SACCSIV – blog ortodox

14 septembrie: Pomenirea parintelui SOFIAN BOGHIU. Sa ne amintim si ce ne spunea despre APOCALIPSA, MASONERIE, ANTIHRIST, NOUA ORDINE MONDIALA

Posted in SOFIAN BOGHIU by saccsiv on septembrie 15, 2015

HGOx7

   Iata ce putem citi la Pomenirea părintelui Sofian Boghiu – 14 septembrie:

  • Născut: 07 Octombrie 1912
  • Locul nașterii: Cuconeștii Vechi, Bălți
  • Ocupația la arestare: ieromonah
  • Întemnițat timp de: 6 ani
  • Întemnițat la: Jilava, Aiud și Salcia
  • Data adormirii: 14 Septembrie 2002
  • Locul înmormântării: Mănăstirea Căldărușani, Ilfov

Pr. Sofian Boghiu

„Să urmăm chipul de viață al sfinților, chipul lor plin de lumină. Şi să ne gândim la chipul din noi care este chip din chipul lui Dumnezeu şi trebuie să-l punem în lumină.”

„Lumina de dincolo de veac a sfinților se oglindea pe fața lui”

Cu Părintele Sofian am trăit ani mulți împreună la Mânăstirile Cernica și Antim, din București. Ca elevi ai seminarului, eram cu doi ani în urma lui, dar conviețuirea în aceeași obște monahicească, ne-a dat posibilitatea să ne întâlnim mai îndeaproape.
Fratele Serghie ( numele lui din mirenie) venea din Basarabia care nu era luată încă de vecini, din Mânăstirea Dobrușa, o mânăstire bine întemeiată, unde monahii aveau școală monahală, învățau meserii – el învățase pictura bisericească – și avea un părinte duhovnic iscusit.

Îndeletnicirea studiului la seminar, i-a dat la iveală o dotare intelectuală deosebită, el fiind premiantul întâi al clasei în toți cei opt ani de studii.

După terminarea seminarului, nu s-a mai întors în Basarabia, acum ocupată, ci s-a stabilit la Mânăstirea Antim din București, de unde și-a continuat studiile teologice și și-a desăvârșit meșteșugul picturii la Academia de Arte Frumoase, devenind un pictor desăvârșit. I s-au încredințat spre pictare biserici de clasa întâi: paraclisul Mânăstirii Antim, biserica Mânăstirii Radu Vodă și altele. A fost solicitat și în străinătate: a pictat catedrala Mitropoliei ortodoxe din Liban.

Iar când obștea a rămas fără conducător, stăpânirea bisericească n-a găsit persoană mai potrivită decât Părintele Sofian căruia i-a încredințat stăreția Antimului, pe care a condus-o cu multă vrednicie, până la sfârșitul vieții, timp de 50 de ani.

La Mânăstirea Antim, Părintele Sofian a avut fericita ocazie să trăiască cu părinți duhovnici sporiți: Nicodim Ioniță, Benedict Ghiuș, Daniil Tudor, din pilda cărora și el a sporit duhovnicește din putere în putere, ajungând unul dintre reprezentanții de frunte ai mișcării duhovnicești a Rugului Aprins din această mânăstire.

Zăbovirea îndelungată în lumea sfinților pe care Părintele Sofian îi picta pe icoane și pe pereții bisericilor i-a pecetluit adânc viața lui sufletească. Se vedea aceasta în slujirea cu multă evlavie la sfântul altar și în căldura sufletească și credința predicilor sale.

Ca stareț, Părintele Sofian și-a pus în lucrare toate darurile cu care era înzestrat : bună gospodărire a obștii, sfinte slujbe zilnice și la sărbători – când biserica era neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor veniți, inimă milostivă, multă dăruire și ajutor săracilor și nevoiașilor, urmând pilda întemeietorului – Sfântul Ierarh Martir Antim la care milostenia era în cinste deosebită. Cum este și firesc, împlinirea duhovnicească a Părintelui Sofian nu putea trece neobservată de mulțimile de credincioți ai Antimului. Și astfel, tot mai mulți veneau să-i ceară lămuriri și bună sfătuire în nedumeririle vieții, sau voiau să se ușureze de povara păcatelor. Iar el, cu multă bunăvoință și răbdare, a întors pe mulți din rătăcirea păcatului și a eliberat pe mulți din robia patimilor, înscriindu-se în ceata marilor duhovnici de care s-a învrednicit țara noastră să-i aibă în aceste vremuri.

Cât de mult s-au folosit bucureștenii de buna duhovnicie a Părintelui Sofian, a arătat-o din plin marea mulțime de credincioși venită să-și ia ultima binecuvântare de la duhovnicul lor iubit, părintele lor duhovnicesc chemat la Domnul.

Dar Părintele Sofian a trăit într-o vreme de grele încercări – întrega perioadă a comunismului – de la care a suferit multe greutăți, mizerii, ani de temniță, dar nici suferințele trupești nu l-au ocolit. Și cu toate acestea, calea vieții sale duhovnicești a fost întotdeauna ascendentă: nici necazul, nici strâmtorarea nu l-au împuținat. Iar la bătrânețe, ceva din lumina de dincolo de veac a sfinților se oglindea pe fața lui.

(Ierom. Petroniu Tănase, Schitul Românesc Prodromu, – Părintele Sofian, ediția a II-a revăzută și adăugită de Constanța Costea și Ioana Iancovescu, Editura Bizantină, București, 2012, pp. 229-230)

Sursa: fericiticeiprigoniti.net

Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim si de spusele Parintelui Sofian Boghiu:

„Crestinii vor fi scormoniti, iscoditi, ca să se stie totul despre ei. O să fie multă intimidare si multă frică, dar în rândurile celor care-L vor mărturisi pe Hristos până la sfârsit va fi si optimism si mult curaj”

Cititi va rog mai multe la:

Parintele SOFIAN BOGHIU (2002) despre APOCALIPSA, MASONERIE, ANTIHRIST, NOUA ORDINE MONDIALA

 

Tagged with:

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on septembrie 15, 2015 at 2:32 pm

    Parintele sa ne ajute pe toti de acolo de sus!

    Apreciază

  2. tanase said, on septembrie 15, 2015 at 4:18 pm

    off-topic: Papa Francisc avertizează că acesti jihadiști ISIS s-ar putea folosi de haosul creat de emigrantii Europei pentru a intra neobservati pe continent. (http://www.dailymail.co.uk/news/article-3233848/Pope-says-risk-militants-sneak-Europe-refugees.html?ito=social-facebook )

    Parca acum vreo saptamana zicea ca fiecare familie sa primeasca emigranti!

    Apreciază

    • G-man said, on septembrie 15, 2015 at 7:52 pm

      ee vedeti ca e cum v-am zis eu .. nu-i iubeste nimeni pe „imigranti ” ci doar vor sa iasa macel ..ca sa poata baga legea martiala… de aia si aceleasi voci publice ..tin cand cu caruta ..cand cu calu ..
      apoi sa te tii „armata e cu noi” ..pe strazi .. iar refuz de buletin biometric pe motive religioase sau altele…pa..

      ..si ca si-au batut joc de multi oameni in aceste manevre ticaloase… .chiar daca nu sunt crestini tot vor da socotela pentru ei in fata lui Dumnezeu ,,si aici ma refer la amaratii care se ineaca sau mor te miri pe unde …… majoritatea copiii.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 16, 2015 at 12:25 pm

        G-man

        vezi de treaba cu iubirismul asta de imigranti „sarmani”, iar plodul ala de s-a innecat si cu care fac Propaganda desantzata PRO-imigranti toate dejectiile mass-media si l-au transformat in „erou” era PLODUL unui sirian calauza de imigarnti, un profitor NERUISINAT care-si batea joc de toata luma de smecherii caraora le pute Assad ca NU e proamerican si au gasit acum prilejul sa se dea „victime” si sa iasa la PARAZITAT si la SUPT fara munca dar cu pretentii OBRANICE ( ca TOTI vor MUSAI in Germania, Franta si NU in alte trai e.u mai sarcae, ; si daca doar sa scape de razoi vin CUM de „intamplator” NU se multumesc cu prina tara care le ofrea protectie ci vor MUSAI ca tiganii cei mai abjecti la CAPATAT de unde se poate SUGE mai gras, tarile mai instarite? ) vlaga in CURVA Europa (parazitaj ECONOMIC si MINCIUNA impotriva neamului lor ca NU crestinii sunt imigranti ci musulmanii care sunt ca din intamplare OCOLITI de dementii ISIS) si pe dobitocii fraieriti de prtoppaganda corecta politic .

        frate G-man REVINO-TI ! Da joc ochlerii de cal cu geamuri rozalii si LASA mila pentru VRASMASII crestinatatii, KAKANARII astia care se dau acum victime ale „regimului assad ” ca asa da bine si asa sunt primiti ca „refugiati” ,mai ales daca sunt si musulmani, „sarantocii” astia RAI au asuprit sistematic crestinii din Siria de secole… OARE DE CE e SIria care a dat atatia sfinti si care a fost crestinata printre primele acum MAJORITAR musulmana? asta NU iti da de gandit ? sa fie o „evolutie intamplatoare” si o „alegere fireasca” ???? CUM au apostat crestinii aia de acolo de atatea secole si au ajuns DEJECTE musulmane?

        frate lasa semntimentalismele ca situatia e GRAVA si taman de niznai slabi de inima ca tine profita tot sistemul asta de paraziti si ocultele…

        tu stii ca LEPADATURILE astea care au invadat cu milioanele ij cateva zile vor MUSAI cele mai bogate tinuturi din Germania sau Franta de exemplu, ca LE PUTE si ürotesteaza cu nerusinare dupa ce sunt primiti cu de toate gratis , sa stea in sate sau localitati mai sarace?

        gunoaiele aste Acre nici cauta nu aveau in tara lor acum CER sa fie cazati , asistati cu ´tot confortul pentru care omul de rand PLATESTE GREU si munceste pe branci, iar in ziua cand nu mai are bani e aruncat afara din casa lui?

        gloatele astea obraznice au venit la PRADAT aici ! si restule Demagogie si sentimentalism de fraieri carora MAINE le vor fi taiate gaturile ca la oile IMBECILE ???

        credeam ca ti-ia revenit la minte dar vad ca inca VISEZI rozaliu si umanist asa cum vor smecherii care darama lumea asta.

        ia la tine acasa vreo 4 familii de „sarmani” ca astia si ai sa vezi despre ce vorbesc

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:32 pm

        el
        vezi ca incepi sa ma enervezi si nu cred ca vrei o cearta cu mine
        da tu jos ochelarii de cal
        ai inceput si tu ca kosk ..ca asa si ala zicea ca nu a existat … dau doar un exemplui Cichid ..din orfelinatele groazei din timpu lu ceasca.. adica sunt filme si kost zicea ca nu exista .. asa si enlgezu cu camila ..nu exista sa ceva //
        asa si tu cu copii aia care mor in barcile mortii ..nu exista
        si nu am ridicat musulamanii in slavi ci am zis ca pentru orice viata DAR PENTRU ORICE VIATA .CEI CARE AU ORGANIZAT ..AU TRANSPORTAT .. SI AU PARTICIPAT LA ACESTE CRIME vor da socoteala in fata lui DUMNEZEU.
        CE E ROZ IN ASTA FRATE?
        VEZI CA AM IMPRESIA CA TE-AM APRECIAT PREA MULT SI MI TEAI SUIT IN CAP ..
        DACA VREI SA NE SUPARMA CONTINU ASA.
        SI AM MAI ZIS CA SE VREA MACEL
        ZI CEVA CONTRA LA CE AM ZIS EU NU BATE CAMPII AIUREA.
        CE NU CREZI CA ASTA VOR ..ASTA VOR SI ASTA O SA AIBA ..DUTE TU AL LUPTA DACA VEZI VREUN RAZBOI SFANT CA EU NU VAD ..DECAT UN MACEL ORGANIZAT ..CARE O SA LE AJUTE LOR ..IN APLICAREA PECETIII..
        CE E ROZ IN ASTA ..TI S EPARE PECETEA ROZ FRATE??

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:36 pm

        AM FOST EU DEACROD CU INVADARE ALOR .NU PARCA TU POTI FACE CEVA CONTRA SAU PRO..
        NIMIC ..NUMAI CA DAI DIN GURA PE SUBIECT..EU NU DAU DIN GURA DECAT PE FAPTE .

        UNII MOR SUNT FAPTE .;..SI NU IAI CREAT TU ..CA DAC AII CREAI TU .. ERA ALTCEVA.. MAI FACEAI CATIVA ACU REPEDE
        FRATEE MERITAM CE A ZIS PROOROCUL IOAN ..SA FACA DUMNEZEU FII LUI AVRAAM DIN PIETRE.
        FERICE DE NOI CA DUMNEZEU INCA NE IUBESTE
        SI UITE INCA O INTREBARE PENTRU MAJESTATEA VOSTRA.
        AM MAI PUS-O DAR NU AVETI RASPUNS
        DE CE II IUBESTE DUMNEZEU ASA MULT PE ARABI ?
        CA II IUBESTE CRED CA STII DE CE NU MAI ZIC.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:38 pm

        el
        ti s epare tie ca DUMNEZEU SE BUCURA CAND NE OMORAM INTRE NOI .. SAU CA I-AU PLACUT VREODATA RAZBOIUL DINTRE OAMENI ..INVENTAT DE SATANA.?
        LAS A CA CU UND ETE PRIN VIN CU INTREBARI CA TU AI OCHELARII NEGRII SI LE STII ..

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:40 pm

        CREZI CA MUSULMANII AIA ..DIN CEI ORGANIZATI ..FAC CEVA DE CAPU LOR … ASA SAU GANDIT EI INTRO ZI SI GATA BA PLECAM PE EUROPA ..HAI PE CAI ..CE VORBESTI ..

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:43 pm

        MAI AI PUTIN SI O SA ZICI C A E O ONOARE S A OMORI OAMENI …SAU SA MOARA OAMENII PRIN BARCI E VOIA LUI DUMNEZEU.
        el BEI CEVA SEARA ?

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:46 pm

        si parca vad cand o sa vina astia cu biometria/ stampila / laser sau ce or veni ..sa le puna dupa macel interasial ..care vad ca il aprobi .. in tacere .. ca doar ai ochelarii gucii ..si vezi cucii ..
        o sa zici ..ca e asa cumai zis tu..
        nici nu vrea sa am dreptate ..dar nu ma face sa nu mai va citesc comentariile.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:49 pm

        el si mai e ceva
        UN COPIL TOT UN COPIL RAMANE SI E NEVINOVAT.
        CA EDUCATIA LOR E ALTA SI DEVIN CRIMINALII .E ALTCEVA ..DAR E DE VINA EDUCATIA SI LOCUL IN CARE CRESC..CA ALTFEL UN COPIL SE MODELEAZA
        DOAR STII CE A ZIS PRIETENUL TAU LENIN .. DATI-MI UN COPIL DE 7 ANI SI IL FAC BOLSEVIC ..
        DECI CAM DE LA 7 ANI INCA POTI MODELA UN COPIL DACA AI ACCES LA EDUCATIA LUI.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:51 pm

        el
        si nu e ca sunt sensibil cama copil ..nu cauta scuze.. asa sunt pentru ca nu mis e pare DREPT
        nici in copilarie /adolescenta nu am aprobat nicioadata ca prietenii mei sa il bat ape unu din gruparea adversa ..daca ala era singru si noi 5 … pentru ca nu era DREPT ..sau sa il las pe aia mai puterniic sa ii bat ep cei mai mici ca ani sau mai slabi fizic…tot pentru ca nu e DREPT.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 7:53 pm

        MAI RAMANE SA ZICI SI TU CA CE BUNI SI BINE FAC UNGRUII ..CA CHIAR CA TE SCOT DE LA INIMA.
        AU AJUNS BARBARII AIA .VENITI CU CAII DIN STEPA SAU DE UNDE MAMA LOR A VENTI SA FIE EXEMPLU PENTRU UN CRESTIN SI ROMAN.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 8:28 pm

        el
        am indemnat eu sa luati refugiati in casa? ce vorbesti in dodii .. de la drojdie ?
        nu frate doar am incercat sa vedeti imaginea de ansamblu ..parca erai destept .. ce poti face tu .. ? astia au facut planu pe mai multe fronturi ..ai un rege crestin? .. care lupta impotriva ocultei mondiale si am fost eu contra? ai un episcop crestin care lupta organizat contra ocultei modiale , si zice sa iesim sa ii gonim cu batele si am fost eu contra?
        atunci ce tipi ba la mine ?
        pentru orice fir de par de om o sa se dea socoteala in fata lui DUMNEZEU. daca tu crezi ca mergi la razboi cu ei si faci pe plac lui Dumnezeu ..te inseli ..o sa faci parte din plan .. ala al satanei/.
        ti se pare iubirism ca observ si deplang moarte unor copii .MULTI BA LA NUMAR . bebelusi chiar .. INTR-UN RAZBOI GROTESC ..AIUREA … aste iubirism,?
        atunci eu sunt asa cum zici tu ..pacat ca tu esti altfel .. daca continui sa fii asa .. sa nu ma mai contactezi.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 8:30 pm

        parintele Sofian , oare ce parere o avea ..poti sa il intrebi ca noi avem Sfinti |Viii ..ca Dumnezeu este al celor vii si nu al celor morti .
        ce parere are ca tu zici ca e cacat si nimica ca mor bebelusii in barci de plastic .. refugiati aiurea ..intr-un razboi aiurea care nu e al nostru…?

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 8:35 pm

        el
        serios erai mai destept ..si lumea o ia razna….
        pai am ajuns sa ma justific ca atunci cand daca ziceai ceva contra lu basescu ..sareau toti pe tine ..ca esti cu ponta si cu comunistii..
        NU BAA ERAM DOAR CONTRA LU BASESCU,
        ASA SI ACU ..NU BA NU SUNT MUSULMAN SI NU TIN CU EI SI RELIGiA LOR..SI NU VREAU SA II IUBITI VOI NECONDITIONAT… (OO CA SI DATI PE DINAFRA DE IUBIRE..)
        DAR DEPLANG MOARTEA COPIILOR SI NEVINOVaTILOR ..TOT OAMENI TOT CREATI DE DUMNEZEU.. CARE SI EI SUNT LA RANDUL LOR PROSTITI INTR-UN JOC GROTESC.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 9:16 pm

        el
        fii antena ..stire imigranti refuza sa fie amprentati .. ghice din cate stiam si tu refuzi ..
        deci fratele el = emigrant .. pentru elite .
        despre asta e vroba .
        sa nu ma faci sa explic ceea ce am zis deja ,.. lasa drojdia si o sa intelegi ce zic.
        ..
        aaa ca e intoxicare .. media pai e da e de ambele parti ..sau crezi ca video de pe net sunt puse numai de sfinti ?

        Apreciază

      • el said, on septembrie 16, 2015 at 11:01 pm

        G-man

        nu te ambala degeaba ca mania nu ajuta la vederea mintii.

        Nu iti raspund ca ar fi prea mult si in principiu suntem de aceeasi parte a baricadei, numai ca tu mai ai niste sentimentalisme….degeaba te superi pe mine ca asa este.

        Uite unul : „UN COPIL TOT UN COPIL RAMANE SI E NEVINOVAT.”___un copil NEBOTEZAT merge in iad si e egal cu un adult pacatos doar ca NU A AVUT ocazia sa pacatuiasca, „nevinovatia” lui e doar banala NEPUTINTA a vrastie de a face mai mult rau decat poate. Ca daca NU era asa nu era nevoie sa vina Hristos sa aduca RESTAURAREA omului si era deajuns sa fie sacrificati „nevinovatii” copii pentru mantuirea omenirii.
        Si a propos stii care erau SINGURELE fapturi NEVIONOVATE cu adevrat inainte de Hristos ? R: ANIMALELE. De aceea erau alese sa fie aduse UNELE sacrificu la Templu pentru pacatele poporului. Sunt ele necuvantatoare di nu sunt Chipul Lui Dumnezeu dar sunt cu ADEVARAT NEVINOVATE.
        Si Hristos NU a ales copii din samarineni sau alte neamuri necurate sa le zica :”lasati copii sa vina la mine ca a unora CA ACESTIA ( NU a lor, baga de seama, NU a zis despre ei ci despre NEVINOVATIA lor care o castiga SFINTII NU copii NEBOTEZATI )este Imparatia Cerurilor” . De ce? Pentru ca si dinte pacatosi NU TOTI ajuns sa se mantuiasca ci cei carora li se deschid ochii si sunt pregatiti?se pregatesc pentru virtute cum erau copii poporului iudei dinaintea lui Hristos. Ca mantuirea este din iudei si incepe de la Ierusalim, a se intelege ca NU orice necuratie ajunge sa se mantuiasca , ci DOAR cel care se pregateste, singurlul popor atunci fiind iuedii, asa cum azi sunt crestinii.
        Si daca copii crestinilor sunt SFINTITI prin Botez, ai NECURATILOR sunt NECURATI si FARA nevinovatie, ci doar cu NEPUTINTA de a pacatui, si daca CRAPA copii ajung IN IAD !!! cu ucigasii si uratorii de Dumnezeu !

        asa ca mai usurel cu „domnul copil”, cum le spunea Parintele Sofian care ironiza pe cei confuzi care confundau sfintenia si nevinovatia cu copilaria

        ca se spune si despre starea de crestin(copil mic de 1 zi) la Slujba Sf Maslu : ” toata drepateta omeneasca este ca o CARPA lepadata inaintea Ta.” si iarasi: ” (După cum spune Sfânta Scriptură), „nimeni nu este fără de păcat chiar dacă viaţa lui pe acest pământ ar fi de numai o zi” (Iov 14, 4),” Ai auzit cumva la Sf Maslu vorbele astea? daca da te-au interpelat cumva ?

        Bine iarta/ma daca te/am suparat dar sa stii ca GRESESTI cu „umanismele” tale.
        Si Dumnezeu a poruncit iudeilor cand au intrat in Canaanul FAGADUIT lor sa STRAPEASCA TOATE neamurile care le vor gasi acolo( cu unele exceptii) pana la copilul de tzatza. Sa fie Dumnezeu vreun „neiubitor” sau vreun „rasist” ???? Sa NU FIE !

        mai mediteaza. si am inteles mesajul tau dar m/am suparat si eu pe tine de la care AM PRETENTII ca nu esti oarece orb traitor la intamplare ca vad ca INCA ratacesti cu „umanisme” ieftine cand situatia e grava. Nu am indemant sa omori plozioi aia INFECTI ci sa casti bine ochii sa sa/ti potrivesti intelegrea si discursul dupa Adevar si nu dupa „umanisme”.

        Doamne ajuta.

        Te saluta si motanul meu , asa ca sa te impacam pentru suparare ! 🙂 …. el e foarte intelept, nu ca mine, de aia il si slujesc .

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on septembrie 16, 2015 at 11:19 pm

        G-man

        cu iertare inca o mica precizare relativ la :”migranti refuza sa fie amprentati .. ghice din cate stiam si tu refuzi ..
        deci fratele el = emigrant .. pentru elite .”

        NU cred ca refuzam din aceleasi motive eu si ei, asa ca nu oricine care face o fapta are aceeasi plata/folos pentru ea, ca de pilda asceza/postul crestinilor si asceza/postul yoghinilor…. si daca pe unii unl ucru ii poate mantui, altora acelasi lucru li se face prilej de aruncare in inselarea si iadul cel mai cumplit.

        si nu te iluziona tu ca elitele alea STIU foarte bine pe fiecare de ce parte se situeaza(unii ca tine si ca mine sau unii ca PARAZITII aia INFECTI cu plozii lor cu tot) si ei LUPTA DOAr pe cei ai lui Hristos , ceilati ORICE ar face ei fara Hristos, TOT ocultilor /diavolului slujeste !

        hai ca tac de acum ca te-am suparat azi destul! 🙂

        iarta-ma ! Doamne ajuta si noapte buna !

        ps: cu salutari si lui motanel al tau ( al meu e enervat nevoie mare, musca si miauna strasnic, ca trebuie sa ma suporte pe mine un dobitoc care scrie la computer in loc sa aibe voie sa umbla dupa placul lui pe afara …. da ture si cahhhaie ofticat ….vezi si pe el am reusit sa/l supar in seara asta 🙂 🙂 🙂

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 11:32 pm

        el
        asa corect starea de pacat in care a cazut omu …

        dar daca erau martieni .. asa sa zicem ca erau martieni .. tot nu am eu dreptul sa ma bucur sau sa doresc moartea lor ..atata timp cat nu i-am facut eu

        uite eu fac unii din plastilina si fac ce vreau cu ei ..atat ..mai departe e fiinta umana.. e animal ..e creat de Domnul .. atunci e rau sa strici .
        a ca a vrut Domnul .. pai el ne face ..El poate face orice .. si varianta care ti-am mai zis-o …adica a zis-o INAINTEMERGATORUL ..din pietre face altii ..
        pana atunci
        lasa-ma sa ma intristez de moarte celui creat de Domnul..si pierit din invidia diavolului …

        Apreciază

  3. el said, on septembrie 15, 2015 at 5:05 pm

    un MARE SFANT !
    tainic, smerit, tacut, plin de har, din neamul Maicii Domnului, a stralucit si a luminat harul Lui Hristos in lume si prin persoana si lucrarea Dansului.
    PUTINI din cei ce l-au conscut direct sau indirect sunt capabili sa pricepa masura lui, asa cum PUTINI pricep cine este Maica Domnului si cat de mare este Slava Ei.

    Sfinte parinte Sofian, roaga-te pentru noi pacatosii !

    Apreciat de 3 persoane

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 9:22 pm

      si el
      elitele au planurile acoperite ..si ca ii primesti si ii gazduiesti si ca iese cu macel..dar ce nu stiu enteligentii astia .e ca
      PLANUL LUI DUMNEZEU E MAI MARE CA AL LOR.
      Adu-ti aminte ce a zis PARINTELE IOANICHIE BALAN:.SA MAI PRIVIM SI IN SUS LA DUMNEZEU….prea poporul asta s-a invatat sa priveasca cand la vest cand la est.
      ..si apropo de planuri mari ..de ce oare nemtii care au rase sate intregi de pe fata pamantului ..in razboi I si II au acum „Sansa „SA DEVINA MULATRII ? aaa …..vezi cui stai contra frate?

      Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 9:25 pm

      bine ca a plecat parintele Iustin la Domnul ..si nu a apucat sa vada cum spreram ..in nationalistii maghiari ..cum s emai posteaza linkuri..si cum „ne bucuram” ca mor copii mici ..
      ca ii intristam de tot batranetile.
      asa ne vede de sus si e in BUCURIEA ETERNA .. si poate nu se supara asa tare pe prostia unora

      Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 9:37 pm

      si el …mai esti cu noi ?
      hai ca te astept cu un plan concret si crestin de aplicare contra musulmanilor.
      ……………………………
      v-am tot intrebat de vietile sfintilor ..se pare ca nu mai e nimeni de acord cu ele..si acu daca iti taie careva capu pentru Hristos..a devenit dintr-o data uraciune pentru voi..
      nu zic ca sta in puterea noastra ceva sa nu sari ca calu..nimic fara Hristos .
      dar ce poate frate sa iti faca musulmanu pana la urma,
      oare nu ne-a creat Dumnezeu ..si suntem nemuritori ..ori ai uitat.,,, tii mult la haina ta ?
      aaa ca islamizeza tara ..(asta ar fi planul lung al elitelor ..pe care personal nu cred ca mai au rabdare sa il aplice..dureaza)
      asa si daca Dumnezeu ingaduie ..pentru ca
      SUNTEM PROSTI
      SUNTEM PACATOSI
      SUNTEM FARISEI
      SUNTEM IUBITORI DE VRAJITORI SI HOROASCOAPE
      asa..daca ingaduie ..ce faci tu contra ?
      ……………
      singurul cuvant impotriva mea l-ai avea daca acu ar conduce Sfantul Stefan cel Mare ..si eu nu as raspunde apelului la lupta ..ceea ce te inseli ..as ajunge ianintea ta .daca ar fi asa .
      sau am avea episcop pe SFANTUL CHIRIL AL ALEXANDRIEI si ar zice sa ii gonim cu bata pe emigranti …as fi primu .. ai ajunge prea tarziu ..
      pana nu aia asa ceva nu ai nimic a ma acuza .dixit.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 17, 2015 at 12:39 pm

        G-man

        planul concret :

        ar fi INTAI sa definesti cum sta treaba cu invazia sta, ca aia nu vin aici de capul lor si ca sa planteze flori in gradinuta sau sa te heretiseasca pentru bunastare si sa-ti ureze „la mai bine”.

        Sa trezesti din adormire si indifereneta si pe habarnistii dusi cu marele val de inselari
        sa reactionezi REFUZAND invazia cu mijloace corte si civilizate.
        te opui planurilor impuse de dictatura europeana si INCHZI granitele tale pur si simplu ca sunt DESTUI saraci si amarati si in Romania si inca crestini ortodocsi FRATII tai catre care esti dator INTAI sa-i ajuti dupa puetre si duhovniceste si materila.

        daca ar face asa TOTI romanii, europenii cinstiti INDIFRENET ce ar decide VANDUTII din politica ar fi NUL ! aia sunt o mana de INDRACITI si slugi obediente ae diavolului, poporul e , vorba lui Motoc, prosti…da MULTI ! adica POT sa decida ce se petrece Sub nasul lor si pentru viata lor.

        si daca se face o buna educatie in Adevar a poporului NU vor putea birui inamicii lui oricat de vicleni si vresati ar fi ei. acestea toate insurate pana acum fiind ceva schite de masuri omenesti

        inaintea ORICARUI plan concret .
        Intai de toate ramane puenrea la punct duhovniceste a fiecaruiia si rugaciunea cu pocainta si CREDINTA in ajutorul Lui Dumnezeu nu pentru ca am merita ci pentru ca NE SMERIM macar in ultima clipa. Puenrea la punct duhovniceasca e treaba lunga si cere timp, insa se poate usor pune inceput bun si cu NADEJDE daca omul este SINCER.Si toate aatsa NU fiind viclenii si lpitii de inselari si „raiuri” materiale care predica mieros dar sunt plini de uraciune , ci pacatosi SINCERIO care odata ajunsi in fata primejdiei de stingere a neamului STRIGA din toti raruncii la Dumnezeu si se incred in ajutorul si mila lui ca niste copii neascultatori cand dau de necaz si striga sa-i scoata taticul lor din belea.

        Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 9:38 pm

      asa ca te rog frumos nu ma mai intrerupe si lasa-ma sa :
      DEPLANG MOARTEA UNOR COPILASI NEVINOVATI .
      fara sa fiu acuzat de iubirism sau altele

      Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 10:20 pm

      vrei sa vorbi de iubirism ..stai asa ca ai restante ..ziceai ca vezi filmele alea rusesti..ti-ai reparat gioarsa aia de caclculator ..
      pai hai sa vedem cine e iubirist si inghite gogosi pe banda „rulada” ..doar ca vin de la rusi ..ia uita-te ce zice copilul ..cu marturia mamei lui ..ce vrei mai mult de marturia mamei lui ??..repetata ..in filmulete .
      ca o sa vina Hristos si o sa planteze copaci si ce lume minunata o sa fie..adica trup pentru trup si tot trup .. ee e extrasens coplilul eu zic ca da ..tu ?
      ai cam tacut si dat-o in iubirism aiurea in tramvai ca doar sunt gogosi rusesti ..astea sunt bune rau..
      si zice multe marturii mama lui numai new age…ia uita-te in memorie ..sa vedem .. tot cu iubirismu esti ?
      si aici e pericol baa ca dam in new ege si ne pierdem sufletul ,, nu iubirismu careil vezi tu in faptul ca plang eu moartea copiilor in fasa..

      Apreciază

      • el said, on septembrie 17, 2015 at 12:42 pm

        nu am vazut filmele de care intrebi si asta nu pentru ca as avea vreo ghiarsa de calculator, aici sunt bine dotat, ci din alte Motive OBIECTIVE care nu tin de mine sau mijloacele mele matriale ci sunt limiatri dinafara mea.

        pentru restul mesajului tau de iaic nu pricep ce vrei sa spui, scuze….

        Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 10:44 pm

      iar ce am zis in primul comentariu ..ala de ai sarit tu pe mine aiurea ..sustin in continuare
      si o sa vedeti ca asa o sa fie
      asa cum papa ..a zis sa ii primeasca ca sunt buni.. apoi iese la rampa si zice ca – vai teroristii aveti grija !
      asa o sa zica si alte voci „mari”..tot din aceleasi motive ..adica .. intarata-i drace ca si mie-mi place ..
      capito ?.. si apoi dai cu macel
      e ceva roz aici fratelo ?
      albastru ?
      sau maro ?

      Apreciază

  4. ORTODOXIE said, on septembrie 15, 2015 at 5:12 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  5. adriandirnescu said, on septembrie 15, 2015 at 7:24 pm

    Unul din cei care au tinut Romania cu fruntea sus spre Cer, spre Dumnezeu, atunci cand elitele romanilor au fost incarcerate in inchisorile comuniste . Omagiu lor, sfintilor inchisorilor !

    Apreciază

  6. G-man said, on septembrie 16, 2015 at 10:54 pm

    saccsiv ..e verificat ip asta sigur e el ?
    ca parca nu e el parca vorbesc cu marian exnorvegia
    acu citii si un comentariu in care cica sa il pomeneasca pe ceasca … auzi .. ba decand se pomenesc ateii ?
    sau decad esti tu de acord cu „cu sfinti odihneste Hristose ” pentru toti ateii ..??
    roaga-te ba si pentru nero si pentru stalin si pentru hitler ..ca aia au fost ingerasi pe langa anticris ..
    hal de logica ..daca tu esti rau ca dracu .si ateu si nenorocit ..dar dupa tine vine unu si mai rau .. plang dupa primul rau … cacat de logica curului .. stai asa ca acu sa vezi cati imi sar in cap ..ca comunistii e multi …
    el te-ai tacanit ?

    Apreciază

    • G-man said, on septembrie 16, 2015 at 11:02 pm

      corectare….
      Hristoase

      Apreciază

    • el said, on septembrie 17, 2015 at 12:02 am

      G-man

      nu m-am tacanit (cred eu, cine stie ?) dar sa stii ca acela e ingeras pe langa hoardele de linagi si lepadaturile care ruineaza si vand azi sufletul tarii aceleia; macar el era sincer patriot chiar daca orbit de paactele lui

      si nu cred ca era chiar ateu ci doar un prost pacalit de ideologia comunista,
      Avva Adrian Fageteanu ne povestea ca venise cu Leana lui la Lainici la Avva Calinic Caravan ca sa li se faca parastas si pomeniri pentru parintii lor adormiti (CUM sa ceara un ateu asa ceva?) si Avva Adrian tocmai iesit din puscarie si refuzat de la „toaarasii” popi calugari cu epoleti de la Putna metania sa sa fie reprimit dar primit de omul Lui Dumnezeu Ava Calinic Caravan( rugator cu rugaciunea lui Iisus) …TAMAN Ava Adrian Fageteanu : le-a sluijit parastasul cerut si i-a pomenit si dupa !! (el care facuse 15 ani de puscarie si sub regimul lor). 🙂 radea Avva Adrian…daca ar fi stiut ei CINE le slujea parastasul…..si NU le-a tinut pica Avva si daca impotriva apostatilor in Biserica ca danila prepeleac si despre MULTI altii a vorbit clar impotriva nu/mi amintesc sa il fi considerat demn de vreun discurs critic spre atarerea aminte a PERICOLULUI pe amaratul ala de ceasca….deci NU el era cel mai periculos in viziunea lui Avva si nici NEDEMN de a i se sluji parastas parintilor lui
      Ce zici de asta? Frate nu uita ca ceausescu era roman si taran simplu, NU PUTEA sa fie ateu, era doar un prost indoctrinat de comunism ca asa ar fi, un ateu URASTE si respinge CONSECVENT pe Dumnezeu nu cere slujbe pentru paruintii lui, deci NU era consecvent ateu) , asa ca nu-l confunda cu jidovii indraciti ca pauker, nikolski & co ! sau ca marx, stalin si lenin care facusera pact cu diavolul ….

      si nici nu intelege de aici ca il tin de omul lui Dumnezeu….ce-ti veni?

      Apreciază

  7. G-man said, on septembrie 16, 2015 at 11:09 pm

    el
    solutia care o vad eu:
    sa tinem de Hristos si de dreapta credinta si face-se voia Lui!
    ai alta ? daca nu ? la ce ma combati ?

    Apreciază

    • el said, on septembrie 17, 2015 at 2:09 am

      G-man

      nu vad alta solutie pentru ca alta nici nu exista, si nu te combat ci te corectez pe ici pe colo ca sa fie consens deplin nu numai in chestiunile esentiale 🙂

      acum doar n-o sa te superi pe mine si sa nici nu mai transmiti lui motanel al tau salutarile mele….

      Apreciază

  8. geo said, on septembrie 17, 2015 at 11:26 am

    În măsura în care ai inima înfrântă și smerită, devii tot mai liber interior și atunci Dumnezeu coboară în tine. Rostul nostru pe pământ este să ne umplem de Dumnezeu. Și nu ne putem umple de Dumnezeu decât prin smerenie. Smerenia trebuie să fie fundamentul vieții noastre. Nu ne realizăm prin trufii ieftine, ci numai prin smerenie.

    A trăi în smerenie înseamnă a trăi o viață reală. Iar a trăi în trufie este o viață artificială. De aceea, de câte ori ești umilit, rabdă și roagă-te:”Doamne, primește aceste umilințe, în locul smereniei de care am lipsă. Să răscumpere umilințele mândria de care nu mă pot izbăvi de bunăvoie!”

    Am fost închis în temnițele comuniste și numai Dumnezeu știe câtă nedreptate era acolo, câtă ură, câtă răutate… Parcă nici nu poți spune în cuvinte. Atunci când eram mai chinuit, încercam să nu mă revolt, să nu cârtesc. Mă gândeam așa: Hai să-mi amintesc cu ce am greșit eu față de Dumnezeu, de pătimesc acum aceste nedreptăți! Și mă gândeam la niște păcate ale mele pe care le știam numai eu și Dumnezeu, iar suferința o priveam ca pe un canon și nu mă revoltam. Mă gândeam că, dacă și eu aș fi fost mai bun, nici gardienii n-ar fi fost atât de răi – așa – dar și eu eram vinovat pentru răutatea lor. Așa îi puteam ierta pe toți și mă puteam ruga pentru ei, și aproape că nu mai simțeam suferința pe care mi-o pricinuiau.

    Și vă spun drept că atunci când puteam să fac toate acestea și să mă gândesc la păcatele mele, simțeam în inimă o bucurie așa de mare, și o pace, și o bogăție de iubire, că parcă zburam, deși eram în pușcărie. Eram atât de preocupat ca să-mi văd păcatele, încât și noaptea vorbeam prin somn și îmi ceream iertare de la Dumnezeu. Și erau acei caralii care pândeau pe la uși, și ascultau pe la gratii ce spuneam eu; iar a doua zi mă chemau la anchetă și-mi serveau cuvintele pe care le spusesem prin somn, din cauza frământărilor mele sufletești.

    Îmi strigau: Păcătosule! Popă păcătos!, și-mi repetau tot ceea ce spusesem noaptea prin vis, Dumnezeu știe cum.

    Dar asta am vrut să spun: este foarte important să ne recunoaștem starea de nevrednicie față de Dumnezeu.

    Să nu aduci nimănui nici o vină, decât numai ție. Să te căiești mereu din toată inima. Dacă nu mă găsesc vinovat în mod real și nu mă căiesc din adâncul sufletului, atunci nu mă pot ruga cu putere și nu pot avea bucuria deplină a rugăciunii. Dacă ai acestea două, smerenia și iertarea aproapelui, ai să vezi cum începi să capeți în tine ceva din Dumnezeu, ceva extraordinar. Numai Duhul Sfânt poate aduce acest “ceva” în inimile noastre. N-am urât pe nimeni dintre dușmanii care ne-au asuprit și n-am regretat niciodată că am ajuns la închisoare.

    Acolo era nevoie și de mine ca, împreună cu frații noștri români, să suferim cu toții urgia venită asupra țării. Fie, Doamne, suferința noastră, ca un canon pentru păcatele noastre, dar și ca o jertfă adusă pentru iertarea păcatelor neamului românesc și pentru binecuvântatea dumnezeiască asupra întregii noastre țări!

    Căutați să faceți cât mai mult bine în jurul vostru, rugați-vă cât mai mult cu Rugăciunea lui Iisus, nu vorbiți de rău pe nimeni și astfel veți avea pacea inimii. Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să vă ajute neîncetat, în orice loc vă veți afla.

    http://www.marturisitorii.ro/2015/09/14/dosarele-cnsas-si-o-declaratie-de-bandit-legionar-n-am-urat-pe-nimeni-dintre-dusmanii-care-ne-au-asuprit-parintele-sofian-boghiu-7-octombrie-1912-14-septembrie-2002/

    Apreciază

  9. […] bucur nespus ca l-au inclus si pe parintele Sofian Boghiu pe […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.