SACCSIV – blog ortodox

AVETI INCREDERE IN JUSTITIE: Vandalizarea bisericilor este legala, apararea lor se pedepseste

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 4, 2015

femen-465x390

   Iata ce putem citi la VANDALIZAREA bisericilor este LEGALĂ, apărarea lor se PEDEPSEȘTE de pe EVZ:

Curtea de Apel din Paris a confirmat achitarea celor opt activiste Femen care au năvălit în catedrala Notre Dame. Paznicii care s-au opus au fost condamnați.

Degradarea patrimoniului, violarea unui lăcaș de cult, profanare… Capetele de acuzare pentru cele opt Femen ar fi trebuit să fie grele, pentru circul făcut în catedrala Notre Dame din Paris pe 12 februarie 2013.

Ele au fost învinuite însă numai pentru „atingere adusă exercitării libere a unui cult” și pentru degradări aduse unuia dintre clopotele vechi de sute de ani, poleite cu aur, a căror reparație a costat 8000 de euro, conform facturii.

Cele nouă activiste cu piepturile goale au fost achitate de justiție încă de la prima înfrățișare, în septembrie 2014. Măsură confirmată și de Curtea de Apel de la Paris pe 29 octombrie 2015.

Doi dintre cei trei supraveghetori care au fost nevoiți să intervină au fost condamnați la amenzi cu suspendare.

În acel februarie 2013, anarhistele Femen au vrut să-și demonstreze prin actul lor de vandalizare bucuria față de renunțarea, pe 11 februarie, a lui Benedict al XVI-lea la scaunul pontifical.

După ce au strigat în piața din fața catedralei „In Gay We Trust” sau „Cară-te homofobule”, feministele au dat buzna în lăcașul de cult și, sub ochii uluiți ai credincioșilor și turiștilor, s-au dezbrăcat și au început să bată clopotele aurite expuse cu ocazia împlinirii a 850 de ani de la ridicarea catedralei, urlând „Pope no more”.

După câteva minute și lupte, paznicii au reușit să le evacueze din incinta monumentului simbol al Parisului.

Provocarea Femen nu a suscitat decât puțin și slabe reacții din partea clasei politice franceze și a presei.

Tribunalul corecțional din Paris a pronunțat achitarea încă de la prima înfățișare, în iulie 2014, invocând lipsa unor dovezi suficiente care să arate degradarea clopotelor, dar a apreciat că paznicii se fac vinovați de „violență”.

O decizie împotriva căreia aceștia au făcut apel, iar avocatul general a cerut o amendă de 1000 de euro împotriva activistelor Femen.

Cauză pierdută: invocând lipsa unor dovezi suplimentare, Curtea de Apel din Paris a validat decizia primei instanțe: cele opt Femen au fost achitate, iar paznicii condamnați.

Ne putem întreba ce mesaj transmite decizia justiției franceze, scrie Valeurs Actuelles. În primul rând, comentează gazeta pariziană, este uluitor de ce capul de acuzare nu a fost „incitare la ură religioasă”, fapt evident, care ar fi adus sancțiuni mai aspre.

Pentru o moschee sau o sinagogă ar fi fost aceeași încadrare?, se întreabă VA.

Decizia Curții de Apel de la Paris demonstrează și o inversare a valorilor, dar și o complezență îngrijorătoare a Justiției la atacurile anti-creștine.

 

Reclame

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu said, on noiembrie 4, 2015 at 9:50 pm

  E foarte grav dar nu e nimic toate astea tot impotriva lor se vor intoarce sunt sigur de asta.

  Cred ca un avocat sau mai multi foarte buni se putea face ceva dar e greu de spus chiar si asa…

  In astfel de circumstante paznicii daca aveau banii sau sa fi cerut ajutorul ong-urilor de la ei sau chiar bisericii sa poata sa isi permita avocati poate avea o sansa
  Ei isi faceau doar datoria nu e normal ce s-a intamplat.

  Femeile alea sunt uneltele diavolului fie ca stiu fie ca nu.

  Cum se poate invoca lipsa dovezilor cand au avut fotografii poate si filmari marturiile turistilor si credinciosilor.

  ASTA E DEMOCRATIA SI JUSTITIA DIN FRANTA O TARE PE CARE MULTI IDIOTI DE LA NOI O ADMIRA SI VREM SA FIM CA EI !

  Lipsa de reactie arata vinovatia si faptul ca presa si politicienii accepta tacit acest lucru PUSCARIE si CONFISCAREA AVERII panaramelor din politica.

  RUSINE!

  Apreciază

 2. ROmanul said, on noiembrie 4, 2015 at 10:31 pm

  Ma intreb daca s-ar fi intramplat exact acelasi lucru in sala de judecata in timpul procesului cu pricina ce-ar fi spus judecatorul? Le-ar fi lasat sa-si bata joc de recuzita din sala de judecata? Sau ar fi ordonat sa fie scoase afara din sala?

  Apreciază

 3. carla said, on noiembrie 4, 2015 at 10:37 pm

  Acel „Ouatu” de anul trecut de la Eurovision, a cantat Ave Maria, la Antena3, intr-o emisiune de comemorare a victimelor de la Colectiv. Sugestiv, nu?

  Apreciază

 4. lorena said, on noiembrie 4, 2015 at 11:24 pm

  Saccsiv,
  Mi-a placut marturia actritei Manuela Harabor , o ortodoxa practicanta

  http://www.justitiarul.ro/manuela-harabor-avem-nevoie-de-biserica-si-de-preoti-in-zilele-pe-care-le-traim/

  Manuela Hărăbor: Avem nevoie de Biserică și de preoți în zilele pe care le trăim

  Acum, la Catredrala Patriarhiei, se săvârșește Parastasul pentru cei mutați la Domnul în cumplitul incendiu. Vă spun asta…

  Acum, la Catredrala Patriarhiei, se săvârșește Parastasul pentru cei mutați la Domnul în cumplitul incendiu. Vă spun asta pentru că prea mult s-a aruncat cu pietre în Biserică Ortodoxă, cum că a fost ordin de la Patriarh ca nimeni să nu se roage pe motiv că tinerii ar fi fost sataniști! O prostie! Biserica se roagă pentru orice creștin ortodox botezat, indiferent ce spune și ce face. Chiar și pentru acei creștini care acum aruncă cu pietre.

  Trebuie să vă mai spun încă o dată. S-au făcut slujbe încontinuu pentru decedați, pentru răniți, pentru familii și pentru salvatori. În mănăstiri, acolo unde Sfântă Liturghie se săvârșește în fiecare zi, s-au pomenit și sâmbătă, nu doar duminică, și s-au pomenit și azi. Celor care spun că preoții nu au pus o mână pe umărul celor aflați în suferința, le spun că toți preoții care au parohii în spitale au fost alături de răniți și de familiile acestora, au săvârșit slujbă Sf. Maslu și au ridicat rugăciuni pentru toți spre tămăduire, au făcut parastase pentru cei ce care nu mai sunt.

  Cât despre fapte de milostenie, au fost nenumărate. Știți de ce spitalele au tot spus că nu se confruntă cu lipsă de sânge? Pentru că a avut loc o campanie organizată de Patriarhie pentru donare de sânge cu mult timp înainte de această tragedie. Au strâns 7000 de litri de sânge pe care l-au dus la spitale. Mai știți că cei cinci copii orfani ai bietei femei de serviciu, care a murit, au fost luați în îngrijire de parohul Bisericii Delea Veche, în a cărui parohie locuiau, încă de sâmbătă dimineață, tot la îndemnul Patriarhului? Și asta înainte de teledonul organizat de Antenă 3 prin care acești bieți copii au primit o casă de la Primărie, în Militari. Acum se vorbește cu parohia din apropiere pentru a veghea asupra lor și pentru a avea grijă de ei atunci când ajutorul de 4000 de lei lunar, din partea Fundației Mereu aproape, nu va mai fi. Știți și de ajutorul de 60.000 de euro oferit familiilor greu încercate, tot din partea Patriarhiei?

  Nu mergi să trâmbițezi faptele bune pe care le faci, e împotriva învățăturii date de Mântuitorul Hristos. Aceste lucruri apar doar în presa și televiziunea bisericii, doar pentru informarea credincioșilor, nu sunt știri preluate de televiziuni, pentru că nu se dorește. E păcat de Dumnezeu să judecăm atât de aspru biserică și pe slujitorii ei, mai ales acum în momente atât de tragice, când orice rugăciune trebuie să fie făcută împreună și din tot sufletul. Biserica înseamnă credincioși și cler deopotrivă, suntem datori să ne rugăm unii pentru alții, mai ales pentru aceia care cad în păcat (și aici vorbesc și de unii, și de alții). Nu mai puneți etichete pe o breaslă întreagă din cauza unor exemple nefericite. Orice pădure are uscături. Indiferent dacă și cât au greșit unii slujitori ai bisericii, Dumnezeu nu și-a luat harul de pe Biserica Ortodoxă Română. Sfintele Taine încă se săvârșesc în interiorul ei. Nu pedepsește Dumnezeu o mare de credincioși pentru că nu știu care preot e cum e.

  De asta avem nevoie de Biserică și de preoți în zilele pe care le trăim. Avem nevoie să ne botezam copiii, să ne cununăm, să ne îngropăm morții, avem nevoie de Taina Spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii, care nu pot exista fără preoți, care închină rugăciuni în față Sfântului Altar. Nu preoții, păcătoși și ei ca oricare dintre noi, săvârșesc toate acestea. Sfântul Duh lucrează prin ei, prin harul dat de Dumnezeu la hirotonire, o altă mare Taină. Haideți să fim împreună în aceste momente de durere maximă și să nu ne mai dezbinăm între noi. Puterea rugăciunii colective, făcută deopotrivă de credincioși și clerici, face minuni. Cu noi înșine, în primul rând. Dacă nu ne plac cei care ne păstoresc, să ne rugăm pentru ei, ca bunul Dumnezeu să-i aducă pe calea cea bună și să-i lumineze pentru a le fi de folos semenilor lor. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și să ne lumineze! Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 5. picasso said, on noiembrie 4, 2015 at 11:30 pm

  Apreciază

 6. paul said, on noiembrie 4, 2015 at 11:38 pm

  Confesiunea unui rocker scăpat din infernul „Colectiv”

  http://efectivnews.blogspot.ro/2015/11/crima-de-la-clubul-colectiv.html
  Mesajul tânărului Marius Bratiloveanu a apărut în această dimineață pe pagina sa de facebook și la două ore de la postare a închis contul de facebook.
  „Astăzi, 02.11.2015 am decis să scriu despre ce a fost la Clubul Colectiv.
  Sunt unul dintre tinerii care a fost în Club în acea seară și am trăit toate acele momente din noaptea de Halloween. Da, a fost un Halloween perfect poate cel mai reușit din țara noastră din câte au fost până acum și poate din câte o să mai fie dacă cineva o să mai sărbătorească asta după cele petrecute.
  De ce zic că a fost cel mai frumos Halloween pentru că am avut tot ce ne trebuia cea mai frumoasă seară că doar pentru asta am fost acolo să sărbătorim ziua morților ziua când suntem mai aproape de iad și cum să sărbătorești asta dacă nu pe muzică rock ce exprimă acele trăiri și focul declanșat a făcut atmosfera perfectă.
  Cine este vinovat de crima de la Clubul Colectiv? Noi suntem pentru că acele persoane au murit din cauza noastră, a celor care am fost acolo și am alergat spre ieșire fără a mai ține cont de ceva sau de cineva. Acele persoane de sunt moarte au fost călcate de noi în picioare în înbulzeală și acum îmi aduc aminte că am călcat pe mâna cuiva, dar nu știu dacă este printre morți sau răniți, că răniți din cauza asta sunt, nu numai (cu) arsuri și au și fracturi din cauză că au fost călcate în picioare. Eu unul mă consider părtaș la crimă, de voi ceilalți nu știu ce veți considera sau veți încerca să găsiți vinovați pe alții și nu pe voi, ca să nu aveți mustrări de conștiință. Acum pentru că se dorește sânge și nu contează al cui este, vom găsi vinovați în oricine zice un cuvânt aparte de cei care îi plâng pe morți sau îi încurajează pe răniți. Acum suntem sensibili la orice și vinovații principali vor fi cei din clasa politică și partide după care instituțiile statului și biserica care nu știu ce dracu caută în treaba morților din club. Poate de acum înainte o să ne gândim mai bine dacă vom mai merge în cluburi sau nu și poate voi cei care ați fost acolo veți încerca să vă iertați pentru crimă și să nu mai dați vina pe altcineva. Noi am vrut să fim acolo pentru distracție sau cum zicem mai mereu să ne distrăm că viața e scurtă și chiar s-a dovedit că este extrem de scurtă. Nu știu ce să mai zic, dar voi încerca să mă duc la o biserică și să mă rog poate o să aibă vreun efect.
  Să trăiți cu pace în suflet! (un fost rocker)”

  Apreciat de 1 persoană

 7. paul said, on noiembrie 4, 2015 at 11:53 pm

  Biserica ortodoxa profanata in noaptea de Halloween

  http://lonews.ro/arhitectura-imobiliare/21134-biserica-ortodoxa-profanata-in-noapte-de-halloween.html

  Apreciază

 8. john said, on noiembrie 5, 2015 at 9:58 am

  Aseara in Sibiu,nu ma gandeam ca se va ajunge aici..
  Coloana de manifestanți în fața preoților: ”Vrem spitale, nu catedrale!”
  Aseară au existat două momente în care cei 3000 de sibieni care au ieșit în stradă au interacționat cu oamenii Bisericii. În fața Catedralei Mitropolitane, o parte dintre ei au îngenunchiat în momentul în care la microfon, părintele Necula a rostit ”Tatăl Nostru”, în timp ce alții au huiduit.

  În fața Primăriei: ”Președinte mut, asta nu am vrut!”

  Apreciază

 9. andrei8929 said, on noiembrie 5, 2015 at 2:51 pm

  Buna ziua. Numele meu este Andrei. Dumneavoastră ADMIN SACCSIV SI ADMIN DEVEGHEPATRIEI faceti niste lucruri minunate. Sa va dea BUNUL DUMNEZEU SANATATE SI PROSPERITATE.
  Referitor la ce a ti postat despre profanarea SFINTELOR BISERICI sa ii ferească bunul Dumnezeu sa vad vre un satanist ca face acest lucru jur ca le rup mainile si picioarele.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: