SACCSIV – blog ortodox

Raport NAZIST din 1940: NATIUNEA ROMANA este o LEGENDA a istoriografiei. Biserica ORTODOXA este NOCIVA. Reala parere despre MISCAREA LEGIONARA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 24, 2015

Afise cu revolutia bosevica si revolutia national socialista:

communist_and__nazi_comparison_499

Foto:  http://www.oldmagazinearticles.com/comparison_between_Nazi_government_and_Communist_government#.VbI8_aTtmkq

Reiau un articol ce l-am postat acum 3 ani despre un raport din 1940:

România de pe cele două părţi ale Carpaţilor reprezintă două entităţi deplin diferite. Transilvania şi Banatul sunt marcate de Europa Centrală; Valahia, Moldova şi ţinuturile de la gurile Dunării sunt mai degrabă oriental-asiatice. Încă din secolul al X lea cultura ţărănească şi orăşenească a Imperiului a ajuns până la arcul carpatic. De cealaltă parte a Carpaţilor nu s-a putut clădi ceva asemănător, de aici începe un spaţiu colonial care nu este capabil să trăiască într-un mod propriu şi este influenţat de formele exterioare. Valahia şi Moldova au fost dependente de imperiile german, turc şi rus şi din păcate la dorinţa acestor puteri au devenit state „independente”.

„Naţiunea română” nu este nici în ziua de azi nimic altceva decât o legendă a istoriografiei. Până în secolul al XIX lea nu a existat de fapt decât o viaţă vegetativă a micului popor de ţărani şi păstori valahi care număra cu puţin peste un milion de oameni care niciodată nu au avut o clasă conducătoare proprie ci nişte profitori patriarhali care se schimbau adesea. Înmulţirea de zece ori a acestei populaţii în secolele XIX şi XX s-a reuţit prin apariţia sistemului industrial european care a transformat stepele în terenuri agricole. Această mare şansă economică s-a transformat, ca la toţi primitivii, într-o creştere a populaţiei. De aici a rezultat un număr mai mare şi o clasă de mari proprietari lacomi care nu aveau nici o legătură cu pământul şi cu masele muncitoare; fără să existe un popor şi cu atât mai puţin o naţiune. Puţinul care are legătură cu voinţa poporului vine din Transilvania. În cercurile românilor emigraţi aici ca forţă de muncă, în urma contactului strâns cu cultura mărcilor de graniţă ale Imperiului a apărut dorinţa de a da o viaţă mai bună neamului propriu. Însă până în ziua de azi s-a rămas la stadiul de dorinţă.

Aceasta nu putea să fie altfel, spune Garda de Fier deoarece clasa conducătoare străină orientată doar spre câştig a nimicit toate încercările de îmbunătăţire. Faptul că turcii, grecii, evreii şi alţi străini au devenit zeii idealului îmbogăţirii fără limite şi acceptarea corupţiei ca sistem au făcut ca aceste dorinţe idealistice să nu aibă nici o şansă. Abia revoluţia din 1940 a dat ocazia unei renaşteri a poporului român pentru o viaţă de naţiune independentă.

Ar fi o greşeală acceptarea necritică a acestei teze a Gărzii de Fier. Este adevărat că mişcarea lui Codreanu este cea mai puternică expresie de sănătate şi voinţă proprie care a apărut în rândurile populaţiei României. Putem astfel vedea că există aici substanţe ale unei rase vrednice. Este însă îndoielnic că acestea sunt destul de puternice pentru a crea un stat şi a transforma o populaţie într-un popor. În primul rând nu există un conducător şi nici o clasă conducătoare. Codreanu şi 17.000 de comandanţi subordonaţi au fost înlăturaţi şi „poporul” nu s-a mişcat. Revoluţia nu a fost făcută de Garda de Fier, ci de Antonescu, un general despre care se poate spune că este un bărbat curajos. Lovitura de stat i-a reuşit deoarece inamicii săi au fost nişte nemernici laşi. Şi chiar şi aşa Antonescu nu ar fi reuşit nimic dacă prăbuşirea politicii externe a vechiului sistem nu i-ar fi pus în mână toate atuurile. Revoluţiile adevărate au drept urmare modificarea politicii externe. Noua Românie însă trăieşte de la început pe baza atotputernicei bunăvoinţe a Axei, chiar şi din punctul de vedere al politicii interne. Anume nu împotriva unor puteri străine a trebuit Antonescu să cheme trupele germane, ci împotriva propriei sale armate şi împotriva rezistenţei din cadrul aparatului de stat pentru că într-adevăr nu avea la îndemână forţe proprii care să îi fie alături. Într-o ţară ai cărei ofiţeri, funcţionari şi intelectuali aproape fără excepţie sunt obişnuiţi să trăiască din trădare, acest bărbat care înainte de toate pretinde cinste s-a confruntat imediat cu o duşmănie crescândă. De asemenea trebuie evitată luarea drept realitate a viselor gardiştilor. Noua Românie va avea nevoie pentru totdeauna din punct de vedere al politicii externe de sprijinul trupelor germane, iar din punctul de vedere al politicii interne pentru cel puţin câteva decenii.
Garnizoanele germane din România îi dau Reichului garanţia că nu vor apărea dezordini în sud-estul spaţiului său vital care ar fi păguboase din punct de vedere politic şi pentru situaţia aprovizionării sale. Mulţumită capacităţii populaţiei româneşti de a răbda de foame, mica supraproducţie agrară a României va fi la dispoziţia Reichului şi petrolul îşi va găsi drumul spre Reich câtă vreme acesta va curge. Astfel prin aceste exporturi româneşti se pare că vor asigurate lipsurile industriei germane. Apare acum întrebarea dacă Reichul trebuie să se mulţumească cu atât. Nu ar fi mai degrabă în interesul său să folosească pe deplin bogăţiile naturale şi forţa de muncă din această ţară apropiată? Recolta medie la hectar în România este doar puţin mai mare decât jumătate din media Reichului, în ciuda faptului că terenul este în general cu mult mai bun decât cel din Germania. De asemenea nu sunt folosite nici pe departe toate oportunităţile agricole ale României. Tratatul Wohlthat a indicat numeroase căi rin care să fie folosite puterile economice ale României şi să fie însufleţite schimburile comerciale. Tratatul este în continuare în vigoare şi piedicile politice care se opuneau punerii lui în aplicare au dispărut. Fără îndoială că mijloacele prevăzute în tratat pot fi folosite acum mai bine, însă este nevoie de un discipol dornic de învăţătură şi care să fie capabil de dezvoltare asupra căruia să se facă simţite efectele pedagogice. Însă această viziune trebuie mai întâi analizată în mod corect. Întreaga dezvoltare istorică pasivă de până acum a României vorbeşte împotriva unei posibilităţi de acest fel. Cunoscătorii ţării ne asigură că populaţia României nu este una ambiţioasă şi că în mod oriental-slav se mulţumeşte cu astâmpărarea foamei în loc să se străduiască să îşi asigure toate cele necesare. Religiozitatea moartă a bisericii ortodoxe îi întăreşte în această atitudine. Faptul că credinţa ortodoxă se găseşte alături de ideea naţională şi de cea de ordine în ideologia Mişcării Legionare ne face să nu ne aşteptăm la nici un fel de schimbare. Dacă se doreşte ca România să nu fie doar păstrată ci să fie folosită pe deplin acest lucru nu poate avea succes doar prin consiliere, ci prin metode coloniale. Pentru aceasta este nevoie ca în locul proprietăţilor ţărăneşti minuscule prost exploatate să apară mari moşii care să fie administrate după metode moderne sub conducere germană. Apoi trebuie ca forţa de lucru care acum leneveşte să fie ocupată intensiv pe model colonial cu agricultura şi trebuie alcătuite mair armate de muncitori care să refacă sistemul de drumuri extrem de înapoiat. Industriile care necesită forţă de muncă intensivă trebuie să fie transferate din Reich în România.
În acest fel i se va da poporului german din România o şansă de implicare care să îi dea şi conştiinţa că joacă un rol important în cadrul Reichului. Poporul german din România a devenit de puţină vreme o corporaţie de drept public. Ei se poat alătura drapelului Reichului şi pot să îşi satisfacă serviciul militar în regimente proprii. Prin aceasta se reuşeşte ca Reichul să nu cedeze acest vechi post de graniţă, ci să îl păstreze şi cum este de dorit, să îl dezvolte. Ţara de dincoace de Carpaţi poate prin munca saşilor transilvăneni să primească din nou caracterul unui district german. De asemenea grupul etnic german oferă o rezervă necesară de oameni cunoscători ai ţării care să fie folosiţi pentru rezolvarea problemelor de cealaltă parte a Carpaţilor.
Aceste sarcini pot fi îndeplinite fără să fie atinsă suveranitatea formală a României (caracteristicile cele mai importante ale suveranităţii oricum îi lipsesc acestui stat) şi fără ca să fie blocate posibilităţile de dezvoltare ale puterilor vrednice din rândul populaţiei româneşti. Modalitatea de acţiune trebuie să fie o impunere pe cale paşnică. Nu ar trebui să fie dificil de obţinut sprijinul guvernului român pentru înfiinţarea unor moşii model şi treptat numărul acestor mari moşii să fie crescut. De asemenea nu ar trebui să fie întâmpinate obstacole de netrecut pentru punerea sub regie germană a construcţiilor de drumuri şi canale. Nu este nevoie de mijloace violente pentru penetrarea industrială. Există destul capital în Reich care caută oportunităţi şi care printr-o organizaţie centrală de intermediere în mod planificat să fie orientat către România.
Printr-o politică românească bazată pe realităţi şi nu pe programul imposibil de realizat al unei minorităţi de gardişti fiecare va primi ceea ce i se cuvine: masele capabil de dezvoltare o mai bună supraveghere şi alimentare ca până acum, germanii vor primi conducerea în ceea ce priveşte interesele Reichului şi foloasele cuvenite pentru contribuţia şi responsabilitatea lor politico-militară, forţele vrednice de origine românească vor primi participarea la guvernare şi administrare, conducerea producţiei şi a comerţului.
Misiunea militară germană din România trebuie să apere ordinea astfel încât să nu mai fie posibile dezordinile. Reichul german nu trebuie să lase să îi scape posibilităţile coloniale care se găsesc la uşa sa.

