si dreapta. Cred ca nu ai priceput nimic din ortodoxie, daca crezi ca vei putea vreodata sa indepti pe cineva cu astfel de vorbe. Esti complexat de ceva, ai probleme existentiale, te du nene la duhovnic sa te linistesti, nu te descarca pe niste unii de nu stii nimic despre ei. Stii cum e, teoria ca teoria, da practica te omoara. Dupa cum stii, la Judecata, criteriul „practica” este esential. Si nu veni sa te compari cu Iisus, cu Pavel… ca au folosit cuvinte dure, ca nu e cazul. Esti un ilustru anonim, la fel ca si ceilalti.

    @saccsiv,
    parca zici ca sa comenteze lumea in duhul ortodoxiei.
    Asta e duh ortodox?
    „Tampiti”, „prosti” …
    Blogul tau are de suferit.

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on decembrie 3, 2015 at 9:14 pm

      Si mie imi pare facatura si urat lucru este sa faci asa ceva. In primul rand Hristos este mantuirea, Maica Domnului cel mai mare milocitor si dupa aceea ingerii si sfintii. Cine vrea sa creada ca Pr Arsenie Boca este sfant sa creada ca e treaba lui, dar sa te cobori la lucruri neortodoxe ca sa convingi si pe altii de asta nu e bine. Mie de exemplu imi place cartea: Ridicarea casatoriei la rang de taina, dar intre a fi un preot cu greseli si un sfant diferenta e enorma.

      Apreciază

    • el said, on decembrie 3, 2015 at 9:17 pm

      mircea.v

      mai bine spurcat la gura decat la suflet prin INSELARE ca GLOATA de idolatri ai lui guru boca.
      si sa nu socotesti ca LIPIREA de INSELARE/inchinarea la INSELAT sau la DRACI mai exact caci asta inseamna, ar fi mai putin decat CALCAREA Dogmei, ba e chiar acelasi lucru si IADUL este destinatia randuita de Hristos lor.

      daca nu-ti plac ca skip la comentariile mele. si mie imi PUT comentariile multor vicleni lipiti de INSELATI de pe aici si din alte parti ca e PLINA lumea de asemenea „crestini”, umblatori la Biserica DEGEABA…asta e rabdam 🙂 cel putin eu.

      multumesc de „grija”, intai am duhovnic si daca tie ti se pare cumva ca altceva nu mai ai de facut decat sa judeci si sa te ingrijesti de soarta mea la Judecata inseamna ca esti „perfect” pentru mantuirea ta! felicitari !

      PS: si multumesc pentru iubirea de aproapele aratata lui saccsiv cu grja ta de nu i se scadea valoarea blogului prin comentariile mele….

      Apreciază

    • Spaceman said, on decembrie 3, 2015 at 9:25 pm

      @mircea.v (5)
      I-ați labele de pe el! Vrei să zică tâmpițel sau prostuț?! Eu de exemplu pot să-i zic unui handicapat persoană cu dizabilități, dar tot handicapat rămâne. Așa că…

      Apreciază

  8. Gabriel said, on decembrie 3, 2015 at 8:46 pm

    @el, fratioare n-ai cum sa spui tu ca parintele Justin a gresit, n-ai cum, chiar daca ar fi adevarat! Asta inseamna ca a gresit si când vorbea de Miscarea Legionara sau de cipuri? Ce folos ai tu când scuipi ura si venin in TOATE mesajele pe care le lasi? Crezi ca ai intors pe vreunu din a merge la Prislop cu atitudinea asta? Când vine vorba de pr. Arsenie Boca am si eu rezerve, insa avem atâția mari duhovnici, de ce trebuie sa ne oprim la pr Arsenie? Si apoi ce abateri ai gasit in Cuvinte Vii si in Cararea Imparatiei? Da, intr-adevar Prislop s-a transformat intr-o fabrica de bani si de ”minuni”. Da poate vreau sa ma duc la sf. Ioan, sau sa repar balustrada care duce la pestera, cum au facut niste camarazi de-ai mei, si de ce nu, sa las o lumanare la mormântul pr Arsenie, ca poate fratele ”el” de pe saccsiv are dreptate si l-ar ajuta o rugaciune si un pic de lumina… Acum o sa arunci iar cu ura si ai sa ma faci inselat, eretic, arsenist vrajitor, inchinator la idoli, sau mai stiu eu cum. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 12:53 pm

      Grabriel

      frate daca Parintele Justin ar fi spus asa ceva SIGUR A GRESIT( ma refer la „justificarile” lui boca si indemnul de a fi cinstit ca „un sfant”( ________sa cinsteti la un loc cu Sfintii pe INSLATI este EREZIE si dovada de orbire duhovniceasca/lipsa de discernamant.

      Te rog sa ma crezi ca il am la mare respect pe Parintele Justin, l-am cuscut si personal si m-am bucuratde /am simitit harul si pacea care se degajau din fiinta dansului si folosul rugaciunilor lui, asa ca nu poti sa ma acuzi de impietate fata de el.
      Numai ca noi NU AVEM VOIE sa primim INSELAREA indiferent din ce parte vine ea in mod viclean.

      Eu personal am auzit de la Fratele Saccsiv ca Parintele Justin il respcta pe boca si cred ca informatia de la el e corecta.
      Dar eu personal deasemenea cred ca Parintele Justin NU din greseala credea asa ceva ci din NEATENTIE, din lipsa de cercetare a fenomenului boca,
      Noi toti stim/cunoastem lucrarea IMENSA a Parintelui Justin de revigorare a ortodoxiei romanesti si de PROMOVARE a Sfintilor Inchisorilor comuniste, lucrare foarte grea cand oamenii nu numai ca nu aveau nici o idee despre ceea ce se petrecuse cu adevarat in inchisorile comuniste, dar erau si manipulati de propaganda comunista sa creda ca legionarii si „dusmanii poporului” ar fi fost niste „banditi” , derbedei perturbatori si oameni fara capatai. Ceea ce a realizat parinele Justin este rodul unei lucrari duhovnicesti ample si ostenitoare, sa schimbe el singur sau cu ajutor omenescprea putin o mentalitate FALSA inradacitata in popor si sa aduca la iveala COMORILE Sfinteniei din acele locuri de chin si dispret al tuturor care au fost puscariile comuniste.
      Pentru o asemena munca deja se cerea MULTA osteneala duhovniceasca, plus hoardele de crestini8 printre care si eu odinioara) care-l cerecetau fiecare cu problemele lor si pentru care Parintele avea totdeauna usa si inima deschise parinteste si cu jertfelnicie( si sa stii ca numai sa te rogi pentru ajutorul unui om este MARE osteneala duhovniceasca, d ápoi pentru sute de mii/milioane cum facea Parintele, pe nicunul neglijandu-l sau lasandu-l neajutat).
      In afara de acestea Parintele Justin a fost cel care a tras cel mai relevant semnalul de alara asura pericolului actual a APOSTAZIEI si lepadarii de Hristos prin cip si structurile similare, lucru pe care-l anuntasera si alti MULTI Sfinti dar in Grecia si Rusia, in Romania fenomenul si viclesugul lepadarii prin acest mod de inselare actual nefiind atunci cunoscut.
      Asadar munca duhovniceasca a Parintelui Justin a fost IMENSA incat o NETAENTIE , o SLABICIUNE ca aceea de a nu cerceta CORECT un fenomen ca boca nu este deloc greu de acceptat. ( plus simpatia si sensibilitatea parintelui Justin penru cei ce fusesrea si ei ca si dansul victime ale inchisorilor si prigoanei comuniste cum a fost si boca).
      Sa stii ca nici Sfintilor celor mai mari NU li se descopera INSTANT si IMEDIAT ORICE, ci DOAR daca fac rugaciune pe tema respactiva. CUM atunci sa i se descopere parintelui Justin cu puterea de netagaduit a inspiratiei harului , FARA ca el sa se fi plecat asupra problemei starea si lucrarea INSLEATOARE si VICLENA a ratacitului vrajior boca?? sa ca parintele Justin credea din PAREREA SA omneneasca si NU DE LA HAR cele ce spun unii depsre boca !!!( caci desi NU CRED ca Parintele Justin ar fi fost LISPIT de ORICE dubii fata de boca, dar faptul ca NU s-a exprimat CLAR si FARA DUBIU despre el asa cum au facut-o Parintele Adrain Fageteanu si Parintele Arsenie Papacioc sau Parintele Cleopa Ilie si ucenicii lui , Parintele Ioanichie Balan, ste deja o DOVADA ca NU STIA cu SIGURANTA care ti-o da descoperirea HARULUI care e starea si lucrerea insleatului nefericit boca. Daca Parntii mai sus pomeniti s-au exprimat ata de DUR si HOTARAT asupra lui boca aceasta NU de la ei/pararea lor ca oameni venea ci de la DESCOPERREA HARULUI daruita lor de Dumnezeu care descopera cele ascunse si lumineaza pe cei care-l cheama pe El cu inima curata!!! )

      In plus in jurul Parintelui au MISUNAT MEREU o sumedenie de insí dubiosi, femei si barbati INFILTRATI sa acapareze si sa duca in DERIZORIU luucrarea Dansului, plus o sumedenei de oameni cu „evlavie” ratacita care l-au inconjurat cu minciunile si parerie lor obsesiv NELASANDU-L sa vada/sa cerceteze de exemplu altceva decat voiau ei sa puna in gura lui in privinta vrajitorului boca8 a vazut Parintele Justin MAZGALELIE si HULELE picturii lui boca ? sau i-au fost prezentate in mod viclean DOAR intrepretarile unora plini de „evavia” draceasca a ratacirii de care boleau ei? STIA Parintele Justin in afara de fabulele si „marturiile ” unor ametiti de crestini beneficiari de „semne si minuni” de la boca si ALTCEVA despre RATACIRILE lui boca? si despre viata lui mai mult decat INDOILENICA de dupa intrezicerea lui in monahism? VAZUSE Parintele Justn pozele cu boca in chi´loti pe munte sau imbracat ca un dandy usuratic de cartier? etc)))

      Sa nu crezi ca exagerez !!! Si sa nu crezi ca Parintele Justin era infailibil si rezisetnt la orice lucrare de „influenta” dnafara lui. Pe multi di cei care s-au incrsutat pe lanfa Dansul i-a tolerat si rabdat din buna lui inima parinteasca dulce care voia sa ii ridice duhovniceste indifernet de pe ce treapta duovnicesaca ii vedea ca sunt ei si cu ce inima veneau aceia la el. Asa se face ca Parintele Justin s-a lasat inconjurat de lume amestecata, pe fiecare primindu-l si rabdandu-l parinteste cum face si un tata lumesc cu copii lui trupesti chiar daca ii vede pe ei rai, rataciti si vicleni dar NU ii respinge ci ii primseste si se straduieste si pentru ca aceia sa primeasca lumina Adevarului.
      Numai ca acesti SERPI si SERPOAICE viclene( unii VANDUITI si infiltrati de la secu, altii doar SMINTITI de ratacirea lor duhovniceasca) NU s-au vindecat de ratacirile lor ci mai mult avanseaza in ele acum de capul lor lasati fiind, facandu-se OTRAVA RATACIRII si minciunilor lor mortala pentru niznaii care le vin in preajma. Acesti SERPI MINT acum si INSEALA poporul si pun in gura Parintelui cele ce el NU le credea sau afirma asa cum sunt ele azi prezentate noua in mod VADIT MINCINOS.

      Si de cata VICLENIE CUMPLITA dau unii ca acestia dovada si azi aruncand pe piata asemenea MINCIUNI GOGONATE ca cele prezentate in linkul de mai sus? Ce CREDIBILIATTE au asemenea oameni care MINT fara frica si fara rusine in cele duhovnicesti?? CAT DE PERICULASI pot fi asmenea oameni care NU in cele lumesti manipuleaza si mint ci in cele ale lui Dumnezeu?
      DA ! Sunt mai PERICULOSI ca toate ONG-urile lui Soros si ale ocutei mondiale caci ei UCID duhovnicesete cu mai multa iscusinta ca aceia.

      Si tu te superi pe mine ca de atatia ANI ma chinuiesc sa lamuresc ratacirea din sufletele unora pe tema INSELATULUI boca pe care o vad cu GROAZA cum se raspandeste ca o MOLIMA mortala. Da farte am obsit sa ma mai controlez la limbaj cu incapatanatii, fac si eu ce pot, si aveti drepatate sa ma cerati ca sunt agresiv si „spurcat la limba” dar nu cunoasteti paote taote despre mine si cum si de ce ama juns sa fiu atat de NERABDATAOR cu tema aceasta care imi provoeca cae amai cumplita SCRABA, si de are credeti-ma as dori sa nu mai aud niciodata.
      Vi se pare voua ca e putin lucru sa INSELI in popor intreg de rataciti, sa-l impingi prin propaganda DESANTATA MEDIA ( si pe CARE Sfant a promovat mass-media pana acum si CATA promovare a lui Hristis sau Bisericii au facut aceia vreodata acsa credem ca si azi ar face cuiva vreun bine prin circoteca „brandului boca” pe care o fac ei cu atata insistenta??) sa se inchine la DIAVOL inchinandu-se la un INSELAT VRAJITOR ca boca ? Si daca mas-media e platita sa rataceasca poprul si sa-l corupa atunci popii RATACITI ca aldea si altii si cuibul de serpi de la Petru Voda PE CINE SLUJESC ei ?
      Iti spun eu : pe DIAVOLUL de care s-au lipit in INSELAREA lor incapatanata platiti sau nu!

      Si CATE Site-uri permit propovaduirea NEFALSIFICATA a Adevarului ca Saccsiv aici ? Iti spun tot eu : NICIUNUL !

      Ma bucur ca Dumnezeu te-a luminat sa mergi la Sf Ioan de la Prislop si sa NU PRIMESTI ratacirea boca, din pricina aceasta CUM crezi tu ca te-as acuza „si ai sa ma faci inselat, eretic, arsenist vrajitor, inchinator la idoli, sau mai stiu eu cum.”. Ba MA BUCUR din suflet ca Dumnezeu este cu tine si te pazsete de inselare.
      Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 5, 2015 at 1:16 pm

      Gabriel

      „n-ai cum sa spui tu ca parintele Justin a gresit, n-ai cum, chiar daca ar fi adevarat! Asta inseamna ca a gresit si când vorbea de Miscarea Legionara sau de cipuri? „________ Ba da ,POT SA SPUN CU DREPTATE ca daca ar fi pretins ca boca merita cinstire alaturi cu Sfintii,( ceea ce eu inca odata precizez ca NU CRED, asta e MANIPULAREA unora care ei cred asta si pun in gura Parintelui Justin PAREREA LOR cu NERUSINARE ) atunci SIGUR A GRESIT!

      Asta nu inseamna desigur ca a gresit in toate, ce „logica” este asta la tine, ce fel de minte „isteata” ai tu ca sa poti pretinde asa ceva? nici grecii pagani din antichitate NU ar fi scos o asemenea gogomanie ABSURDA!
      Si apoi CINE e infailibil dintre oameni in afara de Hristos Fiul Lui Dumnezeu?

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 5, 2015 at 2:21 pm

        el

        Un lucru e indubitabil. Textul ala scris de monahul Filotheu sau maica Neonila pe site-ul Manastirii Petru Voda e un bun test.

        Alea nu sunt vorbele parintelui Justin Parvu.

        Cine s-a lasat pacalit si l-a mai si promovat mai departe … nu stiu ce vor face cand dracii si antihristul vor incepe marele show.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 3:13 pm

        saccsiv

        „Cine s-a lasat pacalit si l-a mai si promovat mai departe … nu stiu ce vor face cand dracii si antihristul vor incepe marele show.”_____exact asta spun si eu care am ajuns sa sa urlu ca un sacal in pustie de disperare cand vad HOARDELE de crestini ortodocsi cum alearga de partea INSELARII. Pe mine ma doare pentru niznai NU pentru „desteptii” astia care se cred „destoinici” si umplu vazduhul de cuvinte moarte ca si ei.

        Frate din pacate CERNEREA lumii S-A FACUT ! Acum urmeaza RASPLATA !

        Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 5, 2015 at 3:32 pm

        Auzi „el”, patriarhul ăsta al vostru cum poate dormi liniştit ştiind că oameni de aceeaşi credinţă cu el sunt măcelăriţi ba în Georgia, ba în Ucraina?
        Culmea, ortodocşii ucraineni ţin de patriarhul „maicii Rusia”.
        Vă că cu mult tupeu dai lecţii românilor, uitând că noi am fost creştinaţi de însuşi Sfântul Apostol Toma, pe când voi v-aţi creştinat cu mult mai târziu.

        Hai începe cu afurisaniile şi blestemele, de parcă Dumnezeu te-ar asculta.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 4:44 pm

        IoanC

        hai ca m-ai facut sa rad strasnic debilule cu banuielile tale! 🙂

        apoi aflu si ceva nou :” că noi am fost creştinaţi de însuşi Sfântul Apostol Toma, pe când voi v-aţi creştinat cu mult mai târziu.”_____ de cand a fost Romania incresitinata de Sf Ap Toma? Sau esti tigan si te crezi in India?

        apoi ba mori de grija ortodocsilor din Ucrania si Georgia, ba te roade grja de mantuirea patriarhului Kiril :
        „patriarhul ăsta al vostru cum poate dormi liniştit ştiind că oameni de aceeaşi credinţă cu el sunt măcelăriţi ba în Georgia, ba în Ucraina?”____ desi nu meriti sa raspund la barfa ta marunta ,hai sa-ti amintesc ca nu eu , nici tu si NIMENI nu va da socoteala in locul altuia de faptele lui!

        Asadar nici eu de ale patriarhului Kiril si nici tu debilule. Si daca te roade atata grija de soarta lui/acelora scrie-ii pe mail si intreaba-l personal, ca nu sunt eu constiinta lui ambulanta sa ma intrebi pe mine.

        Asta ADMITAND ca ar fi el responsabil sau vinovat de soarta urcainienior sau gerogienilor, ceea ce NU ESTE CAZUL. Pentru asta mergi si intreaba-i pe amicii tai amerlocii BASHITI / NATO de la Deveselu !

        baaai debilule : AS FI MANDRU SA FIU RUS !!!

        Apreciază

  9. ORTODOXIE said, on decembrie 3, 2015 at 9:41 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  10. Ioan C. said, on decembrie 3, 2015 at 9:51 pm

    Preasfințitul Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix: Un Părinte al neamului nostru, un mijlocitor, un călăuzitor şi ocrotitor – Apologia Părintelui Arsenie Boca

    De la începuturile slujirii, lucrării, propovăduirii şi misiunii duhovniceşti ale Părintelui Arsenie în „mijlocul câmpului – şi spaţiului ninivitean românesc – plin cu oase omeneşti” (cf. Iezechiel 37, 1), de la Sâmbăta, Prislop şi Drăgănescu, Sfinţia Sa a fost precum „un semn care va stârni împotriviri” (Luca 2, 34).

    Deoarece Sfântul Părinte Antonie cel Mare, „Patriarhul monahismului ortodox”, ne spune în Patericul egiptean că „în tot ce faci, să ai mărturia Sfintelor Scripturi” (avva Antonie 5), rânduim la începutul cuvântului nostru arhieresc, teologic şi duhovnicesc, de apărare a Preacuviosului Părintelui nostru Arsenie de la Prislop, la 26 de ani de la trecerea Sfinţiei Sale la cele veşnice, spre ştiinţă, înştiinţare şi luare-aminte, acest cuvânt dumnezeiesc din cărţile Regilor: „Atunci au luat filistenii chivotul Domnului şi l-au dus din Eben-Ezer la Aşdod. Apoi au ridicat filistenii chivotul Domnului şi l-au vârât în capiştea lui Dagon şi l-au pus lângă Dagon. Iar a doua zi s-au sculat Aşdodenii dis-de-dimineaţă şi iată Dagon zăcea cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului. Şi au luat ei pe Dagon şi l-au pus iar la locul lui. Şi s-au sculat ei dis-de-dimineaţă în ziua următoare, şi iată Dagon zăcea cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului; dar capul lui Dagon şi amândouă picioarele şi mâinile lui zăceau tăiate pe prag, fiecare deosebi, şi rămăsese numai trunchiul lui.” (I Regi 5, 1-4).

    Şi pentru că Sfântul Părinte Simeon Noul Teolog (946-1022), apărând cultul ortodox al părintelui său duhovnicesc, Cuviosul Simeon Evlaviosul de la Mănăstirea Studion din Constantinopol, spune că: „Cine nu este în comuniune cu sfinţii contemporani lui, este lipsit de comuniunea sfinţilor!”, întrucât s-au ridicat în ultima vreme destui „Atoni” împotriva Părintelui Arsenie Boca şi a cultului uimitor şi copleşitor pe care marea majoritate a românilor ortodocşi o au faţă de Sfinţia Sa, prin pelerinajele de la Prislop, Sâmbăta şi Drăgănescu, adăugăm şi acest fragment cunoscut, din Sinaxarul zilei de 15 august: „Atunci s-a întâmplat unuia din numărul preoţilor din legea veche, anume Atonie, de a ieşit la drum. Acela, după ce norul s-a ridicat la înălţime după dumnezeiasca rânduială şi pentru o mai mare minune, a văzut pe Sfinţii Apostoli şi mulţimea credincioşilor cu lumânări şi cu cântări de Psalmi, înconjurând patul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, şi, umplându-se de zavistie, a înnoit în sine vechea răutate asupra Domnului nostru Iisus Hristos, şi a zis: «Acesta este trupul ce a născut pe înşelătorul acela care a stricat legea părinţilor noştri! Vezi ce fel de cinste are?» Şi fiind tare cu trupul, de mare mânie, s-a repezit cu sălbăticie şi a alergat spre pat, voind să răstoarne la pământ Preacuratul trup al Preasfintei Fecioare Maria. Dar, când mâinile lui cele îndrăzneţe s-au atins de pat, îndată au fost tăiate de sabia cea nematerialnică a izbândirii lui Dumnezeu de îngerul cel nevăzut, şi au rămas lipite de pat; iar Atonie a căzut, răcnind şi văitându-se cu amar.” („Vieţile Sfinţilor” pe luna August, Sinaxarul Praznicului Adormirii Maicii Domnului).

    „O smerită mărturisire ortodoxă de credinţă, exprimată plastic”

    De la începuturile slujirii, lucrării, propovăduirii şi misiunii duhovniceşti ale Părintelui Arsenie în „mijlocul câmpului – şi spaţiului ninivitean românesc – plin cu oase omeneşti” (cf. Iezechiel 37, 1), de la Sâmbăta, Prislop şi Drăgănescu, Sfinţia Sa a fost precum „un semn care va stârni împotriviri” (Luca 2, 34) – după cuvintele profetice ale Dreptului Simeon, rostite în ziua Întâmpinării Domnului, către Sfânta Fecioară Maria Născătoare de Dumnezeu, cu referire la Pruncul Mântuitor Iisus Hristos, adus la 40 de zile la templul din Ierusalim; „împotriviri” de care sunt pline dosarele de urmărire antihristică de la C.N.S.A.S., iar în ultimul timp gura lumii şi gura iadului de pe Internet.

    Părintele Arsenie Boca a deranjat în timpul vieţii şi deranjează încă şi mai mult după moarte! Părintele Arsenie Boca nu are nevoie nici de evlavia cuiva, nici de unanimitate şi nici măcar de vreo canonizare. Părintele Arsenie Boca este ceea ce este: creştin ortodox botezat; absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu; ucenic al Sfântului Munte Athos; ctitor spiritual al Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus (căreia i-a dat aură) şi stâlp de foc la Sfânta Mănăstire Prislop (căreia îi dă nimb). Părintele Arsenie Boca a fost vreme de şase ani diacon al Catedralei Mitropolitane din Sibiu; preot vrednic al lui Hristos, duhovnic iscusit, propovăduitor şi trăitor al Evangheliei Domnului, slujitor înflăcărat şi înlăcrimat al Sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, păstor de suflete, om al lui Dumnezeu, mărturisitor şi pătimitor pentru Hristos, în închisori şi la Canal şi pictor bisericesc, desfăşurându-ne spre contemplare înaintea ochilor duhovniceşti – după „Cărarea Împărăţiei” de la Sâmbăta şi Predicile („Cuvinte vii”) de la Prislop – „o smerită mărturisire ortodoxă de credinţă, exprimată plastic” (cf. Pisania), prin pictura bisericii de la Drăgănescu de lângă Bucureşti.

    Părintele Arsenie Boca n-a avut nici o condamnare politică şi nici o condamnare canonică! Sfinţia Sa a fost scos pe nedrept din mănăstire în contextul decretului 410 din 1959, printr-un ordin scris al Episcopiei de care aparţinea atunci Sfânta Mănăstire Prislop, izgonit şi aruncat în lume civil şi dorind mereu să se întoarcă, împreună cu Maica Zamfira şi cu obştea de monahii aruncată pe drumuri, la Prislop şi nu în altă parte! În cei 30 de ani de exil (1959-1989), precum sfântul Ioan Evanghelistul în insula Patmos şi vremea de pribegie, precum Moise în Sinai 40 de ani, mai înainte de revelaţia rugului aprins, Părintele nostru Arsenie Boca şi-a înţeles şi şi-a acceptat crucea rânduită şi îngăduită de Dumnezeu prin oamenii Cezarului roşu de atunci. Dar Părintele nu şi-a întrerupt rugăciunea minţii şi rugăciunea inimii sau rugăciunea lui Iisus şi închinarea în Duh şi Adevăr, lucrare duhovnicească şi mistică filocalică, care constituie proscomidia, miezul, esenţa şi epicleza Liturghiei interioare. De aceea Sfinţia Sa, începând de la Sâmbăta şi Prislop şi cu atât mai mult de la Drăgănescu şi Sinaia, s-a învrednicit de haruri şi harisme, de daruri duhovniceşti deosebite, de care puţini se învrednicesc cu adevărat într-o sută sau în sute de ani. Străvederea cu duhul, cunoaşterea, citirea şi descoperirea gândurilor, dezvăluirea trecutului omului şi descoperirea profetică a viitorului omului, ţării şi lumii, au fost şi sunt lucrări ale Duhului Sfânt, care s-au manifestat din belşug în viaţa curată moral şi sfântă duhovniceşte a Sfinţiei Sale, în ciuda oricăror calomnii; în scrierile pline de înţelepciune, claritate, precizie, concizie şi limpezime şi în pictura străbătută de transparenţă în haruri şi lumini taborice, care o fac unică în ţară, unică în Ortodoxie şi unică în lume, ca expresie estetică a Revelaţiei dumnezeieşti întemeiată pe Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie, cu nuanţe reale de originalitate şi aplicare la omul modern, cu mesaj profund teologic, curat dogmatic, limpede ecumenic şi nu lipsit pe alocuri de accente profetice (care ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri).

    Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

    Fără îndoială că satana sau diavolul (reprezentat în pictura Părintelui în scena Călugărul răstignit şi în cea a Judecăţii particulare) – „Sărsăilă”, cum îl numea Părintele – , nu s-a bucurat nici de predicile Părintelui Arsenie la Sâmbăta, nici de duhovnicia Sfinţiei Sale din mijlocul mulţimilor, nici de semnele şi minunile din închisoare şi de la Canal (adeverite de martori), nici de smerenia adâncă a Sfinţiei Sale, precum nici de dragostea de Dumnezeu şi de oameni, trăită la cea mai înaltă intensitate, prin nevoinţe numai de Dumnezeu ştiute. Nu se bucură diavolul nici de chilia Părintelui Arsenie săpată în munţi, nici de pictura de la Drăgănescu, nici de semnele şi minunile de la crucea şi de la mormântul Sfinţiei Sale şi cu atât mai puţin de râul de oameni devenit fluviu de pelerini, din aproape toate părţile şi toate locurile unde vieţuiesc români, în ţară şi străinătate, care se revarsă spre Prislop. Sabia de foc a Părintelui nostru Arsenie – „Arhanghelul” de la Prislop! – care a tăiat în cangrena păcatului la noi, la români (avorturi, necurăţie, beţie, fumat, înjurături şi toate celelalte), îl ustură şi-l arde pe vrăjmaşul cel nevăzut al mântuirii oamenilor. De aceea nu este de mirare faptul că, aşa după cum de câteva ori iudeii au luat pietre în mâini ca să arunce după Iisus şi împotriva lui Iisus (Ioan 8, 59; 10, 31; 11, 38), precum mai târziu împotriva sfântului arhidiacon Ştefan, ucigându-l, pentru că nu puteau răbda şi accepta descoperirea Revelaţiei din sinedriu – Şederea Mântuitorului Iisus Hristos Cel mort şi Înviat, în cerurile deschise, pe tron, de-a dreapta Tatălui (Faptele Apostolilor 7, 55-60); tot aşa, nu ne mirăm nicidecum şi nu ne vom mira de cei ce au făcut acelaşi lucru cu sfinţii în vieţile lor şi cu Părintele nostru Arsenie în vremea noastră. Maica Domnului a fost oarecând înjunghiată în obraz, în Icoană, în Muntele Athos, chiar de către cineva care purta haină neagră şi lungă! Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă! Dacă hulitorii şi batjocoritorii de pe Golgota din Vinerea Patimilor se transferă pe Internet, nu e nici o mirare! Însă: „Vedeţi că nimic nu folosiţi. Iată că lumea se duce după El.” (Ioan 12, 19) – după Hristos în Ierusalim şi după Părintele Arsenie Boca la Prislop!

    „Ţineţi cu poporul, ca să nu rătăciţi!”

    Sfârşindu-şi viaţa în exil, la Aşezământul monahal de la Sinaia, în 28 noiembrie 1989, spovedit şi cuminecat cu Sfintele Taine ale lui Hristos; precum sfântul Ioan Gură de Aur în anul 407 la Comana, sfântul Maxim Mărturisitorul în 662 la Lazica şi sfântul Simeon Noul Teolog la Mănăstirea Sfânta Marina în 1022 şi atâţia alţi sfinţi, Părintele Arsenie Boca este un Părinte al neamului nostru, un mijlocitor, un călăuzitor şi ocrotitor şi un rugător fierbinte către Dumnezeu. Eu îl văd şi îl socotesc pe Părintele nostru Arsenie Boca ca pe unul dintre preoţii sfinţi ai Bisericii noastre Ortodoxe, purtători ai chivotului lui Hristos peste Iordanul istoriei, în spaţiul nostru românesc (cf. Iosua 3, 14-17). Văzându-L şi simţindu-L răstignit pe Mântuitorul Hristos în regimul trecut, vreme de zeci de ani, pe o cruce nevăzută mai mare decât cea de pe Caraiman, Părintele nostru Arsenie Boca a fost printre puţinii – dacă nu chiar singurul, precum sfântul Ioan Evanghelistul – care au stat cu deplină statornicie şi cu desăvârşită verticalitate, lângă crucea lui Hristos, fără vreun compromis cu cei fără de Dumnezeu.

    Cuvintele unui mare ierarh, rostite cu un veac în urmă: „Ţineţi cu poporul, ca să nu rătăciţi!”, se potrivesc întocmai şi în cazul Părintelui Arsenie de la Prislop. Şi poporul ţine cu Sfinţia Sa, pentru că-i confirmă sfinţenia vieţii; îi pecetluieşte ortodoxia învăţăturii şi a spiritualităţii şi îi simte şi îi poartă pe umeri autenticitatea cultului şi a evlaviei, până în pragul şi în ziua „plinirii vremii” canonizării! Urmaşii răzvrătiţilor lui Core, Datan şi Aviron împotriva evidenţei (Numerii 16, 1) însă, precum şi discipolii tâlharului batjocoritor, răstignit de-a stânga Domnului (Luca 23, 39), singuri se osândesc pe ei înşişi, în faţa lui Dumnezeu şi a neamului românesc, sporindu-şi vina, împreună cu toţi hulitorii, specialişti în pălmuiri, cărora Iisus le răspunde peste veacuri: „Dacă am vorbit rău, dovedeşte că este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?” (Ioan 18, 23), pentru că la Judecata de Apoi se vor da pe faţă „gândurile multor inimi” (cf. Luca 2, 35).

    (Hăţăgel, 25 noiembrie 2015)

    Sursa: http://www.doxologia.ro/cuvantul-ierarhului/un-parinte-al-neamului-nostru-un-mijlocitor-un-calauzitor-ocrotitor-apologia

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 1:52 pm

      urmasul lui neica Corneanu care se impartasea la catolici si imparasea „catolcii!

      VAJNIC urams, ii calca INTOCMAI pe urmele…INSELARII si acest nefericit cum singur cu prosetaca si pompoasa trufie se numeste .”Preasfințitul Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix:” !!

      auzi episcop la daciei -Felix !!! rad dracii de voi ametitilor cu ratacitii vstri de vladici cu tot !
      VOI sunteti , daca nu va pocaiti, GLOATA diavolului/lui anticrist cu popii/episcoparii ei , despre VOI si unii care gandesc ca voi s-au facut atatea vestiri in Profetii prin Sf Parinti Vechi sau Recenti ( Anatolie al Optinei, Lavrentie de Cernigov, Serafiimde Sarov,ect) si de la Duhul Sfant si se spune in Scriptura ca :” Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ? „Lc cap18.!

      VOUA va sune Sf Anatolie al Optinei :

      „Viclenia vrăjmaşului şi uneltirile lui vor fi îndreptate împotriva unui număr foarte mic, al celor încercaţi în viaţa duhovnicească. Ereticii vor pune mâna pe Biserică, îşi vor numi peste tot slugile, iar viaţa religioasă va fi lepădată. Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare şi întru neştiinţa. El a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte“ (Matei 7, 16-20). Şi sârguieşte-te să-i osebeşti de păstorii adevăraţi; acei furi de cele ale Duhului, care sfâşie turma duhovnicească, „nu intră pe uşă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vor intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1).

      După lucrare, adevărata lor slujire este prigonirea adevăraţilor păstori, întemniţarea lor, căci fără această slujire, turma duhovnicească ar putea să nu fie prinsă. Drept aceea, fiul meu, când vei vedea în biserică batjocorindu-se lucrarea dumnezeiască, învăţăturile Părinţilor şi orânduirea lăsată de Dumnezeu, să ştii că ereticii au şi apărut, chiar dacă pentru o vreme s-ar putea să-şi tăinuiască relele voiri sau vor strâmba pe nesimţite credinţa dumnezeiască pentru a izbuti mai bine, înşelându-i pe cei neiscusiţi.

      Îi vor prigoni nu doar pe păstori, ci şi pe slujitorii lui Dumnezeu, căci diavolul, care ocârmuieşte rătăcirea, nu poate suferi vieţuirea după rânduiala lui Dumnezeu. Asemenea lupilor în piei de oaie, vor fi cunoscuţi după firea lor îngâmfată, iubirea de desfătări şi pofta de putere– aceia vor fi trădători care vor pricinui ură şi răutate pretutindeni; şi de aceea a spus Domnul că se vor cunoaşte „după roade” (Luca 6, 43-45). Adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supuşi, iubitori de fraţi şi ascultători de Biserică.”

      Apreciat de 1 persoană

  11. mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 10:36 am

    @el, si pt toti cei ce sant de acord cu un astfel de limbaj

    Matei cap 15

    10. Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi:
    11. Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.

    17. Nu înţelegeţi că tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară?
    18. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om.
    19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule.
    20. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.

    Asa ca @el, zici ca „mai bine spurcat la gura decat la suflet prin INSELARE ca GLOATA de idolatri ai lui guru boca.”

    Iata ca mai poti fi spurcat la suflet si prin gandurile rele, marturii mincinoase, hule… Caci astea sant cuvintele tale cand proferezi toate jignirile alea, cand spui ca x si y este in iad, sau ca va ajunge in iad, cand spui ca x si y se inchina la vrajitor, ca x si y este idolatru…. din astea; adica atunci cand o faci pe omnniscientul nu faci altceva decat sa minti si sa faci hule. Doar Dumnezeu este omniscient, doar la Dumnezeu este Judecata, si doar El si nu @el, stie unde merge fiecare, ce gandeste fiecare, cum e inima fiecaruia.

    Spurcate iti sant vorbele @el, spurcat iti este si sufletul.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 1:07 pm

      mircea.v

      marturisirea Adevarului NU a agonisit NIMANUI prieteni, nici macar Sfintilor d ápoi unui pacatos de rand ca mine. Adevarul NU SE SPURCA in vas necurat , ba chiar curata vasul neputincios.

      si in IAD MERG toti INSELATIi si cei lipiti de ei si apologetii lor dar asta nu ai cum sa pricepi tu pentru care MARTURISIREA Adevarului si lupta IMPOTRIVA INSELARII este calificata de : ” cand spui ca x si y este in iad, sau ca va ajunge in iad, cand spui ca x si y se inchina la vrajitor, ca x si y este idolatru…. din astea; adica atunci cand o faci pe omnniscientul nu faci altceva decat sa minti si sa faci hule. ” !!!

      „judecata” ta „amice” ma lasa indiferent, eu Lui Hristos voi da si dau socoteala de ale mele si ASUM !

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 1:57 pm

        @el,
        nici o pr, fiecare cu ale lui.
        Nu e vorba de marturisirea Adevarului, ci de „tampiti”, „prosti”, „idioti”, si ce mai zici tu pe acolo…
        Iar te faci ca nu pricepi, si e pacat, ca esti baiat destept. Inca o data, ca poate asa pricepi, este vorba de LIMBAJUL folosit, de adresarea ta fata de ceilalti pe care nu-i cunosti, si nu de marturisirea Adevarului.

        Da’ ma gandeam ca prea stai tu pe un soclu, asa, inalt si imprastii in stanga si in dreapta jigniri de parca ai fi tu cel mai mare dogmatist, si cel care respecta cel mai tare dogma, si doar ceilalti au suflete spurcate… Toti avem suflete spurcate @el, nu numai „gloata”. Asa ca, nu ai decat sa continui cu acest limbaj. Intamplarea face sa cunosc f bine tipul de om destept, scolit, care se prinde repede, dar care e coleric, orgolios si are o placere deosebita de a-i jigni pe ceilalti, de a spune tot ce-i vine la gura.

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:07 pm

      mircea.v

      „19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule.
      20. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om. „_____ unde sunt gandurile mele rele si hulele si desfranarile si marturiile mincinoase in cele ce am afirmat IMPOTRIVA INSELATULUI vrajitor boca ?

      mircea.v esti dus cu capul …., URA ta te orbeste sa nu mai distingi binele de rau, „sa strecori tantarul si sa inghiti camila” si de aceasta vei da socoteala Lui Hristos.
      aceste „virtuti” le aveau si FARISEII carora te asemni si tu azi( nici o grja nu esti singurul , de boala asta bolesc HOARDE de insi „evlavosi” ) …. MINUS stiinta acelora si cunosterea Scripturolor de care tu te vadesti STRAIN.

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 3:46 pm

        @el,

        pai daca asa interpretezi tu… adica tu crezi ca trebuie sa fie toate cu „si” intre ele, ca sa fie valabila spusa lui Iisus. iarasi, il lasam pe Pr Boca deoparte, e vorba de hulele care le aduci celorlalti, inclusiv mie, prin modul tau de a te exprima. A huli inseamna a jigni, a ofensa… printre altele, si pe un om normal, si pe cele sfinte… Ce-o fi asa greu, nu stiu… Astea sant gandurile tale rele, jignirile gratuite. Si tu acum zici ca daca jignirile nu sant insotite si de desfranari nu se pune ca sant jigniri si hule :). Hai bre, ca de atata dogma, nu mai vezi barna din ochiul tau. Acolo era o enumerare, nu erau cu „si” intre ele.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 6:56 pm

        mircea.v

        „. iarasi, il lasam pe Pr Boca deoparte, e vorba de hulele care le aduci celorlalti, inclusiv mie, prin modul tau de a te exprima.”_____ TU nu il lasi de o parte pe guru boca si daca il citezi si admiri cu atata freneizie si ii sustii RATACIRILE in mod viclean e vina mea ca iti precizez ca te alii si tu in inselare? sau trebuie sa te laud pentru ENORMITATILE pe care le sustii?
        Cine se lipeste de Hristos este un duh cu Hristos si cine se lipeste de INSELATI este in duh cu DIAVOLUL !
        Nu eu a spus asta ci Sfintii, doarr ca tu te crezi mai presus de Dreapta Credinta pe care iti permiti sa o ignori( vezi mai denunazi problema cu erezia milenarsimului care nu te interesa ca socotita de tine nesemnificativa la „inaltimea” masurii tale duhovnicesti) ….si sa pretinzi apoi ca tu te vei mantui cu testul „pectetluirea” /cipul si recunoastrea lui anticrist !
        Sarmane „curajos” NICI UN SFANT nu si-a prmis sa spuna/faca asa ceva… numai tu esti „viteaz” nevoie mare si nu ai trebuinta sa cunosti Dogma si sa recunosti INSELAREA ca tu ai „mantuirea asigurata” cu „vitejia” ta de a te crede impotrivitor cipului si pecetluirii…. no comment!

        ei bine TOCMAI oamenii lipiti de INSELARE si LIPSITI de cunoasterea Invataturii de Credinte vor fi primele victime ale lui anticrist !

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 8:04 pm

        @el,

        ti-am zis c-o aburesti… Acum inventezi de la tine cuvinte ce nu le-am spus… Te du si mai citeste o data ce am spus ref la milenarism, si mai citeste o data ce spune Sf Paisie Aghioritul.

        Apreciat de 1 persoană

  12. ioana said, on decembrie 4, 2015 at 1:47 pm

    Pentru Gabriel,
    Sa stii frate ca cele spuse de dumneata: orice duhovnic de manastire trebuie sa fie apropiat de Maica Stareta, e un lucru perfect adevarat. dar”duhovnic de manastire”. Nu uita ca Arsenie Boca a plecat din manastire si s-a instalat cu maica Zamfira in casa acesteia din Bucuresti, ceea ce in niciun caz nu am vazut la marii nostri duhovnici, chiar daca au fost prigoniti. In „interviul” cu parintele Iustin, ma iertati, dar nu-i recunosc deloc ” stilul exprimarii”. Ma dezamageste profund directia m-tirii Petru Voda. Inainte de a muri, parintele Iustin a spus: „dupa moartea mea, toti brazii din jur vor fi plini de „scufiile” calaugarilor, asa prigoana va fi aici…” stiu asta de la o monahie de la Paltin. Asa ca aveti mare grija…va jucati cu mantuirea si cu memoria parintelui Iustin!.

    Apreciază

    • HAiduc said, on decembrie 5, 2015 at 5:45 am

      Ioana „Ma dezamageste profund directia m-tirii Petru Voda”. Tot ce apare pe situl Petru-voda, cu toate ca este semnat ca fiind parerea intregii manastiri, NU ESTE. Cunosc destui din manastire care au mari dubii asupra „sfinteniei” lui Boca. Directia ramane asa cum a lasat-o Pr Iustin; ca vor altii s-o devieze asta este cu totul altceva.

      Apreciază

      • ioana said, on decembrie 5, 2015 at 4:42 pm

        HAiduc,
        Daca e asa te rog in numele ADEVARULUI si pentru memoria parintelui Iustin sa iei atitudine. Daca ii stii pe cei din m-tirea Petru Voda care au „dubii” in privinta „sfinteniei” lui A.Boca, roaga-i sa nu fie indiferenti, ci marturisitori ai adevarului.

        Apreciază

  13. mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 2:17 pm

    Daca tot veni vorba de Parintele Justin:

    Tot pe @el si cei care sant de acord cu stilul de exprimare vulgar

    „Cum sa marturisim?

    Trebuie sa curatim invataturile strambe pe e cat posibil, sa le putem prezenta cat mai clare, dar fara prea multa rautate. Adica sa atragem atentia aupra ratacirilor unora sau altora dar fara sa invinuiesti; sa nu arati cu degetul. Asa trebuie sa marturisim: indreptand degetul spre noi, nu spre celalalt. Pentru ca, sa stiti, nu santem fara de vina. Cu totii raspundem pentru ratacirile din Biserica si din societate – ori ca nu am actionat la timp, ori ca nu ne-am rugat cu duh de pocainta, cu totii purtam vina caderii celuilalt, chiar daca, intr-un anumit fel, el singur se exclude din Trupul lui Hristos. Atunci cand vom reusi sa intoarcem degetul spre noi, atunci vom reusi sa facem Ortodoxie curata si sa curatim invatatura Bisericii de zgura ratacirilor. Deci nu zic sa taci, caci este ateism, dar vezi in ce duh marturisesti, caci daca nu stii sa intorci degetul spre tine, te pozitionezi tot in afara Ortodoxiei, care este traire.”

    @el,
    ai vazut, a inceput lumea sa te compare lumea cu Sf Nicolae :). Lasand gluma la o parte, cam nasol pt tine, ca stii ca laudele nu sant bune…

    Numai ca Sf Nicolae e Sf Nicolae, @el e un ilustru necunoscut, Arie e Arie si iar se stie f bine cine e, „tampitii, idiotii….” sant la fel ca si @el tot ilustri necunoscuti. Un pic diferit cadrul fata de cel al lui Sf Nicolae si Arie.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:37 pm

      mircea.v

      NICIODATA nu am crezut/spus despre mine altceva decat ca sunt un pacatos de rand si nu te ingrijora ca nu ma smintesc eu de laudele nimanui, caci mai bine decat toti ma cunosc singur. esti ironic si ironia este o forma de a fi batjocoritor „subtire” si cunoastem toti ca „partea celor batjocoritori este cu ucigasii”.( PS : si eu mai cad in pacatul acesa de aia iti spun ceea ce imi spun si mie apoi)
      Doar am multumit fratilor care si-au aratat inima lor buna fata de mine ca asa se cuvine de unde stii tu daca in inima mea am primit eu cinstea de la ei?

      DA sunt PACATOS dar NU INSELAT !

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:47 pm

      mircea.v

      ” „tampitii, idiotii….” sant la fel ca si @el tot ilustri necunoscuti. „_____ desigur TOTI niste ilustri necunoscuti, deosebirea intre noi este insa ca unii sunt INSELATI si cu incapatanare LIPITI de INSELARE si eu ii combat in aceasta !__sesisezi diferenta sau aceasta este prea „marunta” si doar „celebritatea” conteaza la tine? sau ti se pare ca eu aici caut laudele auditoriului de „ilustrii necunosciúti” cum ne numesti tu?

      mircea, mircea…..ia aminte la tine caci si TIE/tuturor ne-a fost lasata vorba Mantuitorului .” Daci daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult? (Matei 6, 22-23). ”

      Luminatorul trupului este ochiul si al omului MINTEA NESMINTITA/NEINSELATA !

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 3:47 pm

        Citeste ce spune Parintele Justin -„Cum sa marturisim”, si n-o mai aburi atata.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 4:33 pm

        mircea.v

        bine domnu”teoretician ” speciialistul expert in „cum sa marturisim” la tine trece CUM marturisim INIANTEA a CE MARTURISIM ! Bravo, aferim „ortodoxie” de „pravoslavnic” cu „acrivie” la Adevar !

        SA TACA Adevarul si marturisirea IMPOTRIVA diavolululi si a INSELARII , sa piara sufletele in ratacirea ce amia cumplita ca nu are forma „conforma” cu teoria lui mircea.v !
        Asa „Marturiseau” IMPOTRIVA Adevarului Hristos si FRATII tai FARISEII odnioara in Ireualim, nici ei nu gaseau „conforma” marturisirea lui Hristos cu „intelesurile” accepate de ei, boliti de aceeasi „acrivie” a formei; NU e Hristos Fiul Lui Dumnezeu ca „incalca sambata” ca sa faca un om bolnav sanatos ! EXACT ca tine erau si aia…. no comment !

        AMIN ! Inselarea dintru ale sale prin tine a grait mircea.v VICLEANUL si degeaba iei citatele acelea in desert ca acei carora Duhul Sfant le.a spus in Psalm ca iau numele Lui Dumnezeu in gura lor dar inima le este plina de viclesug si chiar rugaciunea unora ca acestia „se va preface in pacat”-

        spune ce vrei, ramai la ale tale sarmane plin de URA mircea.v , … v de la VICLENIE !

        Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 3:10 pm

      mircea.v

      desi nu meriti sa discutam mai departe , totusi ca sa lamurim EXACT la CE ANUME din virtutile Sf Nicolae m-a asemanat @ioana :

      „Si el era un „vulcanic””____. ATAT ! Pricepi sau te-a orbit URA incat nu mai distingi stanga de dreapta?

      DOAR la faptul ca si pe el ( pe Sf Nicolae) il scoteau din sarite INCAPATANTII LIPTI de INSELARE! NU la Sfintenie sau alte virtuti ale Sfantului !

      dar daca tu te-ai incins la minnte de ura eu am priceput exact nuanta si fac aceste precizari NU pentru mine, ci ca sa-ti arat ca @ioana NU a gresit ci a incercat doar sa ma consoleze pentru slabiciunea mea.

      dar tie iti place sa vezi scaderi si pacate la mine…..si pur si simplu asta „proceseaza” mintea ta !

      Apreciază

  14. mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 4:46 pm

    Si acum voi reveni la „vrajitorul boca” cum ar spune @el, sau Parintele Boca, cum spun eu.

    Cele de jos le-am mai postat, dar nu-i nimic, poate sant cititori mai noi.

    Intr-o carticica – „Din invataturile si minunile Parintelui Justin”, in care vorbeste pe larg despre cipuri, tehnica, biometrie, preoti, calugari, ierarhi si cum acestia ar trebui sa marturiseasca si sa nu faca nici un compromis, spune Parintele printre multe altele:

    „Scopul administratiei mondiale, la ora actuala, nu este altceva decat desfiintarea persoanei si a comuniunii dintre oamenii. Daca alte sisteme politice au injugat drepturile oamenilor, acest sistem electronic dictatorial, va injuga sufletul, gandirea umana. Pentru ca ei vor sa devenim niste numere, cum purtam, noi, detinutii, sa desfiinteze relatiile interumane si relatia omului cu Dumnezeu. […]
    Asistam la declinului omului de la persoana, de la nume, la numar.”

    Si acum ce spunea Parintele Arsenie Boca inainte de 1950:

    “Faptul că din partea Sa Dumnezeu a făcut totul pentru om, până şi jertfa Sa pe cruce, dovedeşte că omul are un preţ imens, necrezut de mare. Omul are dimensiunile intenţiei divine; centrul şi sinteza creaţiunii Sale: lumea văzută îmbinată cu lumea nevăzută.
    Iată de ce suntem datori a vieţui potrivit acestei intenţii divine; adică să trăim deodată şi ca persoane văzute, şi ca persoane nevăzute. Omul are valoarea arătată de jertfa de pe cruce. Când omul trăieşte în adevărata lui valoare, e subiect de istorie, pe când dacă renunţă la dimensiunile sale divine, ajunge obiect de istorie, în rând cu oricare dintre obiecte; nu mai poartă un nume, ci poartă un număr.
    Deci, ce poate să însemneze coborârea omului la simpla valoare economică decât o degradare a lui în rândul vitelor, care se vor sălbătici întreolaltă şi-şi vor împinge conducătorii până la marginile nebuniei. Asta înseamnă treaba unuia care ar încovoia crinii în gunoi, preţuind mai mult gunoiul decât mirosul crinului. Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toţi înzestraţii lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri şi cu tot felul de haruri.” (Pr. Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei)

    Curata „vrajitorie” aceste cuvinte…

    Nici un mare parinte nu ne-a vorbit de numere, obiecte, decaderea omului de la nivelul de fiinta a lui Dumnezeu avand nume de botez, la nivelul de obiecte-numere. Nici cu ocazia atribuirii cnp-ului, nici cu alta ocazie. Si asta pana la Parintele Justin. In Rusia de ex, sant/au fost parinti care au avertizat credinciosii pe tema asta.

    @el, te rog sa ne vorbesti si tu prin 1948 – cand deja gemeau puscariile de detinuti nu politici, ci detinuti din cauza credintei in Dumnezeu – despre cum e treaba cu numele de botez, numere, obiecte, ca au sa dea seama toti inzestratii lui Dumnezeu pt caderea asta a omului… Apoi cum va urma internetul obiectelor, cu obiectul final inghitit de internet – omul.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 6:08 pm

      mircea.v

      am mai rasuns la RATACIRILE acestea ale tale de INTREPRETARI ale cuvintelui INSELATULUI, dar ca un VICLEAn ce sti te prefaci ca NU iti mai amintesti raspunsul meu, ca sa maia ducu inca odata in auzul fratilor mai ametiti si niznai RATACIREA INSELATULUI tau guru boca, ca sa INSELI mai departe sufletele lor pentru care vei da socoteala vicleanule mircea.

      ce faci tu acum e lucru ieftin, tu repeti ca PAPAGALUL aceleasi lucruru pe care le vrei tu !argumente” duhovnicesti si vrei sa a obosesti si sa ma enervezi aici ( profitand vazadu-ma SINGUR sa martuirisesc IMPOTRIVA inselatului tau boca) cu REPETATE sminteli carora li s.a dat demult raspuns ca apoi sa jubilezi fanatic impotriva mea cu arhicunoscutele tale pareri ” vedeti e agresiv, nu vorbeste in duh ortodox, e un spurcat” !!!

      acolo in textul tau preferat RATACITUL IADULUI boca NU despre pecetluire/cip vorbeste asa cum vrei tu sa „talmacesti”, cum ti se pare tie in duhul inlsearii care te stapaneste, ci vorbeste pur si simplu de numerotarea la care erau supusi si cei din puscarii ca el, vezi Gulagul ( unde detinutii erau NMERE) vezi Auschwitz-ul unde detiunutii erau numere, ….ca bietul boca „martirul” era indurerat de BATAIA care o mancase in puscarii si protesta si el ca un om LUMESC ce se afla dar folosind in mod VICLEAN cuvinte cu trimitere la duhovnicesc ca sa-si dea lustru de „sfant”. PREFACTUL boca care a imitat sfintenia si a facut CIRC toata viata lui …. guru tau, „modelul” tau de „ortodoxie” draga mircea.v…

      intrepretarea aceasta „luminata” ITI APARTINE si e la fel de FALSA cum FALSA era intraga „ortodoxie” a INSELATULUI boca ! asa fac si dracii „talcuiesc” motivele pentru care ne imping sa facem7alegem raul imbracandu-le cu APARENTA binelui prin astfel de „talcuiri” maiestre.

      de la DIAVOLUL vorbesti mircea.v. care a pus stapanire pe mintea ta LIPITA de inselat si de inselare , de „talcuirile” mintii tale si NU de Adevar ….si te intuneca si te intarata impotriva evidentelor si te apoi superi pe mine daca iti spun adevarul , te revolti si ti se pare ca „te hulesc” acuzandu-ma de balarii.

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 7:02 pm

        O foarte mare legatura intre Auscwitz, puscarii, gulaguri si aceste cuvinte :). Nu era in puscarie Parintele Boca cand a spus cuvintele astea.

        „Când omul trăieşte în adevărata lui valoare, e subiect de istorie, pe când dacă renunţă la dimensiunile sale divine, ajunge obiect de istorie, în rând cu oricare dintre obiecte; nu mai poartă un nume, ci poartă un număr.”

        SI la fel si cuvintele astea, tot la puscariii fac referire 🙂

        „Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toţi înzestraţii lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri şi cu tot felul de haruri.”

        Sfantul Antonie cel Mare
        „Mintea desprinsa de Dumnezeu, devine fie demonica, fie animalica”.

        Si incerc o traducere si pt tine a cuvintelor Parintelui Boca, da nu cred ca o sa intelegi(din ce cauza, asta nu pot spune):

        Omul desprins de Dumnezeu devine obiect-numar. (valabil pt aceste vremuri)

        Si acum comasate:

        Omul desprins de Dumnezeu, devine fie demonic, fie animalic, fie obiect-numar.

        Demonic si animalic, in legatura cu pacatele „clasice” ale crestinului.
        Obiect-numar, in legatura pacatul insemnarii.

        Apocalipsa 14
        9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
        10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
        11. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.

        Demonic si animalic, in legatura cu „cine se inchina fiarei si chipului ei”
        Obiect-numar, in legatura cu „si oricine primeste semnul numelui ei”

        Sant doar interpretarile mele. Si il rog pe @el sa ma lamureasca ce dogme incalc cu aceste interpretari. Sau daca aduc hule celor Sfinte…. sau ce demon ma stapaneste… sau daca aceste interpretari sant echivalente unui indemn spre a pacatui si/sau spre a accepta pasii spre insemnare sau a accepta chiar insemnarea.

        @el, mai era un pic si imi dadeau lacrimile cand am citit ca marturisesti singur adevarul si ca vai, te-am obosit.
        Nici acum nu ai priceput. Cred ca o sa-mi schimb parerea despre tine, ca am zis ca esti inteligent.
        Un singur lucru ma deranjeaza la tine, limbajul pe care il folosesti. Respect parerea oricui.

        Da uite si tu ce zic eu, si ce zici tu…

        Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 8:18 pm

        mircea.v

        „Sfantul Antonie cel Mare
        „Mintea desprinsa de Dumnezeu, devine fie demonica, fie animalica”.”

        „Si incerc o traducere si pt tine a cuvintelor Parintelui Boca, da nu cred ca o sa intelegi(din ce cauza, asta nu pot spune):

        Omul desprins de Dumnezeu devine obiect-numar. (valabil pt aceste vremuri)

        Si acum comasate:

        Omul desprins de Dumnezeu, devine fie demonic, fie animalic, fie obiect-numar.

        Demonic si animalic, in legatura cu pacatele „clasice” ale crestinului.
        Obiect-numar, in legatura pacatul insemnarii.”___ ___Bravo mirciulica tie si idolului tau guru boca, l-ati intrecut si completat” si pe Sf Antonie ! Corectati si pe Duhul Sfant care vorbea prin Sf Antonie ! sunteti „mari” …arhiconi

        No comment, graieste de la sine „intelepciunea adanca” din voi, tu si guru „agirnamentati” pe Sf Antonie, cata „intelecune” , si cata „armonie” cu Sfintii aveti….

        „Obiect-numar, in legatura pacatul insemnarii”____ ai un tupeu FEROCE sa-ti permiti sa „corectezi” Sfintii mirciulica „desteptule” !!!

        omul insemnat pecetluit NU devine NICIODATA obiect sau numar ci se INDRACESTE caci ramane Chipul Lui Dumnezeu din el care ii va viata vesnica pe care o schimonoseste el prin RUEPREA de Dumnezeu cum au facut intai DRACII. Dar NICIODATA NU devine omul numar debilule, devine INDRACIT !

        Uite ca tot Sf Antonie STIA mai bine ca voi 2 „istetilor” tu si guru tau boca care graiti din putzul puturos al gandirii diavolesti! mergi si „breveteaza” talcuirea la ecumenisti, te vor premia, ai „stofa” de „exeget al noului trend „desteptule”. boca garia BALARII si tu „talcuiesti” alte BALARII….ambii suntei in acelasi „duh” cu duhul ratacirii care va carmuieste.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 8:28 pm

        mircea.v

        „O foarte mare legatura intre Auscwitz, puscarii, gulaguri si aceste cuvinte :). Nu era in puscarie Parintele Boca cand a spus cuvintele astea.”_____jubileaza „desteptul” mircea.v. ca daca nu era domne guru in puscarie atunci nu putea/avea motive sa zica si despre altii care erau sau fusesera( gulagul si acele fenomene IL PRECEDASERA) ….. logica „beton” de la „desteptul” mircea care CONFUNDA ca si boca omul VIU creat cu VIATA in el cu obiectul neinsufletit sau cu numarul abstract !!! logica de logica de la duhul CONFUZIEI din ei…. beton ! alegorii si „misticisme” de la diavolul „poet” al lui boca( vezi „poezia” ca nuca -n perete cu crinii si gunoiul, sa ti se rupa inima de …”gingasia” lor… 🙂 ) ..

        mirciulica in boca lucra dracul ala pe care l-a agonisit el in Athos, aratarea aia care l-a ajutat sa care lemnul cel greu ….ala era ARHICONUL lui boca, ala graieste si prin voi cand va lipiti ca bicisnicii de boca ( ca sa-ti raspund la intrebarea pusa obraznic, razator si retoric mai jos : „. sau ce demon ma stapaneste…”.)
        DA tine minte, acela graieste prin tine si de el te-ai lipt si tu acum !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 4, 2015 at 8:41 pm

        mircea.v

        uita casa nu te ostenesti iti citez eu locul ca sa vezi CINE e ARATAREA CARE lucra si lucreaza si azi prin boca si prin mintile celor insleati de boca .
        Citeste si te cutremura, acest diavol arhicon va are in stapanirea lui pe voi toti astia „deocheati” de boca si lipiti de INSELARILE lui !!( de aia nici nu puteti sa scapati usor de el bicisnicilor !)

        „- Zise Dometie: oamenii din ziua de astăzi nu au harul lui Dumnezeu. Şi dacă uneori au puţin har ei îl îndepărtează prin gândurile rele. Atunci diavolii stau cu ei.
        – Ptiuhh, ucigă-l Sfânta Cruce! rosti Porfirie. Nu e bine să aminteşti de necuratul, că uite m-am lovit la picior şi mi-am spart şi bocancul. Părinte Ziane, de ce n-ai adus o pereche de bocanci noi din România?
        Eu tăceam, şi ascultam pe aceşti părinţi minunaţi athoniți. Soarele apunea dinspre vârful muntelui. În lumina lui puteam vedea undeva pe peretele muntelui o chilie atârnată ca un cuib de rândunea. Se vedea şi o figură de om care intra şi ieşea în acel cuib minunat atârnat de peretele muntelui. Din poziţia de unde lucram noi nu prea puteai vedea multe. Înspre mare nu aveai ce vedea pentru că marea aici este foarte neliniştită, sunt curenţi marini şi vapoarele nu se apropie căci s-ar scufunda. Dacă ne imaginăm Sfântul Munte ca un vapor, locul unde lucram noi la peştera Sfântului Athanasie ar fi prora vaporului, adică vârful acestuia. Parcă citindu-mi gândurile Dometie spuse cu glasul lui dulce şi cântat:
        – Mari şi minunate sunt lucrurile tale, Doamne, că Tu toate cu înţelepciune le-ai făcut! Aici e un loc sfânt, aici a venit Maica Domnului cu Sfântul Ioan Evanghelistul purtaţi de furtună. În loc să ajungă în Cipru la Lazăr cel înviat a patra zi de Domnul Iisus care era Episcop acolo, au ajuns cu corabia aici. Au căzut statuile idoleşti şi dracii au ieşit din ele strigând: A venit Maica Domnului, să fugim!
        Treptele Sfântului Athanasie – DOAMNE MILUIEŞTE şi ajută-ne să terminăm treptele, zise Porfirie.
        – Maica Domnului face multe minuni, zise Dometie. Maica Domnului din icoana Portăriţa, care a venit plutind pe mare, i-a redat vederea unui Părinte, Nectarie. Iar Maica Domnului din icoana Axion Estin l-a scăpat de la înec pe călugărul Dorotei când se răsturnase luntrea în care pescuia şi el era înghiţit de valuri. Dar să vedeţi cum s-a întâmplat: Dorotei era păzitorul şi lumânărarul acestei icoane în biserica Protatonului din Karies. Când se scufunda în mare a strigăt din adâncul inimii: Maica Domnului, eu, slujitorul tău, mai mulţi ani te-am slujit şi te-am păzit, acum auzi-mă şi Tu pe mine că mă prăpădesc în valuri.
        – Se înserase de-a binelea şi mai aveam de transportat două lespezi. Când te rogi şi vorbeşti despre sfinţi şi mai ales despre minunile Maicii Domnului munca ta are un spor nebănuit. Lucrul sporea ca în poveşti. Aşa fac toţi călugării athoniți, în timp ce lucrează la ascultarea pe care le-a rânduit-o stareţul şi vorbesc despre oameni luminaţi şi sfinţi. Lucrul sporeşte când Dumnezeu miluieşte.
        Dometie zise:
        – Am ajunat toată ziua, mi-i sete cred că am vedenii, văd mereu o făptură acolo sus pe zid la chilia aceea şi ştiam că e părăsită. Este curios sau este o minune. Acum parcă are figură de leu, acum parcă are de om, voi nu vedeţi?
        – Să te lămurească diaconul Zian că el e pictor, eu sunt un simplu călugăr fără școală.
        – Da, am intrat şi eu în discuţie, cei 4 Sfinţi evanghelişti au câte o fiinţă lângă ei ca simbol şi chintesenţă a mesajului din Sfânta Evanghelie pe care a scris-o fiecare. Sfântul Matei, care a fost vameş înainte să-L cunoască pe Mântuitorul are simbolul Îngerul. Marcu are viţelul, Luca are leul, Ioan are vulturul.
        Se auzi o bubuitură ca atunci când s-a rostogolit un bolovan pe pietrele de jos. O voce tulburătoare rosti: “Zian Boca, din România să-i scrii mamei tale scrisoare că, dacă nu, va muri şi o ai pe suflet. Ştiu că eşti fecior şi că nu te-ai atins de femei dar eşti mândru că eşti pictor şi că ai tăiat cadavre la facultatea de medicină din Bucureşti, va trebui să posteşti, să te rogi şi să tai 100 de beţe din castan ca şi canon de ispăşire.”
        Noi tocmai ne opinteam toţi trei să împingem un bolovan mare pe două beţe de castan puse ca role. Dar să împingi la deal este neasemănat de greu. Am simţit deodată că se uşurează povara şi bolovanul merge la deal ca tras cu o funie de sus de către cineva sau de o maşinărie cerească.
        Dometie sesiza şi el ce se întâmplă şi exclamă: Născătoare de Dumnezeu! A venit Sfântul. Într-adevăr lângă noi era o făptură parcă om, parcă fiară, cu barba până la pământ şi un păr ca o coamă de leu. Împingea cu noi la bolovan. El era cel care făcea ca bolovanul să meargă parcă tras de cineva de sus. Rosti:
        – Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine Născătoare de Dumnezeu…
        Avea o voce îngerească, nici ţipătoare, nici răguşită dar plăcută. Mi-am adus aminte de un tenor care cânta în corul catedralei mitropolitane din Bucureşti. Toţi cântam “Cuvine-se cu Adevărat”. Vocea mea care nu era exersată la cântat a căpătat inflexiuni melodice şi scotea sunete plăcute pe care nici eu nu le cunoșteam până atunci. Cânta şi Porfirie cu vocea lui de bas iar Dometie ne întrecea pe toţi. Eram ca în rai. Patru făpturi care pe buza unei prăpăstii o preacinsteam pe Maica Domnului. Mintea însă îmi zbura în satul meu natal la Vața de Sus. O vedeam pe mama îngenunchiată la icoana Preacuratei Fecioarei Maria cum se roagă şi cum plânge cu poza mea în mână. Făptura de lângă mine, cu barba lungă îmi spuse:
        – Pe mama ta o cheamă Creştina şi e văduvă. Când te-a adus pe lume, te-a afierosit Domnului şi bisericii.
        M-am cutremurat, că aveam lângă mine un Sfânt, un Prooroc care-mi ştie trecutul şi numele.
        – Părinte, cum te cheamă şi cine eşti? întrebă Porfirie.
        Străinul nu răspunse.
        – “Nu vă temeţi de Părintele Stareţ Arsenie că nu vă pedepseşte pentru că nu v-aţi dus la vecernie. Ştiaţi că cei nouă stâlpi ai Athosului vin anul acesta de Sfintele Paşti să slujească Sfânta Liturghie în schitul Prodromul? Unul dintre ei este Părintele Matei din Karacalu, un om foarte smerit care slujeşte Liturghia zilnic prin chili şi prin colibe unde este un Sfânt Antimis. Va sluji Liturghia până la ultima lui suflare. Anul acesta de Paşti va ninge pe vârful Athonului. O să ne vedem de Înviere. Frate Zian, nu uita să-i scrii mamei tale.”
        Eu nu mă mai puteam minuna de cele ce se petreceau. Părintele sau fratele care vorbise s-a făcut nevăzut dintr-o dată. Parcă mă atrăgea ca un magnet să mă uit după el. Era deja noapte. Nu mai puteam să mă uit după el. Porfirie punea uneltele una lângă alta, ca să le avem mâine dimineaţă în ordine. Dometie era cuprins de o plăcută emoţie şi ca întotdeauna, cânta un imn. Se auzi vocea făpturii care tocmai plecase, a preabunului Părinte; Nu ştiam cum îl chema, dar eram atras înspre în sus şi am început să urc repede. Poteca se lumina de o lumină albăstruie ca de arc electric, lumină care venea de la făptura minunată ca de la un rug ce ardea pe munte deasupra noastră. După mine urca Porfirie gâfâind, şi apoi Dometie cântând. Sfântul nostru ne lumina drumul spre vârful Muntelui. Era un dar dumnezeiesc nesperat căci noaptea se lăsase şi fără lumină ne-am fi prăvălit în abis şi ne-am fi pierdut vieţile. Porfirie zise:
        – Sunt de zece ani pe Sfântul Munte şi nu am trăit nici o minune până astăzi, dar astăzi mi s-a arătat milă lui Dumnezeu prin acest Sfânt. Stai Preasfinte, şi nu fugi, căci vedem lumina ta ca pe un far călăuzitor şi putem urca muntele fără să cădem în prăpastie.
        – Minunat este Dumnezeu întru Sfinţii săi, vorbi şi Dometie în psalmi. Frate Ziane, azi ai primit botezul cu foc şi cu proorocie, căci ţi s-a vorbit ţie de sus.
        Eu nu vorbeam nimic, eram cuprins de o sfântă emoţie şi de o căldură nemaitrăită. Îmi făcea bine, căci din pricina frigului care se lăsase la malul mării, eram îngheţat. Am ajuns pe buza Muntelui, la crucea din lemn de Dafin. Sfântul nostru se depărta dar încă ne lumina cu făptura lui Îndumnezeită. Vedeam poteca ce duce către schitul Prodromul. Sfântul mergea înaintea noastră, dar parcă sărea ca o roată de foc, ca o pasăre înroşită. În spatele meu, Părintele Porfirie se închina şi recita ritmic, gâfâind: “Iisuse, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-mă”. Dometie cânta: “Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi”. Dâra de lumina intră înaintea noastră pe poarta mănăstirii, şi noi după ea. Ajunşi în poarta care tocmai se închidea, ne trezi din revelaţie vocea bărbătească a Părintelui stareţ Arsenie Mandrea, venit el însuşi să închidă porţile mănăstirii.

        Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 6:37 pm

      mirceav

      TOTI Sfintii si Parintii care au vorbit in Rusia si Grecia despre cip/pecetluire/ numeroare au facut-o in mod REPETAT si EXPLICIT nu in parabole si aluzii cum ar fi limbaria ieftina a celtui boca pe care o citezi tu aici „victorios”.
      Aceasta tema a fost CLAR si RASPICAT explicata de Sfintii carora Duhul Sfant le-a dat cuvant sa ne invete, TOCAMI pentru ca era FUNDAMENTAL ca oamenii sa priceapa despre ce este vorba si pentru „noutatea” ei, NU trancaneli si „justificari” la trancaneli a la mircea.v , alba-neaga, „uite-o nu e ,e cu talc „.

      si ca sa ma repet ca ma silesti : „o degradare a lui în rândul vitelor, care se vor sălbătici întreolaltă şi-şi vor împinge conducătorii până la marginile nebuniei. „_____ UNDE si CAND au impins gloatele pe bunii lor conducatori la haos si marginile nebuniei, cand azi vedem TOCMAI CONTRARIUL, ca GLOATELE indobitocite , depersonalizate de pacat sunt IMPINSE de CONDUCATORII LUMII cei veniti de la diavolul spre HAOS si nebunie !!!____atata „pertinenta” are guru tau…. sa CONFUNDE elementele manipulatori-manipulati !!! … caci TAMAN de la duhul CONFUZIEI vorbeste ratacitul tau idol.

      Apreciază

  15. mircea.v said, on decembrie 4, 2015 at 8:28 pm

    @el,

    o sa vezi tu cand poporul va cere restrangerea libertatilor; ceea ce in sua se intampla deja, de ex. Sau cand poporul ii va vana pe cei ce nu vor sa fie cipuiti. Normal, in urma manipularilor aplicate poporului de catre sistem. Cand poporul e demonizat, conducatorul e demonizat si totul se transforma intr-o avalansa.

    Da tu tot faci acuzatii care mai de care mai grozave, dar nu le argumentezi.
    „Si il rog pe @el sa ma lamureasca ce dogme incalc cu aceste interpretari. Sau daca aduc hule celor Sfinte…. sau ce demon ma stapaneste… sau daca aceste interpretari sant echivalente unui indemn spre a pacatui si/sau spre a accepta pasii spre insemnare sau a accepta chiar insemnarea.”

    Si inca o rugaminte, din ce an au inceput sa vorbeasca preoti in rusia/grecia despre nume, numar, obiect..?
    La noi a cam fost saracie mare pe tema asta; si tu zici ca de ce X a vorbit doar o data. Da bine ca a vorbit ; si mai e si scris.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 8:58 pm

      mircea.v

      ti-as raspunde daca as sti ca nu esti viclean, dar cum mi-ai dovedit NU O DATA ca DEGEABA ma straduiesc sa te lamuresc caci NU VREI sa primesti altceva decat INSELAREA ta iubita boca te las cu intrebarile tale viclene/retorice cu tot ca si asa mi-ai mancat toata ziua cu discutii care pe tine NU te folosesc.

      si toate astea din „patriotosmul” tau smintit JIGNIT ca niciunu Sfant sau Parinte roman NU i s-a dat CUVANT despre viclesugurile si inselarile anticristice de azi, ci s-a dat RUSILOR si GRECILOR. Oare DE CE mirciulica? Iti raspund eu : ca NU meritati caci oricum i-ati IGNORA ca sa umblati dupa poftele voastre in INSELAREA boca ahtiati dupa circ, spectacol si „minuni” de la draci ! Asa cum si acum ziceti FATARANIC ca respectati si URMATI pe Sf Parinti ca Arsenie Papacioc sau Cleopa sau Adrian Fageteanu dar REFUZATI invatatura lor sanatoasa ca sa umblati dupa „talcuirile ” voastre „intelepte” si dupa INSELATUL boca „vedeta” Romaniei !

      umbla mai departe LIPIT de INSELATUL boca ca ai sa te arati viteaz „nepecetluit” ! aratarea aia te stapaneste si pe tine !

      Apreciază

  16. mircea.v said, on decembrie 5, 2015 at 9:37 am

    @el,

    M-ai facut viclean de foarte multe ori, spunand chiar ca „mircea.v – „v” vine de la viclean”.
    Tot ceea ce am spus de cand comentez eu pe blogul asta am spus pt ca am crezut in ceea ce spun, si nu ca as vrea sa manipulez, ca as fi viclean, adica ca as urmari un oarecare scop rau, fiind constient ca scopul e rau.
    Spune proorocul: „Crezut-am, pentru aceea am grăit”, adică s-ar putea să greşesc atunci când grăiesc, dar spun pentru că am crezut.

    Tu spui ca sant viclean. Eu spun ca nu sant viclean. Eu cred ca aceste cuvinte ale Parintelui Boca sant de folos, dupa cum cred ca facut si greseli.
    Cand spui ca sant viclean, asta e deja gand rau, si hula care o faci fata de mine.

    Inca o data:

    10. Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi:
    11. Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.

    17. Nu înţelegeţi că tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară?
    18. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om.
    19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule.
    20. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.

    Vezi ca acea insiruire e cu virgula, nu cu „si”, adica se pune si daca ai gand rau si atat, nu trebuie sa si ucizi, sa si desfranezi… ca sa se puna ca ai gand rau, sau ca hulesti.

    @el, spurcate iti sant vorbele, spurcat iti este sufletul.

    Daca ai nelamuriri ref la cele de mai sus, spune-i duhovnicului tau, si vezi ce iti raspunde.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 5, 2015 at 3:04 pm

      mircea.v

      „Tot ceea ce am spus de cand comentez eu pe blogul asta am spus pt ca am crezut in ceea ce spun, si nu ca as vrea sa manipulez, ca as fi viclean, adica ca as urmari un oarecare scop rau, fiind constient ca scopul e rau.”_________EXACT la fel cred si eu despre tine mircea, nu team banuit nicidecum ca ai fi viclean in sensul precizat aici de tine ci am spus , IARTA-MA ca NU am fost clar, ca esti viclean din cauza faptului ca aderand la idelile acelea diavolesti al lui boca pe care le promovezi, fara sa vrei te faci ecoul VICLENIEI lor si al diavolului care le-a inspirat pe ele.

      Este vorba despre VICLENIA care iti vine AUTOMAT prin fireasca dinamica duhovniceasca de la asocierea constienta sau inconstienta cu cel viclean. ORICE om aflat in inselare este stapanit de VICLENIA celui rau de care se umple si fara sa realizeze cand adereaza la ideile diavolesti, acesta este „harul”/ energiile diavolesti pe care le degaja inselarea.

      Tine minte aceasta lege duhovniceasca :
      Cine se uneste cu Hristos se face UN DUH cu Hristos, cine se lipeste de inselati se face UN DUH cu diavolul!

      Ai cazut sub incidenta ei si tu si de aceea te-ai umplut si tu de viclenia celui rau pe care-l sustii cand sustii INSELAREA.
      Eu aceasta am spus despre tine si te rog sa a ierti daca NU am fost clar. NU a spus ca esti viclean in sensul arata de tine in citatul de mai sus, NU CRED ca esti un om nesincer ci ca esti un om LEGAT de cel rau caruia i-ai dat puetre asupra ta prin adererea la idelile INSELTULUI si SUSTINEREA INSELARII lui.
      Tu nu esti ca lepadaturile de la petru voda care au scornit texul acesta de acum, ci pur si simpu esti un om inselat din nestiinta ta dar si din mandrie ( de unde vine si incapatanrea si INCAPACITATEA de a se semri mintea ca sa priceapa sensurile si adevarul) care te-au aruncat in insleare si VICLENIA diavoleasca. Iarta-ma dar cam asta e situatia ta. Tu singur alegi de ce parte te situezi, eu sunt silit sa-ti spun cum este situatia ta indiferent ca vrei sa primesti sau nu.

      Sper ca acum am fost clar sii te rog inca odata sa ma ierti daca am lasat sa crezi altceva.
      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 5, 2015 at 6:00 pm

        Intelg ca asta e situatia mea, asa cum o descrii tu, dar am consolarea ca situatia asta a avut-o si Parintele Justin. S-o fi facut Parintele Justin oare, un duh cu inselarea? Daca nu, inseamna ca logica ta nu este infailibila, si atunci exista totusi si exceptii. Atentie, nu ma compar eu cu un Parinte Justin ca asa ceva e aberant, era vorba doar de tipul asta de logica.

        Chiar daca sant inselat in privinta unui om, nu sant inselat in privinta dogmelor ortodoxe. Nu x sau y om, sant criterii de mantuire. Exagerezi enorm de mult problema Parintelui Boca, si o identifici chiar cu aceste criterii de mantuire. O identifici cu Raiul si Iadul.

        A fi pro Boca sau contra Boca, fiind constient de bune si rele, nu inseamna a fi pro Iisus sau contra Iisus. De unde asta ca daca esti pro Boca, gata, in iad cu tine? Da daca esti contra Boca, atunci gata, direct in Rai?
        Parintele Boca are si lucruri bune si lucruri rele. Eu daca le iau doar pe alea bune, care ar fi problema ta??????? Poti afirma asa senin ca am fost aruncat in inselare si viclenie diavoleasca, de ex??? Da daca nu e asa, si tu iti faci pacate prin asa o afirmatie grea? Prea esti sigur pe tine, stiind nimic despre mine, sau x sau y.

        Ce sa fac frate, ti-am mai zis, de ex, eu doar in scrierile Parintelui Boca am gasit despre cum au fost omorati Sfantii Brancoveni. E bine sau e rau? Doar un mic exemplu.
        Din moment ce Apostolul Pavel spune ca putem lua ce e bun si de la pagani, Sfantul Vasile la fel, care e pr ta????

        Dumnezeu sa ne ierte pe toti !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 5, 2015 at 8:03 pm

        mircea.v

        ” eu doar in scrierile Parintelui Boca am gasit despre cum au fost omorati Sfantii Brancoveni. E bine sau e rau? Doar un mic exemplu.”___
        si daca dracii ii spun sa te duci la Biserica si iti povestesc Vietie Sfintilor tu ii asculti ? asa au facut ei si cu parinti mai incercati ca tine dar la fel de „desteti” care credeau ca le stiu ei mai bine pe toate si „iau doar ce e bun”…si i-au aruncat in inchinarea la diavol ! (vezi Vietile Sfintilor)

        DA ! inchinarea la boca/sustinerea/admiratia lui INSEAMNA inchinare la DIAVOL !

        si pe origen Sf Parinti la Sinodul Ecumenic l-au ANATEMATIZAT INTREGRAL: TOATE Scrieriel lui si pe el inusi ca persoana (macar ca viata lui origen NU a fost atat de DUBIOASA ca a lui boca al vostru) !!! Si origen avea MULTE lucruri si invataturi BUNE printre EREZII ! ….MAI MULTE si mai de folos decat BOLBOROSELILE ieftine ale lui guru boca !

        ce zici de basta? Erau si Sf Parinti niste TAMPITI exagerati ca l-au ANATEMATIZAT INTEGRAL ( viata, persoana si TOATE Scrierile ) le INSELATUL origen?

        poti tu „inteleptule” si „viteazule” mai viteaz ca Sfintii sa primesti ceva „bun” de la DIAVOL ?

        mircea.v ai grija ca „ortodoxia” ta e la fel de dubiaosa ca „sfintenia” lui boca !

        Apreciază

  17. ioana said, on decembrie 5, 2015 at 1:03 pm

    Frate „el’ multumesc pentru imaginile de la sf.munte Athos. Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa te ocroteasca, sa te ajute in toate si un coltisor de Rai (vorba bunului parinte Paisie Olaru) sa iti daruiasca. Amin!

    Apreciază

  18. ioana said, on decembrie 6, 2015 at 12:41 pm


    pentru fratele „el”, de sfantul Nicolae. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 7, 2015 at 12:11 am

      ioana

      eeeeeeiiiii, ce frumos pisoias !…. abia acum vad ce cadou frumos am primit azi
      Multumesc/multumim( si motanel al meu) mult draga @ioana!

      chiar vreau un motanel mic ca prieten pentru motanul meu nazdravan si tot caut, cu rezerve insa…caci stiu ca motanul meu are stofa de mare sef exclusivist si ma tem sa nu-l atace la inceput pe micutz, incat pentru asta ar trebui sa aduc noul mic vietuitor in vreme de concediu ca sa am timp sa supraveghez destul „armonia” intre ei.
      asa ca ….mai caut ! 🙂

      Sf Nicolae sa va bucure si sa va daruiasca multe daruri frumoase !
      Doamne ajuta !

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.