SACCSIV – blog ortodox

Amenintare reala. Au trecut la next level. La next level voi trece si eu

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 27, 2015

Din cand in cand mai postez cate unul din multele amenintari si injurii, asa, ca sa stie si cititorii cat de mult ma “iubesc” unii.

La mijlocul lui iulie insa, unul dintre ei a trecut la next level: amenintarea reala.

Nu s-a exprimat la modul “iti vom face si iti vom drege tie si familiei tale”, ci, dupa invectivele de rigoare, a dat detalii despre unul dintre membrii familiei. Reale. Stiute de un numar extrem de restrans de oameni.

Nu-i redau comentariile, caci nu doresc sa dau pe tava fraiericilor ce ma urasc amanunte despre cei ce-i iubesc.

A inceput la modul “ce mai face cutare?”

Semnalul e clar.

Ce voi face eu? Voi face ceea ce fac de multi ani atunci cand sunt amenintat sa nu mai fac ceva. Anume, exact aia fac. Ba mai mult, voi trece si eu la un next level. Printre altele, la abordarea unor teme si mai migaloase dar si la desconspirarea unor intrusi extrem de nocivi.

De ce n-am facut-o pana acum? Tocmai pentru a-i proteja pe cei dragi ai mei. Dar daca tot mi-au semnalizat ca vor avea treaba si cu ei, atunci ce mai conteaza?

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gyony Kant said, on august 27, 2015 at 10:54 am

    cine sunt cei care te ameninta? cumva tot serviciile secrete, ca si pe deveghepatriei?
    sau altii?

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 27, 2015 at 11:01 am

      Gyony Kant

      Nu stiu cine m-a amenintat, caci nu s-a prezentat.

      Nu cunosc ce zic cei de la de veghe patriei.

      Apreciat de 1 persoană

      • Irina said, on septembrie 5, 2015 at 1:48 pm

        Cand faci bine si diavolul lucreaza, dar cu ajutorul lui Dumnezeu totul va fi bine Saccsiv.

        Apreciază

    • safimvigilenti said, on august 28, 2015 at 12:27 am

      Gyony Kant…daca nu te superi, nu e o idee buna sa compari, chiar si asa, mai de departe, cum o faci tu, pe fratele Vasile cu cel de la de veghe patriei, unde avem un individ imatur, care se fereste sa isi dea nume sau fotografie, plin de ifose si laude, nu trece zi sa nu reaminteasca ce IQ are el, un om care se da drept nationalist ortodox si posteaza aproape zilnic insulte si diverse cuvinte abjecte care compromit ideile pe care si le asuma, un mare „visator” care se crede Nostradamus si isi mai si publica visele , pe care le crede profetice…ce sa mai vorbim , e la limita patologicului; la fratele Vasile nu vezi asa ceva pe blog, motiv pt care nu demult, o emisiune tv pe b1 parca incepea cu un citat luat de pe blogul saccsiv.
      de veghe p. nu o sa iasa niciodata din underground pt ca nici un canal mass media nu isi permite sa se asocieze cel putin cu devierile lui de limbaj , ca sa nu pomenim si restul grozaviilor de acolo

      Apreciază

  2. Toderel Adrian-Aurel said, on august 27, 2015 at 12:31 pm

    Cît timp rămîne anonim degeaba anunți că agenturili au trecut la next level. Trebuie să aștepți pînă trec la acțiune fizică concretă, ca să îi poți pocni peste bot, pînă atunci trebuie să îi ignori. Altfel vei juca cum vor ei, ca ursul în lanț. Dacă îți închipui că le e frică de anunțurile tale te înșeli, dacă le era frică de consecințe nu treceau la next level, la amenințări mai concrete, verificabile. Doar au încordat un pic mai tare bicepsul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 27, 2015 at 12:48 pm

      Toderel Adrian-Aurel

      Prietene, nu-mi inchipui nimic.

      Apreciază

      • Toderel Adrian-Aurel said, on august 29, 2015 at 1:12 am

        Atunci e bine, asta e ce vor ei să fii în alertă, tot timpul să te gîndești la ei. Ăsta ar fi primul pas. După care crește presiunea, ca să înceapă să îți fie frică de ei. Frica dă un impuls puternic imaginației. Tot mai mult pînă faci o greșeală. Atunci ei se pot retrage, temporar, și tu rămîi de fazan. După care circul reîncepe. Pînă te distrug de tot, vei începe să vezi dușmani peste tot.

        Apreciază

  3. blue said, on august 27, 2015 at 12:49 pm

    În general, cine ameninţă, mizează pe intimidare. Şi dacă nu-i merge, încearcă altfel. Scopul e să te oprească din ceva, să-ţi inducă teama, nu să facă rău persoanei numite.

    Apreciat de 1 persoană

    • Marius-Daniel Brabete said, on august 27, 2015 at 2:41 pm

      Daca dati pe pagina ca va este frica si-au atins scopul deja! Sigur ca la toti ne este frica, lupa este cu un sistem mondial nu cu o persoana. DAR: sunt lucruri pentru care se merita sa mori mai ales cand jertfa este pentru ceilalti!

      Apreciază

  4. ozana said, on august 27, 2015 at 1:13 pm

    Ma mira faptul ? Deloc ! Te surprinde faptul ? Cred ca deloc ! Poate ma vei certa dar eu nu pot spune decit ceea ce cred si anume ca , daca acum 25 de ani as fi stiut despre ,,democratie” tot ce stiu astazi , l-as fi aparat pe Ceausescu cu miinile goale. Am intrat in cel mai mare infern pe care l-a traversat aceasta tara (mai este tara ?), infern din care categoric fara ajutor divin nu se mai poate iesi. Ce au cu tine? Tot ce ai pus in pagina sint informatii pe care le gaseste oricine pe internet , nu cred ca le-ai scos din palarie.Te acuza ca poti fi formator de opinie ? O copilarie ! Pe masura ce vor stringe latul , oamenii se vor inrai tot mai puternic pentru ca tembelii astia preocupati de ” binele ” omenirii , nu au inteles ca orice actiune presupune si reactiune…Pentru ca te iubesc cu cea mai sincera iunbre frateasca , as indrazni sa-ti dau un sfat ; ai facut enorm pina aici pentru cei care au avut suficienta minte sa inteleaga ce ai dorit sa impartasesti cu ei.Starea sanatatii tale nu este una tocmai buna din cite am inteles iar posibilitatea noastra ca indivizi de a indrepta ceva este egala cu zero. Cind eroii nostri se sacrificau pentru tara si neam, alta era situatia. Aveam un neam si o tara. Acum totul se reduce la o simpla gloata spalata pe creier , voit cosmopolita (in sensul rau, foarte rau) , fara tara , cu istorie interzisa, dezbinati de intrusi de toate felurile, condusi in cea mai mare parte de niste nebuni atunci cind nu sint si criminali…Poate este timpul sa te opresti si sa te bucuri si tu de liniste si de viata, atit cit ne-a mai ramas din ea (avem cam aceeasi virsta). Cei carora Dumnezeu a vrut sa le deschida mintea , s-au trezit. Ceilalti se vor trezi si ei dar…in iad.Si-au asigurat pasaportul pentru infern fie numai si prin tradarea acestui neam si a acestei tari. Este trist pentru ca inteleg bine sufletul pe care il rostogolesti peste aceste pagini. Iti inteleg dorinta de a realiza un ,,ceva” maret pentru cei ce te citesc. Eu am pierdut orice speranta ca ceva se mai poate indrepta. Ne aflam intr-o uriasa capcana in care ne invirtim in cerc.Multi se vor sacrifica poate , dintre cei curajosi dar sacrificiul este inutil. In primul rind pentru ca acum sint beneficiarii unei tehnologii atit de avansate incit nici in padure nu te vei mai putea ascunde. Spuneam paduri ? Nici paduri nu mai avem. Si pun pariu ca despre tehnologia de care dispun , nu stim absolut NIMIC . Ne pot anihila de la distanta in timp ce ne sorbim linistiti cafeaua de dimineata. Au mijloace sa faca tot ce vor ei deoarece au planeta sub control total, tehnologic vorbind. Ce sa nu mai amintim de restul…Ia o pauza , frate drag.Lupta asta nu este pentru oameni , este o lupta ,,intre inger si drac”.Cu siguranta , noua ne ramine doar nadejdea in Dumnezeu. Ai grija de tine si de cei dragi si Doamne ajuta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 27, 2015 at 2:38 pm

      ozana

      Nu ma opresc.

      Apreciat de 4 persoane

      • NIMENI said, on august 27, 2015 at 7:32 pm

        Te voi pomeni in rugaciunile mele!

        Apreciază

      • maria said, on august 27, 2015 at 10:42 pm

        ozana
        Duhul lui Dumnezeu doreste mantuirea tuturor,nu opreste pe altii a-i ajuta pe altii….ori ce sa inteleg eu cand opresti pe cineva a ajuta pe altii?asta e menirea crestinilor?sa abandoneze?crestinul adevarat lupta pina la ultima picatura….Dumnezeu sa te intareasca frate Vasile si nu te lasa induplecat de orce provocare,care pare ca iti vrea binele tau,dar de fapt,vrea raul multora.

        Apreciază

      • Kati said, on august 30, 2015 at 1:41 pm

        Saccsiv ,sfatul Ozanei este bine de urmat.Opriti-va de dragul celor dragi. Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Marius-Daniel Brabete said, on august 27, 2015 at 2:56 pm

      În necaz am chemat pe Domnul şi m-a auzit şi m-a scos întru desfătare.
      Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.
      Domnul este ajutorul meu şi eu voi privi cu bucurie pe vrăjmaşii mei.

      Apreciază

  5. Anonim said, on august 27, 2015 at 1:50 pm

    SCRISOARE DESCHISĂ
    (vă rog faceţi-o cunoscută prin orice mijloc)
    În România anului 2015, din luna ianuarie, mor în fiecare lună peste 100 bolnavi de hepatita C, pentru că guvernul le refuză tratamentul vindecător. Cei vinovați de acest genocid vor răspunde de aceste vieți în fața Judecătorului Ceresc și vor trebui să răspundă cu siguranță și în fața poporului.
    Problema nu este moartea, suferința, boala, problema noastră este despărțirea de Cel ce a învins și boala și suferința și moartea!
    Dragii mei colegi de suferință dar și conducători ai țării noastre,
    rândurile de mai sus ne privesc pe fiecare dintre noi, fie că suntem credincioși, fie că nu suntem, fie că suntem cei ce așteptăm medicamentul vindecător din mâinile dumneavoastră, stăpânii României sau chiar suntem unul din stăpânire.
    Cu toții culegem sau vom culege curând, rodul credinței sau necredinței noastre, vom primi răsplata Stapânului pe care l-am slujit, pentru că sănătoși sau bolnavi, de murit, vom muri cu toții!
    Noi, cei bolnavi, cel mai ades, am atras boala asupra noastră prin păcatele noastre.
    Noi, simpli muritori, prin lipsa credinței, milei, rugăciunii, prin despărțirea de Dumnezeu, de biserică, prin încrederea doar în discernământul nostru, am făcut în plus posibilă înscăunarea dumneavoastră în fruntea țării noastre. Acum, când ne dăm seama de greșeală, este prea târziu să vă dăm jos, mai ales fără singurul Aliat mai puternic decât aliații dumneavoastră: Iisus!
    Dar tocmai această neputință poate fi lucrul care ne va întoarce cu fața spre Dumnezeu.
    “Puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”.
    Așa că, ar trebui să vă mulțumim că ne arătați unde am greșit, ne arătați Cine are adevărata putere și unde este cu siguranță Milă pentru fiecare! Și ca să înțelegeți, vă transcriu niște rânduri găsite pe internet, frumoase și adevărate:
    „Cei in durere, in neputinţă, pot uita şi ei să mulţumească, căci mare taină e să ajungi să mulţumeşti în durere şi în neputinţă, dar sunt mai aproape de Dumnezeu, căci în neputinţă işi văd micimea vieţii şi a puterii lor şi realizează puterea lui Dumnezeu, se leagă de rugăciune, de ajutorul de dincolo de putinţa oamenilor, Îl simt pe Dumnezeu şi I se roaga Lui. Nicicând nu e mai puternic strigătul în rugăciune decât în suferinţă, nicicând nu Îl simţi mai aproape pe Dumnezeu decât în neputinţă, când nu este nimeni să te ajute. Neputinţa, slăbiciunea te învaţă să-L simţi pe Dumnezeu aproape ţie, să I te inchini Lui, să-ţi pui nădejdea toată în El, te învaţă care e valoarea vieţii, te învaţă să mulţumeşti pentru orice, oricât de mic, te învaţă să poţi să te bucuri şi de un cuvânt, de o rază, de un fir de iarbă. În a-L simţi pe Dumnezeu, a I te ruga cu adevărat, mai de folos iţi este suferinţa si durerea, căci puterea lui Dumnezeu, la neputinţa omului, se arată.” (blogul Danielei Iulia)
    Noi, fără medicamentul pe care ni-l refuzați, vom muri, unii dintre noi chiar în chinuri groaznice, dar situația noastră nu este atât de disperată, totuși, cum este situaţia dumneavoastră. Suferința este mântuitoare, ducerea bolii fără murmur este curățitoare de suflet, aripa morții te aprinde în rugăciune, te apropie de Dumnezeu. Indirect și fără să o fi dorit, putem spune că ne ajutați să fim mântuiți, tocmai contrariu a ce își doresc stăpânii dumneavoastră să faceți.
    Cu ce vă veți alege dumneavoastră din cele ce faceți? O viață în lux? Ei și? Câți ani mai aveți până o să vă despărțiți de această bunăstare?
    „Zilele anilor noştri, în durata lor, sunt şaptezeci ani, iar de vor fi în putere, optzeci ani; iar ce e mai mult decât aceştia, trudă şi durere.”
    Și apoi?
    „Zis-a cel nebun întru inima sa: „Nu este Dumnezeu!”
    Eu nu cred că există cu adevărat agnostici, atei, cel puțin nu în poporul român! Dar nici în celelalte popoare, pentru că trebuie să fii redus complet ca să fii așa ceva! Ori voi, conducătorii, trebuie să aveți o inteligență cel puțin medie. Da, că sâmburele de credință, sădit cândva de o bunică sau talantul primit de fiecare la naștere de la Creator, l-ați ascuns cu grijă de dumneavoastă înşivă, asta e posibil. La fel, nu cred că niciodată, noaptea, când nu puteți dormi, conștiința, cea despre care Parintele Iosif Vatopedinul spunea:
    “este un prigonitor continuu al liniştii, un vierme neadormit care sălăşluieşte în minte şi în inimă şi otrăveşte fiecare mişcare şi fiecare acţiune a omului care ar avea drept scop confortul şi liniştea sa.”
    de care nu poți ascunde nimic, nu vă răscolește și nu apare întrebarea: Și dacă? Ce răspuns îi dați? Cum o liniștiți?
    Și cum rezolvați problemele din familie pe care nu le puteți rezolva cu bani? Pentru că probleme aveți, cum avem noi toți, iar problemele grave sunt mai ales cele care nu se pot rezolva cu bani!
    Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg că cei vrednici de plâns nu suntem noi, cei care murim pentru că stăpânii voștri, prin voi, nu doresc să ne vindecăm, ci vrednici de plâns sunteţi chiar voi, care v-ați făcut slugi lui Mamona,
    “Acolo s-au temut de frică unde nu era frică”
    aveți ochi și nu vedeți, urechi și nu auziți nu plânsul nostru, ci mai ales plânsul îngerului dumneavoastră păzitor, care încearcă să vă salveze. V-ați despărțit de Iisus pe care-L mai folosiți doar în campaniile electorale,
    „mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osândă”
    după care nu lăsați o clipă fără să mai distrugeți din morala creștină, dând legi care nu sunt compatibile cu sufletul nu doar român, ci uman, interzicând pe cei mai buni din neamul din care faceți parte, în bună măsură, adoptând legi impuse de bogații lumii, legi pe care ei nu au reușit să le impună în propriile țări.
    „Lăsaţi nefăcute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia!
    Morminte văruite, veți da seamă!
    Iată! toporul stă la rădăcină și pomul care nu face roade se va tăia și arunca în foc.
    Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?
    Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor!”
    Închei cu un cuvânt pentru voi, cei bolnavi, mai ales pentru cei în stadiul terminal al bolii, înecați de propriile hemoragii esofagiene, plini de ascită, sfâșiați de durerile cancerului hepatic. Cum putem răspunde dușmăniei pe care ne-o arată clasa noastră politică? Iisus, nu eu, ne învață:
    “Iubiţi-i pe duşmanii voştri,
    faceţi bine celor care vă urăsc,
    binecuvântaţi-i pe cei care vă blestemă,
    rugaţi-vă pentru cei care vă defăimează.
    Iar răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt.”
    AMIN!
    Cu durere și dragoste pentru toți,
    Marius-Daniel Brabete (român alungat de clasa politică românească din țara în care s-a născut, care a avut șansa în țara de adopție, chiar în stadiul de ciroză, să se vindece de hepatita c, imediat cum a apărut tratamentul vindecător.)
    * La ora actuală, sunt două tratamente care se folosesc cu precădere în vindecarea hepatitei C, amândouă cu rate de vindecare de peste 95%, chiar în cazul celor cu ciroză:1. Harvoni (combinaţie Sofosbuvir cu Ledipasvir – inhibitor NS5A). O tabletă pe zi, 8 sau 12 săptămâni.2. Viekirax (substanţe active Ombitasvir – inhibitor NS5A + Paritaprevir – inhibitor de protează ) 1 tabletă/zi împreună cu Dasabuvir (se vând în acelaşi ambalaj numit Viekira Pak) 12 sau 24 de săptămâni + potenţatorul Ritonavir) + Exviera (substanţa activă Dasabuvir inhibitor de polimerază) 2 tablete/zi împreună cu Viekirax timp de 12 sau 24 de săptămâni
    Amândouă tratamentele se află de la începutul anului în negocieri de preț, negocieri care stagnează și ucid ca atare cel puțin 100 de bolnavi lunar. În țările dezvoltate tratamentele costă cca 50 000€, se plătesc doar în cazul vindecării. În România, prețul poate fi mult mai mic.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Marius-Daniel Brabete said, on august 27, 2015 at 1:52 pm

    Domnule Sassciv nimeni din presa corupta nu are curajul, aprobarea de la stapan sa publice aceasta scrisoare. Va rog dovediti dumneavoastra ca nu va este frica!

    Apreciază

  7. Cosmin S. said, on august 27, 2015 at 2:57 pm

    Anonim,

    „Unde este virusul Hepatitei-C? L-a vazut cineva?”

    Michael Houghton (considerat co-descoperitor al virusului Hep.C) la

    al 8-lea Congres internaţional HCV de la Paris din 2001.

    „Şocurile toxice, ca de exemplu fumatul şi alcoolul, pot traumatiza

    ficatul, şi prin aceasta pot provoca instabilitate genetică.Celula umana

    poate deci genera singura „bucaţele” genetice, care vor fi de către

    cercetatorii ortodocşi „pescuite” cu testul lor PCR şi pur şi simplu

    catalogate ca virus venit din afară. Inainte de a adopta teoria virusilor, este

    necesar să se cerceteze exact, dacă este vorba despre virusuri – fapt care

    in cazul hepatitei C nu s-a petrecut încă.”

    Richard Strohmann, Profesor de biologie moleculara şi celulara

    la Universitatea Berkeley din California.
    http://quibono.net/62.html

    Apreciat de 1 persoană

  8. stef said, on august 27, 2015 at 3:29 pm

    Din sudoarea poporului se plateste CALAUL!
    http://www.cotidianul.ro/alexandru-florian-are-un-salariu-de-81614-ron-pe-an-de-la-guvernul-ponta-266933/

    Apreciază

    • nikodim said, on august 27, 2015 at 5:20 pm

      Din sudoarea poporului in primul rand se hranesc iudele care naimesc calai.
      Dupa „revolutia” din ’89 s-a procedat cumva la destituirea politica si defaimarea sociala a exponentilor unui regim criminal, exponenti ca Saul Brukner, Roman, Iliescu care pe vremuri prin tot ceea ce faceau girau regimul de teroare si angajau calai gen „visinescu” pentru tot felul de crime perfide gen „experimentul pitesti”? NU! Pentru masa prostimii, au fost semi-maziliti doar cativa „caini de sacrificiu”, imbecili orbi executanti ai ordinelor lor criminale, iar ei, elaboratorii crimelor au ramas bine-mersi mai departe ca eminete cenusii ca sa puna Tara la cale si ne duc si acum cu spor spre noi culmi de „bunastare si civilizatie” indobitocindu-ne ireversibil.

      Apreciază

  9. adriandirnescu said, on august 27, 2015 at 10:07 pm

    Spor la treaba in continuare si putere pentru lupta de a tine zilnic acest blog care ne este de folos multora. Chiar daca dreptatea si rasplata nu le vom vedea pe lumea asta , avem nadejdea ca nu luptam in zadar. Doamne ajuta !

    Apreciază

  10. cristian said, on august 27, 2015 at 11:16 pm

    toate cadavrele ce se ridica din cimitirul imaginatiei se trezesc sa ameninte.nu ii lua in considerare.sunt niste nucegaiuri care vor sa te sperie.tu fi tare si nu da importeanta.mie sincer mi se rupe de amenintarile altora.ce spun Psalmi.ce poate sa imi faca mie omul.

    Apreciază

  11. un fir de praf said, on august 28, 2015 at 10:12 am

    pr ANTIM zice ca nu e suficient sa te rogi si sa postesti ,daca nu si marturisesti

    Apreciază

    • el said, on august 28, 2015 at 1:46 pm

      zice FOARTE BINE Parintele Antim!

      Caci zice si Sf Pavel Marele Apostol catre noi .
      „10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire „(Ep catre Romani, cap10)_____deci SPRE MANTUIRE TREBUIE in afara de Dreapta Credinta din inima si MARTURISIREA Adevarului cu gura in lume.
      Asadar Marturisirea este DATORIE permanenta daca vrem sa ne mantuim, nu e doar ceva facultativ,ocazional sau rezervat doar unora.

      Apreciază

  12. lastunnegru said, on august 28, 2015 at 11:10 am

    Fi tare Vasile

    Apreciază

  13. Alexandru(Fulger) said, on august 28, 2015 at 11:49 am

    Cand ai un blog asa de circulat si enervezi sistemul e normal sa vina si ei cu amenintari si e normal sa si lupti cu ei. Eu te sustin.

    Apreciază

  14. ozana said, on august 28, 2015 at 3:28 pm

    @ maria Nu incerc sa il opresc, Maria. Stiu doar ca are probleme de sanatate si probabil o familie care se simte amenintata.Cred ca il inteleg si il cunosc destul de bine de-acum pe fratele saccsiv pentru a intelege ca nu se va da batut nici mort.Dar totusi este si el om , Maria. Iti dai seama prin ce zbucium o fi trecind , cu toate cite le are pe cap.Vreau doar sa fim mai intelegatori si mai milosi putin , draga Maria. Tu esti cumva vechea Maria? Daca da, am intrebat mereu de tine.Te rog raspunde-mi.

    Apreciază

    • maria said, on august 28, 2015 at 11:09 pm

      ozana

      Te rog sa ma ierti daca am fost prea aspra cu tine,dar eu ma supar foarte tare pe cei care vad ca ii opresc pe altii sa-L marturiseasca pe Dumnezeu,…ca desi sant f..f.f. putini cei care mai au curajul sa ridice glas pentru a-i salva si pe altii,si daca mai vad ca cineva incearca prin diferite metode de a-i impiedica pe altii,cu tot felul de scuze,eu ma supar foarte tare si de asta am si sarit.
      Da….pare buna intentia si grija ta fata de fratele Vasile,….dar daca el din dragoste si poate respect,te asculta si se oprea…nu esti raspunzatoare inaintea lui Dumnezeu?asa ca sa avem grija ce facem,ca nu cumva sa ne osandim…
      Sa nu-mi iei in nume de rau cele ce-ti spun.ci vreau sa ne ajutam unii cu altii,ca si eu poate gresesc si nu ma supar cand sant atentionata.
      ” Stiu doar ca are probleme de sanatate si probabil o familie care se simte amenintata”
      Psalmul 126
      1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.
      Cine ne poate face vreun rau,daca Dumnezeu nu ar ingadui?
      Nici un fir de par nu se misca fara voia Lui”…..
      Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.
      Domnul este ajutorul meu şi eu voi privi cu bucurie pe vrăjmaşii mei.

      E normal ca atunci cand vrei sa-l marturisesti pe Dumnezeu sa vina si contra-atacuri….

      „Dar totusi este si el om , Iti dai seama prin ce zbucium o fi trecind , cu toate cite le are pe cap”

      R:Fiecare are crucea lui si il intareste Dumnezeu cat stie El ca sa-i fie de folos la mantuire.

      Vreau doar sa fim mai intelegatori si mai milosi putin

      R:cu siguranta ca santem,dar repet,sfintii au luptat pina la ultima picatura…

      Tu esti cumva vechea Maria?

      Nustiu care maria o cauti,dar cred ca nu sant eu cea pe care o cauti,desi m-as bucura sa vad ca sant cautata si eu de cineva…eu sant maria cu m mic…tu cred ca o cauti pe Maria cu m mare….am vazut-o demult si eu la niste comentarii….si acum nu o mai vad…insa nici eu nu sant o fidela blogului lui fratele Vasile,ca sant in mare criza d etimp….dar cand sant numite subiecte care ma atrag sigur ca nu raman indiferenta,sau cand ma mai trimite altii sa intru la anumite lucruri….ca nu am timp…
      iarta-ma inca o data daca te-am suparat cu ceva,nu ofac din rea vointa ci din neputinta.

      Apreciază

  15. ozana said, on august 29, 2015 at 2:56 pm

    @maria
    Acest blog nu este unul eminamente crestin- ortodox.Nu cred ca discutiile pe teme religioase ii supara atit de tare , ci faptul ca sintem toti de pe aici nationalisti, patrioti si nu prea iubim nici strainii de neam cind se obraznicesc cu acest popor, nici pe cei ce-si spun ,,elita”. Toti de aici vrem sa fim lasati sa cinstim amintirea celor care si-au varsat singele pentru acest popor si al caror nume astazi ne este interzis prin lege sa ni-l amintim , sa-i veneram si sa-i cinstim . Faptul ca ..ei” doresc scoaterea din memoria acestui popor a marilor nostri inaintasi, fie ca au fost luptatori, capete incoronate,scriitori ,etc., NU NE PLACE ! Aici este buba si cred ca fratele saccsiv a inteles destul de bine acest lucru. Eu nu ma supar pe nimeni maria , pentru opiniile personale. Fiecare isi da cu parerea cu cele mai bune intentii , sper eu. Dar trebuie sa fim domnule , mai putin incisivi , asa cum sta bine unui crestin. Daca noi intre noi nu manifestam compasiune desi ne spunem frati, atunci ce asteptari sa avem de la dusmanii acestei religii si ai acestui popor. Chiar si atunci cind greseste , unui frate ii explici cu blindete cum si unde greseste , doar daca esti convins ca adevarul absolut este de partea ta. Fereste-te sa dai somatii si sentinte, nu este bine draga mea…Omul trebuie sa inteleaga mai intii ce se intimpla pentru a-si scchimba convingerile ori cind scoti biciul din prima, unul mai tifnos sau orgolios te faceti tandari.Asa apar pe aici tot felul de indivizi cu replici dure la adresa blogului sau ale lui saccsiv. Nu este nevoie de scuze maria dar iti multumesc oricum. Doamne ajuta !Acea maria pe care o caut eu era din Iasi si mi-ar fi placut tare mult sa o intilnesc.Atita tot.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 29, 2015 at 3:09 pm

      ozana

      Ba tocmai pentru ca este ortodox ii supara.

      Apreciat de 1 persoană

    • maria said, on august 29, 2015 at 7:17 pm

      ozana

      Acest blog nu este unul eminamente crestin- ortodox.

      R:nu vreau sa intru in polemica cu tine,si pot sa spun cu durere ca imi pare tare rau ca nu am timp sa-l citesc in intregime pe fratele Vasile,tot ce posteaza si cele din urma,ca eu l-am descoperit tarziu…dar putinul cat l-am citit,nu am gasit ceva care sa ma supere,si sa ma alarmeze….sau sa spun ca nu ar fi ortodoxe invataturile postate de el,desi unii spun astea…dar gandesc eu cei invidiosi ca nu reusesc sa faca ceea ce face el,si mai ales,ca nu cunosc adevarata credinta a Sfintilor pe care am vazut ca o marturiseste fratele Vasile,din putinul cat l-am citit eu.Eu nu am nimic cu el ca sa-i fac reclama desi m-am cam suparat si eu un pic pe el ca nu a vrut sa ma sprijine cu un anumit lucru,dar mi-a trecut ,gandind ca e de la Dumnezeu,dar ceea ce face el,putini sant cei care se incumeta sa faca,pentruca iti pui viata in pericol.A spune adevarul pe fata si a-i demasca pe AMAGITORII care amgesc si osandesc sufletele dragi ai lui Dumnezeu,putini se incumeta sa faca asta.Dumnezeu sa-l intareasca.Pentruca asta e lupta cu duhurile intunericului care nu se vor lasa sa fie atacate,si sigur ca vor riposta,si riposteaza cu violenta,ca nu reusesc sa raspandeasca minciunile lor,ca se mai gasesc unii ca fratele Vasile si le incurca itele….dar atata timp cat Dumnezeu este Aparatorul nostru de cine sa ne temem?.

      Acest blog nu este unul eminamente crestin- ortodox.

      R:E limpede,pare buna intentia si grija ta fata de fratele Vasile,dar dupa cum se vede il ataci pe la spate….si cauti finut si subtil,cu tot felul de argumente sa-l faci sa renunte….un crestin adevarat nu renunta la nici o intimidare,de oriunde ar veni.

      „Fiecare isi da cu parerea cu cele mai bune intentii”

      R:Sigur ca da,dar trebuie sa ne folosim din orce sfat,chiar daca este mai aspru sau mai bland…ca sa ne putem mantui…

      „Dar trebuie sa fim domnule , mai putin incisivi „…

      R:sigur…dusmanul pierzarii noastre vrea sa fim cat mai blinzi etc ca sa putem sa dormitam in noroiul care traim….Oare Sfintii nu au fost incisivi?oare nu au fost aspri ?sau Sfintii nu au mustrat cu asprime pe cei ce greseau?

      „Chiar si atunci cind greseste , unui frate ii explici cu blindete cum si unde greseste”

      R:Cand o sa ajungem Sfinti, o sa fim plini de blandete si de toate darurile Lui,da…dar pina atunci trebuie sa marturisim asa cum putem…adevarat,ca trebuie sa ne straduim….ca si eu imi doresc sa fiu blanda asemeni lui Dumnezeu,dar daca harul Lui nu ma ajuta,ca nu am reusit sa ma smeresc de ajuns,ce sa fac?stau si ma uit la fratii care se inneaca,ca eu nu am ajuns sa dobandesc blindete?…. sa nu ne uitam la patima cu care cineva vrea sa ne ajute,ci sa ne uitam la esenta,la ceea ce a vrut sa ne spuna…..si sa incercam sa ne indreptam.

      „Daca noi intre noi nu manifestam compasiune desi ne spunem frati, atunci ce asteptari sa avem de la dusmanii acestei religii si ai acestui popor”

      R:omul smerit le primeste pe toate si toate le considera leacuri pentru mantuirea lui.Asteptam mila de la om?…pai ne luam plata aici de la om….si ce plata mai vrem de la Dumnezeu cand vom ajunge acolo?
      Vorbim de dragoste,de mila de compasiune….etc…ca sa putem lincezi in noroiul care deja santem?!!…poporul nostru de astazi cred ca nici biciul nu va mai ajunge sa-l trezeasca la cata stare de intuneric s-a ajuns incepand de la „capii cei mari”

      „Fereste-te sa dai somatii si sentinte, nu este bine draga mea…”

      R:oare nu amenintau Sfintii cu osanda iadului?cu chinurile vesnice pentru a-i trezi pe multi?…da…omul mandru sigur ca se face tandari si trebuie sa avem grija de ei…dar asta in masura ca sa-l ajuti sa se mantuiasca….ce folos are unul care tu te duci cu blandete la el si el are nevoie de bici?….uite citeste astea….

      Nu se potriveste pentru toti unul si acelasi sfat,pentru ca nu toti sintem de acelasi temperament

      Iata ce scrie Sf.Grigorie de Nazians,in cuvintarea sa despre fuga”dupa cum nu tututor li se prescrie aceeasi doctorie sau dieta,ci cind una cind alta,dupa gradul si natura bolii,tot asa variate sunt leacurile si produsele pentru vindecarea sufletelor.De aceasta dau dovada bolnavii insasi.

      Unii sint vindecati numai cu cuvintul,altii de friu.Cei greoi si care cu anevoie se lasa impinsi spre bine,trebuie imbolditi cu biciul cuvintului,pe cind cei prea iuti si cu nazuinte greu de infrint,se aseamana cailor de rasa,care pina dincolo de tinta,trebuie indreptati cu vorbe blinde,ce au darul sa le potoleasca avintul.

      Unora le prieste lauda,altora mustrarea,bineinteles facuta la timp potrivit Ambele pagubesc daca nu vin la timp si cu socoteala .Pe unii ii da la brazda indemnul,pe altii ocara.La cei ce devin increzuti,din cauza ca au credinta sau se trudesc mult cu pacatele lor sa ramina necunoscute,trebuie sa observi cu atentie toate,pina si la cele mai mici lucruri.

      La altii e bine sa le treci cu vederea cite ceva sau,dupa cum spune proverbul sa vezi si sa nu vezi si sa auzi si sa nu auzi,pentru ca nu cumva prin povara apasatoare a imputarilor sa-i aduci la disperare ori sa-i faci sa-si piarda respectul fata de invataturile date si,la urma sa devine lipsiti de rusine.

      La altii,inclinarile lor naturale cer sa te minii fara sa te minii,sa treci cu vederea ,sa pierzi nadejdea fara sa o pierzi.Altii pot fi indreptati cu binisorul si cu blindetea si prin faptul ca stii sa redestepti speranta.Uneori e bine sa te arati biruitor.Alteori e mai de folos sa pari invins.Unora trebue sa le fluturi bogatia si puterea altora saracia si nenorocirea si inca uneorie bine sa le lauzi alteori sa le hulesti sa te arati biruitor.

      Caci cu toate ca virtutea este pentru todeauna si pentru toti ceva bun si frumos,iar pacatul dimpotriva,ceva foarte rau si pagubitor,cind e vorba de pastorirea sufletelor,medicamentele pe care le intrebuintam,ca de pilda:asprimea ,blindetea si oricare mijloace de mai sus sint tot asa de categorice,adica intodeauna si pentru toti foarte bune,respectiv foarte rele .

      Ba ceva mai mult,uneori pentru unii,ce este foarte bun si de folos la altii da rezultate contrarii, depinde mult de imprejurari,precum si de temperamentul bolnavilor.De aceea este cu neputinta sa inchegi anumite reguli generale sau sa le concentrezi intr-un singur capitol,pentru a invata bine,odata pentru todeauna arta vindecarii sufletelor ,oricit te-ai sirgui si oricit ai invata.Numai practica si experienta indelungata desavirsesc abilitatea medicului.

      Inspirindu-se din acest un text cu adevarat revelator pentru rostul spovadaniei,Sf .Grigorie cel Mare formuleaza pe scurt acelasi principiu in chipul urmator;”Nu se potriveste pentru toti unul si acelasi sfat,pentru ca nu toti sintem de acelasi temperament;adesea pe unii ii vatama ceea ce altora le este de folos.Pentru ca si cele mai multe plante,care hranesc unele animale,pe altele le ucid;un suierat usor pe cai ii domoleste,dar pe ciini ii atita si o doctorie care usuruaza o anumita boala,pe alta o agraveaza;piinea care intareste viata celor tari,pe a copiilor o nimiceste”.Medicamentele unora ii pote vindeca iar pe altii poate sa-i ucida.De va da piine nu cumva cel tare se va intari si cel slab va pieri?
      Dojana este necesara dar aceasta nu e singura metoda de formare,tot blindetea e cea care cresc si zidesc”

      In concluzie,cauti pe orce cale finut si subtil,de a-l descuraja pe fratele Vasile si pe altii de a-i tine sa dormiteze somul pierzarii…un om care vede pericolul care se apropie de fratii, lui poate sa fie pasnic?nu tipa?!!….urla!!si cauta pe orce cale de a-l trezi pe cel ce dormiteaza?…..

      „Acea maria pe care o caut eu era din Iasi

      Ti-am spus ca nu sant cea pe care o cauti!!..eu sant din Onesti-Bacau

      Apreciază

  16. ozana said, on august 29, 2015 at 6:30 pm

    @ saccsiv Poate ai dreptate.

    Apreciază

  17. Anca Maria said, on august 31, 2015 at 12:19 am

    Ce mai ramane din noi,din viata asta, daca tacem, acceptam, ne speriem ? NU TACE O TARA INTREAGA ? Cand exista vreun roman viu, demn, curajos ce-i spunem ? Fii ca toata tara asta : las, vierme, cacacios. Merita traita o viata asa ?

    Traiti-o voi, nedesteptatii iremediabili !

    Apreciază

    • maria said, on august 31, 2015 at 12:51 am

      Anca Maria

      Aprecieri pentru comentariu incurajator…bine ar fi daca cei care mai ridica glas pe ici pe colo sa se uneasca ca flacara lor sa ajunga la Dumnezeu…dar e f. grea lepadarea de sine ca sa ajungem sa ne putem intelege…daca am fi uniti…cu siguranta nu ar fi haosul care este ….dar asa…voba pr Amflochie Branza”santem de mamaliga”

      Apreciază

  18. ozana said, on august 31, 2015 at 6:20 pm

    @ maria Subscriu celor spuse atit de tine cit si de Anca Maria , dar :
    1.Corinteni 13:4-7 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de blindete, dragostea nu pizmuieste , este plina de bunatate, , dragostea nu se lauda, nu se umfla de mindrie, nu se poarta necuviincios , nu cauta folosul sau, nu se minie , nu se gindeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, nadajduieste totul, sufera totul.

    Apreciază

    • maria said, on august 31, 2015 at 8:58 pm

      Ce vrei s aspui prin astea?…repet…duhul lui Dumnezeu,indeama la marturisire si doreste mantuirea tuturor,nu opreste…duhul vrajmas,cauta pe orce cale sa impiedice marturisirea,cu tot felul de argumente care mai de care ,care sa para bune intentionate cu grija fata d ecineva dar cu mare grija pentru pierderea multora.Iarta-ma,…dar ,repet eu sant f,suparata pe cei ce cauta prin diferite mjloace sa=i impiedice pe altii.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.