SACCSIV – blog ortodox

BLACK FRIDAY. Ziua cand gloata nu se poate abtine

Posted in Uncategorized by saccsiv on Noiembrie 20, 2015

black friday _18

Foto: http://www.blackfridaynews.pl/jak-przygotowujemy-sie-do-dnia-zwanego-black-friday-122.html

Asta s-a intamplat anii trecuti:

 

Cine-i de vina?

 

Anunțuri
Tagged with: ,

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gabriel said, on Noiembrie 20, 2015 at 2:23 pm

  Cine-i de vina? Oamenii care gandesc, mananca, respira si se comporta, asa cum le spune televizorul…

  Apreciază

  • andrei-d said, on Noiembrie 21, 2015 at 3:59 pm

   Ne purtăm ca fiarele şi după aceea ne mândrim că suntem ortodocşi autentici…
   “Nu sunt de acord cu acei creştini de stil vechi care predică şi trâmbiţează că Tainele celor de pe stilul nou nu sunt valabile, deoarece nu ţin calendarul vechi. Într-adevăr, n-ar fi valabile, dacă preoţii ar cere ca noul sau vechiul calendar să se pogoare din cer pentru a sfinţi Cinstitele Daruri; însă ei cheamă Sfântul Duh, care sfinţeşte Cinstitele Daruri şi credincioşii se împărtăşesc cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Ceea ce spun ei este o mare amăgire şi erezie. Vai preoţilor nevrednici, şi mai mult celor care au vrăjmăşii între ei. Sfinţii îngeri participă la sfintele slujbe şi Liturghii cu frică şi spaimă, în vreme ce noi, oamenii păcătoşi, ne purtăm ca fiarele şi după aceea ne mândrim că suntem ortodocşi autentici, pentru că mergem după calendarul vechi şi credem că asta e de ajuns ca să ne mântuim.

   Hristos, care a venit în lume, nu ne-a învăţat despre calendarul vechi şi nou. Ne-a învăţat despre iubire, smerenie, blândeţe, răbdare, dreptate, înfrânare, cuminţenie. Citeşte Sfânta Evanghelie, izvorul adevărului şi luminii, şi vei vedea că nicăieri nu este scris despre calendare. Sfinţii Părinţi s-au sfinţit nu prin calendare, ci prin rugăciuni, posturi, privegheri şi alte nevoinţe, pe care le-au răbdat cu smerenie, pentru iubirea lui Dumnezeu. Şi cei ce se vor mântui, se vor mântui nu prin calendare, ci prin credinţa şi iubirea lor fierbinte pentru Dumnezeu şi prin faptele lor bune.

   Oricum, dacă calendarul acesta nu te mulţumeşte, urmează-l pe cel vechi. Însă să nu te amăgească vrăjmaşul că te vei mântui deoarece eşti pe stil vechi. Hristos, când i-a trimis pe ucenicii Lui în lume, le-a spus: „Să propovăduiţi Evanghelia pe tot pământul” şi „Cel ce crede în asta se va mântui”. N-a zis: Să propovăduiţi vechiul calendar şi cel ce va crede în el se va mântui.

   Domnul ne-a poruncit să-i iubim pe vrăjmaşii noştri şi să ne rugăm pentru cei ce ne calomniază şi ne ocărăsc. O parte a ortodocşilor o urăşte, o osândeşte şi o vorbeşte de rău, numind-o eretică, pe cealaltă parte. Nesocotesc cuvintele Domnului şi se numesc pe ei ortodocşi autentici! De vreme ce nu au iubire, nici ortodocşi nu sunt, nici nu se vor mântui. Căci pe cel ce n-are iubire, oricâte harisme ar avea – profetic, misionar etc. – nici chiar mucenicia nu-l mântuieşte“.

   (“Ne vorbeşte Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007)

   Sf. Vasile cel Mare spune ca nu numai ereticii sunt lipsiti de Harul Duhului Sfant, ci si schismaticii de pe stil vechi.
   Canonul 1: ” Căci începutul dezbinării s-a făcut prin schismă; iar cei ce s-au lepădat de Biserică n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comunicarea prin întreruperea succesiunii. Căci cei dintâi care s-au depărtat (n.n. Galaction) aveau hirotoniile de la Părinţi, şi prin punerea mâinilor peste ei aveau harul duhovnicesc; dar cei ce s-au rupt, devenind mireni, n-au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt, de la care ei au căzut; pentru aceasta Părinţii au hotărât ca cei botezaţi de dânşii ca de nişte mireni, venind la biserică, să se curăţească din nou cu adevăratul botez al Bisericii.”
   Deci stilistii, pentru ca pastreaza intreita afundare se pot primi in Biserica doar prin mirungere, prin iconomie, dupa canoanele 95 al Sinodului V-VI Ecumenic si 7 de la Sinodul II Ecumenic!

   Apreciat de 1 persoană

 2. JE said, on Noiembrie 20, 2015 at 2:27 pm

  – Adrian Severin: De ce atâta liniște-n oraș? Mai corect ar fi să vorbim despre “România mea”. A cui? În nici un caz a noastră. Înțeleg că ar urma proiectul „Transilvania mea”
  http://bit.ly/1SL3IXP

  – ACTIVISTII DIN ONG-URI VOR INUNDA GUVERNUL SI ADMINISTRATIA CENTRALA. CRITERIILE CARE SA LE FACA DRUMUL LIBER SUNT FIXATE DIN AFARA TARII. Dacian Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii de recrutare si evaluare a functionarilor romani
  http://bit.ly/1MYVkDY

  – Guvernul Cioloş intră în fondul de rezervă care în mod normal este folosit de stat pentru situaţii de maximă urgenţă, calamităţi sau tragedii Banii sunt folosiţi pentru finanţarea Ministerului ONG-URILOR LUI SOROS
  http://bit.ly/1Qy0o4v

  Apreciază

 3. Adrian said, on Noiembrie 20, 2015 at 2:31 pm

  De ce se numeste „black friday” aceasta nebunie ?!
  Cum s-a ajuns la aceasta denumire ?

  Apreciază

 4. Ioan said, on Noiembrie 20, 2015 at 3:10 pm

  programul android pas cu pas:

  Apreciază

  • el said, on Noiembrie 21, 2015 at 8:58 pm

   vai de capul lor de copii….material prost stricat intensiv…generatiile lui anticrist

   Apreciază

 5. isa said, on Noiembrie 20, 2015 at 3:50 pm

  Nu stiu daca merita atentia, decat din perspectiva faptului ca pentru noi Vinerea Neagra (sau Vinerea Mare) are o alta semnificatie: este ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit, pe Muntele Golgota.

  Apreciază

 6. Yogy TheBear said, on Noiembrie 20, 2015 at 3:53 pm

  Nu stiu cati sunteti la curent . Dar consumul , orcat l-ar stimula prin credite pe nimica , este in scadere sigura .
  Baltic Dry Index este un indicator economic care spune cate vase cu materie prima sunt pe mare la un moment dat , cu cat sunt mai putine vase pe mare , cu atat inseamna ca este nevoie de mai putina materie prima , este nevoie de mai putina materie prima pt ca consumul scade !! Cand cade economia asta artig
  ficiala va fii foarte rau , si este posibl ca si anul asta sa fie vanzari sub asteptari si economia sa pice dupa sarbatori . Mai departe …..

  Apreciază

  • silv said, on Noiembrie 20, 2015 at 5:22 pm

   Corect Si foarte repede ne apropiem de o marea deflatie, care din punct de vedere economic poate fi stopata doar cu un razboi…

   Apreciază

   • Yogy TheBear said, on Noiembrie 20, 2015 at 8:28 pm

    Nu am mentionat de razboi …pentru ca sper sa nu avem parte totusi ….
    Poate o sa ti se para ciudat ce spun … Dar am speranta ca poporul american se va trezi si ii va opri pe dementi ce conduc azi US si duc la distrugerea lor si a tuturor .

    Apreciază

   • Yogy TheBear said, on Noiembrie 20, 2015 at 8:32 pm

    Deflatia este necesara totusi…. Economia asta falsa este pe baza de inflatie….
    Desigur ca deflatia aduce falimente si alte rele …. dar este , sa zicem asa .. pedeapsa necesara pentru excesele din inflatie !!!
    Dar nimeni nu vrea sa isi asume aceasta realitate , de asta trebuie acoperita …
    Cum zicea Peter Schiff (care a scris o carte in care a prezis criza din 2008 la perfectie) : Inflatia este ca un drog … dupa inflatie vine durerea si starea de rau (deflatia) , ca sa te simpti iar bine te drogezi din nou (;inflatie) … Dar intr-o zi nu te mai satisface nici inflatia …. Si atuncea vine razboiul………………

    Apreciază

  • stef said, on Noiembrie 21, 2015 at 12:55 am

   Acelasi fenomen pentru fluxul camioanelor de marfa din SUA – In 2015 (primavara) s-au atins cele mai scazute valori si pe perioada verii au crescut foarte slab – Marfa nu se mai consuma

   Apreciază

 7. marius said, on Noiembrie 20, 2015 at 7:13 pm

  Buna seara!
  In urma cu o saptamana a avut loc la Onesti lansarea cartilor Parintelui Ieroschimonah Nil Dorobantu, invitat Parintele Ionel Adam, filmarea o gasiti aici https://www.youtube.com/watch?v=9EyC-AVMBMc

  Apreciază

 8. JE said, on Noiembrie 20, 2015 at 7:19 pm

  Apropo…
  Din categoria „prost sa fii, noroc ca esti” imbecilii mioritici isi lasa din nou barba. Pentru ca awareness… or something.

  Mioriticii sunt la fel de prosti si cultural marxisti ca si francezii si se bat cu „valoarea” in piept toata ziua.
  – Haideți să facem o campanie de awareness. Cioctombrie
  http://bit.ly/1t4Nqjj

  Adevarul este ca au avut profesori buni si de la cine sa invete:
  – Extreme Hipsterism
  http://bit.ly/1yq5FQx

  Cuoasteti metoda de manipulare a maselor: problema – reactie – solutie?

  Problema:
  – O grupare teroristă a luat cu asalt hotelul Radisson din Mali. Cel puțin nouă persoane ar fi fost ucise de jihadiști
  http://bit.ly/1jbgfYk

  Reactia:
  Este evident FRICA.

  Solutie:
  – Cumpăraţi-vă un Coran de Black Friday ! Nu se ştie când veţi avea nevoie !
  (acest articol este un pamflet)
  http://bit.ly/1S8YSn5

  CONCLUZIE:
  – Tinere frumos şi liber, eşti o oaie!
  (cu tot cu barba din dotare)
  http://bit.ly/1QT0fYD

  Era o vreme cand tatii ii invatau pe baieti cum sa-si creasca muschi si sa-si apere familia si comunitatea, nu cum sa-si creasca barbi inutile.

  Si nici stupizeni si idiotenii hipioate cu flori. Nu de alta, dar in anumite situatii daca nu faci „war” s-ar putea sa nu mai ai cu cine sa faci „love”.

  Apreciat de 1 persoană

 9. STOP RFID said, on Noiembrie 20, 2015 at 8:28 pm

  DESPRE REDUCERI
  Reducerile nu sunt altceva decat un reglaj economic si un calcul comercial, sa nu credeti ca va ofera cineva ceva. Dupa ce v-au muls de bani tot anul, prin preturi exagerate, MULTINATIONALELE PAPUSARILOR au pe stocuri o anumita cantitate de marfa, pe care trebuie sa o dea, deoarece in luna decembrie se face bilantul pe anul prezent. Pe scurt, black friday e o lichidare de stoc, asta ca sa vina cu marfa proaspata, e vorba de contracte si respectarea lor.

  Apreciat de 1 persoană

 10. marciusquintus said, on Noiembrie 20, 2015 at 9:40 pm

  Off topic -„atentat terorist” in America pe 26 noiembrie?

  Apreciază

 11. Alin said, on Noiembrie 20, 2015 at 9:41 pm

  text primit email, nu stiu daca e ceva credibil sau aberatii

  SĂRACA ŢARĂ BOGATĂ!”

  Toti iti vor binele!!! Nu`i lasa sa ti`l ia!!
  ‎”Viața e grea; mai ales dacă ești prost.” John Wayne
  “Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti.” (Parintele Arsenie Boca)

  Şi dacă tot am prezentat chestii pe care nu ştim cine le-a scris şi/sau dacă sunt adevărate, mai luaţi un comentariu despre textul de mai sus, găsit AICI:

  “La Rosia Montana metalul cel mai cautat nu este uraniul, wolframul, litiumul ori cobaltul… ci aurul. Nu este vorba de un zacamant de aur obisnuit, comun, masurabil prin puritate, asa cum suntem obisnuiti in 18 sau 24 de karate. Este vorba de un zacamant cu adevarat special, un zacamant unic in lume… Ei bine, este vorba de AURUL MONOATOMIC. Probabil ca uni dintre cititori, se intreaba ce este atat de special la el. Marturisesc ca la fel am interpretat si eu informatia pana cand am aflat despre calitățile și, mai cu seama de proprietatile lui terapeutice, fara insa a le ignora pe cele militare!
  Intamplarea – daca pot spune asa – a fost sa cunosc un „om”, cetatean roman, geolog de profesie, plecat din tara in urma cu 40 de ani, stabilit in Toronto, aflat in vizita la o ruda din Brasov. „Omul” avea contract cu o companie canadiana, companie angajata de Gabriel Resurse, concesionarul terenurilor de la Rosia Montana, pentru studii si prospectii geologice privind straturile si componenta solului. Intr-o discutie pornita de la o tema IT… povestea a curs spre Rosia Montana si comorile locului. Find din fire sceptic, am crezut ca vorbea doar aburii berii amestecate cu whisky. „Omul” vazand ca… nu-l iau in serios a scos din buzunar o cutie (cam cat una de chibrituri) din care a ales doua „pietricele” de culoare galben-rosiatica nu mai mari decat o boaba de piper. Mi le-a pus in palma si mi-a spus sa strang pumnul pentru un minut, apoi sa-i spun ce simt. (Cu o zi inainte, urcasem pe munte si aveam o febra musculara aproape generala: spate, brate, abdomen, gambe). La inceput… am luat-o ca pe o gluma, insa mi-am spus sa-i fac „jocul”, indemnat si de partenerii aflati la masa ce imi „sopteau” prin priviri sa „merg inainte”.
  Timp de 10 secunde nu am simtit nimic… apoi, am simțit o vibratie („omul”, care ma privea atent… zambi cu subinteles si ma intreba: „Simți!… Nu te speria. Lasa-l sa lucreze!”) Cei de la masa ma priveau ciudat, doi dintre ei bufnind in ras chiar. Dupa aproximativ un minut am deschis pumnul si am pus cele doua bobite pe masa. „Omul” mi-a spus: „Acum esti energizat. Fluxul energetic este stabilizat si te vei simti… cu totul alt om”. Primul efect vizibil a fost ca scapasem de febra musculara și simteam un plus de energie prin tot corpul. Intrebandu-i pe cei doi amici ai mei de ce i-a bufnit rasul… acestia mi-au spus: trebuia sa te vezi, ti se ridicase tot parul de pe brate si cap in sus de ziceai ca esti bagat la 220.
  „Omul” s-a ridicat de la masa, ne-a salutat si ne-a urat drum bun la intoarcerea acasa… Inainte de a pleca l-am intrebat ce erau cele doua „pietricele”. Mi-a raspuns soptit, aplecandu-se la ureche… tinere, este AUR MONOATOMIC si singurul loc din această lume in care se găseste este la Rosia Montana. Asta vor sa extraga de acolo.”

  Citeşte şi 18 argumente contra proiectului minier Rosia Montana RMGC (eco2)

  Apreciază

  • Spaceman said, on Noiembrie 21, 2015 at 8:25 pm

   Nu știi dacă asta cu aurul monoatomic este ceva credibil sau aberații. Îți spun eu ce este: ȘARLATANIE! Toate învățăturile despre „energii” ca energiile universului, vibrațiile energetice, bioenergii, flux energetic, aura energetică, energii pozitive – energii negative, energii telurice, yoga, cabala, masoneria : sunt șarlatanii drăcești, ca și ecologia, numerologia, astrologia și multe alte bazaconii printre care vrăjitoria, ghicitul în palmă, cafea etc. De aici și expresiile ca mi-am încărcat bateriile sau te simți epuizat, plin de energie sau stare de bine.

   Apreciază

 12. minionita said, on Noiembrie 20, 2015 at 11:06 pm

  Am comandat azi un laptop la emag. Acum vreo 4 zile era 999,99 ieri era in jur de 1300 azi era iar 999,99. Probabil ca si la noi ar fi la fel daca reducerile ar fi reale. Cred ca totusi trebuie sa fii ticnit sa iti risti viata pentru un ceva la reducere.

  Apreciază

 13. acadennis said, on Noiembrie 21, 2015 at 1:37 am

  FDA Approves First GMO Animal… Franken-Salmon to Be Sold with NO Label

  Apreciază

 14. tom beron said, on Noiembrie 21, 2015 at 5:29 am

  off topic dat MERITA vazut

  ps: aici se spune dspre CINE A FOST PATRONUL CLUBULUI DIN PARIS ..etc..

  Apreciază

 15. geo said, on Noiembrie 21, 2015 at 9:45 am

  https://www.hackread.com/anonymous-cloudflare-isis-blame-game/

  http://www.barnhardt.biz/2015/11/13/cut-the-crap-the-problem-is-islam-and-it-has-to-be-exterminated-period-2/

  http://www.popsci.com/these-biohackers-are-making-open-source-insulin

  http://nautil.us/issue/30/identity/how-the-western-diet-has-derailed-our-evolution

  http://arstechnica.com/tech-policy/2015/11/beware-of-ads-that-use-inaudible-sound-to-link-your-phone-tv-tablet-and-pc/?

  http://www.propublica.org/article/own-a-vizio-smart-tv-its-watching-you

  http://www.telegraph.co.uk/news/shopping-and-consumer-news/11989595/Apple-boss-Next-generation-of-children-will-not-know-what-money-is.html

  http://www.reuters.com/article/2015/11/02/us-health-preschoolers-screen-time-idUSKCN0SR20P20151102

  http://gizmodo.com/wifi-networks-can-now-identify-who-you-are-through-wall-1738998333

  http://www.thejournal.ie/eu-gmo-opt-out-2413905-Oct2015/

  http://www.gizmag.com/yamaha-shows-motorcycle-riding-motobot/40090/

  https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2015/10/27/senate-passes-controversial-cybersecurity-information-sharing-legislation/

  https://www.aclu.org/blog/speak-freely/court-chooses-ignore-overwhelming-evidence-nsas-mass-internet-spying

  https://www.rt.com/usa/319524-tampons-cotton-glyphosate-monsanto/

  http://news.cornell.edu/stories/2015/10/zeno-effect-verified-atoms-wont-move-while-you-watch

  http://www.nbcnews.com/tech/innovation/no-bank-card-required-citigroup-testing-eye-scanning-atm-n451661

  http://www.truth-out.org/opinion/item/33383-the-united-states-elite-forces-deploy-to-a-record-shattering-147-countries-in-2015

  Apreciază

 16. maria said, on Noiembrie 21, 2015 at 11:02 am

  deci am auzit undeva,dar nu mai tin minte,ca acum 100-200 de ani, pe vremea sclavilor, in ultima ineri din noiembrie era black friday: cel mai mare targ de sclavi din an…

  Apreciază

 17. marian said, on Noiembrie 21, 2015 at 11:09 am

  Fraților!!!!!
  O americancă a susținut o conferință ANTI-ISLAM înregistrată pe video şi făcută publică pe internet. Ea demonstrează că islamul e sistem politic de origine satanică şi NU RELIGIE! Ea descrie cu detalii fotografice greu de suportat pedofilia, prezentând în detaliu gunoiul care este islamul iar la noi, statul satanic România, le face mega-moschee pe când degeneratul de IOHANIS vrea arăboi aici, asta după ce a făcut acum 20 de ani???

  Apreciază

 18. haribo said, on Noiembrie 21, 2015 at 3:32 pm

  Stiu ca nu are legatura cu subiectul,insa vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre Maria Ghiorghiu
  http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/ La o interventie telefonica ,sapt aceasta a intrat un om de presa la o televiziune si spunea ca-i urmareste blog-ul de cativa ani,iar previziunile se adeveresc in proportie f mare.Femeia e ortodoxa dupa cum se vede,insa mesajele si viziunile care le primeste din copilarie sustine ea(iar istoric-ul blog-ului afirma ea, sta marturie)sunt la ordinea zilei.Personal am auzit-o luni cand a spus ca se pregateste un atentat in Bruxelles(azi vedem ca s-au anulat meciuri in Belgia si e alerta de grad4),va fi cataclism in Nepal iar in Romania va iesi lumea in strada din nou(pe Facebook se striga adunarea din cate am vazut).Eu am intrebat-o pe femeie,referitor la viziunile cu extraterestrii si ozn-uri daca stie ce spun Sfintii Parinti si apocalipsa despre ei,insa nu mi-a raspuns inca.E de studiat.

  Apreciază

  • el said, on Noiembrie 21, 2015 at 9:08 pm

   haribo

   si dracii cei mai prosti stiu ce pregatesc abjectiile alea salbaticite cu 2 neuroni …dracul pitonicesc al slugii care l-a intampinat pe Sf Ap Pavele era mai destept ca asta al acestei bietei femei care botezata ortodox fiind nu umbla sa se vindece de inselarea ei ci se bucura de „vedetismul” conferit ei de drac. jalnic! iar voi cascati gura la asa ceva ca si cum Biserica si Sf Parinti nu ne-ar fi invatat destule cat sa ne mantuim si sa ne ferim de inselarea celui viclean.

   Apreciat de 2 persoane

  • cosminmatiu said, on Noiembrie 21, 2015 at 9:20 pm

   Daca tin bine minte i-am spus acum un an, doi ca isi bat joc dracii de ea. Ii place situatia de a fi bagata in seama si are ceata ei de inselati care abia asteapta sa vada ce mai are de zis. E o simpla inselata de diavol.

   Apreciază

 19. lastunnegru said, on Noiembrie 21, 2015 at 4:46 pm

  off topic

  In 2012 SUA finanta si inarma ISIS.

  Michael Flynn fost director DIA: A fost o decizie sa finantam, inarmam ISIS

  Former DIA Director Michael Flynn: It was a decision to fund, arm ISIS

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  McCain accidentally reveals that USA wanted to arm ISIS

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  John McCains Reasons For Arming ISIL (ISIS)

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  US Senator John McCain: „I know ISIS intimately, I’ve met them and I talk to them all the time.”

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  CONFIRMED! McCain Posed with Known Terrorists in Syria

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  ISIS Leader Armed & Funded by U.S.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  ISIS shows off weapons cache allegedly airdropped by US

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  US aircraft receiving weapons ISIS night in eastern Libya near the border of Egypt

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Apreciază

 20. acelas said, on Noiembrie 21, 2015 at 6:34 pm

  cata „inocenta” si cata „lipsa de profesionalism” in randul autoritatilor franceze. Cum oare? 7 din cei 8 arestati in descinderea din cartier au fost eliberati. Bine, e nici nu s-au sinchisit sa inchida granitele dupa atentate ..

  http://jurnalul.ro/stiri/externe/atentatele-de-la-paris-7-din-cele-8-persoane-arestate-in-raidul-de-la-saint-denis-au-fost-eliberate-701592.html

  .

  Apreciază

 21. preotul said, on Noiembrie 21, 2015 at 7:42 pm

  Apare in zona Bacaului o noua ratacire, promovarea inselatului Nil Dorobantu .

  Apreciază

 22. lastunnegru said, on Noiembrie 21, 2015 at 8:36 pm

  off topic

  Alerta maxima in Bruxelles

  E alertă teroristă de nivel maxim în Bruxelles şi împrejurimi. Oraşul s-a transformat astăzi dintr-un loc vesel, plin de turişti, într-unul sumbru, cu vehicule militare pe străzi, lunetişti pe clădiri şi camioane ale armatei. Doar câţiva trecători s-au încumetat să înfrunte ploaia rece şi frica unor atentate.

  http://stiri.tvr.ro/alerta-maxima-la-bruxelles–o-celula-terorista-care-nu-a-fost-inca-identificata-pregateste-atentate_67664.html

  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/14894716/2/bruxelles1.jpg?height=399&width=600

  Apreciază

 23. lastunnegru said, on Noiembrie 21, 2015 at 8:44 pm

  off topic

  Scuze o poza nu a mers

  Apreciază

 24. el said, on Noiembrie 21, 2015 at 9:39 pm

  astazi a fost fratilor slavitul Praznic al Intrarii in Biserica al Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarea, Prunca Fecioara Imparateasa , Cea mai curata decat Cerurile si mai Inalta decat toata faptura !

  sa ne bucuram duhovniceste !

  Omilia 52 a Sfântului Grigorie Palama la Intrarea în Biserică a Maicii Domnului
  20 Noiembrie 2013 Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului Predici

  Dacă pomul cel bun după roadă se cunoaşte, iar pomul cel bun şi poame bune face, Maica a toată bunătatea, Născătoarea Binelui celui veşnic, cum nu va covârşi prin bunătate şi frumuseţe tot binele atât cel din lume, cât şi cel mai presus de lume?

  OMILIA 52

  Predică la Intrarea în Sfânta Sfintelor a Preasfintei Stăpânei noastre, Născătoarea de Dumnezeu

  Dacă pomul cel bun după roadă se cunoaşte, iar pomul cel bun şi poame bune face, (Mt. 7:16; Lc. 6:44), Maica a toată bunătatea, Născătoarea Binelui celui veşnic, cum nu va covârşi prin bunătate şi frumuseţe tot binele atât cel din lume, cât şi cel mai presus de lume? Căci puterea care a preaînfrumseţat toate, veşnica şi fără de schimbare icoană a bunătăţii, Cuvântul cel mai presus de toată bunătatea şi mai presus de fiinţă, mai dinainte de veci, Fiul Tatălui Celui Preaînalt, fiindu-i voia să-şi asume chipul nostru din negrăită iubirea Lui de oameni şi din milă faţă de noi, ca să cheme firea noastră din adâncurile iadului în care a fost trasă şi să o înnoiască fiindcă îmbătrânise şi să o ridice la înălţimea cea supracerească a Împărăţiei şi Dumnezeirii Sale, fiind unit cu ea după ipostas, a trebuit să-şi asume trupul, trup nou, dar în acelaşi timp şi [asemenea] cu al nostru. Pentru ca să ne înnoiască pe noi dintr-ale noastre, printr-o zămislire şi naştere după chipul naşterii noastre şi mai apoi, după naştere, prin hrănirea şi purtarea în braţe, făcându-se întru toate ca noi pentru noi, a aflat roabă potrivită întru toate şi călăuză neîntinată cu firea tocmai pe această Pururea Fecioară pe care şi noi o cântăm astăzi, a cărei Intrare de necuprins cu mintea în Sfânta Sfintelor o prăznuim acum. Pe aceasta a rânduit-o mai dinainte Dumnezeu cel mai înainte de veci spre mântuirea şi chemarea neamului nostru omenesc şi a ales-o între toate fecioarele cele din veac, nu doar dintre mai multe, ci dintre cele minunate din toate veacurile şi renumite pentru evlavia lor şi priceperea şi pentru folosul tuturor precum şi iubirea de Dumnezeu, pentru purtarea lor atât în vorbe, cât şi în fapte.
  Căci şarpele cel înţelegător şi începător al răutăţii s-a ridicat la început împotriva noastră şi ne-a tras pe noi în străfundurile iadului. Şi multe sunt cele prin care s-a ridicat împotriva noastră şi prin care a robit firea noastră: uciderea, pizma şi ura, nedreptatea şi viclenia, uneltiri şi comploturi şi pentru acestea şi altele ca acestea, are de la sine însuşi o putere aducătoare de moarte, el însuşi de la sine însuşi născând-o pe aceasta, ca unul care cel dintâi s-a despărţit de viaţa cea adevărată. Căci la început l-a pizmuit pe Adam, văzându-l pe el petrecând în locaşul bucuriei celei neprihănite şi străluminat de slava dumnezeiască şi înălţat de pe pământ la cer, în vreme ce el însuşi a fost lepădat cu dreptate. Atunci l-a pizmuit cu o furie şi mai întărâtată, încât a voit şi la moarte să îl aducă. Întrucât era pizmaş, şarpele cel înşelător şi cu adevărat urâtor de oameni, nu numai urâtorul Binelui a fost, ci şi născătorul uciderii s-a făcut pe care ne-a adus-o nouă, legându-ne prin ea cu vicleşug. Căci l-a tras spre batjocură prin tirania lui, în cel mai înalt grad şi în chip nedrept, pe cel zidit de Dumnezeu după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Or, înfricoşatul şi cu adevărat potrivnicul şi răuvoitorul diavol, fiindcă nu a îndrăznit să-l împresoare pe faţă, s-a folosit de vicleşug şi de răutate şi s-a apropiat de el prin şarpele cel sensibil, ca şi când i-ar da un sfat bun şi prietenesc, urmărind să îi răpească locul, făcându-l să uite [porunca dumnezeiască] şi, prin sfatul cel potrivnic lui Dumnezeu, să verse în om ca un venin puterea lui aducătoare de moarte.
  Aşadar, dacă Adam s-ar fi ţinut strâns de dumnezeiasca poruncă şi s-ar fi scuturat pe dată de sfatul cel rău şi potrivnic, atunci s-ar fi arătat biruitor asupra vrăjmaşului şi ar fi rămas mai presus de batjocura cea aducătoare de moarte, ruşinând după putere pe cel care îl lovea în chip pizmaş şi viclean. Dar el, de bună voie făcându-i loc, cum n-ar fi trebuit niciodată, a fost slăbănogit şi s-a făcut nefolositor şi apoi rădăcina neamului nostru a odrăslit în chip analog sieşi vlăstarele noastre muritoare. S-ar fi cuvenit ca noi să dăm la o parte batjocura şi să chemăm izbânda[1], să aruncăm de la noi veninul cel aducător de moarte din suflet şi din trup şi deîndată am fi luat viaţa şi încă viaţa cea înveşnicită şi fără de durere. Era aşadar de trebuinţă neamului nostru o rădăcină nouă, adică un nou Adam, nu numai fără de păcat, dar şi cu neputinţă de abătut şi întru totul nebiruit Care să poată ierta şi păcatele şi Care să-i facă fără de prihană pe cei vinovaţi, şi nu doar viu fiind, ci şi de viaţă Făcător, pentru ca celor ce s-au lipit de El şi care vin la El după neam, să le dea în schimb viaţă şi dezlegare de păcate, înviindu-i nu numai pe cei care au urmat după El, ci dăruind viaţă şi celor care au murit înainte de El.
  Pentru aceasta, sfântul Apostol Pavel, marea trâmbiţă a Duhului, strigă zicând: „Făcutu-s-a omul cel dintâi Adam cu suflet viu, iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viaţă” (I Cor. 15:45). Dar fără de păcat şi dătător de viaţă Care să poată ierta păcatele, nimeni nu este afară numai de Dumnezeu. Aşa încât era necesar ca nu numai om, ci şi Dumnezeu să fie noul Adam, mai mult chiar, să fie însăşi viaţa, şi înţelepciunea, şi dreptatea, şi iubirea, şi mila şi orice alt bine, fiindcă întru milă, întru înţelepciune şi dreptate urma să lucreze din nou înnoirea vechiului Adam şi învierea, de ale căror contrarii folosindu-se şarpele cel înţelegător începător al răutăţii a pus la cale izgonirea noastră şi moartea.
  Aşadar, aşa cum cel ce de la început a fost ucigaş de oameni a fost stârnit cu pizmă şi ură împotriva noastră la fel şi Începătorul vieţii a fost mişcat, prin nemăsurata iubire de oameni, spre noi. Căci dorind, în chip drept, mântuirea propriei făpturi, ceea ce însemna să o rezidească şi să o mântuiască, precum şi începătorul răutăţii acela a râvnit, în chip nedrept, pierderea zidirii lui Dumnezeu care era robită de el şi care zăcea sub tirania lui. Dar precum acesta prin nedreptate, vicleşug şi înşelare a lucrat biruinţa lui şi căderea omului, la fel Izbăvitorul, prin dreptate, prin adevăr a lucrat micşorarea până în sfârşit a începătorului răutăţii şi înnoirea propriei Lui făpturi. Dar despre înţelepciunea cu privire la această iconomie dumnezeiască nu este momentul să vorbim acum.
  Căci ţinea mai cu seamă de dreptate faptul de a ridica firea aceasta robită şi înjosită şi de a aduce izbânda şi să fie izbăvită din robie. Pentru aceasta a binevoit Dumnezeu să ia de la noi firea noastră prin această neînţeleasă unire după ipostas. Or, a uni în chip preaînalt acea curăţie mai presus de cuget cu firea noastră cea întinată era din rândul celor cu neputinţă. Căci numai un singur lucru era cu neputinţă lui Dumnezeu: să se unească pe Sine cu ceea ce era necurat; era nevoie deci ca mai înainte să fie curăţită firea noastră pentru unire. Pentru aceasta a şi fost nevoie de o fecioară cu desăvârşire neîntinată şi, în chip necesar, fără de prihană pentru zămislirea şi naşterea celui iubit şi dătătorului curăţiei, care a fost mai dinainte vestită, desăvârşită şi descoperită. Şi taina acesteia s-a lucrat prin multe fapte, neînţelese la vremea lor, dar toate s-au redus la una.
  Pentru aceasta şi noi azi prăznuim pe cele care s-au săvârşit atunci ca început pentru aceasta, de vreme ce din săvârşirea acelora sunt cunoscute mai bine cele care au dus la săvârşirea unei atât de mari minuni. Căci Cuvântul şi Fiul lui Dumnezeu împreună fără de început şi împreună veşnic cu Tatăl cel Preaînalt, fiind de la Dumnezeu, la Dumnezeu şi fiind El Însuşi Dumnezeu, fiu al omului se face, al acestei Pururea Fecioare. „Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci este acelaşi”, (Evr. 13:8) Necuprins cu firea, Neprihănit cu omenitatea „Care singur este, precum mai dinainte a mărturisit Isaia, Care păcat nu a făcut, nici nu s-a aflat în gura lui vicleşug” (Is. 53:9). Dar nu numai aceasta, ci şi singurul Care nu a fost zămislit în fărădelegi, nici nu s-a născut în păcate, precum David mărturiseşte în Psalmi despre sine şi despre orice om (Ps. 50:6), ca Unul Care, şi după aplecarea voii, este desăvârşit curat şi neîntinat, neavând nicidecum nevoie de a fi curăţit de ceva, fiind curat prin Sine Însuşi, pentru ca astfel pentru noi venind la noi cu dreptate şi totodată în chip preaînţelept să primească patima, moartea şi învierea. Căci mişcarea/impulsul către naşterea cea după trup fiind un act involuntar şi de neconceput pentru legea minţii. Deşi este biruit de unii prin constrângerea firii, în timp ce există şi unii care sunt hărăziţi naşterii de prunci în chip înţelept, totuşi, de la bun început, naşterea poartă semnele osândei, fiind stricăciune care spre stricăciune pururea naşte, fiindcă nu a păzit cinstea cea dintâi pe care firea noastră o avea de la Dumnezeu, ci asemănatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte, impulsul [de a naşte] devenind pătimaş.
  Pentru aceasta nu numai că a venit Dumnezeu între oameni, ci a venit [întrupându-Se] din Fecioară curată şi sfântă sau, mai curând, Preacurată şi Preasfântă, fiindcă a fost mai presus de orice întinăciune nu numai cu trupul, ci a fost fecioară mai presus şi de cugetele cele întinate care vin de la pofta trupului. Iar la această Fecioară, luarea în pântece [zămislirea], umbrită de Preasfântul Duh, nu a adus-o pofta trupului, ci bunăvestirea şi credinţa – întruparea lui Dumnezeu, care a covârşit orice minte şi cuvânt, ca fiind mai presus de rânduiala firii şi mai presus de cuvânt, fiindcă nu a stăpânit-o mai înainte vreo învoire pătimaşă sau vreo ispitire a poftei trupeşti. Căci aceasta era mereu sălaş Domnului prin rugăciune şi prin râvna duhovnicească („iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău” (Lc. 1:38) a grăit Fecioara către Îngerul Bunei Vestiri şi luând în pântece a zămislit. Aşadar, fiindcă tocmai această fecioară a fost găsită vrednică, ceea ce este cântată şi de noi astăzi, pe această pururi Fecioară a rânduit-o Dumnezeu mai înainte de veacuri şi a ales-o dintre toate fecioarele care din veac care au bineplăcut Lui.
  Şi vedeţi de unde îşi are obârşia această alegere! Dintre copiii lui Adam, minunatul Set a fost cel ales de Dumnezeu ( Fc. 4:26) pentru frumuseţea purtărilor lui şi pentru buna rânduială a simţurilor şi pentru buna cuviinţă a virtuţilor, arătându-l pe el ca pe un cer însufleţit. Şi pentru acestea a dobândit alegerea Set, din care Fecioara aceasta avea să odrăslească, potrivita căruţă a lui Dumnezeu celui mai presus de ceruri, care a chemat pe toţi oamenii la cereasca înfiere.
  Pentru aceasta se şi numesc fii ai lui Dumnezeu tot neamul lui Set, pentru că din neamul acestuia a binevoit a odrăsli fiul omului pe Fiul lui, fiindcă şi Set se tâlcuieşte Înviere sau, mai degrabă, reînviere cea care este în primul rând Domnul Cel ce a făgăduit şi dăruit viaţă fără de moarte celor care cred întru El. Dar cât de mare este tipul corespunzător! „Căci Set s-a născut din Eva” precum ea însăşi zice „în locul lui Abel”( Fc. 4:25) pe care l-a ucis Cain pizmuindu-l, iar Hristos S-a născut din Fecioara cu firea în locul firii lui Adam pe care l-a ucis, pizmuindu-l, începătorul şi întâistătătorul răutăţii. Dar Set nu l-a înviat pe Adam –căci chip al învierii s-a socotit- pe când Domnul nostru Iisus Hristos pe Adam l-a înviat căci El este adevărata Viaţă a oamenilor şi Învierea prin Care şi cei de la Set, după nădejde, au fost învredniciţi de dumnezeiasca înfiere, fiind numiţi fii ai lui Dumnezeu, de vreme ce este limpede că întru această nădejde sunt numiţi fii ai lui Dumnezeu, adică de la cel dintâi care a chemat [numele Domnului] care a şi primit alegerea. Iar acesta unul şi întâiul era Set însuşi care, după cum este scris de Moise „cel dintâi a nădăjduit să cheme numele Domnului Dumnezeu” (Fc. 4:25). Vedeţi că după nădejde a dobândit dumnezeiasca numire?
  Aşadar avându-şi obârşia de la aceşti fii ai lui Adam, alegerea celei ce avea să fie Maica lui Dumnezeu, după cunoaşterea Lui cea de mai înainte şi desăvârşită între neamurile vremii, a coborât până la regele şi profetul David şi la urmaşii tronului şi neamului lui. Şi fiindcă era deja timpul pentru plinirea acestei alegeri, au fost aleşi Ioachim şi Ana, din casa şi din seminţia lui David, căci erau fără de copii şi au trăit în înfrânare şi fiindcă erau cei mai buni în ceea ce priveşte virtutea dintre cei care îşi aveau obârşia din David, după neam şi după petrecere. Acestora care au cerut de la Dumnezeu prin nevoinţă ascetică şi prin rugăciune, dezlegarea nerodirii lor, urmând ca rodul născut din aceştia să fie adus înainte între copiii făgăduiţi lui Dumnezeu, tocmai acestora s-a făgăduit de la Însuşi Dumnezeu şi s-a dăruit lor Maica Domnului de azi, ca fiind astfel născută din mulţime de virtuţi cea Atotvirtuoasă şi din felurite chipuri de înfrânări, Preacurata să ia rod în pântece, unind înfrânarea cu rugăciunea şi nevoinţa, să devină născătoare în feciorie şi născându-L cu trupul întru nestricăciune pe Cel născut cu dumnezeirea din feciorelnic Tată mai înainte de toţi vecii. O întraripare a unei asemenea rugăciuni! O neîmpiedicare pe care a aflat-o la Domnul!
  Dar fiindcă aceia astfel au dobândit prin rugăciune unele ca acestea şi au văzut pogorându-se în faptă dumnezeiasca făgăduinţă către ei, s-au străduit şi ei să-şi împlinească făgăduinţa făcută către Dumnezeu, ca nişte iubitori de adevăr, iubitori de Dumnezeu şi iubiţi de El, de îndată ce a fost înţărcată au adus-o înaintea sfântului altar al lui Dumnezeu şi înaintea sfinţitului Lui ierarh pe cea cu adevărat sfântă şi fiica Domnului şi acum Fecioară şi Maică a lui Dumnezeu. Şi deşi era încă la o astfel de vârstă, fiind plină de harurile cele dumnezeieşti şi desăvârşit împlinită cu mintea şi cunoştinţa, totuşi mai mult decât celelalte care se desăvârşiseră mai înainte de ea şi între care s-a arătat că nu a avut nevoie să fie adusă de alţii, ci ea însăşi din propriul ei imbold către Dumnezeu printr-o cunoştinţă nemijlocită, ca şi cum i-ar fi crescut aripi de la sine fiind purtată spre sfânta şi dumnezeiasca sete şi dragoste şi având o asemenea vrednicie, prin ea însăşi, a aflat calea şi sălăşluirea în Sfânta Sfintelor.
  Iar când a cunoscut arhiereul Domnului că de la sine (eoiken) copila avea harul cunoştinţei lui Dumnezeu, mai mult decât toate celelalte, se cuvenea să o şi învrednicească mai mult decât pe toate celelalte de sălăşluirea în Sfânta Sfintelor şi să-i încredinţeze pe toţi de aici prin cele petrecute de dragostea ei şi de conlucrarea şi alegerea lui Dumnezeu, Care a trimis acolo de sus prin îngerii săi negrăită hrană Fecioarei prin care a întărit-o cu firea în [lucrarea] celor mai bune, pe cea care era şi cu trupul mai curată şi mai presus şi decât cele netrupeşti, păzind-o şi desăvârşind-o, având cugetele cereşti şi supuse. Nu numai că a intrat doar în Sfânta Sfintelor, ci şi sălaş aflând acolo, ca una care a fost închinată lui Dumnezeu, nu pentru o perioadă de puţini ani, fiindcă prin ea cerurile se vor deschide la vremea potrivită şi vor fi date spre sălaş veşnic celor care cred naşterii ei minunate.
  Astfel aşadar şi pentru aceasta, cea aleasă între cei aleşi din veac, arătându-se ea însăşi Sfânta Sfintelor, ceea ce a avut trupul mai curat şi mai dumnezeiesc decât cele mai curate duhuri, astfel încât să se arate nu numai primitoare a dumnezeieştilor cuvinte, ci şi primitoare a Însuşi Cuvântului celui Unul născut şi ipostatic al Tatălui celui fără de început, a fost astăzi în chip preadrept aşezată în cel mai de taină altar ca o comoară a lui Dumnezeu folosită la vreme, precum s-a şi întâmplat, pentru îmbogăţirea şi înfrumuseţarea mai presus de frumuseţe şi decât toată frumuseţea. Astfel şi pentru aceasta, se slăveşte ca maică şi Fecioară, în toată puterea cuvântului şi înainte de naştere, şi după naştere. Iar noi, cugetând adânc la mântuirea noastră ce s-a lucrat nouă prin ea, să aducem ei mulţumire şi cântare din toată puterea. Căci dacă femeia cea plină de recunoştinţă despre care se pomeneşte în Sfânta Evanghelie că auzind şi numai puţin din cuvintele mântuitoare ale Domnului, i-a dat în schimb slavă maicii Lui, fericind-o, cu glas mare din mulţime a strigat către Hristos, zicând: „fericit pântecele care te-a născut şi sânii la care ai supt” (Lc. 11:27). Iar noi toate cuvintele vieţii veşnice avându-le scrise de la aceasta şi nu doar câteva cuvinte, ci şi minunile şi patimile şi, prin ele, învierea din morţi a firii noastre, şi înălţarea la ceruri, şi viaţa cea fără de moarte făgăduită nouă, şi mântuirea cea fără de schimbare, cum nu vom preamări cu laude şi nu vom ferici fără încetare pe maica celui ce ne-a adus nouă mântuirea, Maica Dătătorului de viaţă, prăznuind laolaltă şi zămislirea, şi naşterea, şi mutarea sălăşluirii ei în Sfânta Sfintelor?
  Dar acum să ne mutăm şi noi înşine cu mintea de la pământ la cele înalte şi să ne schimbăm de la trup la duhul. Să ne întoarcem dorul de la cele vremelnice către cele dăinuitoare. Să ne înţelepţim plăcerile cele trupeşti care se nasc ca o atracţie în suflet şi care după puţină vreme se trec, să râvnim la darurile cele duhovniceşti. Astfel încât să rămânem fără de prihană. Să smulgem din vârtejul cel de jos obişnuinţa trupului nostru, iar cugetul să îl ridicăm la sălaşurile cele cereşti, în Sfânta Sfintelor de acolo, înlăuntrul căreia şi Fecioara locuieşte acum.
  Căci astfel ajung la ea în chip folositor pentru noi cu o îndrăznire bineplăcută lui Dumnezeu şi cântările noastre de laudă şi rugăciunile noastre către ea şi dobândind-o mijlocitoare pentru bunătăţile cele prezente şi cele viitoare şi dăinuitoare să fim fii moştenitori, cu harul şi iubirea de oameni al Celui născut dintr-însa pentru noi, al Domnului nostru Iisus Hristos Căruia se cuvine slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Cel fără de început Părintelui Lui şi cu Cel împreună veşnic şi de viaţă făcătorul Lui Duh, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin.

  (Sfântul Grigorie Palama, Omilii vol III, 2007, București, Anastasia)

  [1]Joc de cuvinte, izbânda în greacă este nikh/ care apare şi ca nume al Mântuitorului întipărit pe prescură, însemnând Iisus Hristos mântuieşte. Să chemăm izbânda vrea aşadar să spună totodată să chemăm numele lui Iisus Hristos Biruitorul.

  Apreciat de 1 persoană

 25. Iones said, on Noiembrie 21, 2015 at 10:03 pm

  Norvegia: Protectia Copilului din Barneven au luat cei 5 copii ai unui roman casatorit cu o norvegianca

  O familie creştină din Norvegia se confruntă cu o situaţie incredibilă pentru spaţiul european. Toate redacţiile din România au primit un apel disperat din partea fratelui cetăţeanului român, căsătorit cu o norvegiancă, care au rămas luni fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Barnevern.

  http://www.stiricrestine.ro/2015/11/20/semnati-petitia-pentru-sustinerea-familiei-marius-si-ruth-bodnariu-din-norvegia/

  Apreciază

  • hilohi bogdan said, on Noiembrie 22, 2015 at 2:45 am

   la ,,noi” toate se întâmplă ,, mai târziu”…,,afară” toate se întâmplă ,,mai devreme”…tuşe ,,groase” pt. Naivi…Dumnezeu să-l ajute !

   Apreciază

 26. preotul said, on Noiembrie 23, 2015 at 9:30 pm

  el vezi postarea lui marius despre lansarea de carte de la Onesti.La min.32 – 34, Nil considera pe Veronica de la Vladimiresti si Petrache Lupu instrumente ale Teofaniei prin care vorbeste Hristos. ,min 42,40 promova impartasania deasa cu spovedanie dar fara sa tina cont de oprelistele canoanelor, el insasi caterisit slujea Liturghia mereu min. 1.24.15 si 1.43.30 prin suri, paduri, grajdiuri, acoperisuri, ulite ,etc.Nil spunea despre sine, vin din Cer si ma duc in Cer, min 1.15.45, se credea nebun pentru Hristos pe ceilalti clerici nebuni pentru satan min 55.20 – 56.30, a invatat sa coboare mintea in inima de la Boca, etc. Cred ca trebuie oprita aceasta ratacire din fasa. E periculos faptul ca pr. Ionel Adam pune aceste carti pline de senzational in mana unui popor fara constiinta ortodoxa, devenind astfel un promotor de secta.

  Apreciază

 27. ioana said, on Noiembrie 24, 2015 at 7:02 pm

  „preotul”
  ai perfecta dreptate. Nil Dorobantu a fost diagnosticat de doi mari specialisti, cu delir paranoid pe fond epileptic, drumomanie etc. De o mare inteligenta, f.bine pregatit teologic, mintea lui, ca si a altor oameni f.destepti a luat-o razna. Era extrem de atasat de Vladimiresti (unde ” a cunoscut toata puterea teofanica a Veronicai si a lui Silviu, viitorul preot Ioan). Arsenie Boca avusese nu stiu ce „viziuni” cu Nil si ii zicea „ortacul”.
  Mergea din manastire in manasire, cu tot felul de asa zise credincioase dupa el, starnind adevarate furtuni prin predicile lui stufoase si apocaliptice. Parintele Zenovie de la Nichit l-a primit o perioada acolo, dar l-a alungat dupa ce i-a tras o bataie zdravana pt.prostiile pe care le facuse. A fost caterisit, da, urmarit de securitate ca era „bolnav” si provoca tot felul de „nebunii” pe unde merge, nu din alte motive. A scris cate ceva, nu stiu cat de profund teologic, dar intrun „stil ciudat”, a murit dupa cutremurul din ’77, cica „dubios”, iar mai nou, mormantul unde a fost ingropat a fost gasit gol. Sunt teologi care fac o legatura intre promovarea „curioasa” a lui Nil Dorobantu si asa zisa „biserica secreta”. Este extrem de sustinut de o grupare de la Onesti, teologi, scriitori, ziaristi si „bagatori in seama”, care ii publica manuscrisele, ii fac publicitate cu orice ocazie si-l promoveaza asiduu. Nu stiu care e scopul{Material???}, dar totul e o nebunie…frate „el”, daca citesti postarea mea, poti sa te interesezi de acest Nil Dorobantu si sa-mi spui parerea, la care tin f.mult.

  Apreciază

 28. preotul said, on Noiembrie 28, 2015 at 12:39 pm

  Cel ce n-a ajuns nepătimitor nu știe ce este nepătimirea, ba nici nu poate crede că este cineva astfel pe pământ. Căci cel ce nu s-a lepădat mai întâi de sine și nu și-a golit cu bucurie sângele său pentru această viață cu adevărat fericită, cum va bănui că a făcut cineva acestea ca să dobândească nepătimirea? La fel cel ce-și închipuie că are Duhul Sfânt neavând nimic, auzind de lucrările Duhului sălășluite în cei ce au de fapt pe Duhul Sfânt, nu va crede că există cineva în generația de azi lucrat și mișcat de Duhul dumnezeiesc sau ajuns la vederea Lui în chip conștient și simțit, asemenea apostolilor lui Hristos și sfinților de altădată, Căci fiecare judecă din starea ce o are el și pe cele ale aproapelui, fie că e vorba de virtute fie că e vorba de păcate. Ucenicii oamenilor îi socotesc nebuni pe cei învățați de Dumnezeu. Căci aceștia, fiind afară de lumina dumnezeiască și neputând vedea minunile din ea, pe cei ce sălășluiesc în lumină și văd, și învață din ea îi socotesc rătăciți, câtă vreme ei înșiși sunt departe și nepărtași de bunătățile tainice ale lui Dumnezeu
  Sfântul Simeon Noul Teolog – Cele 225 capete teologice și morale -Filocalia 6

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: