SACCSIV – blog ortodox

Fotografia zilei: CLISMA necesara vindecarii clasei politice

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 14, 2015

Fotografia zilei vine de la sora Mirela:

1ab94e81e9faebc55e0b873c22a2154c

Foto: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1a/b9/4e/1ab94e81e9faebc55e0b873c22a2154c.jpg

In caz de obiectii a se citi:

MIHAI EMINESCU: “Cine tine cu strainii / Manca-i-ar inima canii / Manca-i-ar casa pustia / Si neamul nemernicia”

 

Anunțuri

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. el said, on Octombrie 14, 2015 at 2:28 pm

  „unde esti tu Tepes doamne, ca punand mana pe ei sa-i imparti in doua cete : in sminiti si in misei si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni, sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni ” Eminescu ´

  Apreciat de 1 persoană

  • ioannis said, on Octombrie 14, 2015 at 4:12 pm

   Chiar si aşa coruptă cum e clasa politică la noi, e încă bună şi aşa, căci vă spun că vor veni vremuri cand îi vom regreta şi pe aceştia! Se poate şi mai rău de atât, dar de asta ne vom da seama prea târziu, când vom fi conduşi direct de la Bruxelles… !

   Apreciază

   • Paul Mogosanu said, on Octombrie 15, 2015 at 7:43 pm

    …Si de ce nu se poate si mai bine? Crezi ca fara satanele care ne conduc,dispare natiunea?Din contra!

    Apreciază

 2. geo said, on Octombrie 14, 2015 at 2:40 pm

  Ceea ce este la noi NU este in niciu un caz clasa politica…nu exista…este o imbirligatura de interese, o cloaca…fara delimitari conceptuale, ideologice, fara dezbateri…

  Apreciază

 3. ion said, on Octombrie 14, 2015 at 3:41 pm

  :)))) cea mai tare..
  da, cel mai normal tratament si nu ar fi nici asta de ajuns..
  pt toti tradatorii de neam si de tara..de la iliescu incoace..inclusiv..

  Apreciază

 4. Radu said, on Octombrie 14, 2015 at 4:02 pm

  Asta e o chestia mi se pare mie asa „idealista” sau niciun om cu toate tiglele pe casa nu cred ca ar face asa ceva imi aduce aminte de ce a zis preotul ala la dat la tv cand in manastirea a fost sparta de un batran hot sa ii taie degetele ceva asemanator daca imi aduc aminte.Nu imi venea sa cred ce aud.
  Pai care mai e diferenta intre noi ca ortodcsi si musulmani pe care i-am vazut de ce sunt in stare?

  Cel mult ar fi sa fie speriati dar nici asta nu se va intampla cu politicieni nostri sau cu cei din vest.

  Mai bine ar fi sa li se spuna ca vor da socoteala si aici si in viata urmatoare sa se gandeasca la chestia aia.
  Nu a fost nimeni in iad si sa se intoarca sa spuna cum e asa ca orice e posibil ca forma pedeapsa.

  http://www.antena3.ro/actualitate/un-batran-a-furat-din-cutia-milei-un-preot-ar-vrea-sa-i-taie-degetele-316918.html

  Cu asa duhovnici rataciti nu e de mirare ca si turma e cum e cei care sunt potrivnici/vrajmasi de abia asteapta sa ne mai injure sa ne faca retrograzi si asa mai departe.

  Adevaratii Sfinti Parinti niciodata nu ar fi spus asa ceva.

  Multa sanatate !

  Apreciază

  • Mirela said, on Octombrie 14, 2015 at 6:06 pm

   Radu

   Stai liniştit, că nu-şi propune/doreşte nimeni să tragă în ţeapă pe nimeni!
   Fotografia postată era legată de un text, un fel de pamflet: Terapii alternative pentru durerea în cur a clasei politice româneşti: ACURPUNCTURA. Dr. Vlad Ţepeş.
   Era oarecum haz de necaz, nimic mai mult.

   Apreciat de 2 persoane

   • ozana said, on Octombrie 15, 2015 at 9:10 am

    @ Mirela
    Mirele , te iubesc !Si asa , in general, toata consideratia mea pentru postarile tale. Doamne ajuta.

    Apreciază

   • Mirela said, on Octombrie 15, 2015 at 11:23 am

    Doamne-ajută, Ozana!

    Apreciază

  • Mirela said, on Octombrie 14, 2015 at 7:15 pm

   Radu,

   După cum spuneam, nu se pune problema ca imaginea prezentată să fie transformată în realitate sau să se dorească asta, deci nu ai motive de îngrijorare. E doar un umor mai închis la culoare, o formă de defulare.

   Pe de altă parte, părerea mea este că, deşi ar părea că tăierea degetelor unui hoţ şi ţepuirea altora sunt de aceeaşi sorginte şi măsură, faci o paralelă nerealistă între situaţii foarte diferite.
   În cazul hoţului mărunt, mărturisesc sincer că mie nu mi se pare că ar fi făcut ceva foarte grav. Totuşi, nu a ucis, nu a violentat, nu a rănit, nu a nu a speriat, nu a terorizat pe nimeni, nu a furat sau profanat lucruri sfinte, nu a distrus nimic, ci a apelat la cutia milelor. Care, cred eu, a fost realizată pentru unii ca el, nevoiaşi. A luat el totul, fără să ceară, că oricum nu ar fi primit. Nu e bine, dar parcă nici aşa o tragedie nu e, după părerea mea. Şi câţi bani putea să ia sau cât s-ar fi aşteptat să ia, câtă vreme erau bancnote de 1 leu?

   În schimb, clasa politică a cărei „tragere în ţeapă” la modul spiritual era realizată prin acest pamflet a distrus efectiv o ţară întreagă, a făcut dispărută industria realizată cu multe eforturi de părinţii nostri, ne-a înstrăinat şi otrăvit pământul strămoşesc, a distrus agricultura, a ruinat învăţământul etc. etc. Am ajuns robi, datorăm zeci de miliarde fără să fi beneficiat cu nimic de pe urma lor, mâncăm otrăvuri, slugărim întreaga lume, prin băjenari moderni, suntem obligaţi să ne injectăm copiii cu otrăvuri, suntem urmăriţi ni se pune pumnul în gură prin legi tot mai abuzive şi mai antiromâneşti ETC. ETC. ETC…..
   Câte victime REALE a făcut clasa politică postdecembristă? Dacă Ceauşescu a fost ucis de către aceasta pentru genocid şi pentru subminarea economiei, actualii conducători oare ce ar merita?

   Apreciază

   • Radu said, on Octombrie 14, 2015 at 8:02 pm

    Am inteles dar massmedia stii cum e face din tantar armasar orice motiv e de ajuns sa ne mai atace sau mai rau decat atat, e bine sa nu starnim cuibul cu viespi oricum mai devreme sau mai tarziu tot o sa fie nasol.

    Dumnezeu ii va pedepsi intr-o forma sau alta pe toti nenorocitii astia acum sau mai incolo sa nu ne facem griji de chestia asta VOR PLATI dar cand va vrea Dumnezeu nu cand vrem noi.

    La momentul oportun marionetele astea/paiatele astea tot in foc vor ajunge dupa ce isi vor fi indeplinit scopul asta ii asteapta pe slugile „elitele” sistemului daca ei cred altceva se insala…

    Doamne ajuta sanatate si ganduri bune!

    Apreciază

 5. Partizanu said, on Octombrie 14, 2015 at 4:21 pm

  Hai sa ne uitam mai bine pe COMISARIATELE TERITORIALE sa-i vedem pe „adevaratii” recruti care-i v-a sprijini in lupta cu IMPERIALISTI. De curint a fost promulgata LEGEA VOLUNTARIATULUI IN ARMATA.

  Apreciază

 6. Ionut said, on Octombrie 14, 2015 at 5:25 pm

  Ce-aveti, fratilor, vreti sa defrisam toate padurile pentru tepe? 🙂

  Apreciază

  • george said, on Octombrie 14, 2015 at 8:14 pm

   Asta da observatie, dar nu cred ca s-ar ajunge chiar acolo……….doar o padure din Harghita, ceea ce a mai ramas , e de ajuns pentru tepuirea lenesilor si furaciosilor care ne conduc……….ne distram si noi acum pe seama conducatorilor, ca oricum nu sunt in stare de nimic, pacat de parintii lor……Doamne Ajuta!

   Apreciază

 7. blue said, on Octombrie 14, 2015 at 8:17 pm

  Doamna Elena Udrea, mare candidată la funcţia de preşedinte al României, promovată de un fost comentator de pe Saccsiv, s-a prezentat astăzi în faţa colegilor domniei sale împreună cu 2 (două) pungi cu gândaci morţi adunaţi de prin penitenciar şi împreună cu fosta sa colegă de celulă cu care obişnuia să socializeze, se spălau una pe alta pe păr şi mâncau împreună pachetele de acasă. Domnia sa propune ( prin atingerea emoţională a colegilor pasibili în viitor de a fi la rândul lor locatari în celule de stat ) să contribuie la schimbarea legii care să prevadă detenţia la domiciliu ( evident bogatul la al lui şi săracul la al lui, nu toţi la acelaşi :-)) ) sau, şi mai bine, detenţia de week-end. Ea consideră că, în acest fel, va eradica corupţia din penitenciare şi va decongestiona spaţiul aglomerat din interiorul lor.
  observaţia mea: femeia n-a văzut gândaci decât în penitenciar pentru că n-a născut într-o maternitate de stat, de fapt n-a născut deloc… iar treaba cu colega de celulă…. dacă în timpul studenţiei ar fi stat la căminele stundenţeşti ar fi ştiut şi apreciat mai mult astfel de apropieri între femei.
  În altă ordine de idei, cred că propunerile domniei sale nu se refereau la deţinuţii de rând, ci doar la cei potenţi financiari şi condamnaţi pentru acte de corupţie… restul… pot trăi în aceleaşi condiţii, că doar sunt obişnuiţi!

  Apreciază

 8. Mihail said, on Octombrie 14, 2015 at 9:37 pm

  fratilor „glumele” astea nu-s de noi. pe mine unul nu ma amuza deloc

  Apreciază

  • Mirela said, on Octombrie 15, 2015 at 1:55 am

   Mihail,

   Nu contest faptul că imaginea este destul de sinistră, dar cred că nu trebuie exagerată realitatea: e o simplă scenă de film, nu o execuţie a cuiva, indiferent a cui. Şi cred că nu ai nici un dubiu că politicienii nu vor ajunge, pe acest pământ, în acea ipostază (sau măcar nu de la postarea acestei imagini).

   Dacă aşa reacţionezi la o glumă, cât o fi ea de macabră (pe mine m-a amuzat ideea de acurpunctura a dr. Vlad Ţepeş, ca joc de cuvinte, ca poantă, cum vrei să îi zici, căci prea e mare bătaia de joc şi durerea în cur a conducătorilor), la martirajele reale ce faci? Ai citit cum au fost chinuiţi sfinţii închisorilor de către părinţii unora dintre politicienii actuali (chiar dacă indirect)? Ştii că unor deţinuţi politici chiar li s-au băgat cozi de mătură în anus şi erau purtaţi aşa pe sus, ca nişte steaguri? Despre asta ce zici ce zici? Dar despre miile de creştini decapitaţi, răstigniţi sau martirizaţi în alte moduri de către islamişti, invitaţi să se oploşească la noi tot de către clica trădătoare de la conducere? Care vrea să le facă şi megamoschee!

   Nu crezi că, decât să „plângi” la ideea că au fost traşi în ţeapă, la modul FIGURAT, nişte ticăloşi care au nenorocit o ţară în 25 de ani, mai normal ar fi să suferi pentru VICTIMELE REALE ale acestui neam?
   De exemplu, pentru copiii orfani, violaţi şi traumatizaţi pe viaţă din cauză că părinţii au fost obligaţi să plece în alte ţări pentru a câştiga o coajă de pâine amară, în schimbul cine ştie al câtor lacrimi, dureri şi suferinţe, pentru familiile destrămate de pribegia la munca în străinătate, pentru badantele care se nenorocesc fizic şi psihic îngrijind bolnavii altora, în loc să-i îngrijească pe ai lor sau să-şi vadă copiii crescâd. pentru fetele sărmane şi inocente care ajung pe mâna traficanţilor de carne vie, în speranţa găsirii unui serviciu, pentru sclavii sechestraţi cine ştie pe unde, pentru femeile care pleacă să lucreze în agricultură în Sicilia şi sunt obligate să se culce cu patronii şi să facă avorturi, pentru oamenii care se pierd duhovniceşte prin părăsirea ţării, pentru ţăranii de la Pungeşti, care îşi apărau pământurile de otrăvire şi pe care politicienii au decis să-i bată bine, pentru sutele de mii/milioanele de oameni umiliţi, fără speranţă, flămânzi şi zgribuliţi, care nu mai aşteaptă nimic de la viaţă ETC. ETC.???

   Şi nu uita că toate acestea sunt roadele trădării şi ticăloşiei fără limite a politicienilor!
   Faţă de faptele lor reale, e aşa o mare crimă să îi tragem în ţeapa pixului, poate spre trezire? Crezi că, dacă o ţin tot aşa, viaţa lor de dincolo va fi mai uşoară? Eu cred că nu.
   Mai precizez că nu le vreau răul, nu m-aş bucura deloc să aibă parte de suferinţe ca cea din imagine, dar nici nu pot să plâng pentru că cineva şi-a adus aminte de Vlad Ţepeş şi de practicile lui şi le-a adaptat satiric trădătorilor de neam.

   Apreciază

  • ozana said, on Octombrie 15, 2015 at 9:22 am

   @ Mihail
   Unde scrie ca noi nu avem voie sa glumim , frate Mihail ? Doar clasa politica poate face ,,glume” cu vietile noastre ?Poate in felul tau ai dreptate si spun asta doar pentru binele fratelui saccsiv.Este bine intradevar sa nu-i ingreunam viata cind si asa o fi in vizorul stim noi sau credem ca stim cui. Si eu am sarit putin calul cu o postare si abia cind am vazut ca a cenzurat-o, am realizat ca nu era deloc indicat sa o puna in pagina. Dar in general vorbind, faptul ca nici macar sa spunem ce gindim nu ne mai este permis, este cit se poate de ingrijorator.Asta este cenzura stalinista.Ce urmeaza ? Sa ardem cartile in Piata Mare ?

   Apreciază

  • Ecaterina said, on Octombrie 19, 2015 at 5:05 pm

   Mihail, sper că nu ai făcut pe tine…

   Apreciază

 9. Carmen said, on Octombrie 14, 2015 at 11:16 pm

  @Mirela
  bine ati spus.mare dreptate aveti..guvernul acesta nepasator si indiferent la suferinta celui de un neam cu el trebuie sa dispara.insa numai Dumnezeu stie cand…El va hotari.

  Apreciază

  • Mirela said, on Octombrie 15, 2015 at 10:13 am

   Din păcate, la noi e valabilă în mod clar zicerea marelui actor Constantin Tănase: „Pleac-ai nostri, vin ai nostri,
   noi rămânem tot ca proştii”. Nu aştept şi nu doresc dispariţia actualului guvern, căci ştiu că va fi înlocuit de altul la fel de rău sau mai rău. Dar poate că asta merităm, pentru păcatele noastre, pentru milioanele de avorturi, pentru laşitate, neiubirea aproapelui, nepăsare etc.
   PS. Chestiunea „indifferent la suferinţa celui de un neam cu el” cred că e discutabilă, căci nu se ştie câţi sunt români, chiar şi dintre cei care poartă nume româneşti.

   Apreciază

   • Carmen said, on Octombrie 15, 2015 at 11:14 pm

    pai eu ma gandeam sa dispara si sa vina la putere oameni care isi iubesc tara.aceasta cu ajutorul Lui Dumnezeu.daca si ar face mila cu noi.insa asa cum ati spus..nu prea meritam sa primim ajutorul..eu am fost un pic optimista.
    da.e posibil dar chiar si asa. totusi sunt nascuti. crescuti in Romania…pt ca si eu de exp am nume maghiar.. nu cred ca are importanta numele.

    Apreciază

 10. Paul Mogosanu said, on Octombrie 15, 2015 at 8:04 pm

  Este cea mai inteligenta si sugestiva imagine a solutiei de salvare a ceea ce a mai ramas din Romania.Solutia prezentata ptrebuie patentata si insusita ca terapie.

  Apreciază

 11. ecaterina said, on Octombrie 16, 2015 at 5:13 pm

  Doamne ajută! Eu va propun altceva, ca sa nu rămânem numai la vorbe goale si imagini, va propun sa facem un scurt pomelnic cu cei mai mari si mai rai conducători ai nostri si sa-i pomenim la psaltire, ca are sigur efect(cei care cititi in mod obișnuit la psaltire) si sa-l citim după fiecare slavă, adică de 3 ori la o catisma. Sa ne unim asadar in rugăciune. Cu cat suntem mai multi va fi mai bine, după cuvântul Domnului: ” sunt adunări doi sau trei in numele meu, acolo sunt si Eu”. Si ca o completare spunea recent un părinte în predică văzând raul care se tot înmulțește, ca daca ei fac atâta rău, e vremea ca si noi sa fim treji, sa dam tot mustul din noi, sa ne jertfim la maxim si sa ne rugam cu durere in suflet. Daca ei duc raul la extreme si noi sa ne jertfim la fel de mult.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: