SACCSIV – blog ortodox

Video: MIHAI SILVIU CHIRILA despre REVOLUTIA tinerilor frumosi, liberi si fara Dumnezeu

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 21, 2015

   Cititi va rog si:

Secularismul vizează desfiinţarea religiei şi excluderea lui Dumnezeu din societate

 

Reclame

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sorin said, on noiembrie 21, 2015 at 10:21 pm

  frate Vasile te rog intra pe email. ti am scris acolo un mesaj

  Apreciază

 2. sorin said, on noiembrie 21, 2015 at 10:45 pm

  frate Vasile primesti mesajele mele?

  Apreciază

 3. marinela said, on noiembrie 21, 2015 at 11:05 pm

  Spune lucrurilor pe nume ca de obicei,nu se ascunde dupa vorbe si tactici ieftine.Mi-a placut intotdeauna stilul lui direct si fara ocolisuri,ce mai ,un adevarat apologet al Ortodoxiei,care nu are teama sa-L marturiseasca pe Dumnezeu ,asa cum ii sta bine unui crestin adevarat.Doamne,da-i putere si curaj sa lupte mai departe pt credinta si sa ne molipseasca si pe noi, ceilalti .

  Apreciază

 4. Paul222 said, on noiembrie 21, 2015 at 11:37 pm

  Fratilor iertati-ma dar fierb de furie cand vad astfel de cazuri. Alti romani lasati fara copii in Norvegia de Protectia Copilului https://timoteidinica.wordpress.com/2015/11/19/marius-and-ruth-story-english-version/ si in romana aici https://vaisamar.wordpress.com/2015/11/20/o-norvegie-infricosatoare-cinci-copiii-despartiti-in-mod-stalinist-de-parintii-lor/ cica nici n-au prezentat nici o decizie judecatoreasca nimic, asta deja e rapire a statului. Spuneti-mi va rog, am eu dreptul ca tata sa-mi apar familia chiar si cu pretul vietii de astfel de oameni? Daca sunt imbracati in uniformainseamna ca ei fac parte din stapaniri si eu trebuie sa-i respect sau pot daca e nevoie sa-i atac pentru a-mi proteja familia? Uitati-va si la acest clip daca sunteti tare de inima, sa ma ierte Dumnezeu dar prima reactie, pe langa furie , a fost sa-i blestem. Stiu ca e mare greseala a face asta dar efectiv asta era primul impuls. Este strigator la cer ce se intampla in vest si va marturisesc ca doar bunul Dumnezeu m-a ajutat sa nu patesc si eu la fel, dupa ce am avut o situatie in Anglia cu sotia ,motiv pentru care am si parasit tara – lucru pe care vroiam sa-l fac de vreun an jumate intrucat am simtit cat de satanist este sistemul in care lucreaza toti spalatii pe creier. Deci daca vine vreun lucrator din asta social fara vreo hartie sa-mi ia mie copilul, doar peste cadavrul meu mort va reusi. E corect asa sau fac pacat?

  Apreciază

  • mircea.v said, on noiembrie 22, 2015 at 11:28 am

   Si vor mai fi din astea strigatoare la cer, si din ce in ce mai infricosatoare. Dar, ce cauti tu roman, sa-ti parasesti neamul si sa te duci in alte tari?

   Primii care sant de vina sant parintii romani si apoi sistemul. Din moment ce stii ca vremurile sant cum sant, ca tarile ortodoxe sant ultima reduta si care va cadea ultima, ce cauti tu in tara care a cazut deja?

   Poate e un moment de reflectie si pt protestanti, lutherani… ca sa vada mai clar lucrurile. Oare de ce apar astfel de cazuri in tari protestante si nu in tari ortodoxe? De unde a pornit cu amprentare, biometrie, control… din tari protestante…, sau ortodoxe? Am mai scris, in sua amprenteaza bebelusul cum s-a nascut. E tara ortodoxa? E normal?

   Asta e, nu se poate si cu mamona si cu Dumnezeu. Ei cica sant cu Dumnezeu dar pleaca din tara pt mamona, chemati de mamona. Pai…?

