SACCSIV – blog ortodox

JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI? Pentru ca are sotie palestinianca si este sustinut financiar de socrul sau? De ce se sinucide politic? I se va da alt rol sau trebuie sa lase loc altui “reprezentant” al Ortodoxiei, mai putin compromis?

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 23, 2015

310

Foto: http://www.zi-de-zi.ro/iulian-capsali-candidatul-familiei-romanesti-la-europarlamentare/

Am fost singurul blog contra, cand aproape intreaga blogosfera ortodoxa (sau doar numita astfel) ii sustinea candidatura la europarlamentare. Cativa s-au abtinut. Contra a fost si Claudiu Tarziu, insa a avut o singura postare in acest sens. Eu am dus o campanie. Iata cateva dintre articolele din acea vreme, in ordine cronologica:

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

IULIAN CAPSALI despre parintele JUSTIN PARVU si CIPURI

“PROFETIA” lui IULIAN CAPSALI

Am fost singurul, insa avand un trafic foarte mare, a fost suficient ca sa nu-l mai voteze multi dintre cei ce initial doreau s-o faca. Si am facut-o deoarece nu era un reprezentant real al Ortodoxiei si nici al romanilor. Evident, n-as fi sustinut pe nimeni, din motivele explicate la:

IMPERIUL UE = MAMONA. De ce nu trebuie sa votam la alegerile europarlamentare, sa candidam sau sa fim alesi? NE EXPLICA SFINTII SI MARII DUHOVNICI Ioan Gura de Aur, Justin Popovici, Nicolae Steinhardt, Staretul Antonie

Dar o campanie contra i-am facut doar lui, tocmai pentru ca era prezentat a fi ceva ce de fapt nici nu era.

Multi simpli cititori ai blogosferei ortodoxe au inteles ce tot incercam eu sa le zic, insa majoritatea administratorilor de bloguri, sefi de reviste sau asociatii nu. Si au stat ei pe baricade pana la final.

Ei bine, iata ca a venit momentul sa se trezeasca si cei ce nu s-au lamurit atunci.

Despre ce e vorba? Acum vreo luna a postat Iulian Pericle Capsali un material pro moschee si pro primire de islamisti. Ne semnalase fratele Paul222 la rubrica de comentarii a articolului TUPEU MAXIM. Generalul CONSTANTIN DEGERATU despre criza imigrantilor: RUSIA E DE VINA. Cand un astfel de personaj vine cu o astfel de intoxicatie n-ai cum sa nu iei in considerare informatia cum ca EVREII GEORGE SOROS si ROTHSCHILD finanteaza de fapt invazia … despre aceasta bazaconie de pe contul sau de facebook care se incheia cam asa:

Da, așa arată astăzi o carcasă ortodoxistă, o combinație eshatologică de saccsiv și Mândruță, de iminențe apocaliptice și globalism, totul vopsit ca porcii îngropați deunăzi, în tricolor.

Nu l-am bagat in seama atunci. Si nu-l bagam in seama nici acum, insa el a inceput o adevarata campanie pe contul sau de facebook sau la rubrica sa de pe Active News. O puteti constata singuri. Iata si ultima sa postare de pe site-ul de socializare:

“Avem ierarhi care sunt în Hristos!
Slavă Domnului! Că o parte din turmă o ia razna încet-încet din motive de… patriotism. De fapt, de frică. Si din frică se răscoală împotriva celor mai buni vlădici pe care-i avem, cerandu-le sa plece, iar dacă nu amenință cu plecarea la alte „biserici”, asa cum amintea ministrul Funeriu în timpul guvernării Băsescu, cum ca trebuie împărțită Biserica Ortodoxă pe criterii… geostrategice.
IPS Ioan strica echilibrul „geostrategic” prin aceasta abordare, pentru ca Funeriu amintea de Moldova și Oltenia.”

Si face trimitere la:

Mitropolitul Banatului se află în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti comunitățile să ajute eventualii refugiați

celor mai buni vlădici” ar fi Patriarhul Daniel, caci lui i s-a cerut sa plece, fiind activist ecumenist. Iar altii considera ca e chiar mason.

De ce duce Iulian Capsali aceasta campanie? Doar pentru ca-i ratacit?

Consider ca nu doar de aceea. Pentru ca vorbim despre o campanie sinucigasa prin care isi pierde majoritatea putinilor ortodocsi ce i-au mai ramas alaturi. Si nu trebuia sa fie premiant Nobel ca sa realizeze asta inca inainte de a o incepe.

Sotia sa este palestinianca iar socrul sau il sustine financiar. Stiu asta de la multi inca din timpul campaniei. Inclusiv de la un frate in care am incredere si care a aflat-o chiar din gura lui Capsali. De subliniat ca acel frate este dintre cei ce i-a sustinut candidatura.

Asta sa fie motivul? Principiul cine plateste, da tonul? Posibil, dar parca ceva totusi lipseste. Actiunea sa imi aminteste de sinuciderea politica a lui Crin Antonescu. Poate gresesc, insa Iulian Capsali seaman foarte mult cu o papusa:

  • A aparut din obscur ca marele reprezentant al Ortodoxiei si al familiei romanesti
  • Apoi a disparut
  • Revine activist moschee = distrugerea fostei imagini. O imagine evident falsa, dar de ce o distruge?

Si daca-i o marioneta, ce rol va juca in viitor? Sau pur si simplu va iesi din scena ortodoxa lasand locul altui “salvator” si “reprezentant” al Ortodoxiei?

 

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on septembrie 23, 2015 at 6:57 am

    În general mă abţin să comentez pe alte bloguri, dar…
    Dacă aveţi ceva cu Iulian Capsali, nu ar trebui să îi implicaţi şi familia, mai ales că în poză văd şi nişte copii.
    Că ei, copiii, ce vină au?

    Avva Justin spunea:
    „Omul trebuie iubit. Dar ca să-l iubești, trebui să-l înțelegi. Dacă îl vezi căzut acolo, neapărat trebuie să gândești că trebuie să-i dai o mână de ajutor. Iubirea aproapelui este o lecție de iubire față de Dumnezeu. Dacă nu-l iubești pe cel de alături, dacă nu-l ajuți, nu ești capabil nici să-L iubești pe Dumnezeu. Iubirea aproapelui este prima treaptă spre mântuire, pe treapta asta trebuie să repeți pentru marea iubire de Dumnezeu”
    (Adrian Alui Gheorghe, Părintele IUSTIN PÂRVU și morala unei vieți câștigate, Ed. CONTA, Piatra Neamț, 2007, p. 133)

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 23, 2015 at 10:13 am

      Ioan C.

      Si daca taceai destept pareai.

      Cine are ceva cu femeia si copii? E poza lui de familie romaneasca, promovata de el in mass-media.

      Apreciat de 1 persoană

      • Shoholov said, on septembrie 23, 2015 at 2:01 pm

        Iertati-ma, dar eu nu inteleg care e legatura cu finantarea de catre socrul sau. Adica nu stiu daca ar avea vreo importanta in acest articol.

        Apreciază

      • pascu said, on septembrie 23, 2015 at 7:52 pm

        @shoholov: are importanta, cand candidezi si vii cu „familia romaneasca” cand tu esti grec si nevasta araboaica, hm…… Da, un candidat trebuie sa explice clar ce venituri are si de unde, ce profesie, cu ce se ocupa, si asa mai departe.

        Apreciază

      • Mustafa said, on septembrie 23, 2015 at 7:58 pm

        @sholohov
        Nevasta palestinianca => socru palestinian => socru arab( musulman?) => e bine sa avem moschei in Romania, cat mai multe! Sa se stabileasca cati mai multi arabi la noi, si e bine ca si el a facut 11 copii.

        Apreciază

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:54 pm

      Ioan C

      „Că ei, copiii, ce vină au?”____ ca sa fiu la obiect. Alelei feciori( aici mai degraba fete) de lele( mai precis de neica NIMENI echivalentul lelei in CURVIA duhovniceasca) : eventual …decenta in imbracaminte la fetele lui ar fi una din problemele de lucrat( din cele vizibile, ca ce nu se vede e greu de discutat) , mai ales la niste fete care se pretind CRESTIN ORTODOXE …la care Sfinte Femei au vazut ele lungimea fustei adoptate de ele? macar daca ar lua exemplu de la mama lor….si asta taman in poza de „model”!

      Apreciază

  2. anonim said, on septembrie 23, 2015 at 8:18 am

    In media romaneasca etnicul romanesc e marginalizat si si promovat ca un simbol al decadentei si al slabiciunii si pentru asta a fost promovata campania cu Ioana Tufaru pana la exasperare sau de PRO TV cu serialele lor de batjocura. Acum Romania devine a doua Argentina pentru toti criminalii de razboi sirieni islamisti si cred ca asta e un aspect care ar trebui mai bine exploatat. Le cade toata propaganda in special pentru cazul antrenorului impiedicat de o unguroaica cu zeci de decapitari la activ.

    Apreciază

  3. RomeoB said, on septembrie 23, 2015 at 8:18 am

    Avertismenul Bisericii Ortodoxe din Grecia

    http://www.stiripesurse.ro/avertismentul-bisericii-ortodoxe-venirea-islami-tilor-poate-duce-la-sfar-itul-nostru-ca-na-ie_967823.html

    AVERTISMENTUL Bisericii Ortodoxe: Venirea islamiștilor poate duce la sfârșitul nostru ca nație

    Autor: Cristi Șelaru, Redactor

    Publicat: 22/09/2015

    Europa este lovită de un imens val de imigranți! În majoritate musulmani, aceștia au ales Europa creștină și nu statele musulmane din Asia. Imigraţia necontrolată ameninţă însăşi existenţa Greciei, ţară care se confruntă cu un aflux masiv de imigranţi musulmani, a atras atenţia mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru.

    ”Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în ţară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea naţională şi să dispărem ca popor”, a afirmat mitropolitul.

    ”Am mai spus că îi iubim pe aceşti oameni (imigranţi) şi îi putem ajuta, dar Grecia nu poate să-i integreze. Unii au interpretat greşit spusele mele… Ce ar fi trebuit să spun? Să vină milioane din Asia? Dacă într-adevăr vor veni milioane, aceasta va însemna sfârşitul nostru (ca popor)”, a mai afirmat ierarhul grec.

    Mitropolitul Tesalonicului a făcut în continuare referire la măsurile luate de unele state în contextul gravei crize a imigraţiei, întrebându-se în acelaşi timp cum va arăta Grecia în cazul în care va creşte numărul musulmanilor în ţara cu puternică tradiţie creştin-ortodoxă.

    ”În Germania, după venirea primilor refugiaţi au fost luate o serie de măsuri. Ungaria spune ”nu” imigranţilor. Slovacia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei de asemenea. Acum imigranţii sunt trecuţi de traficanţi din Turcia peste râul Evros. Ce va fi în cazul în care va creşte numărul musulmanilor în regiunile greceşti, unde şi aşa sunt foarte mulţi? Cum va fi atunci Grecia?”, s-a întrebat mitropolitul Antim al Tesalonicului, scrie agerpres.ro

    Apreciază

    • mihai said, on septembrie 23, 2015 at 10:28 am

      da frate romeo , BISERICA ORTODOXA ELENA inca mai are ierarhi de toata isprava, vezi cazul MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU, si apropo de imigranti , ma gandesc la scenariul in care acestia ar intra intara prin trecerile de la sud de dunare giurgiu, calafat respectiv negru voda, prin via turcia si bulgaria, iar in loc jegurile de la bucuresti in loc sa amplaseze trupe pt contracararea acestora, ei mai au un pic si le intind covorul rosu

      Apreciază

  4. RomeoB said, on septembrie 23, 2015 at 8:19 am

    Mitropolitul arata pozitia corecta: AJUTORARE NU INTEGRARE !

    Apreciază

  5. ioannis said, on septembrie 23, 2015 at 8:54 am

    Doamne ajuta!
    Pr. Mihai-Andrei Aldea şi nu numai, mi-au cerut să-mi argumentez afirmaţia: “Mişcarea legionară – organizaţie neortodoxă şi implicit antinaţională”. Iată şi răspunsul!
    silviu-ion.blogspot.ro/2015/09/pr-mihai-andrei-aldea-mi-cerut-sa-mi.html?m=1

    Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 23, 2015 at 10:53 am

      ioannis,

      zic Sfintii Parinti ca doi oameni care citesc acelasi lucru pot intelege exact opus unul fata de celalat.
      Ti s-a mai explicat, ca prin anii ’20, ideile cu care venea un Musolini sau un Hitler, pareau bune la prima vedere, ca si ideile comuniste par bune la prima vedere. Erau niste idei in contra -pondere la ideile bolsevice.
      Iar la final, ca lucrurile trebuiau clarificate, Hitler l-a ales pe Antonescu si nu ML.
      Cu ecumenismul iarasi ti s-a explicat, ca nu-i nimeni perfect si atunci nu ecumenismul era pr principala.
      Omul in mersul sau prin viata se schimba, invata, vede ca a gresit, creste… Te-ai nascut tu perfect, le-ai stiut pe toate de la inceput, nu ai facut greseli? Ai gasit tu niste propozitii si gata, zici ca ai descoperit america. Dar care era contextul atunci, erau ei niste tineri de 20-30 de ani, dupa, ce s-a mai intamplat, viata lor cum a fost, sfarsitul lor cum a fost, patimirile lor cum au fost, ne spun noua aceste fapte si patimiri mai mult decat cuvintele ??????????? Faptul ca i-au urat toti de la Carol 2 si pana acum iti spune ceva????????????

      In rest, ce sa-ti zic, doar atat, cum ca tragand linie si adunand tu acolo cu bune si rele ale Miscarii Legionare, ai inteles exact opus fata de un Constantin Oprisan, Ioan Ianolide, Virgil Maxim, Petre Tutea, Nae Ionescu, Radu Gyr, George Manu, Demostene Andronescu, Dumitru Bordeianu, Parintii Papacioc, Justin, Calciu, Ilie Lacatusu si cati si mai citi.

      Cu siguranta tu esti cel care are dreptate. Si asta, pt ca nu ai priceput nimic.

      Apreciază

    • pascu said, on septembrie 23, 2015 at 7:54 pm

      Ioannis, tu esti un trol, un acoperit care dupa ce a pus bisericuta luminoasa la mormantul parintelui Iustin a aruncat cu mocirla in Miscarea legionara in care a crezut parintele Iustin, pe care a iubit-o si a respectat-o.

      Apreciază

      • ioannis said, on septembrie 23, 2015 at 11:22 pm

        Trol? Acoperit? Sunt cu mult mai sarac acum decat pe vremea cand faceam cadou acelei manastiri 4 monumente date cu toata inima, la fel cum am daruit cadou monumente la mult mai multe manastiri din tara printre care si la Techirghiol sau Prislop (pe vremea aceea eram si cu A Boca).
        Era vremea cand credeam ca Pr Justin a fost cel mai mare sfant roman al tuturor timpurilor, purtand peste tot bannere verzi si cu sf inchisorilor. I-am cerut chiar si opinia in legatura cu estetica monumentelor. Dar mi-am schimbat radical opinia despre miscarea legionara de cand am inceput sa citesc cu atentie scrierile lui Codreanu, Mota, Marin, Crainic samd… Atata si nimic mai mult…
        Nu as dori nici la dusmani sa aibe viata mea… asadar mai incet cu judecatile gratuite ca as fi vreun acoperit, ca nu ma cunosti. Numai bine tuturor!

        Apreciază

  6. Diana said, on septembrie 23, 2015 at 9:22 am

    Sotia d-lui Capsali este din Apuseni, de undeva din judetul Cluj.
    Si apoi sunt ortodocsi practicanti.
    Mi-e greu sa mai adaug alte cuvinte… Sa ne rugam unii pentru altii!
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • pascu said, on septembrie 23, 2015 at 7:56 pm

      Da, da, acolo in Apuseni unde pastea oile baciul Yasser Arafat

      Apreciază

    • pascu said, on septembrie 23, 2015 at 7:57 pm

      De altfel nu avem nimic cu doamna, daca e araboaica crestina foarte bine, noi nu suntem rasisti. Dar trebuia sa o spuna, era datoria lui cand a candidat

      Apreciază

  7. RomeoB said, on septembrie 23, 2015 at 9:35 am

    Off topic:
    Parintele Razvan Ionescu din Paris (despre obtinerea unui locas de cult din partea statului francez):
    – Aici concurenta este acerba. In Paris nu prea vad la ora actuala o biserica care s-ar putea disponibiliza pt noi. Statul este foarte atent sa le preia, sa le transfome in locuinte sociale, sau altceva. Cred ca mai curand putem nadajdui in fondurile pe care le-ar da oamenii din jertfa vietii lor astfel incat sa putem cumpara ceva pe care sa-l transformam; fie Paris Paris, fie regiunea Pariziana.

    Emisiunea Misiune si comuniune – TrinitasTV, 22 iul 2015, minutul 56.

    Apreciază

  8. mihai said, on septembrie 23, 2015 at 10:29 am

    nustiu dar ft. ciudata traiectoria acestui capsali

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on septembrie 23, 2015 at 11:37 am

    Diversiunile “cruciadei” impotriva “ISLAMIZARII” si MOSCHEEI/ Legatura dintre valul de imigranti si REDUCEREA LIBERTATILOR (Video) http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/09/23/germania-impune-cotele-obligatorii-de-imigranti-in-ue-slovacia-refuza-sa-aplice-decizia-slovenia-ridica-gard-croatia-indeamna-refugiatii-spre-romania-ingineriile-demografice-ale-germaniei-diversi/

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 23, 2015 at 12:03 pm

      Cosmin S.

      Deci razboi intru cuvant sunt de acord cu articolele lui Capsali sau ce sa inteleg?

      Apreciază

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 4:59 pm

      CosminS

      „Diversiunile “cruciadei” impotriva “ISLAMIZARII” si MOSCHEEI”____si atunci sa-i primim cu flori la gara si cu tot confortul pe indraciti, sa le contsruim moschei si sa ele dam TOATE liberatatile la INVADATORI la JAF si DISTRUGERE ORGANIZATA ca asa nu progreseaza planurile ocultilor….
      mai voi mai ganditi cu creierii aia sau sunt doar umplutura sa nu sune scafarlia a gol ?

      debili sinucigasi si MAINE pectetluiti asa cum azi sunt propovaduitorii cipurilor !

      iesi din cacastoarea aia RIC daca vrei sa nu te dilesti la minte si sa ajungi inca unul din zombatii lor indotrinat cu idelile politicului corcet in puncetel esentialde avansare a planurilor… ca si ei PAR ANTI-sistem dar pe alocuri, prin zonele NEesentiale pentru bunul mers al instalarii NOM.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 24, 2015 at 9:55 pm

        azi sustin acceptarea cipurilor si a musulmanilor care vor produce haos NEGRESIT, atunci PE CINE slujesc ei Ric-arii? Adevarul? NICIDECUM !

        cine are minte sa priceapa, cine nu sa umble ca oaia capie cum ii canta „flautul fermecat „…

        Apreciază

      • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:01 pm

        MAINE vor sutine punctul urmator pe agenda oculta : pecetluirea ! cu aceleasi „argumente” si SOFISME cu care „justifica ei azi cipul si INVAZIA !

        se practica la ei cu SUCCES 100% politica pasilor marunti: sustii la un moment dat PUCTELE ESENTIALE la momentul respectiv de avansare a planurilor ( de ex. azi acceptarea cipurilor ca pas preliminar fara de care NU se poate trece la faza urmatoare ) si pe alaturi ca sa-ti dai credibilitate sustii si niste cehstii adevrate ( de la darcii si SLUGILE lor NICI Adevarul sa NU il primim) si citeaza hectare din Scrierile Sf Parinti pe care NU ii asculta …

        VICLESUG dracesc, perversiune si diversiune calculata…
        Si CINE poate sa mai creada ca ar fi ei de partea Lui Hristos? Raspuns: DEBILII si cei incapabili sa gandeasca cu mintea proprie !

        Apreciază

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:13 pm

      Miko

      aceea NU e manastire romaneasca ci manastire?complex de cladiri catolice care ADAPOSTESc manastrirea romaneasca, as aca au dreptul sa decida cum vor de cui concesioneaza locul.
      Iar maicile alea care se cred misonare sa ia aminte ca Ortodoxia NU se face in pamant strain si lumea se tien cu rugaciunile pustnicilor si SMERITILOR pe modelul SMERENIEI DEPLINE Maica Domnului, TANICII NESTIUTI de lume… misionarism se face de cater cei TRIMIS !

      Ele de cine au fost trimise acolo? Nu cumva de trufia si prostia proprie( ca „binecuvnatare” la la ierarhi de teapa unor Iosif si altii de masura lui NU e relevant)
      Monahismul este CHIPUL Maicii Domnului, Ea UNDE a iesit la predicat cu Apostolii ?
      Au distorsionat toate intelesurile Ortodoxiei si au ajuns sa faca spectacol cu Dreapat Credinta si cu evlavia in public, trimiterea la \propovaduie la neamuri e MISUNE cu imputernicire de sus, nici Sf Apostoli n/au plecat la propovaduit decta dupa ce „s-au imbracat cu puetre de sus” cum invat Scriptura.
      Ele CE FAC acolo, le PUTE Romania, a ajuns Elvetia locul cel mai pro[ice de trait Ortodxia TAINEI cum este Mohahsimul adevarat care nu se traieste la parada in mijlocul lumii?

      eiii, asa ave amulte de comentat despre „ortodoxia” asta de parada de occident…

      iata d Dumnezeu le-a aratat ca NU este Voia Lui sa stea acolo, nu se cuvine unor Mirese tainice ale Lui Hristos starea expusa si locul acela. Si TAMAN mass/media acre NICIODATA NU a slujit Lui Hristos acum asre sa le ia apararea.

      Mai fratlor, CE este Monahismul? SI CE a ajuns el azi in dispora ?
      Dumnezeu sa va lumineze si pe Maicile acelea sa le intelepteasca, ca daca se incapataneaza sa nu pateasca ceva mai rau.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:23 pm

        Daca Sf Antonie e un MODEL pentru Mohahism UNDE s-a retras el? In mijlocul lumii? Si CUM suna Pravila Monahismului data prin inger Sf Pahomie cel Mare. Ori credeti ca azi trebuie „agiornamentat” monahismul si potrivit cu chipul veacului acestuia desfranat si tradator? Sau credeti ca Hristos NU mai este ACELASI ieri, azi si in vesnicie?
        CE CAUTA Maicile in Elevetia/occident ? Pe Hristos ? Viata TAINICA ? Sau circoteca ieftina si goana dupa viata comoda? Romanai NU mai are loc pentru ele, CE JUSTIFICA prezenta lor MUSAI in locul acela?

        eeei fratilor, e multa inselare si cadere azi… nu va luati dupa foirme ci judecati judecata dreapta…daca un mirean umbla dus de nevoie in pamant strain e ingaduit lui poate, dar CALUGARUL ce MOTIV are sa iasa in mijlocul lumiii celei mai paostate? sa faca parada? sa se creada trimisul ” Domnului la „luminearea” neamului eretic unde sta? Asta e rosul monahismului ?

        daca de mintea lor NU VOR SA PRICEAPA ca NU au ce cauta acolo ele, le-a averizat frumos acum Mirele lor, oare il vor asculta?
        Dumnezeu sa le dea minte !

        Am ajuns vremea despre care ne spuneau Sfintii : au ajuns mirenii ca DRACII si calugarii sa traiasca ca mirenii fara minte !

        Apreciază

      • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:26 pm

        si sa nu veniti la trancanit cu contra-exemplul manastirilor bizantine din centrul Constantinopolului ca NU a ajuns occidentul APOSATAT si ERETIC de azi Bizantul de atunci !

        Apreciază

  10. Catalin said, on septembrie 23, 2015 at 12:25 pm

    Capsali nu este decat un om bagat in fata si, din pacate, insuficient ajutat pentru a-si juca cu bine rolul. Nu stiu de ce va agitati atat. Din pacate cei care l-au aruncat in lupta au mari probleme de intelegere a situatiei [maine poimanine ne trezim cu lobby pro-rus din partea lor neintelegand ca noi tb sa fim romani si atat iar cizma care ne va apasa grumazul tot cizma este; daca vom fi de partea unuia sau a altuia vom juca rol de proxy; singura varianta este cea a neutralitatii ceea ce nu pare chiar o utopie intr-o lume din ce in ce mai dezbinata] si nici nu sunt organizati ca sa-i asigure spatele si sa-i coordoneze miscarile.

    Atunci cand este lasat de capul lui (ca in cazul moscheii) debiteaza prostii din putul gandirii fiind ros de frustrarea ca altii au facut ceva si au iesit in evidenta. O gelozie prosteasca dintr-un suflet patimas. Nu-l cunosc pe Catalin Berenghi, nu stiu daca merge sau nu la biserica, daca se spovedeste si altele insa din punctul meu de vedere este un adevarat erou pentru ca n-a tinut cont de nimic si a mers la lupta asumandu-si nebuneste riscuri enorme la care altii nici nu indraznesc sa se gandeasca. Mai roman decat toti ortodocsii de tastatura la un loc (dintre care primul sunt eu pt ca n-am ajuns sa pun nici macar o lumanare acolo).

    Tarile Romane au suferit sute de ani din partea turcilor. Domnitorii romani au platit Inaltei Porti sume uriase si chiar tribut de sange dar o intelegere a fost intotdeauna clara si respectata: sa nu detina pamant si sa nu construiasca moschei. Si uite ca acum cand avem suveranitate (pe hartie cel putin) ajungem sa ne pierdem si pamantul, sa construim moschei …

    Pe de alta parte ar fi de dorit sa intelegem pozitia Bisericii noastre si sa nu facem procese de intentie acolo unde nu este cazul. Mesajul ei este in spiritul ajutorarii unor oameni batuti de soarta (si stim bine cat sufera crestinii si toti cei care au fugit din calea isis). Ceea ce i se poate reprosa este doar lipsa exprimarii pozitiei in privinta integrarii refugiatilor asa cum a facut-o Biserica Greciei. Pentru ca una este sa adapostesti pe cineva pana trece primejdia si se intoarce la casa lui (un act perfect normal si crestinesc) si alta este sa-i dai fata de navasta, sa-i dai pamant si sa te amesteci cu el (un act nesabuit si impotriva canoanelor).

    Apreciază

  11. Dextro said, on septembrie 23, 2015 at 12:29 pm

    Hm…probabil că sunt eu optimistul incurabil sau doar stiu mereu sa găsesc partea bună a fiecăruia insă nu cred că, Capsali este manipulat, asa cum nu am crezut nici despre tine ca esti manipulat atunci cand altii te atacau spunand ca ai devenit informator in timpul detentiei. Ba mai mult, am avut chiar cu Capsali o discutie scurta in acest sens in care i-am spus ca eu apreciez ce faci. El era cel putin la fel de suspicios fata de tine cum esti tu fata de el. In altă ordine de idei, eu am fost unul care, fara sa-l cunosc personal, i-am sustinut campania de departe, (nu doar verbal !) fara sa-mi ceara el asta, la fel cum mâine te-aș susține și pe tine neconditionat si fara sa-mi ceri. Nu sunt democrat dar dacă unul de-al meu, chiar cu opinii ușor diferite, candidează, il prefer de 1000 de ori unui mason și cred ca sunt obligat sa fac ceva pentru a-l sustine (chiar daca stiu ca nu are multe șanse !) Revenind, nici eu nu am fost de acord cu unele lucruri, in special cu orientarea lui politica, cam stangista in timp ce eu eram cam basist (recunosc ca ma gresit – Basescu ne-a transformat intr-o colonie americana) iar acum, cu pozitia lui pro-moschee insă este un om incapatânat, ca si tine de altfel si chiar daca stie ca are de pierdut face si zice cum crede el. Ma rog, am vorbit pe facebook scurt despre situatia de acum si el spune ca minoritatea turca si tatara din Romania, care a convietuti pasnic cu romanii, merita o moschee si, mai ales ca, sprijinindu-i pe acestia nu vom da loc fundamentalistilor sauditi care se inmultesc. Ce-i drept, acum vreo 2 ani si seful cultului islamic de la noi tin minte ca a cerut ministerului invatamantului sa nu recunoasca diplomele imamilor din Arabia Saudita caci sunt potentiali teroristi care vor coagula tineri islamisti in jurul lor in acest sens. Adevarul este ca musulmanii nostri, din ce tin eu minte din copilarie cand mergeam la mare, erau oameni foarte cumsecade si patrioti. Capsali, fiind el insusi aroman, cunoaste probabil mult mai bine aspectele convietuirii cu musulmanii, probabil ca el are un fel de nostalgie a acelor vremuri si se simte mai apropiat cultural de turci decat de nemti lucru pentru care nu-l condamn. Eu sunt invers datorita convietuirii cu sașii. Ce nu inteleg eu este de ce trebuie construita ”cea mai mare moschee” din Europa la Bucuresti ? Nu era suficient sa construiasca una mai mică ? Oricum, ambasadorul Turciei a spus (am citit de cateva zile) ca daca poporul roman nu doreste ei nu se mai implica in construirea acestei mega moschei. Uite un om sanatos la cap. In concluzie, ai dreptate, pozitiile lui Capsali sunt de multe ori ciudate, insa nu cred ca este manipulat, cred doar ca vede lucrurile altfel. In ce priveste refugiatii, din nou, el este pentru, dar nu pentru cotele UE. Acum, nu stiu in ce masura Capsali intelege ca acolo nu sunt doar familii care au nevoie de ajutor ci 70% par tineri voinici gata de lupta. Din nou este posibil sa se gandeasca la propria familie, la familia sa care a emigrat in Romania si sa fie subiectiv cand vede acesti oameni. Oricum, Capsali nu este vreun eco-marxist care sa spuna da, aduceti cat mai multi imigranti si distrugeti credinta si valorile romanilor ci este un ortodox practicant, conservator și eurosceptic. Sa ne dea Dumnezeu minte sa intelegem adevarul, sa distingem intre oamenii buni si cei rai caci mie imi face impresia ca eu sunt prea credul iar tu esti prea suspicios. Doamne ajută si iti multumesc inca o dată pentru efort si perseverenta cu care duci mai departe blogul – singurul pe care-l citesc zilnic.

    Apreciază

  12. Apologeticantiev said, on septembrie 23, 2015 at 1:01 pm

    Nu am fost nicicand un sustinator infocat al lui Capsali. Am avut totusi o mica simpatie fata de el pana saccsiv m-a pus in garda. Nu ma mai mira nimic. Am vazut destule caderi si destule demascari. Imi pare totusi rau pentru el. Ar fi fost bine sa fi fost asa cum arata masca…

    Apreciază

  13. alex said, on septembrie 23, 2015 at 1:47 pm

    Să îmi fie cu iertare dar vin și eu cu o întrebare oareșcum offtoic. Am fost de față când Iulian Capsali si-a susținut candidatura la Biserică Sfanta Treime de la spitalul Grigore Alexandrescu. Părintele l-a lăsat să vorbească în față altarului stând lângă el ceea ce mi sa părut ciudat. Acum despre Capsali nu am o părere foarte bună dar, un timp m-am spovedit la părintele Tudor Peiu și de fiecare dată mă întorceam de la spovedanie și mai tulburat. Aș dori să mai aflu păreri despre acest părinte poate sunt eu prea păcătos și mi se par toate întoarse sper să mi se aprobe comentariul și să aud și părerile altor oameni. Mulțumesc, o zi bună tuturor.

    Apreciază

  14. JE said, on septembrie 23, 2015 at 2:08 pm

    – Alexei Sirbu despre jidani

    – Alexei Sirbu depre Masoni

    – Alexei Sârbu strikes again!

    „… ca sunt bolnavi la cap cum am spus, de toate bolile astea: de gripa politica, de cancer economic si de hemoroid-rosu-sangeros-marxist-leninist.”
    😉

    Apreciază

  15. Alex said, on septembrie 23, 2015 at 3:49 pm

    Vladimir Putin şi Erdogan au inaugurat cea mai mare moschee din Moscova şi una dintre cele mai mari din lume.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Putin+inaugureaza+azi+cea+mai+mare+moschee+din+Moscova

    Părintele Savatie Baștovoi – adevărul despre Vladimir Putin şi Islam.

    http://rucodelie.ro/legenda-romaneasca-despre-putin-si-regele-arab/

    Apreciat de 1 persoană

  16. Aurora said, on septembrie 23, 2015 at 3:52 pm

    Capsali e si oportunist si prost. Nu e bun de lider. E subiectiv, e fomist, e slab pregatit, e complet nepotrivit sa reprezinte interesele vreunui grup. El insusi are probleme de subzsitenta, ca noi toti dealtfel, dar la el, cu mult mai greu, avand atatea guri de hranit. Este un dusman infocat al lui Saccsiv pt. ca nu-i suporta verticalitatea, pe cand el e obisnuit sa se faca pres si melc pt. a supravietui. E doar o parere de-a mea spusa la nervi, dar cred ca si intr-un moment mai ”bun” tot asa voi gandi.

    Apreciază

    • el said, on septembrie 24, 2015 at 10:32 pm

      Aurora

      sora noastra, sa nu jignim melcul prin comparatie cu BALOSUL asta pizams de Capsali, melcul cu coarnele cautand in sus catre Cer era blazolul Sf Antim Ivireanul Parintele nostru, asa ca sa NU jignim melcul… 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  17. JE said, on septembrie 23, 2015 at 4:25 pm

    Scopul principal si pentru cine a fost data „Legea Antonescu”. Se fac pregatiri intense!

    – CITIŢI ŞI VĂ CRUCIŢI, apoi DISTRIBUIŢI! În auxiliarele de clasa 1 dispar, uşor-uşor, Ştefan, Ion, Vasile, Constantin, Gheorghe, dar apare „nenea Omar”, un nume arab. UPDATE: Auxiliarul prezentat NU este avizat de minister!
    http://bit.ly/1KOzSR9

    Dar moscheia aia care se vrea construita fix acum pentru cine o fi? Doar cunoasteti ghicitoarea:
    „moschee intr-un picior,
    ghici ciuperca ce-i!”

    Apreciază

  18. JE said, on septembrie 23, 2015 at 4:44 pm

    – Principalii ALIATI ai lui Merkel: „Orban a avut dreptate de la bun inceput. ANARHIA trebuie stopata la granite”
    http://bit.ly/1KuMHyl

    – Orban a prezentat in Germania SOLUTIILE pentru rezolvarea crizei REFUGIATILOR
    http://bit.ly/1G2pIqr

    – Muftiul Romaniei: „Temerile romanilor fata de refugiati NU se justifica. Nu vor fi probleme privind integrarea acestora”
    http://bit.ly/1ORqQVa

    – Crucea Rosie Timis a pregatit PACHETELE pentru refugiati. Iata ce CONTIN acestea
    http://bit.ly/1YBNipx

    Apreciază

  19. Gabriel M. said, on septembrie 23, 2015 at 5:04 pm

    Nu mai e nevoie de nici o descriere.

    Apreciază

  20. Gabriel M. said, on septembrie 23, 2015 at 5:05 pm

    scuze am gresit linkul

    Apreciază

  21. Gabriel M. said, on septembrie 23, 2015 at 5:06 pm

    ciudat la mine merge dar pe saccsiv nu merge. in fine

    Apreciază

  22. ORTODOXIE said, on septembrie 23, 2015 at 5:29 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  23. JE said, on septembrie 23, 2015 at 6:00 pm

    – Medic sirian stabilit în România: Exodul imigranţilor este unul comandat și finanțat. Nu există sirian de rând care să aibă 50.000 de dolari şi să plece cu familia lui spre Occident. Ce se urmăreşte de fapt
    http://bit.ly/1FujrZD

    Si pentru ca Legea Antonescu nu e suficienta…
    – Legea Big Brother, adoptată de Camera Deputaților. Care sunt noile prevederi
    http://bit.ly/1ORDLGv

    Apreciază

  24. Gabriel M. said, on septembrie 23, 2015 at 6:58 pm

    Recomand:

    Apreciază

  25. JE said, on septembrie 23, 2015 at 8:16 pm

    Cum isi rezolva oamenii cu capul pe umeri problemele:
    – Ungaria: Orban mobilizează armata, deținuții și șomerii pentru a construi ziduri împotriva migranților
    http://bit.ly/1KPuA7O

    Apreciază

  26. Paul said, on septembrie 23, 2015 at 8:24 pm

    Salutare, fiti atenti un pic la aceasta noua propaganda, din ciclul si pedofilii sunt oameni http://www.salon.com/2015/09/21/im_a_pedophile_but_not_a_monster/ https://www.youtube.com/watch?v=nCUjZzuMQq8 Se incearca incadrarea pedofiliei la un nou tip de orientare sexuala… nu mai stiu cine a prezis asta de acum cativa ani

    Apreciază

  27. STOP RFID said, on septembrie 23, 2015 at 8:30 pm

    Priviti ce emisiuni de toata jena face acest preot.

    http://www.ntvonline.ro/emisiuni/chestiunea-nop-ii/

    Apreciază

  28. acelas said, on septembrie 23, 2015 at 8:59 pm

    abominabil

    papa francisc cant prohodul pacii (desi o da „cu manta”, zice ca trebuie sa facem reconciliere in aceasta atmosfera de al treilea ww)

    http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/146475

    .

    Apreciază

  29. costel said, on septembrie 24, 2015 at 2:51 pm

    @ioannis
    Am citit articolul dumneavoastra, ca raspuns la intrebarea parintelui Aldea ref miscarea legionara si chiar daca sunt un ignorant mi se pare ciudat ca dati de pamant cu personalitati ale istoriei noastre si culmea, sunteti (partial) de acord cu un personaj cel putin controversat pe nume Capsali. In urma articolului si daca as urma firul logicii dumneavoastra ar trebui sa trag concluzia ca tov alexandru florian a avut dreptate cand l-a trecut pe lista neagra pe Nichifor Crainic, ca toti membrii si simpatizantii ML ar trebui stersi din istorie pt ca sunt o rusine, o pata pe obrazul nostru, ca legea antinationala impusa de aiurea si propusa de niste vanduti si vanzatori de tara chiar a fost o necesitate, ca…
    L-ati pomenit in articol pe Sfantul Stefan cel Mare, ca avea un povatuitor de nadejde, un Sfant, dar nu uitati domnule ca atunci cand era in joc soarta Moldovei cadeau capete!
    Am inteles ca v-ati documentat pana sa ajungeti la concluzia la care ati ajuns, nu va opriti aici, mai cititi, mai reflectati si cititi va rog si articolul:
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/08/20/revolutia-legionara-articol-de-nichifor-crainic-din-revista-gandirea-anul-xix-nr-8-octombrie-1940/
    Eu nu va suspectez ca ati fi „trol”, ma bucur sa aud ca ati fost generos fata de lacasurile noastre ortodoxe, incercati sa fiti generos si fata de o generatie de tineri care au fost omorati/torturati/denigrati/imprastiati in cele patru zari de niste personaje care s-au aflat (cu Voia Domnului) la conducerea tarii. Sa fii omorat pentru ca-ti iubesti tara, pentru ca iti ajuti aproapele, pentru ca mergi la Sfanta Liturghie!
    „România democrată, România tiraniei asiatice, e singura tară din Europa care a crezut că poate trăi ucigându-şi tineretul. Intre crimele ei, cea mai odioasã si fãrã pereche în istorie, este aceea de a fi încercat sã-si ucidã viitorul propriu, împuscând pe tineri si expunându-le cadavrele la rãspântiile satelor si oraselor îngrozite.” spune marele Nichifor Crainic!

    Apreciază

  30. […] JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI? Pentru ca are sotie palestinianc… […]

    Apreciază

  31. […] JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI? Pentru ca are sotie palestinianc… […]

    Apreciază

  32. […] JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI? Pentru ca are sotie palestinianc… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.