SACCSIV – blog ortodox

MUGUR ISARESCU va conduce Guvernul printr-un Comitet. Comitetul nu poate fi controlat de nimeni. Cine il conduce pe Mugur Isarescu?

Posted in MUGUR ISARESCU by saccsiv on iulie 29, 2015

117959_1

Foto: http://www.puterea.ro/economie/isarescu-noul-cod-fiscal-inaplicabil-in-forma-actuala-117959.html

   Iata ce putem citi la Mugur Isărescu, şef şi peste Guvern:

Şeful Băncii Naţionale capătă puteri mai mari. Guvernatorul BNR va conduce o structură nouă, un Comitet care va avertiza Guvernul ori de câte ori deciziile Executivului ar pune în pericol stabilitatea financiară a ţării.

Nicio altă instituţie din România nu se va putea amesteca în activitatea noii autorităţi.Deciziile noii instituţii prezidate de Mugur Isărescu vor fi în schimb obligatorii pentru Guvern.

Noua autoritate, numită Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, va avea un consiliu general format din nouă membri: cinci de la Banca Naţională, doi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi doi de la Guvern. Preşedinte va fi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Acest consiliu va fi un fel de consiliu al înţelepţilor dacă nu sunt pretenţios – aici se vor emite opinii, analize, vor fi atenţionate supravegherile de la BNR şi de la ASF”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR. Scopul Comitetului este identificarea eventualelor riscuri care ar putea duce la o criză financiară, potrivit unui proiect de act normativ recent aprobat de Guvern.

„Se pare ca acest comitet preia conducerea şi nu numai că poate împiedica, dar poate să impună decizii Guvernului, în numele stabilităţii macroprudenţiale”, a spus Florin Cîţu, analist economic.

Comitetul este independent: nu solicită şi nu acceptă instrucţiuni din partea niciunei autorităţi, instituţii sau organism public ori privat. Pe de altă parte, recomandările făcute de Comitet, adresate BNR, ASF şi Guvern, sunt obligatorii, inclusiv prin emiterea de reglementări.

Această prevedere îi îngrijorează pe unii economişti, care se tem că atribuţiile Comitetului, condus de guvernatorul BNR, ar putea depăşi domeniul stabilităţii financiare. „Nu poate să fie controlat de Parlament, nu poate să fie controlat de nimeni, sunt nişte tehnocraţi care decid ceva, iar recomandările lor se pare că sunt obligaţii pentru ceilalţi”, a mai spus Florin Cîţu, analist economic.

Reprezentanţii BNR au altă opinie. „Va fi un consiliu care să analizeze sistemul bancar şi sistemul de asigurări, astfel încât să fie o analiză de ansamblu şi un sistem de recomandări pentru factorii de decizie”, a explicat Adrian Vasilescu.

Potrivit recomandărilor UE, statele membre trebuie să aibă astfel de instituţii cu atribuţii în domeniul gestionării riscurilor. În România, responsabilitatea menţinerii stabilităţii sistemului financiar nu este reglementată în mod explicit, aşa că în 2013 a apărut o primă ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea unei structuri dedicate. Prima ordonanţă nu a mai devenit lege, iar în toamna lui 2014 a apărut un alt proiect pentru înfiinţarea acestui Comitet. „Oricum salvarea nu vine din aşa ceva”, a spus profesorul de economie Cristian Păun.

Comentariu saccsiv:

Mugur Isarescu e membru in COMISIA TRILATERALA si preşedinte al Asociaţiei Române a Clubului de la Roma:

MUGUR ISARESCU, un greu in Romania, o marioneta de rang inalt a ELITELOR …

 

Tagged with:

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. hilohi bogdan said, on iulie 29, 2015 at 12:33 pm

    şi dacă nu iese bine cine răspunde…?asta-i lovitură de stat…stat care oricum nu mai există decât pt. Cheltuieli bugetare inutile…să conducă el dar atunci afară cu toate celelalte structuri succedate…dar de prisos e tot contribuabilul…

    Apreciază

    • Gabriel said, on iulie 29, 2015 at 3:05 pm

      „daca” nu iese bine? pai Isarescu e pus acolo ca sa „iasa bine”?

      Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on iulie 29, 2015 at 3:52 pm

      Nu e lovitură de stat, e doar confirmarea ei. Majoritatea românilor nu înțeleg ce ne așteaptă. ”Înțelepții” aceștia nu dau doi bani pe viețile noastre. Ei sunt conduși ideologic, nu-i poți corupe, nu banii sunt scopul lor. Banii sunt pentru slugile din parlament și guvern, șantajabilii. Când au venit comuniștii a fost ca un tăvălug, nimic nu le-a stat în cale pentru că aveau o ideologie, un crez și poporul nu a reacționat. Mulți au crezut că va fi mai bine… Nu poți construi nimic prin teroare și obediență, prin crime și minciună. Acum e la fel, e doar o altă ideologie, sau continuarea celei de dinainte. Vor o lume ”nouă” după viziunea lor. Nimic din trecut nu va intra în această lume ”nouă”, nici oameni, nici idei, nici amintiri. De aceea trecutul, istoria trebuiesc șterse din amintirea colectivă, modul de viață tradițional, schimbat, viața ”modernizată”, Dumnezeu șters din sufletele oamenilor. Cine nu se supune complet va fi îndepărtat și lichidat. Societatea este pregătită mental și în mare măsură acceptă de pe acum ”schimbarea”. Prigoana stă să înceapă și nu doar creștinii vor fi vânați ci toți care din diverse motive nu acceptă cedarea completă a voinței proprii.

      Apreciază

  2. mihai444 said, on iulie 29, 2015 at 1:09 pm

    Apreciază

  3. Ionut said, on iulie 29, 2015 at 1:34 pm

    Noul cod fiscal prevede si unele masuri daunatoare, cum ar fi cresterea de 3-4 ori a impozitelor pe proprietate. Din cate am inteles, totusi, contributia Romaniei la bugetul UE se calculeaza in functie de TVA.
    Cred ca ar fi mai cinstiti daca ar desfiinta si Guvernul, si Parlamentul si ne-ar conduce un consiliu al „inteleptilor” din afara…

    Apreciat de 1 persoană

  4. ion hodor said, on iulie 29, 2015 at 4:32 pm

    UN consiliu al inteleptilor,cred ca au vrut sa spuna,al Iluminatilor malefici!

    Apreciază

  5. geo said, on iulie 29, 2015 at 7:41 pm

    Avem aceleaşi termocentrale construite până în 1989, dar acum le alimentăm cu cărbune importat la un preţ cu 80-95% mai mare decât preţul intern reglementat de Guvern. Minele româneşti de cărbune se închid rând pe rând, timp în care importurile de cărbune cresc de la o zi la alta. Preţul mic stabilit de guvern pentru producţia internă de cărbune pune pe butuci regiile miniere făcându-le nerentabile. Importatorii de cărbuni, o duc însă bine mersi deoarece preţul lor de vânzare e liber. Oare ce-i asta? Nu-i oare un sabotaj “pe faţă” făcut de Guvern împotriva industriei naţionale? Nu-i oare un act de trădare la cel mai înalt nivel?

    http://www.expunere.com/un-tun-colosal-de-24-miliarde-euro-dat-romaniei.html

    Apreciază

  6. geo said, on iulie 29, 2015 at 7:42 pm

    Copilul meu primește de zece ori mai mult decât își permiteau ai mei sa-mi dea la vârsta lui. Se bucură însă mult mai puțin. Știe deja să afișeze blazare, se vaită de plictis și pare să își dorească lucruri și experiențe din ce în ce mai sofisticate. Nu funcționează deloc șantajul emotional despre efortul meu și nici cerșitul de apreciere pentru cât muncesc ca să aibă de toate. Ce să fac să pun în sufletul lui bucurie pentru lucruri mici, sensibilitate pentru simplitate, răbdare pentru fiecare obstacol?

    http://www.anticarton.ro/saracii-nostri-copii-bogati/#more-251

    Apreciat de 1 persoană

    • adriandirnescu said, on iulie 29, 2015 at 11:09 pm

      Sa duca copilul undeva la tara, unde sa aiba contact direct cu alti copii, cu animalele de curte si animalele domestice si cu agricultura . Vacanta in mediul natural la tara e cea mai buna rezolvare. Mi-aduc aminte , si lacrimez, ce frumoase erau vacantele la tara la bunici … Solutia cea mai simpla , copilul trebuie sa ia contact cu tot viul de langa el… alti copii, animalele , iarba pe care calca, sa se catere in copaci, sa culeaga legume si fructe, sa se scalde in apa curgatoare, sa prinda pesti cu mainile pe sub pietre, sa isi costruiasca cazemate din fan, toate lucrurile simple si naturale … asta e solutia… da copilului libertatea sa descopere lumea reala, nu lumea de pe tableta… Doamne ajuta !

      Apreciat de 1 persoană

  7. geo said, on iulie 29, 2015 at 7:43 pm

    Alexander Nahum Sack, profesor universitar specializat în drept financiar internațional la Universitatea din Saint Petersburg, până la victoria Revoluției Bolșevice și, apoi, la mari universități din Europa și SUA, a elaborat și publicat în 1927 „Teoria datoriilor odioase” („odious debt”) , devenită la scurt timp concept de drept internațional.

    Această teorie spune că o datorie națională, făcută de un guvern în scopuri contrare sau cu ignorarea intereselor națiunii în sine și a cetățenilor săi, și fără acordul cetățenilor, nu trebuie să fie executorie. Caractreristicile datoriilor de acest fel sunt trei: guvernul primește un împrumut fără aprobarea cetățenilor, împrumutul nu este făcut în beneficiul real al cetățenilor și, a treia, deși creditorul era conștient de primele două, a acordat totuși împrumutul. Doctrina a fost folosită ca instrument economic și politic de mai multe ori în istorie, cel mai notoriu caz fiind cel al Germaniei, după Al Doilea Război Mondial. Potrivit Acordului de la Londra din 1953, Statele Unite, Marea Britanie și Franța, însoțite de o listă interminabilă de state ale lumii, printre care și Grecia, Italia și Spania, au decis să reducă cu 62% datoriile Republicii Federale a Germaniei, acumulate atât în perioada interbelică, cât și după război, până la data încheierii Tratatului. Ritmul restituirii debitelor rămase a fost stabilit în funcție de plafonul de 3% din exporturile RFG. Principalul argument în baza căruia RFG a beneficiat de această uriașă clemență internațională a fost exact această doctrină a „datoriilor odioase”. Doar astfel RFG a putut să se refacă, iar Germania de astăzi să fie la nivelul economic la care este.

    http://www.evz.ro/teoria-datoriilor-odioase-in-apararea-cetatenilor-europeni-indatorati-fara-voia-lor-anti-opinie.html

    Apreciază

  8. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:14 pm

    Nu iubesc poporul român pentru ceea ce este el astăzi, ci pentru ceea ce a fost în istoria lui; căci poporul român astăzi nu mai este. Eram zvâcnire sălbatică de forță vitală și am ajuns neant. Iar acest neant face umbră degeaba Pământului defrișându-l. Săptamâna trecută Universitatea Harvard a cedat, în urma unui scandal de corupție (cum altfel?!), 33.600 de hectare de pădure grupului IKEA în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoșani și Bihor. România, distrusă de comunism și transformată peste noapte în cea mai capitalistă țară de pe Planetă, devine astfel singura națiune a lumii în care Ikea Group își administrează propriile operațiuni forestiere. Aflat în culmea carierei de asasin ecoonomic, Frederik de Jong a ținut să precizeze că nu poate comunica nici prețul tranzacției din cauza contractului de confidențialitate încheiat cu prestigioasa Universitate Harvard, nici cât volum de masă lemnoasă va fi tăiat anual. Totul e secret și „transparent”; e doar modul în care operează crima organizată numită mai simplu capitalism, mână în mână cu statul minimal / socialist. Umanitatea și viața pe Pământ au intrat în proces de extincție cu un procent de 40% al deceselor umane cauzate de poluarea aerului, apei și solului; 150 – 200 de specii de plante, insecte, păsări și mamifere dispar zilnic; înainte de revoluția industrială numărul lor era de 10 -20 de specii pe an! Dar românii nu realizează ce sistem criminal votează de un sfert de secol.

    http://www.estica.eu/article/neantul-poporului-roman/

    Apreciat de 1 persoană

  9. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:16 pm

    Pentru Părinți, existența statului era justificată strict în termeni morali, iar familia avea precedență în raport cu statul. Potrivit Mitropolitului Filaret al Moscovei, statul nu poate prospera decât dacă viața de familie este înfloritoare. “Metaforic vorbind, relația familiei în raport cu statul poate fi descrisă ca o relație între radăcină și copac”, scria Sfântul Ierarh Filaret. Cu alte cuvinte, statul dispare dacă familia se prăbușește, rolul statului fiind de a asigura sănătatea familiei prin asigurarea ordinii morale.

    Din aceste premise pot fi decelate mai multe consecințe relevante pentru filozofia politică a creștinului din ziua de azi. În primul rând, legitimitatea statului stă sau pică în funcție de un criteriu etic/religios și nu in abstracto. De pildă, Imperiul Roman, deși nu avea o conducere creștină, se bucura, în general, de prețuirea Sfinților, care apreciau toleranța și ordinea impusă de împărat. “Ne închinăm doar la Dumnezeu, dar în toate celelalte slujim cu bucurie, recunoscându-vă ca împărați și conducători ai bărbaților și femeilor”, scria Sf. Iustin Martirul.

    Obediența creștinilor față de Imperiu era justificată, câtă vreme statul nu le băga pe gât legi împotriva conștiinței. Din acest motiv, de exemplu, mai spre zilele noastre, sinodul ROCOR considera că nu poate exista comparație între Imperiul Roman și Imperiul Sovietic. Primul a adus oamenilor prosperitate, pace și autoguvernare, în timp ce Moscova comunistă a adus cea mai neagră prigoană a creștinilor de până azi.

    http://karamazov.ro/index.php/religie/450-ce-mai-poate-atepta-cretinul-de-la-statul-modern.html

    Apreciază

  10. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:17 pm

    Ce-ar mai fi de spus? Îmi amintesc tot timpul de Vladimir Bukovski, acel dizident rus care, cred că de acum 15-20 de ani, a spus: aveți grijă, Uniunea Europeană este un edificiu birocratic, ideologic, care seamănă izbitor cu URSS-ul. Așa cum URSS s-a prăbușit, colapsând, pur și simplu, din cauza ineficienței birocratice și din cauza unor lacune interioare pe care această birocrație nu le putea înlătura, așa se va întâmpla cu Uniunea Europeana, va colapsa înăuntru din cauza acestor excese legislative, care sunt aberante. Când ți se cere prin lege să accepți ceva pe care natura ta umană nu îl agreează, prin presiuni mediatice și prin, firește, jocurile de culise pe care noi nu le știm, dar le vedem din când în când și le intuim. Corectitudinea politică este același marxism cu alți protagoniști, cu alte aparențe, cu un alt jargon, însă ținta, până la urmă, e aceeași. Acum nu se mai pune problema de desființare a proprietății individuale sau de desființare a bisericii sau a claselor, cum se spunea în urmă cu 50 sau 100 de ani. Acum se distruge familia, se distruge tradiția, se distrug elitele pentru că orice ierarhie este privită ca o sursă de discriminare. Trebuie să distrugem ierarhiile și, în felul acesta, toți vom fi egali și demni. Demni în ce? Nu există demnitate și nu există măreție fără ierarhii. Ierarhiile nasc modele, nasc dorința de emulație, dorința de a păși pe urma unor persoane a căror conduită te-a impresionat și cu care vrei să semeni. Într-o societate stăpânită de corectitudinea politică, nu va mai exista dorința de a păși pe urma vreunui model pentru că nu vor mai exista modele, toți vom fi egali.

    http://www.anacronic.ro/lansare-de-carte-corectitudinea-politica-religia-marxista-a-noii-ordini-mondiale/

    Apreciază

  11. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:18 pm

    Așadar, ca strategie esențială de menținere a tiraniei (iar pentru Aristotel există egalitate deplină între tiranie și democrația extremă), este important ca regimul să folosească toate tehnicele de subminare morală (steagul curcubeu plasat pe ambasadă, în termenii de astăzi). “These and the like things are marks of tyranny and preserve its rule, and in respect of depravity they leave nothing out”. Un element tipic în acest sens îl reprezintă dominația femeilor asupra bărbaților și licențiozitatea sclavilor. Femeile nu se revoltă de fel împotriva regimului și se acomodează mai repede, iar desfrâul face uitată opresiunea (Brave New World), în timp ce demagogii flatează mulțimea care crede că deține puterea (“Ne-am luat țara înapoi!”). Un om liber (de patimi) refuză lingușeala tiranilor, comentează filozoful, în timp ce vicioșii sunt utili regimului pentru lucrurile murdare (politicienii și dosarele lor aflate la sertar). Cât despre sclavi, majoritatea sunt, în primul rând, sclavii patimilor și, după cum știm foarte bine, un om are atâția stăpâni câte patimi are.

    Apoi regimul are nevoie în permanență de războaie (împotriva terorismului, a Rusiei, a încălzirii globale, a extratereștrilor, etc.), deoarece supușii vor fi în permanență în căutarea unui lider, iar starea de criză se va instala ca normalitate. De asemenea, timpul liber (“leisure”), necesar pentru gândire independentă, se va evapora.

    http://karamazov.ro/index.php/ce-citim/448-cum-se-cldete-o-tiranie-durabil.html

    Apreciază

  12. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:21 pm

    216 ore de muncă în folosul comunității pentru inițiatorul experimentului „Autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiți”

    http://transilvaniareporter.ro/esential/216-ore-de-munca-in-folosul-comunitatii-pentru-initiatorul-experimentului-autoservire-din-gospodarie-pentru-oameni-cinstiti-erwin-albu/

    Apreciază

  13. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:22 pm

    „Evenimentele din Mucacevo au arătat că românii din Bucovina nu se pot simți în siguranță, așa încât suntem nevoiți să ne asigurăm singuri această stare de fapt. Problemele legate de folosirea limbii noastre și de educație crează tensiuni în societate. Ca răspuns la aceste provocări, un grup de inițiativă a luat decizia de a crea Adunarea Românilor din Bucovina. Această organizație va proteja drepturile comunității românești, la nivel de președinție, guvern, Rada și administrație regională. Vom lupta pentru ca Nordul Bucovinei să primească un statut special în cadrul Ucrainei. În acest moment, aceasta ar fi autonomia”, a spus Dorina Chirtoacă, unul din inițiatori.

    http://www.flux24.ro/russiatoday-ro-romanii-din-bucovina-cer-autonomie-planul-basarabia-al-rusiei/

    http://www.flux24.ro/russiatoday-ro-urmeaza-un-razboi-in-ucraina-romania-ce-face-kievul-detine-ilegal-teritorii-romanesti-planul-basarabia-al-rusiei/

    Apreciază

  14. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:23 pm

    Radio Europa Libera: De ce-ar fi mai dăunător revizionismul ungar, decât cel românesc?

    http://www.flux24.ro/radio-europa-libera-de-ce-ar-fi-mai-daunator-revizionismul-ungar-decat-cel-romanesc/

    Apreciază

  15. geo said, on iulie 29, 2015 at 8:26 pm

    Apreciază

  16. john said, on iulie 29, 2015 at 11:13 pm

    Ce spui de asta ,sacssiv?
    =se pregateste METAMORFOZAREA ROMANIEI intr-un Popor Ales ♔ emoticon heart ,,,proiect in care este implicat si SRI,,,testam sangele neuman,,,SUCCESS^^^ emoticon heart ♔ emoticon heart ===1 1\1.
    https://www.facebook.com/adrian.tatu.98

    Am avut o noapte agitata(vise) legate de Israel,templu si ce va urma,,si iata:
    Armata israeliană a bombardat miercuri seara, în două atacuri separate, Siria și Libanul. Cinci persoane au fost ucise, informează site-ul ziarului israelian
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.668447

    Apreciat de 1 persoană

  17. yo said, on iulie 30, 2015 at 12:15 am

    Oare cat vor sa ne umilească astia? Oare cat vor sa întindă coarda, in toate sistemele e haos si se conduce cu tupeu si nesimțire pentru ca oamenii sa nu deschida gura de frica . Sint curios cat o sa mai induram .

    Apreciază

  18. geo said, on iulie 30, 2015 at 9:52 am

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Mugur_Is%C4%83rescu

    A depasit virsta de pensionare…

    Apreciază

  19. energein7 said, on iulie 30, 2015 at 11:30 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  20. […] MUGUR ISARESCU va conduce Guvernul printr-un Comitet. Comitetul nu poate fi controlat de nimeni. Cin… […]

    Apreciază

  21. […] MUGUR ISARESCU va conduce Guvernul printr-un Comitet. Comitetul nu poate fi controlat de nimeni. Cin… […]

    Apreciază

  22. […] MUGUR ISARESCU va conduce Guvernul printr-un Comitet. Comitetul nu poate fi controlat de nimeni. Cin… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.