Nota traducatorului:
Aceasta este traducerea unui raport german nesemnat, care poartă data de 4 noiembrie 1940. Autorul acestui text stabileşte strategia de acţiune a Germaniei naziste în România, la două luni de la alungarea regelui Carol al II lea şi la puţină vreme de la sosirea misiunii militare germane. Documentul se găseşte la Arhivele Naţionale ale României, Fondul Microfilme SUA, rola 258 cadrul 1405523. Raportul a fost recuperat din arhivele naziste de armata americană, însă din păcate nu a fost înregistrată provenienţa lui. După ton, vocabular şi atitudine pare să fie elaborat de un membru al NSDAP. Diplomaţii şi economiştii celui de-al treilea Reich rareori se exprimau atât de direct în rapoartele scrise.
Dincolo de originile acestui raport şi identitatea autorului său este şocantă viziunea asupra trecutului şi viitorului României. În ziua de azi găsim destui români care susţin idei asemănătoare cu cele din acest raport. Pe de altă parte acest document scoate la lumină adevărata părere a naziştilor faţă de legionari.
Cât despre viitorul rezervat României lucrurile sunt spuse limpede: o colonie furnizoare de materii prime şi forţă de muncă.

George Damian

Postat si de Apologeticum cu titlul Raport german din 1940: strategia Germaniei naziste era de a transforma Romania intr-o colonie

Fotocopia Documentului original o gasiti pe blogul Apologeticum.

Comentariu saccsiv:

   NSDAP, adica Partidul Muncitoresc German National-Socialist (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), adica partidul nazist, una din fiicele stangii sataniste:

Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare

Prima parte a documentului este o mizerie. N-au auzit nazistii de daci, de romanii din vechime, de marele imperiu cu capitala la Constantinopol. Si evident nici de marii conducatori Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul.

IMPERIUL ROMANO – BULGAR (Țaratul vlaho-bulgar, 1185-1258) se intindea de la Adriatica si pana la Nistru … Romanii sunt daci? Ce limba vorbeau dacii?

ROMANIA = Imperiul Roman cu capitala la Bizant? Un text de Preot Mihai-Andrei Aldea

Cand postam articole in care era demonstrat anti crestinismul national-socialismului, neonazistii din Romania ma injurau de zor:

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

Articolul zilei (14.10.2009): “Creştinismul” inexistent al lui HITLER

   Iata insa ca acest document demonstreaza indubitabil ura nazistilor impotriva ortodoxiei:

Religiozitatea moartă a bisericii ortodoxe îi întăreşte în această atitudine.”

Si daca mai exista vreun dubiu, constatam si reala parere despre legionari:

Faptul că credinţa ortodoxă se găseşte alături de ideea naţională şi de cea de ordine în ideologia Mişcării Legionare ne face să nu ne aşteptăm la nici un fel de schimbare.”

Adica, per ansamblu, pentru nazisti romanii erau doar niste primitivi buni doar de exploatat:

„Dacă se doreşte ca România să nu fie doar păstrată ci să fie folosită pe deplin acest lucru nu poate avea succes doar prin consiliere, ci prin metode coloniale.”

Cat tupeu la niste ticalosi finantati de ELITE …

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

Louis Thomas McFadden a platit cu viata pentru lupta sa impotriva FEDERAL RESERVE

   Completare la comentariul din 2012:

Ca atare, Miscarea Legionara a fost dusmanita de toti: nazisti, Antonescu, comunisti si mai nou de marionetele ce joaca rolul de parlamentari si presedinte, ce cu tupeu satanist pun semnul egalitatii intre fascisti si Sfintii Inchisorilor, Marii Duhovnici, intelectualitatea nationalista …

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei said, on iulie 24, 2015 at 6:13 pm

    M-a enervat profund acest raport. Adica boierii erau profitori patriarhali? Neispraviti de germani imputiti. Popor scarnav de avortori care manca uterele la evreii ce ii scopeau la Auschvitz si isi decorau cu piele de evrei (l)abajururile…acest popor scarbos si avortiv german judeca sfantul neam boieresc ortodox? Plus despre ardeal, vedeti un aspect….credeti-ma 3 sferturi din nobilimea maghiara e de origine romaneasca, ortodoxa..si de aceea cand a venit reforma, desi catolicizata din cauza boilor de la Florenta, ca sa isi razbune cumva tradarea dar pierzand harul, a imbratisat secta calvina reformata…sclavi de germani ce ne jigneau..popor de homosexuali bavarezi cu berea in gura…nu e finutz dar e necesar..pentru ca ei ne fac pe noi profitori patriarhali singura nobilime ortodoxa ramasa in functiune, unde s-au refugiat si elementele de nobilime bulgara, sarba, greco-romano-bizantina si rusa fugite de sub turci si litvanieni…adica fix crema ortodoxiei universale, razesite…dar nu taraneasca…procentul de tarani (homosexuali siguri va spun eu si pedofili) din germania era de 90 la suta, iar la noi doar de 30 la suta, caci RESTUL erau RAZESI, nemtilor imputiti, aflati de aici, adica nobili ruinati ….dar nobili cu hrisoave ca razesii de la Vijnita, Vascauti, Ceremus, Ciornohuz Orhei, Muscel, Buzau, Mehedinti, Hateg, Maramures, Secuime….si razesi cu diplome de la voievozi in curte..sclavilor de nemti..aveti voi sclavi de nemti hrisoave de la imparatii vostri sa arate ca sunteti rude cu ei sclavilor..va spun eu un secret nemtilor…Carol cel Mare era evreu si toti regii vostri evreii au fost, dar asta e taina si nu se spune oricui…mamzeri erau…nu intru in detalii…cautati…asa ca de-aia ati ucis voi pe evrei, din invidie ca v-au condus..unii erau ortodocsi..cum a fost Carol cel Mare, la incoronarea caruia a trimis si Patriarhul Ierusalimului cheile Sf. Mormant sa i le dea…dar dupa aceea s-a dus in erezia filioquist-papista…i-a trimis cheile sfantului mormant, sa stiti voi nemtilor criminali care ati mancat fetusi de evrei la auschwitz ca satanistii…fapt pentru care clar trebuie sa fiti rasi total de pe pamant… sa stiti ca i-a dat cheile sfantului mormant caci credea ca iata a venit imparat evreo-cazar ortodox din dinastia iudaica a pepinizilor-postmerovingieni….de-aia si nu ca era neamt..caci si tatele vacilor din Bavaria sunt nemtesti, si voi nemtii ati fost sclavi la noi si ne manati vitele…voi ati blocat revenirea lui israel la ortodoxie omorandu-i..si ati distrus Rusia..si ati facut schisma..tarani bavarezi ce borasc de gazele berilor mancate..nu ne faceti pe noi paraziti patriarhali…

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 24, 2015 at 6:55 pm

      Andrei

      Rasi total de pe pamant?

      Apreciază

    • Mustafa said, on iulie 24, 2015 at 8:44 pm

      Andrei, vorbeau de grecii, armenii, bulgarii si evrei, nu de boierii Romani.
      Cam toata clasa politica liberala din secolul al XIX-lea era alogena

      Eminescu insusi a scris despre asta, a avut discutii contradictorii cu Bratienii ai caror stramosi erau imigranti bulgari si nici nu stiau sa vorbeasca Romaneste…. iar urmasii lor au ajuns sa conduca Romania.

      Pe Tudor Vladimirescu cine l-a ucis? GRECII, care doreau sa creeze un imperiu al lor Grecesc in toata peninsula Balcanica si in Romania si vroiau sa inlocuiasca jugul Otoman cu cel Grecesc.

      La fel si nemtii, dar cum am scris mai jos, ESTE VINA NOASTRA, A ROMANILOR ca iubim strainii si ne tratam cu raceala, ura, invidie, indiferenta. Nemtii au observat asta si toate popoarele care au trecut pe la noi.
      Problema principala nu sunt nemtii, rusii, grecii, tiganii ci noi ca le permitem sa faca asta si le permitem altor Romani sa le fie complici la distrugerea noastra.

      Apreciat de 2 persoane

    • Radu Humor said, on iulie 25, 2015 at 5:51 pm

      De ce să vă enervaţi ?!
      Este şi asta, ca multe altele, o făcătură ordinară care convinre de minune iudeo-masonilor, dar în special evreilor care s-au instalat în fruntea noii Uniuni Sovietice, ei îi zic europene, dar în realitate este aceaşi Maie, cu altă pălărie ! De paie, de astă dată !
      Nu mai puneţi botul la astfel de diversiuni ordinare a celor care au transformat deja Europa într-un kibutz mai mare. Singura formă pe care o cunosc ei bine şi pe care, cu ajutorul unor cozi de topor de genul celor pe care-i vedem în fruntea României, vor s-o vadă realizată !
      Numai că se vor împotmoli la finalş, care va fi din nou catastrofal. Pentru ei !

      Apreciază

  2. Mustafa said, on iulie 24, 2015 at 6:38 pm

    Unele fragmente sunt destul de adevarate chiar daca par „dure”

    Aceasta nu putea să fie altfel, spune Garda de Fier deoarece clasa conducătoare străină orientată doar spre câştig a nimicit toate încercările de îmbunătăţire. Faptul că turcii, grecii, evreii şi alţi străini au devenit zeii idealului îmbogăţirii fără limite şi acceptarea corupţiei ca sistem au făcut ca aceste dorinţe idealistice să nu aibă nici o şansă. Abia revoluţia din 1940 a dat ocazia unei renaşteri a poporului român pentru o viaţă de naţiune independentă.

    Este adevărat că mişcarea lui Codreanu este cea mai puternică expresie de sănătate şi voinţă proprie care a apărut în rândurile populaţiei României. Putem astfel vedea că există aici substanţe ale unei rase vrednice. Este însă îndoielnic că acestea sunt destul de puternice pentru a crea un stat şi a transforma o populaţie într-un popor. În primul rând nu există un conducător şi nici o clasă conducătoare. Codreanu şi 17.000 de comandanţi subordonaţi au fost înlăturaţi şi „poporul” nu s-a mişcat. Revoluţia nu a fost făcută de Garda de Fier, ci de Antonescu, un general despre care se poate spune că este un bărbat curajos. Lovitura de stat i-a reuşit deoarece inamicii săi au fost nişte nemernici laşi. Şi chiar şi aşa Antonescu nu ar fi reuşit nimic dacă prăbuşirea politicii externe a vechiului sistem nu i-ar fi pus în mână toate atuurile. Revoluţiile adevărate au drept urmare modificarea politicii externe. Noua Românie însă trăieşte de la început pe baza atotputernicei bunăvoinţe a Axei, chiar şi din punctul de vedere al politicii interne. Anume nu împotriva unor puteri străine a trebuit Antonescu să cheme trupele germane, ci împotriva propriei sale armate şi împotriva rezistenţei din cadrul aparatului de stat pentru că într-adevăr nu avea la îndemână forţe proprii care să îi fie alături. Într-o ţară ai cărei ofiţeri, funcţionari şi intelectuali aproape fără excepţie sunt obişnuiţi să trăiască din trădare, acest bărbat care înainte de toate pretinde cinste s-a confruntat imediat cu o duşmănie crescândă. De asemenea trebuie evitată luarea drept realitate a viselor gardiştilor. Noua Românie va avea nevoie pentru totdeauna din punct de vedere al politicii externe de sprijinul trupelor germane, iar din punctul de vedere al politicii interne pentru cel puţin câteva decenii.

    Practic aici se arata ca Romanii nu-s capabili sa fie uniti pentru cauza lor comuna, iar legionarii nationalisti erau o exceptie care confirma regula. Se critica faptul ca „poporul” nu i-a aparat pe cei care erau dispusi sa-si riste viata pentru EL. Mai mult, chiar si dupa ce Antonescu si legionarii au preluat puterea situatia nu s-a imbunatatit iar Romanii au continuat sa se lupte unii cu alti.

    Evident ca observand acestea nu puteau decat sa se bucure ca au gasit niste fraieri buni de exploatat.
    De altfel si astazi Romania e la fel ca in 1940, si tot cu un neamt care ne dicteaza ce sa facem.

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on iulie 24, 2015 at 6:55 pm

    Suntem de râsul lumii :
    Îl condamnăm pe nenorocitul ăsta de Vişinescu, un biet executant, la 20 de ani închisoare şi pe adevăraţii torţionari, cei de teapa lui Brucan, Tismăneanu, Roman sau Patapievici, alogenii sosiţi pe tancurile sovietice, care au dirijat şi ordonat toate aceste crime împotriva Poporului român, distrugând elitele naţionale îi plătim din greu de la buget ! Noroc că reptila Brucan a dat ortu popii (rabinului), dar odraslele celorlalţi încă ne râd în nas !
    Halal, dreptate !

    „Pe urmaşii lui Cain, destinaţi să instaureze comunismul în România, capitularea necondiţionată de la 23 august 1944 i-a surprins la Moscova…

    Sosind de la Moscova la 17 septembrie 1944, grupul Anei Pauker a dat peste cap conducerea provizorie a PCR şi de fapt i s-a substituit… Întrucât din totalul de 900 de comunişti existenţi la acea dată în România, cei de etnie română puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, “greul” îl duceau urmaşii lui Cain şi câţiva comunişti: unguri, bulgari, ruşi, ucrainieni şi armeni. Pentru acest motiv, această adunătură se numea nu Partidul Comunist Român, ci Partidul Comunist din România.

    Pentru a spori numărul comuniştilor s-a trecut la completarea Partidului cu “ilegalişti”. Această măsură a condus la creşterea numărului membrilor de partid, dar compoziţia naţională nu s-a schimbat, alogenii şi în special urmaşii lui Cain erau majoritari. Pentru a deveni comunist “ilegalist” aveai nevoie de doi martori “ilegalişti” şi cum români nu aveau precursori, nu deveneau “ilegalişti” comunişti.

    In scurt timp, “ilegaliştii” au ajuns la 5000 de membri. În faţa argumentului de “ilegalist” cădeau toate criteriile de selectare şi promovare a cadrelor, inclusiv criteriile de clasă, aplicate cu stricteţe românilor.

    Fabricanţi, bancheri, negustori şi tot felul de alţi bogătaşi, dar mai ales descendenţii lor, care în nici un caz nu aparţineau clasei muncitoare sau ţărănimii sărace, au revenit la statutul din perioada capitalistă, de subordonare a muncitorilor şi ţăranilor. Au devenit ofiţeri cu funcţii de comandă care să apere ţara, aşa cum orice animal îşi apă prada. Pe mâna lor au încăput finanţele ţării, economia, comerţul interior şi exterior, producţia, cercetarea, ştiinţa, cultura, mass-media, politica şi reprezentarea diplomatică a ţării. “Ilegaliştilor” li s-au oferit toate privilegiile: pensii FIAP, spitale şi policlinici speciale, magazine speciale şi li s-a deschis calea promovărilor în cele mai înalt funcţii din partid şi administraţie.
    Mai multe pe :
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/07/22/adevaratul-holocaust-din-romania-secolului-xx-evrei-in-structurile-de-decizie-ale-statului-roman-din-culisele-reale-ale-istoriei/#comment-4619

    Subliniem că nu a fost o cale legală de pătrundere în mecanismele vitale ale României, ci prin forţă brutală, criminală, apoi abuzând de poziţiile obţinute. Aşa cum se întâmplă şi azi. Procesul de eliberare naţională, la care se angajează românii,este legitim şi de nestăvilit. Au dreptul să îndepărteze pe uzurpatori şi să preia controlul mecanismelor de control şi dăinuire ale poporului roman. Evreilor inteligenţi le va fi bine, plecând de bună voie din locurile pe care le deţin prin abuz criminal, sau le menţin ca uzurpatori, prin moştenire. Inclusiv cei care s-au revărsat din nou, după 1989, în structurile informative. In locul lor se vor înălţa românii.

    Să presupunem că palestinienii, ajutaţi de o forţă militara straină, ar fi ajuns în fruntea Israelului şi ar fi lichidat israelienii valoroşi, politicieni, oameni de stiinţa, de cultura, rabini şi ar fi reuşit să-şi prelungeasca autoritatea la urmaşi, iar acestia să şi-o menţină. Ce ar face evreii din Israel şi nu numai? Ar actiona cu toate mijloacele pentru eliberare. Pentru preluarea destinului neamului lor în propriile mâini.”

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on iulie 24, 2015 at 6:57 pm

    Suntem de râsul lumii :
    Îl condamnăm pe nenorocitul ăsta de Vişinescu, un biet executant, la 20 de ani închisoare ( nu zic că n-ar merita!) şi pe adevăraţii torţionari, cei de teapa lui Brucan, Tismăneanu, Roman sau Patapievici, alogenii sosiţi pe tancurile sovietice, care au dirijat şi ordonat toate aceste crime împotriva Poporului român, distrugând elitele naţionale îi plătim din greu de la buget ! Noroc că reptila Brucan a dat ortu popii (rabinului), dar odraslele celorlalţi încă ne râd în nas !
    Halal, dreptate !
    Pe urmaşii lui Cain, destinaţi să instaureze comunismul în România, capitularea necondiţionată de la 23 august 1944 i-a surprins la Moscova…

    Sosind de la Moscova la 17 septembrie 1944, grupul Anei Pauker a dat peste cap conducerea provizorie a PCR şi de fapt i s-a substituit… Întrucât din totalul de 900 de comunişti existenţi la acea dată în România, cei de etnie română puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, “greul” îl duceau urmaşii lui Cain şi câţiva comunişti: unguri, bulgari, ruşi, ucrainieni şi armeni. Pentru acest motiv, această adunătură se numea nu Partidul Comunist Român, ci Partidul Comunist din România.

    Pentru a spori numărul comuniştilor s-a trecut la completarea Partidului cu “ilegalişti”. Această măsură a condus la creşterea numărului membrilor de partid, dar compoziţia naţională nu s-a schimbat, alogenii şi în special urmaşii lui Cain erau majoritari. Pentru a deveni comunist “ilegalist” aveai nevoie de doi martori “ilegalişti” şi cum români nu aveau precursori, nu deveneau “ilegalişti” comunişti.

    In scurt timp, “ilegaliştii” au ajuns la 5000 de membri. În faţa argumentului de “ilegalist” cădeau toate criteriile de selectare şi promovare a cadrelor, inclusiv criteriile de clasă, aplicate cu stricteţe românilor.

    Fabricanţi, bancheri, negustori şi tot felul de alţi bogătaşi, dar mai ales descendenţii lor, care în nici un caz nu aparţineau clasei muncitoare sau ţărănimii sărace, au revenit la statutul din perioada capitalistă, de subordonare a muncitorilor şi ţăranilor. Au devenit ofiţeri cu funcţii de comandă care să apere ţara, aşa cum orice animal îşi apă prada. Pe mâna lor au încăput finanţele ţării, economia, comerţul interior şi exterior, producţia, cercetarea, ştiinţa, cultura, mass-media, politica şi reprezentarea diplomatică a ţării. “Ilegaliştilor” li s-au oferit toate privilegiile: pensii FIAP, spitale şi policlinici speciale, magazine speciale şi li s-a deschis calea promovărilor în cele mai înalt funcţii din partid şi administraţie.

    Subliniem că nu a fost o cale legală de pătrundere în mecanismele vitale ale României, ci prin forţă brutală, criminală, apoi abuzând de poziţiile obţinute. Aşa cum se întâmplă şi azi. Procesul de eliberare naţională, la care se angajează românii,este legitim şi de nestăvilit. Au dreptul să îndepărteze pe uzurpatori şi să preia controlul mecanismelor de control şi dăinuire ale poporului roman. Evreilor inteligenţi le va fi bine, plecând de bună voie din locurile pe care le deţin prin abuz criminal, sau le menţin ca uzurpatori, prin moştenire. Inclusiv cei care s-au revărsat din nou, după 1989, în structurile informative. In locul lor se vor înălţa românii.

    Să presupunem că palestinienii, ajutaţi de o forţă militara straină, ar fi ajuns în fruntea Israelului şi ar fi lichidat israelienii valoroşi, politicieni, oameni de stiinţa, de cultura, rabini şi ar fi reuşit să-şi prelungeasca autoritatea la urmaşi, iar acestia să şi-o menţină. Ce ar face evreii din Israel şi nu numai? Ar actiona cu toate mijloacele pentru eliberare. Pentru preluarea destinului neamului lor în propriile mâini.

    Apreciază

  5. rapcea said, on iulie 24, 2015 at 7:16 pm

    Asa-zisul raport este o facatura. Am vazut in carti de specialitate (istorie militara) rapoarte ale ofiterilor germani. Exista in toate rapoartele germanilor, FARA EXCEPTIE, o rigoare matematica, cu fraze atenta cantarite, fare excese retorice sau aprecieri subiective, de ordin emotional (ex. profitori patriarhali, nemernici laşi), . Chiar si in mediul diplomatic al vremii, era interzisa folosirea in rapoarte, a unor cuvinte in ghilimele (ex. state „independente”, „poporul”). Apropos, chiar stiu ce vorbesc, am absolvit Institutul Diplomatic Roman şi am efectuat stagiul militar, cu grad de subofiţer.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 24, 2015 at 7:20 pm

      rapcea

      Cam slabuta demonstratia ta.

      Apreciază

    • nikodim said, on iulie 24, 2015 at 8:33 pm

      rapcea,
      Ia-o pe asta:
      http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/hitler-rom-nii-nu-se-poate-face-nimic.
      Impresiile „aliatilor” germani si italieni despre pupincuristii nostri slugarnici de atunci sunt clare?

      „ministrul de Externe al Italiei, contele Galeazzo Ciano, ginerele lui Mussolini: „Îi primesc pe români. Josnicia lor este revoltătoare. Nu deschid gura decât pentru a arunca asupra noastră o cascadă de complimente libidinoase. Merg până la a vorbi cu dispreţ de «Dictatul de la Versailles»!”.

      Daca mai ai iluzii „diplomatice” ar trebui sa stii( si stii ca doar zici ca ai scoala in domeniu) ca diplomatii sunt si ei oameni, iar atitudinea lor reala fata de oameni si evenimente nu este chiar cea reliefata in documentele si rapoartele oficiale ci se evidentiaza in discutiile pe care le au in cercurile si anturajele lor si in jurnalele personale vizavi de situatiile dezbatute.

      P.S. Ma gandesc ca impresii nu cu mult diferite sunt formulate in particular de capii SUA-UE-NATO si despre „bravii” nostri reprezentanti contemporani… la ce prestatie morala ireprosabila de tip „accept-pride” au.

      Apreciază

  6. Ionut said, on iulie 24, 2015 at 7:36 pm

    Un fragment din ”Brazii se frâng dar nu se îndoiesc” (Ion Gavrilă Ogoranu): http://geografilia.blogspot.ro/2015/07/mormantul-lui-popa.html

    Apreciază

  7. geo said, on iulie 24, 2015 at 8:07 pm

    Madalina Marin va reprezenta Romania la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics care vor avea loc in Los Angeles in perioasa 25 iulie-2 august. Madalina are 25 de ani, sufera de sindromul Down si a invatat sa inoate in urma cu 5 ani. Ea va participa la 3 probe fata, spate si stafeta impreuna cu ceilalti 3 membri ai echipei de inot.

    Acasa are zeci de medalii adunate de-a lungul timpului, dar este sigura ca se va întoarce din America cu cel putin o medalie. “Mă duc să câștig”, a spus Mădălina.

    Apreciază

  8. nikodim said, on iulie 24, 2015 at 8:16 pm

    Sunt foarte putini care trag concluziile potrivite din Istorie si in niciun caz „alesii”, care nu aplica lectiile istoriei in activitatea lor, pentru binele Tarii.
    De fiecare data cand ne-am comportat slugarnic si servil fata de orice putere straina, oferind Tara altora pe promisiuni false si vorbe goale si pentru interesele personale meschine ale unor „alesi” perfizi, pupincuristi, se mai poate indoi cineva ca suntem tratati altfel decat niste carpe de unica folosinta cu care acesti straini se sterg la fund sau pe picioare si ne arunca fara scrupule la groapa de gunoi a istoriei?
    Doar un popor care isi respecta mai ales in fapte si isi slujeste Tara, Credinta si memoria inaintasilor( doar a celor drepti in Credinta ca Daniil Sihastrul sau Nicodim de la Tismana nu a vanzatorului de Credinta uniat „mitropolitul Ardealului” Atanasie Anghel, sau drepti in jertfa pentru Tara ca Vlad Tepes, nu ca elghebetistul Radu cel Frumos) isi mentine verticalitatea morala si are demnitatea nationala necesara pentru a lovi peste bot oricare putere alogena care s-ar erija perfid in asa zis „protector” si „aparator” al intereselor Tarii, precum „democratia” de acum sau Reich-ul nazist din 1940 sau marxismul din 1945.
    Doar un Popor care isi mentine, isi hraneste si slujeste el insusi ca ostas( nu ca mercenar) in propria armata nationala are demnitate si este respectat de altii ca fiind de sine statator si subiect demn de luat in seama. Altfel acel popor va hrani in mod sigur armate straine in propria sa Tara si le va lustrui cizmele si ii va sterge la fund cu proprii sau fii si fiice. Ca acum, la noi.
    Deci ce se petrece la noi, acum?
    Noi, suntem mandri si ne hlizim ca niste imbecili ca ne defileaza pe strada blindatele „civilizatiei”, suntem mandri ca „democratia” isi instaleaza aici „scut” si baze militare (transformandu-ne pe noi in tinta sigura de distrus, nu pe „democratia” lor) si ca ne permite sa murim ca mercenari pentru interesele lor de prin Irak, Afganistan si de oriunde. Suntem mandri ca ne secatuiesc pamantul de resurse si ni-l otravesc cu mizeriile lor. La fel suntem mandri ca avem super si hiper-marketuri si mall-uri care ne rup la buzunarele saracite vanzandu-ne zdrente „de firma” si alimente si medicamente otravite. Vom fi mandri sa murim pentru interesele „democratiei” lor ( a nu se confunda cu interesele noastre de Tara, Credinta si Neam) ca sa nu moara dintre ai lor. Suntem mandri cum ne calca „civilizatii” si „democratii” plini de aroganta oamenii pe trecerile de pietoni fara sa fie trasi la raspundere de vreo instanta ( pentru ca ei sunt mai „democratici” decat noi si deci au voie) si tot asa.
    In conditiile date, am putea crede ca acum suntem tratati altfel decat in 1940-1944, sau 1945? As zice ca suntem cu mult mai rau dacat atunci…

    Apreciat de 1 persoană

  9. geo said, on iulie 24, 2015 at 8:23 pm

    Inginerii de la Jet Propulsion Laborary (JPL), din cadrul NASA studiaza concepte pentru roboti care ar putea pluti pentru multa vreme in atmosfera planetelor gigante

    http://news.sky.com/story/1524613/nasa-windbots-could-explore-gas-giant-jupiter

    Apreciază

  10. geo said, on iulie 24, 2015 at 8:26 pm

    Zilele trecute, în timp ce-mi făceam cumpărăturile la unul din supermarketurile Albertsons din orașul Peoria (Arizona), privirea mi s-a oprit asupra unui domn care purta un tricou pe care era inscripționat următorul mesaj: „Paul and Silas went to prison. Now it’s your turn” (Pavel și Sila au mers în pușcărie. Acum este rândul vostru). La început, când am văzut că e vorba de Pavel și Sila, am crezut că este un mesaj creștin.

    M-am uitat apoi mai atent și am realizat că respectivul purta un tricou de culoare mov. Alături de el era o persoană cu păr blond pe care n-am putut să o identific dacă era femeie sau bărbat. Mai exact, nu știu nici acum dacă era femeie care arăta ca un bărbat sau un bărbat care arăta ca o femeie. Mesajul de pe tricou a putut să apară în urma deciziei Curții Supreme de Justiție a SUA prin care s-a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în toate cele 50 de state, și se adresa în mod peiorativ creștinilor folosindu-se numele unor importante personaje din Biblie.

    Cu alte cuvinte: „Acum suntem în legalitate. De azi înainte, dacă vă exprimați opinia împotriva stilului nostru de viață, ajungeți la răcoare”. Mi-au venit atunci în minte cuvintele Mântuitorului care a spus: „Acum este ceasul vostru și puterea întunericului”. Partea bună este că întunericul durează doar un ceas. La ieșirea din magazin m-am uitat după cei doi care dispăruseră într-un truck condus de „femeia” blondă. Cerul mereu senin al Arizonei se întunecase. Era seară și știam că va veni întunericul. Se înnoptase însă parcă prea devreme…

    Pe drum spre casă mă gândeam la Pavel și la Sila. La cetățile din vechime (Sodoma și Gomora) și la America zilelor noastre. Să trebuiască să privim de-acum înainte anormalul ca pe o normalitate? Să protestăm? – slabe șanse de izbândă! Și-atunci?… Dumnezeu să ne lumineze mințile și pașii, să nu ne lase pradă puterii întunericului și să putem găsi drumul care duce spre izbânda finală: desăvârșirea noastră ca ființe spirituale, în credință și smerenie!

    http://www.ziuanews.ro/stiri/mesaje-care-sfideaza-credin-a-i-normalitatea-in-sua-pavel-i-sila-au-mers-in-pu-carie-acum-este-randul-vostru-263275

    Apreciază

  11. geo said, on iulie 24, 2015 at 8:35 pm

    Apreciază

  12. valentin said, on iulie 24, 2015 at 8:57 pm

    nu pot ei face tot ce vor cu o țară, Dumnezeu nu o lasă pe mâna lor

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.