SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (10.11.2015): CURVIA COLECTIVA

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 10, 2015

Iata comentariul cititorului robert252 postat la articolul AU FOST JERTFITI (3): MANA CRIMINALA. Nu vi se pare ciudat ca atunci cand explodeaza o butelie intr-o bucatarie, prima pe lista ipotezelor e crima sau actul suicidal iar in cazul incendiului de la “Colectiv” aceasta ipoteza de lucru este ignorata total?:

@saccsiv,

Tot discuta lumea daca victimele erau oameni buni sau rai,
argumentand doar partea cu satanismul.

Vad ca nu pomeneste nimeni ca foarte multi erau acolo cu „prietena”, „prietenul”.
Sau aveau acasa „prietena” / „prieten”.

Aceste prietenii sunt, de fapt, concubinaje. Curvie, in termeni ortodocsi.
Murind in curvie, foarte greu ar trece cineva in lumea Ingerilor (cum le place celor de la tv sa se minta).

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este perfect ortodox / Eroii de la “Colectiv” sunt Sfinti / Rockerii de la “Colectiv” sunt ortodocsi adevarati

 

Tagged with: , ,

79 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on noiembrie 10, 2015 at 11:22 am

    de ce judeci? de ce generalizezi? poate asta a fost pretul Mantuirii? Nu crezi ca te asezi in Scaunul Judecatii? Da, poate asta era un mare pacat al lor, dar e suficient sa amintesti ca fiecare isi ispaseste pacatele….Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului si daca asa a putut sa ii mantuiasca …Noi sa luptam sa schimbam aceste lucruri! Fiecare sa inteleaga ca acolo unde este pus trebuie sa isi faca datoria si nu sa inchida ochii sau sa traga foloase personale….si da, viata sa fie crestin ortodoxa!

    http://www.petitieonline.net/petitie/16804150

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 10, 2015 at 11:25 am

      Ioan

      Care a fost pretul mantuirii?

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 12:44 pm

        inchinarea la diavol ! =”mantuirea” lor….

        Apreciază

    • el said, on noiembrie 10, 2015 at 12:51 pm

      Ioan

      ” In cele ce te voi gasi in acela te voi judeca!”. In CE FAPTE BUNE crezi tu ca au crapat nefericitii aia ca sa-si agoniseasca mantuirea ?

      Cat timp de pocainta au avut cei prajiti?

      „muzica” rock este o forma de inchinarea diavolului, cine merge la „liturghiile” dracesti se pedepseste la fel cu „popii” si „jertfítorii” dracilor.

      CINE trebuie dupa parerea ta sa atraga atentia tineretului bestializat ca zace in pacate scranave si petrece in grozavii de neinchipuit? …. ca ei pe la Biserica nu trec decat sa dea cu pietre in ea…. iar la scoala/societatea laica/mass-media invata sa fie „toleranti” fata de orice perversiune si sa fie „open-minded” la orice forma destrabalare.

      Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 10, 2015 at 4:39 pm

        Parintilor cred ca le revina sarcina principala si duhovnicului personal daca a fost obisnuit copilul sau tanarul sa se spovedeasca, sa intervina sa discute si chiar sa aplice masuri de corectie unde e cazul.

        Nu conteaza ca se supara acum conteaza ca mai tarziu va zice bogdaproste ca l-ai salvat mai incolo.
        La telefon si computer sa le verifice si sa stearga de pe ele toate melodiile alea si sa instaleze un program sau antivirus care sa filtreze si sa elimine automat accesul pe internet la anumite pagini si informatii vatamatoare pentru suflet si minte.
        Eu ii vad in aceeasi barca cu cei alcoolici sau drogati, drogul lor e „muzica” asta.
        Duhovnicul sa le dea canon sa faca ca asta e medicamentul pentru ei. E ca o mica pedeapsa si penitenta dar e buna.

        Apreciază

    • RomeoB said, on noiembrie 10, 2015 at 1:21 pm

      Erezii contemporane
      Atâta îl chemi pe dracu, până vine!

      De proverbul din titlu îmi aminteam zilele acestea, când societatea românească trăieşte nenorocirea legată de decesul și suferința atâtor oameni, mistuiți de foc într-un club din București. Mare tristețe și durere! Mă gândeam la tinerii de astăzi, care sunt influențați de duhul unor sărbători cu un conținut ocult. E și cazul serbării în clubul de la București a Halloweenului. O sărbătoare ce are caracter demonic, prin care participanții își ies din fire, încercând să-i imite pe cine vrei, în special pe diavol.

      Să nu creadă cineva că vreau să-i trec în rândul celor ”osândiți” pe acești suferinzi. Departe de mine acest gând, cu atât mai mult că printre ei se aflau și minori. Mă copleșește o stare de tristețe când mă uit la noi, cei responsabili de realitatea pe care o trăim şi în care ne creştem copiii. Din primele clipe ale vieții ne lăsăm odraslele în seama calculatorului, a tabletei, care știu cum să-i „educe”, astfel încât doar după câțiva ani de viață îi vezi pe micuți izolați, iritați, încăpățânați și chiar agresivi. Unii se comportă ca demonizații. Am încercat să analizez preferințele lor. Aleg ce e mai dur, mai expresiv, de acțiune, fantastic… Și după astfel de influențe o fetiță nu mai caută să-și facă colecție de păpuși, ci de dinozauri; băiatul nu mai râvnește mașinuţe și soldăței, ci fantome și fiinţe cu chip denaturat. Sunt și dintre cei care suferă de timpuriu, fiind afectați de toate grozăviile. Noua generație este plodită de fobii. Cum să te mai mire faptul că tinerii se sinucid, violează, se droghează… Culegem ”roadele”! Unii părinţi sunt categoric împotriva orelor de religie, împotriva prezenţei unui preot la festivităţi şcolare, cer scoaterea icoanelor din faţa clasei, dar sunt foarte toleranţi când copiii lor îşi agaţă la gât simboluri sataniste sau când pe 31 octombrie merg la şcoală deghizaţi şi fardaţi ca personaje din filmele de groază.

      Doar abia când ni se întâmplă ceva groaznic ne amintim de Domnul, încercând să punem toate nenorocirile pe seama Lui. ”Cum de a permis Dumnezeu?”, ”Unde a fost Domnul vostru?”, ”Nu-i dreptate pe fața pământului!”, ”Da nu mai cred în veac în Dumnezeu!”, ”Pentru ce mi-a luat…”, acestea sunt doar câteva din expresiile pe care le-am auzit de la oameni la o durere, la o pierdere… Vina o căutăm în toți, inclusiv în Dumnezeu, și nu în noi, cei care am refuzat să fim slujitori ai binelui şi am ales tocmai inversul. În Chișinău un club a reușit să-și pună o denumire cu totul ieșită din comun – ”Rai”, pentru că la unii viața e doar pământească și se rezumă doar la niște plăceri. Alții merg mai departe și, trecând în tabăra întunericului, profanează cele sfinte. Mass-media promovează Halloweenul ca un prilej de distracție, glume și deghizare, făcând abstracţie, intenţionat sau nu, de substratul ocult. Nu prea se mediatizează cazurile când de Halloween se pângăresc sfințenii.

      Nu putem face abstracţie şi de altă realitate tristă: vrăjitorii, fermecătorii, care tot forța malefică o invocă, dar şi oamenii rătăciţi care apelează la ajutorul acestora… Și de rând cu ei atâția alții care trăiesc după legile diabolice… Să te mai întrebi de unde atâta rău?! Când ni se întâmplă astfel de tragedii să ne întrebăm unde am greșit, noi, oamenii, iar înțelegând, să îndreptăm viața spre Dumnezeu. Și nu vom da greș! Să chemăm mereu ajutorul lui Dumnezeu, căci ispititorul. fără să-l chemi, își face treaba.

      Preot Octavian MOȘIN

      Sursa: Moldova Ortodoxă

      http://marturieathonita.ro/atata-il-chemi-pe-dracu-pana-vine/

      Apreciat de 1 persoană

    • Daniel said, on noiembrie 10, 2015 at 1:31 pm

      Pretul mantuirii este jertfa Domnului Iisus, iar pacatele se ispasesc in iad, daca nu sunt spalate de sangele Mantuitorului, prin pocainta.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 2:29 pm

        Daniel

        ceea ce soui tu este EREZIE, tine de categoria apocatastaza.
        NIMENI nu-si mai poate lucra mantuirea DUPA moarte. Pacatosul NEPOCAIT merge in IAD si de acolo il mai pot EVENTUAL si de la caz la caz NUMAI Rugaciunile Bisericii cu 2 conditii.
        1) sa fi fost botezat ortodox
        2) sa nu fi MURIT in EREZIE, APOSTAZIE, INCHINARE LA DIAVOL !!

        Asa invata Biserica. Ce spui tu DIAVOLUL v-a invatat !
        Dupa mintea ta insuflata de DIAVOL TOTI se vor mantui dupa regula propusa de tine ….
        Bolesti de boalele scranave ale lui origen !

        Apreciază

      • Daniel said, on noiembrie 11, 2015 at 1:54 pm

        el ia-o mai usor cu rastalmacirile
        n-am spus ca iti platesti pacatele in iad si dupa aia mergi in rai, ci am zis ca cine nu are iertarea Mantuitorului merge in iad. Citeste mai atent ultima parte a propozitiei si nu mai scoate din context, asa ca un eretic.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 11, 2015 at 9:07 pm

        Daniel

        nu eu te rastalmacesc ci formularea ta e deficitara, cauta sa te exprimi mai clar, daca nu din alt motiv macar ca sa nu dai pricina altuia mai slab sa se rataceasca. ma bucur sa aflu ca nu esti un ratacit si ai pararea cea buna pe tema aceasta, dar ai grija cum formulezi, … si Dogma si matematica au nevoie de precizie

        Apreciază

    • john said, on noiembrie 10, 2015 at 2:11 pm

      Cam la asta, cred ca face referire,Ioan,in metalimbaj inseamna ca s-au mantuit prin jertfa suprema si purificati prin foc:

      Preotul jandarmilor băcăuani: „Tinerii arşi în clubul din Bucureşti sunt îngeri ridicaţi la Cer, în jertfa focului, prin rugăciune neîncetată“
      http://adevarul.ro/locale/bacau/preotuljandarmilor-bacauani-tinerii-arsi-clubul-bucuresti-ingeriridicati-ceruri-jertfa-focului-rugaciune-neincetata-1_56409d59f5eaafab2c701991/index.html

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 9:38 pm

        john

        „„Tinerii arşi în clubul din Bucureşti sunt îngeri ridicaţi la Cer, în jertfa focului, prin rugăciune neîncetată“”____mare GROZAVIE afirm acel preot fara minte ! Dumnezeu sa ne fereasca de asemenea preoti… astia duc turma plocon la iad ! acestia NU cunosc invatatura Sf Parinti si DARAMA Biserica Lui Hristos

        Apreciat de 1 persoană

      • john said, on noiembrie 11, 2015 at 10:30 am

        Ce sa mai spun, @el ?Cu astfel de ” pastori” sigur vom fi arsi,asa cum cere parintele Aldea intr-o noa postare:
        Să mă ardeţi pe rug, pentru că ascult muzică „d-asta”!
        Să vedeţi ultimul ce satanist este! Zice de luptă, arme, batalioane, chestii d-astea! Şi mulţi care l-au cântat au murit împuşcaţi… Ca să vezi!








        https://www.facebook.com/mihaiandrei.aldea?fref=nf

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 11, 2015 at 1:25 pm

        john

        Dar ala ultimul nici nu-i rock.

        Apreciază

      • Mălin said, on noiembrie 12, 2015 at 5:01 pm

        @john
        Nenicu, ăla nu-i rock autentic. Este folk-rock, adică mai mult folk decât rock.
        Adică o corcitură, un fel de struţo-cămilă! Aşa cum nici pop-rockul nu este rock în adevăratul sens al cuvântului. Iar piesa a 5-a şi ultima piesă sunt cântece patriotice, cântate şi de corurile armatei, cu diferenţa că e acompaniată de instrumente muzicale.

        Vezi aici despre muzica folk: https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzic%C4%83_folk

        Apreciază

      • Mălin said, on noiembrie 12, 2015 at 6:22 pm


        @john
        Phoenix are şi unele cântece etno-rock, adică mai mult etno decât rock. Cum este şi cântecul postat de tine mai sus. Astfel de cântece poţi găsi şi la formaţia Zdob şi Zdub. Dar ăla nu e rock autentic.

        Vezi aici formaţii de muzică etno – un fel de maimuţăreală a cântecului pitoresc românesc, apărută de prin anii ’95-’96 în România.

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Ro-Mania
        https://ro.wikipedia.org/wiki/HO-RA
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Etno_(forma%C8%9Bie)
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Rustic
        https://ro.wikipedia.org/wiki/K1_(forma%C8%9Bie)


        Apreciază

      • Mălin said, on noiembrie 12, 2015 at 8:52 pm

        Iată şi o piesă etno-rock a trupei Zdob şi Zdub – tot o maimuţăreală la adresa folclorului autentic românesc.

        Cântece patriotice:

        Apreciază

    • Gigi said, on noiembrie 10, 2015 at 2:24 pm

      A-i explica unuia greselile si falsa invatatura, sau a-i aduce mustrare imediata si apriga asupra falselor dogme sau pacate, NU INSEAMNA A-L JUDECA – CACI TU INCERCI SA-L INDREPTI.

      Apreciat de 1 persoană

    • Mălin said, on noiembrie 10, 2015 at 3:08 pm

      Despre muzica rock: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm

      Părintele Ilie Cleopa: „Creştinul, dacă a murit mărturisit şi dacă, Doamne fereşte, are păcate grele şi nu şi-a făcut canonul, el îşi face canonul dincolo, în iad. Dar din iad îl scoate Biserica prin Sfânta Liturghie, prin dezlegări şi milostenie şi tot la rai merge.

      Iar dacă a murit cineva nespovedit din tinereţe şi a avut păcate de moarte, grele, aproape cum ar muri nebotezat. Toate slujbele care se fac pe pământ pentru un asemenea suflet, foarte puţin îl ajută, fiindcă nimic necurat nu va intra întru Împărăţia cerurilor.”

      http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm

      Sf. Paisie Aghioritul:

      „Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: “Pecetea darului Sfantului Duh“. Vezi, unii ca acestia merg inainte cu o logica… Vor pune alaturi o cruce si totul e in regula. Si desi vedem ca Sfantul Apostol Petru s-a lepadat numai la exterior de Hristos, dar si asta a fost tot lepadare (Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 si 25-27) acestia se leapada de pecetea cea sfanta a lui Hristos ce li s-a dat la Sfantul Botez, ca sa primeasca pecetea lui Antihrist, si spun ca au inlauntrul lor pe Hristos!”

      Despre Sf. Botez:

      „Prima parte din slujba Sfântului Botez o formează lepădările sau exorcismele, când cel ce vine să se boteze stă la intrarea în biserică, întors cu fata la apus (spre ieşirea din biserică) şi mărturiseşte de trei ori – dacă este matur personal, iar dacă este prunc prin nas – că se leapădă de satana. Cel ce se botează este întors cu fata la răsărit ( spre Sfântul Altar) şi mărturiseşte, tot de trei ori, că se uneste cu Hristos, rostind apoi Crezul – dacă este matur – singur iar dacă este prunc, prin naş.

      A doua parte a Botezului o formează sfințirea apei pentru botez, sfinţirea untelemnului adus de familie și turnarea întreită a untdelemnului sfințit în apă.

      Apa sfinţită pentru Botez este amestecată cu untdelemnul păcii, ca semn al pregătirii firii pentru naşterea în Hristos.

      Cea mai însemnată parte a Botezului o formează întreita afundare a pruncului în apa din cristelniță, pronunţându-se cuvintele: Se botează robul lui Dumnezeu (numele), în numele Tatălui, Amin; şi al Fiului, Amin; şi al Sfântului Duh, Amin.

      Aceasta marchează prin afundare – moartea împreună cu Hristos, iar prin ridicarea din apă – Învierea împreună cu Hristos.

      În acest moment se aprinde lumânarea botezului, care simbolizează viaţa luminată de lumina lui Hristos. Noul botezat este primit în braţele naşului într-o pânză albă, (numită crişmă) şi se îmbracă în haina luminoasă a botezului.

      Preotul pecetluieşte apoi trupul noului botezat cu Sfântul şi Marele Mir, rostind : „Pecetea darului Duhului Sfânt”. Această pecetluire este primirea darurilor Duhului Sfânt în cea de-a doua Sfântă Taină, Mirungerea.

      Cel nou botezat împreună cu preotul şi naşul, înconjoară cristelniţa cântând de trei ori „Câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi şi-mbrăcat, Aliluia”.

      http://zeebrugge.biserica.be/sfintele-taine/pregatirea-pentru-sfantul-botez/.

      Apreciază

  2. botaceala said, on noiembrie 10, 2015 at 11:59 am

    Ca tot veni vorba de „prietenie”,”concubinaj”,mi-ar parea bine sa se discute mai aprofundat acest subiect ,care e impanzit in randul tineretului si nu numai ,in procent de 99,99% si care ,dupa parerea mea e unul din pacatele care au impanzit lumea intreaga si unul din motivele ,cred eu,cu care il suparam foarte rau pe Dumnezeu,iar cand incepi sa aduci in discutie acest „pacat”,multi au reactii diferite si urate la adresa acestui pacat,zicandu-mi ca acum „vremurile s-au schimbat” si ca nu mai suntrm in vremea „bunicilor” si ca „cativa” dintre noi suntem” inapoiati si fanatici religiosi”😔😳😢

    Apreciază

  3. Iones said, on noiembrie 10, 2015 at 11:59 am

    SUA face planuri de război împotriva Rusiei

    http://www.gazetadenavodari.ro/sua-face-planuri-de-razboi-impotriva-rusiei/

    Apreciază

  4. Oana said, on noiembrie 10, 2015 at 12:05 pm

    Nu cred ca este vorba de judecat aici ci de faptul ca nimeni nu vrea sa vada ca Dumnezeu ne atrage atentia ca s au inmultit pacatele, ca nu mai avem frica de Dumnezeu, ca nu vedem ca lumea se scalda in pacate si le considera ceva normal, un aspect al „evolutiei”. Asa este, in ziua de azi nu mai au rusine sa traiasca unii cu altii necununati pentru ca societatea incurajeaza asta, parintii o aproba si uite asa se pierd sufleteste crezand ca este normal ce fac… nu mai e nimeni inafara de Biserica care sa le deschida ochii si sa le arate ca gresesc. De asta vor ei sa distruga credinta ortodoxa pentru ca ii incomodeaza

    Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 10, 2015 at 4:47 pm

      Nu cred ca parintii aproba asa ceva mai degraba se trezesc cu faptul implinit deja.
      Iarasi vinovatia le apartine lor in primul rand ca si in cazul cu rock-ul si alte genuri muzicale negative.
      Daca erau prevazatori si isi educau corect copii nu se ajungea aici.
      Scoala si ea are vina dar cum vedem ca se incearca pervertirea rolului initial al scolii prea multe nu avem ce sa le cerem lor.

      Orele de religie sunt baza si fundamentul unde ar trebui sa invete sa duca o viata morala si stabila in armonie cu legile Domnului. Profesorii sa isi faca treaba cu seriozitate sa le dea note mici nu sa ii treaca pe toti clasa, nu e o materie mai putin importanta decat matematica sau limba romana.
      NU MATEMATICA TE MANTUIESTE SI NICI ALTE DISCIPLINE !
      Ele sunt utile in viata asta temporara si pentru inmultirea talantilor nostri sunt unelte nu un scop.

      Apreciază

  5. tataia said, on noiembrie 10, 2015 at 12:18 pm

    Cum am mai afirmat…ajunge o maciuca la un car de oale. Rau a facut cel care a comentat asa ceva…si tot rau faci si tu frate Vasile ca preiei acel comentariu pentru a incepe un nou articol pe baza acestuia. A avea prieten/prietena nu este cel mai rau lucru din lumea aceasta. Eu prin „curvie” inteleg a avea parteneri multipli. Cind te dedici cu totul unui singur partener/partenera cu care ai ginduri referitoare la intemeierea unei familii, copii, etc, este altceva.

    Evident ca cei care aveau prieten sau prietena acasa erau acolo probabil la „agatat” deci putem ajunge la concluzia ca unii chiar practicau „curvia” ceea ce in acceptiunea mea inseamna parteneri multipli. Dar cum a spus si Mintuitorul: „Cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra”

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 10, 2015 at 1:55 pm

      tataia

      Frate drag

      NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

      Apreciază

      • prisacaru alin ionut said, on noiembrie 10, 2015 at 3:21 pm

        tataia

        sub nici o forma nu sunt de acord cu tine!

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 10, 2015 at 6:02 pm

        saccsiv,
        asa o fi, nu neg asta, probabil ca cei mai multi stateau cu „prietena” (prima, a doua, a treia), dar subiectul principal nu era sa despicam firul in patru cu tinerii.
        Nu vreau sa crezi ca iti tin morala, nu sunt in stare dar iti spun doua lucruri:
        Primul e ca la 14, 15 sau 16 ani noi cum eram? Eu topaiamn la toate petrecerile, ma indragosteam de fiecare fata cu care schimbam o vorba… ce varsta, nu puteam sa imi asum nici cea mai mica responsabilitate, dar oare cati dintre noi ne asumam la acea varsta?
        Si doi, eu am prietena, si crede-ma desi iesim impreuna la doua trei zile nu am cazut in pacat, inca si sper sa mergem inainte caci e greu…si crede-ma ca e foarte foarte greu. Pana aici nimic neortodox ai zice….dar ea inainte era putin emo, era singura si asa m-am atasat de ea vazand-o trista mereu in cartier, si sa stii ca s-a lasat, dar din cand in cand iesim in under (club de rock), da, si eu merg cu ea. De ce? Pentru ca o iubesc, si nu o pot face sa se lase intr-o clipa….dar in mare parte a reusit.
        Sper sa intelegi mesajul, ne e greu amandurora, dar Dumnezeu lucreaza.
        Cu o seara inainte de #Colectiv imi faceam canonul, si la Evanghelie am ajuns la Luca, cap 13. Si acum imi aduc minte acele cuvinte care m-au mustrat enorm cand am zis „satanistii aia de la colectiv”, si le-am postat si atunci cand unii carcotasi si superortodocsi ii judeca cu de-amanuntul:

        Credeţi, oare, că aceşti galileieni au fost ei mai păcătoşi decât toţi galileienii, fiindcă au suferit aceasta? Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi, peste care s-a surpat turnul în Siloam şi i-a ucis, gândiţi, oare, că ei au fost mai păcătoşi decât toţi oamenii care locuiau în Ierusalim? Nu! zic vouă; dar de nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13, 3-5)

        Daca crezi ca am gresit sa-mi spui… stim amandoi cat sunt munciti tinerii, dar si pentru acesti tineri Hristos inca sufera, chiar daca nu se mantuiesc, dar cum spune si la slujba Sf. Maslu ” Cel ce porti fara durere neputintele noastre…”

        Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 10, 2015 at 6:13 pm

        Mai precis cu care parte nu esti de acord? CU aceea in care am zis ca cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 10, 2015 at 7:17 pm

        tataia

        Trebuie casatorie, frate drag.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 9:09 pm

        andrei-d

        nu vreau sa fiu moralist dar tu ai citit cum a poruncit Dumnezeu prin Moise sa se casatoreasca preotii si levitii Legii Vechi? CU CINE? Ca ei NU aveau voie sa ia orice femeie, si a pus reguli stricte la casatoriile arhiereilor si preotilor leviti? Ti se par cumva ca preotia de azi e mai prejos ca aceea de atunci ca sa facem derogari? Sau cumva ti se par inutile astfel de preciari, crezi ca DEGEABA le-a poruncit Dumnezeu asa?

        probabil ca e sunt o „pasare rara” un „retardat” care la varstele de care zici nu scoteam nasul din carti, si nici muzica in afara de cea clasica NU ascultam( si pe aia am abandonat-o dupa ce am inceput sa ascult mai mult muzica bizantina bisericeasca caci mi se parea deja puerila in comparatie cu ea, sa nu crezi ca sunt vreun „expert” in muzica, insa rock MI-A REPUGNAT PUR SI SMPLU, nu am putut NICIODATA sa ascult, as fi iesit afara instant daca cineva m-ar fi adus fara sa stiu undeva unde se scalambaia astfel de muzica), nu mai vorbesc ca nu mi-au calcat picioarele prin vreo discoteca, si asta nu pentru ca eram vreun cuvios ci pur si simplu NU PUTEAM, mi se pareau dezgustatoare si rusinoase acele locuri, absolut neinteresante, stupide si un non-sens si instinctiv le evitam. Bine asta nu inseamna nimic, voiam doar sa spun ca sunt si alte „specimene” decat cele pomenite de tine care e adevarat probabil sunt majoritare, oricum eu sunt cu cateva generatii bune inaintea ta desi probabil nu atat de multe.

        pe scurt intai te-as ruga de dragul NIMANUI sa nu mai calci pe la vreun concert/adunataura unde se asculta rock, asta daca il pui pe Dumnzeu pe locul 1 in vaiata ta, daca nu poti s-o dai cotita cu vrei.

        ai discutat cu vreun duhovnic inbunatatit situatia ta cu „preietena” cu atecedente emo, daca ar fi ea potrivita pentru tine INDIFERENT ce iti canta tie „inima”? De plida ai putea sa mergi sa discuti asta cu parintele De la Muntioru sau cu par Ioan de la Rarau. Nu pregeta caci este vorba deste viata ta intraga care ar putea sa resimnta GRAVE consecinte pentru niste abureli de tinerete si gadilituri sentientale.

        ca esti un baiat bun cu inima se vede din alegerea ta, te-ai gandit tu sa „consolezi” acea „faptura” dar sa nu te trezesti ca te va trage cu timpul pe coclauri si vei suferi din cauza ei, vezi sitatia Parintelui Galeriu cu nevestica lui Argentina… o cocoana „speciala” care numai bune de preoteasa nu era…. plus copii iesiti din ea…. o plaga pentru bietul Parinte Galeriu.

        iarta-ma ca am indraznit sa ma bag neintrebat in seama si sa ma amestec in cele ce nu mi se cuvine, tu stii mai bine ce faci si esti liber sa decizi cum vrei, dar daca vrei sa tii seama si de sfatul meu , un necunoscut de pe intrenet, TE ROG sa NU PREGETI sa discuti serios situatia ta cu un parinte duhovnicesc cu har si sa nu te arunci cu gatul inainte in zid upa cum ti e pare tie bine” la un moment dat.
        NIMIC fara SFAT si BINECUVANTARE ! In toate, cu atat mai mult intr-o teaba atat de srioasa, nevasta este barbatului ruda de gradul 0 , devin UN TRUP. CU CINE vrei tu sa devii un trup? sa nu regreti vredata prea traziu cand domnisoara emo isi va revela sechelele NEVIBDECATE si va dezvoltata si altele.

        daca ar fi trait Avva Adrian sau Avva Arsenie Papacioc te trimiteam la ei, acum sa mregi te rog unde stii , OMUL Lui Dumnzezeu a fie, si sa iei sfat, ca mie nu-mi suna a fara risc afacerea in care te-ai bagat. Nu m-as bucura sa flu intr-o zi ca dracii te-au deturnat de la o slujire aleasa prin cine stie de incurcaturi lumesti si poveri inutile, caci vom da socoteala amanuntita de talantii nostri si de cum ne-am organizat spre slujba Lui Dumnezeu.

        Dumnezeu sa fie cu tine si Maica Domnului sa-ti randuiasca viata spre slujirea NEIMPIEDICATA de vreo greutate lumeasca inutila a Fiului Ei Iisus Hristos.
        Sf Arhangheli sa te calauzeasca catre omul Lui Dumnezeu care sa iti dea sfat de la Dumnezeu pentru viata ta !

        inca odata te rog sa ma ierti pe mine pacatosul si neavenitul ca imi dau cu parerea neintrebat.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 9:24 pm

        andre-d

        ma ma ierti ca am indraznit, toul a plecat de la faptul ca mie nu-mi suna a bine ca dupa 2 ani de prietesug cu tine sarmana aceea TOT mai simte nevoia sa asculte rock !!! emo este un curent de degenerati SINUCIGASI cae DEMOLEAZA sufeteste extrem de mult… mai mult ca drogurile distrug psihicul…

        nu as vrea sa descoeperi dupa ce-ti cad solzii de pe pchi si iti terce abureala „indragostelii” ca ai dat peste o bolnava psihica incapabila sa se vindece, ai grija emo insemana BOALA PSIHICA ! si indemn la sinucidere…. „trsetetea” aia a ei care ti s-a part tie interesanta sa nu fie semnul vreunei racie sufetesti GRESU daca nu IMPOSBILIL de vindecat, caci vindecarea duhovniceasca arre nevoie si de ostenela proprie.. iar semen de osteneala la ea nu stiu, daca si DUPA 2 ANI tot trage la rock …. sa nu-ti iei povara mai presus de puterile tale ca asta e ISPITA de la diavol ca sa te deturneze de la lucrarea Lui Hristos.

        baga de seama copile, mergi la un parinte duhovnicesc si treci peste aburelile indragostelii, am cunoscut oameni tavaliti in pacate GRAVE si multe si care in momentul in care au fost atinsi de aripa harului si-au schimbat RADICAL vietile intorcandu-se la Hristos din divesre balarii si hatisuri lumesti si nu 2 ani le-a trebuit sa se lase de grozavii asa de grosolane ca muzica rock, ci REPEDE s-au luptat cu sine si si -au biruit cu ajutorul lui Dumnezeu si al unor duhovnici sicusiti patimile lor …. desi erau fooooaaarte pacatosi, asa ca STIU cum arata un om care se intoarce de pe o cale gresita catre Hristos, nu prea seamana cu felul putin serios de depasire de sine al prietenei tale.

        Maica Domnului sa-ti ajute sa faci dupa Voia Lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 10, 2015 at 9:50 pm

        @saccsiv Evident ca trebuie casatorie..nici nu am afirmat vreodata ca ar fi altfel. Eu am spus doar sa nu ii judecam prea aspru pe cei care amina casatoria din varii motive…financiare, de spatiu…etc. Asta este tot ce am spus eu…Ca unii dintre pustii care frecventeaza cluburile nici nu au ginduri de casatorie sau pentru ei este valabila zicerea „cu cit mai multe (sau mai multi) cu atit mai bine” este partea a doua…

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on noiembrie 10, 2015 at 10:24 pm

        tataia

        Atunci, pana se rezolva variile motive: FARA SEX.

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 10, 2015 at 11:20 pm

        Frateee el. 🙂 Mereu ai indemnuri si pilde bune, in esenta intentia si vointa sunt bune si ma bucur.
        Ideea nu era ca iau apararea acelor „nemernici” indemonizati, ci am spus ca printre ei poate se aflau unii din greseala, sau pura curiozitate, clar nu stii daca toti au mers in iad, iar daca stii te rog sa-mi spui. Cat despre fata cu care stau a scapat de mult de acele momente de emo, si a fost o perioada aiurea pentru ca chiar daca nu se declara „emo” sunt mai toti tienrii de azi, grad mai mare sau mai mic. Seara cand am iesit au fost concertul lui Dragonu, dar locul era tot under, clubul „rock”. Iar Dragonu cred ca e un tip pe care-l poti asculta…
        De aceea am zis sa nu se mearga asa departe, am prieteni care la fel sunt cu fetele si inca nu au cazut in pacat, si ne vedem la evenimente unde se poate intampla un accident, ce ai spune daca ne-ai vedea la tv? „Satanistii, meritau caci erau necununati”?
        Si fratelui tataia i s-a parut cam prea aspru articolul, si crede-ma majoritatea cititorilor si-au inoculat ca tinerii din colectiv erau…curvari! TOTI
        Crezi ca ai pacate mai putine decat ei…?

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 11, 2015 at 1:55 pm

        andrei-d

        tu zici !

        tu stii ce faci si tu decizi cum vrei ca esti om liber.
        eu atata stiu ca rock-ul ORICARE fel NU e bun, se poate extinde evaluarea si la intraga muzica „usoara” si nu numai acestea, . depinde de stadiul duhovnicesc al omului, insa oricare ar fi el rock-ul NU E BUN !

        desigur stiu si ca avem tendinta sa „justificam” micile noatre slabiciuni( si pe cel mari cu tata mai mult, toti facem intr-o anumita masura acaesta) asa ca nu ma mira ca ti se pare rock-ul , macar anumite spubspecii ale lui „frecventabil” fie si temporar, insa el in realitate NU ESTE, tu insa poti sa asumi slabiciunea ta, ea insa nu va trece fara consecinte si in alt fel/plan tot platesti cumva pentru ea, ( asta e valabil pentru toate „slabiciunile” pe care ni le permitem ).

        si inca odata regula ca sa-ti randuiesti viata NUMAI cu SFAT si BINECUVANTARE de preferat de la un om cercat duhovniceste este calea imparateasca pentru orice om cu atentie duhovniceasca, cine se abate de la ea, desigur trage si „foloasele” si ponoasele. 🙂

        daca indivizii care au crapat prajiti de diavol din propria lor raspundere la clubul blestemat erau sau nu si curvari pentru mine este irelevant, cata vreme au crapat in INCHINAREA la diavol, indiferent cum vrei tu sa „justifici” aceste gen de „muzica” el in realitate ASTA ESTE, este DESTUL ca sa-i arunce in gheena nepocaiti !
        Daca dintr-un asemnea loc de adorare si chemare a satanei ca acela din „accidentul” cu arderea s-a mantuit sau nu cineva e secundar caci exceptia NU intareste regula, iar Sf Parinti ne invata ca PROSTIA, (nestiinta), NELUAREA AMINTE( neatentia ,lipsa de trezvie) si UITAREA sunt cei trei DSUMANI ai manturii omului care au umplut si inca UMPLU IADUL de „crestini” …… asa ca nestiinta nu te scoate din iad, si nici sluga care a gresit FARA sa stie ca face ceva demn d epedepsa NU SCAPA de pedeapsa si NU ii va folosi prea mult daca in BEZNA pedepsei si bataii sale va suferi mai Putin decat sluga vicleana care a gresit/pacatuit STIIND ca nu face bine ( ne invata Hristos in Scriptura)…. asa ca lasa-o mai maole cu „scuzele” …

        cine isi cauta pinaea ce ade toate zilele ca angajat la bordel, la traficantii de Carne vie , la traficantii de droguri, ect NU e NEVINOVAT si CADE Sub incidenta locului respectiv

        o fata cinstita NU se duce sa faca pe chelnerita intr-un bar de satanisti sau cel Putin NU RAMANE dupa ce vede ce se petrece acolo, la fel femeia de servici…. sa nu-mi spui ca astia toti es´rau „nevinovati” si „inocenti” ca ingerii despre natura locului care ii hraneste, asa ca daca au presistat in locul respectv au cazut Sub blestemul lui. femeie de srevici la barul indracitilor sau la Magazin tot atata castigi in pricnipui. CUM POATE un om sa nu simta „energiile” si „duhul” unui asemenea loc, ca femeie de srvici poate a curata de mu´lte ori resturi „dubioase” de acolo nu? in Aprile acolo au ras cruci intoarse si s-au facut sacrificiik de animale, sau crezi ca dupa Orgie satanistii au curata disciplinat locul ca sa nu lase urme pentru tanti leana ´femeia de sreviciu ???

        in fine , sunt MULTE de zis dar inutil la urechi sensibile sau astupate de „justificari” care vor sa eludeze GRAVITATEA cu PARUTELE „posibile?” exceptii….

        ramai la parerea ta si randuieste-ti viata cum stii ca esti destul de informat duhovniceste, si m-as bucura ca dupa catevia ani sa NU iti aminesti cu regret de „sfaturile” mele de „mos” deplasat, exagerat si Moralist care „Mereu ai indemnuri si pilde bune, in esenta intentia si vointa sunt bune si ma bucur.”… cum zici nu fara urma de usoara Ironie (?) 🙂 ( se accepta ! no Problem) …

        sanatate si succese in noul an universitar !

        PS: nu uita sa-mi dai de stire cand ai gasit pisoiul ! 🙂 si salutari la hamsteras

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on noiembrie 11, 2015 at 9:15 pm

        andrei-d

        „Crezi ca ai pacate mai putine decat ei…?”____ pacate am multe dar inchinator la diavoli ca acestia NU SUNT !
        cauta sa pricepi fenomenul si nu sa te aburesti cu „justificari”, rock-ul per total este SATANIC si ascultatorii/ubitorii lui indirect sau direct functie de gradul lor de impatimire si participare la acest fenomen pervers, si oricum ceva NU ESTE IN REGULA cu ei ( asta in cel mai bun caz) faptul ca au asa „placeri” ar trebui sa-i faca sa-si puna semne de intrebare vis a vis de sanatatea lor duhovniceasca caci rockul NU e neutru ! si Nu se potriveste cu Hristos ! …sau ai tu alta parere?
        intai informeaza-te macar din linkurile prezentate in articole aici si ai sa vezi ce este fenomenul rock , si daca tot crezi ca este ceva inofensiv/acceptabil/neutru inseamana ca ai o problema mare de discernamant. pararea mea.
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 12, 2015 at 9:53 pm

        Desigur ca te anunt.
        Cat despre rock am aceeasi parere. Insa sunt multi care sunt prea tineri sa-si dea seama…frate el!
        Si ca sa zic eu nu am mers la nici un concert rock, insa sunt multi pe care-i poti intoarce daca vrei, adica ii poti ajuta! Doamne ajuta 🙂

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 10, 2015 at 3:58 pm

      Curvie este orice unire intre barbat si femeie in afara tainei casatoriei

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 10, 2015 at 6:46 pm

      tataia,

      Ce înseamnă parteneri multipli? Că ai mai mulţi parteneri în acelaşi timp, sau că, după unul căruia i te-ai „dedicat” şi nu a mers, urmează altul, apoi altul?
      În a doua situaţie, e vreo limită/un număr de la care porneşte curvia? Sau poţi să tot schimbi partenerii, dar ceea ce contează ca să nu fie curvie este să nu fie doi deodată?
      E voia proprie mai presus de învăţătura revelată de Dumnezeu? Pe ce îţi bazezi „legea” cu partenerul căruia i te dedici?
      Când s-a schimbat legea biblică? De când a avea relaţii sexuale cu un singur partener căruia i te dedici şi cu care ai planuri de căsătorie nu e desfrânare?
      Pe femeia prinsă săvârşind adulter or fi întrebat-o dacă are planuri de căsătorie, iar ea le-a zis că nu, şi astfel a devenit vinovată?
      Chiar crezi sincer că, dacă mori în timp ce ai relaţii sexuale cu cineva în afara căsătoriei, zbori spre rai cu cetele sfinţilor?

      Apreciază

    • Ioan C. said, on noiembrie 10, 2015 at 7:58 pm

      Familia creştină se întemeiază numai prin Sfânta Taină a Cununiei, Căsătoriei .
      Preacurvia (în cazul persoanelor căsătorite) şi curvia sunt desfrânare, iar desfrânarea poate fi motiv întemeiat de divorţ.

      Despre căsătorie Sf. Apostol Pavel zice:
      „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
      Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.” (Efeseni 5:31-32).
      Deci, căsătoria (nunta) creştină este Taină a Sf. Biserici.

      Apreciază

    • botaceala said, on noiembrie 11, 2015 at 1:06 pm

      Tataia@,nu sunt de acord sa traiasca cineva cu prietenul/prietena,”necununati”,asta e un pacat al curviei si nu conteaza daca e un singur partener sau parteneri multipli,nu asa be invata sfintii parinti!

      Apreciază

  6. cosminmatiu said, on noiembrie 10, 2015 at 12:24 pm

    Astea sunt deja pacate personale. Se poate intampla sa cada si un ortodox practicant in asemena pacate. Treaba este ca in ce esti prins in aceea esti judecat si e valabil pentru toti cei vii.

    Apreciază

  7. o oarecare said, on noiembrie 10, 2015 at 12:31 pm

    Păi pur si simplu nu putem face faptele celui rau si sa ne pretindem crestini. De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume? In fata lui Dumnezeu, nu exista unire acolo unde n-a unit el. Concubinajul e preacurvie si gata. E urâciune in fata lui Dumnezeu. El nu recunoaste astfel de ,,uniri”.

    E un pacat molipsitor, asa ca sa ne rugam sa nu cadem in ispite peste puterile noastre. Iar cine a cazut sa se ridice si sa-si puna căsnicia sub acoperământul lui Dumnezeu.

    Apreciază

  8. o oarecare said, on noiembrie 10, 2015 at 12:34 pm

    ,,trece in lumea ingerilor”? Depinde care ingeri…

    Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 10, 2015 at 6:18 pm

      o oarecare,
      tu cand o sa ajungi in rai, sa ne spui si noua cum e si poate o sa iti inmoi degetul in apa sa ne dai si noua ca tare ne va arde focul vesnic…

      Apreciază

      • o oarecare said, on noiembrie 10, 2015 at 11:03 pm

        Bine, ma invoiesc, cu o conditie. Daca ma va arde pe mine focul cel vesnic, sa te rogi tu pentru mine sa scap de acolo. Ma ierti ca nu am pus ghilimele, dar am citat din memorie pe cineva.

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 10, 2015 at 11:51 pm

        Sper ca nu din Arsenie Boca…

        Apreciază

  9. Ionut said, on noiembrie 10, 2015 at 1:00 pm

    Asa este. Dar mai e o vorba : „Despre raposati, numai de bine”.

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 10, 2015 at 2:32 pm

      Ionut

      vorba asta NU de la Dumnezeu vine, ci de la lumesc. CARE sunt criteriile tale?

      Sa vorbesti de bine orice PACATOS mort ca sa inatresti pacatul in cei vii fara minte care fac aceleasi pacate?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on noiembrie 10, 2015 at 9:56 pm

        Nu, Doamne fereste. Ideea e sa nu-i mai pomenesti pacatele, fiindca, din nefericire, are cine sa i le pomeneasca. Eventual, spre inteleptirea altora, poti sa spui ca stii un caz cand a murit cineva in timp ce pacatuia, de-asta trebuie sa fim cu luare-aminte, dar fara referiri directe la persoana sau persoanele respective. Zic si eu…

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 11, 2015 at 9:04 pm

        Ionut

        tocmai aceasta era ideea, ca PUTEM sa vorbim de rau =criticam pacatele omului mort desigur nu ca subiect de barfa sau judecare ci spre invatatura alora care ar putea fi inselati de el,
        faptul ca e viu sau mort pacatosul NU il scuteste de vadirea faptelor sale rele spre invatatura altora care ar risca sa se insele si sa-si puna mantuirea in pericol. despre arie, origen, nero, stalin, etc sau alti eretici, infami nu avem cum vorbi de bine daca faptele lor au fost rele, virtutea proprie agoniseste omului lauda sau oprobiul si in viata si dupa moartea sa.

        asa ca zicala cu pricina e un nonsens.

        Apreciază

  10. RomeoB said, on noiembrie 10, 2015 at 1:13 pm

    Parintele Nicodim Mandita (facator de minuni) spune ca atunci cand izbucneste un razboi, multi din oamenii drepti se matutiesc pe front (prin moarte) si multi din oamenii pacatosi isi primesc pedeapsa cuvenita, in lupte.

    La Colectiv, bodygardul era la munca – copii acestia au salarii mizerabile, lucraza de multe ori fara contract, fara asigurari, fara carte de munca. Femeia de servici la fel; fata de la bar cauta de mult de lucru…
    Bodygardul a salvat 5 sau 6 vieti. Daca era si spovedit si impartasit, avem un erou martir. Femeia de servici avea 5 copii de crescut… La inmormantarea ei a fost PF Daniel.

    Nu putem condamna in bloc.

    Pt. cei ce traiau un concubinaj numai un sfant vazator cu duhul ar putea sa dea sfaturi rudelor.

    CE AM OBSERVAT PE CANALELE TV: NIMENI NU SI-A PUS PROBLEMA MANTUIRII !

    Apreciază

  11. ORTODOXIE said, on noiembrie 10, 2015 at 1:28 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  12. john said, on noiembrie 10, 2015 at 2:01 pm

    Medicii legisti: Victimele din Colectiv au inhalat doze uriase de acid cianhidric
    Specialistii de la Institulul National de Medicina Legala (INML) au facut public un raport in cazul primelor 26 de victime de la Clubul Colectiv. Analizele toxicologice arata 18 dintre victime aveau in sange concentratii de monoxid de carbon si acid cianhidric peste valorile letale.
    http://www.aktual24.ro/medicii-legisti-victimele-din-colectiv-au-inhalat-doze-uriase-de-acid-cianhidric/

    Gazul Zyklon B
    Zyklon B (în engleză ciclon B) a fost denumirea comercială a unui insecticid pe bază de cianuri cunoscut pentru folosirea de către Germania nazistă, în camerele de gazare din lagărele de exterminare în timpul Holocaustului.
    Era compus din acid cianhidric , un stabilizator, şi o substanţă odorantă. Era impregnat pe diferite suporturi absorbante (pelete).

    Zyklon B era depozitat în containere etanşe, pentru că, o dată expus la aer, acesta elibera acid cianhidric (HCN), foarte toxic pentru om.
    Zyklon B a fost folosit în lagărele de la Auschwitz Birkenau, Majdanek, Sachsenhausen. În alte lagăre de exterminare, era folosit monoxidul de carbon de la motorul maşinilor. Multe dintre victime au fost evrei şi de aceea gazul Zyklon B gaz a devenit un simbol al Holocaustului.
    Iniţial, Zyklon B a fost folosit în lagărele de concentrare pentru dezinsecţie şi pentru a ţine sub control tifosul. Cel folosit în camerele de gazare a fost intenţionat fabricat fără substanţa odorizantă.
    In ianuarie sau februarie 1940, 250 de copii de ţigani de la Brno, din lagărul de concentrare Buchenwald au fost folosiţi drept cobai pentru testarea gazului Zyklon B.
    Pe 3 septembrie 1941, circa 600 de prizonieri de război sovietici şi 250 de prizonieri polonezi gravi bolnavi au fost executaţi prin gazare în lagărul de la Auschwitz. Aceasta a fost primul experiment cu Zyklon B de la Auschwitz. Experimentele au durat mai mult de 20 de ore.
    Potrivit comandantului lagărului Auschwitz, Rudolf Hoss (Hoess), în buncărul 1 erau circa 800 de oameni iar în buncărul 2 circa 1200.
    După ce camera de gazare s-a umplut, uşile au fost închise, iar peletele de Zyklon B au fost aruncate în cameră prin găurile de ventilaţie, eliberând gaze toxice.
    Persoanele din interior au murit după 20 de minute. S-a estimat că aproximativ o treime au murit instantaneu.
    Johann Kremer, medicul SS care superviza execuţia a declarat că putea auzi prin găurile de ventilaţie cum victimele se zbăteau şi urlau, fiind clar că au luptat pentru viaţa lor.
    Când au fost deschise uşile, jumătate dintre victime au fost găsite în poziţie semi-ghemuită , unele aveau pielea de culoare roz cu pete roşii şi verzi, iar unele aveau spume la gură sau aveau urechile sângerânde.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Zyklon_B
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_cyanide

    Pentru a intelege procesul, o scenă dîn descrie procesul de gazare a prizonierilor,

    Masacru în Siria. Teroriştii Statului Islamic au executat 200 de copii,imagini 18 +
    http://www.antena3.ro/externe/video-masacru-copii-statul-islamic-323483.html

    Apreciază

  13. CorneliuS said, on noiembrie 10, 2015 at 2:40 pm

    Prima manipulare in strada a fost aceea cand au strigat colectiv. Colectiv e clubul ce ia ucis pe cei ce erau acolo ,cu alte cuvinte si-au luat numele clubului criminal.Nu au spus solidaritate sau altceva. Cat despre ce se petrecea acolo m-au injurat destui si mi-au spus ca am gandire de ev mediu. Prefer pe Dumnezeu decat pe cel ce era slavit pe acolo asa ca pot sa ma injure cat vor. Cu Dumnezeu inainte si nimic fara de Dumnezeu

    Apreciat de 1 persoană

  14. robert252 said, on noiembrie 10, 2015 at 2:46 pm

    @tataia,
    Orice relatie sexuala in afara casniciei este curvie sau preacurvie.
    Nimic nu e altceva.
    Ca se pot casatori ulterior, ba chiar pot avea copii, e alta treaba.

    @RomeoB,
    Din pacate, bodyguard-ul clubului avea o prietena. Asa zic ziarele. A stat cu el si la spital.
    Prietena nu a fost in club in seara dezastrului.

    Nu condamn pe nimeni, Dumnezeu judeca.

    Insa, aceste „prietenii” nu sunt relatii de gradinita, stim cu totii. Sunt curvii.
    Exista cateva marturii (chiar si in cartile cu Parintele Cleopa dar si unele foarte vechi) in care ne este aratat unde ajung cei condamnati pentru curvie. Infricosator! (Atentie din nou, nu condam eu pe nimeni).

    Desi nu condam, estimez (dupa cat de greu ne este noua, crestinilor, sa stam spovediti des si impartasiti)
    ca in acel club erau foarte multe persoane nespovedite si neimpartasite.
    Unele din acestea au fost prinse, poate, si in aceasta curvie – prezentata atat de dulceag de presa „prieteneala” nevinovata, ingeri in trup, ce sa mai vorbesti.
    Din pacate acesta e cruda realitate a tinerilor!

    Vinovati sunt parintii lor libertini (cunosc zeci de cazuri fara legatura cu acel club),
    mediul prietenilor, invatatori, profesori, tv-ul, net-ul.

    Aceiasi parinti ii indeamna ulterior, pe unii pe altii, la avort.
    De asemenea, am cunoscut in trecut cateva cazuri.

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 10, 2015 at 9:54 pm

      Poate un profesor bun să contrabalanseze o familie tâmpă?

      Adian Vancica (Celentano din serialul „Las Fierbinti“: „E plin de idioti pe lumea asta. Hai sa va spun una tare, reala 100%: am un nepot, elev la Vianu. Un domn Ioan Prunoiu, care preda religia, le-a dat (n.r. – elevilor) test cu doua intrebari:
      1.Ce ar fi facut Fecioara Maria daca ar fi primit o invitatie in club Colectiv?
      2.Ce ar fi facut Fecioara Maria daca ar fi fost invitata la un mars impotriva Guvernului?
      Daca in urma acestei postari nepotul meu va fi persecutat didactic de imbecilul asta, il strang de gat cu mana mea. Crestineste”, a scris Vancica.

      http://www.aktual24.ro/intrebare-la-scoala-ce-ar-fi-facut-fecioara-maria-daca-era-invitata-la-colectiv/

      Apreciază

  15. Fratele începător Marius said, on noiembrie 10, 2015 at 5:21 pm

    Dacă tot veni vorba…: unde s-a ascuns Radu Iacoboaie? Mai știe cineva ceva de el? Nu de alta, dar aș vrea să comenteze articolul acesta: https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/10/comentariul-zilei-10-11-2015-curvia-colectiva/#comments pe blogul meu 😀 😀 😀

    Apreciază

    • Fratele începător Marius said, on noiembrie 10, 2015 at 5:23 pm

      Pardon, articolul acesta: http://www.tolo.ro/2015/11/10/doi-blogeri-costa-1-200-de-euro-tva-inclus/ Frate Vasile, te rog să corectezi comentariul de mai sus. Mulțumesc!

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 8:14 pm

        Frate incepator

        iacobaie nu mai are ce coenta pe blogul acesta din pacate si -a dat destul masura. trimite-i lui link poate isi vine in simtiri dar fara discutii cu el pe terenul blogului lui Saccsiv 🙂

        Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 10, 2015 at 7:37 pm

      Îţi spun eu ce face acest BOU- OAIE.
      După ce a fost expediat de aici cu behăielile lui exasperante, a fost obligat să se retragă în staulul propriu şi pe unde mai e acceptat, de unde zbiară profetic în continuare, ca un „formator de opinie” ce se crede şi ca un zălud ce este.

      Iată ce scrie acest specimen rătăcit despre proteste:
      „salutăm reacția sănătoasă de întoarcere la normalitate a tinerilor curajoși de astăzi, care nu s-au molipsit de microbul comunismului conceput în laboratoarele social-politice ale masoneriei. Ar fi bine să se organizeze și lor să li se alăture cei din generațiile precedente pentru a fructifica ȘANSA REDRESĂRII ROMÂNIEI.”
      „Cinste lor, tuturor celor care au protestat pentru o Românie normală!”

      „Evoluează” de la oaie la bou, asta face!

      Apreciază

      • Fratele începător Marius said, on noiembrie 10, 2015 at 9:09 pm

        „Fată, ăi”, las-o mai moale că nu-i chiar așa grav. A luat și săracul de Iacoboaie niște euroi de la „o doamnă” ca să ne prostească și n-a prostit pe nimeni. (Poate doar pe Fratele Vasile, care e mai bun la inimă, și zicea ceva de genul: „o fi el aiurit, dar e cinstit!” 😀 😀 😀 ) Dar să ne întoarcem la tine. Ce-i cu limbajul ăsta? Tu te spovedești? Mergi la Biserică?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 10, 2015 at 9:28 pm

        Fratele începător Marius

        Pai daca esti incepator nu mai pune asa intrebari.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on noiembrie 10, 2015 at 9:52 pm

        Fratele incepator

        „„Fată, ăi”, las-o mai moale ” , ” Ce-i cu limbajul ăsta? Tu te spovedești? Mergi la Biserică?”___ ne gandeam ca esti cum zici frate incepator smerit si nu duhovnic iscusit de iscodesti asa in deamanuntul , oder ? 🙂

        vezi ca n-ai nimerit-o cu @Mirela, cauta sa-ti revizuesti limbajul si atitudinea si sa ii aratai mai ult resepct pe care te asigur eu ca IL MERITA , nu se trage de sirete cu orice „frate incepator” , Mirela nu e oarecare fara minte de la coltul strazii ci e sora noastra si nu ne place cum o interpelezi, fie macar si in gluma ( care fie vorba intre noi nu prea se potriveste smereniei unui „frate incepator”). OK ? multumesc !

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on noiembrie 10, 2015 at 11:45 pm

        @saccsiv, el
        Mulţumesc!

        @frate (al cui?) începător
        Acest blog are o oarece vărstă, iar pe el au fost destule discuţii ce au clarificat lucrurile asupra unor teme şi asupra unor persoane. Nu ştiu cum procedezi tu, dar eu o discuţie o reiau de unde am lăsat-o, nu de la 0. Dacă tu consideri că prestaţia lui Iacoboaie a fost şi este inofensivă, te priveşte. Părerea mea e alta şi mi-am exprimat-o, ca pentru oameni MATURI.
        Tu, însă, se pare că eşti începător nu doar în ale citirii blogului, ci şi în viaţă, şi de aceea ai urechi sensibile, cu care aştepţi să auzi doar cuvinte dulci: mămăliguţă, văcuţă, oiţă…
        Scuză-mă că ţi le-am agresat!

        Apreciat de 1 persoană

    • carlos said, on noiembrie 10, 2015 at 10:13 pm


      daca va era dor de el. e in strada omu’

      Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 11, 2015 at 12:27 am

        El e?
        E clar că pe aici a suferit din pricină că nu a putut să şi strige! Utilizarea majusculelor şi a boldului, precum şi postarea multiplă a comentariilor, peste tot, nu-i erau de ajuns, se vedea.
        Poate că laudă protestele şi le vede ca fiind şansa redresării României din cauza faptului că ieşirea în stradă îi permite utilizarea amplificatoarelor de voce şi pentru că speră ca acum să găsească o turmă pe care să o conducă.

        Apreciază

  16. JE said, on noiembrie 10, 2015 at 5:33 pm

    – Un guvern de tehnocrați este de fapt un guvern politic
    http://bit.ly/20JSicP

    – Să vină prietenii mei elefanții, pardon, tehnocrații!
    http://bit.ly/1kJA0qY

    – Studiu UE: Străinii au acaparat aproape jumătate din terenul agricol al României! Un fond olandez, acuzat că a luat pământurile țăranilor cu japca
    http://bit.ly/1NHvC7J

    Apreciază

  17. Veaceslav said, on noiembrie 10, 2015 at 6:31 pm

    Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, (1Cor.6:9)
    nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici raparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. (1Cor.6:10)

    Apreciază

  18. Carmen said, on noiembrie 10, 2015 at 8:38 pm

    acest pacat este printre cele mai grele de stapanit mai ales cand suntem tineri..ce sa mai zicem..paza gandurilor si a simturilor cu ajutorul Lui Dumnezeu .a Maicii Domnului si a tuturor Sfintilor..Dumnezeu cu mila si pt cei care au murit cu acest pacat.

    Apreciază

  19. minionita said, on noiembrie 10, 2015 at 8:59 pm

    „Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Capitolul 7

    1. Cât despre cele ce mi-aţi scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
    2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-şi aibă femeia sa şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul său.
    3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului.
    4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.
    5. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.
    6. Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
    7. Eu voiesc ca toţi oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul aşa, altul într-alt fel.
    8. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca şi mine.
    9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă.
    10. Iar celor ce sunt căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat!
    11. Iar dacă s-a despărţit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot aşa bărbatul să nu-şi lase femeia.
    12. Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, şi ea voieşte să vieţuiască cu el, să nu o lase.
    13. Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul. ”

    Cam pe unde se incadreaza „prietenia” cu un partener stabil?

    Apreciază

  20. Ioan C. said, on noiembrie 10, 2015 at 9:45 pm

    TAINA NUNŢII SAU CĂSĂTORIA (CUNUNIA) ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ

    CUNUNIA (Nunta, Căsătoria) este una dintre cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii lui Hristos

    Familia creştină se întemeiază numai prin Sfânta Taină a Cununiei,
    Căsătoriei .
    Preacurvia (în cazul persoanelor căsătorite) şi curvia sunt desfrânare, iar desfrânarea poate fi motiv întemeiat de divorţ.

    „27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
    28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi”
    (Facerea/Geneza 1:27-28)
    * Greşesc acele soţii care fac avort şi greşesc acei soţi care le îndeamnă pe soţii la aceasta, întrucât se încalcă o poruncă a lui Dumnezeu, dată încă de la începuturi.

    „Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el”.”
    (Facerea/Geneza 2:18)
    * Dumnezeu a rânduit Taina Nunţii încă de la crearea omului.

    „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.”
    (Facerea/Geneza 2:24)
    * Uniţi fiind prin Căsătorie, soţii nu au voie să se despartă pentru orice motiv.

    „14. Şi de ziceţi: „De ce?” Din pricină că Domnul a fast martor între tine şi femeia tinereţilor tale, faţă de care tu ai fost viclean, deşi ea era tovarăşa ta şi femeia legământului tău.
    15. Oare nu i-a făcut El ca să fie o singură făptură cu trup şi suflet? şi această făptură întrunită ce năzuieşte ea? Urmaşi de la Dumnezeu! Păstraţi-vă deci viaţa voastră; iar tu nu fi viclean eu femeia tinereţilor tale.
    16. Căci Eu urăsc alungarea femeii”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel, „şi ca cineva să întindă nedreptatea pe veşmântul său”, zice Domnul Savaot. „Deci aveţi respect pentru viaţa voastră, şi nu mai săvârşiţi această viclenie!”
    (Maleahi 2:14-16)
    * Dumnezeu nu aprobă divorţul din orice motiv, soţii trebuie să lupte pentru căsnicia lor.

    „31. S-a zis iarăşi: „Cine va lăsa pe femeia sa, să-i dea carte de despărţire”.
    32. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter.”
    (Matei 5:31-32)
    * Preacurvia este, într-adevăr, motiv întemeiat de divorţ. Divorţul care are la bază acest temei este îngăduit de Biserică. Deci, divorţul din orice motiv, ca în Legea lui Moise, nu este permis.

    „3. Şi s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L şi zicând: Se cuvine, oare, omului să-şi lase femeia sa, pentru orice pricină?
    4. Răspunzând, El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?
    5. Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
    6. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.

    7. Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărţire şi să o lase?
    8. El le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsaţi pe femeile voastre, dar din început nu a fost aşa.
    9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.”
    (Matei 19:3-9)
    * Uniţi fiind pe viaţă prin Taina Căsătoriei (Efeseni 5:31-32), soţii nu au voie să se despartă din orice motiv „Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă” (Matei 19:6).
    Vezi mai sus nota la Matei 5:31-32.

    „2. Şi apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui bărbat să-şi lase femeia.
    3. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise?
    4. Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase.
    5. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
    6. Dar de la începutul făpturii, bărbat şi femeie i-a făcut Dumnezeu.
    7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa.
    8. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.
    9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă.

    10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăşi despre aceasta.
    11. Şi El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta, săvârşeşte adulter cu ea.
    12. Iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, săvârşeşte adulter.”
    (Marcu 10:2-12)
    * Vezi mai sus Matei 19:3-9.

    „Oricine-şi lasă femeia sa şi ia pe alta săvârşeşte adulter; şi cel ce ia pe cea lăsată de bărbat săvârşeşte adulter.”
    (Luca 16:18)
    * Vezi mai sus Matei 19:3-9.

    „1. Şi a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii şi era şi mama lui Iisus acolo.
    2. Şi a fost chemat şi Iisus şi ucenicii Săi la nuntă.
    3. Şi sfârşindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
    4. A zis ei Iisus: Ce ne priveşte pe mine şi pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.
    5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceţi orice vă va spune.
    6. Şi erau acolo şase vase de piatră, puse pentru curăţirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
    7. Zis-a lor Iisus: Umpleţi vasele cu apă. Şi le-au umplut până sus.
    8. Şi le-a zis: Scoateţi acum şi aduceţi nunului. Iar ei i-au dus.
    9. Şi când nunul a gustat apa care se făcuse vin şi nu ştia de unde este, ci numai slujitorii care scoseseră apa ştiau, a chemat nunul pe mire,
    10. Şi i-a zis: Orice om pune întâi vinul cel bun şi, când se ameţesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai ţinut vinul cel bun până acum.
    11. Acest început al minunilor l-a făcut Iisus în Cana Galileii şi Şi-a arătat slava Sa; şi ucenicii Săi au crezut în El.”
    (Ioan 2:1-11)
    * Însuşi Hristos a participat la nunta din Cana, sfinţind-o astfel prin prezenţa Sa. Deasemenea, consumul, cu moderaţie, de alcool este permis la nuntă, Domnul Însuşi a prefăcut apa în vin pentru nuntaşii din Cana, pentru că vinul de la nuntă se terminase.

    „5. Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său;
    6. Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă fântână şi era ca la al şaselea ceas.
    7. Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau.
    8. Căci ucenicii Lui se duseseră în cetate, ca să cumpere merinde.
    9. Femeia samarineancă I-a zis: Cum Tu, care eşti iudeu, ceri să bei de la mine, care sunt femeie samarineancă? Pentru că iudeii nu au amestec cu samarinenii.
    10. Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă ai fi ştiut darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El, şi ţi-ar fi dat apă vie.
    11. Femeia I-a zis: Doamne, nici găleată nu ai, şi fântâna e adâncă; de unde, dar, ai apa cea vie?
    12. Nu cumva eşti Tu mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat această fântână şi el însuşi a băut din ea şi fiii lui şi turmele lui?
    13. Iisus a răspuns şi i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăşi;
    14. Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viaţă veşnică.
    15. Femeia a zis către El: Doamne, dă-mi această apă ca să nu mai însetez, nici să mai vin aici să scot.
    16. Iisus i-a zis: Mergi şi cheamă pe bărbatul tău şi vino aici.
    17. Femeia a răspuns şi a zis: N-am bărbat. Iisus i-a zis: Bine ai zis că nu ai bărbat.
    18. Căci cinci bărbaţi ai avut şi cel pe care îl ai acum nu-ţi este bărbat. Aceasta adevărat ai spus
    .
    19. Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu eşti prooroc.”
    (Ioan 4:5-19)
    * Bărbatul şi femeia sunt legaţi în faţa lui Dumnezeu prin Taina Cununiei.

    „2. Căci femeia măritată e legată, prin lege, de bărbatul său atâta timp cât el trăieşte; iar dacă i-a murit bărbatul, este dezlegată de legea bărbatului.
    3. Deci, trăindu-i bărbatul, se va numi adulteră dacă va fi cu alt bărbat; iar dacă i-a murit bărbatul este liberă faţă de lege, ca să nu fie adulteră, luând un alt bărbat.”
    (Romani 7:2-3)
    * Căsătoria este pe viaţă (Matei 19:6), dar dacă unul dintre soţi moare, celălalt este liber să se căsătorească cu alcineva, nemaifiind legat.

    „Aşa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos şi ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.
    (I Corinteni 4:1)
    * Preoţii (prezbiterii) Bisericii sunt iconomii (administratorii) Tainelor lui Dumnezeu şi ale Bisericii. Căsătoria (nunta) creştină fiind o Taină, vezi mai jos Efeseni 5:22-33 şi nota, este oficiată în mod obligatoriu de un preot (prezbiter) al Bisericii.

    „15. Au nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
    16. Sau nu ştiţi că cel ce se alipeşte de desfrânate este un singur trup cu ea? „Căci vor fi – zice Scriptura – cei doi un singur trup”.
    17. Iar cel ce se alipeşte de Domnul este un duh cu El.
    18. Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
    20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”
    (I Corinteni 6:15-20)
    * Vezi mai jos nota la Evrei 13:4.

    „1. Cât despre cele ce mi-aţi scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
    2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-şi aibă femeia sa şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul său.
    3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului.
    4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.
    5. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.
    6. Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
    7. Eu voiesc ca toţi oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul aşa, altul într-alt fel.
    8. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca şi mine.
    9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă.
    10. Iar celor ce sunt căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat!
    11. Iar dacă s-a despărţit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot aşa bărbatul să nu-şi lase femeia.
    12. Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, şi ea voieşte să vieţuiască cu el, să nu o lase.
    13. Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul.
    14. Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voştri ar fi necuraţi, dar acum ei sunt sfinţi.
    15. Dacă însă cel necredincios se desparte, să se despartă. În astfel de împrejurare, fratele sau sora nu sunt legaţi; căci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.
    16. Căci, ce ştii tu, femeie, dacă îţi vei mântui bărbatul? Sau ce ştii tu, bărbate, dacă îţi vei mântui femeia?”
    (I Corinteni 7:1-16)
    * Căsătoria a fost instituită pentru a preîntâmpina desfrânarea (versetul 2).
    Credinciosul divorţat fără vina lui se poate căsători iarăşi, decât să ardă din pricina desfrânării (versetul 9). Biserica Ortodoxă îngăduie, cu pogorământ, a dou a sau a treia (maxim) cununie.
    Soţii nu au voie să se despartă (versetul 10), decât din motive foarte întemeiate, ca de exemplu desfrânarea unuia dintre soţi, vezi mai sus Matei 5:31-32.
    Versetele de la 12 la 16 ne spun că soţii nu trebuie să se despartă, chiar dacă unul dintre ei nu mai este credincios al Bisericii, dar dacă cel necredincios (care nu se ţine dreapta-credinţă) se desparte, adică divorţează, atunci celălalt partener nu mai e legat prin Taina Căsătoriei.

    „Dar eu vreau ca voi să fiţi fără de grijă. Cel necăsătorit se îngrijeşte de cele ale Domnului, cum să placă Domnului.”
    (I Corinteni 7:32)
    * Monahii (călugării) nu se căsătoresc, ca să se îndeletnicească numai cu cele ale Domnului.

    „Femeia este legată prin lege atâta vreme cât trăieşte bărbatul ei. Iar dacă bărbatul ei va muri, este liberă să se mărite cu cine vrea, numai întru Domnul.”
    (I Corinteni 7:39)
    * Vezi mai sus Romani 7:2-3.

    „22. Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului,
    23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
    24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.
    25. Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea,
    26. Ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt,
    27. Şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană.
    28. Aşadar, bărbaţii sunt datori să-şi iubească femeile ca pe înseşi trupurile lor. Cel ce-şi iubeşte femeia pe sine se iubeşte.
    29. Căci nimeni vreodată nu şi-a urât trupul său, ci fiecare îl hrăneşte şi îl încălzeşte, precum şi Hristos Biserica,
    30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui şi din oasele Lui.
    31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
    32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.
    33. Astfel şi voi, fiecare aşa să-şi iubească femeia ca pe sine însuşi; iar femeia să se teamă de bărbat.”
    (Efeseni 5:22-33)
    * Aici avem regulile pe care ambii soţi trebuie să le respecte, adică iubire şi respect reciproce. Cât despre căsătorie, Apostolul Pavel zice: „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.” (Efeseni 5:31-32), deci, căsătoria (nunta) creştină este Taină a Sf. Biserici.

    „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i întru învăţătura şi certarea Domnului.”
    (Efeseni 6:4)
    * Copiii din familia creştină trebuie crescuţi în respectul pentru învăţătura creştină şi poruncile lui Dumnezeu, nu satisfăcându-le toate hatârurile.

    „Cinstită să fie nunta întru toate şi patul nespurcat. Iar pe desfrânaţi îi va judeca Dumnezeu.”
    (Evrei 13:4)
    * Fiind o Taină a Bisericii (Efeseni 5:31-32), nunta se cuvine a fi cinstită, tocmai de aceea Însuşi Dumnezeu îi va pedepsi pe cei ce o nesocotesc. Cât despre regulile de vieţuire între soţi, a se vedea mai sus Efeseni 5:22-32.

    „1. Asemenea şi voi, femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, aşa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câştigaţi, fără propovăduire, prin purtarea femeilor lor,
    2. Văzând de aproape viaţa voastră curată şi plină de sfială.
    3. Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe,
    4. Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
    5. Că aşa se împodobeau, odinioară, şi sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, supunându-se bărbaţilor lor,
    6. Precum Sarra asculta de Avraam şi-l numea pe el domn, ale cărei fiice sunteţi, dacă faceţi ce e bine şi nu vă temeţi de nimic.
    7. Voi, bărbaţilor, de asemenea, trăiţi înţelepţeşte cu femeile voastre, ca fiind făpturi mai slabe, şi faceţi-le parte de cinste, ca unora care, împreună cu voi, sunt moştenitoare ale harului vieţii, aşa încât rugăciunile voastre să nu fie împiedicate.”
    (I Petru 3:1-7)
    * Reguli de convieţuire în familia creştină, a se mai vedea mai sus şi Efeseni 5:22-33.

    „Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.”
    (Apocalipsa 21:8)
    * Desfrânaţii vor merge în iad.

    Apreciază

  21. […] Comentariul zilei (10.11.2015): CURVIA COLECTIVA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.