SACCSIV – blog ortodox

DANION VASILE isi cere iertare si se va apuca din nou de conferinte

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 30, 2015

hqdefault

Foto: https://www.google.ro/search?q=danion+vasile&espv=2&biw=1024&bih=559&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qyeSVcLzA8qrUaaggogF&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=8W2i2DzXySunSM%3A

Dupa cum stiti:

DANION VASILE a trecut la STILISTI (Slatioara). Adica a facut ceea ce avertizez de 5 ani, dar nu ma mai credea nimeni

   Apoi:

Danion Vasile s-a intors

Iar acum a venit si cu:

Lămuriri

Mesajul meu anterior, prin care am anunţat revenirea mea în Biserica Ortodoxă Română, a fost cam lapidar. Nu voiam să greşesc ceva (şi cine vorbeşte mult poate greşi mult). Dar, întrucât am primit o mulţime de întrebări legate de revenirea mea, ţin să fac câteva precizări.

Am vrut să trec pe stil vechi ca o formă de delimitare de erezia ecumenistă. Am ajuns însă la concluzia că problemele canonice existente în Bisericile de stil vechi sunt serioase, şi ieşirea din BOR pentru a intra acolo nu reprezintă o soluţie.

În ultima vreme au apărut în ţara noastră mai multe grupări de stil vechi, din diferite jurisdicţii, care încearcă să rupă credincioşii de BOR. Folosindu-se de faptul că schimbarea calendarului a fost o greşeală (recunoscută ca atare de marii duhovnici ai Greciei şi de mulţi alţi părinţi îmbunătăţiţi), aceste grupări produc dezbinare, condamnându-se reciproc şi considerându-se, fiecare, păstrătoare a Adevărului Bisericii. Cred că problemele lor sunt de trei categorii – în primul rând, cele canonice, privitoare la separarea de Biserică şi la modul în care au hirotonit episcopi, morale (dar despre aceste probleme nu este cazul să amintesc aici, chiar şi numai pentru faptul că dacă ne uităm în ograda noastră găsim aceleaşi minusuri), doctrinare (învăţătura lor fiind centrată doar pe combaterea ecumenismului şi a altor erezii şi pe schimbarea calendarului, în timp ce alte probleme sunt ignorate sau tratate superficial).  Eu m-am grăbit anunţând trecerea mea pe stil vechi. În momentul în care mi-am dat seama că am făcut o greşeală, m-am întors la duhovnicul meu.

Vreau să îmi cer iertare tuturor celor faţă de care am greşit sau celor pe care i-am smintit prin afirmaţiile mele, publice sau în particular, legate de acest subiect. Vă rog, încă o dată, să vă rugaţi pentru mine. Eu voi reveni la lucrarea mea de dinainte (cărţi, articole, conferinţe etc.), prin care încerc să Îl mărturisesc pe Hristos şi să vorbesc despre sfinţii Lui, sfinţi care m-au ajutat să depăşesc această ispită.

Danion Vasile

   Comentariu saccsiv:

UPDATE

   Referitor la FOTOGRAFIA DIN ARTICOL, iata si un dialog la rubrica de comentarii:

Nina

Saccsiv, m a rugat parintele din poza de mai sus, care i tine microfonul lui Danion, sa te contactez pt ca dansul nu are posibilitatea, si sa te rog sa mentionezi public ca acea poza e facuta acum cativa ani prin 2006 sau 2007, la Manastirea Petru Voda, si ca a tinut microfonul din ascultare pe vremea aceea. Dansul nu este de acord cu ce a facut Danion si considera ca este o mare indrazneala de prost gust ca acesta sa inceapa din nou cu conferintele ca si cum nu s ar fi intamplat nimic. 

Acest lucru, considera parintele, dovedeste ca Danion nu este inca in duhul care trebuie, cu adevarat ortodox, neavand smerenie si pocainta pe care au avut o SFINTII PARINTI, atunci cand greseau, cat de putin. SFINTII MARTURISITORI avand duh neagonisitor si pocainta multa, ceea ce parintele ii doreste si lui Danion.

saccsiv

Nina

Mentionez dar trebuie sa si fiu sigur ca e asa. Dansul n-a putut sa ma contacteze pe mine dar a putut sa te contacteze pe tine? Cum asa?

Vreau ceva mai mult.

Nina

Saccsiv, am vb la telefon, nu are internet si momentan nici minute ca sa poata suna , doar poate fi sunat . Spune mi cum sa procedam .. ma gandesc sa mi dai o adresa de mail ca sa ti dau nr dansului de telefon ca sa vb. Nu este o gluma, te asigur. Eu i am citit articolul tau si asta ii este dorinta . Astept raspunsul tau. Vad ca dupa ce am postat nu mai pot accesa blogul tau de pe telefonul meu . Iti scriu de pe alt tel de imprumut. Nu stiu daca are vreo legatura… numai bunul Dumnezeu stie .

Nina

Am vb din nou cu parintele la telefon si mi a zis sa va rog sa ma credeti ca nu ma joc cu cuvintele, sa spun in fata Bunului Dumnezeu si in fata dvs ca toate cele ce sunt scrise de mine sunt adevarate. Nu dau cinstea mea pe rusine! Daca totusi nu ma crezi apelam si la telefon ca sa vb direct cu dansul. Parintele mai este ingrijorat si pt faptul ca se poate interpreta gresit ..ca acea fotografie este recent facuta si ca are si dansul dreptul la o replica pt ca se afla si el in poza ( reprica pe care si a exprimat o prin intermediul meu). N ar fi stiut daca nu l anuntam eu. Ca nu sta calare pe internet , va dati seama. Dar daca acum stie, si era dreptul dansului sa stie, vrea sa si spuna parerea si sa faca cateva precizari pt a nu induce oamenii in eroare , sa se faca partas la sminteala lui Danion. In plus, parintele a mai zis ca Danion ar trebui sa ia aminte la acel parintele care a cazut in aceiasi ispita diavoleasca de a plecat cu maicile in Cipru la stilisti, si care acum se smereste nefacand pe marele teolog la intoarcerea din nou la Credinta cea Adevarata. Caci, zicea parintele, tot timpul trebuie sa ne smerim pt ca Dumnezeu sa ne inalte la timpul potrivit cand considera El, nu cand vrem noi. Caci altfel ne va smeri si nu ne va fi bine . Multumesc mult ! Doame ajuta !

saccsiv

Nina

Bine, azi voi pune comentariile tale la finalul articolului. Cum il cheama pe parintele?

Nina

Saccsiv, pe parinte il cheama Ioan, atunci era la Manastirea Petru Voda , acum e in alta parte.. ITI MULTUMESC EU IN NUMELE DANSULUI ! DUMNEZEU SA NE AJUTE PE TOTI SA GASIM CALEA CEA DREAPTA, STRAMTA, CARE DUCE NUMAI SPRE RAI ! DOAMNE AJUTA !

 

Tagged with:

274 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on iulie 1, 2015 at 10:08 am

  http://www.zf.ro/opinii/diferenta-intre-liderii-ingenuncheati-ai-romaniei-si-taria-grecilor-tva-reala-in-grecia-a-ramas-la-13-dupa-5-ani-de-golgota-financiara-14519478

  România, un exemplu de succes?

  Bogdan Glăvan atrage atenţia că un acord de finanţare cu troika nu reprezintă un plan pe termen lung pentru redresarea unei economii.

  ”Nu te poţi aştepta de la un funcţionar să vină cu o strategie pe termen lung. Nu e datoria lui”, a explicat el, adăugând că ”statul nu trebuie ajutat. Statul este complet nefuncţional din cauza corupţiei. Trebuie să porneşti cu maximum de scepticism şi să eliberezi cât mai multe resurse către mediul de afaceri”.

  Aurelian Dochia este de părere austeritatea nu a funcţionat în cazul Greciei.

  ”Măsurile care au fost adoptate până acum nu au dat rezultate. Programul FMI anticipa o revenire pe o traiectorie ascendentă a creşterii economice în doi, trei ani, ceea ce nu s-a întâmplat nici după cinci. Grecia va mai avea nevoie mulţi ani de acum încolo de asistenţă financiară”, spune economistul.

  În opinia sa, România este adesea folosită drept exemplu pentru a demonstra succesul unui program de austeritate, însă există mai multe state care au reuşit să iasă din criză aplicând acest model.

  ”Şi alte ţări au avut rezultate pozitive. Spania, Irlanda, ţări din zona euro, dar şi ţările baltice, state care au reuşit să se redreseze şi fără instrumente monetare”, a explicat el, adăugând că, atunci când vine vorba de ajustarea finanţelor publice, există două soluţii: ”devalorizarea monedei sau devalorizarea internă, tăieri de pensii şi salarii”.

  http://www.gandul.info/financiar/anuntul-care-produce-un-cutremur-in-toata-europa-plus-o-demisie-pusa-pe-masa-de-ce-romanii-au-putut-sa-indure-si-grecii-nu-14523552

  La un tribunal local din Egorevsk, un oraş din apropierea Moscovei, are loc un proces absurd, al fermierului Mihail Şliapnikov, acuzat că a creat propria sa monedă, numită Kolion, în onoarea satului Kolionovo, unde se află ferma sa. Şliapnikov susţine că moneda este doar o formă de barter între el şi prietenii săi. Banca centrală şi autoritatea fiscală îl acuză însă pe fermier că a încălcat constituţia, mai multe taxe şi coduri civile, precum şi legislaţia federală.

  http://www.businessmagazin.ro/special/procesul-absurd-al-unui-taran-rus-care-a-inventat-o-moneda-ferita-de-inflatie-14518140

  Cea mai grea zi din istoria Greciei de la război încoace va lăsa urme adânci în psihicul oamenilor, după ce grecii au văzut cel mai negru coşmar îndepli­nindu-se: au rămas fără bani.

  Sunt cozi peste tot. Oamenii vânează bancomatele. Când află că unul a fost alimentat cu bani în doar câteva minute se creează o coadă. Oficial se ştie că băncile vor fi deschise după referendum, însă oficialii bancari spun off the record că până nu se va ajunge la un acord, de orice natură, nu vor deschide porţile băncilor pentru că se tem de un colaps“, a descris, pentru ZF, situaţia din Grecia Lazaros Beltsios, jurnalist la televiziunea Star Channel.

  http://www.zf.ro/business-international/prima-zi-din-cea-mai-grea-saptamana-a-europei-de-dupa-razboi-a-lasat-rani-adanci-14519368

  http://www.zf.ro/business-international/panica-in-grecia-grecii-au-inceput-sa-se-simta-ca-sub-asediu-si-iau-cu-asalt-benzinariile-si-supermarketurile-dupa-ce-guvernul-a-inchis-bancile-14519242

  Apreciază

  • geo said, on iulie 1, 2015 at 10:10 am

   este cum marinarii sovietici naufragiaţi pe insulă o violau toată noaptea pe bucătăreasă, iar dimineaţa o puneau la gazeta de perete că-i curvă.
   Astăzi, ceasul datoriilor indică, în dreptul Greciei, suma de 338 de miliarde de euro (dar „cifra de lucru” pentru presă este de 330 de miliarde); la sfârşitul lui 2011, înainte de „programul de salvare”, datoria guvernamentală era de 162% din PIB, iar acum se ridică la 180%; economia Greciei este cu 20% mai măruntă decât estimările FMI din 2010, când a început „procesul de solidarizare europeană”.
   De atunci, FMI, UE şi BCE i-au dat cu împrumut guvernului Greciei 252 de miliarde euro (restul creditelor au fost acordate de „diverşi” sau de speculatori foarte calculaţi), suma care a fost folosită după cum urmează:
   – 34,5 miliarde, ca să „înmoaie” sectorul privat, să accepte restructurarea datoriei, în 2012;
   – 48,2 miliarde, ca să sprijine băncile din Grecia;
   – 149,2 miliarde, ca să plătească datoriile iniţiale.
   Dar băncile din Grecia nu sunt greceşti.
   Asta înseamnă că doar 20 de miliarde (eventual) vor fi ajuns pentru sprijinirea efectivă a economiei Greciei, adică puţin mai mult de 9% din banii împrumutaţi de la „Troica”.
   Până la câştigarea alegerilor de către Syriza, a existat o crevasă între poporul grec şi guvernul său – este o ţară canibalizată de corupţie (cam cum e şi la noi), disciplina fiscală a fost percepută drept încurajarea hoţiei de stat.
   În plus, ce rost mai are să munceşti, când datoria creşte?!
   Daca hărnicia grecească nu mai contează, atunci ce înţeles mai are să-i faci „puturoşi” pe greci?!
   Băncile din Grecia sunt deţinute majoritar de investitori străini (dacă socotim drept „investitor străin de stat” pe „Hellenic Financial Stability Fund”, întemeiat de EFSF, în 2010, cu 50 de miliarde de euro, ca să recapitalizeze băncile din Grecia).
   Între aceştia, se distinge grupul celor mai mari fonduri de investiţii din lume (despre care nu se poate zice, ca despre creditaţii noştri în franci elveţieni, că n-ar fi fost atenţi atunci când au cumpărat acţiuni ale băncilor greceşti).
   De pildă, la Alpha Bank, în poziţia a doua, figurează şi Paulson & Co., Inc., al lui John Alfred Paulson, o legendă vie, faimos pentru averea de miliarde de dolari, facută în 2007, prin specularea CDS-urilor (poliţe de asigurări contra falimentului, care îl pot face pe deţinător să-şi dorească falimentul societăţii la care deţine acţiuni, ca să se înavuţească cu profituri uriaşe).
   Din 2012 şi până astăzi, băncile şi entităţile financiare străine şi greceşti care împrumutaseră statul grec şi-au recuperat investiţiile şi au dispărut dintre potenţialii păgubaşi; fuseseră francezi, nemţi, italieni şi greci.
   Programul european de emisiune monetară a urmărit să-i salveze pe aceştia.
   El nu reprezintă decât confiscare de avuţie de la popoarele europene.
   Pe organismele bancare şi financiare centrale europene nu le-a costat nimic să emită euro.
   Sau aproape nimic: banii nu au fost nici măcar tipăriţi, ca să socoteşti hârtia, electricitatea şi salariile muncitorilor tipografi; nu, a fost doar o oră de salariu pentru un contabil şi electricitatea pentru computerul lui.
   În astfel de condiţii, nu văd de ce Uniunea Europeană nu i-ar da Greciei, un trilion de euro, gratis.
   Şi-ar putea să ne dea, aşijderea şi nouă.
   Eventual, fiecăruia.
   Oricum, ţinta pare ca euro să nu mai aibă nici o valoare…

   http://www.bursa.ro/?s=macroeconomie&articol=272901

   Dă clic pentru a accesa 272901.pdf

   Apreciază

 2. geo said, on iulie 1, 2015 at 10:15 am

  Preţul final al gazului pe care îl plătesc consumatorii casnici din România se măreşte de azi cu un procent de 10-11%, potrivit unor surse guvernamentale. La începutul lunii trecute, după vizita delegaţiei FMI în România, autorităţile au anunţat că noul preţ de achiziţie al gazului din producţia internă va fi de 60 de lei/MWh, de la 1 iulie, de la 53 de lei. O creştere de 13%, care, având în vedere că gazul contează în proporţie de 50% în formarea preţului final la consumator, s-ar transpune într-o factură mai mare cu 6 – 6,5%. Numai că reglementatorul ANRE mai face două ajustări ale componentelor de preţ, care, împreună, adaugă circa 5% în plus la preţul final, pe lângă cele 6% din scumpirea mărfii gaz. Este vorba de faptul că, la iarnă, pentru gazele consumate din depozite se suportă de către furnizor şi tariful aferent înmagazinării, dar şi de introducerea factorului import, pentru sezonul rece, au spus sursele.

  http://www.economica.net/gazul-se-scumpeste-cu-11prc-de-azi-estimarile-erau-de-maxim-8prc-preturi-uriase-pentru-moldoveni-si-ardeleni_103301.html

  Apreciază

 3. geo said, on iulie 1, 2015 at 10:37 am

  Cuba a devenit marți prima țară din lume atestată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru eliminarea transmiterii de la mamă la copil a sifilisului și a virusului HIV, relatează EFE, precizând că anunțul a fost făcut de ministrul cubanez al sănătății publice, Roberto Morales Ojeda, într-o conferință de presă ținută la Washington, la sediul Organizației Panamericane a Sănătății (OPS/OMS).

  http://www.agerpres.ro/sanatate/2015/07/01/cuba-prima-tara-din-lume-care-elimina-transmiterea-sida-si-sifilisului-de-la-mama-la-copil-02-49-07

  Apreciază

 4. bogdan said, on iulie 1, 2015 at 12:25 pm

  Apreciat de 3 persoane

 5. bogdan said, on iulie 1, 2015 at 1:20 pm

  Apreciat de 3 persoane

 6. Andrei said, on iulie 1, 2015 at 1:32 pm

  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/prioritati-1_5590ef286471c92e06ae72e2/index.html

  Episcopul proarsenie boca si antisarb Gurie al Devei, arhitectul nebuniei arsenie boca si sclavul falsului episcop de varset, plimba de plesu prin hunedoara

  Apreciază

 7. emmma said, on iulie 1, 2015 at 8:23 pm

  Cartea Jurnal duhovnicesc scrisa de parintele Paulin Lecca poate fi cumparata de la

  http://www.librariasophia.ro/carti-Jurnal-duhovnicesc-Paulin-Lecca-arhim-so-10692.html

  sau o puteti descarca de la adresa

  Dă clic pentru a accesa jurnal-duhovnicesc.pdf

  L-am cunoscut pe parintele Paulin Lecca, in 1990, cand inca mai era staret la Man. Arnota.

  Un parinte de Pateric. Slujea Sfanta Liturghie in fiecare zi, daca nu era bolnav, desi avea peste 70 de ani!!!

  Un practicant adevarat al rugaciunii lui Iisus, un isihast.

  Am citit in manuscrise – dactilografiate de sfintia sa – cartile

  De la moarte la viata

  Jurnal duhovnicesc (prima parte era dactilografiata, iar continuarea era pe carnetele pe care isi scria jurnalul zilnic) si

  Sbornicul.

  Parintele Paulin Lecca a tradus si Pelerinul Rus, pe care mi l-a povestit in mare, dar nu mai avea niciun exemplar, pentru ca le imprumutase si nu le mai primise inapoi.

  Cei care il judeca pe Parintele Paulin Lecca sa citeasca cartea De la moarte la viata si vor vedea cum parintele a facut puscarie, asteptand sa fie omorat pentru ca nu a vrut sa puna mana pe arma si sa mearga la razboi. Nu a acceptat compromisul de a semna, desi i s-a promis ca nu va pune mana pe arma ci va fi pus sa faca altceva, sa semneze formal.

  arsenie boca a fost caterisit = nu a mai fost lasat sa slujeasca. Dar daca voia putea sa se intoarca in manastire ca simplu frate sau monah, asa cum au facut alti parinti.

  Mai sus, aducea cineva vorba de parintele Iustin Parvu care imediat ce a putut sa se intoarca in manastire s-a intors si apoi, dupa o vreme, i s-a dat voie sa slujeasca. Dar a vrut sa se intoarca.

  Putea si arsenie boca sa se intoarca la manastire, dar femeia (Julieta=Zamfira) si mandria nu l-au lasat, si Dumnezeu nu i-a ajutat pentru ca el in manastire nu a trait in pocainta vazandu-si de pacatele lui ci facea spectacole dezvaluind in public pacatele altora, ceea ce nu se face in ortodoxie.

  Apreciază

  • Irina said, on iulie 3, 2015 at 11:50 am

   La manastire trebuie sa faci ascultare, nu mai gandesti tu, ci staretul sua duhovnicul.

   Apreciază

 8. Nina said, on iulie 1, 2015 at 9:23 pm

  Saccsiv, iarta ma, nu vreau sa fiu cicalitoare 🙂 dar mai postezi comentariul parintelui? Am vazut ca deja ai pus alt subiect la comentariul zilei ? Te ai razgandit cumva ? Multumesc, Doamne ajuta !

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 1, 2015 at 10:57 pm

   Nina

   Am uitat. Iertare. Ma ocup acum.

   Apreciază

   • el said, on iulie 2, 2015 at 10:23 am

    saccsiv

    care comentariu/comentarii ale parintelui prin @Nina?

    , te rog si eu sa-l postezi ca nu este fara interes, daca nu pentru smintitul ala de danion macar pentru fratii pe care ii inseala el cu palavrele si luatul Numelul Lui Dumnezeu in desert, ca asta este poliloghia smintitilor, lor NU li se cuvine sa vorbeasca despre Dumnezeu NECURARATI de pacate cum e el. Multumesc.

    ca asta se intampla cand in popor la „propovaduire” ies netrimisii si neavenitii, poporul rataceste

    Doamne ajuta si Maica Domnului sa-ti dea har, sanatate si putere.

    Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 2, 2015 at 11:36 am

    el

    Multumesc frate drag.

    Am pus update in articol.

    Apreciază

 9. adyvop said, on iulie 1, 2015 at 10:04 pm

  Pr. Arsenie Boca:
  Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

  Cand spunea asa ceva multi nu stiau ce inseamna , unii chiar dormeau pe ei.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 1, 2015 at 11:20 pm

   adyvop

   In ce carte a scris aceasta?

   Apreciază

   • adyvop said, on iulie 2, 2015 at 8:19 am

    Talanţii împărăţiei, pag.197

    Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 2, 2015 at 11:38 am

    adyvop

    E scrisa de parinte sau sunt marturii? Adica e o carte de tipul „ce spun unii si altii ca a spus parintele”?

    Apreciază

   • adyvop said, on iulie 2, 2015 at 2:29 pm

    Marturii „Conţinutul cartii “Talantii imparatiei” este adunat de Părintele Arhimandrit Serafim Popescu”

    Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 2, 2015 at 2:55 pm

    adyvop

    Oare e bine sa luam de bun astfel de marturii? Caci tot din marturii putem cita si spuse contrare.

    Apreciază

  • Irina said, on iulie 3, 2015 at 11:54 am

   Dar se pare ca la inceput a spus aceste cuvinte, dupa care ar fi imbratisat ideea ca papistasii sunt in regula. pr Iustin Parvu spune si el ca la inceput a vorbit bine, moment in care si comunica prin scrisori cu pr Cleopa si era apreciat de acesta, cand lucra si cu pr Staniloaie la Filocalie, dar dupa aceea cand a inceput s-o ia razna ambii aprinti Cleopa si Staniloaie nu l-au mai acceptat pe langa ei.

   Apreciază

 10. adyvop said, on iulie 2, 2015 at 2:42 pm

  Arsenie Boca a scris 2 carti “Crearea Împărăţiei” şi “Cuvinte Vii”. Restul sunt marturii mai bune sau mai rele.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 2, 2015 at 2:56 pm

   adyvop

   Exact. De aceea consider ca nu e bine sa ne luam dupa marturii.

   Apreciază

 11. ioana said, on iulie 2, 2015 at 6:30 pm

  ii salut pe „el” si „andrei-d” si sunt alaturi de ei. Nu va lasati. Sunteti in „adevar”! eu mi-am spus parerea, inclusiv pe blogul par.Vulcanescu. A.B a fost INSELAT. Bunul Dumnezeu sa-si faca mila de el.In ceea ce il priveste pe Danion Vasile, imi pare rau dar…cei care fac yoga raman cu niste „cozi” de draci in ei. Mai cunosc niste cazuri. Doamne ajuta!

  Apreciază

  • el said, on iulie 3, 2015 at 10:13 am

   ioana

   va Salut si eu si multumim de pretuire. si aveti perfecta dreptate cu ce spuneti despre „cozile de draci”,si e vorba din pacate NU numai de cozi ci de draci intregi. sarmanul danion nu va sfarsi bine.

   Apreciază

   • Irina said, on iulie 3, 2015 at 11:59 am

    Sf Ciprian era printre cei mai vestiti vrajitori si vorbea dirct cu dracii si le slujea si cu toate astea a sfarsit ca mare sfant, si a fost si episcop, mare aparator al ortodoxiei. Dumnezeu stie cat de profunda este cainta lui Danion, dar noi sa ne straduim sa nu aruncam cu pietre, asa ne invata Mantuitorul. Vom vedea ce va spune si vom judeca atunci. Sunt deacord ca nu ar trebuii sa mai vorbeasca macar un timp pentru a se deprinde mai bine cu smerenia si pocainta cum a zis cineva mai sus.

    Apreciază

 12. Raluca said, on iulie 3, 2015 at 12:53 am

  A trebuit ca Danion Vasile sa treaca la stilisti ca multi oameni sa-si dea seama ca este un impostor.
  Cine i-a citit cartile ar fi trebuit sa-si dea seama de foarte mult timp care este adevarata „valoare” a scrierilor sale, si cat de periculos poate fi amestecul de adevar ortodox si de inselare. Acelasi lucru se poate spune si despre conferintele sale pline de avant neoprotestant.
  Faptul ca el vrea sa se intoarca la ceea ce a facut pana acum, adica sa fie in centrul atentiei, sa capteze bunavointa maselor de credinciosi, sa fie intr-un cuvant o vedeta, cred ca tine in cel mai bun caz de patologic.
  Rezolvarea multiplelor probleme pe care le are, poate sa-i tina ocupata atentia si efortul toata viata. Cei care o sa-l mai bage in seama de acum incolo, avizati fiind deja, o fac pe propria raspundere.

  Apreciază

  • andrei said, on iulie 3, 2015 at 8:40 pm

   Raluca,
   eu cred ca Danion e baiat bun, are ispite si la sminteala de acum si cei mai „intelpt”i cad, de ce? Ca nu suntem smeriti, nu cautam simplitatea si teologhisim. Vezi viata Cuviosului Sofronie, ucenicul Sf. Siluan Athonitul. Sf. Siluan a plecat de jos, dar „jos”-ul smereniei, modestie si inima sincera unde Duhul Sfant cauta, dar cuviosul Sofronie, invatat de altfel a avut atatea ispite. Ca sa vezi ca Duhul Sfant nu cauta la invatatura si intelepciunea omeneasca, vezi momentul cand un teolog cu doua facultati vine la Sf. Siluan si asculta ce cuvinte intelepte scotea, iar un calugar de la Russikon il calomnia pe sfant, spunandui acelui teolog: „Tu om cu studii inalte vii la un calugar cu doua clase?” La care teologul foarte deranjat de mandria acelui calugar ii raspunde raspicat: „Iti trebuie TREI facultati sa intelegi ce vorbeste Siluan….”
   Deci si Danion are ispite, pocainta ii este primita de Biserica si speram sa fie o lectie bine invatata! 🙂

   Apreciază

   • Raluca said, on iulie 4, 2015 at 8:48 pm

    Andrei,
    Multi sunt baieti buni. Depinde ce faci cu bunatatea.
    Danion face ce-l taie capul. O teologie care sa fie buna si profitabila pentru el.
    Pentru restul lumii cel mai bine si mai profitabil ar fi ca el sa-si vada de sufletul lui, si sa nu-i mai tarasca si pe altii in „montagne russe”-ul in care calatoreste de ceva vreme incoace.
    Cuvintele pe care le-ai spus sunt foarte frumoase si folositoare si pentru vedeta noastra Danion.

    Apreciat de 1 persoană

   • andrei said, on iulie 4, 2015 at 10:26 pm

    Raluca,
    esti intelegatoare dar si mustri, esti model de mama cu adevarat crestina! Doamne ajuta! 🙂

    Apreciază

 13. ioana said, on iulie 3, 2015 at 6:03 pm

  Absolut corect, Raluca. Am lecturat cateva carti ale lui Danion. Mi-au lasat aceeasi impresie…si felul in care a vorbit de par.Cleopa si de par.Iustin mi-au dat de gandit…pacat de capul lui!

  Apreciază

 14. Nina said, on iulie 3, 2015 at 8:22 pm

  Multumesc Saccsiv ! Si parintele iti multumeste mult de tot si mi a zis sa va ureaz la toti din partea dansului : SPOR IN CELE BUNE, MANTUITOARE !

  Apreciază

 15. […] in Jurnalul Arhim. Paulin Lecca (si inca ce martori sunt invocati!) <<“Mi-e teamă că îi voi spune, între patru ochi, […]

  Apreciază

 16. […] in Jurnalul Arhim. Paulin Lecca (si inca ce martori sunt invocati!) <<“Mi-e teamă că îi voi spune, între patru ochi, […]

  Apreciază

 17. “Arta”… naiva ? ! ? | sfintiinugresesc said, on septembrie 13, 2015 at 10:06 am

  […] sincretista “inovatoare”, grosolan fara duhovnicie reală – a concluzionat in Jurnalul sau duhovnicesc ,  Arhim. Paulin Lecca  […]

  Apreciază

 18. Marian said, on iulie 28, 2018 at 3:32 pm

  Danion este in cautari… in cautarea adevarului si ca om mai greseste, ca noi toti, dar a facut si multe lucruri bune, are niste carti folositoare, a avut conferinte de folos, dar … a produs si confuzie si dezbinare. Este un om, greselnic ca toti oamenii, dar este si destept. Eu cred in intentiile lui bune, dar sa stea mai retras o perioada , sa se roage , pana se limpezeste si … sa scrie, sau sa spuna in conferinte ceva, doar daca este convins ca este de folos oamenilor. Urari de bine !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: