SACCSIV – blog ortodox

CA LA SLUGOI: De Ziua Armatei s-a cantat intai Imnul SUA si apoi Imnul Romaniei

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 26, 2015

   Iata ce putem citi la Arad: De ziua Armatei Române s-a intonat imnul SUA înaintea celui al României de pe Active News:

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României, în care sunt celebraţi eroii, dar se promovează şi structurile militare actuale.
La festivitățile care au avut loc la Arad, acolo unde a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, organizatorii au decis ca primul imn intonat de Ziua Armatei Române să fie cel al SUA, iar apoi cel al țării noastre, deoarece  la eveniment au participat şi 100 de miliari americani prezenţi în România pentru efectuarea unor exerciţii comune cu armata noastră.
În comunicatul remis inițial de organizatori nu era specificat faptul că soldații americani vor participa la evenimentul desfășurat la Arad.
Iată programul manifestărilor anunțate inițial de organizatori:
„Manifestările vor începe de la orele 10.30 la Monumentul Eroilor de la Păuliș iar de la 11.30 ceremoniile se vor desfășura la Monumentul Ostașului Român din Piața Avram Iancu, din municipiul Arad după următorul program:
11.30-11.45 – Întâlnirea oficialităților
11.45-11.55 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului de către Garda de Onoare, intonarea imnului național al SUA și al României
11.55-12.10 – Alocuțiuni
12.10-12.15 – Oficierea serviciului religios
12.15-12.17 – Rostirea jurământului vechi de către membrii asociației Tradiția Militară
12.17-12.27 – Depunerea coroanelor și jerbelor de flori
12.27-12.32 – Exercițiu de îndemânare de tipul Drill Team
12.32-12.37 – Defilarea Gărzii de Onoare
Și tot în municipiul Arad, între orele 9.00 și 14.00, pe platoul din fața Palatului Adminsitrativ va avea loc o demonstrație statică de tehnică militară română și americană iar între orele 13.00 și 14.00 va avea loc un concert al fanfarei Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” și al fanfarei USAREUR.”

Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a reliefat rolul și stima de care se bucură Armata în societatea românească dar a subliniat și modul în care armata României își îndeplinește misiunile de colaborare internațională în cadrul parteneriatului euro-atlantic.

Comentariu saccsiv:

   Stirea e confirmata si de ARAD ONLINE:

Iohannis, la Arad, de Ziua Armatei

 

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. klauss said, on Octombrie 26, 2015 at 8:24 am

  Strainii stiu demult ce prosti sunt in fruntea Romaniei, iar prostia si slugarnicia sunt mama si fiica . Nici in Africa nu gasesti prosti… cu grad ca la romani. Rad si triburile de noi, slugoii fatarnici si lasi ale Americii si Occidentului. Am spus slogoi, nu slugi fiindca… „Este o mare diferenţă între slugă şi slugoi. Să fii slugă nu e ruşinos: munceşti la stăpân şi-ţi câştigi pâinea cinstit. Să fii slugoi e însă josnic: slugoiul manifestă o supunere josnică, oarbă, excesivă, este totdeauna umil, servil, este lipsit de demnitate şi de principii, îşi oferă serviciile şi fără să-i fie cerute, ba o face cu un nemăsurat exces de zel, este o unealtă necondiţionată a răului în mâinile stăpânului” (George Budoi). http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1725:slugile-vest-europene-tarile-dezvoltate-ale-ue-accepta-sa-fie-calcate-in-picioare-si-sa-renunte-la-suverantitate-pe-considerentul-ca-sint-member-nato-liderii-romani-nu-intra-in-calcul-pentru-ca-ei-sint-slugile-slugilor-&catid=1:latest-news&Itemid=50 .

  Apreciază

 2. danielvla said, on Octombrie 26, 2015 at 11:50 am

  Intr-o tara cu oameni normali la cap si cu demnitate, ar fi trebuit sa i se ceara demisia lui Klaus Iohannis, acestei papusi dirijate prin telecomanda din afara.

  Apreciază

  • Radu said, on Octombrie 26, 2015 at 5:20 pm

   Intr-o tara normala el nu castiga alegerile si nici ponta.
   In primul rand ca habar nu are sa vorbeasca pana spune ceva te ia somnul.

   Cred ca a fost un profesor slab de fizica daca chiar a profesat si nu a fost aia o fatada pentru alte activitati.

   In toate tarile mai rasarite castiga alegerile cel care convinge publicul un discurs elevat inaltator ceva care sa fie inspirational sa vrei sa faci ceva mai bine sa fii mai bun.

   Apreciază

  • nikodim said, on Octombrie 26, 2015 at 6:51 pm

   Intr-o Tara cu oameni care au demnitate, nu s-ar fi dus nimeni la niste alegeri electorale unde TOTI candidatii sunt niste trepadusi si cozi de topor de cea mai joasa calitate morala.

   Apreciază

 3. JE said, on Octombrie 26, 2015 at 2:11 pm

  INTERMARIUM.

  Ascultaţi cu atenţie ce are de spus Friedman pentru a înţelege cu adevărat cam care sunt realităţile lumii în care trăim. In acest fel veti afla si care este rolul Romaniei si jocul in care trebuie sa joace fortat si dupa cum dicteaza altii:

  Un articol pentru completarea declaratiilor din videoul de mai sus:
  – Doctrina Intermarium
  http://www.thinkagain.ro/doctrina-intermarium/

  De citit: George Friedman – The Next 100 Years. A Forecast for the 21st Century (2009)
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Next_100_Years
  download:
  http://www.fileshare.ro/e31996767

  Apreciază

 4. Radu said, on Octombrie 26, 2015 at 5:17 pm

  Cred ca la fotbal la meciurile din campionatul mondial se face la fel dar nu sunt sigur cand.
  Cred ca atunci cand se joaca pe terenul echipei tale ca semn de politete se intoneaza mai intai imnul echipei „oaspete” si apoi a gazdei.

  Oricum chiar si asa e destul de discutabil in fotbal acolo e un sport ceva inofensiv.

  Nu cred ca se suparau americanii daca intonau mai intai imnul nostru asta e parerea mea dar asta ca sa vedem ca unii sunt mai catolici decat papa sa dea bine in fata „sefului” cum era si pe vremea lui dej si ceasca.
  De sus se zicea ceva si pana ajungea la omul simplu se mai adauga pe parcurs din burta.

  POLITICIENII NOSTRI OAMENII LOR

  Apreciază

 5. un plebeu said, on Octombrie 26, 2015 at 10:55 pm

  Legea 74/1994 spune la art 14 ca la activitati cu caracter international se canta inainte imnul oaspetilor! Dar 25 octombrie parca nu e manifestare interntionala! Si de fata mai erau si alti oaspeti! Atasati militari ai altor state!Cantam pentru fiecare? Americanii nu crec ca s-ar fi suparat! Dar am vrut noi sa le pupam papucii precum o faceau fanariotii la sultan! Cred ca cineva merita niste acuze in justitie! Iar domnul Johannis oprobiul nostru!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: