SACCSIV – blog ortodox

SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de religie

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 15, 2015

Va amintiti liniile directoare trasate dupa desemnarea lui Klaus Johannis presedinte?

Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii.

Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului.

Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. 

 Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi.

combaterea nationalismului optuz, boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia

Cititi va rog mai multe la:

Marioneta perfecta: KLAUS JOHANNIS. Intram in CEA MAI NEAGRA ETAPA

Asta ca sa pricepem mai bine ce se petrece in jurul nostru.

Iata ce putem citi la CONSILIERUL PRESEDINTELUI ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS: NU VREM RELIGIE IN SCOLI! RELIGIA II INDOBITOCESTE PE OAMENI, II FACE DOCILI SI SLUGARNICI!:

sandra-pralong-692x360

Sandra Pralong, consilierul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat că oamenii adevărați nu au nevoie de religie, pentru că aceasta ar forma „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”.

„Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla?

Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie, ci de acele valori care modelează spiritul, iar acestea sînt valori universale, care transcend o anume religie şi sînt comune tuturor”, spunea ea, atunci, în Foreign Policy România, conform activenews.ro.

La doar câteva luni după ce 90,5% din părinții români alegeau să-și înscrie copiii la ora de religie confesională ( ortodoxă, catolică, mozaică, musulmană, etc), doamna Pralong era numită în funcția în care se ocupă de românii de pretutindeni. Aceasta în contextul în care Ministerul de Externe, spre exemplu, recunoaște rolul esențial al Bisericii în coagularea comunităților românești din străinătate, dar și în păstrarea identității native a acestora.

Sandra Pralong este consultant, trainer, autor, public-speaker și coach, dar și primul președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă, ONG-ul lui George Soros în România.  După ce a plecat din România comunistă, în anii 70, a predat la: Ecole Roche Lausanne (1979-1981); Universitatea din Niamey Niger (1981-1982); Colegiul Barnard, Universitatea Columbia, New York (1997-1998); Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice București (1999-2000). Din 2014, este profesor invitat la Academia de Științe Politice din București.

   Comentariu saccsiv:

La https://ro.wikipedia.org/wiki/Sandra_Pralong cititim ca:

Sandra Pralong (nume complet, Sandra Marilyn Andreea Budiș[1]) este un autor, politolog și activist civic. Emigrată din România în timpul regimului comunist, s-a întors după Revoluția din 1989 pentru a înființa așezământul român al Fundației Soros pentru o societate deschisă.

 

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on octombrie 15, 2015 at 9:08 pm

    Reblogged this on energein7's Blog and commented:
    Renuntati la crestinism, dar va obligam sa inghititi islamul….apoi mai vedeti voi…..daca apucati !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on octombrie 16, 2015 at 4:25 pm

      Spune primata: ” RELIGIA INDOBITOCESTE”, foarte adevarat, intrucat Ortodoxia nu e o religie si nu se incadreaza in teoria cimpanzeului pe nume …Sandra(?!) ci Ortodoxia e singura credinta a Dumnezeului celui Viu, iar restul, schismatici, eretici si pagani sunt religii.

      Apreciat de 3 persoane

      • axa said, on octombrie 17, 2015 at 12:10 pm

        Dogma :”punct de doctrina privit ca necontestabil, mai ales in religiune si filozofie” dex editia VI- a 1929. Parerea mea …Dumnezeu este unul, deci si credinta este una, religia…e o discutie lunga. Apoi scoala, prin constitutie, e laica. In contextul acesta ar fi bine-venite niste ore de istorie a religiilor in scoala., restul ramane la mana parintilor si a bisericii, iar in final va fi alegerea proprie a fiecarui individ.

        Apreciază

      • amadessa said, on octombrie 18, 2015 at 5:36 am

        Uitati-va la privirea ei de evreica aplicata, cata rautate poate sa emane aceasta femeie.pfff. Horor.

        Apreciază

      • Radu Humor said, on octombrie 18, 2015 at 11:30 pm

        Pe spurcata asta cine a îndobitocit-o ?
        Că sigur, nu Ortodoxia !

        Apreciază

    • Jaravete Iasmina said, on octombrie 17, 2015 at 8:54 pm

      Dumnezeu este unul si credinta este una , nu exista mai multi dumnezei cu mai multe credinte punct. Cine neaga adevarata credinta isi va lua plata adica osanda la judecata.

      Apreciază

    • Jaravete Iasmina said, on octombrie 17, 2015 at 8:57 pm

      Ortodoxia este credinta in duh si adevar.

      Apreciază

  2. RONI said, on octombrie 15, 2015 at 9:23 pm

    ”Zis-a nebunul in inima sa-nu exista Dumnezeu”

    Apreciat de 1 persoană

    • auditus said, on octombrie 17, 2015 at 12:33 am

      Apreciat de 1 persoană

      • Habacuc said, on octombrie 18, 2015 at 12:40 am

        Frumoasa poezie. Exprima realitatea in acel grad de adevar la care si sufletul celui mai netrebnic atinge granita durerii. Cand oamenii vor accepta ca raul vine de la o grupa mica de ticalosi vor incepe sa se uneasca si sa se apere. Cand ?

        Apreciază

  3. Radu said, on octombrie 15, 2015 at 10:15 pm

    Asta e romanca cum sunt eu chinez dupa nume si chiar dupa fizic/chip.

    Pai nu e nicio diferenta atunci intre ea si comunistii aia la fel ziceau si ei la vremea lor.
    Comunismul nu a murit supravietuieste in haine noi dar e de o mie de ori mai periculos decat varianta clasica pe care o stim cu totii.

    Pe langa faptul ca minte cu nerusinare prin fraza aia cu oameni docili si asa mai departe dimpotriva Biserica ii trezeste tocmai la viata pe oameni sa se destepte !!! (cu conditia sa aibe preoti si duhovnici cu Har si curaj)
    Tocmai daca Biserica avea un rol negativ asupra noastra adica bine pentru sistem cu siguranta lasau orele de religie si celelalte lucruri.

    Sistemul vrea oameni slugarnici dobitoci si asistati sociali adica sclavi ca le convine asta si doresc ei.
    Biserica sta in calea lor tocmai de aceea lupta contra.

    Sa ai parte sluga a vrajmasului de ceea ce gandesti si ceea ce faci sa ti se intoarca dupa inima ta !!!

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciat de 3 persoane

    • el said, on octombrie 16, 2015 at 1:03 pm

      o tuta prefacuta, batrana si increzuta cu ifose de „eleganta” intelectuala….o fufa batrana care nu mai poate curvi decat in domeniul intelctúal…

      PUTE locul acolo de aratari din astea sclivisite, bagate ca musca de cacat in orice cacastoare din care-si sug cu lacomie din cacat seva existentei lor mizere

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 16, 2015 at 1:09 pm

        uita-te la fata ei : mormant varuit sclivist cu fatarnicie pe dinafara dar plin de toata imputiciunea si restul cadavrelor in descompunere…din care revrasa pe dinafara moartea celor contaminati de ele…

        beurk ! …. nici cu sucul a trei lamai bio nu-mi trece scraba produsa de vederea unui asemenea specimen

        Apreciat de 1 persoană

  4. ROmanul said, on octombrie 15, 2015 at 10:16 pm

    Nebuni par cei care danseaza in ochii celor care n-aud muzica.
    La fel, nebuni par cei care cred in Dumnezeu in ochii celor care nu l-au cunoscut niciodata pe Dumnezeu in inima lor, spunea cineva. Ar trebui sa-i privim pe atei cu mila. Precum privim un surd ori un orb si sa ne rugam pentru ei.

    Sunt convins ca un ateu care ataca religia din convingere sincera si din necunoastere si naivitate, Dumnezeu va face in asa fel incat sa-si dea seama de greseala precum Saul din vechime.
    Dar sunt o gramada de atei care stiu exact ce ataca si o fac in mod organizat si mai ales zici ca-i arde orice aduce aminte de Hristos, Cruce, Judecata (clopotele bisericilor il irita pe Remus Cernea), etc.

    Constat ca religia care spune: nu fura, iubeste-ti aproapele, iarta-l, este tumoare dupa madam…. dar nu spune un cuvintel despre adevarata tumoare a societatii care este coruptia la toate nivelurile… de exemplu.

    Iar religia nu imparte oamenii in buni si rai ci faptele oamenilor in bune si rele. Judecata o va face Dumnezeu, nu oamenii. A fura sau a ucide e un lucru rau indiferent ca o face un crestin ortodox ori musulman. Religia crestin ortodoxa n-are nimic cu oamenii ci cu pacatul. Si Iisus Hristos n-a venit pentru cei curati ci pentru cei pacatosi.

    Si chiar Sfantul Nifon a avut o viziune in care arata clar ca cei care datorita locului unde s-a nascut sau a trait nu au cunoscut credinta crestin ortodoxa dar au respectat ce-i spune constiinta, vor ajunge in Rai dar vor fi orbi intrucat n-au fost botezati. Deci oamenii nu sunt buni si rai in functie de religie ci in functie de faptele si gandurile lor, si doar Dumnezeu va judeca pe oameni.

    Si faptul ca Dumnezeu ti-a dat sansa sa te nasti intr-o tara crestin ortodoxa, asta te si responsabilizeaza si mai mult. Ca celor care li s-a dat mult li se va cere mult si celor ce li s-a dat putin li se va cere putin cum zice aproximativ in Evanghelie.

    Doamna „madam” nu stie ce vorbeste ori vrea sa manipuleze. Din pacate jurnalistii se uita-n gura ei de parc-ar fi atotstiutoarea si nu stiu sa-i puna niste intrebari… pentru ca probabil asta era aranjamentul si regia… ea spune ceva si aia transcriu…

    Stiri de genul asta ma deprima mai ales ca am un baiat de 6 ani si 7 luni… si nu stiu in ce lume o sa traiasca.

    Si-mi aduc aminte de un cuvant al Parintelui Arsenie Papacioc:

    „Adevarul trebuie aparat, nu numai cu inima ci si cu sabia. Pentru ca, cum zice si avva Pimen – odata taci, a doua taci, a treia fa-te sabie, daca vezi ca trebuie sa aperi adevarul. Pentru ca daca, iar tot sfintii astia mari vorbesc, ca daca scoate ochiul fratelui tau, degeaba te superi. Daca iti taie mana, degeaba. Dar daca se leaga de Hristos, manie-te tare. Deci a ataca ortodoxia inseamna a Il ataca pe Hristos, ca El a fost ortodox. Ca de la El am invatat tot, si cine se abate catusi de putin, sa ma iertati dar asta este cuvantul meu, mai ales pentru fratii care nu-i avem in mana. Dar acolo unde suntem, ca Biserica, sfintiti parinti, este acolo unde este Adevarul… Acolo e Biserica intreaga. Nu o fractiune cat un deget de mica, nu, toata biserica e acolo unde e adevarul. Si adevarul este peste tari si mari, peste cerurile cerurilor si peste orice. Ca e Hristos. Nu-i chiar gluma… Aceasta Intrupare a Mantuitorului care este un eveniment ce nu il poate mintea omeneasca sa il descrie, si nici ingereasca, dar a fost un adevar. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam…Deci Biserica este unde este Adevarul. Nu putem face in materie de adevar nici cea mai mica concesie. […]

    – Crestinilor din tara, ce le transmiteti in aceste vremuri?

    – Sa stie sa moara si sa invieze in fiecare zi. Asta-i cuvantul. Ca viata inseamna moarte continua. Nu se poate fara lupta, fara jertfa. Pentru ca, cand era pe lacul Ghezinaret Mantuitorul cu ucenicii, le-a spus lor, mergem pe tarmul celalalt. Si S-a culcat in corabie. In timpul acesta, apa mare, valuri…Doamne, Doamne, scoala ca pierim! “Va si vedeati in fundul marii cu Mine cu tot adica…Nu am spus Eu bine sa o luam pe aici? Am spus Eu bine, dar vroiati fara valuri, vroiati fara cruce?” Nu se poate fara jerfa, pentru ca toata frumusetea si maretia Invierii – pentru ca nu a Inviat numai Mantuitorul, a inviat toata creatia – n-ar fi fost la valoarea care a fost daca nu ar fi fost crucea. Intai e munca si dupa aia plata. Intai e jertfa si dupa aia invierea. Asta e, nu se poate fara cruce. Sa iti mentii si crucea ca absolut indispensabila pentru ca si in educatie pedeapsa e utila, dar dragostea indispensabila”.

    Sursa:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/08/14/parintele-arsenie-papacioc-inima-care-bate-de-94-ani-pentru-ortodoxie/

    Din pacate la noi se doarme-n papuci. Nu iese nimeni in strada sa apere Credinta Ortodoxa si sa protesteze impotriva legilor care incet incet o vor elimina din viata publica si daca s-ar putea si din casele si inimile noastre.
    A iesit cineva impotriva legii Big Brother? O mana de oameni. A iesit cineva impotriva actelor cu CHIP? O mana de oameni prezentata pe la televiziuni ca anarhisti si extremisti ori ciudati. Si asa mai departe cum ar fi cu vaccinurile si altele. Lor le este frica de oameni. Cum au iesit 20000 doar la Bucuresti impotriva RMGC cum au dat inapoi. Ei merg cu legile dupa cum le dam noi voie. Si se pare ca merg ca-n branza…. pentru ca oamenii sunt anesteziati. Pana la urma cum zice Sfantu Efrem Sirul: „Dupa ingaduinta Sfantului Dumnezeu, va lua stapanire ca sa insele lumea, fiindca s-a inmultit paganatatea lumii si pretutindeni tot felul de lucrari rele se lucreaza. Si pentru aceasta, Preacuratul Stapan va slobozi duhul inselaciunii ca sa ispiteasca lumea pentru paganatatea ei, de vreme ce oamenii au voit a se departa de Dumnezeu si a iubi pe vicleanul (II Tesaloniceni 2, 11).”

    Apreciat de 1 persoană

    • cozia said, on octombrie 17, 2015 at 9:48 am

      dar patriarhul de ce nu iese in strada sa protesteze impotriva islamizarii tarii noastre? religia e curata dar reprezentantii o murdaresc rau da rau de tot. ca si politicul care da din gura si restul isi rup oasele si platesc taxe si impozite si tot de la ei ai pretentie? la fel si cu biserica, ea mereu sa primeasca, dar ce da? cu datul din gura, exemple ioc. asa ca las o jos ca macane nene!
      comunismul a putrezit spiritul romanesc si actualii reporezentanti ai religiei intretin asta, nu mai debita tu ca una ca alta, mi e lehamite de vorbe barbi si mustati cat incape, si burti mari si umflati si bmw uri si mercedesuri si vile si aia cic amilosi care se duc la amarati cu bordeie si 10 copii, religia e si factor educational dar nu se vede ci da exemple de ghiftuiala … etc.

      Apreciază

  5. Sorin said, on octombrie 15, 2015 at 10:22 pm

    Pralong tocmai ce a incalcat legea Dragnea.
    Ne defaimeaza

    Apreciază

  6. Liliana said, on octombrie 15, 2015 at 10:23 pm

    Are perfecta dreptate Sfintul Prooroc David -Psalmul 52,citat mai-sus,cind il numeste ,,nebun”.
    Are, totusi, o virsta aceasta nefericita ratacita…In curind va vedea daca e bine sa crezi in Dumnezeu sau nu.Oricum,vorbeste singura.Pentru ea si cu ea.Sau ca sa o auda seful ei ,sa vada ca isi face datoria cu sirg.Dracii se innebunesc singuri.Si nu mai cunosc calea de intoarcere.
    Cel putin in Romania crestin -ortodoxa astel de asertiuni nu au audienta.
    Sa o ignoram.Sa-i intoarcem spatele.Este,asadar,inutila.Trist,pentru ea…Credeam ca e mai demna.Degeaba o platim.
    Copiii din Romania nu doresc ca sa le fie luat Dumnezeu din viata lor.Am cercetat acest lucru.Si cred ca nici un copil bine crescut de oriunde de pe planeta nu doreste sa fie indepartat de Dumnezeu.Copii sint inca oameni normali,neperveriti.

    Apreciază

    • Liliana said, on octombrie 17, 2015 at 10:25 am

      Imi cer iertare pentru eroare-este vorba de Psalmul 13,din care s-a citat mai sus:,,Zis-a cel nebun intru inima sa:,,Nu este Dumnezeu!”Stricatu-s-au oamenii si uriti s-au facut intru indeletnicirile lor”…

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 19, 2015 at 11:39 am

        Liliana

        Doamne ajuta!

        Iertare, pe ce adresa pot sa-ti scriu?

        Apreciază

  7. JE said, on octombrie 15, 2015 at 10:23 pm

    Poate reusesti sa-l promovezi putin si pe Laurentiu Primo. E de aceeasi parte a baricadei cu noi.
    – ultimul video: Pipi contra vântului – Actualitatea românească 15.10.2015

    Apreciază

  8. JE said, on octombrie 15, 2015 at 10:31 pm

    – Turcii vor primi acces neîngrădit în UE ca să salveze Germania de invazia imigranților musulmani. Bonus 3 miliarde de euro
    http://bit.ly/1NK2SMo

    Apreciază

  9. stef said, on octombrie 16, 2015 at 1:02 am

    Apreciază

  10. Rusu said, on octombrie 16, 2015 at 2:23 am

    E clar.E vândută.

    Apreciază

  11. hilohi bogdan said, on octombrie 16, 2015 at 4:48 am

    sandra ”prealung”…nu urcă nici liftul cu tine…!

    Apreciază

  12. Ionut said, on octombrie 16, 2015 at 10:16 am

    Sa stiti ca d-na Sandra Pralong are mare dreptate. Cu exceptia unui „mic” detaliu: a gresit subiectul propozitiei. Sistemul globalist ne vrea indobitociti, docili si slugarnici.
    Daca ne uitam putin spre marii duhovnici si spre martirii Romaniei, care dintre ei pare a fi cel mai slugarnic?

    Apreciază

  13. tanase said, on octombrie 16, 2015 at 1:19 pm

    Karl Marx zicea ca „religia este opiumul popoarelor”, la fel si tanti Pralong zice ca religia face pe oameni „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”.

    Babaciunea asta de Pralong e tare batuta in cap! Ce vrea sa spuna ea cu aceasta remarca e nonsens, deoarece in politica romaneasca gasim EXACT politruci care in realitate sunt „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”, iar acestia nu sunt nici pe departe religiosi! Adica oameni FARA CARACTER!

    In realitate este stiut faptul ca cel ce traieste in adevarata credinta isi intareste caracterul, formandu-si astfel principii si conceptii sanatoase despre lume si viata. Iar TOCMAI acest lucru nu este pe placul necredinciosilor, care asa cum se stie, sunt fara morala, tot felul de fufe, homosexuali, pedofili prin randul „alesilor”.

    „Zis-a cel nebun în inima sa: „Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.”(Ps.13;1)

    Apreciază

  14. klauss said, on octombrie 16, 2015 at 1:52 pm

    Cine e senila din imagine care pare ca sta pe tron? Screme cat mai screme, pana mai iese ceva… turcesc. Dar ea nu a facut religie la scoala, atunci cine a indobitocit- o ?!? Asa o sluga….timorata si obedienta sistemului politic ticalosit. Inca o nebuna de legat, pazea!

    Apreciază

  15. sanvalis69 said, on octombrie 16, 2015 at 4:04 pm

    NIHIL SINE DEO. Cand astfel de diavoli se refera la crestini nu vad in fata ochilor de crestini ortodocsi despre celelalte forme derivate din Biserica Mama crestina nu spun nimic pentru ca stiu foarte bine ca cei cei care le-au infiintat aveau de tata pe diavolul nu pe DUMNEZEU.Lupta tuturor liftelor pe care noi cu bunatate crestina i-am lasat sa se aciuieze in tara noastra draga si strabuna este impotriva fiintei nationale a Bisericii si impotriva Mantuitorului nostru IIsus Cristos.Mantuieste ,miluieste si apara Doamne si da putere poporului roman binecredincios

    Apreciază

  16. Ionut said, on octombrie 16, 2015 at 5:10 pm

    Scoala romaneasca s-a nascut la biserica. Biserica a fost de fata la nasterea poporului roman si a crescut odata cu poporul roman.
    Tumoarea o reprezinta acel complex de organizatii si fapte care ucid putin cate putin, spiritual si fizic, poporul roman: legea avortului, hatisul legislativ care ne ingreuneaza viata, taxele aberante, drenarea bogatiilor tarii in afara ei, precaritatea sistemului sanitar si a celui educativ, sabotarea economiei romanesti, alimentatia chimizata, promovarea promiscuitatii in media, promovarea unor persoane fara caracter in posturi de decizie, promovarea unor non-valori, idolatrizarea banului.

    Apreciază

  17. safimvigilenti said, on octombrie 16, 2015 at 9:59 pm

    gura pacatosului adevar graieste : exista multe religii dar o singura credinta adevarata : Ortodoxia ! este adevarat, nu avem nevoie de religie in scoli, ci doar de Ortodoxie, dar mintea ei nu bate asa departe

    Apreciază

  18. Mihai said, on octombrie 16, 2015 at 11:36 pm

    Ce mai vrea si pralea asta ? Ei spala creiere si dau vina pe altii. Cind este prins cineva cu mita in sac da vina pe altul. Asa si astia. Vai de capul lor ala mare si cu miezul mic. Doamne fa dreptate. Amin

    Apreciază

  19. Mihai said, on octombrie 16, 2015 at 11:42 pm

    Iarta-ma frate, da, e plin bucurestiul de alde astia. La fiecare colt de strada ii gasesti. Auzi consilier prezidential si vine cu dume de astea de Jilava. O astept la mine in Anglia poate imi explica. Inteleg ca ii reprezinta pe cei autoexilati de binele pe care l-au facut guvernele poporului roman. Lehamite.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 17, 2015 at 5:53 pm

      Mihai

      ce sa/ti explice fufa asta batran si ESUATA care e mai infecta ca o curva de pe centura? cum sa imbrobodesti fraieii cu vorbarie goala si aparente scliviste? CADAVRE , CURVE PUTREDE …. kakat cu ochi !

      Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 17, 2016 at 10:22 am

      Mihai

      Doamne ajuta! Iertare, vreau sa-ti trimit un e-mail. Acesta este e-mailul tau?

      Apreciază

  20. gradul conteaza said, on octombrie 17, 2015 at 12:10 am

    doamna pralong este in cadrul serviciilor, și nu de azi, de ieri… cine stie, stie.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 17, 2015 at 5:59 pm

      mda, dupa ce a servit loial cateva zeci de ani la toata cazarma secu ca trafa de pat…au avansat-o la gradu’ de „telectuala” …. sa invete boboru” din expertiza ei de fufa versata… la baranete capata „patina” par stilate…

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on octombrie 18, 2015 at 8:05 pm

        hmmm…la ce figura are, ma indoiesc ca a deranjat cineva vreun pat in cazarma cu individa…poate doar pe intuneric…

        Apreciază

  21. gogugigi said, on octombrie 17, 2015 at 2:21 pm

    Este trist cum persedintele Iohannis a reusit intr-un timp asa de scurt sa se inconjoare de atat de multe nulitati! Despre sanda pralong, pana la izbucnirea asta, aveam o alta imagine! Ne-am umplut de cozi de topor!

    Apreciază

  22. Paul222 said, on octombrie 17, 2015 at 5:06 pm

    Ce ochi de vipera are, in toate pozele, se vede pe cine slujeste, prefacuta naibii!

    Apreciază

  23. Vasile Andrei said, on octombrie 18, 2015 at 7:22 pm

    cand spui Soros intelegi tot,spune Soros si trage apa.

    Apreciază

  24. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  25. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  26. octavpelin said, on noiembrie 18, 2015 at 3:47 pm

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  27. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  28. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  29. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  30. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  31. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  32. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  33. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  34. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de religi… […]

    Apreciază

  35. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de religi… […]

    Apreciază

  36. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază

  37. Arghiroi Elena said, on mai 4, 2020 at 11:56 pm

    Mai bine aceasta individa sa mearga la somn este o rusine pentru poporul român,nu era suficient ca avem un presedinte care nu este nici ortodox,nici roman….noi suntem un popor CRESTIN si ca sa ramanem asa trebuie sa ne educam copii in credința si iubire fața de Dumnezeu.M-am nascut ORTODOX si asa voi muri,facand semnul sf.cruci.
    Semn sf.ce ne ocrotește,s-au inchinat părinții,bunicii si se va inchina si copilul meu.

    Apreciază

  38. […] SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de relig… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.