SACCSIV – blog ortodox

Video: SACRIFICIUL SUPREM al unui batran om al strazii. Cati dintre noi suntem in stare de asa ceva?

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 13, 2015

Conform Sacrificiul suprem: un bărbat fără adăpost a murit salvând o femeie bărbatul fără adăpost a fost surpins de camerele de luat vederi în timp ce i-a salvat viaţa unei femei care era ţinută drept ostatic de către un atacator. Francisco Erasmo Rodrigues de Lima avea 61 de ani şi acum este considerat un erou de către brazilieni.

Bunul Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ofere un locusor macar undeva la marginea Raiului.

Asadar a plecat el foarte hotarat tocmai din mijlocul pietei si fara ezitare s-a napustit asupra celui ce inarmat fiind tinea femeia ostatica. Cati dintre noi am proceda aidoma? Ca inlemnim de frica sa intervenim cand scursori din spatele blocurilor gri lovesc batrane ca sa se distreze sau iau cu japca minore ca sa le violeze.

 

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. remus said, on septembrie 13, 2015 at 2:28 pm

    Interesant de ascultat… https://www.youtube.com/watch?v=bIDNonMDSo8

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on septembrie 15, 2015 at 7:24 pm

      Daca stii limba lui Shakespeare da ! daca nu te uiti ca vitelul la poarta noua. Era bine sa faci o subtitrare daca poti sa vada toti si sa inteleaga toti ce are de spus domnul Trump.

      Apreciază

  2. Gabriel M. said, on septembrie 13, 2015 at 2:44 pm

    Mantuitorul ne spune ca nu este dragoste mai mare decat aceea de a-ti da viata pentru aproapele tau.

    Apreciat de 8 persoane

    • Gabriel M. said, on septembrie 14, 2015 at 10:47 pm

      Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
      Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi. (Ioan 15:13)

      Apreciază

  3. Carmen said, on septembrie 13, 2015 at 3:37 pm

    cred totusi ca depinde de persoana…de exp. daca ai familie de intretinut nu prea mai poti sa intervii…mi se pare mai greu.

    Apreciază

  4. AKRITAS said, on septembrie 13, 2015 at 3:41 pm

    NOUL COD FISCAL FAVORABIL STRAINILOR, JUG NOU PENTRU ROMANI :
    Noul Cod Fiscal prevede taxe mai mici pentru firmele străine
    http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Noul+Cod+Fiscal+prevede+taxe+mai+mici+pentru+firmele+straine
    CODUL FISCAL. Românii FĂRĂ VENITURI, obligaţi să plătească contribuţii la Sănătate. Vezi cine e SCUTIT
    http://www.romaniatv.net/mobi/noul-cod-fiscal-romanii-fara-venituri-obligati-sa-plateasca-contributii-la-casa-de-sanatate_243798.html

    SI…. BATJOCORA SI INDOBITOCIRE, PENTRU POPORUL UMILIT SI OBIDIT DE STRAINI CA ACUM MAI BINE DE UN VEAC :
    Noul Cod Fiscal. Băuturile alcoolice se ieftinesc din 2016, după reducerea cu 30% a accizei la alcool
    http://m.adevarul.ro/economie/bani/noul-cod-fiscal-bauturile-alcoolice-ieftinesc-2016-reducerea-30-accizei-alcool-1_55f2bf1bf5eaafab2c7e3144/
    SURPRIZA noului Cod Fiscal: Se IEFTINEŞTE alcoolul
    http://m.ziarulevenimentul.ro/stiri/actualitate/surpriza-noului-cod-fiscal-se-ieftineste-alcoolul–217226765.html

    FARA ECONOMIE, FARA RESURSE, FARA PADURI, FARA PAMANTUL UDAT CU JERTFA DE SANGE A STRAMOSILOR NOSTRII, PE CARE ACUM SE CONSTRUIESTE MOSCHEE PENTRU PAGANII IMPOTRIVA CARORA STRAMOSII AU LUPTAT….
    OARE NU E TIMPUL SA NE TREZIM?
    OARE NU E TIMPUL SA RECUNOASTEM LUPUL LA STANA IMBRACAT IN BLANA DE OAIE ?

    Apreciat de 3 persoane

  5. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 4:44 pm

    Bravo lui Francisco Erasmo Rodrigues de Lima ca avut mare curaj si sa dus sa o salveze pe acea femeie, ar fi putut sa il vada atacatorul sau sa il opreasca politisti dar a reusit. Bravo lui, eu cred ca este in Rai acum.
    Cred ca la capitolul curaj sau sa iti ajuti aproapele cu pretul vieti multi din romani stam forte prost. Inclusiv eu.

    Apreciat de 3 persoane

    • maria said, on septembrie 13, 2015 at 8:06 pm

      lastunnegru

      Bravo mai!!…bagam toti ereticii in rai?….de cand stii tu ca alte credinte se mantuiesc?….nu drepata credinta mantuieste?….nu spun oare Sfintii ca sange de mucenic sa dai si nu te mantuiesti daca nu ai dreapta credinta?:….aaa…ca sa faca ceva Dumnezeu sa-l aduca la drepata credinta pentru o asemenea fapta…asta e cu totul altceva….

      Ma nedumereste ca fratele Vasile nu a sesizat acest lucru,ci s-a lasat impresionat de jertfa lui.Pai ce nu face dracul ca sa impresioneze?….dar nu -l aduce la dreapta credinta,in rest ,de toate face.Nu spun sa nu facem fapte de milostenie,…….dar nu spun Sfintii ca ereticii se mantuiesc pentru faptele lor bune,ci dimpotriva spun ca nimic nu li se va tine cont.Cel care a salvat acel suflet este oare ortodocs?ma indoiesc ,de asta…
      Cer iertare daca am gresit si am suparat pe cineva.

      Apreciază

      • maria said, on septembrie 13, 2015 at 8:08 pm

        Am mai uitat:
        Bunul Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ofere un locusor macar undeva la marginea Raiului.

        Repet,bagam toti ereticii in rai?

        Apreciază

      • Lucian said, on septembrie 13, 2015 at 9:04 pm

        Wow, ai ajuns sa judeci tu cine merita sa intre sau nu in Rai? Esti vreo sfanta? Mucenicii nebotezati aveau botezul sangelui! Sau crezi ca daca esti ortodoxa, te mantuieste, habar nu ai ce a gandit sau simtit omul cand a sarit in apararea unui om! Domnul Iisus ajuta doar ortodocsi? Cred ca esti gresita rau…
        Sa judeci cine merita sau nu sa intre in Rai…. poate Raiul e al tau?

        Apreciază

      • maria said, on septembrie 13, 2015 at 11:55 pm

        Lucian

        Nu hotarasc eu mantuirea altora,ci Sfintii Parinti,au spus ca ereticii nu se mantuiesc indiferent de orce fapta de vitejie a lor.

        Apreciază

      • cca70 said, on septembrie 13, 2015 at 9:45 pm

        @ maria

        Cred ca Dumnezeu decide cine intra in rai si cine nu…nu de alta dar parca primul om care a intrat in rai era talharul de pe cruce…si nu cred ca apucase sa se boteze inainte si sa devina Ortodox…sau poate ma insel?

        in afara de pocainta sincera de pe cruce mai facuse ceva bun? ( cine poate sa dovedeasca asta sa o faca ca pe mine ma intereseaza: era sau nu crestin acel talhar? )

        Apreciat de 2 persoane

      • maria said, on septembrie 14, 2015 at 12:00 am

        Cred ca Dumnezeu decide cine intra in rai si cine nu…

        R:da….dar Dumnezeu a decis prin gura Sfintilor,care eu fost trambitele lui Dumnezeu.Si daca ei au hatarat asa eu pot sa zic altfel?
        in afara de pocainta sincera de pe cruce mai facuse ceva bun? ( cine poate sa dovedeasca asta sa o faca ca pe mine ma intereseaza: era sau nu crestin acel talhar? )

        R?noi urmam cele lasate de Sfintii Parinti…daca ei asa au hotarat,de lumina carea le-a fost data de Dumnezeu,eu pot sa spun altfel?

        Apreciază

      • Jertfelnicie pentru Credinta si Neam said, on septembrie 13, 2015 at 9:58 pm

        Ştim că ereticul nu se mântuieşte nici cu sânge mucenicesc, dar Dumnezeu poate s-ar îndura şi de ei. Dar oricum asta nu e treaba noastră. Tot ce trebuie scos în evidenţă e GESTUL SAU FAPTA EROICĂ.

        Apreciază

      • maria said, on septembrie 13, 2015 at 11:49 pm

        Jertfelnicie pentru Credinta si Neam

        Adevarul Sfintilor e clar si precis”nu se mantuiesc ereticii”….doar daca Dumnezeu in mila Lui va gasi cale pentru acel suflet, pentru o asa fapta ,sa-l aduca la dreapta credinta….altfel nu exista manautire pentru eretici….adevarul Sfintilor e clar si limpede.

        Apreciază

      • Paul said, on septembrie 14, 2015 at 12:45 am

        Maria tu ai auzit de botezul sangelui? Adica tu crezi ca in fata lui Dumnezeu faptul ca acel om si-a dat viata pentru a salva alt om, cea mai mare dovada a dragostei conform evangheliei, nu va conta? Hai sa nu mai judecam habotniceste. „Bagam toti ereticii in rai” In primul rand suntem oameni si in al doilea rand nu judecam noi cine intra in Rai numai Dumnezeu. Degeaba ai dreapta credinta daca nu ai dragoste de aproape.

        Apreciază

      • maria said, on septembrie 14, 2015 at 8:06 am

        Paul

        Cele ce spui tu e credinta dupa mintea ta…dar eu merg dupa credinta Sfintilor care spune ca ereticii nu se mantuiesc.

        http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/

        Apreciază

      • minionita said, on septembrie 14, 2015 at 6:54 am

        Se poate sa fie asa dar Iisus a spus „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10) Asta ii include si pe cei fara dreapta credinta. Cum vor fi ei judecati si daca vor fi mantuiti asta nu o mai stiu dar imi aduc aminte ca am citit undeva ca sufletul, odata ajuns in Rai se minuneaza de trei lucruri, intai ca a ajuns acolo, apoi pentru cei pe care ii gaseste acolo, si pentru cei pe care nu ii gaseste acolo.

        Apreciază

      • un pacatos said, on septembrie 14, 2015 at 11:09 am

        Paul tu gandesti ca un sectar ! Cei ce nu sunt botezati orthodox nu se mantuiesc in veci. Ce spui tu despre botezul sangelui nu are legatura cu acest om , de ce? Simp[lu acel om al strazi a murit pentru un om si nu a murit Marturisindu-l pe Hristos in chip Ortodox. Botezul sangelui poate fi salvator pentru un om care marturiste inaintea oamenilor pe Hristos ca Dumnezeu adevarat si Om Cel de o Fiinta cu Tatal si cu Duhul Sfant , crezand tot odata ca doar ortodoxia este adevarata Biserica a Lui Hristos nemai apucand sa se boteze murind pentru adevarul lui Hristos. Doar asa poti fi mucenic a Lui Hristos , murind pentru adevarul Lui Hristos. Acel om al strazi nu sa mantuit pentru ca el nu a murit pentru pentru Hristos si adevarul Lui (Biserica ortodoxa). Tu paul am impresia ca esti sectar si nu orthodox, ori ratacesti nestiind scripturile. Domnul si Domnezeu sa te lumineze si sa te aduca la cunostinta adevarului!

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea said, on septembrie 14, 2015 at 12:53 pm

        Haide mai Maria mai, nu fi mai catolica decât papa. Nu se stie daca acela s-a mântuit sau nu, asta Dumnezeu decide, dar care este vina lui ca nu s-a nascut ortodox, par exemple? Sa nu lasam litera legii sa omoare dragostea, sa nu dam zeciuiala numai chimen, izma si marar….Crezi ca odata ajuns in fata lui Dumnezeu, bietul suflet va fi intrebat cu asprime: Ba, tu de ce nu esti ortodox? Ti-ai dat viata pentru cel de lânga tine, dar na, daca nu esti ortodox….Serios, reciteste Scriptura sa vezi cât de mult se „mira” Mântuitorul cand vede credinta mare a unora ce nu erau evrei….Ortodoxia este calea cea dreapta, dar daca cel in cauza n-a cunoscut-o, nu va fi oare judecat dupa dragostea pe care a aratat-o aproapelui?

        Apreciază

      • maria said, on septembrie 20, 2015 at 10:46 pm

        .mircea

        Nu se stie daca acela s-a mântuit sau nu, asta Dumnezeu decide, dar care este vina lui ca nu s-a nascut ortodox, par exemple?

        R:nu este nici o vina,numai ca omul a fost inzestrat de Dumnezeu cu toate facultatile posibile care sa-l ajute la mantuire,si daca omul nu lucreaza poruncile si e plin de mandrie,care ii intuneca constiinta sa distinga binele de rau ce vina are Dumnezeu?

        Crezi ca odata ajuns in fata lui Dumnezeu, bietul suflet va fi intrebat cu asprime: Ba, tu de ce nu esti ortodox?

        R:cu siguranta va avea aspra judecata ca nu a cautat adevarul…..pai ce?vrei sa vina Dumnezeu sa-ti bage pe gat adevarul,daca tu nu cauti sa afli adevarul?

        SUB NESTIINTA VOITA SE ASCUNDE O MARE VICLENIE
        Nu vă găsiți vouă scuză în ignoranță , fiindcă omul ignorant care nu s-a străduit să afle mai mult va fi bătut pentru ceea ce nu a vrut să ştie ! (Sfântul Ioan Scărarul)
        In Pateric este consemnat:de voi merge la vreun parinte duhovnicesc si-l vei intreba vreun cuvint de folos,sileste-te sa faci cele ce ti-a zis acel parinte,iar peste putin de vei slabi si nu le vei face,sau le vei uita,sa nu-ti fie greu a merge si a-l mai intreba acel cuvint.Ca cel ce nu se leneveste a intreba,dorind sa auda cuvint de invatatura,acela macar si de nu poate sa implineasca si sa faca cuvintul si invatatura pe care o aude, insa auzind ,dobindeste umilinta si smerenie in inima lui prin care afla si cistig,si folos.Iar cel ce nu doreste sa auda cuvintul de invatatura,nici nu intreaba pe nimeni,acela nu face si nu-i vine umilinta si smerenie in inima si nici nu dobindeste folos si mila”
        Sub nestiinta voita se ascunde o mare viclenie.Nu intreb ce sint dator sa ocolesc si sa implinesc,pentru ca stiu ca de voi pacatui cunoscind e trebuie sa ocolesc sau sa implinesc,nu voi fi pedepsit.Iar lucrind asa,pe de o parte nu sint chinuit de constiinta pacatelor mele,dar pe de alta prin aceasta ele devin patimi grele de lecuit.E mai bine sa afli ceea ce esti dator sa faci,chiar daca nu vei putea face.Dar sa-ti fie neimplinirea poruncii nu din dispretuirea ei,ci din reala ta neputinta.Caci insusi chinul de a sti ce trebuie sa faci,dar nu poti face,e o lupta continua de a te ridica incet-incet peste neputinta ta.E mai bine chinul mustrarii de sine pentru ce nu poti face decit nepasarea ta insensibila.E si aceasta un mijloc de sensibilizare si umanizare.Intrebarile arata si ele o nemultumire a omului cu starea in care se afla,deci o vointa de trecere peste ea,de iesire din ea.E o framintare spre viata,si nu impacare cu nesimtirea pacatoasa.”

        ….Serios, reciteste Scriptura sa vezi cât de mult se „mira” Mântuitorul cand vede credinta mare a unora ce nu erau evrei….

        R:citeste tu pe Sfintii Parinti care au spus ca „ereticii nu se mantuiesc,nici sange de mucenic daca ar varsa”….si nu d ecredinta aia vorbea Mnatuitorul….

        Ortodoxia este calea cea dreapta, dar daca cel in cauza n-a cunoscut-o, nu va fi oare judecat dupa dragostea pe care a aratat-o aproapelui?

        dar care este vina lui ca nu s-a nascut ortodox, par exemple?

        UITE CA SA VEZI CUM AJUTA DUMNEZEU PE UN OM ,CA SA-L ADUCA LA DREAPTA CREDINTA.

        SI UITE ITI ADUC AICI EXMPLU PE FRATELE VASILE(SACCSIV),,,CU NISTE LUCRURI PE CARE LE-AM GASIT IN CARTEA LUI,SI CARE PE MINE M-AU UIMIT DE FELUL CUM LUCREAZA DUMNEZEU SA ADUCA PE CINEVA LA CALEA CEA DREAPTA.

        UITE ITI ADUC CITATE DIN CARTEA LUI:

        „Atunci a apărut mândria: că eu aş fi ceva. Şi am început să caut. N-am fost niciodată ateu. Pe vremea aceea simţeam că există ceva, nişte forţe. Mama mea era catolică, dar mai puţin practicantă. Ea îşi făcea rugăciunile ei, nu înţelegeam ce face – nu mi-a pus nimeni Biblia în mână, nu mi-a vorbit clar de Dumnezeu – aşa, măcar un catolicism minim. Iar taică-meu era un ateu convins. Şi eu aveam, ca orice adolescent, căutări.
        ……. Păi, dacă nu era nimeni să-mi spună cum e cu creştinismul…”

        R:DA NU ERA….DAR A AVUT GRIJA DUMNEZEU SA-I DEA TOATE INSTRUMENTELE DE A AFLA ADEVARATA CREDINTA…….

        „Aveam mereu nădejdea în Dumnezeu şi simţeam mereu puterea Lui cum mă ajuta, de foarte multe ori, rugându-mă la El – că de fapt asta cere, să-i spui: „Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-mă!” Asta mi-a intrat în cap când am citit Patericul.”

        R:VEZI DACA SI-A PUS NEDEJDEA IN DUMNEZEU?….CA NU L-A LASAT….

        „Dar până atunci nu mergeai deloc la biserică?

        Nu. Eu ştiu că tatăl meu, chiar dacă era ateu, datorită naşilor, m-a botezat ortodox. Mama era catolică. Eu ştiu că, atunci când eram mititel, mă duceam cu mama la biserica catolică. Şi mă gândesc: oare o fi un păcat dacă eu m-am împărtăşit de la catolici? O fi! Chiar copil fiind? Nu mi-aduc aminte, dar poate că am făcut-o. Ia uite, măi, acuma mi-am adus aminte. În sfârşit… n-am ştiut că nu e bine! Ce ştiam eu pe vremea aia? Doamne, iartă-mă! Ştii ce rău îmi pare acum, când mi-am amintit?!”

        R:VEZI CUM II DESCOPERA DUMNEZEU OMULUI CARE-L CAUTA CU SINCERITATE?…ADICA FACE VOILE LUI DUMNEZEU…..ca isi punea semne de intrebare….o fi bine sau nu?….si sigur ca Dumnezeu i-a raspuns….dar in timp…pe masura lucrarii lui a poruncilor Lui.

        „Dar în Biserica Ortodoxă te-ai împărtăşit când erai mic?

        N-aveam când. ……

        …..Consideram că sunt drept în faţa lui Dumnezeu,

        Asta a fost gândirea mea incipient creştină. Că începusem să citesc din Biblie. Prima Biblie pe care am citit-o a fost una catolică. Dar să mă ierte bunul Dumnezeu, că o citeam ca pe un roman. O citeam şi pe WC, aşa… după capul meu nebun. De ce o făceam? Pentru că între timp citisem multă literatură de spiritualitate sau chiar de popularizare a ştiinţei. După Revoluţie apăruse şi multă literatură chiar despre yoga, chiar despre chestii orientale şi se făceau referiri la Biblie. Şi-am zis: „Hai, măi, să văd eu cu ochii mei despre ce e vorba”.

        R:vezi mila lui cum lucreaza in timp cu omul?nu baghete magice cum cauta unii….vezi cum il indemna constiinta lui Dumnezeu ca sa-i descopere?….insa in timp…nu baghete magice,cum cauta unii……ci pe masura cautarilor lui.

        „Vezi, Dumnezeu a îngăduit să mi se aprindă foarte multe beculeţe… Vreau să spun că de atunci a început faza incipientă, foarte ciudată, de creştinism. Dar drumul a durat mulţi ani”

        R:Vezi?a durat multi ani..

        .”……deja făceam paşi decisivi spre creştinism, deja mă hotărâsem: fără afaceri, fără măgării, fără… Mai citisem şi alte cărţi în afară de Sfânta Scriptură, dar Sfânta Scriptură cum o termin, cum încep iarăşi s-o citesc. Prima Sfânta Scriptură pe care am citit-o în viaţa mea fost una catolică. Dar chiar şi catolică fiind, am început să mă îndrăgostesc de ea. Adică, nu e bine spus… am început să simt o dragoste faţă de divinitate…

        R:am început să simt o dragoste faţă de divinitate… vezi Harul lui cum lucreaza?…cand el se hotarase”deja mă hotărâsem: fără afaceri, fără măgării, fără…”deci pe masura respectarii poruncilor iti vine si lumina Lui,….nu gratis…

        „Simţeai dragoste faţă de o divinitate nedefinită sau de Dumnezeu?

        Faţă de Dumnezeu! Păi, citeam Sfânta Scriptură! Dar, ce se întâmplă? La mine, trecerea la viaţa creştină n-a fost bruscă, o revelaţie, ci în timp, în foarte mulţi ani. De exemplu, mă smintisem că am citit că David avea multe neveste. Nu prea mi-erau clare toate noţiunile de păcat. Mi-era clar că homosexualitatea e un păcat cumplit, dar despre altele ziceam: „poate, treacă-meargă”. Ce se întâmplă? Eu îi înţeleg pe cei care citesc o dată Biblia şi apoi e ca şi cum n-ar şti mare lucru. Trebuie citită des! Trebuie citită des! Eu, cel puţin, de-atunci şi până acum, am citit-o de vreo şapte ori, şi acuma iar o citesc şi, mulţumită lui Dumne­zeu, când o termin, iar o s-o citesc, şi iar o s-o citesc, şi mereu descopăr câte ceva. De aia i se zice şi Cartea Cărţilor, nu?

        R:vezi ca nu-ti vine nimic gratis de la Dumnezeu?ci in urma eforturilor tale…

        „Reciteşti toată Biblia? Sau doar Noul Testament?

        Adică ţie poate nu ţi se pare nimic deosebit, dar în mediul ăla, în mocirla aia(in puscarie)… Sau cum să ţin degetele când fac cruce, că eu nici asta nu ştiam. Adică eram spre creştinism, dar eram la un nivel de ăsta, că habar n-aveam că nu ştiu ce e sau nu e păcat. Bine, dar în privinţa asta, Dumnezeu acolo, în mocirla aia, mi-a arătat clar care e calea.

        Înainte de a intra, eram croit de a duce o viaţă creştină, o viaţă cinstită.

        Foarte interesant, că am făcut acolo paşi masivi în studiul Sfintei Scripturi şi al unor cărţi ortodoxe – şi fac o paranteză: de ce am ales Ortodoxia, habar nu am! Tata era ateu… nu ştiu! Dar am simţit că acolo e adevărul. De ce? Nu ştiu! Habar nu am! Teoretic, eu nu trebuia să fiu ortodox – mai sunt şi jumate neamţ! Eu n-aveam de ce să fiu ortodox.

        Neamţ, după ce? Mamă? Tată?

        După mamă.

        Mama ta e nemţoaică?

        E nemţoaică-nemţoaică! Din părinţi nemţi. Nu să­soaică; nemţoaică! O chestie cu al doilea război mondial, treburi… Da, şi… în puşcărie am învăţat să spun Crezul, acolo am învăţat să ţin degetele când fac sfânta cruce – chestii de care habar nu aveam! Eu am citit pe nerăsuflate Vieţile Sfinţilor – era o ediţie destul de groasă, nu erau cele 12 volume… era o ediţie groasă, dar acolo am citit-o! Dar pe nerăsuflate, frate! Era o ediţie din asta frumoasă, de lux, mi-a dat-o preotul numai mie, că nu era de dat la lume. Avea şi o grafică superbă, de tip icoane, acolo – în alb-negru, dar erau superbe! Ăştia-mi cereau cartea să-şi tatueze chipul Mântuitorului sau al Maicii Domnului pe piele, aşa înţelegeau ei! Acolo e o modă să te tatuezi. Acolo, dacă nu eşti tatuat, parcă nu eşti! Eu m‑am ferit de asta, nu m-am tatuat. Tot datorită creştinismului. De ce? Citisem să nu-ţi faci semne pe piele.

        În Vechiul Testament…

        În Vechiul Testament, da. Şi am zis: „Dom’le, nu tatuez pe mine nici icoane, nici cruce, nici monstru, nimic! Am simţit puterea lui Dumnezeu în puşcărie, că m‑a scăpat din foarte multe lucruri. Acolo poţi foarte uşor să mori, nu că să ţi se întâmple ceva. Poţi să mori!”

        R:Vezi cum nu a indraznit sa-L supere pe Dumnezeu?si pe masura respectarii poruncilor i-a venit si ajutorul si lumina lui sa distinga adevarul….dreapta credinta de minciuna…Vezi cum se ferea de pacat?si Dumnezeu i-a rasplatit cu lumina Lui si i-a aratat calea dreapta.

        „Şi acolo învăţasem să vorbesc cu Dumnezeu. Acolo învăţasem să mă pun cu totul în mâna lui Dumnezeu. Pe zi ce trecea, se întâmplau lucruri mai interesante. Şi firesc, zic eu. Începeam de la o zi la alta să fiu din ce în ce mai respectat, dar de la o zi la alta, îmi puneam din ce în ce mai mult nădejdea în Dumnezeu, adică să nu zic că eu sunt ceva. Aici e o chestie… m-a ţinut Dumnezeu! Se poate cădea foarte uşor! Că pe măsură ce avansezi, vezi că e bine, te poţi mândri! Dar m-a ferit Dumnezeu de mândria asta – cel puţin acolo. Şi întotdeauna mă strădui să mă feresc de această mândrie.

        În închisoare te rugai lui Dumnezeu?

        Da. Acolo era mai greu ca timp de rugăciune, dar mă străduiam să-mi fac – eu nu ştiam atunci de rugăciunea lui Iisus, dar vorbeam în capul meu, începeam să vorbesc în gând cu Dumnezeu. Şi, dacă mediul nu permitea, cel puţin atâta făceam: Îi mulţumeam, Îl rugam ce aveam să-L rog şi Îl rugam să mă ierte de toate greşelile pe care le-am făcut. Ăsta era minimum minimorum, că, de exemplu, la puşcărie se putea întâmpla să fie gălăgie… … invitat… şi vorbeai şi te vedeau ceilalţi deţinuţi…

        . Acolo, în puşcărie, lumea e învăţată să se jure: mă jur pe mama, pe tata, pe el, pe cancer, pe infarct, pe nu ştiu ce! Uneori îi loveşte… că nu ştii de ce-l apucă şi merge pe-o parte, aşa… Eu nu mă juram. De ce? Pentru că nu e creştineşte! Da – da să fie, nu – nu să fie! Şi atunci eu, dacă ziceam da sau nu, se ştia că aşa este. Îmi făcusem blazonul ăsta, că eu, dacă spun un lucru, aşa este, sau nu spun. Când nu spuneam, se gândeau şi ei: măi, ăsta ascunde – nu le dădeam indicii, de fapt, încotro ar fi…

        Mă străduiam să nu înjur! Şi este incredibil, asta e puterea lui Dumnezeu, că eu reuşisem în ultimele două pedepse, să nu înjur acolo, în mediul în care, de fapt, înjurătura este conversaţia firească. Eu învăţasem să nu înjur. Asta e chiar mâna lui Dumnezeu. Eu mi-am dorit mult să nu fac lucrul acesta şi Dumnezeu m-a ajutat să nu-l fac. Acuma, când am ieşit afară, o mai scap. Mă strădui să nu o scap, dar o scap.

        Când ai început să crezi că Dumnezeu există, în ce perioadă a vieţii tale ai început să te rogi?

        A, încă de când nu-mi dădeam seama că multe din lucrurile pe care le făceam sunt păcate.

        Pe vremea aia erai legat doar de Dumnezeu în general sau credeai şi că Biserica este Trupul lui Hristos?

        Da, da, deja începusem să fiu aproape de biserică. Nu ştiam eu clar care e diferenţa între catolicism şi Ortodoxie, dar simţeam că în Ortodoxie este adevărul.

        R:vezi?constiinta lui Dumnezeu?…” dar simţeam că în Ortodoxie este adevărul.”

        „De catolicism erai legat din cauza mamei tale, nu?

        Oricum, nu ştiu, nu-mi aduc aminte cum s-a făcut trecerea de la ceva nedefinit la Ortodoxie.

        N-a existat un moment de cumpănă?

        Nu, nu! A curs aşa şi deodată… deodată? Nu ştiu! Am zis: „Ortodoxia, da, asta este!” Dar n-am avut un învăţat care să-mi spună o poveste din asta, să mă cutremure, nu! Nu ştiu, nu ştiu… mila lui Dumnezeu! Şi cu timpul am descoperit care-s diferenţele şi am înţeles că drumul pe care l-am ales eu este cel bun.

        Da, dar ca să înţelegi asta, ai trecut prin multe şi grele încercări…

        Aş dori aici să subliniez un aspect. Eu, chiar încă dinainte de a mă pocăi, am avut o milă foarte mare faţă de cei cărora le e foame – foame la propriu! Mă cutremură! Mulţi vorbesc despre nişte lucruri foarte înalte, foarte elevate, ţin prelegeri despre „teorii”, însă n-au trecut prin „practică”.

        Ai trecut prin momente de cumpănă, în care ai simţit ajutorul lui Dumnezeu sau în care ai avut nevoie de ajutorul lui Dumnezeu?

        Da, aproape zilnic. Mai mult sau mai puţin, aproape zilnic. Da, m-a scos din nişte situaţii Dumnezeu. Acolo de multe ori e un butoi cu pulbere şi foarte uşor poţi muri. Şi de obicei mori nu dacă eşti cât un ţâr, ci de obicei ăştia puternici…

        Ai vorbit despre multe lucruri şocante. Cum simţeai legătura cu Dumnezeu în închisoare?

        Mă tulbură amintirile din închisoare. Prezenţa lui Dumnezeu… Pe fiecare zi care trecea, indiferent cât de puternic eram şi ce relaţii aveam, din ce în ce mai mult îmi puneam mai puţină bază pe forţa mea şi pe relaţiile mele, şi mai mult pe Dumnezeu. Acolo chiar eşti nevoit să fii cu ochii în patru, să fii foarte atent (dacă ai putea să captezi informaţii şi când dormi, că nu se ştie niciodată – ceea ce e imposibil!). Însă eu îmi pusesem întreaga nădejde în Dumnezeu. Şi simţeam, simţeam foarte clar ajutorul Său şi întotdeauna, repet, de la o zi la alta, de la o zi la alta. Eu nu m-am pocăit brusc, n-am avut brusc o revelaţie, o arătare, ceva deodată, ci în timp. Bineînţeles, uneori drumul era punctat, cum a fost treaba aceea cu cele două minuni, de care ţi-am spus.

        Când ţi s-a vindecat mâna şi când nu te-au arestat, da…

        Dar şi în puşcărie am văzut clar cum m-a scăpat Dumnezeu, că altfel poate eram chiar mort acum. Încercam să fiu şi aproape de toţi preoţii pe unde m-am dus prin penitenciare şi Dumnezeu m-a ajutat, într-adevăr.

        Înainte de a intra ultima oară la puşcărie parcă simţea sufletul meu ceva. Eram tare tulburat. Şi am zis: trebuie să mă spovedesc. Deja îmi intrase în cap şi treaba cu spovedania. Dar unde să mă duc? N-am duhovnic, n-am nimic. M-am dus la Patriarhie. Primul preot pe care l-am întâlnit – nici acum nu ştiu cum îl cheamă, era unul tânăr: „Părinte, aşa, aşa, în două cuvinte, vreau să mă spovedesc.” Atât de bătăios am fost, chiar la Patriarhie fiind, că m-a programat imediat. Dumnezeu ştie cum a făcut. Bine, nu vreau să intru în discuţii teologice. A fost bine că m-am spovedit. Măi, şi la câteva zile m-au ridicat.

        De ce te-ai spovedit atunci? Ce te-a făcut să te spovedeşti?

        Prima dată nu ştiu, frate! Mi-a zis cineva că-i bine să mă spovedesc, că aveam o problemă… Mă duceam ca şi pentru o soluţie lumească. Mi-era greu.

        Ca să ieşi din impas…

        Da, să ies din impas. M-am spovedit, sigur, a fost bine că m-am spovedit, dar m-a marcat spovedania a doua… Am simţit ceva, am simţit că a fost bine că m-am spovedit. Şi am spus păcatele esenţiale.

        fac o paranteză: atunci, Dumnezeu, atât de multă grijă a avut de mine în ultimele cinci luni, că nici n-am simţit că am făcut puşcărie. Efectiv zici că am fost undeva, într-o excursie. În schimb, Dumnezeu a făcut de aşa natură încât să-mi găsească un loc unde am citit enorm de mult atunci, chestiuni pe care mi le putea da părintele. Eu până atunci citisem tot felul de Biblii. Atunci mi-a căzut în mână Biblia aceea ortodoxă cu comentarii. A fost o chestie extraordinară! Plus vieţi ale sfinţilor – acolo am început să citesc. Citeam ce-mi dădea preotul de la capelă. Şi pot să spun că, toată ziua, acolo ce făceam? Mâncam, dormeam, făceam sport şi citeam. Asta făceam. Şi atunci Dumnezeu a făcut asta – că El ştie de ce face şi cum face.

        Chiar ştiam ce înseamnă păcat! Citisem mult, mulţumită lui Dumnezeu.

        Când am ieşit de acolo a fost o perioadă grea… Ei, şi-am zis: „Trebuie să-mi caut un duhovnic.” Dar la ce biserică? Mă uitam, aşa, când mergeam cu autobuzul sau când mergeam, mă uitam aşa, căutam una care să mă atragă. Dar în ce sens să mă atragă? Să simt eu ceva, nu să fie… construcţie mare, frumoasă. Să simt eu ceva! Dar nu aveam cu cine vorbi de biserică, de un duhovnic… M-am, plimbat în perioada aceea pe la multe biserici şi ascultam predicile, că am zis: „Măi, trebuie să mă iau după cum predică, cum mi se pare mie că e”. Şi am ajuns la o biserică unde mi-a plăcut. Am stat, am studiat-o, am studiat-o, n‑am văzut nimic suspect.

        Este fantastic, în momentul când începi să te apropii de Dumnezeu, multe lucruri care înainte erau de neînţeles – ţi le spunea un creştin, dar ziceai că e primitiv, ziceai că e aiurea, … pe urmă, îţi dai seama că avea dreptate.

        VEZI CUM LUCREAZA MILA LUI DUMNEZEU SI IL ADUCE PE OM LA CALEA CEA DREAPTA?

        PENTRU CA SI FRATELE VASILE AI VAZUT CUM SE FEREA DE PACATE.?…SI PE MASURA LUCRARII PORUNCILOR LUI DUMNEZEU,I-A VENIT SI LUMINA SA AFLE CALEA CEA DREAPTA…….ASA CA MARE JUDECATA VOR AVEA ACEI CARE NU AU CAUTAT SA AFELE ADEVARU………..CACI AVEM TOATE MIJLOACELE LA DISPOZITIE DE A AFLA. ADEVARUL.

        Apreciază

      • danielvla said, on septembrie 14, 2015 at 6:16 pm

        cca70,
        Talharul de pe cruce, din dreapta, era crestin!
        A murit si pentru pacatele sale, dar in acelasi timp marturisindu-l pe Hristos. Adica a primit botezul sangelui si prin asta a devenit crestin (prin marturisire si prin mucenicie).
        „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu poate veni la Tatal decat prin Mine!” – Ioan 14, 6. Nimeni nu poate veni la Tatal decat prin adevaratul Hristos. Talharul de pe cruce il avea inaintea ochilor pe adevaratul Hristos.
        E o diferenta intre credinta si marturisirea talharului si credinta si marturisirea ereticilor care nu-l cunosc si nu-l marturisesc pe adevaratul Iisus Hristos.

        La fel si cu sutasul, de a carui credinta se minuneaza Mantuitorul. El nu devine mantuit doar prin faptul ca avea o mare credinta. Mai tarziu il va marturisi si el pe Hristos si va muri mucenic. Tot pe adevaratul Hristos l-a marturisit.

        Apreciat de 2 persoane

    • aha said, on septembrie 20, 2015 at 10:41 pm

      @maria. ai dreptate. jertfa poate fi dar daca nu e in dreapta credinta e degeaba. vad ca deja unii te judeca. mi-au placut raspunsurile lui „un pacatos” si „danielvla”. in rest…nu cunosc eu judecata lui Dumnezeu…dar cunosc cate ceva din Sfintii Parinti. din lege omeneasca nimeni nu se poate mantui…oricat de drept ar parea. fara Hristos…nimic nu suntem. nu stim motivele sau marturisirea respectivului…de aia e mai bine sa ne abtinem cu judecatile …asa zic eu….
      ma iertati ca am intervenit.

      Apreciat de 1 persoană

  6. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 4:47 pm

    Multumim pentru clip Saccsiv poate vizionand clipul cu Bravo lui Francisco Erasmo Rodrigues de Lima si altele clipuri mai prindem si noi curaj urmand exemplul altora:

    Real Life Heroes [ Good people ] part 1

    Apreciat de 3 persoane

  7. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 5:06 pm

    Real Life Heroes [ Good people ] part 2

    Apreciat de 2 persoane

  8. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 5:15 pm

    Real Life Heroes [ Good people ] part 3

    Apreciat de 2 persoane

  9. energein7 said, on septembrie 13, 2015 at 5:56 pm

    Un batran al strazii, un crestin neansemnat, Cel ce traia in el, a trait pana la capat..

    Apreciat de 2 persoane

  10. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 6:03 pm

    Man Risks Life to Save Someone From Moving Train

    Un om is risca viata pentru a a valva pe altuia de la un tren in miscare ( pe linile de metrou sant 7000 de Volti )

    Apreciază

  11. lastunnegru said, on septembrie 13, 2015 at 6:05 pm

    Scuze 750 de volti

    Apreciază

  12. energein7 said, on septembrie 13, 2015 at 6:38 pm

    Cer albastru in Bucuresti, priviti-l cat se mai poate…

    Apreciază

  13. cosminmatiu said, on septembrie 13, 2015 at 6:42 pm

    Macaraua prabusita peste moschee era detinuta de familia Bin Laden si a fost lovita inainte de un fulger

    http://toprightnews.com/breaking-you-wont-believe-who-owned-the-crane-that-collapsed-in-mecca-today/:

    Apreciat de 2 persoane

  14. Metatron said, on septembrie 13, 2015 at 8:23 pm

    Pe mine ma impresionat pana la lacrimi acest om al strazii.Pana la urma faptele te mantuie nu decate ori mergi la biserica.

    Apreciază

  15. geo said, on septembrie 13, 2015 at 8:33 pm

    Ieri s-au implinit 71 de ani de la semnarea, la Moscova, a Conventiei de armistitiu, data pina la care sovieticii deja luasera prizonieri peste 150.000 de aoldati romani, de pe frontul romanesc!, cu sprijinul regelui mihai, adaugindu-se altor sute de mii luati in prizonierat in timpul campaniei din est:

    https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=12%20septembrie%201944

    Apreciază

  16. geo said, on septembrie 13, 2015 at 8:36 pm

    13 septembrie 1848 – curajosii pompieri care s-au luptat cu turcii invadadatori in celebra batalie din Dealul Spirii, prefigurind bataliile din Razboiul de independenta:

    https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=13+septembrie+1848

    Apreciază

  17. geo said, on septembrie 13, 2015 at 8:37 pm

    Tota astazi acum 102 ani cadea din cer Aurel Vlaicu:

    https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=aurel%20vlaicu

    Apreciază

  18. cosminmatiu said, on septembrie 13, 2015 at 8:43 pm

    Sunt persoane vechi aici pe blog care pentru oarecare fapte bune mantuiesc pe toata lumea fara sa aiba dreapta credinta ortodoxa
    .
    Va rog cititi textul si cartea si nu mai judecati mantuirea dupa mineta voastra:

    http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/

    Dă clic pentru a accesa sf-ignatie-briancianinov-despre-mantuirea-neortodocsilor.pdf

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on septembrie 14, 2015 at 11:51 am

      cosminmatiu

      sunt sentimantali,… si nu le place invatatatura ca „in afara Bisericii nu exista mantuire” si sunt MANRDI caci lie se pare ca o fatabuna din care si paganii si ereticii si altii au te absolva pe Botez si Dreapta Credinta si acum la 2000 ani dupa Hristos si te poate chiar mantui, iar ca „agrumente” aduc „intepretari” dupa mintea lor, ba talharul de pe Cruce care INAINTE de invere si infiintarea Bisericii la Pogorararea Sf Duh lumii s-a mantuit FARA Botez… ba altele….

      ce sa-i faci sentimentali si MANDRI … mase de manevra, pentru un morcov ataranat inaintea ochilor de o sffoara ii mani ca pe magari pana in iad si inca sunt fericiti la vederea morcovului…

      Dumnezeu sa-l miluiasca cum stie el pe bietul om si noua sa ne dea mai multa minte si luminare !

      Apreciat de 1 persoană

  19. john said, on septembrie 13, 2015 at 9:21 pm

    Iata,un idiot cu tivhie rosie,ce poate debita:
    DECLARAŢIE BOMBĂ/ Cardinalul Schönborn, unul din oamenii cheie la Vatican: O relație gay stabilă e mai bună decât unele ”temporare”
    Un Sinod al episcopilor care să țină trei săptămâni și la care să se discute, în mod abstract, despre învățăturile catolice despre familie nu are nici un sens pentru Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, scrie
    http://www.catholicherald.co.uk/news/2015/09/11/stable-gay-relationship-is-better-than-a-temporary-one-says-cardinal-schonborn/
    Cardinalul Christoph Schönborn este unul din cei mai importanţi ierarhi romano catolici.
    ”Suntem cu toții chemați să observăm situația, nu să contemplăm de sus și să începem cu idei abstracte, ci cu observațiile preoților care au de-a face cu realitatea de zi cu zi, în spiritul Evangheliei”, spune cardinalul într-un interviu acordat preotului iezuit Antonio Spadaro, editor pentru
    http://www.corriere.it/notizie-ultima-ora/Cronache/Card-Schoenborn-nozze-gay-unioni/10-09-2015/1-A_019652286.shtml
    Cardinalul Schönborn a vorbit în interviu și despre situația unui prieten gay care, după mai multe relații pasagere, are în prezent o relație stabilă. ”Este o îmbunătățire”, spune prelatul. Ei împart ”o viață, își împart suferințele și bucuriile și se ajută reciproc. Trebuie să se recunoască faptul că această persoană a făcut un pas important pentru propriul bine, dar și pentru al altora, chiar dacă, cu siguranță, aceasta nu este o situație pe care Biserica să o numească ”obișnuită”, a mai spus Schönborn.
    Atitudinea negativă a Bisericii ”față de actele homosexuale este necesară”, a adăugat, ”dar Biserica n-ar trebui să se uite prima oară în dormitorul oamenilor, ci în sufragerie, dacă vreți! Trebuie să-i însoțească pe oameni!”
    Curat murdar si urat mirositor.Piei satano!

    Altul si mai si…“România este pământ islamic ce trebuie eliberat!”
    http://www.flux24.ro/romania-este-pamant-islamic-ce-trebuie-eliberat/

    Frau Merkel,s-a saturat si a fost abandonata de unii ce o sustineau
    Spațiul Schengen, suspendat! Germania a reintrodus controale la frontiera cu Austria – See more at: http://www.dcnews.ro/spa-iul-schengen-suspendat-germania-a-reintrodus-controale-la-frontiera-cu-austria_484373.html#sthash.0FyxnztA.dpuf

    Apreciază

  20. G-man said, on septembrie 13, 2015 at 10:49 pm

    omu strazii era singuru fata telefon mobil..ca restu filmau .

    Apreciază

  21. Ioan said, on septembrie 14, 2015 at 2:20 am

    Din filmare eu am observat ca, de fapt, glontul care l-a omorat a fost tras de autoritati in directia atacatorului. Glontul l-a ratat pe atacator si l-a omorat pe omul strazii.
    Chiar daca a murit din greseala, ramane un erou.
    Articolul de mai jos descrie probabil cel mai bine starea lui dupa moarte.
    https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/03/pustnic-din-muntele-athos-paganii-buni-dupa-moarte-precum-cainii-orbi-si-surzi-la-marginea-raiului/

    Apreciază

  22. sherlock_holmes said, on septembrie 14, 2015 at 8:08 am

    @ saccsiv

    ” Bunul Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ofere un locusor macar undeva la marginea Raiului.”

    Si tie sa-ti rasplateasca Bunul Dumnezeu pentru aceasta frumoasa rugaciune.

    Apreciază

  23. mircea.v said, on septembrie 14, 2015 at 9:02 am

    Exemplu de eretici care se pot mantui, dat tot de un sfant, Sfantul Paisie Aghioritul:

    „Judecata cea dreapta a lui Dumnezeu este indelunga rabdare, care are inlauntrul ei si smerenia, si dragostea. Dumnezeu este foarte drept, dar si mult milostiv, si milostivirea Lui biruieste dreptatea Sa. Iti voi da un exemplu, ca sa intelegi. Daca un oarecare om nu a avut niciodata ocazia sa auda despre Dumnezeu, unul ca acesta nu se va judeca potrivit cu starea in care se afla, ci potrivit cu starea in care s-ar fi aflat daca L-ar fi cunoscut pe Dumnezeu. Pentru ca altfel Dumnezeu nu ar fi drept. Dreptatea dumnezeiasca are propriile ei relatii matematice. Unul si cu unul uneori fac doi, iar alteori doua milioane”

    Apreciază

    • el said, on septembrie 14, 2015 at 3:02 pm

      Mircea.v

      Brazila este tara CRESTINA de la colonizarea ei, IMPOSIBIL ca intr-o tara unde la Sao Paolo pe munte inalt troneaza statuia Mantuitorului Hristos un om al strazii batran sa nu fi auzit de Hristos, sa nu fi primit mila de la vreun crestin oricat de eretici sunt ei ca si papistasi sau neoprotestanti sau orice TOTI au auzit acolo de Hristos , si daca s-au marginit la un interes MINOR NU aveau cum sa inteleaga ca doctrina lor NU este cea dreapta, asta simte/intelege doar un om fara viclesug si cu tragere de inima catre Hristos nu un coalidel sau un superficial indiferent ce stare sociala ar avea acesta( chiar si om al strazii sa fie)
      de aceea drag amircea.v sentimetalismele sunt senm de slabiciune a mintii si a sufletului…

      RARISSIMI sunt oamenii care azi NU au auzit de Hristos, poate doar prin vreun sat uitat de oameni, prin vreo pustietate sau la vreun trib din jungla si aceia din pacate sunt INCHNATORI la IDOLI , au samani sau alti vrajitori/vindecatori care ratacesc oamenii cum invatam din istorie si geografie… ca dracul nu someaza la la Caderea lui Adam incoace

      desigur nu luam noi judecata Lui Hristos dar PREA USOR dam intaietate faptei bune FARA Dreapta Credinta si INAFARA Bisericii…. si cu un caz la milioane eludam invatatura Lui Hristos dupa mintea noastra „sentimentala” si intunecata de orbirea duhovniceasca, ca de luminat vietile NU ne straduim in Biserica fiind si avand TOATE mijloacele la disoziteie dar sa ne dam cu pararea si sa cutam „Argumente” la parerile noastre chiar si la parinti inbunatatiti alergam repede uitam ca ei VEDEAU duhovniceste caz cu caz iar noi generalizam ORBESTE sau aplicam ORBESTE la orice caz vorbele lor , mai multa SMERENIE nu ne-ar strica si sa lasam celor ajunsi la MASURA Sf Paisie Aghioritul sa judece fiecare caz caci ei au VEDRE duhovniceasca si noi sa facem SMERENIE si sa nu ne credm mai iubitori ca Biserica care ne-a invatat CALEA FARA RATACIRE si NU se va supara Hristos pe ACRIVIA noastra , asa cum nu se supra nici cand respingem vedeniile adevarate de frica sa nu ne inselam.

      SMERINIE si fara citate aplicate AIUREA !

      Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 14, 2015 at 4:56 pm

        @el,

        nu faceam referire la acest om, ci la modul general. Nu putem sti care a fost viata unui om, ce stie si ce nu stie despre Dumnezeu, a avut ocazia sau nu… Din astea ca „e imposibil sa nu…” sant simple presupuneri, nu certitudini. Doar Dumnezeu stie ce si cum.

        Dar, daca Sfinti au zis ca absolut toti ereticii nu au cum sa se mantuiasca, uite ca alt Sfant spune ca au. Cum? Da de inteles Santul Paisie. Ce inseamna „nu au avut ocazia sa-l cunoasca pe Dumnezeu”, asta iarasi numai Dumnezeu poate sti. in nici un caz tu, eu, sau oricine altcineva.

        Pe toti ii va judeca Iisus. Nu ca automat, si fara tragere la sorti, absolut toti ereticii in iad cu ei. Unu la un milion anuleaza pe „absolut toti in iad”.

        Asta e ideea. Si iarasi, foarte frumoasa si doar pt puterea lui Dumnezeu posibil, explicatia Sfantului Paisie cu judecarea „ci potrivit cu starea in care s-ar fi aflat daca L-ar fi cunoscut pe Dumnezeu.”

        In rest, „Singur ortodoxia”.

        Apreciază

      • Paul said, on septembrie 14, 2015 at 5:56 pm

        Cred ca sfantul Paisie a spus suficient cand a zis „Dumnezeu este foarte drept, dar si mult milostiv, si milostivirea Lui biruieste dreptatea Sa.” Ce-as mai putea adauga eu pacatosul? Cine suntem noi sa judecam mila lui Dumnezeu? Mi se pare ca unii pe aici gandesc strict dupa canoane dar fara dragoste de aproape, fara mila, mila pe care Dumnezeu o are oricum fata de oricare om. Iar Dumnezeu nu vrea ca sufletele sa ajunga in iad. Poate ca acel om ar fi ajuns in iad si Dumnezeu i-a dat astfel o ocazie sa se mantuiasca, nu stiu eu, stie El. Stim noi ce credinta avea sau nu avea? Daca el a actionat in virtutea evangheliei, care spune clar ca a-ti da viata pentru aproape e cea mai mare dovada a dragostei, putem sa-l judecam? Nu va inteleg pe cei care sariti ca niste caini „nu se mantuieste, e eretic!” Nu dati dovada de dragoste! Mai bine va rugati lui Dumnezeu sa va reveleze daca s-a mantuit sau nu. Dar sa nu uitam ca mila Lui e mai mare decat dreptatea lui. Cati dintre voi adevarati ortodocsi ar avea curajul sa faca ce-a facut acel om? Cati?

        Apreciază

      • el said, on septembrie 14, 2015 at 11:05 pm

        mircea.v

        acum ce facem, sane batem in citate din Sf parinti sau sa ASCULTAM de Biserica si de calea cea FARA ratacire? Pot sa-ti aduc si eu citatul Sf Ignatie Briancianinov care vorbeste despre DREAPTA CREDINTA si de mantuirea dinaintea Legii cand DREPTII si PROOROCII( prin care a grait Inusi Dumnezeu Duhul Sfant asa cum marturisim (dormind?) la fiecare Sf Liturghie in Crez) mergeau in SEOL sa astepte pe Hristos Mantuitorul.

        lasa-l pe Sf Paisie Aghioritul si STRICT NUMAI pe el sa faca asemenea afrimatii, tu tine-te cu FRICA si cu CUTREMUR ca sa nu cazi de CALEA IMPARATEASCA a Bisericii si nu te va judeca Hristos ca „lipsit de dragoste” cum bolboroasesc aiuritii astia „iubiristi” frati cu ecumenistii , ci te va lauda pentru ACRIVIE si frica de a nu te rataci de la cuvantul Lui, ca oricum NU iei tu si nu dai tu NIMIC cu pararea ta celui care va fi judecat de Hristos, nu prejudiciezi pe bietulamarat daca cumva Hristos are vreo alta socoteala cu el; dar daca IGNORI calea imparateasca a Bisericii care spune NU ESTE MANTUIRE IN AFARA BISERICII te vei PAGUBI SIGUR si pe Dumnezeu il vei supara ca te crezi mai presus de ea.

        Asadar ce zice Sf Paisie e valabil FARA vatamare doar pentru el, pentru noi e buna calea imparateasca a Bisericii ca daca el VEDE tu esti ORB, asa ca tine-te de Corabie sa nu te inneci in marea de eresuri si „pareri” ale diavolului, acolo unde MULTI mai iseti ca tine sa-au innecat ci ciate cu tot.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 14, 2015 at 11:33 pm

        mircea.v

        pe 13 sept sarbatorim pe Sf Cornelie Sutasul despre care aflam in faptele Ap ca era pagan dar PLIN de fapte bune, si pentru faptele lui bune Hristos il trimite la el pe Sf Ap Petru ca sa ce? SA IL BOTEZE !!!
        Caci PORUNCISE Sfintilor Apostoli Mantutorul dupa Sf Invierea Sa :” „Cine va crede si se va boteza se va mântui cine nu va crede se va OSANDI” (Marcu 16, 16). CARE CREDINTA? Asa oarecare dupa mintea oricui? Sau DREAPTA CREDINTA ?
        Asadar FAPTELE MULTE BUNE FOARTE ale lui Cornelie Sutasul care se urcasera la cer NU AU FOST SUFICIENTE ca sa-l mantuiasca !
        si paganii au uneori marime de suflet si se sacrifica pentru apropiatii lor sau cei dragi lor sau altii dupa mintea lor(razboaiele de aparare a trailor sau triburilor lor de ex), asta ii mantuieste automat ?

        Ia-o pe calea cea imparateasca care este CLARA , macar ca unora li se pare reductionista si cauta „cazuri particulare ” la ea, daca vrei sa nu dai in balarii aplicand citate sau talcuindu-le aiurea.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 14, 2015 at 11:41 pm

        mircea.v

        auzie omul acela despre Hristos? daca DA nu intra in categoria enumerata de Sf Paisie Aghioritul , acolo sunt exceptii RARISIME…
        iar tu hop cu citatul ala aici s-o potrivi nu s-o potrivi, hai sa citez si eu ceva , ca sa intaresti in RATACIREA lor pe iubiristii astia care vorba lui @cosminmatiu pentru niscaiva fapte bune baga toti ereticii in Rai

        si dac DREPTUL abia se mantuieste ce va fi cu cel \pacatos? dar cu cel INAFARA Bisericii Ortodoxe traind dupa Hristos cand DREPTII si PROFETII dinaintea Lui NU se mantuiau?

        asa ca ce faci tu aici e un fel de : aflarea in treaba, hop si eu cu citatul meu, se potriveste sau nu …e de la Sfinti, sunt folositor deci !

        Apreciază

    • maria said, on septembrie 14, 2015 at 8:35 pm

      mircea

      da-mi sursa exacta sa vad daca textul este autentic…ca nu cumva sa fie text trunchiat, spus in cine stie ce context….sau i se pun cuvinte pe seama lui, asa cum am gasit si la alti mari Sfinti.

      Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 14, 2015 at 9:06 pm

        maria,

        nu ma joc cu cuvintele sfintilor. Nu e nici o greseala. Sant copiate de mine din Cuvinte Duhovnicesti (cele 6 volume), dar nu mai stiu din ce volum. Foarte posibil sa fie din vol 2. Acum nu am posibilitatea sa verific. Dar, poate confirma si @el, ca a citit Cuvinte Duhovnicesti.

        Apreciază

      • maria said, on septembrie 14, 2015 at 9:36 pm

        mircea.v

        dragul meu,eu nu mai am incredere…..ca am vazut multe stalciri a invaturilor Sfintilor.Imi arata duhovnicul meu,o carte a Sf Nicolae Velimirovici(parca/….nustiu exact care Sfant)cu niste aberatii cutremuratoare,care sub nici o forma nu ar fi putut spune asa Sfant…deci vezi?si cartile sant batjocorite de diavoli…asa ca daca nu-mi dai sursa sigura….eu nu am cum sa te cred,ca un asa mare Sfant ar fi spus asa ceva!!

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 20, 2015 at 4:26 pm

        maria

        Care-i blogul tau?

        Apreciază

      • Paul said, on septembrie 14, 2015 at 10:38 pm

        E din cartea asta si da e foarte autentic. http://www.librariasophia.ro/img/pozefmari/paisie_aghioritul_cuv-nevointa_duhovniceasca.jpg

        Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 15, 2015 at 12:09 am

        maria,

        crezi, bine; nu crezi, iarasi, nici o pr. Am copiat ce este scris acolo. Cel mai bine, studiezi la sursa greaca. Daca doresti.

        Apreciază

    • Radu said, on septembrie 15, 2015 at 5:21 pm

      Foarte bun exemplu si intr-adevar o dovada de intelepciune a Sfantului Paisie Aghioritul.

      Dar asta nu inseamna ca ereticii si paganii trebuie sa stea sa mizeze pe mila si pe judecata dreapta a lui Dumnezeu.
      Ei trebuie sa se boteze sa devina adevarati crestini ortodocsi si pe langa asta fapte bune,rugaciuni putine sunt exceptiile cei mai multi dintre pagani si eretici au auzit de dreapta credinta si invatatura dar fie nu cred sau nu vor adica au o rautate nativa in ei.

      Din pacate oamenii sunt lenesi si tot amana sa ia decizia responsabila legata de propria lor viata si sufletul lor, exceptiile de la regula confirma regula !

      Apreciază

  24. horvathmihaelamirela said, on septembrie 14, 2015 at 2:14 pm

    No, oameni buni, Doamne ajuta!

    Apreciază

  25. lastunnegru said, on septembrie 14, 2015 at 4:09 pm

    Pustnic din Muntele Athos: PAGANII BUNI dupa moarte – precum cainii ORBI si SURZI la marginea RAIULUI

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/15/unii-pagani-vor-ajunge-in-rai-dar-vor-fi-orbi-%E2%80%A6/

    Apreciază

  26. lastunnegru said, on septembrie 14, 2015 at 4:10 pm

    Unii pagani vor ajunge in Rai. Dar vor fi orbi …

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/15/unii-pagani-vor-ajunge-in-rai-dar-vor-fi-orbi-%E2%80%A6/

    Apreciază

  27. lastunnegru said, on septembrie 14, 2015 at 4:55 pm

    Scuze Ioane. Am sarit peste comentatiul tau si nu l-am citit si am pus acelasi link ca tine.

    Apreciază

  28. Radu said, on septembrie 15, 2015 at 4:36 pm

    Da e un exemplu de curaj !

    Oamenii strazii pot sa surprinda si placut din pacate insa vedem exemple pozitive doar prin strainatate la noi personal nu am auzit de asa ceva.
    Sper sa aud in viitor !

    Cand nu mai ai nimica de pierdut de la viata un astfel de gest nobil si curajos e de inteles si de apreciat !

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 15, 2015 at 9:11 pm

      De ce crezi tu ca doar in strainatate poti fi suprins placut de unele gesturi ale oamenilor strazii?

      Apreciază

  29. […] Video: SACRIFICIUL SUPREM al unui batran om al strazii. Cati dintre noi suntem in stare de asa ceva… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.