SACCSIV – blog ortodox

Ce i-a traznit prin cap unei tiganci sa faca: A BOTEZAT DE MAI MULTE ORI COPILUL, ca sa aiba mai multi nasi, pe la care sa treaca mai apoi periodic …

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 20, 2015

Istoria asta mi-a spus-o, cu tristete, un parinte drag.

Nasii erau evident din biserici diferite si habar nu aveau nici ei si nici preotii parohiilor respective ca acel nefericit copil era deja botezat de mai multe ori. Ziceau si ei, ca tot romanul milos, ca fac o treaba crestineasca. Si fiind nasi, desigur ca se straduiau periodic sa dea, dupa puterile fiecaruia, bani si ce mai puteau ei, pentru puradel.

Dar dupa o vreme s-a aflat. Si vai cata tulburare s-a iscat. Ca se framantau crestinii si preotii si cautau prin Sfintele Canoane sa vada ce si cat au gresit si cum s-o scoata la capat. Nu le era ca i-au dat tigancii bani, caci pana la urma tot milostenie se cheama, ci ca au botezat un copil deja botezat multiplu.

 

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sorin G said, on Octombrie 20, 2015 at 1:30 pm

  vina nu este a preotilor si nici a nasilor ca nau de unde sa stie cate botezuri a avut,ce idei le mai trec prin cap la uni.Nici in 1000 de ani nu miar fi trecut prin cap asa ceva.Stiu ca prin zonele bistritei se pun mai multe perechi de nasi,cea ce bine inteles ca e fals dar se pun la un singur botez nu la 50

  Apreciat de 1 persoană

  • botaceala said, on Octombrie 20, 2015 at 5:14 pm

   Mai nou,de cativa ani,se pun mai multe perechi de nasi,dar la nunti,ceea ce mi se pare o prostie,candva era doar o pereche de nasi,ceea ce e CORECT ,asa se facea” odata”,si cred ca asa e corect!!!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Mirela said, on Octombrie 21, 2015 at 7:17 pm

    Practica năşitului multiplu este foarte riscantă dpdv. duhovnicesc, mai ales când naşii sunt din acelaşi sat (unii îşi pun şi câte 10 perechi). Pericolul cel mai mare constă în faptul că oamenii devin rude spirituale şi, astfel, apar interdicţii canonice în ceea ce priveşte căsătoriile rudelor lor unii cu alţii.
    Când într-o localitate se pun atâtea perechi de naşi, mai toţi localnicii devin rude. Cine mai poate urmări fără greşeală respectarea gradului de rudenie canonic, atunci când se pune problema căsătoriei copiilor lor, de exemplu? Cine mai ştie cine cu cine e rudă şi de ce grad?

    Apreciat de 1 persoană

  • Irina said, on Octombrie 23, 2015 at 1:17 pm

   Cred ca nu este un caz singula, majoritatea tiganilor fac asa. De obicei au aceeasi placa, ca au fost in Occident si ca au fost boitezatia colo catolica sau in alta confesiune si ca vor acum sa boteze copilul ortodox. In acest sens Dumnezeu stie daca spun sau nu adevarul, e pacatul lor.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Gabriel M. said, on Octombrie 20, 2015 at 3:00 pm

  Exact asta am patit si eu. Duhovnicul meu m-a linistit si a spus ca botezul devine invalid. nu se mai coboara a doua oara Harul Duhului Sfant. Botezul repetat e nul. Ramane doar primul valabil iar pacatul femeii care a mintit e foarte mare. Apropos de asta copiii femeii respective au toti probleme. Unul chiar e surdomut. pacat ca sunt oameni care se joaca cu lucrurile astea.
  Si stiti care e surpriza? tipa nu e tiganca ci e romanca.

  Apreciat de 1 persoană

  • Partizanu said, on Octombrie 20, 2015 at 9:25 pm

   Iti dai seama ca la al doilea… N BOTEZ s-a adunat o ceata de DRACUSORI in capul celui care a gindit STRIMB. Nu degeaba se spune in popor ca primul gind vine de la DUMNEZEU iar al doilea de la NEcuratul.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Paul Mogosanu said, on Octombrie 20, 2015 at 4:18 pm

  Saracia,sora vitrega a lacomiei (bogatiei), este mama tuturor compromisurilor.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mirela said, on Octombrie 21, 2015 at 7:06 pm

   Eu nu cred că e vorba de sărăcie, ci de lăcomie, prostie, inconştienţă, necunoaştere a creştinismului, şmecherie/încercare de a profita la maxim şi orbire duhovnicească. Săraci sunt mulţi, dar câţi fac aşa ceva?

   Apreciat de 1 persoană

 4. lastunnegru said, on Octombrie 20, 2015 at 7:14 pm

  off topic

  Cum se plateste la un automat de dulciuri si sucuri cu un cip implantat in mana.

  Un american si-a implantat un cip NFC in mana si a dorit sa caute o cale sa poata sa poata sa plateasca ceva cu el astfel desi a avut mai multe probleme de tehnologie si de secruritate a cumparat cateva piese electronice pe care pe care le-a conectat la un automat de dulciuri si sucuri apoi a scris cateva lini de cod. Dupa acea si-a pus mana cu cipul NFC implantat in fata piesei electronice montate pe automat a selectat comada dorita iar automatul ia dat un suc.

  Nfc vending machine

  Masina automata Nfc

  Nfc implant. Vending machine at Familab

  Implant Nfc. Masina automata la Familab

  Mai multe detali aici:

  https://familab.org/2014/03/familab-vending-machine-is-now-compatible-with-any-nfc-tag-build-log/

  https://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=https://familab.org/2014/03/familab-vending-machine-is-now-compatible-with-any-nfc-tag-build-log/&prev=search

  Apreciază

 5. lastunnegru said, on Octombrie 20, 2015 at 7:20 pm

  off topic

  Scuze am uitat sa pun un clip video sus

  Nfc implant. Vending machine at Familab

  Implant Nfc. Masina automata la Familab

  Apreciază

 6. RomeoB said, on Octombrie 21, 2015 at 7:31 am

  Ungaria a anunţat recent un alt fenomen: tineri rromi se convertesc la Islam în închisori şi, pentru avantaje materiale semnificative, aleg să plece ca şi combatanţi în Siria şi Irak.

  http://www.cotidianul.ro/radicalizarea-islamica-nu-incepe-in-inchisorile-europei-ci-in-metropolele-ei-269988/

  Apreciază

 7. Arhanghelul said, on Octombrie 21, 2015 at 11:00 am

  Sa nu uitam ca europenii foloseau ca si calai … mai ales pe tigani …

  http://www.mediafax.ro/externe/detinutii-romani-expusi-riscului-recrutarii-de-catre-al-qaida-in-inchisorile-italiene-5108370

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: