SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Cum a fost coada cu pelerini la Sfanta Parascheva si cum a prezentat-o mass-media …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 15, 2015

Iata comentariul cititorului Ioan postat la EXPERIMENT STIINTIFIC: Cu magneti pe cap, crestinii nu mai cred in Dumnezeu si accepta refugiati:

Publică, te rog, modul de distorsionare a realității de către televiziune. Dau exemplu recentul pelerinaj de Sf. Parascheva.
1. Filmuleț care prezintă coada:

Rezumat: Nu se întâmplă absolut nimic! Nu se înghesuie nimeni, așteaptă frumos. Nu urlă nimeni, nu se bat. Nu sunt doar ”babe îmbrobodite” bune de ironizat. Sunt și tineri, și copii. Unii mai ”bărboși”, alții mai ”clubberi”, cu țigări, cu acatiste, cu telefoane… tot spectrul social.

Poți să nu te uiți la tot. E practic o coadă de 15 minute, sau de 2 km, sau de mii de oameni… sau cum vrei să-i zici.

  1. Și reportajul la tv:

Din 2:24 minute, doar 5 secunde prezintă coada ordonată, restul scandaluri, țipete, ”posedări” bune de iroznizat și nelipsitele ”băbuțe îmbrobodite”.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Fatuca cu microfon: “In vest pensionarii merg in excursii in strainatate. In Romania au ajuns sa mearga la biserica”

Caricatura zilei (13.05.2012): Care-i realitatea si ce arata televiziunea …

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel M. said, on octombrie 15, 2015 at 8:44 pm

    Cat ne mai batjocoresc astia Doamne? dar ma mangaie versul asta din Psalmi : Domnul ii vede si rade de ei ca mai inainte le stie sfarsitul..
    Si
    Ap Pavel: Roada Duhului , indelung rabdarea, pacea iubirea.. deci sa avem rabdare si sa ne rugam si mai mult ca raspuns la batjocura lor.

    Apreciat de 3 persoane

  2. Ioan C. said, on octombrie 15, 2015 at 8:56 pm

    De ce trebuie susţinut Putin în Siria

    În general sunt împotriva politicii ruseşti, pentru că o consider expansionistă, dar punctual în Siria susţin planul Rusiei.
    În primul rând, câtă vreme Bashar al-Assad a condus toată Siria, nimeni nu a auzit să activeze terorişi gen ISIS în acea ţară. Deci, nici sirienii nu au trebuit să îşi salveze vieţile refugiindu-se în alte ţări.
    Acei terorişti ISIS au apărut numai după ce al-Assad a început să piardă din putere, că până atunci a fost relativ linişte. Iar al-Assad a început să piardă din putere numai după ce rebelii sirieni, sprijiniţi de americani, au pornit la luptă împotriva lui al-Assad.
    America i-a sprijinit pe acei rebeli, că cică al-Assad e dictator, ignorând probabil faptul că unii rebeli puteau fi musulmani fundamentalişti.
    Şi s-a înlocuit, fără să se vrea, un rău mic, aşa-zisa dictatură a lui al-Assad, cu un rău mult mai mare, anume ISIS.
    Nu afirm nicidecum că toţi rebelii sunt terorişti, dar e clar că membrii ISIS provin din acea parte a rebelilor care sunt fundamentalişti. Iar împotriva acelor rebeli fundamentalişti luptă armata siriană, care e condusă de al-Assad.

    Deci, problema refugiaţilor sirieni a început numai după dezintegrarea regimului al-Assad, iar la acest lucru şi-a adus contribuţia şi America.

    Apreciat de 3 persoane

    • Spaceman said, on octombrie 15, 2015 at 9:47 pm

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 16, 2015 at 11:23 am

        🙂
        Succes Volodea ! 🙂
        🙂

        Apreciază

    • cca70 said, on octombrie 15, 2015 at 9:55 pm

      SUA face ce spune stapinirea de la Tel Aviv…si acolo s-a hotarit crearea Marelui Israel ( de la Nil la Eufrat)

      http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

      si ca planul sa reuseasca trebuie mai intai creat haosul si depopularea( adica sa plece musulmanii in Europa, si daca mai decapiteaZa niste goimi la ei acasa cu atit mai bine)

      dupa ce depopularea se va fi realizat intr-o proportie mare , israeliti vor termina cu toti tembelii de jihadisti din zona intr-un timp record si vor ajunge cu frontiera la Golful Persic

      Cam asta e pe scurt piesa de teatru de le teatrul sionist

      Apreciază

  3. a said, on octombrie 15, 2015 at 10:41 pm

    Prin mila Domnului am ajuns si eu luni dimineata la Iasi, la Sfanta Paraschiva, si oricine a fost in acel timp poate da marturie, am stat circa 20 de minute la coada, nu mi-a venit sa cred cat de repede am ajuns! abia am avut timp sa cumpar cate ceva de pe margine si sa scriu un acatist! Nici nu a plouat, nici n-a fost frig cum ne asteptam, slava Domnului!

    Apreciază

    • Rozalia said, on octombrie 16, 2015 at 12:30 am

      Da, nu a fost mult de stat la coada pana pe 14 octombrie. Se astepta destul de putin, o ora-doua. Incepand cu 13 dupa-amiaza lucrurile s-au schimbat, asa incat coada era de peste 2 km (pe 14 seara la ora 20.00 de exemplu). Eu am stat astazi 15 octombrie de la 8.40 la 17.00, adica opt ore si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a ingaduit aceasta bucurie. Totul a decurs crestineste, frumos, nici un incident nu a existat, iar la rand au fost toate categoriile de oameni, foarte multi tineri, familii tinere cu cate doi si chiar mai multi copii, oameni de bun simt. O problema totusi… Printre icoane, tamaie, obiecte sfintite, cruciulite etc, la destule tarabe se vindea arsenie boca. Am reusit sa vad ca tarabele cu obiecte (cinste lor) de la Sihastria si Sihastria Putnei nu aveau asa ceva.

      Apreciază

      • Rozalia said, on octombrie 16, 2015 at 12:47 am

        A! Si cand am plecat, adica la ora 17.00, am lasat in spate o coada tot de 2 km si slujba Vecerniei rasuna usor in megafoane. Totul promitea sa fie linistit, ca de obicei!

        Apreciază

      • el said, on octombrie 16, 2015 at 1:15 pm

        Rozalia

        sunt negri de ura si ciuda ca poporul are evlavie si credinta si merge la sfinti sa se inchine, asta arata ca indoctrinarea lor nu prea a prins sau nu atat cat trebuia ca sa le avanseze planurile… si atunci MINT MINT MINT… dupa invatatura mostenita de ei de la parintii lor si aceia de de la tatucul lor Stalin ” mintiti mintiti minti pana la urma veti fi crezuti !”

        asa ca MINT daca evlavia si credinta nu le pot impiedica macar sa le barfeasca, sa le manjeasca cu cacatul din sufletelor lor prin minciuna si ridicolizare ….
        metoda veche comunista

        Apreciat de 2 persoane

  4. sufletel said, on octombrie 16, 2015 at 8:53 am

    dau si eu marturie, am stat ieri aproape 8 ore, am fost inconjurata de oameni minunati, am legat prietenii, a fost o experienta unica, ce pot sa spun, m-am simtit onorata sa fiu langa astfel de oameni, de frati intru Hristos, multumesc lui Dumnezeu ca m-a invrednicit de o asemenea Bucurie !

    Apreciază

  5. klauss said, on octombrie 16, 2015 at 4:34 pm

    Ce asteptari poti sa ai de la Antene? La Digi 24, evenimentul a fost prezentat in mod mai realist, de bun simt (https://www.youtube.com/watch?v=KtuqE5jt_9s ). Asa sef, asa tele- viziune.

    Apreciază

  6. cristi o. said, on octombrie 16, 2015 at 8:47 pm

    Eu am fost in pelerinaj la Sf. Dimitrie la Bucuresti, am stat vreo 12 ore (evident, nu anul asta). Televiziunile veneau, luau cateva cadre de la distanta si intervievau, la plesneala, diversi trecatori, care nu erau din randul pelerinilor… Cat am stat la rand, intr-o amestecatura de oameni de toate varstele si din diverse localitati din tara, nu s-a intamplat absolut nimic, nu s-a inghesuit nimeni, nici atunci cand anumite firme au impartit mancare/apa la pelerini. Totul a fost incredibil de calm, in totala contradictie cu bataia de joc televizata. Televiziunile sugerau, prin felul cum construiau stirea, ca pelerinajul e o gloata de exagerati, de frustrati, de babe fara cultura si viitor, care se imping si se calca in picioare ca niste inapoiati… Mai mult ca sigur, subliminal, se adresa tineretului, ca sa nu fie interesati de asa ceva si sa trezeasca in ei respingere si dezgust…

    Apreciază

  7. sanvalis69 said, on octombrie 16, 2015 at 11:32 pm

    IN ANUL 2007 COADA AVEA LUNGIMEA DE 10 KM SI ASTEPTAREA LA RAND IN ZIUA DE 14 OCTOMBRIE A DURAT 36 DE ORE.cRED CA ATUNCI AU FOST APROAPE UN MILION DE PELERINI.ATUNCI 14 OCTOMBRIE A FOST IN ZIUA DE DUMINICA

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.