SACCSIV – blog ortodox

RUSIA KIEVEANA: Imparateasa Olga, primul Sfant rus. Ba mai mult, intocmai cu Apostolii

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 11, 2015

Spre disperarea agentilor licuriciului, Rusia a avut imparati Sfinti, ceea ce nu putem spune despre licurici, care n-a avut conducatori Sfinti, caci daca ar fi avut, n-ar mai fi fost licurici.

   În luna iulie, în ziua a unsprezecea, pomenirea Sfintei Olga, împarateasa Rusiei, cea întocmai cu apostolii.

Tragându-se dintr-o familie de neam ales din tinutul Pskov, din initiativa careia Varegii au venit in Rusia, printesa Olga fusese inzestrata de la Dumnezeu cu o frumusete rara  si o inteligenta stralucita. Intr-o zi, pe când traversa fluviul Pskov, ea intâlni pe tânarul print Igor care de indata se indragosti de ea. La putin timp dupa aceea, tutorele acestuia din urma, printul Oleg, veni sa o ia pe printesa si o duse la Kiev pentru a i-o da in casatorie. In 945 marele print Igor a fost asasinat de Slavii din Volinia iar regenta principatului Kiev deveni Olga, pâna la majoratul fiului sau Sviatoslav (945-960). Guvernând cu intelepciune si mila, stiind in acelasi timp sa dovedeasca un caracter energic, printesa reusi sa reuneasca puterea, pâna atunci imprastiata, si putu astfel sa puna capat invaziilor ucigatoare ale triburilor slave. Ea organiza comertul si favoriza schimburile cu Bizantul, in scopul de a procura poporului sau germenii civilizatiei. Prin 955 intreprinse o calatorie la Constantinopol unde fu primita cu fast de imparatul Constantin VII Porfirogenetul, care o plasa printre cele mai inalte doamne de la curte (957) si unde ea primi, se pare, Botezul de la Patriarhul Polieuct, sub numele de Elena.

La intoarcerea sa in Rusia, ea strabatu tara pentru a raspândi credinta in Hristos si fonda orasul Pskov, in urma aparitiei unei triple raze de lumina ce cobora din cer. In lipsa fiului sau Sviatoslav, care participa la misiunile militare, Sfânta Olga lua asupra ei educatia celor trei fii ai acestuia : Iaropolk, Oleg si Vladimir, dar ea nu reusi sa ii boteze din cauza refuzului tatalui lor, pagân convins. In 969 ea se imbolnavi si incerca inca o data convertirea marelui print dar se lovi de refuzul sau obstinat. Sfânta prezise atunci viitoarea convertire a Rusiei la Crestinism precum si tristul sfârsit al fiului sau, care fu asasinat trei ani mai târziu de catre Pecenegi. Ea isi dadu sufletul in mâinile Domnului la 11 iulie 969. Moastele sale, transferate la Kiev de Sfântul Vladimir, fura ascunse cu ocazia frecventelor jafuri ale orasului si nu se mai stie unde se afla.

In ciuda eforturilor printesei de-o-seama-cu-Apostolii, convertirea sa nu avu consecinte imediate asupra poporului sau ; ea pregati totusi convertirea nepotului sau, Sfântul Vladimir (cf. 15 iulie) si reprezenta samânta care dadu nastere vietii crestine in Rusia, “precum aurora precede ziua luminoasa”.

Cititi va rog si:

http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1310356800

Iata si ce putem citi la Sfanta Olga, imparateasa Rusiei:

Sfanta Olga, imparateasa Rusiei, este pomenita de Biserica Ortodoxa pe 11 iulie. Sfanta Sfanta Olga si Sfantul Vladimir, nepotul sau (pomenit la 15 iulie), sunt cei care au increstinat poporul rus. Documentele vremii o consemneaza pe Sfanta Olga ca fiind prima femeie care a condus Rusia si, totodata, primul membru al familiei regale care s-a convertit la credinta crestina.

Problema originii imparatesei Olga este una inca disputata de catre istorici. Potrivit celei mai raspandite teorii, confirmata de Prima Cronica a Rusiei Kievene, Olga s-a nascut in Pskov in jurul anului 890, intr-o familie cu origini varege. Varegii sau vikingii au venit pe teritoriul Rusiei actuale, al Ucrainei si al Belarusului, in timpul secolelor VIII-IX. Aceasta teorie explica si originea numelui ei care deriva din scandinavul „Helga”.
Alte variante istorice sustin ca Sfanta Olga a fost fiica lui Oleg Veshchy, intemeietorul Rusiei Kievene, sau ca era de origine bulgare.
Se cunoaste insa cu exactitate faptul ca Olga a fost sotia lui Igor, fiul lui Rurik, print de Novgorod Rurik, intemeietorul dinastiei Rurik a tarilor rusi, cu care s-a casatorit in jurul anului 903 . In 912, dupa moartea lui Oleg in 912, Igor a devenit conducatorul Rusiei Kievene. In 945 Printul Igor a mers la tribul slav al drevlienilor pentru a strange tributul. Din cauza tributul prea mare, in timpul unei revolte, printul Igor a fost ucis.
Dupa moartea sotului ei, Olga a devenit noul conducator al regatului, in calitate de regent al fiului lor, Sviatoslav, care avea varsta de 3 ani. La scurt timp, dupa uciderea lui Igor, drevlienii au trimis soli prin care ii propuneau Olgai sa se casatoreasca cu Printul Mal. Imparateasa a razbunat insa moartea sotului ei omorand toti ambasadorii.

Ca imparateasa, Olga s-a bucurat de sprijinul armatei si al poporului. In politica interna a devenit cunoscuta pentru stabilirea unui tribut, considerat uneori a fi fost primul sistem de taxe din Europa de Est. O initiat o reforma in ceea ce priveste reimpartirea Rusiei Kievene in unitati administrative ce erau controlate de reprezentantii Imparatesei. Tot imparateasa Olga este considerata initiatoare primelor constructii urbane din piatra in Rusia Kieveana, in special in orasele Kiev, Novgorod si Pskov.

Pe langa toate aceste realizari importante in plan politic-administrativ, cea mai importanta mostenire a sa lasata poporului rus s-a manifestat in plan spiritual. Aceasta a fost posibila prin convertirea sa la crestinism.
Crestinismul a fost introdus in Rusia Kieveana prin misionari greci veniti din Bizant in secolul al IX-lea. O comunitate crestina organizata se cunoaste ca a existat in Kiev in prima jumatate a secolului al X-lea. Primul contact al Imparateasei Olga cu credinta crestina este posibil sa se fi produs prin intermediul membrilor acestei comunitati. Documentele vremii arata insa ca Sfanta Olga a fost botezata in 955 sau 957, in timpul unei vizite oficiale la Constantinopol, primind numele Elena. Potrivit traditiei, catehezele prebaptismale si Botezul au fost oficiate de Patriarhul Polieuct.

Intoarsa acasa, imparateasa incepu sa propovaduiasca dreapta credinta in randul supusilor sai, ridica locaşuri de slujire, printre care si Catedrala Sfanta Sofia din Kiev, unde se afla pana astazi o particica din lemnul Sfintei Cruci daruite de patriarhul Teofilact sfintei imparatese, pe care scrie pana astazi: „Sfanta Cruce pentru renasterea poporului rus, primita de printesa nobila Olga“.
Izvoare europene arata ca in 959 Olga a trimis emisari la Otto I, Imparatul Imperiului Roman de Apus, pentru a-i cere sa i sa-i timita un Arhiepiscop si preoti pentru a sluji in Rusia. In acel timp, Biserica nu era inca despartita, Mare Schisma avand loc in 1054. De aceea, Olga a incercat a luat legatura atat cu Patriarhul de Constantinopol, cat si cu Imparatii Apuseni, in vederea trimiterii de preoti misionari. In acest sens, se cunoaste cazul Episcopul Adalbert de Mgdeburg care, petrecand cativa ani in Rusia, a decis ca toate eforturile de a raspandi crestinismul in aceasta tara sunt in van. Acesta a ales sa se intoarca in Italia.
Este greu de precizat cand anume si-a inceput domnia efectiva Sviatoslv, fiul Imparatesei Olga. Pana in 959 numele Imparatesei apare in documentele din Europa Apuseana ca principal conducator al Rusiei Kievene. Istoricii sustina ca aceasta ar fi putut intra in vigoare in jurul anului 964.
In 968, pe cand Sviatoslav se afla plecat intr-o campanie militara, Kievul a fost atacat de catre pecenegi, o populatie turca semi-nomada. Imparateasa Olga a trebuit sa organizeze apararea orasului. Aceasta trecut la cele vesnice la putin timp dupa asediul Kievului din 969. Printul Sviatoslav a poruncit ca mama sa fie inmormantata cu simplitate dupa randuiala crestina.
Botezul Imparatesei Olga nu a fost nu a condus la convertirea imediata a poporului rus si nici macar pentru la convertirea propriei familii. Fiul ei, Sviatoslav, nu a sprijinit decizia mamei sale deoarece se temea de pierderea respectului armatei din cauza noii  credinte. El nu a putut renunta la credinta pagana. Dar roadele lucrarii misionare ale Imparatesei Olga s-au vazut in activitatea nepotului sau, Vladimir cel Mare, care, in 988, avea sa faca din crestinism religia oficiala a Rusiei Kievene.

In 1547 Biserica Ortodoxa a proclamat oficial sfintenia Imparatesei Olga, numind-o „Intocmai cu Apostolii”. Sfanta Olga a fost primul sfant de origine rusa pomenit in Calendarul Ortodox.

Radu Alexandru

Comentariu saccsiv:

Scrie la un moment dat in articol “Biserica nu era inca despartita”, de parca acum ar fi doua Biserici sau o Biserica impartita in doua. Fundamental gresit, caci exista doar Biserica Ortodoxa, ceilalti fiind eretici.

Cititi va rog si:

Cum a fost salvata Rusia de Sfantul Mucenic Ermoghen

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Klauss said, on iulie 11, 2015 at 9:07 am

    „Sfântă Olga Împărăteasa roagă-te și pentru noi creștinii care cu mult respect și cu multă smerenie îți cerem ajutor sfânt și ceresc. Amin”.

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on iulie 11, 2015 at 10:06 pm

      Mesaj primit de la Arhim. Teodosie, Stareţul Sf. Mănăstiri ZOSIN, Botoşani:
      ROMÂNI TREZIŢI-VĂ!!! VĂ PLANGEŢI CĂ-I SECETA ŞI CANICULĂ ŞI NU PLOUĂ? L-AŢI ZEIFICAT PE MARELE VRĂJITOR,PSIHOPAT ŞI CHIROMANTIST ARSENIE BOCA ŞI VĂ DORIŢI MINUNI FĂCUTE DE EL LA COMANDĂ. POCĂIŢI-VĂ SINCER ŞI CURAT DE PĂCATELE FĂCUTE ŞI PLÂNGEŢI-LE CU ADEVĂRAT ŞI OPRIŢI ACEST DEZASTRU CUMPLIT DE A MERGE LA PRISLOP, PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU ŞI NU NE VA ARDE BUNUL DUMNEZEU DE VII. NU UITAŢI CĂ HRISTOS A FACUT MINUNI PT. CEI NECREDINCIOŞI ŞI NU PT. UCENICII LUI CEI FIDELI, CARE L-AU CREZUT PE CUVÂNT. LUAŢI AMINTE ÎN CARE CEAŢĂ VĂ AFLAŢI, DUCEŢI O VIAŢĂ CÂT MAI AUTENTICĂ DE POCĂINŢĂ ŞI TRANSMITEŢI MESAJUL MAI DEPARTE. AMIN!

      Apreciază

      • Klauss said, on iulie 12, 2015 at 11:22 am

        andrei- d
        Aceasta postare imi rascoleste sufletul… Vazandu- l pe parintele Teodosie, imi amintesc de inceputul vietii sale monahale la Manastirea Popauti. Mi- e tare dor de slujbele parintelui staret Luca (acum staret la M-rea Bistrita din judetul Neamt). Mi- e tare dor de duhovnicul meu, parintele Ioan (actualul staret si Arhimandrit la M-rea Popauti, singura manastire din municipiul Botosani). Mi- e tare dor de toata obstea. Nu imi dau seama cum timpul a zburat atat de repede, iar acel tanar- Teodosie- a ajuns astazi sa pastoreasca propria- i obste, ca staret si Arhimandrit, la M-rea Zosin. M-rea Popauti, M-rea Zosin, Schitul Voronei, M- rea Guranda sunt printre manastirile ale caror slujbe ti se intiparesc in minte, si te cheama iar si iar, necontenit. Daca treceti prin Botosani, sa nu ratati ocazia de a merge macar o singura data la M-rea Popauti, macar la o slujba (Utrenie, Vecernie sau Miezonoptica). Nu stiti ce pierdeti. O bogatie duhovniceasca si o frumusete rara. Un adevarat colt de rai. (Manastirea Popauti este la trei minute de gara si la cinci minute de autogara, de mers pe jos) Dumnezeu sa va ajute.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iulie 12, 2015 at 12:14 pm

        Parintele staret Luca de la Bistrita e cam la cutite cu parintele Antim, ucenicul parintelui Cleopa, cel ce a marturisit despre curentul arsenist!
        Slava lui Dumnezeu, Preotii moldoveni incep sa-si revina si sa observe iadul de la Arsenie Boca!

        Apreciază

      • Klauss said, on iulie 12, 2015 at 11:31 am

        Manastirea Popauti este construita de Stefan cel Mare in anul 1496. Pana in 1996 a fost biserica de mir, iar din 1996 a devenit manastire. Are doua hramuri. Biserica veche, stefaniana, pe 2 iulie (de Sf. Voievod Stefan cel Mare), iar biserica noua, pe 1 octombrie (de Acoperamantul Maicii Domnului).

        Apreciază

      • Klauss said, on iulie 12, 2015 at 12:29 pm

        Am uitat… Biserica veche, stefaniana, mai are hram si de Sf. Ierararh Nicolae. pe 6 decembrie.

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2015 at 12:34 pm

        Slava Tie Doamne , Slava Tie!

        Biserica Lui Hristos e VIE si nici portile iadului nu o vor birui, d’apoi un trufas fudul si maruntzel, SCELERAT vrajitor ca tiganicile nespalate sub fuste de a caror teapa e si boca, un INSELAT ca boca, un trepadus marunt al iadului facator de circarii si marunte matrapazlacuri de la dracii cei mai de jos.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iulie 12, 2015 at 1:23 pm

        el,
        Ma bucur nespus sa te revad printre noi… 🙂

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2015 at 2:24 pm

        andrei-d

        multumesc de pretuire frate, sunt doar un pic mai ocupat cu balariile lumesti din cele care-mi „manaca” 90% din existenta. Ce mai face micul tau vietuitor?
        Motanul meu e suparat ca temporar nu mai are voie unde voia el si ma scoala din 2 in 2 ore noaptea incat am ajunsa sa „apreciez” si practic, din cercare, cum dorm ca pustincii, uuufff, mare ostenelala… 🙂
        Dar ce sa fac, cum sunt pacatos si el nevinovat, am hotarat sa-l slujesc fara cartire si ma gandesc ca daca eram mai bun Dumnezeu imi dadea un motan mai intelegator ! asa ca „ne meritam” unul pe altul.
        Sper ca tu o duci mai bine cu „ucenicul” tau !

        🙂

        Apreciat de 1 persoană

  2. Radu Humor said, on iulie 11, 2015 at 12:44 pm

    fostă basarabeancă
    iulie 9, 2015 la 6:23 pm
    Nu că nu m-aș fi gândit și pănă acum, dar nu pot să ajung la nici o concluzie bazată pe fapte în cazul Eladei. Parcă mi-a intrat ceva în ochi și nu văd clar! N-ați avut niciodată somnolență la volan? Când parcă vezi un film printre gene înainte să adormi? E semnal că trebuie să te oprești și să te culci, ca să le vezi pe toate mai clar după ce deșerți mintea.

    Referendum, politicieni entuziaști, revoluționari sau calmi, Angela care dă semnale, bancheri ce amenință… Nu mai știi unde să te uiți ca să pricepi măcar o boabă. Eu, o gospodină modestă de la coada cratiței, mă gândesc la altceva. Sau altfel.

    De când s-a sculat omul în picioare și și-a tras chiloți pe el, s-a asociat cu alți oameni din interese personale sau economice. Odată cu asocierea au apărut și constrângerile de toate felurile, astăzi fără număr, fără cap și fără coadă. Și ne asociarăm noi așa, până când se lăți asociația noastră ca un aluat dospit ce dă peste margini și nu mai poate fi utilizat pentru pâine, ci trebuie aruncat și frământat din nou. Și politicienii zilelor noastre au uitat că cetatea era considerată desăvârșită prin ea însăși, ori au ajuns la concluzia că nu era adevărat și o lățiră din cale-afară! Păi în această asociație, dacă-mi amintesc eu bine ce am învățat pe la școală, toată lumea se conformează unor reguli, reprimându-și ponirile animalice de orice fel. Azi așa, mâine așa, tot mai multe reprimări; nu-s probleme, atâta timp cât avem bunăstare și oareșcâtă fericire, așa cum ne-au învățat s-o înțelegem în ziua de azi ( că așa cum ne-o dorim în budoarul minții noastre, canci!).

    Dar aflu pe canalele culturii contemporane, că unu’ la sută dintre oameni au bani și avere cât noi restul, launloc. Păi ce motive mai are „unu’ la sută” să-și reprime „pulsiunile”, dacă au bani gârlă și putere pot cumpăra cât cuprinde??? Eu spun că niciunul. Că este Bilderberg-ul (Zev, ați zis odată că ei sunt Dumnezeu pe pământ), că sunt alții, că-s alții cu Biserica laolaltă, nu contează cine-s concret, eu cred că ei vor puterea absolută și toți banii de pe lume, iar noi trebuie să fim sclavii lor. Și ei pot. Treaba este că „pulsiuni” avem și noi. Și suntem mulți. Dacă ne-au cam pus bocancul în gât cei „unu’ la sută”, dacă ȘANSE la bunăstare (cu sănătate și tot ce decurge din ea) nu se întrevăd, la fericire nici atât, dacă un vot absolut democratic și masiv poate fi răsturnat din exteriorul cetății de către entitatea invizibilă, greu de identificat, de ce să ne reprimăm noi apucăturile biologice? De frica pedepselor? Ha! Mai contează un par la un car cu oale? Cred că nu, dacă tot sunt praf și pulbere! Nu știu, oare se apropie reluarea momentul zero (jur că nu- copiez pe Băsescu, știam vorba asta mai demult), când fiii și-au ucis tatăl? În termeni moderni, masele nu mai au ce pierde și clasa conducătoare (prin clasă conducătoare nu-i subînțeleg pe-ai noștri, cei direcți) a pierdut controlul? Pentru că eu cred că Angela și toți ppe-iștii aferenți sunt niște unelte ale lui „unu’ la sută”, sclavi bine remunerați, la rândul lor, care habar n-au (sau nu le pasă) încotro se îndreaptă civilizația, îndeplinesc și ei niște ordine. Numai că fiii trebuie să fie uniți în demersul lor și nu se poate, cât „unu’ la sută” are un cal Troian în persoana Germaniei (alții spun că și a Franței) – lor li s-a oferit „mită” prin șansa dobândirii bunăstării. Părerea mea.

    Mă gândesc eu, învârtind în dulceața de zmeură amestecată cu fragi și cireșe amare (am să vă dau o rețetă beton în altă zi), că dacă (cacofonie oribilă, mă scuzați, vă rog) „unu’ la sută” au niște consilieri cu scaun la cap, vor face să fie bine, ca să nu fie rău. Nu de alta, dar funia e aproape de par prin mai multe gospodării. Tare mi se pare mie, că le-au împins catralioane de euro pe gât grecilor că să le poată lua altceva (pe lângă suveranitate) cu de-a sila mai târziu, numai că nu prea le iese. Și ei au spânzurat banii, nu-i vorbă; dacă-i dai copilului un lighean de înghețată, nu te aștepți s-o înghită pe toată până se face sloi? Știu și povestea cu guvernul corupt (pe-ai lor nu-i urmărește nimeni, ori i-au împins în păcat?), ce fura de stingea; nu condiții deosebite, fără presiuni puternice, banii curgeau…

    Poate grecii, care ne-au dăruit conceptul democrației, cu toate păcatele zilei de azi, sunt înaintemergătorii eliberării de sub sclavia financiară. Poate că da, poate că nu. Cred că nu-i destul de coaptă problema ca să crape. Mai trebue cam pe un sfert. Să se ridice și alți frați. Asta aștept să văd.

    Astea cu „ce vrea stânga”, „ce vrea dreapta”, mi se par o comicărie. A vrut V. Ponta să se umple de glorie, aducând salvarea suveranității neamului (cu greșeli, compromisuri, că ce altceva este politica, de nu-i arta compromisului?), dar nu cred că are voie de mai sus. Și dacă se pune de-a curmezișul, îl vor lega. Asta-i tot ce cred eu azi.

    Dar să așteptăm deznodământul revoluției din Grecia (ori să nu stăm cu mâinile în sân?) și se va vedea dacă este loc de întors.

    P.S. Prim-ministrul grec știe ce resurse umane are, spre deosebire de ai noștri,ce n-au auzit de moșneagul patriot și de oamenii care-i iau la ocazie. E drept, noi trebuie să ținem cont de generația educată în comunism, neomogenă și plină de surprize, să vedem dacă e o resursă ori o legumă. Deocamdată, Blaga (el sau alții pt. el?) a identificat o resursă „tânără, frumoasă și liberă”, care „și-a luat țara înapoi”, ca s-o înmâneze cu pâine și sare lui „unu’ la sută” prin persoana lui „șase case din meditații”, întâmplător, neam cu Angela, fata calului Troian.

    Apreciază

  3. lastunnegru said, on iulie 11, 2015 at 6:45 pm

    off topic

    Cei de Microcipuri Biotech dupa ce au realizat microcipul implantabil pentru tratarea ostroporozei si microcipul contraceptiv pentru femei a semnat un partenenriat cu producatorul de medicmante Teva pentru comercializarea microcupurilor pentru tratarea diverselor boli: diabet, cancer, screloza multipla.

    http://www.kurzweilai.net/imMicrocipuri Biotechages/microchips-delivery-device.jpg

    http://www.kurzweilai.net/major-drug-company-to-market-implantable-microchips-that-deliver-drugs-inside-the-body

    Companie majoră de medicamante doreste sa comercializeze microcipuri implantabile care sa elibereze medicamante în interiorul corpului.

    „Gland artificială” inlocuieste injecții și pastile acum necesare pentru a trata boli cronice.

    Microcihip Biotech a incheiat un parteneriat cu Teva Pharmaceutical, cel mai mare producător mondial de medicamente generice, pentru a comercializa, dispozitivele sale controlate fără fir implantabile, pe baza de microcip care stochează și eliberează medicamente in interiorul corpului pe o perioada de ani.

    Inventat de Microcipuri Biotech co-fondatorii Michael Cima, Koch H. Koch profesor de inginerie, și Robert Langer, Institutul David H. Koch profesor universitar, dispozitivul poate fi programat wireless pentru a elibera doze individuale de până la 16 de ani pentru a trata, pentru exemplu, diabetul, cancerul, scleroza multipla, si osteoporoza. *

    Microcipurile constau din sute de rezervoare de dimensiunea gamaliei de ac , fiecare acoperite cu o membrană metalică, care stochează doze mici de medicamante sau substanțe chimice. Un curent electric programată emis de dispozitivul îndepărtează membrana rezervor, eliberând o singură doză.

    Microcipuri Biotech are de asemenea, planuri de a co-dezvolta microcipuri pentru a trata bolile specifice, și va continua să lucreze la produsul pilot, un microcip de naștere de control, susținută de Fundația Bill și Melinda Gates, care elibereaza contraceptive si poate fi pornit și oprit wireless.

    Îmbunătățirea respectarea prescriptiilor medicale

    Microcipuri Biotech spune ca aceste microcipuri ar putea îmbunătăți de asemenea aderarenta prescriptilor medicale. Un raport 2012 publicat in Annals of Internal Medicine estimeaza ca americanii care nu se lipesc de prescriptii rezulta până la 100 miliarde de miliarde de dolari la 289 dolari anual in costuri inutile de ingrijire a sanatatii din vizite suplimentare la spital și alte probleme. Nerespectarea prescriptii, studiul a constatat de asemenea cauze în jurul 125.000 de decese anual și până la 10 la suta din toate spitalizarile.

    ( traducere aproximativ corecta )

    Cine doreste mai multe detali le poate vedea aici

    http://www.microchipsbiotech.com/news-pr-item.php?news=10

    ( traducere google translator )

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://microchipsbiotech.com/news-pr-item.php%3Fnews%3D10&prev=search

    Apreciază

  4. lastunnegru said, on iulie 11, 2015 at 6:48 pm

    off topic

    Poza la comentariul de mai sus care nu merge este asta.

    Apreciază

  5. geo said, on iulie 11, 2015 at 7:28 pm

    Măsuri de restricţionare a consumului de apă au fost impuse în 30 de departamente afectate de secetă în regiunile Ouest, Sud-Ouest, Bourgogne şi Rhône-Alpes, iar în alte 34 de departamente sunt în curs alerte de secetă, relatează ziarul France Soir în pagina electronică de sâmbătă.

    http://www.mediafax.ro/externe/franta-impune-masuri-de-restrictionare-a-consumului-de-apa-in-mai-multe-zone-din-cauza-secetei-14577230

    http://www.francesoir.fr/lifestyle-vie-quotidienne/secheresse-restrictions-deau-dans-30-departements

    http://propluvia.developpement-durable.gouv.fr/propluvia/faces/index.jsp

    Apreciază

  6. hilohi bogdan said, on iulie 11, 2015 at 9:03 pm

    offtopic.nu am mai observat chemtraills de circa 3 săptămâni.zona bacău.nu că mi-ar fi dor dar pauzele acestea confirmă că este o acţiune voluntară şi nu un fenomen fizic normal cum vor mulţi să creadă.

    Apreciază

  7. Radu Humor said, on iulie 11, 2015 at 9:19 pm

    Nu i-am iubit şi respectat niciodată atât de mult pe greci, ca acum !



    Sper ca la fel ca-n ultimul clip, gestul de demnitate a Greciei să-i facă şi pe ceilalţi captivi într-un sistem sufocat de birocraţie, discriminare, autoritarism şi corupţie, pompos denumit Uniune Europeană, să intre în joc ( mai bine zis, să iasă din el !), lăsându-i în plata Domnului pe cei ce dacă n-au o Ţară a lor, vor să-şi tragă una de jumătate de miliard de cetăţeni, din care marea majoritate slugi sau vechili pe moşii naţionale dobândite prin jaf, minciună şi înşelăciune şi stăpânite de nişte escroci a căror ocupaţie de bază este cămătăria !
    Sper ca după greci să se deştepte spaniolii, italienii, portughezii şi de ce nu şi noi românii !
    Că s-o fi auzit până la urmă îndemnul Imnului Naţional :
    Deşteaptă-te române, din somnul cel de moarte,
    în care te-adânciră, barbarii de tirani….

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 12, 2015 at 1:00 pm

      Dumnezeu va pazi Grecia TOTDEAUNA.

      Greciei s-a dat in Biserica TALANTUL Teologiei si ea va pazi Credinta Ortodoxa nealterata, drept pentru care va fi izbavita de toate pacatele si slaboiciunile ei omenesti si NIMIC nu o va putea atinge, va ramane neatinsa in mijlocul celor mai cumplite incercari caci Acoperamantul Panaghiei Arhistratega NEBIRUITA a Cerului este intins deasupra ei iar Puterea Lui Hristos va SPULBERA toate puterile dracesti care o inconjura fericite crezand ca ii joaca hora mortii imprejur, dar se vor trezi jucand hora mortii lor proprii si VESNICE.

      Cine se va atinge de Grecia isi va SPULBERA si viata vesnica si pe cea pamanteasca, vor impinge in jocul acesta al mortii intai pe turci si turcii vor PIERI CURAND DESAVARSIT si pentru TOTDEAUNA. Vor urma europenii. Mai MULT de 200 milioane de CARNURI putrede de vii vor pieri in jurul Greciei si de Ea NU se vor putea atinge.

      Grecia este piatra cea tare in care isi vor sfarama dintii TOTI anticristii care vor indrazni sa-si infiga coltii in ea.

      „Aparatoare Doamna pentru BIRUINTA multumire !”___ asa incepe catre Panaghia Imnul Zilei nationale a Greciei „Bunavestire”.

      Apreciat de 1 persoană

    • AKRITAS said, on iulie 12, 2015 at 7:44 pm

      execelenta aceasta demonstratie de bucurie, de deschidere, de detasare fata de crisparea rece si inchisa a occidentului apostat ! Cinste Greciei ! traiasca Grecia, fratii nostrii asupriti si umiliti de straini ca si noi !!!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Radu Humor said, on iulie 11, 2015 at 11:57 pm

    http://www.gandul.info/interviurile-gandul/andrei-cornea-la-interviurile-gandul-pe-langa-moschee-se-face-si-o-academie-astfel-de-scoli-islamice-au-fost-si-sunt-pepiniere-de-teroristi-avem-nevoie-de-asa-ceva-14566626#post_coments
    Păi, în România sunt deja sute de sinagogi, care după cum bine se ştie sunt adevărate pepiniere de cămătari, un fel de terorişti financiari, care produc românilor pagube mult mai mari decât ceilalţi !
    Ce-ar trebui ? Să le demolăm ?!

    Apreciază

  9. Mustafa said, on iulie 11, 2015 at 11:59 pm

    Inca un american mort dupa bani:
    http://uk.prweb.com/releases/2013/10/prweb11201273.htm

    Cica „Crestismul a fost o nascocire a romanilor, ca sa-i cuminteasca pe evreii care oricum asteptau un mesia razboinic care sa-i salveze de dominatia romana, asadar au inventat un mesia fals care te indeamna „sa intorci si obrazul celalalt” „

    Apreciază

  10. acelas said, on iulie 12, 2015 at 7:38 am

    astazi este praznuit pt prima oara minunatul parinte sfantul Paisie Aghioritul! Si pentru rugaciunile lui, Doamne calauzeste-ne si ne miluieste pe noi!

    .

    Apreciat de 1 persoană

  11. el said, on iulie 12, 2015 at 12:45 pm

    Sfanta Olga Luminatoarea Rusiei si suflet nebiruit, diamant duhovnicesc din cele mai frumoase si mari ale Bisericii care impodobesc in Cer coroana Imparatului Hristos, roaga-te lui Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi pacatosii si sa dea ajutor si biruinta Rusiei Pravolsavnice !

    Sf Olga Imparateasa este modelul meu preferat de femeie. Impreuna cu Sf Ecaterina marita Mucenita si Mireasa a Lui Hristos.

    Sa cititi fratilor Viata Sf Olga din Vietile Sfintilor pe luna Iulie si va veti MINUNA de darurile, puterea si frumusetea acestui suflet din cele mai RARE ale Bisericii Biruitoare.
    A primit dupa Botezul sau care a avut loc in Constantinopol numele Sf Elena Maica Imparatului Constantin, si pentru ca era frumoasa si puternica era curtata de Imparatul Bizantului care si-o dorea sotie insa Sfanta l-a pacalit sa ii fie nas de Botez incat sa poata aduce impediment la casatorie rudenia duhovniceasca stabilita prin legatura Botezului, caci se facuse lui fiica prin Botez si Canoanele Nu ingaduiesc nunta intre rudeniile duhovnicesti.

    Apreciază

  12. acelas said, on iulie 12, 2015 at 1:32 pm

    speram ca sfantul Paisie sa fie trecut si in calenadarele de la noi, fiind canonizat de Patriarhia Constantinopolului. Deocamdata, fiind pe parcursul acestui an, nu figureaza. Azi la Patriarhie a fost pomenit.

    patriarhia.ro/calendar-ortodox-iulie-190.html

    .

    Apreciază

  13. […] RUSIA KIEVEANA: Imparateasa Olga, primul Sfant rus. Ba mai mult, intocmai cu Apostolii […]

    Apreciază

  14. - OrtodoxINFO said, on decembrie 25, 2017 at 1:13 pm

    […] RUSIA KIEVEANA: Imparateasa Olga, primul Sfant rus. Ba mai mult, intocmai cu Apostolii […]

    Apreciază

  15. […] RUSIA KIEVEANA: Imparateasa Olga, primul Sfant rus. Ba mai mult, intocmai cu Apostolii […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.