SACCSIV – blog ortodox

TURCIA doboara un AVION RUSESC. La indemnul sau cu acceptul NATO? Ce urmeaza?

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 24, 2015

   Iata ce putem citi la Turcia a doborât un avion rusesc SU-24 la granița siriană. Un pilot ar fi murit. Reuniune NATO:
O aeronavă rusească SU-24 a fost doborâtă lângă granița turco-siriană de avioanele militare ale Ankarei, după ce a violat spațiul aerian al Turciei, notează CNN Turk. Cei doi piloți s-au catapultat. Oficialii turci au precizat că piloții aeronavei doborâte au fost avertizați în repetate rânduri în privința violării spațiului aerian al Turciei. Rusia a confirmat incidentul, dar susține că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Turciei.
UPDATE: Turcia a cerut o reuniune extraordinară a NATO după doborârea avionului rusesc.

UPDATE: Rebelii sirieni susțin că unul dintre piloți ar fi murit. Este neclar încă dacă acesta a fost ucis după aterizare.

UPDATE: Secretarul de stat american John Kerry a declarat la scurt timp după producerea incidentelor că Turcia are dreptul să-şi apere spaţiul aerian. „Suntem foarte îngrijoraţi în urma acestor incidente. Turcia are dreptul să-şi apere spaţiul aerian iar acest incident putea duce la doborârea avionului rus. Noi i-am avertizat că se poate întâmpla acest lucru”, a spus Kerry.

UPDATE: Elicopterele rusești îi caută pe cei doi piloți în zona prăbușiri avionului, o regiune muntoasă de lângă Latakia. La sol aveau loc confruntări între armata regimului Bashar al-Assad și rebelii turkmeni, iar informații neconfirmate spuneau, mai devreme, că unul dintre piloți a fost capturat de milițiile turkmene.

Turcia a protestat în mai multe rânduri față de raidurile efectuate de avioanele Rusiei împotriva rebelilor turkmeni.

UPDATE: Kremlinul a subliniat că avionul rusesc se afla în spațiul aerian sirian în momentul în care a fost doborât și a subliniat că motivele exacte ale doborârii avionului urmează a fi determinate. Președintele Vladimir Putin ar putea să facă declarații pe această temă în cursul zilei.

UPDATE: Armata turcă a dat publicității traseul avionului rusesc. Cu roșu este marcat traseul din spațiul aerian al Turciei. Oficialii turci spun că avionul rusesc a fost avertizat de 10 ori în cinci minute.

UPDATE: Ankara spune că două avioane s-au apropiat de granița cu Turcia și au fost avertizate în mod repetat, înainte ca unul dintre ele să fie doborât.

UPDATE: Ministerul rus al Apărării a confirmat doborârea unui avion SU-24 rusesc. Oficialii ruși spun însă că aeronava a fost lovită de tiruri de la sol, în timp ce zbura la o altitudine de 6.000 de metri în spațiul aerian sirian.

Oficialii ruși spun că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Turciei. 

UPDATE: Surse prezidențiale de la Ankara citate de CNN Turk spun că avionul doborât era un SU-24 rusesc.

UPDATE: Două elicoptere ale armatei turce încearcă să îi recupereze pe cei doi piloți, dar la sol se desfășoară confruntări. Potrivit CNN Turk, unul dinte piloți ar fi fost capturat de forțele turkmene de la sol.

Avionul a fost doborât de un F-16 al forțelor aeriene turce. Potrivit martorilor oculari, aeronava s-a transformat într-o minge de foc înainte de a se prăbuși.

Premierul turc i-a cerut ministrului de Externe să se consulte cu NATO și ONU pe tema incidentului de la granița cu Siria.

Avionul a fost avertizat înainte de a fi doborât

Televiziunea turcă Haberturk TV a difuzat marți imagini cu aeronava care se prăbușea lângă graniță.

Oficialii de la Ankara au precizat că avionul a fost avertizat cu privire la încălcarea spațiului aerian turc înainte de a fi doborât.

Aceștia nu au precizat despre ce tip de aeronavă este vorba și cărei țări i-ar aparține. Potrivit CNN Turk, doi piloți s-au parașutat din avion înainte ca acesta să se prăbușească.

Tensiuni Turcia-Rusia

De la începutul intervenției militare ruse în Siria în sprijinul regimului președintelui Bashar al-Assad, la sfârșitul lunii septembrie, incidentele de frontieră s-au înmulțit între Ankara și Moscova, notează Agerpres.

La 3 octombrie, avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus angajat în Siria, care încălcase spațiul aerian al Turciei și care a fost forțat să se întoarcă. Moscova a invocat atunci ‘condiții meteo nefavorabile’.

Armata turcă a doborât la 16 octombrie o dronă de fabricație rusă, care pătrunsese în spațiul aerian al Turciei.
Tensiunile între cele două țări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localități turcofone în Siria. Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a protesta față de ‘consecințele serioase’ ale acestei operațiuni.

Cititi va rog si:

Posibil conflict armat între Rusia și Nato după ce Turcia a doborât un avion rusesc la granița cu Siria

 

Tagged with: , , ,

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd(2d) said, on noiembrie 24, 2015 at 3:08 pm

    Turcia si Grecia ne intereseaza pe noi. De atunci va incepe sfarsitul!

    Apreciază

    • stef said, on noiembrie 24, 2015 at 7:26 pm

      In cazul acesta decidentii millitari turci nu au luat decizia de capul lor – Sa spunem ca ,daca nu li s-a cerut un astfel de incident , cel putin au avut mana libera sa o faca. Mafia lui Erdogan se inseala amarnic in ce priveste protectia occidentului sau apartenenta la Nato… Oricum , Siria e o capcana pentru toate partile – Banditii cei mari ,artizanii acestor jocuri se vor retrage in curand in BUNCARE de 5 stele.

      Apreciază

  2. el said, on noiembrie 24, 2015 at 3:10 pm

    …ii manca pielea pe turcaletzi…. si GRABNIC vor fi chelfaniti STRASNIC si pentru TOTDEAUNA !

    Apreciază

  3. ioanc said, on noiembrie 24, 2015 at 3:31 pm

    Fiind postul Craciunului as vrea sa va fac o mica bucurie.
    Dupa cum stim, mantuirea nu se poate face decat prin Icoana (Hristos). Dumnezeu intrupat e o icoana aievea umbland prin lume. Cand Domnul se intrupeaza de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria ia nastere aivea Fiul lui Dumnezeu. Auzind de El si crezand in El, Abgar regele Edesei trimite un pictor sa-I faca astfel chipul. Acela se cazneste si nu ii iese. Vazandu-l, Hristos Si-a pus o bucata de panza (naframa) pe fata, imprimandu-I-se astfel chipul. Si astfel aceasta devine prima icoana, nefacuta de mana omului.

    Daca va uitati mai atent, veti observa ca toata traditia bizantina o are ca model iconic in reprezentarea lui Hristos. Si nu e acelasi chip ca pe giulgiul din Torino.
    Naframa regelui Abgar a fost (re)descoperita în anul 1994 la biserica armeneasca din Genova.
    (Mai multe pe youtube.com/watch?v=pvkuz8cVtUE)

    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  4. mihai said, on noiembrie 24, 2015 at 3:33 pm

    Inseama ca se anunta macel in turcia. Deci siau semnat sentinta. Probabil ca urmeaza atacarea greciei dupa care disparitia turciei ca stat

    Apreciază

    • Mălin said, on noiembrie 24, 2015 at 5:49 pm

      Lumea arde. Pricepeți asta?

      Cei mai mari mucenici au fost proorocii. Mucenici mai mari decât toți mucenicii, cu toate că n-au murit toți cu moarte mucenicească. Pentru ca mucenicii sufereau pentru puțin, în timp ce proorocii vedeau o situație şi sufereau mereu. Au strigat, au strigat, şi ceilalţi erau indiferenți. Iar când a venit vremea şi i-a ajuns mânia lui Dumnezeu din pricina nepăsării lor, erau chinuiți şi aceia (proorocii) împreună cu ei. …N-am conștientizat ca diavolul a hotărât să distrugă făpturile lui Dumnezeu. Este hotărât sa lucreze astfel ca să distrugă lumea. A turbat, pentru că a început să intre în lume neliniştea cea bună. Este foarte sălbăticit, pentru că ştie că timpul lui e scurt (Apoc. 12,12). Acum face ca un criminal, care atunci când îl înconjoară, spune: „Nu mai am izbăvire ! Mă vor prinde!” – şi sparge tot. …Lumea arde. Pricepeți asta? Au cuprins-o multe ispite. O astfel de văpaie a aprins diavolul încât de s-ar aduna toți pompierii, n-o pot stinge. Văpaie duhovnicească[1]. N-a rămas nimic. Numai de rugăciune e nevoie, ca să se milostivească Dumnezeu spre noi. Vezi, atunci când se aprinde un foc mare nici pompierii nu mai pot face nimic, ci oamenii sunt nevoiți să se întoarcă la Dumnezeu şi să-L roage să trimită o ploaie puternică, ca să se stingă.[2]

      Despre începutul celui de al treilea Război Mondial, la vremea spanacului

      Când veţi auzi că apele Eufratului sunt îngrădite de turci în susul lor cu un baraj şi sunt folosite pentru irigare, să ştiţi atunci că deja suntem în proces de pregătire a acelui mare război şi astfel se deschide drumul pentru armata de două sute milioane de oameni a răsăritului, precum spune Apocalipsa. Printre pregătiri va şi aceasta: va trebui să sece râul Eufrat ca să poată trece o armată numeroasă. La o adică, zâmbi Stareţul, dacă două sute de milioane de chinezi, ajungând aici, vor bea câte o cană de apă, îl vor usca pe loc! Mi s-a spus că armata Chinei numără acum două sute de milioane de ostaşi, adică acel număr concret despre care scrie Sfântul Ioan în Apocalipsă. Chinezii pregătesc chiar şi un drum pe care îl numesc miracolul epocii, cu lăţimea unui rând de o mie de ostaşi aliniaţi. Acest drum deja e construit până la hotarele Indiei.

      E nevoie, de fapt, de multă atenţie şi luciditate ca să deosebim semnele vremurilor, căci într-un fel sau altul, se întâmplă că cei care nu se îngrijesc de curăţenia inimilor lor să nu le deosebească şi să greşească. Să presupunem că cineva ştie că, pentru venirea unei armate multimilionare, trebuie să se usuce râul Eufrat. Dacă însă va aştepta o minune: de exemplu, să apară o crăpătura care să înghită toată apa, va greşi, pentru că nu s-a îngrijit ca, prin curăţenia inimii sale, să „pătrundă în spiritul” Scripturii[3].

      „Câțiva militari așteptau la gardul chiliei Părintelui, la Panagouda. Şi-au ridicat ochii şi l-au văzut venind către ei. A deschis poarta de sârma şi le-a urat bun venit. Le-a pregătit să se așeze sub un copac şi a-nceput să discute cu ei. La un moment dat, unul dintre ei i-a spus:

      – Nu mai suport, gheronda. M-am săturat de militărie… Părintele s-a întors, l-a privit şi i-a spus: – – Tu n-o să renunți. Tu o să fii Comandantul Apărării atunci când ne vor ataca turcii… Toți l-au privit plini de uimire.

      – Şi când va fi, gheronda, treaba asta?, l-au întrebat.

      – Când va fi vremea spanacului, le-a zis, şi a schimbat apoi vorba.

      Cum vor fi înfrânţi turcii

      Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp după atacul turcilor şi rușii îi vor lovi pe turci şi îi vor căsăpi. Așa cum rupi o coală de hârtie tot așa va fi sfâșiată Turcia. O treime din turci vor fi uciși, o treime se vor încreştina, şi o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de către turci pentru irigații va fi o preînştiinţare că a început pregătirea marelui război care va urma.[4]”

      Mulţi greci se tem de turci, deoarece populaţia lor e mai numeroasă cu multe milioane. De fapt, aceasta nu are nicio importanţă. Important e că ajutorul lui Dumnezeu vine la cel drept.

      Duşmanii noştri o păţesc precum lupii. Lupul, apropiindu-se de o turmă de oi, se apropie încetişor, ca să nu fie simţit. Şi, cu toate că este sălbatic şi puternic, dar, fiindcă îşi simte vina, se teme chiar şi de lătratul unui căţeluş şi o ia la sănătoasa. Simţul vinei îl face să se teamă chiar şi de lătratul unui câine mic şi neputincios. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu turcii. Şi aceştia îşi simt vina. Se tem, deoarece nu au dreptate, iar în război morala decăzută şi vina sunt cei mai mari duşmani. El chiar a spus că turcii, cu toate acestea, au puţine unităţi militare.

      Şi, în final a adăugat:

      -Turcii poartă coliva (pentru pomenire) în glugi. Ostaşul grec, dacă se va feri puţin de hulire şi amoralitate, nu se va teme de nimic. Îmi amintesc cum în anul 1940 gloanţele goneau după hulitori şi amorali ca după şerpi: când vânătorul observă un şarpe, neavând o ţintă mai bună, îl ocheşte fără de greş, pentru că acesta atrage glontele. Astfel Turcia va fi divizată într-un mod „nobil”.

      Fratele l-a întrebat pe Stareţ despre evenimentele din Serbia şi, printre altele, acela a spus:

      – Europenii acum, de dragul turcilor, fac independente regiunile populate de musulmani (Bosnia şi Herţegovina). Dar văd că Turcia va fi divizată într-un mod nobil: se vor răscula kurzii şi armenii şi europenii vor cere independenţa acestor popoare. Îi vor zice atunci Turciei: v-am făcut un serviciu acolo, acum în acelaşi mod trebuie să obţină independenţa kurzii şi armenii. Astfel Turcia va fi împărţită într-un mod „nobil”[5].

      Dumnezeu va pedepsi pe duşmanii Ortodoxiei

      Întâi de toate, Dumnezeu va pedepsi pe marii vrăjmaşi ai Ortodoxiei: Islamul şi Catolicismul. Aceştia care lovesc nemilos Ortodoxia vor fi nimiciţi. Chiar şi cei care au distrus civilizaţia bizantină nu sunt turcii care au cucerit cetatea, ci cruciaţii europenii, catolicii, care i-au încurajat pe turci să distrugă Bizanţul. Aşadar, pe urmaşii lor, Dumnezeu îi va aduna acolo înlăuntru şi vor fi ucişi. Voi sunteţi mai tineri şi veţi vedea, de vreme ce veţi fi în viaţă.
      Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca şi popoarele creştineşti ale Balcanilor vor reveni. Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi[6].

      Despre refacerea Constantinopolului

      Un medic la întrebat pe Stareţ:

      – Părinte, vor mai fi războaie mari?

      – Ce întrebi fiule? Nici nu-ţi închipui ce va fi! Turcia se va ruina „va veni timpul când o vor păţi. Kurzii şi armenii vor crea state proprii şi vor primi independenţa. Alte popoare mici, deoarece nu respectă normele internaţionale, vor fi asimilate de cele mari într-un mod civilizat. Iar nouă, elenilor, ni se va da Oraşul (Constantinopol) nu pentru că cineva ne va îndrăgi, ci pentru că vom da dovadă de reţinere. Da, vom primi oraşul înapoi.
      În timpul procesiunii Drumului Crucii, Mijlocitoarea noastră, în 1992, sublocotenentul V.T. din Ioanina ţinea umbrela deasupra icoanei Panaghiei. Când mergeam, eu eram în dreapta lui, iar în stânga era Stareţul, care într-un moment dat i-a spus ofiţerului:

      – Hai, roagă-te binişor şi vei fi stegar când vom intra în Oraş (Constantinopol). Şi adresându-mi-se mie, a zis:
      – Ai auzit ce am spus?
      – Da, Părinte, am auzit. Amin, i-am răspuns. Atunci el a zâmbit şi a rostit obişnuitul său:
      – A! (Bine, anume aşa!)

      Peste o zi am coborât în chilia lui şi l-am întrebat referitor la Oraş. Şi el mi-a spus:
      – Vom lua Constantinopolul, însă nu noi. Noi, din cauza degradării tineretului, nu suntem în stare să facem aceasta. Însă Dumnezeu va face astfel încât alţii vor cucerii Oraşul şi ni-l vor da nouă, ca o soluţie e propriei lor probleme.

      Astăzi a citi proorociile e ca şi cum ai citi un ziar – într-atât de limpede e scris totul. …La Constantinopol va fi un mare război între ruşi şi europeni şi se va vărsa mult sânge. Grecia, în acest război, nu va fi pe primele roluri, însă ei i se va da Constantinopolul nu pentru că ruşii vor avea un respect adânc faţă de noi, ci pentru că nu se va găsi o soluţie mai bună; totodată, ei nu vor fi forţaţi de circumstanţe grele. Oraşul va fi dat armatei greceşti, înainte ca aceasta să reuşească să ajungă acolo.

      Evreii, având puterea şi ajutorul conducerii europene, se vor obrăznici, îşi vor arăta neruşinarea şi mândria şi vor face tot posibilul pentru a conduce Europa. Atunci şi două treimi din evrei se vor creştina[7].

      „Nu te nelinişti, fiul meu, eu voi pleca în curând, căci toţi suntem trecători, dar voi privi de sus Turcia se va împărţi în trei-patru părţi. Deja a început numărătoarea inversă. Noi ne vom lua ţinuturile noastre, armenii pe ale lor, iar kurzii pe cele ale lor. Acestea se vor petrece nu acum, dar în curând, când va trece această generaţie care guvernează acum Turcia[8] şi va veni un nou guvern la conducere. Atunci Turcia se va destrăma. Foarte curând, rugăciunile care se fac in catacombe se vor face deasupra, pe pământ. Toate acestea le vei vedea, fiul meu. Numai să existe credinţa şi nădejde în Dumnezeu. Mulţi se vor bucura. A venit timpul să se petreacă toate acestea”[9].

      Pacea care va veni nu va fi una ecumenistă

      Din păcate, astăzi, în teologie îşi croiesc drum oameni care nu au nimic în comun cu Biserica, care filozofează absolut lumeşte, spun diferite lucruri ciudate şi săvârşesc acţiuni nepermise cu scopul de a îndepărta, prin poziţia lor, creştinii de la credinţă. Astfel au procedat şi ruşii când vroiau să introducă comunismul în ţara lor. … Ei vor face multe intrigi, dar, prin prigoana care va urma, creştinismul se va uni cu desăvârşire. Însă nu aşa cum vor cei care prin uneltiri organizează unirea mondială a Bisericilor, vrând să aibă în frunte o singură conducere religioasă. Se va uni, pentru că, în situaţia creată, se va face despărţirea oilor de capre. Fiecare oaie se va strădui să fie alături de o altă oaie şi atunci se va realiza în faptă zicerea „o turmă şi un păstor”. Înţelegi? Vedem că într-o anumită măsură aceasta deja se realizează: creştinii au început să simtă că se află într-o atmosferă nesănătoasă, se străduiesc să evite situaţiile critice şi vin cu miile la mănăstiri şi biserici. În curând veţi vedea că în oraş există două feluri de oameni: cei care vor duce o viaţă desfrânată, departe de Hristos, şi restul, care vor veni la privegheri şi în locurile de închinare. Nu va exista ca acum, o pătură medie[10].

      Din mărturii ale închinătorilor, despre război şi dezmembrarea Uniunii Europene

      „În vara anului 1992 l-am întâlnit pe Stareţul Paisie:
      – Gheronda, ce influenţă va avea Comunitatea Europeană asupra Greciei?
      – Asculta! În America au mers oameni din diferite locuri. Fiecare a adus cu el peticul său şi astfel s-a făcut acolo un covor din petice. În Comunitatea Europeană însă, ţările care intră sunt covoare gata ţesute. Iar aceste covoare, oricât ai încerca să le uneşti, niciodată nu se vor putea potrivi. Aşadar, nu te teme de urmările nefaste venite din partea Comunităţii Europene.
      Ţările Europei nu se vor putea uni deplin încât să ne poată vătăma”[11].

      – Gheronda, suntem din Alexandropolis. Oare ne va prinde şi pe noi furtuna?

      – Ascultă! Turcii nu vor intra în Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depăşind graniţele maritime. Noi însă vom suferi de foame. Această furtună va dura câteva luni de zile.

      – Gheronda, cum îmi voi da seama că războiul se apropie?
      – Când vei auzi la televizor de mutarea graniţelor maritime, atunci va veni şi războiul.

      – Şi care state vor participa la acest război?
      – Ascultă, după provocarea turcilor, ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, că se apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: „Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?” Toţi însă vor dori „partea leului”. Şi astfel vor intra şi europenii în război.

      – Noi ce vom face? Armata grecească va lua parte la acest război?

      – Nu. Guvernul va hotărî să nu trimită armata. Trupele greceşti vor păzi doar graniţele. Faptul că ele nu vor lua parte la acest război va fi pentru noi o mare binecuvântare a lui Dumnezeu. Căci cei care vor participa la război se vor pierde… Atunci, fiindcă grecii se vor înfricoşa, mulţi se vor întoarce la Biserică, la Dumnezeu şi se vor pocăi. Şi, pentru că va exista pocăinţă, grecii nu vor păţi nimic rău. Dumnezeu se va milostivi de Grecia, deoarece lumea se va întoarce către Biserica, către monahism şi vor începe să se roage. Mulţi turci se vor boteza creştini. Atunci împăratul Constantin va mijloci ca oraşul Constantinopol să fie dat grecilor. Acest împărat este evlavios, este bun.
      Altă dată, Stareţul mi-a spus: Guvernarea cetăţii de către greci va fi atât militară cât şi politică.
      Am cunoscut trei ofiţeri care merseseră la Stareţ. Unul dintre ei mi-a spus: „Stareţul Paisie mi-a spus că voi fi conducătorul unităţii militare din Constantinopol”. Celorlalţi doi însă nu le-a spus nimic.
      …De aceea, Stareţul ne spunea: „Să aveţi un teren mic şi să-l cultivaţi! Astfel veţi putea ajuta pe alţii care nu vor avea ce să mănânce”[12].

      Stareţul mi-a explicat în continuare că diavolul urmăreşte distrugerea omului, însă Dumnezeu nu îngăduie să se facă aceasta. Dar ce face El? Îngăduie diavolului să facă rău până la un punct, dar numai atunci când din acest rău va ieşi un bine. Apoi a spus că ceea ce a păţit Irakul, va păţi şi Turcia de la o putere aliată şi mai ales de la americani. Îşi va pierde chiar şi prietenii cei mai buni, pe germani.

      De asemenea, a spus că în Italia va apărea un nou Musolini, în Germania un nou Hitler, iar Comunitatea Europeană se va dizolva. Comunitatea Europeana, a spus Stareţul, nu are nicio legătură cu America. Statele Unite seamănă cu un război de ţesut care asimilează peticele, în timp ce în Comunitatea Europeană există interese contrare şi împletite[13].

      Ce ne va izbăvi în vreme de prigoană
      „Pe timpurile antihristului, când el va vorbi lumii, dacă vreun creştin, în acea clipă, va săvârşi rugăciunea adevărată (se referă la rugăciunea lui Iisus), antihristul, simţind rugăciunea, se va cutremura, deoarece creştinii au o mare putere”[14].

      http://www.atitudini.com/2015/10/sf-paisie-aghioritul-profetie-despre-cel-de-al-treilea-razboi-mondial-intai-de-toate-dumnezeu-va-pedepsi-pe-marii-vrajmasi-ai-ortodoxiei-islamul-si-catolicismul/

      Părintele Iosif Vatopedinul:: „Lucrurile sunt acum într-o stare de deteriorare – condiţie care în momentul de faţă este comună pentru lumea întreagă. Şi ca urmare a acestei condiţii va începe mânia lui Dumnezeu. Am atins limita. Şi acum se va întâmpla ceea ce Dumnezeu, în mila Sa, a îndurat. El acum va pedepsi aspru, datorită dreptăţii sale, pentru că a venit timpul pentru aceasta.
      Va fi un război, şi mai multe războaie, şi vom trece prin mari dificultăţi. Puterea lumii a fost preluată acum de evrei, iar scopul lor este de a anihila Creştinismul. Mânia lui Dumnezeu va face astfel încât toţi duşmanii secreţi care au condus la această stare să se autodistrugă. Mai ales de aceea este trimisă mânia lui Dumnezeu peste noi: pentru a-i distruge, într-un fel sau altul. Dar acest lucru nu trebuie deloc să ne înspăimânte, pentru că trebuie să avem mereu nădejde în Dumnezeu. Pentru că mii şi milioane de martiri, inclusiv Noii Martiri, au suferit exact în acelaşi mod, şi trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta şi să nu ne înspăimântăm. Trebuie să existe răbdare, rugăciune şi nădejde în pronia Divină, din partea noastră.
      Să ne rugăm pentru renaşterea Creştinismului după acest război, după tot ceea ce ne aşteaptă, pentru ca Domnul să ne dea cu adevărat puterea să restaurăm toate acestea. Dar acest rău (războiul) trebuie îndurat.

      Acum va fi o mare explozie. După aceasta va urma renaşterea.
      …………………………………………………………………………………………………
      Acesta este inceputul acestor evenimente, evenimente tulburatoare, evenimente militare. Cei care pun in miscare acest rau sunt evreii. Ei sunt indemnati de catre diavol sa faca aceasta, pentru a distruge samanta ortodoxiei in Grecia si in Rusia. Acesta va fi principalul lor obstacol in dominarea lumii. Si fara indoiala ei ii vor obliga pe turci sa vina aici, in Grecia, pentru a-si incepe lucrarea lor; iar Grecia, desi are teoretic un guvern, nu are un guvern cu adevarat. Ii lipseste puterea, iar turcii vor veni aici. Acesta va fi momentul cand Rusia de asemenea isi va pune in miscare fortele sale pentru a se impotrivi turcilor. Evenimentele se vor desfasura astfel: cand Rusia vine in ajutorul Greciei, americanii si NATO vor incerca sa previna aceasta, pentru a nu se forma nici o alianta intre doua tari ortodoxe. De asemenea ei vor provoca la lupta alte puteri, cum ar fi Japonia si altele. Va fi mare sacrificiu pe teritoriul fostului Imperiu Bizantin. Vor pieri 600 de milioane de oameni. Vaticanul de asemenea se va implica mult, pentru a impiedica rolul crescand al ortodoxiei si pentru a preveni o alianta intre tarile ortodoxe. Astfel se va implini pronia Divina.”

      http://vestitorul.blogspot.ro/2009/04/interviu-cu-parintele-iosif-de-la.html

      Ne apropiem de implinirea profeţiilor. Iată profetiile Cuviosului Gheron Iosif Vatopedinul:

      Gheronda Iosif: Va fi o anomalie de stat. Cand aceasta anomalie de stat va avea loc, capitalul international si evreiesc va fi retras imediat. Cand capitalul international va fi retras atunci Grecia va falimenta si poporul ei va flamanzi. Apoi va avea loc provocarea (atacul turcilor).

      Pe scurt: Rusia va invada Turcia ca urmare a atacului turcesc impotriva Greciei. Rusii vor castiga dar vor vrea sa pastreze pentru ei Constantinopolul (Istambulul) si stramtorile, dar nu vor fi capabili.Toate acestea vor dura aproximativ 2-3 luni. Rusia va vrea sa se instaleze pe locul acesta si la stramtoarea Bosfor, dar iudaismul va face o miscare cu americanii.

      Toate acestea se vor misca si se vor aduna mai intai in regiunea Bizantului, pentru ca Bizantul a fost smuls de Vatican si a fost oferit turcilor. De aceea, acum, pe urmasii plini de rusine ai stramosilor lor, care se numesc europeni, dreptatea lui Dumnezeu ii va aduna in regiunea Bizantului si nici unul nu se va intoarce sa intrebe ce s-a intamplat.

      Pe campul de lupta, dupa cum spun cei care au vazut, in 3 zile si 3 nopti de macel vor fi 700 milioane de morti, nu femei si copii, ci barbati.

      Intelegeti ? Aici va incepe toata amestecatura aceasta. Din vechiul oras Constantinopol numai Sf. Sofia va ramane intacta. La momentul respectiv va incepe renovarea. Ne vom intoarce pe meleagurile noastre. Grecia va saraci foarte mult dar se va misca. Noi nu vom sta aici. Ne vom intoarce inapoi la locurile noastre: Pontul, Asia Mica, Capadocia, Bitinia, toate aceste locuri sunt ale noastre. Radacinile stramosilor nostri sunt acolo.

      V-am spus pe scurt ce se va intampla. Nu e doar atat, va fi mai mult, dar ce v-am spus este ca sa va faceti o idee.

      O femeie intreaba: Macelul va avea loc in timpul primei vijelii ?

      Gheronda Iosif: Nu, prima vijelie vor fi anomaliile.
      Prima vijelie va avea loc cand Rusia va marsalui aici. Americanii nu vor tolera aceasta si evreii vor vrea sa ii impinga inapoi. Exact atunci va interveni; un inger va aparea din cer si le va impune pace.

      Cei care vor fi adunati acolo vor aduce de asemenea mercenari. Americanii si japonezii vor aduce multi mercenari, deoarece scopul iudaismului este de a eradica crestinismul de pe fata pamantului. Asa ca atunci cand ei se vor misca un inger va aparea din cer si le va impune pace, si ei isi vor pierde mintile fara sa devina nebuni, dar cu o ura implacabila ei vor vrea sa se omoare unul pe altul.

      Asa cum am spus, mutilarea va veni dupa 3 zile si 3 nopti de macel continuu.
      Apoi ingerul va aparea ca fiinta, nu doar cu vocea, si va spune:
      „Ajunge atata razbunare. Stati cu frica !”
      Atunci cei putini ramasi se vor trezi si vor intreba: „De ce am venit aici ?!?”
      „De ce ne-am ucis unii pe altii ?”
      Cei putini ramasi se vor intoarce in Europa lor.
      Apoi, acest inger ii va invia in fata oamenilor pe cei adormiti din Bizant: conducatori, ecleziasti si politicieni vor fi treziti de catre ingerul care va arata cu degetul inspre ei si va spune: „Luati-i pe ei ca sa va conduca !”

      Acum va incepe reabilitarea vietii si a umanitatii in general.
      Nu va amintiti ca au fost cativa, cei 7 adormiti din Efes, ei au dormit atat de multi ani (309 ani) si acum doarme unul care este un conducator politic.
      Nu stim cine este el.
      Oricum, el este un prieten al lui Dumnezeu.
      E un sfant!
      Cu siguranta este un conducator politic, care va prelua conducerea la porunca lui Dumnezeu.
      El va fi minunat. Pamantul isi va arata comorile sale. Saracii vor deveni bogati. Dumnezeu va locui cu oamenii.
      Va fi atat de multa liniste, atat de multa pace, atat de multa fericire, timp de 30-40 de ani.
      Astfel incat, crestinii sa fie bine pregatiti inainte de venirea lui Antihrist, la sfarsitul lumii.

      O femeie intreaba: „Toate acestea se vor intampla in generatia noastra, cea in care traim ?”

      Nu acum, nu cred.

      Noi vom trece acum prin tulburarile care urmeaza sa vina, apoi va veni pacea despre care v-am spus.

      Noi nu vom mai fi pe aici atunci.

      O femeie intreaba :”Va fi pentru copiii nostri generatia urmatoare ?”

      Probabil ca atunci va fi.

      Femeia: „Trebuie sa le dam putere divina.”

      Atunci va fi sfarsitul lumii, in momentul in care va veni Dumnezeu sa recreeze universul.

      El va reinoi creatia.

      Femeia: „Parinte ai spus ca suntem aproape de toate acestea. Cat de aproape suntem ?”

      Fiica mea, Dumnezeu nu ne arata niciodata cu precizie momentul ci semnele vremurilor si diferitele profetii ale Parintilor nostri.

      Ti-am spus, va fi o anomalie de stat… (se refera la Grecia)!

      Apreciază

      • ortodoxend said, on noiembrie 24, 2015 at 9:00 pm

        Cei 30-40 ani de pace si revenire puternica a ortodoxismului nu sunt reali. Omenirea se misca intr-o degradare nu liniara ci una exponentiala. Nu exista in istorie perioade sporadice de reveniri si caderi ale oamenilor la si din credinta ortodoxa. Au existat doar perioade de prigoana intensa si perioade mai libere cand crestinii se puteau manifesta in liniste. Acum suntem intr-o perioada libera, intre 1990 – 2015, si se pregateste o perioada de mare prigoana. Crestinii s-au tot imputinat de-alungul timpului, si numarul lor va scadea pana la venirea antihristului. Ceea ce putem avea dupa un conflict global poate fi o perioada de liniste, cand crestinii vor fi liberi sa se intareasca in cele sfinte. Dar in nici un caz un taram al bunastarii pentru saraci si convertiri planetare impreuna ca raiul pe pamant. Teama personala este ca dupa razboiul global va veni imediat antihristul ca solutie la conflict. Proorocia cu 30-40 ani de vis seamana a inselare, ca sa-l primeasca omenirea pe antihrist ca salvator, conducator spre pace.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 24, 2015 at 9:39 pm

        ortodoxend

        asa cred si eu.
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 25, 2015 at 1:36 pm

        Sfantul Paisie spune ca dupa Antihrist si insemnare va fi o inflorire a ortodoxiei si apoi va fi a 2-a venire.
        Alti Sfinti spun ca imediat dupa antihrist va fi a 2-a venire.

        Ca sa fie lucurile clare, in ambele variante, principala pr e sa nu accepti insemnarea, ca apoi in ambele variante nu va fi decat lapte si miere.

        Faptul ca totul e exponential spre asimptota verticala, asa e, dar, Dumnezeu nu prea tine cont de matematica lumii, e Atotputernic.

        Si eu as merge pe varianta ca dupa ah vine imediat Iisus, dar ce ne facem cu cele din Apocalipsa de la cap 20

        4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
        5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
        6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani.

        Se vorbeste clar de cei ce nu au primit semnul. iar in Biblia din 1914 este scris „o mie de ani” si nu „mii de ani”.
        Invierea de care se vorbeste, cum va fi si unde?

        Nu m-a prea pasionat subiectul ce va fi dupa insemnare, ca, inca o data, de departe pr cea mare e insemnarea „si nu vei putea cumpara sau vinde”. Cine trece de momentul asta cu bine, este salvat in ambele scenarii.

        Iar primul care vine e antihristul, in ambele scenarii, asa ca nu vad ca fiind argumentat corect ca al 2-lea scenariu este pt a-l primi pe ah mai usor.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 25, 2015 at 7:24 pm

        mircea.v

        „4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
        5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
        6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani. „___

        vezi cel putin intrepretarea din catehism.
        Pe textul acesta au construit ERETICII EREZIA milenarismului anatematizata la Sinodul 1 Ecumenic si reluata pana in ziua de azi de unele secte eretice.

        scuze dar nu am timp sa detalize am mai scris despre asta la u alt articol aici pe blog unede alti frati naivi ca tine cadeau in capacana talcuirii milenariste a acestor versete.

        da si tu search pe key word milenarism si ai sa vezi ca crede Ortodoxia si cum talcuiesc Sf Parinti aceste versete

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 25, 2015 at 8:33 pm

        @el,

        ok, sant naiv, ce ne facem cu Sfantul Paisie?
        Sfantul Paisie nu a spus de o mie de ani, ci ca va urma o perioada de multi ani, si ca a 2-a venire nu va fi imediat dupa ah. Asta e al 2-lea scenariu, si despre asta vorbeam. (Dar care seamana un pic cu ce se spune la cap 20. E o constatare)

        „Va fi o vijelie, o mica ocupatie a lui satana – Antihrist. Dar apoi acesta va manca o palma de la Hristos, se vor cutremura toate neamurile si va veni pacea in lume pentru multi ani. De aceasta data Hristos va da o ocazie ca sa se mantuiasca faptura Sa. Hristos isi va lasa, oara, faptura Sa? Se va arata in momentul in care oamenii nu vor mai putea iesi singuri din acea situatie, ca sa-i mantuiasca din mainile lui Antihrist. Oamenii se vor intoarce la Hristos si va veni in toata lumea o liniste duhovniceasca pentru multi ani. Unii leaga a Doua Venire de aceasta interventie a lui Hristos. Eu nu pot spune aceasta. Gandul imi spune ca nu va fi a Doua Venire, atunci cand va veni ca Judecator, ci numai o interventie a lui Hristos, pentru ca sant atatea fapte care nu s-au petrecut inca. Va interveni Hristos, va da o branca acestui intreg sistem, va pedepsi tot raul si in cele din urma il va transforma in bine. Drumurile se vor umple de locuri de inchinare. Autobuzele vor avea icoane pe dinafara. Toti oamenii vor crede. Te vor trage sa le vorbesti despre Hristos. Asa se va popovadui Evanghelia la toata lumea si numai dupa aceea Hristos va veni ca Judecator sa judece lumea. Altceva este Judecata, altceva o interventie a lui Hristos ca sa ajute faptura Sa” – spune Sfantul Paisie.

        Nu sant milenarist @el. Pt mine ceea ce este dupa insemnare si Antihrist intra la faptul divers, pt ca, inca o data, va fi grozavie mare la insemnare si asta va fi testul cel mare. Apoi, „liniste duhovniceasca”. Fata de pr insemnarii, pt mine, milenarist-nemilenarist este egal cu zero. Nu ma intereseaza.

        Pr astea legate de apocalipsa sant foarte delicate si multi sfinti au interpretat gresit. Chiar si Sfantul Ioan Gura de Aur. Dar cu cat sfintii sant mai apropiati (traiesc mai aproape) de momentele apropiate insemnarii, cu atat claritatea descrierii evenimentelor e mai mare. Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem noi de insemnare, si apoi mai vorbim…

        Apreciază

  5. ortodoxend said, on noiembrie 24, 2015 at 3:40 pm

    Conflictul Rusia – Turcia incepe sa ia contur. Distrugerea Constantinopolului este acum mai credibila.

    Apreciază

  6. energein7 said, on noiembrie 24, 2015 at 4:27 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  7. Ionutz Marin said, on noiembrie 24, 2015 at 4:32 pm

    „Atunci cand rusii vor ocupa Constantinopolul (Istambulul), in 6 luni incepe razboi nuclear. Atunci sa va faceti provizii si sa fugiti in munti.”

    Apreciază

  8. Yogy TheBear said, on noiembrie 24, 2015 at 4:34 pm

    Ce a facut Turcia este de o cretinitate ……. Pai avioanele ruse nu bombardeaza Isis ?? Pai nu toata lumea lupta cu Isis ?? In mod normal nu este sa ai o coordonare comuna ??
    S-au problema este ca Rusia recent a atacat constant convoaiele si campurile petrolifere de pe teritoriu Isis , petrol pe care Isis il vand la juma de pret la cineva….??

    Apreciază

    • Mihail said, on noiembrie 24, 2015 at 7:04 pm

      Da, dar Turcia cumpără petrol de la I.S.I.S.

      Apreciat de 1 persoană

    • NIMENI said, on noiembrie 24, 2015 at 7:22 pm

      NU URLU LA TINE!, iertare daca te-am suparat!
      Ai dreptate, dar le-a luat Dumnezeu mintile! Probabil au promisiuni ca vor primi o bucata din Rusia ….!!!
      S-au se scrie sau, in contextul dat!

      Apreciază

  9. john said, on noiembrie 24, 2015 at 4:37 pm

    La Moscova, presedintele Putin a chemat factorii de decizie din ministerul Apararii intr-o sedinta de urgenta, iar surse din intreriorul Kremlinului au declarat pentru cotidianul Daily Express ca se asteapta ordinul de deplasare a flotei Marii Negre in Mediterana prin stramtoarea Dardanele.
    Mai mult, ziaristii britanici au anuntat si ca un elicopter rusesc care efectua un zbor de recunoastere in cautarea epavei avionului si a pilotilor a fost doborat.
    Inclusiv liderii NATO au fost convocati intr-o reuniune de urgenta in aceasta seara pentru a analiza efectele acestei masuri luate de Ankara.
    http://www.express.co.uk/news/world/621677/Reports-Russian-helicopter-shot-down-while-searching-downed-jets

    Apreciază

  10. Orthodox said, on noiembrie 24, 2015 at 4:48 pm

    Bine le mai zicea Vadim , i-au deranjat tare pe …… de l-au linsat

    Apreciază

    • cca70 said, on noiembrie 24, 2015 at 10:54 pm

      se spune clar ca jidanii se muta la noi in tara.si romanii afara sau la cimitir.

      Vadim Tudor..un marturisitor…

      Apreciază

  11. Basarabia e Romania said, on noiembrie 24, 2015 at 5:43 pm

    turcalanii intrec toate limitele : mai nu in fiecare zi traverseaza frontiera cu Siria si Irak pt ai bombarda pe kurzi, de altfel ca si amicii lor ovreii, si nimeni nu-i doboara … ah, turkalani-turkani, merita o buna bataie de la rusi, insa am impresia ca aici se intinde o mare capcana, ca si Crimeea, ca si Siria,

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 24, 2015 at 9:42 pm

      basarabia etc

      tu esti ANTI-rus de aceeia vorbesti asa si toate sub acoperirea ca esti „patriot” ca sa castigi increderea cu sloganul de la umele tau de nick… !

      Apreciază

  12. gabi said, on noiembrie 24, 2015 at 5:49 pm

    Contextul acestora este urmatorul:
    – SI este azi finantat de mai bine de 40 de mari puteri economice mondiale.

    Interesele marilor puteri:
    – Petrolul exploatat in teritoriul controlat de SI ajunge prin – Arabia Saudita in Golful Persic iar de acolo spre SUA
    – Turcia in Marea Neagra si de acolo spre Rusia.

    Dupa cum scriam mai sus, Turcia este o parte a acestei ecuatii, alaturi de Arabia. Care e insa diferenta intre ele:
    – Arabia este o posesiune a imperiului petrolier nord-american
    – Turcia este un stat care a fost silit sa adopte o pozitie neutra incat se afla la mijlocul marilor interese (atat ale
    SUA cat si ale Rusiei, chiar daca e membra NATO).
    – Instrumentul prin care a fost Turcia redusa la neutralitate este Kurdistanul. Daca Turcia ar incerca sa adopte o
    pozitie neutra, atat SUA cat si Rusia ar face ca acest teritoriu locuit de kurzi sa explodeze:
    – Nu intamplator au fost create in nordul Irakului si in nordul Siriei doua regiuni autonome (Kurdistan fiind
    amandoua numite) – La fel cum Italia s-a unit in jurul Piemontului si Germania in jurul Prusiei in secolul XIX
    (1870;1871) la fel – rolul Kurdistanului este sa destabilizeze situatia politica din Turcia.

    Teoria mea este urmatoarea: Ceea ce se intampla este o majora greseala din partea Rusiei. Acum SUA va inarma puternic Turcia si va incerca sa scoata complet tara din sfera de influenta ruseasca.

    Sa nu uitam ca Turcia si acum vreo 2-3 saptamani a mai doborat un avion rusesc dar totul a trecut nebagat in seama.

    Miza este aceasta: TRIO-ul:
    – Atentatele de la Paris (rol social) – populatia trebuie constant tinuta sub panica
    (Vezi Hegel: Teza-Antiteza-Sinteza)
    – Doborarea avionului rusesc (rol politic) – Rusia, odata ce isi pierde avantajul in Turcia, va trebui sa adopte
    deasemenea o alta politica si fata de campania sa militara terestra din Siria.
    – Odata strategia Rusiei zbuciumata, intervine si partea militara a problemei:
    Probabil, cat de curand (zilele, saptamanile, sau cel mult lunile urmatoare) va avea loc ceva de o importanta
    deosebita si in SUA (un act similar poate celorlalte doua…) . Aceasta este miza finala pana la urma, nu? In
    urma acestui act, SUA va avea mana libera in Siria.

    Deasemenea, trebuie sa tinem cont si de faptul ca S-E Turciei se afla in pericol incepand chiar de acum. Rusia nu va lasa incidentul nepedepsit. Kurdistanul sta sa explodeze iar rusii vor sprijini asta prin toate instrumentele pe care le detin. Rusia va profita din plin de asta pentru a crea haos in intrega atmosfera politica turca si europeana.

    Avionul rusesc, sa fim seriosi, nu a avut niciun interes Turcia sa il doboare. Cliseele “Ne aparam spatiul aerian national” sau chiar altele si mai trasnite de genul “Moarte cotropitorilor!” nu-si au rostul. El a fost doborat la ordinele aliatilor transatlantici din cauzele indicate mai sus.

    Ma scuzati ca am fost asa lung. Nu mi-am propus sa scriu romane, ci doar sa pun problema in contextul potrivit.

    Apreciază

  13. sherlock_holmes said, on noiembrie 24, 2015 at 6:09 pm

    Daca Rusia arata ca turcii au doborit avionul lor in spatiul aerian sirian iar apoi merg pe calea aceasta oficiala ca Turcia sponsorizeaza ISIS,cu imagini video ( sirul lung de kilometri al camioanelor cisterna ce comercializeaza petrolul furat din Siria in Turcia ,al bazelor militare de antrenament ale teroristilor de pe teritoriul Turciei si altele asemenea ) atunci nu e de mirare daca i-ar ataca pe turci,initial pe granita sau la granita,unde sint aceste baze militare,precum si trecerile de frontiera folosite de teroristi. Daca Turcia sau Nato riposteaza ( conform profetiilor NATO nu va riposta ) atunci existenta Turciei ca stat devine problematica.

    Parca as spune ca de asa ceva avea nevoie Putin ca sa-i termine pe turci,caci fara aceia,teroristii ar fi infrinti relativ repede si fara mari probleme.Daca Rusia si demonstreaza oficial aceasta,nu stiu daca opinia publica „mondiala ” ar fi impotriva atacurilor rusesti.

    Pe alt site cineva sugereaza ca Rusia sa se retraga din Siria: aceasta nu ar insemna decit continuarea genocidului terorist al ISIL si Nato si cresterea tumorii terorismului la cote nemaiintilnite.Dupa victoria teroristilor in Siria,prin nordul Afganistanului ( unde sint acum favorizati de americani si Nato ) se vor indrepta spre fostele republici sovietice si apoi vor marsalui si spre Rusia.Iar in teroristi nu poti sa tragi cu arme nucleare.

    Acesta este si noul plan ascuns al SUA.Sa-i foloseasca pe ISIS si teroristi in ocuparea Orientului Mijlociu,al Asiei de vest si al Rusiei.Iar mai apoi ori unde este nevoie de ei,in Venezuela si America latina,prin Africa,in Nigeria si alte tari nesupuse lor inca.

    Asa ca Rusia nu are incotro,daca nu se lupta cu Isis in deplasare,se va lupta cu ei acasa,cu consecinte mult mai nefaste.

    Altii se intreaba daca se vor folosi arme nucleare in acest razboi ce sta sa inceapa: eu zic ca da,conform profetiilor,caci cum se poate explica aceasta:

    ” Va fi stearsa de pe fata pamantului Sodoma – New York. Nu va ramane fara rasplata nici Gomora – Los Angeles „….printre altele.

    https://saccsiv.wordpress.com/2013/09/18/profetii-despre-america-staretul-ignatie-ceea-ce-a-inceput-in-rusia-se-va-incheia-in-america-parintele-serafim-rose-noi-traim-vremurile-din-urma-antihrist-este-aproape/

    Citesc de pe acelasi site ce se mai scrie prin prestitutia din Romania despre acest caz,rau a mai ajuns tara noastra,a intrat intr-un rahat mare,cu mot,din care nu cred sa mai iasa usor.Iar unul,Cristian Pantazi,merge din greseala in greseala,greu sa gasesti ceva real sau adevarat in spusele lui,nu-i de mirare de ce este pus pe saitul crestin respectiv, si rusofob si impotriva rusilor ( ca sa accentuez ),astia nu se dezmeticesc nici daca le pica ceva din Cer in cap.Multa rabdare mai are Dumnezeu…

    Apreciază

    • marinela said, on noiembrie 24, 2015 at 11:17 pm

      Doamne fereste,ce bestii insetate de singe sint acesti musulmani,te ingrozeste setea lor de a ucide ,de a vedea curgind mereu singe.E terifiant cind vezi acel om inconjurat de atitia calai care striga cit ii tin bojocii allah akbar si salivind de placere la vederea singelui ,care-l vor varsa din nou.Miluieste-ne Doamne si nu ne pedepsi pt pacatele noastre.

      Apreciază

    • stef said, on noiembrie 25, 2015 at 12:54 am

      Anticipezi clar ce se va intampla – Asa este , invazia islamista de productie SUA/UK/Israel folosita ca arma de destabilizare oriunde este nevoie – O data livrati in zone locuite nu se mai pot folosi arme de distrugere in masa fara victime in randul civililor.

      Apreciază

  14. picasso said, on noiembrie 24, 2015 at 6:39 pm

    Pentru SUA, teama primordială este ca tehnologia și capitalul german să nu ajungă împreună cu resursele naturale și umane ale Rusiei. Este singura combinație care a terifiat SUA de sute de ani.

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Unul-din-cei-mai-importanti-analisti-americani-a-DEZVALUIT-ce-ne-asteapta-Romania-parte-a-cordonului-sanitar-american-ANTI-RUSIA-SUA-stiu-ca-ungurii-din-Romania-vor-SECESIUNEA-nu-autonomia-In-Europa-vor-fi-RAZBOAIE.-Textul-INTEGRAL-127106

    Apreciază

  15. Radu said, on noiembrie 24, 2015 at 7:06 pm

    Greu de spus cine minte si cine spune adevarul.

    Daca cu adevarat au incalcat spatiul lor aerian au acest drept dar daca nu e asa atunci turcii cauta motiv de scandal…doar doar or face adversarii ceva sa gaseasca pretext de razboi.

    De astfel de incidente trebuie sa fim atenti ca de la astfel de lucruri pornesc razboaiele.
    E de ajuns cateva scantei sa ia foc.

    Cu cat problema rebelilor va fi rezolvata mai repede de Rusia si Siria sa se elimine decisiv ISIS de pe harta cu atat pericolul unui razboi dintre cele doua blocuri militare va scadea.

    Turcia isi permite astel de actiuni agresive dat fiind „spatele” puternic de care se bucura fiind membra NATO.

    La un razboi unu la unu Turcia pierde dar daca punem la socoteala implicarea tuturor membrilor NATO nu iese bine pentru Putin.

    OFF TOPIC

    http://www.cop21.gouv.fr/en/

    Site-ul oficial al ONU despre conferinta de la Paris.
    Daca se va ajunge la un acord international acesta va fi unul OBLIGATORIU pentru toate tarile de pe glob !

    Sa nu uitam ce s-a intamplat cu seful meteo de la televiziunea franceza France 2, Philippe Verdier.

    Minciunile lor ies la iveala pentru ca e foarte posibil sa intram in anii urmatori intr-o noua era glaciara care va urma cat de curand.

    Calota glaciara a crescut in ultimii in ciuda minciunilor si previziunilor apocaliptice despre dezastrele iminente care s-ar putea abate asupra noastra.

    http://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2015/05/19/updated-nasa-data-polar-ice-not-receding-after-all/

    INCALZIREA GLOBALA NU CAUZEAZA SCADEREA GHETEI POLARE!

    Apreciază

    • AKRITAS said, on noiembrie 24, 2015 at 9:08 pm

      nu este greu….din fapte, din istorie, stim ca occidentul, ue, usa au mintit intodeauna. Sf. Nicolae Velimirovici spune clar : TOATE CAILE EUROPEI SANT LIPSA DE MILA SI MINCIUNA.

      Apreciază

  16. Nimbus said, on noiembrie 24, 2015 at 7:44 pm

    Sincer nu cred ca mint turcii cu privire la incalcarea spatiului aerian. Si la noi o fac sistematic de cateva ori pe an. Dar ca o consecinta, cred ca vom asista la reanfiintarea statului Kurdistan.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 24, 2015 at 8:25 pm

      Nimbus

      Asta cu sistematicul ai auzit-o la Radu Tudor?

      Apreciază

      • nikodim said, on noiembrie 24, 2015 at 10:16 pm

        ANAListul Radu Tudor este atat de bine dresat, incat de fiecare data atunci cand se aminteste in discutiile cu el despre cea mai democratica democratie din lume, are tendinta sa ia instantaneu pozitie de drepti…sistematic, evident.

        Apreciază

      • Nimbus said, on noiembrie 24, 2015 at 11:49 pm

        Nu-l cunosc pe Radu Tudor, dar am prieten pilot de MIG si stiu de la el. Ma indoiesc ca minte. Incursiunile ruse se fac in zona marii Negre. Iar informatia despre reinfintarea Kurdistanului o am de la unul William „analist militar” (observi ghilimelele) si se discuta despre asta cu harti concrete inca de acum 2 ani. Sunt prevazute si noile magistrale de gaze spre EU din noul viitor Kurdistan. Gasesti informatii multe in Deep web, si in baze de date gen cryptome.

        http://cryptome.org/

        Apreciază

    • Paul222 said, on noiembrie 24, 2015 at 10:20 pm

      Ba eu cred ca mint! Turcii invadeaza spatiul aerian al Siriei, Irakului si Greciei aproape zilnic! Sunt niste ipocriti cretini si au actionat probabil la comanda americanilor! Avionul doborat a cazut in Siria! Rusii au spus ca e fix invers, ca avioanele turcesti au invadat spatiul sirian! Este fix tupeul ordinar american de a declara FIX INVERS fata de ce s-a intamplat, acel tupeu satanist pe care numai masonii si inchinatorii la diavol il pot avea. Uitati si va cruciti ce scrie pe site-ul Stirileprotv : „nca din iunie 2012, Turcia a instituit o zona-tampon in interiorul Siriei la 8 kilometri de granita sa. Orice tinta care intra in aceasta zona poate fi doborata de armata turca. Decizia a fost luata dupa ce un avion turcesc a fost doborat de o racheta siriana care a trecut peste granita, o situatie pe care institutirea acestei zone-tampon ar urma sa o previna. De-a lungul timpului, Rusia a criticat crearea acestui perimetru de securitate, in vreme ce Turcia s-a plans ca avioanele rusesti au intrat de mai multe ori in zona-tampon.” E POSIBIL ASA CEVA? MAI MULT TUPEU DECAT ATAT SE POATE? Sa declare ei zona tampon in cadrul unui stat suveran?

      Apreciază

    • Cosmin said, on noiembrie 25, 2015 at 12:16 am

      @ Nimbus

      Am si eu aceasta informatie din sursa foarte oficiala, cum ca avioane militare rusesti incalca spatiul nostru aerian. Si stii cum le raspundem noi, asa mebrii NATO cum suntem si „dusmani” ai rusilor? Se trece la escortare si salut militaresc prietenesc. Nu cu somari, nu cu amenintari si nici cu doborare. Nu dobori avioane care lupta impotriva unui dusman comun, ISIS, chiar daca iti incalca spatiul aerian. Numai daca nu cumva sustii ISIS. Nu dobori avioane ale unei super puteri, chiar daca iti incalca spatiul aerian, stiind ca nu au intentii ostile tarii tale.

      Da` noi romanii avem niste proverbe si zicale referitoare la turci, din care amintesc 2: „cum ii turcu-i si pistolul”, iar cand ne piseaza cineva la cap, il intrebam: „ba esti turc, nu pricepi”? Astea doua spun mult despre turci.

      Turcii, s-au bazat intotdeauna pe forta, fiind repetenti la strategie. Istoria a demonstrat acest lucru.

      Turcii o sa si-o i-a pentru arhicunoscuta lor prostie traditionala.

      Apreciază

  17. mircea.v said, on noiembrie 24, 2015 at 8:11 pm

    Scuze ca postez aici, la un subiect asa fierbinte. Dar, toate sant stabilite cu mult inainte, si omul (la modul general) se minuneaza de „intamplarile” ce se „intampla”.

    Din categoria „Copiii vostri sant ai nostri”.
    Pe filiera: satana, jidovi, masonerie(francmasonerie), liberalism, socialism; anul 1902-1903.

    In cartea „Spitalul, coranul, talmudul, cahalul, francmasoneria” – dr. Nicolae Paulescu, se spune ca jidovii au inventat 2 sisteme sociale, politico-economice, liberalismul si socialismul, spre a distruge crestinismul. In principal, francmasoneria (tot creatie jidoveasca) s-a ocupat de implementare.
    Si, in completare la cele doua, au mai inventat anarhismul (apropo de cantecul celor de la clubul Colectiv in care se lauda anarhia.
    „Anarhismul
    Acest sistem – care serveste jidovilor ca un simplu instrument si care face apel la drojdia societatii, la vagabonzi, la raufacatori, la adevarati banditi, – este destinat sa completeze opera celor 2 sisteme precedente […]” )

    Ce spun liberalistii francmasoni referitor la familia crestina, educatia copiilor…
    Nota 525.
    Liberalistii francmasoni intervin si in familia crestina, – pe care ar voi sa o distruga, – si incearca sa micsoreze autoritatea tatalui, caruia i se ia educatia copiilor. La conventul din 1902, F. Debierre se exprima astfel: „Parintele de familie nu trebuie niciodata sa uite ca, in ceea ce priveste drepturile sale asupra propriilor sai copii, el le detine prin delegatie. El nu lucreaza, fata de copiii sai, decat ca delegat al societatii si, – dupa cum societatea nu-i permite sa otraveasca corpul copiilor, – tot asa ea nu-l lasa sa intoxice nici constiinta morala a acestor copii”. (C.R. du Convent de 1902, p 208; v. Prache, L.cit, p. 67). Iata ca si congresul Lojilor algeriene si tunisiene, din 1903, vorbeste in acest sens: „Considerand ca nimeni nu are dreptul sa impuna sau sa invete pe copii o religie oarecare; Considerand ca parintele de familie nu poate, – fara sa-si piarda drepturile asupra copiilor, – sa se atinga de viata, de moralitatea si chiar de patrimoniul lor, ca tot asa, el nu poate sa impuna copiilor principii care pervertesc inteligenta, – la o varsta cand ei sunt in imposibilitatea de a le discuta; Emite dorinta ca o dispozitie astfel conceputa sa fie adaugata Codului civil: Impiedicari formale sa fie facute parintilor… de a da sau de a invata, pe copii, o religie oarecare, – sub pedeapsa de a pierde puterea parinteasca… Si, in caz de infractie, bine constatata, copiii sa fie luati si sa fie confiati statului, pe socoteala parintilor”. (C.R. du 10-eme Congres maconnique des Loges de l’Afrique du nord, tenu a Tizi-Ouzou, Avril, 1903, p. 36; v. Prache, L. Cit, p. 71). […]

    Si socialistii…
    Nota 528.
    Ca si liberalistii, socialistii vor cu orice pret sa distruga familia crestina, – care, de altfel, nici nu exista pt talmudisti (vezi anterior) – , si ei preconizeaza, pentru a ajunge la acest scop: a) o falsa emancipare a femeii: „Femeia este stapana pe inima sa; ea o imparte cui ii convine. O relatie inceteaza de a-i place, libera este sa o rupa si sa-si poarte afectia in alta parte”. (Bebel, Die Frau, p 192). b) o educatie comuna a copiilor si o suprimare a autoritatii binefacatoare a tatalui in famile: „Important este sa se suprime radical autoritatea tatalui si puterea lui, ca si regala in familie… Copilul trebuie sustras acestei autoritati si trebuie pus sub tutela Statului… Copiii, nu sant si ei ca parintii? Pentru ce sa-i constrangi sa se supuie? Cu ce drept? Sa nu mai fie supunere, caci atunci nu mai este egalitate”. (Benoit Malon, Socialisme integral, Paris). Bineinteles ca asemenea ineptii sunt bune numai pt crestini… dar nu si pt jidani.

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 24, 2015 at 9:46 pm

      mircea.v

      foarte interesanta postarea !
      acum si-au realizat efectiv „crezul” de atunci. Batjocoritea tatalui se adreseaza in imagine la batjocoritea Tatalui Ceresc, draci imputiti si oameni infecti…..si-au dat mana aparent cu succes ….dar timpul ramas lor e SCURT, SCURT, SCURT !

      Apreciază

  18. JE said, on noiembrie 24, 2015 at 8:20 pm

    – Rusia distruge sursele de finanțare ale Statului Islamic. Turcia, principalul cumpărător de petrol de la SI, se răzbună!
    http://www.napocanews.ro/2015/11/rusia-distruge-sursele-de-finantare-ale-statului-islamic-turcia-principalul-cumparator-de-petrol-de-la-si-se-razbuna.html

    Apreciază

  19. marian said, on noiembrie 24, 2015 at 8:42 pm

    Asa cum poate, unii dintre voi va amintiti ca am tras alarma cu privire la gravitatea amenintarii turcilor, contra Rusiei, cand am citat un intreg articol pe aceasta tema, azi am aflat cu stupoare ca, Putin considera ca, NEAMICALA doborarea avionului SUHOI 24! Sa joace Putin cartea deceptionarii propriului popor? Sa fie aceasta fateta satanica a lui Putin? In compensati, va spun ca, situatia nu e pierduta si ca razboiul mondial nu e complet evitat. Se pare ca Rusia se apara de turci atacandu-i cu TRUPE TERESTRE insotite de 30 de tancuri T 90 (A), -dupa unii, un batalion de tancuri se indreapta spre granita cu turcii. Va fi amar de turci, daca Rusia va ataca. Americanii, au lasat pe turci din brate, APARENT. Ei vor sa intre in scena la final sa culeaga tot caimacul daca vor apuca.
    Scapa-ne Doamne de aceasta lume satanica!

    Apreciat de 1 persoană

  20. sherlock_holmes said, on noiembrie 24, 2015 at 8:51 pm

    @ Radu

    ” Greu de spus cine minte si cine spune adevarul.”

    Mai omule,SUA/UE/Israel se incheaga prin legile,politicile si modul lor de viata intr-o lume a lui antihrist,creare si sponsorizare a terorismului international,impunere a legilor destrabalarii si perversiunilor sexuale,scoaterea religiei crestine din scoli si din spatiul si discursul public,persecutarea inca soft a acestora,pervertirea copiilor,distrugerea democratiei prin parazitarea statului si a instrumentelor de aparare si buna functionare a acestuia cu oameni formati,cumparati,santajati si stricati prin scolile lor,inginerii si revolutii sociale prin agentii secrete,facebook,presiunea strazii toate imbracate in limbaj mieros si viclean,mass media centrala ca o prostituata ( prestitutie ) minte de ingheata apele….cum e greu de spus cine minte ?

    Haide sa luam cazul acesta,cu avionul doborit,luind in calcul chiar spusele turcilor si harta pe care ei au aratat-o cu traseul avionul rusesc.

    Daca avionul rusesc chiar ar fi incalcat granita turceasca ( nici o amenintare la adresa Turciei,nu era nevoie sa fie doborit chiar asa fiind ) i-ar fi luat doar secunde in spatiul turcesc,a se vedea unde linia roz intersecteaza pe cea albastra,ori turcii au afirmat ca timp de 5 minute i-au somat de 10 ori pe pilotii rusi sa se intoarca.Pai in 5 minute,la 900 de km pe ora,avionul era de mult in afara granitelor turcesti,cum spunea cineva,parca turcii i-au asteptat in mod special pe rusi ca sa ii doboare:

    http://sputniknews.com/politics/20151124/1030685713/social-media-reaction-downed-plane.html

    http://www.globalresearch.ca/president-putins-statement-on-russian-jet-fighter-shot-down-by-turkey-meeting-with-king-abdullah-ii-of-jordan/5491210

    Cititi si celelalte articole de pe globalresearch,sint scrise de oameni inteligenti ,evitati prestitutia din UE pe cit posibil…

    Sau altele:

    http://www.veteranstoday.com/2015/11/24/turkish-f16-fighter-shot-down-russian-su24-jet-over-syria-mod-confirms-video/

    http://sputniknews.com/politics/20151124/1030688092/russia-syria-military-close-to-cutting-off-isil-supply-routes.html

    http://sputniknews.com/middleeast/20151124/1030665306/russia-syria-electronic-warfare.html

    Cred ca rusii isi pot aduce si trupe terestre acum in Siria,le pot justifica cu usurinta.

    Apreciază

  21. picasso said, on noiembrie 24, 2015 at 10:01 pm

    Cum de a cazut avionul in Siria… daca era in spatiul Turciei?

    Apreciază

  22. mario said, on noiembrie 24, 2015 at 10:20 pm

    Este evident ca turcii si respectiv nato au cautat sa distruga avioanele rusesti. deorece din harta care am vazut-o la tv si pe net se observa ca avioanele rusesti mergeau paralel cu granita turco-siriana, pe partea siriana, si nu aveau intentia sa atace, sau sa intre in turcia.
    Iar la tv in romania daca ma uit imi vine sa vomit… Individul asta moise guran nu mai poate de dragostea pentru americani.. sa ii linga undeva

    Apreciază

  23. ihtiscrist said, on noiembrie 24, 2015 at 10:24 pm

    A venit vremea sa luam Constantinopolul inapoi. Dupa profetii, Rusia ii pune la punct pe otomani…

    Apreciază

  24. Paul222 said, on noiembrie 24, 2015 at 10:25 pm

    Iata si un prim raspuns al Moscovei

    Russia Deploys Maritime Air Defense After Jet Shot Down Over Syria
    http://sputniknews.com/middleeast/20151124/1030691269/russia-maritime-air-defense-syria.html

    De retinut:
    „To this end, the cruiser Moskva, equipped with Fort air defense system, similar to S-300, will assume position in the coastal region of Latakia. We caution that any targets, representing a potential danger for us, will be destroyed. Third: Contacts with Turkey on military lines will be discontinued.”

    Deci Rusia creaza practic o zona NO-FLY la granita cu Siria aducand acest distrugator echipa cu sistem aerian de aparare similar cu S-300.

    Putin trebuie sa raspunda dur la acest act inconstient altfel coalitia satanei isi va permite si mai multe…

    Apreciază

  25. Paul222 said, on noiembrie 25, 2015 at 1:33 am

    Se pare ca pe langa faptul ca turcii erau suparati ca Rusia le bombardeaza combinatiile petroliere cu ISIS mai erau suparati si pentru faptul ca ii bombardau pe rebelii „moderati” din Nord, care sunt Sirieni turci , aceeasi cu cei care i-au executat pe cei 2 piloti in timp ce se parasutau incalcand am inteles o conventie de la Geneva care interzicea asta.

    This is why the Turks shot down the Russian fighter
    http://snafu-solomon.blogspot.ro/2015/11/this-is-why-turks-shot-down-russian.html

    Apreciază

  26. sherlock_holmes said, on noiembrie 25, 2015 at 2:14 am

    Un ofiter Nato afirma ca avionul rus ar fi zburat 17 secunde pe teritoriul turcesc ( cred ca o minciuna si aceasta,in lumea inchegata a lui antihrist,spunerea unui adevar cit de mic ar duce automat la infarct,de aceea se si evita ).

    Chiar si asa,cum puteau turcii in 17 secunde sa trimita 10 mesaje de avertizare …sau le trimiteau pe cind avionul se pregatea de decolare ? Sau in timpul misiunii lui ? Ce-i cu cele 5 minute,astia se incurca in minciuni,pentru ca au picioarele scurte…

    Apreciază

  27. RomeoB said, on noiembrie 25, 2015 at 8:05 am

    Turcii au lovit in Siria, rusii raspund in Mediterana:

    „Am avertizat că fiecare țintă [din Mediterana] care prezintă o potențială amenințare va fi distrus”, a declarat generalul-locotenent Serghei Rudskoy în timpul unui briefing.

    „Toate contactele militare cu Turcia vor fi suspendate”, a adăugat el.

    http://www.stiripesurse.ro/rusia-muta-in-mediterana-dupa-ac-iunile-turciei-orice-pare-ostil-va-fi-doborat_974401.html

    Apreciază

  28. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 8:49 am

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20620290-oficial-american-avionul-rusesc-fost-lovit-spatiul-aerian-sirian-dupa-incursiunea-turcia.htm

    Super! Daca pina si americanii recunosc…Erdogan a cam patit-o…

    Apreciază

  29. vali said, on noiembrie 25, 2015 at 9:08 am

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 25, 2015 at 1:29 pm

      vali

      🙂

      Amin !

      Apreciază

    • vali said, on noiembrie 25, 2015 at 3:15 pm

      el

      Romania e de partea Turciei in povestea asta. S-ar putea ca rusii sa ne haleasca si pe noi o data cu turcii. Oricum ar fi, nu e nici o bucurie cand mor oameni nevinovati, indiferent de nationalitatea sau religia lor.
      Pana una alta Putin a fost si ramane un oligarh criminal de razboi. Iubesc poporul si sfintii rusi, dar conducatorii lor de azi sunt niste antihristi.

      ……. inca nimeni nu vorbeste nimic de China, care are armata de militari rezervisti + militari activi de 20 de milioane, adica 20 de mii de mii. Nu cred ca le da de mancare degeaba. Europa nici nu are loc unde sa ii ingroape pe toti daca ne invadeaza …..

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 25, 2015 at 7:43 pm

        vali

        iti place sau nu Rusia este SINGURA putere ortodoxa chiar daca e condusa de un om ca putin, Dumnezeu nu se impiedica in detalii de genul acesta si un tiran ca Irod NU a avut nici o putere sa opreasca Venirea lui Mesia , nici tiranii imparati romani din primele secole NU au putut opri raspandirea Crestinismului.
        Rusiei i s-a dat putere si ea are un ROL in destinul omenirii chiar daca ne place sau nu, Romania si-a ratat pana si destinul ei ca neam prin pacatele nepocaite de atatea generatii, erezia si inselarea , falsa credinta si falsa evlavie a poporului botezat de aceea va fi cu ea cele ce si-a agonisit ca soarta/rasplata si sa ne rugam sa nu dsipara cu desavarsire de pe harta inlocuite cu o biata ramasita..
        Se vor petrece toate dupa Judecatile Lui Dumnezeu si nu dupa sentimentalismele omenesti.
        Nimanui intreg la minte nu-i place si nu-si doreste razboiul si Dumnezeu Insusi NU INGADUIE decat cele ce ne sunt de folos dupa Judecatile Lui chiar daca noua ni se par amare.
        Si pentru poporul ortodox care nu s-a cercetat pe sine/pocait de buna de atata timp in vreme de pace voie vine vremea sa fie cercetat de NEVOIE in vreme de macel.

        vin vremuri extreme/grele pentru toate popoarele si pentru fiecare om in parte, altceva nu si.a agonisit omenirea din pacate (si prin omenire inteleg pe ORTODOCSI care sunt SINGURII care pot influenta destinul lumii)

        Apreciază

  30. […] TURCIA doboara un AVION RUSESC. La indemnul sau cu acceptul NATO? Ce urmeaza? […]

    Apreciază

  31. geo said, on noiembrie 25, 2015 at 12:00 pm

    Circula pe net o informatie referitoare la un asa numit Protocol de la Bagdad avand ca scop combaterea terorismului Statului Islamic – http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/23/iranul-irakul-si-siria-isi-vor-intari-cooperarea-impotriva-gruparii-statul-islamic-15-23-38. In acest protocol, tarile vecine Siriei (inclusiv Turcia) se angajau sa permita survolarea temporara (pentru tranzit) a zonelor lor de granita de catre aparate de zbor ce participa la misiunile militare impotriva Statului Islamic, dar iata ca turcii au dat reject la semnatura…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.