SACCSIV – blog ortodox

Ziarista OANA STANCIULESCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: A făcut domnul ALEXANDRU FLORIAN de la ELIE WIESEL mai multe pentru această țară decat MIRCEA VULCANESCU?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 17, 2015

stanciulescu

Foto: http://www.gandul.info/magazin/oana-stanciulescu-data-afara-de-la-antena-3-si-angajata-la-realitatea-contractul-inceteaza-incepand-de-azi-14428976

Am scris despre ea oleaca la:

Video (2008): Pe vremea cand la ANTENA 3 se mai zicea totusi cate ceva … Acum e doar o HAZNA

Iata ce putem citi la articolul Ce se ascunde în spatele legii antilegionare/ Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sale Regele Mihai, la interzicerea de către Institutul Elie Wiesel de pe blogul sau:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat deunăzi Legea nr. 217/2015, cunoscută ca Legea antilegionară.
Legea a fost controversată încă de la naștere, numai că puțini au băgat de seamă atunci. Acum însă, mai mulți istorici, jurnaliști și cercetători susțin că este o lege proastă și bizară.
Cum s-a născut această lege? Simplu, cu ajutorul Institutului Elie Wiesel, care, potrivit surselor mele, a trimis-o gata făcută, căutând doar parlamentari români care să și-o asume. Și a găsit.
La momentul respectiv, în urmă cu doi ani, am scris un text intitulat – “Domnule Crin Antonescu, îmi pemiteți să vorbesc cu Paul Goma?”, în care îi spuneam domnului Antonescu (unul dintre inițiatori), pe care n-am făcut un secret că îl respectam, că preocuparea sa ar trebui să se îndrepte, ca președinte al unui partid istoric, către soarta și recunoașterea foștilor deținuți politici, mulți dintre ei adevărați eroi.
De Holocaust are cine să se ocupe și o fac bine de atâția ani, de “Holocaustul” comunist nu se ocupă nimeni.
Legea însă a fost votată și, cum știți deja, și promulgată.
Dar care sunt, pe scurt problemele acestei legi:
1. În premieră, încă din titlu, este adăugat cuvântul legionar.
Titlu: “Interzicerea organizațiilor, simbolurilor și FAPTELOR cu caracter fascist, LEGIONAR, rasist sau xenofob”
2. La articolul 3 se introduce o sintagmă foarte periculoasă, și anume: o persoană este vinovată nu numai dacă a fost condamnată definitiv de o instanță , ci și prin ORICE hotărâre. Adică a cui ar putea să fie hotărârea dacă nu a unei instanțe? A unui institut, ONG, persoană?
“Prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română sau străină, SAU PRIN ORICE HOTĂRÂRE recunoscută în România”.
3. Se introduce un articol nou, care cataloghează mișcarea legionară ca fiind de sorginte fascistă. Problema este că nu istoricii spun acest lucru, ci un deputat PSD turnător la Securitate, pe numele lui Ciprian Nica. Acesta decide să spună într-o LEGE că legionarii sunt FASCIȘTI, deși istoricii de la Academia Română spun invers. Dar cine sunt Dan Berindei sau Radu Ciuceanu?
“Prin Mișcarea legionară se înțelege o organizație fascistă care a activat în perioada ‘27- ‘41 sub denumirile de Legiunea Arghanghelului Mihail, Garda de Fier și partidul Totul pentru Țară”.( articolul patru)
4. Un alt articol bizar este care se referă la idei și concepții promovate în PUBLIC.
“FAPTA persoanei de a promova, în public, IDEI, CONCEPȚII, sau doctrine fasciste , legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”. ( articolul cinci)
5. Alte două articole vor da multă bătaie de cap de acum încolo. Unul dintre ele interzice ridicarea sau MENȚINEREA în locuri publice a unor statui, plăci comemorative, ale legionarilor – simpatizanți, membri etc, iar cel de-al doilea interzice denumirea unor străzi sau fundații cu numele acestora.
Aici apar și mai multe întrebări – Petre Țuțea, nume de stradă sau nu? Mircea Vulcănescu, bust pe spațiul public sau nu? Ion Gavrilă Ogoranu, nume de fundație sau nu? Nichifor Crainic, plăcuță comemorativă sau nu?
Din păcate, știm deja răspunsul de la șeful Elie Wiesel.
6. Și poate cea mai importantă întrebare este aceasta – cine a decis că Țuțea, Vulcănescu, Ogoranu, Gheorghe Brătianu, Gafencu sunt VINOVAȚI? Nu cumva Tribunalul POPORULUI, același care l-a condamnat și pe Iuliu Maniu și pe toată elita României?
Cu regret am citit faptul că domnul Florian, șeful institutului Elie Wiesel, a și deschis șampania când a văzut că a scăpat de toți eroii României, că le va scoate plăcuțele de pe clădiri, numele din cărțile de istorie, poate și cărțile din librării. Și iată ce a grăit:
“Nichifor Crainic are placă pusă de Academia Română cu aprobarea Primăriei pe strada Vasile Conta, Nichifor Crainic care a făcut parte din guvernarea Antonescu; mai este un bust al lui Mircea Vulcănescu în sectorul 2, fost subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe și condamnat pentru crime de război în baza Legii 312/1945 cu modificările ulterioare. Menționez că legile în baza cărora au fost condamnați sunt și azi în vigoare, iar deciziile definitive sunt și astăzi valabile. Toți cei care le pun în discuție minimalizează o legislație care a fost recunoscută de către trupele Aliate — SUA, URSS, Marea Britanie —perfect legală și astăzi”.
Așadar, judecătorii Republicii Populare România au dat sentințe corecte, drepte, când au umplut temnițele comuniste cu prim miniștri, miniștri, preoți, scriitori, jurnaliști, toți anticomuniști, domnule Florian?
Bine că măcar știm.
Aș vrea să dau doar un umil exemplu, pe care l-am găsit într-un articol al Ioanei Diaconescu despre Deţinutul K 9320: Mircea Vulcănescu.
“La fila 9 a dosarului citim o notă a corpului de filaj cu două afirmaţii contradictorii: una este: ,Mircea Vulcănescu funcţionar de carieră nu a făcut politică” şi alta: ,Mircea Vulcănescu făcea parte din Guvernul Antonescu, care la 22 iunie a declarat război Rusiei sovietice şi este socotit criminal de război”.
Dar cine a fost Mircea Vulcănescu?
Din iunie 1935, a deținut funcția de director general al Vămilor pînă în septembrie ’37, cînd a fost demis după ce a descoperit contrabanda cu băuturi și țigări făcută de Eduard Mirto, fost ministru al Comunicațiilor. Totuși, a fost numit director al Datoriei Publice în Ministerul de Finanțe. A mai fost în 1940 – 1941, director la Casei Autonome de Finanțare și Amortizare și președinte al Casei Autonome a Fondului Apărării naționale, și subsecretar de stat la Finanțe, pînă la 23 august 1944.
În această perioadă, a fost asistent onorific la catedra de Sociologie a profesorului Dimitrie Gusti.
Mircea Vulcănescu a reușit, între 1941 și 1944, să obțină pentru Banca Națională a României 8 vagoane de aur (confiscate de URSS) și înzestrarea Armatei a 4-a cu echipament militar german nou etc. ( M. Vulcănescu, “Ultimul Cuvânt”, Humanitas, 1992, pp.15-16 și de la p.68).

Regele Carol al II-lea și ulterior Regele Mihai I i-au conferit distincții și mari ordine naționale, în semn de recunoaștere pentru serviciile aduse statului român.
La 9 octombrie 1946 a fost condamnat la opt ani temniță grea.
Închis la Aiud, alături de majoritatea elitei românești, Mircea Vulcănescu a ținut o serie de conferințe considerate subversive de torționari, pentru că le menținea oamenilor moralul. A fost izolat, dezbrăcat în pielea goală și lăsat într-un frig cumplit, neavînd paturi sau scaune pe care să șadă. Epuizat, unul dintre deținuți a căzut din picioare iar Vulcănescu s-ar fi așezat pe ciment ca o saltea, sub el, salvîndu-i viața.
A murit pe 28 octombrie 1952, bolnav de plămîni, din cauza tratamentului inuman la care a fost supus.
Avea 48 de ani și a lăsat un îndemn: “Să nu ne răzbunați!”.

Cam pe acesta vrea domnul Florian de la Elie Wiesel să-l interzică în România. Poate a făcut domnul Florian mai multe pentru această țară? Sau poate domnul Florian este el însuși o instanță – de unde și sintagma adăugată în noua lege.
Ce să ne facem atunci cu Martin Heidegger sau Gunter Grass, cunoscuți pentru angajamentul sau simpatiile lor fasciste? Sau să înțeleg că ne interesează doar eroii acestei țări, pe care vrem să-i ascundem ca în anii 50?

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO – Episcopul Ambrozie: “TOT CEEA CE A SPUS SFANTUL PAISIE AGHIORITUL SE IMPLINESTE ASTAZI”. Impotriva legii anti legionare, a UE, a moscheei, a eugeniei si multe altele

SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinților închisorilor, ci SA IESIM LA LUPTA prin mărturisire. Loc pentru fricoși în Rai nu există”

Parintele EFTIMIE MITRA: Legionarii au fost si raman sfinti in fata lui Dumnezeu. Pentru noi raman modele de viata

Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin. Invitati: părintele Mihai-Andrei Aldea, istoricul Mircea Stănescu, Claudiu Târziu, prin telefon istoricul Cristian Troncotă

LUCIA HOSSU LONGIN despre LEGEA ANTI LEGIONARA: E ridicol. Ne ocultează istoria. Voi face plângere penală împotriva autorilor legii

Istoricul DANIEL FOCSA despre LEGEA ANTI-LEGIONARA

Rog raspanditi: SCRISOARE CATRE ZIARISTII CURAJOSI. “Azi ii salta pe legionari, maine pe nationalisti, poimaine pe voi”

 

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • geo said, on august 17, 2015 at 2:24 pm

      Pe cine sa mobilizeze si pentru ce sau pentru cine??? Pe tarani, someri, saraci, oamenii bolnavi si fara speranta? Ca cei bogati vor gasi portite de a se sustrage…Pe cine sa apere: politicieni, politisti, mina in mina cu infractorii? Pe beizadelele imbogatitilor peste noapte? Pe cei care nu reusesc sa gaseasca oamenii cazutiin munti sau lacuri? Averile imbogatitilor prin furtisaguri? Mastodontii abandonati?

      Apreciat de 1 persoană

      • NEAMUL SI CREDINTA, PATRIA SI PAMANTUL STRAMOSESC... said, on august 17, 2015 at 5:39 pm

        piliticenii tradatori autohtonii cozile de topor….daca ar fi numai acestia….dar nu. ei reprezinta doar o mica parte, de 2%, cel mult, din beneficiarii dezastrului national. PRINCIPALII PROFITORI, BENEFICIARI DUPA URMA DEZASTRULUI SANT STRAINII, OCCIDENTALII !!! STRAINII STAPINESC TARA, RESURSELE, PADURILE, PAMANTUL, ECONOMIA….EI SANT ACEIA CARE FAC LEGILE EXCLUSIV PENTRU INTERESUL LOR, SI PENTRU ELIMINAREA NOASTRA CA NATIUNE DIN ISTORIE !
        asa ca pentru ce sa mai luptam, cand obiectivul nostru strident, este tocmai lupta impotriva strainilor, pentru a fi goniti din tara, nu impotriva unui dusman inchipuit.

        Apreciat de 1 persoană

  1. geo said, on august 17, 2015 at 2:20 pm

    Mergind mai depaerte cu intrebarea: au facut politicienii, nu oamenii politici, ca, din pacate Romania actuala nu mai are asa ceva, de ci au facut politicienii mai mult nu decit Mircea Vulcanescu ci mai mult decit inaintasii lor pentru aceasta Tara, pe care au nenorocit-o?

    Va povesteam zilele trecute de cazul Profesorului Braileanu – sotia si copiii au fost nevoiti sa se exileze la periferia societatii – http://www.romlit.ro/peripsema …la fel si doamna Oana Orlea – http://www.europalibera.org/content/article/25471909.html, Dumnezeu sa o ierte si sa o aiba in paza!, sau doamna Lacramioara Stoenescu – http://www.orizonturiculturale.ro/ro_intalniri_Lacramioara-Stoenescu-interviu.html

    Sau scriitorii arestati – http://www.romlit.ro/scriitori_arestai_1944-1964 ori oamenii politici, militarii sau profesorii – http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cdandara/probatoriu2/4_10_cultura_savanti_scriitori_ziaristi_artisti.pdf

    Apreciază

  2. Radu said, on august 17, 2015 at 3:07 pm

    O mare ziarista intr-adevar cum rar mai gasim.
    Sa spui adevarul necesita curaj si demnitate.

    Dar uite ca din nefericire apar represalii ca se simt vinovati si se simt cu musca pe caciula respectivii.

    Dumnezeu sa o apere de toti dusmanii si sa ii dea tarie si curaj sa marturiseasca intotdeauna pe Dumnezeu si adevarul.

    31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei;
    32. Şi veţi cunoaşte ADEVARUL, iar ADEVARUL vă va face liberi.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=8

    Apreciat de 1 persoană

  3. anonim said, on august 17, 2015 at 3:24 pm

    A inceput reintroducerea realismului socialist dar in varianta liberala de catre un profesor ratat care se crede istoric (Crin) si un diliu(A Florian) care dupa ce i-a aranjat dosarul lui ta-su cu DIA si SRI (serviciul poetilor specializat in curatari si aranjari de biografii) ca sa distraga atentia de la tarla de talhari liberali si macovisti.

    Apreciază

  4. Claudiu said, on august 17, 2015 at 3:48 pm

    Multa lume habar nu are de aceasta lege ce s a dat acum, impotriva legionarilor…ieri dupa Sfanta Liturghie, parintele a rostit o predica despre aceasta lege..sincer oamenii se uitau nedumeriti, adica nu prea aveau habar despre ce vorbeste..nu are rost sa ne ascundem dupa perdea 80% din poporul roman „doarme”!

    Apreciat de 2 persoane

  5. petru said, on august 17, 2015 at 4:43 pm

    Moartea muceniceasca prin cucificare al lui Nita Cornel la Pitesti-studentul cu chip de copil

    http://www.fericiticeiprigoniti.net/nita-cornel/145-moartea-muceniceasca-a-studentului-nita-cornel

    Era pe la sfârşitul lunii februarie 1950, când într-o zi a fost introdus în cameră un tânăr student cu faţă de copil. Să fi avut vârsta de 19-20 de ani1. Numele lui: Niţă Cornel.

    A fost direct introdus în „focurile reeducării”, adică în torturi cumplite alături de noi ceilalţi.

    Toată noaptea am petrecut-o în torturi groaznice aplicate de însuşi Țurcanu sau echipa sa de peste treizeci de torţionari, toţi cu creierele „spălate” şi transformaţi în roboţi docili, fără voinţă şi iniţiativă decât acea impusă de Țurcanu.

    Pardoseala era stropită cu sânge, hainele celor torturaţi – la fel.

    A trecut ora deschiderii, s-a servit terciul şi am fost obligaţi să stăm cu mâinile în buzunar, cu privirea fixă la bec, fără să facem nici cea mai mică mişcare în dreapta sau înstânga.

    Țurcanu a ieşit din cameră, dar peste un minut sau două a reintrat ca o furtună:

    -Măi, fiţi atenţi. Avem control. Când strig drepţi, toată lumea se va ridica în picioare.

    După câteva minute, primul gardian deschide uşa, zicându-i lui Țurcanu:

    – Au intrat pe secţie! N-a terminat bine de zis că uşa s-a deschis larg şi în cameră au intrat doi indivizi îmbrăcaţi civil şi doi îmbrăcaţi militar, ambii având grade superioare.

    Pe individul civil din frunte, ce se vedea că e şeful „delegaţiei”, l-am recunoscut imediat după figură (căci făcea parte din biroul politic al comitetului central al partidului comunist şi pozele acestora erau atârnate peste tot).

    Era Iosif Kişinevschi, de naţionalitate evreu.

    Al doilea civil era Alexandru Dumitrescu, al treilea, îmbrăcat militar, era generalul Nikolschi, iar al doilea îmbrăcat în uniformă era şeful securităţii din Piteşti.

    – Ei, cum e ? a pus întrebarea batjocoritor Iosif Kişinevschi.

    În clipa aceea studentul cel tânăr adus în cameră abia cu o zi înainte ţâşni din locul său de lângă prici şi zise lui Iosif Kişinevschi:

    Sunt deţinutul Niţă Cornel. Cum să fie? nu vedeţi şi dumneavoastră? Şi arată cu mâna spre ceilalţi. Suntem torturaţi.

    Abia atunci am îndrăznit să privesc la figurile celor torturaţi. Erau pur şi simplu desfiguraţi. Feţele tumefiate, ochii umflaţi şi negri de lovituri. Unora le mai curgea încă sânge din gură. Era un tablou înspăimântător. Şi eu am fost torturat. Probabil arătam la fel cu ceilalţi.

    – Ce, te plângi că sunteti bătuţi? Asta nu-i nimic. Aţi fost aduşi aici ca să fiţi omorâti! Să ziceţi „merci” de regimul „uman” pe care vi-l aplicăm!

    Zicând aceasta, au făcut cu toţii stânga-mprejur şi au ieşit grăbiţi din cameră pentru a evita orice replică a celor torturaţi.

    Am rămas cu toţii înmărmuriţi de răspunsul primit şi „figurile” făcute de aceşti inspectori. Spaima celor torturaţi a atins cota maximă.

    Nu mai aveam cui să ne plângem. Simţeam că suntem pierduţi.

    Țurcanu a închis liniştit uşa camerei după inspectori, apoi privind crunt la Niţă Cornel, începu cu înjurăturile cele mai abjecte şi josnice din repertoriul său.

    -Să te dezbraci imediat!

    Astfel bietul Niţă s-a dezbrăcat în pielea goală. A fost legat cu mâinile la spate de doi din roboţii lui Turcanu. Între mâini fu introdus un par gros ca să reziste şi cei doi l-au ridicat la înălţimea priciului de la etaj până a rămas aşa spânzurat în cea mai dureroasă poziţie.

    A luat apoi Turcanu o bâtă mai groasă (cam cât mâna mea) şi începu să-l lovească pe Niţă.

    Apoi adresându-ni-se nouă celorlalţi, care priveam îngroziţi, ne-a zis:

    – Iată ce o să păţească acel care va mai îndrăzni să iasă la raport.

    Bestia de Țurcanu îl lovea cu parul peste faţă cu o ferocitate crescândă.

    La fiecare lovitură peste obraz capul îi era zvârlit îndreapta sau în stânga având impresia că gâtul secat de carne se va rupe şi va zbura cât colo, rostogolindu-se.

    Am auzit cum la o lovitură mai puternică oasele faciale i-au fost zdrobite. Am sesizat un sunet stins şi surd ca sfărâmarea unei coji de nucă subţire. La altă lovitură i-au sărit mai mulţi dinţi din gură.

    Ochii i-au sângerat holbaţi gata să iasă din orbite, cu groază şi spaimă tipărită în ei.

    Începu să vomite cu chiaguri de sânge şi o picătură de sânge i se prelingea din ureche. Nu-mi pot da seama cât a durat supliciul acestui martir căci fiecare clipă părea o veşnicie.

    La un moment dat a scăpat capul în jos, dând semnal de moarte.

    Chiar şi astfel cu capul bălăgănind fără viaţă l-a mai lovit de câteva ori până când unul din cei ce-l ţineau spânzurat, îi zise lui Turcanu:

    – A murit.

    -Dă-l în p… mă-sii ! Ce-i dacă a murit? Cu un legionar mai puţin.

    Trupul fără viaţă şi faţa aceea gingaşă de copil zdrobită înspăimântător. Sânge cu carne amestecat zăceau acum în mijlocul camerei. Dar pofta de tortură a lui Țurcanu încă nu se potolise ci privea ca o fiară în dreapta şi stânga gata să sfâşie şi pe alţii.

    Aduceţi o pătură!

    Pe loc au adus o pătură în care au înfăşurat cadavrul şi astfel l-au scos afară pe coridor de unde l-au luat gardienii să-l ducă mai departe.

    (Gheorghe Măruță – Mărturii din iadul temnițelor comuniste, ediție îngrijită de Gheorghe Andreica)

    Apreciază

  6. Prahovean said, on august 17, 2015 at 9:26 pm

    Pare că este real http://multumesc.mobi/2015/08/09/parintele-irineu-curtescu-are-nevoie-de-ajutorul-nostru/ În acest caz, cred că ar merita o postare.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mustafa said, on august 17, 2015 at 9:46 pm

    http://adevarul.ro/international/in-lume/occidentul-s-a-nascut-grecia-amurit-grecia-mai-precis-insula-kos-1_55d1ac44f5eaafab2c969d87/index.html

    „E vremea raselor ce mor…“

    Pe de altă parte, spenglerian vorbind, e clarvremea rasei albe s-a dus şi atât în Europa Occcidentală, cât şi în America, aceasta va fi înlocuită treptat de actualul val uriaş de imigranţi din Africa şi Asia (nu mai discut acum teoria migraţiei, întotdeauna, din motive temeinice, de la Est la Vest şi de la Sud la Nord, aici Tolstoi s-a înşelat). Întrebarea îngrijorătoare este alta: vor putea aceşti imigranţi să se integreze şi să preia şi valorile pe baza cărora s-a construit acea societate occidentală la care acum jinduiesc (într-un mod similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Imperiul Roman cucerit de „barbari“ sau cu cel chinez cotropit de mongoli)? Situaţia actuală arată mai degrabă că nu (fără să mai vorbim că foarte mulţi aduc astfel în interiorul Occidentului valorile foarte puternice şi complet non-occidentale ale Islamului). Se mai pune şi întrebarea ce se va întâmpla cu America Latină, unde Cioran considera că va exista adevărata supravieţuire a Occidentului (şi tind să-i dau dreptate).

    Apreciază

  8. Mustafa said, on august 17, 2015 at 10:11 pm

    Angajat al serviciilor secrete Austriece a declarat sub protectia anonimatului ca Statele Unite finanteaza imigratia a milioane de Africani. Transportul ar costa intre 7000 si 14000 de euro per persoana.
    De unde ar avea atat de multi africani atatia bani?

    „Tractor demand exorbitant sums to bring refugees to Europe illegally. The conditions are often very poor, still does a transport currently 7000-14000 Euro, by region and tractors organization differently. „From police circles, which have daily to do with asylum seekers (alone in Erstaufnahmelager Traiskirchen are more than 100 officers in daily use) are Tug costs and states long been known. Even the suspicion that the United States in terms of geostrategic strategy fingers have with the game is voiced repeatedly. A few experts are willing to let reliable information leaked, no one wants his full name to the public.

    Cica niste organizatii din SUA ii platesc

    „There are insights that organizations from the US have created a co-financing scheme and carry substantial amounts of tractor costs. Not every refugee from North Africa has 11,000 euros in cash. Nobody asks where the money comes? ”

    http://www.wvwnews.net/content/index.php?/news_story/austrian_intelligence_says_us_organizations_are_funding_immigration_into_europe.html

    Apreciază

    • geo said, on august 18, 2015 at 10:53 am

      Probabil ca nerabdatori de cum decurge islamizarea si metisarea populatiei Europei, ptiu, ce nume au ales pentru acest frumos continent!, papusarii au regizat si derulat tulburarile din Africa de Nord grabind astfel populatia astfel eliberata, sa plece peste mare, cu orice riscuri, pentru definitivarea planului…

      Apreciază

  9. cca70 said, on august 17, 2015 at 10:15 pm

    @ saccsiv

    poate nu ar strica sa popularizezi si locurile de pelerinaj la monumente dedicate Legionarilor Martiri

    La manastirea Sf Nicolae din Predeal este un asemenea monument , in marmra neagra sunt trecute( gravate) numele martirilor
    Printre numele lor se afla si Nicoleta Nicolescu…

    vedeti aici imagini de la Predeal:

    https://buceginatura2000.wordpress.com/2014/01/06/manastirea-sf-nicolae-din-predeal-traditie-istorie-legionari-picturi-cruci-vechi-si-noi/

    cei care aveti drum pe acolo, opriti-va o clipa si aprindeti o lumanare la monument din marmura neagra

    Apreciază

  10. Miko said, on august 17, 2015 at 10:17 pm

    fara legatura cu subiectul, iata ce mai pun la cale activistii gay. e-mail-ul de mai jos a fost trimis mai multor oameni de roxana marin, profesoara de la Cosbuc, o cunoscuta activista lgbt

    salutare tuturor,
    aici un proiect in care sunt implicata – invitam 10 profesori sa ni se alature pe final de vacanta.
    avem deja 7-8 colegi profesori in echipa proiectului, dar mai vrem:)
    in ultimul weekend inainte de inceperea scolii vrem sa-i adunam pe toti la brasov, pentru a trece impreuna printr-un curriculum antibullying lgbt (4 module, 8 lectii), la care se lucreaza din plin as im typing this.
    in octombrie-decembrie profesorii participanti vor pilota cateva din cele 8 lectii, si vor tine legatura cu echipa accept prin mine – pentru diferite date si impresii pe care le vom prezenta apoi ministerului educatiei, pentru a-i determina sa faca diferite chestii. (evident, propaganda homosexuala:))
    anul viitor incercam sa conectam reteaua de profesori cu alte retele de profesori angajati in combaterea bullyingului lgbt in europa.
    cam asta e the game plan, pe scurt.
    mai multe detalii la linkul de mai jos – unde e si un formular de inscriere.
    please circulate freely pe la colegi/cunoscuti profesori, afini cu interesele proiectului nostru.
    deadline pentru inscrieri: 16 august.
    multumesc, muack,
    roxana
    Formare pentru profesori de liceu: E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România! | ACCEPT

    Apreciază

  11. cca70 said, on august 17, 2015 at 10:23 pm

    Pace Martirilor
    Vesnica lor pomenire:

    LISTA LEGIONARILOR ASASINAȚI ÎN NOAPTEA DE 21-22 SEPTEMBRIE 1939

    Din Calendarul „Cuvântul” 1941

    Noaptea de 21 spre 22 Septembrie 1939 sfințește cu sângele ei cea mai mare jertfă eroică din istoria Românilor. 252 legionari, pentru credința lor în opera Căpitanului și în destinul mântuitor al generației de astăzi, au fost asasinați săvârșindu-se astfel o crimă împotriva întregului neam românesc. Legionarii cei mai destoinici, din toate unghiurile țării, din sate și orașe, au adus cu slava morții lor întemeierea României Legionare. Spiritul lor trebuie să trăiască în făptuirile noastre. Sângele lor și durerea să o simțim necontenit. Numai astfel le vom da mărirea care li se cuvine. Căci ei sunt: Prezenți, Prezenți, Prezenți, în viața de astăzi și de-a pururi a României Legionare.

    Penitenciarul Râmnicu Sărat

    Cantacuzino Alexandru, avocat, București;
    Totu Nicolae, avocat, București;
    Clime Gheorghe, inginer;
    Tell C. Alexandru, avocat, București;
    Furdui Gheorghe, profesor, București;
    Bănică Dobre, ad-tor ziar, București;
    Polihroniade Mihail, avocat, București;
    Craja Paul, medic, București;
    Simulescu Sima, profesor, București;
    Apostolescu Gheorghe, comerciant, București;
    Istrate Gheorghe, abs. acad. com., București;
    Banea Ioan, medic, Cluj;
    Serafim Aurel, inginer, București.

    La Spitalul Militar Brașov

    Cotigă Traian, avocat, București, Penit. Sp. R. Sărat;
    Ionică Eugen, inginer, București, Penit. Sp. R. Sărat;
    Șiancu Emil, ofițer rez. Cluj, Penit. Sp. R. Sărat;
    Proca Gheorghe, monteur Domnița Maria (Bacău), cu domiciliul obligator la M. Ciuc;

    Pihu Grigore, funcționar București, Dom. obl. Vaslui;
    Sușman Iuliu, funcționar, București, Dom. obl. Vaslui;
    Herghelegiu Ion, avocat, Bacău, Dom. obl. M. Ciuc.

    În Lagărul de la Vaslui

    Spânu Iordache, student, București;
    Clime Traian, student, București;
    Gârcineanu Victor, avocat, București;
    Teodor Tudose, avocat, Iași;
    Polisperhon Supila, student, București;
    Boboc Constantin, student, București;
    Goga Mircea, student, București;
    Popescu Spiru, student, Frăsan-Durostor;
    Comănescu Nicolae, student, Ploiești;
    Calapăr Mihsi, abs. teol., Negrești-Neamț;
    Belgea Ioan, bibliot., București;
    Popescu Vasile, f. profesie, București;
    Antoniu Ioan, avocat, București;
    Stahu Teodor, avocat, Fălticeni-Baia;
    Cârdu Valeriu, ziarist, Oravița Caraș;
    Moțoc Mircea, student, București;
    Răcman Gogu, student, Hodivoaia-Vlașca;
    Teohari Mircea, student, București;
    Bujgoli Spiru, lic. lit., Frăsani-Durostor;
    Moraru Alexandru, student, Dej-Someș;
    Rioșeanu Petre, dir. Nitrogen București;
    Constantiniu Dorin, contr. S. T. B., București;
    Dobre Radu, rnanip. S. T. B., București;
    Danielescu Josim, student, Ploiești;
    Nicolicescu Gheorghe, elev, ing., București;
    Borzea Virgil, student, Brașov;
    Caratașu Chiriac, student; București;
    Busuioc Ioan, student, București;
    Maricari Nicolae, locot. ref., București;
    Tucan Boris, viticultor, Hârtop-Tighina.

    București

    Dumitrescu Dumitru, avocat, Ploiești;
    Popescu Cezar, student medicină, originar Ploiești;
    Popescu Traian, student Drept, originar Ploiești;
    Moldoveanu Ion, student Politehnică, originar Ploiești;
    Ionescu R. Ion, student Drept, originar Ploiești;
    Vasiliu Ion, desenator, originar Ploiești;
    Ovidiu Isaia, fotograf, București M. Brătianu 34;
    Stănciulescu Marin, lăcatuș, București, Bd. Brătianu 24;
    Paraschivescu Gheorghe, student Politehnică, București Bd. Brătianu 24;

    Dragomirescu Victor, abs. Politehnică, din închisoarea Văcărești.

    În Lagărul de la Miercurea Ciucului

    Stegărescu Constantin, contabil, București Ilfov;
    Borzea Titus, student, Brașov;
    Rădulescu Virgil, gazetar, București;
    Enescu Ioan, student, București;
    Micu Augustin Liviu, inginer, Timișoara;
    Macoveschi Ioan, desenator, București;
    Pavlescu Alexandru, avocat, București;
    Biriș Ovidiu, avocat, București;
    Susai Vasile, lic. Drept, București;
    Felecan Vasile, ajust. mecanic, București;
    Prodea Nicolae, lăcătuș, București;
    Grama Iosif, student, București;
    Miter Ioan, student, Caransebeș;
    Popescu B. Anton, funcționar, Băile Herculane;
    Noaghiea Gh. Virgil, student, Caransebeș;
    Tiponuț Gheorghe, elev liceu, Oradea;
    Nuțiu Aurel, student, București;
    Teodorescu Gheorghe, sculptor, Ploiești;
    Todan Coriolan, student, Fibiș-T. Torontal;
    Ducaru Dumitru, subing., Râșnov-Brașov;
    Ungureanu Corneliu, lic. litere, Craiova;
    Corbeanu Vasile, student, Bragadiru-Ilfov;
    Coman Constantin, student, Bragadiru-Ilfov;
    Popa Tiberiu, stud., Bragadiru-Ilfov;
    Popescu Marin, stud., Cumpăna-Constanța;
    Vilmuș Adam, bucătar, Iași;
    Dorca Afilon, abs. Teolog., Velișoara-Severin;
    Cioflec Marius, student, Timișoara;
    Benec Constantin, funcționar CFR, Ohaba-Mătnic Severin;
    Gheorghe Constantin, student, Stupini-Brașov;
    Strugaru Nicolae, avocat, Iași;
    Constantinescu Dimitrie, abs. med., Iași;
    Dobrin Liviu, abs., med., Arpașul de Jos-Făgăraș;
    Zus Radu, student, Cernăuți;
    Buhai Vasile, student, București;
    Iordache N. Nicoară, asistent univ., București;
    Raicu Const., licențiat, Iași;
    Stamate Eugen, student, Iași;
    Zanche Petre, funcționar, Iași;
    Gârcineanu Florin, lt. ref., București;
    Vasiliu Gheorghe, lt. ref., Iași;
    Filipov Vasile, comerciant, București.

    În restul țării

    Jud. Durostor: Nicolae Nastu, Costică Manganița și Dionisie Memu.

    Jud. Timiș Torontal: Udrea Teodor, Dragomir Gheorghe și Cocora Alexandru.

    Jud. Caliacra; Petre Caranica, Chițu M. Popescu și Dumitru Covache.

    Jud. Gorj: Constantin Șerban, Căpitanul Gh. Munteanu și preotul Motomancea Grigore.

    Jud. Constanța: preotul Chivu Ion, Chiriazi Constantin, preotul Mocanu Staicu și preotul Secăreanu Ion.

    Jud. Putna: Vasile State, Nicolae Voinea și Petre Marin.

    Jud. Vâlcea: preot Aurel Nicolaescu, Dumitru Diaconescu și Nicolae Vasilescu de pe teritoriul urban.

    Jud. Lăpușna: Diaconescu Vasile, Florescu Sergiu și Palamarciuc Ioan.

    Jud. Bacău: Condopol Mircea, Mandache Alexandru și Antonovici Constantin.

    Jud. Mehedinți: Gheorghiu Victor, Matici Marin și Geacu Petre.

    Jud. Argeș: Ioan Pielmuși, Olteanu Vasile și Traian Amzăr.

    Jud. Cluj: Cuibus Petre și Erimia Nicolae.

    Jud. Prahova: Alexandru Cojocaru și Filip Dumitru.

    Jud. Dolj: Nicolae Horculescu, Ilie Poenaru și Ioan I. Ștefanache.

    Jud. Bihor: Cosma Lazăr și Jude Dumitru.

    Jud. Roman: Creangă Vasile.

    Jud. Vaslui: Gheorghe N. Volocaru.

    Jud. Brăila: Bobota Teodor și Ioan Udrea.

    Jud. Cahul: Borzac Lazăr, Băleanu Ioan și Cerbu Iancu (asasinați ulterior).

    Jud. Neamț: Nicolae Malinici, Vasili Avădanei și Vasile Puiu.

    Jud. Olt: Găman Florea, Dumitru Mânzu și Gheorghe Preda.

    Jud. Fălciu: Ioan Codreanu, Nicolae Emil șl Croitoru Vasile.

    Jud. Teleorman: Abagiu Dumitru și Aristotel Cristea.

    Jud. Ialomița: Manolescu Grigore, Constantin Constantinescu și Traian Badea.

    Jud. Dâmbovița: Nițescu Petre, Lungu Ioan și Gălmeanu Ioan.

    Jud. Dorohoi: Gheorghe Surugiu, Gheorghe Barbu și Ioan Honceru.

    Jud. Turda: Cucerzan Constantin, Nichita Augustin și Tonceanu Gheorghe.

    Jud. Bălți: Condratiuc Alexe, Ursache Victor și Ioan Gherman.

    Jud. Brașov: Faur Ioan, Bordeianu I. Lehaciu, Papacioc Radu și Nicolici Nicolae.

    Jud. Mureș: Rusu Iacob, Paletaș Francisc și Pădurean Nicolae.

    Jud. Hotin: Vasile Dobuleac, Teodor Dubovinschi și Iacob Soroceanu.

    Jud. Cernăuți: Pisarciuc Silvestru, Regwald Francisc și Molotiuc Ioan.

    Jud. Severin: Ghinda Gheorghe, Galescu Pavel și Damaschin Sârbu.

    Jud. Sălaj: avocatul Burcaș Augustin.

    Jud. Ciuc: Duma Iosif, Caranica Ioan și Mircea A. Ilie.

    Jud. Tighina: Heidenrech Wladimir, Căldare Constantin și Coragancev Ioan.

    Jud. Năsăud: Tonea Simion, Cornel Girigan și Tolan Alexandru.

    Jud. Cetatea Albă: Ioan Vlădău, Paucă Dumitru și Damian Curoglu.

    Jud. Tecuci: Căsăneanu Gheorghe, Spirache Teodorescu și Baciu Vasile.

    Jud. Muscel: Nerasan (av. Câmpulung) și Ioan Stancu.

    Jud. Covurlui: Costăchel Popa, Asasinat ulterior; Tudor Croitoru și Gheorghe Potolea.

    Jud. Soroca: Levițchi Ștefan, Șciucă Boris și Criclivai Azare.

    Jud. Arad: av. Maduta Ioan, Bulboacă Ioan și Julan Ilie.

    Jud. Maramureș: Butnaru Ioan, Chirculiță Dumitru și Belidcan Mircea.

    Jud. Iași; Elena Bagdad, Nicolae Dănilă și pr. Leonid Miron.

    Jud. Hunedoara: Popa Petre, Cornea Gheorghe și Sârbu Nicolae.

    Jud. Orhei: Zalupcescu Grigore, Mocanu Andrei și Răileanu Naum.

    Jud. Romanați: Niculescu Gheorghe și Oprovici Horia. (Teritoriul urban).

    Jud. Suceava: Reuț Ioan Neculae.

    Jud. Buzău; Voinea M. Constantin.

    Jud. Trei Scaune: Ing. Lascăr Gheorghe, Vrânceanu Gheorghe (asasinat ulterior).

    Jud. Botoșani: Vasile Iftimuță, Mihai Grigoriu și Gheorghe Mancoș.

    Jud. Satu-Mare: Bozinteanu Victor și Spiridon Jitaru.

    Jud. Câmpulung (Bucovina): Irimiciue Valerian, Țăranu Traian și Cozan Luchian.

    Jud. Târnava Mică: Bârza Gheorghe, Prus Ioan și Codrea Nicolae.

    Apreciat de 2 persoane

  12. Mustafa said, on august 17, 2015 at 10:34 pm

    Nemtoaica convertita la Ortodoxie Margarita Siedler lupta in Armata Noii Rusii pentru apararea Ortodocsilor din Donbass!

    http://www.gloria.tv/media/L2izhGsRq9B

    Apreciază

  13. Mustafa said, on august 17, 2015 at 11:57 pm

    Evreul pasnic Jesse Brenn in Huffington Post:

    Pentru a avea dreptate rasiala trebuie „sa ranim albii”

    http://www.huffingtonpost.com/jesse-benn/towards-a-concept-of-whit_b_7985986.html

    Apreciază

  14. Radu Humor said, on august 18, 2015 at 12:00 am

    Nu se spune nimic despre faptul că evreii s-au numărat, naiba ştie cum ? şi au ajuns la concluzia că în „holocaustul” românesc au fost omorâţi fix 400.000 de evrei şi vor despăgubiri de 50.000 dolari pe cap ! Adică de vreo 20 de miliarde de care să beneficieze nişte infractori de teapa lui Wiesel !
    Sau, cum zice o vorbă bătrânească, „să bagi seu în carne grasă!”. Pentru ei, o afacere ca oricare alta, pe care o fac mituind pe cei care sunt în fruntea Statului Român, pentru noi, o mare nedreptate, dar şi o povară îngrozitoare pusă pe umerii noştri !
    De ce ar trebui să plătesc eu bani grei pentru că bunicul meu a fost legionar ( dau un exemplu) şi nişte nenorociţi ca acest Florian, sau Tismăneanu, Patapievici, Roman, Oişteanu, Cornea Feldman şi toţi ceilalţi să nu plăteasă nimic pentru crimele făcute de babacii, rudele lor ?!
    Ba, mai mult, să şi primească nişte bani de la noi !
    Păi, treabă-i asta ?

    Apreciază

  15. valentin said, on august 18, 2015 at 12:13 am

    cu asemenea mafioți , corupți, jigodii ordinare și excroci internaționali cum sunt cei care conduc românia și alți masoni din conduceri mondiale nu ai ce să discuți pentru că ei sunt în stare să te mintă și despre ceea ce nu există, nu se pune problema să spună ei adevărul

    Apreciază

    • valentin said, on august 18, 2015 at 12:16 am

      consider că în aceste emisiuni se vede clar că e dat startul la spălarea creierelor românilor, se scrie o altă istorie pocită de oamenii diavolului care ar fi în stare să îi răstignească pe sfinți și după moarte

      Apreciază

      • valentin said, on august 18, 2015 at 12:17 am

        părintele Iustin ce ne-a zis despre aceste vremuri și despre atitudinea creștinilor în față acestor evenimente, legi nedrepte ș.a. ?

        Apreciază

  16. geo said, on august 18, 2015 at 8:34 am

    Cu un Institut dăruit cu peste 1,5 milioane de lei, în 2015, de către statul român, și cu un salariu lunar alocat, la aceeași instituție, de 6800 de lei, adică peste ceea ce primeau pe ”ștat”, până în această vară, în România, președintele, premierul ori preşedinţii celor două Camere parlamentare, Florian este capul unui grup de tovarăși care a orchestrat această lege bolșevică. Grupul cuprinde 3 parlamentari despre care vorbesc singure numele lor: Antonescu, Gerea și Scutaru. Simpla enumerare a numelor face inutilă caracterizarea personajelor. Alexandru Florian, bugetarul de lux, a venit cu dogma iar aleșii cu ștampila Parlamentului. A rezultat o lege hidoasă prin care bolșevicii, mare parte evrei, care au invadat România în 1945 și au terorizat-o vreme de 50 de ani cu execuții pe lângă care evenimentele de la Iași pălesc (fenomenul Pitești, Canalul, gulagul din lagărele de la Aiud, Sighet, etc) sunt reabilitați și faptele lor legitimate. Asta după ce de la cel mai înalt nivel al statului român, regimul bolșevic al Anei Pauker (Hannah Rabinsohn) a fost condamnat drept criminal de președintele Traian Băsescu. O condamnare oficială, din păcate fără a fi urmată de legi care să pedepsească torționarii acelor vremuri, dar condamnare care arăta clar cu ce s-au ocupat amicii dlui Radu Florian, tatăl vânătorului de legionari. Urmarea este aceea că toate sentințele pronunțate de tribunalele înființate cu pistolul de evreii bolșevici sunt considerate valide prin monstruoasa lege clocită de gruparea Florian, iar victimele sunt executate a doua oară, de data aceasta definitiv. Eliminarea fizică însemnă dispariție doar pe jumătate. Grav este când opera este ștearsă și astfel individul dispare complet din memoria colectivă. Asasinarea memoriei este, dincolo de barbaria cenzurii ideilor, sigurul rezultat vizibil și singurul scop urmărit și nedeclarat al acestei legi odioase.

    http://www.academiacatavencu.info/opinii/un-gestapo-evreiesc-38615

    Apreciază

  17. geo said, on august 18, 2015 at 8:36 am

    Crin Antonescu scria în anul 1991, în revista de orientare legionară „Puncte cardinale” din Sibiu, un articol în apărarea părintelui Calciu Dumitreasa, care fusese acuzat pentru simpatiile sale legionare! Acelaşi Crin Antonescu este iniţiatorul Legii antilegionare (217/2015), prin care vrea să-i bage în puşcărie pe cei care ar face exact ce făcea el în 1991!

    Înainte de a vă prezenta articolul lui Crin Antonescu, reamintesc faptul că, în aceeaşi revistă, îşi publica articolele de propagandă legionară şi… Mihail Neamţu, despre care am scris în cotidianul.ro! Iată ce scria Mihail Neamţu: „Să ne mai întrebăm atunci de ce aceşti numeroşi «intelectuali», mulţi dintre ei gazetari, istorici sau analişti politici […], nu pot înţelege Legiunea şi pe Căpitanul ei? Nu pot înţelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mişcare spirituală, o şcoală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povaţa lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» şi rămâne afară «cel ce are îndoieli»” (Mihail Neamţu – „Este tânăra generaţie… o generaţie pierdută?” în revista „Puncte cardinale”, anul IV, noiembrie 1994, nr. 11/47, p. 14).

    http://www.cotidianul.ro/crin-antonescu-facea-propaganda-legionara-in-1991-in-revista-puncte-cardinale-266360/

    Apreciază

  18. geo said, on august 18, 2015 at 8:38 am

    Oamenii noştri politici şi intelectualii noştri vorbesc continuu despre Europa şi despre Occident, ca şi cum ar fi evident că prima este conţinută în întregime în cel de-al doilea. Occidentul, într-o atare accepţiune, ar indica astfel un ansamblu format din ţările Europei, mai ales ale Europei occidentale, şi Statele Unite ale Americii cu apendicele canadian. Cu alte cuvinte, Occidentul coincide cu NATO.

    Dar, dacă examinăm originea termenului „Occident”, nu în sens geografic, evident, ci în sens politic, descoperim ceva foarte diferit de această accepţiune „NATO-istă”: la începutul sec. al XIX-lea, în SUA s-a născut această expesie nu pentru a îngloba Europa într-un context atlantic mai vast, ci, dimpotrivă, pentru ca tânărul stat american să se distanţeze în raport cu ţările vechiului continent.

    http://www.estica.eu/article/europa-si-occidentul-doua-concepte-antagoniste/

    Apreciază

  19. geo said, on august 18, 2015 at 8:40 am

    Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

    Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!

    Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

    Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

    http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/

    Apreciază

  20. geo said, on august 18, 2015 at 8:41 am

    „Pentru Legionari” a aparut in limba engleza, editie ilustrata de lux

    http://www.blackhousepublishing.com/kerry-bolton/for-my-legionaries

    Apreciază

  21. geo said, on august 18, 2015 at 8:42 am

    „Sunt greşeli impardonabile în aşa-zisa lege antilegionară. Cea mai izbitoare este lipsa condamnării comunismului. Se instituie o interpretare şi se omite ideologia care a produs cele mai multe crime. Mai mult, legea instituie delictul de opinie şi îl încadrează la fapte penale, ceea ce este extrem de grav”, a declarat Radu Preda în cadrul unei dezbateri despre Nae Ionescu, găzduită ieri de Muzeul Ţăranului Român.

    Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului a anunţat că va adresa în numele IICMER o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în legătură cu greşelile din legea antilegionară. „În primul rând rolul Parlamentului nu este de a scrie şi de a interpreta istoria, ci eventual de-a o face. Ar putea să facă unirea cu R.Moldova, dar nu vor. Această lege ne complică viaţa pentru că este o lege pro-comunistă care condamnă extremismul de dreapta, dar nu şi extrema stângă. Legionarismul este condamnat, dar comunismul este scăpat”, a explicat el. Radu Preda a criticat faptul că Legea 217 din 2015 care aduce completări Ordonanţei de Urgenţă nr. 31/ 2002 privind interzicerea negării Holocaustului în spaţiul public, cultului persoanelor condamnate definitiv pentru genocid, crime împotriva umanităţii sau crime de război, precum şi promovarea în spaţiul public a simbolurilor fasciste, xenofobe, rasiste, anti-semite, ignoră total crimele comise de regimul comunist şi de reprezentanţii acestuia în contextul în care „România n-a avut o lege a lustraţiei pentru că s-a opus Consiliul Europei, lichelele nu s-au retras, iar criminalii se încăpăţânează să nu li se spună pe nume”.

    http://epochtimes.ro/news/radu-preda-presedinte-executiv-iiccmer-legea-antilegionara-este-de-fapt-o-lege-pro-comunista–236898

    Apreciază

  22. geo said, on august 18, 2015 at 8:44 am

    O mare parte din industria de armament românească a fost sistematic distrusă după 1989 în favoarea importurilor din Israel. O altă parte a fost acaparată de oamenii de afaceri evrei. Vom aminti pentru început un fapt bine cunoscut, acela că cei mai mari traficanți de armament din lume sunt evreii, respectiv cetățenii israelieni. Recentul caz Șimon Naor din România o demonstrează cu prisosință. După anul 1989, importurile românești de tehnică militară prin evrei nu au mers doar pe relația cu Israelul. Și alte mari afaceri, precum afacerea Dracula-Bell Helicopters – IAR Ghimbav Brașov (care era să ne coste aproape trei miliarde de dolari americani), deși veneau din S.U.A., au fost intermediate de politicieni și afaceriști evrei, precum se va vedea.
    În privința acaparării României ca piață de trafic și de desfacere a industriei militare israeliene, o activitate excepțională a avut-o serviciul secret extern al Israelului, Mossad-ul. În urmă cu mai mulți ani, remarcabilul analist (specialist în servicii secrete) George Dora, semnala în periodicul la care semna acum vreo 7 ani, că prăbușirea avioanelor militare românești, respectiv a MIG-urile ce cădeau ca muștele, are legătură cu activitatea de sabotaj organizată de Mossad pentru a determina ca în întreaga aviație militară românească să fie implementat sistemul de ghidaj electronic ȘOCAT, aparținând firmei israeliene Elbit System Ltd.
    În afară de faptul că, într-adevăr, sistemul ȘOCAT este în prezent introdus în toată tehnica militară aeropurtată românească (cu majora contribuție a fostului ministru al apărării românești, evreul mason Victor Babiuc), dacă vizităm situl de internet al Elbit Israel (www.elbit.com) vom observa că 80% din afacerile acestei firme au în obiectiv România. Pe plan intern, majoritatea acestor afaceri au avut caracter infracțional și s-au lăsat chiar cu condamnări pentru unii responsabili români (afacerea PUMA/I.A.R. Ghimbav – elicoptere militare, afacerea AEROSTAR Bacău – avioane militare), dar ele nu au fost stopate, ci se desfășoară și în prezent în favoarea Israelului.

    http://romaniabreakingnews.ro/spionaj-actiunile-mossad-in-romania/

    Apreciază

  23. geo said, on august 18, 2015 at 8:45 am

    Liceul „Dragoş Vodă” din Sighet a fost martorul unor scene ciudate săptămâna trecută când elevii s-au trezit ca le este demontă o placă omagială a unui înaintaş de-al lor după ce tocmai fusese instalată, în prezenţa unei audienţe selecte a oraşului şi a liceului de elită.

    Foşti deţinuţi politici, supravieţuitori ai regimului de exterminare comunist, un sobor de preoţi şi foşti elevi ai liceului, împreună cu conducerea acestuia, au comemorat memoria luptătorului anticomunist Aurel Vişovan, fost profesor al liceului, si coordonator al grupului de elevi de la „Dragoş Vodă” participanți la rezistența anticomunistă și întemnițați la Sighet, Cluj, Târgșor, Canal, Gherla, şi alte închisori.

    Placa a fost amplasată pe coridor la etajul I al liceului, în apropierea fostului laborator de chimie unde aveau loc întrunirile secrete ale primului grup al „frăţiorilor de cruce”, vizitaţi inclusiv de celebrul partizan din munţi Ion Gavrilă Ogoranu, informează Asociația Urmașilor Luptătorilor Anticomuniști. După numărul de elevi arestați în prigoana comunistă, liceul “Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației ocupa locul II pe țară după liceul “Radu Negru” din Făgăraș.

    Din păcate, miercuri 25 iunie, placa a fost demontată în urma presiunilor exercitate de Institutul evreilor „Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil „în oraşul lui Elie Wiesel”, transmite sursa citată. „Decizia a provocat o profundă mâhnire în opinia publică anticomunistă din Maramureş”, a afirmat preot profesor Marius Vişovan, fiul fostului deţinut politic încarcerat de comunişti timp de 17 ani.

    http://www.activenews.ro/prima-pagina/Institutul-Elie-Wiesel-a-eliminat-la-Sighet-placa-comemorativa-a-unui-fost-detinut-politic-anticomunist.-FOTO-50445#.VcTTeY_aRDc.facebook

    Apreciază

  24. geo said, on august 18, 2015 at 8:47 am

    http://www.twitlonger.com/show/n_1sn61dn

    Apreciază

  25. geo said, on august 18, 2015 at 8:50 am

    „Ceea ce n-a ajuns însa – si înca – la cunostinta tuturor este ca în Arhipeleagul românesc a existat o insula a ororii absolute, cum alta n-a mai fost în întreaga geografie penitenciara comunista: închisoarea de la Pitesti.” – Virgil Ierunca, Fenomenul Pitesti. Alexandr Soljenitîn – laureat al Premiului Nobel pentru Literatura în 1970 – considera ca experimentul de la Pitesti este „cea mai teribila barbarie a lumii contemporane”. Istoricul François Furet, membru al Academiei Franceze, considera Fenomenul Pitesti ca „una dintre cele mai cumplite experiente de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra”.

    În anii 1949-1951, distrugerea elitelor societatii era pe cale de a se înfaptui: intelectualii, diplomatii, preotii, militarii, magistratii, politistii, oamenii politici ai vechiului „regim burghezo-mosieresc” erau în închisori, taranii cei mai gospodari erau deportati în coloniile de munca fortata. Tuturor împreuna si fiecaruia în parte li se aplica eticheta de „dusman al poporului”. Mai ramasesera tinerii, o forta sociala imprevizibila si care trebuia sa fie anihilata. Pentru ei a fost inventat experimentul de la Pitesti, denumit de Securitate „reeducare”. Metodele cele mai barbare de tortura psihica au fost aplicate asupra tinerilor detinuti „recalcitranti”, cu scopul de a-i face sa se umileasca reciproc, sa se maltrateze (fizic si psihic) reciproc. Victimele sunt transformate în calai, detinutii sunt torturati chiar de prietenii lor, de colegii lor de suferinta. Scopul: „reeducarea” prin distrugerea fizica si psihica, transformarea tinerilor în atei, în delatori ai prietenilor lor.

    Exemple de torturi psihice: a). În noaptea Pastelui, detinutii care refuzau sa-si faca „autodemascarea” totala (sa spuna tot ce se presupunea ca n-au declarat în timpul anchetelor la Securitate) sunt împartasiti cu materii fecale; b). Cei banuiti ca înca ascund informatii despre participanti la actiuni anticomuniste, sunt bagati de tortionari cu capul în tinete cu urina; c). Detinutii sunt fortati sa scuipe în gura pe seful lor de lupta anticomunista, pentru a-l face sa se razbune, „demascându-i”; d). În ziua de Craciun, un detinut este fortat sa se aseze pe tineta pentru a simboliza nasterea lui Isus; ceilalti detinuti politici sunt fortati sa stea în genunchi si sa i se închine.

    „Imaginatia deliranta a lui Turcanu (N.R.: seful tortionarilor) se dezlantuia mai ales atunci când avea de-a face cu studenti care credeau în Dumnezeu si se straduiau sa nu se renege. Astfel, unii erau „botezati” în fiecare dimineata: scufundati cu capul în hârdaul cu urina si materii fecale, în timp ce ceilalti în jur psalmodiau formula botezului. Acesta dura pâna ce continutul facea bulbuci. Când detinutul recalcitrant era pe punctul de a se îneca, era scos, i se dadea un scurt ragaz sa respire, apoi era scufundat din nou. Unul dintre acesti „botezati” caruia i se aplicase sistematic tortura, ajunsese la un automatism care l-a tinut vreo doua luni de zile: mergea în fiecare dimineata si-si baga singur capul în hârdau, spre hazul reeducatorilor.” – Virgil Ierunca, Fenomenul Pitesti.

    În final, majoritatea celor „reeducati” ajungeau sa recunoasca faptul ca merita orice înjosire si ca nu se pot reabilita decât partial, devenind ei însisi tortionarii noilor veniti. La cea mai mica ezitare, erau din nou supusi torturilor.

    Aceasta operatie diabolica de depersonalizare si de asasinat moral s-a desfasurat cu începere din decembrie 1949 în penitenciarul Pitesti, continuând apoi, cu o putere mai scazuta, în penitenciarele Gherla si Târgu Ocna. Experimentul de la Pitesti este considerat un unicat în panoplia mijloacelor de distrugere în masa a personalitatii umane.

    Fragment din „RAPORT NEOFICIAL PENTRU CONDAMNAREA REGIMULUI POLITIC COMUNIST DIN ROMÂNIA (1945-1989) CA NELEGITIM SI CRIMINAL”, raport propus Presedintelui României Traian Basescu de Sorin Iliesiu în 19 octombrie 2005.

    Raportul a fost necesar pentru a condamna criminalitatea comunismului în mod incontestabil si în deplina cunostinta de cauza, întrucât la fel s-a procedat si în cazul condamnarii Holocaustului, un numar deosebit de mare de oameni fiind exterminati în ambele cazuri de genocid.

    Raportul a fost propus la solicitarea Presedintelui României Traian Basescu de a condamna regimul comunist din România în baza unui raport elaborat de o comisie o comisie validata stiintific. Raportul este rezumatul unui material obiectiv, riguros stiintific, elaborat de o echipa de istorici supervizata de personalitati recunoscute, incontestabile, specialisti în istoria comunismului mondial si românesc.

    Acest Raport a fost anexat Apelului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim si criminal adresat Presedintelui României Traian Basescu, apel initiat de Sorin Iliesiu, lansat de Grupul pentru Dialog Social la 10 Martie 2006, semnat de peste 600 de personalitati si de 40 de organizatii nonguvernamentale reprezentând peste un milion de membrii. Ca urmare a apelului, Presedintele României a înfiintat Comisia prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste din România (formata din 19 membri si 20 de experti) – prezidata de prof. Vladimir Tismaneanu – care a elaborat un Raport Final (Ed.Humanitas, Bucuresti, 2007, 880 pagini). În baza acestuia, la 18 Decembrie 2006, în fata Camerelor reunite ale Parlamentului României, Presedintele Traian Basescu a condamnat regimul comunist din România ca nelegitim si criminal.

    RAPORT neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist din România (1945-1989) ca nelegitim si criminal
    Raport propus Presedintelui României Traian Basescu de Sorin Iliesiu în 19 octombrie 2005 (text publicat în 4 oct.2005, completat în 19 oct. 2005, ameliorat în ianuarie-aprilie 2006).

    Textul reprezinta în cea mai mare parte un rezumat concis al materialului documentar-stiintific elaborat în ultimii 12 ani de Centrul International de Studii asupra Comunismului din cadrul Fundatiei Academia Civica. Consiliul stiintific este format din: Thomas Blanton (National Security Archives, George Washington University, Washington D.C.), Vladimir Bukovski (Cambridge), Stéphane Courtois (Centre National de Recherches Scientifiques, Paris), Dennis Deletant (London University), Helmut Müller-Enbergs (Oficiul Federal pentru Studierea Arhivelor STASI, Berlin), Serban Papacostea (academician, Bucuresti), Alexandru Zub (academician, Institutul „A.D.Xenopol” Iasi). O parte din materialul documentar este cuprins în Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet, initiat de Ana Blandiana si Romulus Rusan în 1993. Argumentele recunoasterii caracterului obiectiv si riguros stiintific al acestui material documentar de condamnare a crimelor comunismului, reprezentat în forma specifica de Memorialul de la Sighet, sunt urmatoarele: În 1995 Memorialul a fost luat sub egida Consiliului Europei. În 1997 Parlamentul Romaniei l-a declarat ansamblu de interes national. În 1998 Consiliul Europei îl considera printre primele trei locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Franta. La seminarul international de la Weimar din 2004 a fost recunoscut ca cel mai obiectiv stiintific dintre toate memorialele existente în fostele tari comuniste.

    Introducere
    Referiri facute de Presedintele S.U.A si Presedintele României fata de Pactul Hitler-Stalin (1939) si Conferinta de la Yalta (1945)

    În 1945 la Yalta, cu trei luni înainte de sfârsitul celui de-al doilea razboi mondial, marile puteri Uniunea Sovietica, Statele Unite si Marea Britanie – reprezentate de Stalin, Roosevelt si Churchill – au stabilit, printre acordurile oficiale, un acord neoficial referitor la stabilirea viitoarelor sfere de influenta. Dupa 60 de ani, presedintele Statelor Unite a afirmat ceea ce sute de milioane de oameni din tarile ocupate de Uniunea Sovietica au asteptat timp de 60 de ani. George W. Bush (Riga, 7 Mai 2005): „Acordul de la Yalta a continuat traditia nedreapta a celui de la München si a pactului Ribbentrop-Molotov. Înca o data, când au negociat marile puteri, libertatea natiunilor mici a fost oarecum neglijabila. Totusi, aceasta încercare de a sacrifica libertatea de dragul stabilitatii a lasat un întreg continent divizat si instabil. Captivitatea a milioane de oameni din Europa Centrala si de Est va ramâne în memorie ca una dintre cele mai mari nedreptati ale istoriei”. „Nu vom mai repeta greselile altor generatii, dând satisfactie tiraniei sau scuzând-o, sacrificând libertatea pentru a urmari zadarnic stabilitatea. Ne-am învatat lectia. Nu putem neglija libertatea nimanui. Pe termen lung, propria noastra securitate si adevarata stabilitate depind de libertatea altora.”

    În spiritul celor afirmate de presedintele american referitor la Pactul dintre Hitler si Stalin, Presedintia României a publicat o luna mai târziu (în iunie 2005) urmatorul Comunicat de presa – un remarcabil exemplu de demnitate nationala: „La împlinirea a 65 de ani de la ultimatumul sovietic adresat autoritatilor române, Presedintele României, Traian Basescu, condamna ferm Pactul Ribbentrop-Molotov care a condus la anexarea Basarabiei si a nordului Bucovinei de catre URSS. Presedintele Traian Basescu considera ca România nu poate ignora suferintele îndurate de fratii nostri de peste Prut ca urmare a unor fapte istorice grave. Presedintele României se înclina, cu respect, în fata oamenilor care au trebuit sa învete sa traiasca zilnic cu suferinta, de la cea a separarii de familie, la cea a dezradacinarii de limba si de neam”.

    Citat din marturia lui Corneliu Coposu (1914-1995), liderul anticomunismului si al crestin-democratiei din România postcomunista.

    „Poporul român a fost singurul dintre popoarele ocupate de sovietici, din sud-estul Europei, care n-a capitulat dupa ocupatia sovietica si care a protestat retragându-se în munti, formând echipe de rezistenta. Poporul român n-a dezarmat dupa ce toate statele din jurul nostru s-au resemnat în a accepta comunismul care le-a fost impus de armata de ocupatie sovietica, si enumar: Bulgaria, Iugoslavia, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Germania de rasarit. Doar partidul nostru (P.N.T.) a dat 272.000 de oameni arestati dintre care trei sferturi au murit în închisoare. Asta a fost adevarata rezistenta româneasca. Victimele acestei rezistente au fost pe de o parte intelectualitatea româna, ofiterimea româna, tot ceea ce a avut ca suprastructura neamul românesc, în frunte cu toti sefii de partide, toti fostii ministri, fostii sefi de scoala, fostii oameni de înalta gândire filozofica, oameni care s-au realizat în toate domeniile. N-a scapat nici unul de aceasta persecutie comunista. Au fost sacrificati sute de mii de oameni care au murit în cele 50 de locuri de detentie, în cele câteva zeci de lagare, în lagarele de munca, la canalul Dunare – Marea Neagra, în toate institutiile represive care au vânat tot ceea ce reprezenta o luciditate, o gândire, o dorinta de independenta în poporul român. Regimul comunist a concentrat, cu evident scop de exterminare, pe cei socotiti ca reprezinta vârfurile rezistentei anticomuniste. Puscaria nici nu avea rostul sa conserve detinutii, ci dimpotriva, sa suplineasca ezitarile puterii politice de a-i lichida prin glont. De aceea au fost atât de putini supravietuitori. Sigur ca scopul a fost realizat în proportie de 90%. În orice caz, am verificat pe viu proverbul românesc sa nu-i dea Dumnezeu omului atât cât poate sa suporte. Omul suporta extraordinar de mult, peste limita pe care si-ar îngadui-o sa si-o imagineze.” (Nota: fragmente extrase din interviul acordat Luciei Hossu-Longin de Corneliu Coposu).

    Repere istorice din perioada 1917-1944, semnificative pentru nelegitimitatea regimului comunist în România

    decembrie 1917: la Iasi, bolsevicii încerca sa rastoarne guvernul român si sa-i izgoneasca pe viitorii fauritori ai României Mari: regele Ferdinand Întregitorul si legendara regina Maria (cea mai celebra regina a epocii sale, nepoata a reginei Victoria a Angliei si a tarului Alexandru al II-lea al Rusiei; ultimul tar, Nicolae al II-lea, varul reginei Maria, a fost ucis de bolsevici în 1918).
    martie 1918: la Chisinau, Parlamentul Basarabiei (provincie româneasca ce se declarase independenta de puterea bolsevica) voteaza Unirea Basarabiei cu România.
    noiembrie 1918: la Cernauti, Consiliul National din Bucovina (fosta provincie a defunctului imperiu austro-ungar), a votat Unirea Bucovinei cu România.
    1 Decembrie 1918 (ziua nationala a României postcomuniste): la Alba Iulia, Adunarea Nationala din Transilvania, a votat unirea Transilvaniei si Banatului (foste provincii ale defunctului imperiu austro-ungar) cu România. Astfel, unirea românilor într-un singur stat a fost realizata înainte de Conferinta de pace de la Paris, fiind recunoscuta de aceasta (suprafata României întregite fiind 295.042 km2). În perioada interbelica, România va deveni un stat puternic si prosper.
    august 1919: armata româna ocupa Budapesta si elibereaza Ungaria de regimul sovietic instaurat în martie 1919 de Bela Kun (la initiativa si cu sprijinul lui Lenin). Bela Kun actionase pentru a sovietiza Transilvania.
    1921: la initiativa Uniunii Sovietice, este înfiintat Partidul Comunist din România (P.C.d.R.), care va fi dirijat exclusiv de Moscova. Comparativ cu celelalte partide comuniste din Europa interbelica, P.C.d.R. va avea cei mai putini membri.
    1924: conform indicatiilor Moscovei, P.C.d.R. urma sa declanseze o revolutie bolsevica care avea ca scop final desfiintarea Regatului României si înglobarea teritoriului românesc în Uniunea Sovietica. P.C.d.R. este interzis datorita activitatii lui antinationale si antistatale.
    1939: este semnat Pactul Ribentropp-Molotov, dintre Hitler si Stalin; pactul stipuleaza „interesul” sovietic fata de statele baltice, estul Poloniei si Basarabia (provincie a României).
    iunie 1940: prin ultimatumul Guvernului sovietic care a amenintat cu invazia armata imediata, România este fortata sa cedeze nu numai Basarabia, dar si nordul Bucovinei si tinutul Hertei cu toate ca ultimele doua nu au apartinut niciodata Rusiei. Populatia româneasca va fi supusa la actiuni de represiune, teroare si masacre, elita antisovietica fiind exterminata.
    iunie 1941: guvernul condus de maresalul Ion Antonescu declara razboi Uniunii Sovietice si elibereaza teritoriile pierdute cu un an în urma. Ulterior, armata româna va lupta timp de 3 ani alaturi de armata germana împotriva Uniunii Sovietice.
    august 1944: din ordinul M.S. Regelui Mihai, maresalul Antonescu este arestat. România declara razboi Germaniei alaturându-se coalitiei antinaziste, aducându-si întregul ei potential militar si economic pâna la sfârsitul razboiului. Armata româna începe eliberarea propriei tari ocupate de trupele germane (eliberarea este finalizata la 25 octombrie 1944).
    octombrie 1944: La Moscova, Stalin si Churchill convin neoficial asupra viitoarelor sfere de influenta (referitor la România, Stalin a impus o preponderenta de 90%). În acest timp armata româna elibereaza nordul României (Transilvania de nord-est fusese cedata în 1940 Ungariei horthyste prin Dictatul de la Viena). Mentionam ca pe masura ce armata româna si-a eliberat propria tara de ocupatia nazista, sovieticii au ocupat România declarându-se „eliberatori” si instalându-si propriul guvern la Bucuresti sub forma Comisiei de Control al Armistitiului.
    Nota: majoritatea datelor de mai sus au fost preluate din situl oficial al Presedintiei României, respectiv din sectiunea referitoare la istoria României, redactata de istoricul Ion Calafeteanu.

    http://www.experimentulpitesti.org/public/experimentul-pitesti/

    Apreciază

    • geo said, on august 18, 2015 at 9:06 am

      „F“, pe numele ei Filomela Bacaci, avea dosar la Securitate si figura racolata de ofiterul Emilia Balici. Tatal ei, Alexandru Bacaci, era judecator la Tribunalul Sibiu, iar mama, economista la intreprinderea de bere.

      Dupa ’89, tatal ei a intrat in FSN si coordona Comisia de ancheta civila impotriva teroristilor din Sibiu. Drumul i s-a intersectat cu cel al procurorului militar Anton Socaciu. Acesta i-a reprosat ca fata lui „e securista“.

      Alexandru Bacaci, azi profesor universitar la Sibiu, ne-a declarat ca fata lui a vazut dosarul si ca a recunoscut in note scrisul colegei ei de banca, Nadine. Nadine era nimeni alta decåt fata ofiterului de Securitate Emilia Balici.

      Bacaci sustine ca are acasa dovada de la Procuratura Militara din ’91, care a facut ancheta in urma plångerii formulate de fiica sa. Balici ar fi recunoscut ca e vinovata de fals, uz de fals si delapidare. Dar a ajuns, dupa ’90, adjunct SRI!

      Istoricul Marius Oprea a declarat, ieri, la Realitatea TV, ca a vazut fise de racolare facute de Emilia Balici cu copii de 9 ani si 11 ani. Mai sustine i storicul ca, la finele anului 1989, in Sibiu existau 170 de cazuri de elevi „colaboratori“

      http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-07-18/vampirii-inocentei.html#ixzz3j8zRDU5M

      http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/2006_487.html

      http://www.gandul.info/stiri/falsa-turnatoare-eleva-quot-neli-quot-261858

      Apreciază

  26. geo said, on august 18, 2015 at 8:52 am

    Bomba cu explozie întârziată a lui Crin

    Cum Crin nu se putea retrage din politică fără să lase un fâs urât mirositor în urma lui – unul din cele mai pestilenţiale, vorba lui Marin Preda -, ne-a căptuşit cu o lege ce tocmai a fost promulgată de Iohannis cu o nonşalanţă demnă de o cauză mai bună. Legea este în totală contradicţie cu Constituţia României, care prevede atât libertatea de conştiinţă, cât şi dreptul la exprimarea opiniei pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. În Art. 29 (1) al Constituţiei se spune, literal, că libertatea gândirii şi a opiniilor nu poate fi îngrădită sub nicio formă şi nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale. Or, tocmai acest lucru îl face această lege aberantă, cretină şi umilitoare pentru poporul român. Căci nu e vorba de a opina că porcul nu e râmă, doar porc, ci de a apăra valorile spirituale în care ne-am născut şi am crescut. Legea a fost ouată şi clocită la iniţiativa şi cu concursul fostului P.N.L., condus de un personaj care, tocmai prin această „capodoperă” a sa, se dovedeşte acum a fi, ca formaţie şi cultură, un biet dăscălaş de istorie care s-a pregătit pe băncile facultăţii doar atât cât să-şi treacă examenele, dovedind lipsa oricărui orizont cultural şi spiritual. Cum adică să-i interzici unui cetăţean, prin lege, „a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, sau să-i interzici, pe aceeaşi cale, „negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război”, sub ameninţarea unor ani grei de puşcărie!… Oare acestea toate nu intră şi ele la dreptul cetăţeanului de a-şi exprima liber opiniile, în public sau în cadru privat? N-avem decât să-l facem, tot în public sau în privat, de tot rahatul pe un asemenea opinent, dacă nu suntem de acord, dar să-l băgăm în puşcărie pentru o părere? Constituţia e doar o vorbă goală atunci, şi putem să o folosim ca hârtie igienică.

    Mişcarea Legionară, nu a fost fascistă

    Dar să zicem că toate astea sunt O.K. şi, dacă am călcat pe bec prin comiterea vreunuia din păcatele de mai sus, n-avem decât, ca persoană publică sau privată, să suportăm consecinţele. Ce ne facem însă cu istoria, căci multe din marile noastre personalităţi s-au învrednicit, la vremea lor, să calce ele însele pe bec, fără să aibă spiritul vizionar de a dibui că peste zeci, chiar o sută şi mai bine de ani, va veni legea în cauză ca să le terfelească memoria. Pentru cei care ştim un pic de istorie, în România nu au existat partide şi regimuri fasciste, asta şi conform verdictului ferm al Academiei Române înseşi, care a stabilit irevocabil că singura formaţie susceptibilă de a fi catalogată astfel de către unii, Garda de Fier, sau Mişcarea Legionară, nu a fost una fascistă. Anticomunistă da, şi tocmai ăsta e şpilul. Poate şi cu o tentă antievreiască, nu spun antisemită, căci şi arabii fiind semitici la rândul lor, am da cu bâta în baltă. E cazul, de asemenea, al lui Eminescu, pentru a cărui eliminare de pe rafturile bibliotecilor şi din stima generală s-au făcut mari eforturi, culminând cu „scheletizarea” patapieviciană, deşi nu s-a invocat neapărat, în acest caz, publicistica lui politică.

    http://www.art-emis.ro/jurnalistica/3057-legea-umilintei-nationale.html

    Apreciază

    • geo said, on august 18, 2015 at 8:56 am

      Despre Crin Antonescu se mai vorbește doar sporadic, în schimb face valuri mari o lege inițiată de el și care a intrat recent în vigoare, e vorba de sancționarea cu închisoare a celor care se fac vinovați de cultul persoanelor sau organizațiilor vinovate de crime de război, de genocid șamd. În fapt, însă, Antonescu e blamabil, în opinia noastră, nu pentru conținutul controversatei legi, cît pentru intenția politicianistă de a-și deschide drum, cu ajutorul ei, spre cancelariile de la Tel Aviv ori Washington, unde, se pare că nu era tocmai agreat, din motive neștiute.

      Ca să înțelegem ce a avut în cap fostul lider al PNL cînd a pritocit, hodoronc-tronc, o lege precum cea privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii e suficient să privim cu atenție momentul nașterii acesteia.

      În debutul lunii septembrie 2013, Crin Antonescu, președinte al Senatului și co-președinte al USL, are o întîlnire oficială la București cu ministrul de externe al Israelului, Zeev Elkin, survenită pe fundalul teribilei crize din Siria, care amenința să degenereze.

      După întrevedere, Antonescu face o declarație șoc: ”Am asigurat că, în momentul în care partenerii noştri strategici, în primul rând Statele Unite, şi ceilalţi aliaţi vor conveni o formulă de intervenţie, România va fi, şi din punctul de vedere al susţinerii parlamentare, în prima linie a unei asemenea formule de intervenţie împotriva unor lucruri abominabile care se întâmplă în Siria şi de prevenire a uriaşelor pericole care ameninţă practic toată lumea civilizată”.

      Disponibilitatea lui Antonescu de a plasa România în prima linie în cazul unei eventuale intervenții militare a fost aspru criticată la acea vreme.

      http://inpolitics.ro/legea-crin-antonescu-o-mostra-exemplara-de-slugarnicie-politica_18431283.html

      Apreciază

  27. geo said, on august 18, 2015 at 8:53 am

    Onorul la Mareşal!

    La 23 august 1944, mareşalul-martir al românilor, Ion Antonescu a fost trădat de regele său şi predat, în plin conflict militar, inamicului. Regele Mihai a participat doar la sărbătorirea succeselor, reponsabilitatea lăsând-o numai pe umerii Mareşalului. După arestarea nedemnă de către rege şi camarila sa, Ion Antonescu a fost predat ruşilor şi transportat în Uniunea Sovietică, unde, paradoxal (în prima perioadă a detenţiei), a fost tratat cu respectul cuvenit unui mare conducător militar – ceea ce nu s-a întâmplat în cazul românilor lui. În mai 1946, Mareşalul a fost adus în ţară, unde a fost „judecat” de „Tribunalul poporului”. Au trecut 69 de ani de la punerea în scenă a mascaradei judiciare, aşa-zisul proces al Marii Trădări Naţionale, scopul real fiind „să se dea satisfacţie deplină Uniunii Sovietice, ai căror conducători nu-i puteau ierta pe cei care au luptat împotriva lor, chiar dacă au făcut-o în virtutea dreptului sacru al apărării integrităţii teritoriale a ţării”[2]. Conform „Jurnalelor” Consiliului de Miniştri nr. 188 şi nr. 189/1945 – documente publicate în Monitorul Oficial nr. 38/16 februarie 1945 -, construirea „Actului de acuzare” a debutat încă din februarie 1945, perioadă ce se suprapune cu arestarea unora dintre viitorii acuzaţi care se mai aflau în ţară. Atmosfera în care s-au desfăşurat lucrările mascaradei procesuale a fost descrisă amplu în memoriile lui Gheorghe Magherescu, confirmate de volumele „Procesul marii trădări naţionale”,Josif Constantin Drăgan, „ Antonescu, Mareşalul României şi răsboaiele de reântregire”, vol. I-IV, de înregistrările audio, de filmările făcute atunci şi de relatările reprezentanţilor presei străine, prezenţi în acele zile la Bucureşti. În sala unde se desfăşura mascarada puteau avea acces doar deţinătorii unor „invitaţii” speciale, procedură în flagrant conflict cu procedura desfăşurării unui proces autentic şi aplicată special pentru întreţinerea unei atmosfere stradale. În fiecare dimineaţă ori la reluarea şedinţelor, când acuzaţii erau aduşi în sală, gloata din „popor” adusă ca asistență la procesul „democratic” ţipa sălbatic: „Moarte criminalilor; la spânzurătoare!”. Dovezile demonstrează, indubitabil, că „procesul” înscenat de autorităţile române lui Ion Antonescu şi colaboratorilor săi, la comanda Moscovei, a fost unul politic, abject şi injust, urmărindu-se condamnarea persoanelor implicate în conducerea statului român până la 23 august 1944. Cele mai grave acuzaţii aduse inculpaţilor de către „Tribunalul Poporului”: „crima de război” şi „trădarea intereselor poporului român” au avut ca refren şi pretext „Războiul anti-sovietic”, omiţându-se în mod deliberat faptul că, în vara anului 1940, Uniunea Sovietică a fost cea care a atacat şi ocupat o parte însemnată din teritoriul naţional al României. Cu certitudine, documentele vremii dovedesc faptul că la 22 iunie 1941, când s-a ordonat trecerea Prutului, nu generalul Ion Antonescu, ci întreaga Naţiune Română şi-a exprimat asentimentul, a aprobat războiul alături de Germania, pentru eliberarea teritoriilor naţionale cotropite samavolnic de Uniunea Sovietică.

    În Justiţie, „un act de acuzare, oricât de bine ar fi ticluit, nu constituie o probă”[3]

    Mareşalul Ion Antonescu a fost condamnat – printre altele – şi „pentru regimul inuman acordat prizonierilor şi ostaticilor de război”. Se pare că „tratamentul inuman” a constat în acordarea prizonierilor sovietici decât a unor norme de hrană egale cu ale soldatului român”[4]. După un şir de 56 de întrebări adresate de preşedintele „Tribunalului Poporului”, acuzatorul public Ion Stoican a insistat să i se răspundă de ce Mareşalul Ion Antonescu a ajuns cu trupele până la Stalingrad? Răspunsul demn oferit de Mareşalul Antonescu a rămas fără replică: „Când o ţară se găseşte într-un război, armata acestei ţări trebuie să meargă până în fundul pământului ca să câştige războiul. Este unul din principiile capitale care s-a aplicat de la romani până astăzi”. Conform scenariului şi regiei mascaradei procesuale, Mareşalul Ion Antonescu a fost „judecat” pentru că ar fi comis toate infracţiunile prevăzute în Legea 312/1945. A fost condamnat de patru ori la 20 de ani temniţă grea, de patru ori la muncă silnică pe viaţă şi de şase ori la moarte!

    http://www.art-emis.ro/editoriale/2954-maresalul-ion-antonescu-a-devenit-legenda-si-cu-legendele-nu-te-poti-lupta.html

    Apreciază

  28. geo said, on august 18, 2015 at 8:54 am

    Apreciază

  29. geo said, on august 18, 2015 at 8:55 am

    Promulgarea reactualizată a legii execuţiilor publice ale personalităţilor româneşti

    În anul 2002, după sfatul primit într-una din vizitele din Israel, via S.U.A. – şi legiferată sub denumirea comună Legea 107/2006, în 2014, un alt servitor al intereselor altora, un crin veştejit înainte de a înflori a supralicitat, sperând că va mai putea rămâne pe scena politică. Recent, un alt măscărici a băgat pe sub preşul Parlamentului o iniţiativă (ne)personală[1]. Comisia a închis ochii şi a întors capul, iar turma papagalilor a ridicat mâna în unanimitate. Majestatea sa, Mutu-Klaus a citit „pas cu pas”, scuze, am vrut să scriu rând cu rând, mizeria respectivă şi a pus degetul, promulgând încătuşarea valorilor autentice ale Neamului Românesc. Sub aşa-numitul pretext caduc a fost impusă „legea anti-legionară”. Mai pe şleau, toţi acei care, în urmă cu peste şapte decenii, au avut o anumită opţiune doctrinară, trebuie puşi la zid. Simpatizanţii lor contemporani, aşişderea! După instaurarea nedeclarată a Diktaturii Papagalilor-Vampiri, Herr Klaus a promulgat, miercuri, 22 iulie 2015, aşa numita „Lege Antilegionară”, respectiv modificările la O.U.G. 31/2002 (transformată în Legea 107/2006) privind „interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”. Ţinta aparentă şi declarată a acestei legi anticonstituţionale ar fi – dacă ceva mai poate fi credibil în România – interzicerea „organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter legionar”, precum şi incriminarea „promovării concepţiilor legionare”. În baza noului act normativ promulgat de preşedinte, Academia-Romana-INST-despre-Miscarea-Legionara-01-Iunie-2015comentarea favorabilă, necondamnarea Mişcării Legionare şi negarea Holocaustului pe teritoriul României vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. „Prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară»”, menţionează actul normativ votat de măscăricii parlamentului şi promulgată de majestatea sa, Mutu-Klaus. Nu poate fi ignorat nici faptul că în cadrul Procesului de la Nürnberg nu a fost recunoscută conexiunea dintre Mişcarea legionară fascism şi nazism, dar nici explicaţia Academiei Române (a cărei competenţă nu poate fi pusă sub semnul îndoielii) care concluzionează problema în mod identic (foto document).

    Un prilej care nu putea fi ratat – Interzicerea comentariilor favorabile despre Nicolae Ceauşescu

    Îngrijoraţi de faptul că, evaluând modul de viaţă şi securitatea socială a românilor, cei care au trăit atât în regimul ceauşist, cât şi în cel postdecembrist au dat câştig de cauză primului, delatorii-mercenari au supralicitat. Desigur, prilejul nu putea fi ratat, aşa că măscăricii au executat ordinul! „[…] puţinele relatări ale presei au pus accentul pe apariția ilegitimă a legionarilor în această lege, consilierul prezidențial Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (I.I.C.M.E.R.) a explicat într-o dezbatere despre „Extremism, antisemitism, naţionalism”, că efectul principal al acestei legi este (şi) interzicerea cultului lui Nicolae Ceaușescu. Masa Rotundă a fost organizată de «New Strategy Center» (un O.N.G. cu un spectru aparent fantomatic, nerevendicat public de nici o persoană, fără nici un parteneriat şi nici un sponsor afişat online, dar cu un sediu într-o vilă din zona Arcului de Triumf. Din informaţiile noastre, O.N.G.-ul este fondat de Ionel Niţu, fost şef al analizelor la S.R., până în 2001, împreună cu Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel», condus de Alexandru Florian, cu parteneriatul media al revistei «Foreign Policy România» şi «Adevărul Holding»”[2].

    http://www.art-emis.ro/editoriale/3052.html

    Apreciază

  30. geo said, on august 18, 2015 at 9:13 am

    http://www.historia.ro/sites/default/files/styles/article_main_image/public/2_Asasinarea_lui_Armand_Calinescu_8.jpg?itok=K0ATefmX

    Dupa cum se observa o clica de dementi se confunda cu Tara! Si cei ce li se impotrivesc sint dusmanii Tarii!!!

    Gabriel Marinescu a fost un duşman de primă mână al Mişcării Legionare. Din calitatea sa de prefect al Poliţiei Capitalei (şi, mai apoi, de subsecretar de stat şi ministru de Interne), dar mai cu seamă din cea de om de bază a camarilei regale, a rezultat poziţia sa de opozant declarat al legionarilor. Asemenea lui Armand Călinescu, Gavrilă şi-a asumat această opţiune şi a acţionat în concordanţă, punând în aplicare decizia lui Carol de exterminare a lui Zelea Codreanu. În 1938, Gavrilă dădea dovadă de exces de zel: îl adăuga pe lista potenţialelor victime şi pe Iuliu Maniu.

    Şi Gabriel Marinescu, şi Armand Călinescu erau categorici: şi-ar fi dorit „o exterminare a întregii elite legionare”[1]. Ca şi în cazul măsurilor de pază şi protecţie ale Elenei Lupescu, în privinţa Mişcării legionare, Gavrilă Marinescu „era consultat permanent în această chestiune şi avea la dispoziţie fonduri special destinate”[2]. Potrivit doctorului Şerban Milcoveanu, „în tabăra puterii de stat, Armand Călinescu, Victor Iamandi, Gavrilă Marinescu, Mihail Moruzov şi Niky Ştefănescu concepeau progresia [reprimării] în trei etape”[3]: internarea în lagăre şi închisori a legionarilor, asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, masacrarea tuturor legionarilor, atât din lagăre, cât şi în libertate. Şi, către sfârşitul anilor 1940, tocmai asta îi vor reproşa legionarii lui Gavrilă: apartenenţa la grupul ocult, prigoana informativă şi crunta represiune, inclusiv asasinatul.

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/dorit-rege-asasinarea-lui-corneliu-zelea-codreanu-e-pus-punct-gavril

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/colonelul-marinescu-omul-treburilor-murdare-ale-regelui-carol-al-ii-lea

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/marinescu-e-numit-prefect-al-poli-iei-nu-ordin-al-ministrului-interne

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/marinescu-sforarul-politic-n-loc-s-schimbat-prefectul-poli-iei-cade

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/gavril-marinescu-omul-regelui-carol-al-ii-lea-cronologie

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/dec-derea-lui-gavril-ingratul-st-p-n-d-piciorul-c-inelui-s-u-credincios

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/asasinarea-lui-armand-c-linescu-cl-tinarea-regimului-carlist

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/noaptea-sf-ntului-bartolomeu-masacrul-r-zbun-rii-legionare

    Apreciază

  31. geo said, on august 18, 2015 at 9:22 am

    Pesticid netestat suficient, folosit în agricultura românească
    Initium nu a fost testat în România (VIDEO) (spre deosebire de varianta oficiala expusa de ministrul Agriculturii in materialul video de mai sus). Halucinanta siguranta cu care Klaus Fabritius, cercetator la Institutul care a aprobat folosirea Intiumului, afirma ca nu are efecte nocive, in conditiile in care se bazeaza DOAR pe testele facute de PRODUCATORUL german, direct interesat!

    Eco Life: INITIUM, o otrava aprobata oficial pentru agricultura romaneasca
    Din câte ţări sunt pe planetă, doar România se grăbeşte să folosească o substanţă nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pentru plantaţiile de viţă de vie. Aceasta, numită INITIUM, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorţiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium. Compania susţine că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. Dacă înaltă calitate înseamnă otrăvirea populaţiei, atunci afirmaţia este adevărată…

    De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizaţie pentru Zampro, un produs Initium pe bază de fungicid pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adică exact legumele de bază în alimentaţie… Compania pretinde că„ambele produse au fost testate pe larg în teren şi au demonstrat selectivitate ridicată şi eficacitate împotriva unor dăunători“. Sperăm că nu se referă la ceva „dăunători umani“ despre care Noua Ordine Mondială consideră că suprapopulează planeta!

    Roland Ringel, şef Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de patru ani. Şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte uşor de utilizat – se dizolvă rapid şi în apă, economisind astfel timp“.

    Michael Hess, şef al Crop Protection pentru Europa Centrală, a declarat şi el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnaţionale de produse chimice: „fermierii români doresc să concureze cu succes pe piaţa europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre foarte eficiente şi ecologice de protecţie a culturilor vor permite viticultorilor şi fermierilor să producă randamente ridicate şi culturi sănătoase cu niveluri de reziduuri minime, în conformitate cu reglementările UE.“

    Produsele Initium vor completa portofoliul alături de alţi compuşi, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-îmbolnăvire pentru struguri. După Enervin, se afirmă propagandistic despre Cabrio Top că este de aşteptat să devină „o forţă propulsoare în materie de protecţie a plantelor pentru viţa de vie în România“. Despre ce „propulsie“ şi „protecţie“ poate fi vorba, dacă strugurii vor fi pur şi simplu otrăviţi precum mărul din povestea Albă ca Zăpada, nu ştim. Să fim, oare, propulsaţi mai rapid spre lumea de dincolo? Se aşteaptă ca produsele Initiumsă fie înregistrate în Ţările de Jos şi în Marea Britanie în prima jumătate a anului 2010, şi alte ţări europene vor urma.

    Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

    Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine. (…)

    http://www.expunere.com/romania-este-otravita-prima-tara-din-lume-pe-care-se-experimenteaza-fungicidul-cancerigen-initium.html

    Apreciază

    • geo said, on august 18, 2015 at 9:24 am

      Agricultura, o miză uriaşă într-un mare „război economic“ care nu a început de ieri, de azi şi care va continua mulţi ani de acum înainte, la nivel planetar. Aflaţi pe un pământ rodnic, vânat de mari interese, vom reuşi, ca popor, să ne administrăm resursele umane, tehnologice, financiare şi naturale, astfel încât să ieşim câştigători din această luptă?

      Stelnica este o comună cu peste 1.700 de locuitori, aflată în judeţul Ialomiţa, la nord de oraşul Feteşti, pe malul stâng al Dunării. O localitate specifică zonelor româneşti de câmpie, cu puţini oameni pe străzi la orele dimineţii. Maşinile trec rar, căruţaşii mână calul spre treburile zilnice, bătrânele vioaie deretică prin grădini şi prin faţa caselor. Comuna are o suprafaţă agricolă de aproximativ 13.000 de hectare, cultivate cu orz, grâu, floarea-soarelui şi rapiţă.

      Hectare atractive pentru danezi şi americani

      Peste 3.000 de hectare din această suprafaţă au fost preluate în proprietate de investitori străini, cu precădere din Danemarca şi SUA, ne spune Costel Brateş, primarul comunei. El se declară nemulţumit de mecanismele financiare rezultate prin implicarea capitalului străin. Investitorii au început să cumpere terenuri la Stelnica la câţiva ani după aderarea României la Uniunea Europeană, prin 2010-2011. Pe atunci, un hectar putea fi achiziţionat cu 6.000-8.000 de lei. Astăzi, preţul a ajuns pe la 12.000-15.000 de lei. Danezii, americanii şi ceilalţi oameni de afaceri prezenţi aici au dat loturile în arendă unor companii de exploatare agricolă. Ca peste tot, problemele vin de la bani. „Noul proprietar vrea ca arenda să fie în acelaşi cuantum cu subvenţia primită de la UE, cifrată în jur de 150 euro la hectar. În aceste condiţii, multe exploataţii au renunţat să mai lucreze terenuri“, afirmă Brateş. Astfel, partea română cam ce ia pe mere dă pe pere şi mai departe trebuie să se descurce strict din ce produce şi vinde. Cât de profitabilă e agricultura ca business? După 2007, odată cu intrarea României în UE, lucrurile s-au mai schimbat şi la Stelnica. Au apărut tehnologii mai performante, astfel că producţia la hectar a crescut în aceşti ani cu 30-50%. Dar o producţie ridicată pare să fie nu atât o fericire, cât o şansă de a rămâne pe linia de plutire, având în vedere evoluţia preţurilor.

      http://www.expunere.com/romania-punct-strategic-pe-harta-marelui-razboi-agricol-strainii-vor-scoate-afara-si-produsele-si-profitul.html

      Apreciază

  32. geo said, on august 18, 2015 at 9:25 am

    Privatizarea Petrom a fost “vedeta” guvernării lui Adrian Năstase. Acesta a reuşit “performanţa” de a vinde cea mai mare companie românească unei companii mai mici, OMV, mai direct spus, peştele mic l-a înghiţit pe cel mare. Edificator în acest sens este faptul că OMV avea 5.000 de angajaţi în 2004, iar Petrom 60.000! Pentru a putea cumpăra Petrom, OMV s-a împrumutat 550 milioane euro, conform datelor oficiale.

    Profitabilitatea Petrom era binecunoscută, iar compania-fanion a României fost darul pe care Năstase l-a oferit Austriei pe un preţ derizoriu. Aşa se face că românii plătesc astăzi un preţ enorm pentru benzină şi motorină în condiţiile în care cotaţiile pe pieţele internaţionale sunt la cel mai scăzut nivel, iar România este PRODUCĂTOARE de ţiţei.

    În 2004, reprezentanţii statului român, prin primul ministru Adrian Năstase şi ministrul industriilor Dan Ioan Popescu, cu girul dat într-o zi al Parlamentului, au vândut companiei austriece OMV cea mai importantă companie energetică din România, Petrom (51% din acţiuni), şi ce este mai important, în premieră mondială, cu tot cu resursa energetică naţională deţinută de acesta.

    http://www.expunere.com/in-timp-ce-romania-se-afunda-in-saracie-omv-petrom-ii-imbogateste-pe-straini-profit-urias-facut-de-compania-cedata-de-adrian-nastase-austriecilor.html

    Apreciază

  33. geo said, on august 18, 2015 at 9:26 am

    Înșelarea știinţifică se amăgeşte cu credinţa că, în principiu, știința înţelege deja natura realităţii, și că doar detaliile mai trebuie completate. Această credinţă e larg răspândită în societatea noastră. E genul de credinţă al oamenilor care spun: „Nu cred în D-zeu. Cred în ştiinţă.” Este o credinţă ce s-a răspândit azi în întreaga lume. Dar există un conflict la baza ştiinţei între știința ca metodă de cercetare bazată pe raţiune, dovezi, ipoteze şi cercetare colectivă şi ştiinţa ca sistem de credinţe sau concepție despre lume. Din păcate, aspectul de concepție despre lume al ştiinţei a ajuns să inhibe şi să constrângă libera cercetare, care e chiar rostul și sensul ştiinţei.

    Încă de la sfârșitul secolului XIX, ştiinţa s-a efectuat sub aspectul unei credinţe sau unei concepții despre lume esenţialmente materialistă. Materialismul filozofic. Azi ştiinţele sunt cu totul subsidiare ale concepției materialiste despre lume. Cred că, dacă ne debarasăm de acest mod de gândire, ştiinţele se vor regenera.
    În cartea mea „The Science Delusion”1 – numită în SUA „Science Set Free”2, am luat cele 10 dogme sau presupuneri ştiinţifice şi le-am transformat în întrebări, ca să văd cum rezistă la o analiză ştiinţifică. Niciuna nu rezistă prea bine. Am să trec în revistă cele 10 dogme la care mă refer, apoi voi avea timp să discut doar 1-2 amănunţit.

    http://www.aparatorul.md/un-om-de-stiinta-care-pune-la-indoiala-dogmele-stiintei/

    Apreciază

  34. john said, on august 18, 2015 at 9:35 am

    Ce spuneti de aceste doua ipoteze:
    1)O ipoteză şocantă: PENTRU A SCĂPA DE OMUL NEMŢILOR, KLAUS IOHANNIS (MĂMĂLIGĂ DE SIBIU), SE PREGĂTEŞTE ADUCEREA LA CÎRMA ROMÂNIEI A OMULUI AMERICANILOR, PRINŢUL CHARLES
    http://www.ziartricolorul.ro/o-ipoteza-socanta-pentru-a-scapa-de-omul-nemtilor-klaus-iohannis-mamaliga-de-sibiu-se-pregateste-aducerea-la-cirma-romaniei-a-omului-americanilor-printul-charles/

    Prince Charles: „I Am A Descendant Of Dracula”
    http://humansarefree.com/2011/12/prince-charles-i-am-descendant-of.html

    Apreciază

  35. geo said, on august 18, 2015 at 9:40 am

    „Estados Unidos vendrá a dialogar con nosotros cuando tenga un presidente negro y haya en el mundo un Papa latinoamericano.”

    http://www.cubasindical.cu/news.php?readmore=795

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/vantul-schimbarii-relatiile-cuba-statele-unite-ale-americii

    Apreciază

  36. Mălin said, on august 19, 2015 at 3:52 pm

    Ne aflăm la culmea ridicolului şi anume că tocmai evreii îi acuza pe legionari de rasism. Tocmai ei care sunt rasişti şi exclusivişti până în măduva oaselor. Au existat cazuri când bărbaţi de origine semită nu s-au mai căsătorit cu anumite femei pe motiv că nu aveau trăsături evreieşti, însă şi viceversa – femei de origine semită nu s-au mai căsătorit cu anumiţi bărbaţi fiindcă nu prezentau trăsături evreieşti.
    Ei se bazează pe anumite informaţii la care au acces şi pe decrieri de tipul celor făcute de antropologul John Randal Baker în cartea sa intitulată „Race”, publicată în 1974 şi republicată în 1981, carte în care Baker descrie mai multe rase şi subrase ale umanităţii.

    Acesta este şi motivul pentru care o tot dau înainte cu antisemitismul. Aşa arată rasismul şi filetismul pur dus până la extrem. Fiindcă de fapt modul în care sunt formulate aceste legi exprimă siluirea conştiinţelor şi interzice libera exprimare şi o părere personală. De fapt legea sancţionează pe oricine nu este filosemit, motiv pentru care vei considerat antisemit şi va trebui să facă puşcărie.

    În acelaşi timp avem de face şi cu o strategie psihologico-socială prin care vor să urmărească reacţiile care vor apărea pe urma acestei legi, în special din partea persoanelor publice sau cu anumite funcţii pentru a le elimina îmtr-un mod sau în altul.
    Amintiţi-vă de scandalul acela cu aşa-zisul colind antisemit creat artificial de evreul Adrian Rozenberg (Rozenberg).

    Apreciază

  37. Mălin said, on august 21, 2015 at 1:35 pm

    Părintele Justin Pârvu – Despre manifestarea plină de ură a iudaismului: Toata această presiune face parte din prigoana mare a mafiei masonice împotriva creştinismului:

    Apreciază

  38. […] Ziarista OANA STANCIULESCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: A făcut domnul ALEXANDRU FLORIAN de la ELIE… […]

    Apreciază

  39. […] Ziarista OANA STANCIULESCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: A făcut domnul ALEXANDRU FLORIAN de la ELIE… […]

    Apreciază

    • Paul said, on martie 4, 2016 at 7:33 pm

      Care este temeiul legal al acestui Institut Elie Wiesel,care este rolul sau in societatea romaneasca,care este temeiul sau moral si cine a aprobat finantarea acestui institut,din bugetul tarii? In replica,vom milita pentru infiintarea Institutului National pentru Studierea Crimelor Comunismului in Romania,prin care sa se dovedeasca si pedepseasca toate crimele petrecute in inchisorile comuniste romanesti.Fac precizarea ca dupa venirea lui Nicoale Ceausescu la conducerea Romaniai,acesta a dispus eliberarea din inchisori,a tuturor detinutilor politici condamnati de judecatorii alogeni.Crimele la adresa umanitatii sunt condamnabile,indiferenr de cine sunt comise.

      Apreciază

  40. […] Ziarista OANA STANCIULESCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: A făcut domnul ALEXANDRU FLORIAN de la ELIE… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.