SACCSIV – blog ortodox

UCIDEREA lui CORNELIU ZELEA CODREANU

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 30, 2015

   Iata ce putem citi la CUM A FOST ASASINAT CĂPITANUL  de pe blogul fratelui Daniel Vla:

(declaratiile plutonierului Sârbu)
“Buna Vestire”, 09.11.1940

“…În zorii zilei (n.n. 29/30 Nov. 1938) am pornit spre Râmnicul Sarat. Ajunsi la închisoare, am fost bagati toti jandarmii într-o celula, unde maiorii Dinulescu si Macoveanu ne-au dat instructii asupra modului cum avem sa executam pe legionari. Punând în genunchi pe soferul masinii, i-a aruncat un streang dupa gât pe la spate, aratând cât de usor se poate executa astfel. Totul a fost gata în câteva minute. Jandarmii au iesit apoi unul câte unul afara, în curtea închisorii si fiecaruia i s-a dat în seama un legionar. Mie mi-a dat unul mai voinic, mai înalt. Am aflat mai târziu ca acesta era Capitanul, Corneliu Codreanu. I-am dus apoi în masini. Aici, legionarul era legat cu mâinile de banca la spate, iar picioarele pe partea de jos a bancii din fata, în asa fel ca sa nu se poata misca nici într-o parte, nici în alta. Asa au fost legati 10 legionari într-o masina si 4 în alta. Eu am fost în prima masina, în cea cu 10 legionari, în spatele Capitanului si fiecare jandarm era asezat în spatele legionarului ce-i fusese încredintat. În mâini aveam streangurile. Am pornit. În masina mea mai era maiorul Dinulescu, iar în cealalta maiorul Macoveanu. Era o tacere de mormânt caci n-aveam voie sa vorbim între noi si nici legionarii între ei. Ajunsi în dreptul padurii Tâncabesti, maiorul Dinulescu, care stabilise cu noi, printr-un cod de semnale, momentul executiei, a aprins la un moment dat lanterna, stingând-o si aprinzând-o de trei ori. Era momentul executiei, dar nu stiu de ce nu am executat nici unul. Atunci maiorul Dinulescu a oprit masina, s-a dat jos si s-a dus la masina din spate. Aici, maiorul Macoveanu fusese mai autoritar. Legionarii erau executati. Capitanul si-a întors putin capul catre mine si mi-a soptit:

– “Camarade, da-mi voie sa le vorbesc camarazilor mei!”

Dar în aceiasi clipa, mai înainte ca el sa fi terminat rugamintea, maiorul Dinulescu a pus piciorul pe scara masinii si pasind înauntru cu revolverul in mâna a rostit printre dinti: “Executarea!” La aceasta, jandarmii au aruncat streangurile… A fost un muget si un horcait, întrerupt din adâncul fiintei lor, apoi o liniste de mormânt. Cu perdelele trase, masinile si-au continuat drumul pâna la Jilava… Când am ajuns, erau orele 7 dimineata. Aici ne asteptau: colonelul Zeciu, Dan Pascu, comandantul închisorii, colonelul Gherovici, medicul legist Lt. Col. Ionescu si altii. Groapa era facuta. Trasi din masina, legionarii au fost asezati cu fata in jos si împuscati în spate, pentru a se simula astfel împuscarea pe la spate în timpul evadarii de sub escorta. Apoi au fost aruncati în groapa comuna…”

Biografie: C.Z. Codreanu

Născut pe data de 13 septembrie 1899, adică 111 ani în urmă, în oraşul Huşi. Putem împărţi viaţa sa în mai multe perioade, în modul următor: copilăria (1899-1919), studenţia (1919-1922), colaborarea cu A.C.Cuza (1922-1927), şi perioada “Legiunii” (1927-1938).

Despre copilărie, Căpitanul a lăsat puţine mărturii. A preferat să vorbească mai puţin despre această perioadă. Totuşi, din cartea sa autobiografică “Pentru legionari”, aflăm că între anii 1912-1916 a studiat la Liceul Militar de la Mănăstirea “Dealul”. În acelaşi an 1916, îşi urmează tatăl pe font. Ulterior, între anii 1916-1919, continuă studiile militare la Şcoala Militară de Infanterie Botoşani. Anume în acea perioadă, a învăţat să iubească tranşeea şi să urască salonul, primind o educaţie militară care l-a marcat în mod benefic, întreaga viaţă.

În cea de-a doua perioadă a vieţii sale, se încep atît greutăţile, cît şi afirmarea sa. Intră la Facultatea din Drept a Universităţii din Iaşi. În cei trei ani de studenţie, are parte de îndrumarea profesorului Cuza, iar acest lucru a fost de un real folos. În anul 1920 intră în rîndurile “Gărzii Conştiinţei Naţionale”, organizaţie condusă de muncitorul Constantin Pancu. În cadrul acestei organizaţii duce o continuă luptă contra încercărilor de bolşevizare a maselor munictoreşti din Iaşi. În primăvara lui 1920, reuşeşte chiar să zădărnicească o încercare de revoluţie bolşevică la uzinele CFR din Iaşi. Din cauza atitudinii sale îndrăzneţe este exmatriculat pentru o perioadă, din universitate. Tot în cadrul acestei perioade, reuşeşte să organizeze Asociaţia Studenţilor Creştini, pe care a condus-o.

Cea de-a treia perioadă se încadrează între anii 1922 şi 1927. În aceşti ani, colaborarea sa cu A.C. Cuza devine şi mai productivă. Profesorul de economie politică îl susţine în manifestaţiile studenţeşti care aveau loc în anii 1922-1923. Tot împreună, creeză Liga Apărării Naţional Creştine (martie 1923). Corneliu Codreanu îşi manifestă deschis dezacordul faţă de modificarea Constituţiei din anul 1923 (mai ales contra articolului 7, prin care România înceta ca Stat Naţional).

În toamna lui 1923, ia o decizie îndrăzneaţă. Alături de cîţiva foşti colegi, decide să pedepsească clasa politică pentru adoptarea noii Constituţii. Planul este trădat de un coleg, şi nimeresc ci toţii în închisoare. Cu toate acestea, în urma procesului, studenţii sunt declaraţi nevinovaţi.

În mai 1924, deschide prima tabără de muncă, la Ungheni. Iar acea frumoasă tradiţie a taberelor de muncă începea să fie pusă în practică. În vara aceluiaşi an se căsătoreşte cu Elena Ilinoiu, nunta Căpitanului fiind o imensă manifestaţie, la care au participat în jur de 80.000 de oameni. Petru a ne face o închipuire despre mulţimea care era adunată la nunta Căpitanului, trebuie să spunem că şirul de care ce iaşeau din oraş se întindea pe o lungime de peste 7 km.

În toamna lui 1924, este închis din nou, pentru faptul că l-a împuşcat, din legitimă apărare pe prefecul de poliţie din Iaşi, Mancu. După o detenţie de 9 luni, este eliberat din nou. Trebuie să menţionăm că la acest proces, s-au înscris peste 1.900 de avocaţi pentru a-i lua apărarea. Iar în drum spre Iaşi, prin gări, Căpitanul era întîmpinat de mulţimi de zeci de mii de oameni care îi apreciau îndrăzneala şi tăria de caracter.

Între anii 1925-1927 îşi face Doctoratul în Economie Politică la Grenoble, Franţa. A reuşit acest lucru, cu toate că a întîmpinat imense lipse materiale.

Din 1927 începe ultima, şi cea mai grea perioadă a vieţii sale. În acest an, în contextul scindării LANC-ului, relaţiile cu profesorul Cuza se răcesc. Înconjurat de puţinii colegi de studenţie, formează Legiunea “Arhanghelul Mihail”, în data de 24 iunie 1927. Drumul la care a pornit era destul de greu şi periculos. Ei înşişi se speriau de sărăcia şi neputinţa lor. Şi totuşi, faptul că au crezut necondiţionat în misuinea pe care o aveau, le-a dat puteri să formeze o asmenea organizaţie ca Mişcarea Legionară. Din acei 5 tineri săraci şi lipsiţi de susţinere, peste 10 ani Mişcarea număra peste un milion de membri (cifre oficiale)…

Din acel an, biografia lui Corneliu Zelea Codreanu s-a contopit practic cu cea a Mişcării Legionare, oranizaţie de renaştere spirituală, pe care a condus-o cu mînă forte. În decurs de doi ani, Mişcarea scotea cîteva ziare, cu un tiraj de zeci de mii de exemplare.

În anul 1930, Căpitanul a reuşit să facă un marş în Basarabia. Martorii oculari ai acelor evenimente au rămas profund marcaţi de întîlnire, şi chiar şi unii evrei au recunocut acest lucru.

Din anul 1930, înfiinţează Garda de Fier – secţia politică a Mişcării Legionare. În anii următori – 1931, 1932 şi 1933, Garda de Fier este dizolvată de 3 ori, şi de fiecare dată – fără motiv.

Trebuie să mai menţionăm ca la Mişcarea fondată şi condusă de Corneliu Codreanu au aderat sufleteşte majoritatea intelectualilor români de atunci. Aceştia, fie că aveau convingeri ortodoxe de mai înainte, fie că aderînd la Mişcare, s-au schimbat spre bine. Din lungul şir al intelectualilor deveniţi legionari, putem enumera pe: Nae Ionescu, Nichifor Crainic, Traian Brăileanu, profesorul Găvănescul, Mircea Eliade, Emil Cioran, Mihail Polihroniade, Gheorghe Clime şi mulţi alţii.

Spre sfîrşitul vieţii, Căpitanul ajunsese unul dintre cei mai apreciaţi şi stimaţi oameni din ţară. În rîndurile organizaţiei intrau oameni din toate catogoriile sociale – studenţi, intelectuali, ţărani, munictori, ect. Singurii care îl urau şi nu erau de acord cu Căpitan erau regele, concubina sa, politicianiştii, marii bancheri (în marea lor parte evrei).

Pentru atitudinea sa dîrză, pentru lupta sa neîncetată pentru Ortodoxie, şi pentru simplul fapt că îşi dorea un viitor mai bun pentru neamul său, Corneliu Codreanu a trebuit să “plătească”. În urma unui proces mai mult decît batjoocritor, el este condamnat la 10 ani de muncă silnică, pentru simplul fapt de-al fi numit pe N. Iorga “necinstit sufleteşte”.

Este asasinat în noaptea de 29-30 noiembrie, alături de Nicadori şi Decemviri, la ordinul lui Carol II, şi al lui Armand Călinescu. Peste trupurile celor 14 eroi s-a turnat acid sulfuric, li groapa comună a fost umplută cu beton.

Ca urmare a instaurării Statului Naţional Legionar, trupul Căpitanului este deshumat, şi reîngropat la Casa Verde din Bucureşti. Din păcate, astăzi nu se cunoaşte locul de veci al Căpitanului, mormîntul său fiind distrus de regimul comunist.

Prin ceea ce a creat şi ne-a lăsat moştenire, Căpitanul va rămînr de-a pururi în memoria poporului român. Datorită lui, România a trăit una din rarele ei treziri la viaţă. Cauza sa rămîne actuală şi azi. Şi această luptă va continua mereu, pînă la veacul de apoi: lupta pentru mîntuirea neamului românesc. 

Sursa: napocanews.ro

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Video si transcriptul – ION CRISTOIU despre CORNELIU ZELEA CODREANU: Om de buna credinta. Nu a fost corupt. Era un fanatic al ideilor de onoare si demnitate. A fost ca o necesitate. N-a fost o miscare fascistoida, ci una nationalist crestina

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. lorena said, on noiembrie 30, 2015 at 9:27 am

    EXCLUSIV/ JEWISH NEWS: Teroristul ISIS care a decapitat-o pe Rehana a ajuns în Europa/ A fost fotografiat intrând în Ungaria

    https://mucenicul.wordpress.com/2015/09/27/exclusiv-jewish-news-teroristul-isis-care-a-decapitat-o-pe-rehana-a-ajuns-in-europa-a-fost-fotografiat-intrand-in-ungaria/

    Apreciază

  2. sherlock_holmes said, on noiembrie 30, 2015 at 10:09 am

    ” Pentru atitudinea sa dîrză, pentru lupta sa neîncetată pentru Ortodoxie, şi pentru simplul fapt că îşi dorea un viitor mai bun pentru neamul său, Corneliu Codreanu a trebuit să “plătească”. În urma unui proces mai mult decît batjoocritor, el este condamnat la 10 ani de muncă silnică, pentru simplul fapt de-al fi numit pe N. Iorga “necinstit sufleteşte”.

    Este asasinat în noaptea de 29-30 noiembrie, alături de Nicadori şi Decemviri, la ordinul lui Carol II, şi al lui Armand Călinescu. Peste trupurile celor 14 eroi s-a turnat acid sulfuric, li groapa comună a fost umplută cu beton.”
    …..

    Cei care l-au asasinat pe Codreanu,nici macar propria lor justitie strimba de 10 ani inchisoare nu si-au respectat-o,ce sa mai astepti ceva bun de la comunistii care au urmat sau la lumea inchegata a lui antihrist de astazi,cum sa vada acestia cu ochi buni lupta lui pentru ortodoxie sau un viitor bun pentru Romania ?!

    ” Prin ceea ce a creat şi ne-a lăsat moştenire, Căpitanul va rămînr de-a pururi în memoria poporului român. Datorită lui, România a trăit una din rarele ei treziri la viaţă. Cauza sa rămîne actuală şi azi. Şi această luptă va continua mereu, pînă la veacul de apoi: lupta pentru mîntuirea neamului românesc. ”

    Nu cred ca va mai exista in Romania o miscare similara acelor ani,cred ca mai degraba rezistenta romanilor si lupta lor pentru mintuirea neamului romanesc se va face in tacere,prin rugaciune…Cred ca,conform unor prorocii,romanii se vor rascula impotriva conducerilor nedemocratice impuse din afara de lumea lui antihrist si se vor alatura rusilor la un moment dat,cred ca pentru o scurta perioada vor disparea gay pride si legile destrabalarii,se va mai spune si adevarul prin mass-media,crestinii vor avea de cistigat cu siguranta in acele vremuri,doar de citiva ani,poate nici atit,dupa care prapadul si victoria nelegiuitilor….alte treziri decit acestea eu nu vad,totusi…cu cit mai multe cu atit mai bine.

    Pentru cine vrea sa afle adevarul despre miscarea legionara ,cred ca ar trebui sa-i citeasca pe marii nostri duhovnici,parintii ( sfintii ) Iustin Pirvu,Arsenie Papacioc si altii,in ale caror marturii putem avea incredere,mai ales ca au si patimit cu inchisoarea pentru convingerile lor.Desi,poate ca intr-un sens mai larg,numai in Cer,la judecarea neamurilor,vom afla pe dea intregul adevarul despre ei,ca aici pe pamint,mici sanse sint.

    Apreciat de 1 persoană

  3. mihai said, on noiembrie 30, 2015 at 10:10 am

    Chiar si in zilele noastre Corneliu Zelea Codreanu nusi doarme linistit somnul de veci, caz in care diversi lingai si putori de care nu mai scapam o data il tot denigreaza incontinu si pe linga el mai sunt batjocoriti si alti eroi ai neamului romanesc, unul din acesti latrai este acest sconcs puturos c.t. popescu care de fiecare data trinteste cu mucii in fasole si care de multe ori se lega si de Maresalul Antonescu, in schimb il compatimea pe escrocul elie wiessel care numai deservicii a adus tarii

    Apreciază

  4. marian said, on noiembrie 30, 2015 at 11:56 am

    In videoul de mai sus puteti vedea noutati de pe frontul din Siria. In esență, Rusia ar putea trece către o nouă fază a războiului contra isis, ceva denumit prin formula ”distrugere totală”.
    Ieri ar fi fost o perioadă în care turcii nu au permis pasajul navelor ruseşti prin strâmtorile lor, dar, se pare că situația spinoasă s-a rezolvat în cursul serii.
    Pentru câtă vreme, nu se ştie, la fel cum nimeni nu poate spune ce va face turcul când va vedea ditai distrugătorul rusesc la intrarea în strâmtoarea către Marmara.
     Russian vessels struggle to cross Bosporus, wait for hours. MAP

    On Sunday morning, Nov. 29, ships flying Russian flag started experiencing problems with passing the Bosporus Strait. On this day, Russia’s vessels were moving in zigzags and circles, waiting for permission to enter the strait for hours.

    This assumption is based on the data by the vessel positions tracking system marinetraffic.com. Other countries’ vessels did not show this strange manner of moving, Censor.NET reports referring to the Center for Transport Strategies.

    Later in the evening, the vessels finally entered Bosporus.

    http://en.censor.net.ua/photo_news/362940/russian_vessels_struggle_to_cross_bosporus_wait_for_hours_map

    Apreciază

  5. ORTODOXIE said, on noiembrie 30, 2015 at 12:45 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  6. cca70 said, on noiembrie 30, 2015 at 3:25 pm

    sper ca sacsiv sa nu ma cenzureze iar

    Se pare ca Nastase,a primit ordin sa incinga spiritele si sa mimeze o simpatie cu Rusia….la urma urmei liderul masoneilor de pe Dambovita nu e de capul lui pe aici.are o misiune exacta, ..trebuie sa transmita un mesaj, dar mai exact cui si ce anume ;

    http://www.buciumul.ro/2015/11/30/s-a-demascat-nastase-sustinator-pe-fata-al-rusiei-neo-sovietice/

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 30, 2015 at 3:46 pm

      cca70

      Mult rau te-am cenzurat eu pe tine …

      Apreciază

      • cca70 said, on noiembrie 30, 2015 at 4:01 pm

        ai cam facut-o.de ce nu esti corect..
        si erau doar pareri proprii..nu solicitam adeziunea la ideile mele si nici nu obligam pe nimeni cu nimic

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 30, 2015 at 4:10 pm

        cca70

        Ai mult tupeu si ma faci sa pierd timp pretios. Din toate comentariile cu nick-ul cca70 am cenzurat fix un comentariu, pe motiv de limbaj.

        Apreciază

  7. Orthodox said, on noiembrie 30, 2015 at 3:47 pm

    Apreciază

  8. geo said, on noiembrie 30, 2015 at 6:22 pm

    Autorii crimelor sunt jandarmii…aceiasi care la 1907 au tras in tarani, in 1929 – 1933 au tras in muncitori, apoi in legionari, dupa razboi s-au transformat in securisti, i-au vinat din nou pe legionari si partizani, apoi la colectivizare si nationalizare din nou pe tarani, chiaburi si industriasi…

    Dupa ’89 s-au transformat din nou in jandarmi…are dreptate deveghepatriei cind numeste jandarmeria alaturi de militie si serviciile secrete calaii neamului romanesc – o mica corectura: in foto de mai jos incepe doar din 1947…cred ca ar trebui scazuti 40 de ani si inceput din 1907:

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/11/17/politia-romana-si-sri-au-negociat-cu-hackerii-pentru-a-cumpara-aparatura-ilegala-de-spionaj-si-interceptare-a-utilizatorilor-de-internet-din-romania-urmatoarele-proteste-de-strada-vor-avea-loc-in-fa/sri-2/

    Apreciază

  9. Pamfil said, on noiembrie 30, 2015 at 9:36 pm

    După cum se vede, popa Vulcănescu este membru activist la Institutul Elie Wiesel.
    El îi acuză pe legionari că ar fi fost fost filetişti şi antisemiţi, lucru total neadevărat, fiindcă mulţi legionari erau de origine semită. Aşadar, lupta legionarilor se baza pe cu totul alte criterii decât cele filetiste, aşa cum afirmă popa Vulcănescu. Tocmai popa Vulcănescu care pune rasa mai presus de dreapta credinţă aliindu-se cu duşmanii lui Hristos şi ai dreptei credinţe, este filetist în adevăratul sens al cuvântului

    Apreciază

    • el said, on decembrie 2, 2015 at 12:04 am

      Pamfil

      textul citat de popa vulcanescu , daca nu e falsificat, mie imi suna ciudat( probabil rupt din context.??…nu stiu !).
      definitiv NU am habar de ML si daca mai citesc un text ca acesta, nu stiu ce pot sa zic ….probabil sunt eu deprins dora cu textele Sf Parinti CLASIC si universal valabile…?????
      nu stiu de ce, nici inainte NU aveam „apetit” sa-mi lamuresc problema cu ML, dar dupa textul postat e tine ( cel citat de popa vulcanescu la inceput, comentariile insilor de dedesubtul lui NU le iau in seama) chiar ca nu mai am nici un interes.
      te rog sa ma ierti, sunt unul din cei mai ignoranti indivizi pe tema ML, vorbesc ca un ageamiu, dar sincer sau ceva este in disonanta/ciudat aici, sau capacitatea mea de a intelege ML e redusa.(!?!)

      PS: ca sa fie clar ca nu sunt influentat :NU il agreez pe popa vulcanescu (ideile, mentalitatea lui) pentru ratacirile lui ( afinitatea cu ERETICUL Christos Yannaras, propaganda lui PRO-cip si dispretul Sf Paisie Aghioritul pe care-l ia in derizoriu, „marturisirea” lui fatarnica de „anti-ecumenist”, vedetismul si superficialitatea etc)

      Apreciază

    • el said, on decembrie 2, 2015 at 12:19 am

      Pamfil

      desigur talantii sunt diferiti.
      eu nu as putea sa omor un om IN CONTEXTUL citat acolo in care el a ucis 3 oameni!
      ar fi incompatibil cu modul in care mi-am asumat eu Ortodoxia….
      stiu si ca preotul/clericul ( NU e cazul meu) NU au voie sa ucida, poporul insa cu „binecuvantate pricini” da ( razboi de aparare,etc) ca Imparatul David si Sf ilie au UCIS DREPTI fiind insa in alte contexte ….nepatrunse sunt caile Domnului si feluriti talantii dati de El fiecaruia.

      a NU se intelege ca sunt contra ML, ci pur si simplu imi declin INCOMPETENTA si probabil incompatibilitatea naturala( daca traiam in acea vreme probabil NU as fi aderat la miscare)… sunt firi si firi, oameni si oameni, STIU ca unul ca Avva Adrian Fageteanu si Avva Arsenie Papacioc aveau cel putin afinitati ML !

      probabil nu pricep eu. si ca sa fiu sigur ca nu gresesc, mai bine NU ma voi ocupa cu lamurirea acestei pb. a ML !

      Apreciază

  10. VIO 333 said, on decembrie 1, 2015 at 2:36 pm

    Valentin VASILESCU
    1. Cum au ajuns aeronavele de luptă ruseşti în Siria,
    nedepistate de nimeni ?

    – 28 septembrie 2015 –

    Presa internaţională a constatat cu surprindere “teleportarea” a 28 de avioane şi elicoptere de luptă ruseşti pe aeroportul internaţional din Latakia (Siria) – descoperirea fiind făcută doar după studierea imaginilor obţinute din satelit.

    Cele mai multe aparate aparţinând bazelor aeriene 387 şi 368 Budyonnovsk din Caucaz : 12 avioane Su-25SM şi 16 elicoptere de atac şi transport Mi-24PN, Mi-35M , Mi-8AMTSh.

    Cum au ajuns aceste avioane acolo ?

    Nimeni n-a detectat pe radar zborul acestor aeronave pâna la aterizarea în Siria, deşi traiectul lor a trecut pe deasupra Mării Caspice şi prin nordul Irakului, zonă controlată de avioanele de alarmare timpurie AWACS americane.

    Armata SUA are dislocate aparate AWACS la Baza aeriană INCIRLIK din estul Turciei şi în Bahrain.

    Aceste avioane care au o rază de descoperire de 500 km coordonând zborurile de bombardament împotriva ISIS, ale coaliţiei conduse de SUA, în nordul, vestul şi centrul Irakului.

    Abia după apariţia în presă a imaginilor de satelit, pe 20 septembrie 2015, s-a trezit şi ISRAELUL să trimită două avioane mini-AWACS, de tip Gulfstream G550 în misiuni de patrulare pe coasta libaneză a Mării Mediterana – Israelul anticipând în trecut toate mişcările în spaţiul aerian al Orientului Mijlociu.

    FoxNews.com a informat că pe 24 septembrie 2015, piloţii ruşi au executat primele zboruri de aclimatizare de pe aeroportul Latakia, fiind escortaţi de avioane MiG-29 siriene. Piloţii ruşi au survolat zonele ocupate de ISIS dar nu au executat lovituri aeriene.

    Aviaţia israeliană a trimis din nou un avion Gulfstream G550, să patruleze între Liban şi Cipru, deasupra Mării Mediterana, nereuşind nici de această dată ca să obţină vreo informaţie utilă prin cercetarea radio-electronică.

    Misterul invizibilităţii ruseşti se explică prin acroşarea de către avioanele Su-24, Su-25, Su-27 de containere ECM de tip SAP-518/ SPS-171 şi de către elicopterele Mi-8AMTSh a echipamentului de contramăsuri electronice de tip Richag-AV, ambele cu o rază de acţiune de 400 km.

    Surprinzător, dar şi România a achiziţionat, în 1986 containere de bruiaj, dar cu o generaţie mai vechi, SPS-141… la care s-a renunţat odată cu aderarea la NATO !…

    Anterior, drone (avioane de cercetare fără pilot) ruseşti de tip Pchela-1T, au efectuat zboruri de recunoaştere la est de provincia Latakia din Siria, indicând obiective ale ISIS care au fost neutralizate la sol de infanteria siriană, sprijinită de câteva transportoare blindate ruseşti BTR-82A.

    Între timp, pe aeroportul din Latakia a mai fost fotografiat din satelit şi un avion rusesc Il-20 M1, şi el rămas nedepistat în zborul spre Siria.

    Avionul este ELINT (“Electronic Intelligence”), dispune de diverse echipamente pentru interceptarea şi bruierea tuturor comunicaţiilor militare, radarelor şi telefoniei mobile, aparatură foto de înaltă rezoluţie (A-87P).

    Radarul Kvalat-2 de la bord permite afişarea sub formă digitală a hărţii terenului, până la o distanţă de 300 km, sesizând în mod automat apariţia unor vehicule în mişcare, blindate, piese de artilerie sau a dislocării celor deja cunoscute, în altă locaţie…

    Este de aşteptat ca avionul de cercetare cu patru motoare turbo-propulsoare Il-20 M1 să execute zilnic zboruri în spaţiul aerian sirian, el având autonomie de 8 ore, fără alimentare în aer – Il-20 M1 şi dronele Pchela-1T fiind doar două din piesele Mecanismului ISR (“Intelligence, Surveillance and Reconnaissance”) dislocat de Armata Rusă în Siria, în vederea declanşării unei posibile operaţii aero-terestre.
    (N.MY.: Articolul a fost postat în data de 28 septembrie 2015, chiar în ajunul declanşării “oficiale” a Operaţiunilor Ruseşti în Siria, pe 30 septembrie 2015.)

    SURSA : http://www.ziaruldegarda.ro/cum-au-ajuns-aeronavele-de-lupta-rusesti-in-siria-nedepistate-de-nimeni/

    Valentin VASILESCU
    2. Generalul Philip BREEDLOVE :
    RUSIA a creat în SIRIA
    ZONE IMPENETRABILE pentru N.A.T.O.

    – 22 octombrie 2015 –

    Conform Washington Post, într-o conferinţă susţinută la Fundaţia Marshall, Comandantul militar al NATO a recunoscut public faptul că în Siria, ruşii au creat o “ZONĂ de EXCLUDERE”, impenetrabilă pentru toate mijloacele NATO (“Anti-Access/Area Denial” – “A2/AD bubble”).

    Zona de excludere dispune şi de mijloace de ultimă generaţie AA, navale din estul Mării Mediterana (S-300 PM2) şi terestre (Pantsir-S1).

    Aceasta ar cuprinde 30 % din teritoriul Siriei, în jurul guvernoratului Latakia, unde se află Baza aeriană rusească HMEYMIM.

    Zona fiind “opacă” pentru toate mijloacele de cercetare terestre, navale, aeriene şi cosmice ale NATO, nu s-au putut determina caracteristicile noilor sisteme de descoperire şi dirijare a focului ruseşti, dislocate acolo.

    Prin urmare, acestea nu pot fi anihilate prin bruiaj, ceea ce face ca tranzitul sau utilizarea spaţiului aerian, al acestei zone de excludere, de către orice putere regională sau mondială, să fie posibil DOAR CU ACCEPTUL RUSIEI.

    Date fiind progresele incontestabile ale Rusiei, din ultimii ani, în domeniul echipamentelor radar, planificatorii militari americani bănuiesc că avioanele americane F-22, de generaţia a V-a, nu mai sunt ”invizibile” pentru ruşi.

    Aşa s-ar explica faptul că, în ultimul an, Rusia a diminuat drastic finanţarea testării avionului Su T-50 de generaţia a V-a, aflat într-o fază avansată. Şi a refuzat să construiască o versiune de dublă comandă (pilot şi instructor), fără de care nu se poate face trecerea pe noul avion.

    Amintesc faptul că, la presiunile SUA, spaţiul aerian al Greciei, Bulgariei şi Turciei a fost închis pentru avioanele militare ruseşti, astfel încât acestea să nu poată fi dislocate în Siria.

    De aceea, bombardierele Su-24, Su-25, Su-34 fost obligate să se echipeze cu containerele de bruiaj SAP-518 / SPS-171, iar elicopterele Mi-8AMTSh cu containerul de bruiaj Richag-AV, fapt ce le-a permis ca să ajungă în Siria nedepistate de nimeni.

    Rusia a decis să-şi aducă avioanele şi echipamentele în Siria, în deplin secret şi pentru că în ţările vecine Siriei, operau avioanele coaliţiei anti-ISIS conduse de SUA, iar americanii transmiteau rebelilor ”moderaţi” date obţinute de sistemul său de cercetare aerian şi cosmic – şi, pe baza acestor informaţii, rebelii înarmaţi şi susţinuţi de SUA, lansau atacuri prin surprindere, asupra bazei aeriene ruseşti Hmeymim din Siria, înainte ca dispozitivul aerian să fie constituit.

    Cum SUA s-a opus din toate puterile unei prezenţe militare ruseşti în Siria, Statul Major al Armatei Ruse a fost obligat, mai întâi, să-şi creeze în Siria un redutabil Sistem Automatizat C4I (“Comandă, Control, Comunicaţii, Computere, Informaţii şi Inter-operabilitate”), cu ajutorul căruia a câştigat supremaţia în războiul radio-electronic (“Electronic warfare” – EW) dus împotriva sistemelor de cercetare terestre, aeriene şi cosmice americane, reuşind astfel, să contureze o Zonă de Excludere A2/AD bubble, a NATO, în Siria.

    Elementul-cheie al acestui sistem îl constituie Sistemele KRASUKHA-4, care au bruiat non-stop radarele de supraveghere de pe sateliţii militari americani din Familia Lacrosse/Onyx, radarele militare bazate pe sol din statele vecine Siriei, cele aeriene de tip AWACS, E-8C şi cele montate pe avioane fără pilot americane RQ-4 Global Hawk, MQ-1 Predator, MQ-9 Reaper.

    Alte tipuri de echipamentele moderne ruseşti, aduse în Siria, au generat contra-măsuri, inclusiv în spectrul vizibil, infraroşu sau Laser, împotriva mijloacelor de supraveghere electrono-optice aeriene sau cosmice (IMINT) ale americanilor.

    Conform generalului Philip Breedlove, cea din Siria nu este singura Zonă de Excludere a NATO, creată de ruşi.

    Astfel de zone funcţionează deja în Enclava KALININGRAD de la Marea Baltică şi pe Litoralul Rusesc al MĂRII NEGRE, care include şi CRIMEEA…

    SURSA : http://www.ziaruldegarda.ro/generalul-philip-breedlove-rusia-a-creat-in-siria-zone-impenetrabile-de-catre-nato/

    Valentin VASILESCU
    Ce a determinat WASHINGTON-ul
    ca să ridice sancţiunile impuse IRAN-ului ?

    – 11 octombrie 2015 –

    Nota MarYan :

    Pentru că unul din cele două articole propuse pentru voi în această postare („Cu ce arme ultra-secrete a câştigat Putin supremaţia în războiul radio-electronic din Siria?”), practic reia informaţii de bază plus alte detalii de acest tip din articolele postării anterioare, am decis ca să nu vă mai solicit timpul preţios cu ceva „redundant”, ci doar cu articolul rămas, care expune capabilitatea militară a radarelor performante ale Rusiei şi ale Iranului de a identifica „ţinte” inamice ale oricărei agresiuni…

    …Alături de alte detalii la fel de interesante şi de „sincronizante” cu informaţii oferite pe blog în ultimul timp – mai ales în articolul lui Marvin Atudorei („Armele high-tech americane au început să fie neutralizate prin Tehnologia Keshe”).

    Aceste articole, venite pe filiera „Ziarului de Gardă”, sunt scrise de un expert militar în acest domeniu, Valentin Vasilescu (fost comandant–adjunct al Aeroportului Internaţional Otopeni – deci, unul care cel puţin „are habar” despre ce înseamnă Radare, Tehnologii aeriene şi „Război radio-electronic”), expert militar care se observă că nu prea este familiarizat cu „problematica” Cabalei şi a războiului „ezoteric” care se petrece, încă, „în spatele scenei” – dar care, studiind acest joc global al „mişcărilor de trupe” americano-ruso-iraniene şi ale tehnicii implicate, începe să-şi pună anumite întrebări la finalul articolului, mai ales după ce prezintă ultimul exemplu care, iată, l-am putut studia pe îndelete la finalul unuia dintre episoadele despre Fundaţia Keshe şi tehnologia sa…

    Până la PoVestea care va aduna toate aceste bucăţi într-o imagine cât mai unitară, puteţi cerceta şi această „bucată informaţională” oferită de Valentin Vasilescu în acest articol :

    Sancţiunile impuse Iranului de către SUA, datorită programului său nuclear, au fost ridicate în vară, ca urmare a presiunilor făcute de Moscova.

    ISRAELUL, care primeşte un ajutor militar anual din partea SUA în valoare de 4,3-4,5 miliarde USD, s-a considerat trădat de principalul său partener, acesta chiar concepând şi un plan de lovituri aeriene împotriva obiectivelor din Iran, utilizând fie spaţiul aerian al Turciei, fie cel al Iordaniei, fie cel al Arabiei Saudite :

    ARABIA SAUDITĂ, cel mai bogat stat sunit şi adversar al Iranului şiit, a avut o reacţie dură la adresa sponsorului său de la Casa Albă.

    Mulţi analişti au încercat să găsească o explicaţie la această decizie neobişnuită a SUA.

    Ca dilema să se adâncească şi mai mult, imediat ce Rusia a început bombardamentele aeriene în Siria, Portavionul american USS Theodore Roosevelt a primit ordin ca să părăsească Golful Persic şi să revină în SUA.

    Este pentru prima oară din 2007 când în Golful Persic, zona de responsabilitate a Flotei a 5-a a SUA, nu există niciun portavion american !

    Ce anume a determinat acest lanţ de decizii, aparent inexplicabile, ale Washingtonului ?

    Un indiciu ar fi că, deşi supus sancţiunilor impuse de SUA, guvernul iranian a alocat în ultimul deceniu o parte neobişnuit de mare din buget, investiţiilor în domeniul cercetării.

    Ca rezultat firesc al acestor investiţii, pe 14 septembrie 2015, generalul de brigadă iranian Farzad Esmaili, comandantul bazei aeriene Khatam al-Anbiya, a declarat că, începând din Martie 2016, va opera un radar în unde scurte, capabil să descopere ţinte aeriene şi cosmice aflate la 3.000 km.

    În iunie 2014, Iranul a dat în folosinţă primul radar cu rază mare de acţiune în oraşul Garmsar, din provincia centrală a Semnan.

    Radarul a fost botezat QADIR si are o rază de acţiune de 1.100 de km.

    Pe 4 iulie 2015, forţele aeriene ale Iranului au anunţat operaţionalizarea unui alt radar Qadir, în unde scurte, dispus lângă oraşul Ahvaz. Radarul se află în vestul Iranului, la mică distanţă de Golful Persic, de graniţa cu Kuwaitul şi de oraşul irakian Basra.

    Majoritatea radarelor militare de descoperire şi dirijare a focului funcţionează în gama centimetrică şi milimetrică.

    O barieră în calea fascicolelor electromagnetice emise de radarele centimetrice şi milimetrice o constituie relieful, întrucât acestea se deplasează paralel cu solul. O altă barieră o constituie curbura Pamântului, astfel că distanţa lor maximă de descoperire este de 300-500 km.

    Radarele în unde scurte (denumite şi decimetrice, frecvenţă de la 3-30 MHz) de tipul Qadir, emit fascicolele la un unghi de până la 45 de grade faţă de sol, pentru a fi reflectate în mod repetat de învelişul ionosferic al atmosferei Pământului. Avantajul constă în pierderi nesemnificative de semnal, datorate reflexiei ionosferice.

    Radarele iraniene de tip bi-static, cu staţii de emisie şi de recepţie separate, aflate la distanţă una de alta, par a fi copiate după cele ruseşti din clasa Dnepr care au un câmp de vedere cu o deschidere de 240° şi monitorizează spaţiul aerian până la distanţa de 3.000 km.

    În afara radarelor Dnepr, Rusia a amplasat o serie de radare de tip 77Ya6DM –Voroneţ (distanţa de descoperire este de 6.000 km) : pe Aeroportul Dunayevka din Enclava KALININGRAD, la Lekhtusi (lângă ST. PETERSBURG) şi la Olenegorsk, în PENINSULA KOLA, la graniţa cu Finlanda. Alt radar Voroneţ a fost amplasat la Armavir (150 km Nord de SOCI), pe malul Mării Negre.

    Ca lucrurile să se lămurească complet, Generalul Philip Breedlove, comandantul militar al NATO a recunoscut public faptul că în Siria, ruşii au creat o Zonă de Excludere, impenetrabila pentru toate mijloacele NATO (“Anti-Access/Area Denial” – “A2/AD bubble”).

    Zona de Excludere dispune şi de mijloace de ultimă generaţie AA, navale şi terestre.

    Tot generalul Philip Breedlove a afirmat că cea din Siria nu este singura zonă de excludere a NATO, creată de ruşi, astfel de zone funcţionând deja în Enclava Kaliningrad (pe Aeroportul Dunayevka existând un radar Voroneţ) de la Marea Baltică şi pe litoralul rusesc al Mării Negre (la Armavir existând, din nou, un radar Voroneţ), care include şi Crimeea…

    …Şi că, în aceste zone, Sistemele Krasukha-4 bruiază radarele de supraveghere de pe sateliţii militari americani din Familia Lacrosse/Onyx, radarele militare bazate pe sol, cele aeriene de tip AWACS, E-8C şi cele montate pe avioane americane fără pilot RQ-4 Global Hawk, MQ-1 Predator, MQ-9 Reaper.

    Unui avion american ”invizibil” de cercetare fără pilot RQ-170 Sentinel, operat de CIA, care zbura în misiune de spionaj în nord-estul Iranului, i s-au bruiat ambele canale de comandă (via satelit şi prin staţie terestră) prin care americanii îl pilotau.

    Cineva a preluat de la distanţă controlul dronei, aterizând-o în stare bună, în apropierea aerodromului militar iranian Kashmar.

    Au avut iranienii o Staţie din Familia Krasukha cu ajutorul căreia au realizat această performanţă ?…

    Extrapolând aceste mici detalii, de producţie rusească, la Sistemul Defensiv al Iranului, concluziile legate de Iran, trase de americani, ne par acum întemeiate…

    SURSA : http://www.ziaruldegarda.ro/ce-a-determinat-washingtonul-sa-ridice-sanctiunile-impuse-iranului/

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 1, 2015 at 10:26 pm

      VIO333

      mmmm, extrem de interesante informatii!
      Multumesc mult !
      MA BUCUR ! SUUUPER ! 🙂

      sa CRAPE de ciuda vrasmasii si barfitorii Rusiei care ar trebui sa ia aminte pe cine defaimeaza ei ca tampitii

      Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 2, 2015 at 5:29 am

        Mihai Eminescu: Drepturile noastre asupra întregii Basarabii

        „Drepturile noastre asupra întregii Basarabii sunt prea vechi şi prea bine întemeiate, pentru a ni se putea vorbi cu umbră de cuvînt de onoarea Rusiei angajată prin tratatul de Paris. Basarabia intreagă a fost a noastră, pe cînd Rusia nici nu se megieşa (învecina n.n.) cu noi, Basarabia intreagă ni se cuvine, căci e pămînt drept al nostru şi cucerit cu plugul, apărat cu arma a fost de la inceputul veacului al patrusprezecelea încă şi pînă in veacul al nouăsprezecelea.
        Mandatarul Europei vine să mîntue popoarele creştine de sub jugul turcesc şi începe prin a-şi anexa o parte a unui pămînt, stăpînit de creştini, în care nu-i vorba de jug turcesc. Ciudată mîntuire într-adevăr.”
        (Mihai Eminescu, art. „O parte din vatra strămoşilor noştri”, în Publicistică, Chişinău, 1990, p. 91)

        Apreciază

      • el said, on decembrie 2, 2015 at 12:30 pm

        IoanC

        Basarabia si restul vor fi ale Tarii cand poporul VA MERITA aceasta cum au meritat stramosii lui !

        pana atunci NU DEGEABA a ingaduit Dumnezeu „nedreptatea” ( toiagul Tau si varga Ta, acestea m’au mangaiat. Ps 117:6____numai ca la voi astia „modernii” varga Lui Dumnezeu se face prilej de HULA; URA DE FRATII ortodocsi si IMPOTRIVIRE bisicnica iar NU de mantuire !) ) si daca de atata vreme poporul se facea mai drept inaintea Lui Dumnezeu, si-ar fi primit inapoi teritoriile stramosesti.
        Acest fel de evenimente NU politica si oamenii puterii le dicteaza, desi asa ar putea parea unora cu vederea scurta, ci STAREA DUHOVNICEASCA a unui neam la un moment dat si planul Lui Dumnezeu cu el!

        asa ca decat sa carai „patriotic” cu citate si hei-rup in discutii sterile, pune osul la METANOIE si rugaciunea pentru fratele ortodox de pretutindeni NU o uita , tu si neamul tau si tot poporul…si poate poate de va voi Dumnezeu, se va indrepta ceva .

        Daca NU …SI MAI RAU va fi Romaniei !

        Apreciază

    • marinela said, on decembrie 2, 2015 at 12:43 am

      Bravo Rusia!Da-le la cap jihadistilor pina n-o mai ramine nici saminta din ei.

      Apreciază

  11. […] UCIDEREA lui CORNELIU ZELEA CODREANU […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.