SACCSIV – blog ortodox

MAE s-a dat de gol: ELLIE WIESEL HOTARASTE

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 23, 2015

Dupa cum stiti:

PRIMA VICTIMA: Ambasada Romaniei se opune acordarii numelui ION SIUGARIU unui pod la Brezno din Cehoslovacia deoarece eroul scria in PRESA NATIONALISTA, deci trebuie ca era fascist. De remarcat ca tanarul soldat a murit … tocmai pe frontul anti nazist

Foarte multe voci s-au ridicat impotriva legii anti legionare. Nesperat de multi. Si imbucurator. S-au ridicat nu neaparat deoarece ar avea simpatii legionare, ci pentru ca au vazut pericolul:

Rog raspanditi: SCRISOARE CATRE ZIARISTII CURAJOSI. “Azi ii salta pe legionari, maine pe nationalisti, poimaine pe voi”

Iar o parte dintre ei au avut o atitudine ferma in chestiunea Ion Siugariu. Ca atare Ministerul Afacerilor Externe a trebuit sa vina cu un raspuns:

raspuns_in_cazul_siugariu

   Asadar MAE spune că, pentru rezolvarea problemei ivite în Slovacia, a trimis de urgenţă o adresă către Institutul „Elie Wiesel” şi către CNSAS pentru o analiză a situaţiei lui Ion Şiugariu

Cititi va rog mai multe la:

Raspunsul MAE despre scandalul din Cazul „Ion Şiugariu”

Iata si ce putem citi la In cazul poetului erou Ion Şiugariu, Ministerul Afacerilor Externe consideră că Institutul Elie Wiesel este în măsură să dea sentinţe ideologice: 

[…]

„Ca urmare, precizăm că subiectul la care faceţi referire a fost transmis de urgenţă spre competentă analiză la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR). După ce MAE va primi o opinie fundamentată pe această temă, va face comunicările adecvate.”

Vorbiţi de o analiză dar nu ne spuneţi ce aspecte sunt de analizat în cadrul ei, pe ce criterii şi care este scopul final al analizei. Vreţi să verificaţi dacă a fost sau nu fascist sau legionar Şiugariu? Are MAE competenţe în a cere verificarea apartenenţei ideologice a unui soldat român mort pe front acum 70 de ani luptând împotriva nazismului? În baza cărui considerent a stabilit MAE că cele 2 entităţi menţionate au competenţă de analiză ideologică pe subiectul Şiugariu?

Potrivit legii de funcţionare a CNSAS obiectul acesteia de activitate are legătură cu accesul la dosarele instrumentate de fosta Securitate şi cu stabilirea statutului de colaborator al fostei Securităţi. Mai mult, în preambulul legii citim următoarele: „În perioada de dictatură comunistă, cuprinsă între 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, puterea comunistă a exercitat, în special prin organele securităţii statului, parte a poliţiei politice, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale. Aceasta îndreptăţeşte accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.”

Să vedem ce legătură poate avea CNSAS-ul cu Şiugariu. Ion Şiugariu a murit pe 1 februarie 1945. Deci cu o lună înainte de 6 martie 1945, data începerii guvernării Petru Groza. Dosar de colaborator al Securităţii nu poate avea, că doar îl bănuiţi de legionarism şi fascism. V-aţi gândit probabil că poate aveţi noroc şi găsiţi acolo un dosar de urmărire prin care Siguranţa Statului (despre Securitate putem vorbi oficial abia din 1948) îl urmărea pe motiv de legionarism/facism.

Poate speraţi să găsiţi în acest dosar vreo condamnare la închisoare pe motiv de apartenenţă la Mişcarea Legionară dată pe timpul dictaturilor carlistă sau antonesciană. În acest fel v-aţi gândit că îl puteţi dovedi drept legionar şi îl puteţi băga pe Şiugariu sub incidenţa legii 217/2015. Aşa ceva nu este însă posibil. Pe lângă faptul că nu cred să existe aşa ceva la CNSAS (credeţi că regimul Ceauşescu nu l-a verificat înainte să aprobe înfiinţarea casei sale memoriale?), o sentinţă judecătorescă pe acuzaţia de legionarism nu ajută la nimic.

Legea 217/2015, în litera ei, nu interzice cultul persoanelor „vinovate” de legionarism, ci doar pe cel al persoanelor „vinovate” de „infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război” şi doar dacă există o sentinţă judecătorească în această direcţie. Mai mult, legea 217/2015 nu interzice acordarea numelor de legionari unor spaţii publice de orice fel, ci interzice „acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice” dacă aceste persoane au o sentinţă judecătorească în acest sens.

La capitolul simboluri legionare nu îl puteţi include oricât aţi încerca, deci… vă chinuiţi degeaba. Şi dincolo de toate astea, în atribuţiile CNSAS nu intră stabilirea calităţii de fascist sau legionar. De fapt în România anului 2015 nu există nicio instituţie care să aibă în atribuţii stabilirea apartenţei ideologice a unei persoane. Aşa ceva se întâmpla în 1945 în cadrul Tribunalelor Poporului când se dădeau sentinţe ideologice şi politice.

[…]

   Comentariu saccsiv: 

   Sa ne amintim si care-i gandirea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu:

„Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul României în Armenia a fost chemat de urgenţă în Centrală pentru a da explicaţii cu privire la comentariile pe care le-a făcut în cadrul conferinţei menţionate. Conducerea MAE a transmis deja instrucţiuni ambasadorului pentru ca acesta să îşi ceară public scuze pentru comentariile sale întru totul deplasate. Scuzele sale au fost publicate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie 2014, pe site-ul publicaţiei armene Civilnet.am.

MAE îşi exprimă regretul şi condamnă ferm declaraţiile cu tentă antisemită şi homofobă ale ambasadorului. MAE condamnă ferm orice derapaj comportamental sau de exprimare care promovează intoleranţa şi stereotipurile.

MAE precizează că nu tolerează şi nu va tolera nicio abatere de comportament sau limbaj al reprezentanţilor diplomaţiei române aflaţi în exerciţiul funcţiunii, indiferent de treapta ierarhică pe care se situează, care ar putea să aducă atingere unor valori, reguli şi principii de bază ale relaţiilor internaţionale contemporane, relaţiilor bilaterale ale României cu alte state sau să prezinte, în mod distorsionat sau deplasat, poziţii de principiu ale statului român pe teme relevante în plan internaţional.

Având în vedere că România va deţine, în 2016, preşedinţia Alianţei Internaţionale privind Memoria Holocaustului (IHRA), Ministerul Afacerilor Externe va continua să depună toate eforturile astfel încât să fie combătut, în mod eficient, în orice context, un astfel de discurs, indiferent de calitatea celui care îl va promova”, reiese dintr-un comunicat MAE.

Cititi va rog mai multe la:

INTERZIS bancurile cu EVREI. Nou: Centrul pentru Combaterea şi Monitorizarea Antisemitismului se ocupa si cu HOMOFOBIA

Adica e omul potrivit la locul potrivit in sensul in care organismele statului sunt actualmente strict simple unelte ale intereselor anti nationale.

Asadar, revenind la tema articolului, CNSAS n-are absolut nici o treaba cu a-l declara pe careva legionar, nationalist sau extremist. Ei ne pot doar comunica in ce masura au gasit prin arhive vreun angajament de colaborare cu fosta Securitate.

Probabil ca au bagat-o pe asta cu CNSAS doar ca sa nu se vada urat ca de fapt doar parerea stapanilor conteaza, stapani ce se exprima in chestiunea acestei legi prin vocea denumita “Ellie Wiesel”.

Acelasi institut ce va trasa liniile directoare si organelor judiciare:

CONSILIER PREZIDENTIAL: De 48 de ore a inceput MONITORIZAREA ON LINE. A ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului Sfintilor Inchisorilor, Marilor Duhovnici, intelectualilor nationalisti. Si l-au inclus si pe … NICOLAE CEAUSESCU. Institutul ELLIE WIESEL va ACORDA ASISTENTA organelor judiciare. Va fi ca pe vremea lui Silviu Brucan …

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ionut said, on august 23, 2015 at 2:45 pm

  Bai, stiti ceva? Lasati-i sa dea podului numele unuia de-al lor, ca noi nu meritam. Vai de noi, de cine am ajuns sa fim condusi…
  Probabil ca nici regimul Ceausescu n-ar fi fost asa crancen daca nu i-ar fi bagat niste slugoi in cap ca e „cel mai iubit fiu al poporului”. Asa si acum. Nu ne terorizeaza strainii cat ne terorizeaza slugoii … nostri.
  Si, daca stau bine sa ma gandesc, nu ne taie Schweighofer padurile, ei doar le cumpara. Nici OMV nu a luat Petrom-ul cu forta. Si nici Diesel n-a dat legea ci parlamentarii… nostri.
  Vai de viata noastra, probabil ca ne meritam soarta.

  Apreciază

  • nikodim said, on august 23, 2015 at 4:43 pm

   Iudele slugarnice autohtone plasate de stapanii lor alogeni pe pozitii decizionale sunt fiinte mai tiranice, mai perfide si mai marsave decat insisi stapanii lor.

   „MAE s-a dat de gol: ELLIE WIESEL HOTARASTE” … De parca s-ar mai indoi cineva dintre cei cu minte la cap de lucrurile astea.

   Apreciază

  • Irina said, on septembrie 7, 2015 at 11:58 am

   Noi le-am dat putere acestor iude, pentru ca i-am invesnicit in tronuri. De aceea chiar meritam, pentru ca suntem un popor de ignoranti in primul rand, si de lasi si invidiosi unii pe altii in loc sa fim uniti. Atata timp cat pentru olteni sau ardeleni, moldovenii sau muntenii si invers sunt niste tampiti nu vom progresa vreodata. Incercam pe la tara sa le spun niste realitati din tara asta care ne afecteaza, se uitau la mine ca la o ciudata, in schimb daca-i intrebi de Leo de la Strehaia sau de Renata si Bianca Dragusan si toate siliconatele iti vor raspunde in detaliu. Departarea de Dumnezeu, si strcarea mintii prin desfranare ne aduc in aceasta situatie de deveni niste vite hranite cu circ ieftin, in timp ce mai marii ne sapa mormantul ca neam. De aceea cred ca doar o prigoana apriga va fi ca un dus rece care ne va trezi din somnul desfranarii, dar si in acest caz cine stie cati se vor trezii?

   Apreciază

 2. anonim said, on august 23, 2015 at 6:27 pm

  Toti legionarii au fost verificati in 1953 in incercarile Israelului de a imparti despagubirile de razboi numai ca e o problema. Orice impartire a despagubirilor de razboi initiata de Israel ar fi dus la blocarea plecarii armatei sovietice din Romania si direct la dezintegrarea Romaniei pentru ca Romania comunista se baza pe sprijinul Uniunii Sovietice pentru ca aveam pe cap comunistii unguri care cereau Transilvania si pe Tito care cerea Banatul .
  Despagubirile de razboi nu s-au impartit pentru ca s-au facut niste verificari pe acte si toate arhivele romanesti au fost verificate. Unde sunt dosarele? Au fost furate .

  Apreciază

 3. Radu Humor said, on august 23, 2015 at 6:48 pm

  Dacă cei ajunşi sus pe diferite paliere sunt aproape toţi din categoria „cozilor de topor”, slugi infame şi trădători de neam şi Ţară, noi, cei care nu avem de răspuns decât în faţa propriilor conştiinţe, cât mai răbdăm bătaia asta de joc ?!
  Până când fac alogenii regulile în Ţara asta fără să ştie că ea nu le aparţine, dar mai ales că nu-i stână fără câini, ci doar întâmplător s-au strecurat prea multe javre care lasă axceastă falsă impresie !
  Până când nu vo, alunga javrele ce păzesc, nu vor dispare nici cele care jefuiesc !

  Apreciază

 4. scrib said, on august 23, 2015 at 7:43 pm

  http://m.cotidianul.ro/article.php?id=266792

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: