SACCSIV – blog ortodox

Wikipedia: SFANTUL IOAN GURA DE AUR = ANTISEMIT

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 20, 2015

Iata comentariul fratelui RomeoB postat la articolul Copiati CARTILE DE AUR, caci vine vremea cand vor fi INTERZISE iar unele deja apar cenzurate …:

Daca nu stiati:
La inceputul anilor 90, cand Cotidianul lui Ion Ratiu avea saptamanal o pagina crestina, a aparut un articol in care se afirma ca in Marea Britanie, Sf Ioan Gura de Aur era catalogat ca antisemit.

Situatia oficiala azi:

A adoptat o poziție împotriva creștinilor iudaizați cu opt predici în acest sens, având astfel un rol în dezvoltarea antisemitismului creștin.[1][2][3]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Gur%C4%83_de_Aur

   Comentariu saccsiv:

   Iata si un exemplu de text catalogat de intunericiti ca fiind antisemit:

Sfantul IOAN GURA DE AUR despre IUDEI: popor blestemat ce SE INCHINA SATANEI, iar sinagoga lor este casa de desfrau … Poate pricep si naucii neoprotestanti ce promoveaza teoria cu kazarii

Dar sa nu ne miram, din moment ce pentru evreii necrestini primul antisemit al Universului este chiar Domnul nostru Iisus Hristos. Cel mai recent exemplu este rabinul Eli Caufman ce repeta cu obstinatie intr-un interviu cum ca Patimile lui Hristos este un film antisemit:

ATENTIE MARE. Deja bantuie pe internet o INTOXICARE referitoare la legea anti legionara, adica ANTI NATIONALISTA

Si ca o paranteza, esentiala insa, atunci cand nu zbiara despre antisemitism, isi bat joc:

VIDEO: Hule cumplite in emisiunile de divertisment din Israel

Iata si alti “antisemiti” celebri:

NICOLAE IORGA despre EVREI

MIHAI EMINESCU si EVREII

Ce scria JULES VERNE in “Castelul din Carpati” despre EVREI si TARANII ROMANI DIN TRANSILVANIA

VIDEO: Parintele SAVATIE BASTOVOI despre PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI

Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”

   Sa nu uitam insa ca pana la urma:

CONVERTIREA EVREILOR in vremea ANTIHRISTULUI – „impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”

Fratilor, noi ortodocsii nu suntem antisemiti. N-avem cum, este un dracism a declara ca suntem antisemiti, din moment ce cei mai mari sfinti ai nostri tocmai evrei au fost. Iar Pogorarea Sfantului Duh nu s-a petrecut peste germani, nici peste rusi si nici la Falticeni.

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. andrei-d said, on august 20, 2015 at 6:49 pm

    Daca Sf. Ioan Gura de Aur a fost antisemit (depinde care semiti) atunci toti sfintii sunt ANTISEMITI, cu Hristos-Dumnezeu in frunte!!!
    Evreilor, nu va e rusine sa va sapati groapa in care tot voi o sa cadeti,c aci Sf. Ioan e undeva unde nu o sa ajungeti in veci, dracii din voi nu suporta sfintenia cum nici voi nu L-ati suportat pe Cel ce v-a hranit in pustie cu mana, si voi L-ati rastignit!!!

    Apreciază

    • andrei-d said, on august 20, 2015 at 7:37 pm

      Cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur (c. 347-407)
      “mai bine sa apuna soarele decat sa taca gura lui Ioan!”

      Un scurt cuvant de mai jos pune in lumina caracterul sau incoruptibil de idei straine Ortodoxiei, fiind model pentru crestinii de azi la marturisire si fermitate. Marturie stau mana dreapta si urechea stanga neputrezite pana azi, dupa 1600 ani de la adormire. Vorbele oamenilor la moartea sa, sunt cutremuratoare: “mai bine sa apuna soarele decat sa taca gura lui Ioan!”
      Din fragmentul de mai jos reies urmatoarele:
      sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari, inca de pe vremea Profetilor Vechiului Testament si a Mantuitorului;
      iudeii nu se inchina lui Dumnezeu ci satanei (vezi Ioan 8,44: voi sunteti din tatal minciunii,iar tatal vostru e diavolul);
      viclenia iudeilor e nemasurata, ei trag mereu la pierzare pe crestini (relateaza o intamplare dramatica);
      iudeii au devenit din popor ales, popor blestemat prin rastignirea Mantuitorului lumii. Cuvantul de la Matei 27:25 e explicat de Sf. Parinti ca moment al blestemului jidovilor: “Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!”. Blestemul nu dispare decat prin increstinare totala si sincera la crestinism (vezi cazul lui Steinhardt);
      credinta noastra nu trebuie sa fie amestecta cu influente pagane, iudaice si sectare (un semnal de alarma contra ecumenismului si sincretismului actual);
      iudeii nu au nimic bun in ei caci nu sunt pagani nestiutori de Hristos, de Dumnezeu ci stiu Legea, au auzit de Mesia dar nu cred in El (pacat impotriva Duhului Sfant ce nu se iarta!; pacat impotriva evidentei si credintei);
      sinagoga e mai cumplita si mai vatamatoare ca templele paganesti,(!!!) caci nu se jetfesc oi si tauri ci chiar sufletele oamenilor (ducandu-le la pierzare prin minciunile evreilor).

      Apreciază

  2. Apologetica said, on august 20, 2015 at 7:30 pm

    Indemn pe fratii care sunt activi pe internet si care au timp, sa fie activi si pe wikipedia.
    Wikipedia este un sistem deschis unde are acces oricine si poate sa aduca modificari (teoretic) la (aproape) orice articol. Acolo sunt multe lucruri importante care ar trebui indreptate. Cine vrea sa se angajeze in lupta aceata, trebuie, intradevar sa se inarmeze cu multa rabdare pentru ca se va izbi de oameni spalati pe creier. Nu va fi usor. Insa eu cred ca merita dusa aceasta lupta pentru ca Wikipedia este un reper important pentru foarte multi oameni. Sunt convins ca un ortodox care va duce aceasta lupta, va fi rasplatit din plin de Hristos…

    Apreciază

    • Ionut said, on august 20, 2015 at 8:04 pm

      Da, bine ar fi sa se implice cat mai multi, dar e o problema cu „moderatorii”. Cunosc un caz concret in care cineva a vrut sa corecteze niste mizerii. Intai a sters pur si simplu paragrafele respective. A verificat pagina respectiva dupa un interval de ordinul orelor si mizeria era tot acolo. A incercat inca de vreo doua ori sa stearga mizeria, dupa care a fost avertizat ca i se va sterge contul. A adus ca argument Biblia, dar i s-a raspuns ca Biblia nu e sursa de incredere, conform politicii wikipedia (in schimb, texte apocrife medievale si mizeriile publicate de unii in 2010 sunt surse de incredere). In fine, omul s-a documentat si a contracarat mizeriile cu citate dintr-o scriere a lui Origen (de fapt mizeriile respective, afirmate de un contemporan al lui Origen, se pastrasera doar in lucrarea lui Origen, care il combatea punctual). Apoi, a adaugat langa alte mizerii faptul ca acestea fusesera afirmate de un individ in 2010. Mai tarziu, a constatat ca referirea la lucrarea lui Origen fusese totusi pastrata, dar cea referitoare la cartea publicata in 2010 fusese stearsa, cititorul fiind astfel indus in eroare.
      Una peste alta, indivizii ajunsi in mod obscur la wikipedia.ro sunt setati pe defaimarea credintei crestin-ortodoxe si sunt foarte atenti la modificarile aduse anumitor pagini, in timp ce altele (de geografie, chimie, botanica) sunt intr-o stare jalnica.
      Nu stiu ce s-ar putea face in mod concret. Probabil ca ” moderatorii” ar trebui reclamati pentru lipsa de impartialitate

      Apreciază

      • valentin said, on august 21, 2015 at 7:24 am

        banu dictează, au sufletele vândute și ce le spune masoneria să ciripească sau să imite aia cântă, ca babuinii, ca păsările fără creiere sau cât e creieru de bibilică

        Apreciază

    • laurentiu said, on august 20, 2015 at 9:42 pm

      Eu cred ca efectul neroziei lor de a da aceasta lege ne va trezi si motiva si mai mult in lupta care urmeaza . Sfintii si mucenicii nostrii chinuiti de tortionarii bolsevici cu origini iudaice ne-au atentionat de ce urmeaza .
      Este incredibila indaratnicia evreilor sionisti si ura impotriva ortodoxiei- pot sa aiba toate dovezile din lume ca sunt rataciti in credinta lor ei tot pe drumul asta merg . Dar avem si noi indaratnicia noastra . Cum sa-i interzici romanului ceva ? va face exact acel lucru Nu ne ridicam noi la moralitatea si credinta legionarilor si spiritul lor de sacrificiu . Dar cred ca Dumezeu se va milostivi cu noi sa ne mantuim in aceasta lupta finala care se apropie si este evidenta.

      Apreciază

    • valentin said, on august 21, 2015 at 7:25 am

      va duce această luptă până va vedea că ăia sunt spălați pe creier

      Apreciază

  3. Elena said, on august 20, 2015 at 8:26 pm

    Faceti-va cont pe Wikipedia si modificati acest articol, o poate face oricine! Pe de alta parte, de poate depune plangere chiar la Wikipedia pentru lezarea sentimentelor religioase ale unei majoritati.

    Apreciază

  4. Gabriel M. said, on august 20, 2015 at 8:42 pm

    Ba frate dar papa asta chiar pe fata huleste. Se implinesc vorbele perintelui Elpidie si anume ca generatia urmatoare o sa il prinda pe antihrist. Pfff ce au facut din Sfinta Liturghie? danseaza preotii aia gay de parca sunt in discoteca. Ce au facut din taina Sfintei Cununii? ii binecuvanteaza pe homosexuali in fata lui Dumnezeu? Chiar au uitat de Sodoma si Gomora?

    Apreciat de 1 persoană

  5. Mihail said, on august 20, 2015 at 8:47 pm

    Ziarul satanist „Gândul” are o campanie susținută de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române

    http://campanii.gandul.info/godporatia/

    Apreciază

  6. Ioan C. said, on august 20, 2015 at 9:52 pm

    Avva Justin Pârvu: Credinţa este, până la urmă, puterea de a iubi

    „Omul trebuie să creadă ca să poată înţelege! Cu credinţa vezi până departe, mai departe decât vezi cu raţiunea. Credinţa este, până la urmă, puterea de a iubi.
    Credinţa noastră e o comoară, care sporeşte cu fiecare creştin adevărat.
    În Occident, creştinii adevăraţi sunt rari de tot, acolo se vorbeşte mai mult de tradiţie decât de credinţă. La o mănăstire mare, impetuoasă, trainică de-a lor, n-ai să vezi nici a mia parte dintre creştinii care vin la o mănăstire ortodoxă, poate nu la fel de mare, nu la fel de trufaşă, dar plină de dragoste pentru Dumnezeu şi Hristos.
    Când biserica ta devine mai mult muzeu, omul devine un fel de exponat, nu mai trăieşte după toate coordonatele fireşti.”
    (Părintele Iustin Pârvu, Daruri duhovnicești, Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2011, p. 21)

    Apreciază

  7. cristi said, on august 20, 2015 at 10:51 pm

    Evreii astia se tot baga in seama, victimizandu-se non-stop (precum minoritatile homosexuale), acuzand mereu pe altii si descoperind intr-o fervoare paranoica peste tot „antisemiti”. Culmea este ca tot ei- sionistii evrei – sunt cei care conduc conspiratii la nivel mondial prin tot felul de organizatii oculte. Cum s-ar zice, hotul striga hotii…

    Apreciază

  8. Gabriel M. said, on august 20, 2015 at 11:09 pm

    Cat este de trist sa vezi asa ceva. Sa ne rugam si pentru ei. https://www.youtube.com/watch?v=1Qih_tj_b7s

    Apreciază

  9. Mălin said, on august 21, 2015 at 1:51 am

    Se înţelege de la sine că cine nu laudă realizările evreieşti şi nu îi pupă în fund pe evrei este declarat antisemit – nu contează că este sfânt, că este magistrat sau poliţist, trebuie să fie evreu fiindcă aşa spune talmudul satanist!
    Ideal pentru evrei ar fi ca goiymi să nu îndrăznească să critice ticăloşiile şi fărădelegile evreilor, ba chiar li s-ar părea normal să fie lăudaţi indiferent de fapte, fiindcă goiymi nu au voie să-şi bage nasul în treburile evreieşti, după cum scrie în talmudul satanist…

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 21, 2015 at 4:43 pm

      se caca pe ei de frica caci MAJORITATEA oamenilor de pe glob au cam priceput care-i treaba cu ei, acum trebuie sa actioneze repede si eficient daca nu vor sa fie stalciti de gloatele orbite de ei pana acum dar carodata desteptate eventual s-ar satura de starea de sclavi, de aia li „s-au incins cirucitele” si grabesc jocul cu ciparea plebei si declansarea a tot felul de razbele, legi martiale, etc

      Apreciază

  10. valentin said, on august 21, 2015 at 2:03 am

    cred unii că pot birui cu aceste arme ale răului pe sfinți și pe Dumnezeu
    puterea sfinților e foarte mare și cine se pune contra lor va greși ! nu trebuie să ne lăsăm intimidați, trebuie să avem curaj dat de nădejdea în Dumnezeu !

    Apreciază

  11. intruder117 said, on august 21, 2015 at 11:51 am

    Parintele Iustin Parvu, spunea ca anticristul s-a nascut.
    UNICEF, a scos la lumina pe „puiul” anticrist??

    Cand mass-media din toata lumea vor „propulsa” in societate un copil, sau adult , laudandu-l necontenit si punandu-l intr-o lumina extrem de pozitiva pentru a fi iubit de intreaga populatie de pe planeta, acela e anticristul..mai spunea parintele… Sa fi venit oare vremea??
    https://salwatiromania.wordpress.com/2015/08/21/u-i-c-e-f-a-scos-la-vedere-un-pui-de-reptilian/

    Apreciază

  12. Mălin said, on august 21, 2015 at 12:57 pm

    Nicolae Paulescu: Camăta, frauda şi jurămîntul fals în Talmud

    Ca unul care mă trag din Adam, am fost atras întotdeauna de lucrurile interzise. Primul autor „interzis” (despre care am aflat de la tatăl meu pe cînd eram copil) a fost Nietzsche. În vremea liceului, am dat de o carte a lui Nietzsche în unul din anticariatele Iaşului. Următorii cîţiva ani mi i-am consacrat studierii acestui autor controversat. Nu credeam că astăzi mai există cărţi interzise. Dar am găsit una. E vorba de cartea savantului român Nicolae Paulescu (descoperitorul de fapt al insulinei), peste care cineva a tras o perdea nemeritată: Spitalul, Cahalul şi Francmasoneria. Am spicuit un fragment despre „patima de proprietate” în Talmud (termenul îi aparţine marelui fiziolog), care aş prefera să fie contrazis, nu interzis.

    PS: Cartea a apărut în 1910 şi presupune un limbaj propriu acelei vremi (care sper să nu tulbure pudoarea politic corectă a cititorului modern).

    Patima de proprietate

    Talmudul hărăzeşte numai jidovilor întreg pământul, cu toate bunurile din lume.

    „Dumnezeu a măsurat pământul şi a dat ovreilor pe goimi (adică pe cei ce nu sunt ovrei) cu toate avuturile lor [1]” .

    „Dumnezeu a dat iudeilor putere asupra averii şi a vieţii tuturor popoarelor[2].

    Israel este ca stăpâna casei, căreia bărbatul îi aduce bani. Într-adevăr, fără să îndure greutatea muncii, el trebuie să primească bani de la toate popoarele din lume”[3] .

    „Când va veni Mesia, ovreii se vor îmbogăţi enorm, pentru că toate tezaurele popoarelor vor trece în mâinile lor”[4] .

    În consecinţă, Talmudul dă jidovilor dreptul de a fura pe goimi.

    „Este permis să despoi pe un goi”[5]

    După MAIMONIDE, preceptul biblic „să nu furi” înseamnă „să nu furi pe nici un om, adică pe nici un ovrei”[6] – goimii nefiind oameni.

    De altfel, când un jidan fură pe un goi, el nu face decât să-şi reia avutul său.

    După Talmud, „proprietatea unui ne-ovrei e ca un lucru părăsit, ca un deşert, ca nisipul mării: adevăratul proprietar legitim este ovreiul, care o ia cel dintâi”[7] .

    După rabinul Solomon Iarchi, sau RACHI, „averile goimilor sunt ca nişte lucruri fără stăpân, şi aparţin primului jidan care le ocupă”[8].

    De asemenea, Talmudul interzice ovreiului să dea înapoi goiului un lucru, pe care acesta l-a pierdut.

    „Este oprit să dai goiului un lucru pe care dânsul la pierdut. Cel ce dă unui goi obiectul pierdut, nu va găsi iertare înaintea lui Dumnezeu” [9] .

    „Tot ovreiul, care a găsit vreun lucru, trebuie să-l restituie stăpânului. Această prescripţie se aplică numai în cazul când e vorba de un iudeu care a pierdut ceva. Dacă lucrul este al unui Akum [10] , ovreiul care l-a găsit nu este obligat să i-l mai dea; ba, ce e mai mult, este un păcat mare să restitui ceva unui Akum. Se face o excepţie când se restituie obiectul pierdut, pentru ca neovreii să zică: Ovreii sunt oameni de treabă”[11] .

    Dar, pentru că e vorba să îţi reiei avutul, toate mijloacele sunt bune; – astfel, Talmudul, în afară de furt şi de tăinuirea lucrurilor găsite, mai recomandă jidanilor cămătăria, frauda şi chiar jurământul fals.

    1. – Cămătăria

    „Este oprit să împrumuţi pe goimi, fără camătă”[12].

    „Dumnezeu a poruncit să practici cămătăria faţă de un goi şi să nu-i împrumuţi bani, decât numai dacă consimte să plătească dobândă; – astfel ca, în loc să-l ajuţi, săi faci pagubă [13] , chiar când îţi este trebuincios…. însă, faţă de un Israelit, asemenea procedare nu este permisă”[14] .

    „Este permis să împrumuţi, cu camătă, pe un Akum pentru că este o faptă plăcută lui Dumnezeu să iei dobândă nedreaptă de la un Akum”[15] .

    2. – Frauda

    „Este permis să înşelaţi pe un goi şi să luaţi camătă de la dânsul; dar dacă vindeţi ceva aproapelui vostru (jidovului) sau dacă cumpăraţi ceva de la ei (de la jidovi) vă este oprit să-i înşelaţi” [16] .

    După Talmud, ovreiul poate să înşele pe un goi, pentru că, dacă este scris „să nu faci pagubă aproapelui tău”, – nu este scris „să nu faci pagubă unui goi” [17] .

    „Este sever oprit iudeului să înşele pe aproapele său (adică pe un alt iudeu)… Cel ce a înşelat trebuie să dea îndărăt. Dar această prescripţie nu priveşte decât afacerile dintre jidovi. Într-adevăr, este permis unui ovrei să înşele pe un Akum şi, în acest caz, îi este oprit să-i restituie ce a furat pentru că este spus în Sfânta Scriptură: Nu înşela pe fratele tău, – iar ne-ovreii nu sunt fraţii noştri, ci sunt mai rău decât câinii” [18] .

    „Când un evreu ţine în gheare pe un Akum, alţi evrei pot şi ei să împrumute cu bani pe acest Akum şi să-l înşele, până ca ne-evreul să-şi piardă toată averea. Într-adevăr banii unui Akum sunt bani fără posesor şi oricine se poate face stăpân pe ei [19].

    „Dacă un jidov are vreo afacere de bani cu un Akum şi vine un alt jidov de înşală şi el pe acelaşi Akun fie prin măsuri false, fie prin socoteli frauduroase, – atunci cei doi jidovi trebuie să-şi împartă profitul ce le-a dat Dumnezeu” [20] .

    „Dacă vreun ovrei are, în ţara sa, un proces cu un goi, veţi face astfel ca ovreiul să câştige, – şi veţi zice ne-ovreiului: Aşa vrea legea noastră.

    Dacă ovreiul se găseşte într-o ţară străină şi dacă legile îi vor fi favorabile, veţi judeca, bineînţeles, în folosul fratelui vostru şi veţi zice goiului: Aşa vrea legea voastră.

    Dar, dacă ovreii nu sunt stăpâni pe ţară şi dacă legile sunt priincioase goiului, trebuie să recurgi la intrigi (la coruperea judecătorilor) pentru ca ovreiul să poată câştiga procesul”[21].

    3. – Jurământul fals

    Talmudul sfătuieşte pe jidani să jure, când sunt forţaţi, – dar cu o restricţie mintală, care anulează acest jurământ.

    „Rabi Akiba a jurat, dar s-a gândit, în sufletul său, că acest jurământ nu era valabil” [22].

    Dacă un rege cere unui ovrei să mărturisească, – cu jurământ, – că un alt ovrei a dezonorat o goia, – crimă, ce merită pedeapsa cu moartea, acest jurământ, fiind silit, trebuie să fie nimicit în gând” [23] .

    Totuşi e indispensabil ca jurământul să fie anulat fără ca goiul să bage de seamă, – căci altfel religia talmudică ar fi desconsiderată [24].

    De altfel, jidovii, pot fi uşor dezlegaţi, chiar de jurămintele cele mai sfinte.

    „De câte ori luaţi trei oameni şi îi constituiţi în Tribunal asupra lui Israel, ei au aceeaşi autoritate ca tribunalul lui Moise” [25] .

    Aşadar, – adaugă DRACH, rabin convertit – „trei ovrei oarecare, – pe care un alt ovrei îi ridică la rangul de judecători – au deplină putere în ochii Sinagogei, ca să-l dezlege de jurăminte şi să-i anuleze făgăduielile şi angajamentele, atât pentru trecut, cât şi pentru viitor… Acest tribunal declară, fără altă formă de proces, orice promisiune şi orice jurământ, ca nule, de nul efect şi neavenite” [26] .

    Dar, ce e mai mult, la sărbătoarea Reconcilierii (Iom Kipur), jidanii de azi recită, în mod solemn, la Sinagogă, rugăciunea Kol Nidre, al cărei conţinut, iată-l:

    „Toate promisiunile… şi toate jurămintele ce le vom face, şi le vom jura şi ne vom lega şi vom împovăra cu ele sufletul nostru, – din această zi a împăcării şi până la cea următoare, care va veni spre binele nostru, – le regretăm pe toate, ele să fie dezlegate, iertate, desfiinţate, anulate, nimicite, fără putere şi fără valoare. Făgăduinţele noastre să nu fie făgăduinţe şi jurămintele noastre sa nu fie jurăminte” [27] .

    NOTE:

    1. Talmud Babli. Trăité Baba-Kamma, f. 32, c. 2 – Vezi Rohling, I.. cit, p. 63. Cuvântul goi (la plural goimi) este echivalent cu ghiaur al mahomedanilor şi repre¬zintă – atât unul cât şi altul, – expresii de ură şi de dispreţ.

    2. Albo. Sepher. Ik., f. 3. c. 25 – Ialkut-Chimeoni, Ad Hab., f. 83, c. 3. n. 563 – Vezi Rohling, I. cit, p. 63.

    3. Ialkut Chimeoni, f. 75, c. 2 – Vezi Rohling, I. cit, p. 55.

    4. Talmud Babli. Trat Pes., t 119 şi Trat Sanhédrin, f. 110 – Vezi Rohling, I. cit, p. 55.

    5. Talmud Babli, Trat Baba-Metzia, f. 3,. c. 2 – Vezi Rohling. I. cit., p. 64.

    6. Maimonide, Sepher miz., f. 105, c. 2 – Vezi Rohling. I. cit, p. 64.

    7. Pfeffiarkoni (rabin convertit) Talmud Babli., Trat. Baba-Batra Dissert. philolog.. p. 11 – Vezi Rupert, I. cit, p. 19 – vezi şi Trat. Baba-Metzia, f. 114, recto (edit. Amsterd. 1645), cite par G. des Mousseaux, Le Juif, p. 127.

    8. Rupert, I. cit, p. 19.

    9. Talmud Babli.T Sanhdrin, f. 76, c. 2. T. Baba-Kamma, f. 13, c. 2 – Rohling I.. Cit. p. 67

    10. Iudeii susţin că numele de Akum, de Nohri, – sinonime cu cuvântul Goi, – nu desemnează pe creştini, ci numai pe adoratorii de stele. La aceasta se poate răspunde că aceste nume se găsesc în Şulhan-Aruk, şi că în timpul când această carte a fost scrisă (1567), ovreii nu mai trăiau printre păgânii ce se închinau la stele, ci printre creştini. De altfel, în mai multe locuri, se vorbeşte limpede de Crucea creştinilor. Mahomedanii sunt numiţi Işmhelim (Drach).

    11. Karo. Şulhan-Aruk, Choschen-Hamischpath, 34.

    12. Talmud Babli., Trat Aboda-Zara, f. 77, c 1, pisk. Tos. I. – Vezi Rohling, I. Cit. p. 71.

    13. „Dacă vreun creştin are lipsă de parale, ovreii îi adaugă camătă peste camătă, până când suma datorată devine atât de mare, încât creştinul nu o mai poate plăti, decât vânzându-şi averea… Atunci jidanul îl trage în judecată şi lucrează astfel, ca tribunalul să-i dea lui posesia întregii averi a goiului”. (Schwab, haham convertit). Judische Deckmantel – Vezi Rohling, I. cit, p. 74.

    14. Maimonide, Sepher Mizvoth Gadol, f. 73, c. 4 – Vezi Rohling, I. cit, p. 71.

    15. Karo, Şulhan-Aruk, Orach-Chain, f. 539, p. 16.

    16. Talmud Babli., Trat Baba-Metzia, f. 61, c. I, Tos şi Trat Megilla, f. 13, c. 2. – Vezi Rohling, I. cit, p. 65.

    17. Talmud Babli., Trat Sanhédrin, 157, c. 1, Tos. – Vezi RohHng, I. cit, p. 63.

    18. Karo, Şulhan-Aruk, Choschen Hamischpath, 227, 31.

    19. Karo, Şulhan-Aruk, Choschen Hamischpath, 156, 24.

    20. Karo, Sulhan-Aruir, Choschen Hamischpath, 183, 28.

    21. Talmud Babli., Trat Baba-Kamma, f. 113, c. 1 – Vezi RohHng, I. cit, p. 65.

    22. Talmud Babli, Trai Kalla, f.18, c. 2 – Vezi Rohling, I. cit, p. 86

    23. Karo, Şulhan-Aruk, Jore Dear, 232. 12, 14. – Vezi Rohling, I. cit., p. 87.

    24. Karo, Şulhan-Aruk, Jore Dear, 232,12,14. – Vezi Rohling, I. cit., p. 88.

    25. Talmud Babli, Trai Hagica, f. 10, c. 1. – Vezi Chabauty, I. cit, p. 196. – Vezi şi Maimonide, Sepher Mizvoth Gadol, f. 70, c. 1. – Vezi şi Rohling. I.. cit., p. 90.

    26. Drach, I. cit, 2e lettre, p. 82. 1827, Paris – Vezi G. des Mousseaux, I. cit. c. V, p. 151.

    27. Mahsor, Augsburg, 1536; Idem. Praga II, f. 91, a; – Vezi şi Karo, Şulhan-Aruk, I, 619. – Vezi şi Rohling, I. cit, p. 90. Această traducere a fost făcută de Herman Leberecht Strack – profesor la Universitatea din Berlin, şi a fost revăzută de Dr. V. Tarnavschi, profesor la Universitatea din Cernăuţi pentru studiul Bibliei şi al limbilor orientale, şi de Dr. O. Isopescul, docent la aceeaşi Universitate,- care îi garantează exactitatea (29 iulie 1909). Citată de A. C. Cuza în Neamul Românesc, la 9 octombrie 1909.
    https://savatie.wordpress.com/2009/01/26/nicolae-paulescu-camata-frauda-si-juramintul-fals-in-talmud/

    Apreciază

  13. Mălin said, on august 21, 2015 at 1:14 pm

    Evreii vor nega existenta acestor versete controversate si vor apela imediat la arma lor cea sacra „anti-semitism”. Se vor lepada de ele si vor minti ca acestea sunt inventii „rasiste” si „anti-semite” inventate de grupuri rasiste precum Ku Klux Klanul din SUA. Alti evrei ar spune ca aceste versete sunt ori in afara contextului ori traduse gresit. Pana la urma urmei cine ar admite asa ceva? Spre exemplu daca crestinii ar avea astfel de invataturi in viata de zi cu zi sau in Biblie, le-ar admite sau nu? Cu siguranta 99% le-ar nega… Totusi mai exista chiar si evrei ateisti care nu cred in religia mozaica (Iudaism) si care au confirmat si chiar contribuit la demascarea Talmudului. Un exemplu ar fi „Fratele Nathanael Kapner” care se considera „fost evreu”. El declara ca s-a nascut evreu, a crescut evreu (in religia mozaica) dar in vara anului 2007 s-a convertit la religia Crestin Ortodoxa si a incepupt sa-si demaste fostii lui frati si lucrarile lor sataniste.
    Cartea evreiasca „Mizbeach” declara ca „nu exista nimic superior Talmudului Sfant”. Talmudul declara ca doar evreii sunt oameni iar non-evreii sunt „goy/goyim” care sunt pe aceeasi scara cu vitele sau orice animal. Urmeaza citatii socante dar exacte din diverse carti ale „Talmudului”.

    -Aboda Sarah 37a: „O fata non-evreica care are doar 3 ani poate fi violata.”
    -Abhodah Zarah 2a T: „Fa bisnita in continuare cu non-evreii daca au sa dea bani.”
    -Abodah Zarah 17a: „Nu exista o singura curva in lume cu care rabinul Eleazar sa nu fi facut sex.”
    -Abodah Zarah 22a-22b: „Non-evreii prefera sex cu vacile.”
    -Abodah Zara 26b: „Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuie sa fie omorati.”
    -Abodah Zarah 36b: „Fetele non-evreice sunt in stare de „niddah” (mizerie) de la nastere.”
    -Babba Bathra 54b: „Proprietatea non-evreiasca apartine evreului care a folosit-o primul.”
    -Baba Kamma 37b: „Non-evreii sunt in afara protectiei Legii si Dumnezeu le-a expus banii lor Israelului.”
    -Baba Kamma II 3a: „Evreii pot folosi minciuni („subterfugii”) pentru a insela un non-evreu.”
    -Baba Kamma 113a: „Orice evreu ii este permis sa foloseasca minciuni si marturie falsa pentru a aduce un non-evreu in ruina.”
    -Baba Mezia 24a: „Evreii pot fura de la non-evrei. Daca un evreu gaseste un obiect pierdut de un non-evreu, nu trebuie sa-l inapoieze.” (De asemenea este afirmat si in Baba Kamma 113b)
    -Baba Mezia 59b: „Un rabin are o dezbatere cu Dumnezeu si il invinge. Dumnezeu admite ca rabinul a castigat.”
    -Baba Mezia 114a-114b: „Non-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni.”
    -Baba Necia 114,6: „Evreii sunt fiinte umane, dar natiunile lumii nu sunt umane ci bestii.”
    -Choschen Ham (156,5 Hagah): „Evreul are voie sa se duca la Akum (non-evreu), sa-l conduca, sa faca afaceri cu el, sa-l insele si sa-i ia banii. Pentru ca bogatia non-evreilor trebuie sa fie privita ca proprietate comuna si apartine primului care o ia.”
    -Choschen Ham 183, 7: „Daca doi evrei au inselat un non-evreu, trebuie sa imparta profitul.”

    -Choschen Ham 266,1: „Un evreu poate pastra orice gaseste si apartine unui Akum (non-evreu). Ca cel ce intoarce proprietatea pierduta la non-evrei pacatuieste impotriva Legii prin a creste puterea infractorilor Legii. Este vrednic de lauda, totusi, sa intorci proprietatea pierduta daca este facut sa onoreze numele lui Dumnezeu, cu alte cuvinte, daca faci asa, Crestinii vor ridica in slavi pe Evrei si ii vor privi ca pe oameni onorabili.”
    -Choschen Hamm 388, 15: „Daca se poate dovedi ca cineva a dat banii Israelitilor la Goyim, trebuie gasita o posibilitate prudenta sa-l razi de pe fata pamantului.”
    -Erubin 21b: „Oricine nu se supune rabinilor merita moarte si va fi pedepsit prin a fi fiert in excremet fierbinte in iad.”
    -Erubin 43b: „Cand Mesia va veni toti vor fi sclavii evreilor.”
    -Gad. Shas. 2:2: „Un evreu poate viola o fata non-evreica, dar nu se poate casatori cu ea.”
    -Gittin 57a: „Iisus este in Iad si este pedepsit prin a fi fiert in sperma. Crestinii sunt fierti in balegar.”
    -Gittin 57b: „4 miliarde de evrei au fost omorati de romani in orasul Bethar.”
    -Gittin 58a: „16 milioane de copii evrei au fost infasurati in hartii si arsi de vii de catre romani.”
    -Gittin 69a: „Pentru a-si vindeca carnea, un evreu trebuie sa ia praf care zace in umbra unei toalete exterioare, sa-l amestece cu miere si sa-l manance.”
    -Gittin 69b (p. 329): „Pentru a vindeca boala pleurezie un evreu trebuie sa ia excrementul unui caine alb, sa-l framante cu balsam, dar daca se poate ar fi preferabil sa nu manance excrementul cainelui.”
    -Gittin 70a: „Rabinii au crezut: Dupa ce iese de la toaleta, un barbat nu ar trebui sa intretina raport sexual pana nu a asteptat suficient sa mearga jumatate de mila, pentru ca demonul toaletei este cu el in acea perioada; daca o sa intretina, copiii lui vor fi epileptici.”
    -Hagigah 27a: „Niciun rabin nu poate ajunge in iad.”
    -Hilkkoth Akum XI: „Nu salva Goyim in pericol de moarte.”
    -Kilkhoth Akum X1: „Nu arata nici o mila la Goyim.”
    -Kethuboth 3b: „Actul sexual cu non-evreii este precum actul sexual cu animalele.”
    -Kethuboth 11b: „Sexul este permis cu o fetita de 3 ani, lacrimile vor veni din ochi din nou si din nou, tot asa si virginitatea se va intoarce fetitei de sub 3 ani.”
    -Kerithuth 6b pagina 78, Jebhammoth 61a: „Doar evreii sunt oameni, non-evreii nu sunt oameni, ci vite.”
    -Kiddushin 66c: „Cei mai buni dintre non-evrei… omoara-i.”
    -Iore Dea 337, 1: „Asa cum inlocuiesti vite si magari, tot asa inlocuiesti si non-evreii morti.”
    -Libbre David 37: „Sa comunici orice unui Goy despre relatiile noastre religioase ar fi egal cu omorarea tuturor evreilor, pentru ca daca goyim ar stii ce invatam noi despre ei, ne-ar omora in mod deschis.”
    -Libbre David 37: „Daca un evreu va fi chemat sa explice orice parte din cartile rabinice, va trebui sa dea doar explicatii false. Oricine va viola aceasta lege va fi omorat.”
    -Midrasch Talpioth 225: „Non-evreii au fost creati pentru a servi evreilor ca sclavi.”
    -Menahoth 43b-44a: „Un barbat evreu este obligat sa spuna urmatoarea rugaciune in fiecare zi: Multumesc Dumnezeule ca nu m-ai facut non-evreu, o femeie sau un sclav.”

    -Moed Kattan 17a: „Daca o persoana este tentata sa faca rau, ar trebui sa se duca intr-un oras unde nu este cunoscut, sa se imbrace in haine negre, sa-si acopere capul in negru si sa faca ceea ce inima ii doreste pentru ca numele lui Dumnezeu sa nu fie pangarit.”
    -Nedarim 23b: „Cel care doreste ca nici un juramant facut in timpul anului sa fie valabil, lasa-l sa stea la inceputul anului nou si sa declare, „Orice juramat voi face in viitor va fi nul.” Juramintele lui sunt apoi invalide.”
    -Nidrasch Talpioth, p. 225-L: „Iehova a creat non-evreul in forma umana pentru ca evreul sa nu trebuiasca sa fie servit de bestii. Non-evreul este prin urmare un animal in forma umana condamnat sa serveasca evreul zi si noapte.”
    -Number 31:17-18: „Va trebui sa omori orice baietel si toate femeile care au facut sex impreuna, dar sa nu omori femeile tinere care nu au facut sex niciodata. Poti sa le tii tu pentru tine.”
    -Orach Chaiim 57, 6a: „Trebuie sa te feresti de non-evrei chiar mai mult decat de porci bolnavi.”
    -Pesahim 111a: „Este interzis cainilor, femeilor sau palmierilor sa treaca printre doi barbati si nici ca mai multi altii sa mearga printre caini, femei sau palmieri. Sunt implicate pericole speciale daca o femeie e la soroc sau sta la drumuri incrucisate.”
    -P’sachim, fol. 113, col. 2: „Cinci lucruri Canaan si-a invatat fii: Iubiti-va intre voi, iubiti talharia, iubiti excesul, urati-va sefii si niciodata sa nu spuneti adevarul.”
    -Rosh Hashanah 17a: „Crestinii si toti cei care resping Talmudul vor ajunge in iad unde vor fi pedepsiti pentru toate generatiile.”
    -Sanhedrin 43a: „Iisus a fost executat pentru ca practica magie.”
    -Sanhedrin 43a: „Iisus a meritat executia: In ajunul Pesah (Pastele evreiesc), Iisus a fost spanzurat… Presupui ca era unu pentru care putea fi facuta o aparare? Nu a fost el ademenitor?
    -Sanhedrin 54b: „Un evreu poate face sex cu un copil atata timp cat acel copil are peste 9 ani.”
    -Sanhedrin 55b: „Daca un evreu a comis bestialitate in ignoranta; acolo trebuie sa fi fost un obstacol si degradare (pentru ca animalul sa fie extaziat) si in cazul acesta este decat degradare, dar niciun pacat; sau poate degradare fara a avea un obstacol (animalul este in extaz)?”
    -Sanhedrin 55b: „O virgina de 3 ani si o zi poate fi obtinuta in casatorie prin raport sexual iar daca sotul ei decedeaza si fratele sotului ei face concubinaj cu ea, ea devine a lui.”
    -Sanhedrin 56a-b: „Ea care este descendenta printeselor si a guvernantilor (Fecioara Maria) a curvit cu tamplarii.”
    -Sanhedrin 57a: „Un evreu nu trebuie sa plateasca un non-evreu banii care ii datoreaza pentru munca.”
    -Sanhedrin 57a: „Cand un evreu omoara un non-evreu, nu se va aplica pedeapsa cu moartea. Ce fura un evreu de la un non-evreu poate pastra.”
    -Sanhedrin 58b: „Daca dai o palma unui Israelit, e ca si cum ai da o palma lui Dumnezeu.”
    -Sanhedrin 59: „Omoara pe cei mai buni dintre non-evrei. Versiunea in Ebraica: „Tob Shebbe Goyim Harog!”
    -Sanhedrin 59a: „Sa omori Goyim e ca si cum ai omora animale salbatice.”
    -Sanhedrin 59a: „Un goy care se uita in Lege (Talmud) este vinovat de moarte.”
    -Sanhedrin 76a: „Dumnezeu nu va cruta un evreu care „casatoreste fiica lui cu un batran sau care ia o sotie pentru baiatul lui mic sau intoarce un obiect pierdut unui non-evreu.”
    -Sanhedrin 90a: „Cei care citesc Noul Testament (carte necanonica) nu vor avea o portie din lumea care va veni.”
    -Sanhedrin 105ab: „Iisus a facut sex cu magarul sau.”
    -Sanhedrin 106a: „Mama lui Iisus a fost o tarfa.”
    -Sanhedrin 106: gloatele vorbeau dupa moartea recenta a lui Iisus: „Ai auzit cat de batran era Balaam (Iisus)? El a raspuns: Nu este defapt declarat dar din moment ce este scris, oamenii plini de sange si inselatori nu vor trai nici jumatate din viata, de aceea el a trait el 33 sau 34 de ani.”
    -Schabouth Hag. 6d: „Evreii pot jura fals prin a folosi diverse subterfugii.”
    -Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 156: „Cand un evreu a apucat un non-evreu, alt evreu se poate duce la acelasi non-evreu sa-l imprumute cu bani si in schimb sa-l insele, pentru ca non-evreul sa fie ruinat. Pentru ca proprietatea non-evreului, potrivit legii noastre, apartine nimanui si primul evreu care trece are drepturi depline sa ia el proprietatea.”
    -Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 348: „Toata proprietatea tarilor straine apartine natiunii evreiesti, care in mod consecutiv este intitulata sa o preia fara nicio remuscare.”
    -Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 388: „Este permis sa omori un evreu care denunta oriunde. Este permis sa il omori chiar si inainte ca acesta sa denunte.”
    -Schulchan Aruch, Johre Deah, 122: „Unui evreu ii este interzis sa bea dintr-un pahar cu vin care a fost atins de un non-evreu pentru ca atingerea a facut vinul impur.”
    -Seph. Jp., 92, 1: „Dumnezeu a dat evreilor putere asupra tuturor posesilor si sangelui tuturor natiunilor.”
    -Shabbath 41a: „Legea care sa reguleze regula cum sa urinezi intr-un mod sfant a fost data.”
    -Shabbath 86a-86b: „Pentru ca evreii sunt sfinti nu fac sex in timpul zilei decat daca poate fi facut intuneric in casa. Un scolar evreu poate face sex in timpul zilei daca isi foloseste imbracamintea sa faca ca un cort pentru a fi intuneric.”
    -Shabbath 104b: „Mama lui Iisus, Miriam frizerita a facut sex cu multi barbati.”
    -Shabbath 116a: „Evreii trebuie sa distruga cartile Crestinilor, spre exemplu Noul Testament.”
    -Simeon Haddarsen, fol. 56-D: „Cand va veni Mesia, fiecare evreu va avea cate 2800 de scavi.”
    -Soferim 15, Rule 10. Acestea sunt vorbele rabinului Simon ben Yohai: Tob shebe goyyim harog („Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuiesc omorati”). Pasaj in limba ebraica luat din Talmudul Babilonian citat in anul 1907, Jewish Encyclopedia, publicat de Funk si Wagnalls si compilat de Isidore Singer, sub intrarea „Gentile,” (p. 617).
    -Sotah, 12a: „Banii evreilor cu adevarat cinstiti, sunt mai pretiosi pentru ei chiar mai mult decat propriile lor trupuri.”
    -Talmud IV/1/113b: „Evreului ii este permis sa exploateze greselile unui non-evreu si sa-l pacaleasca.”
    -Talmud IV/2/70b: „Evreului ii este permis sa practice camata la non-evrei.”
    -Talmud IV/4/52b: „Pedepsibil pentru evreu este doar adulterul catre femeia altui evreu. Sotia non-evreului este exclusa.”
    -Talmud IV/8/4a: „Dumnezeu nu se supara pe evrei niciodata ci numai pe non-evrei.”
    -Talmud Gittin 57a: „Iisus este in iad, fierbe in excrement fierbinte.”
    -Tosefta. Aboda Zara B, 5: „Daca un non-evreu omoara un non-evreu sau un evreu, este responsabil; dar daca un evreu omoara un non-evreu nu este responsabil.”
    -Tosefta, Abda Zara VIII, 5: „Cum sa interpretezi „Furtul Mondial”. Unui non-evreu ii este interzis sa fure, sa talhareasca sau sa ia femei sclave, etc., de la un non-evreu sau de la un evreu. Dar unui evreu nu ii este interzis sa faca toate acestea unui non-evreu.”
    -Yebhamoth 11b: „Actul sexual cu o fetita este permis daca ea are 3 ani.”
    -Yebamoth 59b: „O femeie care a facust sex cu o bestie este demna sa se casatoreasca cu un preot evreu. O femeie care a facut sex cu un demon este si ea tot demna de casatorie cu un preot evreu.”
    -Yebamoth 63a: „Adam a facut sex cu toate animalele din Gradina Eden.”
    -Yebamoth 98a: „Toti copii non-evrei sunt animale.”
    -Zohar 1,160a: „Evreii trebuie sa incerce mereu sa-i insele pe Crestini.”
    -Zohar II, 4b: „Rata de nastere a non-evreilor trebuie sa fie oprimata masiv.”

    Goy = Cuvant in limba ebraica ce inseamna „oameni straini care nu sunt evrei”, asemanati cu vitele de obicei. Exemplu: Cum numesc europenii si americanii pe africani, cioroi sau ciori asa spun evreii „goy” tuturor oamenilor.
    Goyim = Versiunea la plural a cuvantului „goy”
    Gentile = Cuvantul Goy/Goyim indulcit si tradus in limba engleza
    Akum = non-evreu in limba ebraica
    Cuthean = non-evreu in limba ebraica
    Niddah = mizerie in limba ebraica
    Talmudul = Carti scrise de rabini, considerate per total o singura carte mai mare care poarta numele de „Lege” sau de „Cartea Sfanta”.
    Nota, unele versete pot contine mici erori de traducere.
    Majoritatea versetelor contin cuvantul jignitor „goy” dar au fost si mici exceptii unde a fost utilizat cuvantul „Akum”.

    Desi nu are legatura directa cu Talmudul, urmeaza un citat al evreului din Germania care a fondat comunismul. Karl Marx!
    “Poporul evreu in intregime va fi propriul sau Mesia. Acesta va realiza dominatia lumii prin dizolvarea altor rase … si prin stabilirea unei republici mondiale in care evreii de pretutindeni vor exercita privilegiul de cetateni. In acesta Noua Ordine Mondiala copiii lui Israel … vor furniza toti liderii fara a intalni opozitie… “ (Karl Marx intr-o scrisoare catre Baruch Levy, citata in Review de Paris, 1 iunie 1928, pg. 574)
    Versetele sunt 100% autentice si pot fi gasite in Talmud.
    Urmeaza cateva poze scanate (cu scannerul) din Talmudul Evreiesc, versiunea in limba engleza tradusa chiar de rabini.

    Pentru a mari pozele, click pe ele.
    Puteti descarca o arhiva cu mai multe poze similare celor de sus de aici.
    Multe dintre versetele de sus se regasesc chiar si in cartea evreiasca „The complete how to handbook for Jewish living”, pe traducere „Ghidul complet de cum sa pentru viata evreiasca.” Cartea este scrisa de doi evrei si se poate gasi gratuit pe Google Books. La pagina 485 o sa gasiti versetele Gittin din Talmudul Babilonian care explica evreilor ce ar trebui sa faca cand se imbolnavesc. Mai puteti citi versete in engleza pe Talmudul Babilonian online. Pentru si mai multe dovezi, mai puteti comanda de pe internet, direct de la firme evreiesti Talmudul Soncino, versiunea pe CD.

    Mai puteti citi despre Talmudul Evreiesc aici
    http://www.apologeticum.ro/2009/12/talmudul-evreiesc-demascat-o-carte-ce-prolifereaza-crima-rasismul-si-pedofilia/

    Apreciază

  14. Mălin said, on august 21, 2015 at 1:36 pm

    Părintele Justin Pârvu – Despre manifestarea plină de ură a iudaismului: Toata această presiune face parte din prigoana mare a mafiei masonice împotriva creştinismului:

    Apreciază

  15. Gabriel M. said, on august 21, 2015 at 6:18 pm

    Cat de mult il cinstesc si il iubesc pe parintele Amfilohie. DA!!!! asa parinti ne trebuie.

    Apreciază

  16. Gabriel M. said, on august 21, 2015 at 6:19 pm

    RECOMAAAAND:

    Apreciază

  17. mihai said, on august 21, 2015 at 6:50 pm

    Cu atatea acuzatii ale acestui „institut ” Elie Wiesel chiar m-am apucat de lectura si descopar lucruri pe care nu le stiam daca nu era aparea aceasta lege data de urmasii bolsevicilor

    Paul Goma . Saptamana Rosie

    Dă clic pentru a accesa frp_saptamana_rosie_ianuarie_2007.pdf

    „Numarul victimelor înscris pe monumentul comemorativ de la
    Coral, Bucuresti: 400.000. Nu mai multe, nu mai putine: 400.000.
    Cine-cum-când a numarat mortii? Cum s-a ajuns la aceasta cifra?
    Si de ce abia la 1 iulie 199l a fost anuntata? Cei care †in registrul
    socotelilor la zi, la ban sa o fi aflat abia atunci, la jumatate de secol dupa
    razboi? Este posibil asa ceva? Nu.
    “Misterul” se afla în prabusirea imperiului sovietic, prin simbolul
    Zidul Berlinului. Atunci evreii de pretutindeni au fost cuprinsi de spaima
    unui Nürnberg Invers, în care ar fi urmat a fi judecati multi dintre ei
    pentru crime împotriva omenirii, pentru co-autorat moral si material a
    terorii bolsevice de peste 70 ani, exercitat “pe a cincea parte a globului
    pamântesc”. Trebuia luata grabnic o masura de “ autoaparare” , elaborata în
    ghetourile galitiene (fireste, “aparare”-prin-atac-preventiv- nu “razboi de autoaparare
    ” a fost botezat si cel din iulie-august 2006 împotriva
    Libanului?, nu a mers teoria Wolfowitz-Rumsfeld pâna la… “razboiul
    nuclear preventiv”? Si ce arma nuclear-preventiva (sic) mai paralizanta,
    mai terifianta decât cea “ antisemitizatoare
    ”? Astfel a fost re-activata o
    (re)campanie împotriva a ceva care nu exista, însa, (re)denun†ata de evrei
    prin †ipete-vaicareli-acuzatii avea sa (re)produca ceata diversiunii: ”

    „ïn primele saptamâni ale anului 1990 putchistii sovietisti
    S. Brucan, P. Roman, I. Iliescu, V. Magureanu, M. Caraman au inventat
    din nimic (daca “nimic” poate fi o Unitate Militara a Securitatii)
    “o miscare fascista, antisemita”, care, prin pionii Odiosului Organ :
    Eugen Barbu si C.V. Tudor, urma sa constituie pretextul distrugerii în
    fasa a oricarei tentative de opozitie democratica. Tot atunci, prin
    “canalul american al lui Brucan” ca si prin emisarul special al lui Iliescu
    si al lui Roman, pseudonumitul bolsevic-tânar “Radu Ioanid”, a fost
    imaginata-programatadiversiunea Holocaustului în România
    .
    ïn anul urmator strategia axei Bucuresti-Washington-Tel Aviv a fost materializata astfel:

    1. La 1 iulie 1991 la Iasi, Rosen Moses, a aruncat anatema: „Românii sunt vinovati de lichidarea a 400.000 evrei”
    2. ïn 2 iulie New York Times a publicat discursul rabinului ceausisto-securist (cel cu “400.000 victime ale românilor”);
    3 in 3iulie (1991), Elie Wiesel ne-a amenintat: “ Trebuie sa stiti ca daca antisemitii nu sunt criticati [înfierati]
    în public, veti suferi. Veti fi izolati, Occidentul va urmareste cu mirare, cu spaima, cu groaza”
    4. La 11 iulie (1991) Senatul american, prin rezolutia nr. 52, a aratat cu degetul acuzator
    poporul român: “antisemit, sovin, fascist”, “vinovat de reabilitarea criminalilor de razboi”

    Apreciază

  18. petru said, on august 21, 2015 at 8:03 pm

    Ce idei legionare sînt interzise şi de ce?

    Un articol de Ioan Roşca

    sursa: http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-5-2015-8

    M-am referit pînă acum la efectul legii 217/2015 asupra încercărilor de condamnare a autorilor genocidului comunist şi a celor care au împiedicat pedepsirea vinovaţilor după 1989-protejînd moştenitorii criminalilor care s-au îmbogăţit din pradă. Conex, am vorbit de efectul asupra încercărilor de recunoaştere şi reparare (măcar morală) a daunelor cauzate victimelor (sau eroilor înfruntării ocupantului sovietic). De faptul că pedepsirea „antisemiţilor”, „naziştilor”,”fasciştilor”, „legionarilor” s-a făcut deja, prin genocid juridic, şi deci, ni se impune azi să criminalizăm pe cei care îşi declară simpatia pentru nişte români vinovaţi (în majoritate zdrobitoare…) doar de patriotism activ/jertfelnic. Am semnalat că legea încalcă flagrant Constituţia, nu numai la nivelul individual al libertăţii de opinie, exprimare şi asociere, dar şi la acela colectiv al independenţei României democratice- condiţie incompatibilă cu dictarea legilor dinafara cetăţii.

    Pentru a nu periclita numitorul comun al revoltei faţă de încălcarea drepturilor cetăţeneşti şi interesului naţional, am lăsat deoparte pînă acum latura politică a problemei, potenţial generatoare de polemici. Dar ca să nu creadă adepţii prezentului fără adîncime că această dezbatere nu-i priveşte, trebuie abordată şi această latură, fără timidităţi impuse de corectitudinea politică pe cale de a depăşi în eficienţă terorea practicată de regimul comunist. Este important să cercetăm care idei, atitudini şi fapte ar putea fi reprimate în numele acestei legi, prin etichetarea lor ca „fasciste” sau „legionare”- ca să intuim un foarte posibil scop secund al legii, pe lîngă acela de a impune agenda condamnării holocaustului în dauna aceleia a pedepsirii genocidului comunist.

    Aparenţa obsesiilor faţă de trecut camuflează agenda care ne vizează frontal prezentul şi viitorul. Pericolul real pentru alianţa răpitorilor ţării noastre este să adoptăm atitudini neconvenabile faţă de cotropitorii externi, combinaţi cu uzurpatorii interni ai statului român. Sesizînd riscul ca naţionalismul să determine rezistenţă faţă de procesul colonizării devastatoare a României, inginerii coştiinţelor masei încearcă să ne intimideze, delegitimînd/paralizînd etosul naţional, instinctul comunitar, reflexul anticorpic. Umbra legionarilor e doar o ţintă aparentă- adevăratul scop este combaterea acelor idei care ar putea deranja ocupaţia actuală a României, în numele faptului că sînt similare cu concepţii care au dus la tragedii- în interbelic.

    Ca să revelăm această manevră a legiuitorilor, să pornim de la extrase din textul legii:

    „[]Art.2. []prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob [] Art.3 a) prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist.[] Art.5 [] şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.[]Art.6 [] (3) Săvârşirea faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) prin intermediul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”

    Atenţie maximă la fragmentul: „schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist„. E un fel de lapsus, care trădează plenar intenţiile liberticide. Nu e vorba deci numai de combaterea xenofobiei şi urii etnice- obiectiv umanitar care ar fi de înţeles (deşi nu cu forcepsul trebuie apărat). Ci de cuminţirea plebei din colonie, ca şi cum lanţurile normelor existente nu ajungeau. Dacă ne vom opune mafioţilor sau ocupanţilor care ne subjugă, satelizează, distrug sau umilesc, vom dovedi eventual naţionalism extrem, prin trimitere la atitudinile similare ale legionarilor (manifestate într-un context istoric puţin înţeles de cei ce nu l-au studiat). Analogia cu prezentul putînd fi considerată cum vrea de către fiecare, inclusiv de judecătorii care vor decide cine trebuie închis pentru un anume tip de fapte şi idei.

    Să ne amintim deci cîteva dintre ideile celor care sînt astăzi declaraţi în bloc criminali,împreună cu toate ideile lor, pentru că e foarte posibil ca de-abia unele dintre aceste idei să fie ţinta vie a promotorilor din umbră a legii:

    1. Ideea ca resursele ţării (pămîntul în primul rînd) nu trebuie să cadă în mîna străinilor şi că naţionalităţile conlocuitoare (îndeosebi cele venite de curînd şi neasimilate) nu trebuie să domine viaţa socială, economică, culturală, politică. Aceasta fiind motivaţia principală a antisemitismului din epocă, legionarii declanşînd un fel de război civil pentru această cauză. Şi l-au pierdut, cu mari pierderi pentru toate părţile beligerante. Nu ştiu cît mai contează dacă le dăm sau nu (în vreo măsură) dreptate- pentru ce au gîndit sau făcut atunci. Întrebareaactualizantă este: cui foloseşte azi ca ideologia naţionalistă să fie pusă azi la sîlpul infamiei (orice putînd susţine că a devenit „extremistă”), ca „antisemitismul” să fie condamnat la Bucureşti în timp ce „antiromânismul” nu este (şi nici pomeneală ca să fie incriminat la TelAviv) ?

    2. Ideea că pătura politică a timpului era fatal coruptă, că lucra pentru interese proprii sau străine şi nu pentru cei pe care pretindea că îi reprezintă, deci că democraţia era o farsă. Să presupunem că legionarii s-ar fi înşelat în evaluarea situaţiei din interbelic, că politicienii români cu care s-au războit atunci au fost nişte patrioţi, pe care legionarii nu i-au înţeles, încîtle-au deranjat funest ctitorirea României Mari. Înseamnă asta că, pentru că a fost legionară, e veşnic greşită (azi, de exemplu?) ideea că democraţia/reprezentarea devine uşor farsă, că trebuie incriminată teza că politicienii capturează/uzurpă statul pentru a controla eficace populaţia prinsă în capcană- în interesul păturii exploatatoare/profitoare?

    3. Ideea că românii trebuie să fie sudaţi într-un stat organic, să definească un corp naţional coerent, sub polarizarea unui interes comun dominant, pentru a putea rezista disoluţiei şi cotropirii. Putem respinge această viziune ca gregară sau totalitară- mai ales dacă sîntemadepţii libertăţii, alterităţii, nonconformismului (cum sînt eu, de exemplu). Dar interzicerea unei astfel de viziuni „integriste” nu poate decît conveni celor care ar dori dispariţia organismului românesc în magma „europeană” sau mondială. Culmea fiind că denunţăm „fascismul” într-o epoca în care dominaţia absolută a statelor asupra populaţiilor victimă a devenit normă de civilizaţie.

    4. Ideea că românul adevărat este obligatoriu creştin şi statul trebuie să susţină activ o credinţă de referinţă poate deranja pe aceia care vor să fie trataţi camaradereşte de concetăţeni, indiferent de orientarea lor religioasă. Dar cine poate judeca – în contextul unei epoci rămase înurmă- aspiraţia la omogenitate metafizică a unui neam supus atîtor vicisitudini morale şi unei presiuni „progresiste” distrugătoare de identitate? Denunţarea „fundamentalismului creştin” de către cei care susţin „excepţionalismul evreiesc” fiind incongruentă şi dubioasă. Cine are interesul să stîrnească antisemitism cenzurînd cultul martirilor în bisericile în care românii îşi caută azi sensul/refugiul?

    5. Ideea că marile cauze trebuie plătite cu sacrificii, că puterea trebuie înfruntată bărbăteşte, că eliberarea cere luptă, atunci cînd acţiunea antisistem se loveşte de aparatul juridico-represiv. Oricine poate deplînge/condamna ca inoportună/nocivă ridicarea legionarilor împotriva puternicilor vremii lor. Dar dacă însăşi ideea de război contra uzurpatorilor statului, de mişcare de eliberare, este pusă la stîlpul infamiei- atunci aşa zisul reglaj al conturilor cu istoria are alt scop: criminalizarea revoltei faţă de mafiile care acaparează statul. Acesta este evident rostul pentru care în această lege este penalizată „recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice„- o atitudine pe care legionarii ar fi compromis-o în veci.

    6. Ideea că România trebuie să se alăture imperiilor în ascensiune, aparent cîştigătoare, aparent purtătoare a unor valori similare celor considerate benefice pentru noi. S-a dovedit deja cît a fost ea de perdantă- faţă de Germania lui Hitler sau URSS-ul lui Stalin. A incrimina azi acest tip de poziţie vasală ar însemna să nu ne mai gudurăm josnic pe lîngă imperiul american – noul nostru stăpîn vremelnic. Cine vrea să prelungim capitularea din 1944, asumînd în continuare fără crîcnire propaganda învingătorilor noştri (pînă la pragul de a nu-i deranja, reproşîndu-legenocidul comunist) şi agenda lor imperialistă, trebuie să o lase mai moale cu aplecarea nazistă sau fascistă a legionarilor, zdrobiţi de un Antonescu-aliat cu Hitler şi apoi de un PMR/PCR- aliat cu Stalin.

    7. Ideea muncii voluntare/patriotice, deşi grav compromisă de regimul comunist, nu poate nici ea fi incriminată- ca principial nocivă. Poate că e mai demn să munceşti un timp gratis decît să fii taxat sau inflat continuu. Pledoaria pentru disciplina excesivă ne poate irita, dar nu putem nega eficacitatea ei în gestiunea unor proiecte. Ca să nu mai vorbim de ideea cultivării muncii şicinstei- drept criterii de promovare în societate, pe care aş vrea să văd cine o va declara vinovată. Şi mai sînt multe „idei legionare”, cum ar fi denunţarea individualismului, mercantilismului, speculei- care sînt manifest adecvate actualităţii- deci ar fi greu de justificat onorabil interzicerea lor.

    8. În fine, „deasupra deasuprelor„, să incriminăm poziţia consecventă a legionarilor faţă de comunism, plătită atît de scump? Nici pe acest subiect nu putem spune că au avut dreptate ? Să dăm satisfacţie urmaşilor celor care i-au măcelărit pe legionari, pentru că au opus rezistenţă instalării comunismului? Pentru ce, pentru cine? Interesele pe care le putem presupune în spatele unei astfel de răsturnări a adevărului- ne dau fiori.

    Păpuşarii lumii de azi încearcă să ne dicteze trecutul ca să nu scăpăm către un alt viitor. Cei care recomandă supuşilor să adere la ideologia stăpînilor pot fi presupuşi agenţi ai acestora.

    Aş dori să ni se explice care sînt ideile legionare ce trebuie eradicate, încît să nu poată fi actualizate – pentru că sînt socialmente nocive (şi nu pentru că ar deveni arme contra sistemului care ne degradează patologic).

    Explicitarea concepţiilor, ideilor şi faptelor incriminabile- ca legionare- este strict necesară nu numai pentru predictibilitatea juridică ci şi pentru predictibilitate politică. Trebuie să ştim ce fel de concepţii, idei şi fapte doresc de la noi cei care au puterea să ne dicteze legile. Şi pentru a ne putea conforma precis şi pentru a ne putea opune precis.

    Ioan Roşca, 20 august 2015

    Apreciază

  19. Ionut said, on august 22, 2015 at 12:24 pm

    „Ce iertare vei avea cand esti crestin pe jumatate? Credeti-ma, imi voi da mai degraba viata decat sa trec cu vederea pe unul pe care il stiu ca are o astfel de boala…
    De este amestecat printre voi unul de alt neam, faceti-l cunoscut! nu ca sa-l omoram, cum sunt omorati tradatorii in armata, nici ca sa-l muncim si sa-l pedepsim, ci ca sa-l scapam de ratacire si necredinta, ca sa-l facem cu totul al nostru.”
    Deci, unde e antisemitismul?

    Apreciază

  20. Mălin said, on septembrie 5, 2015 at 3:34 pm

    Aveţi aici cometariul lui Răzvan, un exemplu tipic de intrigă evreiască la adresa Sfântului Cosma Etolianul:
    Aşa sunt manipualaţi creştinii pentru ca să înceapă a-i judeca pe sfinţi – prietenii lui Dumnezeu. Faptul că Sf. Cosma s-a luat de evrei este motivul real pentru care este astaăzi atacat prin intrigi şi manipulări mizere.
    Şi exemplul poate continua şi cu alţi mari duhovnici români contemporani.

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/30/profetia-sfantului-cosma-etolianul-se-implineste-acum-va-sosit-hiliarmenul-in-apele-grecesti/#comment-98270

    Apreciază

  21. Mălin said, on septembrie 16, 2015 at 8:28 pm

    Evrei născocitori şi născători de secte: Evreii sâmbetişti – 1022 de membri şi asta numai pe facebook
    https://www.facebook.com/groups/1409255925982738/members/

    Savantul Nicolae Paulescu despre ereziile de origine iudaică: .

    «Am arătat mai sus că Talmudul nu respiră decât ură contra Creștinis­mului, – ură care s-a cristalizat în faimoasa formulă: „tob șebegoim harog”, – adică: „pe cel mai bun dintre creștini, ucidel”. Acesta este adevăratul său scop: exterminarea bunilor creștini, pentru ca împreună cu dânșii să piară și creștinis­mul.

    Talmudul declară deci război,… un război fără milă, pe viață sau pe moarte.

    Dar pe de o parte ovreii, slăbiți și împrăștiați, nu puteau duce lupta pe față; pe de alta, creștinii îi detestau și nu se încredeau în ei, mai ales când era vorba de vreo discuție religioasă.

    În asemenea condiții, mai mult decât perplexe, o idee infernală ilumina devla lui Iuda. Trebuia să–i facă pe creștini să lupte, ei înșiși, în contra crești­nismului.

    Și într-adevăr, se văzură atunci apărând, una după alta, nenumărate erezii care se succedară neîn­cetat, din primele secole ale creștinismului și până astăzi.

    Prin sofisme, jidovii înșelară pe creștini și mai ales pe neofiți și îi trans­formară în ereziarci, care în urmă căutară să distrugă spiritul creștinesc[374].

    Astfel s-au format toate ereziile care, – de la Ebionism, până la Protes­tantism, – recunosc o origine jidovească.

    „Sar putea face istoria curentului ovreiesc în Biserica creștină, – istorie care ar merge de le Ebionismul primitiv, la Protestantism, – oprindu-se între alții la Unitari și la Arieni”[375].

    Dintre aceste erezii jidovești, cele mai importante sunt:

    1. Ebionismul[376] și Elkesaismul ivite la sfârși­tul primului secol și formate de „judaisanți încăpățâ­nați”, care voiau să țină sabatul și aveau repulsie să convertească pe gentili, – cu alte cuvinte, erau dușma­nii catolicității Bisericii.

    Aceste erezii renăscură, mai târziu, sub numele de Nazarenism sau doc­trina creștinilor circumcisi, de Anti–trinitarism, de Quarto–decimanisme etc… și se stinseră în cursul veacului al IV-lea[377].

    Ele reînviară, pe la sfârșitul secolului al XII-lea, în Italia de sus, consti­tuind Pasaginismul.

    2. O a doua categorie de erezii, cu care Biserica a avut mult de luptat este reprezentată de gnosa jido­vească și mai ales de Nicolaitism, – despre care Sfântul Evanghelist Ioan zice că face parte din „Sina­goga Satanei”[378] – și de alte sisteme asemenea, care și ele s-au edificat pe baze judaice[379].

    3. Din veacul al IV-lea până în al VII-lea, istoria ovreilor este legată de is­toria Arianismului, de izbânzile și de înfrângerile lui”[380]. Această erezie, care ataca Sfânta Treime, reuși aproape să despartă în două creștinismul și, aju­tată de mai mulți împărați, îi amenință chiar existența.

    Biserica nu a suferit niciodată, – de la început și până în epoca actuală sau francmasonică, – ca în timpul persecuțiilor ariene[381].

    Printre ereziile de origine jidovească, – dar mai puțin importante ca cea precedentă, – să cităm pe acelea ale Unitarilor (monofizism și monotelism), care durară, din veacul al V-lea, până în veacul al VIII-lea[382], și pe aceea a Ico­noclaștilor, care tulburară pacea Bisericii, de la începutul secolului al VIII-lea și până la jumătatea secolului al IX-lea[383].

    4. Manicheismul, sau gnosa persană, care fu un fel de amestec al Elkesaismului jidovesc cu doctrina lui Zoroastru[384], lua naștere încă din secolul al II-lea, în Persia și se întinse din ce în ce, de la răsărit înspre apus.

    În veacul al XII-lea, această erezie reapăru în Bulgaria, iar partizanii ei, Bogomili, se răspândiră în Europa și se stabiliră, mai cu seamă, în sudul Franței, unde formară Catari, – care, în secolul următor, se numiră Albigeni.

    Această sectă afirma că doctrina ovreilor era de preferat aceleia a creș­tinilor.

    În contra Albigenilor, care provocară dezordini foarte grave, Biserica, pentru ca să-i extirpe, fu obligată să predice o adevărată cruciadă[385].

    5. Când Manicheismul fu învins, cu Albigenii, doc­trinele jidovești găsiră adăpost la Cavalerii Templu­lui, – care mai înainte fuseseră servitori devo­tați ai credinței creștine.

    Din actele procesului, – publicate de Michelet în Documents inédits de l’histoire de France, – reiese că, în momentul supresiei ordinului, batjoco­rirea Crucii făcea parte din ceremoniile inițierii. Acești Cavaleri ai lui Crist scuipau de trei ori pe Crucifix, renegându–l[386].

    Sărutul rușinos completa aceste ceremonii de iniți­ere[387].

    Afacerea Templierilor se explică foarte bine, când ne dăm seama de modul de procedare al ovrei­lor. De altfel, acest mod de a lucra variază puțin.

    Jidovii corup o asociație puternică, ce le servește drept mașină de război, ca să atace cu vigoare organi­zația socială care îi incomodează.

    Îndată ce au pătruns acolo, ei procedează ca într-o societate financiară, în care sforțările tuturor nu au alt scop decât a servi cauza sau interesele lui Israel, – fără ca, de cele mai multe ori, indivizii să știe ce fac.

    Cavalerii Templului se găsiră în multe împrejurări în raport cu jidovii, pentru afa­ceri de bani, – căci, într-adevăr, prin Templieri se îndeplineau toate operațiile finan­ciare ale Cruciadelor”[388].

    Dar, marele vis al jidovilor, – adică o revoluție universală[389], organizată de către Ordinul Templie­rilor, – dispăru în flăcările rugului lui Jacques de Molay[390], superiorul lor.

    6. Ajungem în sfârșit la erezia lui Luther[391] și a tovarășilor lui.

    „În momentul Reformei… creștinii erau mai pu­țin credincioși… Averoismul (filo­sofie arabă) prepa­rase această decadență a credinței, – și se știe partea ce avură ovreii la răspândirea Averoismului, așa că lucrau astfel pentru ei.

    Cei mai mulți din averoiști erau increduli sau cel puțin atacau religia creștină.

    În ani, care anunțau Reforma, jidovul deveni edu­cator șii învăță pe savanți limba ebraică; el îi iniție în misterele cabalei, după ce le-a deschis porțile filosofiei arabe.

    El îi înzestră, contra catolicismului, cu redutabila exegeză pe care hahamii, în timp de veacuri, o cultiva­seră și o fortificaseră, – acea exegeză (sofistică) de care va ști să se servească protestantismul și, mai târziu, raționalismul”[392].

    „Rivalul lui Maimonide, rabi Solomon (fiul lui Isaac din Troyes, cunoscut sub numele de Rachi), precum și Tosafiștii (savanți talmudiști) făcură pe Nicolae din Lyra, care făcu pe Luther”, (Renan). Într-adevăr, franciscanul Nicolae din Lyra, de origine israelită, împrumută de la acești ovrei multe din argumentele sale contra Bisericii, – și aceste argu­mente fură transmise lui Luther”[393].

    Reforma și–a luat rădăcinile în izvoarele ebraice, – zice ovreiul Bernard Lazare.

    Spiritul jidovesc triumfa cu protestantismul.

    Reforma fu, prin anumite părți, o întoarcere la vechiul Ebionism din veacurile evanghelice.

    O mare parte din sectele protestante fură pe jumă­tate ovreiești, doctrine anti–trinitare fură, mai târziu, predicate de protestanți, – între alții de Michel Servet și de cei doi Socini din Siena”[394].

    În sfârșit, să mai cităm încă doi ovrei, care vor­besc și ei de erezia lui Luther.

    „Orice catolic, care devine protestant face un pas către judaism”, zice A. Weil[395].

    „Un protestant, – adaugă Heine, – este un catolic care părăsește idolatria trinitară, pentru a merge către monoteismul jidovesc”[396].»

    Cartea poate fi integral citită la

    sursa: Spitalul, de Nicolae Paulescu

    https://ro.wikisource.org/wiki/Spitalul,_Coranul,_Talmudul,_Kahalul_%C8%99i_Francmasoneria#Erezii_de_origine_jidoveasc.C4.83

    Apreciază

  22. Iones said, on octombrie 5, 2015 at 4:18 pm

    Da, interesant. Articolul de faţă este o realitate extrem de dură la care vom fi nevoiţi să asistăm tot mai mult în viitor.
    Vor fi eliminate pe rând tot ceea ce va fi considerat antisemit din cărţile şi textele pentru sfintele slujbe ale Bisericii, începând cu Sf Liturghia şi continuând cu celelalte cărţi de cult ale Bisericii. Nu vor scăpa nici vieţile sfinţilor. Deja s-a început cu Prohodul Domnului şi cu Acatsitul Sf. Ioan cel nou de la Suceava şi se va continua cu modificarea Sfintei Scripturi. Din păcate astea sunt rezultatele rasismului feroce semit evreiesc.

    Inclusiv părintele Arsenie Boca a fost luat la ţintă pe motiv că nu a scris „politically correct” despre evrei: http://antisemiti.blogspot.ro/2012/01/arsenie-boca-evanghelistul-anti.html

    Apreciază

  23. Iones said, on octombrie 25, 2015 at 5:55 pm

    S-au luat si de parintele Iustin Parvu:
    http://antisemiti.blogspot.ro/2012/02/iustin-parvu.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.