SACCSIV – blog ortodox

FIUL lui ERDOGAN si AFACERILE CU PETROL ale ISIS cu TURCIA

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 27, 2015

Fiul lui Erdogan, primul din stanga:

1446185261968

   Iata ce putem citi la Supraimpozitarea combustibililor în Turcia permite Statului Islamic să facă bani prin contrabandă cu motorină din țiței extras din Siria de pe ENERGY REPORT din 16 septembrie 2014:

Statul Islamic își finanțează expansiunea rapidă în Siria și Irak printr-o rețea labirintică de contrabandă cu țiței și produse rafinate care începe la câmpurile petroliere confiscate de gruparea islamistă în Siria, trece printr-o serie de mici rafinării în bună măsură improvizate și se termină cu transporturi de canistre purtate de măgari prin zona deluroasă de la granița Siriei cu Turcia.

În urma presiunilor politice exercitate de Occident asupra Ankarei, Turcia își intensifică eforturile de contracarare a acestui business ilegal, care în prezent a ajuns să genereze venituri zilnice estimate la 2 milioane de dolari pentru Statul Islamic, scrie The Wall Street Journal.

Sursa succesului contrabandei cu combustibili a militanților Statului Islamic este însă faptul că, potrivit statisticilor internaționale, din cauza nivelului înalt al impozitării, șoferii turci au de a face cu unele dintre cele mai prețuri din lume la benzină și motorină.

„Campioni” la taxe și prețuri

Astfel, potrivit ultimei ediții a topului Pain At The Pump, întocmit de Bloomberg, din iunie anul acesta, Turcia se află pe locul 9 din 60 în rândul statelor cu cea mai scumpă benzină din lume. Din punct de vedere al poverii la pompă, respectiv al raportului dintre prețul benzinei și venitul mediu pe cap de locuitor, turcii stau și mai rău, clasându-se pe locul 7 în top.

În același top, România se clasa, în iunie, pe locul 24 în topul statelor cu cea mai scumpă benzină și pe locul 9 în ceea ce privește povara la pompă.

Potrivit portalului fuel-prices-europe.info, Turcia se află pe locul 6 din 55 de țări în topul statelor cu cea mai scumpă motorină, cu un preț mediu de 1,523 euro/litru. În același top, România se află în prezent pe locul 16, cu un preț mediu de 1,408 euro/litru.

În 2012, Turcia se afla pe primul loc în Europa în ceea ce privește povara fiscală pe benzină, cu taxe de 1,04 euro/litru, și pe locul trei în ceea ce privește povara fiscală pe motorină, cu taxe de 0,77 euro/litru. Taxele pe motorină au fost majorate de către guvernul de la Ankara la începutul acestui an.

Turcii au închis ochii la început

Drumul contrabandei cu produse petroliere derulate de Statul Islamic începe la câmpurile petroliere cucerite de militanți în Siria, câmpuri care, cu doar câțiva ani în urmă, erau concesionate și exploatate de giganți petrolieri occidentali. Militanții transportă țițeiul extras din aceste perimetre sau furat din conducte către o serie de rafinării improvizate, potrivit unor declarații concordante ale mai multor activiști sirieni pentru drepturile omului, unor surse guvernamentale occidentale și turce, precum și unui om de afaceri sirian implicat în acest business.

Ulterior, produsele rafinate sunt trimise la frontiera cu Turcia, unde sunt trecute peste graniță în camioane sau cisterne, dar și pe cai și măgari. Combustibilii mai sunt introduși în Turcia cu barje care traversează râuri sau prin sisteme subterane de conducte.

Inițial, Turcia a închis în bună măsură ochii la acest comerț ilegal, care a început să ia avânt odată cu revoltele din Siria din 2011, de-a lungul unor rute de contrabandă existente, de altfel, de zeci de ani. Cu toate că Statul Islamic și-a întărit controlul asupra acestor operațiuni de contrabandă, Turcia nu a luat măsuri dure, inclusiv din cauza faptului că ISIS ține ostateci 49 de diplomați turci din iunie încoace.

Între timp, însă, Occidentul și-a amplificat presiunile politice și diplomatice asupra Ankarei, după ce Statul Islamic a cucerit tot mai multe teritorii și a început să comită din ce în ce mai multe atrocități, iar dependența islamiștilor de banii proveniți din contrabanda cu combustibili a devenit limpede. Câmpurile petroliere controlate de ISIS produc în prezent o cantitate estimată la 100.000 de barili de țiței pe zi, aproape la fel de mult ca Sudanul, potrivit mai multor analiști, precum și unui oficial occidental familiarizat cu aceste operațiuni.

ISIS are nu doar arme, ci și țiței de la occidentali

O bună parte din această cantitate este procesată în mici rafinării improvizate, iar produsele sunt vândute în țările vecine Siriei. Potrivit estimărilor lui Luay-al-Khatteeb, de la Brookings Doha Center, contrabanda cu combustibili ar putea aduce Statului Islamic până la 2 milioane de dolari pe zi.

În ultimele două săptămâni, armata turcă a confiscat peste 13.000 de litri de combustibili și peste 2,3 kilometri de conducte folosite pentru contrabandă la granița turco-siriană. Aceste confiscări au avut loc mai ales în urma unor raiduri derulate în jurul râului Orontes, care separă provincia turcă Hatay de Siria, potrivit website-ului armatei turce. În cea mai mare operațiune anticontrabandă de până acum, derulată în iulie, forțele turce au arestat 80 de persoane și au confiscat 450.000 de litri de combustibili de contrabandă în orașul de frontieră Hacipasa.

Combustibilii sunt produși din țiței extras din zăcăminte din estul Siriei, operate odinioară de francezii de la Total și de Royal Dutch Shell. Ambele companii occidentale și-au abandonat operațiunile și au părăsit Siria în 2011, din cauza intensificării violențelor. Total opera câmpurile Jafra, Qahar și Atalla, situate în provincia siriană Deir ez-Zor din estul țării. Shell era acționar al al-Furat Petroleum, un joint-venture sirian care controla al-Omar, cel mai mare câmp petrolier al Siriei, aflat în aceeași regiune.

În ultima parte a anului 2012, grupul rebel Armata Siriană Liberă, sprijinit și finanțat de Occident, a preluat controlul asupra câmpurilor petroliere din Deir ez-Zor. După un an, Statul Islamic le-a preluat de la Armata Siriană Liberă. Reprezentanții companiilor occidentale care operau câmpurile spun că nu au nici o informație despre starea actuală a perimetrelor respective. Însă mulți angajați localnici ai acestor companii au rămas la post și au continuat să extragă țiței, deși facilitățile de exploatare au ajuns în prezent în mâinile Statului Islamic.

Rafinării improvizate

Țițeiul extras din aceste câmpuri, precum și petrolul furat din conducte și de pe alte perimetre din țară, este procesat în combustibili de slabă calitate, inclusiv motorină, într-o serie de rafinării improvizate din provincia Raqqa, controlată de Statul Islamic. Cea mai mare astfel de rafinărie se află lângă orașul Akrish, unde se află și o stație importantă de pompare, precum și o conductă care transportă petrol de la câmpurile din provincia Hasakah. Sunt însă rafinării improvizate și în alte părți din Siria, multe puse în funcțiune înainte de ofensiva Statului Islamic.

În 2012, omul de afaceri sirian Mohamed Dada a sesizat o oportunitate de business. El declară că a investit 860.000 de dolari în echipamente turcești și iraniene cu care a construit patru mici rafinării lângă orașul sirian Tal Abyad, situat la granița cu Turcia. Însă anul acesta, militanții Statului Islamic au confiscat rafinăriile, iar dada, care acum trăiește în Turcia, spune că instalațiile și echipamentele au fost mutate în orașul Tal Suluq, aflat la o răscruce majoră între estul și vestul Siriei.

Mai multe grupuri rebele, inclusiv Jabhat al-Nusra, afiliat al Qaeda, au controlat, în diferite momente, rafinăriile de la Tal Abyad, însă Dada și alți oameni de afaceri turci și sirieni conduceau operațiunile. Dada nu îi plătea pe rebeli, ci cumpăra țiței de la câmpurile petroliere preluate de unele dintre grupări. De asemenea, șoferii săi trebuiau să plătească pentru a avea acces pe șoselele controlate de militanți, sume cuprinse între 500 și 1.000 de dolari.

Dada spune că rafinăriile sale sunt încă în funcțiune, însă acum se află sub controlul direct al militanților Statului Islamic. El estimează că întreg businessul i-a adus pierderi de circa 2,5 milioane de dolari, reprezentând investiții în rafinării, conducte, depozite și cinci cisterne. Potrivit acestuia, circa o treime dintre foștii săi angajați lucrează la noua locație a rafinăriilor, însă restul s-au refugiat în Turcia. Deciziile sunt luate de către Abu Luqman, „emir” al provinciei Raqqa din partea Statului Islamic.

Canistre de plastic pe spinări de măgari

Sub controlul lui Abu Luqman, contrabandiștii cumpără combustibilul de la Statul Islamic și îl încarcă în cisterne. De exemplu, produsele procesate de la rafinăria Akrish sunt transportate pe o distanță de circa 300 de kilometri până în satele siriene de lângă granița cu Turcia. Aici, cisternele sunt descărcate, iar combustibilii sunt reîncărcați în containere mai mici. O parte ajunge în Turcia în mici canistre de plastic cărate de măgari pe potecile labirintice și deluroase de la graniță, de cele mai multe ori nepatrulate de grăniceri, care traversează inclusiv livezi uriașe de măslini.

O parte din combustibil ajunge în Turcia chiar pe la punctele oficiale de trecere a frontierei, ascuns în camioane sau tractoare care traversează granița în ambele sensuri în mod legal. Autoritățile de la Ankara au mai descoperit în zonă rețele subterane de conducte ilegale, unele lungi de 5 kilometri. Într-un raid din 9 septembrie, armata turcă a confiscat combustibil dintr-o conductă subterană lungă de aproape 300 de metri.

Contrabandiștii mai încarcă canistre cu combustibil în barje care traversează râul Orontes, lângă Hacipasa. Odată traversată granița, combustibilul este vândut de către localnici din provincia turcă Hatay, din sudul țării, către benzinării locale, la discounturi de până la 30% față de prețurile oficiale cu taxe incluse.

Potrivit direcției turce a vămilor și Ministerului Comerțului de la Ankara, doar în primele șase luni ale acestui ani, autoritățile turce au confiscat 41.000 de tone de țiței și produse petroliere de contrabandă, cât în întreg anul 2013. Cea mai mare parte a produselor de contrabandă provine din Siria.

De fapt acest comert illegal este mai mult “illegal”. Iata ce putem citi la RĂZBUNAREA LUI PUTIN. SECRETELE cele mai PERICULOASE ale TURCIEI „ies la iveală”. FIUL preşedintelui turc Erdogan a făcut AFACERI ILEGALE cu STATUL ISLAMIC | FOTO de pe EVZ din 26 noiembrie 2015:

fiu-erdogan

Ankara apără jihadiştii Statului Islamic pentru că oficialii turci au interese în comerţul cu petrol. Moscova a acuzat Turcia că are afaceri cu Statul Islamic în comerţul ilegal de petrol, finanţând astfel gruparea teroristă. Potrivit analiştilor, raidurile aeriene rusesti în Siria strică afacerile profitabile ale intermediarilor turci, inclusiv ale unor oficiali de la Ankara.

În spaţiul virtual din Turcia au circulat fotografii în care Necmettin Bilal, fiul preşedintelui turc Recep Erdogan, apare însoţit de presupuşi lideri ISIS.

Există informaţii potrivit cărora acesta este implicat direct în afacerile ilegale cu petrol cu Statul Islamic. Acesta a luat cina cu cei doi jihadişti, care au pretins a fi în spatele masacrelor din Siria şi Rojava, informeazăRussia Today, principalul vector de propaganda pe care Putin il foloseşte pentru a-şi transmite mesajele în întreaga lume.

“ISIS are sute de milioane de dolari sau chiar miliarde obtinuti din vanzarea de petrol. În plus, sunt protejaţi de armata unei ţări intregi. Se poate întelege de ce au devenit atăt de îndrăzneţi şi actioneaza ostentativ. Se poate întelege şi de ce ei pot ucide oamenii într-un mod atât de barbar sau de ce pot comite acte teroriste în intreaga lume, inclusiv in inima Europei”, a declarat Vladimir Putin, dupa doborârea avionului militar rusesc.

În luna octombrie, secretarul de stat american pentru combaterea terorismului David Cohen a declarat că Statul Islamic câştigă un milion de dolari pe zi din vânzarea de petrol.

„Potrivit informatiilor noastre, luna trecut[, ISIS a vândut petrol cu reduceri mari de preţ unui numar mare de intermediari, inclusiv unora din Turcia, care au transportate petrol pentru a-l revinde. Se pare, de asemenea, că o parte din petrolul extras din zăcamintele aflate pe teritoriile controlate de Statul Islamic a fost vândut către kurzii din Irak şi apoi revandut în Turcia”, a declarat acesta.

fiu1

 

Reclame
Tagged with: ,

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. RomeoB said, on noiembrie 27, 2015 at 1:45 pm

  Apel către ortodocșii de pretutindeni

  În urma primirii unui email din partea unui preot ortodox, pe care-l redăm mai jos:
  Doamne ajută! Extremă urgență!!!
  Mâine, la Președinția României, va avea loc o dezbatere despre introducerea OBLIGATORIE!!! în școală a disciplinei Educație pentru sănătate (de fapt pentru promovarea sexualității, homosexualității și a altor perversiuni sexuale). Majoritatea celor invitați sunt de la ong-uri anticreștine și de promovare a homosexualității.
  Vă rugăm din tot sufletul, rugați-vă azi și mâine lui Dumnezeu și Măicuței Domnului (Psaltirea, Acatistul Sf.Acoperământ, Paraclisul, Rugăciunea lui Iisus) pentru ca să nu îngăduie uciderea a ceea ce a mai rămas curat în sufletul copiilor.
  Dați mesajul la cât mai mulți.
  Pr Mirel

  Facem un apel duhovnicesc către ortodocșii de pretutindeni de a se ruga Preabunului Dumnezeu să oprească o astfel de fărădelege, care va perverti pentru totdeauna sufletele nevinovate ale copiilor noștri.

  Harul Preasfântului Duh să vă dea rugăciune fierbinte! Amin.
  Părinții Chiliei Buna Vestire
  Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos

  Apreciat de 1 persoană

  • oarecare said, on noiembrie 27, 2015 at 11:05 pm

   A fost ieri, s-au votat 60-60 (ong crestine si anticrestine) si s-a comvenit, nu stiu cum… pentru a se face educatie sexuala in scoli…. mai departe sa ne rugam sa nu treaca legile… ramane de vazut.

   Apreciază

 2. Radu Humor said, on noiembrie 27, 2015 at 2:03 pm

  Domnule Președinte,
  Alături de Imnul Național și Drapelul Tricolor, 1 Decembrie reprezintă un simbol național, o parte esențială a identității poporului român. Nu există eveniment comparabil și, cu atât mai puțin unul care să restrângă importanța Zilei Unirii. Amânarea ori chiar anularea oricăreia dintre manifestărilele prin care se celebrează, anual, 1 Decembrie ca Zi Națională a României, ofensează nepermis istoria românilor, jertfa atâtor generații și demnitatea națiunii noastre. Nu există un clasament al acestor acțiuni publice și nici nu pot fi împărțite în obligatorii și facultative. Parte integrantă a identității noastre este și tradiția. Asigurarea continuității unor acțiuni ale autorităților, intrate deja în conștiința publică, reprezintă o obligație a tuturor celor care depun jurământul de credință față de țară.
  Recepţia oferită de Preşedintele României cu ocazia Zilei Naţionale este o manifestare oficială, sobră şi protocolară, ce nu intră în conflict și nici nu contrastează cu compasiunea şi solidaritatea arătată de români la momentul tragediei din 30 octombrie. Nu cred că există vreo raţiune acceptabilă pentru a face vreo legătură între cele două evenimente. Nu cunosc şi nu cred că vreunul dintre supravieţuitorii de la clubul „Colectiv” ori vreo rudă a celor decedaţi v-a solicitat anularea recepţiei, ori s-a gândit măcar să vă solicite aşa ceva. Nu cunosc şi nu cred că vreo personalitate sau vreun grup ori autoritate reprezentativă a poporului român a făcut gestul de a vă solicita anularea recepţiei. Chiar dacă este oferită de Preşedintele României, recepţia care celebrează Ziua Naţională nu aparţine acestuia şi nu poate fi contramandată printr-un act de voinţă personală.
  – See more at: http://www.dcnews.ro/erban-nicolae-scrisoare-deschisa-klaus-iohannis-ofenseaza-nepermis-istoria-romaniei_490823.html#sthash.VPHneQ3l.dpuf
  P.S.
  Foarte interesante şi comentariile !

  Apreciază

 3. energein7 said, on noiembrie 27, 2015 at 3:05 pm

  Mi s-a suspendat contul de facebook pentru ca saruiam articole diverse, si de la saccsiv! este al treile cont! cenzura functioneaza peste asteptari!

  Apreciază

 4. energein7 said, on noiembrie 27, 2015 at 3:06 pm

  Reblogged this on energein7's Blog and commented:
  Banii patati cu sange!

  Apreciază

 5. Yogy TheBear said, on noiembrie 27, 2015 at 6:15 pm

  Pai acuma totul are sens !!

  Apreciază

 6. geo said, on noiembrie 27, 2015 at 7:06 pm

  E, nu e doar fiul lui erdogan implicat in comertul ilegal cu petrol furat de isis ci si fiica lui, care printr-un spital, ii ingrijeste pe luptatorii isis…am postat zilele trecute mai multe link-uri referitoare atit la fiul lui erdogan ci si la fiica lui…

  Mai mult, se pare ca pilotul avionului care a doborit avionul rusesc este un pilot azer si se stie ca azerbaijanul este puternic sprijinit de Turcia si SUA in razboiul cu Armenia sprijinita de Rusia pentru enclava Nagorno karabah…Iar Rusia colaboreaza foarte bine cu Iranul si kurzii, colaborare care le da dureri de cap turcilor…

  Apoi Turcia se erijeaza protectoarea tuturor popoarelor din Asia Centrala si a tatarilor din…Crimeea.

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 28, 2015 at 2:22 pm

   si armenii si kurzii isi vor lua inapoi teritoriile lor stramosesti!

   INDIFERENT ce planuieste scursoarea omeneasca a aliatilor diavolului ….

   Apreciază

   • geo said, on noiembrie 29, 2015 at 1:26 pm

    Multa vreme ma intrebam cum a fost posibil ca Armenia sa devina primul stat crestinat tinind conte ca se afla la mare distanta de Tara Sfanta, de cliseele gandirii…

    Am uitat ca de-a lungul timpului granitele sufera modificari, iar Armenia nu a facut exceptie…

    Pe vremea Mantuitorului, Regatul Armeniei se invecina cu Tara Sfanta – https://en.wikipedia.org/wiki/Armenia

    Mult mai tirziu au fost pierdute teritorii in favoarea Imperiului Roman, Bizantin, a turcilor, etc…inclusiv kurzii – https://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan

    Apreciază

 7. marciusquintus said, on noiembrie 27, 2015 at 8:42 pm

  Stiati de asta?
  These are the exact words which she uses: „Ich danke allen dass ich in meiner Muttersprache heute zu Ihnen sprechen darf.” It translates to: „I thank you all that I am allowed today to speak to you in my mothertongue.”

  Apreciază

  • Erdbeben said, on noiembrie 28, 2015 at 2:53 am

   Sensul este acesta: Va multumesc tuturor ca mi se permite astazi sa vorbesc in limba mea materna(germana) dumneavoastra in fata knesset-ului (tinand cont de sensibilitatile dintre cele 2 popoare).

   Apreciază

   • el said, on noiembrie 28, 2015 at 2:24 pm

    Erdbeben

    da este corecta traducerea ta!

    Apreciază

   • hilohi bogdan said, on noiembrie 29, 2015 at 6:24 am

    da traducerea, din germană, e corectă…doar că ,ea,a vorbit ,mai întâi, în ebraică…şi atunci la care limbă maternă face referire? Idiş?

    Apreciază

   • el said, on noiembrie 29, 2015 at 12:40 pm

    hilohi

    si ai inteles tu ce zicea in ebraia? si daca ar fi zis acelasi lucru ca in germana aceasta NU te indreptateste sa crezi nicidecum ca ebraica ar fi limba ei materna, caci altfel ar fi vorbit si mai departe in ebraica fericita ca i s-a dat ocazia sa-si exerseze limba materna, ori ea a vorbit in continuare in germana, limba ei materna.
    tu sau ai o problema grava de logica/minte sau ura te orbeste facandu-te capabil sa crezi orice lucru IRATIONAL.
    crestinii IRATIONALI NU sunt robii Lui Hristos, de asemenea nici MINCINOSII sau FABULATORII !

    un pic de decenta nu v-ar strica, cu astfel de ABERATII va discreditati singuri si pe buna dreptate !

    Apreciază

 8. Radu Humor said, on noiembrie 28, 2015 at 12:35 am

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 28, 2015 at 2:29 pm

   Radu Humor

   imi pare rau dar aceasta NU pot sa cred ca Merkel ar fi iudeica. intai se raspandeste despe ea ca e fiica lui adlf, apoi ca e iudeica… nu folosesc la nimic EAXGERARILE ! nu e nevoie doar de iudei ca sa avanseze planurie diavolului, ba cei mai sarguinciosi si obedienti scavi sunt NEiudeii…dupa cum se vede in orice neam, desigur spalati pe creieri de cine trebuie…

   frate feriti-va de exagerari ! duc in derizoriu interventiile serioase.

   Apreciază

 9. Yogy TheBear said, on noiembrie 28, 2015 at 10:42 am

  Apreciază

 10. Yogy TheBear said, on noiembrie 28, 2015 at 11:14 am

  Apreciază

 11. marian said, on noiembrie 28, 2015 at 12:00 pm

  Ce aş putea să spun, decât aceea că, spurcaţii de jidani satanici au adus asupra omenirii după consumarea prin FOC a fascismului german, plaga numită dominaţia corporațiilor cu tot alaiul superb botezat ”CULTURĂ OCCIDENTALĂ”, adică, sexualitatea proslăvită în cele mai criminale forme, cultul lăcomiei şi al dorinței de a-l sugruma pe aproapele tău, în numele competiției pentru bani. Mizeria occidentală a culminat cu acel: ”SE PARE CĂ Dumnezeu NU EXISTĂ, AŞADAR, ÎNCETEAZĂ A-ȚI MAI FACE GRIJI ŞI ÎNCEPE SĂ-ȚI TRĂIEŞTI VIAȚA”. Lucrurile s-au agravat când pedofilia PLĂCUTĂ MUSULMANILOR, a devenit subiect de dezbatere inclusiv în legislativul olandez. Şi iată-ne ajunşi la o altă răscruce, aceea a impunerii unui nou tip de fascism, mai scabros decât cel german având corolarul în socialismul sovietic, mai atroce decât dominația ucigaşelor corporații, este vorba despre, FASCISMUL MUSULMAN, cu varii denumiri, având drept principal argument, nicidecum impunerea unei superiorități, rigori, sau a nu ştiu cărui criteriu de performanță, ci, -e scandalos dar asta este-, a unei false religii care nici măcar nu e religie, ci, SISTEM POLITIC IMBECIL, adică, în veci blestematul ISLAM!
  Am o veste foarte proastă: Putin a anunțat cā, dacă încă un avion îi va fi doborât în Siria, SE VA RETRAGE DIN LUPTA CONTRA ISIS! Îmi închipui că avioanele ruseşti vor fi vânate ma ceva ca muştele pentru a da câmp liber lui isis. Groaznic e ceea ce ne aşteaptā!
  Iertare!

  Apreciază

 12. john said, on noiembrie 28, 2015 at 8:52 pm

  Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera siriană, informează AFP și Reuters
  Măsurile pregătite de guvernul rus care „vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși” prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci și restabilirea regimului vizelor între cele două țări, conform textului decretului publicat de Kremlin.

  Detaliile doborîrii avionului Su-24 rusesc
  http://www.ziaruldegarda.ro/detaliile-doboririi-avionului-su-24-rusesc/

  ELITELE se pregătesc pentru ceva mare: Soros a vandut actiuni in valoare de milioane de dolari sub prețul pietei și le schimbă pentru aur!
  http://www.mydailyinformer.com/elite-is-preparing-for-something-big-soros-sold-shares-worth-millions-of-dollars-below-the-price-and-changes-them-for-the-gold/

  6 REZOLUTII ONU ANTI-ISRAEL(greu de crezut si de digerat-dar ma rog..)
  Pe fondul valului de teroare, ONU adoptă șase rezoluții – toate anti-Israel
  „wow”? Israelul ar trebui să predea inaltimile Golan regimului Assad, și nu are dreptul la suveranitate în Ierusalim, în conformitate cu Adunărea Generala.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203927#.Vln1DnYrLIV

  2. „Iată, voi face din Ierusalim cupă de ameţire pentru toate popoarele din jur; tot aşa va fi şi pentru Iuda, când Ierusalimul va fi împresurat.
  3. Şi în ziua aceea voi preface Ierusalimul în piatră de povară pentru toate popoarele. Toţi care o vor ridica se vor răni grav şi se vor aduna împotriva lui toate neamurile pământului.
  4. În ziua aceea”, zice Domnul, „voi lovi toţi caii cu spaimă şi pe călăreţi cu nebunie; şi voi deschide ochii Mei asupra lui Iuda şi pe toţi capii popoarelor îi voi lovi cu orbire.
  5. Şi vor grăi în inima lor căpeteniile lui Iuda: „Puterea pentru locuitorii Ierusalimului este în Domnul Savaot, Dumnezeul lor!”(Zaharia 12)

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 29, 2015 at 12:50 pm

   …ce privire plina de ura are indracitul asta de erdogan ! li se citeste „bunavointa” pe chipuri ca la draci….

   dar PAAARTZ… erdogan e ca si mort zilele lui si ale Tureciei sunt NUMARATE ! Rusia va birui acest neam de spurcati urmasi ai indracitlor otomani ucigasii crestinatatii din Grecia si Bacani, Rusiei i-a dat Dumnezeu misiunea de a indeplini planul dumnezeiesc de RASPLATIRE a acestui neam spurcat si ucigas !
   Si ce a hotarat Dumnezeu ramane in veac, toti dracii cu slugile lor din lume NU vor birui nicicand!
   neamul ucigas cu SCURSORILE lui de plozi spurcati pana la unul si urmasii lui VA PIERI din Voia Lui Dumnezeu Atottiitorul !

   Apreciază

 13. paul said, on noiembrie 29, 2015 at 3:34 am

  Liderul trupei de black metal Watain, care a concertat in clubul Colectiv a spus:
  ~Istoria muzicii metal este plina de CLADIRI MARI CARE SUNT INCENDIATE, IAR OAMENII ISI PIERD VIATA~ coincidente?!

  http://www.activenews.ro/externe/Interviu-cu-liderul-trupei-de-black-metal-Watain-De-cate-ori-oameni-iau-contact-cu-Watain-fie-ca-le-place-ori-nu-devin-partasi-unui-loc-cu-energii-care-sunt-foarte-reale-si-care-vin-in-fiinta-daca-sunt-invocate-127239

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 29, 2015 at 7:25 pm

   Paul

   …si istoria libidinosilor grohaitori si indraciti ahtiati dupa rock e plina de PROSTI carora diavolul cel chemat insistent de ei in nenumarate randuri si feluri prin oasanele rock le-a prajit INTAI MINTILE …ca apoi sa le prajeasa si hoiturile lor puturoase cateodata dar sistematic …. 🙂

   degeaba postezi, PROSTII cu mintea prajita de diavol NU POT sa mai priceapa, sunt programati sa se autodistruga….sinucigasii chematori ai diavolului

   Apreciază

 14. geo said, on noiembrie 29, 2015 at 9:02 am

  https://graiulortodox.wordpress.com/2015/11/27/un-parlamentar-rus-cere-turciei-sa-inapoieze-catedrala-sfanta-sofia-catre-biserica-ortodoxa-in-schimbul-incidentului-din-turcia/

  http://euro-synergies.hautetfort.com/archive/2015/08/26/erdogan-s-dirty-dangerous-isis-games-5674540.html

  http://olympia.gr/2015/11/24/erdogans-son-bilal-erdogan-smuggles-illegal-isiss-oil-russianplane-syria/

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/25/sua-ia-mana-de-pe-turcia-oficial-american-avionul-rusesc-a-fost-lovit-in-spatiul-aerian-sirian-dupa-o-incursiune-in-turcia/#comment-293610

  Tadam:
  https://www.google.ro/search?client=opera&q=erdogan+daughter+isis&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

  Apreciază

 15. geo said, on noiembrie 29, 2015 at 2:47 pm

  Apreciază

 16. geo said, on noiembrie 29, 2015 at 7:02 pm

  http://libertyblitzkrieg.com/2015/11/28/another-new-low-saudi-arabia-threatens-to-sue-twitter-users-who-compare-it-to-isis/

  http://libertyblitzkrieg.com/2015/11/27/video-of-the-day-if-black-friday-were-a-movie/

  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-27/china-begins-military-colonization-africa-first-ever-overseas-army-base-key-oil-chok

  http://www.trueactivist.com/spending-was-at-an-all-time-low-for-black-friday-this-year-and-corporations-lost-billions/

  FRANCE SHUTTING DOWN PREPAID DEBT CARDS

  http://www.armstrongeconomics.com/archives/39861

  DANGER IS IMMINENT, WE NEED TO BOMB SYRIA – UK DEFENSE SECRETARY

  https://www.rt.com/uk/323870-fallon-syria-military-operation/

  ANALYSIS: THE REAL DANGER IN SYRIA IS NOT ISIS, BUT A WAR BETWEEN MAJOR POWERS

  http://intelnews.org/2015/11/25/01-1817/

  THE WORLD’S FASTEST GROWING CITIES (URBAN GROWTH PER HOUR)

  http://www.economicpolicyjournal.com/2015/11/the-worlds-fastest-growing-cities-urban.html

  THE STEALTH CORPORATE TAKEOVER OF THE SUPREME COURT

  https://newrepublic.com/article/123984/the-stealth-corporate-takeover-of-the-supreme-court

  IMPACTS OF TURKEY’S AGGRESSION AGAINST RUSSIA. THE “TURKISH STREAM” IS DEAD. DISRUPTION OF GAS PIPELINE ROUTES TO THE EU. RUSSIA’S ECONOMY IN CRISIS?

  http://www.washingtonsblog.com/2015/11/impacts-turkeys-aggression-russia-turkish-stream-dead-disruption-gas-pipeline-routes-eu-russias-economy-crisis.html

  VLADIMIR PUTIN: US KNEW FLIGHT PATH OF PLANE DOWNED BY TURKEY

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/turkey/12020111/Vladimir-Putin-US-knew-flight-path-of-plane-downed-by-Turkey.html

  Apreciază

 17. geo said, on noiembrie 29, 2015 at 8:58 pm

  http://gatesofvienna.net/2015/11/suppressed-truth-waves-of-refugees-trafficking-in-weapons-and-children/

  “Every muslim is a potential terrorist”, says Nassim ben Iman, former hardline muslim in Germany, now convert to Christianity.

  http://libertygb.org.uk/v1/index.php/news-libertygb/6095-the-islamic-sleeping-pill

  http://gatesofvienna.net/2015/11/is-it-unchristian-to-refuse-syrian-refugees/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/the-two-faces-of-jihad-in-europe/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/marine-le-pen-the-criminal-actions-of-european-institutions/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/hijra-part-1-jihad-calls-them-forward/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/hijra-part-2-to-syria-and-back/

  http://www.awdnews.com/top-news/turkish-intelligence-chief-putin-s-intervention-in-syria-is-against-islam-and-international-law,-isis-is-a-reality-and-we-are-optimistic-about-the-future

  http://www.awdnews.com/top-news/newly-declassified-documents-show-that-obama-admin-created-isis-in-2012

  http://analysistomorrow.blogspot.com/2015/11/the-winds-of-european-war.html

  http://gatesofvienna.net/2015/11/immigration-is-immoral/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/an-army-of-criminals/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/urgent-action-is-required/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/the-colombian-connection/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/geert-wilders-the-name-of-that-evil-is-islam/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/islam-a-permanent-world-war/

  http://libertygb.org.uk/v1/index.php/news-libertygb/6716-we-are-at-war

  http://www.thegatewaypundit.com/2015/11/only-30-paris-muslims-in-city-of-224000-muslims-turn-out-to-protest-bloody-isis-attacks/

  http://gatesofvienna.net/2015/11/geert-wilders-we-must-de-islamize-our-country/

  http://www.breitbart.com/big-government/2015/11/28/exclusive-ben-carson-visits-syrian-refugees-jordan-must-find-political-end-conflict/

  http://www.breitbart.com/california/2015/11/28/san-francisco-business-men-microdosing-lsd-to-improve-sales/

  Apreciază

 18. marian said, on noiembrie 29, 2015 at 9:17 pm

  Pentru cine ma acuza ca as face vreu joc dublu pt ca nu am furnizat link-ul referitor la amenintarea lui Putin cu RETRAGEREA DIN SIRIA DACA INCA UN AVION RUSESC VA MAI FI DOBORAT, ei bine, iaca si link-ul:
  http://www.express.co.uk/news/world/622469/Vladimir-Putin-Russia-France-US-ISIS-Islamic-state-Syria-Turkey-Francois-Hollande-Warplane

  Precizare necesara: aceasta afirmatie a apartinut lui Putin, cu ocazia vizitei la Kremlin a liderului francez, Hollande.
  Puteti scrie in motorul de cautare: „Putin will pull out coalition”
  <>
  O crima oribila s-a intamplat impotriva unui militant procurd, ucis in plina strada, in vazul camerelor de filmat de catre regimul erdogan. Vorbise prea mult despre ajutorarea isis de catre turci. Putin e tot o satana, nicidecum vreu inger, nu va imbatati cu apa de la teava.
  iertare!

  Apreciază

  • sherlock_holmes said, on noiembrie 30, 2015 at 12:54 pm

   Şi iată un bărbat din Etiopia…Fapte 8:27

   mariane,si intelegi ce citesti la linkul acela ? ca-i in limba engleza.

   „The Moscow leader warned his cooperation with the US-LED-COALITION will be jeopardised if there is any repeat of „unacceptable” military action against his airforce.

   sau

   „And we proceed from the position that there will be no repeat of this, otherwise we’ll have no need of cooperation with anybody, any coalition, any country.”

   Apreciază

 19. geo said, on noiembrie 29, 2015 at 9:23 pm

  http://www.infowars.com/video-isis-terrorists-chat-with-turkish-border-guards/

  http://www.infowars.com/syrias-assad-says-his-enemies-increasing-support-for-insurgents/

  http://www.infowars.com/natos-terror-convoys-halted-at-syrian-border/

  http://www.infowars.com/russia-fully-mobilized-strikes-turkish-targets-in-syria/

  http://www.infowars.com/nsa-begins-new-phone-surveillance-program-as-bulk-metadata-collection-ends-2/

  http://www.infowars.com/obama-knows-that-turkey-is-buying-oil-from-isis-and-he-isnt-doing-anything-to-stop-it/

  http://www.infowars.com/turkish-supported-jihadist-group-shells-russian-base-in-syria/

  http://www.infowars.com/former-cia-operative-get-ready-for-wwiii/

  http://www.infowars.com/german-police-chief-isis-hiding-among-refugees-entering-europe/

  http://www.infowars.com/erdogan-pledges-to-start-war-over-russian-anti-aircraft-system-in-syria/

  http://www.infowars.com/pro-migrant-politician-celebrates-demographic-suicide-of-german-population/

  http://www.infowars.com/turkey-is-lying/

  http://www.infowars.com/latest-islamic-state-video-encourages-west-to-bring-it-on/

  http://www.infowars.com/turkmen-used-by-ankara-to-attack-syrian-government/

  http://www.infowars.com/video-moderate-muslims-support-stoning-women-for-adultery-executing-gays/

  http://www.infowars.com/mafia-don-erdogan-retaliates-for-russian-strike-on-family-crime-syndicate/

  http://www.infowars.com/former-nato-commander-turkey-is-supporting-isis/

  http://www.infowars.com/obama-compares-unvetted-syrian-muslim-migrants-to-pilgrims-on-the-mayflower-video/

  http://www.infowars.com/persian-gulf-muslim-states-have-accepted-no-syrian-refugees/

  http://www.infowars.com/erdogan-downed-su-24-to-revenge-sons-disrupted-oil-business-damascus/

  http://www.infowars.com/vladimir-putin-us-knew-flight-path-of-plane-downed-by-turkey/

  http://www.infowars.com/dashcam-video-shows-hundreds-of-refugees-on-european-highway/

  http://www.infowars.com/army-chaplains-to-remove-conquer-from-102-year-old-motto-because-it-is-offensive-to-muslims/

  http://www.infowars.com/why-black-friday-is-a-complete-scam/

  http://www.infowars.com/russia-deploys-tow-resistant-t-90-tank-in-aleppo/

  Apreciază

 20. […] cumva rebelii anti-Bashar, pe care-i bombardează cu spor Putin, în timp ce fiul lui Erdogan face contrabandă cu petrol cu […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: