SACCSIV – blog ortodox

Oare vom înnebuni toţi?

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 9, 2015

Asta intreaba sora Mirela la articolul CLUBUL “COLECTIV” a fost TEMPLU SATANIC. Nu metaforic. Video si foto CUTREMURATOARE. Parintele Savatie Bastovoi propune sa se faca din el PARACLIS. Eu propun SA FIE DEMOLAT.

Se refera la cei ce dupa incendiul de la “Colectiv” au inceput sa scoata niste teze de stai si te intrebi daca sunt ei sau nu. Frati la care nu prea te-ai fi asteptat sau chiar nu te-ai fi asteptat deloc.

Doamne fereste si nu ne lasa!

 

Reclame

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dextro said, on noiembrie 9, 2015 at 1:32 am

  Dumnezeu nu ne va judeca după poziția față de incidentul din clubul Colectiv, cu toate astea, cel mai bine este să spunem așa: eu cred că…dar Dumnezeu doar știe adevărul. Așa este cel mai corect. Eu, de data asta, sunt 100& de acord cu Saccsiv, ori e albă, ori e neagră, indiferent câți au murit, indiferent că asta este sau nu este diplomatic, indiferent că și eu am fost in tinerețe rocker. Muzica o fi pe placul celor de 20 de ani dar textul nu are nici o scuză. Eu, după ce am ințeles ce cântau formațiile care-mi plăceau mie, m-am ingrozit (acum 25 de ani nu stiam engleză) Mă rog, pe unii din patriarhie îi înțeleg, trebuie puțină diplomație deși mai bine ar merge pe linia pe care au inceput căci față de noi, fundamentalistii, au câștigat mai mult decât au pierdut in fața unora care nu calcă niciodată prin Biserică. Aldea și Bastovoi cred doar că au interpretat lucrurile intr-o altă cheie. Nu pot să cred că ăștia doi ar fi trădători, că ar fi cu două fețe. Cine știe, poate au și alte informații, pe care noi nu le avem. Doamne ajută ! Și repet, povestea este prea ciudată ca să putem avea pretenția că știm răspunsul. Oricum clubul ăla nu era loc de rugăciune și Patriarhul nu avea ce căuta acolo, asta-i cert.

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on noiembrie 9, 2015 at 9:46 am

   Pr Aldea se deschide foarte mult spre tineri sperand ca altfel ii va atrage in biserica, nu stiu care este castigul si care este paguba, asta dor Dumnezeu o stie si o poate calcula iar Pr Savatie a crezut ca face un bine. Nici unul din ei nu este rau intentionat. Baiul este ca nu tot ce credem noi ca este bine dupa mintea noastra omeneasca este si in fata lui Dumnezeu. Dupa cum stim de la Dumnezeu, mai mare este ascultatea de El decat jertfa.

   Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 9, 2015 at 11:29 am

    Eu propun să transformăm Casa poporului în Ospiciul poporului şi Casă pentru persoane cu handicap, unde să primească ajutor specializat cei care bântuie acum pe străzi şi insistă că vor spitale.

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioan said, on noiembrie 9, 2015 at 1:51 pm

    Nici o problema, spatiu e destul si facem o sectie si pentru ei, de ce nu.

    Apreciază

   • auditus said, on noiembrie 9, 2015 at 4:49 pm

    O aripa a Casei poporului sa gazduiasca si un penitenciar, ca e loc pentru toti.

    Apreciat de 1 persoană

   • Ion said, on noiembrie 9, 2015 at 5:41 pm

    @Mirela

    De acord. Într-o democraţie în care oamenii vor mai multe spitale, este semn că oamenii sunt bolnavi, însă nu se mulţumesc cu boala lor, ci vor să-i înbolnăvească şi pe cei sănătoşi. O societate sănătoasă are nevoie de cât mai puţine spitale. La noi e taman pe dos.

    Cică: „Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”. E clar că oamenii care emit asemenea aberaţii, sunt oameni total trupeşti, oameni pentru care sufletul şi toate cele duhovniceşti, sunt ca şi inexistente. Or, Sfinţii Părinţi spun tocmai că, pentru a fi vindecat – trupul trebuie supus duhului, ci nu invers.

    „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia pentru că sunt numai trup” (Facerea 6, 3)

    Mântuitorul Hristos când l-a vindecat pe omul acela, i-a spus: „De acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu-ti fie tie mai rau” (Ioan 5, 14). Cine are minte, să i-a aminte!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Mălin said, on noiembrie 9, 2015 at 3:41 am

  Fratilor, situatia de fata a fost profetita:

  Sf. Antonie cel Mare spune:
  “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească si când vor vedea pe cineva că nu înnebuneste se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. (Sf. Antonie cel Mare, Patericul Egiptean)

  Principala cauza sunt mijloacele de dezinformare şi manipulare în masă: Oameni zilelor noastre, majoritatea, refuză să-şi mai folosească mintea, nu mai filtrează informaţia, ci primeşte totul ca atare prin intermediul mass-media.

  Fiţi foarte precauţi faţă de preoţii vedetă care apar la tv şi la radio. Mai bine citiţi scrierile cuvioşilor contemporani, însă cel mai bine este să căutaţi şi să citiţi scrierile marilor cuvioşi şi sfinţi de dinainte de primul şi al doilea război mondial, cum ar fi Sf. Nicodim Aghioritul şi alţii asemenea lui. Cuvioşi care nu au fost influenţaţi şi otraviţi de toată această cumplită mizerie răspândită astăzi prin mijloacele de dezinformare în masă. Iar la vremea aceea şi lumea era mult mai sănătoasă spre deosebire de cea din zilele noastre. Nu vreau să mă gândesc ce ne-am fi făcut dacă nu ar fi existat Sf. Nicodim Aghioritul care a salvat o sumedenie de manuscrise ortodoxe prin tipărirea acestora. Cum ar fi arătat Ortodoxia fără acest mare Sfânt Părinte?

  Iată doar câteva, dintre cărţile sale publicate la noi:

  Scrieri ale Sfântului Nicodim Aghioritul în limba română (ediții recente):
  Pidalion sau Cârma Bisericii Ortodoxe, ed. Credința Strămoșească , f.l., 2007 (la autor este trecut numele Patriarhului Neofit al Constantinopolului)
  Războiul nevăzut, Anastasia, București, ???; Egumenița, București, an (ISBN 973-7952-68-5)
  Paza celor cinci simțuri, Anastasia, București, 1999 (ISBN 973-9374-33-6) ; Egumenița, București, an (ISBN 978-973-8926-05-9)
  Hristoitia (Bunul moral al creștinului), Egumenița, București, an ????
  Despre vrăjitorie, traducere din limba greacă de Ion Diaconescu, editura Sophia, București, an 2003 (ISBN 973-8207-82-7)
  Carte foarte folositoare de suflet. Sfătuire către duhovnic, Egumenița, București, an ; Editura Mitropoliei Banatului, an 1997, (ISBN 973-98197-1-0)
  Grădina darurilor. Tâlcuire la Cântarea Maicii Domnului, editura Sophia, București, an ???
  Apanthisma. Rugăciunile Sfinților Părinți, editura Sophia, București, an ???
  Cuv. Efthimie Zigaben, Sf. Nicodim Aghioritul, Psaltirea în tâlcuirile Sfinților Părinți, 2 volume, Egumenița, București, an ????
  Sf. Nicodim Aghioritul, Neofit Kafsokalivitul, Deasa împărtășire cu Preacuratele lui Hristos Taine, traducere de Arhim. Petroniu Tănase, Ed. Reîntregirea [Isvoare duhovnicești], Alba-iulia, an????

  Televiziunea: „Ca şi radioul, televiziunea este o invenţie a perioadei interbelice, deşi primele principii au început să se studieze încă din secolul al XIX-lea. Au trecut mai mult de şaizeci de ani de când, pe un ecran sferic, apărea prima imagine a unei prezentatoare. Televiziunii îi vor trebui mai puţin de zece ani pentru a evolua de la faza încercărilor de laborator la un început de realitate industrială. Imediat după terminarea războiului lucrurile se precipită : echiparea cu astfel de aparate se face într-un ritm alert, astfel că în 1951, în S.U.A. existau 10 televizoare la 100 de locuitori, iar în Marea Britanie, 3 televizoare la acelaşi număr de locuitori. În 1951, televiziunea apare şi în ţări considerate drept sărace, cum ar fi Cuba, Mexic sau Brazilia.

  Televizorul este un obiect considerat de unii central în casele a peste două miliarde de oameni…Ţ
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Televiziune
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Radio

  Apreciază

  • tataia said, on noiembrie 9, 2015 at 10:21 am

   Prioncipala cauza este faptul ca sintem intoxicati zi de zi cu mercur (de la chemtrails). In felul acesta intra dracu’ mult mai usor in noi. De ce credeti ca s-au interzis si Molitfele Sfintului Vasile cel Mare? Tema de gindire.

   Apreciat de 1 persoană

  • Mirela said, on noiembrie 9, 2015 at 11:18 am

   M-a tot frământat întrebarea: oare ce i-a făcut pe oameni care până acum erau pe o traiectorie corectă a vederii duhovniceşti să deraieze într-un mod imposibil de anticipat? Parcă românii au ajuns participanţi într-un joc absurd de-a baba oarba, dar în care nu doar unul e legat la ochi, ci mai toţi, căci mărturisesc că nu m-aş fi aşteptat în veci să aud sfaturi, păreri şi îndemnuri ca unele pe care le-am citit zilele astea de la oameni cu pretenţii duhovniceşti.
   Am impresia că incendiul de la Colectiv a ars nu numai trupurile victimelor ştiute, ci şi minţile multora, şi mă întreb ce a putut conduce la o asemenea derivă/orbire.
   M-am gândit la o masivă manipulare emoţională şi informaţională mass-media, mai ales prin televiziune şi prin forţa persuasivă a imaginii în mişcare, şi mi-am amintit o profeţie care spune că cei care vor vedea chipul lui antihrist vor fi robiţi de el şi nu vor mai putea să scape de puterea lui de seducţie. Unde şi cum îl vor vedea? Oare nu la televizor?
   Eu, personal, pot să spun că m-am speriat de puterea de manipulare vădită la evenimentele din această săptămână, Ştiam că televizorul e nociv, dar e prima dată când am impresia că are o uriaşă forţă de orbire/amăgire chiar şi a celor cu baze duhovniceşti solide.

   Apreciat de 1 persoană

   • Calator said, on noiembrie 10, 2015 at 12:26 am

    E unul din motivele pentru care am renuntat definitiv la televizor cu luni de zile in urma. Si stau tot mai putin pe Internet. Tot ce ajunge in mintea noastra (fie ca noi percepem asta constient sau nu), o influenteaza intr-un fel sau altul. Nimic din ce intra acolo nu mai iese. Poate fi doar modificat de alte cunostinte sau convingeri care exista acolo si care nu se potrivesc cu ele. Asta daca avem asa ceva. Dar chiar daca avem o minte plina de lucruri sanatoase, sa ne uitam la televizor in momentul asta e ca si cum ne-am turna in cap o galeata mare de noroi. Cati dintre noi pot sa iasa cu bine din asa ceva?

    Apreciază

   • tataia said, on noiembrie 10, 2015 at 1:08 pm

    Eu nu mai mai uit la TV de 8 ani

    Apreciază

 3. mistero4u said, on noiembrie 9, 2015 at 6:32 am

  Cei care sunt demonizati vor inebunii pentru satana este nebun, gay si totate rele care duc la moarte. Saccsiv esti unul dintre putinele bloguri care spune adevarul. Desi inainte aveai tendinte sa cenzurezi comentariile care spun unde anume B.O.R. gresete. Toata lumea omagiaza victimele din clubul satanist dar nimeni nu spune adevarul, mai ales la tv. Adevarul este doar unul singur: VICTIMELE SUNT VINOVATE pentru tot ce li s-a intamplat in clubul colectv. Mai multe detalii aici: https://mistero4u.wordpress.com/2015/11/07/adevaratii-vinovati-in-tragedia-din-clubul-colectiv-sunt-exact-victimele-manifestarile-din-strada-sunt-o-manipulare-jalnica-a-prostimii-la-fel-ca-in-89/

  Apreciat de 1 persoană

 4. energein7 said, on noiembrie 9, 2015 at 8:55 am

  Se va spune ca a fost isis si toti romanii trebuie ciopăți!

  Apreciază

 5. energein7 said, on noiembrie 9, 2015 at 8:58 am

  Cipati

  Apreciază

 6. mario said, on noiembrie 9, 2015 at 9:01 am

  Nu stiu daca vom innebuni cu totii, cert este ca ieri, la biserica la care merg eu a fost plin de tineri ca nu mai era loc in biserica. Fie ca incercarea mare din aceste zile sa ne uneasca si intareasca pe cat mai multi in credinta noastra ortodoxa, si implicit in iubirea pentru Hristos.

  Apreciat de 2 persoane

 7. geo said, on noiembrie 9, 2015 at 9:07 am

  Pentru ce e buna multimea din Piata Universitatii?

  Pentru a deveni biciul cu care va fi dresata, definitiv,Romania. Nu, nu “strada” dreseaza, caci ea canta, danseaza si vitupereaza pe ritmurile comandate de altii. De cei care controleaza resursele, detin puterea si manipuleaza prin sistemul de propaganda. Cei care dreseaza sunt adevaratii stapani ai Romaniei: Cei care, iata, saluta si incurajeaza romanii sa “ramana implicati in procesul civic”.

  Pentru ce?

  Pentru consolidarea dominatiei asupra Romaniei, prin intarirea fortelor statului politienesc (deocamdata la nivel de procurori, care ar putea avea propriile functii de supraveghere, dupa cum cer “ONG”-urile) si, eventual, prin numirea directa a unor “tehnocrati” care sa continue “reformele”.
  De aceea, nu vom vedea revendicari legate de puterea serviciilor secrete.

  Sa va mai spun gloatelor teleghidate (care mi-ati scos nervii din cap): riscati cu fiecare zi sa va transformati intr-o gloata de teroristi anarhic radicali care actioneaza la comanda straina. Lumea intreaga cu mintea normala din tara asta v-a cam rejectat demult si si-a dat seama ca urmariti o alta agenta ascunsa folosindu-se de drama si tragedia de la Colective. Cat despre cei din spatele vostru adica cei din reteaua Soros si-au cam dat arama pe fata in materie de talibanism combinat cu abjectie.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/08/ambasadorul-sua-a-facut-turul-palatelor-in-doua-zile/

  Celula de cadre universitare neomarxiste, de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, finantata si propagata de Organizatiile lui Soros. Opriti propaganda in Universitatile Romanesti. Propaganda neomarxista se face astazi direct in scolile si in Universitatile Romanesti. Neomarxistul Norbert Petrovici, unul dintre semnatarii scrisorii deschise de mai jos si cadru universitar la UBB Cluj comenta incantat, despre evenimentul Marxist gazduit si organizat impreuna cu organizatia „Critic Atac” la UBB din Cluj: „Ma bucur ca a fost apropiata public dimensiunea critică a sociologiei lui Michael Burawoy printr-o conferinta Critic Atac la Facultatea de Sociologie o data cu vizita sa la conferinta Societatii Sociologilor din Romania, dincolo de faptul a fost presedintele Asociatiei Americane de Sociologie si acum este presedintele Societatii Internationale de Sociologie”. „Marxismul se va intoarce in aceasta parte de lume” – a clamat excitat Michael Burawoy, la aceasta conferinta de la Cluj, unde a pledat din greu pentru o resapare a Marxismului.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/08/universitatea-babes-bolyai-din-cluj-finantata-si-propagata-de-organizatiile-lui-george-soros/

  Actualul model economic al României este un model de tip colonial, cu valoare adăugată joasă şi control integral al capitalului străin în axa majoră a economiei, model rezervat periferiilor de către centrul colonial (în cazul în speţă Occidentul). României îi este de fapt rezervat cel mai de jos dintre stadiile modelului de tip colonial: cel de anexă de consum, care nu este nici măcar integrat centrului precum este atelierul. Cum s-a ajuns aici doar cei ce vor să nu vadă evită subiectul: prin rapt de tip colonial, prin preluarea de către capitalul centrului a punctelor strategice şi sectoarelor de forţă ale economiei.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/08/de-ce-vin-investitorii-straini-in-romania/

  ONG-urile care au fost la Cotroceni, Marea Revolutie Facebook , sunt cele finantate de evreul George Soros. Ele se lupta pentru: scoaterea religiei din scoli , casatoriile intre homosexuali , autonomia maghiara , invazia musulmana si bineinteles pentru spitale nu catedrale.
  Klaus Iohannis isi arata pentru inca o data adevarata fata si recurge la o mascarada mai mult decat penibila. Invitatia la palatul Cotroceni adresata „reprezentantilor societatii civile” pentru consultari s-a dovedit a fi o manipulare de prost gust, o cacealma prin care asa zisul presedinte al Romaniei s-a intretinut cu reprezentantii plosnitariilor ( a se citi ONG-uri) sorosiste.

  „Iata cine i-a reprezentat pe protestatari la Cotroceni Fundația pentru Dezvoltarea Societatii Civile – FDSC, prezenta astazi in numele protestatarilor la intalnirea cu Iohannis, a fost una dintre semnatarele apelului facut in luna septembrie catre autoritați ca țara noastra sa primeasca mai mulți imigranți musulmani pe motiv ca ”Romania are resursele pentru a primi mai mulți refugiați decat s-au grabit autoritațile sa anunțe”. Oare asta au cerut romanii in strada? Pe cine reprezinta FDSC?”

  Pe cine a invitat Klaus Iohannis pentru consultari la Cotroceni din randul asa zisilor „reprezentanti ai societatii civile”? Majoritatea sunt membri ai plosnitariilor finantate de catre controversatul miliardar George Soros.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/07/klaus-johannis-sluga-miliardarului-evreu-american-george-soros-in-dialog-cu-societatea-civila-reprezentata-de-ong-urile-lui-soros/

  Mă uit la coloanele de manifestanţi care cer imperativ demisii peste demisii, pretind desfiinţarea Parlamentului, cer demisia avocatului poporului, cer demisia lui Raed Arafat, vor plecarea patriarhului, pretind să aibă drept de veto la numirea miniştrilor, solicită ca puterea să fie exercitată direct de către ei, prin reprezentanţii lor, în numele poporului. Îi privesc şi nu-mi vine să cred că o ţară întreagă a fost luată ostatică de 25.000 de protestatari. Protestatari care, orice s-ar spune, nu ne reprezintă şi nu reprezintă România!

  Peste 90% din ei habar n-au ce vorbesc. Nu ştiu ce este şi cum se conduce un stat! Foarte mulţi sunt aceiaşi neghiobi care băteau cu peturi în borduri în timp ce, uniţi, salvau Roşia Montană. Au salvat-o! În sensul că zona a murit definitiv! Nu s-a făcut acolo agroturism, nu s-au cultivat fructe de pădure, nu s-au făcut ferme de animale, aşa cum jurau atunci manifestanţii ecologişti că vor face pentru a salva locurile de muncă din zonă. N-au făcut nimic, în afară de zgomot. Şi, evident, au mâncat rahat la toate emisiunile de ştiri, pe banii lui George Soros!

  Cine sunt ciudaţii ăştia, îmbrăcaţi în ii, cu plete care le trec de buci, cu bărbi flocoase şi cu figuri de pacienţi de ospiciu, care îşi zbiară dreptul de a ne distruge ţara? Pentru că doar nişte demenţi, nişte anarhişti pot urla pentru impunerea unui Guvern cu care ei, o minoritate stridentă, trebuie să fie de acord!

  Noi, cei care facem parte din România, care plătim taxe şi impozite, asistăm din ce în ce mai indignaţi, din ce în ce mai furioşi la demolarea statului de către 25 000 de fundamentalişti isterici. Care ne anunţă pe noi, ameninţători că strada va face şi va drege!

  Dacă lucrurile vor continua aşa, va fi necesar să ieşim şi noi în stradă. Noi, România NORMALĂ! Să ne luptăm cu isteria şi demenţa agresivă!

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/07/guvernarea-mafiota-pdl-se-ascunde-in-spatele-lui-iohannis/

  Nu învățăm nimic din experiențele trecutului, așa că marii manipulatori au o misiune ușoară. Ne lăsăm ușor pradă emoțiilor, percepțiilor. Câteodată cred că unii se amuză pe seama ignoranței noastre. Că altfel n-ai cum să fii, dacă în 4-5 ani nu observi că după fiecare mare criză, cineva, cumva, scoate în față Biserica pentru a se acoperi o crimă. În 1989 s-au folosit “teroriștii”. In 1990 erau de vină “legionarii”. Apoi au fost “minerii”, “pensionarii”, “armata”, “angajații de la stat”, etc. De remarcat e că aceste categorii au fost folosite, la un moment dat, de marele manipulator. S-au crezut pe val. Dar când și-a terminat treaba cu ei, i-a distrus…

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/06/revolutia-anti-sistem-a-sistemului-exploatand-socio-politic-cu-maximum-cinism/

  Spitalele se vor inchide in urma acelorasi cereri de la FMI. Apropo: un spital cap-coada, construit la cheie, cu personal, sa zicem ca ar fi undeva in jur de 10 milioane euro. Cultele, toate cultele, primesc 50 milioane euro anual. Cinci spitale. Asta inseamna 5 spitale. Sau… CINCI SPITALE! FMI a cerut inchiderea a 200 spitale. DOUA SUTE. “Cu toata dragostea”, dar sclavii fericiti sunt fericiti de la prea multa prostie.

  Romania, toata, va ramane in aceeazi pozitie periferica a UE si a lumii capitaliste. Cu aceleasi probleme sociale.

  Dar, cu servicii atotputernice, care vor conduce prin intermediul unei societati civile manufacturate prin sistemul de propaganda.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/05/razboiul-cu-biserica-al-sclavilor-fericiti-tinerii-revolutionari-cu-voie-de-la-sistem/

  Acest incident murdar de la Colectiv este defapt un joc politic! Incendiul a fost creat cu scopul de a provoca o revolutie! Din nou au jucat ca si la revolutie o tara intreaga! Din dorinta unei schimbari , crezand ca lupta pentru drepturile lor ,oamenii au fost atrasi in aceasta capcana! A fost usor pentru ei sa ne manipuleze in acest scop stiind ca fierbem de ceva vreme! Nu va lasati trisati frati romani! Chiar daca am schimbat un Ponta, un Piedone ( care pana acum era vazut ca cel mai bun primar) sau un Oprea, sistemul ramane acelasi!

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/05/plasa-colectiv-sau-diversiunea-politica/

  De-a lungul timpului, mijloacele media s-au dovedit extrem de eficiente în modelarea opiniei publice, puterea politică folosindu-le abil pentru a-și urma agendele ascunse. Cu ajutorul unei propagande asidue în mass-media au fost create mișcări sociale, au fost justificate războaie, au fost influențate crize financiare, stimulate unele curente ideologice, și chiar media a fost utilizată pentru a construi „realitățile” dorite în psihicul colectiv. Populației îi sunt induse certitudini false și i se abate atenția de la căutarea adevărului, în timp ce i se creează iluzia că este pe deplin informată despre tot ceea ce se petrece. Încurajarea și promovarea prostiei, a unor sentimente puternice de vinovăție, de frică, distragerea atenției sau construirea unor probleme artificiale și apoi oferirea unor soluții „magice” pentru rezolvarea lor sunt doar câteva dintre tacticile folosite în acest sens.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/11/06/metoda-de-control-al-maselor-numita-problema-reactie-solutie/

  Apreciază

  • Paul222 said, on noiembrie 9, 2015 at 11:24 pm

   Prea bine le zice Marius Albin Marinescu, ar merita un articol tema asta cu tehnocratii….

   Apreciază

   • geo said, on noiembrie 10, 2015 at 8:39 am

    Pai nu l-a propus infractorul dragnea pe unul de statea permanent in scaunele antenei3, voinea?

    Apreciază

 8. Yogy TheBear said, on noiembrie 9, 2015 at 9:17 am

  Eu cred ca fiecare orthodox luptator pt dreptate trebuie deja sa realizeze si sa se pregateasca sa isi asume urmatoarele sintagme : nebun , extremist ,taliban , fanatic religios , conspirationist .
  De asemenea trebuie sa fie pregatit si sa inteleaga , sa aiba cat mai putin de a face cu statul , institutile sale si corporatiile ,chiar daca asta va aduce la negarea unor facilitatii publice si viata va fii mai grea !!! Una dintre asta este adeverinta cu valabilitate de 3 luni pt cei ce refuza cardul … Ideea este ca trebuie sa fim atenti cu sanatatea deacuma !! Atata spirituala cat si trupeasca !!

  Apreciază

 9. geo said, on noiembrie 9, 2015 at 9:27 am

  Biserica ortodoxă îl prăznuieşte pe 9 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, un sfânt al zilelor noastre.

  http://stiri.tvr.ro/noapte-de-priveghere-in-cinstea-sfantului-nectarie-la-manastirea-radu-voda-din-bucuresti_67211.html

  Apreciază

 10. geo said, on noiembrie 9, 2015 at 9:36 am

  http://gandeste.org/general/gheorghe-cionoiu-revolutia-clonata-2/60717

  http://gandeste.org/general/scrisoare-deschisa-hipsterimea-si-rocarimea-romana-masa-de-manevra-a-celei-mai-abjecte-manipulari-de-la-revolutie-incoace-2/60799

  La nivel european, relaţia dintre State şi culte este marcată de specificul istoric, religios şi socio-cultural al fiecărei ţări. Astfel, sprijinirea cultelor în realizarea obiectivelor lor este apreciată diferit de la o ţară la alta, în funcţie de modul în care Statul şi opinia publică percep rolul şi locul cultelor în societate.

  În cadrul politicilor Uniunii Europene, domeniul relaţiilor Biserică-Stat este de competenţa Statelor membre, fiind respectat modul în care această problematică este rezolvată la nivel naţional. Declaraţia a 11-a adoptată de către Conferinţa Europeană de la Amsterdam, din 1997, preciza deja faptul că „Uniunea Europeană nu prejudiciază statutul de care beneficiază, în virtutea dreptului naţional, Bisericile, asociaţiile sau comunităţile religioase din Statele membre” (Cf. Jurnalul Oficial, C 340, din 10/11/1997). Această atitudine a fost preluată, prin Tratatul de la Lisabona, în Tratatul pentru Funcţionarea Uniunii Europene (TFUE), art. 17, care afirmă că „(1) Uniunea respectă şi nu aduce atingere statutului de care beneficiază, în temeiul dreptului naţional, Bisericile şi asociaţiile sau comunităţile religioase din Statele membre” (Cf. Jurnalul Oficial, C 326, 26/10/2012).Astfel, în formularea TFUE, domeniul relaţiilor dintre State şi Biserici sau alte organizaţii prevăzute în art. 17 cade sub incidenţa principiului subsidiarităţii, precizat de art. 5 (3) al Tratatului privind Uniunea Europeană (TUE), care afirmă: „În temeiul principiului subsidiarităţii, în domeniile care nu sunt de competenţa sa exclusivă, Uniunea intervine numai dacă şi în măsura în care obiectivele acţiunii preconizate nu pot fi realizate în mod satisfăcător de Statele membre nici la nivel central, nici la nivel regional şi local, dar datorită dimensiunilor şi efectelor acţiunii preconizate, pot fi realizate mai bine la nivelul Uniunii” (Cf. Jurnalul Oficial, C 326, 26/10/2012).

  http://basilica.ro/finantarea-cultelor-in-statele-uniunii-europene-109151.html

  http://www.conteledesaintgermain.ro/fluida-noastra-societate-civila-de-la-palnie-la-ciur/06-11-2015

  https://www.facebook.com/notes/ion-bosioc/%C8%99i-dac%C4%83-dragoste-nu-e-nimic-nu-e-dumnezeu-dragoste-este/1027702437282423

  http://adrianseverin.com/pe-strazile-romaniei-nu-se-dau-lupte-politice-ci-geo-politice/?fb_action_ids=751098601701494&fb_action_types=news.publishes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B636350493135295%5D&action_type_map=%5B%22news.publishes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

  http://inpolitics.ro/discursul-lui-iohannis-plagiat-dupa-al-presedintelui-frantei_18431973.html

  http://www.activenews.ro/externe/CATASTROFA-O-avalansa-de-noroi-toxic-a-ingropat-un-orasel-minier-din-Brazilia-126487

  http://www.activenews.ro/stiri/REVOLTATOR.-O-trupa-rock-refuza-anularea-concertului-si-jigneste-Ar-trebui-sa-ne-tradam-fanii-romani-doar-pentru-ca-niste-imbecili-au-dat-foc-unui-club-126529

  http://www.activenews.ro/stiri/Cum-au-incercat-Sorosistii-deturnarea-protestului-din-Piata-Universitatii.-Tanara-huiduita-vineri-seara-la-Universitate-angajata-a-ONG-ului-Alinei-Mungiu-Pippidi-126539

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Cati-bani-au-primit-de-la-miliardarul-american-George-Soros-oengistii-invitati-de-Klaus-Iohannis-la-Cotroceni-126542

  http://gandeste.org/general/ce-facem-cu-falsa-constiinta-de-dreapta-3/60695

  http://inpolitics.ro/revolta-strazii-o-manipulare-de-proportii-si-scopul-ei-final_18431966.html

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/06/colectiv-club-incendiu-crima-premeditare-asasinat-florin-chilian-florian-colceag-video/

  http://www.ziaristionline.ro/2015/11/04/florin-chilian-confirma-teoria-ziaristi-online-la-colectiv-a-fost-crima-cu-premeditare-focul-nu-a-pornit-de-la-artificii-a-fost-pus-de-o-mana-criminala-asa-cred-eu/

  http://www.ziaristionline.ro/2015/11/09/la-colectiv-a-fost-atentat-terorist-relatarea-unui-pompier-si-opiniile-unor-specialisti-tinerii-au-ars-ca-la-crematoriu/

  http://paulslayer.blogspot.ro/2015/11/incendiul-din-club-colectiv-o-marturie.html

  http://paulslayer.blogspot.ro/2015/11/incendiul-din-club-colectiv-o-marturie_4.html

  http://paulslayer.blogspot.ro/2015/11/incendiul-din-colectiv-o-marturie-si-o.html

  Apreciază

 11. Ioan said, on noiembrie 9, 2015 at 10:09 am

  Semnati petia transformarii Casei Poporului in Spitalul Poporuli, in loc de transformarea Catedralei Mantuirii Neamului!

  http://www.petitieonline.net/petitie/transformarea_casei_poporului_in_spitalul_poporului_-p16804150.html

  Apreciază

 12. Ionuț said, on noiembrie 9, 2015 at 10:43 am

  În afara subiectului: Cred că ar merita un articol separat – https://arnoldplaton.wordpress.com/2015/11/08/tinutul-secuiesc-analiza-unei-propuneri/

  Apreciază

 13. mircea.v said, on noiembrie 9, 2015 at 12:35 pm

  saccsiv,

  Ce spune IPS Averchie despre marea apostazie (e un comentariu de acum cateva zile cu IPS Averchie), este foarte util. Multi vor gasi acolo cuvinte de mangaiere (inclusiv tu, pt ca faci o munca uriasa care de multe ori poate nu e apreciata), cuvinte care inlatura deznadejdea din suflete, cuvinte care ne spun ce e de facut si ce nu e de facut… Poate ar fi bun un articol pe tema asta. Daca vrei ti-l trimit si pe email.

  Cateva exemple din text:

  “Vieţuirea după Dumnezeu – spune Episcopul Ignatie – va deveni foarte anevoioasă, din pricina Apostaziei generale. Mulţimea apostaţilor, intitulându-se şi prezentându-se în aparenţă drept creştini (!), îi vor prigoni cu atât mai lesne pe veritabilii creştini. Apostaţii, înmulţindu-se, vor împresura pe adevăraţii creştini cu nenumărate intrigi, vor pune nenumărate piedici în calea bunelor intenţii de mântuire şi slujire a Domnului, după cum arată Sfântul Tihon Zadonski. Ei vor lupta împotriva robilor lui Dumnezeu, recurgând la forţa autorităţilor de stat, prin represalii şi denunţuri, prin diverse uneltiri, amăgiri şi prigoană feroce…”

  „De aceea tot ce se petrece acum în lume, li se pare absolut normal, firesc, ceva cu care trebuie să ne împăcăm. Ei se supără grozav pe acei ce încearcă să le deschidă ochii, din cauza că aceştia nu-i lasă să trăiască tihnit, cu plăcerile lor.”

  „În continuare Episcopul Ignatie scrie: “Se împlinesc proorocirile Scripturii despre Apostazia de la creştinism a popoarelor trecute de la păgânism la creştinism. Apostazia a fost prevestita de către Sfânta Scriptură cu toată claritatea şi este o mărturie a faptului cât de adevărat este tot ce s-a spus în Scriptură“.

  Iată de ce adevăratul creştin nu trebuie să intre în panică, observând acest sumbru tablou al Apostaziei, spre deosebire de unii, care cu naivitate şi necugetat se sperie, preferând să nu vadă Apostazia şi să tacă.
  Dreptcredinciosul creştin cunoaşte din cuvintele lui Hristos Mântuitorul însuşi că toate acestea “trebuie să fie“ (Marc 13,7; Luca 21,9), însă el nu trebuie să închidă ochii asupra lor, ci este dator să fie pe deplin conştient faţă de cele ce se întâmplă, şi să aprecieze corect toate evenimentele, în care se manifestă Apostazia, ca să ştie cum să se comporte spre a nu fi târât de puhoiul Apostaziei.
  Spre a ne călăuzi, Episcopul Ignatie spune: “Apostazia are loc cu îngăduinţa Domnului, nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri…“
  Ce înseamnă aceasta? Înseamnă oare să ne împăcăm cu Apostazia şi să “ne integrăm” în ea? Nu, desigur! Iată însă cum trebuie să acţionăm: “Îndepărtează-te, păzeşte-te tu însuţi de ea: aceasta este de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui!“
  De aceea tăcerea asupra Apostaziei este criminală. N-avem voie să păstrăm tăcere asupra Apostaziei, să ne liniştim pe noi înşine şi pe alţii, că totul ar fi în ordine, că n-avem de ce să ne tulburăm. Cu toate că nu ne stă în puteri “să oprim Apostazia cu slabele noastre puteri“, datoria iubirii noastre creştineşti ne porunceşte nu numai să ne ferim, şi să ne păzim noi înşine, ci să-i păzim, să-i avertizăm şi pe semenii noştri, care nu văd şi nu observă nimic. Aici se cuvine să ne amintim minunata cugetare a unuia din cei mai mari stâlpi ai Bisericii noastre, Sfântul Grigorie Teologul: “Prin tăcere îl trădăm pe Dumnezeu“. Nu se cade a tăcea despre ceea ce este de primă necesitate – salvarea sufletelor omeneşti!”

  „Fii fericit, dacă vei afla măcar un colaborator adevărat în lucrarea de mântuire: acesta e cel mai mare şi mai de preţ dar al Domnului, în zilele noastre. Păzeşte-te, vrând să-ţi salvezi aproapele, să nu te tragă el în prăpastia pierzaniei. Acest din urmă lucru se întâmplă la tot pasul.” Iată ce vremuri grele vor veni pentru mântuire, şi aceste vremuri au şi venit!”

  Apreciat de 1 persoană

 14. geo said, on noiembrie 9, 2015 at 12:59 pm

  Timpul Autonomilor: Eliberarea din Matrix sau Individualizarea Autonomilor din Reteaua/Mentalitatea Colectivista – O Analiza Psihologica a Manifestatiilor Sociale din Romania (din noiembrie 2015) pentru Lepetitjournal.com

  https://danieldavidubb.wordpress.com/2015/11/09/timpul-autonomilor-eliberarea-din-matrix-sau-individualizarea-autonomilor-din-reteauamentalitatea-colectivista-o-analiza-psihologica-a-manifestatiilor-sociale-din-romania-din-noiembrie-20/

  Un grup de organizatii neguvernamentale adreseaza un apel Presedintelui Romaniei de a adopta masuri concrete care sa raspunda la revendicarile din strada si la cele ale societatii civile organizate impotriva coruptiei si pentru reforma statului si a clasei politice.

  http://www.stiriong.ro/actualitate/peste-35-de-onguri-adreseaza-un-apel-cat

  http://www.lozinci.ro/

  Apreciază

 15. Dacicus Maximus rus Exterminatorum said, on noiembrie 9, 2015 at 1:29 pm

  bai esti nebun? fara vrajeala, a innebunit lumea si singurul care a ramas cu pcioarele pe pamant e taman un filorus si un calmuc bolsevic deghizat sau ma rog ceva ce pare a fi asta – ma refer la tine bai saccsiv cu blogul asta propagandistic rusnac care se pare ca nu-i chiar atat de propagandistic dar ma rog rusnac tot o fi sau cel putin asa il inteleg eu si sper sper din tot sufletul sa nu gresesc. apropos stii ca ma gandeam foarte serios sa te bag in buda cu niste subversive ashea? atat ca mi se parea nedemn sa ma apuc sa te torn invocand mizeria aia de lege impotriva patriotilor romani din Garda, ca mie dac nu-m place cuvantul legiune, asa ca am zis lasa ca-l prind cu altceva d’aia te si urmaream /vanam pe blog sa vad daca te agatz cu ceva. Ei uite ca na – m-ai dat cu cracii in sus metaforic vorbind desigur. Deci chiar nu mai inteleg, daca esti in slujba rusilor inseamna ca ai un ofiter coordonator foarte inteligent, pentru ca altfel nu se explica cum poti si sa-i sustii pe rusi si sa ai atitudinea corecta si de bun simt vis-a-vis de evenimentele din ultimele zile. Adica cam tot ce ai scris pana cum cu exceptia tampeniei „vai rusii e prietenii nostrii dupa ce ne-au casapit intr-o veselie pana acum si e crestini ortodocsi cu tot cu secera si ciocan pe kremlin)” se leaga fix pe fix, iar parerea ta si altora de pe aici, pe care ii consideram pana mai ieri complet psihopati este (Doamne fereste! nu am crezut vreodata ca o sa fiu de acord cu vreun habotnic obsedat de teorii conspirationiste) intr-o monstruoasa si exasperant de covarsitoare proportie la fel ca a mea si io m-am documentat din o multime de surse independente mai ales de afara nu din tampe… ma rog hai sa zicem articolele tale de pe blog.
  Deocamdata ramane asa! Ce-o mai fi om mai vedea insa ce e drept e drept si n-ai ce-i face si eu recunosc acest fapt chiar daca tu nu recunosti chestia asta si refuzi sa-mi pui postarile argumentate antirusnaci.

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 9, 2015 at 4:30 pm

   bai extreminatule la minte de TAMPENIA nativa si cultivata ….

   daca nu-ti place aici nu te cheama nimeni asa ca nu ai de ce carai , ia plimba tu ursul pe la usa cortului lui tactu ca aici nu ascultam debilii !
   HAI SICTIR !

   Apreciat de 1 persoană

  • Sa învie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dânsul. Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu said, on noiembrie 9, 2015 at 8:59 pm

   Sa învie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui,
   sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dânsul.
   Sa piara cum piere fumul;
   cum se topeste ceara de la fata focului,
   asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu
   si se însemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie:
   Bucura-te, preacinstita si de viata facatoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine,
   a Domnului nostru Iisus Hristos,
   si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine,
   cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasului.
   O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi cu Sfânta Doamna Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, si cu toti sfintii în veci. Amin.

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on noiembrie 9, 2015 at 10:05 pm

    Amin !

    Si eu citesc acesta rugaciune , o am permanent cu mine in buzunar pentru diferite nevoi.

    Apreciază

  • Alex said, on noiembrie 9, 2015 at 9:30 pm

   Esti si tu dac cu e Gingis Han suedez.
   Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.
   Asa ca la botez si apoi mai vorbim

   Apreciază

 16. Radu said, on noiembrie 9, 2015 at 1:37 pm

  De innebunit sunt tot cei care au misiune sa ne „innebuneasca” pe noi daca se poate doar doar vom participa la tampenia aia de mars de la universitate si alte manipulari grosolane de acest gen sau sa ne schimbam parerea sa parasim drumul corect si sa ajungem in balariile intunericului.

  Parintele Savatie Bastovoi e si el om a inteles problema cum a putut si din prisma sa. Oricine poate sa greseasca fara voie mai ales daca nu e bine informat si atent la manipularile si minciunile care abunda la tv, internet si nu numai.

  E posibil sa nu stie cu adevarat ce s-a intamplat si trecutul demonic al acestui local afurisit.

  Dumnezeu sa il apere de capcanele si subversiunile vrajmasilor din presa si sa il tina pe calea cea dreapta a credintei !

  Am descoperit ca are si un blog parintele daca o fi cu adevarat al lui si administrat de el.

  https://savatie.wordpress.com/

  Apreciază

 17. Mirela said, on noiembrie 9, 2015 at 2:57 pm

  Un mic exerciţiu de memorie: protestatarii de astăzi, pe care mass-media îi numeşte „tinerii frumoşi şi deştepţi”, arhitecţi, medici etc., nu-s cei pe care aceeaşi mass-media îi considera, până nu demult, produsul jalnic al sistemului de învăţământ românesc, ce nu mai produce nimic bun?
  Ambasadorul SUA laudă acum spiritul civic al românilor şi susţine manifestaţiile de stradă. Oare la fel a procedat şi cu românii care îşi apărau pământurile de plaga Chevron? Nu, aceia erau ţărani proşti şi beţivi, care au fost obligaţi, cu bastoane de cauciuc pe spinare şi cu măsuri poliţieneşti mai rele decât în comunism, să nu mai iasă din case şi să prezinte actele la control când merg cu vaca la fântână!!!

  Apreciază

 18. isa said, on noiembrie 9, 2015 at 3:00 pm

  Ca lumea innebuneste, da, e adevarat … Mai ieri era una care spunea ca si copiii mici se masturbeaza (emisiune pt promovarea educatiei sexuale la pro tv, cu atac direct la Biserica si morala), altadata aud ca si satanismul e o religie ca oricare alta, varstnici care nu au nevoie de Biserica si preoți … La gradinita se promoveaza hell-o-win-ul … Daca iei pozitie sau macar incerci sa iti faci auzita vocea, trebuie sa taci sau esti etichetat obtuz(a), absurd(a) …

  Apreciază

  • geo said, on noiembrie 9, 2015 at 4:19 pm

   Pe un forum unde sint membru am postat ceva…credeti ca a ramas? Au disparut instant…ba am fost si amenintat de un admin sa daca nu imi bag mintile in cap ma trece pe moderator preview pina la calendele grecesti…si da, sint unii care prefera sa se dea cu inamicii decit cu cei care le deschid ochii…

   Apreciază

 19. Laurențiu Dumitru said, on noiembrie 9, 2015 at 6:13 pm

  Parintele Savatie si-a argumentat si astazi pe facebook pozitia din articolul-petitie in felul urmator:
  „Vad ca se framinta unii cum e posibil sa faci un paraclis pe locul unde s-au facut ritualuri satanice. Pai asta e cel mai bun argument! Nu stiati ca cea mai mare si mai rivnita de diavoli capiste satanica e chiar trupul omului? Oare nu asta facem in rinduiala Botezului: izgonim mai intii dracii, curatim, sfintim si ne unim cu Hristos? Oare nu de aceasta rinduiala rid unii preoti necredinciosi, spunind ca lepadarile de satana si exorcismele nu trebuie facute pruncilor? Locul diavolului e in locuri neumblate de om, nu in mijlocul Bucurestiului. In pustietati, in locuri neumblate, asa cum il blesteama Sf. vasile cel Mare. Aici sa fie lumina, dragoste, bunaintelegere si viata indelungata intru slava lui Dumnezeu”.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 9, 2015 at 8:32 pm

   Laurențiu Dumitru

   Frate drag, sincer, tu cand ai citit titlul petitiei „Petiție pentru transformarea clubului Colectiv în paraclis” ce ai inteles? Noi am inteles ca sala in care a functionat clubul sa fie un paraclis.

   Ba mai mult, inexistenta termenilor din categoria EXORCIZARE precum si fraza de final „paraclisul de la Colectiv ar putea deveni un loc de pelerinaj pentru rockerii din întreaga lume” unde te-a dus cu gandul?

   Noi am propus:

   Demolare

   Exorciare

   Abia mai apoi eventual un paraclis

   Paraclis ca loc de pelerinaj pentru fostii rockeri.

   Pentru ca rock-ul real este anti crestin.

   Apreciază

 20. sherlock_holmes said, on noiembrie 9, 2015 at 7:32 pm

  La intrebarea daca vom innebuni toti raspunsul nu este decit unul.Nu,nu vom innebuni toti,citiva vor mai ramine si normali,chiar daca traiesc in ospiciul euro-atlantic,cu medici si cadre medicale complet sariti de pe fix.

  Vad ca incepe sa-si arate coltii si ultimul 6,cel cu renuntarea la credinta si satanismul,mai ca mediatizat daca nu si institutionalizat inca,ca ceilalti 2, desfrinarea si violenta permanenta ( the war of terror not the war on terrorr of US & the choosen…razboiul terorii nu impotriva terorii,declansat de SUA si alesii acoliti.)

  PS. O faza intermediara intre om normal si deraiat o putem numi si Dacicus Maximus rus Exterminatorum ,conform tratatelor de specialitate.

  Apreciază

  • sherlock_holmes said, on noiembrie 10, 2015 at 1:32 am

   Spartacus,honey,is that you ? ( draga,esti tu ? )

   Apreciază

 21. o oarecare said, on noiembrie 9, 2015 at 8:34 pm

  Clubul ,,Colectiv” trebuie transformat in ceva. In ce? Nici eu nu m-am gandit. Club n-ar mai putea ramane. Asta e clar. N-ar fi nici productiv. Ba, iata, in timp ce scriam, mi-a venit si o idee. Ar putea ramane un loc de reculegere pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi acolo. Sa duca acolo cruci si fotografii cu ei… Cei arsi L-ar putea descoperi acum pe Dumnezeu in suferinta lor. Iisus S-a rastignit si pentru ei. Alaturi, undeva, s-ar putea face si un paraclis.

  Apreciază

 22. ORTODOXIE said, on noiembrie 10, 2015 at 1:27 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: