SACCSIV – blog ortodox

11.5 si 11.3 inseamna 11.13.15? Atentatul de la Paris a fost prevazut de coperta The Economist?

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 14, 2015

Va amintiti celebrul desen 11.3 si 11.5?

dirt

Iata si ce scria la vremea aceea Vigilant Citizen:

Partea din dreapta jos a coperţii arată unele simboluri mai criptice. Există o grămadă de pământ pe jos și două săgeți pe care e scris 11.5 și 11.3. Sunt aceste date demne de memorat? De ce sunt alături de o grămadă de pământ? Dacă consideri aceste cifre ca fiind coordonate în spaţiu, ele indică un loc undeva în Nigeria. Să afişeze numere care pot fi cu adevărat înțelese doar de “cei care știu” este unul dintre hobby-urile preferate ale Elitei oculte.

Stând în fața grămezii, este Alice din Țara Minunilor privind în sus către pisica de Cheshire.

cat

Această pisică emblematică este cunoscută pentru capacitatea pe care o avea de a dispărea cu totul, lăsând vizibil doar rânjetul ei înfiorător. Prin urmare, vedem o altă aluzie la o lume a fanteziei, iluziei și înșelăciunii așa cum este percepută de către Alice – o reprezentantă a maselor. Împreună cu includerea oarecum inutilă a lui David Blaine – un magician – coperta amestecă evenimentele lumii reale cu iluziile.

Cititi va rog mai multe la:

FOTO: Coperta publicaţiei THE ECONOMIST 2015 este plină cu simboluri criptice şi predicţii cumplite. O analiza VIGILANT CITIZEN

Cititorul marciusquintus emite insa o ipoteza:

11.5 si 11.3

inseamna

11.13.15
Cititi va rog si:

FLAUTUL FERMECAT de pe coperta THE ECONOMIST 2015 era o PREDICTIE despre INVAZIA ISLAMICA a Europei?

UPDATE

Cititorul Calator vine cu o completare foarte importanta:

O posibila referinta la Paris – tabloul din coltul de jos al imaginii, din imediata apropiere a sagetilor este unul din tablourile celebre ale lui Da Vinci (La Belle Ferronniere), si e expus la Luvru. Un link catre descrierea atasata portretului, in muzeu:

http://cartelen.louvre.fr/cartelen/visite?srv=car_not_frame&idNotice=13835

 

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mario said, on noiembrie 14, 2015 at 10:41 am

    Dar oare ce tablou e acela din imagine? seamana cu mona lisa din Luvru, insa sigur nu e acela. Poate cineva sa ne spuna exact ce pictura este? ca si asta ne poate clarifica daca are vreo legatura cu Paris-ul.

    Apreciază

  2. john said, on noiembrie 14, 2015 at 11:11 am

    SFÂRŞITUL OMULUI-o carte ce trebuie citita

    Ascultati ce spune Monahul Teodot,aici:

    Apreciat de 1 persoană

    • botaceala said, on noiembrie 14, 2015 at 11:39 pm

      John@,spune-mi te rog,cum pot descarca si eu aceasta carte in format pdf,ca am incercat sa iau de pe google,chiar pdf si nu imi merge,desi alte carti le pot lua pdf,in afara de acesta carte si tare mult doresc sa o am si eu.Doamne ajuta!

      Apreciază

  3. Calator said, on noiembrie 14, 2015 at 12:31 pm

    O posibila referinta la Paris – tabloul din coltul de jos al imaginii, din imediata apropiere a sagetilor este unul din tablourile celebre ale lui Da Vinci (La Belle Ferronniere), si e expus la Luvru. Un link catre descrierea atasata portretului, in muzeu:

    http://cartelen.louvre.fr/cartelen/visite?srv=car_not_frame&idNotice=13835

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 14, 2015 at 12:47 pm

      Calator

      Multumesc.

      Apreciază

      • Calator said, on noiembrie 14, 2015 at 1:48 pm

        Ma intreb ce cauta si Napoleon in grup, salutandu-ne cordial pe toti, cu o mana de alta culoare decat propria fata, dar in ton cu fetele liderilor mondiali actuali.

        Apreciază

  4. Mălin said, on noiembrie 14, 2015 at 12:52 pm

    Totuşi, unde sunt tinerii frumoşi, liberi şi deştepţi din Paris, că nu i-am văzut ieşind în stradă să protesteze?
    Am înţeles vor o ţară ca afară? cu islamişti sau fără ?

    Apreciază

  5. mihai444 said, on noiembrie 14, 2015 at 1:01 pm

    http://www.antena3.ro/externe/bashar-al-assad-atentat-terorist-paris-324350.html „Franţa a descoperit vineri seară o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani”, a declarat liderul regimului de la Damasc, contestat puternic de Administraţia Francois Hollande.

    Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste. Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

    Apreciază

    • mihai444 said, on noiembrie 14, 2015 at 1:05 pm

      Apreciază

      • stef said, on noiembrie 14, 2015 at 1:35 pm

        Amerlocii regrupeaza bandele de canibali islamisti cu elicopterul… In presa potailor paduchioase – Nimic!

        Apreciază

  6. Alina said, on noiembrie 14, 2015 at 1:18 pm

    Poate vine ca 11.3 e 13.11 – atentat in Paris? Iar 11.5 e 15.11 si ne asteapta iar ceva?
    Iertati, Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Calator said, on noiembrie 14, 2015 at 1:42 pm

      Cineva a sugerat deja pe blog ca ar putea fi vorba de 11. 13.15., adica exact data in care au avut loc atentatele.

      Apreciază

    • Calator said, on noiembrie 15, 2015 at 12:18 am

      Daca 11.3 e codul pentru 13/11, atunci ar fi plauzibil ca prin analogie 11.5 sa marcheze un eveniment similar in 15/11. Cele doua sageti sunt identice.

      Apreciază

    • Calator said, on noiembrie 15, 2015 at 3:28 am

      E posibil ca (Doamne fereste) un al doilea atac, poate chiar azi, 15 noiembrie, sa aiba loc undeva la vest de Franta? Nu stiu daca pozitia sagetilor da informatii geografice reale. Anglia? SUA? Oricum sunt in locatii diferite. Nu intra in acelasi punct in pavaj. Obama si Holland par sa fie pe traiectoria lor. Mai e si Alice acolo…

      Apreciază

  7. Ionut said, on noiembrie 14, 2015 at 1:35 pm

    Mai e ceva care ma ingrijoreaza in imaginea de mai sus. Mi-a luat mult timp sa-mi dau seama. Si are legatura cu asta:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Salvator_Mundi
    https://en.wikipedia.org/wiki/Globus_cruciger

    Apreciază

    • Arhanghelul said, on noiembrie 14, 2015 at 2:37 pm

      Apreciază

      • Calator said, on noiembrie 15, 2015 at 1:14 am

        SPHERE WITHIN A SPHERE
        O sculptura de bronz a italianului Arnaldo Pomodoro.
        Creata in 1999

        Apare in mai multe versiuni diferite ca diametru in numeroase locuri din lume. Printre ele se numara: Muzeul Vaticanului, Sediul Natiunilor Unite, Muzeul de arta contemporana din Teheran, Universitatea din Tel Aviv.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sphere_Within_Sphere#

        Ce spune autorul despre lucrarea lui:

        “… reflecta si se adapteaza mediului in care se afla, cu amestecul ei complex de imagerie care poate fi vazut ca umanistic si orientat in acelasi timp spre tehnologie, un pantece neted din care erup forme interioare complexe… se vrea o metafora a unui nou mileniu, o promisiune pentru renasterea unei lumi mai putin tulburate si distructive.”

        “Sfera e un obiect miraculos, venit din lumea magiei, a vrajitorilor, fie ca e de cristal sau bronz, sau umpluta cu apa. Reflecta totul in jurul ei, creand asemenea contraste incat uneori se transforma, devenind invizibila, ramanand doar interiorul ei, chinuit si corodat, plin de dinti… Asta ma determina sa construiesc aceste sfere: sa sparg aceste forme perfecte, magice, ca sa arat (sa gasesc, sa descopar) fermentul ei interior, misterios si viu, monstruos si totusi pur; asa ca eu creez o tensiune discordanta, un conflict cu stralucirea lustruita: o unitate compusa din incompletitudine… forma lumii de astazi contine forma „orasului ideal”, asa cum a fost conceput de artistii Renasterii Italiene… care contine sperantele si visele mele, si cele ale altor nenumarati cetateni ai lumii.”

        http://dsmpublicartfoundation.org/public-art/sphere-within-a-sphere/

        Apreciază

      • Calator said, on noiembrie 15, 2015 at 2:59 am

        Se pare ca sunt in jur de 12 sfere in toata lumea, jumatate dintre ele in SUA. Si difera intre ele nu doar prin diametru dar si prin alte detalii, care ar putea indica scopul, stadiul si modul in care are loc „transformarea” ei locala.

        A inceput sa le construiasca pe rand, din 1960 incoace.

        Sfera de care vorbeam mai sus a fost instalata in Des Moines (nume cu rezonanta franceza, ma duce cu gandul la „Demons”), Iowa, Sua, in 1999 si e sora geamana a celei din sediul ONU. Cea de la Vatican e cea mai mare si a fost construita in anii ’89-’90. Am gasit undeva informatia ca Pomodoro ar fi declarat ca una din sfere reprezinta Crestinismul. Nu stiu la care din ele se referea. Poate la cea de la Vatican.

        Apreciază

      • ozana said, on noiembrie 15, 2015 at 9:18 am

        Mizeria asta cu pretentii de arta mie imi sugereaza planeta careia i s-a pus fermoar la gura. O gura deformata si plina de rani. Asta fiind vocea oamenilor care trebuie redusi la tacere.

        Apreciază

      • john said, on noiembrie 15, 2015 at 11:39 am

        Sfera de la Vatican -mai este denumita si Death Star
        Arnaldo Pomodoro
        http://www.arnaldopomodoro.it/gallery
        Pozitionarea lucrarilor in lume
        http://www.arnaldopomodoro.it/world

        Semnificatia sferelor: Prima idee care mi-a trecut prin minte a fost ca seamana cu un ochi urias. (sfera de la Vatican). Ceva care sa simbolizeze ochiul atotvazator al masonilor. Insa, cercetand si descoperind rand pe rand si celelalte sfere, mi-am data seama ca fiecare dintre ele face parte dintr-un puzzle. Diferenta dintre ele este ca fiecare infatiseaza un alt stadiu de distrugere. Pentru mine este insa clar ca lumina zilei ca piesa finala este cea de la Vatican.
        Acum, ar putea semnifica doua lucruri:
        fie „nasterea” unei noi lumi (new wold order), dintr-o lume deja mecanizata (robotizata), cu promisiunea ca va fi o lume mai buna, cand de fapt se observa ca sfera mai mica din interior este chiar mai mecanizata decat cea anterioara (adica sfera mai mare)
        fie o coliziune puternica a planetei noastre cu un alt corp ceresc (o stea, o planeta mai mica), care va ameninta sa ne distruga cel putin partial. Exista tot mai multe zvonuri despre acest corp, care se zice ca graviteaza in galaxie si se reintoarce catre Terra o data la 8000 de ani. Aceasta ipoteza este destul de plauzibila, avand in vedere interesul major al USA si al Vaticanului fata de Romania in anul 1996.

        Apreciază

  8. Arhanghelul said, on noiembrie 14, 2015 at 2:18 pm

    Sarbatorile dedicate animalului sacru al dacilor, lupul, au fost asimilate de traditia crestina.
    Acestea incep cu Ziua lupului (13 noiembrie), Gadinetii (12-16 noiembrie),
    continua cu Filipul cel Schiop sau Ovidenia (21 noiembrie) si
    se incheie cu Ziua Sfantului Andrei (30 noiembrie) si
    Ziua Sfantului Nicolae (6 decembrie).

    https://ro-ro.facebook.com/notes/sarmizegetusa/noaptea-sfantului-andrei-anul-nou-dacic/10151175201937842
    _____________________________________________________________________________________

    http://www.iubescbrasovul.ro/evenimente/concert-party/ziua-lupului-intr-o-ambianta-a-muzicii-romanesti-intrebelice.htm

    http://666soarelenegru.blogspot.ro/
    __________________________________________________________________________________

    http://www.romaniatv.net/atentate-franta-la-bataclan-se-desfasura-un-concert-hard-rock-al-eagles-of-death-metal_256798.html

    http://www.songkick.com/artists/527957-eagles-of-death-metal

    Apreciază

  9. Ionut said, on noiembrie 14, 2015 at 2:25 pm

    OFF-TOPIC:

    Am facut azi un experiment simplu.
    Am invelit bine un telefon in staniol (un singur strat a fost suficient) l-am asezat pe masa astfel incat sa apese cu greutatea sa pe „deschizatura” si am sunat de pe alt telefon. Rezultatul? „Abonatul are telefonul inchis sau…etc. etc.”
    Deci daca vreti sa izolati ceva impotriva poluarii electromagnetice, staniolul e o alegere foarte buna. Este vorba de efectul de cusca Faraday.

    Apreciat de 1 persoană

  10. bogdan ioan said, on noiembrie 14, 2015 at 2:54 pm

    Nu am avut timp să mă uit la știri dar am înțeles ca au avut loc atentate în 3 locuri diferite în Paris? Înseamnă ca mai urmează încă 2 până la 5 sau ca vor fi alte 5 atentate în alte zile/ sau zone. Plus ca pământul de lângă săgeți seamănă cu niște dune de nisip sau dealuri aride. Fac poate trimitere la țările arabe.

    Apreciază

  11. Radu said, on noiembrie 14, 2015 at 2:54 pm

    Banuiesc ca o ancheta ceva sau sa ii ia la intrebari pe seful/directorul ziarului patronii The Economist adica sa se intample ceva de genul acesta nu cred ca vom vedea prea curand.
    Asa mi s-ar fi parut corect macar de ochii lumii daca nu pe bune sa le si dea vreo 15-25 de ani pentru complicitate sau terorism sau crima cu premeditare.

    Apreciază

    • Calator said, on noiembrie 17, 2015 at 1:03 am

      Tocmai am gasit un articol publicat in 23 ianuarie 2015 pe „Yournewswire.com”, in care unul dintre editorii revistei The Economist, Daniel Franklin, incearca sa linisteasca mica furtuna pe care a starnit-o pe Internet acest articol de pe Vigilant Citizen, dand o interpretare diferita catorva dintre simbolurile enumerate acolo. Daca nu ar fi atat de trist, ar fi amuzant si ridicol, in acelasi timp… Articolul respectiv e o incercare disperata de a linisti suspiciunile celor care abia au inceput sa se intrebe daca nu cumva lumea asta e altfel decat o credeau ei, pentru ca numai pe ei ii poate trimite din nou la culcare o serie de interpretari fals-linistitoare, venite din gura unei „autoritati”. Pentru cei care stiu deja prea multe lucruri, raspunsurile lui Daniel Franklin nu sunt deloc convingatoare.

      http://yournewswire.com/controversial-economist-2015-cover-illustration-explained/

      Ideea generala a raspunsului editorului e ca nu exista nici un mesaj unitar al copertii respective. E doar un fel de colaj in care sunt adunate, fara legatura intre ele, imagini care ilustreaza diverse articole din numarul respectiv al revistei.

      Cateva mostre de virtuozitate interpretativa:

      – diferenta de culoare intre fetele personajelor din grup e doar o chestie de design – asa ar avea un impact vizual mai mare;

      – tabloul de la Luvru: “…noul Muzeu LUVRU din Abu Dhabi care trebuie sa se deschida in acest an. Se pare ca tabloul de pe coperta ar putea fi una dintre capodoperele care vor fi imprumutate primele pentru expozitia de deschidere.”

      – Alice: “A 150-a Aniversare a cartii. Nu exista nici un motiv special pentru care evenimentul asta sa fie reprezentat altfel decat in felul in care e recunoscut drept ceea ce este. Mormanul de pamant e de fapt nisip si are legatura cu articolul despre muzeul din Abu Dhabi .”

      Cele doua sageti: „…sunt luate din ilustratia articolului despre economia Chinei „Numerele de observat” si sunt „tinte” chinezesti. S-a intamplat ca numerele din grafica au fost ajustate in procesul de verificare a datelor dupa ce coperta a fost trimisa spre publicare.”

      Fantoma ascunsa in spatele lui Obama: „Are legatura cu programarea predictiva pe dispozitivele mobile. Telefonul v-ar putea spune cand sunteti in vacanta si sa va sustina stilul de viata – util dar in acelasi timp, probabil, putin sinistru, de aici imaginea fantomei.”

      Testoasa: „“Singuraticul George”, faimoasa testoasa care a murit in 2012, va fi returnata Insulelor Galapagos in acest an.”

      Luptatorul de sumo si bateria uriasa: „Cea mai mare baterie-acumulator a fost produsa in Japonia – pentru electricitatea solara si eoliana excesiva.”

      Flautistul: „… ilustreaza povestea in care sobolanii sunt eradicati pe Insula St Georgia. Au fost construite baze pe insula pentu balenierele secolului XX si sobolanii care au fugit de la bordul lor au creat haos in ecosistemul ei.”

      Jocul PANIC: “Unde ati putea gasi criza financiara? EURO – FED RESERVE & CHINA.”

      Baietelul chinez care mananca paste: “Exista un articol in Sectiunea Chineza care vorbeste despre pretentiile in crestere ale consumatorilor chinezi”.

      Politistul cu masca alba: “Ilustreaza un articol despre poluare care trimite la Intalnirea din decembrie de la Paris.”

      Jeepul ascuns partial de picioarele premierului Indiei, in care pare sa fie chiar regina Marii Britanii: “Ilustreaza un articol despre incetarea producerii de LandRover Defender.”

      Hm… Pe mine nu m-a convins.

      Apreciază

  12. Raluca said, on noiembrie 14, 2015 at 4:40 pm

    Raspuns pentru „Calator”: Napoleon a fost primul lider politic european politic corect, asemenea celor de astazi. A fost primul conducator european care a dat tuturor cultelor drepturi egale in fata legii. Pana la el, religia catolica era singura recunoscuta in Franta. De aceea figureaza pe coperta revistei langa ceilalti.

    Apreciază

    • John said, on noiembrie 14, 2015 at 5:16 pm

      Napoleon ,( Epiphanes Antiohul,Cezar,Hitler)este asociat cu imaginea lui Antihrist),Raluca!

      Apreciază

    • Alex said, on noiembrie 14, 2015 at 7:18 pm

      Lucifericul Napoleon I : „Unul din marile mele gânduri a fost concentrarea popoarelor, aceleaşi din punct de vedere geografic, fărâmiţate de politică şi de revoluţii. Am vrut să fac din acestea un corp de naţiuni. Ar fi fost începutul, iar sfârşitul ar fi fost reuniunea acestor corpuri naţionale într-un corp universal, Asociaţiunea Europeană… În această situaţie s-ar fi găsit cele mai multe şanse de a introduce peste tot o unitate de coduri, de principii, de opinii, de sentimente, de vederi, de interese. Un cod european, o curte de casaţie europeană, o monedă unică, aceleaşi legi, toate râurile navigabile pentru toţi, comunitatea mărilor, dezarmarea generală, sfârşitul războaielor, pacea lumii. Fiecare să se simtă pretutindeni ca la el. Atunci poate, cu ajutorul luminii universale răspândite, ar fi fost permis să visăm la marea familie europeană.”

      (Las Cases – Memorialul din Sfânta Elena)

      Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 14, 2015 at 8:48 pm

      Ma gandesc ca e posibil sa aiba legatura cu Rusia, ca un fel de revansa a lui Napoleon.
      In privinta Frantei, mi se pare ca a readus oarecum normalitatea, dupa demenţa din timpul Revolutiei Franceze.

      Apreciază

      • Calator said, on noiembrie 15, 2015 at 1:17 am

        Pe coperta, mana lui e chiar deasupra capului lui Putin.

        Apreciază

    • Liliana said, on noiembrie 15, 2015 at 3:23 pm

      Napoleoan era mason,din cite stiu…

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 15, 2015 at 5:42 pm

      Calator, Raluca,John, Alex

      Napoleon avea un duh rau numit omuletul rosu care il urma si sfatuia, i se arata si il invata ce sa faca ca sa aibe succes, pana in ziua cand Napoleon a renuntat la sfaturile lui, acest demon i-a fost indrumator direct, dupa ce a fost refuzat a urmat caderea lui Napoleon, arestarea si moartea lui in anonimat la Sf Elena pe insula.

      Asadar DEMONUL rosu a insotit si sfatuit pe Napoleon de la ridicarea sa putere, in momentul in care Napoleon n-a mai vrut sa tina seama de sfaturile lui a fosr aruncat in dizgartie si a pierdut imparatia.
      Ca si azi masonii si putrenicii vremii asa si odinioara toti cei insetati dde putere au facut pactul cu diavolul si i-au fost slugi apropiate pana si fizic.

      INFRICOSATOR !

      „D’après une tradition ancienne, ce petit lutin se montrait chaque fois qu’une catastrophe menaçait le souverain : de Marie de Médicis à Napoléon, tous redoutaient le petit homme rouge

      Lorsque les Tuileries eurent été construites par Catherine de Médicis, elle vint y demeurer ; mais presque aussitôt, elle prit ce séjour en horreur et le quitta pour toujours. Elle déclara qu’un petit monstre rouge s’était établi dans le palais, apparaissant et disparaissant au gré de son caprice ; que non seulement elle l’avait vu, mais qu’il lui avait, prédit qu’elle mourrait près de Saint-Germain.
      Bonaparte et le petit Homme Rouge
      Bonaparte et le petit Homme Rouge
      Les Tuileries étant trop près de Saint-Germain l’Auxerrois, elle quitta le palais pour aller demeurer à l’hôtel de Soissons ; elle ne voulut jamais aller à Saint-Germain-en-Laye, ni visiter l’abbaye de Saint-Germain-des-Prés. Toutefois elle ne put éviter sa destinée. Ayant demandé au confesseur qui l’assistait à son lit de mort, quel était son nom, il répondit qu’il se nommait Laurent de Saint-Germain, elle poussa un cri et expira.

      Le petit homme rouge se montra pendant la nuit du 14 mai 1610, lorsque Henri IV tomba sous le couteau de Ravaillac. Une nouvelle apparition présagea les troubles de la Fronde durant la minorité de Louis XIV ; le matin qui suivit le départ de Louis XVI pour Varennes, où il fut arrêté, on vit ce mystérieux petit lutin couché dans le lit du roi ; on le vit encore en 1793.

      On dit qu’un soldat qui gardait les restes de Marat aux Tuileries mourut de peur en l’apercevant. On a aussi cru que Napoléon Ier recevait la visite d’un esprit familier, qui était, assure-t-on, identique au petit homme rouge. Il apparut pour la première fois, à ce qu’on dit, au petit caporal, au Caire, peu de jours après la bataille des Pyramides, et prédit au jeune général sa destinée future. M. de Segur, dans son Histoire de la campagne de Russie, dit que l’empereur reçut à minuit plusieurs avertissements mystérieux pendant l’hiver qui précéda la campagne de Russie.

      Les Anecdotes de Napoléon et de sa cour rapportent que le mois de janvier de cette année, le petit homme rouge apparut à une sentinelle placée dans l’escalier du château et lui demanda s’il pouvait parler à l’empereur. Le soldat lui ayant répondu que non, le lutin le poussa, et le laissant incapable de se mouvoir, s’élança sur les marches, et personne ne l’arrêtant, arriva au salon de la Paix et demanda à un chambellan s’il pouvait voir l’empereur. M. d’A… répondit que personne ne pouvait entrer sans permission. « Je n’en ai pas, répondit l’esprit ; mais allez lui dire qu’un homme vêtu de rouge, qu’il a connu en Egypte, désire l’entretenir. »

      Dès que Napoléon l’eut vu, il s’enferma avec lui dans son cabinet ; la conversation fut longue ; on en entendit quelques mots : l’empereur semblait demander quelque faveur qu’on lui refusait. Enfin la porte s’ouvrit, l’homme rouge sortit et passa rapidement dans les corridors et disparut dans le grand escalier, par lequel on ne le vit pas descendre. Celte histoire, vraie ou non, courut tout Paris, et plus d’une personne fut arrêtée par la police pour l’avoir répétée.
      L’homme rouge arrête les derniers efforts du tyran et la mort lui montre le seul chemin ouvert pour sortir de son exil
      Estampe satirique : « L’homme rouge arrête les derniers efforts du tyran
      et la mort lui montre le seul chemin ouvert pour sortir de son exil »

      Sous la Restauration, l’homme rouge se montra plusieurs jours avant l’assassinat du duc de Berry, et il apparut à Louis XVIII sur son lit de mort. Nous ne savons si la chanson de Béranger a été inspirée par un bruit populaire, d’après lequel le petit homme rouge se serait montré vers la fin du règne de Charles X. Il serait aussi intéressant de savoir si en 1830, en 1848,1852,1870,1871, la rumeur populaire a mentionné de nouvelles apparitions.

      Lorsque le célèbre ethnologue breton Paul Sébillot publia en 1885, dans l’Homme, une esquisse des Légendes de Paris, il adressa ce petit travail à de Ronchaud, alors directeur des Musées nationaux, en le priant de demander aux vieux gardiens du Louvre et des Tuileries, si quelque souvenir du petit homme rouge subsistait encore, s’il avait déménagé après l’incendie, et si le Louvre avait aussi son démon familier. De Ronchaud répondit à Sébillot qu’on n’avait pu lui donner aucun renseignement.

      Il est vraisemblable que d’autres palais ont eu aussi leur génie familier : peut-être le petit homme rouge venait-il du palais des Tournelles ou de l’hôtel Saint-Paul, après avoir précédemment été attaché au palais de la Cité et au palais des Thermes. Il ne serait pas impossible de rencontrer des mentions analogues dans les anciens historiens. Le Palais-Royal, le Luxembourg, l’Hôtel de Ville, d’autres demeures parisiennes détruites, ou encore debout, on pu aussi avoir des génies familiers.

      Apreciază

      • John said, on noiembrie 15, 2015 at 8:18 pm

        @ el,acest demon roșu,era cumva Baron(de Rotschild)?

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 15, 2015 at 9:40 pm

        John

        NU , ci era un diavol, aparut intai Madamei de Medici si apoi mai multor regi. e mai vechi ca dinastia aia de oligofreni indraciti si ahtiati de putere in care a intrat diavolul si ii mana cu succes la daramarea unei lumi lepadate de Hristos. rataii numiti de tine sunt doar niste prosti ahtiati de putere, „le petit homme rouge” este un demon din cei mari .
        acel demon numit „le petit homme rouge” a ajutat pe napoleon sa devina imparat de pe vremea cand era simplu caporal si l-a ajutat in razboiul din egipt cand a devenit general, apoi mai departe promitandu-i ca daca il va asculta va fi mai mult decat un rege/imparat si va domni si peste Franta si peste Italia, etc…balarii dracesti ispita puterii gen „inchina-te mie si iti voi da bogatiile lumii in stapanire”.

        daca stii franceza da un search pe gooooaaaagal.fr pe cuvantele cheie= /le petit homme rouge napoleon/ si vei gasi destula info, toata prezentata ca un fel de fabula, legenda ca sa nu dea de banuit celor mai iscoditori si isteti despre ce e vorba, desi indirect este numita acea aratare ca „duh”, „fantoma”.

        e doar banala istorie a pactului omului cu diavolul pentru succes si putere caruia i-au cazut victime multi din „mai marii” acestie lumi carora demonii le-au dat puterea in scopul instalarii imparatiei lor prin aceste netrebnice scule

        imbecilii astia care au acaparat puterea lumii intregi si banii sunt doar niste dinastii de denegerati vanduti diavolului din generatie in generatie cu promisiuni si juraminte , niste abjectii la fel de tembele ca marea masa, GLOATA de rand , dar deosebindu-se de ea prin indrajirea cu care au cautat puterea si stapanirea si disponibilitatea de a darui diavolului totul intai pe ei si faptele lor, niste ratati banali carora diavolul le-a conferit apoi putere si „energii” PARUTA lor „inteligenta” si „putere” ( de fapt lucraturile dracesti si viclesugurile duhurilor intunericului care „aranjeaza” uetera celor vanduti/afierositi lor) succese si sustinere in instalarea si dezvoltarea tenace a planului lui de stapanire a lumii

        nu te iluziona nici neamul blestemat numit de tine nici babaciunea soros si alte increngaturi demonizate NU SUNT nici mai inteligenti nici mai puternici ca oamenii de rand , ci SUSTINUTI de diavol si el lucreaza prin si pentru ei de fapt pentru sine, acesti dobitoci nefiind decat niste ratati sustinuti de diavol cu viclenia si puterea lui care vine din parasirea de catre har a lumii lepadate de Hristos si a apostaziei care nu de azi lucreaza in lume. toti sun doar baloane de sapun basici de porc umflate cu aer, diavolul nu mai are timp sa mai formeze pe altii asa ca defileaza cu astia, caci timpul lui s-a scurtat si va fi aruncat in gheena cu toate legiuile lui d einchinatori si cu ratatul suprem al omenirii anticrist !

        nu le mai dati acestora cu nume „sonore” mai multa importanta decat li se cade unor cazaturi de rand, in locul lor puteau fi oricare altii, astia NU SE DISTING prin NIMIC de vulgul de rand decat prin setea lor de putere si faptul ca greu i.a format diavolul si pe altii nu mai are timp sa formeze. „inteligenta ” si „puetrea” lor este doar viclenia diavoleasca care a capatat putere sa lucreze in lume dircet pentru pacatele crestinilor ortodocsi nepocaiti si apostati !!!
        „puterea si inteligenta lor ” „succesele” lor NOI le sustinem prin pacatele si lipsa noastra de rugaciune, noi si poporul CAZUT LEPADAT al Lui Hristos , aceste rele ale noastre dau diavolului drepturi sa lucreze in lume prin cazaturile astea indracite.
        de ce crezi tu ca se indrajesc indracitii impotriva calugarilor, Muntelui Athos, Rusiei, Greciei si tarilor ortodoxe? caci Sf Liturghii si osteneala legaturii cu Hristos a popoarelor ortodoxe , a ORICARUI o curat si fara viclesug da indarat si rispeste ca fumul toate planurile lor clocite de generatii.
        din pacate starea de decadere duhovniceasca a ortodocsilor e atat de avansata ca acesti imbecii ieftini si marunti cu complexul puterii sunt APROAPE de realizarea scopului lor :imparatia lui anticrist.
        JALNIC !

        Apreciază

  13. Mălin said, on noiembrie 14, 2015 at 6:46 pm

    Sigur au făcut ceva conducătorii francezi care a deranjat elitele.
    Aceste atentate vor servi drept pretext pentru noi raiduri ale armatei franceze în Siria, chipurile împotriva ISIS!
    Sigur, e o înţelegere între masonii din SUA şi Franţa cu privire la aceste evenimente al cărui scop cel mai probabil, conducătorii statelor nu l-au priceput, sau chiar dacă l-au priceput nu prea au ce să facă,
    Trebuie să joace cum li se cântă!

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 14, 2015 at 7:37 pm

      Mălin

      Dar de ce crezi ca trebuie sa fi facut ceva conducatorii francezi care sa fi deranjat elitele?

      Apreciază

    • Mălin said, on noiembrie 16, 2015 at 11:19 am

      Fiindcă, spre exemplu, atentatele de la Charlie Hebdo au avut loc la scurt timp dupa ce Franta a votat la ONU in favoarea palestinienilor, vot care a stârnit duşmănia sioniştilor. La fel şi acum, e posibil ca francezii, să fi făcut vreo mişcare incorect politică, fie doar pentru a servi ca pretext pemtru ca armata franceză să invadeze Siria la ordinele sforarilor.
      http://www.romaniatv.net/avioane-franceze-bombardamente-intense-in-siria_257081.html

      Apreciază

  14. john said, on noiembrie 14, 2015 at 8:31 pm

    O imagine de la Masada, langa Marea Moarta, de la reprezentatia Operei Israeliene – cu Aida, de Giuseppe Verdi.Ce va inspira aceasta imagine?

    Apreciază

  15. gogu said, on noiembrie 15, 2015 at 12:59 am

    este vorba despre 13.11 si 15.11. 2015 este subinteles pe coperta, din titlu. apoi daca pe 13 este vorba despre Franta, 15 ar putea fi Anglia. caci, daca primul este in legatura cu tabloul din louvre si cu mingea (adica meciul amical), al doilea ar putea fi in legatura cu Alice, autor englez si cu pamantul (oare metroul londonez?). oricum, pare aberant… dar eu asa as interpreta cele doua sageti – daca ar trebui interpretate cumva… imi este greu insa sa ma gandesc la o conspiratie…

    Apreciază

  16. marian said, on noiembrie 15, 2015 at 8:50 am

    Rusia ameninţată cu baie de sânge de către isis.
    Se vrea oare ca Rusia să atace nuclear orientul mijlociu?

    Apreciază

  17. […] 11.5 si 11.3 inseamna 11.13.15? Atentatul de la Paris a fost prevazut de coperta The Economist? […]

    Apreciază

  18. ozana said, on noiembrie 15, 2015 at 12:26 pm

    Va rog sa va uitati cu atentie la funda care leaga sortul fetitei de pe coperta revistei Este capul zeului egiptean Anubis, reprezentat printr-un cap de sacal , zeul mortilor cu rol de judecator al sufletelor mortilor, cel care cintarea inimile dupa moarte. In mitologia greaca a fost identificat cu zeul Hermes , mesagerul zeilor. Cele doua sageti galbene cu virful in jos simbolizeaza moartea. Sa analizam putin semnificatia culorilor din imbracamintea fetitei , respectiv verde si galben ; in ordinea prismei ( ROGVAIV), verdele este in stinga albastrului, (culoarea NOM), perfect centrata , avind o lungime de unda neutra. Dolarul american este verde pe o parte, la ordinul lui Abraham Lincoln, mason gradul 33. Popular, bancnota este numita de atunci Green Backs.
    Revenind la culoarea verde, si semnificatiile ei in ocultism ; reprezinta fecunditatea, renasterea , cresterea , este culoarea planetei Mercur care simbolizeaza afacerile si toate activitatile comerciale. Este culoare reprezentativa in simbolistica masonica.
    Acum galben (rochia fetitei este galbena). Reprezinta Pamintul, perioada lui 8 , norocul, infinitul. Culoarea regilor este galben, metalul este aur, planeta este Soarele. Mai poate simboliza lipsa de credinta, risc , primejdie , urgenta. Este o culoare cu semnificatii contradictorii, putind sa insemne dragoste , fericire ,optimism,iluminare , creativitate dar si ura , lasitate , tradare , egoism , nebunie. Atrage atentia asupra unor pericole si este asociata cu bolile , galbinarea si ciuma. In multe religii este asociata cu divinitatea (in hinduism , religia Egiptului antic). Iuda purta vestmint galben cind l-a tradat pe Iisus. In Egipt este culoarea doliului, in India culoarea negustorilor , in Evul Mediu evreii erau insemnati cu un petic galben. Avem destule elemente pentru a putea macar partial sa deslusim compozitia de pe coperta.

    Apreciază

  19. acelas said, on noiembrie 15, 2015 at 3:58 pm

    o alta similitudine cu focul de la Colectiv a fost ora comuna. 22:30. Parca asa?

    .

    Apreciază

    • ozana said, on noiembrie 16, 2015 at 10:58 am

      @ acelas
      A inceput sa ma fascineze , sa ma obsedeze chiar simbolistica elementelor de pe coperta. Daca o luam de la stinga la dreapta si adunam cifrele de pe sageti , ar fi 11.5+11.3= 22.53, ceea ce ar putea reprezenta ora unui eveniment major. Adunind invers , de la dreapta la stinga ar fi 11.3+11.5=22.35 . Cam pe-acolo pe cind s-au petrecut evenimentele.Prima semnificatie este cea descoperita de fratele saccsiv, adica luna/zi/an.

      Apreciază

  20. octavpelin said, on mai 7, 2018 at 10:57 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.