SACCSIV – blog ortodox

SUA ia mana de pe TURCIA? Oficial american: Avionul rusesc A FOST LOVIT IN SPATIUL AERIAN SIRIAN dupa o incursiune in Turcia

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 25, 2015

Dupa cum stiti:

TURCIA doboara un AVION RUSESC. La indemnul sau cu acceptul NATO? Ce urmeaza?

Dezbatand chestiunea aseara la Antena 3, Dana Grecu il intreba pe Radu Tudor daca de fapt avionul rusesc a traversat spatiul turcesc doar in patratelul acela, aratand spre o harta precum aceasta:

_86857328_russian_plane_shot_down_624

Foto: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34913173

La care activistul licuriciului “argumenta” cum ca patratel, nepatratel, turcii aveau tot dreptul sa-l doboare.

Observati insa chiar pe harta prezentata de BBC, avand ca sursa Ministerul Apararii Turciei, ca avionul rusesc a traversat doar acel mic colt de spatiu turcesc si ca a fost mai apoi doborat in … Siria.

In mass-media ni se tot repeta ca oficialii turci au spus că avionul rusesc a fost avertizat de 10 ori în cinci minute. Multi comentatori ai blogului intrebau insa: cand au avut timp sa avertizeze de 10 ori, tinand cont ca avionul rusesc a traversat extrem se rapid coltul ala. Si evident, cum 5 minute?

Iata si ce putem citi la Oficial american: Avionul rusesc a fost lovit in spatiul aerian sirian dupa o incursiune in Turcia:

Statele Unite cred ca avionul rusesc care s-a prabusit marti a fost lovit de Turcia in spatiul aerian sirian dupa i incursiune scurta in spatiul aerian turc, a declarat un oficial american pentru Reuters, vorbind sub conditia anonimatului.
Acesta a precizat ca ipoteza se bazeaza pe detectarea emisiilor de caldura ale avionului.
O criza militara majora a izbucnit marti dimineata intre Turcia si Rusia: Aviatia turca a doborat un avion de bombardament rusesc in apropiere de granita turco-siriana, anunta Reuters, care citeaza televiziunea turca Haberturk TV.
Ulterior, Rusia a anuntat ca avionul ii apartine si sustine ca nu a violat spatiul aerian turc. Ministerul turc al Apararii sustine insa ca avionul rusesc Suhoi-24 a violat spatiul aerian si ca a fost avertizat de 10 ori. Comandantul adjunct al unei brigazi turkmene din Siria a declarat ulterior ca oamenii sai au impuscat mortal cei doi piloti ai avionului doborat de turci, in timp ce coborau cu parasutele.
Statul major rusesc a anuntat pe seara, citand informatii prelimininare, ca unul dintre cei doi piloti a fost omorat. De asemenea, dupa-amiaza au venit si primele masuri ale Rusiei, dupa doborarea avionului Su-24: Lavrov isi anuleaza vizita in Turcia iar Natalie Tours suspenda excursiile in aceasta tara.

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim ce spunea in 2012 Erdogan dupa ce sirienii doborasera un avion turcesc ce le violase spatiul aerian:

A short-term border violation can never be a pretext for an attack

Turkey PM Erdogan issues Syria border warning

Asadar, SUA isi ia mana de pe Turcia? Sau era atat de evident ca turcii l-au doborat in Siria incat prea s-ar fi facut de ras americanii sa zica altfel? Sau nu cumva licuriciul incearca sa incurajeze Rusia pentru ca tambalaul din zona Siriei sa fie cat mai mare?

 

Tagged with: , ,

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 11:10 am

    Zona aceea traversata dse avionul rusesc a fost anexata de Turcia prin anii ’30…

    https://en.wikipedia.org/wiki/Syria%E2%80%93Turkey_border

    mai mult, Turcia a proclamat in nordul Siriei, dupa modelul Israelului, in Podisul Golan, o zona de securitate…

    https://www.washingtonpost.com/world/new-us-turkey-plan-amounts-to-a-safe-zone-in-northwest-syria/2015/07/26/0a533345-ff2e-4b40-858a-c1b36541e156_story.html

    Apreciază

    • geo said, on noiembrie 26, 2015 at 10:16 am

      si in sudul Libanului e o zona de protectie a Israelului…

      Apreciază

  2. Basarabia e Romania said, on noiembrie 25, 2015 at 11:22 am

    miroase a capcana intinsa (intentionat si in cunosctinta de cauza de catre „marele PU”) … intr-adevar Rusia e impusa „sa ia masuri” contra turcalailor : turcalai in afara de SU-24, s-au mai gudurat sa doboare si unul din elicopterele de salvare – un parasutist rus a decedat in urma prabusirii elicopterului. Asta inseamna palmuire la rau in rusi.
    Turcalaii ori is inconstienti, ori au actionat dupa ce au avut avalul „protectorilor” de peste ocean. PU ar trebuie sa se calmeze si sa astepte momentul potrivit : toate hotelele din Antalya is pline actualmente cu turisti rusi (sper sa le vina mintea la cap si sa boicoteze, dupa acest incident, tara lui RAHAT lukum). Pleaca rusii de pe plaje, pleaca si banul din Antalya – mertiati turcalai ingimfati.

    Apreciază

    • geo said, on noiembrie 25, 2015 at 12:58 pm

      turistii rusi aduceain Turcia vreo 4 miliarde de coco…deja cea mai mare agentie a suspendat vacantele…sa vedem ce face Rusia cu gazele…

      Apreciază

      • Basarabia e Romania said, on noiembrie 25, 2015 at 2:26 pm

        nu va face nimic :), PU pune mai presus banul decat interesele Rusiei. Turcalanii exporteaza 50% din gaze de la GazProm. RosAtom (agentie atomica rusa) lucreaza la constructia unei centrale atomice (3MD€) in sudul anatoliei … asa ca PU se va desumfla rapidos, jigodia tradatoare …

        Apreciază

    • zyraxes said, on noiembrie 28, 2015 at 6:19 pm

      turcalaii cum le zici tu sunt a doua putere militara din cadrul NATO dupa armata SUA si in nici un caz rusul nu va ataca militar Turcia pt ca s ar isca un razboi mondial in toata regula

      Apreciază

  3. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 11:32 am

    Foarte interesant sa doborirea avionului vine dupa ce rusii au distrus camioane ISIS care transportau petrol in…Turcia, estimindu-se ca pina acum au vindut astfel petrol de vreo 800 milioane $!

    Vezi la Medium.com

    http://wtfrly.com/2015/10/20/white-house-serena-shim-murder-us-reporter-isis/

    https://www.google.ro/search?q=russian+blow+up+tankers+of+isis&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=E4BVVqP0EMP0PIDtsvAE

    Americanii intii ii avertizeaza, apoi le dau un timp dupa care ii bombardeaza??? http://www.zerohedge.com/news/2015-11-23/get-out-your-trucks-and-run-away-us-gives-isis-45-minute-warning-oil-tanker-strikes

    http://www.washingtonsblog.com/2015/08/usa-turkey-and-israel-act-as-air-force-for-isis.html

    http://whatsupic.com/economy-world/1407936162.html

    A report by the Greek Ekathimerini news agency confirmed the Turkish accounts. According to the agency, in just the first month of 2014, Turkish jets violated Greek airspace 1,017 times. That is twice the total number of violations in the first six months of 2013.

    http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/01/turkey-greece-cyprus-aegean-air-space-nato.html

    Apreciază

  4. admin said, on noiembrie 25, 2015 at 11:39 am

    cauta harta in care arata cum avionul rus a traversat DE DOUA ORI acea zona

    Apreciază

  5. Sită Deasă said, on noiembrie 25, 2015 at 12:55 pm

    Reblogged this on Sită Deasă and commented:
    O intrebare legitima: Ce va urma?

    Apreciază

  6. Yogy TheBear said, on noiembrie 25, 2015 at 1:01 pm

    Pai ce avertizare tot insunueaza turcia ca le-a dat !? Ii clar , avionul mergea in linie drepapta , si a trecut la un moment dat peste o zana a turciei fara sa stie , poate s-a grabit ….Asta ii atentat asupra suveranitatii teritoriale……??
    Chestia asta a fost facuta in alte scopuri !!!!

    Apreciază

  7. nouamoldova said, on noiembrie 25, 2015 at 1:59 pm

    http://m.ria.ru/infografika/20151125/1328085947.html
    Linia cu rosu – traiectoria avionului dupa versiunea rusa
    Linia neagra – traiectoria avionului dupa versiunea turca

    Apreciază

  8. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 2:07 pm

    Erdogan e contrazis chiar de ministerul lui de razboi:

    Apreciază

  9. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 2:15 pm

    Apreciază

  10. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 2:39 pm

    Comentarii de pe alt forum:

    Observati ce spune acum Erdogan „apararea fratilor nostri din Siria”.

    Premierul turc, un islamo-conservator, recunoaste astfel ca problema reala era faptul ca aviatia rusa bombarda pozitii ale unor militii rebele turkmene.

    Separatismul kurd e reprimat sangeros de catre Turcia, care in acelasi timp sustine deschis militii ale minoritatii turkmene din Siria.

    Turcia era suparata si pe faptul ca aviatia rusa a distrus sute de cisterne ale Statului Islamic, ori jihadistii si Turcia au bune relatii comerciale, statul turc acceptand contrabanda cu petrol facuta de islamisti.

    Sa nu uitam de ambitiile expansioniste ale Turciei lui Erdogan, re-islamizata si doritoare sa isi refaca o sfera de influenta „otomana”, prin dominarea vecinilor din Balcani si din Orientul Mijlociu.

    Turcia vrea sa saboteze si realizarea unei „mari coalitii” anti-Statul Islamic, coalitie in care rolul regional central ar fi pierdut de turci in favoarea Rusiei.

    Statul islamic e partenerul strategic al Turciei impotriva influentei siite iraniene, impotriva kurzilor, impotriva Israelului (relatii extrem de proaste intre cele doua tari) si e necesar pentru a crea valul migrator musulman de „refugiati” pe care Turcia ii impinge apoi spre Europa, cu tinta spre Germania acolo unde se afla deja peste 4 milioane de cetateni turci musulmani.

    Va exista, mai devreme sau mai tarziu si o replica a Rusiei, nu e intamplator ca Erdogan da inapoi si spune ca nu vrea „escaladare”.

    Crucisatorul Moskva e acolo, sistemul anti-aerian S-400 practic interzice avioanelor turcesti sa se mai apropie de Siria, iar statul major rus a aanuntat ca de acum inainte bombardierele vor fi insotite de avioane de vanatoare, ceea ce va insemna ca avioanele turcesti vor fi angajate imediat ce pun radarul pe bombardier.

    Lucrurile nu devin „mai simple” pentru Turcia in Siria, dimpotriva, cred ca oricine e sustinut de ea acolo va deveni tinta prioritara, iar kurzii au noi prieteni la Moscova.

    Este vorba de doua avioane (probabil o celula de zbor), care au survolat o limba de pamant de 2,1 km. Conform regulilor internationale, daca nu ies de pe teritoriul tau ai voie sa executi foc.
    Conform BBC si declaratiilor de aseara a turcilor, avionul a fost lovit dupa ce a iesit din Turcia, deci in mod voit.
    Nu-mi plac rusii, dar macar sunt impotriva jihadistilor. Turcia se pare ca ii sprijina.

    Articolul invocat: http://images.google.de/imgres?imgurl=http://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/141C7/production/_86857328_russian_plane_shot_down_624.png&imgrefurl=http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-34913173&h=434&w=624&tbnid=G3rU-nagURHpMM:&docid=cwB6zfhqlbplHM&ei=uIlVVs-TOMeesgHirLnoDw&tbm=isch&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ved=0ahUKEwjPz-elq6vJAhVHjywKHWJWDv0QrQMIHjAA

    Rusia a semnat protocolul de la Baghdad. Din acest punct de vedere, ei sunt „in regula”. Fii sigur ca la nivelul comandamentelor militare bilaterale, Rusia si Turcia au cooperat si pana acum. Dupa acest eveniment, Rusia a anuntat suspendarea cooperarii militare cu Turcia.
    Avionul facea ronturi deasupra zonei-tinta, si o parte din traiectorie trecea pe deasupra unei mici portiuni de teren turc. Asa se vede si din faimoasa poza publicata de turci. Conform protocolului de la Baghdad, Turcia trebuia sa permita asemenea manevre, ca doar a semnat, nu-i asa? Ei bine, iata ca si-a „umflat venele” de ciuda ca sprijinul lor pentru rebelii turkmeni din Siria este inutil in urma bombardamentelor Rusiei. Chiar turcii au recunoscut: „fratii nostri din Siria”. Asa ca nu a fost deloc vorba de „apararea granitelor” Turciei, asa cum se invoca la fel de iresponsabil.
    Pe de alta parte, decizia de a dobori un avion al unei tari cu care NU esti in razboi, e un act de crasa iresponsabilitate si o dovada a incalcarii cutumelor si reglementarilor internationale.

    Chiar daca Suhoi-ul a fost lovit deasupra Turciei, acesta se indrepta inspre Siria, de aceea s-a prabusit acolo. Turcia nu e in razboi cu Rusia, iar avionul e clar ca nu constituia o amenintare pentru siguranta Turciei, asa ca nicicum nu se justifica doborarea lui. O mare magarie din partea turcilor ! O astfel de gandire rezulta din ura fata de rusi, nu are nici o treaba cu corectitudinea

    Daca turcii ar fi la fel de vigilenti si pe granita terestra, nu ar mai intra pe acolo in ambele directii nici „luptatori” din Europa catre Siria, nici refugiati. Si nici petrolul ieftin pe care turcii il cumpara de la IS, principala sursa de finantare a teroristilor.

    ISIS a intrat in Europa prin Turcia, cu valul de refugiati. De ce nu a fost Turcia la fel de vigilenta si atunci??
    Raspunsul ar fi in faptul ca turcii au interese, dar nu si moralitate: au avut interes sa ii lase pe refugiati sa intre in UE (ca sa incasese bani si inlesniri la vize din partea UE), dar nu au avut interes sa lase avionul militar rusesc sa le survoleze spatiul…sperand ca vor primi ajutor NATO.
    Acum vad ca Obama isi cam ia mana de pe ei, si le recomanda sa rezolve conflictul cu diplomatie…

    Ce face alianta occidentala inainte sa bombardeze pozitiile ISIS? Imprastie fluturasi cu 45 de minute inainte de atac cu urmatorul continut: „Get out of your trucks now, and run away from them. Warning: air strikes are coming. Oil trucks will be destroyed. Get away from your oil trucks immediately. Do not risk your life,”

    Ce face un membru al aliantei inainte sa doboare un avion rusesc? Il someaza de 10 ori in 17 secunde. Un avertisment la 1.7 secunde!? Pentru pilotii rusi n-au fost la fel de generosi cu avertismentele cum au fost cu militantii ISIS…

    Avionul deja iesise din spatiul aerian turcesc, cand a fost doborat.
    Era deja in Siria.
    Turcii vroiau sa il doboare pt ca ataca opozitia siriana (in majoritate sunita)…si motivul invocat a fost ca le violase spatiul aerian…
    Cele 10 avertismente au fost o minciuna, in realitate vroaiu sa il doboare si au facut-o (in mod normal nu trebuiau sa traga dupa ce iesise din spatiul turcesc).

    E grav dar sa raspunzi provocării Rusiei e o nebunie. Se putea discuta despre violarea spatiului aerian turc cu NATO si se gasea o rezolvare, ca doar nu bombardau rușii Turcia. Am impresia ca si turcilor le place războiul dar s-au pus cu cine nu trebuia. Nu-s pro Rusia , dar impotriva nebunilor trebuie sa gasesti soluții inteligente.

    Ce a facut Erdogan este o crima si o dorinta clara de escaladare a conflictului. Putea sa evite conflictul, daca vroia:
    -escorta avionul rusesc pana ieses din spatiu
    -il avertiza cu mitralierele, dar nu il dobora
    Insa pilotii turci au preferat sa traga, si au facut-o dupa ce pilotul rus iesise din spatiul rusesc…dovada clara de escaladare a conflictului.

    „Ministrul rus al apararii, Sergei, Shoigu a declarat miercuri ca Rusia isi va trimite sistemul avansat de aparare aeriana S-400 la baza sa aeriana din provincia siriana Latakia.”
    Acum daca vreun avion turcesc va mai trece granita siriana va fi doborat. Asta e mesajul. Dupa uciderea pilotului, rusii vor acorda o atentie deosebita bombardarii regiunii locuite de turci. Tensiunea va creste.
    Sa vedem reactia SUA dupa primul avion turcesc doborat.

    Micii jihadisti Al-Nusra de la granita dintre Siria si Turcia mananca bataie pe toata linia frontului, acesta fiind si motivul pentru care au cerut disperati ajutorul Turciei. Numai in aceste zile au fost eliberate de armata siriana mai multe orase din aceasta zona muntoasa ( Ghammam, Katf Ghanimah, Jubb Al-Ahmar, si Deir Hanna )
    Cu siguranta bombardamentele in zona vor fi intensificate de aviatia Rusa in zilele urmatoare.
    Deci, cu siguranta pentru Al-Nusra situatia va deveni din ce in ce mai rea.

    Avionul lovit in Turcia cade in Siria… La fel de curios cum aliatii nostri turci cumpara petrol de la isis si ii ataca pe kurzii care se bat cu Isis. Putin e nevoit sa raspunda cumva, ca altfel isi pierde prestigiul. Credeti ca e imposibil ca un avion turcesc „sa se apropie periculos de mult” de fortele ruse si sa fie doborat?

    Turcia nu este in razboi nici cu Siria si nici cu Rusia si nu exista nici un protocol ca poti sa dobori un avion care nu iti este ostil. Acel avion trebuia incadrat de avioane militare si escortat in afara spatiului turcesc.
    Avionul putea sa nu raspunda la somatii pentru ca poate avea aparatura de comunicatie defecta si nu le auzea. De aceea trebuie incadrat de avioane si sa fac semnale vizuale pentru a comunica cererea de parasire a spatiului aerian. Intotdeauna masurile se fac progresiv si nu incepi cu sfarsitul.
    Doborarea lui inseamna un act de razboi si o mare provocare din partea Turciei si sper sa fie pregatita pentru consecinte, pentru ca sigur vor urma.

    1. Rusii sunt cunoscuti ca imping la limita teribilismul/provocarile (vezi cum se laudau mai an ca au survolat de tz ori si au simulat angajarea in Marea Neagra unei nave americana „careia i-au bruiat sistemele de aparare”, plus „intalnirile” cu RAF sau suedezi in nord). De data asta au dat peste niste prosti mai mari decat ei si si-au luat-o. Nu e OK
    2. „Rablele” F-16 se pare ca pot inca sa dea jos linistite miraculoasele realizari tehnice rusesti si sa se intoarca la cafea si nargilea in timp util. Asta e OK.
    3. „Rebelii” turkmeni sau ce or fi fost au tras in piloti in timp ce coborau cu parasutele. Asta e impotriva oricarei reguli, reglementari, bun simt, etc. Nu e OK. Si Ivan ar trebui sa le explice zilele urmatoare foarte apasat cum e sa omori piloti in timp ce atarna neajutorati in aer in chingile parasutei.

    Per total s-au intalnit nataraii clasei pe coridorul scolii si neincapand unul de altul si-au arata muschii pana unuia i-a dat borsul pe nas. urmeaza replica, din nefericire.

    1. Avionul rusesc nu avea nici o intentie sa atace Turcia.
    2. Avionul a fost doborat cand era deja pe teritoriul Siriei, chiar daca intr-adevar tranzitase pentru 20 secunde teritoriul Turciei.
    3. Avertismentele date de turci, 10 la numar, in cinci minute …. nu aveau cum sa fie date in timpul celor 20 secunde cat a tranzitat spatial turcesc. A existat intentie clara de doborare a avionului turcesc.
    4. Faptul ca nu se stia cui apartine avionul, inainte sa fie doborat, sunt povesti de adormit copii. Se stia prea bine si s-a intentionat doborarea lui.
    5. Turcia a sprijinit si sprijina in continuare ISIS, beneficiaza de petrolul ISIS, poate chiar ii inarmeaza. Se poate ajunge la concluzia ca Turcia este un stat terorist, fie el si membru NATO.

    Ramane de vazut cum joaca Rusia. S-ar putea sa se inteleaga cu occidentalii, numai sa-i scoata din carti pe turci pe termen mai lung, de sub umbrela NATO.

    Cand au avut Turcii timp sa avertizeze de 10 ori avionul rusesc cand asta a trecut in mai putin de 20 de secunde prin fasia aia de pamant? Vorbeau cu viteza luminii??? Urasc tot ce se intampla in Siria si urasc toate jocurile politice si dezinformarea care are loc. Ma uit la oamenii aia care aveau o tara si acum au o ruina. Sincer mi se pare grotesc ca asa ceva se intampla. Degeaba ne hazardam si zicem ca Turcia avea dreptul sa dea jos avionul Rusesc. Avea dreptul international (asta daca au reusit sa-l dea jos pe teritoriu turcesc, permiteti-mi sa ma indoiesc) dar dreptul moral nu il avea. Ce fac Rusii acolo se numeste joc de putere. Sunt alte mizerii la mijloc. Si din pacate Siria a ajuns teren de joaca pentru mizeriile SUA, Anglia, Turcia si evident Rusia. Am citit astazi declaratiile lui Holande. De tot rasul. Aia i-au rupt pe genunchi in tara lor si el o arde tot cu Bassar al Rahat. Jenant. Asteptam de la o asa zisa super putere sa faca ceva care sa arate lumii ca Europa este Europa nu catelul SUA. Nu avem nevoie de SUA sa ne apere de Rusi. Putem si singuri. Europa e puternica. Din pacate alegem sa fim linia frontului intre SUA si Rusia. Ce s-a intamplat astazi este o pata mare pe obrazul Europei. Mai important este faptul ca Turcia este principala tara din cadrul NATO care nu aduce decat belele.

    20:01 Erdogan: Toata lumea trebuie sa respecte dreptul Turciei de a-si apara granitele
    dar ce parere are Edrogan despre dreptul Siriei de a avea granitele proprii si aliatii sai?

    Avionul a cazut in Siria, asta e cam nasol pentru Turcia. Pana la urma NATO nu e obligata sa apere Turcia din moment ce ei au comis agresiunea. Da, cata vreme nu prea poti demonstra ca avionul rus era agresiv si se afla pe teritoriul turcesc nu rusii sunt agresorii ci turcii. Asta ca sa nu mai vorbim de disproportia raspunsului, sa lovesti avionul este prea mult, protocolul intre tari este sa ESCORTEZI avionul in afara spatiului aerian propriu, nu sa tragi cu rachete, nicio alta tara nu a facut asa ceva in ultimii 50 de ani si nu e prima oara cand avioanele unei tari intra in spatiul aerian al alteia.

    situatia pare mai nuantata. este clar ca rusii obisnuiau sa treaca granite cu Turcia in diversele lor actiuni de atacare a gruparilor rebele siriene. pe viitor probabil vor evita astfel de incursiuni. pe de alta parte turcii sustin grupari islamiste care lupta cu Assad care numai moderate nu sunt. baietii aia de l-au omorat pe pilotul rus sau l-au gasit vorbeau de mujahedini si il laudau pe Alah. daca si astia sunt moderati e de rau.
    e destul de greu de digerat ce a facut Assad dar cand ii vezi pe astia devine evident ca nu pot fi o alternativa viabila de viitor.
    sa omori un pilot parasutat, e o chestie care nu se face, chiar daca respectivul ii bombarda. asta apropo de cat de moderati sunt. daca asa se poarta moderatii care e diferenta fata de radicali? la sfarsitul acestui razboi nu va exista nici un moderat. va exista partea alawita, secularista, care grupeaza si crestinii maroniti, kurzi si diverse grupari islamiste sunnite, una mai radicala ca alta. aceasta zona sunnita nu va mai ajunge prea curand la coordonatele unui stat modern ci va fi dominata decenii de acum incolo de aceste miscari radicale sunnite. cu cat ii ajuta mai mult cu atat mai puternici si agresivi vor deveni. exact ca mujahedinii din Afganistan, care i-au alungat pe rusi dar nu s-au oprit. ca ii sprijina tarile din Golf si Turcia mai e cum mai e dar sa fie sprijiniti si inarmati de SUA si Occident este chiar idiot. pentru ca nu vor putea fi controlati. nimeni nu ii poate controla.

    Incursiunea ar fi durat 17 secunde zice Pentagonul … Turcii zic ca au avertizat de 10 ori timp de 5 minute … se pare ca nu s-au inteles sa minta la fel …

    Si uite asa, turcii tocmai s-au ales cu o mica razmerita armata in propriile provincii kurde.

    daca in locul acestui avion era un SU-27 sau un SU-30 oare care era soarta confruntarii? Daca un SU-27 dobora 2 avioane F16 net inferioare, turcesti, scandalul era de proportii cosmice… doar ma gandesc si eu, asa… avionul rusesc a fost atacat fara sa se astepte

    Cine spunea ca doar ISIS e problema in Siria? Ca restul fomatiunilor sunt moderate? Se pare ca mai sunt si alte grupari care striga de bucurie allahu akhbar cand orice alt om, chiar si un soldat, ar considera potrivit sa tina un moment de reculegere. Sau sa fie oare si alti oameni in afara de militantii extremisti, care se bucura de moartea pilotilor rusi?

    Care este diferenta intre acest grup rebel moderat si ISIS?

    Acum ar trebui sa se vada si diferenta intre soldatul rus, soldatul sirian, rebelul moderat, militantul isis si soldatul turc. Soldatul turc ar fi trebuit sa-si aduca aminte de cate ori a incalcat spatiul aerian al Greciei si al Siriei in ultimul an.

    Despre cei care il invoca pe Dumnezeu de fiecare data cand comit o atrocitate, noi crestinii am fost avertizati…
    „..vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.” Ioan 16:2

    survolarea nu este un act de razboi! NATO sa le puna in vedere to behave sau il ia mama ciorilor pe islamistul taranoi sef de Anatolia. Turcia, sustinator ISIS, a adus prin acest gest o tensiune inutila in zona. Armata turca, de cand cu Erdogan imbecilul, nu mai e ce-a fost.

    Dar despre violarea spatiului aerian grecesc de catre turci nu se spune nimic?
    In vara acestui an doar intro singura zi turcii au violat spatiul aerian al Greciei de 20 de ori. In 2014,doar in prima luna a anului, de 1017 ori.
    „In the first month of 2014 alone, Turkish aircraft allegedly violated Greek airspace 1,017 times”
    http://uk.businessinsider.com/turkish-and-greek-jets-engaged-in-dogfight-2015-7?r=US&IR=T
    Asta spune cam totul despre cum vad turcii spatial aerian al altor tari.

    Turcii sunt cel mai important aliat economic al Daesh si de la inceputul implicarii lor in conflict n-au facut altceva decat sa omoare kurzi. Si YPG sunt singura armata din zona care a luptat exclusiv (si cu succes) impotriva Daesh. Turkmenii aia, in afara de a proteja transporturile de petrol in Turcia, nu fac decat sa omoare armenii si kurzii din zona.

    dupa bombardarea pozitiilor kurde, cam singura factiune siriana cu actiuni de succes contra ISIS, dupa sustinerea ISIS in asediul de la Kobane, dupa nenumarate sicane impardonabile…ei bine, iata ca astazi Turcia pune cireasa pe tort! Actiunile lor dovedesc o sustinere cel putin indirecta a teroristilor din ISIS. De parca nu era suficient ca si celalalt colos al Orientului Mijlociu, Arabia Saudita, face acelasi lucru. Ambele, desigur, avand parte de o tacere complicitara din partea Vestului.

    Din pacate, modul total neprofesionist de a administra astfel de situatii sensibile nuface cinste turcilor. Decizia de a dobori un avion se pare ca a fost adoptata intr-un moment de intunecare a ratiunii. Indiferent ce motive flutura Turcia, moartea a doi oameni este o crima, cu atat mai mult cu cat Rusia si Turcia NU sunt in razboi una cu cealalta. Lasand la o parte „infierbintarea” de moment, dreptul international si practicile in astfel de situatii aufost aruncate la gunoi de catre cei care au decis un astfel de atac. Total neinspirat. Dar acum e prea tarziu. Putin are acum un motiv solid pentru a pedepsi Turcia, probabil intr-un mod economic.

    In alta ordine de idei, Presedintele Natiunii Libere, Obama Hussein impreuna cu Presedintele Republicii Libere, Hollande au declarat ca vor urmari ISIS peste tot, si ii vor distruge pe ei, pe sponsorii lor si pe sursele lor de finantare.

    Cum miile de camioane aparute parca din desert care transportau petrolul ISIS intrau si ieseau din Turcia intr-o veselie, ma astept ca cei doi mari Titani ai Democratiei sa isi trimita avioanele si niveleze palatul lui Ergodan care a coordonat direct finantarea ISIS.

    Hai Titanilor, aratati ca aparati lumea libera.

    asta este o dovadă clară că Turcia susține rebeliunea armată împotriva lui Assad, în ciuda faptului că această susținere se extinde și către al-Nusra sau chiar către ISIS. Pentru că traficarea de arme în acea zonă de conflict generalizat înseamnă un venit baban și sigur. De ce să tragă unul cu un Stinger spre armata siriană, riscându-și viața, când poate să-l vândă pe bani frumoși fanaticilor ISIS and Co., cărora nu le pasă dacă supraviețuiesc sau nu.

    În altă ordine de idei… oare bombardare convoaielor cu petrol de către ruși a stricat chiar așa de tare afacerile familiei Erdogan?

    Le-au doborat un avion, ei si ?
    O sa doboare si rusnacii un avion turc, imediat ce au ocazia. Poate o sa-i bombardeze si mai abitir pe turkemenii din Siria de la granite cu Turcia.
    De aici pana la razboi pe scara larga, e mult insa.Nici unii nici ceilalti nu sunt atat de prosti incat sa nu-si dea seama de asta.
    A, era sa uit …
    In caz ca se-mpute treaba, NATO va lasa Turcia sa innoate singura in raul de rahat.
    Nu o sa-i vedeti voi pe occidentali luandu-se la tranta cu rusnacii doar pentru o tara precum Turcia.
    La fel ar fi si in cazul Romaniei.
    Sa nu ne facem iluzii si sa dormim linistiti pe brazda sub cerul instelat …

    In ultimele zile rusia bombarda o zona controlata de urmasii turcilor, turkmeni, lucru care nu prea i-a convenit lui Erdogan. Se facea trafic de petrol la greu si tot rusii, in ultimele zile, au bombardat sute de camioane care tranzitau zona in convoaie. Acum stim ca e vorba de un SU24 (felicitari colegului de mai sus care a observat). Nu pot decat sa ma intreb: Intr-un moment in care se voia dezvoltarea unei coalitii internationale impotriva ISIS, intr-un moment in care rusii chiar ajutau la distrugerea gruparilor mai mult sau mai putin teroriste din zona, chiar era nevoie ca o tara ca Turcia sa isi arate muschii? Chiar daca au incalcat spatiul turcesc, avionul s-a prabusit in Syria lucru care arata ca a interceptat cele „10 avertismente” si isi schimbase traiectoria. De ce sa dobori un avion care se intoarce?? De ce sa risti o confruntare mondiala pentru ambitii tampite si grandomanie, Erdogan?

    Al- Nusra a cerut ajutor…. Turcia s-a conformat. Nu e prima data cand Turcia doboara un avion la frontiera cu Siria. Anul trecut pe 21 martie dupa ce au deschis punctul de frontiera din dreptul orasului Sirian Kasab cu populatie majoritar armena , armata Siriana a trimis avioane de vanatoare pentru a respinge atacul, iar unul dintre aceste avioane Mig 21 a fost doborat de Turcia la 8 km in interiorul Siriei. Si atunci textul era ca acel avion sirian intrase in turcia. Acum sunt lupte in dreptul localitatii Kepir ( controlata de jihadistii din Al-Nusra ) la granita cu Turcia, iar armata turca face si ea ce poate sa ajute micii jihadisti Al-Qaeda

    Nici Turcia si nici Rusia nu ataca serios Statul Islamic.

    Turcia se concentreaza pe a masacra kurzi, a proteja minoritatea turkmena (cateva zeci de sate de frontiera) si a sustine militii sunite anti-guvernamentale (inclusiv jihadisti din al Qaeda, e dovedit).

    Rusia se concentreaza pe depozite de armament, echipament militar, centre de comunicatii, pozitii fortificate ale militiilor care lupta contra lui Assad si care sunt aproape de Damasc, de Alep, de alte orase mari sau de frontiera cu Turcia (pe unde intra ajutoare militare pentru militii).

    Franta bombardeaza jihadistii islamici doar cand ii explodeaza ceva prin Paris, pentru ca este nepregatita informational si slab dotata pentru actiuni de o asemenea anvergura la mii de km de teritoriul sau.
    O spun fosti sefi ai serviciilor franceze de informatii, exista multe acuzatii impotriva guvernului socialist francez, ca arunca tara intr-un razboi confuz si imposibil de castigat.

    Iranul participa la sol cu mii de „gardieni ai revolutiei” si militari, iar Khamenei tocmai s-a pupat cu Putin prin saloanele Kremlinului.

    Arabia Saudita si Qatar-ul finanteaza direct sau indirect o miriada de „fundatii” si „ong”uri islamiste prin care banii ajung la jihadistii din al Qaeda si Statul islamic.

    Orice organizatie finantata de sauditi si qatari e una cu obiective islamiste, fatise sau ascunse, nu e nici un fel de indoiala, e politca lor de distrugere a lumii occidentale si de razboi cu „ereticii” musulmani siiti (sustinuti de Iran, Hezbolah-ul iranian si guvernul Assad).

    USA bombardeaza tinte in Irak, cateodata si in Siria, mai ales pentru a ajuta militiile kurde de la sol (de ex. in Irak tocmai au recucerit orasul Sinjar).

    Nimeni nu lupta serios cu Statul Islamic, nu exista suficiente interese convergente, dimpotriva, se loveste mult sub centura intre „marile” si mai micile puteri din jurul regiunii.

    Sa o luam factual . Un avion rus a incalcat spatiul turc si dupa avertizari a fost doborat , ceea ce e perfect legal . La asta trebuie adaugat ca dupa repetate incalcari ale spatiului aerian turc , turcii au anuntat zilnic aproape ca vor reactiona . Deci , legea si dreptatea sunt de partea turciei .

    Acum , ca si Turcia incalca spatiu aerian al Grecia cam de 3 ori pe zi , ca cei doi piloti au fost omorati intr-un mod barbar sau ca Turcia cumpara petrol ISIS , e alta poveste…Cum de altfel si rusii incalca spatiu aerian al intregii europe sau ca au doborat un avion de pasageri , plus bombardamente barbare care nu tin cont de nimic in siria , la fel , alta poveste .

    Avem de a face cu doua state criminale si teroriste , fiecare cu victimele lor , state conduse de indivizi autoritari si beligeranti cu aspiratii imperialiste .

    Dar daca vorbim strict de acest eveniment si facem abstractie de orice altceva, dreptatea e de partea Turciei. Cum de altfel, daca facem abstractie de arsenalul nuclear superior al Rusiei, intre Rusia si Turcia exista un oarecare echilibru militar.

    Turcia si Rusia au interese in regiune si sunt direct implicate militar in haosul sirian, producand sute de mii de „refugiati” pe care apoi Turcia ii impinge spre Europa.

    Turcia vrea o zona mai mare de influenta la M.Neagra, in Caucaz si Asia Centrala, ceea ce deranjeaza foarte tare Rusia, care urmareste exact aceleasi obiective. Suprapunerea nu poate duce decat la conflict, chiar si militar.

    Guvernul islamo-conservator (partidul AKP) aflat la putere, a facut o fixatie din a reface influenta fostului imperiu otoman si de a reislamiza societatea turca.

    Turcia sustine in Siria militii inarmate, contra regimului musulman siit (minoritatea alauita a lui Assad), incercand sa promoveze minoritatea turkmena de langa frontiera sa si in acelasi timp sa distruga tentativele de autonomie ale kurzilor din Siria.

    Turcia ataca foarte moderat Statul Islamic si extrem de violent pe kurzi, cei care chiar se bat cu jihadistii.

    Rusia pe de alta parte vrea sa aiba o prezenta consistenta in Orientul MIjlociu, folosindu-se de marioneta de la Damasc, Assad fiind dépendent de ajutorul militar rus, fara de care ar fi doborat probabil in cateva luni.

    Moscova incearca astfel sa „demonstreze” lumii ca e o forta „mondiala” si nu „regionala” (cum zicea contabilul Juncker, seful Comisiei UE).

    Evident, ceea ce se intampla dovedeste inca o data ca doar cateva tari incrancenate in obsesii geostrategice sunt vinovate nemijlocit pentru drama razboiului civil din Siria.

    Pentru Romania, stat riveran Marii Negre si aliat privilegiat al USA, e esentiala confruntarea intre Rusia si Turcia, se ocupa una pe alta, se „anihileaza” una pe alta si au mai putin timp sa loveasca in vecini.

    Apreciază

    • Laur said, on noiembrie 25, 2015 at 6:10 pm

      Vai, ce tabla de sah a ajuns zona din nordul Siriei!!! Acuma… care-or fi regele, regina, nebunii, caii, caci pionii stiu sigur ca-s civilii, daca or mai exista, caci s-au sacrificat la greu pana acu’.
      … Dar mai ales care or fi jucatorii care muta acele „piese”…

      Apreciază

    • trovant said, on noiembrie 25, 2015 at 7:20 pm

      in zona de frontiera siriana-turca unde a avut loc incidentul nu mai sunt de mult civili turkmeni sau de alta nationalitate, au fost ucisi sau au plecat.
      au fost adusi in zona ceceni, uzbeci si tadjici via Turcia, au fost pregatiti in diverse locuri si inarmati, sunt comandati de ofiteri turci

      Apreciază

  11. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 3:50 pm

    Apreciază

  12. energein7 said, on noiembrie 25, 2015 at 5:31 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  13. sanvalis69 said, on noiembrie 25, 2015 at 6:03 pm

    saccsiv vezi ce-i cu asta

    INCREDIBIL! Noaptea când Ţara a fost la un pas de disoluţie!

    Autor: Ninel Peia, Deputat PSD

    Publicat: 13:05

    Dragi români, pericolul este departe de a fi trecut

    Dragii mei, cu toţii vă aduceţi aminte de noaptea în care Piaţa Universităţii a fost ocupată de circa 30.000 de români care, sub emoţia creată de incendiul criminal (pentru că, fără doar şi poate, acolo a fost vorba despre o mână criminală şi nu un accident nenorocit) cereau, sufocaţi de lacrimi, schimbări majore în conducerea şi instituţiile Ţării.

    Ei bine, dragi români, acolo, numai gestul unui om politic şi un noroc incredibil a făcut ca România să scape de un plan diabolic: spargerea Ţării în trei Republici. Planul, croit de minţi machiavelice (am ceva informaţii care spun că el a fost conceput în laboratoarele unei Universităţi de la Budapesta, ceea ce nu mai miră pe nici un român de bună credinţă), totul trebuia să plece de la această mare manifestaţie “civică şi spontană”. Nu neg buna credinţă a majorităţii celor prezenţi în Piaţă, ci spun că foarte mulţi au fost manipulaţi şi pregătiţi subliminal pentru un fel de revoluţie, sau mai bine zis o contra-revoluţie dacă stabilim că în ’89 a fost Revoluţie.

    Pe scurt, în acea noapte, indivizi infiltraţi printre manifestanţi (s-au notat cazuri de cetăţeni germani, lucru nou pentru mişcările de stradă din România), bazându-se pe forţa degajată de peste 30.000 de oameni, urmăreau incendierea Ministerului de Interne, a Primăriei Sectorului 4, a Guvernului şi, mare atenţie, a Parlamentului României (păzit în aceea noapte de doar 9 jandarmi). Voi forţa un pic nota şi voi face o analogie cu incendierea Reichstagului de către Hitler, în 1933. Lăsând la o parte condiţiile istorice şi adaptându-ne motivelor zilei, distrugerea Parlamentului României este similar cu a pune capăt democraţiei în România. Istoria, cel mai bun profesor, a fost copiată de acest plan care, spre binele nostru, a eşuat. De aici încolo, disoluţia României nu mai era decât un joc de şah făcut, cică, cu masiv sprijin popular.

    Repet, ţinta finală pentru acea noapte era Parlamentul României. Nici Jandarmeria nu ar fi putut face faţă celor peste 30.000 de oameni, iar nimeni nu ar fi scos Armata în strada, care oricum ar fi pactizat cu poporul din stradă. Practic, aveau o ţintă foarte uşoară. Infiltraţii, pregătiţi pentru astfel de acţiuni, ar fi dus la bun sfârşit primul pas al acestui diabolic plan cu maximum de succes.

    Dar ce ar fi urmat după aceasta? Ei bine, aici intervin “prietenii noştri” care nu ne doresc nimic bine pe lume.

    La Cluj, era şi încă este pregătit un “grup de intelectuali, politicieni şi oameni de afaceri” care ar fi dat, în aceeaşi noapte, cu mare sârg, o declaraţie de independenţă a Ardealului şi ar fi constituit imediat Grupul European din Transilvania. În fapt, un fel de Republica Transilvania, cu orientare maghiară, sub protectorat german şi garanţie rusă.

    La Iaşi, se afla, şi încă există,un grup similar care ar fi declarat independenţa Moldovei, o Republică Moldova care ar fi urmat să se alipească, într-un an sau doi Basarabiei pentru a forma un stat captat 100% în sfera de influenţă a Moscovei.

    Ţara Românească, lipsită de voinţă politică internă nu avea cum să se mai opună acestor mişcări “istorice” ar fi primit ajutor masiv american şi cu speranţa ca scutul de la Deveselu să fie funcţional şi foarte eficient. Bucureştii, cu Ţara ciumpăvită, rămâneau singurul stâlp democratic din fosta biată Românie!

    Ei bine, demantelarea acestui scenariu monstruos a fost posibilă printr-un singur gest, un gest responsabil, care a înlăturat distrugerea Parlamentului şi dezmembrarea definitivă a Ţării. Dragi români, demisia lui Victor Ponta a fost acest gest care a dat peste cap întreaga şi veninoasa urzeală. Demisia lui Ponta a scăzut aproape instantaneu motivaţiile celor aflaţi în stradă şi aproape că a anihilat specularea ticăloasă a emoţiilor stârnite de incendiul de la clubul Colectiv. Astfel, din cei peste 30.000 de manifestanţi, doar cinci mii au fost cei care au mai demonstrat în faţa Parlamentului, fără tragerea de inimă de a vandaliza ceva.

    Infiltraţii n-au avut de ales şi au plecat spre vizuinele lor.

    Evident, Ponta a fost informat despre acest incredibil plan de disoluţie a Ţării de ofiţerii patrioţi, fideli Tricolorului. Şi, prin acest articol, doresc să aduc un omagiu profesionalismului şi dăruirii acestor oameni, eroi neştiuţi, care îşi riscă zilnic viaţa pentru Neam şi Ţară.

    Încă odată, prietenia Putin–Merkel şi planurile lor pentru Europa de Est au fost dezamorsate datorită curajoşilor noştri ofiţeri din serviciile secrete.

    Din nefericire, mii de minţi luminate româneşti, scolite pe bani străini, bursieri să le zicem, sunt şi vor fi gata să îşi asculte noii stăpâni în detrimentul Ţării, ai părinţilor şi strămoşilor lor.

    Deşi lipsit de un Executiv legitim, Parlamentul României există, deci democraţia are şansa ei şi, mult mai important, România rămâne aici, ca un ghimpe în coasta duşmanilor ei.

    Ninel PEIA

    Deputat PSD Ilfov

    Doctorand anul III – Academia Natională de Informaţii “Mihai Viteazul”

    http://www.ninelpeia.ro

    P.S.: În mod firesc, după natura informaţiilor pe care le conţine acest articol, organele de urmărire penală ar trebui să se autosesizeze din oficiu şi să declanşeze o cercetare în rem pentru Înaltă Trădare. Ei, şi atunci, eu cred că vor apare şi dovezile pe care îmi susţin cele de mai sus. Repet, nu este vorba despre nici o teorie a conspiraţiei. Din nefericire, avem de a face cu un pericol real, care nu a fost încă îndepărtat.

    Apreciază

    • georgegr said, on noiembrie 25, 2015 at 7:55 pm

      corect! Ponta, „erou national”! Aplauze!

      Apreciază

      • carla said, on noiembrie 26, 2015 at 1:31 am

        A avut o guvernare pro Romania. Acest lucru nu prea vad cum va continua, in noul context.

        Apreciază

    • Carstea said, on noiembrie 27, 2015 at 9:36 pm

      Domnul deputat trebuie sa prezinte dovezi in cele afirmate ; personal am inteles ca oamenii din strada ar fi vrut sa schimbe clasa politica, nu sa destrame Romania. Probabil ca, si aceasta este o dovada !

      Apreciază

  14. Radu said, on noiembrie 25, 2015 at 6:03 pm

    Deci pana la urma au intrat inseamna pe teritoriul turciei dar pe o durata scurta si o distanta mica.

    Racheta a fost lansata de un avion F16 turcesc.

    Pilotii de pe avioanele de vanatoare nu stiau ca intrau pe teritoriul turciei? puteau sa ocoleasca sa nu le ofere motiv de agresiune.

    SUA ori stie adevarul si turcii mint cu nerusinare de aia nici nu mai au sustinere sau e o sarada sa atraga Rusia intr-o capcana sa pice drept stat agresor = motiv legitim de razboi.

    De acum incolo trebuie sa evite cu orice pret sa mai treaca peste teritoriul turcesc sau chiar aproape de granitele lor. E evident ca este vorba de o capcana si motive in plus ca ei sa apar drept stat agresor.

    Apreciază

  15. sherlock_holmes said, on noiembrie 25, 2015 at 8:47 pm

    Bucatica aceea de pamint turcesc de pe toate hartile afisate,si pe care baronii Munchausen turci si americani pretind ca rusii au incalcat-o ,are o lungime de 1,15 mile,adica mai putin de 2 km. Oare cit timp i-ar lua unui avion supersonic rus sa traverseze un teritoriu lung de aproape 2 km ? Citeva secunde cel mult

    Iar smokingul gun al acestei povesti este cifra de 17 secunde.Intrebare ?

    Cum au putut pilotii turci care au doborit avionul rusesc,sa-l averizeze pe pilotul rus de 10 ori in decurs de 5 minute sa iasa din spatiul aerian turcesc sau altfel va fi doborit,daca avionul rus a zburat in spatiul lor aerian doar 17 secunde ?….stiu,timpuri biologice diferite,puncte de referinta diferite,teoria relativitatii,Einstein.

    Echivalenta logica cumva: Cum a putut Erdoganul si guvernul turc sa indese un bloc de locuinte inalt de 10 etaje intr-un pahar de apa ?

    Si mai toate discutiile din prestitutia din UE presupun ca se poarta pe dreptul legitim al guvernului turc de a indesa acel bloc de locuinte in pahar.Motivele ?

    Blocul de locuinte a fost construit de harnicul popor turc,paharul de asemenea de sticlarii turci,este dreptul lor national de a indesa pe cine vor si unde vor.Cred ca singurele polemici se poarta in jurul faptului daca paharul de sticla ar fi trebuit sa aibe picior sau nu sau daca blocul de locuinte ar fi trebuit golit de locatari inainte de indesare.

    A pune intrebari de genul Dar cum poate sa intre un bloc de 10 etaje intr-un pahar cred ca l-ar descalifica pe omul respectiv.De la retrograd primitiv,mistic,putinist sau dughinist in sus,orice calificative ar primi si tot nu ar fi suficiente.

    Dupa parerea mea,Erdogan si guvernul lui sint suficienti de tra-la-la sau furiosi de intorsura evenimentelor din Siria ca sa ia de capul lor o asemenea decizie,de a dobori un avion rusesc.

    Cunoscindu-i insa si pe NERO-zii americani si minoritarii lor care distrug lumea si la propriu si la figurat,ma indoiesc insa ca nu este si coada lor implicata aici.Dupa reactiile rusilor,si cite miliarde de dolari incep sa piarda din relatiile economice bilaterale cu Turcia,suprapuse peste sanctiunile economice…toate acestea nu au decit sa-i bucure pe acestia ( pe Nero-zi ),mai putini bani pentru inarmarea rusilor,mai multe probleme si greutati pentru poporul rus,daca nu merge cu terorismul si cu scutul de aparare antiracheta,poate merge cu miscari de strada,primaveri ruse,tot incearca,poate iese ceva.Cu razboiul mai usor,au cam prins frica,doar cind rusii ii vor ataca pe evrei si vor inconjura Ierusalimul se vor decide si ei la raspuns militar, si la declansarea razboiului mondial,aceea este ultima linie rosie.

    Poate a fost si o provocare,dar cred ca turcii nu au inteles bine partitura,scenariul de la Hollywood si au executat-o prost,normal ca americanii se dezic acum,sa nu cada si ei de fraieri,mai mult decit sint.

    Apreciază

  16. JE said, on noiembrie 25, 2015 at 8:53 pm

    – Aliați cu Erdogan până la victoria Jihadului
    http://bit.ly/1QIxJKf

    – Fiul lui Ergodan, prieten la cataramă cu un lider al Statului Islamic. POZE
    http://bit.ly/1Ib68ib

    – Turkish intelligence chief: ISIS is a reality and we must stop Putin from crushing the Islamic revolution
    http://bit.ly/1Ib6fKD

    Apreciat de 1 persoană

  17. marian said, on noiembrie 25, 2015 at 9:15 pm

    Asa cum indrazneam si aseara, am sa repet azi, aceea ca, nu cred ca America a lasat Turcia din brate, ci, doar vrea sa vada ca rusii iranienii, Hezbollahul libanez, trupele de infanterie marina chineze prezente in Siria, si-au aflat limitele, si-au ingropat mortii, pentru ca, triumfalista armata de homosexuali americani sa intre in scena pentru a culege caimacul. Ca va fi sau, NU, asa, vom afla. Oricum, in trecut, asta a fost metodologia americana.
    Se pare ca acum, Mama Rusia bombardeaza in zona turkmenilor din Siria cu o ferocitate fara precedent SI BINE AR FI SA FIE ASA!!! Am citit dimineata opinia unui pilot rus care admitea ca la razboi daca tragi tu, trage si alalalt, e posibil sa mori, caci asta e razboiul, dar sa te omoare un prieten, e altceva. Cat de prieteni sunt turcii, e limpede oricui. Turcia e provocata sa iasa la bataie, chiar de catre Rusia Mama! Rusii admiteau franc aceea ca au mai fost doborati, inclusiv in Ossetia in 2008, asadar, nu sunt perfect invizibili.
    Oricum, rusii ar fi primit sisteme noi S 400 antiracheta si antiaeriene, dar mai mult decat armele, se simte o dorinta de a-i sfarma pe turci si pe nato, denumiti de catre Putin, drept, complici ai teroristilor.
    Teoretic, drumul e fara intoarcere.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. sherlock_holmes said, on noiembrie 25, 2015 at 9:52 pm

    Nu toti oamenii politici americani ,in Congres si Senat sint NERO-zi si corupti,exista si exceptii,cel putin una, Tulsi Gabbard :

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tulsi_Gabbard

    Sint lasati asa,poate pentru a arata singularitatea lor,ca opiniile lor corecte si de bun simt expuse public,nu au nici o sansa de a fi puse in practica,de a duce la o lipsa de speranta macar in mintea si inimile oamenilor inteligenti …sau cine stie de ce ?

    Apreciază

  19. voda said, on noiembrie 26, 2015 at 5:54 am

    Normal ar trebui bombardati si turcalaii… Mai mult de 60% din otomani sunt islamisti radicali. Iar pentru ca in mare parte bazele fundamentale ale ideologiei statului islamic au fost puse la punct in America, nu ma mai mira de ce Turcia este partenera Nato.

    Apreciază

  20. geo said, on noiembrie 26, 2015 at 10:24 am

    Apreciază

    • john said, on noiembrie 27, 2015 at 9:52 pm

      Ofiterul turc Rashid Bakdash ,care a coordonat actiunea impotriva avionului rus,a fost lichidat.La fel s-a intamplat si cu cei care trageau asupra pilotilor in aer.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 28, 2015 at 2:05 pm

        turcii vor fi cu DESAVASIRE DISTRUSI, si aceasta DEFINITIV ! CURAND ! sa nu avti nici un dubiu, aceata ete HOTARAREA Celui Preainalt, timpul de pocainta/indreptare dat MULTOR neamuri s-a TERMINAT !

        reactioneaza asa caci le-a venit VREMEA DISPARITIEI lor ca neam!
        nu va lasati impresionati de ura si belicozitatea lor STUPIDA si PRIMITIVA de irationali prosti, vor fi ZDROBITI in cateva vreme NIMENI nu-si va mai aminti de ingoranta si obtuza Turcie si „eroii” ei de mucava putreda.

        Rusia cu sau FARA putin va stalci ca pe un vierme plin de murdaria si ura multor secole de prigoana impotriva crestinilor ortodicsi di Balcanis Grecia!

        lasa-ti-ii sa urle ca indracitii si voi acum alergati la RUGACIUNE ca Dumnezeu sa IMPLINEASCA Planul Sau cu ei!

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 28, 2015 at 2:11 pm

        errata

        lasati-ii sa urle….

        …sacalii cei prosti ai pustiei urla de pe acum strigand catre pustia lor unde vor fi izgoniti defintiv si pentru totdeauna, restul vor DISPAREA cu rusine si NIMENI nu le va sari in ajutor din CURVELE lor de aliati lasi si slujind diavolului celui mare care nici ei insisi NU ii va scapa de soarta lor proprie agoinisita de ei…

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.