SACCSIV – blog ortodox

Romania: EXPLOZIE – PESTE 25 MORTI intr-un incendiu la o petrecere de HALLOWEEN

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 31, 2015

Un participant declara la ora 00:15 pentru Antena 3 ca n-ar fi fost vorba de o petrecere de Halloween ci de un concert rock iar incendiul a fost provocat de efectele pirotehnice de pe scena.

Ora 1:00

26 de morti

146 raniti

Erau 400 de tineri in club.

Ora 1:27

180 raniti

Iata si afisul concertului:

Goodbye To Gravity - Mantras Of War (2015)

Foto: http://thelastdisaster.net/goodbye-to-gravity-mantras-of-war-2015/#

Iata si ce putem citi la GOODBYE TO GRAVITY: program si reguli de acces pentru concertul de lansare al albumului ‘Mantras of War’ de pe METALFAN:

Bucureștenii de la Goodbye to Gravity își lansează astăzi, 30 octombrie 2015, albumul Mantras of War în Club Colectiv. Cu această ocazie, “astronauții” au
pregătit un show memorabil, cu invitați speciali și multe alte surprize.
Intrarea este liberă, iar accesul publicului în club se face începând cu ora 20:30.
În seara aceasta la Colectiv, cei care doresc să susțină trupa vor putea achiziționa atât noul disc „Mantras of War”, cât și o gamă variată de noi modele de tricouri, hanorace și accesorii la prețuri promoționale.
Adresa Club Colectiv: str. Tăbăcarilor, nr. 7 – zona Budapesta /  Maternitatea Bucur, în incinta fostei fabrici ‘Pionierul’
Acces cu mijloace de transport în comun:
Metrou: M1, M3: Piața Unirii/Timpuri Noi; M2: Piața Unirii/Tineretului
Autobuze: 312, 381
Tramvai: 23
Alte detalii despre locație, pe www.colectiv.ro

   Comentariu saccsiv:

   Goodbye to Gravity?

Iata si prima melodie a albumului, The Day We Die:

Fratele Mihail ne-a aratat la rubrica de comentarii si o fotografie dintr-un interviu cu formatia:

 

 

146 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on octombrie 31, 2015 at 12:13 am

    Franța: Vandalizarea bisericilor este LEGALA. Apararea lor se PEDEPSESTE
    http://m.evz.ro/justitia-a-decis-vandalizarea-bisericilor-este-legala-apararea-lor-se-pedepseste.html

    Apreciază

  2. Aurora said, on octombrie 31, 2015 at 12:23 am

    tare bou mai ești… care e legătura? dacă îți explodează o butelie sub cur, oare e din cauză că ești prea prost? nu! poate fi o coincidență.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 31, 2015 at 1:00 am

      „Aurora”

      Ce-ai gunoiule uman? Iar furi nick-urile comentatorilor sa-ti versi voma de borat? Au murit zeci de romani, nici macar acum nu te linistesti sau tocmai acum te bucuri mai tare?

      Apreciază

    • tom beron said, on octombrie 31, 2015 at 1:29 am

      @aurora „BOU-realis”
      Pacat ca nu ai fost si tu la concert!

      Apreciază

      • dasvik said, on octombrie 31, 2015 at 11:46 am

        De unde stii ca n-a fost? Poate e chiar cel / cea care a pornit incendiul…

        Apreciază

      • ozana said, on octombrie 31, 2015 at 1:14 pm

        @tom beron
        Bine zici !

        Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 31, 2015 at 1:00 pm

      NU esti Aurora, ci o clona ordinara, o caricatura a mea. Eu sunt Aurora si rog pe cine mai poarta acest nume si posteaza aici, sa mai adauge o particularitate, ceva care sa ne deosebeasca.

      Apreciază

    • tataia said, on octombrie 31, 2015 at 3:41 pm

      Ti-a explodat o butelie sub cur? Pai e clar ca e din cauza ca esti prea prost…nu exista coincidente!

      Apreciază

  3. bedo4756 said, on octombrie 31, 2015 at 12:27 am

    Petrecere de Haloween intr-o zi de vineri …. si uite ce se intampla . Poate in viitor, tinerii, se vor gandii mai bine cand imbratiseaza niste traditii si obiceiuri straine , despre care nu cunosc ca au o istorie venita din ritualuri pagane , cu interferente satanice ! Pacat de cei morti si de sufletele lor tinere si Dumnezeu sa-i ierte! Cei ramasi sa se chinuie, poate vor fi iertati de catre Dumnezeu ! Oricum , toti trebuie sa ne rugam , pentru iertare !

    Apreciat de 4 persoane

    • andrei-d said, on octombrie 31, 2015 at 8:35 pm

      Saccsiv,
      ce spui, merita tinerii un moment de rugaciune comuna(in spirit ortodox)? Sunt sigur ca ce a fost acolo enu e intamplator, caci atunci cand lucram faradeleagea si noi putem fi parasiti de harul lui Dumnezeu. Sa ne aducem aminte de acea minune cu Sf. Macarie si cum si paganii si ereticii puteau vedea rugaciunile crestinilor, chiar daca nu se mai puteau salva. Propun sa urmam acea pilda din Pateric, si sa mobilizezi printr-un articol urmaritorii si sa indemni la un moment de rugaciune. „Rugati-va unii pentru altii”, ii putem ajuta enorm pana si pe ortodocsii care nu au prea avut treaba cu biserica si frecventarea ei, si aici aduc ca marturie pe monahul ce a salvat-o pe mama sa doar cu rugaciunea, ea neavand treaba cu cele sfinte, insa rugaciunea inseamna nu mult, ci TOTUL!

      Asta e marturia „piscopul Teodorit al Cirului, care a trăit în secolul V, povestește că odată l-a cercetat un monah, cere venea de foarte departe. L-a primit, dându-i să mănânce și să se odihnească. În timp ce mânca, episcopul a observat că monahul folosea numai mâna stângă și că dreapta sa era înfășurată într-o bucată de rasă veche. Episcopul l-a întrebat de ce are mâna înfășurată și mai ales într-o rasă găurită, deși se vedea din toată îmbrăcămintea sa că nu era un monah zdrențăros. Chiar a vrut să-i descopere mâna să vadă, așa cum bănuia, dacă are vreo rană, însă monahul nu l-a lăsat, ci și-a acoperit-o repede, pentru că începuse să iasă o duhoare nesuferită din ea. Apoi monahul i-a povestit următoarele episcopului:…”
      Continuarea o puteti citi la acest link: Monahul care a izbăvit-o pe mama sa din iad
      http://marturieathonita.ro/monahul-care-a-izbavit-o-pe-mama-sa-din-iad/
      Iertare si Doamne ajuta!

      Apreciază

      • andrei-d said, on octombrie 31, 2015 at 9:08 pm

        Si ca sa nu existe dubii, (urmand invatatura Bisericii eterodocsii, care prin insasi marturisirea lor de creditna sunt exclusi din sanul Bisericii si neavand dupa moarte vreme de pocainta, caci vremea dupa moarte este a rasplatii, iar cei rupti de Dumnezeu nu pot fi rasplatiti) e necesar a se specifica ca rugaciunile pentru adormiti e doar pentru ortodocsi! Asta e invatatura Bisericii, asa ca ne supunem!
        „Sf. Filaret al Moscovei spune: „E un lucru să te rogi ca bisericile non-ortodoxe să se unească cu Biserica Ortodoxă într-un cadru mai cuprinzător de rugăciuni, care să îmbrăţişeze întreaga lume şi este cu totul altceva a-i pomeni pe neortodocşi în diptice (sinodicoane ale cărţilor de pomenire) în timpul Tainei Euharistie. Eterodocşii, prin însăşi eterodoxia lor, s-au despărţit de împărtăşirea cu Tainele Bisericii Ortodoxe. Din această pricină, ei nu sunt pomeniţi în timpul Tainei Sfintei Euharistii şi sunt excluşi din diptice!”
        Deci clar, pentru eterodocsi exista sansa mantuirii numai fiind in viata si convertindu-se la ortodoxie, asta fiind si scopul rugaciunilor pentru ei, si nu impreuna cu ei!

        Apreciază

  4. vreausaspun said, on octombrie 31, 2015 at 1:09 am

    sa-i pomenim in rugaciunile noastre…

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:09 pm

      „in ceea ce te voi gasi in aceea te voi judeca !”__- acei nefericiti se aflau in plina inchinare la diavol si adorarea a lui, in liturghie satanica fara sa stie ca tot ei sunt si jertfele asa cum TOTI inchinatorii la diavol sunt

      raga-te pentru tine minte SMINTITA ca sa te vindeci cat inca mai esti vie, daca nu te va gasi moartea ca si pe aceia in inchinarea la INSELARE si atunci rugacinunile NIMANUI, nici ale Intregii Biserici nu-ti vor mai fi de folos ca unuia mort INCAPATANAT in INSELARE (care tot inchinare la diavol este !!!) !

      Avva Adrian Fageteanu dadea canon unora ca tine sa NU se roage pentru eretici si sinucigasi.

      Apreciază

    • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 2:54 pm

      @vreausaspun

      Biserica Ortodoxa se roaga pentru lumea intreaga, dar nu pentru toti la fel. In principiu, pentru cei neortodocsi se roaga pentru intoarcerea lor la dreapta credinta, cea Ortodoxa (si atat, Ortodoxia e singura, catolicismul si ce mai urmeaza dupa el e erezie). Pentru ortodocsi, se roaga ca Dumnezeu sa le ajute si sa le poarte de grija, sa-i apere, etc., si sa-i mantuiasca. Nu mai dezvolt subiectul ca e enorm de mult de spus, daca vrei, poti citi un catehism ortodox ca sa te mai lamuresti.

      Cat despre Liturghie, ai aici textul: http://www.biserica.org/Publicatii/Rugaciuni/Liturghier/Liturghia/, arata-mi tu unde spune ca se roaga Biserica pentru mantuirea celor de alta credinta (fara intoarcerea lor la Ortodoxie). Singurul moment in care la Liturghie Biserica se roaga pentru cei de alta credinta este Ectenia celor chemati – care acum a inceput sa cam fie si scoasa din practica liturgica – lucru grav.

      Citeste si ceea ce spune Sf. Iosif de la Optina despre rugaciunea pentru neortodocsi, a dat dasvik link-ul mai jos: http://www.scribd.com/doc/23646959/Iosif-de-La-OPTINA-Despre-Rugaciunea-Crestinilor-Ortodocsi-Pentru-Cei-Neortodocsi#scribd

      Apreciază

      • el said, on octombrie 31, 2015 at 6:21 pm

        doareu

        multumesc pentru precizari.
        nu te stradui mai mult insa caci aceasta @vreausablablabla e o SMINTITA care NU VREA sa priceapa caci si-a lipit mintea cu indaratnicie de INSELARE si orice minte lipita de inselare este NETRBNICITA si intunecata de diavol, alt lucru INFRICOSATOR ! caci azi MULTI crestini ortodocsi se joaca cu focul inselarii care tot inchinare la diavol este si ajung cadavre vii si morti duhovniceste

        Apreciază

  5. Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 1:18 am

    si alte cateva coincidente:

    trupa care tinea concertul se numea: Goodbye to gravity (La revedere gravitatiei). Cand zici la revedere gravitatiei? Cand murim…

    Azi lansau un nou album Mantras of War al carei prima melodie se numeste: The Way We Die (Felul in care murim).
    Coperta albumului (si a coverului albumului, care este si prima melodie The Way We Die): http://thelastdisaster.net/goodbye-to-gravity-mantras-of-war-2015/
    Videoclipul: https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY

    Toate piesele de pe albumul Mantras of War (mantrele razboiului), al carui debut il sarbatoreau astazi in clubul Colectiv din Bucuresti:
    01. The Day We Die (felul in care murim)
    02. Shadow Puppets (papusi din umbra)
    03. Atonement (pocainta)
    04. Four Minutes Of Rage (patru minute de furie)
    05. Rise From The Fallen (ascensiunea celor cazuti)
    06. Heed The Call (asculta avertismentul)
    07. What If (Ce-ar fi daca?)
    08. This Life Is Running Out (viata asta se scurge)
    09. Ode To A Sacrifice (oda unui sacrificiu)

    Cineva a postat o poza pe instagram cu o ora inaintea tragediei cu textul: „Goodbye To Gravity are killing it in Colectiv right now!” (Goodbye to Gravity rup norma (motamo din engleza: o omoara) chiar acum in clubul Colectiv!)
    https://instagram.com/p/9eYd5jFtPq/

    Cam multe coincidente…

    Dumnezeu sa-i odihneasca pe tinerii pe care i-am pierdut astazi!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 1:33 am

      rectific: prima melodie se numese the DAY we die: ziua in care murim

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 6:55 pm

      in plus era zi de vineri, zi in care a fost rastignit Domnul Nostru Iisus Hristos, zi de post.

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 7:28 pm

      afisul reprezinta o fiara iesind pe o alta fiara (sarpele acela si el in flacari) dintr-un om in flacari… afisul asociat cu numele formatiei este de-a dreptul satanist.

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 7:35 pm

      afisul reprezinta o fiara iesind prin intermediul unui balaur in flacari dintr-un om in flacari… de-a dreptul satanist… si iarasi o „coincidenta”… nu exclus sa fie facut chiar de ocultii de la casa de discuri… Universal, americani, fireste.

      aici se vede mai bine afisul:
      http://www.napocanews.ro/2015/10/de-ce-trebuie-interzis-halloween-ul-invocarea-fortelor-malefice-cauza-mortii-tinerilor-din-club-colectiv.html

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 10:44 pm

      mantras inseamna rugaciuni sfinte, chiar daca la indieni, a spune „rugaciunile razboiului” este tot satanism… ar fi interesant de stiut daca afisul si titlul albumului sunt facute de cei de la Universal sau de membrii formatiei… si data alegerii concertului … un fel de „priveghere de halovin”

      Apreciază

  6. tom beron said, on octombrie 31, 2015 at 1:28 am

    Acolo este un club unde au loc concerte ale unor grupuri sataniste.Nu va mai mirati.Daca LATRINA 3 spune ca nu era concert de Halloween atunci ce era?De „lasata seculului”?

    Apreciat de 2 persoane

  7. Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 1:49 am

    Basistul trupei se pare ca a murit in incendiu. Dumnezeu sa-l ierte!
    Iata ce a postat pe facebook exact cu o zi (aproape la minut): https://imgur.com/gallery/tHczgwL/new

    Daca ati urmarit stirile ati vazut ca au fost zeci de tineri decedati intinsi pe asfalt, acoperiti cu paturi, in pozitii similare. Foarte straniu! 😦

    Apreciat de 1 persoană

  8. vreausaspun said, on octombrie 31, 2015 at 1:52 am

    Vreau din toata inima sa nu se inceapa aici cu comentarii , cum am tot vazut pe facebook, ca a fost o pedeapsa, ca mai stiu eu ce…. nu suntem noi in masura sa judecam ! repet! nu suntem noi in masura sa judecam! Dumnezeu le stie pe toate ! Noi avem datoria sa iubim !
    Noi sa ne rugam pentru sufletele lor si sa ajutam cum putem !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 12:53 pm

      vreausablablabla

      sorry ca trebuie sa-ti spun asta dar tu esti o spalata pe creier ecumenista si arsenista de aia faci pe iubitoarea aici… asta produce mintea ta : laturi dulcege

      ba chiar ASA s-a intamplat, uite ca Dumnezeu i-a lasat sa CRAPE URAT dupa cum MERITAU ca RASPLATA a faptelor lor si ca invatatura altor dobitoci care ara vea idei si aplecatii similare lor , asa cum la Sodoma i-a lasat sa CRAPE URAT e aceia spe rasplata faptelor lor si spre exemplu tuturor!
      Dumnezeu decide ziua morti fiecaruia si daca pe tembelii astia i-a lsat sa CRAPE URAT in inchinarea la diaol pe care o practicau acolo este pentru ca asta e RASPLATA faptelor lor de la Atotstiutorul care STIE dinainte si ce viata ar fi avut dejectele daca mai traiau in continuare. Si cu Biserica ne ivata ca Dumnezeu ingaduie moartea omului ca acestuia ii va fi o vesnicie mai usoara( adica il lasa pe om sa moara la cel mai bun moment ca sa dobandeasca o vesnicie mai propice in rai sau in iad !) ….iata ca pentru tampitii aia asa a fost mai bine si acum si pentru vesnicia lor sa CRAPE in inchinarea lor la diavol. INFRICOSATOR !

      si o minte stricata ca a ta in loc sa ia aminte si sa se cutremure, debiteaza prostii, usuaratati sentimentale si dulcegarii dezgustatoare, pt ca nu sunteti in stare sa trageti invatatura de folos din NIMIC, (moartea, INSELAREA,anticrist si chiar de ar veni Insusi Hristos ) ci doar vreti sa va linsititi constiintele smintite cu pareri de „bunatate” gretoasa… voi si pe inchinatorii la anticrist la fel ii veti justifica si scuza ca apoi sa ii urmati ! pe acesta cale te afli tu

      asa s-a petrecut aici cu acele suflete dezintegrate de inchinaea la diavol….iar tu du-te si varsa-ti dulcegariile in alta parte, de preferinta la wc- ca aici suntem SCRABITI de ele…, „umanisme” ieftinede kakat si „talmaciri” dupa putinta unei minti debile.

      Apreciat de 2 persoane

    • Aurora said, on octombrie 31, 2015 at 1:20 pm

      vreau sa spun ca n-ai inteles nimic din aceasta tragedie. Ce e atat de greu ? Lucrurile sunt clare : Hallowin, rock, satanism, cantece pe masura, atmosfera de iad, cu artificii si efecte, tot tacamul. Izbucneste incendiul, desigur din cauze logice : nu s-au luat masuri de prevedere, dar aici nu e vorba doar de neglijenta si de proasta organizare , ci de pedeapsa lui Dumnezeu care nu rabda toate hulele care i se aduc.Omenirea a atins cota nebunie maxima in care preamareste focul, moartea, distrugerea. Se practica o cultura desantata a mortii, a macabrului si lumii ii place. Mi-e mila de bietii tineri Ne rugam pentru ei. Dumnezeu sa-i ierte ! Dar nu putem sa ignoram avertismentul divin. Daca nu intelegem semnele pe care ni le trimite Dumnezeu si pesepsele pe care uneori ni le da chiar pe loc, suntem chiar idioti si ne meritam pieirea ca si contemporanii lui Noe ! Ca un paradox, si fata care a murit parca asta-vara la mare in conditii similare, canta tot un cantec in care chema focul s-o cuprinda. Si a cuprins-o…

      Apreciază

      • Marian Tudorel Lazar said, on noiembrie 6, 2015 at 12:58 pm

        Nu a fost doar un avertisment divin, focul nu s-a ivit din senin si din cer, ci oameni constienti l-au premeditat si „au apasat pe tragaci”, exact cum striga solistul trupei in cantec.

        Apreciază

    • dasvik said, on octombrie 31, 2015 at 1:36 pm

      Sa ne rugam pentru sufletele unor roacări morti? Pe care nici macar nu i-am cunoscut, ca sa stim ce fel de oameni erau? Care se prea poate sa fi fost chair satanisti constienti si consacrati? Inteleg faptul ca oamenii sunt inselati si sunt mai degraba vrednici de mila din partea noastra, decat de osandire, dar aveti grija in ritumul asa sa nu ajungeti maine sa spuneti sa ne rugam pentru sinucigasi…

      Exista in cartea „Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum”, la pag. 296, un raspuns al Sf. Iosif de la Optina la intreabarea „Pot crestinii ortodocsi sa se roage pentru cei neortodocsi, si daca da, cum se pot ruga ei pentru acestia?” As spune ca este demna de luat in considerare in cazul de fata. (se poate citi aici: http://www.scribd.com/doc/23646959/Iosif-de-La-OPTINA-Despre-Rugaciunea-Crestinilor-Ortodocsi-Pentru-Cei-Neortodocsi#scribd)

      Ceva asemanator se mai gaseste si la: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/sufletul-dupa-moarte-rugaciune-pentru-neortodocsi.htm

      Acolo e vorba de pagani si aici s-ar putea sa fie vorba de ortodocsi, insa repet: habar nu avem(!!!) ce credinta erau cei care au murit. Si chiar si asa, in povestirea despre Sf. Macarie Egipteanul mentionata in textul de mai sus, se spune: Şi iarăşi a întrebat pe căpăţîna aceea: „Au, este altă muncă mai mare?” Răspuns-a căpăţîna: „Sînt altele cu mult mai adînci sub noi”. Şi întrebînd bătrînul, a zis: „Cine se află întru acele adînci munci?” Căpăţîna a răspuns: „Noi sîntem cei ce n-am cunoscut pe Dumnezeu şi acum simţim milostivirea Lui, măcar cît de puţin; iar aceia care cunoscînd pe Dumnezeu, s-au lepădat de El şi n-au păzit poruncile Lui, cu mai grele şi mai grozave chinuri sînt chinuiţi sub noi.”

      Poate gresesc, este parerea mea, nu am intrebat pe cineva mai induhovnicit despre situatia asta, dar as zice ca daca chiar vreti sa va rugati pentru ei, sa aveti totusi grija cum o faceti.

      Apreciază

      • el said, on octombrie 31, 2015 at 6:25 pm

        davisk

        nu gresesti insa indoctrinatii la „teologia” ECUMENISTA de pangar NU pot sa priceapa caci si-au stricat mintile, acestia numesc raul bine si binele rau si li se pare ca implinesc „porunca iubirii” ei care IGNORA Dreapta Credinta si calca Dogmele in picioare , iubiristii de duzina ai iadului crescuti in pepiniera ecumenista a „ortodoxieie” innoitilor…

        Apreciază

      • cristi o. said, on octombrie 31, 2015 at 10:39 pm

        Nu stiu ce confesiune/religie aveau cei morti, dar am observat, in toate imaginile televizate, lipsa unui preot, a crucii, a unor icoane, care sa fie vizibile (asa cum vezi de obicei, aduse de oameni, in imprejurari cand cineva moare neasteptat). Am vazut doar manifestari de emotie si iubirism pur ateist/semisectar, dupa moda din vest – momente de „reculegere”, pus de lumanari si flori sau mesaje patetice fara momente de rugaciune, fara vreo urma de pocainta, fara sa constientizeze vreun participant sau rude ca nu e in regula sa venerezi blasfemii, moartea si lucrurile malefice. Cei intervievati (victime sau rude) vedeau ca normal si pasnic evenimentul ala satanist, parca n-ar fi fost crestini ori sunt zombizati (ori poate nici tv-urile nu au vrut sa arate altceva, nu pot sa ma pronunt cu exactitate, dar asta s-a vazut)…

        Apreciază

    • Ioio said, on octombrie 31, 2015 at 2:19 pm

      Mai bine taceai.
      Aia ereau satanisti.
      Aduceau o inchinare tatalui lor si tatsu a venit la ei.
      Tu cui vrei sa te rogi acum ?

      Apreciază

      • NIMENI said, on octombrie 31, 2015 at 5:01 pm

        Prea multe vorbe …
        Ioio are dreptate, au raspuns chemarii care a rezonat in sufletul lor …
        PACAT DE TINERETEA LOR !!!!!!

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 1, 2015 at 8:43 am

        ioio, NIMENI,
        „Şi El, răspunzând, le-a zis: Credeţi, oare, că aceşti galileieni au fost ei mai păcătoşi decât toţi galileienii, fiindcă au suferit aceasta? Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13, 2-3)

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 1, 2015 at 8:44 am

        Sau acei optsprezece inşi, peste care s-a surpat turnul în Siloam şi i-a ucis, gândiţi, oare, că ei au fost mai păcătoşi decât toţi oamenii care locuiau în Ierusalim? Nu! zic vouă; dar de nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13, 4-5)

        Apreciază

  9. Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 1:54 am

    Acum vreo 2 zile a fost publicat si un interviu in revista asta: http://teen.artout.ro/teen34.html
    Am facut eu o captura din revista: http://imgur.com/a/kLyAj

    We want to do a great performance, of which people will remember for a long time to come.” – Vrem sa oferim un spectacol tare, pentru care sa ne tina lumea minte mult timp de acum inainte.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:13 pm

      Mihail

      au cerut renumele si celebritatea de la diavol si li s-a dat, numai ca in schimbul unor JERTFE…iar tembelii care casca gura la diavol si alearga sa se inchine lui …au fost jertfele

      URATA moarte, sa CRAPI in plina inchinare la diavol…INFRICOSATOR !

      Apreciat de 1 persoană

  10. Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 1:58 am

    27 oct, articol pe PRO TV: http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/mantras-of-war-albumul-unei-trupe-romanesti-care-suna-ca-afara-interviu-cu-goodbye-to-gravity.html

    Ma opresc aici. O tragedie nationala. Sa ne rugam pentru victime si pentru familiile lor!

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:16 pm

      ce tragedie nationala?
      sa vezi ce URMEAZA CURAND…. si feicare isi va lua RASPLATA sa ! dupa faptele sale, caci TIMP li s-a dat pentru pocainta si luminare si ei ce au ales? slujirea si inchinarea diavolului? bezna mintii si REFUZUL invataturii Lui Hristos?

      atunci iata RASPLTA lor … si asta e inca NIMIC, ce va urma e greu de descris

      Apreciat de 1 persoană

  11. Mihail said, on octombrie 31, 2015 at 2:12 am

    din interviul de pe PRO TV.

    Alex: Spectatorii vor avea parte de un show in adevaratul sens al cuvantului, nu doar de un “alt concert de club”, asa cum, din pacate, au fost obisnuiti din partea trupelor romanesti. Conceptul nostru este “larger than life”, vrem sa transpunem publicul pentru o ora si jumatate *in alta lume*, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum si de efecte pirotehnice. Inca un detaliu important: intrarea va fi libera!

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 12:59 pm

      Mihai

      „Inca un detaliu important: intrarea va fi libera!”___exact ca la IAD !
      se duc sa se inchine la diavol tembelii astia fara minte ei crestini ortodocsi fiind botezati de prunci si au pretentia sa ramana neatinsti de consecintele faptelor lor, ca doar daca nu crapa IMEDIAT ereticii si paganii sau alte scursori omenesti care ca si ei practica aceasi fel de adorare/inchinare a diavolului asa va fi si cu ei. uite ca ce se cere de la crestinul ortodox si ce se cere de la cazatura umana de orice alta coloratura nu e la fel, celui ce mult s-a dat MULT se va cere si faptele lui vor avea alta rasplata(buna sau rea oricum MERITATA) si acum si in vesnicie si asta si ca INVATATURA altora !

      Apreciază

  12. Alex said, on octombrie 31, 2015 at 3:53 am

    Dumnezeu să-i ierte !

    Fostă adeptă a unui cult satanic: Sărbătoarea de Halloween este una dintre marile manifestări dedicate lui Satan!

    Femeia care a fost cufundată în bezna lumii ocultiste, a făcut parte din biserica satanică din San Francisco, menționează acontecercristiano.
    Ea susține că în lume, în anumite locuri, pe data de 31 octombrie au loc sacrificii umane, pentru celebrarea „sărbătorii Halloween”.

    „Halloween nu este o distracție pentru copii, pentru ca aceștia să se amuze. Este o manifestare satanică, desfășurată în onoarea prințului întunericului”, a spus ea.

    „Cei mai mulți oameni nu cunosc partea întunecată a ceea ce înseamnă Halloween. Alții consideră celebrarea ca o simplă distracție. Oamenii mor spiritual din lipsa cunoştințelor referitoare la Halloween”, a concluzionat femeia.

    http://www.infocrestin.com/fosta-adepta-a-unui-cult-satanic-convertita-la-crestinism-haloween-ul-este-una-dintre-marile-manifestari-dedicate-diavolului-video/

    Apreciază

    • o oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 3:52 pm

      E bine sa urmarim acest documentar cu toata atentia. Eventual, sa-l trimitem si celor de la ziarul ,,Lumina”…

      Apreciază

    • NIMENI said, on octombrie 31, 2015 at 4:53 pm

      Ieri, in jurul orei 14:00, pe aleea din fata blocului treceau doua mamici cu doi copii de 8-9 ani, venind de la scoala, iar copii aveau in maini cate o coasa neagra din plastic …cata gingasie …!!!

      Apreciază

      • el said, on octombrie 31, 2015 at 6:47 pm

        NIMENI

        foarte „dragut” , „gingasele” crescatoare si nascatoarele viitorilor inchinatori la diavoli… muieri smintite, curve prefacute si nepocaite ,urmasele avortatoarelor neamului romanesc, la fel de „cinstite” ca mamele lor…aduc in lume viitoarea recolta a iadului

        Apreciază

      • Rozalia said, on noiembrie 1, 2015 at 1:08 am

        Nimeni,
        Si eu am vazut joi o mamica cu fetita de vreo 7 ani si mamica ii spunea ca uite ca nu are inca costum de halloween iar fetita raspunde ca daca nu sunt bani asta este. Insa mamica nu se lasa si spune ca va rezolva ea cumva problema. Parinti tineri care au innebunit. Doamne nu ne lasa!

        Apreciază

  13. h said, on octombrie 31, 2015 at 5:36 am

    Si chiar maine seara era programata in Colective lansarea albumului lui Cedry2k.
    Sursa: http://www.colectiv.ro/

    Apreciază

  14. John said, on octombrie 31, 2015 at 6:43 am

    O coincidenta zic eu ar mai fi ca melodia e pe canal de VEVO…si majoritatea melodiilor/videoclipurilor cu mesaje/semne subliminale sau satanice sunt pe aceste conturi..Multe coincidente.

    Apreciază

  15. adriandirnescu said, on octombrie 31, 2015 at 7:30 am

    Dumnezeu sa-i odihneasca … Poate e inca o ocazie sa ne intrebam daca nu traim degeaba. Moartea vine si in mod fulgerator si ne poate lua chiar din cluburile pierzarii… E timpul ca cei avizati sa arate adevarata fata a realitatii, din lumea minciunii a senzatilor si stupefiantelor nu poti avea decat o mare pacaleala , pierdere de vreme si scarba in suflet . Va veni cineva in presa si pe la tv sa strige: ” Oameni buni, sa nu mai traim degeaba !” ??? Imi pare rau, dar poate si in al doisprezecelea ceas nu e tarziu sa iesim din „nebunia lumii” . Doamne nu ne lasa !

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:20 pm

      adriandirnescu

      UNDE si CUM sa-i odihneasca Dumnezeu cand ei pe diavol l-au ales CONSTINET si SUMAT si lui au slujit si i s-au inchinat pana in ultima lor clipa???

      cine se joaca cu focul NU scapa nears, si aici vorbim de focul vesnic al gheenei…
      sa ia aminte USURATICII de toate felurile care se joaca cu mantuirea

      Apreciat de 2 persoane

      • 0xana25 said, on octombrie 31, 2015 at 3:16 pm

        Ei isi bateau joc de Dumnezeu si de Iisus Christos si-l slujeau cu fapta, gandul, infatisarea lor, pe Satana! Nu vedeti ca nu spun Dumnezeu sa-i ierte ci RIP! Rest in peace! Eu zic din suflet sa-i ierte Dumnezeu ar pe cei raniti sa-i intoarca la dreapta credinta cea in Dumnezeu! Care Dumnezeu este aducator de dragoste si de lumina si nu de foc si intuneric!

        Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:25 pm

      ca daca crapau intr-un incendiu OARECARE era altceva…. ei au CRAPAT inchinandu-se la diavol !
      va dati semaa de INFRICOSATOR ?

      si lumea trancaneste automat din putzul gandirii fara minte: Dumnezeu sa-i ierte ,blablabla… ca si cum ar fi murit asa la un incendiu/dezastru natural si ar fi de cainat ca niste bieti oameni peste care a cazut napasta cumva….NU ! Astia si-au cautat-o , au ispitit pe Dumnezeu si au crezut ca vor scapa neRASPLATITI !

      Apreciază

  16. demostene said, on octombrie 31, 2015 at 7:51 am

    da…intrarea a fost libera ! optiunea alegerii!!! si cum multi romanasi de-ai nostri pun botul la tot ce-i moca! , nimeni nu se intreaba oare de ce ?!?! nu cer plata pentru un lucru,sau un serviciu!!!? notiunea de gratis e falsa ! omul si-a pierdut dreptul de a avea ceva , fara plata de cand a fost izgoniit din rai ! gratis, bonus oferit de cineva, nu inseamna decat mita , momeala , ademenire! aceasta intamplare tragica nu-i decat un sacrificiu adus celui rau !!!!Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei adormiti, sa-i aline si sa-i vindece pe cei raniti, sa dea invatatura de minte celorlalti ! sa ne rugam pentru sufletele celor pierduti !

    Apreciat de 2 persoane

  17. AKRITAS said, on octombrie 31, 2015 at 7:57 am

    iata jertfa satanica completa, in locul unde se muncea pentru tara, pentru neam pentru viitorul natiunii-fabrica Pionierul-tineri pierduti, adusi ca jertfa satanei prin „valorile” occidentului impuse de strainii de neam care ne-au ocupat tara, si prin cozile de topor, tradatorii, lacheii si spalatii pe creier, care batjocoresc traditia, cultura, familia si legea stramoseasca.

    Apreciat de 1 persoană

  18. Hypolita Greku said, on octombrie 31, 2015 at 8:06 am

    da…intrarea a fost libera ! optiunea alegerii!!! si cum multi romanasi de-ai nostri pun botul la tot ce-i moca! , nimeni nu se intreaba oare de ce ?!?! nu cer plata pentru un lucru,sau un serviciu!!!? notiunea de gratis e falsa ! omul si-a pierdut dreptul de a avea ceva , fara plata de cand a fost izgoniit din rai ! gratis, bonus oferit de cineva, nu inseamna decat mita , momeala , ademenire! aceasta intamplare tragica nu-i decat un sacrificiu adus celui rau !!!!Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei adormiti, sa-i aline si sa-i vindece pe cei raniti, sa dea invatatura de minte celorlalti ! sa ne rugam pentru sufletele celor pierduti !

    Apreciază

    • dasvik said, on octombrie 31, 2015 at 1:43 pm

      Era o vorba: nimic nu-i mai scump decat ceva care e gratis.

      Si mai era una: Nu exista pranz gratis. Chiar daca nu platesti tu pentru el, cineva tot trebuie sa plateasca. (nu e vorba neaparat despre pranz, dar se potrivea in contextul in care am citit aceasta zicere)

      Apreciază

  19. gheorghe said, on octombrie 31, 2015 at 8:23 am

    Dumnezeu sa-i ierte!
    ….
    Spune pe site-ul CLubului Colectiv http://www.colectiv.ro/event/goodbye-to-gravity-lansare-mantras-of-war/ :
    „Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize!
    Accesul la concert va fi liber, iar CD-ul ‘Mantras of War’ precum și merch-ul, special creat pentru acest eveniment,…”
    Deci avea legatura cu Halloween, fie si ne-explicata celor care erau atrasi de muzica…

    Apreciază

  20. George said, on octombrie 31, 2015 at 8:37 am

    Dumnezeu sa-i ierte! Datoria noastra este sa ne rugam pentru mantuirea sufletelor lor. M-am uitat pe youtube la niste concerte de acolo. Extrapoland, sistemul asta a reusit sa indobitoceasca tinerii. Prin niste metode geniale, perfide, sistemul a reusit ca tinerii unui popor crestin ortodox sa ajunga sa asculte acest gen de muzica, sa idolatrizeze trupa etc. Adevarul este ca ne-am tampit din punct de vedere duhovniceste.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:50 pm

      George

      ” Datoria noastra este sa ne rugam pentru mantuirea sufletelor lor”___poate datoria ta si a „ortodoxiei” smintite a ecumenistilor,
      eu stiu ca Biserica NU pomeneste pe eretici, inchinatorii la diavol si sinucigasii MORTI in ratacirea lor !

      Apreciază

  21. Serban said, on octombrie 31, 2015 at 9:35 am

    Nimic nu este intamplator, totul este proniator. Multe „petreceri” de halloween s-au anulat din cauza incidentului nefericit.

    Apreciază

  22. john said, on octombrie 31, 2015 at 10:35 am

    De Halloween, moloh isi ia jertfa de sange:

    Romania pe prima pagina (ce pacat ca aparem in astfel de stiri)
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3297600/Romanian-nightclub-blast-leaves-25-dead-dozens-injured-officials.html

    Un avion rusesc la bordul caruia se aflau 220 de persoane a disparut de pe radar in Egipt, potrivit unor surse din randul controlorilor de trafic din Egipt si Rusia.
    Rusia Today anunta ca avionul s-ar fi prabusit in Sinai
    https://www.rt.com/news/320217-russian-plane-off-radars/

    Apreciază

  23. energein7 said, on octombrie 31, 2015 at 11:18 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  24. SD said, on octombrie 31, 2015 at 11:41 am

    Cine erau patronii localului? Par cam bruneti la prima vedere, sa fie arabi? In banda de partid erau implicati de nu are curajul nici o televiziune sa le pronunte numele? Daca nu sunt arabi inseamna ca au grade mari in masonerie pentru ca altfel nu se explica tacerea in comparatie cu incendiul de la restaurantul Beirut din Constanta.

    Apreciază

    • Erdbeben said, on octombrie 31, 2015 at 8:35 pm

      Esti singurul care esti aproape de adevar! Aceasta trupă rock a fost aleasă special pentru un sacrificiu colectiv ,bineinteles ei fiind inconstienti de ce se va intampla.Organizatorii spectacolului,proprietarii clubului si autorul afisului stiu foarte multe,nu am vazut nici un interviu cu acestia.Sunt convins ca ”onorabilul” domn Oprea va musamaliza acest caz.

      Apreciază

      • Paul222 said, on octombrie 31, 2015 at 11:59 pm

        Asa am si eu impresia, ca e un eveniment special ales si organizat de masoni, ca o jertfa adusa lui Moloh de halloween.

        Apreciază

  25. minionita said, on octombrie 31, 2015 at 12:37 pm

    Eu as zice ca ceea ce s-a intamplat nu e o pedeapsa fiindca Dumnezeu, daca am fi sinceri cu noi insine, are motive sa ne pedepseasca pe toti. As spune mai degraba ca Dumnezeu a permis sa se intample asa ceva pentru trezirea unora care au ratacit drumul. De fapt e o glumita cinica facuta de tatal minciunii unor oameni fascinati de moarte, de distrugere sau razboi. Cu conditia sa nu sufere ei fiindca daca li se intampla lor e o tragedie. E OK sa canti despre moarte sau sa ai schelete pe haine sau pe pereti dar cand esti in pericol ii calci in picioare pe ceilalti ca sa scapi de moarte. E super sa joci jocuri in care casapesti inamici dar daca cineva baga in tine un glont adevarat si ramai infirm atunci e o tragedie si Dumnezeu e de vina.

    Apreciază

  26. Patriotul said, on octombrie 31, 2015 at 1:05 pm

    Dumnezeu sa-i ierte ! Lumea a Inebunit !

    Dimineata la Tv observ stirea cu niste tineri morti intr-un club intr-o seara de concert rock si Hallowen in spatele Patriarhiei Ortodoxe Romane.Toata lumea jelea smerenia coborase dintr-o data galaxie peste toata tara pe toate canalele masonice nenorocire mare.(pierderea celor dragi e dureroasa intrade-var )

    Fratilor Hristos nu se lasa batjocorit are impresia cineva ca astea sau intmplat fara voia Lui ? Se inseala !

    Vad si aud pe toate canalele tv doliu national ? Ce ? Doliu National Eu cred ca lumea intrade-var a luat-o la vale.Zilnic mor si ne mor adevarati crestini (de foame ,de frig de nepasare ,de griji ) in puscariile noastre au fost martiri ai neamului Romanesc care au murit pentru neam si credinta si nu am auzit sa se tina vreo zi de doliu national poate nu sunt la curent cu noutatile.

    Da voi credeati ca Mantuitorul Hristos e ,,dobitoc” credeati ca sta si se uita cum il batjocoresc si il hulesc niste papitoi imbracati in circ de Hallowen.Voi credeti ca smerenia inseamna da-mi doua picioare in gura ca dupa te mai rog sa-mi dai inca doua -nu frate smerenia inseamna bun simt si respect si in cazul de fata si aparare.Ce sa inteleg ca ala care imi bag 2 sau patru picioare in gura (in cazul lui Hristos) are parte de doliu national mai urmeaza fanfara militara si focuri de arma in cinstea eroilor cazuti in seara de Hallowen.Se tavaleste Sarsaila de ras credeti-ma.
    Mai urmeaza sa decoram demonzati (oameni lipsiti de credinta ).

    Punctul 1 .Concert rock -versuri sataniste -seara de Hallowen -bautura cat cuprinde , zbenguiala,urlete ,unde e Hristos aici ?

    Punctul 2 Nenorocirea -intra in Hora mass media masonica satanista (prezinta nenorocirea ,oiile jelesc smerindu-se pe loc unde mai pui ca in toata turma e dupa cioban(pastor,televiziuni).Inca vreo 3 sau 4 zile de audienta maxima si oiile behaiesc

    Punctul 3.Se imparte turma intre oile care behaie ,oile smerite si ,,oile” realiste (oile care behaie impotriva biserici,oile care smerite jelesc niste demonizati si ,,oile’ care nu inghit vrajeala ieftina publicitatea ieftina audienta ieftina si crestinism de fatada ,sminteala si zbenguiala .

    Punctul 4 .Se impart oile intre pro si contra dezbinare pentru o sarbatoare pagana intra in hora retele de socializare ,televiziunile si multimea de nesimtiti sa nu-i numesc atei sau demonizati care isi dau ei cu parerea despre caz in sine dar si despre rolul nenumaratelor biserici si asa numitele 3 spitale care stau sa cada ca banii in loc sa intre in visteria sanatati spitalului intra in visteria iubitului buzunar adanc numit spaguta.

    Punctul 5 In loc sa mai da-m cu un var in spitalele din Romania si sa mai cumparam cate o saltea o galeata de var si cateva instrumente medicinale sau aparate ne uitam cati litri de aghiasma mai are Biserica cate moaste au mai poposit cate sute sau mii de oameni vin la biserica sau ce ,,combinati” mai are Biserica.Iar baieti buni care fura de la noi toti si copii lor au casesi masini de la varste fragede si va mai si rad in nas si unde mai pui ca va abonati la paginile lor de faceboock ca niste oii ce sunteti si ai slaviti ca v-au furat viitorul si va trimite scalvii in afara tari .

    In incheiere mi-e scarba de oameni prosti care in loc sa se uite la emisiuni de cultura si educatie personala slavesc tot felul de asa numite vedete nemancate de la tv .Meniul care vi se da aveti dreptul de al refuza.Nu Biserica va indobitoceste ea va trezeste sistemul in care traiti mass media care promoveaza non valori si asa numite modele de urmat tota tiganimea care apare la tv si voi ai luati drept modele aia va distruge.Mesaj pentru ,,destepti” atei -antibiserica

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte pe adormiţii robii tăi, care s-au săvârșit ieri și alină sufletele părinților lor. Amin! Cu sfinţii odihneşte, Hristoase, sufletele adormiţilor robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit.
    Să ne rugăm pt. ei!

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 1:46 pm

      Patriotul

      bun comentariu!

      cu exceptia faptului ca NU se face slujba de inmormantare ereticului, sinucigasului sau celui mort inchinarea la diavol!

      asa ca MA BUCUR ca nu sunt vreun popa silit de familiile dobitoacelor sau de alte dobitoace sa inmormantez vreun cadavru dintre acelea….care si-au PIERDUT demnitatea de om prin inchinarea la diavol!

      Apreciază

    • Carmen said, on octombrie 31, 2015 at 5:46 pm

      si eu ma gandeam ..de ce declarate zile nationale de doliu.o aiureala. :s
      oricum ar fi.. Dumnezeu sa i ierte!

      Apreciază

      • el said, on octombrie 31, 2015 at 7:01 pm

        Carmen

        zile de doliu national dupa niste INCHNATORI la diavol. zile de cinstire pentru MUNECNICII si martirii neamului , pentru cei a caror jertfa a schimbat sufletele noastre si le-a daruit puterea de a se lumina in Hristos, pentru SFINTII Inchisorilor comuniste NU !

        inchinatorii si slugile diavolului cinstesc pe ei lor si URASC pe ai Lui Hristos carora si amintirea le-ar strege-o, iar poporul casca gura fara sa inteleaga , turma marelui val, cea manata catre pieirrea vesnica, si se cred „iubitori” !

        VAi de parintii care au adus in lume asemenea DEECTE si lemne de ars vesnic in iad ,MARE osanda isi vor lua, mai bine le-ar fi fost sa ramana sperpi decat sa aduca jertfe diavolului din carnea lor spurcata, copii lor zamisliti in curvie si crescuti ca balariile FARA Hristos.

        Apreciază

  27. o oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 2:01 pm

    Dumnezeu sa-i intelepteasca pe tinerii romani si sa le ajute sa nu mai participe la sarbatori sataniste. Fie ca suferintele celor raniti sa fie spre slava lui Dumnezeu. Dumnezeu sa-ajute sa-și vada greseala si sa-L mărturisească pe Hrostos, nu pe cel rau.

    Apreciază

  28. […] Romania: EXPLOZIE – PESTE 25 MORTI intr-un incendiu la o petrecere de HALLOWEEN […]

    Apreciază

  29. vreausaspun said, on octombrie 31, 2015 at 2:31 pm

    Fratilor, pentru ca nu vreau sa dau mai multe reply-uri, o sa scriu aici comentariul:

    1. Avem doua porunci: aceea de a iubi pe aproapele si aceea de a iubi pe Dumnezeu. Aproapele poate fi oricine indiferent de CREDINTA, STATUS SOCIAL, ETNIE etc.
    A spus cumva Mantuitorul ca sa ajutam doar ortodocsii? Traieste cineva dintre comentatorii de aici iubirea la nivelul absolut pe care ni-l cere Dumnezeu?
    2. Cand am mentionat mai sus sa ne rugam pentru ei, nu am zis sa il rugam pe un preot sa o faca sau sa ii pomenim la Sfanta Liturghie; ci, doar seara cand ne rugam sa zicem „iarta-i, Doamne, si mantuieste pe robii tai”.
    Este acest lucru o incalcare o canoanelor bisericesti? ce am zis acum aici, poate fi catalogat o erezie? A te ruga pentru cineva nu e dovada de iubire? oare Fenomenul Pitesti si celelalte, nu ne-au invatat sa iubim si dusmanii? Nu e exact ceea ce a zis Mantuitorul?
    3. NIMENI, dar NIMENI NU are dreptul de a judeca pe oamenii ce au murit acolo, indiferent cat de pacatosi sau cat de sfinti erau ! NIMENU NU ARE DREPTUL !
    Cu pacatele noastre proprii ce facem?
    Daca judecam acum si murim in aceasta judecata gresita despre altii, ce ii vom spune lui Dumnezeu in clipa urmatoare? Mai avem scuze cumva?

    E usor , fratilor, sa arunci cu piatra, dar hai sa fim putini mai atenti.

    Imi cer iertare daca v-am suparat. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 3:09 pm

      Ti-am scris si mai sus, citeste asta mai intai: http://www.scribd.com/doc/23646959/Iosif-de-La-OPTINA-Despre-Rugaciunea-Crestinilor-Ortodocsi-Pentru-Cei-Neortodocsi#scribd si dupa aia mai gandeste-te cum trebuie sa te rogi, daca chiar tii mortis sa te rogi pentru niste oameni pe care nu i-ai cunoscut si care au murit in niste conditii… suspecte.

      1. Nu stiu daca traieste cineva iubirea la nivel absolut pe care ne-o cere Dumnezeu, dar cred ca sunt unii destul de cumpatati ca sa nu riste sa manie pe Dumnezeu rugandu-se pentru niste pasionati ai rock-ului, care au murit la un concert rock de Halloween…
      Cat despre Mantuitorul, nu a spus sa ajutam doar ortodocsii, si nici Biserica nu spune asta. Sa ne rugam doar pentru ortodocsi, sau si pentru altii, si mai ales cum si pentru ce sa ne rugam, asta e alta poveste.

      2. Am inceput comentariul cu raspunsul la ideea asta.

      3. Ok, nu trebuie judecati, fiecare face ce vrea, dar asta nu cred ca inseamna ca trebuie sa ne rugam pentru ei. Exista o linie subtire si fina intre iubire si dreptate, si cred ca trebuie sa avem mare grija sa nu cadem dintr-o extrema in alta.

      Apreciază

      • vreausaspun said, on octombrie 31, 2015 at 8:23 pm

        eu am vrut sa punctez ca trebuie sa ne rugam pentru oricine: nu sa il pomenim la Litughie, nu sa rugam un preot, nu alaturi de el etc. ci doar in taina noastra…

        ar fi o dovada de iubire, nu? si sfintii si Maica Domnului din cer se roaga pentru intreaga lume, nu doar pentru o anumita categorie de oameni.

        si ca sa il citez pe un profesor universitar: cand merg cu autobuzul si ma rog in sinea mea, inseamna ca sunt un ecumenist? pentru ca langa mine se poate afla oricine 🙂

        Doamne ajuta

        Apreciază

      • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 11:00 pm

        @vreausaspun, daca tu crezi ca trebuie sa ne rugam pentru oricine… treaba ta. Eu nu cred asta. Cred ca au existat si exista inca sfinti si oameni bineplacuti lui Dumnezeu care se roaga pentru lumea intreaga, insa nu stiu daca noi ne putem permite sa avem indrazneala asta.

        Nu cred ce scrie la link-ul mentionat, asa ca o sa dau cu copy-paste aici: […]Şi asta, pentru că Sfântul Macarie era un sfânt al lui Dumnezeu care dobândise o mare îndrăzneală înaintea Domnului. Putem noi, cei ce ne scufundăm într-o prăpastie de păcate să luăm pildă de la un astfel de om al rugăciunii? Într-un singur chip ne poate sluji ea drept pildă, şi anume că Sfântul Macarie nu s-a rugat pentru păgâni cu rugăciuni inventate de el, ci după cum l-a insuflat în inima sa curată însuşi Duhul lui Dumnezeu, Care sălăşluia într-însul.

        Poate ca ar fi o dovada de iubire fata de aia, si de ignoranta fata de Dumnezeu si de voia si poruncile Lui. Acum, tu alegi ce vrei. Nu pot sti sigur daca e asa, dar inclin sa cred ceea ce scriu, de obicei. Cat despre sfinti si Maica Domnului… imi place ca te-ai gasit cu cine sa te compari. „Daca ei se roaga, hop si eu, ca de ce nu?” Cam asa e asta. Ca sa-l citez pe Pr. Cleopa, „N-ai auzit pe Solomon ce spune? Pe cele mai grele decat tine, nu le ridica si pe cele mai adanci decat tine, nu le cerca, ca sa nu mori!.”
        Ca sa incerc sa-ti fac o comparatie, ia du-te la un mare bogatan din lumea asta si cere-i sa-ti dea si tie niste bani, sau o casa, sau o masina, sau ceva. Ca doar copiii si rudele ii cer, si le da. Ia vezi, iti da si tie, sau te trezesti cu vreun sut in fund, si cu bodyguarzii pe tine?

        Si ca sa citezi pe un – normal – profesor universitar, ca doar e pusa cu multa tendentiozitate intrebarea, trebuie o minte de profesor universitar ca s-o puna in felul asta, cand mergi cu autobuzul si te rogi nu esti ecumenist fiindca langa tine se poate afla oricine. Noi avem porunca sa ne rugam neincetat. Asta inseamna indiferent unde suntem sau cu cine suntem. Doar ce, Sfintii Apostoli cand erau dusi in lanturi la Roma, nu erau intre pagani? Si oare ei nu s-au rugat? Sfintii mucenici n-au fost judecati in mijlocul paganilor si idolatrilor? Si oare ei nu se rugau atunci?
        Canoanele interzic rugaciunea in comun cu ereticii, adica sa te rogi impreuna cu ei (asta este ecumenismul) – in particular sau in cadrul unei slujbe comune, nu langa ei. Dar bineinteles, ca dl. profesor universitar a stiut cum sa suceasca cuvintele si situatia ca sa sune foarte sarcastic si cinic, ca nu mi se pare o intrebare nevinovata, din necunostinta. Daca este, poti sa-i transmiti raspunsul meu, se poate ruga linistit in autobuz in sinea lui, ca nu e ecumenist.

        Apreciază

      • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 11:05 pm

        @vreausaspun

        Am uitat sa mentionez, daca tu vrei neaparat sa te rogi pentru ei, nu te opreste nimeni. Insa unii din noi am incercat sa punem in vedere – tie si altora – ca s-ar putea sa NU fie un lucru placut lui Dumnezeu.

        Fiecare sa faca cum crede si sa accepte consecintele. V-as mai sfatui totusi sa va intrebati si duhovnicii, mai intai, legat de problema asta.

        Apreciat de 1 persoană

      • vreausaspun said, on noiembrie 1, 2015 at 1:21 am

        am luat aminte ce ai zis.

        dar cand am zis de Sfinti si Maica Domnului, nu mi-a trecut prin cap nicio clipa sa ma compar cu ei. am vrut sa subliniez ca daca ei se roaga pentru lume, si noi am putea zice macar odata „Doamne, apara lumea aceasta”.
        atat.

        imi cer iertare pentru tot. n-o sa mai intervin cu comentarii
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 11:35 am

        vreausa blablabla

        ar trebui sa te RUSINEZI sa vrei atata sa reversi aici din prea plin prostia murdara din mintea ta…

        FA INTAI faptele potrivite MASURII tale duhovnicesti si lasa celor CU MARI MASURI duhovnicesti rugaciunea pentru cei MORTI in inchinarea la diavol, daca vrei sa nu te arunce dracul ca pe carpa lepadata in bezna cea mai adanca, deja mintea ta zace in bezna, TEME-TE …. usa iadului s-a cascat LAGR inaintea voastra si voi va straduiti sa faceti cele mai presus de voi PLINI de mizeria pacatelor care va intuneca si de care NU VRETI sa va vindecati, caci de ati fi facut-o ati fi primit si harul de a intelege cele despre voi si dinfara voastra !

        voi astia care va urcati pe ultima treapta a Scarii virtutilor ( in PAREREA voastra, in imaginatia voastra, acesta SCURSOARE a capacitatilr mintii unde salasluisc demonii care va invata „talcuirie”) si nici nu vreti sa va apropiati cu intelepciune de curatirea voastra. Scara Sf Ioan NU se urca de usu in jos ci de JOS in sus , cu SMERENIE, nu cu pararea de sine cocotat in PARERE pe ultima treapta sa dati invataturi si sfaturi altora cand voi nici nu v-ati apropiat inca de piciorul Scarii mantuirii..

        traiti in vis si IMAGINATIA mintii voastre purtate de draci pe coclaurile parerii… va „rugati” voi ca sfintii si parintii inbunatatiti SMINTITO !

        Apreciază

    • marian said, on octombrie 31, 2015 at 3:52 pm

      Ai foarte multa dreptate dar nu simt vreo mila fata de ei. Mai degraba ma bucur pentru ca vor fi mai putini satanisti. Te rog Doamne iarta-ma si ma lumineaza caci nu vad decat ca erau trufasi rai si satanici in venerarea intunecatului! Nu am mila de ei! Doamne Tu arata mie cum sa fac sa nu fiu fals si totusi sa nu Îți calc Porunca iubirii aproapelui, a duşmanului. Mântuitorul spunea ”-Iartă-i că nu ştiu ce fac!” Să fie oare adevărat că nu ştiau pe cine şi de ce? Bieții de ei! Aşa spunea Părintele Galeriu!

      Apreciază

    • Ioio said, on octombrie 31, 2015 at 8:11 pm

      Omule,
      aproapele meu nu poate fi un om ce se inchina la diavol si Il huleste prin vorbe si fapte pe CEL CE A FACUT CERUL SI PAMANTUL, TOATE CELE VAZUTE SI NEVAZUTE, CELUI CE I SE INCHINA TOATE DE SUB PAMANT, DE PE PAMANT SI DIN CER.

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 1, 2015 at 2:00 am

      vreausaspun

      Afirmi că „NIMENI, dar NIMENI NU are dreptul de a judeca pe oamenii ce au murit acolo, indiferent cat de pacatosi sau cat de sfinti erau ! NIMENU NU ARE DREPTUL !”

      Cred că te înşeli şi că avem nu numai dreptul de a judeca o astfel de situaţie şi pe cei care se expun unor astfel de situaţii, ci şi datoria de a judeca.
      Omul este fiinţă raţională, căreia Dumnezeu îi dă semne/avertismente/pedepse tocmai ca să priceapă şi să se trezească de pe căi greşite. A nu judeca defel, a zice numai „vai, săracii, cum au murit ei (eventual, adăugând şi nevinovaţi), implică a nu învăţa nimic din această experienţă.
      Oare chiar e întâplător că se jucau toţi cu focul şi cu moartea şi asta au aflat? Nu e de folos să ne aducem aminte că „Dumnezeu nu se lasă batjocorit” şi să reflectăm la propria viaţă, ca să nu ne pască şi pe noi aceeaşi pedeapsă sau mai rău? Cum adică să nu judecăm? Să ne prefacem că nu vedem nici o cauză, că totul era în regulă?
      A judeca nu înseamnă a te bucura de ceea ce au păţit acei tineri inconştienţi, nici a le dori iadul, ci înseamnă a reflecta cu cutremur la judecata lui Dumnezeu şi a te păzi de propria osândire.
      Am citit şi câteva comentarii asupra evenimentului de la o adresă postată aici şi, când doi comentatori au pomenit de legătura cu pedeapsa divină, au primit replici foarte batjocoritoare la adresa lor şi, în mod subînţeles, la adresa creştinismului. Cred că acestea reflectă viziunea marii majorităţi a celor care au alergat la concert şi că întâmplarea a fost îngăduită de Dumnezeu spre trezirea din bezna satanică măcar a unora.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 1:26 pm

        Mirela

        „24. Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă. „Ioan cap 7

        Astia nu au auzit nci Evanghelia si nici pe Mantuitorul Hristos NU asculta, ei asculta de mintea lor netrebicita de diavol cu inselarea de-a dreapta si nu numai…

        Desigur ca TREBUIE sa judecam dar DREPT in Duhul ADEVARULUI trimis noua de Hristos de la Tatal, Acela care ne invata pe noi TOATE, sa judecam drept, sa cerenem duhurile, sa pricepem ce avem de facut si de ales caci ni s-a pus inaintea viata si moartea,
        Biserica insasi JUDECA in Duhul Sfant pe pacatos si estimeaza faptele lui , judeca ba chiar ACUZA VESNIC prin ANATEMA erezia si inselarea si pe slujitorii lor morti in ele ! si asta nu ca sa dea morti e pacatos ci ca sa scape de pieirea vesnica poporul cel binecredincios care ASCULTA de Ea, nu pe cel indaratnicit care asculta de mintea lui stricata.

        numai niznaii spalati pe creieri la scoala ecumenismului iubirist modern sunt educati sa „nu judece” dar JUDECAND ci dand cu pietre in cei care-i mustra in Adevar , ei sunt mierosi si iubitori…dar de RAU !

        Apreciază

  30. iftime dan catalin said, on octombrie 31, 2015 at 3:10 pm

    Avand in vedere ca nu exista coincidente, numele melodiilor fiind intr-un crescento al mesajului subliminal( incepe cu ” ziua in care murim” si se termina cu ” oda unui sacrificiu”), cred ca este vorba despre un sacrificiu ritualic cum au mai facut de-a lungul timpului multe.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 7:16 pm

      iftime dan catalin

      EXACT !

      Apreciază

    • Paul222 said, on noiembrie 1, 2015 at 12:10 am

      Asa m-am gandit si eu, un eveniment atent planificat de masoni, o jertfa de Halloween adusa lui Moloh… si sa vedeti cata dezbinare o sa provoace si ce tunuri o sa puna pe Biserica iar, ca nu sunt spitale, ca nu se impoziteaza Biserica si cate si mai cate. Deja Hotnews a inceput sa dea ca exemplu negativ de „intoleranta”pe acei ortodocsi care spun adevarul despre ce s-a intamplat cu acesti tineri…

      Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 1, 2015 at 12:41 pm

      Şi eu cred tot mai mult că acolo a fost un sacrificiu ritualic intenţionat. Pe lângă faptul că prea s-au potrivit mesajele muzicii, pe lângă faptul că se ştie că de Haloween se aduc jertfe umane şi animale, mai sunt, din informaţiile lansate de televiziuni, nişte aspecte care mi se par suspecte:
      1. patronul a mai avut două localuri care au ars. Oare, dacă eşti fript, nu iei nici o măsură de prevenire, când vrei să nu se repete ceva? Preferi să tot pierzi localuri din cauza incendiilor, decât să plăteşti cu 30% mai mult pentru materiale de antifonare ignifuge?
      2. localul avea 4 uşi, dar trei dintre ele erau blocate, accesul făcându-se doar pe una îngustă,
      3. au venit să ajute medici din Israel. Oare caută nişte „piese de schimb”?
      4. prea puţin se pomeneşte despre patron, deşi tragedia e pusă pe seama dotărilor total necorespunzătoare ale localului
      5. un participant la acel spectacol a postat informaţia că s-a făcut reclamă cu efectele pirotehnice, dar nici pe departe nu au fost unele deosebite, ci unele banale, ca artificiile de tort. Păi, dacă nici joaca cu focul (la propriu) nu a fost una chiar nebunească, ce anume a declanşat aşa un incediu? Mă întreb dacă nu cumva materialele de antifonare au fost tratate cu substanţe foarte uşor inflamabile, nu doar că nu erau ignifuge.

      Apreciat de 1 persoană

  31. aha said, on octombrie 31, 2015 at 3:40 pm

    frate Vasile, am si eu o intrebare. si pentru tine daca te pricepi dar si pentru ceilalti comentatori care au idee. de vreo 4 zile nu imi mai vin informatii pe mail despre ultimele articole sau comentarii. nu am idee de ce. am crezut ca am fost dezabonat de la site…dar m-am abonat iar de vreo 3-4 ori si tot nimic. poate sa ma lamureasca cineva care ar putea fi cauza?

    Apreciază

    • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 7:03 pm

      Se pare ca are wordpress-ul (serverul principal) o problema. „E de la ei”, cum se zice la noi.

      Apreciază

  32. o oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 3:50 pm

    E adevarat ca acolo au putut nimeri anumiti tineri ispititi de curiozitate si de intrarea libera. Unii dintre acestia e posibil sa se afle printre victime. De aceea, pe cei morti Dumnezeu sa-i ierte.

    Cred ca aceasta sarbatoare satanista ar trebui interzisa.

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 1, 2015 at 2:09 am

      Ţinând cont de faptul că spectacolul începuse cu câteva ore înaintea incendiului, cei care ar fi nimerit din neştiinţă ar fi avut timp să constate că nu se simt în largul lor în acel mediu satanist şi ar fi putut să plece. Cred că şi ieşirea a fot liberă (până la incendiu), nu doar intrarea.

      Apreciază

  33. marian said, on octombrie 31, 2015 at 4:05 pm

    Ritual satanic de sinucidere plus crimă.
    Iartă-mă Doamne că nu am milă pentru satane!

    Apreciat de 1 persoană

  34. hilohi bogdan said, on octombrie 31, 2015 at 4:25 pm

    ce ne spune Mântuitorul despre catastrofe „colective” citiţi în Luca cap.13 ver.1-5…iar despre compasiune se foloseşte expresia : „Dumnezeu să-i ierte” pt. că „Dumnezeu să-i odihnească”se adresează ,cu prudenţă,părinţilor cu viaţă curată

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 6:14 pm

      hilohi bogdan

      te inseli. Ce spune la Sf Evanghelie Luca cap.13 ver.1-5 este despre cei cazuti in ACCIDENTE NATURALE, catastrofe NATURALE si NU morti in timpul INCHINARII la diavol.

      asa ca NU se aplica la cazul debililor care au CRAPAT slavind pe diavol si NU in vreo catastrofa NATURALA oareccare( incedniu neutru, cutremur,etc)

      nu mai talcuiti aiurea citatele Sf Scripturi ca va rataciti. Pana si la matematica simpla se face analogie EXACTA de parametri ca sa compari 2 ecuatii. UNDE e „parametrul” INCHINAREA la diavol in citatul din Sf Scriptura ca sa pretinzi ca s-ar aplica si aici?

      Apreciază

      • hilohi bogdan said, on noiembrie 1, 2015 at 4:23 am

        el@ păi când i-a omorât irod şi a amestecat sângele lor cu sângele jertfelor lor a fost catastrofă naturală? Eu am vrut să atrag atenţia că pericolul îi pândeşte pe toţi cei nepocăiţi…şi pe mine primul…am citat doar Luca 13 ver.1-5..

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 1:37 pm

        hilohi

        in Ev citata de tine e vorba despre niste pacatosi peste care a cazut in stalp !
        si NU zice ca e rau/aiurea ce li s-a intamplat ci ii avertizeaza EXPLICIT ca MULTI la fel de rai ca ei umbla INCA nepedepsiti si ca sa ia aminte ca sa nu pateasca si aceia intocmai, sa se foloseasca din acea ntamplare si sa NU treaca nepastori cu vederea zicand ca ei ar fi mai buni( cum li se pare acestora de azi care se cred „iubitori” si scuza cu „talcuiri” dracesti pe cei CRAPATI in inchinarea la diavol) , anume SA SE TEAMA de moartea PACATOSULUI care este CUMPLITA. Acesta este mesajul Mantuitorului acolo.

        Asa ca NU INSEAMNA ca acei omorati astfel ar fi fost niste drepti /NEVREDNICI de pedaspa cazuta „INTAMPLATOR” asupra lor si nu a altora, ci spune Mantuitrul CLAR ca sa ia aminte si altii la fel de rai sau mai rai ca sa nu pateasca asemenea.

        CATI pricep azi GROVAZIA si GRAVITATEA celor petrecute actulamente cu acei rockeri smintiti si CATI se folosesc? CATI ii „justifica” pretins „iubitori de oameni”si CATI pricep invatatura de tras din acest eveniment???

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 1:52 pm

        hilohi

        CATI oameni si azi, MAI RAI decat cei ce au CRAPAT URAT acolo umbla in libertate si INCA nu li s-a intmplat ceva rau ca pedepasa/rasplata faptelor lor?
        Aceasta spune Mantuitorul acolo si NU ca aceia care fi fost omorati in acele intamplari ar fi murit acolo „intamplator” sau pe nedrept cum incearca sa „talmaceasca” indirect unii ai iubiristi.
        Raslata pacatlui este MOARTEA, pacatul impotriva Duhului Sfant NU se iarta in nici vesnicie, spune Mantuitorul NU eu, CATI vor sa asculte si sa priceapa? Sau maine il vor decreta si pe Hristos „extremist” ?

        Apreciază

  35. oxana25 said, on octombrie 31, 2015 at 6:11 pm

    Citez din Sfanta Scriptura – Noul Testament – Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda
    pentru a supune atentiei tuturor versetul 23!
    Dumnezeu ne da sfaturi pentru absolut toate situatiile! Trebuie doar sa le urmam! Cu deminitate, ca niste crestini truditori intru Hristos!

    16. Aceştia sunt cârtitori, nemulţumiţi cu starea lor, umblând după poftele lor şi gura lor grăieşte lucruri trufaşe, deşi, pentru folos, dau unor feţe mare cinste.
    17. Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
    18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
    19. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.
    20. Dar voi, iubiţilor, zidiţi-vă pe voi înşivă, întru a voastră prea sfântă credinţă, rugându-vă în Duhul Sfânt.
    21. Păziţi-vă întru dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţă veşnică.
    22. Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i,
    23. Pe alţii, smulgându-i din foc, mântuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor.
    24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere şi să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniţi cu bucurie mare,
    25. Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere şi stăpânire, mai înainte de tot veacul şi acum şi întru toţi vecii. Amin!

    Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 6:30 pm

      oxana25

      EXACT !

      pentru caesti se aplica cuvantul :” de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor.” si nu nmai pntru ei ci si pentru ORICE incapatanat in INSELARE de orice fel ( ecumenism,etc…

      Apreciază

    • el said, on octombrie 31, 2015 at 7:24 pm

      oxana25

      va multumesc pentru ca cititi si citati Sf Scriptura, caci azi crestinii nostri, ducatorii DEGEABA la Biserica se ingramadesc toti la dat la „invataturi” si „talcuiri” dupa mintea lor searbada si NU citesc/ n-au citit niciodata cu atentie Sf Scriptura de aceea Duhul Sfant ii lasa la mintea lor.
      Dumnezeu sa va ajute sa cititi in continuare zilnic macar si cat de putin din Sf Scriptura caci Cuvantul Lui Dumnezeu are putere de luminare a mintii si e aducator de har in inimile smerite si fara viclesug!
      Dumnezeu sa va lumineze !

      Apreciat de 1 persoană

      • oarecare said, on octombrie 31, 2015 at 9:02 pm

        el
        tu te-ai gandit ca printre cei morti poate sa fie chelneri/chelnerite, personal de intretinere, insotitori sau pur si simplu bagatori in seama care sa nu aiba treaba expresa cu concertul?!? de ce te grabesti sa ii etichetezi pe toti ca fiind satanisti sau pe cei care spun Dumnezeu sa-i ierte ca fiind inselati?!? cine te crezi tu si in ce fel de „duh ortodox” comentezi cand faci asemenea?

        Apreciază

      • Paul222 said, on noiembrie 1, 2015 at 12:14 am

        Dumnezeu nu face greseli.

        Apreciat de 1 persoană

      • oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 8:07 am

        Paul222
        Dumnezeu nu face greseli … si de aici rezulta ca toti cei care au murit sunt neaparat satanisti si in iad … ma atoatestiutorilor …

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 11:26 am

        oarecare

        lasati iubirismul asta IEFTIN de pangar ecumenist si folositi-va mintea in caz ca o mai aveti si mai e functionala, pate ca o sa pricepeti CE s-a petrecut acolo.
        gura casca aia zisi de tne „nevinovati” au avut sigur SEMNE sa iasa de acolo in caz ca nimerisera din prostie, daca au continuat sa le ignore, (TU ai fi rezistat in acel mediu plin de energii dracesti? daca DA insemana ca si tu esti plin de energii dracesti caci cele ce se aseamana se aduna, si atunci DE CE sa te miri ca ai CRAPA?)
        crezi tu ca Dumnezeu lasa sa CRAPE in inchinare a diavol asa la plezneala pe oricune? nu ai auzit ca la crestin si firele de par de pe cap sunt numarate si ca nici o vrabie mica NU CADE fara stirea si voia Lui Dumnezeu?

        maaaai, astia mustind de „iubire” plini ticsiti de iubirism FARA minte, dati pe dinafara, numai sa nu va rascoliti cu CUTREMUR , dati-va talcuiri dulcege pe care le primeste sufletul vostru ahitat de caldicel si de confort… dar NU UITA ca mantuirea este treaba GREA si MAJORITATEA NU o primesc si asta NU pentru ca Dumnezeu nu le-ar fi daruit cu prisosinta TOATE cele de care ar avea nevoie, ci din BICISNICIA de a -si da singuri „talcuriri” smintite dupa POFTELE lor .
        Dumnezeu va da SEMNE si INVATATURA si voi le „Talcuiti” dupa mintea voastra. Atunci sa NU va mirati daca sunteti lasati la mintea voastra cea care REFUZA harul caci aduce acel lucru GREU de purtat: TREZVIA si ACRVIA la Adevar, e adevarata MUCENICIE si RARI sunt cei o afla in neamul omenesc !

        asa au CRAPAT URAT si aceia si cei de langa ei…caci AU IGNORAT harul Lui Dumnezeu cel datator si proniator de viata si au ales sa slujeasca diavolului si lumii ! iar voi ii „justificati” si va credei si „iubitori” ba inca omorati cu pietre si pe cei care va atrag luarea aminte…. asa veti face s cu MAREA INSELARE care a si venit si care va INGHITI TOATE sufletele lipite de fals si inselare
        Dumnezeu sa te lumineze ….

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 3:29 pm

        oarecare

        chelneri, chelnerite, bagatori de seama,etc ??? ca se castiga un ban „frumos” din slujirea diavolului nu? si curvele castiga un ban „frumos” care este REFUZAT la Templu(spre slujba Lui Dumnezeu, sau orice folos duhovnicesc) inca din Vechiul Testament….
        CINE castiga bani din locurile de BATJOCORIRE a Lui Dumnezeu , din locurile unde El este HULIT CUMPLIT si vrea sa aibe o viata lnistita ca si cum „nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi miorase”, de ce sa fiu eu pedepsit ca lucrez sa-mi catig paina ce ade toate zilele cu satanistii, inchinatorii la diavol (sau proxenetii, curvele, ucigasii, raspanditorii de droguri si moarte in popor macar ca acesti o vina mai MICA au ) e foarte OK nu-i asa draga „oarecare”???? ca doar e si asta un ban „cinstit” caci MUNCIT… ca si cum SLUJBA la diavol sau la Dumnezeu ar fi acelasi lucru pe motiv ca tot munca este si aduce bani pentru intretinererea hoitului nu-i asa?

        ce minte ai tu oarecare? ma infricosezi omule….ducator la Biserica, crestin „ortodox” dintre cei care scuza raul si il nnumesc bine si arunca cu pietre in bine si-l numesc intoleant extremism, dintre unii care gandesc ca tine vor urmari si UCIDE crestinii adevarti in vremurile lui anticrist care IATA sunt la usi…

        Apreciază

      • oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 6:15 pm

        el said, on noiembrie 1, 2015 at 11:26 am
        dvs. sunteti atata de sfant ca nici nu aveti nevoie sa mergeti Duminica la Sfanta Liturghie?
        parerea dvs. este etichetatoare fata de toti de parca „duhul ortodox” din comentariile dvs. s-a cam volatilizat.
        nu mai intru in dispute cu dvs. sunteti incorigibil, Dumnezeu sa va miluiasca.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2015 at 7:13 pm

        oarecare

        daca ai vrut sa subliniezi ORA/orele la care am postat azi dimineata nu e nevoie, iti spun singur : azi NU am fost la Sf Liturghie, se poate intampla uneori oricui ( sau tie definitiv NU, NICIODATA? ), pentru aceasta nu am sa ma justific nimanui in afara de Hristos si nici sa ma fatarnicesc sa ascund/justific. Si ce dovedeste aceasta? Iata, BINE observat, ca n-.am fost AZI la Sf Liturghie ce ar inseamna asta in „talcuirea” ta? (intrebam doar retoric , am luat la cunostinta ca nu mai doriti sa discutam, foarte bine respect decizia)

        Apreciază

  36. Yogy said, on octombrie 31, 2015 at 9:13 pm

    Sarpele de pe coperta este Oroboros !! Sarpele care isi manca coada intr-un ciclu continu al regenerarii !!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros
    Oricum chestia asta este suspect … nu emit teorii … dar o cunoastere a rutualulul celtic de sacrificii umane din noaptea de hallowen este relevanta….
    Poate fii sau nu poate fii ceva satanic la mijloc….eu nu prea cred in coincidente ..
    De asta zic ca mai bine sa tinem departe de noi si tara asta Crestin Orthodoxa orice chestie vestica de genu ca nu ii cea ce pare !!!!

    Apreciază

  37. Yogy said, on octombrie 31, 2015 at 9:27 pm

    Muzica rock (nu toata dar unele genuri) este din pct meu de vedere clar anti crestina .
    Hallowen -ul este un ritual de sacrificii umane practicat de catre celtii !!
    Biserica catolica a incercat sa descurajeze aceasta sarbatoare prin ziua tuturor sfintilor . Celtii credeau ca in noaptea de hallowean bariera dintre lumi se subtia si spiritele mortilor veneau in vizita . Faceau sacrificii umane ca sa imbuneze aceste spirite . Catolicii , pt a descuraja au venit cu ziua tuturor sfintilor (de unde numele de hallowean adica all hallow’s day ) .
    Oricum faptul ca noi azi practicam varianta pur pagana a halloweanului este groaznic !!!

    Apreciază

    • doareu said, on octombrie 31, 2015 at 10:24 pm

      Yogi, muzica rock nu e (doar) anti-crestina, e satanica la propriu si in totalitate: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm

      Apreciat de 1 persoană

      • Yogy TheBear said, on noiembrie 1, 2015 at 1:53 pm

        Fara a fii in dezacord cu tine , vreau sa delimitez eu ce inteleg prin muzica rock care ii satanica , ca asa nu putem sa zicem ca absolut orice muzica este satanica !
        Desigur exista multa muzica care este frumoasa , vorbeste despre viata , despre om si problemele sale , care te inveseleste , te intristeaza … (exemplu : muzica populara , muzica simfonica si altele ) , nu poti zice despre acestea ca sunt satanice , dar unele nu au nici valoare crestina…
        Acuma si muzica rock are atatea varietatii… eu ma refer la acel rock gen death metal si altele in care simbolistica folosita este clar satanista si versurile (daca se inteleg) sunt complet imorale .
        Acuma fiecare are o preferinta muzicala… da eu nu ma decla simfonic si ma duc mereu pe strada imbracat in Mozard… nu fac parte dintr-un cult muzical… Cam asa sunt insa subcultura hevy rock… Cea ce este clar de blamat…
        Ideea este ca un ascultator casual de muzica rock usoara ii una , si alta ii unu care ii rock-er si asculta cele mai obscure si abjecte genuri rock…
        Ultima idee… trebuie sa fii mereu constient ce stimuli receptionezi….Nu inteleg pe uni cum pot sa asculte muzica la care nu inteleg deloc versurile , si chiar daca se inteleg versurile … nu constientizeaza mesajul… Oameni de geni sunt sub un anestezic mintal…

        Apreciază

      • Yogy TheBear said, on noiembrie 1, 2015 at 1:57 pm

        Si ii Yogy !!

        Apreciază

  38. Yogy TheBear said, on octombrie 31, 2015 at 10:01 pm

    Vad ca hallowean-ul vine puternic si in romania…. Tineretul il imbratiseaza in mod inconstient…..
    Lumea este plina de subintelesuri si simboluri… Nimic nu este cea ce pare… Un om care se pretinde independent in gand si simturi trebui sa stie si ce semnifica defapt diferite chestii pe care le practica ..
    Dar tineretul de azi este arogant , si crede ca le stie pe toate…si din pacate a ajuns cel mai dezinformat…

    Apreciază

  39. oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 8:40 am

    Scriu acest comentariu pentru cei care considera ca nu e de datoria noastra sa ne rugam pentru cei aflati in necaz pentru ca au cazut in mana vrajmasului si au patit ce au patit… dar noi cand pacatuim, nu tot cu voia noastra pacatuim oare?!? Dar eu poate sunt cazut si inselat asa ca sa vedem ce faceau (nu numai spuneau) Sfintii, in cazul de fata Sfantul Paisie Aghioritul.

    – Părinte, cum faceţi rugăciune pentru o problemă?
    – Cheia reuşitei este ca pe cel ce se roagă să-l doară. Dacă nu-l doare, poate sta ore întregi cu metania în mână şi rugăciunea lui să nu aducă nici un rezultat. Dacă există durere pentru problema pentru care te rogi, chiar şi cu un suspin faci rugăciune din inimă. Mulţi, atunci când alţii le cer să facă rugăciune pentru ei nu au timp să se roage în momentul acela şi de aceea se roagă numai cu un suspin pentru problema acelora. Nu spun ca să nu se facă rugăciune, ci, dacă se întâmplă să nu fie timp, chiar şi un suspin pentru durerea celuilalt este o rugăciune din inimă, adică echivalează cu ore întregi de rugăciune. Citeşti, de pildă, o scrisoare, vezi o problemă, suspini şi după aceea te rogi. Acesta este mare lucru! Inainte de a apuca receptorul, înainte de a forma numărul, Dumnezeu te aude! Şi să vezi cum se înştiinţează şi celălalt! Să vedeţi cum demonizaţii înţeleg atunci când fac rugăciune pentru ei şi strigă oriunde s-ar afla!
    Adevărata rugăciune începe de la durere, nu este plăcere, “nirvana”. Dar ce fel de durere este? Omul se chinuieşte în sensul cel bun. Il doare, geme, suferă atunci când face rugăciune pentru orice. Ştiţi ce în¬seamnă a suferi? Da, suferă, pentru că participă la du¬rerea generală a lumii sau a unui om în particular. Această participare, această durere Dumnezeu o răsplăteşte cu veselia dumnezeiască. Desigur că nu omul cere veselia dumnezeiască, ci ea vine ca o consecinţă, deoarece participă la durerea celuilalt.
    – Cum să înceapă cineva lucrarea aceasta?
    – Află ceva, de pildă, despre un accident. “Ah!”, sus¬pină el şi Dumnezeu îndată îi dă mângâierea dumne-zeiască pentru puţin suspin. Vede pe unul îndurerat şi iarăşi suferă împreună cu el, iar Dumnezeu îl mângâie cu mângâierea dumnezeiască, nu rămâne cu acea amărăciune. Iar celălalt este ajutat prin rugăciunea lui. Sau se gândeşte: “Dumnezeu ne-a dat atâtea, dar eu ce am făcut pentru El?”. Mi-a făcut mare impresie ceea ce mi-a spus un suflet: “Ingerii îşi acoperă feţele atunci când se săvârşeşte Taina Dumnezeieştii Liturghii, iar noi ne împărtăşim cu Trupul lui Hristos. Eu ce am făcut pentru Hristos?“. Unul ca acesta suferă în sensul cel bun.
    – Părinte, cum înţelege cineva că celălalt s-a folosit prin rugăciunea sa?
    – Este înştiinţat de aceasta prin mângâierea dum¬nezeiască pe care o simte înlăuntrul său după rugă¬ciunea ce-a făcut-o cu durere de inimă. Dar mai întâi trebuie ca durerea celuilalt să o faci durerea ta şi după aceea să faci şi rugăciune din inimă. Dragostea este o însuşire dumnezeiască şi ea îl vesteşte pe celălalt. Şi în spitale, când pe medici şi pe surori îi doare pentru bolnavi, acesta este medicamentul cel mai eficace din¬tre toate medicamentele ce li se dau. Bolnavii simt că se interesează de ei, simt siguranţă, mângâiere. Celui care suferă nu trebuie să-i spui multe cuvinte, nici să-l dăscăleşti. Inţelege că te doare pentru el şi astfel se foloseşte. Durerea este totul. Dacă ne doare pentru ceilalţi uităm de noi înşine şi de problemele noastre.
    Extras din Cuviosul Paisie Aghioritul. Trezire duhovnicească, Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2003, p. 342-343

    Rugăciune pentru lume a Cuviosului Paisie Aghioritul

    Dumnezeul meu, să nu-i părăseşti pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toţi lângă Tine.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli uşoare sau grave.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi trupeşti.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi sufleteşti.
    Pomeneşte, Doamne, pe conducătorii ţărilor şi ajută-i să conducă creştineşte.
    Pomeneşte, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
    Pomeneşte, Doamne, pe familiile care au probleme şi pe cei divorţaţi.
    Pomeneşte, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toţi cei îndureraţi şi nedreptăţiţi în această viaţă, pe văduvi şi pe văduve.
    Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei întemniţaţi, pe anarhişti, pe narcomani, pe ucigaşi, pe făcătorii de rele, pe hoţi, luminează-i şi ajută-i să se îndrepteze.
    Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei înstrăinaţi.
    Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei ce călătoresc pe mare, pe uscat şi prin aer, şi-i păzeşte.
    Pomeneşte, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfinţiţi ai Bisericii şi pe credincioşi.
    Pomeneşte, Doamne, toate frăţiile monahale, pe stareţi şi pe stareţe, pe monahi şi pe monahii.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniţi.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care şi-au lăsat casele şi serviciile lor şi se chinuiesc.
    Pomeneşte, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă şi pe refugiaţi.
    Pomeneşte, Doamne, toate popoarele, să le ţii în braţele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzeşti de orice rău şi de război. Şi iubita noastră ţară, zi şi noapte să o ţii la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzeşti de orice rău şi de război.
    Pomeneşte, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptăţite, încercate şi dăruieşte-le lor milele Tale cele bogate.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufleteşti şi trupeşti.
    Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

    Amin!

    Întâmplări cutremurătoare cu părintele Paisie Aghioritul
    Nişte vizitatori cu duh lumesc l-au întrebat pe părintele Paisie: De ce nu coborâţi în lume ca să ajutaţi mai activ şi mai practic? Lumea are nevoie. Şi bătrânul a răspuns: Şi atunci cine se va ruga pentru fraţii mei pakistanezi, pentru indieni? Cine se va ocupa şi se va interesa de ei? Părintele Paisie nu vedea strâmb lucrurile. Cu rugăciunea lui, îmbrăţişa întreaga lume şi prinosul lui era incomparabil mai mare decât cel pe care i-l propuneau închinătorii respectivi. Şi este cunoscută tuturor puterea rugăciunii lui, ca şi a tuturor sfinţilor, mai vechi şi mai noi.
    Este foarte cunoscut şi următorul eveniment minunat. Cu câţiva ani în urmă, un copil a scăpat de sub supravegherea părinţilor lui şi a ajuns sub roţile unui camion. Însă copilul a fost salvat, precum a mărturisit el însuşi, din cauza intervenţiei unui bătrânel. În mod ciudat, acest bătrânel a dispărut. Salvarea copilului de la moarte sigură a rămas un mister. Când copilul s-a dus apoi la Sfântul Munte Athos cu tatăl lui, l-a recunoscut în persoana părintelui Paisie pe salvatorul lui. Părintele Paisie a obiectat că în acea vreme el se afla în Sfântul Munte. În fine, a întrebat de ora la care s-a petrecut întâmplarea şi a recunoscut că la acea oră el se roagă pentru accidentele rutiere!
    Asemănătoare cu aceasta este şi următoarea întâmplare:
    Părintele Paisie dedicase noaptea întreagă rugăciunii; numai în zori se odihnea vreo două ore, ca să poată iubirea lui să răspundă lumii îndurerate care îl vizita. Noaptea se ruga foarte mult pentru tinerii care sunt necăjiţi şi mai ales pentru cei care îşi pierd nopţile în diversele centre de distracţie şi îşi pun viaţa în pericol. Întâmplările care arată că rugăciunile părintelui Paisie îi apără pe mulţi de impasuri sunt foarte multe. El însuşi, desigur, niciodată nu recunoştea că a făcut ceva. Una dintre aceste întâmplări o vom povesti aici ca mic exemplu al marii lui iubiri:
    Un tânăr… din Atena, era om de distracţie, nu avea absolut nicio legătură cu Biserica şi cu religia, nici părinţii lui. O dată, deci, pe la ora 3 noaptea, gonea cu motocicleta lui cu viteză ameţitoare şi urca pe strada Kavala, îndreptându-se de la Atena spre Dafni. Pe când gonea ameţitor, dintr-o dată vede în faţa lui un bătrân monah! S-a zăpăcit şi luând piciorul de pe acceleraţie a redus viteza, apăsând şi frâna. Imediat bătrânul a dispărut din faţa ochilor lui în mod misterios, exact aşa cum apăruse. În aceeaşi clipă, însă, s-a întâmplat ceva care i-a tăiat respiraţia: în locul unde apăruse bătrânul monah, din dreapta, a trecut un camion de mare tonaj, nerespectând culoarea roşie a semaforului şi trecând cu viteză foarte mare. Dacă nu s-ar fi petrecut înainte apariţia bătrânului monah, tânărul ar fi fost deja mort, pentru că ar fi trecut peste el camionul! Tremurând, aşadar, şi-a continuat drumul, în vreme ce inima lui s-a umplut de gânduri de nedumerire şi de mirare pentru inexplicabila întâmplare.
    După mult timp, nişte prieteni de-ai lui l-au obligat să meargă cu ei în Sfântul Munte, ca să vadă un stareţ care, după cum spuneau aceştia – a făcut minuni. Au venit, deci, în Sfântul Munte, iar când au ajuns la Panaguda (chilia părintelui Paisie), tânărul a rămas… mut de uimire! În faţa lui l-a văzut clar pe bătrânul monah care, cu apariţia lui misterioasă, îi salvase viaţa! A povestit întâmplarea bătrânului şi acesta – aşa cum făcea întotdeauna – a încercat să îi strice părerea şi să nu recunoască ceea ce s-a întâmplat. Adică a încercat să-l facă pe tânăr să nu creadă nici el însuşi că bătrânul Paisie fusese cel care i se arătase. Dar acesta era ferm convins şi nu putea să nege ceea ce văzuse cu proprii lui ochi. S-a minunat, însă, în acelaşi timp de smerenia bătrânului, care pentru nimic nu a vrut să recunoască adevărul.
    Şi bătrânul avea dreptate din punctul lui de vedere, căci potrivit părerii lui corecte înţelegea că Altul era cel care lucra faptele cele minunate şi nu el însuşi. Concret, el zicea:
    Singurul lucru pe care pot să-l fac, cu ajutorul lui Dumnezeu, este să mă rog cu durere, smerit, toată noaptea pentru toţi cei care se află pe drumuri şi sunt în primejdii. Bunul Dumnezeu, aşadar, încearcă să găsească motiv ca să îi salveze pe copiii Lui cei neastâmpăraţi şi neascultători şi ia ca pretext rugăciunea mea proprie şi acţionează El Însuşi. Însă Domnul, pentru că este smerenia în sine, nu vrea să Se arate, ci – considerând drept cauză rugăciunea mea – pune un înger cu înfăţişarea mea să acţioneze şi astfel… eu dau de bucluc! (Ieromonah Hristodulos, Σκεύος εκλογής – Vasul ales, pp. 29-30)

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on noiembrie 1, 2015 at 2:56 pm

      oarecare

      sa te rogi pentru „fratii” pakistanezi, eretici satanisti, inchinatori la diavoli CAND VEI AJUNGE CA Sf Paisie Aghioritul.
      Pana atunci mai ai MUUULT de lucru cu tine, intai curata-ti sufletul de INASLEREA boca, ap mai vezi ca poate mai ai si aletele de vindecat… si ABIA CAND vei fi innoit sufletul tau vei putea sa te rogi pentru intreaga lume ca Sfintii.
      Sariti ca NEROZII cu citate si va inchipuiti pe ultima treapta a Scarii Sf Ioan Scararul FARA sa va fi aporipat nici macar de piciorul ei…. „invatatorule” invata-te pe tine, vindeca-te pe tine INAINTE sa vrei sa-i ajuti pe altii, cine ia sracini mai greu d epurtat decat puterile lui CADE IN IAD cu ele cu tot…din MNADRIE si SMINTEALA.

      „talcuitorule” voi si invataturile si viata si civintele Sfintior le rastamaciti … pentru ca sunteti INCAPATANATI si MANDRI in orbirea voastra

      Apreciat de 1 persoană

  40. oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 9:10 am

    RESPECTUL FAŢĂ DE DURERE

    A avut loc o tragedie. Zeci de morţi, undeva spre 200 de răniţi. Cumplit!

    Unii socotesc a fi momentul potrivit să pretindă că Dumnezeu ar fi lovit victimele. Alţii socotesc a fi momentul potrivit să dea în Dumnezeu că nu a ţinut locul oamenilor care răspundeau de siguranţa spectacolului. Alţii că e momentul potrivit să dea vina pe BOR pentru că cei care conduc ţara desfiinţează spitale, alungă medicii şi asistentele din ţară – şi nu doar pe ei! – şi, într-un cuvânt, îşi bat joc de ţara şi poporul de care ar trebui să aibă grijă.Desigur, alţii socotesc a fi momentul potrivit să câştige ceva capital electoral.
    În vremea aceasta, oamenii adevăraţi încearcă să ajute.

    Îngrijind victimele, strângând ajutoare pentru ele, rugându-se pentru ele şi pentru rudele lor, având inima alături de acestea. Respectul faţă de durere înseamnă omenie.Lipsa de respect faţă de durere înseamnă neomenie. Să ne cercetăm purtarea şi să vedem unde ne-am aşezat şi ne aşezăm.

    Dumnezeu să aibă milă de noi toţi, vii şi adormiţi, răniţi în incendiu sau răniţi de răutate! Şi să ne dea puterea să învăţăm să fim împreună. Măcar în durere, deşi ar trebui să fim împreună în toate.- Mihai-Andrei Aldea

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 1, 2015 at 3:42 pm

      oarecare

      citire de la binecunscutul aldea aldea smintitul dus cu pluta iubirismului si „artelor martiale” car asa o sa va calauzeasca incet incet catre „domnul „lui anticrist …. cu aceeasi „iubire” pentru sminteala si respect pentru „durere”…

      si ca sa nu cezi ca ma bucur de inmultirea recoltei IADULUI : NU, iti precizez deslusit, ca SIGUR se vor gasi sigur destui SMINTITI care sa ma acuze de asa ceva, de un asemena nonsens.
      NICIUN crestin TREAZ NU poate sa se bucure de sporirea imparatiei celui rau si de nimicirea Mostenirii Lui Hristos, SA NU FIE !
      Dar de aici la a numi raul bine si binle rau prin „intrepretari” dulceag umaniste din balmajeala iubirista a dracilor e MARE distanta ! indifenrent cine polologheste asa, popa, mirean, vadica sau alta specimena…

      sa aveti mila de acei oribili smintiti si inchinatori la diavol dar CU FRICA !!!…. si sa FUGITI de alaturarea cu ei in vreun fel, lasati sa se roage pentru ei pe aceia carora li s-a dat de sus HAR SI PUTERE caci voi veti fi naruiti de diavol in cumplite inselari parandu-vi-se ca faceti fapta buna a „dragostei”…

      Apreciază

  41. oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 9:12 am

    Sambata , 31 octombrie 2015, ora 22:22, Daca ii dai drepturi, te sfasie
    Posted on 31 octombrie 2015 by Jurnal Duhovnicesc

    Tragedia colectiva de la „Colectiv” a aparut in seara zilei de vineri premergatoare Haloween. Nu pot sa nu observ graba, frenezia cu care aceasta manifestare a fost importata de peste ocean cu tot cu accesorii in scolile noastre. De asemenea, daca mi-aduc bine aminte, bolsevicii rusii n-au impus kazaciocul la caminul popular insa noi batem sarba haloweenului mai abitir ca unchiul Sam. Avem o gramada de obiceiuri populare, profunde si n-am vazut conducerea Ministerului Educatiei cum merge cu plugusorul pe la blocuri!

    Spunea undeva un sfant, dar si pildele patericului o arata, cum ca daca ii faci voia (dai drepturi asupra ta) celui rau la inceput te pacaleste insa mai tarziu se intoarce impotriva ta si te sfasie.

    Sa deschidem ochii noi , cei scapati din club sau care n-am apucat sa intram!

    Dumnezeu sa-i ierte pe cei morti si sa le dea sanatate celor raniti!

    Apreciază

  42. […] Pana atunci, daca n-ati facut-o inca, cititi va rog si despre bizarele coincidente: numele formatiei, afisul, prima melodie, interviul dinaintea concertului prezentate la Romania: EXPLOZIE – PESTE 25 MORTI intr-un incendiu la o petrecere de HALLOWEEN […]

    Apreciază

  43. oarecare said, on noiembrie 1, 2015 at 7:55 pm

    femeia asta poate nu a facut nici un avort si isi crestea copii singura, in casa… icoane ortodoxe si nu una ci muulte…. o bagam si pe aceasta la gramada asa cum fac unii pe aici … ca aia si ailalta?!? Nu a fost casatorita legal sau si la Biserica nu se spune…Putem sa indraznim sa spunem Dumnezeu sa o ierte fara sa fim apostrofati de „guru” de blog?!?

    http://www.wowbiz.ro/gest-de-suflet-facut-de-un-fotbalist-pentru-familia-femeii-de-serviciu-care-a-murit-in-incendiul-din-club-dinamovistul-bogdan-gavrila-a-ramas-socat-de_165776.html

    hai arunca cu piatra in „duh ortodox”, eticheteaza… da duma … stii tu carele esti …

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 1, 2015 at 8:55 pm

      oarecare

      poate, daca si cu parca se plimbau intr-o barca …

      Apreciază

    • Marian Tudorel Lazar said, on noiembrie 6, 2015 at 7:58 pm

      Icoanele din casa nu demonstreaza nimic, de vreme ce si satanistii folosesc asa ceva, bineinteles in alte scopuri decat cele pentru care sunt menite. Eu insa zic ca Dumnezeu nu da cu banul, ci da fiecaruia ceea ce merita. Iar daca o femeie cu cinci copii si niste adolescenti au meritat sa fie arsi in focul iadului, ce va fi de cei cu mult mai pacatosi si mai rai decat ei?!

      Apreciază

  44. ortodoxa si rockerita said, on noiembrie 1, 2015 at 11:19 pm

    Am revenit pe acest blog dupa o foarte indelungata absenta, doar pentru a mi se face greata citind comentariile in legatura cu decedatii in club. Acum, Dumnezeu sa ma ierte, ii inteleg pe cei care se convertesc la alta religie. Refuz sa cred ca ortodoxismul pe care il profesati e religia pe care o vrea cel de sus de la noi.

    Pur si simplu sunt oameni care afirma ca oamenii aceia isi meritau soarta fiindca ascultau muzica rock, aveau plete si imbracau haine negre de piele. Nu v-ati gandit ca si ei sunt copiii cuiva, copii adusi pe lume de mame pe care le-ati fi blamat daca ar fi avortat, copii pe care nu i-au dus parintii de mici in fiecare duminica la biserica asa cum dreptii de voi se falesc pe blogul acesta. Mi se face lehamite de voi oameni, nu nu nu vreau sa cred ca Dumnezeu i-a pedepsit pe tinerii aceia… de ce? de ce aceasta premisa de om necredincios -moarte crunta… de ce nu ii pedepseste Dumnezeu si pe musulmanii care se arunca in aer in metrouri, pe indienii care se inchina la vaci, pe dictatorii militari care subjuga natii intregi? de ce pe acesti tineri, in tara asa numita gradina Maicii Domnului? pentru ca ascultau muzica rock?! pentru ca nu tinusera post in acea zi? de aceea aceste comentarii dizgratioase la adresa lor? Saccsiv, te-am descoperit mai demult si am citit socata anumite articole ale tale, lasa-ma sa iti spun ca iti doresc cel mai crunt cerc al infernului dantesc, la fel cum le doresc si habotnicilor care scriu pe acest site, tu nu esti ortodox saccsiv, ce oi fi, barbat, femeie, nu jigni ORTODOXIA, spala-ti gura plina de pacat cand ii pui lui Dumnezeu in carca moartea acestor tineri doar pentru ca ai tras concluzia ca erau niste rataciti.

    Salutari de la o fosta tobosara in formatii rock si heavy metal. Mi-e mila de voi, v-as trimite in iad, dar nu e decizia mea personala. Reveniti la credinta adevarata si NU JUDECATI, daca nu vreti sa fiti judecati. Am citit si eu Biblia si nu numai. Am acasa Psaltirea si kit-ul de tobe si coexista pacific. Sunteti niste oameni uraciosi, sufletul vostru e mai negru decat gecile de piele ale victimelor. Un lucru va zic inainte sa inchei, daca le-ati zice parintilor indurerati ca asta a fost pedeapsa copiilor lor ca ascultau rock. Nu mai revin pe acest blog, ca imi este sila de voi, tara noastra e plina de boli sufletesti. Voi sunteti varianta „crestina” a fundamentalismului islamic. Sa va fie rusine cand va uitati in oglinda. Eu nu apartin religiei pe care o profesati, ci religiei ortodoxe. Ceea ce faceti voi aici ar tebui cenzurat fiindca incitati la ura. Nu judecati si nu veti fi judecati, repet. Nu posedati adevar ul absolut.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 2, 2015 at 7:17 am

      ortodoxa si rockerita

      Esti habauca sau cu treaba.

      Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on noiembrie 2, 2015 at 3:08 pm

      Daca nu Dumnezeu i-a pedepsit pe acei tineri, atunci cine? Evident dracul i-a pedepsit…ca doar lui i s-au inchinat atita amar de vreme…sau tu crezi in „intimplari”, „coincidente”, etc? Dar sa stii ca nu misca un fir de par din capul tau fara stirea si aprobarea Lui Dumnezeu asa ca…

      Noi sintem habotnici? Ce inseamna „habotnic”? NU stiu de ce tii sa folosesti la adresa noastra cuvinte cu conotatii peiorative, dar daca tot ai deschis subiectul defineste mai intii „habotnic” pentru a putea continua aceasta discutie…Ii doresti adminul acestui blog si noua, „habotnicilor” cel mai crunt infern a lui Dante? Vezi ca „infernul” este o notiune catolica. Noi in ortodoxie nu avem „infern”, noi avem iad. Esti sigura ca esti ortodoxa? caci daca esti ortodoxa se pare ca esti doar cu numele…nu prea esti dusa la Biserica. Dar imi cer scuze…am deviat…deci ne doresti noua infernul, pardon iadul. Pai atunci cine e plin de ura? Noi sau tu? Chiar nu vezi ca defectele pe care la proiectezi asupra noastra sint de fapt ale tale?

      Pai daca un fumator moare de cancer pulmonar..oricita mila as avea eu de el, cumva mila mea schimba faptul ca si-a facut-o cu mina lui? Ne-ai trimite in iad? Pai e bine ca nu depinde de tine decizia asta…Inca o data tu inciti la ura, nu noi….tu si cu cei care au pus mina pe mass-media si ii fac pe crestini „inapoiati”, „habotnici” si „bigoti” iar pe rockeri „culti”, „civilizati”, „open minded” etc…NU detinem noi adevarul absolut? Pai adevarul absolut ne-a fost revelat prin Sfinta Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti…desigur ca cine nu le-a citit poate afrima oricind ca adevarul e relativ, ca are dreptate si ala si ala….etc.

      Ma repet. I-ai spune parintelui unuia care a murit de cancer pulmonar ca e numai si numai din cauza lui? Eu inteleg ca o fi dureros….dar este ADEVARUL!

      Apreciază

    • Marian Tudorel Lazar said, on noiembrie 6, 2015 at 8:07 pm

      De fapt domnia ta inciti la ura. Acei copii nu au fost arsi pentru ca nu au postit, ca nu s-au dus la biserica sau ascultau rock. Mii si milioane de oameni fac aceasta si nu li se intampla nimic. Acei copii au murit arsi pentru ca ascultau melodia „focul acesta care ma arde, ma elibereaza” si credeau in ea. Si cel mai probabil multi dintre ei s-au aruncat de bunavoie in foc, pentru ca ascultasera tot albumul de pe youtube si rahaturile metalist-sataniste gen „moartea ma elibereaza de gravitatie si devin un zeu” devenisera parte din credinta lor.
      Copiii lui Iov au murit arsi nu pentru ca Iov era pacatos si nici copiii lui, ci pentru ca Iov, cu toata dreptatea lui, nu-i invatase si pe copii calea catre Dumnezeu. Chiar daca el ardea mereu tamaie pentru ei, gandindu-se la sufletele lor, copiilor nici nu le pasa de aceasta, doar de petreceri si distractii. Si la fel ca copiii lui Iov patesc, de atunci si pana acum, toti copiii carora parintii, cat ar fi de credinciosi, nu sunt invatati calea catre Dumnezeu. Aviz tuturor parintilor de acum si pana in veac! Nu pentru ca asa spun eu, ci pentru ca asa reiese clar din Biblie, pentru cine o citeste cu mintea si nu doar cu ochii.

      Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 7, 2015 at 12:00 am

        Marian

        Spui: „Iov, cu toata dreptatea lui, nu-i invatase si pe copii calea catre Dumnezeu.”

        Reciteşte Cartea lui Iov: „Iov chema şi sfinţea pe feciorii săi şi se scula dis-de-dimineaţă şi aducea arderi de tot, după numărul lor al tuturor, căci Iov zicea: „Se poate ca feciorii mei să fi păcătuit şi să fi cugetat cu păcat împotriva lui Dumnezeu”. Şi aşa făcea Iov mereu.”

        Ce crezi, că dacă Iov nu i-ar fi învăţat pe fiii lui calea către Dumnezeu, cum zici tu, ar mai fi fost „fără prihană şi drept”?

        Ai auzit de judecătorul Eli şi de pedeapsa pe care i-a dat-o Dumnezeu tocmai pentru că nu i-a certat cu asprime pe fiii lui, care făceau rele? Despre el a zis Dumnezeu: “De aceea Ma jur casei lui Eli ca vina casei lui Eli nu se va sterge, nici prin jertfe, nici prin prinoase de pâine în veci” (I Regi 3,14).

        Apreciază

  45. ortodoxa si rockerita said, on noiembrie 2, 2015 at 1:34 am

    Am mai scris un mesaj care nu a fost publicat dupa cum ma asteptam, poate datorita adevarurilor incomode sau cine stie, a dispozitivului de pe care scriu si care imi da probleme cateodata.

    Totusi, vreau sa reiterez spusele mele in acel mesaj… imi este lehamite de comentariile rautacioase la adresa acestor decedati. Ascultau rock, purtau haine negre de piele si aveau plete. Asta ii transforma in rataciti, habauci si satanisti. Pentru asta meritau sa moara. Saccsiv, eu am mai citit inainte articole scandaloase pe pagina ta si m-am dezgustat, dar asta le intrece pe toate. Iti doresc cel mai cumplit cerc al infernului dantesc. Totusi nu am aflat niciodata daca esti femeie sau barbat, oricum, esti o creatura care inmagazineaza mai multa ura decat un fundamentalist jihadist, pe care chipurile, Dumnezeu nu ii pedepseste ca se arunca in aer si ucid oameni nevinovati, la fel cum nu ii pedepseste nici pe neortodocsii din lume, nici pe inchinatorii la vaci, nici pe dictatorii care subjuga natii intregi aruncandu-le in mizeria cea mai absoluta. Nu jigniti religia ortodoxa si nu personificati un Dumnezeu razbunator. Oamenii aceia sunt si ei copiii cuiva care acum le lamenteaza moartea, respectati-le durerea, nu va e rusine sa postati fotografii cu corpurile carbonizate in club? asta e o pagina religioasa sau pagina de stiri a CNN-ului? spalati-va gura spurcata cand vorbiti de Dumnezeu, pentru ca voi nu Il cunoasteti in viata asta, si nici in viata viitoare. Spuneti-le parintilor indurerati ca copiii lor meritau sa moara fiindca nu erau la biserica in acel moment si ascultau o muzica nevrednica de niste oameni drepti cum sunteti cei care comentati pe aici, de exemplu. In Gradina Maicii Domnului, niste tineri sunt arsi de vii fiindca ascultau un concert rock. Cred ca daca stiau ca o sa moara in club, nu se duceau la club. I-a prins moartea pe nepregatite si acum sunt supusi judecatii infecte a habotnicilor care au umplut Romania. Doamne, cum ne suporti pe toti pe lumea asta? Nu ati inteles nimic din crestinism, voi nu sunteti crestini. Nu mai jigniti religia pe care a propovaduit-o Hristos. Fiti omenosi, nu sunteti judecatorii nimanui. O sa platiti la judecata finala, si voi, si cei din club, si eu, si presedintele tarii si toti oamenii. Nu judecati si nu veti fi judecati. Asta v-o spune o fosta tobosara in formatii rock si heavy metal. Am fost la zeci de concerte in care cantau acesti oameni pe care ii blamati atat. Nici unul nu s-a lasat cu victime, fiecare si-a vazut de timpul lor de recreatie apoi s-a intors la activitatile zilnice. Am acasa kit-ul de tobe si Psaltirea si covietuiesc impreuna. Dumnezeu pedepseste rock-ul sau efectul pe care acesta il are asupra sufletului nostru? Ii cunosteati personal pe acei muzicieni sau pe victime, stiati ce fel de oameni sunt? de ii numiti habauci? aveti sufletele mai negre decat carbunele.

    Imi inchei aici pledoaria stiind ca nu o sa schimb nimic din gandirea voastra execrabila, dar pana la urma, Romania e o tara relativ libera, fiecare are dreptul la o parere si probabil, la o ploaie de insulte dupa aceasta. Aceia au murit fizic, voi sunteti morti spiritual. Dumnezeu sa-i ierte si sa va ierte si pe voi!

    PS – nu locuiesc de mult timp in Romania. Acum inteleg decizia parintilor mei de a pleca.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 2, 2015 at 7:40 am

      ortodoxa si rockerita

      Eu trebuie sa fiu pe blog la orice ora are chef rockerita sa posteze, caci altfel da din picioare?

      Nu ai aflat niciodata … Pai daca asa te informezi cand e mura in gura, cum oare te informezi in general? De aceea probabil ai o cultura precara, cam de nivel ASUR.

      Sunt barbat si ascultam rock pe vremea cand tu sigur nici nu erai nascuta. Si multe altele faceam. Coperta cartii mele e in dreapta blogului. Chiar sa n-o fi vazut? Iata si link-ul:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/02/a-aparut-cartea-%E2%80%9Eevadarea-din-inchisoarea-ingerilor-cazuti%E2%80%9D-un-amplu-interviu-luat-de-danion-vasile-autorului-blogului-saccsiv/

      Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on noiembrie 2, 2015 at 2:48 pm

      Poate ai vazut clipurile acelea cu Terrie Hall…care a suferit o laringotomie din cauza cancerului laringian….si o fata frumoasa cindva a devenit o mumie in cele din urma. Mie MI SE RUPE SUFLETUL sa vad asa ceva dar asta nu schimba cu nimic faptul ca si-a facut-o cu mina ei fumind…Iar cine imi spune „nu stii cum este sa fumezi, habar nu ai cum e dependenta..nu te poti lasa” din nou se inseala….am fost si eu fumator si m-am lasat…

      Deci..mi se rupe sufletul de tinerii aceia care au murit acolo…dar asta nu schimba cu nimic faptul ca nu aveau ce cauta acolo.

      Apreciat de 1 persoană

  46. 0xana25 said, on noiembrie 2, 2015 at 11:48 am

    rokerita si ortodoxa

    Nimeni nu este perfect, dar sa va repeziti la gatul celor de-o natie cu voi care au ales sa urmeze calea crestina si care nu au cum sa spuna ca se bucura! Nu au cum pentru ca e o durere fara margini sa vezi parinti ingropand ce aveau mai scump, dar spun adevarul adevarat! Ca nu e bine sa invocam si sa chemam in viata noastra decat pe Cel care ne este Creator si indrumator, cel care este dragoste si lumina! Asta pune unora sare pe rana! Nimeni nu are nimic cu absolut nici unul dintre cei afectati iar tu, draga mea! Dumnezeu fie cu tine, nu poti alatura ca fiind deopotriva rokerita si ortodoxa!
    Dn acest motiv, pe care trebiie sa-l cunosti daca te declari crestina!

    „Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona. ”
    Luca 16-13

    Apreciază

  47. Radu said, on noiembrie 2, 2015 at 2:01 pm

    La inceput cand am vazut stirea la tv m-am gandit ca e un atac terorist sau ceva.

    Dumnezeu sa ii ierte asa cum au fost ei ! Cei mai multi din ignoranta si prostie asculta muzica aia si se duc in locurile alea. Putini sunt cei care fac lucrurile astea intentionat cu buna stiinta.
    Cei care au dat avizele de functionare si patronii merita inchisoare pe viata pentru asa ceva.
    Din ce am inteles era vorba de niste artificii, cel mai ieftin material burete pentru antifonare, o singura iesire etc

    Au mai fost evenimente cu astfel de muzica negativa oculta dar asa ceva tot nu s-a intamplat.

    Poate fi interpretat ca o pedeapsa a lui Dumnezeu dar si ca semn de neglijenta,ignoranta si lacomie sau coruptie.

    Nu vreau sa ma gandesc cum e sa fii in pielea parintilor,fratilor sau iubitilor celor raniti sau decedati.

    Poate va fi un semnal pentru toti tinerii din Romania sa o mai rareasca cu mersul la cluburi si sa faca lucruri mai folositoare pentru viata lor pamanteasca si sufletul lor.

    Dumnezeu sa ii ierte!

    Apreciază

    • Marian Tudorel Lazar said, on noiembrie 6, 2015 at 8:14 pm

      Sa ma ierti, dar cat de orb la minte trebuie sa fii ca sa crezi ca un burete, oricat de neignifugat, poate arde in 30 de secunde (!!!) pe o distanta de zeci de metri?! Nu te mai lasa manipulat de cei care vor sa gandeasca pentru tine. Gandeste cu ce ai in dotare!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.