   Apreciază

 5. Paul222 said, on noiembrie 21, 2015 at 11:46 pm

  Tot din acelasi caz, citez din engleza pentru ca nu gasesc in romana aceste detalii: „After meeting with their lawyer, Marius was able to look at the docket clarifying the legal accusations filed against them. Among other things, there was the accusation that the parents and grandparents are radical Christians and are indoctrinating the children. ” Deci oamenii nu au voie sa-si educe copii in spirit crestin ca altfel risca sa fie acuzati sa indoctrinare si sa ramana fara ei… sa fie asta consecinta abandonarii neamului romanesc si cautarea unui trai mai bun prin tarile materialist ateiste din vest? „Marius and Ruth met with a lawyer who informed them of their legal rights. The lawyer highlighted that the Barnevernet should have been presented parents with written legal accusations at the time of the arrest and that it was the baby’s right to remain with the mother while being breastfed. On Wednesday, Marius and Ruth were informed that their 3 month old baby was taken to Bergen, a city 4 hours away from their town.” Deci au luat inclusiv bebelus de 3 luni!!! Cum sa iei bebelus de la tata mamei sa-l duci in alt oras, fara nici o hartie prezentata, fara nici o justificare legala? Pai asta e rapire in toata regula! Cum Dumnezeu poti reactiona la asa ceva ca parinte? Cu ce e diferit de niste rapitori cu cagule care iti intra in casa prin spargere? Sa nu-i trimiti la Dumnezeu cu o pusca oare?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Paul222 said, on noiembrie 22, 2015 at 12:06 am

  Apreciază

  • Mihaela said, on noiembrie 22, 2015 at 3:39 pm

   Minunata batranica….Sa tot stai si sa o asculti, cum spune ea asa din suflet si cu multa credinta…

   Apreciază

 7. picasso said, on noiembrie 22, 2015 at 12:08 am

  Apreciază

 8. picasso said, on noiembrie 22, 2015 at 12:08 am

  Apreciază

  • mihai said, on noiembrie 22, 2015 at 4:43 am

   Erdogan a trecut deja la amenintari la adresa rusiei. Ft posibil ca turcia sa fie maturata dupe fata pamintului

   Apreciază

   • NIMENI said, on noiembrie 22, 2015 at 5:55 am

    Dumnezeu vrea sa-i piarda si le-a luat mintile !!!

    Apreciază

   • Radu said, on noiembrie 22, 2015 at 4:24 pm

    Sa nu cumva sa se intample pe dos…
    Nimeni nu matura cu nimeni nici Rusia cu Turcia sau invers.
    Turcia e in Nato asa cum bine stim.

    Putin si cu ai lui trebuie sa fie foarte atenti sa nu calce stramb pentru ca din pct de vedere strategic NATO are baze destul de aproape de granitele lor.Avantajul e in favoarea NATO din pacate.

    NATO va fi cea care va deschide focul cu vreun pretext fals asupra lor.
    Putin nu isi permite sa o faca pe rebelul si pe curajosul prea tare ca stie ca nu prea poate.
    Caderea URSS a pricinuit pierderi masive pentru ei din mai multe puncte de vedere.
    Zone strategice ale lumii care inainte erau asii lor din maneca acum nu mai sunt.

    E greu de refacut ce s-a pierdut nu e de mirare ca Gorbaciov e vazut la ei ca un tradatori de multi rusi.

    Apreciază

   • el said, on noiembrie 23, 2015 at 10:25 am

    Radu

    „nu e de mirare ca Gorbaciov e vazut la ei ca un tradatori de multi rusi”___ gobraciov chair ESTE UN TRADATOR, VANDUT ocultei.
    Spune parintele Arh Tavrion intr-unul din filmele sarea pamantui ca acest om gobaciov ” de la SATANA a fost !” pentru Rusia. Deci Duhul Sfant marturiseste ca gorbaciov de la satana este si ca omul satanei a lucrat in Rusia.nu se insela rusii care-l socotesc cum spui tu si NU DEGABA il Lauda mass-media controlata de stim noi cine din occident pe PORCUL gorbaciov ca „progresist” si „foarte bun” ” providential”….. desigur prin „providenta” diavolului ! caci comunismul adus de ei in Rusia a cazut ca sa fie inlocuit cu ceva si mai grozav

    Apreciat de 1 persoană

 9. Nimbus said, on noiembrie 22, 2015 at 11:23 am

  Apreciază

  • Radu said, on noiembrie 22, 2015 at 4:32 pm

   Nu te increde prea tare in ce zic astia in presa nimic nu e fara rost si logica pentru ei.
   Nu am avut rabdare sa vad pana la capat dar mult mai sigur ca fac misto de cei care cred in „teoriile conspirationiste” adica bascalie.

   In mass media sa nu ai incredere niciodata !
   Se amesteca multe adevaruri cu si mai multe minciuni si in final esti mai confuz decat inainte sa vezi emisiunea respectiva.

   Apreciază

 10. mircea.v said, on noiembrie 22, 2015 at 2:49 pm

  In contextul „tinerilor frumosi” si mai ales al parintilor acestor „tineri frumosi”, un text din Omilii la Matei – Sf Ioan Gura de Aur.

  Despre, incaltamintea(imbracamintea) de lux, tineri, parinti, educatia tinerilor de catre parinti.

  Textul se termina cu urmatoarele:
  „Un tanar, de a carui educatie nu te ocupi este ca un pamant intelenit pe care cresc multi spini. Sa aruncam, dar, asupra tinerilor focul Sfantului Duh, sa ardem dorintele lor rele, sa intoarcem ogorul sufletului lor si sa-i facem gata de a primi samanta. Sa aratam lumii pe tinerii nostri mai cuminti si mai intelepti decat batranii paganilor. Atunci e lucru de mirare, cand cumintenia straluceste in viata tanarului! Daca esti cuminte la batranete, n-ai mare merit; varsta te ajuta sa fii cuminte! Minunat lucru este sa fii linistit in mijlocul valurilor, sa nu te arzi cand esti in cuptor, sa nu fii desfranat cand esti tanar. ”

  Mai jos, tot textul:

  „ – Dar ce păcat este să porţi o încălţăminte frumoasă, strălucitoare, care vine bine pe picior? Poate fi numit acesta un păcat?
  – Vreţi să-i răspund aşa cum trebuie celui care vorbeşte aşa?
  Vreţi să-i arăt toată hidoşenia gândirii lui?
  Nu vă veţi supăra?
  Dar, mai bine spus, chiar dacă vă veţi supăra, nu-mi pasă. Voi sînteţi vinovaţi că vorbesc ca un nebun, voi toţi care nu socotiţi lucrul acesta păcat, voi care mă siliţi să mă năpustesc asupra luxului vostru.
  Haide, dar, să cercetăm şi să vedem ce mare este răul acesta!

  Câtă ocară, câtă batjocură nu meritaţi când vă brodaţi încălţămintea cu fire de mătase, cu care nu-i frumos să vă brodaţi nici hainele?
  Dacă dispreţuiţi spusele mele, ascultaţi glasul lui Pavel, care opreşte acestea cu multă asprime şi atunci veţi simţi batjocura.

  – Ce spune Pavel?
  „Femeile să nu se împodobească cu împletituri de păr sau cu aur sau cu mărgăritare sau cu haine scumpe”.

  De ce iertare mai poţi fi, oare, vrednic cînd Pavel nu îngăduie soţiei tale să poarte haine scumpe şi luxoase, iar tu întinzi luxul acesta şi la încălţăminte şi faci să se ostenească atâţia oameni ca tu să porţi luxul acesta plin de batjocură şi de ocară?
  Pentru aceste fire de mătase, pe care tu le iei şi le coşi pe încălţămintea ta, cu care împodobeşti pielea încălţămintei tale, se construiesc corăbii, se tocmesc vâslaşi, timonieri şi căpitani de corabie, se întind pânzele şi se porneşte în largul mării; oamenii îşi părăsesc soţiile, copiii şi patria; negustorul îşi încredinţează viaţa valurilor mării, se duce în ţări străine locuite de barbari, îndură o mulţime de primejdii.

  Poate fi, oare, o nebunie mai mare ca aceasta?
  În timpurile vechi nu era aşa! Bărbaţii se încălţau aşa cum se cade să se încalţe un bărbat! Dacă vom merge tot aşa mă tem că tinerii noştri cu timpul vor purta încălţăminte femeiască şi nu se vor ruşina! Şi mai grozav este că părinţii văd lucrul acesta şi nu se revoltă, ci-l socotesc indiferent.

  Vreţi să vă spun însă ceva mai grozav?
  Se cheltuiesc atîţia bani când printre noi sînt atâţia săraci!

  Vreţi să vă aduc în faţa voastră pe Hristos, mort de foame, gol, osîndit de toţi, înlănţuit?
  Nu meritaţi, oare, să vă trăznească Dumnezeu cînd nici nu-l băgaţi în seamă pe cel sărac, lipsit şi de hrana cea de toate zilele, iar voi vă împodobiţi cu atîta rîvnă încălţămintea?
  Hristos, cînd a dat porunci ucenicilor Săi, nu le-a îngăduit să aibă nici încălţăminte (Matei 10, 10); noi însă nu numai că nu vrem să umblăm cu picioarele goale, dar nici nu ne încălţăm cum trebuie să ne încălţăm.

  Poate fi, oare, o sluţenie mai mare ca aceasta?
  Poate fi o batjocură mai mare?
  Ca să împodobeşti pielea încălţămintei tale trebuie să ai suflet de femeie, să fii crud şi neomenos, să fii doritor de lux şi de lucruri fără de valoare.

  Cînd va mai putea să ia aminte la cele de neapărată trebuinţă un om care se ocupă cu aceste lucruri de prisos?
  Cînd va mai putea un tînăr ca acesta să se mai îngrijească de suflet sau să se gîndească că are suflet?
  Un om de nimic va fi omul care se vede silit să admire nişte lucruri ca acestea. Un om crud va fi omul care pentru acestea va trece cu vederea pe săraci.
  Un om lipsit de virtute va fi omul care-şi cheltuieşte cu acestea toată râvna sa.

  Cînd va mai putea să se uite la cer omul care se interesează de calitatea firelor de mătase, de strălucirea culorilor şi de florile brodate în pielea încălţămintei?
  Cînd va mai putea admira frumuseţea cerului omul care rămîne uimit de frumuseţea pielii încălţămintei sale şi se uită numai la picioare?
  Dumnezeu a întins cerul, a aprins soarele, ca să-ţi atragă spre înălţime privirile; tu, însă, la îndemnul diavolului, te sileşti să priveşti în jos şi la pămînt, cum fac porcii. Diavolul cel viclean a născocit schimonoseala aceasta ca să-ţi abată privirile de la frumuseţea cerului.
  Pentru aceasta te-a adus aici; iar Dumnezeu, Care-ţi arată cerul, este învins în sufletul tău de diavol, care ţi-arată pielea încălţămintei tale! Dar, mai bine spus, nu-ţi arată nici pielea – că şi pielea este opera lui Dumnezeu -, ci păcatul şi meseria pusă în slujba păcatului. Şi astfel tînărul, îndrăgostit de încălţămintea brodată cu fire de mătase, merge uitîndu-se în jos la pămînt, deşi a primit porunca să filozofeze despre cer! Se mandreste cu incaltamintea sa mai mult decat daca ar fi facut cine stie ce fapte de vitejie; cand iese in oras merge in varful picioarelor; este cuprins de griji si neplaceri zadarnice ca nu cumva sa i se murdareasca incaltamintea: iarna de noroi, vara de praf. Ce faci omule? Ai aruncat, cu nebunia aceasta, tot sufletul tau in noroi. Vezi ca este tarat pe jos si nu te uiti la el, dar ai grija de incaltamintea ta. Cunoaste odata rostul incaltamintei! Rusineaza-te de parerea ce ti-ai facut-o de rostul ei. Pentru aceasta a fost facuta incaltamintea, ca sa calci cu dansa glodul, noroiul si toata murdaria de pe jos! Daca nu vrei sa ti se murdareasca ghetele, atarna-ti-le de gat, sau pune-ti-le pe cap!
  Radeti cand ma auziti graind asa! Mie insa, imi vine sa plang de nebunia tinerilor acestora si de dragostea lor de lux. […]

  Se vede, dar, din aceasta ca un tanar ca acesta va fi zgarcit, josnic si lenes si va fi silit sa faca si multe alte pacate; va fi crud si iubitor de slava; si nimeni nu ma va contrazice; crud, pentru ca de dorul impodobirii pare ca nici nu vede pe sarac, ca isi impodobeste cu aur ghetele, dar trece cu vederea pe saracul lesinat de foame; iubitor de slava, pentru ca este invatat sa fie laudat de oameni chiar pentru toate fleacurile. […]

  Sa va spun, oare, si altele mai grozave decat acestea sau va sant de ajuns si acestea? Cred ca sant de ajuns. Trebuie, dar, sa-mi opresc aici cuvantul. Ca acestea le-am adresat celor care au totdeauna obiceiul sa spuna ca faptele osandite de mine nu sant cine stie ce pacate! Stiu ca multi tineri nici nu vor lua aminte la cuvintele mele, fiind imbatati de patima. Dar aceasta nu m-a facut sa tac. Parintii cu judecata si sanatosi la suflet vor putea, impotriva vointei copiilor lor, sa-i faca sa se imbrace si sa se incalte cum se cuvine. Sa nu spuna tatal: „Nu-i nimic aceasta!” sau: „Nu-i nimic aceea!” O astfel de judecata, da, o astfel de judecata a stricat totul. Ar trebui instruiti copiii nostri si in aceasta privinta!Sa-i facem sa fie, chiar in lucrurile mici, plini de cuviinta, mari la suflet, sa nu se uite la forma lucrurilor, ci la fondul lor; asa vor fi vrednici si in lucrurile mari. Ce este mai neinsemnat decat invatarea literelor alfabetului? Si totusi cu ajutorul lor ajung oratori, invatati, filozofi! Daca nu vor cunoaste literele nu vor cunoaste nici retorica, nici stiinta si nici filozofia!
  Cuvintele acestea nu le adresez numai tinerilor, ci si femeilor si fetelor. Si ele sant supuse, ca si tinerii, acelorasi pacate; ba cu cat mai mult fetelor, cu cat unei fecioare ii sta bine buna-cuviinta.
  Este timpul deci sa termin cuvantul cu o rugaciune. Rugati-va, dar, toti impreuna cu mine, ca mai cu seama tinerii Bisericii sa traiasca in buna-cuviinta si sa ajunga la batraneti cinstite. Ca nu este bine ca aceia care nu traiesc asa sa ajunga la batranete; dar pentru cei care traiesc in tinerete ca niste batrani, pentru aceia ma rog sa ajunga la adanci batraneti, sa fie parintii unor copii vrednici, sa bucure pe cei ce i-au nascut, dar mai inainte de toti pe Dumnezeu, Creatorul lor; sa alunge departe de ei orice boala sufleteasca, nu numai aceea cu privire la incaltaminte, nici numai aceea cu privire la haine, ci orice boala sufleteasca, orice pacat. Un tanar, de a carui educatie nu te ocupi este ca un pamant intelenit pe care cresc multi spini. Sa aruncam, dar, asupra tinerilor focul Sfantului Duh, sa ardem dorintele lor rele, sa intoarcem ogorul sufletului lor si sa-i facem gata de a primi samanta. Sa aratam lumii pe tinerii nostri mai cuminti si mai intelepti decat batranii paganilor. Atunci e lucru de mirare, cand cumintenia straluceste in viata tanarului! Daca esti cuminte la batranete, n-ai mare merit; varsta te ajuta sa fii cuminte! Minunat lucru este sa fii linistit in mijlocul valurilor, sa nu te arzi cand esti in cuptor, sa nu fii desfranat cand esti tanar. „

  Apreciat de 1 persoană

  • Radu said, on noiembrie 22, 2015 at 4:49 pm

   Un text foarte bun si plin de invataturi dar care pentru timpurile noastre pare desprins dintr-o utopie atat de departe par aceste idealuri de cei mai multi dintre noi.

   Asta se aplica pentru toata lumea nu numai pentru tineri sau pentru parintii tinerilor.
   Cine zice ca nu vrea sau nu a vrut macar o data in viata sa sa se imbrace bine sau foarte bine e un mare mincinos si ipocrit.

   Mai e si o capcana aici, multi lenesi si multi care nu vor sa faca nimic in viata ca sunt multi pierde vara din astia vor gasi scuze si motive ca sa nu isi faca un rost in aceasta viata.

   „Cine nu vrea sa munceasca, acela sa nu manance” (II Tes. III, 10)

   ” In felul acesta Sf. Apostol Pavel „leaga munca cu invatatura despre mantuire. Mantuirea sufera unde lipseste munca”. Aceasta cu atat mai mult, cu cat o viata de lene influenteaza defavorabil asupra omului, facandu-l o fiinta dezordonata (I Tes. V, 14), capabila chiar de furt (Ef. IV, 28). ”

   E usor sa ajungi de la o extrema la alta ori muncesti excesiv de mult si uiti de suflet sau esti lenes si te folosesti de scuze sa nu muncesti.
   Am citit si auzit ca la mai multe manastiri se obisnuieste ca monahii sa lucreze si sa spuna rugaciunile cam in acelasi timp.

   Apreciat de 1 persoană

 11. ayeaye20 said, on noiembrie 22, 2015 at 10:06 pm

  De ce nu se zice ca, cacatedrala nemantuirii neamului va fii una ecumenist eretic masonica

  Apreciază

 12. Anda said, on noiembrie 23, 2015 at 10:34 am

  Teologul Mihai Silviu Chirila spune lucrurilor pe nume, analizandu-le si din perspectiva treologica dar si din cea legala. Este foarte importanta marturia sa si cred ca n-ar fi rau daca cineva ar posta-o pe pagina de facebook a lui Iohannis.

  Apreciază

 13. octavpelin said, on ianuarie 4, 2016 at 3:35 pm

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: