SACCSIV – blog ortodox

VICTOR PONTA intra definitiv in LADA DE GUNOI a istoriei: A CERUT CONDAMNAREA celor ce au pus Crucea pe terenul MOSCHEEI

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 2, 2015

image-2015-07-8-20284513-41-victor-ponta-echipa-medicala-din-turcia

Foto: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20325618-ponta-pleaca-miercuri-dimineata-turcia-vicepremierul-gabriel-oprea-delegat-tina-locul-pna-17-august-surse.htm

Iata ce putem citi la Premierul Ponta cere sancţionarea tinerilor care au îngropat un porc pe terenul viitoare moschei:

Cei doi cetăţenii care, nu de mult, au îngropat un porc pe terenul viitoarei moschei din Bucureşti, în speranţa că vor opri ridicarea edificiului, şi care ulterior s-au întors acolo şi au instalat o cruce de piatră, lângă care s-au pozat îmbrăcaţi în ie tradiţională, trebuie traşi la răspundere, este de părere premierul Victor Ponta.

Potrivit bn24.ro, primul ministru i-a solicitat, miercuri, secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi, să depună plângere la Poliţie împotriva celor doi cetăţeni. „Să faceţi plângere împotriva ălora!”, i-a transmis premierul.

Întrebat dacă autorităţile trebuiau să reacţioneze împotriva acestor cetăţeni, Victor Ponta a replicat:

„România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi.”

După ce au îngropat un porc pe terenul din Bulevardul Expoziţiei acordat, prin hotărâre de guvern, Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea unei mega-moschei la Bucureşti, şi au venit cu alţi câţiva porci vopsiţi în cultorile tricolorului, cei doi tineri – Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan – au decis să instaleze acolo o cruce susţinând că astfel terenul este profanat şi moscheea nu mai poate fi ridicată.

„Astăzi eu, Cătălin Berenghi, împreuna cu Cătălin Ioan, am ridicat o Sfântă Cruce pe locul unde „Ingenunchiatul Ponta Turcitul” a „dăruit” ca din moşia mă-sii un teren pentru o Mega Moschee. Doamne ajută şi apără ţara asta!!!”, a scris Cătălin Berenghi pe Facebook, lăudându-se în presă că va închiria un avion din care va arunca pe terenul Muftiatului intestine de porc tocate, pentru a „spurca” locaţia viitoarei moschei.

Potrivit presei, obiceiurile islamice interzic ridicarea unei moschei pe pământ spurcat de porc, însă, contactat după primul incident, când tinerii au îngropat un porc pe terenul cu pricina, Muftiul Muurat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, susţine că „din punct de vedere al ritualic gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire.”

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Hopa! MUFTIUL SCOATE COLTII

Dupa cum stiti, sub guvernarea lui Ponta a fost declarata si:

De ce PUNGESTI = „ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”? Adica de ce PUNGESTI = „spatiu restrans unde se concentreaza un fenomen infractional: violente, trafic si consum de droguri, prostitutie” (conform 60/2010, articolul 12)? De ce Pungesti este considerat mai periculos decat fiefurile clanurilor mafiote?

Cititi va rog si:

CITATE Victor Ponta. Va fi un bun GUVERNATOR al COLONIEI ROMANIA …

Sa-i luam pe rand: VICTOR PONTA este EVREU, ITALIAN sau ALBANEZ?

 

Tagged with: , ,

81 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicolae said, on septembrie 2, 2015 at 11:48 pm

    Baietii astia doi sunt tari de tot ! Ei stiu cine sunt ! (ei) Ponta nu stie cine este.(el) Nici din ce neam se trage. Stefan cel Mare s-a batut cu turcii toata viata lui pentru pastrarea credintei crestine si acum vine nenea Ponta care „plateste tribut” turcilor. Bravo natiune!

    Apreciat de 1 persoană

  2. andrei-d said, on septembrie 2, 2015 at 11:55 pm

    Apreciat de 2 persoane

  3. Nicolae said, on septembrie 3, 2015 at 12:06 am

    Daca imi amintesc eu bine, anul trecut in campanie Ponta era „marele ortodox !”; „Cel mai ortodox!” ; Acum nu mai apara Crucea , a uitat de ortodoxie…

    Apreciat de 3 persoane

    • Cosmin said, on septembrie 3, 2015 at 11:14 am

      @ Nicolae

      Exact!!!

      El impreuna cu taratura de nevasta-sa, cea care a votat pro homosexualitate nu invingeau a-si face cruci peste cruci cand era presa cu camerele pe ei.

      Apreciat de 2 persoane

  4. valentin said, on septembrie 3, 2015 at 12:23 am

    Ponta pare decis să facă ceva dar nu în interesul poporului român.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Iones said, on septembrie 3, 2015 at 1:17 am

    Intr-o postare pe contul lui de Facebook, Eugen Tanasescu de la Constanta, parintele pro-cip, ii numeste pe opozantii moscheii „XENOFOBI” si „CRUCIATI INTOLERANTI”.
    http://tinypic.com/r/5lza7k/8

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on septembrie 3, 2015 at 8:57 am

      Eugen Tanase si cu Pomohaci sa se tina de muzica si sa faca o colaborare cu Delia, muzele astea doua. Astia nu-s preoti, sunt popandai.

      Apreciat de 2 persoane

  6. deny said, on septembrie 3, 2015 at 1:52 am

    Ponta ai un tupeu fantastic dar iti va veni si tie randul nu-i problema,eu sper sa nu se faca nici o moschee,nu sunt rasist dar bine zice Putin si il apreciez maxim,””vrei sa faci moschee in tara mea nci o problema si eu vreau sa fac o biserica ortodoxa in tara ta,rapsuns musulman aaaa pai nu se poate ca religia voastra nu e adevarata raspuns Putin aaaa nu e adevarat atunci nici religia ta nu e adevarat SI AM INCHEIAT DISCURSUL,cine vrea sa locuiasca in Rusia e bine primit dar trebuie sa respecte regulile si sa vb limba rusa bravo Putin

    Apreciat de 2 persoane

  7. petrupetru said, on septembrie 3, 2015 at 2:06 am

    Vai, cita dragoste fatza de semeni arata acesti iubitori ai pacii! La fel, si ei vor avea: cind vor fi la Judecata, se vor gasi in aceiasi adunatura cu musulmanii pe care i-au protejat, cu acele capre neastamparate si uratoare de Cruce. Democratia este doar o numaratoare de voturi, fara a avea si alte valori. Dar oare nu stim din matematica o regula simpla? Nu putem aduna mere cu pere. Asadar nu putem aduna capre cu miei!!! Sa stam in jurul Pastorului Cel Bun, departe de caprele raioase dar si de caprele si lupii in blana de oaie! Deoarece Crucea Ta ne va mantui, iar ceilalti vor fi „mantuiti” de… democratie!

    Apreciat de 2 persoane

  8. Mustafa said, on septembrie 3, 2015 at 3:28 am

    Fratilor nu-mi vine sa cred ca noi avem in Constitutie un articol care spune clar ca ce fac Ponta, Iohannis si Remus Cernea e ilegal?

    Teritoriul ARTICOLUL 3
    (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

    Apreciat de 3 persoane

    • john said, on septembrie 3, 2015 at 8:35 am

      Teritoriul ARTICOLUL 3
      (1) Teritoriul României este inalienabil.-(poate citesc si cozile de toporal acestei Tari)
      (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

      Apreciază

    • gabi said, on septembrie 3, 2015 at 2:20 pm

      mustafa, cred ca este meritul lui Antonie Iorgovan, cel care a fost iradiat, Dumnezeu sa il ierte si pe noi odata cu el…

      Apreciat de 2 persoane

  9. ines said, on septembrie 3, 2015 at 3:35 am

    Pr. ANDREI M. ALDEA:
    Despre valurile de imigranți, între patetism și discernământ:
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Despre-valurile-de-imigranti-intre-patetism-si-discernamant-124411

    Venirea a zeci şi sute de mii de oameni din Africa de Nord şi Orientul Apropiat a sfâşiat Europa.Sunt, de-o parte, cei care vor să-i primească necondiţionat şi să le dea orice vor.

    Sunt, de altă parte, cei care vor să-i respingă din start, folosind marina militară ca să întoarcă din drum navele care îi aduc.

    Între aceste două extreme, feluritele nuanţe se pierd.

    Şi, ca de fiecare dată când avem de-a face cu un război neconvenţional, imensa majoritate a discuţiilor – dacă sunt discuţii! – şi discursurilor se bazează pe patetism.

    Nu vrei să-i accepţi pe imigranţi „in integrum”, fără discuţii şi fără condiţii?

    „Eşti un neom fără pic de milă şi fără inimă; eşti un fanatic religios plin de ură faţă de străini; eşti un rasist; eşti un necreştin” etc., etc., etc.

    Faptul că mulţi dintre cei care dau lecţii de creştinism celor prudenţi sau ostili sunt oameni care urăsc creştinismul, oameni care lucrează la oficine care persecută sistematic Ortodoxia etc., este cu totul trecut cu vederea de către adepţii (creştini) ai acceptării „in integrum.”.

    Fotografii şi filme patetice domină postările.

    O mamă alăptându-şi copilul în mers, oameni cu glasuri disperate, apeluri emoţionante.Patetisme peste patetisme, întunecând gândirea şi provocând sentimental la maximum.Exact aceeaşi atitudine se vede şi în cealaltă tabără.

    Nu vrei să-i respingi pe imigranţi „in integrum”, fără discuţii şi fără condiţii?

    „Eşti un trădător inconştient; eşti un neom fără inimă şi fără minte, care osândeşte copiii şi femeile agresiunii islamice; eşti un fanatic islamist; eşti un necreştin” etc., etc., etc.

    Şi aici funcţionează aceeaşi propagandă patetică, adesea din aceleaşi surse ne (sau anti) creştine.

    Filme emoţionale, fake-uri (precum minciuna cu refugiaţii care ar refuza ajutoare pentru că au pe ele crucea), poze dure etc.

    Se exprimă, mai mult ca niciodată, ostilitatea, osânda şi ura faţă de crima „altei păreri”

    Discuţiile raţionale devin aproape imposibile. Alunecare în ironii – adesea personale -, insinuări şi acuzaţii se face extrem de repede.

    Cu toate acestea adevărul nu este nici de o parte, nici de cealaltă, ci undeva la mijloc.Pentru că este o deosebire uriaşă între deportaţi, refugiaţi şi imigranţi din varii motive.

    O deosebire care, dincolo de emoţii şi patetisme, trebuie făcută.

    Întinderea unei mâini calde către cei care au nevoie de ajutor este o obligaţie umană fundamentală.

    Întinderea unei mâini calde către cei care vor să profite de tine este o aberaţie.

    Creştinii – indiferent de confesiune – care se refugiază din Irac, Liban, Siria, Egipt sau alte ţări în care sunt persecutaţi teribil trebuie, evident, ajutaţi.

    Desigur, cel mai mare ajutor ar fi ca puterile occidentale – începând cu SUA – care au declanşat tragediile naţionale din acele state să pună capăt mizeriei pe care au stârnit-o.

    În acelaşi timp, a privi cu prudenţă şi chiar suspiciune musulmanii care vin în Europa în valuri este de bun simţ.

    Nu e vorba doar de faptul că mulţi dintre ei nu sunt refugiaţi, ci pur şi simplu imigranţi care profită de un anumit context. Dar, în plus, mulţi dintre ei sunt purtătorii unei violenţe şi unei atitudini misogine şi intolerante care este dincolo de orice discuţie. Şi care este în foarte mare parte vinovată de crime cumplite împotriva umanităţii!

    Voi da un singur exemplu: curzii. Am o profundă simpatie, chiar dragoste, pentru poporul curd.

    Este un popor care suferă de mii de ani, un popor nedreptăţit de puterile occidentale şi orientale, un popor care a îndurat lovituri nenumărate, cumplite, înfricoşătoare.

    Şi care acum este bombardat nu doar de forţele ISIS, ci şi de forţele turceşti (Turcia fiind… în NATO!!!).

    Adăpostirea lor este un lucru de bun-simţ.

    Condiţionarea adăpostirii lor de o purtare decentă, de respectarea regulilor ţării care îi adăposteşte, este iarăşi un lucru de bun-simţ.

    Iar prudenţa faţă de cei extremişti dintre ei absolut obligatorie – oricât de uşor de înţeles ar fi motivaţiile extremismului curd.

    Nu vreau să încerc să propun soluţii.

    Până la urmă, ceea ce fac eu aici este să-mi expun câteva gânduri, ca persoană oarecare, fără nici o putere de a hotărî asupra a ceea ce se va face. Nu răspund în nici un fel de refugiaţii europeni în general sau de „porţia” pe care România a primit-o (sau i-a fost impusă, nu contează).

    Sunt sigur că România poate face faţă, din punctul de vedere al resurselor, unui număr de o mie sau cinci mii sau zece mii de refugiaţi. Totodată ştiu că incompetenţa şi corupţia autorităţilor române este gigantică – vezi mizeria de la Băiculeşti, în care până şi Procuratura are partea ei. Şi îndreptăţeşte îngrijorarea cetăţenilor faţă de felul în care aceste autorităţi – în frunte cu infracţionalul Parlament – vor fi în stare să „gestioneze problemele”.

    Totuşi, din nou, NU vreau să încerc să propun soluţii.

    Vreau doar să îndemn la o gândire şi exprimare nuanţată, în care poziţiile diferite sau adverse să nu fie tratate cu ură şi radicalism.

    Vreau să îndemn la raţiune, la discernământ. La „audiatur et altera pars”. La discuţii constructive.

    În lipsa lor vom rămâne mase de manevră pentru o grupare politică (şi economică) sau alta. Dezbinaţi, lipsiţi de putere, incapabili să găsim soluţiile constructive şi mai ales să le promovăm.

    Înainte de a pretinde că murim de mila ori dragostea imigranţilor sau a posibilelor victime ale acestora să arătăm înţelegere faţă de cei cu care discutăm sau disputăm.

    Pace tuturor!

    Apreciază

  10. ines said, on septembrie 3, 2015 at 3:43 am

    Emisiunea Secvential: Legea 217, interzicerea sfintilor inchisorilor: LUCIA HOSSU-LONGIN, O. BJOZA vs. AL FLORIAN s.a.

    Apreciază

  11. petrupetru said, on septembrie 3, 2015 at 3:53 am

    Si un articol despre Mieluselele Lui Dumnezeu, duse la taiat de catre slugile caprelor din acele vremuri:
    http://orthodoxaustralia.org/2015/08/28/the-orthodox-women/

    Apreciază

  12. anonim said, on septembrie 3, 2015 at 7:58 am

    Nu era nevoie sa-si riste pielea cu plasarea acestei cruci pe terenul viitoarei moschei. Era de indeajuns sa imprstie de pe strada bile de paintball pline cu untura si nu intra la incalcarea proprietatii.

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 3, 2015 at 11:33 am

      nu intră nici la încălcarea proprietății nici la profanare. că nu scria acolo nimic.

      Apreciază

      • valentin said, on septembrie 3, 2015 at 11:34 am

        în schimb Ponta intră la mai multe trădări

        Apreciat de 1 persoană

      • valentin said, on septembrie 3, 2015 at 11:37 am

        pe lângă proprii colegi care l-au denunțat în 2012 că i-au botezat copilul și s-au speriat în ce hal e în stare el să mintă ca să ajungă la putere, pe lângă promisiunile dinainte de alegeri de la sfârșitul lui 2012 când spunea că e împotriva gazelor de șist alături de tot psd-ul, acum el declară interes național gazele de șist iar moscheea asta i se pare lui că va îmbunătăți relațiile cu lumea necreștină. eu nu cred că va îmbunătăți nici o relație.

        Apreciat de 1 persoană

      • anonim said, on septembrie 3, 2015 at 1:06 pm

        Vezi cazul devastarii cladirii monument istoric in care a fost construit primul hidroavion romanesc. Cladirea intrase prin artificii imobiliare in proprietatea unui fost ofiter israelian(Tasal) si a fost devastata de tiganii turcesti la ordin-vezi pe Google Map.E un caz foarte interesant pentru cum se intrepatrund interesele pentru ca ex-ofiterul israelian venea cu amenintari la tatal meu pentru dosarele legionarilor din 1953:
        ,,Intru cu buldozerul peste tine, iti omor copiii, iti dau foc la casa….”
        Dupa care au venit sefi de la DIA si SRI si ju in ultimul rand un ofiter sarb de am intrat in panica. Imi era frica ca se strang de gat.
        Am carat zeci de tone de moloz incat coloana mea e varza. Acum am ramas cu ,,spondiloza” dupa evenimentul de anul trecut si in schimb radiografiile de dinainte de eveniment sunt socante. A fost aici si Dutu Stelian cu incercari de compromitere:
        ,,Ai inregistrarile?”
        Am ramas cu gura cascata. Da’ ce sunt eu? James Bond sa alerg cu reportofoanele?

        Apreciază

  13. anonim said, on septembrie 3, 2015 at 8:06 am

    Muftiul e turbat ca el daca e evoit sa opreasca proiectul pierde o gramada de bani(spagi, comisioane, licitatii aranjate) si acum vine cu tot felul de ritualuri inventate. Fuga dupa bani se vede foarte simplu pentru ca el e mai preocupat de constructie si nu de evacuarile din casele nationalizate si retrocedate. Intodeauna el e prezent la sarbatori dupa placinte(baclavale si sarailii) si intodeauna OZN (disparut di baricadat in moscheie) cand se faceau evacuarile. Cu banii astia se rezolvau problemele locative ale grupului lui religios pentru ca in anii ’50 comunistii locali(tovarasul Barbat care a dirijat nationalizarile si sa nu radeti de nume ca asta era) i-a mutat din Piata Chiliei sau Analdachioi unde erau compacti in centru in casele ,,boierilor”. El a venit cu cei de la Taiba.

    Apreciat de 1 persoană

    • a said, on septembrie 3, 2015 at 11:56 pm

      Muftiul nu e turbat de bani, ci ca e musai sa se construiasca, indiferent cu ce se va spurca locul, pt ca asta au in gand, sa faca catedrala lu peste, moscheea lu peste prajit, centrul masonic, si poate viitorul apropiat ne rezerva si o mega-sinagoga, ca sa se implineasca planul (”profetiile”), adica asa cum zicea baba de la celalalt articol, sa faca noul Ierusalim aci. Vai de cocoasa noastra de crestini!
      Ma gandeam, daca nu cumva reprezinta o profanare, acolo ar trebui ingropate sfintele moaste ale lui Brancoveanu, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Ioan Romanul, sau asa ceva, poate cu ajutorul lor sa scapam de spurcaciune. Sau sa aducem toate aceste moaste si sa vina tot poporul sa facem rugaciune acolo.

      Apreciază

      • Cosmin said, on septembrie 6, 2015 at 11:21 am

        Nu e cazul sa-ngropam acolo Sfinte Moaste ca nu e canonic. Au pus acolo Sfanta Cruce. Sa vedem acum cine are curajul sa o darame sau sa o mute de-acolo. Parerea mea e ca, cine se va atinge de acea cruce, isi semneaza condamnarea la moarte trupeasca, sau sufleteasca, sau si si. Foarte inteligent cel ce a avut ideea. Dumnezeu sa-l binecuvanteze.

        Apreciază

  14. CorneliuS said, on septembrie 3, 2015 at 8:27 am

    In curand va incepe adevarata prigoana,momentan sunt doar pregatiri.Deja (cel putin mie) ni se spune sectanti,incuiati etc.doar pentru-ca nu acceptam controlul (eu personal am refuzat cardurile indiferent de felul lor si am de gand sa cer si ministerului sanatatii sa nu imi mai tina bani ptr sanatate daca nu imi acorda serviciile intrucat am refuzat cardul) Am un Dumnezeu si nu imi voi vinde sufletul .Din pacate vad doar curajosi pe internet iar cand vorbesti cu ei ii vezi ancorati in politica,bani si averi la care nu ar renunta in ruptul capului. Mi sa spus ca ma pis contra vantului dar oare daca Burebista,Tepes,Cuza,Iancu si toti ceilalti martiri nu s-ar fi pisat contra vantului am mai fi fost noi ca si natie ?

    Apreciat de 3 persoane

    • cca70 said, on septembrie 3, 2015 at 11:06 am

      bine ai scris….daca doresti cere -i lui saccsiv adresa mea de mail sa discutam

      Apreciază

      • CorneliuS said, on septembrie 3, 2015 at 11:21 am

        Nu stiu cum sta treaba cu cererea de email dar daca stii cum se face cere adresa mea.Cu stima Corneliu

        Apreciază

      • cca70 said, on septembrie 3, 2015 at 11:49 am

        @saccsiv

        te rog sa imi dai prin email adresa lui CorneliuS
        am acceptul lui pentru a il contacta ( vezi mai jos)

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 3, 2015 at 12:28 pm

        cca70

        Da, dar nu-mi prea place. Probabilitatea de a fi amandoi deosebiti e mare, dar in trecut cand mai facilitam schimburi de e-mailuri se mai intampla sa nu iasa bine si se spargea mai apoi toata treaba in capul meu. Asa ca va rog ca unul din voi sa foloseasca pentru asa ceva o adresa de e-mail pe care s-o poate face publica, o posteaza si mai departe va descurcati.

        Apreciază

    • Gabriel M. said, on septembrie 3, 2015 at 12:32 pm

      Am patit-o si eu de cateva ori sa fiu numit sectant si asta ma infurie cel mai tare pt ca stiu cata paguba aduc invataturile sectare. Uneori si pe forumul asta m-au numit unii sectar… dar imi pastrez calmul gandindu-ma la vorbele Mantuitorului : „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” .

      Apreciază

      • nikodim said, on septembrie 3, 2015 at 6:08 pm

        Pai tot ce misca inca in duhul traditiei bisericesti stravechi este taxat peiorativ, in deradere, daca nu chiar direct jignitor. Multi oameni de rand si chiar unii asa zisi „ai bisericii” te taxeaza automat ca „sectant” daca incerci sa te ghidezi strict dupa Sfintele Canoane invocand pentru comoditatea „credintei” lor tot felul de scuze ca iconomia sau interpretari proprii puse deasupra acelora ale Sfintilor Parinti.

        P.S. Adevarat ca in curand atitudinea negativa a celor din jur se va transforma intr-o adevarata prigoana. Terenul este deja pregatit.

        Apreciază

    • cca70 said, on septembrie 3, 2015 at 1:14 pm

      Daca vrei sa ma contactezi adresa mea de mail : dordemaresidesoare@yandex.com

      Apreciază

    • valentin said, on septembrie 5, 2015 at 12:54 am

      în urmă cu mai bine de7 ani, pe când patriarhul actual Daniel era mitropolit, l-a făcut pe părintele Antim eretic. Motivele se aseamănă pentru că părintele Antim apăra dreapta credință și s-a împotrivit inițiativei mitropolitului Daniel al Moldovei care voia să slujească cu catolicii la Mânăstirea Sihăstria. Toată Moldova știe de asta și cred că Patriarhul de-abia aștepta să scape de-acolo pentru că era pe drept combătut de ortodocșii din Mitropolia Moldovei. A decis atunci să-l caterisească pe Părintele Antim dar a decis să renunțe după protestele unanime ale călugărilor mânăstirii SIhăstria.
      Eu cred că un preot călugăr a fost alungat de la o mânăstire pe un motiv asemănător după ce a încetat să-l pomenească pe Patriarhul Daniel – e vorba de Părintele Hrisostom de la Mânăstirea Alexandru Vlahuță, jud. Vaslui care acum e mutat disciplinar lângă Huși la Mânăstirea Dobrina. Adevărul iese la iveală despre ce fel a rămas ereticul Daniel mitropolit, despre ce fel l-a lovit ca patriarh pe părintele Adrian Făgețeanu.

      După faptele lor îi veți cunoaște. Nu se vor ridica prin acele acuze. Vor acuza pe unii ortodocși că sunt ei sectanți dar vor acuza degeaba, căci Adevărul se vede.

      Apreciază

  15. dante said, on septembrie 3, 2015 at 8:48 am

    Baschetbalistul Victor Ponta vinde o tara pentru un genunchi. E adevarat, este genunchiul lui de „aur” cirpit de medicii turci, ca medicii romani nu puteau, ori erau demult plecati din tara.
    Doi pampalai conduc oficial aceasta tara, unul lutheran care este mai mereu plecat prin lume cu „Leana” lui, iar celalalt, turcit dupa interes, ce e in stare sa o dea si pe muma-sa numai lui sa-i fie bine.
    Mai draga Ponta, daca ai fi trait in vremea lui Mihai Viteazul ai fi avut de ales intre: a fi eunucul sultanei, sau a-ti dona teasta pentru un joc de oina pentru relaxarea ostirilor romane.
    La tine termenul de toleranta este egal cu prostia si vinzarea de tara, si se intorc in mormint martirii acestui neam. Crezi tu ca Brincoveanu ar fi facut la fel, sau Neagoe Basarab, sau Vlad Tepes, sau Mircea ? Dar dupa mintea ta „moderna” acestia au fost niste extremisti pe care i-ai scoate in afara legii post mortem.
    Mai ai sa aduci in tara vreo citeva sute de mii de musulmani, in numele humanismului ieuropean, si sa ne declari pe noi, cei inca ramasi pe aici, rasisti si xenofobi si sa ne bagi la pirnaie.
    Sa-ti fie rusine si sa stii ca Dumnezeu nu doarme.

    Apreciat de 2 persoane

  16. RomeoB said, on septembrie 3, 2015 at 8:49 am

    Asociatiile secular-umaniste care ani de zile s-au opus cu succes construirii Catedralei Mantuirii, au tacut cand a fost voba de mega-moscheia din Bucuresti…

    Apreciat de 1 persoană

  17. john said, on septembrie 3, 2015 at 10:14 am

    Imaginea care a zguduit Europa: Un băiețel de 3 ani, imigrant sirian, este adus de valurile Mării Mediterane la țărm, în Turcia
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/if-these-extraordinarily-powerful-images-of-a-dead-syrian-child-washed-up-on-a-beach-dont-change-europes-attitude-to-refugees-what-will-10482757.html

    Apreciază

    • john said, on septembrie 3, 2015 at 10:19 am

      REACŢIE DURĂ a imamului faţă de protestatarii la adresa moscheii: „Oameni BOLNAVI” vor să STRICE relaţiile diplomatice

      “Nu ştiu ce tot caută oamenii ăştia acolo. Cred că sunt bolnavi mintal, altfel nu îmi explic. Aceşti oameni urmăresc să strice relaţiile diplomatice cu ţările islamice. Păi, judecă normal? Este posibil şovinismul acesta în secolul XXI? Credeţi că au supt lapte curat de la mamele lor? Nu cred că sunt influenţaţi de nimeni, o fac de capul lor, dar dacă, într-adevăr, există persoane care îi întărâtă, acestea sunt la fel ca ei. Nici porcii, nici crucea nu au vreo influenţă asupra terenului. Acesta se curăţă şi acolo se va construi moscheea. Şi Potopul a umplut pământul de rahat şi tot s-a construit după el. Uite ce au făcut în Occident astfel de oameni. Au provocat conflicte acolo (n.r. – în statele musulmane), au deschis răni, iar acum au venit toţi pe capul lor şi statele occidentale sunt obligate să aibă grijă de ei. Aşa o să se întâmple şi la noi”
      http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/264745/2015/REACTIE-DURA-a-imamului-fata-de-protestatarii-la-adresa-moscheii-Oameni-BOLNAVI-vor-sa-STRICE-relatiile-diplomatice

      Apreciază

  18. cca70 said, on septembrie 3, 2015 at 10:35 am

    @ saccsiv

    Poate reusesti sa dedici un articol lui Catalin Berenghi, singurul ortodox luptator de pe raza Bucurestiului…

    poate ca va „intra”si el sa discutam aici pe siteul lui saccsiv, sa vedem cum putem merge mai departe, cum sa ne organizam…poate putem contribuii si noi cu ceva alaturi de el

    eu nu vreau sa folosesc Facebook si nici nu voi folosii vreodata, dar as dori sa il felicit pentru ceea ce face si sa vedem cum poate fi ajutat

    Apreciat de 1 persoană

  19. Gabriel M. said, on septembrie 3, 2015 at 10:46 am

    Petitiile online sunt doar niste capcane comode in care avem impresia ca suntem buricul pamantului si ca daca dam un click vom schimba istoria.
    Ati vazut vreodata ca o petitie semnata pe internet sa schimbe o lege in constitutie? Daca parintii nostri marturiseau credinta ortodoxa chiar cu pretul vietii noi stam comozi cu laptopul in brate pe canapeaua noastra calda si dam click pe un buton ca sa semnam petitia online si scuturam palmele „gata le-am zis-o.”
    Petitiile online sunt o capcana prin care se deraiaza/ deviaza atat vointa noastra cat si energia de la calea naturala si normala de marturisire.

    O sa ne aparam la Judecata spunand „Doamne dar am fost si eu marturisitor si un mic mucenic cand am completat petitia online. Chiar daca mi-am ascuns numele si datele mele sub un username fals … ” penibil.

    Ar trebui sa fie goale de semnaturi petitiile online si strazile sa fie pline de oameni cu icoane in maini rugandu-se!
    Doamne da-ne curaj si indrazneala sa marturisim Adevarul cu gura noastra si nu cu mouseul pe net!

    Apreciat de 2 persoane

  20. Gabriel M. said, on septembrie 3, 2015 at 10:54 am

    Cat pentru cei care au ridicat o Sfanta Cruce pe terenul respectiv am doar cuvinte de lauda si de incurajare. Iar daca vor fi trasi la raspundere de paganul si tradatorul ponta, le doresc sa se bucure si mai mult de vorbele Mantuitorului:
    “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor,
    Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra, multa este in ceruri”

    (Matei V, 11- 12).
    Daca pentru 200.000 de semnaturi online intr-o petitie abia se face o stire de 20 secunde la televizor. Iata ca o fapta de credinta si marturisire poate misca in noi ceva.
    BRAVO LOR !

    Apreciat de 3 persoane

  21. valentin said, on septembrie 3, 2015 at 11:42 am

    Victor Ponta e responsabil de relațiile cu lumea păgână, Elie Wiesel are grijă ca țara să nu nege holocaustul, mai e oleacă și putem să ajugem să facem primii pași pe marte și dacă ne luăm după „înfrățirile patriarhului daniel” acolo ne întâlnim cu „sfântul papa” și cu „frații extratereștri”… Eretici peste eretici n-o să realizeze nici o înfrățire ci numai dezbinări peste dezbinări !

    Apreciat de 1 persoană

    • valentin said, on septembrie 3, 2015 at 6:31 pm

      cred că cel care critică nu e suficient să aibă niște argumente logice – poate face foarte multe greșeli chiar și având dreptate (dar dreptate lumească)

      Sunt unii care știu să critice, sau să mustre, care sunt fără patimă sau păreri ce pot induce un sentiment de ură.
      Mai bine să nu mai criticăm atât de înverșunat, îmi cer iertare, nu e bine.

      Mai simplu este să îi iubim și pe acei care au dat acea lege, iar critica să o facă cel care e luminat de Dumnezeu să îndrepte pe alții.

      Apreciază

  22. Irina said, on septembrie 3, 2015 at 12:00 pm

    Ponta si toata sleahta de tradatori de la carma tarii asteia merita impuscati pentru ideile si deciziile lor antiromanesti si anticrestine. Aveau dreptate legionarii daca au trebuit vreodata sa puna mana pe arma au facut-o numai pentru a elimina din societatea astfel de ciurucuri tradatoare. Cum spunea cineva in orice tara tradatorii de neam sunt condamnati la moarte, dar la noi stau in fruntea tarii si continuia sa vanda la pret de nimic bogatiile tarii noastre ca si cum ar fi ale lor personale de ne-au saracit cu totul, dar si mai grav sa loveasca in valorile noastre ca neam si in sfintii nostri. Haideti cati mai multi sa trimitem mesaje la Patriarhie sa vada PF Daniel ca suntem multi impotriva moscheii si sa-l obligam sa ia atitudine. Fara iesire in strada in numar foarte mare si mai ales fara rugaciune nu avem vreo sansa de izbanda, o sa fim in continuare calcati in picioare, iar Sfintii Inchisorilor si Sfintii Brancoveni ne vor judeca aspru ca am fost niste lasi si ne-am batut joc de jertfa lor.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on septembrie 3, 2015 at 5:46 pm

      Problema tocmai asta e, că nu suntem mulți, cel puțin nu acum. Într-un fel eu văd invazia asta ca fiind voia Lui Dumnezeu. Și iudeii au pățit asta de câte ori neascultând de prooroci și-au stricat viața închinându-se la idolii neamurilor și primind obiceiuri străine. Și noi ne-am stricat rânduiala creștinească iar desfrânările se înmulțesc, avorturile la fel, a intrat și sodomia în popor… Cele care până acum râdeau de fusta lungă și batic le vor purta de nevoie ca să nu fie pedepsite. Sharia a intrat în toate țările europene și zone întregi din Franța, Belgia, Suedia, etc sunt exclusiv sub control musulmam, poliția nu mai intră acolo. Din păcate ne-am abătut de la viața creștinească plăcută Lui Dumnezeu iar felul cum ne îmbrăcăm și ne purtăm este necuviincios. Barbarii aceștia ne vor sili să-L căutăm pe Dumnezeu, să ne rugăm din inimă să ne izbăvească de cruzimea lor. Unii se vor întoarce astfel la credință iar alții vor deveni mai râvnitori spre cele bune. Așa vom învăța să prețuim țara aceasta, limba și credința ortodoxă. Și în sfârșit se vor vădi care din cler e vândut și care mai e ortodox.

      Apreciat de 2 persoane

      • G-man said, on septembrie 3, 2015 at 7:15 pm

        pe scurt : ori uniti , ori suniti !

        Apreciază

    • valentin said, on septembrie 3, 2015 at 6:24 pm

      pedeapsa cu moartea nu e bună ! Se poate condamna cineva nevinovat și asta nu se mai poate remedia ! Au fost atâtea cazuri ! Legionarii au greșit ! Sfințenia lor nu în asta constă. A spus foarte bine părintele Calciu, că nu toți aceia erau sfinți, el însuși condamnă orice faptă oribilă și orice modalitate de laudă a unor atrocități nu este bună nimănui, cu atât mai puțin din punct de vedere creștin, fie că era împotriva unor români, fie că era împotriva unor evrei , crima tot crimă era și nu se poate scuza nimic din asta, nici măcar dacă era împotriva unor trădători ș.a.m.d.

      El ne-a îndemnat foarte frumos să nu cădem în aceeași greșală, să nu avem resentimente. El tocmai de aceea a stat mulți ani fără să scrie – pentru a reuși să-și învingă acele patimi sufletești pe care le-a conștientizat.

      A vrut să scrie despre evenimente, dar a zis mai bine nu ! Să fie sufletul cel care primează și a fost inspirația lui Dumnezeu.

      Ne-a transmis prin viu grai ce avea de transmis – iubește-l pe dușman ca pe tine însuți, iar a pedepsi cu moartea nu e soluția, nici măcar dacă ar fi vorba de pedeapsa autorităților , prin legi ș.a.m.d… E vorba de ură și ura e cea care trebuie învinsă, în ultimă fază , pentru că degeaba ai învins un grup de trădători dacă nu ți-ai învins ura.

      Eu sunt împotriva acestui tip de pedeapsă și admit că legionarii au făcut și ei rău în secolul 20, nu cred că e bine să mai comparăm răul unora cu răul altora, modele sunt cei care ne-au transmis să ne păstrăm credința în sensul de a crede chiar și dacă va fi nevoie de jertfă – dar nu cu sensul de a jertfi pe dușman sau chestiuni de genul acesta, cu sensul de a urma pe Mântuitorul care a răbdat pe dușmani și S-a rugat pentru ei Să-i Ierte Dumnezeu că nu știu ce fac.

      Este o diferență. Părintele Calciu și cei ca el au înțeles-o și ne-au transmis foarte clar – trebuie să citim și să știm acele lucruri despre iubirea de aproapele (chiar vrăjmași fiind ei).

      Și mai este un lucru frumos pe care l-a spus el – că atunci când au intrat prima dată în închisoare ei se credeau eroii neamului și chestii de genul acesta, dar spune hotărât el – „Dumnezeu ne-a arătat cine suntem” – sunt destui cei care s-au lepădat de frați, de credință și de orice convingere, au ajuns opusul a ceea ce credeau că sunt !
      De aici el ne spune încă un lucru – ca să nu ajungem la acea greșală a lui(și a unora din generația lui), s-a gândit la generațiile noastre – îndemnul este FOARTE IMPORTANT, SĂ NU BRAVĂM! SĂ NU NE CREDEM EROI…
      Până la urmă problema e de a renunța la a mai pune nădejdea în propriile puteri și a ne încrede în Dumnezeu.

      Apreciat de 1 persoană

      • a said, on septembrie 4, 2015 at 12:18 am

        Mai, una e pedeapsa cu moartea, alta e salvarea tarii, a neamului, cand tre sa pui mana pe arma si sa le aperi. Ca daca nu se aparau stramosii nostri, erai acum si turc si tatar, si ungur si vizigot si ostrogot :)) Ce ne tot ascundem dupa deget? Nu poti lupta la fel de cca 70 de ani incoace, cum se lupta pe vremea lui Mihai Viteazul, pt ca suntem cotropiti si lupta e sub forma de gherila. Dar sa nu confundam lucrurile. Acele ucideri nu au fost pedepse, cum se spune privind lucrurile dintr-o perspectiva sucita, ci acte de aparare, lupta pentru aparare, care si asa tinde spre zero, de ce sa o condamnam acum?

        Apreciază

    • Bogdan said, on septembrie 3, 2015 at 8:14 pm

      De acord cu trimiterea de mesaje la Patriarhie, e o idee buna.

      Apreciază

  23. Aurora said, on septembrie 3, 2015 at 12:14 pm

    Apel catre toti fratii binevoitori
    O cerere mai putin obisnuita

    Sa va spun despre ce e vorba. Dupa multe ore de nesomn si ganduri care m-au muncit zile si nopti de cateva luni incoace, m-am hotarat sa apelez la fratiile voastre intr-o problema, caci nu mai stiu la cine sa cer ajutor. Deocamdata am cerut la sfinti. Ei m-au ajutat in buna masura, dar e nevoie si de putina implicare umana.
    Iata despre ce este vorba concret. O familie tanara de romi, doi parinti si trei copilasi pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa-i botez anul trecut, ar vrea sa faca anul acesta, pana la sfarsitul lunii nunta. Sunt foarte saraci, nu aveau nici locuinta. Eu i-am gazduit in casa care mi-a ramas de la bunica mea, in satul Bordeni, jud. Prahova, satul meu natal. Acesti tineri impreuna cu copilasii lor in varsta de 7, 5 si 1 an erau intr-o situatie fara iesire : bunica din partea tatalui, avand niste probleme psihice, i-a dat afara din casa unde locuiau, in comunitatea lor de la marginea satului si s-au trezit practic pe drumuri. Atunci am aflat de necazul lor prin interrmediul parintelui din sat si m-am gandit sa-i ajut , deci le-am oferit spre gazduire casa batraneasca, destul de darapanata a bunicii mele. Ei au renovat-o cum au putut, bucurosi ca au in sfarsit un acoperis deasupra capului. Intre timp i-am si botezat pe toti ( in afara de tatal, care fusese botezat pe la vreo 24 de ani), adica pe mama si pe copii. Mama copiilor era penticostala, dar a acceptat cu bucurie sa treaca la Ortodoxie pentru a fi toata familia in dreapta credinta. Sunt niste tineri foarte inimosi, harnici, isi cresc copiii in frica de Dumnezeu si ii tin curati, nu-i lasa sa vorbeasca prostii ca alti copii nesupravegheati de pe ulita.. Sunt foarte iubitori si respectuosi, eu i-am indragit ca pe copiii mei . Ei pentru mine nu sunt niste romi, ci sunt finii mei cu care nu mi-e rusine. Acum vine partea cu ajutorul pe care as indrazni sa vi-l cer. Au planuit sa faca si ei nunta, ca tot crestinul, dar sunt foarte saraci. Finul nu e alfabetizat, deci nu-l angajeaza nimeni intr-un post, iar fina are grija de copii. Finul, desi tanar, e si foarte bolnav (ulcer, cardiopatie ), dar nu se da in laturi de la munca, numai sa gaseasca ceva de lucru. Singura lor avere sunt o caruta si un cal cu care mai scot un ban, dar nu suficient. Au si cateva gaini. Si-au cultivat cate ceva in gradina bunicii mele si s-au descurcat in vara asta cum au putut. Au strans sarmanii ceva banuti pentru nunta, le-am promis si eu o suma bunicica de bani, dar nu suficienti, caci nu am mai mult, dar a venit un necaz peste ei, o amenda de la ANAF si i-a dezechilibrat complet. Rugamintea mea la voi, iubitii mei prieteni, este sa contribuiti cu un mic ajutor financiar, nu sume mari, dar daca sunteti mai multi, se aduna. Va dau numele finului : Gheorghe Elvis Silvian si adresa : Comuna Scorteni, Satul Bordeni, str. Borcesti, jud. Prahova, poate le trimiteti un banut prin mandat postal. Daca doriti sa depuneti intr-un cont, ei nu au un cont in banca, dar vi l-as putea da pe al meu, insa trebuie sa-mi confirmati acest lucru la adresa mea de e-mail : auroradumitru_ad@yahoo.fr, Insa nu as vrea sa ma banuiasca cineva de posibila sarlatanie. N-am pacalit in viata mea pe nimeni, si daca nu v-as sti oameni cu dragoste crestineasca nu indrazni sa apelez la voi. Practic, peste micile lor rezerve ar mai fi nevoie de cca 4 000 roni ca sa faca fata unei situatii de asa anvergura fara sa se faca de ras in comunitate. Daca era dupa mine, s-ar fi facut o nunta discreta, doar cu parintii si fratii, dar stiti ca in comunitatile de romi nu esti de capul tau, fiecare te judeca in felul lui : „Ce faci, mai ? Ai facut nunta si pe mine nu m-ai chemat ?” si-ti poarta dusmanie toata viata. Eu am inteles acest aspect si as vrea ca cea mai importanta zi din viata lor sa fie una fericita, asa cum se cuvine unor miri. Dumnezeu sa-i ajute si sa va ajute si pe voi, cei cu inima mare ! PS. Sa ma iertati daca cererea mea vi se pare o obraznicie, dar m-am gandit sa incercam sa-i ajutam pe oameni si la bucurie, nu numai la necaz. Doamne ajuta !

    Apreciază

  24. Hiperboreus said, on septembrie 3, 2015 at 12:15 pm

    Mandri ca suntem romani? Suntem romani sau turciti?

    Apreciază

  25. Iones said, on septembrie 3, 2015 at 1:07 pm

    In contextul Intalnirii Tinerilor Ortodocsi 2015 ( http://www.oym2015.ro ) :
    Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului , Pr Andrei Andreicut va sustine o prelegere despre tinerii crestini la… BERĂRIA CULTURALĂ!

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 4, 2015 at 1:15 am

      mie nu-mi place să mă fac că nu văd – după ce el a făcut întâlniri ecumeniste pentru tineri, acum vrea să arate și salvarea .. Părintele Gheorghe Calciu a zis să ne rugăm la Dumnezeu să nu-i lase să reușească cu scopurile lor ecumeniste.

      Apreciază

  26. emanuel said, on septembrie 3, 2015 at 1:50 pm

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Etalonul-ortodox-Mindruta-124370

    Se pare ca domnul Capsali te viseaza si noaptea saccsive.Se gandeste la conspiratiile planuite de nemernicul ortodox saccsiv.

    Apreciază

  27. saccsiv said, on septembrie 3, 2015 at 1:59 pm

    Ana-Maria

    Dar care-i scrisoarea?

    Apreciază

  28. marciusquintus said, on septembrie 3, 2015 at 2:21 pm

    Poate se lamuresc acum si cei care il vedeau pe Ponta ca pe o contrapunere la Iohannis.Teatru cominternist,asta este politica de la noi.

    Apreciază

  29. auditus said, on septembrie 3, 2015 at 3:45 pm

    Iulian Capsali demonteaza mitul Mega-Mocheei precum si cel al invaziei imigrantilor: https://www.facebook.com/groups/demnitate.nationala/

    Apreciază

  30. Un taran said, on septembrie 3, 2015 at 8:01 pm

    Cu toate ca Tarile Romane au fost sub dominatia Inaltei Porti otomane vreme de peste 400 de ani si au platit, cu foarte mici exceptii, haraci (sunt istorici care afirma ca uneori s-a platit si tribut de sange – copii pentru a fi educati ca ieniceri in armata otomana) este remarcabil faptul ca in toata aceasta perioada a existat un acord prin care turcii NU PUTEAU DETINE PAMANT pe teritoriul Tarilor Romane si NU AVEAU VOIE SA CONSTRUIASCA MOSCHEI.

    Ceea ce se intampla astazi este UN CAZ UNIC in istoria romanilor deoarece statul turc 1) primeste pamant si 2) construieste moscheie.

    Oare cui i se inchina Ponta? Sa fie stapanirea americana mai rea decat cea otomana?

    Apreciază

  31. Ionut said, on septembrie 3, 2015 at 8:07 pm

    Cum asa, doar trasi la raspundere? Trasi pe roata, Pontache. Arata-le cine e jupan in tara asta! Arata-le cat esti de viteaz, ca ai ratat ocazia sa te arati viteaz la Bruxelles si Washington, ba chiar si la tine, la PSD. Tu esti viteaz impotriva propriului tau popor.
    Parca tu ziceai ca esti mandru ca esti roman si ca nimeni nu-ti poate interzice sa fii crestin-ortodox in tara ta. Sau… era doar vrajeala electorala?
    Sa-ti mai spun ceva: cred ca nebun e ala care le-a facut turcilor promisiuni fara sa se consulte cu ai lui. Acuma, depinde cine sunt ai tai…
    Am crezut ca te-ai trezit la realitate… O sa te manance de viu sistemul pe care-l slujesti. Si nu cred ca o sa-mi para rau.

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 3, 2015 at 8:30 pm

      Si inca o observatie: pe voi, vanzatorii de tara nu v-a tras nimeni la raspundere. Inca…

      Apreciază

  32. […] Iata comentariul fratelui Iones postat la VICTOR PONTA intra definitiv in LADA DE GUNOI a istoriei: A CERUT CONDAMNAREA celor ce au pus Crucea…: […]

    Apreciază

  33. operativ said, on septembrie 4, 2015 at 8:45 pm

    DOAMNE AJUTA !
    >
    > Am citit comentariile de la articolul
    fratelui saccsiv, referitoare la demersurile celor 2
    prieteni din bucuresti (catalin berenghi). Ii admir pt
    curajul lor – marturisesc ca eu personal nu as fi fost in
    stare sda fac asa ceva. Insa acest lucru m-a impulsionat si
    ma face sa ma alatur la o eventuala initiativa de mai mare
    anvergura, mai organizata si cu REALE sanse de izbanda –
    impiedicarea ridicarii moscheii.
    >
    Trebuie mult mai intens mediatizat subiectul lui berenghi –
    trebuie trezit in romanime sentimentul national, duhul
    inaintasilor nostri. Trebuie sa devenim constienti ca daca
    ne adunam, reprezentam o forta in tara noastra. Daca ne-am
    strange macar cateva milioane pentru un protest, o
    „blocada”, sigur am reusi sa „strangem cu
    usa” la nivel de palate victoria / casa poporului, pt.
    a anula cumva acest contract cu turcii.
    >
    Tare ma tem ca acest proiect de constructie va fi piatra din
    capul unghiului, de unde incepe pierzarea noastra ca neam
    crestin ortodox. NU TREBUIE SA CEDAM TOCMAI IN FATA
    DEZIDERATULUI MUSULMAN !!!
    >
    > Nu am pretentia sa ne cunoastem (daca va
    randui Dumnezeu – OK, cred ca amandoi, sau noi toti avem
    ceva retineri ina da m m detalii despre noi insine) insa am
    putea, nu stiu, sa gasim solutii mai puternice, poate prin
    intermediului site ului fr. Vasile. Sau pe e-mail, nu stiu.
    Ar trebui cineva din mediul bisericesc, monahal, ONG-uri
    de-ale noastre, parlamentari de buna credinata (stiu ca mai
    sunt – tii minte cum a fost organizarea „Parinti pt.
    ora de religie” ? – a fost un succes pt. noi), juristi,
    avocati, judecatori, oameni de afaceri. Trebuie cineva cu
    forta, care este si ascultat, sa ia initiativa si sa miscam
    ceva concret si organizat pe subiectul asta. Acum sa iscat o
    scanteie..trebuie sa atatam focusorul cat e putin aprins, si
    sa-l marim, sa-l facem puternic sa-l vada cat mai multi, si
    cu el sa ardem dusmanii.
    >
    > Trebuie sustinuti cei doi frati din
    bucuresti…daca se ia vreo masura imp. lor, trebuie
    reactionat imediat, cu contestatii, cu iesiri. Chiar daca
    primesc doar vreo amenda, ceva sanctiune insignifianta,
    trebuie sa ne facem cunoscute vocile, „in masa”,
    sa vada ca suntem multi – gestul conteaza.
    >
    > Sunt doar niste idei
    venite acum, pe moment. Poate sunt gresite, poate vom gasi
    ceva mult mai bun. Trebuie rugaciune multa, post pe masura
    si implicare a multora dintre noi.
    >
    > Sunt din Bucovina. Suntem mai multi
    cunoscuti, ne stim, suntem organizati in diverse colective,
    avem ONG-uri, suntem activi pe diverse domeniii de
    „lupta” si de trezire a constiintei neamului.
    Intr-un cuvant, mergem si pastram, ca si fr.sacciv, aceeasi
    linie ca a pr. Iustin, Cleopa…..si toti ceilalti.

    Apreciază

  34. operativ said, on septembrie 4, 2015 at 8:46 pm

    intai de toate, prin ceea ce spun nu vreau sa se interpreteze ceva gen instigare, etc.
    tre actionat cu cap, pt. ca unii abia asteapta provocari si violente. nu ca astfel de gesturi nu ar avea un efect asteptat pt noi, dar macar sa reprezinte ca ultima solutie, gest final de marturisire a credintei noastre (si asa extrem de putin, in comparatie cu ceea ce au facut inaintasii nostri).
    Deci,
    m-as gandi de exemplu la un fel de „pelerinaj” la sf cruce amplasata acolo. poate nistre preoti ar gasi de cuviinta sa faca o slujba, ceva, niste rugaciuni . binenteles, preoti curajosi, sau monahi mai in varsta care sa nu aiba frica de faptul ca se vor lua masuri imp lor pe linie arhiereasca. Poate ne facem drum in acel loc cat mai multi dintre noi, nu doar din bucuresti, sudul tarii, oltenia, dar si ardeal si moldova. asa, cativa in fiecare zi, sa lasam acolo flori, coroane de flori, steaguri tricolore. sa facem cat mai multe foto cu noi acolo, in timpul rugaciunilor, poate in timpul unor slujbe, cu noi imbracati in costume nationale, cu drapeluiri tricolore – barbati, femei, copii, batrani, calugari, poate si diverse oficialitati sau personalotati publice care se latura (cum a fost liana stanciu cu asocitia parinti pt ora de religie, cuma fost demnul de laudat deputat care a luat atitudine, cum sunt altii – actori, cantareti, etc.)
    Toate aceste momente mentionate mai sus trebuie intens mediatizate – in presa, radio, tv, online, facebook, etc. Sa afle cat mai multi dintre noi, sa devina un subiect cu mai multe episoade. In acest fel, nu se poate sa nua traga atentia autoritatilor, ca devine ceva sensibil pt natia („prostimea”) romana.
    Apoi, ma astept ca autoritatile sa nu dea curs presiunii noastre de a se inceta demersul construirii, asa ca vor lua masuri de securizare a zonei, mai ales in preajma initierii activitatilor de pregatire (curatare) a terenului, pt inceperea constructiilor. Ei bine, atunci cred ca va veni vremea marturisirii multora dintre noi. Sid e ce pun accent pe acel moment? Pt ca , sunt de parere ca tocmai acest eveniment (a permite sau a nu permite construirea moscheii) reprezinta momentul de cotitura pt apararea credintei noastre ortodoxe, poate un moment „0” in a ne demonstra curajul sa luam atitudine concreta impotriva tolerantei ecumeniste, a neacceptarii scolii de juhadisti pe pamant brancovenesc. Bun, in acest viityor context , fii sigur ca terenul va fi protejat de forte de ordine, pt prevenirea unor tulbutari de ordine publica. Inasa ce parere ai de prezenta unui nr cat mai mare de persoane – lant uman care sa nu se lase dus de acolo, decat ridicat cu
    forta si aruncat dupa gratii (pt cateva ore, cel mult zile) si care dupa eliberare se reintorc inpoi la terenul cu pricina si o iau de la capat ? Pana cand ? Pana cand se va lua o decizie, pana cand noi nu vom mai putea, pana cand vor veni altii si altii care ne vor inlocui, care vor spori, … poate se va sta acolo zile in sir, in corturi, in grupuri-grupuri, cu steaguri, costume nationale, lumanari, cantece patriotice, rugaciuni, etc. Fara nicio violenta, injuratura. Doar incapatanare sa se ramana acolo, in picioare, sau culcati la pamant, sau rupandu-ne unghiile de pamantul din jurul crucii. Mizez pe faptul ca nimic nu e neschimbabil. orice tratat poate fi abrogate unilateral. Depinde de vointa boborului…Cei doi sunt curajosi. Sunt ROMANI. Sunt ORTODOCSI. In comparatie cu ei, noi restul suntm niste lasi. Va veni timpul sa alegem si noi: putin curaj sau in continuare lasi , protejati de tastatura ?
    Comparativ cu sfintii si martirii nostri, noi macar, MACAR atata gest de marturisire sa dovedim. Sunt sigur ca astfel, Dumnezeu si neamul romanesc din ceruri nu ne vor lasa. Te intreb, si nu e nevoie sa-mi raspunzi mie (dar tie da): in momentul in care suntem acum (cu toate cate ni se vara pe gat), tu – Roman in tara ta – te simti implinit prin ceea ce ai facut pt neamul tau, viitorul copiilor tai si pastrarea nealterata a cinstei inaintasilor tai ? Eu, din pacate, NU. Doamne fereste sa mor inainte de a ma simti cat de cat linistit sufleteste cu asa ceva !

    Iertare daca am deranjat. Doamne ajuta !

    Apreciază

  35. john said, on septembrie 5, 2015 at 9:23 am

    CV-ul unui om normal

    Cătălin Berenghi este un tânăr bucureştean de 34 de ani. Rămas orfan de tată la 11 ani şi cu un frate şi o soră mai mici decât el, a reuşit să termine Liceul Agricol, iar în 1999 s-a înscris în Legiunea Străină. Are patru războaie la activ, în Irak, Afganistan, Coasta de Fildeş şi în Liberia. În prezent este patron de cafenea pe Bdul Mihail Kogălniceanu; mai are o fabrică de ventilaţii industriale şi o şcoală de ghizi montani, unde instruieşte 200-300 de tineri pe an. În plus, are mult spirit civic şi în plan mai multe forme de protest faţă de autorităţi.
    http://www.expunere.com/catalin-berenghi-omul-cu-porcul-la-moschee-voi-inchiria-un-elicopter-si-voi-arunca-din-el-maruntaie-de-porc.html

    Apreciază

  36. titii cotonogul caila said, on septembrie 5, 2015 at 10:07 am

    ponta turcitul.

    Apreciază

  37. […] VICTOR PONTA intra definitiv in LADA DE GUNOI a istoriei: A CERUT CONDAMNAREA celor ce au pus Crucea… […]

    Apreciază

  38. […] Iar acest scenariu credem că nu este deloc unul fantasmagoric, atâta timp cât chiar domnul Prim-ministru Ponta i-a cerut în 2 septembrie 2015 Secretarului de stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi, să facă plîngere la Poliţie împotriva celor doi patrioţi români care au adus porcii pe terenul proiectatei moschei-gigant din Bucureşti şi care, de asememenea, au instalat o cruce de piatră pe acelaşi loc: «Să faceţi plângere împotriva ălora!». Cu aceea ocazie, fiind întrebat dacă autorităţile trebuiau să reacţioneze împotriva acestor cetăţeni, domnul Ponta a spus că «avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi». (Sursa) […]

    Apreciază

  39. mihai said, on iulie 26, 2017 at 6:36 pm

    gunoi Tradator !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.