SACCSIV – blog ortodox

SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinților închisorilor, ci SA IESIM LA LUPTA prin mărturisire. Loc pentru fricoși în Rai nu există”

Posted in MARTURISIRE, MISCAREA LEGIONARA, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on iulie 25, 2015

pr.-dr.-Ciprian-Staicu_

   Iata ce putem citi la Doamne, ajută-ne să trăim după modelul Sfinților din închisorile comuniste!:

Scrisoare deschisă către toți românii

de Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

În ultimii ani tot mai mulți români au auzit de jertfa mărturisitorilor din închisorile comuniste. O mare parte dintre ei – printre care și subsemnatul – au avut parte și de bucuria de a primi binecuvântarea, sfatul și rugăciunea Cuviosului Justin Pârvu Mărturisitorul sau a Cuviosului Arsenie Papacioc. Întâlnirea cu acești mari sfinți ai neamului era gratuită pentru noi toți, în vreme ce ei se stingeau încet-încet, arzând ca o lumânare pentru neamul românesc. De acum ea va costa. Începând cu ziua de azi, 23 iulie 2015, odată cu promulgarea legii antilegionare de către președintele țării noastre, trecem la o nouă fază din istoria neamului nostru: aceea în care noi, cei simpli, dar foarte mulți, suntem puși față în față cu un sistem condus de niște Iude (infime ca număr, dar viclene) – în costume sau chiar sutane – care vrea să ne închidă gura, să tremurăm ca varga în fața lor, a unora care nici măcar atât nu îndrăznesc: să ne rânjească în față și să ne spună că Îl urăsc pe Hristos și pe toți cei care Îl iubesc.

De aceea, frați români, în calitate de preot al lui Hristos, vă îndemn să nu vă temeți DELOC ! Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinților închisorilor în cadre restrânse sau personale ca până acum, ci să ieșim la luptă prin mărturisire, căci pieptul în care bate o inimă pecetluită de numele lui Hristos nu poate fi distrus nici cu tunul, nici cu tancul, nici de toată hoarda de demoni abătută asupra neamului românesc.

Să stăm în credință, să ne cinstim sfinții – eu îi pomenesc cu voce tare la fiecare otpust (sfârșit de slujbă) – să înălțăm mâinile spre cer și să ne bucurăm că au auzit rugăciunile noastre și vor să ne facă părtași la durerea cea sfințitoare pentru neam și pentru țară.

Nu sunt legionar, sunt însă ortodox, fiu al neamului și urmaș umil al lui Nicola Ursu din Albac (Horea) și îmi iubesc sfinții. Așa cum am mai mărturisit, copilul meu și al soției mele – o fetiță acum în vârstă de 8 ani, pe nume Maria – este darul și binecuvântarea Sfântului Ilie Lăcătușu.

Sfinte Ilie, la o zi după prăznuirea mutării tale la cer (22 iulie), când noi ți-am citit cu evlavie Actaistul, Iudele inspirate de tatăl lor, satana, au pornit cu mânie împotriva ta și a noastră. Ajută-ne și sparge, ca oarecând în Deltă, în ziua Sfinților Trei ierarhi – răceala și gheața inimilor noastre și fă să picure în ele dorul de Hristos cel răstignit. Iar pe cei ridicați împotriva noastră surpă-i și stă-le împotrivă cu tot soborul Noilor Mărturisitori.

Să ne întărească Dumnezeu să nu simțim nici o teamă, căci oricât ne-ar amenința vrăjmașii neamului românesc, nu ne pot face să ne temem de ei atât cât se tem ei de Hristos. Cu o moarte oricum suntem datori, măcar să nu murim degeaba. Loc pentru fricoși în rai nu există. Dacă alte fapte bune nu avem, măcar să nu ne uităm sfinții, căci toți trecem prin această lume și apoi vom merge unde ne-am pregătit loc – cu sfinții pe care i-am iubit sau cu Iudele neputincioase de care ne-am temut.

Hristos a înviat ! Și este vremea ca și neamul românesc să învieze ! Însă Înveiere fără Cruce nu se poate!

Preluat de pe Prietenii Sf. Efrem cel Nou

Comentariu saccsiv:

Pr dr. Ciprian-Ioan Staicu este Consilier cultural al Episcopiei Covasnei și Harghitei, Președintele Asociației ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

Cititi va rog si:

Evocarea Părintelui Justin, de pr. Ciprian-Ioan Staicu

Părintele Ciprian Staicu – PREOTUL ORTODOX CARE A BLOCAT O ACȚIUNE DE PROPAGANDĂ HOMOSEXUALĂ ÎNTR-O GRĂDINIȚĂ DIN SF. GHEORGHE

   Vizionati va rog si:

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Andrei said, on iulie 25, 2015 at 8:42 am

  Pacat ca nu e legionar…e friptura buna dar fara sare…numai saracii mananca fara sare

  Apreciază

  • Stelian said, on iulie 25, 2015 at 7:35 pm

   Vai, sa luam aminte sa nu ne ratacim si sa nu confundam lucrurile!

   Pai ce e mai presus? Legionarismul sau marturisirea credintei ortodoxe?

   Apreciază

 2. Ștefan said, on iulie 25, 2015 at 11:50 am

  @Andrei
  E preot ortodox și mărturisitor, deci mai presus de a fi legionar. Te-ai găsit tu să-l judeci din spatele tastaturii. Să te vedem pe tine ieșind în prim-plan, pe media și să susții legionarismul. Din spatele unui calculator mulți viteji se-arată.

  Apreciat de 3 persoane

 3. Ionut said, on iulie 25, 2015 at 2:03 pm

  Sunt nevrednic sa laud un asemenea om, dar daca voi tacea, vor grai pietrele: preot cu adevarat!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Alexandru said, on iulie 25, 2015 at 2:24 pm

  Înțelegeți de ce nu i-au canonizat? Dupa legea antilegionară bisericii instituție ii va fi si mai greu sa o facă. Si nu va trebui sa justifice nimic. De ce este atât de multă tăcere si nu se vorbește despre faptul ca frății noștri, sfinți ai lui Dumnezeu sunt pălmuiți si scuipați. Bine spunea parintele Iustin ca sunt plăcuți ca sa tacă, bă poate si mai rău făcuți sa tacă.. Pana când Doamne? !

  Apreciază

 5. valentin said, on iulie 25, 2015 at 10:17 pm

  mesajul ăsta-l așteptam

  Apreciază

 6. acelas said, on iulie 30, 2015 at 2:55 pm

  super tare parintele! este un preot cu adevarat deosebit! Marturisiror. Trebuie cautat. Si invitat in diverse locuri mai aproape de noi, la conferinte sau praznice sa ne fie alaturi, sa ne rugam impreuna, sa ne ajute cu sfatul!

  Apreciază

  • acelas said, on iulie 30, 2015 at 3:01 pm

   si mai citisem altadata minunile facute cu sotia sa de catre sfantul Ilie Lacatusul, sa mearga la biserica Sapientei care in acea zi dupa sfanta liturghie facea un scurt pelerinaj la el.

   .

   Apreciază

 7. […] SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinți… […]

  Apreciază

 8. […] SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinți… […]

  Apreciază

 9. […] SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinți… […]

  Apreciază

 10. […] SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinți… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: