SACCSIV – blog ortodox

Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin. Invitati: părintele Mihai-Andrei Aldea, istoricul Mircea Stănescu, Claudiu Târziu, prin telefon istoricul Cristian Troncotă

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 1, 2015

   UPDATE:

A aparut si pe youtube:

Dupa cum stiti:

Vineri 31 iulie, ora 22:00 la B1 TV: DEZBATERE despre „legea antilegionară”

Iata si inregistrarea, incepand cu min. 1:00:00:

http://inregistrari.b1.ro/view-31_Jul-2015-rom%C3%A2nia__acum-81.html

Moderator:

Nadia Ciurlin

   Invitati in studio:

Părintele Mihai-Andrei Aldea

Istoricul Mircea Stănescu

Claudiu Târziu

Invitat prin telefon:

Istoricul Cristian Troncotă

Felicitari moderatoarei, de care n-am mai auzit pana acum, pentru curajul de a aborda o astfel de tema la tv. De asemenea eventualei echipe din spatele ei.

Excelenta prestatia invitatilor.

E bine s-o salvati, caci multe asemenea nu cred ca vom mai viziona.

În cadrul emisiunii, a mai intervenit si deputatul PNL Ovidiu Raețchi în calitate de susținător al legii.

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Ovidiu_Rae%C8%9Bchi Ovidiu Alexandru Raețchi (n. 15 septembrie 1979București) este un parlamentar român, ales deputat în circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 4[1] Orientul Mijlociu – Africa. La alegerile din anul 2012 a obținut 52%, fiind votat cu precădere de militarii români dinAfganistan, de românii din Israel și din unele țări arabe (PalestinaIordania,TunisiaMaroc) pe listele aliantei Uniunea Social Liberala din partea Partidului Conservator.

Până la alegerea în funcția de deputat a fost președintele FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului) și a condus rețeaua de ziare Ghimpele.

In urma sustinerii publice[16] a candidatului dreptei la prezidentialele din noiembrie 2014, Klaus Iohannis, precum si a unei aliante cu PNL, deputatul Ovidiu Raetchi a fost exclus[17] din Partidul Conservator la data de 23 septembrie 2014.[18]

In data de 25 septembrie 2014 deputatul Ovidiu Raetchi s-a afiliat grupului Partidului National Liberal din Camera Deputatilor.[19][20]

În anul 2012 a făcut obiectul unui atac virulent al profesorului naționalist Ion Coja, care l-a numit “semi-semit”. Coja i-a adresat o serie de ofense după ce Raețchi solicitase închiderea site-urilor care promovează Holocaustul în România.[23] A cerut în mod repetat suspendarea site-urilor de propagandă legionara, nazista si anti-semita explicita,[24] sprijinind în Parlament proiectul de lege inițiat de Institutul Elie Wiesel, cunoscut și ca “legea anti-legionară”.

A fost considerat pana in 2012 un apropiat al lui Dan Voiculescu[26]. A condus campaniile electorale ale acestuia în 2008 și 2012.[27]

Comentariu saccsiv:

Prestatia sa in cadrul emisiunii a fost jalnica. L-a bagat parintele Aldea in corzi de daduse in balbaiala.

N-au nici un suport juridic sau logic pentru ticalosita lor lege. Dar din nefericire, nici n-au nevoie …

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. forta_gravitationala said, on august 1, 2015 at 3:27 pm

  Stiti cumva vreun program care sa ma ajute sa descarc video-ul? Eu stiu de Freestudio dar asta descarca doar de pe youtube :(. Caci nu se stie cat va mai sta link-ul activ pe net…

  Apreciază

 2. valentin said, on august 1, 2015 at 4:16 pm

  părintele Aldea ca istoric și filolog a adus la început argumente clare că legea nu este făcută în acord cu adevărul istoric.

  Apreciază

 3. pascu said, on august 1, 2015 at 4:18 pm

  Mircea Stanescu nu e propriu-zis istoric la baza, a facut Facultatea de Filozofie si pe urma doctorat in Istorie, dar avand in vedere ca a publicat destul de multe lucrari de istorie contemporana, despre reeducarea de la pitesti, si foarte serioase si bine documentate, poate fi considerat istoric. oricum, este printre putinii care au avut o atitudine corecta in privinta acestei legi aberante.

  Apreciază

 4. Radu said, on august 1, 2015 at 6:35 pm

  Nu am tv dar o sa o vizionez acum pe site-ul lor.

  Legea este nedreapta evident pentru minciunile si varianta „fabricata de comunisti” a istoriei.
  De ce nu au condamnat propagarea si difuzarea ideilor si mesajelor bolsevice comuniste?
  Pe alea nu le condamna in lege doar pe cele asa zise „fasciste”.

  DUPA 25 DE ANI INCA SUNTEM CONDUSI DE COMUNISTI SI BOLSEVICI !!!

  Apreciază

  • Alin said, on august 1, 2015 at 9:08 pm

   Este ca si cand ai spune : ” influenta tarii mai mari vecine este mai pregnanta decat alte influente „.

   Pai bolsevicii sunt colea, si au facut si au dres. Suntem usierii Evropei. Ce putem face sa ne fie noua bine? O identitate proprie fara propaganda ‘agenturilor’ ? Adicatelea fara implicatiile americanului si ale celorlalti .. Noi suntem locuitori aici. Viețași. Ne trece tavalugul in sus si-n jos, de-a dreapta si de-a stanga.
   Suntem tara tampon. Vlahi moi, cum ne numesc urmasii mongolilor.
   Cand ai suparat rasaritul, imediat poate sa te calce. La fel si cu occidentul.
   Ce cruce puteai sa-ti doresti mai mult, decat sa fim aici la rascruce?!

   Apreciază

 5. sisi said, on august 1, 2015 at 9:25 pm

  Prin astfel de legi bolsevicii au distrus elita intelectula ,spirituala a romaniei!, asistam la o reeditare a aceelui spirit…revolutionar” o alunecare periculoasa spre totalitarism prin astfel de legi si , promulgate prezidential! Ce urmaresc unii? ura impotriva evreilor s-au ale altora? se insala! sa negam adevarul istoriei? Aceasta lege facuta de anti- romani,impotriva noastra a romaniilor a istoriei noastre a stramosiilor nostrii si, al ADEVARULUI pe care …se fac ca, nu-l cunosc, si , nu vor sa-l cunoasca caci, sunt impotriva lui!!! nu poate decit sa stirneasca : scirba si dispret- . Poate asa,(prin asa legi)… mii de romani SE VOR TREZI , din coma asta spirituala in care suntem ,si, cufundati ..de unii, Dumnezeu sa ne ajute sa fim mai uniti ca inaintasii nostrii ! si mai vehementi impotriva celor care vor din nou se ne sluteasca istoria si neamul nostru! Poate am facut greseli! Dumnezeu sa ne ierte! Vrem ca Adevarul istoric sa triumfe! nu smecheriile unora care ne vor la groapa de gunoi a istoriei, si daca se poate sa si platim..ptr, „poluare ideologica!

  Apreciază

 6. alin said, on august 2, 2015 at 12:37 am

  Iata aceasta emisiunea pe dailymotion

  Apreciază

 7. Radu Humor said, on august 2, 2015 at 1:04 am

  O lege parşivă, strecurată pe sub nasul unor adormiţi ajunşi în Parlament ( de ce nu-i mau zice Divan ? ), dată în disperare, în speranţa că va reuşi să întârzie deşteotarea naţională !
  Dacă cei mai tineri, care din păcate nu cunosc Istoria României aşa cum a fost ea , nu cum a fost scrisă de venetici ca Roller, n-au de unde să ştie de marile personalităţi, elitele neamului românesc amintite aici, despre perioada 1947-1989 pot afla mult mai uşor !
  Întrebându-şi părinţii sau căutând prin presa vremii.
  A interzice acum să recunoşti că perioada ceauşistă a fost una din cele mai prospere , în comparaţie cu ceea ce a urmat după, când în doar 25 de ani România a fost distrusă mai mult decât în cele două războaie mondiale şi cei 47 de ani de comunism la un loc , mi se pare cea mai josnică şi manipulatorie hotărâre, mincinoasă şi abuzivă !
  Adică dacă n-ai putut să te dovedeşti mai bun decât cel pe care l-ai executat mişeleşte, dai o lege că n-ai voie să vorbeşti şi eventual să lauzi ( n-am crezut niciodată să ajung să-l laud pe Ceauşescu , mai ales că nici n-am fost membru PCR,, dar din păcate ceea ce a urmat, mă obligă s-o fac ! ) .
  Cei tineri se vor convinge curând de realitatea mizeră în care suntem obligaţi să trăim, faptul că am ajuns la mâna străinilor şi de râsul lumii, dar s-ar putea să fie prea târziu !

  Apreciază

  • mercurie said, on august 2, 2015 at 4:00 am

   ”Şi vorbe va grăi împotriva Celui-Preaînalt,iar pe sfinţii Celui-Preaînalt îi va amăgi şi va cugeta să schimbe vremile şi legea;şi [stăpânirea] va fi dată în mâinile lui pentru o vreme şi vremi şi o jumătate de vreme.”
   Ce oare nu s-a implinit din acestea ? Acestia au deturnat stapanirea monarhiei prin anarhie ,il hulesc pe Iisus Hristos-Dumnezeu, cugeta sa schimbe toate legile dupa bunul lor plac si suntem deja de ceva vreme in mainile lor.Important este sa nu ne vindem credinta si sa cumparam de la ei sperante desarte lumesti si trecatoare. Sa mai avem putintica rabdare,evreii au fost in Babilon doar 70 de ani.Nu le ies lor toate cate si-ar dori, nu-i lasa Dumnezeu.Intradevar Ceausescu a ajuns de regretat si de laudat aproape.

   Apreciază

 8. Monica said, on august 2, 2015 at 1:18 am

  Emisiunea se poate descarca prin intermediul acestui site: http://vidconv.net/. Trebuie introdus linkul http://www.dailymotion.com/video/x2zyav5_pr-aldea-istoricul-mircea-stanescu-si-c-tarziu-in-dezbatere-tv-despre-legea-asa-zis-anti-legionara_tv.

  Apreciază

 9. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

  • Paul Mogosanu said, on decembrie 27, 2015 at 6:19 pm

   Felicitari Nadia! Esti o majoritate de om.Reprezinti o generatie de tineri cu care ma mandresc si pe care o iubesc.Numai cu asemenea tineri,Romania va renaste.Dumnezeu sa va ajute si noi sa va sustinem!

   Apreciază

 10. Daniel Focsa said, on august 2, 2015 at 1:51 pm

  Buna ziua, tin sa fac o precizare. Cu cateva zile inainte de promulgarea legii anti-legionare, s-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis, semnata de preotul greco-catolic Marius Visovan si alti cativa urmasi ai unor detinuti politici legionari:

  Dă clic pentru a accesa Apel_urmasi.pdf

  Subsemnatul nu am fost solicitat sa o semnez, desi sunt urmas (nepot de fiica) al avocatului Gheorghe Gh. Vranceanu, detinut politic legionar cu 11 ani de temnita, si totodata sunt istoric specializat pe istorie contemporana romaneasca, cu trei volume de autor si aproape 100 de articole de specialitate publicate. In plus, am colaborat ani de zile la revista „Permanente” la care scrie si domnul parinte Marius Visovan, inclusiv cu articole despre suferinta in inchisori a bunicului meu.

  Constatand aceasta omisiune inexplicabila, i-am adresat in data 19 iulie 2015 respectivului domn parinte Visovan un email, in care am ridicat aceasta chestiune. Nu am primit niciun raspuns.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 2, 2015 at 2:27 pm

   Daniel Focsa

   Eu pot scrie un articol pe chestia asta, dupa modelul fazei cu Ministerul Apararii. Si tot ca atunci, poate se apuca sa posteze si altii.

   Daca esti de acord, fa te rog un comentariu mai detaliat.

   Dupa mintea mea insa si mai bine ar fi sa scrii un articol pe cont propiu pe tema legii anti nationaliste, semnat de tine. Apoi eu il voi posta

   Apreciază

   • Daniel Focsa said, on august 2, 2015 at 4:31 pm

    Nu scrie, ca nu am nimic mai mult de spus decat am spus. Pur si simplu am fost ignorat, fara sa inteleg de ce. Oricum acum chestia e tardiva.
    Despre aberatia impunerii adevarului istoric prin lege, eu am avertizat inca de acum doi ani, intr-un articol scris la moartea profesorului Gh Buizatu, in iunie 2013, publicat pe site-ul „Ziaristi online”, in care spuneam:

    „Profesorul Buzatu a fost unul dintre puţinii care au ales să rămână români, să nu se vândă. Să nu se prostitueze. Unul dintre istoricii care nu au acceptat modul scandalos în care se încearcă neutralizarea breslei noastre, ştergerea menirii pe care o avem, de căutători dar şi apărători ai adevărului, prin impunerea unui adevăr unic, prestabilit şi obligatoriu, sub ameninţarea Codului Penal. În cel mai pur stil bolşevic ori nazist”. – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2013/06/06/ziua-profesorului-gh-buzatu-a-plecat-cel-mai-bun-dintre-noi/#sthash.Lk7SysYH.dpuf

    In tot cazul, am macar consolarea ca nu am votat cu Iohannis (cu nimeni de altfel), multumesc celor care l-au votat, iata incepe sa se arate „lucrul bine facut”.

    Apreciază

   • andrei-d said, on august 5, 2015 at 9:30 am

    Adevarat. D-nul profesor Sorin Buzatu:

    Apreciază

 11. mircea.v said, on august 2, 2015 at 4:48 pm

  Legea Turcanu

  Reeducarea de la Pitesti si Aiud a esuat. Aceasta lege anti-legionara confirma acest fapt. Daca reeducarea ar fi avut succes, aceasta caricatura de lege nu si-ar fi avut rostul. Aceasta lege vrea sa puna si ea umarul la reeducarea romanilor. Nu va reusi.

  Turcanu: “Banditilor, trebuie s-o rupeti cu trecutul”. Asta era echivalent cu lepadarea de Dumnezeu, de Miscarea Legionara, de semenii tai, de familie, de tot ce e moral, adevarat si frumos. Si nu doar lepadarea, ci si improscarea cu noroi a tot ceea ce iti era drag.

  Asa si legea asta de acum. Vrea ca noi s-o rupem cu trecutul nostru frumos, cu sfintii inchisorilor, cu modelele morale, de credinta, de lupta anticomunista, cu modelele de necedare a celor buni in lupta cu raul.

  Concluzia logica si fireasca este ca aceasta lege se poate numi foarte bine si „Legea Turcanu”.

  Legea Turcanu

  Apreciat de 1 persoană

  • pascu said, on august 2, 2015 at 6:24 pm

   Bine spus, da, e o lege anti-romaneasca, cu scop de reeducare.

   Apreciază

 12. Vasi said, on august 2, 2015 at 5:53 pm

  Avea dreptate pr Arsenie Boca si Iustin Parvu, ca vor fi prigoniti si dupa moarte. Pentru rugaciunile lor Doamne milueste-ne.
  Pr Aldea, cuvant cu putere multa de la Domnul nostru Iisus Hristos. Asta este inceputul prigonirilor asupra oamenilor liberi in credinta lui Dumnezeu. Ceva mai puternic decat comunismul se ridica impotriva, pentru a ne strivi si pentru a imbratisa miniciunile, crimele lor si doctrina lor. Niciodata. Adevarul nu poate fi inabusit si ingropat in pamant.

  Apreciază

 13. dante said, on august 2, 2015 at 8:56 pm

  Daniel Focsa
  „…In tot cazul, am macar consolarea ca nu am votat cu Iohannis (cu nimeni de altfel), multumesc celor care l-au votat, iata incepe sa se arate „lucrul bine facut”….”

  Ai reptate si-ti inteleg amaraciunea din retorica, poate ca fiecare din noi a avut un parinte sau bunic haituit de hoardele bolsevice. Numai ca noi, astia din generatia facebook nu mai avem nici un reper moral in afara de clik, sau dublu clik la calculator, si de fapt asta se urmareste prin aceasta lege antilegionara, uciderea oricarui reper moral sau nationalist.
  Intr-adevar „Romania lucrului bine facut” se realizeaza „Pas cu Pas” dictat din afara.
  Si mai e o chestiune, prin aceasta lege clasa politica de yesmeni de la Bucuresti se pune la adapostul unei eventuale aparitii alternative nationaliste, caci ei sint compromisi 100%.
  Vom muri si vom fi liberi!

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 14. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 15. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 16. Alexandru(Fulger) said, on august 4, 2015 at 11:36 pm

  Wow! La minutul 0:55 la paragraful citat in dreapta jos scrie sursa: blogul saccsiv.wordpress.com

  Apreciat de 1 persoană

 17. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 18. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 19. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 20. […] Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin.… […]

  Apreciază

 21. Paul Mogosanu said, on decembrie 27, 2015 at 6:51 pm

  La Procesul de la Nuremberg,procurorul Uniunii Sovietice a cerut scoaterea de sub invinuire a Partidului Lrgionar din Romania.Documentele exista.Legionarismul romanesc este istorie si nu mai are nimic comun cu actualitatea,incat Legea antilegionara nu are obiect,iar efortul legislativ este gratuit.Cat priveste amintirea numelui lui Ceausescu nu cred ca mai poate speria pe cineva,incat sa faca pipi in pat,in somnul nocturn.Totusi cand a preluat conducerea tarii,primul lucru pe care l-a facut,a eliberat din inchisoare toti detinutii condamnati politic de catre magistratii regimului comunist impus de alogenii veniti cu tancurile sovietice.Institutul Viesel sau cum s-o numi,nu are dreptul legal si moral, sa se amestece in actele legislative ale Parlamentului Romaniei si nici sa instige la antipatii interetnice.In Romania exista multi cetateni de alte etnii,cu care traim in totala armonie de cand ne stim,astfel incat instigatorii sa plece unde vor,cu legea lor cu tot!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: