SACCSIV – blog ortodox

UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este perfect ortodox / Eroii de la “Colectiv” sunt Sfinti / Rockerii de la “Colectiv” sunt ortodocsi adevarati

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 6, 2015

maxresdefault

Foto: https://www.google.ro/search?q=Mihai+Andrei+Aldea

   Voi analiza doua texte ale parintelui Mihai Andrei Aldea, anumite pasaje din primul fiind chiar preluate de catre aproape intreaga mass-media.

   Iata ce putem citi la https://www.facebook.com/mihaiandrei.aldea/posts/1667667636837479

UITÂNDU-MĂ ÎN JUR, UITÂNDU-MĂ LA MINE

Au cam trecut cele trei zile de doliu „oficial”.
Unii deja şi-au îngropat morţii, alţii o vor face zilele următoare.
Dar cel mai grav este cu morţii vii.
Mulţi, foarte urât mirositori, foarte agresivi.
De la cei care au încercat să profite de moment pentru a face campanie (anti-)religioasă – fie ea atee, ortodoxistă sau de alt fel – şi până la cei care au încercat şi încearcă să-şi facă pe spinarea victimelor campanie electorală, audienţă, spălare de imagine etc.

Eu am aflat, direct şi indirect, cât de nepriceput şi chiar ticălos sunt!
De ce?
Păi pentru că sunt preot, de exemplu.
Este adevărat că parohia din Bucureşti în care am slujit 14 ani a sprijinit mai mulţi bolnavi decât au văzut în viaţa lor ateiştii de serviciu din mass-media. Este adevărat că noi am ajutat secţii de spital şi clinici, că am ajutat bolnavi şi familii de bolnavi, că am fost implicaţi în acţiuni pentru persoanele cu handicap, în cele pentru oamenii cu sindrom down sau cu autism şi în multe altele asemenea.
Este adevărat că în vreme ce „eroii” gândirii ateiste făceau spume la gură împotriva Bisericii, între o bere şi un whisky, noi mergeam pe câmp în arşiţă sau crivăţ, ducând mâncare, haine, scutece, lapte praf, medicamente şi alte ajutoare celor care locuiau între cartoane şi grămezi de vreascuri.
Dar sunt preot, deci sunt de vină pentru că nu sunt spitale şi medici în România.
Eu.
Nu politicienii!
Nu cei care spuneau acum câţiva ani că „ţinem degeaba 200 de spitale”, şi le-au desfiinţat!
Nu politicienii care folosesc banii din Sănătate pentru tunuri mizerabile, precum „Cardul de Sănătate”. Care card, evident, nu a salvat vineri nici o viaţă. Care card este inutil, câtă vreme identificarea în sistemul online al D.E.S-ului se poate face cu CNP-ul de pe certificatul de naştere sau buletin. Dar care a costat „o bagatelă” de peste 100 de milioane de euro, bani cu care se puteau ţine în ţară sute de medici de top, cu care se puteau înfiinţa două-trei spitale noi etc. Şi dacă ar fi singurul tun dat de politicieni pe banii de la Sănătate!
Desigur, am fost în prima linie în lupta împotriva acestui tun.
Politicienii de la Ministerul Sănătăţii văd şi acum roşu când aud de mine. Pentru că am demonstrat public faptul că sistemul Card de Sănătate – Dosar Electronic de Sănătate este ilegal şi inutil, pune în primejdie vieţile oamenilor şi toacă aiurea banii Sănătăţii.
Nu contează.
Sunt de vină pentru că sunt preot.
De aia nu merge bine Ministerul Sănătăţii!

Şi de ce mai sunt nepriceput şi ticălos?
Păi, după unii ortodoxişti – că ortodocşi nu-i pot numi – pentru că nu am folosit „momentul” ca să fac morală tinerilor, adulţilor şi bătrânilor!
Dar, ce pot face, dacă mie mi se pare altfel?
Eu cred din tot sufletul că acel care se teme să rateze ocazia unei tragedii pentru a face morală victimelor a ratat ocazia să fie om!
Şi cred că nu se poate numi creştin un om care în mijlocul unei tragedii în loc să ajute sau măcar să tacă face morală şi îşi promovează – cu adâncă lipsă de sensibilitate – ideile fixe.

Probabil că sunt nepriceput sau ticălos, dar îmi este scârbă de reacţiile de tipul „ţi-am zis eu” sau „aşa îţi trebuie” în faţa unui om lovit. Fie că şi-a dat cu ciocanul peste degete când lucra, fie că i-a căzut o cană din mână. Cu atât mai mult când a trecut sau trece printr-o nenorocire atât de cumplită.
În prostia şi ticăloşia mea cred că trebuie să-l ajuţi, dacă poţi. Să-i spui o vorbă de mângâiere, dacă e momentul. Ori măcar să taci.

Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia „The day we die”. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox:
nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuţi şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri.
Mi-a plăcut mesajul acestui cântec! Foarte mult!

Habar nu am de celelalte melodii ale albumului, dar mesajul acestei melodii este, din punctul meu de vedere, perfect ortodox.
Iar comentariile pe temă ale unora – privitoare la „premoniţia” din această melodie – ţin de o boală cumplită a datului cu părerea despre ceea ce nu ştim. Bârfă, şuşana, prostie.
Ca şi cele despre presupusa „petrecere satanistă” de la Colectiv şi altele asemenea, toate bazate pe „auzenii”.
Ooo, sigur, nu a fost o vecernie sau o litie acolo la club. A fost o petrecere, da. Şi vineri seară, corect. Dar de aici şi până la „sărbătoare satanică” şi alte asemenea aberaţii este o uriaşă distanţă.
Pe care mulţi aşa-zişi ortodocşi – oameni care ar trebui să fugă de bârfă ca de dracu – nu s-au sfiit s-o treacă. Autoritar, tupeist, fără pic de empatie, fără dragoste, fără milă.

Lista, din păcate – şi la figurat, şi la propriu – ar putea continua.
Morţii vii au dominat mass-media şi apar la orice postare. Cu comentarii acide, judecând şi condamnând în dreapta şi în stânga.
Pe cei care s-au dus la concert, pe cei care au ţinut concertul, pe patronii clubului, pe preoţi etc., etc.
Nu am cum să merg la Bucureşti acum, din nefericire.
Aş vrea să pot fi alături de familiile lovite de tragedie. În primul rând alături de cele din fosta mea parohie, dar nu numai.
N-am cum să merg acolo.
Aşa că sunt aici, la Paltin, rugându-mă pentru victime.
Şi încercând să le ajut, de aici de departe, cum pot.

Prefer să nu continui acum discuţia pe temă.
Mi-am spovedit public ticăloşia şi nepriceperea.
Mă voi întoarce la muncă în atelierul de tâmplărie, la rugăciunile pentru cei arşi la Colectiv, din care noaptea trecută nu m-am putut opri, pur şi simplu, până la 2 noaptea, la lacrimile pe care nu mă pot opri să le vărs pentru familiile celor loviţi de tragedie, pentru cei morţi şi răniţi, pentru eroii, ba nu!, sfinţii care au căzut încercând să salveze vieţi…
Asta e. Sunt nepriceput şi ticălos. Iertaţi-mă, dacă puteţi! Dar încetaţi, vă rog din suflet, cu moralizările sterpe (ca să nu zic inumane). Măcar acum.
Oricum, ştiu prea bine ce se va întâmpla.
La înmormântarea lui Andrei Răzvan, care a murit să-şi salveze prietenii, aruncându-se în faţa cuţitului, mii de tineri strigau „nu te vom uita”.
La un an au fost prietenii apropiaţi şi familia.
Apoi a mai rămas familia şi vreo doi-trei prieteni.
Astăzi, în afară de ei şi de mine, cine se mai roagă pentru Andrei Răzvan, cine îşi mai aduce aminte de el?
Cei care sunt – şi vor să rămână – morţi vii vor face la fel şi de această dată.
Vor uita. Repede.
Îşi vor găsi noi prilejuri de arţag plin de superioritate – „intelectuală”, „spirituală”, „religioasă” etc., fiecare după mania lui.
Şi nu vor ştii să fie alături de cei răniţi.
Până când va veni vremea lor.
Şi vor fi singuri. Foarte singuri.
Ca atâţia alături de care, ca preot, am fost atunci când nu mai aveau nici rude, nici prieteni.
Cum am putut…
Măcar dacă am FACE toţi ceea ce putem…

Mihai-Andrei Aldea

Iata postarea si sa de la https://www.facebook.com/mihaiandrei.aldea/posts/1668391370098439

SĂ CREDEM ÎN TEORIA CONSPIRAŢIEI?

Zilele acestea am tot văzut şi auzit bănuieli despre faptul că incendiul de la Colectiv ar fi fost pornit dinadins.
Nu ştiu dacă este adevărat sau nu.
Dar pentru că mi s-a spus că paranoicii trăiesc mai mult decât oamenii obişnuiţi, mă întreb ce ar fi să credem, fie şi câteva minute, pentru un articol, să zicem, în teoria conspiraţiei.
Sau… Nu! Nu există conspiraţii, există doar… coincidenţe.

Este o coincidenţă faptul că incendiul a avut loc exact în perioada în care erau la rând trei concerte anti-sistem, pentru libertate şi care, dincolo de aspectul neconformist, purtau un mesaj ortodox.
Este o coincidenţă faptul că după rock-ul iubitor de libertate cântat de „Goodbye to Gravity” urmau concertele iubitoare de libertate cântate de Cedry2k, Sişu şi ceilalţi din Haarp Cord.
Este o coincidenţă că foarte mulţi dintre cei aflaţi la concert erau ortodocşi adevăraţi, erau români adevăraţi.
Este doar o coincidenţă faptul că un guvern ce n-a căzut în timpul unor lungi şi puternice demonstranţii acum şi-a dat atât de uşor demisia.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media a minţit şi minte, dincolo de hotarul infracţiunii, împotriva BOR, găsită ţap ispăşitor pentru crimele clasei politice.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media nu se întreabă ce au făcut politicienii cu aproape 30 de MILIARDE DE LEI date la Sănătate, în vreme ce BOR, cu 40 de milioane de lei, ridică biserici şi catedrale.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece sub tăcere tunul de peste 100 de milioane de euro (euro, nu lei) dat de politicieni cu Cardul de Sănătate.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media nu spune „vrem medici, nu carduri”, dar propagă sloganuri anti-ortodoxe.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece sub tăcere că politicienii au declarat acum câţiva ani că „ţinem degeaba 200 de spitale”.
Este doar o coincidenţă faptul că anumiţi „răspândaci” propagă printre ortodocşii practicanţi ideea că la Colectiv a fost un ritual satanic, dând fotografii sau înregistrări vechi de şase luni sau un an, ale unor formaţii şi grupări fără nici o legătură cu „Goodbye to Gravity”, încercând să-i provoace.
Este doar o coincidenţă că mass-media preia reacţiile ortodocşilor păcăliţi, răspândindu-le, dar reacţiile obiective ortodoxe sunt trecute sub tăcere.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media filmează şi prezintă orice „reprezentant” al oricui care trece pe la Colectiv, dar preoţii de la Radu Vodă care au fost acolo duminică au scăpat neobservaţi.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media uită că BOR a donat sute şi mii de litrii de sânge.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media a refuzat să spună că sângele preoţilor din Ialomiţa, donat pentru cei arşi la Colectiv, curge acum prin venele supravieţuitorilor.
Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece în treacăt peste bursele acordate de BOR familiilor lovite de catastrofă.
Este doar o coincidenţă faptul că nu s-a filmat şi nu s-a făcut publică nici una din numeroasele adunări ale celor loviţi de tragedie şi familiile lor în bisericile de care aparţin.
Este doar o coincidenţă faptul că deşi Biserica a sprijinit financiar familiile îndoliate s-a minţit public că s-ar fi cerut bani de la acestea pentru slujbe.
Şi faptul că nimeni nu a fost sancţionat pentru această mizerabilă manipulare este tot o coincidenţă.
Este o coincidenţă faptul că în vreme ce un fost preşedinte a desfiinţat mai bine de 60 de spitale BOR înfiinţat 50 de unităţi medicale, pe lângă celelalte unităţi de asistenţă socială, iar mass-media tace.
Este o coincidenţă că asistenta care a descris tragedia de la Colectiv a fost redusă la tăcere.
Este o coincidenţă că pe spinarea luptătorilor pentru libertate de la Colectiv – ortodocşi şi de altă religie – s-au cocoţat propagandişti ai statului autoritar, dictatorial, ateu, bolşevic, iar mass-media tace.
Este o coincidenţă faptul că din salariul mediu pe economie un om dă 6 lei pe an pentru Culte, dar plăteşte statului sute de milioane direct şi indirect, însă vina pentru starea ţării este pusă pe seama celor şase lei. De mass-media.
Este o coincidenţă faptul că în spatele puterilor mass-media stau aceleaşi grupuri care taie şi spânzură în politică şi care sunt vinovate de corupţia şi decăderea ţării, inclusiv de tragedia de la Colectiv.
Este o coincidenţă că aceeaşi mass-medie şi aceleaşi grupuri de putere au distrus Învăţământul, Sănătatea, Cultura, Armata, Industria, Comerţul, Turismul şi tot ce au mai putut, tot ceea ce este românesc, fără a răspunde vreodată pentru asta.
Este o coincidenţă faptul că aceeaşi mass-medie a promovat şi promovează masiv orice fel de cultură străină, orice religie străină, orice nu este românesc.
Este o coincidenţă că la alte manifestaţii la fel de largi nu a existat nici o reacţie oficială, iar acum oficialităţile pretind, dintr-o dată, că bagă în seamă poporul.
Este o coincidenţă faptul că aceleaşi voci încearcă să-i divizeze pe români şi să-i ridice împotriva singurii structuri româneşti încă în picioare, şi că aruncă vina pe rockeri, popi, medici, pompieri şi pe oricine poate pentru crimele de la Colectiv şi pentru tot ce merge rău în ţara asta. ‪#‎colectiv

Aş putea să mai înşir coincidenţe, dar nu are rost.
Paranoia te-o ţine mai mult în viaţă, dar este plictisitoare rău.
Totuşi coincidenţele astea sunt „puţin” cam multe.
Ciudat.

Mihai-Andrei Aldea

P.S. După ce manevrele politice se vor potoli, după ce puştii eliberatori şi agenţii manipulatori vor avea alte treburi, victimele de la Colectiv o să sufere mai departe. Având alături aceeaşi preoţi ortodocşi, aceeaşi medici şi asistente şi aceeaşi voluntari ce i-au ajutat aceste zile. La fel de ignoraţi ca şi acum, la fel de nedrept trataţi. Dar făcându-şi datoria mai departe.
Până când majoritatea va ajunge să facă asemenea, o să tot fim manipulaţi de politicieni şi ne vom tot întoarce în robia din care, în izbucniri de moment, ni se pare că scăpăm.
Părerea mea…

   Comentariu saccsiv:

   Voi analiza pasajele pe care le consider profund gresite:

   A)

Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia „The day we die”. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox:
nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuţi şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri.
Mi-a plăcut mesajul acestui cântec! Foarte mult!

Nu e prima data cand parintele Aldea vede mesaje ortodoxe acolo unde nu sunt. Sigur a mai spus-o in doua cazuri.

Referitor la melodia Hotel California a formatiei The Eagles. Cu toate ca majoritatea sunt de alta parere:

Video (si transcriptul): THE EAGLES – „HOTEL CALIFORNIA”. Promovarea bisericii sataniste sau avertisment?

Si intr-o conferinta referindu-se la Stapanul Inelelor.

In cazul de fata insa pluseaza numindu-l perfect ortodox …

Vorba mare. Foarte mare.

Sa vedem traducerea versurilor conform http://lyricstranslate.com/ro/day-we-die-ziua-%C3%AEn-care-vom-muri.html:

Ziua în care vom muri

Emancipați-vă și rugați-vă pentru libertate,
Încă un rând sărind în flăcări,
Voci dezlănțuite schimbă conducătorii,
De acum înainte toată lumea e de vină.

Îi respect pe cei care mă-nsoțesc,
O adevărată artilerie,
Fiți cu ochii pe inamic
Și declanșați anarhia!

Purtarea voastră plină de considerație n-a mers bine,
M-am gândit că ar fi trebuit să știți asta de la început.

Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

Priviți, un crez șovăielnic,
O scamatorie este dogma pe care ei o predică,
Dincolo de ea, o conștiință se stinge
Pentru a vă nivela toate certitudinile.

Rămâneți pe poziții în zona de luptă
Plină de viață, oase și dispreț,
Strângeți pumnii, sunt predispus spre luptă,
Trageți trăgaciul și dați tonul!

Purtarea voastră plină de considerație n-a mers bine,
M-am gândit că ar fi trebuit să știți asta de la început.

Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

Trageți de trăgaciul ăla!

S-o ia dracu de corupție nenorocită,
A existat încă de la începuturile noastre, dar noi n-am putut s-o vedem
În toate dățile în care ne-am simțit atât de pustiiți
În vreme ce speranțele ne erau sugrumate,
În tot acest timp am fost închiși
Și n-a mai fost nimic de spus
Până azi.

Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

Daca cineva are o traducere mai buna, rog sa dea un semn.

Eu poezia asta o vad perfect incadrabila nu in ortodoxie, ci in chestiunea:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Nu stiu daca parintele a inteles-o. Sau daca a inteles-o, nu stiu daca e de acord cu teoria asta NOM – fNOM. Se pare ca nu.

Ba mai mult, cand citesc poezia de mai sus, parca vad o fotografie a celor ce se petrec actualmente in tara.

Cand analizam versurile unei melodii, e bine sa n-o facem precum autorul celor doua texte de mai sus, adica sa nu ne aplecam doar asupra refrenului.

Asadar:

Voci dezlănțuite schimbă conducătorii,
De acum înainte toată lumea e de vină.

Si nu asta auzim pe facebook, televiziune si piata? Sa-i schimbam pe toti sau aproape toti. Evident, toti astia fiind strict la nivelul marionetelor.

Și declanșați anarhia!

Perfect “ortodox” …

Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

   Acestea sunt versurile folosite de parinte pentru demonstratia sa. Doar ca un mesaj anti sistem este foarte departe de a fi suficient pentru a declara ceva, orice, ca fiind perfect ortodox. Cu atat mai mult cu cat acel mesaj e parte componenta dintr-un apel la revolutie anarhista. Si sa nu uitam ca revolutionar e diavolul.

Mesaje anti sistem are si Alex Jones. Au si cei de la MISA. Ba a avut in parte chiar si Lenin. Si?

Priviți, un crez șovăielnic,
O scamatorie este dogma pe care ei o predică,
   Cum va suna aceste versuri dupa ce vizionati modul in care revolutionarii din piata huiduie icoana?

Video – dovada: GLOATA ESTE LEPADATA

S-o ia dracu de corupție nenorocită,
A existat încă de la începuturile noastre, dar noi n-am putut s-o vedem
În toate dățile în care ne-am simțit atât de pustiiți
În vreme ce speranțele ne erau sugrumate,
În tot acest timp am fost închiși
Și n-a mai fost nimic de spus
Până azi.

Asadar, in afara de “conducatori” ni se zice si despre coruptie. Ce auzim pe facebook, tv si strada? Despre coruptie. Nu e rau sa vrei sa dispara coruptia, insa este insuficient sa te faca ortodox.

   B)

Iar comentariile pe temă ale unora – privitoare la „premoniţia” din această melodie – ţin de o boală cumplită a datului cu părerea despre ceea ce nu ştim. Bârfă, şuşana, prostie.

Nu era vorba despre premonitii ci despre coincidente. Caci n-ai cum sa nu te gandesti la ele dupa ce traduci titlul melodiei si numele formatiei.

Sau versul:

Încă un rând sărind în flăcări

Si de fapt poezia in intregul ei.

   C)

Mă voi întoarce la muncă în atelierul de tâmplărie, la rugăciunile pentru cei arşi la Colectiv, din care noaptea trecută nu m-am putut opri, pur şi simplu, până la 2 noaptea, la lacrimile pe care nu mă pot opri să le vărs pentru familiile celor loviţi de tragedie, pentru cei morţi şi răniţi, pentru eroii, ba nu!, sfinţii care au căzut încercând să salveze vieţi…
   Despre Claudiu Petre am scris si noi:

Unde a disparut CLAUDIU PETRE?

AU FOST JERTFITI? (2) Disparitia si reaparitia lui Claudiu Petre. Unde au fost dusi mortii initial si cati exact au fost?

Si am scris de bine. Poate fi considerat un erou. Atentie mare insa, de la erou la Sfant e o cale uriasa. Ne putem ruga pentru sufletul sau sa-l ierte si sa-l odihneasca bunul Dumnezeu pentru sacrificiul sau, insa a fi Sfant in acest context inseamna a muri pentru Dreapta Credinta. Ceea ce nu e cazul …

   D)

Este o coincidenţă că foarte mulţi dintre cei aflaţi la concert erau ortodocşi adevăraţi, erau români adevăraţi.
   Adica in traducere, daca a fost o mana criminala acolo, a fost pentru a ucide ortodocsi. Dar pe ce baza a ajuns la concluzia ca acei rockeri erau ortodocsi adevarati?

E)

Este doar o coincidenţă faptul că anumiţi „răspândaci” propagă printre ortodocşii practicanţi ideea că la Colectiv a fost un ritual satanic, dând fotografii sau înregistrări vechi de şase luni sau un an, ale unor formaţii şi grupări fără nici o legătură cu „Goodbye to Gravity”, încercând să-i provoace.
   Fotografiile si inregistrarile vechi au fost date pentru pentru a demonstra faptul ca la clubul Colectiv au cantat satanisti. Important de stiut, caci ascultand marturiile tinerilor ce au scapat de incediu ati putut desigur constata faptul ca majoritatea erau clienti obisnuiti si se cunosteau intre ei. Frecventau acel club de mai multa vreme:

DOVEZI VIDEO: Obisnuitii clubului “Colectiv” CHIAR SE INCHINAU LUI SATANA. Scurt cuvant catre parintii de adolescenti rockeri

O treaba ce se bate desigur cap in cap cu siguranta parintelui ce nu are nici un dubiu ca rockerii din noaptea incendiului erau ortodocsi adevarati.

Grav e insa ca prin acel “încercând să-i provoace” parintele arunca un sarpe extrem de periculos. Adica de aia cei din piata huiduiau icoana?

Noi nu ne bucuram ca rockerii au pierit in flacari. Noi plangem. Doar ca plangem din cu totul alt motiv decat parintele Aldea, caci:

„În ceea ce te voi găsi, în aceea te voi judeca”

Dansul pare sigur ca aceia au murit slavindu-l pe Hristos. Noi nu …

   F)

Este doar o coincidenţă că mass-media preia reacţiile ortodocşilor păcăliţi, răspândindu-le, dar reacţiile obiective ortodoxe sunt trecute sub tăcere.
   Pe asta nu stiu de unde a scos-o. Desigur, dansul ar fi cel cu “reacţiile obiective ortodoxe”, insa dupa cum puteti observa cu o simpla cautare google, tocmai textul sau este preluat de aproape intreaga mass-media.

   G)

Este o coincidenţă că pe spinarea luptătorilor pentru libertate de la Colectiv – ortodocşi şi de altă religie – s-au cocoţat propagandişti ai statului autoritar, dictatorial, ateu, bolşevic, iar mass-media tace.
   Luptatori pentru libertate … Si asta-i tare. Pe ce se bazeaza? Nu neg ca poate unii chiar sunt un soi de luptatori, atentie mare insa la anumit tip de eroi:

EROII DISTRUGATORULUI – un text pentru cei intelepti

Cititi  va rog si:

INCENDIUL de la “Colectiv” = Un 9/11 ROMANESC? Scopul? SACRIFICIU RITUALIC – REVOLUTIE – EXPLOZIE DE SATANISM – PRIGONIREA ORTODOCSILOR. Cu o extrem de puternica implicare directa a DRACILOR

 

127 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. lastunnegru said, on noiembrie 7, 2015 at 5:18 pm

    4

    Dovezi din ” auzite ”

    Min 5:00

    Am vazut parti din viitor desfasuranduse in fata mea si nu arata prea luminos, omule, intr-un fel pozitiv vreau sa spun ca muzica Watain este facuta sa faca la fel acelasi lucru: sa aduca coruptie in cea ce este pur si nevinovat, sa aduca mizerie intr-o lume curata a societati occidentale, sa dezradacineze, sa creeze up evil ( engleze ), sa creeze haos unde este ordine, sa creeze faradelege unde este lege asta este cea ce heavy metal este in general pentru mine toate cu scopul eliberari. Faima este intodeuna libertate totala, eliberare totala.

    WATAIN’s Erik Danielsson Responds to TMZ; Discusses Musical Roots!

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 7, 2015 at 7:27 pm

      ” sa creeze up evil ( engleze )”= sa destepte/ridice/trezeasca diabolicul (in om)

      Apreciază

      • carlos said, on noiembrie 8, 2015 at 1:05 am

        „to create upheavel” sa faca rascoala, rebeliune, nelegiuire.

        Apreciază

  2. Spaceman said, on noiembrie 7, 2015 at 5:34 pm

    Victimele din Colectiv!

    -Doi studenți Erasmus
    -Șase tineri, absolvenți și asistenți universitari la Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București.
    -Nouă studenți ai Universității Politehnica din București.
    -Andrei Bud, tânăr din Negrești Oaș, medaliat cu aur la Olimpiada de Matematică pentru Studenți care a avut loc anul acesta în Macedonia.
    „Marșul este unul de solidaritate față de ceea ce s-a întâmplat la club Colectiv, unde peste 80 de studenți au fost implicați, dar și pentru schimbarea clasei politice. Vom merge către Piața Universității pe Splaiul Independenței”, a spus președintele UNSR.

    USASE, prin intermediul SenStud, te informează: deși în acest moment mai multe spitale și surse transmit că nu mai este nevoie de sânge, alege să ajuți victimele din Colectiv prin donarea de sânge săptămâna viitoare.

    http://us.ase.ro/2015/11/04/continuam-sa-donam-sange- pentru-victimele-din-colectiv/

    Ce spitale și surse transmit că nu mai este nevoie de sânge?

    Iar ortodocșii e proști, pentru că un popă infect le intoxică mințile duminică de duminică. Oamenii normali la cap nu se duc să pupe oase de cadavre. Noi pupătorii de moaște îi facem pe ei SATANIȘTI?

    http://www.nasul.tv/cine-erau-cu-adevarat-victimele-din- colectiv-cititi-cu-maxima-atentie-fascistii-de-ieri-satanistii- de-astazi/

    Apreciat de 1 persoană

  3. dante said, on noiembrie 7, 2015 at 5:44 pm

    Este vremea cernerii pentru multi ierarhi si pentru foarte multi dintre noi. Biserica este la mare ceas de cumpana, numai ca, dupa cum este scris, nici potile iadului nu o vor invinge. Vor cadea doar uscaturile.
    Cum sa spui ca muzica rock nu este nociva, chiar satanica, cind sfintii parinti ne spun ca chiar si muzica psaltica, daca o faci pentru a-ti desfata simturile este nociva pentru suflet. Dar ma rog, noi sintem in 2015 si ne agiornam biserica dupa poftele noaste, ca in catolicism si fereasca Dumnezeu ca aceste erezii si rataciri sa nu duca la ruperea Bisericii, pentru ca nu poti sa te inchini la doi stapini, iar nuanta de gri nu exista. Sa nu fie!
    Hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa incercam sa gindim ce ar fi spus parintele Iustin despre acest eveniment. Oare ar fi spus ca acolo erau doar niste tineri inocenti, care se distrau si care au murit in urma unui tragic accident?
    Multi dintre cei raniti de acolo, aidoma lui Cotabita, nici acum n-au inteles ceea ce se intimpla cu ei si pun totul pe hazard si pe puterea omului, asta e adevarul gol – golut.

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] Iata tinerii luptatori pentru libertate adevarati ortodocsi, dupa cum i-a caracterizat parintele Mihai Andrei Aldea: […]

    Apreciază

  5. lastunnegru said, on noiembrie 7, 2015 at 6:36 pm

    5

    Dovezi scrise si dovezi video

    Watain incrajeaza fanii la acte de teroare si terorism.

    http://www.blistering.com/fastpage/fpengine.php/templateid/19323/menuid/3/tempidx/5/link/1

    Blistering.com: Finally, what’s in store for the rest of 2010?

    Danielsson: Well, after the release of the album we will be touring more or less constantly, worldwide. I cannot say how much I look forward to finally be on the road again, spread the iron wings and raise some serious hell…

    But first of all, on the 7th of June, Lawless Darkness shall be released. I want to take the chance here to encourage all our true supporters to celebrate the release in their own way; any act of terror in the name of Watain is welcome! Burn something down, desecrate holy monuments, paint our name with blood on public walls, perform suitable rituals, and act through the will of Satan! The release of this album shall mark a new era of Watain, and we look forward to joining forces with the free spirits and lawless ones that has harkened our call.

    http://www.myspace.com/watainofficial

    ( traducere google translator )

    Blistering.com: În cele din urmă, ce este în magazin pentru restul anului 2010?

    Danielsson: Ei bine, după lansarea albumului vom fi in turneu mult sau mai puțin constant, la nivel mondial. Eu nu pot spune cat de mult astept cu nerăbdare să fie în cele din urmă din nou la drum, răspândit aripile de fier și să ridicam un iad serios …

    Dar în primul rând, pe 7 iunie, Darkness Lawless se lanseaza. Vreau sa iau sansa aici pentru a încuraja toati susținătorii noștri adevărați, pentru a sărbători lansarea în felul lor; orice act de teroare în numele Watain este binevenit! Arde ceva jos, profana monumente sfinte, vopseste numele nostru cu sânge pe pereți publice, efectuaza ritualuri adecvate, și să acționeze prin voința lui Satan! Lansarea acestui album va marca o nouă eră de Watain, si asteptam cu nerabdare de a se ne unim fortelor cu spiritele libere și cei fărădelege, care a harkened ( apelul nostru ) apelul nostru.

    http://www.myspace.com/watainofficial

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    http://www.metalblast.net/interviews/deforming-the-cord-of-life-an-interview-with-watain/

    MB: One of the things about which we got the most comments from was your mention of encouraging terrorism in the name of Watain. Do you still hold those views and, most importantly, what would be your reaction if fans actually started taking that seriously?
    E: Well, I hope they do, because I don’t like to be taken as something not serious, because that would be a bit of a waste of time, to do things that are not serious. In essence, what’s important for people to know, is that Watain comes from a very dark and backwards place; and there are not that many bands in the history of metal that are ready to acknowledge that about themselves and actually encourage that fact, but we do. By saying that I’m also saying that whenever people take part of Watain, whether they like it or not, they are taking part of that place, a place with energies that are very real and that come into being if they are called upon.
    With all that being said, I would take an act committed due to have taken part of Watain, in any sort of way, as a sign of the fact that what I’m saying is true, because that’s how these things manifest; they manifest within our music, they manifest when we play live, but they also manifest in other ways, which is why the history of black metal is a very controversial one, not only filled with great albums, but also with big buildings that are set on fire and with people that lose their lives.

    ( traducere google translator )

    MB: Unul dintre lucrure am primit cele mai multe comentarii a fost mentiunea ta de a încuraja terorismului în numele Watain. Inca te ti de aceste opinii și cel mai important, care ar fi reacția ta dacă fanii de fapt ar lua asta în serios?
    E: Pai, sper ca o vor face, pentru că nu-mi place să fie luat ca ceva neserios, pentru că ar fi un pic de o pierdere de timp, pentru a face lucruri care nu sunt grave. În esență, ceea ce este important ca oamenii să știe, este că Watain vine dintr-un loc foarte întunecat și intors pe dos și nu sunt atât de multe trupe din istoria metal care sunt gata să recunoască faptul că despre ei înșiși și de fapt să încurajeze acest lucru, dar vom face. Prin a spune că eu sunt, de asemenea, spun că ori de câte ori oamenii iau parte din Watain, fie că le place sau nu, iau parte din acel loc, un loc cu energii care sunt foarte reale și care vin în ființă, dacă acestea sunt chemate.
    Toate fiind spuse, voi lua un act comis din cauza că au luat parte la Watain, în orice fel de fel, ca un semn al faptului că ceea ce spun este adevărat, pentru că modul în care aceste lucruri se manifestă; se manifestă în muzica noastră, se manifestă atunci când vom juca live, dar, de asemenea, se manifestă în alte moduri, motiv pentru care istoria black metal este unul foarte controversat, nu numai umplut cu albumuri mari, dar de asemenea, cu clădiri mari, care sant incendiata și cu oameni care își pierd viața.

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    No coments

    Erik Danielsson Interview – Watain -Black Metal Satanica-

    Apreciază

  6. cristian said, on noiembrie 7, 2015 at 6:47 pm

    E tare greu de apreciat si de dat cu parerea despre acest eveniment când toata lumea, inclusiv preoti, are opinii atat de diferite. Poate si parintele Aldea are parerea asta ca ar fi fost ortodocsi multe dintre persoanele aflate la eveniment deoarece in acelasi club ar fi trebuit sa concerteze Cedry2k, rapper-ul care marturiseste ortodoxia in versurile sale si care au o simpatie reciproca unul catre celalalt. Cred ca si asta are legatura cu parerea lui. Si eu il simpatizez ce Cedry2k si ceilalti rapperi care vorbesc deschis despre Hristos, dar ce sa intamplat acolo in acea seara nu cred ca este ortodox. Am aceeasi parere cu tine, ca trateaza versurile superficial si daca versurile scot in evidenta unele din defectele societii ii numeste ortodocsi, dar eu nu cred ca au ceva in comun cu credinta, isi expun in versuri doar nemultumirile si neajunsurile materiale provenite din coruptie, asa cum fac cei care au iesit in strada dar care nu sunt nici ei nici pe departe ortodocsi. doar striga fara o directie anume, nu stiu nici ei ce asteapta sau de ce au mers acolo. Sa ma ierte Dumnezeu ca-mi dau cu parerea ca-s tare pacatos.

    Apreciat de 1 persoană

    • v3b0y said, on octombrie 30, 2018 at 9:42 pm

      Cristian ,

      Scurt . Colectiv a ars caci trebuia darimat guvernul Ponta . Anastasescu , piroman cu vechime , incendiul de la Constanta unde in clubul sau facut scrum au ars si 3 dansatoare de origine turca , a fost cel mai indicat ca angajare . Tot clubul s-a dovedit ca era pregatit pt a arde REPEDE . Adica f f putine sanse de scapare . Sala avea capacitate pentru 88 de persoane . S-au inghesuit 400 de persoane . Intrarea se facea printr-o usita a containerului ce era pe post de anticamera .
      A fost o seara SATANISTA in ajun de
      Haloween . A 666 aniversare . Din formatie a scapat NUMAI Galut solistul care toata seara ragea ca un diavol si arata din degete COARNELE LUI SATAN . A facut ca toate fiarele Iadului cica cintind oda Diavolului .
      Colectiv zilnic era locul de intilnire al
      drogatilor , care profitau acolo de intimitatea oferita de semiintunericul perpetuu de acolo . Colectiv era un loc sordid .
      Inaintea concertului toata incaperea a fost tapetata cu burete impregnat din abundenta cu o substanta f f INFLAMABILA . Cica antifonica , sa nu deranjeze gindacii . Colectiv se afla in fosta fabrica Pionierul , dezafectata . Pe cine ar fi deranjat zgomotul Iadului ?
      Diavolul a cules 64 de suflete , sataniste , constiente sau nu . Unii ingeri au fost atrasi in acea capcana de prieteni . Ce rau este cind nu iti cunosti bine prietenii sau iubitul . Platesti cu viata uneori .

      Apreciază

  7. preotul said, on noiembrie 7, 2015 at 7:48 pm

    Preotii Aldea, Vulcanescu si Necula n-au citit Hristoitia . Ma inspaimanta discernamantul unor asa preoti. Din pacate mi-au confirmat indoielile cu privire la paruta lor marturisire. Lupi in piele de oaie.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on noiembrie 7, 2015 at 11:05 pm

      preotul

      acesti popi fac ca tatal lor diavolul in Rai la Cadere: „talcuiesc ” Poruncile si Ortodoxia dupa mintea lor „insuflata” de diavol , asa cu acela „talcuia” Porunca Lui Dumnezeu : „Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri! 5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, ” _Facere cap 3.

      asa si ei acum, „Talcuiesc” Ortodoxia si nascocesc „sensuri noi”… noi si Sf Parinti sunem „limitati” in intelegere, lasa ca vin ei „innoitorii” „iluminatii” sa ne invete ce e bine si ce e rau….ba cu cipul, ba cu ecumenismul, ba cu satanismul din muzica rock si inchinarea la diavol, ba cu filmele sau „artele martiale”,etc…..no comment !

      tot asa cum anticrist va convinge dobitoacele ca el e „dumnezeu” asa si ei….

      Apreciat de 1 persoană

  8. o oarecare said, on noiembrie 7, 2015 at 8:46 pm

    Cine ne pune pe noi sa judecam oameni pe care nu-i cunoastem? Numai Dumnezeu stie cine ce a spus cand s-a vazut in flăcări. Fericiti cei ce prin aceste chinuri s-au mantuit. Astfel de oameni exista si printre cei decedati, cu siguranta. Nu bagam mana in foc pentru nimeni, insa. Dumnezeu nu ne cere parerea, caci judeca in felul sau, totusi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 7, 2015 at 9:57 pm

      o oarecare

      Eu cred ca n-ai inteles care-i subiectul propozitiei.

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on noiembrie 7, 2015 at 10:56 pm

        saccsiv

        e dusa cu capul femeia, lasa-o ca nu scoti nimic de la ea, umbla in himerele mintii ei bolnave, una din „evlavioasele” iubirismului morbid cu mintea sparta de draci. sarmana….

        Apreciat de 1 persoană

  9. JE said, on noiembrie 7, 2015 at 10:45 pm

    E si asta un punct de vedere care ar trebui analizat putin:
    – Pe străzile României nu se dau lupte politice ci geo-politice
    http://bit.ly/1PhsZL2

    Sa ne amintim de declaratia asta:
    – Occidentalii trebuie „să trateze Rusia corect” (Jean-Claude Juncker)
    http://bit.ly/1Q7k5jq

    Apreciat de 1 persoană

  10. acelas said, on noiembrie 7, 2015 at 11:11 pm

    diverse „diversionisme” (romanesti). Se pare ca in piata nu ai voie sa strigi si „hai la Cotroceni!”, ca esti o paria si apoi linsat pe fb.

    http://www.aktual24.ro/diversionistii-explica-nu-ne-am-propus-sa-manipulam-am-fost-amenintati/

    .

    Apreciază

  11. valentin said, on noiembrie 8, 2015 at 12:06 am

    ce amestec are Hristos cu Veliar ?

    Apreciat de 1 persoană

  12. valentin said, on noiembrie 8, 2015 at 12:20 am

    De câte ori sunteți tulburați, neliniștiți și nenorociți, înfricoșați și descurajați, vă aflați pe terenul minciunii, iar de câte ori sunteți calmi, liniștiți, încrezători, atunci sunteți pe terenul adevărului.

    Hristos, Prietenul clipelor de grea încercare

    Apreciat de 1 persoană

  13. AURICA said, on noiembrie 8, 2015 at 2:14 am

    pr Necula este sincer ??? totusi ce urmareste oare ca de ziua ortodoxiei acum 3 ani…..la Beius a fost la penticostali, macar daca aducea jumatate din ei in biserica ortodoxa …”La primul concert rock, voi fi alături de tineri, în sutană și cu crucea la gât”

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/la-primul-concert-rock-voi-fi-alaturi-de-tineri-in-sutana-i-cu-crucea-la-gat_1825649.html#ixzz3qr1I5QMZ
    Follow us: @realitatea on Twitter
    ? https://www.youtube.com/watch?v=nallnTpeJ9w
    http://www.realitatea.net/la-primul-concert-rock-voi-fi-alaturi-de-tineri-in-sutana-i-cu-crucea-la-gat_1825649.html

    http://www.ganduridinierusalim.com/pr-constantin-necula-ascult-rock-fm-zilnic-i-am-cumparat-fiicei-tricou-din-hard-rock/

    Apreciază

  14. mistero4u said, on noiembrie 9, 2015 at 6:40 am

    Preotul asta e dus cu capul… NICIODATA satanele nu pot fi Sfinte ! Oamenii de acolo nu aveau nici o treaba cu Iisus Hristos ! Victimele sunt responsabile pentru tot ce li s-au intamplat !!!

    Apreciat de 1 persoană

  15. ioana said, on noiembrie 9, 2015 at 1:51 pm

    mistero4u
    Corect!
    si am mai observat ceva: erau foarte multi cu o situatie materiala de invidiat, frumosi, plini de ei. precis se incredeau doar in ei, nu in Dumnezeu, in „prostii” de astea!

    Apreciat de 1 persoană

  16. […] UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este… […]

    Apreciază

  17. David said, on aprilie 23, 2016 at 3:30 pm

    Intâmplarea face că il cunosc pe omu ăsta. Deci nu fac nişte afirmații subiective, bazate pe un text.

    In afară de faptul că e scriitor, se implică in tot felul de acte caritabile, mai e şi preot. Eu aş zice că in primul rând să fi fost doar preot, şi să fii ințeles bine Ortodoxia şi după aia să le fi implicat şi in alte acțiuni. Dacă partici la o oră de cateheză de-a lui, te doare mintea. Habar n-are de Sfânta Predanie, nici Evanghelia nu o ştie bine. La întrebările enoriaşilor dă mai degrabă răspunsuri din viața lui personală, care nu ştiu cât de folositoare duhovniceşte sunt pentru cei care il ascultă. Insă trebuie să recunosc că are o deschidere față de oameni. El ar vrea sincer să ajute, aşa imi dă mie impresia cel puțin. Deci, cel puțin pentru acest aspect, nu aş vrea să il condamn. Dar el, sărmanu, nici nu îşi dă seama cât rău face tinerilor, mai ales, când ii invață învățături greşite. Greşite din punct de vedere ortodox. Ca de exemplu, ce inseamnă a fi sfânt. Ca teolog să nu ştii treaba asta e deosebit de grav. Numai dacă deschizi dicționarul vezi că a fi sfânt, a trăi fără prihană, a-ți jertfi viața pentru dreapta credință nu este şi nu poate fi acelaşi lucru cu a fi erou. Care inseamnă să iți jertfeşti viața pentru patrie, sau pentru o cauză nobilă.
    Iarăşi lipsa lui de documentare in orice problemă in care se bagă să o comenteze ca la ziar, bazându-se pe talentul lui literar, nu şi pe cunoştințe temeinice de teologie mai ales, il face să cadă in derizoriu. Iar jignirile lui repetate la adresa celor care nu ii impărtăşesc viziunea sunt chiar deranjante. Fie că sunt proşti sau lipsiți de omenie sau chiar de caracter. Dar nu vă supărați, dragi cititori.
    Dacă l-ați cunoaşte şi ați discuta un pic cu el, v-ați da seama că la capitolul logică stă foarte prost. Dar nu ințelegem atunci de ce se bagă in chestiuni grele precum ‘Canonizarea lui Arsenie Boca’, un subiect foarte controversat de altfel care necesită o fină analiză teologică şi o adâncă pătrundere duhovnicească. Când pe el şi logica simplă il dă gata.
    La el sfinții sunt toți cei care nu sunt buni pentru Dumnezeu, nu toți cei care au respectat poruncile ori şi-au jertfit viața pentru credință…
    Sunt multe abateri de la dogmă in articolele sfinției sale, poate nici el nu îşi dă seama de treaba asta….Dar ca un adevărat samurai al lui Hristos el dă cu picioaele mai departe, in stânga şi in dreapta…Si nu o face numai din naivitate, o face şi pentru popularitate

    Apreciat de 1 persoană

  18. sireteanu T. said, on mai 4, 2016 at 6:40 pm

    PARINTE MIHAI ANDREI ALDEA – NU INTRU DIN PRINCIPIU PE FACEBOOK SI CONSIDER O ZONA PERICULOS DE EXPUSA LA MULTE INTRUZIUNI.ASA CA VA SPUN PE ACEASTA CALE UN LUCRU PE CARE SFINTIA VOASTRA SI ALTI PRELATI O PUTETI FACE SA MANTUITI TARA:SLUJBA SFANTULUI VASILE CEL MARE PENTRU OPRIREA CELOR RAI CARE NE VAND LA KG SI NE TRADEAZA , CARE DESCHID PORTILE ISLAMULUI FARA A SE INCHINA LA DUMNEZEU CA NU AU.UN SOBOR DE PREOTI POT MANTUI ACEASTA TARA RAVASITA DE NENOROCIRI SI TRADARE! FACETI ACEST LUCRU – NU NE LASATI PE CEI CARE NU STIM CUM SA PROCEDAM SI NU AVEM PERMISIUNEA NEFIIND AI BISERICII! DOMNUL SA VA CALAUZEASCA SI SA VA LUMINEZE!

    Apreciază

  19. sireteanu T. said, on mai 4, 2016 at 6:44 pm

    AM COMENTAT! UNDE ESTE TEXTUL?

    Apreciază

  20. […] UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este… […]

    Apreciază

  21. v3b0y said, on octombrie 30, 2018 at 9:24 pm

    Scurt . Colectiv a ars caci trebuia darimat guvernul Ponta . Anastasescu , piroman cu vechime , incendiul de la Constanta unde in clubul sau facut scrum au ars si 3 dansatoare de origine turca , a fost cel mai indicat ca angajare . Tot clubul s-a dovedit ca era pregatit pt a arde REPEDE . Adica f f putine sanse de scapare . Sala avea capacitate pentru 88 de persoane . S-au inghesuit 400 de persoane . Intrarea se facea printr-o usita a containerului ce era pe post de anticamera .
    A fost o seara SATANISTA in ajun de
    Haloween . A 666 aniversare . Din formatie a scapat NUMAI Galut solistul care toata seara ragea ca un diavol si arata din degete COARNELE LUI SATAN . A facut ca toate fiarele Iadului cica cintind oda Diavolului .
    Colectiv zilnic era locul de intilnire al
    drogatilor , care profitau acolo de intimitatea oferita de semiintunericul perpetuu de acolo . Colectiv era un loc sordid .
    Inaintea concertului toata incaperea a fost tapetata cu burete impregnat din abundenta cu o substanta f f INFLAMABILA . Cica antifonica , sa nu deranjeze gindacii . Colectiv se afla in fosta fabrica Pionierul , dezafectata . Pe cine ar fi deranjat zgomotul Iadului ?
    Diavolul a cules 64 de suflete , sataniste , constiente sau nu . Unii ingeri au fost atrasi in acea capcana de prieteni . Ce rau este cind nu iti cunosti bine prietenii sau iubitul . Platesti cu viata uneori .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.