SACCSIV – blog ortodox

Preotul MATEI VULCANESCU (cel pro cip): DOCTRINA LEGIONARA a fost filetista. ecumenista si rasista

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 11, 2015

hqdefault (1)

Foto: https://www.google.ro/search?q=Matei+Vulcanescu&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIgcTJvZqhxwIVq51yCh0OsAIv&biw=1024&bih=559#imgdii=XWo8dIsE6icBPM%3A%3BXWo8dIsE6icBPM%3A%3BFV16QTPpOHNlhM%3A&imgrc=XWo8dIsE6icBPM%3A

Iata ce scrie preotul Matei Vulcanescu la https://www.facebook.com/valentin.vulcanescu/posts/1648304322059924?pnref=story

Am semnat aceasta petitie nu ca sa sustin miscarea legionara, pe care nu o sustin, ci pentru cei care au fost condamnati in mod nedrept ca si criminali de razboi sau de cei care ulterior condamnarii s-au dezis de ideologia legionara. Ideologia legioanra nu a fost doar filetista si ecumenista ci si rasista. Rasismul nu este compatibil cu perspectiva crestin ortodoxa, si nici filetismul si nici ecumenismul.

Despre acest preot am mai scris la:

BEZNA MINTII sau TICALOSIE? Preotul Matei Vulcanescu: “LEGATURILE dintre CIPURI si MASONERIE sunt NEDOVEDITE”

Ce i-a trecut prin cap comentatorului PR TIMOTEI? Sa faca blogul „saccsiv2”. Iata si ce hal de sminteli promoveaza …

   Adica este unul dintre cei ca fac parte din:

SCHEMA ULTIMEI BARICADE A DIAVOLULUI: Uneltele isi fac un nume de “ortodocsi anti ecumenism” apoi ii ataca furibund pe cei anti cip …

Si iata ca azi pluseaza …

Fratii mei dragi, feriti-va de astfel de oameni.

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on august 11, 2015 at 6:07 pm

    Sarpe cu clopotei !!!

    Apreciază

  2. ioana said, on august 11, 2015 at 6:52 pm

    parinte Vulcanescu va pierdeti credibilitatea. pacat, aveam incredere in sfintia voastra….

    Apreciază

  3. lastunnegru said, on august 11, 2015 at 7:09 pm

    off topic

    Dispozitive si aparate medicale conectate in retea si la internet wireless + internetul obiectelor medicale = MOARTEA PACIENTULUI de la distanta.

    GE General Electric Hired Agent Smith of ‘The Matrix’ For Connected hospitals

    FDA warns common medical device could be hacked

    FDA avertizeaza dipozitivele medicale normale pot fi hackuite.

    Dispozitivele medicale care se conecteaza in reteaua spitalului si care au conectare wireless pot fi hackuite de hackeri si persoane rau voitoare cu intenti rele sau criminale.

    How to Hack an Infusion Pump: BlackBerry Security Summit 2015

    Cum sa hackuiesti o pompa de infuzie ( care livreaza morfina pacientului ) Summitul Securitati BlackBerry 2015.

    Va rog sa urmariti tot clipul video si veti vedea rezultatul socant.

    … pacientul a murit datorita cresteri dozei de morfina realizat de un hacker de la distanta.

    Apreciază

  4. andrei-d said, on august 11, 2015 at 7:10 pm

    Urmares de multa vreme acest blog, citesc, caut si pe urma las comentarii, si acum voi proceda la fel:

    In Miscarea Legionara avem cu siguranta Sfinti care au murit si au mucenicit pentru Hristos. Avem marii duhovnici, marturisitori, (clerici si mireni), dar avem si eretici, sau unii pur politicieni, deci nu toti au murit pentru Hristos!
    Am mai fost acuzat ca sunt „anti-legionar”, ceea ce nu e adevarat! Am incercat sa discern din punctul de vedere al Bisericii(caci Miscarea Legionara e sfanta in masura in care s-a raportat la Adevar), si stim de la Sfintii Parinti ca ereticii nu au mucenici, deci toti ereticii (romano-catolici, greco-catolici, protestanti si alte secte) din inchisorile comuniste nu sunt nici Mucenici si nici Sfinti! (Sf. Ciprian al Cartaginei, Sf. Paisie Velicicovschi, Sf. Teodor Studitul, Sf. Iustin Popovici!)
    Asadar consider ca Miscarea Legionara nu a fost o simpla adunare, ci un ideal. Cei care cu adevarat au fost Legionari s-au savarsit si sunt Sfinti, dar restul unde le e locul celor ce L-au negat prin credinta pe Hristos-Dumnezeu! Legea de astazi care e impotriva Legionarilor e defapt impotriva Bisericii, caci „daca ati fi din lume lumea ar iubi ce-i al ei”, dar adevaratii Legionari nu au fost din lume(Adrian Fageteanu, Corneliu Zelea Codreanu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu, Mircea Vulcanescu si multi altii savarsiti pentru Hristos)!
    Restul cei inselati in schimb sunt promovati ca fiind buni, ca rataciti si „mucenici” ecumenisti ca Arsenie Boca, care nu doar ca nu a fost al Bisericii celei Una, ci nici Legionar nu a fost! Deci eu recunosc adevaratii Legionari.
    Dar repet, legea de astazi impotriva Legionarilor a fost pentru a lovi in Biserica!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 11, 2015 at 10:34 pm

      andrei-d

      doar o mica precizare:*
      Parintele Sofian Boghiu SFANTUL nu a fost legionar, el a fost inchis cu grupul Rugului Aprins care era o miscare misatica, practcau Rugaciunea inimii cu binecuvantarea unui descendent din Optina Parintele >Ioan Culighin care ajunsese in Romania in surghiun fiind duhovnicul unui mitropolit rus Nicoale, ambii alungati de comunisti. Miscareaq Rugul Aprins din care faceau parte si Daniol Sandu Tudor si altii se petrecea la Manastirea Antim din bucuresti , iar comunistii i-au inchis de frica, dupa cum marturisea un dobitoc dintre ei; care se informau ce se petrece dar nu priceoeau strict NIMIC, era complet opaca tema pentru mintile lor groase dar intelesesera ca rugaciunile alea erau „periculoase” , il citez: ” ba astia trebuie inchisi repede ca vor sa dea foc la comunism cu Rugul lor aprins!” ____ no comment, dobitocul pricepuse ceva, sau mai exact dracul vorbise prin el. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on august 11, 2015 at 11:09 pm

        Multumesc. :)))) Poi astia doi comunisti sunt mai tampiti ca Tom din desenele animate! Exclus motanul tau, care si el e mai intelept. Sofian Boghiu, am zis ca o sa ma apuc sa citesc despre Rugul Aprins, recomanzi o carte?

        Apreciază

      • el said, on august 12, 2015 at 12:03 am

        andrei-d

        motanul meu e un MUNTE de intelepciune, nici nu stii cate am invatat de la el de cand il slujesc cu drag ! atata pricepere a pus Dumnezeu in toate lucururile Sale, nuai sa deschidem noi astia ametitii si cantonatii in forme ochii sa pricepem ca TOATE marturisesc despre El.

        iarta-ma ca nu stiu ce carte sa-ti recomand, eu am info despre Rugul Aprins „de la surse” ca sa sa zic asa…

        si ca o paranteza, rugaciunea inimii e o taina care se transmite ori direct omului de la Hristos Insusi( cazul pustincilor, si al MULTOR Sfinti din calendar ) ori prin mosytenire duhovniceasca de la „tata” la „fiu” , e ca o mostenire si cel care primeste binecuvantarea sa o faca intra in neamul duhovnicesc al parintelui sau prin care a primit binecuvantarea. In acest sens cei din Rugul Aprins au avut binecuvantarea, „nasterea” ca sa zic asa prin Parintele Ioan Culighin un rus provenit de la Optina. Optintii au radacina duhovniceasca de la Teofan ucenicul Sf Paisie Velicicovschi; deci sunt ROADELE Sfantului MARELUI Paisie Velicicovschi( vezi in vedenia de la Neamt cu dracul ala al 2 lea dupa al batran legat pana la venirea lui anticrist; cata ura si pizma au avur dracii pe el cat l-au urmarit toata viata caci au stiut ca va lasa MULTIME PUZDERIE de fii si lucratori ai rugaciunii inmii prin veacuri).
        Asadar Parintele Sofian Boghiu are rudenia duhovniceasca prin Ioan Culighin a optinitilor si deci a Sf Paisie Velicicovschi. Sf Paisie Velicicovschi este un pom frumos cu MULTE ROADE prin veacuri, el este RADACINA multor sfinti pana in zilele noastre.
        Rudenia duhovniceasca se mosteneste, si in Athos parintii se tin rude duhovniceste , ca o filiatie in duh cu parintii lor inaintasi , si se poate merge in sus pe fir pana la Sfantul de la care a pormit binecuvnatare lucraii Tainice a Rugaciunii inimii; de ex Maxim cavsocalivitul, etc.
        Sunt insa si Sfinti care capata lucrarea rugacinuii inimii DIRECT de la Dumnezeu din lipsa de povatuitori duhovnicesti sau din anumite randuimei ale lui Dumnezeu cu ei.

        Apreciază

  5. Andrei said, on august 11, 2015 at 8:26 pm

    Vasile, mare intrigant mai eşti, măi băieţică!
    Mare tupeu poţi să ai încât să ajungi sa-l ataci cu atâta perfidie până şi pe Părintele Matei.
    Părintele Matei este un mare mărturisitor al vremurilor noastre în limba românească, asemenea marilor mărturisitori de odinioara, care se naşte odată la câteva secole şi care va să calce pe urmele Sfântului Epifanie de Salamina!
    Când o să cunoşti tu teologie ortodoxă ca părintele Matei Vulcănescu, aunci să-ţi permiţi să-l critici şi să te tragi cu părintele de şireturi. Până atunci eşti un puţoi care latră precum câinele la lună, habarnist într-ale teologiei! Însă ţine minte: că o să plăteşti pentru toate calomniile tale. Vei ajunge acolo unde ai mai fost şi cu alte prilejuri şi unde de fapt îţi este locul! Ai grijă şi pune mâna şi te pocaieşte dacă nu vrei să sfârşeşti în iad.
    Nu e nevoie să publici comentariu. Şi nu lua în nume de rău cele ce ti-am scris, ci ca pe nişte sfaturi prieteneşti spre binele tău!

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 11, 2015 at 8:51 pm

      Andrei

      In primul rand, HAI SICTIR.

      In al doilea rand este un mare teolog precum dracul.

      Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on august 11, 2015 at 10:26 pm

      Daca esti pro cip si pro ecumenism poti sti toata teologia ca esti teolog al iadului.

      Apreciază

      • Giovanni Onika said, on august 16, 2015 at 10:08 pm

        E clar ca cipul si acceptarea cipului e lepadarea de Dumnezeu. Daca la celelalte, bulletin, pasaport, card de sanatate mai pot fi aduse argumente pro sau contra (eu nu zic ca sunt un lucru bun, dar raman la parerea ca nu e lepadare, lepadarea e prin pecete si prin acceptarea constienta a pecetei), in Biblie ne fiind nimic referitor la asa ceva, despre pecete scrie clar, ca in momentul cand o accepti vine si lepadara de Dumnezeu si inchinarea , acceptarea necuratului ca si zeu al tau. Pentru ca dupa cum se vede ca sta treaba prin acel cip, pecete, dracovenie care urmeaza sa fie pusa peste omenire, prin acceptarea ei tu te lepezi de Dumnezeu si te inchini necuratului si acesta devine stapanul tau si spiritual, stapan al sufletului tau si stapan pe trupul tau, ne mai putant scapa niciodata de acea pecete si el putand sa te manipuleze, controleze, omoare trupeste.prin acea pecete, devii sclavul raului, pentru ca in momentul acceptari si lepadarii, tu devii sclavul satanei. Dumnezeu ti-a dat liberal arbitru si tu ai puterea de a alege, bine sau rau, corect sau gresit si acum poti sa te inchini ori cui, sa pleci si sa te intorci la El si nu esti legat, dar prin acceptarea pecetii tu practic iti pierzi acest drept, al liberului arbitru si devii sclavul fiarei, atat la trup cat si la suflet. Sa ne fereasca Dumnezeu si sa ne apere !

        Doamen iarta-ne !

        Apreciază

    • el said, on august 11, 2015 at 10:48 pm

      bai Andrei, schimba-ti numele ca faci de ras pe Sf Apostol.

      cat despre popa vulcanescu „marturisitorul” de la caldurica, fara riscuri, al „ortodoxiei” ne-am lamurit, e si el un om de spectacol si iti dau in scris ca daca nu-si revine din ratacirile lui va sfarsi urat, pacat de osteneala.

      vulcanescu care CONTRAZICE pe Sf Paisie Aghioritul si admira pe INSELATUL christos yannaras; asta e „ortodoxia” lui…… lucrarea lui NU va avea nici un impact, repeta ca papagalul ce aude la la greci dar DINAFARA duhului; poate sa „marturiseasca” cat vrea din afara Adevarului.
      ecumenismul e doar una din cursele inselarii in acest veac al APOSTAZIEI, el a trecut cu bine testul asta dar a CAZUT DEMULT cu brio la altele.
      cauta-ti un „invatator” mai bun sau macar lasa-ne pe noi astia mai „habotnicii” cu Sf Paisie si ceilati Sfinti; popa vulcanescu face figuratie antiecumenista doar.
      Marturisitor era daca MARTURISEA din mijlocul primjjdiei nu circoteca lui ieftina, sa vina in Ro sa marturiseasca nu la greci unde NU e nevoie de el, un papagal marunt si popa vulcanescu, Dumnezeu sa-i ajute sa-si vada masura si sa se indrepteze pana nu e prea traziu; vedetismul „duhovnicesc” NU a adus nimanui vreun folos.

      Apreciază

    • el said, on august 12, 2015 at 12:13 am

      Andrei

      iata niste sfaturi prietenesti de un „crestin” adevarat ca tine ! te citez : „nişte sfaturi prieteneşti spre binele tău!( pt Saccsiv)_____:ţine minte: că o să plăteşti pentru toate calomniile tale. Vei ajunge acolo unde ai mai fost şi cu alte prilejuri şi unde de fapt îţi este locul” !!!!

      mai „crestinule” care vii cu amenintari de puslama seCURista, despre ce loc vorbesti tu?despre puscarie? Inchis a fost si Stapanul Hristos pentru cateva ceasuri sa stii, nerusinatule, si MULTI Sfinti mucenici au sfintit puscariile.

      bai andrei MANJESTI numele unui Sf Apostol si imputi vazduhul cu onania ta „spirituala” …

      Apreciază

  6. dante said, on august 11, 2015 at 8:54 pm

    andrei-d
    Omule mai ia o pauza cu Arsenie Boca, caci deja ti-ai facut un rost in viata din denigrarea lui. Macar in acest articol nu era vorba despre parintele Boca, dar tu ai simtit nevoia stringenta de a arunca cu laturi. Ii faci pe toti cei care ui sustin pe parinte ba arseniti, ba bocaiti, ba eretici, singurul care detine adevarul suprem esti tu.
    Pe parintele Ambrozie l-ai facut cu ou si cu otet pentru faptul ca in predica lui l-a amintit pe Boca, mai ai putin si anatemizezi toata BOR, singurul infailibil fiind tu. Nu cumva tu faci parte dintr-o secta al carui deviz este Boca?
    Stiu, o sa vii cu citate din sfinti parinti cu multa teologie, insa vezi sa nu cazi in pacatul fariseismului, caci si aceia erau toba de dogma. Pentru binele tau, ar trebui sa iei o pauza si sa te linistesti un pic, sa te spovedesti cum trebuie caci esti tare agitat si aceasta nu vine de la Dumnezeu.
    Si parintele Justin a afirmat despre parintele Arsenie ca este sfint, asa ca ce mai astepti anatemizeaza-l si pe el.
    O fi, n-o fi sfint Boca, numai Dumnezeu stie, cu atit mai putin eu sau tu.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • andrei-d said, on august 11, 2015 at 11:20 pm

      BOR nu canonizeaza VRAJITORI. Nu o sa mai vin cu nici un citat din *Sfintii Parinti, se vede cata evlavie ai la adevar, scrii Sfintii Parinti cu litere mici, dar inselatul arsenie il scrii corect!
      Sa-ti fie mare rusine. Degeaba au grait Sfintii Parinti, cui ii plac laturile si haznalele tot ca musca pe gunoi se duce.

      Apreciază

  7. ioanc said, on august 11, 2015 at 9:36 pm

    Tare ma tem ca de data asta, parintele Matei Vulcanescu are dreptate. Inainte de toate suntem ortodocsi, iar apoi romani. Nu invers caci aceasta e filetism si e erezie. Fie ca ne place sau nu. In schimb sunt de acord ca aceasta lege antilegionara e vicleana lovind perfid in primul rand, in Biserica si in marturisitorii ei, marturisitori care initial au imbratisat ideologia legionara (si care ca orice ideologie se situeaza in afara credintei lasate noua de Hristos si apostoli) urmand a-l descoperi, trai si marturisi pe Hristos in chinurile inchisorilor. Sa nu uitam ca din legionari faceau parte si greco catolici si protestanti.
    Iar acum, nu stiu care e problema cu cipul. Avem Sfinti in calendare care ne-au invatat o alta teologie ortodoxa si anume ca semnul pe cap inseamna acceptarea ideologiei, invataturii pagane a ereziei, iar cel de pe mana punerea in practica a acestei ideologii antihristice. De ex. Sfantul Porfirie Kavsokalivitul- ca e mai aproape de zilele noastre. Si ni se zice explicit ca razboiul nostru nu e impotriva sangelui si a carnii ci impotriva duhurilor necurate (citez din memorie).
    Atata cred, iarta Doamne necredintei mele.

    Apreciază

  8. Ionut said, on august 11, 2015 at 11:20 pm

    Da, fratilor, pana la urma, daca ne gandim bine, diriguitorii au avut „dreptate”. Ce daca Crin Antonescu nu prea are habar pe ce lege si-a pus semnatura ( probabil nici Gerea), ce daca nu se stiu numele adevaratilor initiatori ai legii, ci doar al cozilor de topor, ce daca „legea” a fost votata cu 302 voturi pentru si doar 3 abtineri (iti trece dorul de MAN), ce daca se rasucesc raposatii in gropile comune, parca nu e asa de rau. Cioran si Eliade nu intra in discutie, iar ailalti legionari oricum erau niste „prapaditi”, niste „banditi”. Si-apoi, daca-i ordin, cu placere.
    Sfatul meu pentru persoanele publice? Daca n-au curaj sa apere memoria Sfintilor Inchisorilor, macar sa taca, sa nu mai dea apa la moara lui Jelly Diesel si altor vanzatori de credinta, neam si tara. Sa nu-si faca probleme, pe ei nu-i baga nimeni la puscarie. Garantat.
    N-as fi crezut ca, dupa 25 de ani, vom asista la o infectie morala mai mare decat cea din timpul regimului comunist.
    Pr. Gheorghe Calciu, roaga-te pentru noi, ca avem mare nevoie!

    Apreciază

  9. Ionut said, on august 11, 2015 at 11:27 pm

    In ceea ce priveste calitatea pr. Vulcanescu, e totusi preot si e bine sa ii acordam respectul cuvenit (neincluzand neaparat si ideile sale).

    Apreciază

  10. Altul said, on august 12, 2015 at 12:42 am

    Nici eu nu sunt de acord cu articolul asta. Inteleg sa atragi atentia asupra unei greseli (daca exista), dar sa incerci sa demolezi persoana cu totul….Exat pe sistemul asta lucreaza Iacoboaie si altii. Sunt sigur ca tu, Saccsiv, poti mai mult si ai mai mult discernamant.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 12, 2015 at 6:06 am

      Altul

      Intotdeauna inainte de a ma critica, studiaza mult, mult, foarte mult, motivul pentru care zic despre cineva ceva.

      Preotul asta extrem de nociv duce de ani de zile o furbunda campanie impotriva celor anti cip, deci automat impotriva tuturor marilor duhovnici.

      Iar lupta sa anti ecumenista e fundamental falsa deoarece el ii ataca si pe cei ce demonstreaza ca miscarea ecumenista e in stransa legatura cu sfarsitul vremurilor si ca cei ce se afla la butoanele ei sunt fix aceiasi cu cei ce se afla la butoanele implementarii documentelor biometrice, a internetului obiectelor si a eliminarii banilor cash.

      Si toate acestea pentru ca per total lupta sa este impotriva celor ce avertizeaza ca nu mai e mult si antihristul va apare. Deci din nou impotriva marilor duhovnici. Vorbele lui preferate sunt ticalosii precum:

      “Fobia Apocalipsei este tipica pentru ereticii neoprotestanti si improprie ortodocsior.”

      “parintele Paisie Aghioritul, in profetiile sale despre semnele vremurilor a fost influentat de neoprotestanti, prin ucenicii sai din America.”

      “Invataturi” direct din fundul iadului venite. Acum eu nu stiu daca tu pricepi ce se petrece in jurul nostru sau esti ucenic al acestui smintitor preot. In cel de al doilea caz, citeste te rog zecile de profetii ale Sfintilor ce le-am postat pe acest blog.

      Apreciat de 1 persoană

      • valentin said, on august 12, 2015 at 6:14 pm

        din aceste cuvinte – Preotul asta extrem de nociv duce de ani de zile o furbunda campanie impotriva celor anti cip, deci automat impotriva tuturor marilor duhovnici.

        Iar lupta sa anti ecumenista e fundamental falsa deoarece el ii ataca si pe cei ce demonstreaza ca miscarea ecumenista e in stransa legatura cu sfarsitul vremurilor
        –- îmi dau seama că într-adevăr nu pot să fiu ucenicul oricui pe motiv că el combate ecumenismul. poate îl combate cum se explică aici – numai ca să poată răsturna sfaturile marilor duhovnici

        Apreciază

  11. Mălin said, on august 12, 2015 at 1:18 am

    Despre etnofiletism în forma sa reală, extremă şi exclusivistă prezent şi propagat printre evrei. Acesta este şi motivul pentru care originii etnice şi influenţei evreieşti li s-a dat dintotdeauna întâietate fiind mai importante pentru ei, decât Dumnezeu, aproapele şi credinţa adevărată. Această atitudine este vizibilă inclusiv faţă de sfinţi ca Ioan Gură de Aur sau mai nou, Cosma Etolianul şi mulţi alţi sfinţi care au scris la un moment sau altul despre fărădelegile evreilor. De asemenea, dintre duhovnici şi cuvioşi contemporani (inclusiv mari duhovnici foşti membrii ai mişcării legionare şi nu numai) care au îndrăznit să scrie sau să spună ceva despre fărădelegilor evreieşti au ajuns subiecte pentru intrigile evreiesti. Multora li s-au inventat erezii şi tot felul de învinuiri (fie din exterior, fie din interiorul Bisericii) pentru faptul că au îndrăznit să critice fărădeligile evreieşti. Să vă ferească Dumnezeu de răzbunările reţelelor evreieşti. Multe dintre aceste grupări sunt foarte active şi prezente pe internet, iar unii se infiltrează inclusiv aici pe site pentru a scrie comentarii.

    Mare dreptate avea Cuvioasa Macaria când spunea că: „Vor tipări o Biblie neadevărată. Ei (se pare ca e vorba de evreii fariseici, n. aut.) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie învinovăţiţi (14 martie 1989).

    Interviu cu Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa:

    – Există două curente în lume astăzi: europeniştii şi globaliştii pe de o parte, şi, să le spunem, naționaliștii, pentru care patria reprezintă o realitate fundamentală, pe de cealaltă parte. În rândurile celor din urmă se înscria şi se înscrie mesajul papei Ioan Paul al II-lea: „Dumnezeu deschide sensul de patrie spre o dimensiune eshatologică şi eternă, dar nu suprimă conţinutul său temporal.” Dumneavoastră de ce curent vă simţiţi atras?

    – De curentul naţionalist, naţionalist în sens biblic. Dumnezeu a creat lumea, a împărţit-o în popoare, și la sfârşit, la Judecata de Apoi, va chema toate popoarele la judecată, toate neamurile. Nu va chema nici pe globalişti, nici pe europeniști, ci ne va chema pe noi, și noi vom da răspuns în faţa lui Dumnezeu pentru modul în care am contribuit la menţinerea neamului pe care Dumnezeu l-a creat şi l-a vrut etern, cu o misiune specială. Dacă şi-o împlineşte, trăieşte. dacă nu, moare. Toată experienţa lui Dumnezeu făcută în Mesopotamia, în Egipt, în Grecia, toate au falimentat din cauza unor păcate speciale ale fiecărei naţiuni.

    – Ce păcate speciale are naţiunea română?

    – Naţiunea română? Eu cred că naţiunea română rămâne încă pe linia misiunii pe care o are în această lume: de a menţine ideea ortodoxă, care este adevărata credinţă şi ideea de neam în sens mistic, pe care o menţinem fiindcă acest considerent rămâne încă foarte adânc în sufletul românilor.
    ……………………………………………………………………………………………………………….

    – Mi-amintesc de o spusă a lui Petre Ţuţea: „Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba.”

    – Da, dar nu este întotdeauna adevărat ceea ce spune Petre Ţuţea. Degeaba, în sens spiritual.

    – De o bună perioadă apare această acuză, că apartenenţa la Mişcarea Legionară din tinereţea unor oameni de fapt a marcat întreaga viaţă, opera lor totală şi, vezi Doamne, trebuie pusă la index. Să nu uităm de scandalurile provocate de Emil Cioran, acum vreo 2-3 ani în Franţa. Iată, acum, Constantin Noica.

    – Aceasta este o răzbunare a evreilor, pentru că ei sunt exclusiviști, ei nu acceptă nimic din ceea ce ar face o anumită opoziţie faţă de influenţa lor în lume. Eu nu am nimic împotriva evreilor, dar nu-i socotesc pe evrei ca pe un popor bolnav pe care trebuie numai să-l lauzi, să-l mângâi, să-i dai medicamente.

    – Un popor normal.

    – E un popor normal, sigur că da. Ei au greşelile lor, au valorile lor, ceea ce nimeni nu poate contesta, dar ca să distrugi o cultură şi un om numai pentru că ţi se pare că a fost antisemit, asta este o crimă. Pentru că noi recunoaştem toate lucrurile bune ale evreilor. Yehudi Menuhin, ceilalţi, sunt acceptaţi. De ce este nevalabilă numai pentru că nu este făcută într-un sens filosemit, să spunem? Eu cred că lucrurile acestea sunt lucruri bolnave din punct de vedere spiritual, din punct de vedere cultural, şi că trebuie să menţinem valorile noastre, indiferent de unde vin, atunci când ele sunt pozitive faţă de Biserică şi faţă de neam.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Mustafa said, on august 12, 2015 at 1:29 am

    „Ideologia legionara nu a fost doar filetista si ecumenista ci si rasista. Rasismul nu este compatibil cu perspectiva crestin ortodoxa, si nici filetismul si nici ecumenismul.” – Matei Vulcanescu –Biserica Greciei

    Filetismul este erezia de care au fost acuzati Bulgarii de catre Greci cand au vrut sa-si faca biserica separata in secolul al XIX-lea. Bulgarii au sustinut ca sunt victime ale expansionismului Grecesc.
    De altfel stim bine cum si in Romania Eteristii Greci l-au tradat pe Tudor Vladimirescu pentru ei nu-si doreau o Romanie libera si independenta de Turci, ci doreau sa inlocuiasca jugul Turcesc cu cel Grecesc.
    Vezi http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret-general/articol/ce-tia-i-i-ce-nu-tudor-vladimirescu-ce-fost-asasinat-domnul
    si http://www.istorie-pe-scurt.ro/asasinarea-lui-tudor-vladimirescu-miselie-si-tradare/

    Dupa mintea unora, daca nu vrei ca tara ta sa fie stapanita de greci sau de alte neamuri imperialiste esti filetist.

    De citit si cautat citatul acesta:
    Sfantul Teofan Zavoratul despre acuzatiile de filetism ale grecilor impotriva bulgarilor

    Despre asa numita condamnare a „Filestismului” Bulgarilor, Bisericile Rusiei, Ierusalimului, Serbiei, Bulgariei si Romaniei au ramas in comuniune atat cu Grecii cat si cu Bulgarii. Episcopul Teofan Zavoratul, care a calatorit in Rasarit in anii 1850 ii cunostea bine atat pe Greci cat si pe Bulgari, era complet de partea Bulgarilor.
    „Rasaritul nu intelege problema Bulgareasca. Pentru ei, Bulgarii sunt vinovati, dar in realitate nu sunt. Ei nu se puteau separa de la sine de Patriarhie, si nu s-au separat, ci au cerut (sa se separe). Dar cand au intrebat, patriarhia era obligata sa-i lase sa se separe. Nu i-a lasat separe? Au construit o cale de separare pentru ei printr-o alta metoda. Noi ( Biserica Ortodoxa Rusa) cum ne-am separat in secolul al XV-lea? Nu le-am mai trimis candidati pentru postul de mitropolit lor( Grecilor) si cu asta s-a terminat poveaste. Asta au facut si Bulgarii. Patriarhia e de vina. Dar Sinodul lor care i-a condamnat a fost culmea dezordinii.
    Acolo a fost γένος (genus-ul) Grec( Nationalismul Grec) care a domniat.

    De ce insist asupra acestui aspect? Pentru ca „filestist” a devenit un cuvant folosit de anumite persoane din sistem pentru a ostraciza pe cine nu le convine, la fel ca „extremist”, „fundamentalist”, „fanatic” si multe altele. Matei Vulcanescu nu e primul care il foloseste.
    Va mai aduceti aminte de politicianul crestin Adrian Papahagi( grec?! )?
    Iata ce zicea in 2014
    https://saccsiv.wordpress.com/2014/05/09/adrian-papahagi-un-om-al-sistemului-un-propagandist-al-statelor-unite-ale-europei-cei-care-au-creat-uniunea-europeana-nu-au-fost-masoni-proiectul-national-este-anti-crestin-hristos-n/

    Inceputurile Uniunii Europene s-au nascut tocmai din acest dezgust fata de nationalismul care de doua ori a distrus Europa. Nu mai avem ce face astazi cu Nationalismul; a fost un proiect masonic, creat ca replica impotriva catolicismului, care era majoritar in Occident. Asta e proiectul national: un proiect masonic, anti-crestin, in vederea mea. Trebuie sa depasim acest filetism. Trebuie sa revenim la intelegere plenara a Universalitatii Crestine. Hristos nu ne va intreba la Judecata de Apoi daca suntem crestin-ortodocsi sau crestin-catolici.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mustafa said, on august 12, 2015 at 1:31 am

      Vroiam sa subliniez si argumentul din citatul Sfantului Teofan dar am uitat
      Noi ( Biserica Ortodoxa Rusa) cum ne-am separat in secolul al XV-lea? Nu le-am mai trimis candidati pentru postul de mitropolit lor( Grecilor) si cu asta s-a terminat poveaste

      Apreciază

    • Mălin said, on august 13, 2015 at 2:44 pm

      Etnofiletismul presupune întâietatea şi exagerarea însemnătăţii unui neam în detrimentul unităţii societăţii.

      Din perspectivă ortodoxă este firesc ca orice om să-şi iubească neamul – să aibă onştiinţă naţională, adică dragostea de neam şi de patrie.

      Se cuvine să existe respect reciproc pentru valorile autentice ale unui popor sau altuia şi asta dpdv. creştin ( având ca reper sfaturile şi poruncile evanghelice, învăţătura Părinţilor Bisericii ).

      Bineînţeles că trebuie apreciate valorile reale ale oricărui popor, atunci când ele există cu adevărat. Trebuie apreciate şi respectate valorile poporului rus sau ale poporului grec, însă nu divinizate. Trebuie să existe o atitudine de frăţietate întru Hristos şi de apreciere reciprocă, prin care să ne împotrivim dezbinării.

      Sunt împotriva elinizării sau rusificării etc. poporului român, însă asta nu înseamnă că exclud orice legătură cu aceste popoare.

      Personal am o mare stimă şi apreciere pentru modul clar în care unii teologi greci reuşesc să explice, să înţeleagă şi să expună învăţătura ortodoxă. Iar când spun teologi greci, nu mă refer la tot felul de imigranţi cu ifose de mari teologi (vinituri, cum ar zice bănăţeanul) care nu vor fi vreodată capabili să deprindă modalitatea de exprimare cuprinzătoare şi lucidă sau delicateţea unor teologi fini, cum ar fi ÎPS Ierotheos Vlachos

      Am tot respectul pentru grecii autentici ca Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Porfirie Kavsokalivitul, Părintele Ambrozie Lazaris, Gheron Iosif Isihastul şamd.

      În aceste vremuri grele sunt solidar cu poporul grec care a ajuns pradă influenţei evreieşti şi se doreşte a fi îngenunchiat printr-o criză creată artificial. Nu că noi am fi departe. După cum se vede nouă ni se pregăteşte de zor terenul. Trebuie să ne punem nădejdea în Dumnezeu. După cum spunea şi Sf. Paisie Aghioritul că scopul nostru este să ne formăm / educăm teocentric!

      Apreciază

    • Mălin said, on august 13, 2015 at 7:49 pm

      Reftificare: figuranţi cu ifose de teologi închipuiţi !

      Apreciază

  13. Athanasie Alexandros said, on august 12, 2015 at 1:51 am

    Un site(saccsiv.wordpress) panicard fundamentalist legionar a unui fost puscarias platit de servicii(pentru a tine lumea in teroare) ataca furibund pe parintele Matei Vulcanescu care nu este deacord cu ideologia miscarii legionare!

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 12, 2015 at 6:28 am

      Athanasie Alexandros

      Cum ai trecut tu cu mintea asta de scoala generala, nu-mi pot da seama.

      Asadar:

      SISTEMUL e cu:

      – Anti Miscarea Legionara
      – Implementarea cipurilor
      – Ecumenismul
      – Edificarea NOII ORDINI MONDIALE
      – Masoneria
      – New Age
      – Homosexualitate
      – Avort
      – Etc., etc., etc.

      Serviciile secrete sunt ale SISTEMULUI

      Saccsiv e imporiva SISTEMULUI si a celor de mai sus.

      Concluzia ta:

      Serviciile il platesc pe saccsiv “pentru a tine lumea in teroare”.

      Apreciat de 2 persoane

    • el said, on august 12, 2015 at 1:50 pm

      athanasie

      care servicii? ca alea proamericanesti care bantuie si fac legea azi in Ro sunt antilegionare si anti Rusia, pro-boca si pro alte rataciri combatute aici pe blog….
      si daca slujeste pe la „servicii” de ce l-au mai trimis la puscarie cand hotii si pungasii, demolatorii Romaniei cu „binecuvantarea” acelorasi „servicii” haladuiesc liberi si fac politica cu „imagine” de oamnei respectabii?
      fii mai clar?

      Apreciat de 1 persoană

  14. Andrei said, on august 12, 2015 at 6:09 pm

    Eu sunt prolegionar complet. Cred in Sfintenia Miscarii. Dar in cel fel. Si propun aici un sistem de gandire.

    Legiunea reprezenta esenta istorica etnica si sociala a ortodocsilor din Romania. Fondatorii legiunii si generatia ei veneau dupa o mare bezna masonica. Prin urmare elemente catolice sau masonice sau altele s-au infiltrat in legiune. Si eu am vazut in ziarul legionar Bunavestire ca la fiecare numar aveau sarbatoare conform calendarului ortodox, catolic si protestant(sectant). De pilda. INsa in ziar articole pur ortodoxe. Dar nu totdeauna. Deci erau greseli. Nu trebuie condamnata miscarea ca o secta, caci nu si-a propus a fi supranaturala.Au fost greseli. Au fost eretici caci eretic e un om, sau o ramura a bisericii. O miscare nu poate fi strict eretica.Aici a avut oameni ortodocsi si oameni eretici. Sfintenia e in mucenicie, dar nobletea e in lupta ortodoxa. E clar. trebuie sa ne asumam ca miscarea vine dupa o perioada de mare incultura teologica si ortodoxa si istorica in Romania. Mare de tot. Deci au fost ereziile de care spune Matei Vulcanescu, dar nu trebuie condamnata toata Miscarea. Cand Capitanul a intrat la Puscarie, a cerut o tigareta. E greseala? Da. E Capitanul vinovat de asta fundamental? Nu. Toata boierimea fuma. El,descendent din logofatul Tautu prin femei, avea acest obicei. La fel e si cu unele greseli si erezii. Trebuie asumate, ca LEgiunea nu e biserica, dar trebuie laudata organizatia. Era ceea ceera mai bun in Romania atunci. Plus se poate INCA IMBUNATATI. Legionarii de azi sa isi asume greselile din trecut, cu catolicii in special, si sa imbunatateasca LEgiunea. Caci LEgiunea nu a murit.Ea e o forma de asociere a ortodocsilor in continua sfintire, si crestere.

    Apreciază

  15. Andrei said, on august 12, 2015 at 6:16 pm

    A spune ca Miscarea e eretica e incorect. Afost un partid politic. Nu a fost eretica. A fost ortodoxa? Nu caci numai biserica in sine e ortodoxa. NU trebuie idolatrizata, dar trebuie profund admirata, cu greselile de atunci din ea. Va spun din interior, din apropierea lui Granicerul. Catolicii si sectantii din Miscare erau total si constient marginalizati, si considerati asa excentrici nebuni, primiti ca sa se intoarca la ortodoxie sau ca sa fie poli de presiune in comunitatile lor pentru a le dezorganiza. Si erau tolerati cu izbucnirile lor ecumeniste. Dar in interior toti erau ortodocsi, caci ortodox era considerat normal, normativ, si nobil. Si restul erau considerati marginalitati. Deci raportarea legiunii la eretici si sectanti e una de a ii plasa in margine, nu ca a ecumenismului de azi de a ii trata ca egali. Corect e de a ii elimina din peisaj, dar legiunea gandea cu marginea caci intr-un sistem boieresc matur ca al Romaniei, sa stiti ca a fi marginal era ca si cum esti tigan. Si au tinut boierii tigani pe mosie? Da. Nebotezati? Da. Erau egalii boierilor. Nu. Erau iubiti de boieri, sau erau boierii tigani? Nu. Asa e si cu Miscarea LEgionara si ereticii. Iar inspiratia hitlerista noi trebuie sa ne-o asumam. Hitler a pomenit de Hristos in discursurile sale. Era eretici, dar putea fi iluminat. Gobels a pomenit de maicile ortodoxe din Rusia violate de evreii comunisti. Hitler a spus ca lupta sa cu evreii e razbunarea Rastignirii lui Hristos. A spus in 1922.Si l-a laudat in 1926 pe Iisus ca a scos evreii corupti din templu. Si la fel el ii va scoate dinG ermania(analogie masonica cu templul-germania). Deci era eretici. Dar avea imaginar crestin. In acea epoca, in care evreii violau fetele razesilor in sate, si imbatau cu tuica pe sotii lor, un asemenea discurs starnea admiratia.Deci era greseala, caci era eretic Hitler. Deci greseala, darde inteles.

    Apreciază

  16. valentin said, on august 13, 2015 at 11:22 am

    părintele Gheorghe Calciu era mereu urmărit de securitate, acest ierarh va fi și el urmărit pentru acele cuvinte – e și asta o formă de martiraj , e a început să-și asume public sfințenia celor din Mișcarea Legionară, în momentul în care statul a dat o lege care incriminează acea mișcare ca fiind fascistă, sau o nouă formă de totalitarism – care intră la fundamentalism religios

    Apreciază

      • valentin said, on august 13, 2015 at 11:28 am

        dar se poate lega și la acest articol

        continui să dezvolt ce am început – în momentul în care un ierarh își asumă public toate aceste atitudini – pentru neam, pentru sfinții care au suferit, împotriva legii! , cere o trezire a națiunii ca statul să schimbe legea !

        …. în aceste mommente vine și pr. matei vulcănescu și spune că mișcarea era plină de erezii. Dar până acum de ce nu a spus lucurrile astea ?!

        e cam puțin credibil numai și pentru acest fapt, însă poate avea și el o părere și un punct de vedere argumentat teologic – poate că uni oameni din mișcare erau cum erau, nu era o mișcare infailibilă – ca și Biserica

        Însă acum se cuvine a aduce cuvinte de laudă sfinților mai degrabă decât de a ne disocia de ei.

        Apreciază

  17. ioana said, on august 13, 2015 at 7:44 pm

    Biserica nu este „infailibila”?D-nule Valentin.Biserica este infailibila! Oamenii mai gresesc, dar Capul Bisericii este Hristos. Daca nu ati inteles asta, nu ati inteles nimic! Pacat!

    Apreciat de 1 persoană

  18. G-man said, on august 14, 2015 at 1:48 pm

    Când portile sparge-se-or toate
    si mortii vor prinde sa urle,
    când lanturi si ziduri cadea-vor sfarmate,
    voi nu stit ce-nseamna-nvierea din moarte,
    caci n-ati fost cu noi în celule.

    Apreciază

  19. Stelian said, on august 14, 2015 at 4:02 pm

    Iata cum isi da arama pe fata acest „parinte” care e cel mai mare critic al Parintelui Arsenie Boca pe facebook…

    Nimic nu e intamplator!

    Apreciază

  20. Pamfil said, on august 20, 2015 at 9:15 pm

    Individul a rămas evreu în gândire. Este vorba despre o atitudine de menajare a fărădelegile strămoşilor săi boşevici şi de instinctul de consevare a originii sale etnice. Pentru asta răstămăceşte învăţătura ortodoxă, aliniind-o la directivele institutului Elie Wiesel.

    Degeaba a ajuns preot ortodox, căci tot cu mintea de iudeu a rămas, la fel ca şi amicul său, Gheorghe Aniţulesei de la Rădăuţi.
    De fapt, prin această atitudine, acest Matei Vulcănescu îi condamnă înca odată pe legionari, după exemplul strămoşilor săi bolşevici. Iar prin asemenea atitudine nu face altceva decât să legitimeze fărădelegile, crimele şi condamnările date de instanţele comuniste ale evreilor bolşevici.
    Astfel va fi rezultatul „revenirii” la Ortodoxie fără catehizare a evreilor. Aceştia vor lupta să iudaizeze Ortodoxia şi să o transforme într-o sectă evreiască exclusivistă!

    Avea dreptate Sf. Anatolie al Optinei când spunea: „Ereticii vor pune mâna pe Biserică, îşi vor numi peste tot slugile, iar viaţa religioasă va fi lepădată. Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare şi întru neştiinţa. El a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte“ (Matei 7, 16-20). Şi sârguieşte-te să-i osebeşti de păstorii adevăraţi; acei furi de cele ale Duhului, care sfâşie turma duhovnicească, „nu intră pe uşă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vor intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1).”

    L-au filmat slugile special din profil, ca să ştie „cunoscătorii” cu cine au de-a face ( a se vedea începând cu minutul 20:55):

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 20, 2015 at 10:36 pm

      Pamfil

      Dar cu parintele Aniţulesei ce ai? El ce zice despre legionari?

      Apreciază

      • Pamfil said, on august 20, 2015 at 11:23 pm

        Până nu demult, poza în mare apărător al valorilor neamului nostru românesc, al legionarilor care au pătimit în temniţele bolşevice. Nici o predică legată de problematică şi de situaţia actuală. Personal nu l-am auzit pe pr. Aniţulesei să i-a atitudine faţă de legea antilegionară, faţă de directivele institutui Elie Wiesel.
        Rămâne de văzut pe viitor! E o vorbă în popor care spune că cin’ se-aseamănă se adună! Se va vedea pe viitor dacă a fost sincer sau dacă doar a jucat teatru !

        Apreciază

  21. […] Preotul MATEI VULCANESCU (cel pro cip): DOCTRINA LEGIONARA a fost filetista. ecumenista si rasista […]

    Apreciază

  22. SACCSIV - blog ortodox said, on iulie 5, 2018 at 7:51 am

    […] Preotul MATEI VULCANESCU (cel pro cip): DOCTRINA LEGIONARA a fost filetista. ecumenista si rasista […]

    Apreciază

  23. […] Preotul MATEI VULCANESCU (cel pro cip): DOCTRINA LEGIONARA a fost filetista. ecumenista si rasista […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.