SACCSIV – blog ortodox

TEHNOLOGIA PERMITE? Cei ce au cip nu mai pot crede in Dumnezeu?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 16, 2015

Recititi va rog:

EXPERIMENT STIINTIFIC: Cu magneti pe cap, crestinii nu mai cred in Dumnezeu si accepta refugiati

In general, pe anumite domenii, ceea ce apare in revistele de specialitate e doar un soi de varf al ice-bergului. Adica putem fi aproape siguri ca in anumite laboratoare au ajuns cu cercetarea mult mai departe. In cazul concret de mai sus, putem emite ipoteza ca pot deja miniaturiza totul astfel incat sa ajunga la aceleasi rezultate?

Recititi va rog acum:

Ipoteza. TRIPLETA MALEFICA: Celulare – antene GSM – HAARP

Legat de ipoteza de mai sus, putem oare emite o noua ipoteza, cum ca un oarece cip implantat in cap si ajutat fiind cumva de tripleta din al doilea articol sa ajunga la rezultatele despre care se face vorbire in primul articol? Adica pe scurtatura: un cip care sa te faca sa nu mai crezi in Dumnezeu? Sa nu te mai poti ruga?

Stim ca exista substante, pe care daca le iei “nu mai stii de tine”, cum se zice popular. Nu te mai poti aduna. Devii o leguma. De ce n-ar putea face si tehnologia acelasi lucru? Adica un cip sau ceva de genul.

Si daca acest cip sau ceva de genul va avea aceasta proprietate, se va considera oare lepadare la Judecata? Unii poate ar zice ca n-ar trebui sa fie luata de buna o lepadare ce este consecinta a efectelor unui cip ce te determina sa nu mai crezi in Dumnezeu. Ca doar daca nu mai stii de tine, se mai pune ce zici?

Dar daca vei fi intrebat: de ce ai luat cipul?

Unii poate vor raspunde ca asteptau ca atunci cand li se da cipul sa-i intrebe antihrist ceva si despre lepadare …

Dar s-ar putea sa nu-i intrebe nimeni nimic in acest sens:

666 si LEPADAREA

Consider ca-i o ipoteza ce merita studiata.

Ba mai mult, doar un cip in cap ar avea astfel de proprietati? Un efect, ce-i drept diminuat, sa-i zicem incipient, n-ar putea avea si un cip dintr-un document biometric?

 

98 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. hypercube21 said, on octombrie 16, 2015 at 1:30 pm

    Nu cred ca intrebarea reala aici este daca se poate sau nu se poate face ca cineva sa nu mai creada in Dumnezeu. Cred ca problema este: de ce se fac astfel de cercetari? Cui folosesc? Cum e posibil ca o astfel de mizerie sa fie prezentata ca o realizare a stiintei? E in primul rand o problema de etica. Din pacate, in zilele noastre putini cercetatori isi mai pun astfel de intrebari.

    Apreciază

    • Bogdan said, on octombrie 17, 2015 at 8:27 am

      Corect. La fel ca alte mizerii, care sunt prezentate drept binefaceri sau mari realizari.

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 17, 2015 at 11:49 pm

      Eu cred că, pentru luarea aminte a unora foarte încrezători în ei înşişi şi în propria inteligenţă, e corect pusă problema dacă tehnologia permite influenţarea credinţei.
      Mi-l amintesc, de pildă, pe pr.Calistrat de la Bârnova, care, cu mare aplomb şi emfază, făcea propagandă actelor cu cip, afirmând:

      „…săracele babe, mi-e aşa de milă de ele, că-s şi multe de astea de-ale noastre, cu creierul spălat: Părinte, dar dacă-mi dă card de sănătate? (Pr.) Şi ce dacă-ţi dă? Pune-l în portofel şi vezi-ţi de treaba ta! Care-i treaba? Ce treabă ai tu? Ce are ăla cu tine, te-a muşcat vreodată? Dacă vrei să fii convinsă că nu-i periculos, tine-l în borcanul cu agheazmă, dacă n-ai încredere să-l ţii în portofel! N-are nici o treabă! Ne speriem de umbre!……ne duşmănim, ne facem rău, dar noi ne temem de cardul de sănătate. Vedeţi cât de slabă este expresia credinţei ortodoxe, atunci când Duhul Sfânt nu te luminează? ………Nu ai de ce să te temi, Hristos e cu tine. Noi trebuie să fim convinşi. Că mi-a spus iarăşi – expresia unei femei simple – Dar dacă mă duc la magazin şi-mi pune pecetea pe mână? (Pr.) Şi dacă ţi-o pune, ce? Te speli cu săpun, care-I treaba? (Ea) Dar nu m-am lepădat de Hristos? (Pr.) Dar ai spus tu că te-ai lepădat de Hristos? (Ea) Nu! (Pr.) Şi atunci, cum să te lepezi?…”

      min. 2.38 https://www.youtube.com/watch?v=f47FsTpol8A Tot clipul e în acelaşi spirit.

      Părerea mea este că, pentru astfel de înaintemergători ai antihristului şi pentru cei care cred în ei (din reacţiile oamenilor, inclusiv de la final, se vede că au fost convinşi de peroraţiile „înţeleptului”), este important să ştie că cipul/pecetea antihristică nu este un simplu lucru material, ce nu poate să aibă nici o putere asupra sufletului şi credinţei, ci este o poartă larg deschisă duhurilor demonice, care primesc astfel putere de a influenţa/stăpâni omul.

      Vai de noi, cu aşa lupi/înşelaţi pe post de păstori! Şi cam de ăştia ne-au mai rămas, distrugători ai seminţei bune puse de duhovnicii adevăraţi, care au ştiut să ne avertizeze că actele biometrice sunt un pas mare spre iezerul de foc veşnic.

      Apreciază

  2. George said, on octombrie 16, 2015 at 1:57 pm

    Sfantul Paisie Aghioritul spunea ca cei care accepta de buna-voie documentele cu cip (chiar daca nu sunt obligati prin lege), e ca si cum ar accepta pecetea finala.

    Apreciază

  3. Grig said, on octombrie 16, 2015 at 2:10 pm

    Alternativa la banii de hartie: Auro, o moneda cu valoare intrinseca:
    http://24carate.ro/produs/card-1-auro/

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 17, 2015 at 11:55 pm

      Eu nu aş avea încredere în aşa ceva, nici măcar dpdv. material. Fiind plastifiat, nici măcar nu poţi testa ce material/metal e în interior. O fi aşa de greu să falsifici astfel de „monede”, când se falsifică aproape orice?

      Apreciază

  4. cristian said, on octombrie 16, 2015 at 2:23 pm

    eu stiu ca cipul implantabil este creat la o tehnologie foarte inalta care poate influenta starile fizice si psihice ale omului.si ca aceste mai are si un cod unic de tip bara-cod.

    Apreciază

  5. tataia said, on octombrie 16, 2015 at 2:35 pm

    NU cred ca prin mijloace stiintifice sau tehnice ei iti pot sterge credinta in Dumnezeu din creier…ca nici macar nu este in creier. Probabil vor avea oaresce rezultate dar nu atit de „performante” cum isi doresc ei…Probabil prin anularea functionarii unor anumite parti din creier vor „amorti” mare parte din latura emotionala a noastra…singura care de fapt ne face umani (a se vedea filmul equilibrium). Probabil omul isi va aduce aminte ca pe vremuri credea in Dumnezeu dar pur si simplu nu site de ce la moemntul actual nu il mai atrage deloc practicarea crestinismului…E ca si cum cineva era foarte pasionat de mers la pescuit si brusc aceasta pasiune moare…si se mira si el..oare de ce nu imi mai place sa merg la pescuit? Este doar parerea mea nu dati cu piatra.

    Daca vreti sa stiti si toate actele biometrice si/sau cu cip actuale (pasaport, card bancar, card de transport public) au un efect oarecum similar dar la nivel mai scazut…dar efect care nu este realizat prin mijloace tehnice ci este vorba de cu totul altceva…Cel care a luat actul respectiv a facut-o in deplina cunostinta de cauza….stia ca nu este bine si totusi a facut-o. Chiar si daca este ateu nu se poate sa nu fi auzit nimic din „vorbaria” preotilor care ne indemnau sa nu le luam pentru ca a fost mult prea mare scandalul…si chiar ateu fiind nu se poate sa nu-si fi pus intrebari. De aceea omul care a luat actul stie ca a facut un compromis, ca a facut un pact cu satana (temporar zice el..doar pina expira actul). Dar in momentul in care tu ai facut un compromis in fata satanei deja citiva draci au pus stapinire pe tine..pentru ca ai facut acest gest in deplina cunostinta de cauza..si de aceea de acum inainte iti va fi si mai greu sa refuzi cele ce vor urma…nu imposibil dar mult mai greu. Cu alte cuvinte in momentul in care tu ai acceptat act cu cip esti perfect constient de faptul ca cel putin pentru moment interesul material, lumesc pentru tine a primat in fata datoriei noastre spirituale. De aici lucrurile nu o mai pot lua decit la vale precum bulgarele de zapada care rostogolindu-se devine tot mai mare…Cei care se amagesc ca vor renunta in ultima clipa la pecete….eui bine se amagesc. Prea putini o vor face. Oare nu ma numar si eu printre ei?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 16, 2015 at 2:50 pm

      tataia

      Evident ca dracii sunt o componenta esentiala in ecuatie.

      Apreciază

      • Maresalul said, on octombrie 16, 2015 at 10:01 pm

        Sacciv caut autorul si pasajul tezei conform caruia evreii au fost primii in Romania si nu-l gasesc.Stiu ca a fost unul care zicea asta.Si altul cum ca Aiud vine de la la o expresie iudaica cumva de genul adiudem sau asa ceva.Daca ma poti indruma .Multumesc

        Apreciază

    • cristi o. said, on octombrie 17, 2015 at 1:15 am

      @tataia
      Un caz real: persoana in varsta, cumsecade, cu greutati in viata, cu scoala, dusa la biserica… La inceput a inteles si n-a luat cardul de sanatate. Apoi, de frica si de gura copiiilor (intelectuali…) se duce, sta la coada pana ii vine rau si ia cardul… Incep diverse „mici” necazuri in familie, starea sanatatii mai face un pas in jos, apar neintelegeri cu o parte din copii… Incep sa se imbolnaveasca si din copii, vine mai rar la biserica desi face eforturi. Etc. Recent, i-am trimis o brosurica ce atragea atentia asupra pericolului ecumenist. Toti care n-au card, chiar si cei mai obtuzi, au priceput tot ce scria acolo. Persoana in cauza s-a fortat s-o citeasca, de mai multe ori, nu se putea concentra deloc si intr-un final, dupa ce a reusit s-o citeasca, mi-a returnat-o spunand ca n-a putut intelege absolut nimic din ce era scris! – N.B.: Aceasta persoana era obisnuita sa citeasca frecvent rugaciuni, unele chiar lungi si mergea la biserica mult mai des ca mine. Concluzia e simpla: cu cipul, codurile de bare si cardurile – vin si parazitii incornorati la pachet… De vreme ce tulbura mintea omului in asa masura ca nu-ti vine a crede ce salturi uriase fac unii de la o gandire logica la o gandire de-a-ndoaselea ori lipsita de logica…

      Apreciază

    • Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 3:34 am

      „NU cred ca prin mijloace stiintifice sau tehnice ei iti pot sterge credinta in Dumnezeu din creier…ca nici macar nu este in creier. […] Probabil omul isi va aduce aminte ca pe vremuri credea in Dumnezeu dar pur si simplu nu site de ce la moemntul actual nu il mai atrage deloc practicarea crestinismului…” Pai si nu e suficient ca sa fie lepadare?

      Apreciază

  6. energein7 said, on octombrie 16, 2015 at 2:45 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  7. energein7 said, on octombrie 16, 2015 at 2:52 pm

    O sa fie din ce in ce mai clar ca tehnologia video/smartfone/internet este icoana la care se inchina toti oamenii conform Apocalipsa 13; iar Fiara care face sa fie ucisi cei ce resping semnul nu este altceva decat un soft de inteligenta artificala, sau chiar interfata de pe smartfon care scaneaza pentru chip; Ioan a vazut tehnologia la care azi noi suntem martori si a exprimat cu limbajul din sec.I ceea ce a vazut!

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on octombrie 16, 2015 at 3:13 pm

      Sa stii ca de ceva timp in urma si eu simt exact la fel.
      Oriunde te uiti : fie un metrou plin de oameni fie la o masa la restaurant fie in statia de autobuz, toata lumea se inchina la telefoanele alea si la tablete. Si ce insemna practic sa te inchini la ceva ? inseamna sa iti jertfesti din timpul tau acelui idol pentru a-l venera sau lauda , lucru pe care ar trebui sa il facem doar pentru Dumnezeu . Lui sa ii dedicam cea mai mare parte din timpul nostru.

      Apreciază

    • stef said, on octombrie 17, 2015 at 2:15 pm

      DE vreo 2 ani este dezvoltat computerul cuantic(adiabatic) – nu mai functioneaza pe principiul bit-ului clasic cu valoare de 0 /1 ci pe un mecanism mai complex -qubit – valoarea numerica fundamentala poate fi in acelasi timp si 0 si 1 si acum se pune la punct un soft de interpretare si reglare – Procesarea nu este facuta in dimensiunea noatstra fizica ci intr-o dimensiune paralela… Multi observatori spun ca acesta va fi computerul fiarei din Apcalipsa si va controla pecetea pentru ca este de milioane de ori mai rapid la calcule de probabilitati si estimari – Un soft satanic va functiona pe acest ordinator pentru controlul asupra populatiei planetare – Acest soft va lua si decizia de eliminare a celor care nu se supun sistemului
      http://www.dwavesys.com/
      http://www.dwavesys.com/press-releases/d-wave-systems-breaks-1000-qubit-quantum-computing-barrier
      http://imageofbeast.com/tag/d-wave/
      http://imageofbeast.com/tag/adiabatic-quantum-computer/

      Apreciat de 2 persoane

      • energein7 said, on octombrie 17, 2015 at 11:41 pm

        Ioan a vazut sistemul biometric si l-a descris cu limbaj de sec. 1; avertizarea din Apocalipsa 13 este apogeul unui sistem totalitar care foloseste biometria, tehnologia video/wireless pentru a fura consintamantul unei generatii in dedicare/inchinare pentru lucifer! Apocalipsa are ca finalitate Avertizare pentru respingerea acestui sistem care va fi apogeul tehnicilor oculte de programare/control mintal; pentru cei care cred ce citesc in Apocalipsa lui Ioan, devine clar pe zi ce trece care va fi progresia biometriei ca va conbina economicul cu politicul si religiosul; pentru cei care nu cred pe Hristos, acestia vor fi capturati de propaganda social-politica-religioasa prin mass media, legislatie si religie caldicica, pentru a fi oferiti ca jertfa celui rau; asa va fi clar ca nimeni nu va fi neutru, toti care sunt ai lui Hristos vor fi dati la o parte, iar restul vor fi insemnati. In spatelele acestei scheme „dezbina si stapaneste” sta cabala cu origini in Babilon, care este o reteta pentru a obtine sclavi. Cine foloseste aceasta reteta va ajunge in iazul de foc!

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on octombrie 17, 2015 at 11:53 pm

        Stiam ca doar se lucreaza la asta . deja l-au pus in practica? poti sa imi dai o stire, un link ceva? stiu ca pt a-l pune in practica vor sa se foloseasca de tesut viu. de celule vii. in fine. nu ma mai mira nimic.,

        Apreciază

    • energein7 said, on octombrie 17, 2015 at 11:21 pm

      Am gresit Vasile, aici am pus comentariul pe care il credeam sters!

      Apreciază

  8. Gabriel M. said, on octombrie 16, 2015 at 3:28 pm

    Oameni buni. Ati observat si voi duhul asta modern de iritare si de ignorare a subiectelor pe teme religioase? E un duh ciudat pe care il regasesc la multi oameni si care pur si simplu orice i-ai spune persoanei respective si orice argumente i-ai da (istorice, teologice, moderne si stintifice etc..) nu vrea si nu vrea sa asculte daca e vorba de Hristos, sau de ortodoxie in general. Pur si simplu sunt iritati de subiectul asta.

    Daca ii spui de mahomedani sau de sectari, mai ca ii apara si ii scuza si chiar ii lauda. Dar daca le dai un exemplu din cadrul invataturii ortodoxe, imediat schimba subiectul si te ironizeaza.

    S-a dezvoltat un iz de rautate ascunsa si subconstienta in mintile lor si simti ca efectiv nu ai nici o sansa sa ii mai schimbi. Pur si simplu nu te lasa sa termini frazele cand vrei sa ii inveti .

    Uitati-va de exemplu la gesticulatiile lui Mircea Badea din filmuletul de mai jos cand Oreste (un alt ratacit.. in fine) deschide subiectul despre Dumnezeu. Uitati-va la mimica fetei si la cum respinge din start ideile cand acestea au legatura cu Dumnezeu. (a nu se intelege ca Oreste iubeste biserica Ortodoxa.. dar micrea badea e exemplu la la genul de oameni de care vorbeam mai sus.)

    Apreciază

    • Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 3:26 am

      Am observat acest duh de care vorbesti inclusiv la mine in familie, sora mea e mai interesata de Dalai Lama, Eckhart Tolle si Neale Donald Walsch decat de Noul Testament…desi merge si la Biserica din cand in cand si mai vorbeste si cu preoti ortdocsi. Eu pot sa zic ca miscarea New Age a facut ravagii printre crestinii din Romania. Ca sa nu mai zic ca intalnesc din ce in ce mai multi din categoria, ‘am credinta dar sa n-aud de Biserica’, sau ‘cred in Dumnezeu dar toate religiile au adevar in ele, cine sunt eu ca sa judec’.

      Apreciază

      • Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 3:27 am

        Defapt ce vroiam sa zic e ca daca deschid orice subiect pe teme ortodoxe, se irita sora mea imediat si imi inchide gura, nu mai vrea sa auda. S-a suparat tare pe mine cand i-am zis ca Papa e slujitorul antihristului…

        Apreciat de 1 persoană

      • Gabriel M. said, on octombrie 18, 2015 at 12:01 am

        Cunosc sentimentul. Stiu cum e sa te ia in ras prietenul sau fratele cand ii vorbesti despre Mantuitorul Hristos si despre credinta ortodoxa in care si ei au fost botezati..
        Aproape ca mi s-au cicatrizat ranile astea sufletesti. La inceput ma dureau vorbele lor dar acum nu imi mai pasa. Eu spun ce am de spus.
        Mi-am pierdut aproape toti prietenii de cand le-am vorbit despre lucrurile astea . Toti ma privesc altfel . Ma vad ca pe un inapoiat si ca pe un ciudat. Chiar si mama , sora.. e atat de trist..

        Dar ma mangaie vorbele Mantuitorului : „FERICITI VETI FI VOI CAND VA VOR OCARI SI VA VOR PRIGONI SI VOR ZICE TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA, MINTIND PENTRU MINE. BUCURATI-VA SI VA VESELITI, CA PLATA VOASTRA MULTA ESTE IN CERURI!”

        Apreciază

    • energein7 said, on octombrie 17, 2015 at 11:51 pm

      Oamenii astia sunt victimele a ceea ce se numeste conditionare/programare mintala prin massmedia; masele sunt programate prin massmedia mai puternic decat un soft….nu va mirati! Eu sunt protestant, si nu vreau sa las alte impresii, dar vad ca s-a lucrat, si se lucreaza la inocularea/dezbinarea imaginii ortodoxiei, in special, si a crestinismului in general; pentru a avansa cu planul final din Apocalipsa 13 este nevoie de o majoritate credula si dezbinata. Profilul cu care se lucreaza pe populatia tarii este ocult pentru ca sunt asaltate valori la nivelul credintei si emotiei; adica are loc un viol psihic/spiritual, de aceia Hristos va pedepsii toti violatorii!

      Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 19, 2015 at 1:34 pm

      Curaj, Gabriel! Nu ești singurul care este privit ca un ciudat. Eu însămi am probleme mari cu „mediul înconjurător”. Nici măcar nu mai pot deschide gura, că și provoc niște crize care țin aproape o săptămână întreagă. Iar în următoarea săptămână mă întreb dacă „le-a trecut”, ca să pot deschide din nou un altfel de subiect cu temă asemănătoare. Iertare, dar nu pot tace. Nu am voie să tac.
      Când mă gândesc că aceeași problemă o am chiar și cu persoane care merg foarte des la Biserică, mă furnică realmente pielea. Era să iau și bătaie în curtea Bisericii de la o astfel de creștină, pe deasupra și medic, în momentul în care îi învățam pe oameni să nu mai facă vaccinuri lor și copiilor lor. Pentru a testa persoana respectivă (dna doctor stomatolog !!) am deschis și altă dată subiecte asemănătoare ca să îi văd reacția. Bineînțeles că a reacționat imediat și foarte virulent. Am tras astfel concluzia că sunt multe persoane – asa-zis creștine – care sunt puse în mijlocul nostru, cu rolul de a face propagandă pro sau de a controla/ține sub control lupta împotriva antihriștilor. Până și prietena mea – de la grădiniță !! – care mi-a fost ca o soră ani de zile mi-a întors spatele, făcându-mă habotnică și apoi extremistă. De multe ori îmi vine să plâng, gândindu=mă la neputința de a-i trezi pe oameni. Mereu îmi spun: Doamne, măcar unul să salvez…
      Nădejdea noastră stă în Sfintele Slujbe și în rugăciuni. Stați aproape de Biserică și la timpul potrivit ne va arăta Dumnezeu prin atleții Lui ce trebuie să facem.
      Doamne ajută!

      Apreciază

  9. cosminmatiu said, on octombrie 16, 2015 at 4:17 pm

    Fac o comparatie oarecum deplasata. Noi avem de la botez Harul si Ingerul pazitor care sunt ca si un firewall si antivirus. Panoul de comanda este la noi prin faptele si pacatele noastre. In momentul in care accepti un act biometric ai deblocat niste canale de atac, pentru ca Harul se departeaza de noi si ramai fara aparare.
    Nici macar nu este nevoie ca cipul implantat sa faca ceva, este suficient si un simplu tatuaj cu 666 si Harul si ingerul vor pleca de la noi si suntem pierduti.

    Apreciază

  10. cosminmatiu said, on octombrie 16, 2015 at 4:27 pm

    Lepadarile lui Petru:

    17. Atunci, slujnica, portareasa, i-a zis lui Petru: „Nu cumva si tu esti dintre ucenicii omului acestuia?…”. El a zis: „Nu sunt”.
    Mt 26:69-70, Mc 14:66-72, Lc 22:55-57, In 18:25

    25. Iar Simon Petru statea si se incalzea. Asadar, i-au zis: „Nu cumva si tu esti dintre ucenicii lui?…”. El s’a lepadat si a zis: „Nu sunt”.
    Mt 26:34, Mt 26:71-75, Mc 14:69-72, Lc 22:58-62, In 18:17

    26. Una din slugile arhiereului, care era ruda cu cel caruia Petru ii taiase urechea, a zis: „Nu te-am vazut eu in gradina cu el?…”.
    Mt 26:34, Mt 26:51, Mt 26:71-75, Mc 14:47, Mc 14:69-72, Lc 22:49-50, Lc 22:58-62, In 18:10

    Apreciază

  11. Ciprian said, on octombrie 16, 2015 at 5:17 pm

    Mie mi-e foarte greu să cred că va fi cip. Eu nu cred că banalul ăla de cip va fi pecete, cred că va fi altceva, ori tatuaj electronic ori altceva.

    NU exclud posibilitatea de a fi cip dar mie mi-e foarte greu să cred în această variantă.

    Apreciază

  12. STOP RFID said, on octombrie 16, 2015 at 5:23 pm

    PARINTELE IUSTIN DESPRE INCHISOARE SI CANOANE

    E adevărat că părintele Cleopa nu v-a înţeles aşa de bine precum Părintele Paisie şi v-a canonisit pentru faptul că aţi făcut Liturghie în închisoare?
    Da, sigur, i-am spus de toate treburile astea, dar părintele a început să scoată dosarele de canoane. Când a auzit că în loc de epitrahil puneam un prosop, apoi a scos Pidalionul şi dă-i canoane. El nu prea a înţeles situaţia asta grea din pușcării. N-avusesem eu destule canoane în puşcărie?

    Apreciază

  13. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 6:21 pm

    1

    Eu trebuia sa traduc un material foarte lung despre despre nanoroboti medicali si posibila nanopecete de vreo cateva saptamani sau mai mult de o luna dar datorita ca m-am cam lenevit, am amanat, etc ma simt nevoit sa il pun aici un material in limba engleza tradus partial in romana si sper ca in cateva saptamani sa il traduc pe tot.

    Dar sa incepem cu ce zice parintele Justin Parvu si apoi voi raspunde si la intrebarile care le-a pus Saccsiv in acest articol.

    Parintele Iustin Parvu – cuvant despre cipuri 24.06.2009. Partea II

    Parintele Spune ca cipul ii va vindeca pe oameni de boli grele: cancer boli de ficat, … de fapt te va vindeca de toate bolile … dar te va inbolnavi cu alte 70 de boli.

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    De ce te va inbolnavi de alte zeci de boli veti vedea mai jos dupa articolul cu Ray Kruzwaile explicatia stintifica de la expertii in nanaotehnologie, nanomateriale.

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Iata ce zice Parintele Elpidie despre pecete antihristului si cum va controla ea mintea omului.

    Se va putea pregati lumea, se va putea intari pentru ceea ce va urma dupa aceea. Ceea ce va urma va fi foarte greu. Va urma multa violenta impotriva noastra, a celor ce vor sa ne transforme in niste pioni. Prin intermediul controlului alimentelor, a aerului, a apei, chiar si a gandurilor noastre si a sentimentelor noastre si a creierului nostru…si spun asta pentru ca ceea ce ne pregatesc satanistii este ceva ce nu isi poate imagina nimeni, si totusi acesti satanisti si-au imaginat si vor sti cum sa manipuleze si sa controleze mintea oamenilor. Cum ne vor controla? Si nu ma refer acum la controlul exercitat acum prin televizor sau internet, sau la controlul prin telefonul mobil… (…) ci ceea ce va veni va fi ceea ce spune si Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri. Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu inseamna nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care il va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor sti ca nu vom putea supravietui fara ele.

    Acest semn cum va fi? Aceasta pecete va fi o inventie satanica extrem de complexa, dar pe de alta parte si foarte subtila, care va functiona pe doua nivele.

    Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano-echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.

    “………Nu vor putea exista in noi ceea ce satanistii vor incerca sa ne introduca prin inselaciune, acele nano- dispozitive(n.t. primul nivel de care vorbeste parintele). Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze (n.t. nano-dispozitivele pe care vor sa le implanteze fara stirea noastra, nu pecetea).

    Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip (nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l va mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii.

    Articolul complet se gaseste la in site dusman care este pro cip – dati serch pe google si gasiti articolul

    PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 – video)

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Apreciază

  14. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 6:32 pm

    Contiunare 2

    În vreo 15 ani niște cipuri implantate pe creier ne-ar putea face atotștiutori

    Biziday | Când SF-ul flirtează cu realitatea

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Stiri/Biziday+Cand+SF-ul+flirteaza+cu+realitatea

    Vi-l amintiţi pe Neo din Matrix, nu? Cel care a înghiţit o pilulă roşie si a fost capabil să facă lucruri imposibile oamenilor de rând… Toţi cei care am văzut trilogia Matrix am zis: bun film, dar tot SF rămâne. Ei bine, evoluţia rapidă a tehnologiei şi ultimele descoperiri ale oamenilor de ştiinţă ne arată contrariul. Acum, roboţii au ajuns să substituie, în tot mai multe ţări, munca oamenilor. Fie că vorbim despre medicină, armată sau chiar servicii de curăţenie, roboţii sunt implicaţi în tot mai multe activităţi. Ne-am putea întreba ce mai urmează. Specialiştii în domeniul inteligenţei artificiale merg mai departe cu experimentele şi spun că în vreo 15 ani nişte cipuri implantate pe creier ne-ar putea face atotştiutori.
    ay Kurzweil este un expert american în domeniul inteligenţei artificiale. El spune că prin anul 2030 ne-am putea transforma în „semizei”, graţie unor nanoroboţi implantaţi în creier. Deşi sună ca o fantezie SF, Ray Kurzweil pare destul de convins când spune că vom putea trimite e-mail-uri şi poze direct către un alt creier, sau când spune că vom fi capabili să dezvoltăm emoţii pe care acum nu le putem dezvolta.

    Kurzwail susţine că extensia creierului uman către o gândire nonbionică este următorul pas în evoluţia inteligenţei artificiale. Astfel, ne vom putea dezvolta, pe lângă o gândire logică, şi inteligenţa emoţională. Desigur, mulţi specialişti avertizează că ascensiunea roboţilor riscă să ne facă mai puţini şi introducerea unui corp străin în creierul uman categoric va fi o piatră de hotar.

    „Evoluția creează structuri și modele care în timp devin mai complicate, mai creative, mai capabile de exprimarea sentimentelor la fel de complexe, precum iubirea. Pe măsură ce evoluăm, ajungem mai aproape de Dumnezeu. Evoluția e un proces spiritual. E frumusețe, iubire, creativitate și inteligență în lume și toate vin din neocortex. Așa că, dacă îl extindem, putem fi semizei”, spune Ray Kurzweil, expert în domeniul inteligenței artificiale.

    Teoria lui Ray Kurzweil este suţinută şi de fondatorul MIT Media Lab, Nicholas Negroponte. El susţine că nanoroboţii ce ar urma să fie implantaţi în creierele noastre ar putea fi viitorul educaţiei. Spre exemplu, specialistul e de părere că astfel ne-am putea încărca toate cunoştinţele de limbă franceză direct în sertarul cunoştinţelor, fără să mai fie nevoie de atâţia ani de studiu pentru învăţarea acesteia.

    James Friend, profesor de inginerie mecanică la Universitatea din San Diego e de părere că nanoboții vor fi de mare ajutor în domeniul medical. Profesorul este de părere că ne aflăm la doar câţiva ani distanţă de folosirea eficientă a acestora pentru prevenirea crizelor epileptice.

    ( multumesc comentatorului remus pentru link )

    Apreciază

    • Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 3:44 am

      „În vreo 15 ani niște cipuri implantate pe creier ne-ar putea face atotștiutori” Asta e cea mai mare amagire pentru toti necredinciosii care au impresia ca vor fi „ca Dumnezeu” cand defapt ei vor avea access la toate informatiile care exista pana in prezent, un fel de inteligenta artificiala. Pai si daca iei toate informatiile de pe internet , se cheama atotstiinta? Pai scrie undeva de unde a venit viata? Se stie care e scopul vietii? Cum ai discernamant? Care este adevarul, cine decide? Google sau creierul tau? Ca daca lasi google sa te faca atotstiutor, atunci devii un fel de leguma spalata pe creier care are impresia ca e Dumnezeu dar defapt e mai proasta decat o maimuta fara creier…

      Apreciază

      • Ecaterina said, on octombrie 19, 2015 at 1:43 pm

        Mi-a plăcut răspunsul tău, Paul. Mulțumesc.

        Apreciază

  15. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 6:35 pm

    Continuare 3

    Ray Kurzweil and Robert Freitas discuss the future of nanotechnology

    Ray Kurzweil si Robert Freitas discuta viitorul nanotechnologiei

    ( clip video tradus partial )

    Istoria nanorobotilor si nanotehnologiei, ce a fos,t ce se face si ce se va face.

    Apreciază

  16. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 6:37 pm

    Continuare 4

    Scuze am uitat traducerea la clipul video

    Ray Kurzweil and Robert Freitas discuss the future of nanotechnology

    Ray Kurzweil si Robert Freitas discuta viitorul nanotechnologiei

    ( clip video tradus partial )

    Ray Kurzweil si Robert Freitas discuta viitorul nanotechnologiei

    Numele meu este Robert Freitas si sant Coleg Cercetarot Senior la Institute for Molecular Manufacturing-Institutul de Fabricatie Moleculara (IMM). Sant un Teoretician Nanobot.

    * Coleg Cercetarot Senior, la Institute for Molecular Manufacturing-Institutul de Fabricatie Moleculara(IMM) o fundatie non-profit si lider mondial in cercetarea nanotehnologie moleculara

    * Fost cercetator de stiinta la Zyvex Corp., prima companie nanotehnologica moleculara

    * a informat NATO, Senatul SUA si agentiile militare SUA despre potentialele aplicatile nanotehnologiei moleculara

    * a publicat 33 de mentiuni in jurnalele publicatilor, 4 carti, 61 capitole la publicati si a contribuit la alte cateva carti

    * A co-editat in 1980 analiza de fezibilitate NASA a fabricilor spatiale lunare de replicare proprie

    * A publicat primul nanobot medical pe hartie intr-un jurnal biomedical

    * autor, Nanomedicina, promul text mondial despre posibile aplicati medicale a nanotehnologiei moleculare si nonorobotici medicale teoretice

    * a depus primul brevet pe mecanosinteza de diamant

    * co-fondator ” The Nanofactory Collaboration „-” Colaborarea Nanofabrici ” cu Ralph Merkle, un program de cercetare pentru a dezvolta prima nanofabrica diamantata

    CAT DE AVANSATA ESTE NANOTEHNOLOGIA ASTAZI ?

    Ray Kurzweil: Eric Drecxter a vorbit despre nano sisteme acum 20 de ani si a aratat o viziune cum nanaotehnologia ar putea sa fie. Ce progrese am facut in ultimi 20 de ani in verificarea si confirmarea teoriei de baza si deasemenea in termeni de practica actuala ? Parti din acea viziune au fost puse in practica ?

    Robert Freitas: Cred ca in ultimi 20 de ani teoriiile lui Drexter au fost confirmate la extensia Ca am putut sa le testam. Pana acum nimic din de a ce a scris despre nanosisteme nu a aratat sa fie gresit. Pe partea teoretica am progresat pe proiectarea nanaorobotica avem multe modele de nanoroboti avem multe modele de masinarii avem modele de dispozitive, ultimul a avut 25000 de atomi structura unui angrenaj mare foarte complicat. In anii 90* erau multe proiecte pentru rulmentii, angrenaje si dispozitive mici de manipulat si alte cateva parti care aveau cateva sute de atomi deci incepem sa avem o buna biblioteca de bucati ( piese ) nano adunate nu am ajuns nici macar in punctul in care sa facem integrarea in sistem a lor insa incet dar sigur punem partile la un loc pentru a face munca de proiectare. Au fost un numar de experimente unde microscoape cu forte atomice au fost folosite operati de luare si asezare de atomi individuali in mod particular atomi de hidrogen, molecule de monoixid de carbon care este doar un atom de carbon si oxigen si a fost un experiment notabil facut in 2003 este prima oara cand sinteza mecanica a fost facuta vreodata in laborator cea ce este mecanica chimica pura realizata la ( tool tip – nu stiu sa traduc ) si a fost un atom de silicon si au impins un silicon jos la un atom la suprafata si sa intepenit si l-au impins din nou cu o forta diferita si a iesit… deci stim ca avem dovada de principiu ca sinteza mecanica ar trebui sa functioneze acum atrebuie sa terminam de proiectat ( the tools tips – nu stu sa traduc) si sa le construim experimental si sa le testam.

    Ray Kurzweil: Este aceasta o idee de foie de parcurs de unde santem astazi catre chiar realizarea acestor nano fabrici ?

    Robert Freitas: Pai colegul meu Ralph Mark si cu mine am inceput ceva numit colaborarea nano fabrici si avem aproximativ doua duzine de cercetatori care participa la ea si incepem timpul sintezei mecanicanice dat scopul pe termen lung este sa lucram spre toate componentele care ai nevoie sa construiesti o nanofabrica-desktop functionala ( nanofabrica-calculator ). Noi am estimat daca avem fonduri adecvate si concentrare adecvata la obiective timpul necesar ar fi de aproximatim 16 ani pentru intreaga operatiune de dezvoltare. Eu cred ca in anii 2020 va fi decada nano fabricatiei pe calculator si ani 2030 va fi decada nanorobotilor, am putea sa vedem cativa nanoroboti venind la sfarsitul anilor 2020, eu cred ca ani 2030 vor fi implementati medical pe o cale larga si se inlatura alte forme de tehnologie medicala.

    Istoria Nanotehnologiei.

    Robert Freitas: Cred ca incepulul sublim al nanotehnologiei a fost aproximativ in 1906 cand au dovedit ca atomi exista este greu de crezut ca acum un secol in urma era dezbatere daca atomi exista si nu era inca o dovada experimentala ca intradevar exista deci stim asta de un secol. Dupa aia presupun finantarea ( the room at the bottom talk – nu inteleg ce vrea sa zica )a facut posibila pentru prima data posibilitatea sa construiasca masinari foarte foarte mici, nu era un discurs stintific serios era o discutie la masa si a fost lasata la Eric Drexler ca sa puna totul la o baza tehnica si sa puna niste numere la ele si sa stabileasca daca lucrul asta este realizabil, poti sa construiesti structuri atom cu atom si sa contruiesti masinari la scala aceia si apoi ar functiona. In anii 1980 am facut un studiu cu NASA despre fabrici care se autoreproduc singure pe luna si am lucrat la proiectarea pentru asta si ne-am uitat cum sa le facem cu tehnologie la scara micro cu lucruri care erau de marimea micronilor dar nu ne-am dandit sa mergem pana la capat cu atomi si am citi una din cartile lui Eric era una din cartile lui cele mai populare Unbonding the future-Desfacand viitorul si m-am uitat la ea si am zis wow asta este un lucru minunat dar este atat de conservator ( neexagerat ) in cartea asta dar am aflat pentru ca nu era preocupat de celelalte doua carti ale sale in special in Motoarele Creatiei unde a arat o gramada de detalii din aplicati si nano sisteme este o carte tehnica fantastica unde a aratat toate detalile tehnice si cand am vazut asta am realizat ca cele mai bune si inalte aplicati ale nanotehnologiei vor fi aplicatile medicale. Imediat am contactat Institutul … ( nu am inteles continuarea ) si am intrebat daca Eric scrie o carte despre domeniul medical ? Si ei au spus: NU, NU el face alte lucruri acum. Cred ca am sa scriu ei acea carte deci asta este cum am intrat in asta scriind un set de 3 volume cea ce o sa fie un set de 4 volume despre nano… si scriu o carte despre replicatori si deasemenea scriu o carte despre chimia sintetica dinamica. Incerc sa fac viziunea lui Eric o realitate practica de atunci au fost o gramada de avansari teoretice si avansari exerimentale conducand spre iesirea din acea tehnologie in sensul practic si scopul suprem este ca sa contruim nano-fabrici si in cele din urma nano-roboti medicali ca cu toti sa avem vietii foarte extinse.

    Cum sa construim nanoroboti. minutul 6 :23

    Apreciază

    • Ciprian said, on octombrie 16, 2015 at 7:14 pm

      Și acum, parcă încep să capete sens toate filmele și jocurile video cu zombie. Foarte interesant.

      Apreciază

  17. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 6:41 pm

    Continuare 5

    Va rog cititi

    O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor pricepe macar acum adormitii ce e cu eGuvernarea, internetul obiectelor si documentele cu cip?

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/13/o-exceptionala-profetie-din-secolul-xv-descrie-lamuritor-cum-va-fi-in-timpul-antihristului-vor-pricepe-macar-acum-adormitii-ce-e-cu-eguvernarea-internetul-obiectelor-si-documentele-cu-cip/

    Unde ni se spune ca…

    Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.

    Apreciază

    • mihai said, on octombrie 17, 2015 at 3:14 am

      Nu prietene, antihristul fiul satanei fiind ft viclean nu te va obliga, numai ca nu vei putea supravietui fara pecete si ca atare nu vei putea trai, bine poate nu e cazul tau, insa majoritatea il va primi cu ambele maini

      Apreciază

  18. Carmen said, on octombrie 16, 2015 at 10:26 pm

    apropo de cipuri…am refuzat cardul de sanatate.insa medicul de familie a spus ca ea nu i platita pt a mi elibera bilet de trimitere pe baza adeverintei..si ca de la anul ..fara card nu mi va mai da bilet. in caz ca voi mai avea nevoie.

    Apreciază

    • cca70 said, on octombrie 17, 2015 at 12:32 am

      eu i-as spune ca salariul ei e asigurat si de mine si familia mea ( in cazul ca cei din familia ta o au tot pe ea ca medic)…si ca daca nu face ea ce ii ceri va face altul( adica te muti la alt medic pe placul tau)…si nu uita esentialul :

      NOI NU AVEM NEVOIE DE MEDICI AI VEACULUI ASTA , NOI AVEM TAINA SFANTULUI MASLU

      Apreciază

      • Carmen said, on octombrie 17, 2015 at 11:04 am

        am inteles…eu ma gandeam ca asa fac si ceilalti medici de familie.ca e valabil pt toti..deci inseamna ca e un moft de al ei…n am stiut…eu deja eram cu gandul ca daca o fi..ori ii voi plati cat costa biletul de trimitere .ori voi lua inapoi cardul..
        noi suntem toti la ea si pana acum nu am avut nicio problema ..este f.de treaba…in general.insa acum nu stiu ce s a intamplat cu ea.
        eu sper sa mi ajute Dumnezeu ca la anul sa nu mai am nevoie de doctor.
        aveti dreptate insa cateodata mai apelam si la medici dar fiind cu gandul si cerand ajutorul numai Lui Dumnezeu,Maicii Domnului si Sfintilor .ca totul sa decurga bine si sa ne intoarca din nesanatate in sanatate.
        multumesc mult pt ca mi ati spus ca l as putea schimba. chiar nu ma gandeam la aceasta varianta.Doamne ajuta.

        Apreciază

    • mihai said, on octombrie 17, 2015 at 3:17 am

      Si ca atare renunta si tu la serviciile ei, pt ca pe lumea asta toti suntem de inlocuit inclusiv aceasta sluga cu nume de dr

      Apreciază

      • Carmen said, on octombrie 17, 2015 at 11:19 am

        asa voi face..in caz ca mai am nevoie sa apelez la ea.anul viitor..dar sper sa mi ajute Dumnezeu sa nu mai fie nevoie…
        multumesc mult.Doamne ajuta.

        Apreciază

    • Liliana said, on octombrie 17, 2015 at 5:27 pm

      Carmen,ar trbui sa schimbi acest medic care nu cunoaste /sau abuziv incalca legea si este si potrivnica tie.Daca ai adeverinta de asigurat ,iti faci o copie-nu e nevoie sa ai trimitere daca prezinti o copie dupa aceasta adevarinta.Iti spun din experienta.Nu te lasa intimidata de programatii sistemului.Ai putea intreba pe duhovnicul tau sau un alt parinte anti-cip din localitatea ta daca ti-ar putea recomanda un medic de familie crestin.Sanatate!

      Apreciază

  19. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 11:13 pm

    Continuare 6

    Nanomateriale din care vor fi facute nanomedicamantele si nanocipurile la dimensiuni foarte foarte mici devin toxice.

    Nanotechnology – Organic Device – Newvir 14407

    Oameni de stiinta care vor sa faca nanomedicamante si nanoroboti au o problema mare daca ei realizeaza nanomedicamante si nanoroboti mari nu sant de folos sau au functi putine iar daca le fac foarte mici in dimensiune cu tot cea ce le trebuie devin foarte toxice si pericuoase pentru om ( cauzand boli sau boli cauzatoare de moarte ) si mediu.

    https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=NIQeVvvZM4X4ywPBvK6ACQ#q=pericolul+toxicitati+nanoparticulelor+nanomaterialelor

    Subdomeniul 1.9. Toxicologie

    1.1. Definirea si prezentarea domeniului
    1.1.1. Toxicitatea nanoparticulelor si eliberarea lor in mediu
    a) Toxicitatea nanomaterialelor in organism
    Desi s-a demonstrat ca o serie de nanoparticule sunt toxice, se cunoaste foarte putin despre mecanism. Literatura stiintifica referitoare la nanotoxicologie cuprinde un numar de 800 publicatii, in general abordand efectele citotoxice ale nanomaterialelor in sisteme de culturi de celule (in vitro)1. De exemplu, o serie de lucrari recente2 trateaza despre acumularea nanoparticulelor in celule prokariotice si eukariotice precum si despre toxicitatea diferitelor tipuri de nanoparticule.Celulele plantelor , algelor si fungi au pereti celulari care constituie o bariera pentru patrunderea nanoparticulelor. Mecanismele care permit nanoparticulelor sa treaca spre peretii celulei si membranelor sunt foarte putin intelese.
    De exemplu, s-a demonstrat recent [2], ca particule exogene continand zinc si aluminiu, exercita efecte toxice asupra germinarii si cresterii radacinilor in zonele insamantate cu 6 specii de plante agricole relevante.
    Primul forum dedicat toxicitatii si determinarii riscurilor asociate cu utilizarea nanoparticulelor a avut loc in 2007, la Stockolm, Suedia. Recent, grupuri de cercetare au fost implicate in cercetari privind interactia nanoparticulelor, cum ar fi nanotuburile de carbon cu celulele.
    Totusi, s-a acordat putina atentie toxicitatii nanoparticulelor pe baza de metale grele si oxizii acestora. In incercarea de a intelege toxicitatea nanomaterialelor obtinute pe cale sintetica este necesara considerarea efectelor asupra celulelor si implicit a efectelor sistemice asupra intregului organism.
    Nanoparticulele patrund in organismul uman in primul rand prin inhalare sau prin contactul cu pielea si in al doilea rand prin injectare sau ingestie, daca nanoparticulele sunt prezente in medicamente sau mancare.
    Unul dintre efectele daunatoare ale nanoparticulelor pentru oameni a fost prezentat in 1997 de cercetatori britanici care au aratat ca nanoparticulele de dioxid de titan /oxid de zinc din ecranele solare la formarea radicalilor liberi in celulele pielii si astfel distrug ADN, ceea ce ulterior poate conduce la mutatii care ulterior produc modificari ale structurii si functiei proteinelor. Aceasta poate favoriza dezvoltarea tumorilor si cancerului.
    Agentia pentru Protectia Mediului din SUA a descoperit ca nanoparticulele de dioxid de titan prezente in ecrane solare pot provoca distrugera creierului la soareci.
    Grupul profesorului Shunho jin de la Universitatea California, San Diego, USA, a demonstrat ca in prezenta nanoparticulelor magnetice, atat timp cat sunt mai mici de 10 nm, celulele neuronale inceteaza sa raspunda la semnale chimice, si in loc de semnale traductoare, ele intra in stare latenta. Experimente la nivele de laborator au aratat ca fulerenele pot omora culturile celulare de ficat, piele si creier
    .b) Principalele cauze ale toxicitatii nanoparticulelor
    Un important aspect ce este luat in considerare in nanotoxicologie este validarea biocompatibilitatii nanoparticulelor.
    Au fost identificate trei cauze principale ale toxicitatii nanoparticulelor in contact cu celulele vii:
    datorita toxicitatii chimice a materiilor prime din care sunt fabricate;
    datorita dimensiunilor lor mici pot patrunde in membrana celulara si celula;
    datorrita formei ( de ex: nanotuburile de carbon pot patrunde usor in membrana celulara);
    modificarile suprafetei pot de asemenea afecta agregarea si aglomerarea nanoparticulelor cu efect asupra toxicitatii si comportarii in mediu.
    In conformitate cu estimarile realizate la nivelul anului 2008 numarul de produse de consum de pe piata care contin nanoparticule sau nanofibre depaseste 800 si continua sa creasca (Project on Emerging Nanotechnologies, 2008). In conformitate cu “The Nanotechnology Consumer Products Inventory”-2006, cel mai comun material mentionat in descrierea produselor a fost carbonul ( 29 produse care include fullerene si nanotuburi); argintul a fost al doilea (25 produse) urmat de dioxid de siliciu (14), dioxid de titan (8), oxid de zinc (8) oxid de ceriu (1). Productia curenta de nano TiO2 este de 5000 t/a, pentru nano Ag 500 t/a, and pentru nanotuburi de carbon 350 t/a.In SUA s-a reportat in anul 2005 o productie de dioxid de titan de aproximativ 2 milioane de tone si trecerea intregii productii de la dioxid de titan bulk la dioxid de titan nano in 20253. Datorita cresterii productiei de nanoparticule sintetice, expunerea persoanelor ocupate si publicului la nanoparticule va creste dramatic in egala masura cu eliminarea lor in mediu.

    1.1.2. Cercetarea Nanotoxicologica si politica UE
    In mod curent, validarea sigurantei nanoparticulelor sintetice a devenit o problema la nivel mondial. Cercetarea ecotoxicologica a nanoparticulelor [4] este de asemenea sprijinita si promovata prin politica stiintifica a Comisie Europene. Pe data de 7 iunie 2005, Planul de Actiune „“Nanosciences and nanotechnologies: An Action Plan for Europe 2005–2009”: a fost adoptat (EC, 2004) pentru imediata implementare a sigurantei si strategiei responsabile si integrate pentru nanostiinte si nanotehnologii. In acest document Comisia Europeana subliniaza ca cercetarea in domeniu va fi promovata pentru a furniza date cantitative despre toxicologie si ecotoxicologie cat si pentru validarea riscurilor. Comisia a lansat o consultare pe domeniul nanotoxicologie si nanoecotoxicologie ( data limita 28.02.2006, European Commission, 2006) si a cerut beneficiarilor sa identifice prioritatile si potentiale actiuni. Contributiile s-au adresat urmatoarelor domenii: cercetare si dezvoltare in nano(eco)toxicologie, generarea datelor despre toxicologie si ecotoxicologie, precum si potentialul de expunere a omului si mediului; necesitatea unei baze de datedespre toxicitate 9 date toxicologice, ecotoxicologice, epidemiologice). La in ceput, nanotehnologiile si nanomaterialele nu au fost incluse in scopul Regulamentului (EC) No. 1907/2006 (REACH) (European Parliament, 2006). Totusi, su existat discutii cu autoritatile competente REACH si subgrupul de nanomateriale despre cum s-ar putea aplica REACH la nanomateriale (CA/59/2008 rev. 1; Brussels, 16 December 2008; European Commission, 2008). Ca urmare noul Regulament al UE 1272/2008 (European Parliament, 2008) al clasificarii, ambalarii substantelor si amestecurilor care a intrat in vigoare la 20.01.2009 a anulat directivele anterioare Dangerous Substances Directive 67/548/EEC and the Dangerous Preparations Directive 1999/45/EC. Acest nou regulament urmareste principiile Sistemului Global Armonizat de Clasificare si Etichetare a Produselor Chimice. Regulamentul 1272/2008 are 1355 pages si nu contine termenii “nano” sau “nanoparticule”. Totusi, ca un principiu general, el se aplica tuturor substantelor si amestecurilor livrate pe teritoriul tarilor comunitare desi in REACH nu exista referiri specific la nanomateriale.
    REACH se ocupa cu substante in indifferent ce dimensiune, forma sau stare fizica. Ca urmare rezulta ca REACH si Regulamentul 1272/2008 cere fabricantului, importatorului si utilizatorului final sa se asigure ca nanomaterialele nu au efecte adverse asupra sanatatii oamenilor si mediului.
    La nivel european BioNanoNet- o retea de companii a initiat formarea unui centru virtual de nanotoxicology, “European Center of Nanotoxicology” care reuneste toti expertii din Austria in domeniul nanotoxicologiei si acorda ajutor in dezvoltarea metodelor standardizate.
    1.1.3. Cercetarea nanotoxicologica la nivel mondial ( un exemplu )
    La Universitatea din California s-au pus bazele unui program de cursuri intitulat “ The Nanotoxicology Research and Training Program” (Cercetarea Nanotoxicologica si Program de perfectionare) menit sa asigure dezvoltarea sigura a nanotehnologiilor si dezvoltarea unor ghiduri pentru a testa materialele la scara nano acolounde sanatatea omului si ecosistemelor poate fi afectata. Obiectivele cursurilor sunt: familiarizarea studentilor cu vocabularul uzual din Nanostiinte necesar aprecierii interactilor biologice si potentialului toxic al nanomaterialelor; aspecte privind sinteza si caracterizarea fizico-chimica a nanomaterialelor; intelegerea proprietatilor unice ale nanomaterialelor si cum pot contribui aceste proprietati la interactii biologice; corelarea proprietatilor nanomaterialelor cu potentialul lor de transport, reactivitate si toxicitate in mediul natural si in organism.

    1.1.4. Experienta si rezultate (ultimii 5 ani) pe plan national in domeniu
    Consultarea bazei de date de pe pagina de web a coordonatorului de proiect privind institutiile din Romania care abordeaza domeniul nanotoxicologiei a evidentiat urmatoarele aspecte ( cuvant cheie-toxicologie):
    1 institutie (SC METAV CD SA) are activitati cu referire strict la toxicologie, fara a preciza din ce perspectiva sunt abordate aceste aspecte: din perspectiva riscurilor (nano)materialelor sau din perspectiva mecanismelor nanomaterialelor la nivel celular;
    Exista insa si alte institutii care au proiecte care abordeaza domeniul nanomaterialelor si riscurilor legate de manipularea/utilizarea acestora( cuvinte cheie- institute, biologie moleculara):
    1. Institutul National de C&D pentru Metale Neferoase si Rare – IMNR coordoneaza proiectul “Noi concepte tehnologice privind dezvoltarea unor nanomateriale cu impact scazut asupra mediului”-TECNANOECO, PNII/2008-2011
    Proiectul se adreseaza domeniului nanomaterialelor cu referire la producerea si utilizarea acestora. Scopul proiectului consta in: sinteza nanomaterialelor oxidice prin procedee chimice (in particular sinteza hidrotermala) cu solutii de ecologizare a apelor reziduale, studiul toxicitatii nanomaterialelor din perspectiva dezvoltarii unor tehnologii si produse sigure, public acceptate; metode de valorificare superioara prin produse cu valoare adaugata mare pe baza de nanomateriale oxidice si nanomateriale naturale sau produse secundare in procese tehnologice (silicati naturali cu un continut de 70% montmorilonit din Valea Chioarului si respectiv cenusi de la termocentrale). Principalele rezultate ale proiectului sunt: dezvoltarea unor aplicatii nanotehnologice sigure; identificarea metodelor de masurare a cantitatii de nanomateriale in medii apoase, deprinderea unor metode de determinare a riscului nanomaterialelor si nu in ultimul rand realizarea unor produse cu valoare adaugata mare si integrarea activitatilor proiectului in Platformele Tehnologice Europene EUMAT si respectiv NANOMEDICINA.
    2. Institutul de cercetari Chimico-Farmaceutice are rezultate semnificative in domeniul toxicologiei
    3. Institutul National de C&D pentru Stiinte Biologice are rezultate semnificative in domeniul (nano)toxicologiei, concretizate prin participarea/coordonarea urmatoarelor proiecte:
    PN II IdeI-2008, ID-916: STUDIUL IMPACTULUI NANOPARTICULELOR ASUPRA MEDIULUI ACVATIC SI MOdeLIZAREA EFECTELOR LOR BIOLOGICE IN SCOP PREDICTIV. Scopul proiectului:
    -Punerea la punct a unui nou model celular (eritrocitul nucleat de batracian sau pesti) ca si a hematiilor umane pentru evaluarea toxi- si ecotoxicologica a nanoparticolelor „in vitro si in vivo”
    -Utilizarea citometriei in flux prin teste originale pentru urmarirea interactiei nanoporticolelor/viu in vederea intelegerii riscului potential al nanoparticolelor pentru mediu inconjurator.
    Proiect CEEX MATNANTECH 57/2006, NANOSTRUCTURI PENTRU ELIBERAREA
    CONTROLATA de PRINCIPII ACTIVE CU POTENTIAL TERAPEUTIC, Scopul proiectului: testarea nanostructurilor preparate in sisteme de culturi celulare si analiza enzimatica.
    4. Institutul de Cercetari Interdiciplinare in BIO-NANO-STIINTE-ICI-BNS:
    Institutul are rezultate semnificative in domeniul bio-nanomaterialelor ( proiecte CNCSIS_IDEI, Parteneriate PNII), dar este dificil de apreciat daca cercetarile efectuate in cadrul acestor proiecte abordeaza si aspecte nanotoxicologice, asa cum sunt definite in literatura de specialitate.
    5.INCDFLPR are un numar semnificativ de proiecte in domeniul nanomedicinei, dar din titlul si rezumatul proiectului nu se poate afirma cu certitudine ca domeniul nanotoxicologiei este abordat.

    1.2. Resurse
    a). Organizatii si colective (deja cu rezultate in domeniu, cu potential pentru dezvoltare si/sau utilizare in domeniu):
    La nivel national, pe baza consultarii bazei de date de pe pagina de web a coordonatorului consortiului se pot evidentia un numar mic de organizatii si colective (institute de C&D, institute ale Academiei, universitati) – 5 – cu preocupari in domeniul (nano) toxicologiei. 10 organizatii si colective au afirmat ca au potential ( resurse umane si infrastructura) pentru abordarea domeniului complex al toxicologiei.
    b). Resurse umane: chimisti si ingineri chimisti, fizicieni, biochimisti, biologi, matematicieni, electronisti, stiinta materialelor cu expertiza in domeniile lor de activitate si inalt calificati. Totusi, se poate remarca numarul foarte mic de tineri un aspect valabil si pentru alte domenii.
    c) Infrastructura: in general infrastructura cuprinde echipamente noi, performante, cele mai multe achizitionate in ultimii 5 ani. Totusi, este dificil de apreciat daca toate echipamentele sunt dedicate abordarii acestui domeniu complex al (nano)toxicologiei.
    d) Parteneriate:
    – nationale: universitati, institute nationale de cercetare-dezvoltare, firme
    – internationale (proiecte FP7, actiuni COST, cooperari bilaterale,etc): nu s-au identificat in domeniul nanotoxicologiei, ci in domenii mult mai generale legate de sinteza nanomaterialelor si aplicatiile acestora.
    e) Brevete: nu s-a identificat nici un brevet dedicat nanotoxicologiei. Un numar relativ mic de brevete in domeniul nanomedicinei sau aplicatiilor nano.

    1.3. Publicatii4
    1.3.1. La nivel international
    Intelegerea toxicitatii nanomaterialelor si a produselor nano este deosebit de importanta pentru sanatatea oamenilor si mediului, siguranta si pentru acceptarea de catre public. Literatura stiintifica este o sursa primara de informatie despre toxicitatea nanomaterialelor si astfel joaca un rol in dialogul emergent despre siguranta produselor nano.
    Comparativ cu anul 2000 numarul de publicatii referitoare la nanomateriale si toxicitatea lor a crescut cu aproximativ 600% in 2007. 900 de articole in 58 de publicatii au fost identificate5. Articolele sunt dispersate pe domeniul chimiei, biologiei, fizicii si domeniilor ingineresti. S-a facut o analiza pe tari. SUA au cel mai mare numar de publicatii in domeniul nanotoxicologiei (550), urmata de China, Germania, Marea Britanie si Japonia. Aceasta diversitate a locului unde se desfasoara cercetarea, impreuna cu natura interdisciplinara a domeniului nanotehnologiei, poate fi una dintre explicatiile pentru abordarile variate si lipsa metodelor standardizate pentru studiul toxicitatii nanomaterialelor. Analiza articolelor pe tari de origine a evidentiat ca in domeniul nanotoxicologiei Romania a publicat 10 articole la egalitate cu Polonia[5]. Sunt prezentate in Anexa 1 publicatiile la nivel international selectate prin accesarea „Web of science”

    1.3.2. La nivel national
    Consultarea bazei de date de pe pagina de web a coordonatorului consortiului a evidentiat un numar de 3 articole in ultimii 3 ani cu referire stricta la nanotoxicologii, participarea la 2 conferinte internationale. In Anexa 2 sunt prezentate publicatiile la nivel national selectateprin consultarea WE of Science.
    Obervatie privind consultarea bazei de date Web of Science: selectia toxicologie fara biocompatibilitate, si numai „nanotoxicologie” este oarecum neadecvata, deoarece autorii n-au utilizat in mod constant termenul de nanotoxicologie, ci au raportat ” teste toxicologice”, evaluarea biocompatibilitatii si alte formule.
    Trebuie subliniat ca accentul investigatiilor se deplaseaza in prezent de la nivelul „clasic” – evaluarea toxicitatii (sau, in alte formulari pe langa subiect, efectelor adverse, pericolelor ppentru sanatate) catre identificarea timpurie a riscurilor pentru sanantate (toxicologie predictiva) si proiectarea sistemelor nano orientata catre maximizarea sigurantei (safety design), motivatia fiind eliminarea timpurie a materialelor pentru care se prezice/determina un nivel inalt de toxicitate inca din etapele initiale ale cercetarii.

    1.4. Propuneri strategice
    1.4.1. Propuneri privind abordarea activitatilor subgrupului de lucru 1.9. in continuare
    a) rafinarea bazei de date si realizarea unui chestionar cat mai specific domeniilor.
    De exemplu:
    daca universitatile au in programa cursuri dedicate nanotoxicologiei,
    furnizarea unor liste cu publicatii in aria sanatatii umane si mediului cu referire la nanotoxicologie cu evidentierea domeniului de cercetare care le-a generat,
    ce tipuri de (nano)materiale si cai de expunere au fost cercetate si care nu au fost abordate,
    ce etapa din ciclul de viata al nanomaterialelor a fost abordat in cercetarea toxicologica
    colaborari internationale strict legate de nanotoxicologie
    furnizarea unei liste cu infrastructura dedicata domeniului nanotoxicologiei sau care poate fi utilizata in anumite etape din cercetarea (nano)toxicologica.
    b) abordarea domeniului nanotoxicologiei in stransa corelatie cu GL5-Dezvoltarea responsabila a nanotehnologiilor
    c) stabilirea legaturii si interactiunii cu BioNanoNet- retea de companii care a initiat formarea unui centru virtual de nanotoxicology, “European Center of Nanotoxicology” prin punctul de contact din Romania-P9 IMNR.

    1.4.2. Propuneri strategice preliminare
    – daca toxicologia chimicalelor care nu sunt nano beneficiaza de protocoale bine definite, nanotoxicologia este mult mai complicata, iar aceste protocoale nu pot fi folosite. Nanotoxicologia are nevoie de noi protocoale standardizate. In consecinta o prima directie strategica elaborarea de metode/protocoale standardizate pentru nanotoxicologie.
    – analiza procedeelor de sinteza si procesare a nanomaterialelor din perspectiva nanotoxicologiei/nanoriscurilor.
    – caracterizarea expunerii omului cu referire la natura fizico-chimica, starea de agregrare si concentratie ( numar, masa, suprafata specifica) la nanomaterialele procesate si efectuarea de teste in vivo pe animale si in vitro ( inainte de a le introduce pe piata in diverse aplicatii).

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    The toxicology of nanoparticles

    Toxicitatea nanoparticulelor

    Apreciază

  20. lastunnegru said, on octombrie 16, 2015 at 11:28 pm

    TEHNOLOGIA PERMITE? Cei ce au cip nu mai pot crede in Dumnezeu?

    Eu cred ca poate fi facut si asa ceva dar mai dureaza pana au toate informatile necesare despre corpul uman si despre creierul uman.

    In clipul Ray Kurzweil and Robert Freitas discuss the future of nanotechnology

    Ray Kurzweil si Robert Freitas discuta viitorul nanotechnologiei

    Ray Kurzweil intreaba de mai ori despre cum poate fi evitat pericolul ca oameni cu intenti criminale sau rele sa acceseze acei nanoroboti implantati oamenilor si sa le faca rau oamenilor chiar sa ii controleze. Robert Freitas raspunde cu niste rezolvari tehnice dar mai mult cu hai ca vor trebui facute legi pentru ca sa nu ai voi sa hackuieste nanoroboti cuiva si sa preluezi controlul sau sa sa ii fac rau la cineva prin ei.

    Apreciază

  21. ultimul mohican said, on octombrie 17, 2015 at 12:37 am

    Am citit demult o carte a regelui horrorului Stephen King, „Cell”, Mobilul, in care e vorba despre cum celularele si antenele GSM transforma oamenii intr-un fel de animale decerebrate. Nu e doar imaginatia autorului, ce consideram pe vremuri o carte SF, acum imi pare un punct de vedere avizat.

    Apreciază

  22. Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 3:14 am

    Logica psihopato-feminista: Partenera trebuie sa spuna „DA” la fiecare 10 minute altfel este viol, sunt invatati copii de clasa a 10-a in California… http://www.thecollegefix.com/post/24651/

    Apreciază

  23. o oarecare said, on octombrie 17, 2015 at 11:07 am

    Am aflat ca parintele Irineu Curtescu nu se simte bine dupa operatie. Nici Sfintia-Sa nu era de acord cu cipul. Doamnei, Iisuse Hristoase, ai milă de el și ajută-l sa se intoarca sănătos la păstoriții lui. Amin.

    Apreciază

  24. hilohi bogdan said, on octombrie 17, 2015 at 11:46 am

    m-am gândit la fenomenul „Piteşti”…acolo era un regim de exterminare dar nu oricum.Mortificarea organismului trebuia să contribuie la distrugerea sufletească de aia nu te lăsau să mori decât când vroiau ei.Cam aşa ceva se întâmplă şi acum..

    Apreciază

  25. hilohi bogdan said, on octombrie 17, 2015 at 11:54 am

    e clar că toate lucrările acestea vin dela diavol şi oamenii lui care din păcate sunt din ce în ce mai mulţi şi în posturi mari dar şi mai mulţi în marea masă.oamenii nu vor mai putea trăi liniştiţi nicăieri pe acest pământ închisoare..

    Apreciază

  26. STOP RFID said, on octombrie 17, 2015 at 1:01 pm

    Cea mai mare minune era sa-i zica lui Banicioiu CA CArdul de sanatate e o mizerie si cine il primeste este dat ANATEMEI de Biserica.

    http://www.televiziunea-medicala.ro/mitropolitul-banatului-a-facut-o-minune-la-timisoara-sub-ochii-a-sute-de-oameni/

    Apreciază

  27. tanase said, on octombrie 17, 2015 at 2:38 pm

    Off-topic: http://www.social-media-romania.eu/mitropolitul-banatului-discurs-impresionant-despre-refugiati/

    Eu cred ca IPS I. Salajean ori este naiv, ori este rau intentionat. Printre altele zice cam asa; „…Pentru că sunt reprezentanţi ONU, propun ca în taberele acestea din Turcia, Iordania, Siria, oamenii acolo stau cu lunile, cu anii, să li se prezinte cât mai mult STAREA economică, STAREA culturală, RELIGIOASA a ţărilor spre care doresc să se îndrepte. Să li se spună că Europa este un CONTINENT CRESTIN şi SA CUNOASCA elemente minimale ale religiei creştine, şi cunoscând şi elementul acesta religios al lumii creştin-europene ei SA HOTARASCA DACA dacă ar putea să convieţuiască alături de asemenea comunităţi creştine”.

    Saracul IPS nu realizeza faptul ca pe nimeni nu intereseaza sa-i informeze pe imigranti, ci mai degraba acestia sunt manati ca vitele si li se spun lucruri incurajatoare pentru a-i determina sa plece in Europa. Ca scopul venirii imigrantilor, in mare parte este cu totul altul, cel de a crea haos si dezechilibre sociale si economice si religioase statelor din Europa.

    E interesant cum atat reprezentantii guvernului tradator, ONG-urile sorosiste si BOR-ul prin reprezentantii sai de frunte, CANTA ACEEASI „MUZICA”, e o coordonare perfecta intre ei de parca ar fi cu totii O MARE FAMILIE! Cumplit!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 17, 2015 at 5:38 pm

      tanase

      unde lipeste harul Duhului Sfant nici hirotonia unui celric NU il scuteste de INSELARI si SMINTELI. Dracul e paroh in mintile astora, degeaba poarta mitre si carje cu cruci si alte zorzoane daca nu au pe Duhul Sfant care sa-i invete, sa-i lumineze . Si JALE acestia ORBI si paralitici duhovniceste carmuiesc Turma Lui Hristos. Catre CE? Catre groapa dupa cuvantul Scripturii „daca orb pe orb se calauzesc vor cadea amandoi in groapa”. Care groapa? A IADULUI VESNIC !!!!
      De aceea sa nu ne miram cand, ca „din intamlare” CURAND vor urma toti fericiti si armonios organizati acelasi „domn” =anticrist in locul Lui Hristos !
      Cine nu decshide AZI ochii sa inteleaga PE CINE trebuie sa urmeze, maine va linge laba lui anticrist fericit cu „invatatorii” lui cu tot ! Nu va luati dupa mitre si zorzoane , scliviseli si renume fals….oamenii inselati vor alerga sa se povaituiasca de catre alti inselati ca si ei, caci duhurile asemanatoare se aduna si se sustin.
      Este vremea de pe urma cand se intrec inre ei in iscusite „Talcuri” si „justificari” la cipuri sau analoagele lor si la orice APOSTAZIE, isi fac curaj unii la altii: lasa ma ca cipul ala nu poate nimic, doar e si el un obiect , eu am suflet, de arca sufletul e SINGUR fara trup la ei prea(ne)duhovnicestii, luam cipu’ si toate alea nanociparie sau ce va fi fiind ea, ca am citit eu o carte „stiintifica” unde zicea ca nu poate cipu’ sa/ti ia credinta. de parca credinta aia se manifesta in om INDEPENDENT ABSOLUT de trup, de parca omul ar fi duh pur si chiar si asa ar gresi daca ar lua un obiect afierosit diavolului,macar ca acel obiect NU ar putea fiziic sa/l controleze, … ei care daca ar bea un pahar de alcool injura si pe Dumnezeu si se cred apoi si „nevinovati” ca nu ei au hulit „evlaviosii” „nevinovatii” ci alcoolul i-a impins…d’apoi cipul !….eeee, e PREA lung sa lamurim ….oamenii NU VOR sa se semreasca ca sa inteleaga viclenia; MULTI Sfinti si parinti vechi si contemporani i-au invatat si avertizat si ei ii considera „extremisti” si „apocaliptici” ….

      frate e vremea de pe urma… am obosit sa lamuresc orbi si surzi care nu vor sau nu mai pot sa auda si sa se lumineze. E vremea lui „scapa cine poate”, si va scapa DOAR cel cu inima fara viclesug si fara inselare, pe acela il va invata Duhul Sfant ceea ce oamenii lumii aceasta cazute nu pot sa priceapa si sa primeasca…
      Dumnezeu sa te mantuiasca frate !

      Apreciat de 1 persoană

      • tanase said, on octombrie 17, 2015 at 11:30 pm

        Multumesc, Bunul Dumnezeu sa te aibe in paza si mantuire sa-ti daruiasca frate!
        Sa stii ca am inceput sa am si eu aceeasi senzatie de oboseala de cand ma tot straduiesc, cu slabele mele puteri, sa trezesc pe unii oameni atunci cand am acest prilej. Se stie ca atunci cand ai posibilitatea sa faci un bine si nu-l faci, e mare pacat. Cand vad cate un „intelept” care cum deschide gura imprastie numai rele din cugetarea inimii, incerc sa-l temperez, sa-i explic astfel; daca omul mosteneste erori de gandire de la parinti, prieteni, scoala, viata de zi cu zi, etc si nu-l intereseaza decat propria persoana, e fara preocupare catre studiu, nu e credincios, nu doreste sa fie mai bun, atunci gandirea lui nu se abate de la erori. Am dat margaritare la porci si s-au intors impotriva mea sa ma sfasie. Oricum cine are urechi de „auzit”, acela aude, iar restul nu se vor putea dezvinovati.
        La sfarsitul vremurilor „din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci”, posibilitatea convietuirii cu oamenii ce tot mai mult se vor salbatici, va fi nula, indiferent ca sunt rude, prieteni sau cunostinte.
        Si ai dreptate cand spui ca „unde lipeste harul Duhului Sfant nici hirotonia unui cleric NU il scuteste de INSELARI si SMINTELI”. Parintele Amfilohie Branz a intrebat un episcop „Prea-sfinţia voastră sunteţi mason?”. Iar episcopul, lăsând la o parte orice menajamente i-a răspuns: „Băi băiatule, tu nu ştii ce e asta, ia cel mai mare mason şi îmbracă-l în veşmintele arhiereşti şi se topeşte tot răul din el”. Iata ce gandire poate sa aiba un episcop!

        In parohiile din diaspora sunt trimise „pastorale” catre preotii slujitori, ce au acelasi subiect al acceptarii emigrantilor in Romania. Iata cum se „lucreaza” la constiinta neamului.

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

  28. Ionut said, on octombrie 17, 2015 at 3:08 pm

    Off-topic:

    Astia oameni cu demnitate:

    m.gandul.info/international/un-profesor-de-la-universitatea-princeton-a-pus-pe-jar-polonia-polonezii-au-ucis-mai-multi-evrei-decat-nazistii-14848693

    Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 19, 2015 at 3:08 pm

      Toate războaiele mondiale au fost doar lupte între triburile de jidovi. Nimic altceva. Și nu m-ar mira afirmația acestui profesor, din moment ce Polonia, ca popor, este un amestec foarte ciudat între triburile barbare cazace și mongole, și ulterior amestecul a ceea ce a rezultat cu triburile jidovești. Asta este Polonia de astăzi. Punctul meu de vedere. Am stat de vorbă cu polonezi și cei mai mulți sunt foarte răi și răzbunători. La o întâlnire culturală amicală între români, ruși, polonezi și ucraineni, polonezii au fost foarte gălăgioși, reprosându-ne (tuturor reprezentanților țărilor) că nu vrem să le învățăm limba, obiceiurile și istoria. Că nu le citim cărțile, că nu le ascultăm muzica. Foarte „amical”. Apoi, am discutat cu o româncă stabilită în Cehia și căsătorită cu un rus, care mi-a zis foarte clar: polonezii sunt cei mai răi dintre europeni. Iar Polonia este locuită în mare parte de jidovi. Pe locul 2 în capul răutăților sunt ucrainenii care au și ei o ură feroce pe români.

      Apreciază

    • georgegr said, on octombrie 18, 2015 at 7:58 pm

      Victoras baga tare material in stilu-i caracteristic mincinos si denigrator

      Apreciază

  29. lastunnegru said, on octombrie 17, 2015 at 6:38 pm

    NU VA IMPLANTATI MICROCIPURI IN VOI

    Petrecerile cu implantari RFID in mana se inmultesc si ajung si in Franta.

    Petrecerile cu implantari RFID in mana se inmultesc in SUedia inde deja cateva sute de oameni si-au implantat cipuri RFID sau NFC in mana datorita lui Hannes Sjoblad Ambassador pentru Universitatea Singularitati in Suedia, Foundator al comunitati de biohakeri din Suedia BioNyfiken, Presedinte al Människa+ asociatia transhumanista din Suedia. Hannes Sjoblad si cei care fac parte din miscarea de biohakeri si-au implantat microcipuri implantabile ca sa le testeze si sa le foloseasca pentru ei dau vor si pe alti sa i indrume sa le foloseasca inainte ca corporatile sau guvernele sa le impuna oamenilor sa le foloseasca. Hannes Sjoblad este cel care are a ajutat ca angajatilor care vor din acea cladire de birouri sa li se implanteze cipuri NFC pentru ca sa descjida usa de la intrare sau sa foloseasca copiatorul. Cuvintele parintelui Paisie se implinesc cu Hannes Sjoblad pentru ca el zice ca are multe carduri in portofel si daca le pierde ce face asa ca sia implantat un microcip NFC in mana care tine care inlocuieste unele carduri din portofel, deschide usa de la intrare si de birou si pe care are si cartea de vizita de afaceri. Hannes Sjoblad ia contactat pe cei din Franta pentru a realiza o conferinta acolo unde le spune ele oamenilor de ce ar fi bine sa se implanteze cu un microcip RFID in mana. O persoana documentanduse despre parereile pro si contra microcipurilor a decis totusi ca sa se implanteze in mana cu un cip RFID in timpul conferinteli si ale persoane dupa ce impantarea a avut loc a dorit de asemenea si ei sa isi implanteze un microcip in mana dupa terminarea conferintei. Deasemnea persoanele care au dorit sa li se implanteze li sau dat contracte pe care sa le semneze.

    Hannes Sjoblad le arata oamenilor din Franta avantajele implantari cu microcip NFC in mana.

    Implant Party #1 en France

    Petrecere cu implantri # Prima din Franta.

    Logica de tranhumanist minutul 1:03:40

    Hannes Sjoblad: Cred ca niciodata nu am inteles lucrurile de langa noi, oameni in epoca de piatra care plantau semintele oare chiar intelegeau chimia…, biochimia care are loc in samanta care creste pentru a folosi lucruri efectiv nu necesita intodeuna actiunea de deplina cunoastere de ce se intampla dedesubt. Santem obisnuiti sa ne descurcam cu lucruri la niveluri mai inalte asa ca cred ca este pic cam mult sa cer pentru aceasta intelegerea pe deplin a tehnologiei.

    NFC Implant Door Opening

    Impantul NFC deschide usa

    Logging in at the gym, Jan 2015

    Logare la sala de forta Ianuarie 2015

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    NU VA IMPLANTATI MICROCIPURI IN VOI

    Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 19, 2015 at 3:47 pm

      In partea I-a din filmul cu și despre implantare, de la min. 38:40, uitați-vă cât de rău îi tremură mâna și degetele. Femeia oricum prinsese frica înainte de a începe procedura. De asta au și lăsat camera doar pe mâna ei, ca să nu i se mai vadă chipul înfricoșat. Vezi min.28:40. După ce își pune telefonul în buzunar, pe fața ei apare frica, chiar dacă încearcă în zadar să zâmbească. Iar din min. 28:55 cameramanul lasă brusc camera în jos, ca să nu i se mai vadă fața.

      Apreciază

  30. Carmen said, on octombrie 17, 2015 at 8:40 pm

    da.pana la urma o voi schimba.insa eu am fost la spital si dna doctor de acolo mi a spus ca fara bilet de trimitere de la medicul de familie .nu beneficiez de gratuitate..dar oricum asa voi face.daca va mai fi nevoie sa apelez la ea.
    da.ar fi fost bine.insa eu nu am duhovnicul din aceeasi localitate cu mine.dar cred ca voi intreba preotul paroh de la noi..sa vad…
    multumesc mult Liliana.sanatate si tie .Doamne ajuta.

    Apreciază

  31. Sorin said, on octombrie 17, 2015 at 9:53 pm

    Berenghi a cazut la pace cu musulmanii, ba ciar si a cerut si scuze.
    Se poate sa fie un om al sistemului ca sa nu apara unul adevarat:

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on octombrie 18, 2015 at 1:41 am

      Sorin

      Detalii te rog.

      Apreciază

      • Sorin said, on octombrie 18, 2015 at 1:57 pm

        V as trimite linkul dar nu am cum fiindca este de pe facebook
        Am adresa lui Berenghi iar dansul acolo posteaza ce a mai facut.
        Detaliile sunt urmatoare: Zilele trecute Berenghi s-a intalnit cu muftiul musulman si si a cerut scuze de la muftiu pentru comportament si au cazut la pace ca moscheea sa se faca , dar nu acolo ci in alta parte si fara universitate pentru musulmani, Berenghi recunoscand ca romania nu va primi nimic in schimb , dar dansul zice ca nu este nimic. Berenghi spunand ca trebuie sa ne intelegem cu cei de alta religie.
        asta este postarea lui Berenghi:

        LUPTA INCA NU A INCEPUT, ACUM DOAR NE POZITIONAM!!!

        Dupa discutia noastra avuta joi, 15-10-2015, in intervalul orar 11:10 – 12:45 cu Excelenta sa, Muftiul Iusuf Muurat si Refi Ergun, purtatorul de cuvant al Muftiatului, am discutat , concluzionat si clarificat cateva puncte arzatoare pentru noi si pentru poporul roman.

        Cultul Musulman doreste:
        – construirea unei replici cu 800 – 1000 locuri a Moscheei Carol I din Constanta, inaugurata in anul 1913;
        – construirea unui loc special amenajat pentru spalari ritualice;
        – construirea unei biblioteci;
        – construirea unei case pentru personalul slujitor al cultului;
        – amenajarea unui parculet;

        Termenul pentru intabularea cladirilor de interes public este de 36 de luni de la data semnarii protocolului de predare – preluare incheiat in 28.07.2015.
        Au fost dezbatute motivele deranjante pentru populatia invecinata cum ar fi :

        – Minaretele nu vor avea megafoane sau difuzoare pentru a deranja studentii din campusul universitar invecinat.
        – NU VA EXISTA IN CADRUL ANSAMBLULUI NICIUN CENTRU DE INVATATURA ISLAMICA.
        – Reciprocitatea nu exista!!!

        Nu s-a pus problema ca Romania sa primeasca ceva in schimbul acelui teren, care are o valoare de inventar, de aproximativ 4 milioane de euro (11-14 milioane de euro fiind de fapt valoarea reala a terenului,precizata de expertii imobiliari).

        Finantarea se va realiza:
        * la cererea Muftiatului, din sursele Secretariatului De Stat pentru Culte;
        * din sursele proprii ale Muftiatului si ale comunitatii;
        * in caz de necesitate, prin protocoalele avute de catre Muftiat, se va primi si de la Guvernul Republicii Turcia.
        Muftiatul nu detine in prezent pentru acest proiect:
        *extras de carte funciara / plan cadastral;
        * avizele necesare construirii;
        * proiect.

        In cadrul discutiei avute am prezentat Excelentei Sale scuzele noastre, daca prin gesturile facute am jignit in vreun fel comunitatea musulmana.
        Scuzele noastre au fost acceptate de catre Excelenta Sa, care a spus, ca le va transmite „sinodului” si comunitatii pe care o reprezinta.

        A fost expusa de catre Muftiu si DISPONIBILITATEA RENUNTARII, prin trimiterea catre Guvernul Romaniei, de catre muftiat, a unei scrisori prin care SE RENUNTA la ideea de a mai construi moschee pe acel teren,in cazul in care actiunea nu este in concordanta cu realitatiile si modul de viata romanesc, nedorind a se crea tensiuni intre cetetenii Romaniei.

        Sustinem cauza Excelentei Sale, Muftiul Iusuf Muurat, care militeaza pentru o buna convietuire intre cetatenii Romaniei, dorind intrarea in legalitate a tuturor moscheeilor de pe teritoriul tarii noastre.
        – Vom milita pentru asigurarea drepturilor cetatenilor,cu conditia respectarii modului de viata si de gandire romanesc.

        Asiguram sustinatorii, ca vom continua ” DEMERSUL NOSTRU” pentru apararea drepturilor si libertatiilor fundamentale ale romanilor in tara lor.

        Catalin Ioan Berenghi si Catalin Ioan Gornic.

        P.S. IN DISCUTIA NOASTRA CU MUFTIUL IUSUF MUURAT, NU AM ZIS CA VOM RENUNTA SAU CA VOR STOPA INCEPEREA CONSTRUIRI, IN ORICE RAZBOI ESTE NEVOIE SI DE DIPLOMATIE.
        Fotografia postată de Catalin Berenghi.

        Apreciază

      • Sorin said, on octombrie 18, 2015 at 2:08 pm

        Din ce se observa cand este vorba de partide, de oameni cu influenta sau care au ceva de spus in tara asta, imediat sistemul masonic vine cu oamani asa zisi ortodocsi, sau partide asa zise ortodoxe in pregatirea viitoarelor scrutinuri.
        De exemplu Dan Puric , am inteles din surse sigure ca in aceasta perioada isi finalizeaza partidul cu sustinerea lui Becali. Dan Puric care este la mana masoneriei.

        Apreciază

      • Sorin said, on octombrie 18, 2015 at 2:10 pm

        Asa lucreaza sistemul peste tot sa nu apara oameni adevarati si sa nu apara adevarat marturisire.
        Trebuie avut grija pe cine credem chiar daca da senzatia ca marturiseste.

        Apreciază

      • Bogdan said, on octombrie 18, 2015 at 3:54 pm

        Despre ce pozitionare scrie dl. Berenghi, e de acord cu intrarea in legalitate a tuturor moscheilor din Romania, dar noi nu primim nimic; sau nu am inteles corect ? Oricum, opinia domniei sale nu e neaparat a tuturor.

        Apreciază

  32. Spaceman said, on octombrie 17, 2015 at 10:04 pm

    Dar ce ați zice dacă o persoană care are un microcip implantat la cap ar putea fi incapacitată temporar, cu ajutorul unui aparat comandat de la distanță sau accidental prin interferența cu alte aparate electronice. Ca în cazul lui Harald Krueger, BMW CEO, la Frankfurt în timp ce prezenta i8 electric hybrid.

    Dar dacă cineva ar putea fi astfel incapacitat în timp ce conduce mașina în trafic aglomerat, sau când pilotează un avion prin Munții Apuseni?

    Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 19, 2015 at 4:31 pm

      Mai întâi îi tremură picioarele îngrozitor. Se observă clar cum abia își ține echilibrul, înainte de a se dezechilibra complet. Intrați vă rog și pe youtube să citiți comentariile idioate. Dar și mai interesant este rapiditatea cu care băieții au intervenit. Când un om este căzut la pământ nu îl obligi să se ridice. Uitați-vă la palma dreaptă a celui căzut. Și-o ține spre exterior, aproape în încercarea de apărare, de refuz atunci când ei îl ridică cu forța. El ar fi putut să facă un atac de cord, dar ce conta? Băieții se așteptau la acest experiment. Erau deja pregătiți. Trebuiau doar să îl scoată de acolo. Nu a contat deloc că un om care cade brusc, NU trebuie ridicat sub nici o formă, ci chemată imediat salvarea sau măcar un medic care să îi evalueze starea. Săracul de el, nici nu a avut timp să își dea seama ce se întâmplă, iar când l-au ridicat, i-au accentuat și mai mult starea de amețeală (lipsă de control/incapacitate asupra propriilor simțuri). Vedeți cum persoana NU mai are acces la propriul creier, nu îi mai poate comanda. Asta ne așteaptă dacă acceptăm cipul.

      Apreciat de 1 persoană

      • Spaceman said, on octombrie 19, 2015 at 7:54 pm

        Era firesc ca mai întâi să fie microcipate „elitele”, care sunt foarte bogați și le vine greu să refuze, fiindcă sunt amenințați cu pierderea privilegiilor, funcțiilor, pușcăria, cu sărăcia (și e nașpa să fi sărac,nu!?)… pentru a alcătui trupul fiarei (Ap.13 1-9) din cei mai răi, corupți, decăzuți slugoi ai satanei, și între timp până la alcătuirea trupului complet al fiarei, să fie pregătite masele de închinători ai acestei fiare, înregimentându-le electronic (dosare electronice, coduri personale, taguri rfid etc) și/sau microcipând naivii.

        Apreciază

      • Ecaterina said, on octombrie 20, 2015 at 12:29 pm

        Culmea este că e de-al lor. Pesemne că i-a supărat cu ceva… Cred că este cumplit să stai la masă cu necuratul…

        Apreciat de 1 persoană

  33. Ionut said, on octombrie 17, 2015 at 11:20 pm

    Gandesc ca daca e vreo tehnologie care sa te faca sa uiti ca esti om, te poate face sa-ti pierzi si credinta.
    Cred ca daca ideea de credinta e localizata, slab reprezentata atunci poate fi atacata. Daca e lucratoare si transfigureaza toata fiinta, cred ca e practic imposibil sa fie anulata, dar si asta vine din harul lui Dumnezeu.

    Apreciază

  34. Mustafa said, on octombrie 18, 2015 at 12:06 am

    Deci pentru lucruri importante romanii nu ies in strada, insa au iesit cu miile pentru asta:
    http://stirileprotv.ro/stiri/social/protest-in-bucuresti-si-alte-capitale-europene-fata-de-cruzimea-impotriva-animalelor-ce-pedepse-cer-organizatiile.html

    Si nu, animalele NU SUNT SUFLETE, pentru ca NU au suflet. Parca intentionat ii face diavolul sa spuna asta pe acei oameni, ca un fel de lepadare.

    Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 18, 2015 at 2:26 am

      Nu stiu daca am mai propus spre discutie o tema dureroasa careia eu nu ii gasesc cauza. La mine pe strada zeci de cupluri el frumos ea frumoasa tineri, plimba caini in nestire si de ani buni, rareori „se intampla” ca unii dintre ei sa faca copii de cele mai multe ori dupa 35 de ani. In acelasi timp numarul de cupluri cu copiii pe celasi tronson e bine sub zece. Poate cei cu copii stau mai mult in casa si cei cu caini sunt „obligati” sa ii scoata dimineata si seara si asa ii „inventariez” mai usor. Dar totusi ce atatia cani (peste 20 de bucati pe o strada cu putine blocuri). Plimbatorii de caini sunt in majoritatea lor necasatoriti, traiesc in concubinaj=pacat=necuratie. Sa aiba legatura faptul ca unul din cele doua animale considerate necurate de Biserica e cainele si in prezenta cainelui nu se poate face sfintire de casa? Celalalt e porcul…

      https://www.pemptousia.ro/2013/09/pudelul-negru/

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 18, 2015 at 3:17 pm

        Mai avem putin si ajungem la vorba musulmanilor cu porcul si cainele.

        „Si asa s-au inteles. Atunci tatal a zis catre Tobie: “Fii gata de drum si plecati cu bine”. Si fiul sau a pregatit cele pentru drum, iar tatal i-a mai zis: “Du-te cu omul acesta si Dumnezeu, Cel care locuieste in ceruri, va indrepta calea voastra si ingerul Lui va merge impreuna cu voi!” Si amandoi au iesit sa plece si s-a dus cu ei si cainele tanarului.” (Tobit 5,17)

        Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 18, 2015 at 1:07 pm

      Sfantul Isaac Sirul spune despre compa­siunea Sfantului: „Ce este un suflet, o inima plina de compasiune? Este o ardere a inimii pentru fiecare faptura: pentru oameni, pen­tru pasari, pentru animale, pentru taratoare, pentru diavoli. Gandul la ele ori vederea lor ii face pe sfinti sa verse din ochi siroaie de lacrimi. Iar compasiunea adanca si intensa care stapaneste inima sfintilor ii face incapa­bili sa suporte vederea celei mai mici rani, oricat de neinsemnate, facute vreunei fap­turi. Pentru aceasta ei se roaga in tot ceasul cu lacrimi chiar si pentru animale, pentru dusmanii adevarului si pentru cei ce le fac rau”.

      (www.schituldarvari.ro/index.php?page=invatatura&id=72)

      Cel drept are mila de vite, iar inima celui rau este fara indurare. (Solomon 12,10)

      Apreciază

      • el said, on octombrie 18, 2015 at 10:20 pm

        cainele e considerat animal necurat de Biserica si nu sfinteste casa cu cainele in ea, ADEVARAT ! dar daca dai cainele afara POTI sa faci sfestanie… sa nu fim farisei, NECURATIA omului o depaste cu MULT pe cea a cainelui…. la fel viclesugul.
        Sau poate e vinovat chiar Dumnezeu care a facut cainele si porcul… si nu omul TAMPIT care NU STIE sa se poarte cu/fata fapturile date lui in stapanire ! hai sa omoram toti caini si toti porcii NU ? sau nu porcii i mancam , dam o „dezlegare” ca sunt buni la tava…. frate @oarecare si MULTI URATORI ai animalelor sunteti FARISEI ORBI !

        Apreciază

      • oarecare said, on octombrie 19, 2015 at 11:30 pm

        @el
        tendinta de a eticheta oamenii pare sa fie o treaba inascuta la dvs.
        ingrijesc vreo 4 caini si pisici suficiente, nu ai inteles nimic din ce am scris mai sus: una e ca fiecare sa isi aiba rolul stabilit de Dumnezeu si alta e sa ii culci in pat cu tine si sa ti se cace in casa. Una e sa iti fie de paza si alta e sa fie surogat de copii… E o tema ceva mai profunda la care carturarii documentati ca dvs. nu pot fi supusi sa se coboare. Te rog sa ma ierti. Pentru asta trebuie sa te doara oleaca, nu sa te urci pe capul cui isi pune astfel de probleme domnu’ stie tot …

        Apreciază

      • oarecare said, on octombrie 19, 2015 at 11:40 pm

        … si doctorul mi-a interzis consumul de carne … deci nici cu „dezlegarea” n-ai nimerit-o…
        … tu asa „stravazator” cum esti parca vrei sa ii sufli locul Parintelui Arsenie Boca de tot il critici….
        si o ultima treaba… Sfintii Parinti spun ca atunci cand „vezi” la cineva o cadere sa iei seama la tine insuti ca mai mult ca sigur o ai si tu daca o vezi la altul… cel curat ii vede pe toti curati… asta pentru treaba cu fariseii… sa nu te doara ochii dimineata… intelegi tu… da … ca esti inteligent.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 20, 2015 at 1:49 pm

        oarecare

        ma bucur ca esti iubitor de animale, dar tot nu aduci agrumente ca ai dreptate cu oamenii aia si nu fabulezi tu in interpretari dupa cum ti se pare tine, de unde stii tu SIGUR ca aceia au luat cainele ca surogat de copil sau ca il tin in pat cu ei? si daca il tin in casa poate e pentru ca nu au curte la asta te-ai gandit? au ajuns animalele sa nu mai poata trai de rautatea oamenilor afara din curtea/casa stapanilor lor, doar cunoastem atitudinea de „iubitori de animale” a romanilor „crestini evalaviosi” care au pledat pentru POGROMUL cainilor fara stapan pe „Argumente” care de care mai aberante !

        DOAMNE FERESTE de orice asemanare cu INSELATUL boca ! e treaba fiecaruia cui se inchina Lui Hristos si Sfintilor sau diavolului si INSELATILOR ! e treaba de alegere sigur ca doar ne-a cinstit Dumnezeu cu libertate !

        Apreciază

  35. Mirela said, on octombrie 18, 2015 at 12:28 am

    Experimentul lui Jose Delgado, din anii „60, legat de controlul electromagnetic al minţii: un taur furios, căruia i s-a implantat un electrod în cap, este controlat cu o telecomandă. Vine alergând spre Delgado, iar la o acţionare a telecomenzii se opreşte brusc.
    Delgado mai afirmă: „Orice funcţie a creierului: emoţii, intelect, personalitate, ar putea fi, probabil, modificate prin această tehnologie non-invazivă.”

    De atunci a trecut o jumătate de secol. Să ne mai întrebăm dacă tehnologia poate să ne influenţeze credinţa, mai ales dacă singuri ne supunem influenţelor satanice, acceptând documente biometrice şi pecetea?

    Apreciază

  36. oarecare said, on octombrie 18, 2015 at 2:07 am

    Un aparat de stimulare electromagnetica a creierului e de dimensiunea unui frigider mediu, asta din vazute in cabinet de specialitate si e de ultima generatie. Asa ceva trebuie da fie de mare precizie si campurile magnetice sa fie foarte puternice (tubul prin care vine curentul de la alimentator la stimulator are aprox 3 cm grosime capatul arata ca un terminal de ecografie). Deci tind sa cred ca pe moment nu e posibil decat o combinatie de mai multi factori cum scrie si in articol.

    Pe termen lung drogul ecranelor e mult mai nociv pentru credinta, prin tehnologia ecranelor se face o adormire a constiintei de asa natura ca rugaciunea nu mai are profunzime (pentru cei care il cauta constient pe Dumnezeu prin rugaciune) iar pentru cei care nu se roaga, nu simt lipsa Dumnezeirii dar nici mustrari de constiinta, necesitatea spovedaniei si comuniunii cu Dumnezeu… ceea ce e un fel de lepadare. Astfel se ajunge la o rugaciune formala si la o comuniune formala, nu traita. Cei din prima categorie au nevoie de MULTA trezvie, post aspru preferabil fara carne si cam tot atata rugaciune cat timp petrec in fata ecranelor, asta pentru o simtire in Rugaciune sau o saptamna de rugaciune fara ecrane daca situatia a devenit acuta si mai apoi cata rugaciune atata „ecranare”. Cei din a doua categorie au nevoie de aproximativ 2 saptamani de cura de „dezintoxicare” pentru a-si veni in fire si ori merg pe calea cea buna ori isi vor cauta refugiul de unde au iesit, din lumea ecranelor. Foarte importanta e participarea la Sfintele Taine Spovedanie, Impartasanie (de e dezlegare), Sfanta Liturghie.

    Sfintii Parinti ne-au avertizat asupra ecranelor si rolul lor malefic … masinarii inselatoare care vor sta in locul Sfintelor Icoane prin care la noutati (stiri) se va raspandi duhul anticristic (dupa profetia Staretului Antonie dar si altii). Si vedem bine cum la stiri se LATRA informatii – pentru a sugera ca ce se spune e singura cale credibila si demna de urmat – parca facute pentru judecat, hulit, lepadat, curvit (femei mai mult goale decat imbracate) etc

    Starea creierului privitorilor la ecran e aceeasi cu starea creierului monahilor in rugaciune profunda (unde alfa parca), numai ca monahii se roaga Lui Dumnezeu pe cand la ecran… e inselare de unde si adormirea aceasta de constiinta. Cand spun ecran ma refer la inclusiv la calculator, telefon, tableta sau ce dracovenii similare/ gadgeturi or mai fi existand.

    De ce nu simt crestinii preoti si mireni unele ca acestea ?!?
    Pentru ca se afla in prima categorie dar nu petrec foarte mult in fata ecranelor si atunci nu sunt afectati deoarece nu simt atacul ( nu pierd duhul de rugaciune ca sa fie ingrijorati ).
    Pentru ca desi se afla in prima categorie nu au ajuns la o dulceata a Rugaciunii ca sa stie ce au pierdut si atunci cred ca „asa trebuie sa fie”.
    Pentru ca desi se afla in prima categorie si isi dau seama ca au pierdut duhul de rugaciune, starea de comuniune, pun vina pe alte pacate (foarte reale si acelea) si desi se lupta sa spunem cu imbuibarea si betia mai nociv e ecranul la care „se inchina” 8 ore pe zi daca lucreaza pe calculator. Poti sa citesti numai acatiste 8 ore pe calculator efectul e cam tot acelasi (inhibitor de duh).
    Cei care se afla in a doua categorie nu isi pun din pacate prea multe intrebari pe tema asta.

    Ma iertati pe mine pacatosul pentru comentariu cam lung, nadajduiesc sa fie de folos.

    Apreciază

  37. oarecare said, on octombrie 18, 2015 at 8:42 am

    Inca un element important in controlul maselor il reprezinta cafeaua. Mai ales cea ieftina da o stare de agitatie/discomfort pe care putini o sesizeaza si duce la eliminarea trezviei. Tot ea e vinovata pentru multe din bolile sistemului circulator infarturi/accidente vasculare si boli aferente sistemului circulator. De ce credeti ca acest drog este asa de promovat? In general dupa 2 cesti mai tari esti ca un zombie.

    O cu totul alta poveste este cafeaua de calitate alea mai scumpe facute in general in restaurante mai de soi. Bineinteles ca si de aceea daca abuzezi nu e tocmai bine dar e o diferenta majora… poti bea vreo 4 cesti pe zi fara a simti discomfort atat ca noaptea urmatoare nu prea mai dormi. Oricum indicat e o ceasca de cafea maxim 2 pe zi dar atentie, !!! NU IN FIECARE ZI !!! pentru ca devine drog si creeaza adictie si cand nu bei parca nu esti bun de nimic de aceea placerea de a bea cafea trebuie sa fie cu limita ca orsice placere, sa nu ne inrobeasca…

    Apreciază

  38. hilohi bogdan said, on octombrie 18, 2015 at 3:15 pm

    dece este numită pecetea antihristului 666. Pecetea arată că un obiect,scrisoare e.t.c. Se află sub autoritatea unui stăpân dar mai înseamnă şi sigiliu adică să nu umble altcineva. De asta nu putem fi marcaţi cu forţa noi cei botezaţi..

    Apreciază

  39. Daria Bogdan said, on octombrie 20, 2015 at 10:45 am

    Gabriel, Ecaterina

    Nu va intristati ca se indeparteaza toti de voi, si casnicii si prietenii si cei din biserica. E un preot sfintit in filmele cu Otrocul Veaceslav care spune ca – in momentul in care veti deveni ca o cioara alba pentru cei din familie si alti apropiati, cand va vor ponegri toti – acesta este semnul sigur ca va aflati pe calea sfinteniei ! (Dumnezeu ne cere la toti sa fim sfinti – adica sa ne nevoim in sfintirea vietilor noastre !)

    ” Daca pe Mine m-a urit lumea si pe voi o sa va urasca !” – ne spune sfanta Evanghelie.

    Ca ne va fi tot mai cred, da ! Dar El ne va ajuta sa ducem jugul. Noi doar atata sa cerem mereu: „Doamne, tine-ma de urechi, ca sa nu te vand ca Iuda!” si ceea ce nu putem noi ne va ajuta El – Dumnezeul cel Viu si iubitor.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.