SACCSIV – blog ortodox

Vor putea dracii, prin cip sau alta tehnologie, sa cunoasca gandurile omului? Ce spun Sfintii Parinti? Ce spun oamenii de stiinta ai SISTEMULUI?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 27, 2015

Am mai scris oleaca pe aceasta tema:

Dracii nu pot citi gandurile oamenilor, dar le pot transmite “ganduri” …

   Fratele Ioan vine insa, ca de obicei, cu mult mai multe citate din Sfintii Parinti, asa c-o reiau. La final imi voi da si eu cu parerea.

   Asadar, iata comentariul sau la O BOALA MISTERIOASA loveşte FEMEILE TINERE, simptomele imită POSESIA DEMONICA:

La nici un Sfant Parinte nu am auzit ca satana va ajunge sa cunoasca cu adevarat gandurile omului vreodata. Aceasta inseamna o unire imposibila a omului cu duhul necurat si atribuirea data satanei de cunoscator al gandurilor ascunse ale unei alte persoane. El este intunecat. Ne amintim din povestirile Parintilor ca dracii nu cunosc gandurile altor draci, iar capeteniile lor intreaba pe alti draci mai mici in grad ce au facut, le cere socoteala. Daca capeteniile dracilor nu cunosc gandurile altor draci cum vor ajunge ei vreodata sa cunoasca gandurile omului?

Doar Dumnezeu poate cunoaste gandurile unei persoane. El descopera Sfintilor gandurile omenesti. Prin Dumnezeu Sfintii cunosc. Daca nu le descopera gandurile altui om, sfintii nu le cunosc. Dumnezeu se afla in toate, chiar si in draci. Nici nu avem cuvinte sa vorbim despre maretia si puterea Lui.

Unii spun ca dracul va cunoaste gandul omului prin tehnologie.

Care este scopul pentru care cel rau va cunoaste gandurile celor pecetluiti?

Gandurile se vor „materializa” pe calculator? Iar cel rau asa le va cunoaste? Se va uita la ecran?

Cand antihrist va fi omorat si va fi distrus acel calculator mare se va rupe si aceasta tainica legatura intre om si cel rau?

Cine va fi creatorul acestei tehnologii de „cunoastere” a gandurilor?

Daca spunem ca dracii pot influenta gandul sau sentimentele unui om nu gresim. Dar a spune ca vor cunoaste cu adevarat ce se afla in mintea si in inima unui om e o mare greseala. Cel rau stie doar gandul pe care l-a sadit chiar el in om. Alceva nu cunoaste si nici nu va cunoaste.

Oamenii nu vor deveni prin tehnologie roboti manipulati de draci, ci doar vor lipsiti de har si invechiti in rele din voia lor proprie. Sa presupunem ca unui bebelus i se va implanta cipul. Aceasta inseamna ca el va fi sclavul lui antihrist si nu se va mantui si nu va mai putea gandi corect datorita cipului? De unde aveti aceasta invatatura gresita? Va rog cititi invataturile Sfantului Paisie Aghioritul si nu va mai luati dupa toti sectantii.

„Părinte, vor putea impune PECETLUIREA cu sila?

„Politeţea” lor nu va ajunge până acolo! Vor fi politicoşi pentru că vor fi … europeni. Vor arăta că sunt la înălţime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trăi, dacă nu are pecetea. Vor spune: „Fără pecete vă chinuiţi! Dacă aţi fi primit-o, nu aţi fi trăit aşa de greu. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari dacă vor avea. De aceea, dacă fiecare se va îngriji să trăiască de pe acum simplu, în cumpătare, va putea trăi în acei ani. Să aibă un ogoraş, să cultive grâu, cartofi. Să pună puţini măslini şi atunci, cu vreun animal, cu vreo capră, cu puţine găini va putea înfrunta nevoile familiei sale. Pentru că şi provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu ţin mult, ci se strică repede. Fireşte, greul va dura puţin, trei ani-trei ani şi jumătate. Pentru cei aleşi se vor scurta zilele. Nu-şi vor da seama când au trecut. Dumnezeu nu va lăsa pe om neajutorat.

(Cuviosul Paisie Aghioritul. Trezire duhovnicească, Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2003)

” – Parinte, aghiuta stie ce avem in inima noastra?

Asta ar mai lipsi, sa stie si inimile! Numai Dumnezeu este cunoscator de inimi si numai oamenilor lui Dumnezeu le descopera uneori Dumnezeu – pentru binele nostru – ce avem in inimile noastre. Aghiuta stie vicleniile si rautatile ce le sadeste in madularele omului; nu stie gandurile noastre cele bune. Numai din experienta pricepe unele lucruri, dar si in acestea de cele mai multe ori greseste. Si daca Dumnezeu n-ar ingadui sa le priceapa nici pe acestea, mereu ar gresi in toate, deoarece diavolul este intunecat; vizibilitate zero!!! Nu stie de pilda, un gand bun de al nostru. Daca am vreun gand rau, pe acela il stie pentru ca el insusi il sadeste.” (Cuviosul Paisie Aghioritul, “Cu durere si cu dragoste pentru omul contemporan“, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2003)

Sfantul Isidor Pelusiotul spune: „Diavolul nu stie care ne sunt gândurile noastre, pentru că acest lucru tine exclusiv de puterea lui Dumnezeu. Insă el ne ghiceste gândurile după gesturi si vorbe. Astfel, de exemplu, vede că cineva priveste cu patimă la frumusetea cuiva. Profitând de înclinarea acestuia, de îndată îi transmite gânduri si imagini desfrânate”.

Din Filocalie, vol. 1:

Dracii nu cunosc inimile noastre, cum socot unii dintre oameni. Caci singurul cunoscator al inimii este Cel ce stie mintea oamenilor si a zidit inimile lor pe fiecare deosebit. Dar ei cunosc multe din miscarile inimii, pe baza cuvântului rostit si a miscarilor vazute ale trupului. Vrând eu sa le arat acestea lamurit, m-a oprit Sfântul Preot, spunând ca e nevrednic lucru sa se raspândeasca acestea si sa le aduc la urechile celor întinati. Caci, zice, si cel ce ajuta pe uneltitor este vinovat dupa lege. Dar ca din astfel de simboluri cunosc cele ascunse în inima noastra, si din acestea iau prilejuri împotriva noastra, am aratat-o adeseori, respingând pe unii care graiau cele ce nu trebuie, nepurtându-ne cu dragoste fata de ei. De aceea am si cazut în puterea dracului tinerii de minte a raului si îndata am primit gânduri rele împotriva lor, pe care le cunoscusem mai înainte ca au venit asupra noastra. Pentru aceea pe drept ne mustra Duhul Sfânt: “Sezând ai vorbit împotriva fratelui, si împotriva fiului maicii tale ai adus sminteala”; si ai deschis usa gândurilor care tin minte raul si ti-ai tulburat mintea în vremea rugaciunii, nalucindu-ti pururea fata vrajmasului tau si având-o pe ea drept Dumnezeu. Caci ceea ce vede mintea rugându-se aceea e si potrivit de a spune ca îi este Dumnezeu. Deci sa fugim, iubitilor, de boala defaimarii, neamintindu-ne de nimeni cu gând rau; si sa nu ne întunecam privirea la amintirea aproapelui, caci toate înfatisarile pe care le luam le iscodesc dracii si nimic nu lasa necercetat din ale noastre, nici culcarea, nici sederea, nici starea în picioare, nici cuvântul, nici mersul, nici privirea. Toate le iscodesc, toate le misca, toata ziua uneltesc viclesuguri împotriva noastra, ca sa însele ćn vremea rugaciunii mintea smerita si sa stinga lumina ei fericita. Vezi ce zice si Sfântul Pavel catre Tit: “Dovedeste în învatatura cuvânt sanatos, nestricat si fara vina, pentru ca împotrivitorul sa se rusineze, neavând de zis nimic rau despre noi”. Iar(fericitul David se roaga zicând: “Mântuieste-ma pe mine de clevetirea oamenilor”, numind si pe draci “oameni” pentru firea lor rationala. Dar si Mântuitorul în Evanghelii a numit pe cel ce seamana în noi neghina pacatului “om vrajmas”. Fie ca sa ne izbavim de el, cu harul lui Hristos si al Dumnezeului nostru, Caruia I se cuvine cinstea si slava în vecii vecilor. Amin.”(Evagrie Ponticul)

Sfantul Diadoh al Foticeii:

„Cuvântul cunostintei ne învata ca sunt doua feluri de duhuri rele. Unele dintre ele sunt oarecum mai subtiri, iar altele mai materiale. Cele mai subtiri razboiesc sufletul. Celelalte obisnuiesc sa duca trupul în robie prin anumite îmboldiri staruitoare. De aceea dracii care razboiesc sufletul si cei care razboiesc trupul îsi sunt mereu potrivnici, cu toate ca au acelasi scop de-a vatama pe oameni. Când deci harul nu locuieste în om, acestia foiesc ca niste serpi în adâncurile inimii, neîngaduind câtusi de putin sufletului sa caute spre dorinta binelui. Dar când harul e ascuns în minte, se strecoara ca niste nouri întunecosi prin partile inimii, spre patimile pacatului, sau iau chipul feluritelor împrastieri ca, furând mintea de la pomenirea lui Dumnezeu, sa o desfaca de convorbirea cu harul. Când deci dracii, care supara sufletul nostru, ne aprind spre patimile sufletesti si mai ales spre înalta parere de sine, care este maica tuturor relelor, sa ne gândim la moartea trupului nostru si vom rusina umflarea iubirii de slava. Dar acelasi lucru trebuie sa-l facem si când dracii, care ne razboiesc trupul, ne împing inima sa se aprinda spre pofte de rusine. Caci singur acest gând, însotit cu pomenirea de Dumnezeu, poate opri feluritele lucrari ale duhurilor rele. Dar daca dracii, care razboiesc sufletul, vor sa se foloseasca si de acest gând, punându-ne în minte nimicnicia nemarginita a firii omenesti, ca neavând nici un pret din pricina trupului (caci aceasta iubesc sa o faca, dar vrea cineva sa-l chinuiasca cu acest gând), sa ne amintim de cinstea si de slava Împaratiei Ceresti, netrecând cu vederea nici amaraciunea si întunecimea osândei vesnice, ca printr-una sa ne mângâiem tristetea, iar prin cealalta sa întristam usuratatea inimii noastre.”

http://www.filocalia.ro/referate/10/FILOCALIA_1/Autori_diversi

Din cuvintele Sfantului Paisie Aghioritul referitor la pecetluire:

Părintele Paisie: Noi oamenii dăm examene în aceşti ani grei, ca să se vadă ce face fiecare. Dar văd multă nepăsare. Nu vor să audă că se va face a Doua Venire, ca să nu se mâhmească şi să poată petrece… Ai înţeles ce se întâmplă ? Acesta este motivul… Să nu audă ceva… Mai demult, când auzeau, de pildă: ”Va trece o cometă”, îndată oamenii se cutremurau şi-şi spuneau: „Se poate să murim. Aşadar să ne pregătim, să ne spovedim, să facem vreo faptă bună”. Şi începeau să facă ceva, se pregăteau… S-au când auzeau: „Va fi război”, se pregăteau… Acum să nu audă de a Doua Venire, să nu audă că va veni cândva antihrist…De ce ? Ca să petreacă. Ai înţeles ce se întâmplă ? Nu suportă pentru că le strică dispoziţia… Evenimentele care se petrec, oamenii nu le pun în valoare pentru mântuirea lor…

Întrebare: Gheronda, această schimbare ce se face acolo în Europa, cum o vedeţi ?

Părintele Paisie: Ascultă… Această Uniune Europeană este… În spatele ei se ascunde dictatura acestora… a sioniştilor! Ai înţeles ce se întâmplă ? Dar Dumnezeu îl va transforma în bine (răul pe care plănuiesc să-l facă). Adică se vor dezmembra şi aceştia. Şi comuniştii (se referea la Uniunea Sovietică) câţi ani au fost la putere ? S-au pregătit şaptezeci şi cinci de ani, dar nu au rămas la putere nici măcar şaptezeci – şaptezeci şi doi de ani… Sioniştii, ştiţi de câţi ani de pregătesc ? De două sute conzeci ani! Însă aceştia nici măcar şapte ani nu vor stăpâni…

Întrebare: Nouă, grecilor ortodocşi, ne este de folos să intrăm în Comunitatea Europeană, căci urmează ca şi Cipru să intre în ea?

Părintele Paisie: Cine ne va asculta pe mine sau pe tine ? Chiar dacă îţi comvine sau nu, cine te va asculta?

Întrebare: Dacă noi vom rămâne credincioşi tradiţiilor noastre se poate ca aceştia să se folosească duhovniceşte ?

Părintele Paisie: Ascultă! Ştii ce se întâmplă ? Răul este următorul: Aceştia nu te vor lăsa liber (ca să faci ce vrei tu), ci vor strânge „menghina”. Îţi vor spune: „Crede orice vrei”, dar te vor pune în „coşul” lor şi te vor duce acolo unde vor ei. Aşadar, tu intră în „coşul” lor şi crede orice vrei. Eu te duc acolo unde vreau, iar tu crede ce vrei. Da, da! Mai târziu vor strânge „menghina”. Acest sistem este satanic. În spatele lui se ascunde dictatura sioniştilor. Aceştia de ani de zile se pregătesc să conducă lumea. Prin masonerie se fac toate acestea… Bine! Până acum să presupunem…(că oamenii au fost oarecum îndreptăţiţi să nu ştie, deoarece sioniştii lucrau pe ascuns). Acum însă, cu răaspândirea vădită a lui 666 şi cu toate cele care se fac făţiş, nu îşi fac puţin probleme de conştiinţă ?…Deoarece, vezi acestea, (se referea la codul barat) şi cei trei de şase pe care îl au, nu sunt, aşa cum pretextează ei, ceva cere îi ajută la computer. Mai spun că cifra şase ar deveni şi nouă. Dar japonezii au găsit un cub care are un randament de cinci ori mai mare şa computer…Cu toate acestea se prefac că asta nu i-ar ajuta. Însă, un om credincios, având în vedere situaţia generală, ar trebui să înţeleagă ce se întâmplă cu cei trei de şase, chiar dacă Sfântul Evanghelist Ioan nu ar fi descris că sunt ai lui antihrist. Aceştia (adică sioniştii) acum vor să aibă economia în mâna lor! Prin îndosariere – la Bruxelles au această „fiară”, pe care şi ei înşişi o numesc „fiară” şi cu care pot să îndosarieze şase miliarde de oameni. Cât are lumea astăzi ? Patru – cinci. Aşadar au şi loc liber. Ne vor avea pe toţi în evidenţa lor – vor avea şi toată economia în mâna lor –, iar prin pecetea pe care încet, încet o vor pune, ne vor urmări. Ei pot urmării prin satelit până şi peştii de treizeci de centimetri în care ocean se duc. Auzi ? Peşti de treizeci de centimetri ! … Prin urmare, vor putea urmări fiecare om, şi unde se află şi toate tranzacţiile lui …O astfel de dictatură pe care vor să o instaureze, numai diavolul putea să o gândească. Ai înţeles ce se întâmplă ? În cele din urmă însă antihrist va lua o palmă puternică (de la Hristos) şi va fi distrus. Numai trei ani şi jumătate va fi greu. (Primii) trei ani şi jumătate (ai stăpânirii lui) vor fi uşori. (În cele din urmă după şapte ani) va fi zdrobit!… Uite, acum în America, mulţi câini sunt pecetluiţi şi urmăriţi. Cei care sunt pecetluiţi au emiţător (care emite semnale) : tac, tac, tac…(Şi astfel) ştiu unde se află fiecare câine. Când vor, pot să-l omoare. Şi la oameni !!!…(vor aplica acelaşi sistem). Şi vor şti unde se află fiecare om (pecetluit), deoarece va avea emiţător, fie la mână, fie la frunte (care va emite semnale): tac, tac, tac… Prin urmare, toate datele (fiecărui om) vor fi îndosariate…(adică vor şti fiecare acţiune a lui şi unde se află în orice moment). O astfel de dictatură numai diavolul putea să o conceapă. Aşadar, vor acum prin acest sistem, codul barat, (să te silească, dacă nu te vei pecetlui), aşa cum zice şi Evanghelistul (Ioan), să nu poţi vinde, nici cumpăra. (La început) vor anula banii. Lucrezi? Tac, (vei apăsa) un buton ca să iei suma din cont şi, de acolo, în alt cont… (transferurile în cont se vor face automat, fără ca banii să treacă prin mâna ta). Şi apoi. să presupunem, după introducerea cartelei (adică, va fi introdusă cartela de credit, care va înlocui banii) vor spune: „Cartela se pierde, o fură, o falsifică… Deci este mai bine (să punem pecetea cu codul barat) pe frunte sau pe mână (ca să nu mai poată fi pierdută sau furată)…”.

Întrebare: Părinte, s-o spunem mai simplu. Toate acestea arată prezenţa lui antihrist ? Părintele Paisie: Nu. Ascultă… Vezi, aici aceştia folosesc mecanisme (cipuri) ca să sufoce lumea. Vor să pecetluiască lumea. Să pună pecetea lui antihrist. Ai înţeles ? Să o supună (lui antihrist). Aşa cum atunci când se face război, caii sunt însemnaţi cu un fier înroşit. Ai înţeles ?

Întrebare: Adică se uşurează lucrarea lor prin pecetluirea persoanelor dorite de ei ?

Părintele Paisie: Se leapădă de Hristos. Cei care primesc pecetluirea se leapădă de Hristos. Chiar şi atunci când primeşte buletinul electronic, tot se leapădă de Hristos. Dacă, de pildă, nu mi-ar fi cerut să semnez pe buletin, pot să spun că…mi-ar fi dat o hârtie. Ţi-ar fi spus: „Acesta este buletinul tău”. Să zicem că nu ar fi contat. Dar atunci când are pe el simbolul diavolului şi este vorba de identitatea mea, oare voi semna ? Iar aceasta (adică a primi buletinul în acest fel) nu este un lucru neînsemnat. Prin urmare, arăt că primesc acest lucru (se referea la simbolul diavolului: 666). Dar Evanghelistul Ioan ce spune ? Sfinţii Părinţi ce spun ? Ai citit cât de puţin ? Lucruri foarte clare! Este lepădare!

Întrebare: Oare este posibil ca un număr să joace un rol atât de important în mântuirea omului ?

Părintele Paisie: (mai răspicat şi cu multă durere) Bre, fiul meu!… Ia ascultă!… De vremea ce acesta (666) este simbolul diavolului şi Evanghelistul Ioan spune că acesta este pecetea lui, tu îl primeşti pe buletin îmi spui că nu are rol în mântuirea ta ? Oare până acum am dat importanţă acestui lucru ? (adică ne-a preocupat până acum folosirea lui 666 ca număr de ordine ?). Dar acum, când vedem că îl pun acolo…, fac astfel încât să nu poţi cumpăra, nici vinde… vor anula banii… toate acestea… pregătesc… (oare nu vom da nici acum importanţă ?). Uite, acum doi trei ani am spus ceva unuia din America, profesor universitar şi, desigur, i-am şi scris vreo două trei pagini şi i le-am dat. Iar acum opt luni de zile acela mi-a zis într-o scrisoare: „M-am întors de la un congres din Europa şi de îndată ce am ajuns la Toronto, mi-am amintit de ceea ce-mi spuneaţi acum doi-trei ani în urmă. Acum, în loc de cartelă, ne cer semnele distinctive de la mână şi la frunte”. Ştii acest lucru ? Dacă tu acolo nu le ştii, de ce atunci nu te laşi convins şi contrazici ? Acum într-acolo merg… (Adică, planul lor este) ceea ce spuneam (mai înainte)… Veţi vedea, vor spune la televizor: „Acum s-a pierdut cartela unuia…a furat-o celălalt…” şi aşa mai departe, ca oamenii să caute mai mută siguranţă, să alerge acolo ca să primească pecetea. Adică s-o aibă ca o înlesnire. Ai înţeles ce se întâmplă ? Sfântul Evanghelist Ioan a spus aceasta limpede, ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi scris ? (Adică, cu atât mai multă neştiinţă ar fi existat). O, fiul meu! Pecetea diavolului… (vei lua ? Ştii ce înseamnă aceasta ?) Te lepezi de pecetea Sfântă ! De botez ! Pui altă pecete, fiul meu ! Te lepezi de Hristos şi primeşti pe cea a diavolului, fiul meu ! („Cuviosul Paisie Aghioritul – Mărturii ale închinătorilor”)

Sfantul Efrem Sirul:

„Ca acest fel de chip va face tiranul, ca toti sa poarte pecetea fiarei, cand va veni in vremea sa, la plinirea vremurilor, sa amageasca cu semne pe toti si apoi asa, sa cumpere bucate, si tot felul de trebuinta si povatuitori de popor sa puna ca sa savarseasca porunca lui. Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata. Deci, fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, ca pana la ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu molesire, cand va inchipui balaurul pecetea sa in locul Crucii Mantuitorului. Ca acest fel de chip va face, ca de tot Numele Domnului si Mantuitorului nostru nicidecum sa se numeasca in vremile acestuia. Si aceasta o va face, fiindca se teme si se cutremura de Sfanta putere a Mantuitorului nostru, neputinciosul. Ca de nu se va pecetlui cineva cu pecetea celuia, nu se va face robit de nalucirile lui, nici iarasi Domnul nu se va departa de la unii ca acestia, ci ii va lumina si ii va trage catre Sine. Se cade sa intelegem noi, fratilor, cu tot dinadinsul nalucirile vrajmasului, ca sunt nemilostive si fara de omenie. Iar Domnul nostru cu liniste va veni la noi, la toti, ca sa goneasca de la noi mestesugirile fiarei.[…]

Si toti cei ce s-au plecat cumplitei fiare si au luat pecetea aceea, adica paganescul chip al spurcaciunii, alergand catre dansul, vor zice lui cu durere: „Da-ne noua sa mancam si sa bem, ca toti murim de foame, sugrumandu-ne, si goneste de la noi fiarele cele inveninate”. Si neavand, ticalosul, va raspunde cu multa asprime, zicand: „De unde sa va dau eu voua, o, oamenilor, sa mancati si sa beti? Cerul nu voieste sa dea pamantului ploaie si pamantul iarasi nicidecum nu a dat seminte sau roade”. Auzind acestea, popoarele vor plange si se vor tangui, neavand de necaz mangaiere, ci necaz peste necaz va fi lor nemangaiat, caci de buna voie au crezut tiranului. Ca acela, ticalosul, nu va putea nici luisi sa-si ajute, si cum pe dansii ii va milui? In acele zile va fi nevoie mare din necazul cel mult al balaurului, si din frica, si din cutremur, si din vuietul marii, si din foame, si din sete, si din muscarile fiarelor. Si toti cei ce vor lua pecetea lui Antihrist si se vor inchina lui, ca lui Dumnezeu Celui Bun, nu vor avea nici o parte intru imparatia lui Hristos, ci impreuna cu balaurul se vor arata in gheena.” (Sf. Efrem Sirul, Cuvinte si învataturi vol. 2, Editura Bunavestire, Bacau, 1998)

Sfantul Nil Izvoratorul de Mir:

„Atunci o sa se zamisleasca rautatea luceafarului in inimile oamenilor si atunci o sa vietuiasca paganatatea cu pecetea lui Antihrist, si se va ridica Darul lui Dumnezeu de Ia oameni, precum zice Scriptura: Nu va locui Duhul Meu in oamenii acestia, fiindcii sunt ei trupuri.

Si cei pecetluiti de Antihrist or sa manance carnuri de oameni morti, neputand suferi foamea si lesinarea, si mancand trupuri moarte, vor muri si ei de foame. Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: „AI meu esti, al tau sunt, de bunavoie vii, nu de sila.” Vai si amar celor pecetluiti! Ca o sa se faca tulburare mare in Iume. Si
auzind oamenii ca in alta parte este pace, or sa se mute acolo, unde or sa gaseasca mai mare lipsa si or sa auda de Ia Iocuitorii locului: „O, cum ati venit Ia acest blestemat loc, unde n-a mai ramas Ia noi intelegere omeneasca?”[…]

De flamanziti, rabdati, ca Domnul va trimite ajutor dintru inaltime, iar oamenii le vor zice: „Iata ca cati s-au pecetluit s-au multumit!” Si sfintii iarasi le vor zice ca nu s-au multumit cei care s-au insemnat cu pecetea pierzarii, ci inselaciunea i-a intunecat si i-a facut nesimtitori, si nu pot sa-si cunoasca mantuirea lor. Oamenii materialnici s-au facut draci, fiindca s-au facut intru o unire cu dansii pentru aceea nu simt foamea si setea. Insa flamanzesc si inseteaza mai mult decat voi, de sapte ori cate sapte.
Asadar rabdati putin, si o sa vedeti pe cei pecetluiti murind sufleteste si trupeste. Iar cei ce vor rabda dintre voi, o sa traiti viata vesnica.
Atunci Antihrist, vazand pe cei trei proroci propovaduind adevarul si vadind inselaciunea lui, o sa se manie si o sa porunceasca sa-i aduca inaintea lui, si intai o sa incerce sa-i momeasca, zicandu-le: „Pentru ce voi nu va pecetluiti cu pecetea imparateasca?” Atunci ei or sa-l dojeneasca de fata pentru inselaciunea lui, zicandu-i:
„O, inselatorule si amagitorule Antihrist! Nu-ti ajunge ca ai pierdut atatea suflete, ci ne silesti si pe noi sa te ascultam? Blestemata este pecetea ta si slava ta, si cu pierzarea ta a venit si sfarsitul lumii!” Iar spurcatul, auzind dojana si blestemele pe care i le-au facut sfintii, singur va lua sabia si ii va omora.

Iar dupa moartea lor o sa porunceasca Ia ai sai sa fie mai cumplite rautati adica curvii, preacurvii, sodomii, ucideri, rapiri, inselaciuni, furtisaguri, tiranii, vanzari de oameni si cumparari de copii, parte barbateasca si femeiasca, spre pofta lor, si or sa curveascii pe drumuri, de fata, ca cainii, fara de nici o rusine. Iar oamenii, avand slobozenie de la cel spurcat, or sa stinga firea omeneasca cu multele chipuri ale rautatilor, silindu-se simtitor si ganditor, si din multa rautatea lor or sa piarda cuviinta omeneasca si or sa-si iasa din mintile lor, din multa neastamparare, si or sa se faca scurti si schimonositi Ia trupuri, ca dracii.” (Minunile, vedeniile si
cuvintele Preacuviosului parintelui nostru Nil Izvoratorul de Mir, Cavsocalivitul, Ed. Sophia, 2011, pag. 99-101)

https://traianbadarau.files.wordpress.com/2013/01/minunile-vedeniile-si-cuvintele-preacuviosului-parintelui-nostru-nil-izvorc3a2torul-de-mir-cavsocalivitul-din-sfc3a2ntul-munte-athos-prescrisa-la-anul-1916-in-colciuchilia-sfc3a2ntului-g.pdf

Sfantul Ioan Maximovici:

„Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.

Antihrist va îngădui oamenilor totul, numai ca ei „căzând în faţa lui, să i se închine”. Nu este o atitudine nouă faţă de oameni: şi împăraţii romani erau gata să le redea libertatea creştinilor cu condiţia ca ei să le recunoască divinitatea şi suprema putere divină şi îi chinuiau doar pentru că ei mărturiseau că „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui Singur să-i slujeşti” (Matei 4, 9-10).

Întreaga lume i se va supune şi atunci el îşi va descoperi faţa şi ura faţă de Hristos şi de creştinism. Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă, în timpul unei astfel de supuneri totale a întregii lumi – şi cu voinţa, şi cu conştiinţa – vor apărea cei doi drepţi de care am amintit, care vor propovădui fără teamă credinţa şi îl vor da în vileag pe Antihrist.” (Predica la Infricosata Judecata, Sf. Ioan Maximovici, Predici şi Îndrumări Duhovniceşti, Ed. Sophia, Bucureşti, 2006)

https://sfioanmaximovici.wordpress.com/2009/02/21/predica-la-infricosata-judecata/

   Comentariu saccsiv:

Asadar, scrie mai sus despre drac cum ca:

Insă el ne ghiceste gândurile după gesturi si vorbe. Astfel, de exemplu, vede că cineva priveste cu patimă la frumusetea cuiva. Profitând de înclinarea acestuia, de îndată îi transmite gânduri si imagini desfrânate”.

Asta a facut mereu in istoria omenirii, asta va face si de acum incolo. Dar desigur ca vrea mai mult.

In articolul Intel doreste sa va implanteze un cip in creier putem afla ca producatorul de cipuri Intel doreste sa implanteze un cip de citire a gandurilor in creierele clientilor sai, cip care sa le permita sa foloseasca computerele si alte dispozitive fara sa depuna nici un efort muscular.

Cititi va rog si:

INTEL: Calculatoare capabile sa interpreteze cuvintele in timp ce sunt gandite …

Vor si putea sau doar se lauda? Sau va functiona doar asa, in linii mari?

Ei se bazeaza la citirea gandurilor pe activitatea diferitelor parti ale creierului. Dar exista oameni cu mari parti din creier lipsa:

Video: Cum pot trai acesti oameni FARA JUMATATE DE CAP?

Lor cum le mai citesc gandurile? Sau poate ca creierul nici macar nu genereaza gandurile, ci doar asa pare.

Ba mai mult, zice la un moment dat specialistul de la Intel:

   “Astfel un substantiv cu o proprietate fizica ca o sapa, cu care sapati, produce activitate in cortexul motor al creierului, deoarece aceasta este zona care controleaza miscarile fizice.”

   “Un cuvant din categoria mancare, ca de exemplu marul, produce activitate in acele parti ale creierului care sunt responsabile pentru foame. Astfel calculatorul poate ghici proprietati ale fiecarui cuvant care este gandit si asta ii permite calculatorului sa reduca numarul de cuvinte posibile la doar unul destul de repede”

   “In prezent municim la constituirea unei harti a activitatii care se produce intr-un creier mediu cand se gandeste la anumite cuvinte. Asta inseamna ca veti putea sa scrieti litere, sa deschideti emailuri sau sa faceti cautari in Google doar cu ajutorul gandului”

Bun, mar si sapa. Dar dialectica?

Adica in traducere, cred ca-i mai mult o gogoasa. Se prea poate insa sa le iasa ceva ceva cu transmiterea literelor de la om la computer, prin “gand”. Si astfel, litera cu litera, sa scrii ceva pe google.

Sau cifre. Iata ce putem citi la IBM, previziuni tehnologice: Masinile de citit gandurile nu vor mai fi de domeniul science-fiction:

Gigantul american al informaticii IBM prezice ca pana in 2017 masinile de citit gandurile vor deveni realitate si vor putea chiar sa recunoasca autorul acestor ganduri, relateaza AFP.
„De la Houdini la Skywalker si trecand prin X-Men, citirea gandurilor este, din negura timpurilor, una dintre cele mai fierbinti dorinte ale amatorilor de science-fiction; dorinta lor ar putea in scurt timp sa devina realitate”, spune IBM, in predictiile sale anuale legate de evolutia tehnologiei in urmatorii cinci ani.
„Cercetatorii IBM fac parte dintre cei care studiaza modalitatile de a lega creierul dumneavoastra de aparatele electronice, fie ca e vorba de computer sau de smartphone”, explica IBM.
Una dintre aceste aplicatii va permite utilizatorului unui telefon sa formeze numarul unei persoane doar gandindu-se la aceasta.
In acelasi mod, asigura IBM, parolele vor fi suplinite de identificarea biometrica, precum recunoasterea faciala sau vocala.
„Imaginati-va: veti putea merge la un bancomat si sa retrageti bani in deplina securitate fara sa aveti nevoie decat sa va spuneti numele sau sa priviti un captator minuscul ce va va recunoaste retina”, crede IBM.

   Comentariu saccsiv:

Articolul e pompos. Citirea gandurilor, bla bla bla, dar pana la urma nu-i vorba decat de niste cifre.

Insa, pana una alta, nu sunt sigur ca le va iesi nici macar atat.

Altceva le va iesi insa lor. Si le va iesi malefic de bine.

Din scrierile Sfintilor Parinti reiese extrem de clar ca dracii pot transmite omului “ganduri” ce, daca omul nu-i cu bagare de seama, poate crede ca sunt ale lui. De aceea am si fost avertizati:

IMAGINATIA = POD AL DRACILOR. De aceea new age o si incurajeaza …

Si desigur, nici oamenii de stiinta manati de draci n-au stat degeaba si au facut si ei progrese in manipularea starilor mentale individuale si alterarea functionarii creierului:

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

   Un alt rol important in ecuatie il are si indoctrinarea.

Sa ne amintim si de ceea ce spunea Bertrand Russell:

Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.

Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.

În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie. ”

Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

Iata de exemplu ce scrie tanatul cititor Riko la rubrica de comentarii a articolului SUA: CASATORIILE HOMOSEXUALE legalizate la nivel national …:

S-a colorat tot facebook-ul, am avut un coleg gay si a dat like la tot soiul de propagande, si vad ca i-a amploare un fenomen, mai exact, pe pozele de profil, atat persoanele homosexuale cat si alte persoane „open mind”, isi pun steagul ala mai trensparent peste poza de profil. 

Adica, intr-un cuvant, majoritatea oamenilor moderni au devenit simple marionete. Mintea lor e full de continutul latrinei deversate de draci si specialisti in manipularea maselor. E evident ca “citirea gandurilor” unor astfel de indivizi este o bagatela. Adica dracul si slugoii sai nu prea au surpriza de a scoate din mintea unui astfel de nefericit altceva decat ceea ce au bagat. E ca atunci cand golesti o cutie si pui in ea mere si sape. Dupa care te lauzi: “eu stiu ce-i in cutia asta”. Evident, ce altceva ai putea scoate de acolo decat mere si sape?

Cu ce i-ar putea ajuta pe stapanii SISTEMULUI implantarea de cipuri in creierele sclavilor, in afara de identificare si monitorizare? Pai il prosteste pe individ ca astfel el poate transmite ganduri, precum scrie in acele articole, dar de fapt lui i se transmit “ganduri” si stari si tot soiul de aiureli. Iar mesajele si semnalele transmise nici nu trebuie sa fie prea complexe, ca doar nu-l pun sa scrie un tratat de chimie organica. E suficienta transmiterea unei stari de neliniste. Sau alteori de furie.

Oricum, orice vor face cu tehnologia asta, trebuie sa intelegem c-o fac pe un teren deja pregatit: mintea majoritatii este deja in Matrix …

 

143 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Viorel Rusu said, on iunie 27, 2015 at 6:43 am

    HRISTOITIA 5 decembrie 1799 a Sfântului Preaânvățatului NICODIM AGHIORITUL:
    232. Creştinii nu trebuie să se teamă de diavol şi pentru ce? Iar la a treia pricină pe care o aduc creştinii, răspundem: Ce vă temeţi, creştinilor, de diavolul şi-1 măguliţi cu feluritele vrăji? El n-are nici o stăpânire sau putere ca să vă ducă nici în cea mai mică ispită; a) pentru că după Marele Vasile, mai înainte de trupeasca iconomie, diavolul era mare tiran şi stăpânitor al lumii şi tiranic stăpânea pe oameni; iar după ce s-a întrupat Domnul, a pierdut tiranica stăpânire ce o avea şi acum e batjocorit de credincioşi, că zice: „Loc pe care îl stăpâneşte diavolul este cel din aer, după cum însuşi zice (adică Apostolul) ca un stăpânitor al aerului de sub cer. Se cuvine însă a şti, că cer obişnuieşte Scriptura să numească aerul acesta, precum: „Păsările cerului”; şi: Se suie până Ia ceruri”, care înseamnă se suie în aer. Pentru aceasta şi Domnul a văzut pe Satana ca un fulger din cer căzând — adică din stăpânirea sa căzând — şi jos zăcând, a fost călcat de cei ce nădăjduiesc în Hristos… fiindcă s-a scos afară vicleana lui stăpânire” (Tom. I. Omil. 9, că nu este Dumnezeu pricinuitor relelor); b) Căci, cum spune Grigorie de Nisa, după trupeasca iconomie a Domnului, s-a zdrobit capul balaurului diavol — adică tirania şi stăpânirea lui cea mare — si numai coada lui a mai rămas, mişcându-se şi clătinându-se, spre încununarea credincioşilor; iar la a doua venire şi învierea cea de obşte, atunci are să moară desăvârşit şi are să se piardă şi această coadă, care este moartea. „Aşa şi ucigătorul balaurului — Hristos — când prea s-a întărit fiara… după ce i-a tăiat capul, nici un cuvânt n-a făcut pentru coadă, lăsând-o pe ea să se mişte la fiara cea moartă, spre iscusinţa celor ce vor să-i urmeze”. (Cuv. la Naşterea lui Hristos, Tom. III); şi c) pentru că acum, precum furul cel ascuns în loc neumblat, cu amăgire şi viclenie răpeşte şi ucide pe oameni, aşa şi diavolul, pe furiş şi cu amăgire numai, încurcă pe oameni în răutate şi nu tiranic ca mai înainte; şi pentru aceasta, dumnezeiescul Hrisostom a zis: „Eu socotesc că deşi a căzut din cer (diavolul) după călcare, n-a căzut însă şi din stăpânirea tâlhăriei (din parte, adică) pe care şi acum o lucrează în fiii neascultării. Vezi că nu cu sila, nici cu tiranie, ci cu chip îndemânatic se aduce? Pentru că cu nesupunerea, ca şi cum ar zice cineva că cu amăgire, dar în chip îndemânatic, pe toţi îi trage către sine” (Cuv. 4 la cea către Efes).

    233. Diavolul se cade să se teamă de creştini şi nu creştinii de el. Că, dacă voiesc creştinii, diavolul se face mare sau mic Insă şi această tâlhărească şi parte din stăpânire pe care acum o are diavolul şi amăgirea pe care o întrebuinţează, într-alt fel nu poate să o pună în lucrare, fără numai cu voia noastră şi slobozirea lui Dumnezeu. Căci diavolul supără şi dă război omului cu gândurile cele rele, însă în voia omului stă, ori să primească războiul, ori nu, fără vreo silă. Pentru care zice Ioan Damaschin: »A supăra deci pe om s-a dat voie — dracilor — iar a sili pe cineva nu pot. Deci, întru noi este a primi supărarea ori a nu o primi”. (Teologic. Cartea 2, cap. 19). Aşadar, de ce vă temeţi, creştinilor, de diavol care nu poate să vă facă vreo silă? Diavolul mai mult se cade a se teme de voi şi nu voi de diavol, pentru că voi sunteţi îmbrăcaţi cu toată întrarmarea şi cu toate armele lui Dumnezeu. Voi aveţi ca praştie semnul cinstitei Cruci, cu care de departe împroşcaţi pe toţi dracii. Voi purtaţi ca o sabie cu două ascuţişuri înfricoşatul nume al Domnului nostru Iisus Hristos, de care se tem şi se înfricoşează dracii şi voi, de veţi voi să păziţi poruncile Domnului şi să fiţi prieteni şi ostaşi adevăraţi ai împăratului Ceresc, nici de vrăji n-aveţi trebuinţă, nici de vreo altă viclenie a diavolului, ci e călcat cu picioarele voastre ca o jivină, ca un ţânţar, ca o mică vrabie şi ca o scorpie şi furnică. „Iată, zice, vă dau vouă putere să călcaţi peste şerpi şi peste balauri şi peste toată puterea vrăjmaşului şi nimic nu vă va vătăma pe voi”. (Luca, 10, 19). Pentru aceea, dacă veţi voi, atât se micşorează diavolul şi se smereşte, încât se face ca un prunc şi iarăşi, dacă voiţi, se face atât de mare asupra voastră, încât răcneşte ca un leu înfricoşat, căutând să vă înghită. Drept aceea, prea înţelepţeşte a zis şi Hrisostom despre aceasta: „Călcarea lui au făcut-o picioarele noastre, dacă voim. Deci, vezi cât râs, câtă ticăloşie, că, deşi am luat puterea de a-i călca, îl vedem totuşi stând asupra capului nostru, cum se face aceasta? Aceasta se face de la noi, că dacă noi voim, el se face mare; iar dacă nu voim, se face mic. Deci dacă vom lua aminte de noi şi împreună cu împăratul nostru de vom fi, se face mic şi de la un copil mic ce vitejie va veni către noi? însă când ne depărtăm de El (de împăratul Hristos), atunci el mult înfricoşează şi răcneşte scrâşnind din dinţi, fiindcă ne-a găsit pe noi pustii de legătura cu Dumnezeu” (Cuv. 6, la cea către Filipeni).

    Apreciat de 1 persoană

  2. ecaterina said, on iunie 27, 2015 at 7:55 am

    Doamne ajută! Frate Vasile as vrea sa-ti trimit un e-mail referitor la alt subiect, se poate sa o dai sau nu?

    Apreciază

  3. mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 8:58 am

    Normal ca nu va fi o cunoastere a gandului la un nivel asa fin cum stie Dumnezeu gandul omului. Va fi la un nivel mai grosier. Dar va fi, ca deja e.
    Insa pt sistem-antihrist va fi suficient pt a-si proclama „omniscienta”.
    Iar cipul implantat e clar ca va deregla prin creier tot ce poate deregla, inclusiv ganduri, dar, posibil, va apare un conflict cip-om la unii oameni, insa e prea tarziu deja pt a mai face ceva.

    „Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. ”

    Ti-ai bagat cip in cap, nu ai odihna nici ziua nici noaptea.

    Parintele Elpidie

    „Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip ( nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l vor mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri.”

    Calugar sec 15:

    „Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.”

    Apreciat de 2 persoane

    • mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 9:12 am

      Si tocmai pt ca diavolul nu stie gandul prin puterea lui, iata ca diavolul va sti gandul prin puterea omului, a stiintei. Stiind gandul si putand sa-l influenteze, rezulta influentarea liberului arbitru, si de aici sfarsitul.

      E vorba aici de cel mai bun crestin care va spune: „stiu ce spun Sfintii Parinti, stiu ce poate diavolul, eu ma rog, sant un bun crestin/ortodox, ce rau poate sa-mi faca un cip in cap? inima mea e doar a lui Dumnezeu”

      Nu cred sa fie vorba doar de o simpla monitorizare si transmitere de neliniste/furie. Ci pur si simplu de pierderea liberului arbitru. Dar ca sa-l pierzi, cineva trebuie sa stie gandul si apoi sa-l poata influenta.

      Altfel ajungem la teoria ric, cum ca cip in cap nu e o pr, pr e ca te va pune cineva sa te lepezi de Iisus in scris, si asta e de fapt cheia.

      Mia asta mi-a sunat a fi teoria lui @Ioan, ceva gen teoria ric.

      Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 11:24 am

        mircea.v

        Mie nu mi-a sunat asa.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 1:05 pm

        mircea,
        dar faptul ca guru Boca cunostea DOAR gandurile de desfranare si malahie cum ti se pare? Oare dracii nu stiu gandurile pe care tocmai ei le inspira?
        Faci parte dintre initiatorii guru ai noii secte ARSENISTE!
        Rusine pentru cineva care se declara…ortodox!!
        Vedeti ca toti arsenistii cadeti sub anatemele Sinodului I (Care a condamnat arianismul, pe Ulfila implicit si pe guru Boca care l-a pictat, si pe cei ce-l sustin)
        Sub anatemele Sinoadelor de la Fotie cel Mare pana astazi care au condamnat erezia papistasa si luciferica a ereziei apusene, si implicit pe toti care impreuna conglasuiesc cu guru Arsenie care picteaza ERETICI si INSELATI in Sfanta Biserica a lui Hristos-Dumnezeu!!!
        Cate anateme au cazut in capul lui Boca care era si arian, si nestorian si ecumenist!!! Fereasca Dumenzeu.
        Asa ca mircea, las-o jos ca …macane! RUSINE mircea, RUSINE!
        Rusine ca te iei si de Ioan, caci se vede acum pe fata ca TU NU ESTI IN DUHUL SFINTILOR PARINTI daca-l ataci pe Ioan, ci esti in duh inselat, eretic ARSENIST!

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 2:33 pm

        Andrei-d,

        pai te du la articolul respectiv si vezi ce mi-a zis acolo pe tema ganduri-cipuri-diavol.

        Restul, bla, bla, bla fara legatura cu subiectul.

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 3:06 pm

        andrei-d,

        zice asa Ioan catre mine:

        „Sarmanule, esti inselat de demoni. Imi pare rau pentru tine. Cum sa ajunga sa ajunga sa stie diavolul gandurile omului prin pecete? Aceasta e o invatatura eretica. A primi pecetea inseamna apostazie, lepadare de Hristos.”

        Mai spune ca Parintele Elpidie a gresit… Veci ce spune si monahul Teodot, daca zice ca Pr Elpidie greseste. Din contra, il lauda f tare.

        Parintele Justin:

        .” Pe lângă acestea mai sunt şi ispitele supratehnicii, sistemele acestea extraordinar de ascuţite care pătrund până în a-ţi cunoaşte şi gândul. Şi, când ţi-a prins gândirea, aici este şi partea sufletească. Iar când a intrat pe firul acesta Satana, nu mai este deloc uşor. Este o luptă împotriva sufletului. ”

        Doamna Aspazia Otel Petrescu:

        „El(antihristul) Îl copiază pe Iisus în toate crezând că în felul ăsta Îl va birui, Îl va învinge, Îl va înlătura. Noi ştim că nu va fi aşa, dar până atunci avem de străbătut lucruri foarte grele şi ceea ce ne aşteaptă acum pe noi sunt două probleme: cum să rezistăm dominaţiei antihristice – pentru că el vine cu putere de stăpânire foarte mare, într-adevăr, prin cipuri; cipurile astea biometrice, nu astea care sunt acum, ci ăla final, care va fi pus pe mână şi în care sunt incluse toate celelalte, el suspendă liberul arbitru. Pentru că şi-a dat seama că puterea Părintelui Veşnic vine tocmai din faptul că ne-a lăsat nouă totala libertate să alegem. Noi alegem între bine şi rău. Avem rău pentru că alegem rău, nu pentru că Dumnezeu ne pedepseşte, cum spunem; ne dă ceea ce alegem. Or diavolul ştie că, în ultimă instanţă, scânteia divină din fiecare din noi va face până la urmă alegerea cea bună, adică Îl alege pe Christ, nu-l alege pe ăsta. Şi atunci el trebuie să suspende această posibilitate a omului de a alege şi să încerce cumva să-l determine să-l aleagă pe el. Practic, ca să zic aşa, să anuleze puterea pe care noi o avem prin botez, unde spunem „Mă unesc cu Domnul nostru Iisus Hristos şi mă lepăd de satana”. Și să găsească un mijloc prin care să-l împiedice să se realizeze ca om prin răsturnarea formulei:
        „Mă unesc cu satana şi mă lepăd de Iisus Hristos”. Ei, chestiunea asta el n-o poate face decât anulând liberul arbitru. Și asta o va face prin comedia asta biometrică pe care o va introduce… Cu ea, prin metodele pe care le are puse la punct până la ora actuală el poate borfăi în mintea omului prin cipuri cum vor ei şi îi suspendă absolut liberul arbitru şi voinţa omului şi omul face exact ceea ce i se comandă. Omul devine un sclav tehnic care execută, ca şi un robot, ordinele care i se dau. Ăsta este pericolul cel mare. De fapt, oamenii cipuiţi vor fi, vor ajunge să fie fii satanei, prin faptul că asta vor alege, că nu vor putea alege altceva, că li se suspendă puterea de a alege. Li se ordonă: „Tu alegi ceea ce îţi spun eu”.”

        Am mai intalnit gandirea asta care se bazeaza exclusiv pe Sfintii Parinti. Pana la Apocalipsa, toate se interpreteaza exclusiv prin talcuirile Sfintilor Parinti. In Apocalipsa insa, isi face aparitia si stiinta, stiinta care lucreaza in favoarea celui rau. Ca doar pecetea este stiinta grea de tot.

        Pentru mine nu este absolut nici o contradicite intre ceea ce spun Sfintii Parinti despre om-gand-Dumnezeu-diavol si ceea ce se poate acum prin stiinta-microelectronica implantata si interactiune cu sistem nervos.

        E foarte simplu: ce nu poate diavolul – adica sa-mi cunoasca gandurile alea bune din exterior, va putea prin pecete, din interiorul meu. Diavolul nu poate, dar prin stiinta omului va putea. Toate astea legate de stiinta nu erau acum 50-100-2000 de ani. Dar uite ca sant profetii chiar si pe tema asta, acel calugar din sec 15.

        Care e contradictia? Ca nu imi dau seama.

        Sant Parintii Justin, Elpidie, Teodot (si multi preoti rusi, greci…) eretici?????

        @andrei-d,

        tu in schimb stii una si buna: boca, guru, eretic, iad… din astea 🙂

        Apreciat de 2 persoane

      • Ioan said, on iunie 27, 2015 at 3:07 pm

        @ Mircea – Sfantul Paisie Aghioritul spune ca cipul implantat va fi pecetea lui antihrist. Dar tot Sfantul spune ca nu va fi silit nimeni. Noi atat cunoastem, cat au spus Sfintii Parinti. Cand am spus ca e in regula cipul? El e pecetea lui antihrist.

        Sfantul Nil Izvoratorul de Mir spune: „Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: „Al meu esti, al tau sunt, de bunavoie vii, nu de sila.”

        si in alt loc:

        „Iar oamenii vor zice: iata ca cei ce s-au pecetluit cu pecetea lui Antihrist sunt multumiti. Dar sfintii le vor zice: ce multumire este aceasta la insemnarea pecetii celei pierzatoare, care cu inselaciune i-a inselat, nesimtitori fiind, ca nu-si cunosc mantuirea lor?”

        Daca un bebelus va fi cipuit isi va pierde liberul arbitru, va deveni jucaria satanei si va merge in iad? Sau un crestin e prins si cu forta ii pune cineva cipul, aceasta inseamna ca isi va pierde liberul arbitru? Daca i se va pune cipul cuiva bolnav, care nu e constient acesta va mege in iad? Cine spune asa crede in predestinatie.

        Din voia lor proprie oamenii:

        – vor accepta sau vor cere sa fie pecetluiti;
        – vor face rele dupa pecetluire;
        – se vor inchina lui antihrist.

        Daca spunem ca prin cip omul isi va pierde liberul arbitru, unul din cele mai mari daruri a lui Dumnezeu, rezulta ca omul nu se va mai face vinovat de nici o fapta rea pe care o va mai face in perioada post-pecetluire pentru ca nu mai are posibilitatea de a alege, e ca un robot. Ce Sfant Parinte a afirmat ca cei pecetluiti isi vor pierde liberul arbitru?

        Dumnezeu este dragoste si El vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca. Toti, inclusiv cei care vor fi pecetluiti dar daca ei nu vor dori sa se mantuiasca ce va face Hristos? Ii va sili? Din voia lor proprie se vor indeparta de Hristos si vor mosteni chinurile cele vesnice.

        Citim din scrierile Sfantului Efrem Sirul:

        „Şi toţi cei ce s-au plecat cumplitei fiare şi au luat pecetea aceea, adică păgânescul chip al spurcăciunii, alergând către dânsul, vor zice lui cu durere: “Dă-ne nouă să mâncăm şi să bem, că toţi murim de foame, cumplit strâmtorându-ne, şi goneşte de la noi fiarele cele înveninate”. Şi, neavând, ticălosul va răspunde cu multă asprime, zicând: “De unde să vă dau eu vouă, o, oamenilor, să mâncaţi şi să beţi? Cerul nu voieşte să dea pământului ploaie şi pământul iarăşi, nicidecum nu a dat seminţe sau roade”.

        Auzind acestea, popoarele vor plânge şi se vor tângui, neavând mângâiere din pricina necazului, ci necaz peste necaz le va fi lor în chip nemângâiat, căci de bunăvoie au crezut tiranului. Că acela, ticălosul, nu va putea nici luişi să-şi ajute; deci cum pe dânşii îi va milui?

        În acele zile va fi nevoie [caznă] mare din necazul cel mult al balaurului, şi din frică, şi din cutremur, şi din vuietul mării, şi din foame, şi din sete, şi din muşcările fiarelor. Şi toţi cei ce vor lua pecetea lui Antihrist şi se vor închina lui ca Dumnezeului Celui Bun, nu vor avea nici o parte întru Împărăţia lui Hristos, ci împreună cu balaurul se vor arde în gheenă.”

        @ Mircea – daca spui ca oamenii pecetluiti vor avea parte de un control mental absolut si de pierderea liberului arbitru nu ar putea antihristul prin cip sa ii faca sa nu le mai fie foame sau sete? Nu putea sa le spuna sa se omoare singuri sau sa se ucida intre ei? In felul acesta scapa de plangerile lor…

        Nu cred ca oamenii vor deveni un fel de roboti dupa pecetluire ci cred ca toate relele pe care le vor face vor fi din voia lor proprie, inclusiv marea apostazie.

        Acestea sunt gandurile mele.

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 4:36 pm

        mircea v(oinicul),
        Am vazut amandoi cat discernamant are d-na Aspazia Otel Petrescu cand se spovedea si impartasea la preotul greco-catolic, chiar si atunci o dadeai cotita sau te-au facut nevazut(?), tipic pentru tine.
        Dupa care, cand vine vorba de ereziile arseniste si orientale amestecate cu ortodoxia iese un ghiveci de …cum le spunea Cuv. Serafim Rose? A, yoga crestina si zen-ul crestin… iarasi mormai si calomniezi ca un parinte ortodox si ticsit de invatatura si cititor in „profetiile” lui Ali Baba esoterice si eretice, si esti bun avocat al lui Arsenie, si da, iti place sa calci invataturile Sfintilor Parinti in picioare dar pozezi ca fiind mare aparator ortodox, iarasi tipic pentru tine!
        Esti asemeni lui rabi Jakob, doar ca tu esti putin mai citit si stii sa taci cand esti prins in offside si te faci nevazut. 🙂

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 27, 2015 at 6:27 pm

        @andrei-d a scirs „Boca cunostea DOAR gandurile de desfranare si malahie cum ti se pare?”

        Iar ai minţit tovarăşe. Este limpede că nu cunoştea doar gandurile de desfranare si malahie după cum am aratat deja:
        https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/14/profanarea-de-la-prislop-de-ce-moastele-parintelui-arsenie-boca-au-fost-ingropate-in-tarana-sau-logica-horror-a-parintelui-hariton-negrea/#comment-275059

        Relatarea părintelui Ghelasie Ţepeş:
        Parintii din manastire ne-au indemnat sa mergem civil, caci parintele era tare prigonit de Securitate, si nu-i mai trebuiau alte necazuri. Asadar, nu ne-am miscat din loc. Parintele a mai vorbit inca 10 minute, si a zis a doua oara: „Mai calugarasilor haideti la mine!”.Vazand ca nimic nu se intampla, ne-a strigat pe nume: „Gherasim si Modest, voua va zic!”.Cand am auzit asta, au inceput sa-mi tremure picioarele.In starea asta ne-am prezentat in fata parintelui. Eram foarte timizi, dar mai ales cand ne-a strigat pe nume si eu nu l-am vazut niciodata, am incremenit. Desigur ma stiam si pacatos in fata lui Dumnezeu si acestui om sfant, dar parintele s-a uitat asa la mine si mi-a zis: „Mai, de ce tremuri?”.Eu am tacut dansul a continuat: „Nu-ti fie frica de mine.Uite, eu cunosc oamenii dupa chip, pentru ca am 3 facultati:medicina, teologia si artele plastice.Toate 3 licentele sunt strans legate una de cealalta”. In timpul asta eu, ma gandeam exact asa (stiti, mintea omului nu sta o clipa):„Pot sa fie toate scolile din lume, daca nu-i darul lui Dumnzeu, tot degeaba”. Atunci parintele imi pune usor mana pe cap, ma mangaie si-mi spune: „Asa-i mai, si darul lui Dumnezeu…”

        Mărturie a părintelui Petru Vamvulescu din cartea „Parintele Arsenie Boca – Marturia mea”:
        Eram odată la Biserica din Drăgănescu – pentru că numai acolo mi-a zis Părintele să-l caut – şi era multă lume. După ce am vorbit puţin cu părintele Arsenie, eu am rămas în spate, iar el s-a dus printre oameni, în faţă. Mă gândeam să alcătuiesc o rugăciune către Hristos şi Maica Domnului, cu care să-i cuprind pe toţi oamenii. Am formulat în gând aşa: „Doamne Iisuse, Hristoase miluieşte-ne, pentru rugăciunile Sfintei Maicii Tale”. Părintele a venit repede lângă mine şi mi-a zis: „Bine ai gândit”. Şi mi-a repetat rugăciunea, exact cum o spusesem eu în gând ! Eu săltam de bucurie ! Şi m-am gândit să mai zic: „Şi pe mine, cel mai păcătos…”. Dar oare nu-i prea lungă ?, mă întrebam tot în gândul meu. Şi Părintele iar a venit şi mi-a zis ce am gândit: „Poţi să adaugi şi pe mine, cel mai păcătos, deşi îi cam lungă”. M-am minunat ! Părintele s-a uitat la mine şi mi-a zis: „Am un telefon cu Dumnezeu fără fir…”

        Diavolii cunosc, într-o oarecare măsură, gândurile de mândrie şi gândurile rele şi viclene pe care le seamănă în mintea omului şi îşi dau seama într-o oarecare măsură dacă omul le-a primit.
        Nu cunosc gândurile bune şi evlavioase ale oamenilor. Oamenii duhovniceşti pot citi gândurile (nu doar pe cele rele, ci şi gândurile bune şi evlavioase) fiindcă Dumnezeu le-a dăruit anumite harisme cu ajutorul cărora pot să cunoască aceasta.

        Sf. Paisie Aghioritul a fost întrebat pe această temă:
        – Părinte, aghiuţă ştie ce avem în inima noastră?

        – Asta ar mai lipsi, să ştie şi inimile! Numai Dumnezeu este cunoscător de inimi şi numai oamenilor lui Dumnezeu le descoperă uneori Dumnezeu – pentru binele nostru – ce avem în inimile noastre. Aghiuţă ştie vicleniile şi răutăţile ce le sădeşte în mădularele omului; nu ştie gândurile noastre cele bune.

        Numai din experienţă pricepe unele lucruri, dar şi în acestea de cele mai multe ori greşeşte. Şi dacă Dumnezeu n-ar îngădui să le priceapă nici pe acestea, mereu ar greşi în toate, deoarece diavolul este întunecat; vizibilitate zero!!! Nu ştie de pildă, un gând bun de al nostru. Dacă am vreun gând rău, pe acela îl ştie pentru că el însuşi îl sădeşte. Dacă eu vreau să merg să fac o faptă bună undeva, să mântuiesc un om, diavolul nu ştie asta. Când însă acela îi insufla cuiva un gând şi-i spune: “Du-te şi mântuieşte pe cutare om!” – şi îl va broda în acelaşi timp şi cu mândrie, atunci ştie gândul acesta.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 8:22 pm

        Iones,
        esti RATACIT. Dar esti bun orator pentru un sectar. Si aia fac minuni, dar batjocoresc Sfintii si prin ei pe Dumnezeu pe Care, cred ei, ca-L slavesc. Asa si voi arsenistii, credeti ca aduceti lauda lui Dumnezeu, dar aparati un biet calugar inselat care pare ca vorbeste in numele Mantuitorului, dar el saracul era si arian si filocugetator. „Nu oricine-mi zice Doamne Doamne va intra in imparatie, ci cel ce face voia Tatalui Meu”. Tu Iones, stii care e voia Tatalui? Voia Lui inseamna Hotararile Sfintelo Sinoade Ecumenice, Adevarul de credinta fara inovatii new-age-iste, Adevarul pentru care Sfintii din veac si-au varsat si ultima picatura de sange, martirii, si ultima picatura de sudoare, cuviosii! Nu calugari care fac minuni dracesti si teleportari, nu care nu face ascultare de Biserica…nu astia ca voi….ci Cuviosii care nu si-au ingaduit sa profaneze si sa schimbe nici o litera in plus fata de invatatura Sfintilor Parinti, RATACITULE
        Acest biet calugar, care prin pictura cu mana sa si avertizat fiind tot nu s-a indreptat, era RATACIT si ecumenist, degeaba veniti cu sloganul acela care nici nu-i apartine, caci cum sa spuna „cozile de topor ale apusului” cand el picta inselati indraciti apuseni? Cum se explica ca tot ce e ortodox la parinte e in contradictie cu…pictura? Ratacitilor! Rusine sa iti fie Iones, bati campii si esti ERETIC in cuget si-n gandire!

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 8:45 pm

        Ioan,

        Post pecete = s-a terminat.
        Pecete = sinuciderea sufletului.
        Post pecete esti sinucis deja.

        Esti avertizat inainte de pecete. „nu lua asta ca e macel”.
        Aici se va manifesta ultimul liber arbitru: iau sau nu pecete. Ai luat, la revedere; nu mai exista discutii, negocieri. Te-ai sinucis. Gata. Esti pierdut ireversibil.

        Zic si eu ca tine, ca din tot ceea ce am citit si observat, astea sant gandurile mele pe tema asta.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 28, 2015 at 4:15 pm

        Ioan

        „Daca un bebelus va fi cipuit isi va pierde liberul arbitru, va deveni jucaria satanei si va merge in iad? Sau un crestin e prins si cu forta ii pune cineva cipul, aceasta inseamna ca isi va pierde liberul arbitru? Daca i se va pune cipul cuiva bolnav, care nu e constient acesta va mege in iad? Cine spune asa crede in predestinatie.”____

        aici gresesti.
        DA, aceia isi pierd libertatea si CAD in puterea dracilor si a lui anticrist pentru ca au luat pecetea.

        Avortonii sunt nevinovati si NU se mantuiesc ca nu au fost restaurati ontologic prin NASTEREA de sus: Botezeul. La fel cu faptul ca pruncii MOSTENESC inclinatiile parintilor lor spre pacat si NU numai atat, uneori si sunt si purtatori cumva ai PEDEPSEI faptelor acelora desi NU ei au pacatuit, de exemplu urmasii vrajittorilor sau celor cu pacate cumplite vor suferi de pe urma pacatelor stramoslor si asta vei zice ca NU e drept? Ba da caci in Creatie TOATE sunt legate intre ele, nu poti sa pacatuiesti si sa zici gata urmarile pacatlui meu sunt limitate DOAR la punctul asta, mai departe NU pot sa mearga, TOATA Creatia se descompune prin pacatul unuia si toata Creatia se vindeca , primste „restaurare”, ajutor prin harul, virtutetea unui Sfant; ma refer lma Creatia vazuta omul si natura data lui; in felul acesta Hristos a facut restaurarea INTREGII lumi si Sfintii tin lumea prin rugaciunile si faptele lor , NU dinafara ei o ajuta ci ONTOLOGIC dinauntrul ei. Asa si pentru prunci, acele bucati de carne nedesavrasite care nu pot face nici binele nici raul.
        Fara Hristos ORICE om cu atat mai mult un NEDESAVRASIT (ca pruncul o fi nevinovat dar NU din merit ci din NEPUTINTA de a pacatui ceea ce complet altceva) e o CARPA LEPADATA, chiar si dupa Botez dreptatea omului este ca o crapa lepadata, de aceea FUNDAMENTALA este legautura lui cu Hristos, prin pecete acea legatura se rupe, pecetluirea reperzinta „botezul” lui antictist si aduce un om in legatura cu el.
        Nu e drept ca urmasii lui Adam sa se nasca cu pacatul stramosesc? La fel si aici. Pruncii FARA Hristos sunt CARNE pentru iad, nevinovatia din NEDESAVRASIRE e NIMIC.
        Asdar ai grija ce spui. Daca se va ajunge ca din NEGRIJA si PACATUL parintilor lasi, neatenti, cazuti sau apostati sa se puna pecetea si pe pruncii lor sau pe bolnavii debili sau iresponsabili asta nu inseamna ca pecetea nu are putere asupra lor, sau ca NU ii leaga de anticrist pe motiv ca nu fost implicata vointa si libertatea acelora, asta ar fi prea simplu, sa se scuze toti tampitii ca nu au vina ca au fost pecettluiti cu sila, ca ei nu s-au lepadat dar li s-a impus legatura cu diavolul.
        Pecetea va fi pusa si cu sila cumva, dar NU atat de mult se va ingadui diavolului nici in anii domniei lui anticrist, cum zicea si parintele Sf Paisie, ca nu vor sili pe om; adica Hristos NU VA INGADUI sa se mearga cu rutatea peste putinta omului de a se apara, dar pentru asta se cere si OSTENALA de la om pentru el si pentru debilii lui prunci sau ce or fi fiind.

        asadar eu inteleg teoria ta, mai multi parinti au spus la fel ca Par Dinosie de la Colciu; dar eu nu inteleg asta la modul celor cu discernamant, adica adultii care POT sa se opuna sa o faca si pentru debilii lor si Dumnezeu va ajuta sa fie paziti. Ca daca dracul va face asemenea mascari si cirocoteaca de „semne si minuni” crezi ca Hristos e neputincios sa-i apere pe ai sai care VOR sa scape? NU, sa nu fie. II va apara cu semne si minuni inca si mai mari si ADEVARATE, dar DOAR pe aceeia care se tin cu tarie de El. De aia NU vor putea pune cu sila pecetea pe orice dobitoc fie el si prunc sau debil iresponsabil, ci DOAR pe acela care e nepazit de har si de puterea lui Hristos pentru lene si nelucrarea lui sau a celor de langa el datori sa-l apere.
        Dracul NICI ACUM nu respecta libertatatea omlui si sileste sa faca pacate dar asta ii reusieste doar in masura in care omul ii lasa „drept” sa intrevina in el. Asa si atunci, modul de lucrui al dracilor e cunoscut si vor lucra similar dar mai cu putere, pecetea va fi pusa si cu SILA si cu viclesug, dar va ajunge doar la cei care NU s-au opus cu toata taria lor celui rau si care NU s-au lipit cu desavrasire de Hristos.

        dar daca omul e slabanog si fricos, las NU se va putea apara nici pe el nici pe cei scursi din trupul lui, pruncii lui pentru care E DATOR sa lupte ca nu i-a adus Dumnezeu SINGUR pe lume si aceia sunt legati si de neamul lor omenesc din care le vin si darurile si slabicunile duhovnicesti care se mostenesc cumva similar cu trasaturile trupesti.

        Pecetea este lepadare fatisa sau VICLEANA si sa nu va asteptai sa vina cu ghartia la voi cum zic ric si alti vicleni sa va puna sa semnati explicit ca va lepadati de Hristos; de aia cine are minte nu se va impiedica de forme si vicelnii.

        Si DA pecetea ARE PUTERE si e LUCRATOARE asupra ORICUI s-a pus cu sau fara voia lui. Nu va mai amagiti ca pruncii , ca iresponsabili, bla bla bla…. ca daca a ajuns sa ii fie pusa pecete este ca NU s-a ostenit ca sa fie acoperit de har. Prea usor se vor scuza sofistii acestia si la Judecata viclenii astia vor zice „noi Doamne suntem nevinovati doar noi NU am vrut asta, ni s-a impus” ; cu „scuza” asta e inutil sa mai fugi de anticrist, stai pe loc inchide ochii cand iti pun pecetea si zi si tu ca Pilat din Pont „nevinovat sunt”. ca eu NU am vrut.
        Scuze si justificari la cazuri particulare la pecete, avocatura diavolului sau nestiinta si slabiciunea mintii care NU VREA sa asculte Scriptura care zice ca cine va lua pecetea FARA excetie va ARDE VESNIC in iad fara scapare. Atunci degeaba a scris Sf Ioan Apocalipsa, DEGEABA am fost averizati despre pecete daca sunt posibile „scapari” din astea. Judecata voastra vine din faptul ca ganditi formal : lepadare explicita, libertate lucratoare, luate SEPARAT

        si scoateti pe Hristos din ecuatie, El NU VA INGADUI diavolului sa sileasca pe cei care il cheama fara viclesug pe El; aceia NU vor ajunge sa le fie pusa pecetea cu sila; El INSUSI cu Mana tare si cu Brat inalt ii va calauzi si ii va pazi si ii va hrani in pustie ! mai lasati talcuirile slabanoage si tineti Scripturile

        sa ne ostenim sa SCAPAM de pecete, sa FUGIM de ea in pustie, sa rugam cu multe lacrimi, frica si trezvie pe Domnul sa ne SCOATA din lume , sa ne ACOPERE de antictist si sa ne scoata din calea pecetii lui…. DOAR asa se vor mantui oamenii, altfel cu scuze si justificari la „cazuri particulare” NU va scapa nici un trup debil, plod sau adult.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 28, 2015 at 5:56 pm

        Ioan

        Dumnezeu nu va ingadui diavolului sa puna pecetea peste cei care nu se pot apara dar DOAR daca altii vor lupta pentru ei, si atunci Dumnezeu ii va acoperi si pe unii si pe altii , nu trebuie lasati plozii pe batataura lui anticrist si debilii sau paralizatii cu pace ca lasa ca daca ii pecetluieste nu e vina lor, ori oamenii neatenti ca daca le pune cu sila pecete unt „nevinoati”

        nu e predestinare sa crezi ca cei care fara voia lor sunt pecetluiti NU se mantuiesc pe motiv de „voie” si „libertate” , nimeni nu se mantuieste doar voind , trebuie si LUPTA ca sa ajute harul, vointa si libertatea sunt valabile spre mantuire DOAR cu ajutorul harului si harul nu vine hocus pocus doar sa vrei sau sa alegi liber ca vrei.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 28, 2015 at 5:58 pm

        Ioan

        si ce bebelusul ala se mantuieste SINGUR, ajunge SINGUR la Botez? asa si la pecete care e „botezul” satanei, vrea bebelusul sau poate sa aleaga ? NU. Atunci nici Botezeul lui nu e cu voia si libera alegere si nici pecetea si AMBELE sunt lucratoare.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 12:15 am

        @ el – ai o gandire influentata de papistasi.

        Daca un bebelus este botezat si moare dupa un ceas se duce in rai fara fapte iar un bebelus este pecetluit si daca moare dupa un ceas se duce in iad? Ce vina are bebelusul pecetluit sa mearga in iad? Care e diferenta intre cei doi? Dumnezeu a facut omul ca sa-l chinuie? Omul alege.

        Spui: „Fara Hristos ORICE om cu atat mai mult un NEDESAVRASIT (ca pruncul o fi nevinovat dar NU din merit ci din NEPUTINTA de a pacatui ceea ce complet altceva) e o CARPA LEPADATA, chiar si dupa Botez dreptatea omului este ca o crapa lepadata, de aceea FUNDAMENTALA este legautura lui cu Hristos, prin pecete acea legatura se rupe, pecetluirea reperzinta „botezul” lui antictist si aduce un om in legatura cu el.
        Nu e drept ca urmasii lui Adam sa se nasca cu pacatul stramosesc? La fel si aici. Pruncii FARA Hristos sunt CARNE pentru iad, nevinovatia din NEDESAVRASIRE e NIMIC.”

        Omul nu e o carpa lepadata e chipul lui Dumnezeu.

        Sfantul Ioan de Kronstadt a spus:

        „Să nu faci niciodată confuzie între persoană, formată după chipul lui Dumnezeu, cu răul care se află în el; fiindcă răul este o întâmplare nefericită, o boală, un vis diabolic. Dar miezul persoanei este chipul lui Dumnezeu şi acesta rămâne în el în pofida oricărei desfigurări”.

        Spune Sfantul Ignatie Briancianinov: „Daca chipul lui Dumnezeu va fi aruncat afara, în vapaia cea cumplita a iadului, si acolo sunt dator sa-l cinstesc. Ce treaba am eu cu vapaia, cu iadul! Chipul lui Dumnezeu a fost aruncat acolo potrivit judecatii lui Dumnezeu. Treaba mea este sa pazesc cinstirea fata de chipul lui Dumnezeu, si prin aceasta sa ma pazesc pe mine însumi de iad. Da cinstire si orbului, si leprosului, si pruncului de tâta, si raufacatorului, si pagânului, cum se cuvine chipului lui Dumnezeu. Ce ai tu cu neputintele si neajunsurile lor! la seama la tine, ca sa nu sufere vreun neajuns iubirea ta.”

        Iar dumnezeiescul apostol Pavel spune: „Ca acesta este lucru bun si primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina.” (I Timotei cap. 2, 3-4)

        Ai auzit? Asa doreste Dumnezeu. Daca oamenii vor altceva e alegerea lor. La Infricosatoarea Judecata Dumnezeu si-ar dori sa achite pe cati mai multi aceasta o spune Sfantul Teofan Zavoratul. Insa oamenii aleg. Iar chinurile vesnice nu sunt pregatite pentru oameni ci pentru demoni. Oamenii vor merge in chinurile vesnice datorita alegerii lor.

        Sfantul Nicolae Velimirovici spune:

        […] şi am putea spune împreună cu Apostolul Pavel: “Şi eu nu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine” (Galateni 2:20) – atunci ne vom numi binecuvântaţi şi vom auzi cuvintele Împăratului la Judecata de Apoi: “Veniţi, binecuvântaţii tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii”.

        Dar celor de la stânga, Judecătorul le va zice:

        “Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui”.

        Judecata este înfricoşătoare, dar este dreaptă. Şi astfel Împăratul cheamă pe cei drepţi la El, şi lor le dă Împărăţia, pe când pe păcătoşi îi izgoneşte de la El şi îi trimite în focul cel veşnic, în tovărăşia rea a diavolului şi a slujitorilor săi. (Sfântul Vasile cel Mare, în lucrarea sa Despre Judecata de Apoi [nr. 14], spune: “Dacă chinul cel veşnic are vreun sfârşit, atunci înseamnă că viaţa veşnică are sfârşit. Dar, cum nu este cu putinţă de închipuit că viaţa veşnică ar avea un sfârşit, atunci cum se poate închipui un sfârşit al chinurilor celor veşnice?“)

        Ceea ce spune Domnul este foarte important: faptul că focul cel veşnic nu este pregătit pentru cei păcătoşi de la întemeierea lumii, tot aşa cum şi Împărăţia este pregătită pentru cei drepţi. Ce înseamnă aceasta? Este foarte limpede faptul că Domnul a pregătit focul cel veşnic numai pentru diavol şi îngerii aceluia, şi că El a pregătit Împărăţia pentru toţi oamenii de la întemeierea lumii. Pentru că Dumnezeu voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască (I Timotei 2:4; cf. Matei 18:14; Ioan 3:16; II Petru 3:9; Isaia 45:22) şi pentru ca nici măcar unul să nu piară. De aceea, Dumnezeu nu i-a sortit pe oameni să piară, ci să se mântuiască; Dumnezeu nici nu a pregătit pentru ei dinainte focul diavolului, ci, El Şi-a pregătit Împărăţia Sa, şi numai pe aceasta a pregătit-o. De aici este limpede faptul că gândesc greşit, cei care spun despre păcătos: “el este sortit să fie păcătos”. Dacă omul ar avea o astfel de sortire, aceasta nu ar fi de la Dumnezeu, ci numai de la omul însuşi. Faptul că nu este sortire de la Dumnezeu, se vede din faptul că Dumnezeu nu a pregătit dinainte nici un loc anume pentru chinurile oamenilor, ci numai pentru diavol. De aceea, la Judecata de Apoi, Judecătorul cel drept nu va avea nici un loc anume unde să-i trimită pe păcătoşi, decât numai împărăţia întunecată a diavolului. Şi faptul că aceasta este dreptatea Lui, ca Judecătorul să-i trimită acolo, este limpede din faptul că aceştia, în timpul vieţii lor pământeşti, au căzut de la Dumnezeu şi s-au pus în slujba diavolului.” (Predică la Duminica Înfricoşatei Judecăţi)

        Sfantul Vasile cel Mare: “Chinurile iadului nu-L au pe Dumnezeu drept cauza, ci pe noi însine”.

        Parintele James Bernstein:

        „Eram un mare admirator al Fericitului Augustin (sec. IV-V), care este considerat de cea mai mare parte a creştinătăţii apusene drept părintele teologiei apusene. Studiind impactul imens pe care l-a avut asupra creştinismului occidental am descoperit că disputa sa cu călugărul Pelagius, un briton care locuia la Roma, a fost punctul critic. Pelagius (sec. V) nega moştenirea de către urmaşii lui Adam a vreunei urme de păcat. Deşi Fericitul Augustin i-a răspuns lui Pelagius bine în cele mai multe privinţe, el a apelat la anumite extreme care au dus la denaturări şi accentuări exagerate târzii. În scrierile Fericitului Augustin s-a folosit pentru prima dată termenul „păcat originar” (peccato originali).

        Textul biblic central în chestiunea păcatului strămoşesc este Romani 5, 12 în care Sfântul Apostol Pavel face referire la Adam. Următorul pasaj este traducerea din greacă făcută de Ortodoxie: „precum printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, şi din această cauză [moartea] toţi au păcătuit”. Ultimele patru cuvinte în greacă sunt eph ho pantes hemarton.

        Aici se iveşte o mare problemă de traducere. Aceste patru cuvinte au fost traduse în latină astfel in quo omens peccaverunt. „în care [Adam] toţi oamenii au păcătuit”. Această formulare a fost folosită în Apus odată cu traducerea Bibliei în latină făcută de Fericitul Ieronim (sec. IV-V), pentru a justifica doctrina vinei moştenite de la Adam şi transmise urmaşilor săi. Varianta greacă nu spune nimic de acest gen. Eph ho este o contracţie a lui epi cu pronumele relativ ho; poate fi tradus „fiindcă”. Majoritatea specialiştilor moderni sunt de acord că acesta este înţelesul.

        Aşadar, Sfântul Pavel nu spune că suntem cu toţii vinovaţi de păcat personal, doar fiindcă suntem uniţi cu toţii în Adam, ci că precum Adam, cu toţii am comis fapte păcătoase şi astfel am experiat moartea. Suntem supuşi morţii şi distrugerii din cauza păcatului lui Adam, dar suntem vinovaţi numai pentru păcatele noastre proprii. Din nefericire, creştinismul occidental a acceptat adeseori variaţii ale următoarei versiuni prost traduse: „Aşadar, aşa precum printr-un om păcatul a intrat în lume iar moartea prin păcat, şi astfel moartea s-a răspândit la toţi oamenii, în care cu toţii am păcătuit”. Această traducere îl induce în eroare pe cititor făcându-l să creadă că vina pentru păcatul originar este moştenită.

        În plus, confuzie apare şi din cele două cuvinte greceşti folosite pentru „păcat”. Cuvântul grec hamartema înseamnă „faptă personală păcătoasă” în timp ce hamartia semnifică o „stare de păcat generală”. Acest ultim concept este cel care a modelat învăţătura augustiniană despre păcatul originar, neputinţă morală şi vină moştenită. Deosebirea dintre cele două cuvinte ne dezvăluie o ipoteză importantă: cu hamartia (stare de păcat generală) ideea de fire păcătoasă, ca distinctă de actele păcătoase sau de persoanele care păcătuiesc, a câştigat valabilitate în teologia apuseană. Mai mult, termenul Părinţilor greci propatorikon amartema este cel mai bine tradus prin „păcatul strămoşesc”. Acest termen este anterior celui latin folosit de Fericitul Augustin şi care înseamnă „păcat originar”.

        Pentru mine a fost o revelaţie să aflu că „păcatul strămoşesc” nu are legătură cu ideea de a Adam si Eva caderea pacatul stramosesctransmite păcatul. Pe de altă parte, „păcatul originar” implică acest lucru, întrucât e primul din cele multe care urmează. Fericitul Augustin nu cunoştea limba greacă şi mulţi dintre Părinţii greci nu înţelegeau latina. Aşadar, încă din secolul al V-lea creştinismul Apusean apuca o cale diferită de cel Răsăritean. Primii Părinţi ai Bisericii susţineau că nu există un astfel de lucru ca fire păcătoasă în sensul de fire care moşteneşte vina pentru o faptă păcătoasă comisă de altcineva. În concepţia ortodoxă doar omul păcătuieşte, nu şi firea omenească.

        Cu toate acestea, Sfânta Scriptură şi scrierile Părinţilor Bisericii conţin afirmaţii care arată că noi ne naştem în păcat. De exemplu, „Căci iată, întru fărădelegi m-am zămislit şi întru păcate m-a născut maica mea” (Psalm 51, 5). Copiii au fost dintotdeauna botezaţi pentru iertarea păcatelor, deşi ei, evident, nu au săvârşit nici un păcat personal. Ortodoxia consideră starea de păcătoşenie în care ne naştem cu toţii drept o înclinaţie de a păcătui personal, dar şi ca pe o rană, o stricăciune, o mortalitate fizică şi duhovnicească şi o deteriorare genetico-biologică. Dar a fi născut în păcat nu implică comiterea păcatului personal sau a fi vinovat personal pentru păcatele celor care au trăit înaintea noastră.

        Ortodoxia consideră neascultarea lui Adam şi Eva drept păcatul lor personal, nu al nostru. Astfel că nici păcatul originar, nici mântuirea nu pot fi înfăptuite în viaţa unei persoane fără a fi implicată responsabilitatea personală şi neîngrădită. Această concepţie afirmă că deşi ne naştem cu o fire căzută noi nu suntem obligaţi să păcătuim. Fiecare dintre noi deţine suficientă libertate şi har ca să se întoarcă la Dumnezeu, ca sa fie întărit de El şi să se opună personal păcatului. Aşadar, suntem personal responsabili faţă de păcatele noastre. Nu putem pur şi simplu da vina pe strămoşii noştri.

        Învăţătura creştin-ortodoxă despre păcatul originar mi s-au părut a fi liniştitoare. Iudaismul ortodox, de asemenea, respinge concepţia despre păcatul originar a creştinismului apusean. Iudaismul învaţă că copiii se nasc inocenţi şi deşi starea noastră generală reflectă urmările Căderii, fiecare om are liberă voinţă şi este personal responsabil pentru păcatele sale. Această concepţie este fundamentată pe versete biblice precum următoarele:

        „Părinţii să nu fie pedepsiţi cu moartea pentru vina copiilor şi nici copiii să nu fie pedepsiţi cu moartea pentru vina părinţilor; ci fiecare să fie pedepsit cu moartea pentru păcatul său” (Deuteronom 24, 16); „Sufletul care păcătuieşte va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa” (Iezechiel 18, 20; sublinierea îmi aparţine).

        Iudaismul-„ortodox” interpretează versetul: „…căci Eu Domnul Dumnezeul tău sunt Dumnezeu zelos, Care pedepseşte vina părinţilor în copii până la al treilea şi al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc” (Deuteronom 5, 9), în acelaşi fel în care îl interpretează creştinii ortodocşi – ca referindu-se la starea noastră generală de cădere şi nu la un anumit păcat sau o vină anume. Ambele teologii consideră păcatele ca fiind doar acte personale şi nicidecum acte ale firii. Nici nu susţin că omul este păcătos inerent, şi amândouă accentuează faptul că deşi în om există o înclinaţie de a păcătui, copiii sunt – folosind terminologia non-teologică – fundamental buni, nu răi”.”(Pr. James Bernstein, Uimit de Hristos. Călătoria mea de la Iudaism la Ortodoxie, editura Ecclesiast, 2011)

        Sfantul Isaac Sirul spune ceva extraordinar: „Eu zic ca cei chinuiti in gheena vor fi biciuiti de biciul iubirii. Si ce chin mai amarnic si mai cumplit este decat chinul dragostei! Adica cei ce simt ca au gresit fata de dragoste sufera acolo un chin mai mare decat orice alt chin, fie el cat de infricosator. Caci tristetea intiparita in inima de pacatul fata de dragoste e mai ascutita decat orice chin. E o nebunie sa socoteasca cineva ca pacatosii se lipsesc in gheena de dragostea lui Dumnezeu. Dragostea este odrasla cunostintei adevarului care, dupa marturisirea de obste, s-a dat tuturor. Dar dragostea lucreaza prin puterea ei in doua feluri: pe pacatosi ii chinuieste, cum se intampla si aici unui prieten din partea prietenului; iar pe cei ce au pazit cele cuvenite ii veseleste. Si aceasta este, dupa judecata mea, parerea de rau sau chinul din gheena”.

        Sfântul Marcu al Efesului (sec. XV), în prima din omiliile sale citează pe Sfântul Vasile cel Mare (sec. IV):

        „Sfântul Vasile cel Mare vorbeşte de asemenea despre aceasta în «Asceticele», în tâlcuirea pasajului Scripturii, glasul Domnului cel ce varsă para focului (Psalm 28, 7): „Focul gătit pentru chinurile diavolului dimpreună cu îngerii săi, este rânduit de glasul Domnului, astfel că după aceasta s-ar putea afla în el două puteri: o putere care arde şi alta care luminează. Puterea de a chinui şi a osândi a acelui foc este rânduită celor vrednici de chinuire. Pe când luminarea şi puterea iluminării este menită strălucirii acelora care se bucură. De aceea glasul Domnului Care împarte şi desparte flacăra focului pentru aceasta este: că partea cea întunecată ar putea fi foc al chinuirii, iar partea care nu arde să fie o lumină a bucuriei” (Sfantul Marcu al Efesului citându-l pe Sfântul Vasile cel Mare, Omilie la Psalmul 28, Ierom. Serafim Rose, Sufletul după moarte, traducere de Graţia Lungu Constantineanu, Iaşi, 2006, p. 246)

        Sfantul Petru Damaschinul: “Noi toti primim binecuvântarea lui Dumnezeu în mod egal. Dar unii dintre noi, primind focul lui Dumnezeu, cuvântul Lui, devenim moi ca ceara, iar altii tari ca piatra. Daca nu-L vrem, nu ne forteaza pe nici unul dintre noi, dar asemenea soarelui El îsi trimite razele sa lumineze întreg pamântul, si cel ce vrea sa-L vada Îl vede, iar cel care nu vrea nu este silit. Si nimeni nu este responsabil de lipsa luminii, decât cel care nu o vrea.

        Dumnezeu a creat soarele si ochiul. Omul este liber sa primeasca sau nu lumina soarelui. Acelasi lucru este adevarat aici. Dumnezeu trimite tuturor lumina cunoasterii asemenea razei soarelui, si tot El este Cel care ne da ochiul credintei. Cel care vrea sa primeasca cunoasterea prin credinta o tine prin faptele lui, si astfel Dumnezeu îi da si mai multa vointa, cunoastere si putere.” (“Din dumnezeiestile invataturi duhovnicesti ale cuviosului parintelui nostru Petru Damaschin“, in Filocalia, vol. 5, Editura Harisma, Bucuresti, 1995)

        Avva Ammona zice: “Dragostea nu uraste niciodata pe nimeni, nu bate pe nimeni, nu condamna pe nimeni, nu întristeaza pe nimeni, nu respinge pe nimeni, credincios sau necredincios, pacatos sau curvar, ci dimpotriva pe acestia îi iubeste si mai mult, o doare pentru ei, îi plânge si simte pentru ei chiar mai mult decât pentru cei drepti, imitându-I pe Hristos Care I-a chemat pe pacatosi si a mâncat si a baut cu ei. Din acest motiv, aratând adevarata dragoste, El ne-a învatat, , si dupa cum El da ploaia peste cei buni si peste cei rai si face soarele sa rasara peste cei drepti si peste cei nedrepti, la fel si cel care are dragoste adevarata se roaga pentru toti.”

        Si la sfarsit, Minunatele cuvinte ale Sfantului Antonie cel Mare:

        „Dumnezeu este bun, fara patima si neschimbacios. Iar daca cineva gaseste ca e rational si drept ca Dumnezeu sa nu se schimbe, dar tocmai de aceea intreaba nedumerit cum se bucura de cei buni si se intoarce de catre cei rai, sau se manie pe cei pacatosi, iar slujit fiind se milostiveste, sa i se raspunda ca Dumnezeu nici nu se bucura, nici nu se manie, caci bucuria si intristarea sunt patimi; nici nu primeste daruri, caci atunci s’ar birui de placere. Nu e ingaduit sa socotim pe Dumnezeu bun sau rau, din lucruri omenesti. El este numai bun si numai folositor si nu vatama niciodata. In felul acesta El este totdeauna la fel. Iar noi ramanand buni, pentru asemanare ne unim cu Dumnezeu si facandu-ne rai, pentru neasemanare ne despartim de Dumnezeu, Traind intru virtute suntem ai lui Dumnezeu, iar facandu-ne rai ne facem noua vrajmas pe Acela ce nu se manie in desert. Pacatele noastre sunt acelea cari nu lasa pe Dumnezeu sa straluceasca in noi, ci ne leaga cu demonii ce ne chinuiesc Iar cand prin rugaciuni si faceri de bine, primim deslegare de pacate, prin aceasta nici nu slujim, nici nu schimbam pe Dumnezeu, ci prin faptele si intoarcerea noastra spre Dumnezeu, vindecand pacatul nostru, ne bucuram iarasi de bunatatea Sa. Incat este totuna a zice ca Dumnezeu isi intoarce fata dela cei rai, sau ca soarele se ascunde de catre cei lipsiti de vedere.”(Filocalia I, pagina 30)

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 10:01 am

        Ioan

        TOT OMUL FARA Hristos este o CARPA LEPADATA, si faptul ca poarta in el Chipul lui Dumnezeu NU ii foloseste decat spre OSANDA caci NU s-a riuicat la asemararea cu el.
        Sf Ignatie Brianciainiv spune despre „dreptatea omeneasca ” a Sf Drepti si Patriarhi din Vechiul Testament dinainte de Hristos care si ei PURTAU Chipul lui Dumnezeu ca AJUNGEA in IAD, unde au mers si Parintele Avraam si Iacov si fiul sau Iosif cel Frumos Chiul lui Hristos. Asa ORICAND FARA Hristos orice purtator DEGEABA al Chipului lui Dumnezeu merge la OSANDA vesnica inclusiv purtatorii pecetii.

        Degeaba vii cu citate care arata „maretia” omului, aceasta maretie este Chipul lui Dumnezeu din el, dar care insa NEREALIZAT efectiv ca asemnare cu El conduce la OSANDA.

        Nu stiu care dintre noi este influentat de gandirea papistasa,( eu niciodata nu am citit textele lor á propos), dar daca ajungi sa aduci JUSTIFICARI la salvarea si de la PECETE macar la „cazuri particulare” inseamna ca te crezi mai destept si mai cu Duhul Sfant decat insusi Sf Ioan Teologul care zice ca ORICNE va lua pecetea nu se va mantui.

        Stii CUM sau CE va fi pecetea aia? Sau crezi si tu ca ric-arii ca este vorba DOAR de lepadare si inca EXPLICITA? si daca e vorba de asta pruncii pecteluiti cu voia altora a parintilor de exemplu CUM se vor mantui ca ei insisi NU POT alege? Dupa teoria ta TOTI cei pecetluiti cu forta se mantuiesc !!!! Si daca ar DOAR de lepadare vorba DE CE altii care s-au lepda´dat de Hristos FARA pecete au ajuns apoi inapoi sa fie primiti de Hristos? Iar purtatorii pecetii chiar si cand vor realiza ca s-au pacalit si vor vrea sa scpe de anticrist si de pecete NU VOR MAI PUTEA?

        Crezi ce vrei, eu NU ACCEPT parerea ta cu oricate citate scoase din context vrei tu sa o argumentezi.
        Lasa pruncii sa fie pectetluiti sau chiar si adultii SILITI de nevoie si crezi linistit ca acestia astfel pecetluiti merg toti in rai ca li s-a facut vreo nedreptate. OK, daca asta e pararea ta „nepapistasa” tine-o eu FUG de orice justificare la pecete si de ea.

        la slujba Sf Maslu zice ca „TOATA dreptatea omenessca este ca o CRAPA LEPADATA, si de ar fi viata omului numai de 1 zi FAR Hristo e VRDENIC de gheena”. Sf Ignatie Brianciainiv spue despre „dreptatea omeneasca ” a Sf Drepti si Patriarhi din Vechiul Testament dinainte de Hristos care si ei PURTAU Chipul lui Dumnezeu ca AJUNGEA in IAD, unde au mers si Parintele Avraam si Iacov si fiul sau Iosif cel Frumos Chiul lui Hristos. Asa ORICAT FARA Hristos orice purtataor DEGEABA al Chipului lui Dumnezeu merge la OSANDA vesnica inclusiv purtatorii pecetii.

        Pe calea pe care esti ai ajuns sa JUSTIFICI pecetea la cazuri particulare care dupa teoria ta cu „libera alegere” si „vointa ” pot fi extinse la ORICINE e insemnat cu sila, asadar DE CE sa mai fugim de pecete ca daca ne sileste sa o luam fara voie ORICUM ne mantuim !!!! Nu mie se pare DELOC ca la fel rezulta si din Apocalipsa Sf Ioan Teologul !

        eu ma tin DEAPRTE de pecete cu ajutorul lui Hristos si NU MA INTERESEAZA „scuzele” si „justificarile”
        aduse la „cazuri particulare” de unii ca tine. Asa sunt eu mai dobitoc, cu mintea „patrata” de la piciorul literei ca stramosii mei, scrie acolo ca NU LUA ca ORICINE pectetluit ARDE VESNIC in iad , eu ASTA tin si punct fara „inflorituri”.

        si desigur te las pe tine sa teologhisesti mai departe pe tema asta pentru cine va voi sa te creada.

        cele bune !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 29, 2015 at 10:34 am

        Ioan

        ia sculta mie mi se pare ca tu RATACTESTI cu textele alea traduse din Scriptura si „talmacite” aiurea.
        Pacatul STRAMOSEC exsita, este NOUA forma ONTOLOGICXa care a luat-o omul Adam Eva si URMASII lor dupa pacatul neascultarii care i-a si osandit.
        Adam cel IZGONIT din rai NU mai era la fel ca Adam, cel prefect si fara pacat facut de Dumnezeu cu Mana Lui, puterile si structurile lui ontologice erau ALTERATE , mintea nu mai putea VEDE pe Dumnezeu vointa slabise, dragostea lui se intorsese de la Ziditorul catre Materie, si pentru asta marturiseste SINGUR ca era DEZBRACAT de harul dintai si se ascunsese de frica in TUFIS la auzul Glasului Lui Dumnezeu.
        Plus ca li se cos ´HAINE DE PIELE si asa sunt dati fara din Rai.
        Moartea ce este? Doar pedepasa? NU. Este DESFIINTAREA modului nou de a fi , a CADERII si DESFIGURARII ONTOLOGICE a lui Adam dupa neascultarea lui. Ca acset nou „mod de a exsita” CAZUT STRICAT sa nu se invesniceasca Dumnezeu pune lui un hotar : MOARTEA.

        Chipul Lui Dumnezeu RAMNE in Adam cel cazut si in urmasii lui dar NU mai este actualizat in forma care o avea Adam cel dintai.
        Acesta este pacatul stramosesc : NOUA stare ONTOLOGICA desfigurata a lui Adam care va naste din sine oameni la fel ca el cu noua lui „structura” CAZUTA, cu haine de piele.

        Si spune Sf Maxim si Sf Vasile ca insasi NASTEREA omului s-a alterat, omul ajungand sa se inmulteasc ca DOBITOACELE, CAZAND din randuiala imnultirii lui , caci porunca cresteti si va inmultiti fusese data INAINTE de Cadere si oamenilor era randuit sa se inmulteasca , dar NU ca animalele prin nastere SILITA si DOBITOCEASCA___ NU sunt cuvintele mele ci ale Sf maxim, voi da citatul exact cand aung la text. Si scrie Sf maxim ca Dumnezeu NU asa o nastere si inmultire raduise Initial lui Adam ci acesta esste urmarea CADERII, atunci a devenit Adam ca un DOBITOC in nasterea si inmultirea urmasilor sai, prin pofta si SILIT de legea firii animale care zamisleste trup nou.

        deci de acesta NASTERE noua si FIINTARE noua a lui Adam cel cazut vine sa ne scape Hristos. Si CUM spune Sf Ioan Teologul la INCEPUTUL Evanghelei sale : ” si Cuvantul s-a facut trup, ca sa ne faca fii ai lui Dumnezeu care NU DIN POFTA trupeasca ( femeisaca) nici din pofta barbateasca( afect al barbatului) ci DE LA Dumnezeu s-au nascut”.

        Deci prin Botez se savrasete NASTEREA cea noua a omului, in Hristos ca sa fie fiu al lui Dumnezeu RESTAURAT, ca la o noua Creatie, nu fiu al trupului nascut dobitoceste SILIT din impreunare.

        vezi ca „teologia moderna” e TICSITA de rastalmaciri si inca NASCOCESTE.

        pacatul stramosesc = NOUA forma ontologica CAZUTA a lui Adam dupa neascultare, pe care o transmite urmasilor sai, TOTI oamenii nascuti dupa Cadere sunt ca Adam cel IZGONIT din Rai iar dupa Botez se fac fiinte noi RESTAURATE ONTOLOGIC de starea lor dintai mostenita prin nastere de la parintii asemataori lui Adam.
        Si Botezl NU desfiinteaza TOATE urmairile pacatului stramosesc ca omenii botezati TOT dobitoceste se inmultesc ca Adam cel cazut si NU POT sa nasca fiinte noi ca ei dupa Botez, ci nasc tot oameni stricati ontologic care au nevoie de Botez ca sa se mantuiasca. iar ce va fi dupa Inveirea de Obste si Judecata de apoi cand vor ajunge oamenii ca ingerii inca NU s-a descoperit.
        dar s-a spu DEJA ca NU se mai marita si insoara ca astia de acum chiar si Botezati dar inca DOBITOCESTE ci ca vor fi ca „ingerii lui Dumnezeu” calugaria inchipuind cumva ca in oglinda starea omului veacului viitor:

        vin cu citatte cand ajung la carti

        asa ca AI GRIJA ce teologhisesti si despre pacatul stramosesc ca NU ASA au spuns Sf Parinti, asa zic teloogarii de duzina de azi carora li se pare ca au „descoperiri noi ” iestit DREPT din mintea lor

        Doamne ajuta

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 29, 2015 at 10:44 am

        Ioan

        si ca NU asta era starea lui Adam cel dintai vesteste si faptul ca TOT ce se naste cu pacatul stramoesc = in noua forma ontologica a lui Adam cel CAZUT TREBUIE sa moara, sa se desfininteze si dupa INVERE va fi ALTFEL.
        Inusi Trupul Domnului dúpa Invere era altfel, asa va fi si al nostru daca ne mantuim, vom avea alta stare ca cea de acum, acesta nu s-a descoperit inca ca nu este de folos aici omului sa stie astea.
        Si Sfintii INDUMNEZEITI de har tot mor odata ca sa INVIEZE spre mai bine, adica sa se elibereze DESAVRSIT de starea lui Adam cel cazut care a introdus alterari ontologice mari in omul cel dintai si de care ne scapa in intai Botezul apoi Invierea.
        Botezul ne naste din nou ca fii ai lui Dumnezeu Inverea ne scapa de MOARTE ca ultima consecinta pacatului stramosesc, a structurii ALTERATE ontologic a lui Adam dupa cadere.

        NU am zica Adam dupa cadere e lipsit de Chipul Lui Dumnezeu, NICIDECUM, ci doar ca acest Chip devine NELUCRATOR FARA Hristos

        atentie mare ce teologisesti deste pacatul stramosec el EXISTA si inca FT PREGNANT EFECTIV si nu numai ca inclinarea spre pacat a omului nascut dupa Cadere si ABIA ne eliberam de toata greutatea lui prin Hristos.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 2:04 pm

        @ el – vad ca ai ajuns sa ii contrazici pe Sfantul Paisie Aghioritul care raspunde la intrebarea:

        „Părinte, vor putea impune PECETLUIREA cu sila?

        „Politeţea” lor nu va ajunge până acolo! Vor fi politicoşi pentru că vor fi … europeni. Vor arăta că sunt la înălţime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trăi, dacă nu are pecetea. Vor spune: „Fără pecete vă chinuiţi! Dacă aţi fi primit-o, nu aţi fi trăit aşa de greu. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari dacă vor avea. De aceea, dacă fiecare se va îngriji să trăiască de pe acum simplu, în cumpătare, va putea trăi în acei ani. Să aibă un ogoraş, să cultive grâu, cartofi. Să pună puţini măslini şi atunci, cu vreun animal, cu vreo capră, cu puţine găini va putea înfrunta nevoile familiei sale. Pentru că şi provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu ţin mult, ci se strică repede. Fireşte, greul va dura puţin, trei ani-trei ani şi jumătate. Pentru cei aleşi se vor scurta zilele. Nu-şi vor da seama când au trecut. Dumnezeu nu va lăsa pe om neajutorat.

        (Cuviosul Paisie Aghioritul. Trezire duhovnicească, Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2003)

        Si pe Sfantul Nil Cavsocalivitul care spune:

        „Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: „AI meu esti, al tau sunt, de bunavoie vii, nu de sila.”

        Tu esti mai destept decat sfintii si spui ca se va face cu sila, iar cei cei siliti nu se vor mantui. De unde stii tu ca se va face cu sila? Ai avut vreo descoperire?

        Si daca ar fi sa merg pe teoria ta gresita cu silirea te intreb: Ce vina ai tu daca cineva te prinde si iti taie o mana? Sau te prinde si iti pune cu forta 666 cu fier inrosit in foc? Esti tu vinovat? Nu vezi ca esti intr-o eroare de logica? Dumnezeu predestineaza?

        Tocmai de aceea spun sfintii ca pecetluirea nu se va face de sila ci de bunavoie. Cei pecetluiti de bunavoie vor primi pecetea.

        Pecetea lui antihrist nu trebuie luata sub nici o forma.

        Omul nu e o carpa lepadata cum spui tu, ci e chipul lui Dumnezeu. Iar fara Hristos nimeni nu se poate mantui.

        Sfantul Efrem Sirul spune: „Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata.

        Deci, fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, ca pana la ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu molesire, cand va inchipui balaurul pecetea sa in locul Crucii Mantuitorului. Ca acest fel de chip va face, ca de tot Numele Domnului si Mantuitorului nostru nicidecum sa se numeasca in vremile acestuia. Si aceasta o va face, fiindca se teme si se cutremura de Sfanta putere a Mantuitorului nostru, neputinciosul. Ca de nu se va pecetlui cineva cu pecetea celuia, nu se va face robit de nalucirile lui, nici iarasi Domnul nu se va departa de la unii ca acestia, ci ii va lumina si ii va trage catre Sine.”

        Ce spune Sfantul: „[…]cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia[…]”

        Si ce vor mai face cei pecetluiti?

        Spune tot Sfantul Efrem: „Si asa va naluci si va insela lumea, si multi vor crede lui (antihristului n.a.) si il vor slavi pe el ca pe un dumnezeu tare.[…] Acestea asa facandu-se si popoarele inchinandu-se lui si ca pe un dumnezeu laudandu-l, din zi in zi se va mania Cel Preainalt din ceruri, Isi va intoarce fata Sa dinspre el si se vor face ciume cumplite, foamete necurmata, cutremure neincetate, foamete si stramtorare pretutindeni, necaz mare, morti necontenite, temere infricosata si tremur nepovestit. Atunci cerurile nu vor ploua, pamantul nu va mai rodi, izvoarele vor lipsi, raurile vor seca, iarba nu va mai odrasli, verdeata nu va mai rasari, copacii din radacina se vor usca si nu vor mai rodi, pestii marii si chitii intr-insa vor muri. Si asa, marea va trimite putoare pierzatoare si sunet infricosat, incat vor slabi si vor muri oamenii de frica.[…]

        „Auzind acestea, popoarele vor plange si se vor tangui, neavand de necaz mangaiere, ci necaz peste necaz va fi lor nemangaiat, caci de buna voie au crezut tiranului. Ca acela, ticalosul, nu va putea nici luisi sa-si ajute, si cum pe dansii ii va milui? In acele zile va fi nevoie mare din necazul cel mult al balaurului, si din frica, si din cutremur, si din vuietul marii, si din foame, si din sete, si din muscarile fiarelor. Si toti cei ce vor lua pecetea lui Antihrist si se vor inchina lui, ca lui Dumnezeu Celui Bun, nu vor avea nici o parte intru imparatia lui Hristos, ci impreuna cu balaurul se vor arata in gheena.”

        http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml

        Mantuitorul nostru Iisus Hristos spune: „Atunci împăratul a zis slugilor: Legaţi-l de picioare şi de mâini şi aruncaţi-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.”(Sf. Ap. Matei, cap. 22, 13)

        Plangere nu inseamna pocainta @ el. Cei pecetluiti se vor duce in gheena.

        Scrie in Filocalie: „Cei din iad nu sunt lasati acolo pentru ca asa vrea Dumnezeu, ci pentru ca ei se încapatâneaza sa nu stie de Dumnezeu. Este marea taina a libertatii si a mândriei unora în afirmarea ei. Chiar în suferinta lor, vor sa-si afirme cu încapatânare sfidarea fata de Cineva care este superior.”(Fil.XII)

        Cred ca starea celor pecetluiti va fi asemanatoare celor din iad care au mandrie si incapatanare in voia lor proprie. Acestea sunt gandurile mele. Daca gresesc Dumnezeu sa ma ierte.

        http://www.filocalia.ro/referat/31/Pocainta

        Insa @ el ai gandire juridica, rece. Dar treaba ta.

        Sfantul Siluan Athonitul spune:

        „Dar cine nu iubeşte pe vrăjmaşi, acela nu poate cunoaşte pe Domnul, nici dulceaţa Duhului Sfânt.
        Duhul Sfânt ne învaţă să iubim pe vrăjmaşi până într-atât încât sufletului să-i fie milă de ei ca de propriii copii.
        Sunt oameni care doresc vrăjmaşilor lor sau duşmanilor Bisericii pierire şi chinuri în focul iadului.

        Ei gândesc aşa pentru că n-au învăţat de la Duhul Sfânt iubirea lui Dumnezeu, căci cel ce a învăţat aceasta va vărsa lacrimi pentru întreaga lume.

        Tu zici: „Cutare e un criminal şi e bine să ardă în focul iadului”. Dar te întreb: „Dacă Dumnezeu ţi-ar da un loc bun în rai şi de acolo ai vedea arzând în foc pe cel căruia i-ai dorit chinurile iadului, nu-ţi va fi milă de el, oricine ar fi, chiar dacă e un duşman al Bisericii?”

        Sau vei avea şi tu o inimă de fier? Dar în rai nu e nevoie de fier. Acolo e nevoie de smerenie şi de iubirea lui Hristos, care are grija de toţi.

        Cine nu iubeşte pe vrăjmaşi n-are în el harul lui Dumnezeu.”( Intre iadul deznădejdii şi iadul smereniei, pag. 9)

        Si in alt loc:

        „Dacă nu ţi-e milă de păcătosul care se va chinui în foc, aceasta înseamnă că nu este întru tine harul Duhului Sfânt,ci în tine viază un duh rău; şi câtă vreme eşti încă în viaţă, sileşte-te prin pocăinţă să te eliberezi de el.”

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 2:21 pm

        @ el – În Pravila Bisericească a Arhimandritului Nicodim Sachelarie, cap. 178, citim următoarele
        despre acest lucru:

        „Pentru copiii avortaţi şi care mor nebotezaţi nu se află nicăieri învăţătură, nici în Sfânta Scriptură, nici la Sfinţii Părinţi, fiindcă viaţa oamenilor, atât a celor maturi, cât şi a celor necreştini, este în mâna Făcătorului lor, care nu poate fi obligat să descopere toată iconomia providenţei Sale muritorilor, nici să cunoască ceea ce nu le este de folos. Chemarea glasului Său răsună mereu în lume şi cei ce aud au datoria să răspundă, numai în măsura de ei înţeleasă şi pentru ei dată. De bună seamă că Dumnezeu nu pedepseşte pe cei ce nu cunosc
        legile şi mai ales pe copiii nebotezaţi. Ba, dimpotrivă. El a creat pe om spre fericire şi, deci, copiii care n-au putut folosi libera lor voinţă şi putere în virtutea scopului pentru care omul a fost creat, El îi fericeşte pentru existenţa lor, asa cum şi ei Il laudă pentru aceeaşi existenţă nevinovată şi frumoasa creaţiune naturală. Astfel, ei sunt rânduiţi la fericirea naturală a existenţei, dar nu la cea a răsplătirii după merite, întrucat nu au fapte virtuoase”.

        Pravila lui Matei Basarab, în capitolul 153, spune despre copiii nebotezaţi:

        „Iar câţi coconi ai creştinilor mor nebotezaţi, aşijderea şi ai păgânilor, aceia nu merg nici în
        împărăţia cerurilor, nici în muncă, ci numai la un loc luminos.”

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 2:32 pm

        @ el – spui:

        „TOT OMUL FARA Hristos este o CARPA LEPADATA […]”. De ce carpa? Lepadata de cine?

        Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca. Dumnezeu este dragoste. Dar oamenii aleg calea vietii sau calea mortii. Nu exista predestinatie @ el.

        Vad ca tu teologhisesti. Vino cu texte, prietene.

        In legatura cu parerea parintelui Parintele James Bernstein despre pacatul originar nu stiu ce sa zic. Voi mai studia.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 2:35 pm

        Sfantul Siluan Athonitul spune:

        „Trebuie să avem o inimă plină de milă şi nu numai să-i iubim pe oameni, ci să ne fie milă de fiece făptură, de tot ce a fost făcut de Dumnezeu.

        Ai văzut în pom o frunză verde şi ai rupt-o, fără să fie nevoie. Chiar dacă acesta nu e un păcat, totuşi mi-e milă şi pentru frunză; inimii care a învăţat să iubească îi este milă pentru orice făptură. Dar omul e făptura cea mare. De aceea, dacă vezi că s-a rătăcit şi se pierde, roagă-te pentru el şi plângi dacă poţi; iar dacă nu poţi, atunci suspină cel puţin pentru el înaintea lui Dumnezeu. Domnul iubeşte sufletul care face aşa, pentru că atunci el se aseamănă Lui.

        Aşa se ruga Cuviosul Paisie cel Mare pentru ucenicul lui care se lepădase de Hristos şi se căsătorise cu o evreică, ca Domnul să-l ierte. Şi Domnul a fost atât de bucuros de această rugăciune, că a vrut să-l mângâie El însuşi pe robul Său şi i S-a arătat şi i-a zis: „Paisie, de ce te rogi pentru acesta, care s-a lepădat de Mine?” Dar Paisie a zis: „Doamne, Tu eşti milostiv, iartă-l!” Atunci Domnul i-a zis: „O, Paisie, prin iubirea ta te- ai asemănat Mie!” Atât de plăcută e Domnului rugăciunea pentru vrăjmaşi.

        Eu însumi sunt un mare păcătos, dar scriu despre milostivirea lui Dumnezeu, pe care sufletul meu a cunoscut-o pe pământ prin Duhul Sfânt.

        Sufletul nu poate avea pace dacă nu se va ruga pentru vrăjmaşi. Sufletul învăţat să se roage de harul lui Dumnezeu iubeşte şi-i este milă de fiece făptură şi mai cu seamă de om, pentru care Domnul a pătimit pe cruce, şi a suferit cu sufletul pentru noi toţi.

        Domnul m-a învăţat să iubesc pe vrăjmaşi. Fără harul lui Dumnezeu nu putem iubi pe vrăjmaşi, dar Duhul Sfânt ne învaţă iubirea, şi atunci ne va fi milă chiar şi de demoni, pentru că s-au dezlipit de bine şi au pierdut smerenia şi iubirea de Dumnezeu.

        Vă rog, fraţilor, faceţi o încercare. Dacă cineva vă ocărăşte sau vă dispreţuieşte sau smulge ce e al vostru, sau prigoneşte Biserica, rugaţi pe Domnul zicând: „Doamne, noi toţi suntem făpturile Tale. Ai milă de robii Tăi şi în-toarce-i spre pocăinţă!” Şi atunci vei purta în chip simţit harul în sufletul tău. La început sileşte inima ta să iubească pe vrăjmaşi, şi Domnul, văzând dorinţa ta cea bună, te va ajuta în toate, şi experienţa însăşi te va povăţui. Dar cine gândeşte rău de vrăjmaşi, acela n-are în el iubirea lui Dumnezeu şi nu-L cunoaşte pe Dumnezeu.

        Dacă te vei ruga pentru vrăjmaşi, va veni la tine pacea; iar când vei iubi pe vrăjmaşi, să ştii că un mare har al lui Dumnezeu viază întru tine; nu zic că este deja un har desăvârşit, dar e de ajuns pentru mântuire.
        Dacă însă îi ocărăşti pe vrăjmaşii tăi, aceasta înseamnă că un duh rău viază întru tine şi aduce gânduri rele în inima ta; pentru că aşa cum a spus Domnul, „din inima omului ies gândurile bune şi gândurile rele” [Mt 15,19].
        Omul bun gândeşte: „Tot cel ce rătăceşte de la adevăr piere” şi, de aceea, îi este milă de el. Dar cine n- a învăţat de la Duhul Sfânt să iubească, acela nu se va ruga pentru vrăjmaşi. Cine a învăţat de la Duhul Sfânt să iubească, acela se întristează toată viaţa pentru oamenii care nu se mântuiesc şi varsă multe lacrimi pentru popor, şi harul lui Dumnezeu îi dă puterea de a iubi pe vrăjmaşi.

        Dacă nu-i iubeşti, măcar nu-i ponegri şi nu-i înjura; şi acesta va fi un lucru bun. Dar dacă cineva îi blestemă şi-i înjură, e limpede că un duh rău viază în el şi, dacă nu se pocăieşte, va merge după moarte acolo unde sălăşluiesc duhurile cele rele. Să izbăvească Domnul orice suflet de o asemenea nenorocire!

        înţelegeţi! E atât de simplu. Sunt vrednici de milă oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu sau care se împotrivesc Lui. Inima mea suferă pentru ei şi lacrimi curg din ochii mei. Pentru noi şi raiul şi chinurile sunt limpezi: le cunoaştem prin Duhul Sfânt. Aceasta a spus-o şi Domnul: „împărăţia lui Dumnezeu e înăuntrul vostru” [Le 17, 22]! Aşa că încă de aici începe viaţa veşnică; şi chinurile veşnice încep şi ele tot încă de aici.
        Pentru mândrie se pierde harul şi, împreună cu el şi iubirea de Dumnezeu şi îndrăzneala în rugăciune; şi atunci sufletul e chinuit de gândurile cele rele şi nu înţelege că trebuie să se smerească şi trebuie să iubească pe vrăjmaşi, fiindcă altfel nu poate să placă lui Dumnezeu.

        Tu zici: „Vrăjmaşii prigonesc Sfânta noastră Biserică. Cum îi voi iubi oare?”. Dar la aceasta eu îţi voi spune: „Sufletul tău sărman n-a cunoscut pe Dumnezeu, n-a cunoscut cât de mult ne iubeşte şi cu cât dor aşteaptă ca toţi oamenii să se pocăiască şi să se mântuiască. Domnul e iubire şi El a dat pe pământ pe Duhul
        Sfânt Care învaţă sufletul să iubească pe vrăjmaşi şi să se roage pentru ei, ca ei să se mântuiască. Aceasta şi este iubirea. Dar dacă îi judecăm după fapte, merită să fie pedepsiţi”.

        Slavă Domnului că ne iubeşte atât de mult, ne iartă păcatele şi prin Duhul Sfânt ne descoperă tainele Lui.
        Domnul ne-a dat porunca: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri” [Mt 5, 44]. Dar cum să-i iubim când ei ne fac rău? Sau cum să-i iubim pe cei ce prigonesc Sfânta Biserică?

        Când Domnul mergea spre Ierusalim şi samarinenii n-au vrut să-L primească, Ioan Teologul şi Iacob erau gata să facă să se pogoare foc din cer şi să-i nimicească pentru aceasta; dar Domnul le-a spus cu milă: „N-am venit să pierd, ci să mântui” [Le 9, 54-56]. Aşa şi noi trebuie să avem un singur gând: ca toţi să se mântuiască. Sufletul să aibă milă de vrăjmaşi şi să se roage pentru ei, pentru că au rătăcit de la adevăr şi merg în iad. Aceasta e iubirea faţă de vrăjmaşi. Atunci când Iuda se gândea să vândă pe Domnul, Domnul i-a răspuns cu milă [Afr 26,50]; tot aşa şi noi trebuie să fim cu milă faţă de cei ce se rătăcesc şi se pierd, şi atunci ne vom mântui prin milostivirea lui Dumnezeu.

        Iubirea e cunoscută prin Duhul Sfânt. Iar pe Duhul Sfânt sufletul îl recunoaşte prin pace şi dulceaţă. O, cum trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu că ne iubeşte atât de mult. Gândiţi-vă, fraţilor preaiubiţi: unui suflet păcătos Domnul îi dă Duhul Sfânt şi-l face să cunoască mila Lui. Iar pentru a-L cunoaşte pe Dumnezeu nu e nevoie de bogăţie, trebuie doar să-l iubeşti pe aproapele, să ai duh sme- rit, să fii înfrânat şi ascultător, şi pentru aceste fapte bune Domnul ne dă să-L cunoaştem. Şi ce poate fi mai de preţ pe lume decât această cunoaştere?

        Să cunoşti pe Dumnezeu, să ştii cum ne iubeşte, cum ne înalţă duhovniceşte!

        Unde găseşti un asemenea părinte care să moară pe cruce pentru fărădelegile copiilor? De obicei, un părinte se mâhneşte şi îşi plânge fiul care trebuie pedepsit pentru nelegiuirile lui; dar, deşi îi e milă de fiul său, îi spune în acelaşi timp: „N-ai făcut bine şi eşti pedepsit după dreptate pentru faptele tale cele rele”.
        Domnul însă nu ne spune niciodată aceasta. Ca şi pe Apostolul Petru, El ne va întreba: „Mă iubeşti tu pe Mine?” [In 21,15]. Tot aşa şi în rai va întreba toate noroadele: „Mă iubiţi voi pe Mine?” Şi toţi vor răspunde:
        „Da, Doamne, Te iubim. Tu ne-ai mântuit prin pătimirile Tale pe cruce şi acum ne-ai dat în dar împărăţia cerurilor”.

        Şi nu va fi în cer nici o ruşine, cum au fost ruşinaţi Adam şi Eva după cădere, nu va fi decât blândeţe, iubire şi smerenie. Nu o smerenie aşa cum o vedem acum, când ne smerim şi îndurăm reproşuri sau când ne socotim mai răi decât toţi; ci în toţi va fi smerenia lui Hristos, care e de neînţeles pentru oameni, afară de cei care au cunoscut-o prin Duhul Sfânt.

        Nu pot înţelege de ce oamenii nu cer pacea de la Domnul. Doar Domnul ne iubeşte atât de mult, încât nu ne va refuza nimic. Odinioară nu ştiam aceasta şi gândeam: Se va mai griji Domnul de mine, de vreme ce L-am întristat atât de mult? Dar când sufletul meu s-a umplut de iubirea lui Dumnezeu şi de dulceaţa Duhului Sfânt, el a fost umplut atât de mult că dacă Domnul m-ar fi întrebat: „Vrei să-ţi dau încă şi mai mult din iubirea Mea şi din harul Duhului Sfânt?”, sufletul meu ar fi spus: „Tu vezi, Doamne, că nu pot purta mai mult, pentru că aş muri”. Şi dacă atât de necuprinsă este minunata milă a Domnului faţă de un păcătos, ce să mai spunem de sfinţi? Ce fel de har au ei?” (Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, pag 89-93)

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 3:29 pm

        Raspunsurile Sfantului Paisie Aghioritul:

        „Intrebare: Părinte, cum sunt acum cei din iad?

        – Sunt vinovaţi şi întemniţaţi, chinuindu-se potrivit cu păcatele pe care le-au făcut, şi aşteptând să se facă
        Judecata de Apoi. Există acolo condamnaţi cu pedepse mari, există însă şi vinovaţi cu pedepse mai uşoare.

        Intrebare: Dar Sfinţii şi tâlharul?

        – Sfinţii şi tâlharul sunt în Rai, dar nu au primit încă slava desăvârşită, aşa cum nici vinovaţii din iad nu au
        primit osânda deplină. Deşi Dumnezeu a spus de atâtea veacuri: „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia
        Cerurilor, cu toate acestea adaugă timp, amânând sfârşitul, deoarece aşteaptă să ne îndreptăm. Dar noi
        rămânând în ticăloşiile noastre, îi nedreptăţim pe Sfinţi, pentru că nu pot primi slava desăvârşită pe care o vor lua după Judecata de Apoi.

        Intrebare: Rugăciunea şi parastasele pentru cei adormiţi? – Părinte, morţii vinovaţi se pot ruga?

        – Işi vin întru simţiri şi cer ajutor, dar nu se pot ajuta pe ei înşişi. Toţi cei care se află în iad numai un singur lucru şi-ar dori de la Hristos: să trăiască cinci minute pentru a se pocăi. Noi, cei care trăim, avem posibilităţi de pocăinţă, în timp ce sărmanii răposaţi, nu-şi mai pot îmbunătăţi ei singuri starea lor, ci aşteaptă ajutor de la noi. De aceea suntem datori să-i ajutăm cu rugăciunea noastră.

        Imi spune gândul că numai zece la sută din morţii vinovaţi se află în stare demonică şi acolo unde sunt îl hulesc pe Dumnezeu precum fac diavolii. Nu cer ajutor, dar nici nu vor să primească ajutor. Ce poate să mai facă Dumnezeu cu unii ca aceştia? Se aseamănă unui copil care se depărtează de tatăl său, îi risipeşte toată averea, iar pe deasupra îl mai şi înjură. Ei, atunci ce să-i mai facă tatăl său? Insă ceilalţi vinovaţi care au puţină mărime de suflet îşi simt vinovăţia lor, se căiesc şi suferă pentru păcatele lor. Cer ca să fie ajutaţi şi
        într-adevăr sunt ajutaţi de rugăciunile credincioşilor. Adică Dumnezeu le dă posibilitatea să fie ajutaţi mai înainte de a se face a Doua Venire. Şi precum în această viaţă, dacă cineva este prieten cu împăratul poate mijloci şi ajuta un vinovat, tot astfel şi cel care este prieten cu Dumnezeu poate mijloci la El prin rugăciunea sa şi astfel să mute pe morţii vinovaţi dintr-o „temniţă” în alta mai bună, dintr-o „celulă” în alta mai bună. Sau îi poate muta chiar într-o „cameră”, sau într-un „apartament”. Aşa cum îi uşurăm pe cei întemniţaţi cu sucuri răcoritoare, etc, pe care le ducem atunci când îi cercetăm, tot astfel şi pe morţi îi uşurăm prin rugăciunile şi milosteniile pe care le facem pentru sufletele lor. Rugăciunile credincioşilor pentru cei adormiţi şi parastasele sunt ultima posibilitate pe care Ie-o dă Dumnezeu celor răposaţi pentru a fi ajutaţi înainte de a se face Judecata de Apoi. După ea nu vor mai putea fi ajutaţi cu nimic.

        Dumnezeu vrea să-i ajute pe cei adormiţi, deoarece suferă pentru pierzania lor, dar nu o face pentru că are nobleţe. Nu vrea să-i dea diavolului dreptul să-l spună: „Cum îl mântuieşti pe acesta de vreme ce nu s-a ostenit?” însă atunci când noi ne rugăm pentru cei adormiţi, îi dăm dreptul lui Dumnezeu să intervină. El se înduioşează mai mult atunci când facem rugăciune pentru cei răposaţi decât pentru cei vii.

        De aceea şi Biserica noastră are rânduiala parastaselor. Parastasele sunt cel mai bun avocat pentru sufletele celor adormiţi. Au puterea să scoată un suflet chiar şi din iad.” (Viata de Familie, vol. IV, editura Evanghelismos, Bucuresti, 2003, pag. 296-298)

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 3:59 pm

        Ioan

        „Tu zici: „Cutare e un criminal şi e bine să ardă în focul iadului”. Dar te întreb: „Dacă Dumnezeu ţi-ar da un loc bun în rai şi de acolo ai vedea arzând în foc pe cel căruia i-ai dorit chinurile iadului, nu-ţi va fi milă de el, oricine ar fi, chiar dacă e un duşman al Bisericii?” _______am citit undeva din pacate nu-mi amintesc la care Sfant ca dupa Judeacta de Apoi NU va mai fi pomenire de cei din iad caci s-ar intrista cei din rai, POMENIRE VESNICA au numai dreptii de aia si ne rugam pentru sufletul crestinului mort sa aibe de la Domnul ” vesnica lui pomenire”.

        Dreptul Avraam PARINTELE nostru vedea pe bogatul imbracat in porfira si vizon care nu miluise pe Lazar chinuindu-se in iad si nu spune Scriptura ca suferea, era Parintele nostru Avraam NEMILOSTIV ca i-a refuzat cererea bogatului care zicea sa trimita la fratii lui pacatosi pe cineva sa-i invete si i s-a raspuns DOAR ca sa asculte de Moise si de Prooroci si care i-a spus in fata ca ESTE DREPT ca el bogatul nemilostiv sa se chinuiasca iar Lazar sa se magaie ??

        Sau CUM era bogatul acela in Iad URATOR de Dumnezeu daca voia sa vada pe fratii lui mantuiti ceea ce si Dumnezeu vrea si ruga pentru acesta pe Parintele Avraam ca pe un tata? Asa ca in iad NU sunt doar cei ce au urat cu desavrasire CONSTANT si DEFINITIV pe Dumnezeu ca dracii ci si omaneii carora nu le-au ajuns dreptatea proprie sa fie mantuiti, care au gresit fara sa aibe apoi grija sa se pocaiasca, aceia nu urasc pe Dumnezeu ci asteapta de la Biserica miluirea lor, mangaierea macar si in Ida unde se afla, sa se mai usureze Putin. Si

        pana si popa idolesc al carui cap il gasise Sf macarie ingropat in nisip in pustie intrbat fiind daca au vreo mangaiere zicea ca DA cand se roaga Macarie pentru Egipt pot si ei sa-si vada fetele, deci PRIMEA si el magaiere si se bucura de rugaciunea Sf Macarie.

        cei din iad crestinii ortodocsi vorbesc nu de eretici sau inselati care s-au inchinat diavolilor, sufera caci pacatosi si patimasi murind au dus cu ei in iad SETEA de pacat si patima lor nevindecata care acolo li se face CHIN caci nu mai poate fi implinita, asta e unul din chinurile lor si nu zice ca nicaieri ca ei URASC pe Hristos neaparat, patimile ne invata Sf Filocalici sunt puterile sufeletesti intrinsece ale omului GRESIT folosite impotriva sa insasi, deci nu se poate eliberarea de ele decat prin CONVERSIUNEA lor in starea initiala de functii sufletesti neprevertite si asta o face DOAR METANOIA ( de exemplu mania este nervul sufletului, acea puetre care a fost data omului ca sa se IMPOTRIVEASCA HOTARAT raului, deci e o functie a sufletului care e folosite gresit in loc sa fie indreptata impotriva celui rau si dezordinii aduse de el este indreptata impotriva fratilor sau a lui Dumnezeu)etc) , in iad nu mai e posbila acesta vindecare si omul mereg cu firea sa bulversata si schimonosita de pacat, plus de aceatsa mai au acolo si rautatea dracilor care chinuiesc pe toate sufletele cazute in puterea lor.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 29, 2015 at 4:06 pm

        Ioan

        „„TOT OMUL FARA Hristos este o CARPA LEPADATA […]”. De ce carpa? Lepadata de cine?”____ caci a els sa fie FARA Hristos si Hristos l-a lasat pe el, l-a lepadat de la legatura cu El ca pe o mladita uscata care se taie din Vita Vietii si se LEAPADA in gheena. la fel „sarea care nu mai sareaza” este vrednica sa fie calcata cu picioarele si aruncata in foc, la fel vrednic de gheena este cel care urasete pe frate sau macar in zice nebunule, si cate alte exemple, pe astea toate Hristos le-a aratat locul lor: iadul.

        si cine nu intra in viata prin USA Botezului NU se mantuieste si CARPA LEPADATA ajunge in iad

        cuvantul „TOATA DREPTATEA omeneasca este inaintea Domnului ca o carpa lepadata” il spune rugaciunea de la Slujba Tainei Sf Maslu caci NU faptele dreptatii ne mantuiesc ciu Dreapta Credinta si Hristos DACA pazim Poruncile, DACA NU suntem LEPADTI departe de Fata Lui.

        atata te legi de cuvinte, cauta sensul lor

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 4:08 pm

        Ioan

        si parintele Paisie a zis ca nu vor sili , sa speram ca asa va fi, dar NU zice ca DACA a luat pecetea SILIT se va mantui

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 4:14 pm

        Ioan

        este o diferenta de nuanta ESENTIALA intre a zice ca „nu vor sili sa ia pecetea ” si a zice ca odata luata pecetea cu sila se poate mantui prin scuza ca e silit, pricepi diferenta?

        tu introduci ceea ce NU s-a zis de catre parintiele Paisie , eu despre aceasta „introducere” a ta ARTIFICILA am vorbit,

        si chiar asa si cred ca si cu sila de ar fi pusa pecetea ea va lucra, dar cred si ca Dumnezeu NU VA INGADUI sa fie silit cel cu smerenie, Dreapta Credinta si trezvie care se tine strans de El

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 4:23 pm

        Ioan

        dar daca pecetea este asa cum ne-a descris-o parintele Elpidie? CUM se la mantui cel pecetluit cu sila daca nu se va putea elibera de pecetea care- leaga de anticrist?

        si eu cred ca Hristos NU VA INGADUI diavolului si lui anticrist tot ce vor ei, sa ajunga sa SILEASCA pe oricne vor ei, asa cum nici acum nu ingaduie toata rautatea diavolului, incat problema nu se pune ca vor fi pecetluiti silit ci ca DACA s-ar ajunge la asta, ar fi DOAR pentru ca omul insusi s-a lipsit de Acoperamantul harului lui Hristos caruia NIMENI nici iadul , nici anticrist nu ii pot sta impotriva si nu il pot birui,

        de aceea ne certam pe vorbe

        Apreciază

      • el said, on iunie 29, 2015 at 8:48 pm

        Ioan

        „Nu exista predestinatie @ el.______ NU este predestinatie sa crezi ca TOT omul FARA Hristos e CARPA LEPADATA in iad. asta a spus-o si Hristos FARA mine nu puteti face nimic, omul FARA Hristos e VRDENIC de iad.
        Tu ganesti cand scrii sau vrei sa ma acuzi de ce ti se pare tie? Fii corect te rog si atent la ce spun
        Nu ne-a invatat Hristos careeste partea celor de la stanga sa, celor car NU au pazit Poruncile si NU cred in El ca Fiul Lui Dumnezei si nu-l primesc ca Mesia, sau a pacatosilor DESPARTITI prin pacate nepocaite de El???

        Apreciază

  4. carla said, on iunie 27, 2015 at 11:23 am

    Multumesc, frate. Cipuirea populatiei este oricum un proiect diabolic si monstruos, clar anticrestin. Ideea linistitoare ca ei nu ne pot citi gandurile prin tehnologie, doar prin deductie logica, ii poate face pe multi sa slabeasca rezistenta. Sa ma ierte fratele Ioan, daca zbarlindu-ma si numai la ideea cipuirii, am omis sa-i multumesc pentru citatele ziditoare pe care le-a adus in argumentarea lui.
    Multi s-au obisnuit cu ideea documentelor electronice.
    Multi au uitat, ori nu s-au gandit, ca trebuie sa refuze „documente pe care nu le pot citi”.
    De fapt nu avem nici o garantie despre ce stie cipul sa faca, nici despre siguranta unor astfel de documente. Matrix.
    .

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 11:29 am

      carla

      Pai de ce sa slabeasca rezistenta?

      Apreciază

      • carla said, on iunie 27, 2015 at 11:50 am

        Pentru ca nu s-ar mai simti urmariti.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 12:49 pm

        carla

        Pai vor fi urmariti pe fata, cum sa nu se simta urmariti?

        Apreciază

    • Ioan said, on iunie 27, 2015 at 11:57 am

      Draga Carla,

      Uite ce raspunde Sfantul Paisie Aghioritul la aceste intrebari:

      “- Parinte, spuneti-ne ceva despre Antihrist.

      – Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist? Oare nu exista duh antihristic acum? Rau face duhul antihristic. Si daca se va naste si un monstru antihrist si va face unele neghiobii, va fi luat in ras la sfarsit.

      Se vor petrece multe evenimente. Poate veti apuca sa traiti si voi multe din semnele scrise in Apocalipsa. Incet-incet destule incep sa iasa la iveala. Strig si eu netrebnicul de atatia ani! Situatia este infricosatoare, ciudata. Nerozia a intrecut limitele. A venit lepadarea si ramane ca acum sa vina “fiul pierzarii” (2 Tes. 2,3). Totul va deveni un spital de nebuni. In harababura ce va stapani, fiecare stat se va ridica sa faca orice-i spune cugetul. Dumnezeu sa ajute, ca interesele celor mari sa fie astfel incat sa ne ajute. Din ce in ce vom auzi de ceva mai nou. Vom vedea facandu-se lucrurile cele mai neasteptate, mai nerationale. Numai ca evenimentele se vor derula cu repeziciune. Ecumenism, piata comuna, un stat mare, o religie dupa masurile lor. Acesta este planul diavolilor. Sionistii pregatesc pe cineva de Mesia. Pentru ei Mesia este imparat, adica va stapani aici pe pamant. Martorii lui Iehova si ei viseaza la un imparat pamantesc. Sionistii vor prezenta unul si martorii lui Iehova il vor primi. Vor spune “Acesta este“. Se va face mare zapaceala. In mijlocul acestei zapaceli toti vor cere un Mesia, ca sa-i mantuiasca. Si atunci vor prezenta pe unul care va spune: “Eu sunt Imam, eu sunt al cincilea Buda, eu sunt Hristos pe care-l asteapta crestinii, eu sunt acela pe care-l asteapta Martorii lui Iehova, eu sunt Mesia evreilor”. Va avea cinci “eu“-uri ! … Evanghelistul Ioan atunci cand in prima sa epistola spune: “Copiii mei… ca vine antihristul, iar acum multi antihristi s-au aratat…” (1 In. 2, 18), nu intelege ca asteptatul Antihrist va fi ca prigonitorii Maximian si Diocletian, ci ca Antihristul cel asteptat va fi intr-un fel ca un diavol intrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia si va insela lumea.

      Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te: oamenii nici nu inteleg ca traim in semnele vremurilor, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24,24; Mc. 13,22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor insela in anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului.

      – Parinte, sionistii cred cele despre Antihrist?

      – Acestia vor sa stapaneasca toata lumea. Ca sa le reuseasca scopul, folosesc vrajitoria si satanismul. Satanolatria o vad ca pe o putere, care ii va ajuta in planurile lor. Adica vor sa stapaneasca lumea cu putere satanica. Pe Dumnezeu nu-L pun in socoteala lor. Se vor binecuvanta asadar de Dumnezeu? Din asta Dumnezeu va scoate multe lucruri bune. Celelalte teorii satanice au tinut cel putin 70 de ani; ale acestora nici 7 ani nu vor tine.

      – Parinte, atunci cand aud despre Antihrist simt o frica inauntrul meu.

      – De ce te temi? Va fi mai infricosator decat diavolul? Acesta este om. Sfanta Marina l-a batut pe diavol si Sfanta Iustina a alungat atatia. La urma urmei noi n-am venit sa ne aranjam in aceasta lume.” (Cuviosul Paisie Aghioritul, “Trezire duhovniceasca“, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2002)

      Nu e frumos ce spune?

      Apreciază

  5. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 12:05 pm

    Faptul ca teme importante cum ar fi cele de pe acest blog au asa putine comment-uri, in timp ce orice tema cu Arsenie Boca are cred si peste o sute de comentarii, arata ca romanii nu mai sunt capabili de o miscare de rezistenta, sau cei ce sunt capabili nu folosesc calculatorul. Cum nici eu pana de curand nu scriam pe calculator, ci doar citeam. Dar mi-e teama ca nu e asa.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 12:53 pm

      Andrei

      Tema despre parintele Arsenie Boca are sute de comentarii la fiecare articol din simplul motiv ca cititorii au pareri diferite.

      Alte articole au putine comentarii deoarece majoritatea cititorilor au aceeasi parere.

      Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 2:30 pm

        saccsiv,
        spui: „Tema despre parintele Arsenie Boca are sute de comentarii la fiecare articol din simplul motiv ca cititorii au pareri diferite.
        Poi cum sa avem pareri….si diferite?
        Daca Sfintii Parinti prin Sfintele Sinoade a toata lumea au blestemat orice invatatura gresita (ariana, nestoriana, eretica) si pecetluit Adevarul si au dat ANATEMEI orice inovatie sau abatere, iar Arsenie Boca cu NERUSINARE calca in picioare tot ce e nobil si sfant cum sa TAC?
        Idolatrii vin si improsca Adevarul si justifica cu atatea erezii de te crucesti iar noi avem…. „pareri diferite”?
        Cand ai spus ca avem pareri diferite mai bine spuneai ca Sfintii Parinti au spus una, arsenicii spun altceva.
        Asta nu e doar nerusinare dar e BLESTEM, ca-si atrag ANATEMELE Sfintilor Parinti asupra-si.
        Auzi sa canonizeze vrajitori!!!
        Ce ortodoxie e asta in care calugari indemonizati si melancolici au voie sa isi dea cu parerea peste in vatatura Bisericii?
        Eu cand aud unu ca vorbeste de boca ii pun in fata TOATA HAZNAUA si GHIVECIUL si-l intreb:
        Asta e Ortodoxia cea nepatata a Dumnezeu-Omului? Asta e Mireasa cea fara prihana a lui Hristos????
        Hulitorii arsenisti o sa-si atraga osanda vesnica, si blesteme fara numa!

        Apreciază

  6. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 12:23 pm

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/06/25/protestul-presedintelui-afdpr-octav-bjoza-consider-ca-noi-trebuie-sa-avem-curajul-de-a-prelua-tot-ce-a-fost-bun-de-la-fiecare-fie-ei-liberali-taranisti-legionari-cuzisti-sau-de-nici-o-culoare/

    sincer acesti oameni de la Razboi intru cuvant sunt sigur gay….iata ce au publicat…eu pun pariu ca ei sunt un grup de gay si ca site-ul lor e un site de recrutare de partenerii dintre seminaristii creduli care il citesc

    Apreciază

  7. Ioio said, on iunie 27, 2015 at 12:25 pm

    Offtopic,
    Doar Dumnezeu poate cunoaste gandurile unei persoane. El descopera Sfintilor gandurile omenesti. Prin Dumnezeu Sfintii cunosc. Daca nu le descopera gandurile altui om, sfintii nu le cunosc. Dumnezeu se afla in toate, chiar si in draci. Nici nu avem cuvinte sa vorbim despre maretia si puterea Lui.

    E stiut foarte bine ca Parintele Arsenie Boca cunostea in cel mai mic detaliu gandurile omului. Daca dupa cum se spune cel rau nu cunoaste gandul nici al celuilalt inger cazut, atunci nu se potriveste Parintelui Arsenie Boca fraza de mai sus: El descopera Sfintilor gandurile omenesti. ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 1:04 pm

      Ioio

      Nu stiu daca parintele Arsenie Boca e Sfantu sau nu, dar tu n-ai inteles articolul. Treaba poate sta si astfel:

      Dracul ii transmite un „gand” omului. Omul fiind habauc, crede ca-i gandul sau. Apoi dracul ii spune vrajitorului ce „gand” i-a transmis aceluia. Dupa care vrajitorul face „minunea” si ii „citeste” „gandul”.

      Apreciat de 3 persoane

      • artion said, on iunie 27, 2015 at 1:37 pm

        Din relatarea parintelui Serafim Badila :

        Am mers din vagon în vagon şi, într-ade­văr, l-am găsit. Eram bu­curos că acum pot să stau de vorbă cu dânsul. Dar n-am pu­tut! Pă­rin­tele era urmărit de Se­cu­ri­tate. Erau nişte inşi îmbră­caţi civil, care stăteau cu el în com­par­timent, şi eu nu puteam să ştiu cine sunt. O putere mă ţinea şi nu pu­team să vorbesc un cu­vânt. Văzând că timpul trece şi eu nu pot vorbi cu Părintele, m-am gândit să pun în practică ceea ce m-a învăţat şi să zic în gând „Tatăl Nostru”. Când am terminat „Tatăl Nos­tru”, părintele a întors privirea la mine şi a înclinat din cap, ca şi cum a aprobat această rugăciune.

        Eu eram învă­ţă­tor de 20 de ani, şi la următoarea în­tâlnire, părintele Arsenie m-a primit şi mi-a spus: „Tu trebuie să pleci de la şcoală! Să te duci să faci Teo­lo­gia!”. În gândul meu , am zis: „Nu am bani şi trebuie bani să faci o şcoa­lă”. Părintele mi-a auzit gândul şi mi-a răspuns cu voce tare: „Îţi pui problema că n-ai bani? Are mama ta!”. Ştia povestea familiei mele fără să fi vorbit cu el des­pre asta, fără să-i spun că tatăl meu fusese miner la Zlatna şi trecuse la cele veşnice, dar mama rămăsese cu pensie după el, deci mă putea în­treţine.

        http://www.formula-as.ro/2014/1103/spiritualitate-39/pr-serafim-badila-un-sfant-ca-arsenie-boca-se-naste-la-2000-de-ani-17325

        Mie nu prea imi suna a vrajitorie chestia cu „tatal nostru” si cu „sa te duci sa faci teologia” , iar marturia parintelui Serafim Badila are ceva greutate, el fiind anti ecumenism,anti-globalizare, vad ca numele dansului se regaseste si aici https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/11/18/marturisire-impotriva-ereziei/

        Apreciat de 2 persoane

      • Ioan said, on iunie 27, 2015 at 4:34 pm

        @ artion- si dracul poate indemna la rugaciune.

        Apreciat de 2 persoane

    • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 1:22 pm

      Arsenie Boca a fost un ratacit! Ca si toti cei ce-l apara, arsenici bocaiti si eretici, fac din GURU un dumnezeu, dar unul al lor! ARSenie Boca s-a ars rau, si vedem roadele arsenistilor, inselati si tupeisti, dar prostul nu-i prost destul daca nu e si FUDUL!

      Apreciază

      • iulia20m said, on iunie 27, 2015 at 4:40 pm

        andrei (iunie 27, 2015 at 1:22 pm), fie ca-ti place fie ca nu, PARINTELE ARSENIE BOCA ESTE UN MARE SFANT AL NEAMULUI NOSTRU!
        Daca avem in vedere calculatorul cuantic, satelitii, GPS-ul, cip-urile.. gandurile omenesti pot fi usor influentate, adica o mica spalare de creier acolo.. si nu mai facem ce vrem noi ci.. cu totul altceva

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 6:36 pm

        sfant cand o zbura porcul cu tot cu cotet!
        Se vede discernamantul si dreapta socoteala a celor ce-l slavesc, sunt ca niste cobai si merg la prislop cum merg islamistii la mecca, la acel pedofil si caine necredincios, mahomed.

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 28, 2015 at 2:27 pm

        @iulia20m, faptul ca cineva este sau nu este sfant, nu tine de placerea nimanui, oricare ar fi el. Ar trebui sa intelegi ca SFINTENIA in Biserica Ortodoxa este un fapt real si bineinteles ca este o incununare a celor ce au dus „lupta cea buna”, adica „dupa lege” si nu aducand „imbunatatiri”. Si nici cei care se cred a fi „cunoscatori” ai unor „secrete” ale „ortodoxiei”, un fel de „gnostici ortodocsi” care au „retete miraculoase” si care pot rezolva, prin metode doar de ei stiute, suferintele trupesti si duhovnicesti ale oamenilor.
        Tocmai de aceea e necesar ca fiecare iubitor de Adevar sa-si insuseasca corect adevarurile de credinta ortodoxa, pentru a nu fi prada ereziilor de tot felul. „Dintre noi au ieşit, dar nu erau de-ai noştri…”(In.2;19), deci … mai mult studiu si mai multa atentie!

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 28, 2015 at 6:46 pm

        Arsenie Boca L-a corectat nitel pe Duhul Sfant…ce te superi tanase….asta este, Dumnezeu mai are si greseli in conceptiile arsenistilor!!!
        Dar vai de omul a carui slava ii e mai mare defat faptele! Vaii lui si celor ce-l apara si spun ca Biserica greseste iar inselatii sunt sfinti.

        Apreciază

  8. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 12:26 pm

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/06/25/protestul-presedintelui-afdpr-octav-bjoza-consider-ca-noi-trebuie-sa-avem-curajul-de-a-prelua-tot-ce-a-fost-bun-de-la-fiecare-fie-ei-liberali-taranisti-legionari-cuzisti-sau-de-nici-o-culoare/

    da e clar sa publici scrisoarea astuia ca ceva laudativ, cand contine ce voi da mai jos, este un semn de a fi gay…saracii ei sunt homosexuali reprimati, cei de la RiC, din cei de care Hristos a spus ca mai bine si-au pune o piatra in jurul gatului si sa se arunce in mare

    Este surprinzător cum jurnalişti consacraţi, au preluat această ştire, „fluturând-o” în presa scrisă şi televizată, fără ca vreunul să fi avut curiozitatea de a mă contacta! În ceea ce mă priveşte, nu am fost legionar, nu sunt şi nu voi fi, pentru că nu am acceptat crima, antisemitismul, xenofobia şi cultul personalităţii. Nu am participat nici o dată la reuniunile legionarilor!

    Consider că noi trebuie să avem curajul de a prelua tot ce a fost bun de la fiecare, fie ei liberali, ţărănişti, legionari, cuzişti sau de nici o culoare politică, dar şi de a dezbate tot ceea ce a fost rău, cu curaj, spre a nu se mai repeta în viitor.

    si ei rosesc acolo randul, aratand ca legionarii chiar sunt vinovati de prostiile alea…vai de mama celor de la Razboi intru cuvant, mama de homosexuali

    Apreciază

  9. Radu Humor said, on iunie 27, 2015 at 1:52 pm

    nvata sa pierzi totul cu impacare
    Nimic nu ne apartine cu adevarat, iar, daca vom invata sa privim cu seninatate fiecare pierdere din viata, vom fi de fapt invingatori, indiferent de ce lucru nu mai este al nostru. Aceasta este ideea principala a textului pe care vi-l propun astazi: una dintre cele 124 de scrisori pe care, spre sfarsitul vietii sale, filozoful Seneca i le-a scris prietenului sau Lucilius pentru a-i oferi o multime de sfaturi valoroase. Epistolele lui Seneca vorbesc despre viata asa cum putine texte o fac: cu claritate, cu curaj, cu sinceritate, iar epistola de astazi nu face exceptie.

    Seneca il saluta pe Lucilius al sau.

    Oamenii sint atit de smintiti si uita atit de usor care le este capatul spre care ii impinge fiecare zi ce trece, incit se minuneaza cind pierd ceva – ei, care intr-o zi vor pierde totul.

    Toate bunurile peste care socotesti ca esti stapan, le ai cu tine, dar nu sunt ale tale; nu exista nimic sigur pentru cel ce este nesigur, nimic vesnic si care sa dureze pentru cel ce este trecator. Este de neocolit, deopotriva, sa-ti pierzi viata si sa-ti pierzi bunurile si, daca intelegem cu adevarat, tocmai aceasta este mangaierea. Invata sa pierzi totul cu impacare: trebuie sa murim.

    Ce ne poate fi de folos pentru a infrunta aceste pierderi? Iata ce: sa ne amintim de bunurile pierdute si sa nu le lasam sa ne vaduveasca de roadele ce au venit din acelea. Ne-a fost luata stapanirea asupra lor, nu faptul de a le fi avut in stapanire.

    Este cu adevarat un nerecunoscator cel care, atunci cand pierde ceva, nu se simte indatorat pentru ca l-a avut. Cand soarta ne rapeste un bun, ne lasa totusi roadele folosirii lui, numai ca noi il pierdem cu totul plangand fara rost dupa el. Spune-ti singur: „Niciunul dintre relele acestea ce par infricosatoare nu este de netrecut.” Atitia oameni au infrint ba un rau, ba altul: Mucius a infrint focul, Regulus, tortura, Socrate, otrava, Cato, moartea impusa siesi cu sabia: sa fim si noi invingatori peste ceva.

    Pe de alta parte, aceste bunuri care, frumoase si rodnice in aparenta, ademenesc multimile, au fost adesea privite de unii cu dispret.

    Tatal lui, Sextius, care prin rangul nasterii ar fi trebuit sa-si inceapa cariera politica, a respins insarcinarile si nu a primit insemnele senatoriale pe care i le oferea Iulius Caesar: intelegea ca tot ce se poate da, se poate deopotriva lua.

    Sa implinim si noi vreo fapta plina de curaj, sa devenim pilda pentru altii.

    De ce sa ne inclinam? De ce sa fim disperati? Tot ceea ce a fost cu putinta sa se implineasca in trecut se poate face si astazi, numai sa ne pastram spiritul pur si sa traim respectand firea; cine se indeparteaza de ea, va fi robul spaimei, al dorintelor si al intamplarii. Este cu putinta intoarcerea la calea cea dreapta, este cu putinta regasirea intregului: sa-l redobindim, ca sa putem indura orice suferinta a trupului si sa-i spunem sortii: „Ai de-a face cu un om adevarat: daca vrei sa invingi, cauta un altul”.

    Ramai cu bine.

    Seneca

    Cele 124 de scrisori ale lui Seneca au fost adunate intr-o colectie numita „Epistulae morales ad Lucilium” (Scrisori morale catre Lucilius). Toate scrisorile incep cu sintagma „Seneca suo Lucilio salutem” (Seneca il saluta pe Lucilius al sau) si se termina cu cuvantul „vale” (ramai cu bine).

    Citeste si o alta scrisoare scrisa de Seneca – Nu este putin timpul pe care il avem, ci mult cel pe care l-am pierdut.

    Apreciază

  10. emanuel said, on iunie 27, 2015 at 3:28 pm

    Baietii de la Vigilent Citizen nu au inca vreao pre-analiza(filmul nu a fost lansat) ? Pare foarte sinistru(ca doar e horror) .M-a marcat un citat: „Portile care duc spre iad sunt 3 :una in desert,una in ocean,una in Ierusalim” . O face referire la ceva ?…

    Apreciază

  11. Serban said, on iunie 27, 2015 at 3:44 pm

    Am o nelamurire. Daca nu ne cunosc dracii gandurile, atunci cum ne vor opri la vamile vazduhului chiar si pentru un pacat facut cu gandul?

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on iunie 27, 2015 at 5:02 pm

      Serban,
      Un Sfant Parinte spunea „Cand mintea nu lucreaza cele duhovnicesti vine dracul si-i da de lucru”.
      Dracii cunosc doar gandurile rele, caci sunt de la ei, insa pe cele bune nu! Dar….
      Dar le pot intui. De pilda cand citesti sau spui in gand o rugaciune, el simte ca te apropii de Dumnezeu si incearca sa-ti schimbe gandul…si vine si te ataca(nevazut) cu ganduri si nu te lasa sa te concentrezi. In „Vamile vazduhului” scrie ca la vami vor veni si iti vor spune, dupa cum ai spus si tu pacatul cu gandul, deci gandul rau, deci cel insuflat chiar de el. 🙂

      Uite o intamplare cu un diacon roman din Muntele Athos:
      Sava duhovnicul,
      Printre nenumăraţii oameni ce se spovediseră părintelui Sava Duhovnicul era şi un diacon român. De tânăr venise la Muntele Athos, vieţuind aspru în pustie, nu foarte departe de schitul Sfânta Ana Mică. Într-o zi, întristat foarte, diaconul îi spuse părintelui Sava:
      – Părinte, rogu-te, nu uita mâine, la Sfânta Liturghie, s-o pomeneşti pe maica mea care-a murit acum trei zile.
      Aceste cuvinte „au lovit” auzul părintelui Sava ca nişte cuvinte ce trădau biruinţa diavolului. Bătrânul părinte, ce avea darul discernământului, se tulbură şi cugetă în sinea sa: „Aici duşmanul «a gătit» o mâncare foarte rea. Vicleanul! Cu câtă pricepere rătăceşte şi-ntunecă mintea făpturilor lui Dumnezeu!”
      Fără a-şi manifesta în vreun fel neliniştea, încercă să dibuie locul unde se sălăşluise răul.
      – Ia spune-mi mai limpede, fiule, ce s-a întâmplat. Mâine se împlinesc trei zile de la moartea mamei tale. Adică s-a strămutat la cele veşnice alaltăieri. A murit în România. Aş vrea să ştiu atunci, cum de-ai aflat de moartea ei, în doar două zile.
      Urmă un moment de tăcere.
      – Cum? Cum am aflat? prinse a spune timid diaconul. Iată, mi-a spus…
      – Cine ţi-a spus?
      – Mi-a spus îngerul păzitor.
      – Îngerul păzitor? L-ai văzut tu vreodată pe îngerul tău păzitor?
      – M-am învrednicit a-l vedea! Şi nu doar o dată sau de două ori. Ci de doi ani îl văd mereu. Mi se înfăţişează şi mă însoţeşte în timpul rugăciunii. Spunem împreună Laudele, facem metanii, avem împreună discuţii duhovniceşti…
      Părintele Sava se amărî foarte mult auzind că de doi ani de zile durau acestea. Doi ani nu sunt puţin. Foarte trist lucru să-l laşi pe vrăjmaş ca timp de doi ani de zile să-ţi uneltească propria pieire. Atunci părintele Sava îl întrebă iar:
      – Şi de ce, fiule, atâta timp nu mi-ai spus nimic despre asta?
      – Mi-a zis îngerul că nu-i neapărată nevoie să vă spun.
      Pricepu atunci părintele Sava că are de dat o luptă foarte grea. În primul rând, să-l convingă pe nefericitul diacon că nu avea de-a face cu un înger. Apoi, să se pregătească să înfrunte furia diavolului. „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi!”, se rugă fierbinte, în taină. Apoi spuse:
      – Fiule, eşti încredinţat că cel ce ţi se arată este înger al lui Dumnezeu?
      – Sunt încredinţat de aceasta, ba chiar sunt foarte sigur, părinte! Păi ne rugăm împreună şi facem în fiece zi o mie de mătănii. Vorbim despre viaţa de apoi, despre rai… Sigur este îngerul meu păzitor.
      Diaconul părea neclintit în credinţa sa. Totuşi, acum începea a avea oarece îndoieli, deoarece avea deplină încredere în duhovnicul său pe care-l ştia luminat de Dumnezeu. însă iar, îşi spunea în sinea sa, cum ar putea diavolul să mă întărească în rugăciune? Căci ştiut este că diavolul îi luptă pe cei ce se roagă.
      După ce-au mai discutat o vreme duhovnici şi diaconul, au încuviinţat să-l pună la încercare pe aşa-zisul „înger păzitor”. Părintele Sava îi spuse diaconului:
      – Când ţi se mai arată, cere-i să spună „Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară…” Mai spune-i să-şi facă semnul Sfintei Cruci.
      Lucrurile însă nu erau atât de simple. Când, vreme de doi ani, te ţine vrăjmaşul în plasa rătăcirii, îţi amăgeşte văzul şi auzul, de-ţi închipui că-l auzi spunând „Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară…” şi că-l vezi făcându-şi cruce.
      Prin urmare, când se duse iar diaconul la părintele Sava, cu o oarecare mulţumire lăuntrică, îi spuse duhovnicului:
      – Părinte, lucrurile sunt întocmai cum ţi-am spus. Este înger al lui Dumnezeu! Este îngerul meu păzitor! A spus şi „Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară…” şi şi-a făcut şi cruce.
      Părintele Sava şi-a dat seama pe dată ce se petrecuse. Nu putea foarte uşor să zădărnicească strădaniile viclene, de doi ani de zile, ale destoinicului vrăjmaş. Însă, în timp ce vicleanul ştie a unelti cu multă pricepere, purtătorii de Dumnezeu sunt luminaţi de atotputernica înţelepciune a lui Dumnezeu ce zădărniceşte uneltirile întunericului.
      Arunci înţeleptului duhovnic îi veni o idee strălucită. Îndreptându-se spre diacon, îi spuse:
      – Ascultă-mă, fiule! Fii atent la această ultimă încercare, prin care se vor limpezi lucrurile, îngerii lui Dumnezeu toate le cunosc, fiindcă li le dezvăluie Dumnezeu. Demonii, dimpotrivă, sunt lipsiţi de această calitate şi multe lucruri le sunt necunoscute. Eşti de acord cu mine?
      – Negreşit.
      – De vreme ce încuviinţezi, ascultă ce vom face. Eu acum, chiar în clipa aceasta, voi gândi ceva – cugetă ceva împotriva diavolului – ce nu voi spune nimănui. Tu, diseară, să-i ceri „îngerului” să-ţi spună ce-am gândit. Dacă ştie, neîndoios este îngerul lui Dumnezeu. Apoi să vii să-mi spui ce s-a întâmplat.
      Întorcându-se diaconul la coliba sa, simţi cum îl cuprinde o nelinişte, ca o presimţire rea. Pe de altă parte, se minuna de ideea pe care o avusese duhovnicul. Acum urma să afle care era adevărul în privinţa „îngerului”.
      Îndată ce, noaptea, îi ceru „îngerului” să dea răspuns întrebării privitoare la gândul nerostit al duhovnicului, chipul luminos al „îngerului” fu umbrit de o uşoară tulburare. Părea neliniştit.
      – Dar bine, iubite părinte, de ce tu, om superior, eşti interesat de gândurile unui muritor de rând? În aşa hal ai ajuns? Sărace îţi sunt dorinţele. Nu vrei mai bine să mergem astă-seară să-ţi arăt iadul, raiul şi slava Maicii Domnului?
      Însă diaconul, care începuse să intre la bănuială, stăruia să-i răspundă la întrebare.
      – Fac ascultare duhovnicului meu. Aşa că-ţi cer să-mi spui la ce s-a gândit.
      Atunci „îngerul”, prin câteva cuvinte meşteşugite, a încercat să schimbe vorba. Însă diaconul, tot stăruind, îl aducea iar la discuţia de la început. De altminteri, aceste „iscusite” şovăieli ale „îngerului” nu-i făceau o impresie prea bună.
      – Să-mi spui ce a gândit duhovnicul meu! Este foarte simplu. De ce te fereşti să-mi răspunzi? Oare nu ştii ce-a gândit bătrânul duhovnic?
      Atunci diavolul îi spuse:
      – Fii cu băgare de seamă, diaconule! Căci din pricina felului meschin în care te porţi cu mine, rişti să pierzi bunăvoinţa ce-ţi arăt.
      – Aşa o fi, nu spun nu. Dar îţi cer ceva foarte uşor. Spune-mi, aşadar, ştii sau nu ce-a gândit duhovnicul?
      În clipa aceea chipul luminos al „îngerului” dispăru, ivindu-se o creatură înfricoşătoare, ce scrâşnea din nişte dinţi uriaşi şi care, cu o gură ce-aducea mai degrabă a bot de fiară întărâtată, îi spuse:
      – Piei, ticălosule! Mâine la ora asta te-om arde în foc, în iad!
      Rămas singur, diaconul fu cuprins de spaimă şi deznădejde. Toată dulceaţa din care se înfruptase timp de doi ani de zile nu putea acoperi amărăciunea pe care-o simţea acum. Dacă nu ar fi fost întărit de departe de rugăciunile duhovnicului, care priveghea şi se ruga pentru el, şi-ar fi pierdut sufletul.
      Trecură câteva ceasuri bune până să-şi revină şi să se poată ţine pe picioare. Simţea că nu mai putea rămâne în colibă nici o clipă. Nu se mai simţea în siguranţă nicăieri, decât numai lângă duhovnicul său. Tot timpul cât a mers pe drum n-auzea decât cumplita ameninţare a diavolului: „Mâine pe vremea asta te-om arde-n iad!” Tremura de groază…
      Ajunse – nici el nu ştia cum – la coliba Învierii, unde se nevoia părintele Sava. Apucând rasa duhovnicului, nu voia să-i mai dea drumul cu nici un chip. Şi, când veni vremea să se odihnească puţin, nu putu din pricina diaconului înfricoşat!
      – Nu te teme, fiule! Linişteşte-te!
      – Cum să nu mă tem, părinte, când se-apropie ceasul? Oh, se-apropie ceasul când vor veni să mă ia. Hristoase, mântuieşte-mă!
      Într-adevăr, la ceasul sorocit se năpusti asupra lui mulţime de duhuri viclene. Cumplite strigăte de durere şi deznădejde!
      – Izvăbeşte-mă, părinte! Pier! Mă iau cu ei! Izbăveşte-mă!
      Atunci părintele Sava îngenunche şi, plin de durere, cu lacrimi în ochi, se rugă Domnului să se milostivească de robul Său şi să-i îndepărteze pe demonii cei amarnici. Ruga îi fu ascultată şi astfel sărmanul diacon fu izbăvit „din gura leului”.
      Astfel luă sfârşit această întâmplare înfricoşătoare.
      (Sava Duhovnicul)

      “Darurile Sfântului Duh”, editura Sophia, 2006

      Apreciat de 1 persoană

  12. sherlock_holmes said, on iunie 27, 2015 at 7:20 pm

    „Se va sili sa puna numele cel pierzator al potrivnicului si inselatorului pe mina lor cea dreapta,spre a le taia lucrarea celor drepte si bune…”.( Sfintul Andrei al Cezareii,cap 37 Apocalipsa in invatatura Sfintilor Parinti)

    Ma gindesc ca lucrarea celor drepte si bune ar fi si insemnarea cu semnul Sfintei Cruci,printre altele.

    Dracii nu pot citi gindurile ( decit pe cele care le induc ei ) dar isi pot da seama cumva de unele dintre ele.
    Vad cind omul se apleaca spre rugaciune,sau ca nu raspund la momelile prin care ii ispitesc si atunci pot banui ca acestia se roaga,ii vad cind fac semnul Sfintei Cruci,etc.

    In toate aceste cazuri,prin cip,pot generea de exemplu semnale de frecventa joasa,care te pot innebuni sau perturba functionarea creierului,sau impiedica miscarea miinii drepte prin tot felul de excitatii nervoase….

    Un fel de iad in miniatura,omul ramine cu liberul arbitru dar in iad cumva.

    Apreciat de 2 persoane

  13. curelusa said, on iunie 27, 2015 at 7:39 pm

    Ceea ce voi povesti nu are legatura directa cu tehnologia si cu cunoasterea gandurilor, ci cu medicamentele si provocarea unor stari/ganduri. Avand niste probleme de sanatate neglijate care s-au agravat in urma cu doi ani, la inceputul anului trecut am luat drumul medicilor si al investigatiilor. M-am trezit astfel suferind de vreo cateva afectiuni cronice, dintre care doua necesita tratament continuu iar una dintre ele doar in crize. Aceasta din urma tine de neurologie si pentru ca e o boala cu cauze necunoscute am schimbat vreo doi medici. Initial am luat timp de trei luni un medicament care printre zecile de efecte secundare avea si „vise ciudate”. Desi de felul meu dintotdeauna am visat mult si ciudat va spun ca am visat in acele trei luni cat intr-o viata, vise pornind de la intamplari din trecut uitate de foarte mult timp, cu persoane reale, din fericire linistite si chiar placute. Afectiunea mea insa nu a prea dat semne ca ar raspunde la tratament si ajungand la alt medic, am primit un alt medicament, care a dus la o imbunatatire. Astfel incat am spus medicului si de o alta neplacere, care ma afecteaza tot cam de 2-3 ani, si anume tinitus, adica tiuituri in urechi, despre care iarasi am aflat ca nu are cauze cunoscute si pentru care nu exista remediu sigur. Medicul mi-a prescris un medicament despre care a spus ca il da la Alzheimer si care in unele cauze a rezolvat tinitusul. Ar fi urmat sa il iau timp de trei luni dupa care sa facem o evaluare. Am cumparat acum vreo sase luni prima cutie si inainte de a incepe sa il iau am citit prospectul. La efecte secundare era trecut si „halucinatii”.
    Sa ai vise ciudate e una, insa sa ai halucinatii pare cam riscant asa ca l-am lasat balta. M-am gandit mereu inca de la primul tratament ca daca un medicament neurologic, deci nici macar care sa tina de psihiatrie poate avea efecte asa de puternice asupra psihicului si chiar simturilor, ce sa mai zic de alt fel de substante? Dar in combinatie cu radiatii, unde si alte chestii mici din jurul nostru? Dar daca acele chestii mici ar fi chiar in corpul nostru si ar putea fi active sau activate? Unde mai este liberul arbitru?

    Apreciat de 2 persoane

    • tataia said, on iunie 27, 2015 at 9:32 pm

      Of, of…visele sint de la draci. Eu m-am convins demult de asta. Medicina noastra nu stie nimic sau SE FACE ca nu stie. Cauza bolilor este in mai toate situatiile intoxicatia cu metale grele. Pina si bolile „psihice” sint date tot de contaminarea organismului cu metale grele. Dar pentru ca nu se fac analize pentru contaminarea cu metale grele iar acestea sint destul de greu de pus in evidenta, cauza REALA a bolilor trece foarte des neobservata. De fapt manifestarile „psihice” sint primele care apar in cazul contaminarii cu metale grele. mai tirziu deja apar si manifestarile fizice…Metalele grele pot imbolnavi orice organ daca se acumuleaza in acesta. Manifestarile psihice pot lipsi iar in acest caz omului ii apar doar manifestarile fizice cind deja e cam prea tirziu. De manifestarile psihice au parte persoanele mai sensibile.

      Eu cind eram copil aveam un somn agitat cu foarte multe cosmaruri. Ajunsesem sa ma tem sa merg la culcare. Dar anii au trecut ai nici nu mai stiu cind am devenit adolescent iar apoi tinar si am uitat complet de vise. Stiu ca medicina si stiinta noastra spun ca nu exista somn fara vise, si ca visele sint absout necesare pentru odihna dar eu nu sint de acord. Eu sint convins ca NU VISAM NIMIC. De fapt beam in fiecare seara 2-3 pahare de vin apoi adormeam bustean si dormeam 12 ore in continuu fara intrerupere si fara vise. Daca spargeai beton cu un picamer linga mine nu puteai sa ma trezesti. Si stiu precis ca niciodata nu m-am simtit mai bine ca atunci. Cind ma trezeam ma simteam voinic si in putere, odihnit si gata sa iau lumea si viata in piept. Puteam si conduce 20 de ore in continuu, iar apoi compensam cu un somn chiar si mai lung…de 13-14 ore, Asta desigur daca imi permiteam acest lux. Puteam de asemenea sa dorm si doar cite 4-5 ore pe noapte (daca era nevoie) si abia dupa 3-4 zile ma simteam obosit…era suficient sa dorm mai mult dupa cele 3-4 zile si imi reveneam. Cu alte cuvinte puteam sta treaz aproape cit timp aveam nevoie iar apoi cind aveam timp de odihna adormeam la orice ora, oricind, aproape „la comanda” si foloseam la maxim timpul pe care il aveam la dispozitie pentru odihna.

      Eh…de vreo 2-3 ani nu prea mai dorm bine deloc. Si mai precis din octombrie 2013. Acum daca imi trece ora de culcare imi sare somnul si nu mai reusesc sa adorm decit dupa 3-4 ore de rasucit in pat…ma trezesc tot din 4 in 4 ore si imi ia o jumatate de ora sau o ora sa adorm la loc. Daca intr-o noapte nu reusesc sa totatlizez macar 8 ore de somn in ziua respectiva NU SINT BUN DE NIMIC. Nici macar nu ies din casa ca nu sint in stare sa conduc in starea in care ma aflu. Decit sa fac accident mai bine lipsa. Si visele….ce sa mai vorbim de vise…toate ciudateniile, toate timpeniile, am visat cutremur deja de zeci de ori..si mai stiu eu ce alte grozavii ca nu mi le aduc aminte pe toate. Fratilor dracii ne chinuiesc cu vise…

      Si in cele din urma concluzia este urmatoarea…medicina pe care o stim noi actualmente este o minciuna cap coada. Vreti sa credeti, bine…nu vreti nu am ce sa va fac. Spune ca NU STIM CAUZA bolii dar trebuie sa tratam cu aia….Spune-mi si mie cum poti sa tratezi ceva ce nu stii ce este? Mie mi s-a parut intotdeauna o timpenie. Ok, eu nu sint medic..dar eu NU POT REPARA o masina daca nu stiu ce are. Trebuie sa stiu ce are pentru a o putea repara. Cum imi spui tu mie medic ca de fapt nu stii din ce cauza apare boala asta dar stii tratamentul?

      Apreciat de 1 persoană

      • curelusa said, on iulie 1, 2015 at 3:02 am

        2012 si 2013 au fost ani foarte grei dpdv al sanatatii: ameteli, dureri de cap (migrene – pe care le am dintotdeauna doar ca acum au devenit mai violente, mai frecvente si mai de durata) si in premiera tiuituri in urechi (tinitus), De ameteli am scapat prin tratament, pentru dureri in perioada octombrie-decembrie 2013 am luat acel medicament pentru dureri neuropate periferice care cataliza visele. Intre timp au aparut si probleme cardiace si altele mai usoare.
        E adevarat ca medicii habar n-au de ce fac medicamentele pe care le prescriu in sensul ca nu au certitudini stiintifice (parerea mea) dar in urma experientei isi fac o idee despre efectele acestora. Asa cum neurologul mi-a spus ca in cazul unora de pacientii cu Alzheimer un medicament le-a rezolvat tinitusul desi medicamentul nu are treba cu asa ceva. De acest tiuit in urechi am auzit foarte multa lume plangandu-se in ultimii ani, daca la inceput pana a se instala permanent ma speria cand aparea sau disparea brusc sau cand schimba „volumul”, dupa vreun an m-am obisnuit insa este foarte obositor si perturbator pentru ca afecteaza atentia, auzul, participarea la discutii in general. Din fericire inceteaza in timpul somnului. Am observat ca se accentueaza in apropierea unor dispozitive electronice chiar daca sunt oprite dar in priza (unitatea PC sau telefon fix inainte ca romtelecom sa treaca la noua tehnologie) ceea ce m-a facut sa cred ca au legatura cu ceva unde/frecvente, despre metale grele nu stiu nimic, decat cam pe unde se afla in sistemul periodic, am tot auzit dar probabil e o legatura si cu ele.

        In ceea ce priveste visele am o parere diferita, cred ca sunt 100% produsul mintii, o alta parte a existentei noastre, deci supuse influentelor bune sau rele, cam ca si gandurile. Mie imi place in discutiile mai familiare sa folosesc expresia de „ganduri de carne” pentru acele ganduri produse de „creierul de carne”, acele ganduri produse de ceea ce mintea nostra a fost antrenata sa faca. Acestea cred ca pot fi citite sau ghicite cu destula precizie prin tehnologie sau alt fel de metode, mai subtile.

        Apreciază

      • carla said, on iulie 2, 2015 at 12:19 pm

        Curelusa, confirm si eu ce ai scris despre durerile de cap violente din anul 2013, ma trezeam dimineata cu dureri de cap naucitoare, care tineau cam o jumatate de zi. Apoi, in 2014, au trecut brusc.
        In legatura cu tema actuala, cred ca sufletele celor cipuiti, fara sa se poata apara (bebelusi, infirmi etc), vor fi cerute de la cei care hotarasc aceasta: parinti, apartinatori. Mai cred si ca cei care, prin diferite actiuni, scad vigilenta in privinta pericolului cipuirii, vor fi raspunzatori pentru cei inselati.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 2, 2015 at 8:45 pm

        @curelusa….pai tu inca esti departe de Adevar. Nimic nu vrei sa crezi din ce iti spunem noi…NU stii nimic despre metalele grele dar preferi sa il crezi pe medic care iti spune „nu stim nimic despre boala asta dar ai face bine sa iei medicamentele astea”…Pai in primul si in primul rind sa definim notiunea de metal greu. Greu poate definit dupa densitatea acestuia….dar in termeni medicali metal greu = metal toxic pentru organismul uman. Daca buna functionare a organismului uman depinde in oarecare masura si de prezenta in cantitati mici a fierului, a zincului, cuprului, etc exista totusi metale care nu au ce cauta in organismul uman. Acestea ar fi mercurul, plumbul, aluminiul, etc. Mercurul si plumbul sint metale cu densitate mare….deci GRELE la propriu. Aluminiul in schimb este un metal cu densitate mica, dar in termeni medicali este tot GREU deoarece nu are ce cauta in organismul uman.

        Daca pina acum nu te-ai lamurit ca noi (marea majoritate a omenirii) sintem in mod sistematic si INTENTIONAT, OTRAVITI cu metale grele poate n-ar strica sa mai stai pe aici…poate te vor lamuri unii frati. Desi lupta asta in mare parte am dus-o eu de unul singur. Si mai obosesc si eu sa stii. Aproape toate bolile moderne pot fi puse pe seama intoxicatiei cronice cu metale grele. Iti pot imbolnavi inima daca se localizeaza in inima, iti pot imbolnavi creierul daca se localizeaza in creier, articulatiile daca se localizeaza in articulatii, etc, etc Ai auzit de cazul sotilor Borcea?

        Visele nu sint rodul mintii umane. Iti plac explicatiile date de psihopupu. Visele sint 100% influente exterioare omului. In 99,9% din cazuri este vorba de influente malefice.

        Apreciază

  14. RomeoB said, on iunie 27, 2015 at 7:50 pm

    >Unii spun ca dracul va cunoaste gandul omului prin tehnologie.

    Apreciat de 1 persoană

  15. RomeoB said, on iunie 27, 2015 at 8:03 pm

    >Unii spun ca dracul va cunoaste gandul omului prin tehnologie.

    La mijlocul sec al XX le se impusesera ‘tetstele psihologice proiective’: testul arborelui, testul Luscher, testul Rorschach, testul Szondi. Este vorba de teste provesionale, divulgarea publicului larg a detaliilor atrage pierderea licentei de psiholog.

    In principiu, un asemenea test da informatii corecte de 35% din spubiecti. Aplicand unui om 3-4 din ele, cunosti foarte trasaturile personalitatii: violent, obsedat sexual, schizofrenic, dezamagit de viata, manios, ….
    Oamenii vad doar miste poze si raspund doar la intrebari vagi care nu au legatura cu aspectele urmarite.

    Nu va LASATI CHESTIONATI DE PSIHOLOGI, IN SPECIAL CAND SE FOLOSESC TESTE PROIECTIVE. AFLA MULT PREA MULT DESPRE DVS !

    A cunoaste gandurile cuiva, nu este asa de important. Azi se poate cunoaste de psihologi profilul omului, si felul cum va actiona in difertie situatii, cu probabilitatri foarte mari. I se cunosc patimile si virtutule, in termeni filocalici. Ori la nivel inalt, oamenii trebuie santajati sau controlati prin patimi !

    Apreciat de 1 persoană

    • carla said, on iulie 2, 2015 at 12:40 pm

      ‘tetstele psihologice proiective’= bullshit, teorii fara acoperire… „paradigme”, statistici, scheme logice si termeni pretentiosi care acopera nimicul. Nimic palpabil.
      Neurostiintele, insa, se refera la lucruri concrete. Sa ne gandim si numai la implanturile pentru protezare, cu comanda mentala.
      Cipuirea poate face functia de: „comanda la mine”, nu-i de minimalizat.

      Apreciază

  16. remus said, on iunie 27, 2015 at 8:26 pm

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2015 at 11:46 pm

      remus

      Si ti se pare ca are legatura cu articolul?

      Apreciază

      • remussatalaremus said, on iunie 28, 2015 at 10:09 am

        Este vorba totuși despre citirea gândurilor cu ajutorul tehnologiei. Aparatele controlate cu mintea presupun o posibilitate a lor de a răspunde corespunzător la anumite gânduri. Cum poate un aparat să răspundă la gânduri fără să citească gânduri? Poți face de exemplu un aparat care în loc să reprezinte o proteză ca în cazul de față, să elibereze anumite substanțe ori să genereze anumite semnale pentru a controla emoții. Emoțiile reprezintă valoarea pe care noi o acordăm gândurilor, iar noi căutăm ceea ce credem că are valoare și respingem ceea ce credem că este lipsit de valoare.

        Apreciază

  17. mircea.v said, on iunie 27, 2015 at 9:48 pm

    Eu cred ca pt antihrist e obligatoriu sa cunoasca si gandurile. Antihrist vine ca inlocuitor al lui Iisus, el va spune ca este Iisus-Dumnezeu. Iar Iisus-Dumnezeu este omniprezent, omniscient, omnipotent.

    Vrea, nu-vrea, antihrist va trebui sa faca dovada acestor calitati. Si el va arata ca este „omniprezent”, „omniscient”, „omnipotent”. (Sfinti Parinti vorbesc despre cum va face acesta tot felul de minuni ce tin de „omniprezenta” si „omnipotenta” si ne si avertizeaza sa nu ne uitam la asa ceva. ) Vor fi niste calitati pervertitie, dar lumea indobitocita si cipuita, le va lua drept calitati reale. (a se vedea si cum zice google church, cum ca google este „omniprezent”, „omniscient”, ca are calitati din astea, divine; normal ca te pufneste rasul acum despre „omniscienta” si „omniprezenta” lui google, dar este inceputul acestei idei).

    La omniscienta intra si gandul omului. Antihrist va fi obligat prin natura rolului care si-l asuma sa zica „uite, va cunosc si gandurile”.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 12:16 am

      mircea.v

      Pai n-ai dreptate. Tocmai de aia nu va putea stii cu adevarat gandurile omului, nici direct, nici prin tehnologie. Si nu va stii multe altele. Caci el doar va semana cu Hristos. Adica nu va putea face tot ce face Hristos. Caci daca ar putea, atunci ar fi precum Hristos.

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 2:17 am

        saccsiv,

        De asta am spus in cazul lui Iisus – omniscienta, iar in cazul ah – „omniscienta”. Direct, niciodata, ca nu are diavolul puterea asta; e foarte clar.
        Dar „omniscienta” asta tehnica, va fi suficienta cat sa anuleze liberul arbitru, adica sa stie la ce gandesti si sa te bruieze, sau sa te faca sa te gandesti doar la ce vrea el. Sau sa stie ca te rogi (ca s-a facut analiza creierului la un om care se roaga, parca la un calugar si se stie exact starea microcurentilor si ce mai vad ei pe acolo; si au zis ca este starea creierului bebelusului la sanul mamei, daca nu gresesc….) si pac, bruiaj.
        Inca o data, e ceva mai grosier pt ah, e o cunoastere din interior, dar indirecta, din fizica si chimia creierului, din analiza de date fizice si chimice, si de asta „omniscienta” („diavolul este doar analitic; analizeaza pana la distrugere”). Pe cand Dumnezeu stie direct gandul, si de asta omniscienta.

        Ce te faci cu Pr Elpidie si Justin, de ex ? Spun ei gresit?

        Ca doar cipul-mama, nu transmite doar pulsul, temperatura si presiunea arteriala. Creierul si sistemul nervos e tinta principala pt culegerea de info.

        Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 6:54 am

        mircea.v

        Ce scrii tu aici, dracul deja o face si o face demult. Dar nu stie sigur ce gandeste omul. Tu n-ai citit articolul …

        Apreciază

      • el said, on iunie 28, 2015 at 9:57 am

        saccsiv

        anticrist si dracii NICIODATA nu vor putea sti sau controla gandurile omului, stiu si ei asta, dar le este de ajunsa faca din om un MANIPULAT care dandu-si accordul pentru pecte poate sa gandeasca ce vrea dar de facut EFECTIV NU va mai putea; va fi complet in bruiajul cipului care va aduce haosul in sufletul lui, incat spun Sfintii ca cel ce va lua pecetea chiar de va intelege ca s-a inselat NIMIC nu-i va mai folosi.

        Inscat MARE ATENTIE la talcuiri ca nu ajunge ca diavolul sa nu stie gandurile omuului,lui ii este de ajuns sa PARALIZEZE putinta de mantuire, de pocainta, de metanoie, de lepadare de pecete si ASTA VA PUTEA, INFIFERENT daca va putea sti sau nu gabdurile omului.
        mare ATENTIE, inselrea e subtila si se induce pe toate cananelle chiar si prin cei ce vor binele dar nu sunt copti si insostiti de har , PRUDENTA mare.
        La ce-i foloseste omului care s-a cipat ca NU ii vor fi cunoscute TOATE gandurile daca mantuirea NU vsi-o va mai putea lucra.
        Sa lasam talcuirile si sa luam aminte sa IMPLINIM INTOCMAI cuvintele Apocalipsei/ NIMIC sa nu primi ca pecte INDIFENET ce vor putea cunoste dracii prin ea sau nu;.dracului si lui anticrist ii este de ajuns sa CONTROLEZE intregul nu se incurca in maruntisuri ca nu stie gandurile dobitocului pectetluit; si CE DACA NU cunoste gandurile lui, DEAJUNS sa NU poata sea se mantuiasca sa se lepede de pecete.
        STIM ca dracul NU va putea cunoste si controla TOATE gandurile omilui, spun Sfintiii ca cei acre au luat pecetea AMAR vor plange in ultima parte a domniei lui antictist , adicfa vor pricepe, vor voi sa scape; dar DEGEABA; PECETEA ii va lasa NEPUTINCIOSI spre indreptare DESI pricep ca s-au inselat, DESI VOR sa scape, NU vor mai putea. Discutii sterile.Cunsote dracul gandurile omului sau nu? Crezi ca el NU stie ca NU le cunoaste? ii credeti prea prost. STIE dar si-a desavrasit lucarreea de inselare , NU ARE NEVOIE de gandurile omului daca prin pecte va putea sa-l controleze si sa-l detremine TOTAL; indiferent ec gandeste acela.

        Bagati de seama, lasati „teologhisirile” pe citate sau pe ce vrei voi, ASCULATTI Scriptura INTOCMAI; nu luati pecetea, ca cip sau ce va fi ea, ca NU CONTEAZA ce veti gandi dupa aceea.
        Doamne ajuta!

        ATENTIE MARE !!!!

        Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 2:37 pm

        el

        Exact frate. Dupa ce-ai luat cipul, degeaba totul, chiar daca prin el nu vor putea citi gandul omului.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 28, 2015 at 10:19 am

        si deajuns ca NU POATE sa se lepede de pecete, si noi STIM ca NU DOAR lepadarea va lucra in cazul acstea caci STIM din Scrierile Bisericii ca MULTI din cei ce s-au lepdata de Hristos fie numai cu gandul, cu cuvantul (Petru, lapsii) sau cu fapta MULTI s-au pututut intocare inapoi la Hristos fie si greu, dar AU PUTUT, pecetea va face lepadarea IREVERSIBILA. De ce? la asta NU va ganditi? Nu e bine sa IGNORAM puetrea pecetii, saui sa o REDUCEM DOAR la faptul lepadarii.
        Nu va incurcati in talcuiri, asculatyati Scripturile si pe Duhul Sfant, putem sa intelegem gresit oriec adac harul nu este cu noi.
        NU CONTEAZA ce va sti dracul despre om conteaza ce va PUTEA prin pecete si despre pecete se vorbeste CLAR in Scriptura,; cine o va lua fie om prunc nedesavarsit, silit de nevoie sau de imprejurari sau de buna voie NU SE VA mai putea mantui. Ce nu eclar? Omul isi vinde LIBERTATATEA acceptand pecetea. Si de aceea e VRDENIC de iad IREVERSIBIL.
        Si aveti incredre in Hristos El NU va ingadui sa fie omul ispitit peste masura, pe prunci NU VOR putea pune pecetea DACA parintii vor lupta pentru ei, daca parintii sunt lasi sau slabi pruncii platesc ca cei scursi din trupurile lor si NU veniti doar de la Dumnezeu la existenta, ca dobitoacele omenesti care se inmultesc ca animalele dupa Cadere asta NU au prriceput ca sunt cinstiti sa fie IMPREUNA creatori cu Dumnezeu la darul vietii, ei DOBITOCESTE , Dumnezeu da sufletul omului, dar NU fara participarea omului ca la Facererea lui Adam si a Evei unde DOAR Dumnezeu a lucrat. Asadar daca parintii de azi STRICATI, lasi sau CAZUTI NU vor pazi rodul vietii dat lor pruncii lor sunt ai IADFULUI indiferent ce zic teologii „ibirii” , pruncul este nedesavrasit si avornoul se duce la loc INTUNECOS desi NU este vinovat , si pruncul pecteluit NU se manuieste indiferent ca a fost el sau parintii lui NEVDTREDNIC.

        Si pe cei ce umbla cu frica si smerenie adului si puncii lor Dumnezeu ii va PAZI de pecetea SILITA, numai ca pentru asta se cere si OSTENEALA omului , nu doar pomana de la Dumnezeu, ca la nevolnici, sa nu ne amagim ca antictist ca si dracii NU vor respecta libaertatae aomului, ci vor si SILI, dar omul cu Dreapta Credinta si smereinei, trezvie si frica de Dumnezeu NU va ajunge niciodata in puterea lor a dracilor sau a lui antiicrist.

        lasati teologhisirile subtiri si TINETI ce ni s-a spus CLAR in Scriptura NU LUAM pecetea, si NU CONTEAZA ce stiu sau nu dracii cu ea sau fara ea.

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iunie 28, 2015 at 10:31 am

        e ft greu de acceptat dar pecetea se va da si cu SILA, daca omul va cadea sub puterea de a fi silit E VINA lui, cei intelepti vor fi paziti de harul Lui Hristos. Si NU va amagiti ca pecetea cu sila sau la pruncul nedesavrasit NU este lucratoare. Atunci CUM Botezul este lucrator desi pruncul e nedesavarsit sa sie ce vea/alege? Alege nasul pentru el s se pune garant. As si acum GARABTUL ca NU va putea sa mearga SILA lor prste masura este Dreapta Credinta, smerenia, trezvia si ascultarea noastra; afara ele „nasii” si „garantii” nostri NIMENI , prunc , debil sau adult respnsabil, NU se va putea mantui .

        Nu dispretuiti puterea pecetii si preocupati-va mai putin de cat de mult sau putin pot dracii sa stie gandurile omului cu sau fara ea, NU LUAM NIMIC ca pecete, nici acte, nici cip , nici insemnare laser, NIMIC !

        Sf Ioan Evanghelistul a fost EXTREM de CLAR despre pecete, cine ( prunc, silit, debil, adult responsabil, etc) o ia NU se mantuiestie, punct !

        restul sunt teologhisiri dupa mintea omului oricat de virtuos sau cu buna intentie ar fi el.

        Apreciat de 3 persoane

      • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 3:08 pm

        el

        Da frate drag, NU LUAM NIMIC.

        Tema articolului are insa importanta ei. Nu inseamna ca daca nu pot citi gandurile prin cip atunci putem lua cipul.

        Articolul ne ajuta sa ne amintim care-i treaba cu gandurile, la modul general, de cand e omul pe pamant. Pe de alta parte, ne lamureste care sunt limitele dracului. Si ca nu trebuie sa cautam motive de a nu lua cipurile, acolo unde nu sunt motive. Sunt arhisuficiente celelalte motive.

        Voi incerca sa fiu mai clar. Daca picam in plasa lor si consideram ca prin cipul implantat in cap ne pot citi gandurile, vom casca pana atunci ochii la tot soiul de inventii gen cele de la Intel sau proteze performante. Si vom zice: aha, iata ca deja pot citi gandurile de pe acum.

        Apoi vor veni oamenii lor de stiinta cu noi teorii, precum ca pot citi gandul si fara cip. Sunt de ajuns senzori pe cap. Dupa care cu alte teorii cum ca o pot face chiar si de la distanta.

        Ajunsa treaba aici, omul ajunge la deznadejde. Si va risca sa accepte cipul pe principiul “ce mai conteaza, oricum iata ca ne citesc gandul si fara el, il iau, macar astfel pot vinde si cumpara ca sa am ce manca”.

        Iata care ar fi capcana unui fals motiv de a nu lua cipul.

        Nu stiu daca m-am facut inteles.

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 28, 2015 at 3:07 pm

        saccsiv, el
        dar de ce a spus ca va fi si pe mana sau pe frunte, oare nu se va trezi niciunul sa-si taie mana si sa scape de osanda? Abia in cap daca-ti pune nu mai poti scapa, ca nu ai decat sa te sinucizi….

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 28, 2015 at 3:21 pm

        Nu spun asta pentru a justifica sau sa dau credit cipului sau implantului pe mana, ci doar asa. Vor mai fi si din astia care sa scape daca-si taie mana?

        Apreciază

      • el said, on iunie 28, 2015 at 7:52 pm

        saccsiv

        ba da frate am inteles nu neg valoarea articolului, e bine venit pentru cei ce nu cunosc acestea, ziceam doar ca nu are nevoie dracul sa stie musai toate gandurile ca sa-l arunce pe om in gheena cu pecetea lui anticrist, nici acum NU le stie cu atat mai putin si tot reuseste sa secere sufletele la iad cu diverse patimi si INSELARI mai ales.
        Doamne ajuta.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 10:46 pm

        el

        Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 28, 2015 at 8:16 pm

        andrei-d

        nu cred ca pecetea este cum ne inchipuim noi ceva ce se poate scoate si gata , altfel nu ar mai fi spus Sf Ioan Evanghelistul ca cine o ia merge in iad, lepadare de Hristos au facut MULTI si dintrei ei s-au intors la Hristos desi se lepadasera, pecetea nu va perimte aceatsa pocainta celui care a primit-o, ca apoi sa se lepede de pecete, spun Sfintii ca in ultima vreme a domniei lui anticrist pentru toti va fi clar ca s-au pacalit si totusi NU vor mai putea sa scape de el,de ce crezi ca NU ar mai putea? ca pocainta spla orice pacat, si omul se poate lepada de cel rau . Acum de ce cei cu pecete NU mai pot sa se lepede de cel rau?
        De aia cred ca pecetea aia nu e asa simpla cum ne-o inchhipuim noi, tai mana si gata ai scapat de ea, si pe frunte nu inseamna in creier, se poate scoate cu piele cu tot daca ar fi de scos, ca piele pe cap este destul sa cosi la loc restl fara bucatica cu pecetea.

        Nu stiu ce sa spun, parintele Elpidie a dat o explicatie si atunci se poate pricepe ca de pecete nu scapa nimeni din cei care au primit-o, de fapt PECETEA face lepadarea IREVERSIBILA, asta e „calitatea” ei.Daca ar fi pecetea un lucru care se scote atunci s-ar putea scapa si cel cu pecete; macar si in ultima clipa cand va pricepe ca desi a acceptat-o de buna voie s-a inselat si atunci TREBUIE sa scape de ea si de anticrist, si totusi spune Sf Ioan ca cei cu pecete vor arde vesnic in iad. Daca se putea scapa de ea spuneau Sfintii.

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 10:17 pm

        saccsiv,

        ce scriu eu aici, diavolul nu are cum s-o faca demult, ca de abia acum e pe teava (stiinta, cipuri, studiu creier, microelectronica…). Nu vorbim de actiunea clasica a diavolului de influentare a omului in cele rele – ganduri rele. Toate citatele care le-a dat Ioan le stiu si eu de ceva vreme.

        Toate concura si se ajuta unele pe altele, si indoctrinarea maselor/manipularea maselor, si educatia copiilor, si tip de alimentatie, si medicatie, spre scopul final, insemnarea, ca fara cip in cap omul inca mai are libertatea de a alege. Oricat ar fi de indoctrinat, libertatea o mai are.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iulie 1, 2015 at 12:52 pm

        el,
        la treaba cu scaparea de pecetea de pe mana am facut paralela la tanarul cu zapisul.

        DIN VIAȚA SFÂNTULUI VASILE CEL MARE:
        Eladie, fostul ucenic al marelui Vasile, însuși văzător și urmaș al minunilor lui la moștenirea scaunului său, bărbat îmbunătățit și sfânt, a spus un lucru nemincinos ca acesta:
        Un boier drept-credincios, anume Proterie, cercetînd Locurile Sfinte, a gîndit să dea pe fiica sa într-una din mănăstiri, să slujească lui Dumnezeu. Dar diavolul, care de la început urăște binele, a împins pe o slugă a lui Proterie spre dorirea fiicei stăpânului său. Văzând sluga că acest lucru este greu, spre care nici nu îndrăznea, simțindu-se nevrednic, a mers la un vrăjitor care locuia în acea cetate, căruia i-a spus toată dorința sa, și i-a făgăduit să-i dea mult aur dacă va face cu farmecele sale să ia de soție pe fiica stăpânului său.

        La început vrăjitorul n-a voit, apoi mai pe urmă a zis: „De vei voi, te voi trimite la stăpânul meu, diavolul, și el îți va ajuta la aceasta, dacă vei face și tu voia lui”; iar acel ticălos rob a zis: „Făgăduiesc că voi face tot ce-mi va porunci”. Fermecătorul a zis: „Te vei lepăda de Hristos al tău și vei da scrisoare pentru aceasta?”. Iar el a zis: „Gata sunt, numai să-mi câștig dorința mea”. Vrăjitorul a răspuns: „De făgăduiești așa, apoi și eu îți voi fi de ajutor”.
        Luând o hârtie, a scris diavolului astfel:
        De vreme ce mi se cade a mă sârgui, stăpâne al meu, ca să mă lepăd de creștineasca credință și să vin spre a ta stăpânire, întru înmulțirea părții tale, iată trimit la tine acum pe tînărul care va aduce scrisoarea mea, fiindcă este aprins de dor către o fecioară; și te rog să-i dai ajutor să-și câștige dorința sa, ca și eu întru aceasta să mă preamăresc și cu mai mare sîrguință să câștig pe mulți care îți vor fi plăcuți.
        O scrisoare ca aceasta scriind către diavol, a dat-o acelui tânăr și l-a trimis, zicându-i: „Să mergi în această oră a nopții și să stai la mormintele păgîne, să ridici hîrtia în văzduh și-ți vor sta de față cei ce te vor duce la diavolul”. Iar el, ticălosul, degrabă s-a dus și ajungând la morminte, a început a chema pe diavoli în ajutor. De îndată duhurile viclene s-au arătat în fața lui și cu bucurie au dus pe cel înșelat la stăpânul lor; apoi văzându-l că ședea pe scaun înalt și înconjurat de duhuri viclene, i-a dat scrisoarea de la vrăjitor și, luând-o, diavolul a zis către tînăr: „Crezi în mine?”. Iar el a zis: „Cred”. Și diavolul i-a zis: „Te lepezi de Hristos al tău?”. Iar ticălosul a zis: „Mă lepăd”.
        Satana i-a zis: „De multe ori mă înșelați voi creștinii; cînd vă trebuie ajutorul meu, veniți la mine, iar după ce vă împliniți dorința voastră, iarăși vă lepădați de mine și vă apropiați de Hristos al vostru; iar El, ca un bun și iubitor de oameni, vă primește. Voiesc să-mi faci zapis, cum că te lepezi de bunăvoie de Hristos și de Botez și făgăduiești ca să fii al meu în veci, să rabzi cu mine veșnica muncă în ziua judecății; și așa eu îndată voi împlini dorința ta”. Iar tânărul a scris precum diavolul a voit.
        Atunci balaurul pierzător de suflete a trimis pe diavolul desfrânării și a aprins pe fecioara aceea de nesățioasa dragoste către acest tânăr, încât neputând răbda patima trupească, a căzut la pământ, rugându-se de tatăl său: „Miluiește-mă, miluiește-mă pe mine, fiica ta, și mă dă ca soție acelui tânăr al nostru, pe care l-am iubit foarte mult; iar de nu vei face aceasta unicei tale fiice, în scurt timp mă voi omorî și vei da seamă pentru mine în ziua judecății”.
        Auzind aceasta tatăl, s-a înspăimântat și se tânguia, zicând: „Vai mie păcătosul, cum s-a întâmplat aceasta fiicei mele? Cine mi-a furat comoara? Cine a amăgit pe fiica mea? Cine mi-a întunecat lumina ochilor mei? Eu pe tine, fiica mea, voiam să te logodesc cu Mirele ceresc, ca să fii viețuitoare împreună cu îngerii, și ca totdeauna să preamărești pe Dumnezeu în psalmi și în cântări duhovnicești, și prin tine nădăjduiam ca și eu să fiu mântuit. Iar tu fără rușine îmi vorbești pentru unirea nunții. Să nu mă pogori cu mâhnire în iad, să nu-ți rușinezi neamul tău cel bun, însoțindu-te cu o slugă”. Iar ea întru nimic nu socotea cuvintele tatălui său, zicând într-una: „De nu vei face după dorința mea, atunci singură mă voi ucide”.
        Tatăl ei, nepricepând ce să facă, după sfatul rudelor și al prietenilor săi, a lăsat ca mai bine să fie voia ei, decât să o piardă; deci chemând pe sluga lui, i-a dat de soție pe fiica sa și avere multă; apoi a zis către dânsa: „Mergi, fiică ticăloasă și pătimașă după bărbat; însă mi se pare că mult te vei căi pe urmă și nu-ți va fi de nici un folos”.
        Săvârșindu-se nedreapta însoțire și diavoleasca lucrare împlinindu-se, după câtăva vreme au observat și alții că acel tînăr nu intră în Biserică și cu Sfintele Taine nu se împărtășește. De aceea, au spus ticăloasei sale soții, zicându-i: „Nu știi că bărbatul tău, pe care l-ai ales, nu este creștin, ci străin de credința lui Hristos?”. Ea, auzind aceasta s-a umplut de mâhnire și, aruncându-se la pămînt, a început să-și lovească obrazul și să-și bată pieptul cu pumnii, strigând: „Nimeni neascultând de părinții săi, nu s-a mântuit vreodată. Cine va spune rușinea tatălui meu, vai mie, ticăloasa, în câtă pieire am căzut astăzi; de ce m-am născut? Și născându-mă de ce n-am pierit?”
        Astfel tânguindu-se ea, a auzit bărbatul ei și a alergat la dânsa, întrebând-o despre pricina tânguirii. Cunoscând lucrul, dânsul a început a o mângâia, zicând că nu sînt adevărate cele despre dânsul, și îi spunea că este creștin. La cuvintele lui puțin mângâietoare, dânsa a zis: „De vei voi ca să mă încredințezi cu adevărat, iar ticălosul meu de suflet să fie fără grijă, să mergi dimineață cu mine în Biserică și înaintea mea să te împărtășești cu Sfintele Taine și atunci te voi crede”.
        Ticălosul ei bărbat, văzînd că nu poate tăinui acel lucru, a fost nevoit a-i spune toate cele petrecute și cum s-a dat diavolului. Ea, căpătând curaj și scuturându-se de slăbiciunea femeiască, a alergat la Sfântul Vasile și a strigat: „Miluiește-mă, ucenice al lui Hristos, miluiește-mă pe mine, care n-am ascultat pe părintele meu și diavolescului sfat m-am supus”.
        Povestindu-i toate cele petrecute cu bărbatul său, iar sfântul chemându-l, l-a întrebat dacă sunt adevărate toate cele spuse despre dânsul de femeia sa. El cu lacrimi în ochi a răspuns: „Adevărat, sfinte al lui Dumnezeu, așa este; de voi tăcea, faptele mele vor striga”. Și i-a povestit cum s-a dat diavolilor, iar sfântul a zis: „Voiești să te întorci iarăși la Dumnezeul nostru, Iisus Hristos?”. Tînărul a răspuns: „Da, voiesc, dar nu pot”. Vasile l-a întrebat pentru ce nu poate, iar tânărul i-a răspuns: „Pentru că m-am lepădat de Hristos și diavolului m-am încredințat cu zapis”. Iar Vasile a zis: „Nu te mâhni de aceasta; căci Dumnezeu este iubitor de oameni și primește pe cei ce se pocăiesc”.
        Atunci femeia lui, aruncându-se la picioarele sfântului, îl ruga, zicându-i: „Ucenice al lui Hristos, cât poți, ajută-ne nouă!”; iar sfântul a grăit către tânăr: „Dar crezi că te vei mântui?” Iar el a zis: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”. Luându-l sfântul de mână, a făcut pe dânsul semnul Sfintei Cruci și l-a închis la un loc, înăuntrul sfintelor ogrăzi; apoi a poruncit ca neîncetat să se roage lui Dumnezeu.
        Singur a petrecut acolo trei zile, rugându-se lui Dumnezeu; după care sfântul, cercetându-l, l-a întrebat: „Cum te afli, fiule?”. Tînărul a răspuns: „Într-o mare primejdie mă aflu, stăpâne; nu pot răbda chiotul diavolesc, înfricoșările, săgetăturile și lovirea pietrelor, pentru că, ținându-mi zapisul, mă ocărăsc, zicându-mi: „Tu ai venit la noi, iar nu noi la tine””. Sfântul i-a zis: „Nu te teme, fiule, și numai să crezi”. Dându-i puțină hrană, l-a însemnat cu semnul Crucii și iarăși l-a închis. După puține zile, cercetându-l din nou, i-a zis: „Cum te afli, fiule?”. Iar tânărul a răspuns: „De departe aud îngrozirile și chiotul, iar pe dânșii nu-i văd”. Apoi, dându-i puțină mîncare și rugându-se pentru dânsul, l-a închis din nou și s-a dus.
        După patru zile, a venit din nou la dânsul și l-a întrebat: „Cum te afli, fiule?”. Iar el a răspuns: „Acum sunt bine, sfinte părinte; pentru că te-am văzut pe tine în vis, luptîndu-te pentru mine și biruind pe diavolul”. Deci, sfântul, făcând rugăciuni, l-a scos din închisoare și l-a dus în chilia sa. A doua zi a chemat tot clerul bisericesc, pe monahi și tot poporul cel iubitor de Hristos, și le-a zis: „Să preamărim, fraților, pe iubitorul de oameni Dumnezeu, că iată, Bunul Păstor voiește să ia pe umeri oaia cea pierdută și s-o aducă în Biserică. Deci se cade să ne rugăm în această noapte bunătății Lui, ca să biruiască și să rușineze pe vrăjmașul sufletelor noastre”. Atunci s-a adunat poporul în Biserică și a făcut rugăciuni de toată noaptea pentru tânărul ce se pocăia, strigând: „Doamne miluiește!”.
        Făcându-se ziuă, Vasile a luat pe tânăr de mână și l-a dus cu tot poporul în biserică, cântând psalmi și laude. Și iată diavolul, fără rușine, a venit pe nevăzute cu toată puterea sa pierzătoare, vrând să răpească pe tânăr din mâinile sfântului. Iar tânărul a început a striga: „Sfinte al lui Dumnezeu, ajută-mă!”. Diavolul tăbărâse asupra tânărului cu atâta îndrăzneală și nerușinare, încât pe Sfântul Vasile îl zgâria, trăgând la dânsul pe tânăr. Întorcându-se fericitul, a zis către diavol: „Nerușinat pierzător de suflete, începător al întunericului și al pierzării, oare nu-ți ajunge ție a ta pierzare, pe care ai adus-o ție și celor ai tăi? Nu încetezi a prigoni zidirea Dumnezeului meu?” Iar diavolul a strigat către dânsul: „Mă nedreptățești, Vasile!”. Și acest glas diavolesc l-au auzit mulți. Iar arhiereul a zis: „Să te certe pe tine Domnul, diavole!”. Iar diavolul iarăși a zis către dânsul: „Vasile, mă nedreptățești, că nu eu am mers la dânsul, ci el la mine și s-a lepădat de Hristos al tău, dându-mi zapisul pe care îl am în mâinile mele, iar în ziua judecății îl voi aduce înaintea Celui de obște Judecător”.
        Vasile a zis: „Bine este cuvântat Domnul Dumnezeul meu, că nu-și va lăsa poporul mâinile în jos, rugându-se, până nu vei da zapisul!”. Întorcându-se sfântul către popor, a zis: „Înălțați mâinile voastre în sus și strigați: Doamne miluiește!”. Poporul, înălțând mâinile spre cer, a strigat cu lacrimi: „Doamne miluiește!”, multă vreme, și iată a venit zapisul tânărului acela, purtat prin văzduh, văzându-l toți, și s-a dat Fericitului Vasile în mâini. Sfântul, luând zapisul, s-a bucurat și a dat mulțumire lui Dumnezeu; apoi înaintea tuturor a zis către tânăr: „Cunoști, frate, zapisul acesta?” Tânărul a răspuns: „Da, sfinte al lui Dumnezeu, este al meu, că l-am scris singur cu mâna mea”. Marele Vasile l-a rupt îndată bucăți, înaintea tuturor și l-a ars; apoi, ducând pe tânăr în biserică, l-a împărtășit cu dumnezeieștile Taine și pe popor l-a ospătat din belșug. Pe tânăr, mult învățându-l și dându-i canonul cel cuviincios, l-a dat femeii lui, care cu negrăit glas slăvea și mulțumea lui Dumnezeu.

        Deci a fost o posibilitate si cand se vanduse liber, constient si chiar cu „actul”, caci si Sfantul a fost pe masura chiar l-a nedreptatit, spune diavolul!

        Apreciază

  18. sorin said, on iunie 27, 2015 at 10:00 pm

    Dă clic pentru a accesa project2020.pdf

    Un raport din 2004 despre care nu stiu daca ai mai scris dar este de actualitate! Mi-a cam zburlit parul…

    Apreciază

    • nimeni said, on iunie 28, 2015 at 11:24 pm

      andrei-d
      In filmul Inger rus se spune ca cei care vor primi pecetea, nu vor putea scapa de ea nici daca isi taie mana caci pecetea va aparea in alta parte a corpului si cine a primit asa ceva, nici de ar vrea nu ar putea muri pt ca nu li de ingaduie decat la vrema cuvenita.

      Parca pe aici pe blog citeam mai demult ca in momentul in care antihrist se va face cunoscut tuturor, instantaneu (prin tv, tableta, i-phone, orice panou publicitar electronic din acelea de sunt peste tot in orase si prin orice tehnologie ce transmite imagini inclusiv PC) se spunea ca toti cei care il vor vedea prima data si vor fi sedusi de frumusetea sau de charisma si vor gandi „bine” despre el, aceia vor fi ai lui pt ca el va cunoaste primul gand al lor si-i va simti pe toti care sunt ai lui.
      Acum intrebarea este cam asa: ii va simti cumva sau le va cunoaste gandul sau va percepe cumva starea vibrationala a fiecaruia, va simti energia pozitiva sau negativa emanata de fiecare pt ca stim ca cei care ii vor vedea chipul cu greu sau foarte greu ii vor putea rezista si de aceea ne-au avertizat Staretii,care spuneau ca sub nici o forma sa nu privim la chipul lui antihrist pt ca ne va seduce si ne va acapara sufletele si va sti deja cine ii apartine si cine nu.

      Apreciat de 1 persoană

  19. hilohi bogdan said, on iunie 27, 2015 at 10:15 pm

    prin „experimentul piteşti” recte „demascarea” ţurcanu citea gândurile depe faţa deţinuţilor ,,reeducaţi”…demaaasc…!

    Apreciat de 2 persoane

    • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 2:32 am

      Citirea gandurilor este unul din of-urile diavolului. Si eu am remarcat asta cu „citirea” gandurilor la Turcanu.

      Experimentul Pitesti: (Dumitru Bordeianu – Marturisiri din mlastina disperarii)

      Rezultatul acestei experiente a fost ca s-a ajuns la „citirea gândurilor”. […] Atât eu, cât si camarazii mei, am vazut cu ochii nostri ca nu ne mai puteam controla expresia fetei, care ne trada întotdeauna gândurile pe care nu mai reusea sa le mascheze. În momentul când posedatul te tortura si se uita în ochii tai, întrebându-te unde te gândeai sau ce gânduri aveai, daca nu raspundeai sincer, el îti si observa pe fata gîndul pe care voiai sa-l ascunzi. Nu mai aveai nici vointa si nici puterea sa-ti opresti aceasta exteriorizare, si atunci se stia precis daca spuneai sau nu adevarul.
      Aceasta a fost ultima faza a nebuniei colective pe care am trait-o toti cei care am trecut prin demascari. Iar rezultatul acestei „citiri” a gândurilor, prevazute de Nicolski si profetite noua de Turcanu, a fost neîncrederea totala în cel de lânga tine.

      Nu degeaba la Piteşti ni se spunea că „aceasta este mica revoluţie, care va fi urmată de marea revoluţie”
      La începutul lui august 1951, când declaratiile publice si scrise erau pe terminate, iar tortura de „citire” a gândurilor atinsese nivelul prevazut în planurile ocultei, Turcanu a trecut din camera în camera, cu expresia unui demon satisfacut si l-am auzit repetând ca, ispitind si înselând pe cei tari si credinciosi, i-a putut tavali în mocirla.
      „Ma, banditilor, va amintiti foarte bine ce am spus în camera aceasta cât si în celelalte camere, ca eu nu glumesc, ca ma voi tine de cuvânt si voi folosi toate metodele pentru a-mi atinge scopul urmarit. Or, iata ca am ajuns, prin metodele pe care le-am folosit, sa va citim si gândurile, fapt la care voi nu v-ati asteptat niciodata.”
      ______________________________________________________
      Un oarecare bolsevic ii explica lui Lenin, faptul ca distrugerea intimitatii umane este cel mai bun mijloc de control.
      ––––––––––––––––––––––––––––––––-

      La Pitesti a fost ceva super-grotesc, cu bata. Dar cum se tot spune ca acum ne aflam intr-un nou „experiment Pitesti”, dar mult mai rafinat si cu metode „soft”, la fel este si cu „citirea” gandurilor. Se va face tot cu soft.

      Si cum spunea George Manu, nu Stalin, nu Turcanu… ci diavolul.

      Apreciat de 1 persoană

  20. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 10:18 pm

    1910-ben 397 lakosából 49 magyar, 5 német, 343 román volt. Ebből 33 római katolikus, 345 görögkeleti ortodox, 11 izraelita volt.

    A trianoni békeszerződés előtt Hunyad vármegye Körösbányai járásához tartozott.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1ca
    Aici este scris despre satul in care s-a nascut Arsenie Boca. Ca erau 11 evrei in sat. Numele Zian arata ca trebuie sa fi fost vreunul din evreii de acolo ca stramosi, botezati ortodocsi. Ce chestie totusi. El era clar de neam evreiesc. Ca il chema Zian. Nu am sigur documente dar e posibil.

    Apreciază

  21. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 10:21 pm

    icoana din biserica din Basarabeasa(ce nume…de la absarabi), catun din satul unde s-a nascut Arsenie Boca…il reprezinta pe Aaron deci era un grup acolo de interes spre convertire ortodoxa

    Apreciază

  22. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 10:22 pm

    Scrie Capitanul despre evreii din Apuseni si ce faceau ei cu sotiile motilor..dar daca s-au botezat ortodocsi e bine…e de bine foarte

    Apreciază

  23. Andrei said, on iunie 27, 2015 at 10:26 pm

    http://www.carte-telefoane.info/cauta.php?nume=zian&x=0&y=0&judet=&localitate=&strada=&telefon=&domeniu=&produs=&cautasiindetaliiprodus=da&tippersoana=toate

    dati aici Zian cautare si veti vedea inca cativa evrei cu numele acesta..din neamul Khan(Han, a fost seful Bancii Mondiale), Burza(Borsa)…stiu a asa e cazul…stiu personal ca sunt evrei botezati prin sate…asta asa ca genealogie zic…parca cand stiu asta deja ma gandesc ca am fost prea aspru

    Apreciază

  24. Silviu said, on iunie 27, 2015 at 10:30 pm

    Despre Par. Serafim Badila si eu personal pot da marturie ca exact cum i s-a intamplat lui la intalnirea cu Par. Arsenie Boca, la fel mi s-a intamplat si mie, sa am in minte un gand si Sfintia Sa sa imi raspunda pe fata. Asta s-a intamplat de mai multe ori, dar de fiecare data eram sincer in intrebarile si nelamuririle din mintea mea, adica nu m-am dus cu gand viclean, de ispitire. Alta data, cand asteptam un raspuns de la Dumnezeu prin El, nu am primit raspuns, chiar daca pusesem intrebarea direct, prin viu grai, nu in minte, ca pana atunci. De atunci stiu si m-am convins si de acest adevar – ca gandul omului nu-l stie decat Dumnezeu sau Sfintii Sai, dar m-am convins si de sfintenia parintelui Serafim. Fireste, sunt si ganduri pe care diavolul le sadeste in minte, insa daca nu te pripesti (de obicei sunt ganduri ce indeamna la o anumita actiune, imediata) si daca te gandesti putin la ce se intampla daca dai curs gandului, realizezi repede ca e de la diavol.

    Apreciază

  25. lastunnegru said, on iunie 27, 2015 at 11:18 pm

    Diavolul vrea ca toti oameni ( ortodocsi, sectanti, pagani, atei, satanisti )sa ia pecetea-cipul de buna voie pentru ai baga definitiv pe toti in iad. Orice om ortodox pacatos grav de tot , sectant, pagan, ateu, satanist oricand daca vrea sa vina la Dumnezeu si la ortodoxie poate face acest lucru dar daca a luat pecetea-cipul nu mai poate face lucrul acesta ca sa dat diavolului pe vesnicie. Diavolul vrea si poate a cunoasca gandurile, sentimentele, trairile, amintirile etc cu ajutorul cipurilor implantate in cap si cu ajutorul scanarilor creierului pentru ca sa poata sa faca o harta completa a creierului cu fiecare cuvant gest, functie a corpului uman, etc si cand va sti aceste va veni cu oferte: esti paralizat ia cipul si te vei putea misca, esti orb ia cipul si vei vedea, ai cancer ia cipul si te vei face bine, iesti prost, vrei sa fi destept vrei sa ai toata incelepciunea lumii ia cipul si le vei avea. Asa ca diavolul vrea sa vina cu oferte pentru toti pentru ca oameni sa cedeze fie de nevoie fie de foame de sete de boala etc. O data ce ai luat pecetea-cipul si esti insemnat cu numarul 666 nici nu mai conteaza ca tea vindecat cipul ce ai obtinut cu cip ca tot in iad ajungi.
    Daca nu ar exista diavolul masoni hack-eri si alti cu gand rau acest cip ar putea fi folosit pentru binele oameniri dar cum acesta se afla in posesia diavolului si slugilor sale va fi filosit doar spre pierirea tuturor celor care il vor lua.

    2007

    BrainGate Neural Interface

    2009

    Mind Reading – FMRI – Machine that Reads Your Thoughts – 60 Minutes

    2015

    Mind Control: Introducing BrainGate

    Mark of the Beast : Computer Chip Brain Implant allows Paralized Man to move again (Jul 07, 2014)

    2012

    Brain Computer Interface

    Science Bulletins: Tapping In—The Promise of Brain-Computer Interface

    Deci prin clipurile video de mai sus se vede clar cum cipiri implantate in cap si prin scanari la creierului de pot citi foarte clar cuvinte miscari la corpului uman stari emotinale, se pot manilula calcluatoare dar se pot trimite si informati de la calclulatoare catre creierul uman pentru a pute fi controlat.

    Un alt pas spre pecetea lui antihrist: Cipul implantat în creier. Printre inventatori, și un român

    http://www.apologeticum.ro/2015/05/un-alt-pas-spre-pecetea-lui-antihrist-cipul-implantat-in-creier-printre-inventatori-si-un-roman/

    Apreciat de 1 persoană

  26. lastunnegru said, on iunie 27, 2015 at 11:42 pm

    Ofertele diavolului 1

    Cum sa controlezi o drona cu mintea cu interfata creier computer

    Ofertele diavolului 2

    Cum te poate face bine de diverse boli grave cu un cip implantat in cap dar poti fi si controlat de cei care ti au pus cipul in cap daca voi( doctori ).

    How to control the brain: Michael Okun and Kelly Foote at TEDxUF

    Ofetele diavolului 3

    DIN CATEGORIA INSPAIMANTATOR dar ei oamani de stiinta vio spun inca de pe acum pe fata va putem controla si miscarile dac va puneti interfate creier calclulator sau cipuri in cap asa de usor ca nici nu va vine sa credeti.

    Greg Gage: How to control someone else’s arm with your brain

    Greg Gage cheam un voluntar o fata si ii inregistreaza miscarile mani ei si apoi chema un alt voluntar si il conecteaza mana la acelasi aparat apoi fata miscnand mana sa poate sa ii controleaza mana baiatului de la distanta si fara voia lui.

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 1:52 am

      Lastun,

      ma gandeam la tine cu cate din astea ai postat, si omul tot zice ca nu se poate.

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 2:21 am

        Si chiar ti-au zis unii, cred ca si eu, „gata Lastune, ca toata lumea a priceput”.
        Am gresit, iertare.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 7:02 am

        mircea.v

        Dar chiar absolut nici o treaba cu citirea gandului nu au filmuletele astea.

        Va lasati mult prea usor pacaliti de iluziile acestei tehnologii. Asta nu-i citirea gandului, frate. Asta-i o cacareatza.

        Sau ca sa facem o comparatie, e precum cucerirea spatiului. Au trimis oameni oleaca mai sus si apoi au inceput cu povesti: aselenizare, viitoare statii pe marte …

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 4:47 pm

        saccsiv,

        sincer, nu stiu in ce consta pacaleala. Important e ce s-a spus si de @el si de tine, si de mine, cum ca important e sa nu il iei, ca apoi totul s-a terminat. Post-pecete nu mai exista.

        Ramane sa vedem la ce se va ajunge, si la ce finete, ca vom trai vremurile astea.

        Apreciază

  27. STOP RFID said, on iunie 28, 2015 at 1:04 pm

    Apreciat de 1 persoană

  28. STOP RFID said, on iunie 28, 2015 at 1:11 pm

    Dupa parerea mea tehnologia poate sa citeasca gandurile omului, dar la un nivel grosier. Cercetatorii au studiat oamenii ani de zile, cu ajutorul aparatelor, 24 de ore din 24, si au reusit sa decodifice gandurile. Gandurile sunt reprezentate prin simboluri cu ajutorul calculatorului.

    O profetie din sec XV care ne arata ca tehnologia poate citi gandurile omului

    Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui antihrist.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 28, 2015 at 3:14 pm

      STOP RFID

      Pai da, dar nu pentru ca citeste gandul. Spune foarte clar:

      „de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii”

      Apreciat de 2 persoane

      • STOP RFID said, on iunie 28, 2015 at 7:43 pm

        saccsiv

        ,,fiecare miscare a facultatilor mintale va fi sub supraveghere neincetata” – ma duce sa cred ca e vorba de ganduri.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 29, 2015 at 11:40 am

        STOP RFID

        „fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă „______DE TEAMA sa nu se vada reflectarea acestor facultati min´tale pe fata omului , ei REFLECTAREA lucarilor facultatilor mintale urmaresc,

        asa zice aici, caci facultatile mintale ale omului sunt o TAINA pe care DOAR Ziditorul care l-a facut o stie si o poate cuprinde intrucat omul cat de cazut ar fi RAMANE VESNIC Chipul Lui Dumnezeu, nu poate fi cuprins decat de CEL care l-a dat/facut , facultatile mintale sunt calitati ale Chipului Lui Dumnezeu din om si ele nu sunt accesibile masinii, dracilor sau altor oameni ci DOAR Lui Dumnezeu si IN PARTE cui mai vrea El sa descopere. dracii si masinile ghicesc anumite ´ganduri citind functiile creierului ATAT, si ceea ce obtin este treaba de probabilitate nu pot „citi” un rationament, pot sti ca te rogi caci au facut harta crierului si au zavut care centrii bitemporali) si activeaza la omul care se roaga si asa ghicesc ca te rogi dar CE ANUME vorbesti tu cu Dumnezeu i ´n rugaciune NU vor sti niciodata.
        toata tehnologia se bazeaza pe cartografierea creierului supravegheat in RMNfunctional care arata care arii cerebrale se activeaza la voluntari in vreme ce aecstia exectuta anumite task-uri: de exemplu li se da sa calculeze ceva cat se afla in aparatul RMNf si se inregistreaza care Zone ale creierului si in ce ordine se activeaza si cum se sting apoi, inregisteaza algorimtl zonelor, ordinii si intenistatii de activare a centinlor respectivi ca o harat in dimanica, apoi informatia culeasa o au ca MODEL la care vor compara informatia altor creiere si cand pattern-ul incepe sa se asemene cu algoritmul respcetiv pot sa supozeze ca da, iata calculeaza acum, dar CE ANUME calculeaza NU STIU.

        A fost un exemplu, asa s-au cartografiat mii de paternn-uri ale unor activiatti uzuale, cele motorii de exemplu sunt cel mai uosr de ghicit, cele care presupun gandire mai complexa si functii cerebrale superioare le ghcesc asa la pleazana, la nivle de ce categorie de gandire este in desfasurare. seamana cu pattern-ul calculului simplu, sau al cititului unui text lietrar de descriere a nuaturii, sau de actiune? atunci cam asta face creierul respectiv supravegheat.

        de aia au nevoie insa sa culeaga infor matii de la crereir, de la purtator si NEPARAT asta se poate face doar cu DEVICE de ingregistare a acestori curenti cerebrlai si testare a nivelului de neuromediatori in sange la orice Moment caci nu se ghideaza doar dupa patren de cureti cerebrali ci si dupa patren de chimie sangvina asociata unor activiattio, e o treaba ft incurcata si PREA COMPLEXA cu mare intelepciune punsa de Ziditor in om si NU vor putea ei DECAT sa ghiceasca PRIN COMPARATIE cu diverse pattern-uri electrice si chimice diniante inregistare in baza lor de date.

        Asdar au nevoie de un cip sau senzori care sa culeaga in timp real ce se petrece cu patern-urile fiecarui individ la orice Moment si asta e IMPOSIBIL.
        Vor ghici cate ceva si vor face Cale inversa VOR BRUIA si TULBURA DINAFARA procelesel omuluio supravegheat prin markerul( markerii) introdus in corp cip, nanostructuri, pecete sau ce va fi

        e treaba de teoria probabilitatilor si calcul pe Computer „cunoasterea” sata a ratatilor astora care se vor dumnezei

        nu te mai teme de ei si tehnologia lor ca NU POT CUPRINDE complexiatatea omului, insa o pot supraveghea si ghici prin sistemul lor de comparare in mod probabilist, cu EROARE si ceea ce e insa DESTUL o pot BRUIA BLOCA PERTURBA dinafara prin markerii din corp destul ca sa deraieze omul si sa-i blocheze libertataea

        Apreciat de 1 persoană

    • geo said, on iunie 28, 2015 at 1:59 pm

      Atunci romanii au ingenuncheat…acum merg la picnic…Ar fi trebuit decretata zi de deoilu national, drapelele coborite in berna, televiziunile si radiourile sa isi adapteze programele in mod corespunzator…din pacate clasa conducatoare are alte prioritati…

      Apreciază

  29. geo said, on iunie 28, 2015 at 2:14 pm

    http://www.b365.ro/electric-castle-2015-peste-40-000-de-persoane-au-stat-in-ploaie-si-noroi-la-electric-castle_232369.html

    http://www.b365.ro/cum-a-fost-la-electric-castle-spectatorii-s-au-distrat-printre-balti-si-noroi-foto_232284.html

    Deci 40.000 de habauci au stat in ploaie ca se distreze…iar asta e un motiv de lauda, ba chiar e si mediatizat…in schimb pelerinii care asteapta la coai la moaste sint ironizati, batjocoriti, prezentati in cele mai negre si josnice moduri…

    Apreciază

  30. Schiteanul said, on iunie 28, 2015 at 2:20 pm

    off topic: Sub cladirea Distrigaz din GL sunt 3 buncare, care sunt aprovizionate de cateva zile cu paturi si alimente. Oare de ce?

    Apreciază

  31. emanuel said, on iunie 28, 2015 at 3:03 pm

    Ar trebui sa faci mai des traducere de pe Vigilent Citizen.De fapt,toate articolele in legatura cu muzica sau filme/seriale.Spre exemplu:

    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/hidden-meaning-movie-coraline/ (un desen ciudat,trebuie sa recunosc,caci l-am vazut)

    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/esoteric-meaning-movie-prisoners/

    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/deeper-meaning-true-detective-season-one/

    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/noah-biblical-tale-rewritten-push-agenda/ (ai zis ceva de NOAH,dar destul de putin)

    http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/return-oz-creepy-disney-movie-blatantly-mind-control/

    etc etc

    Apreciază

  32. anonim said, on iunie 28, 2015 at 3:47 pm

    rusine sa iti fie vasile ii numesti „frati dragi” pe hulitori..ex el.andrei d..vai tie smintitorule..

    Apreciat de 1 persoană

  33. mercurie said, on iunie 28, 2015 at 4:17 pm

    sa nu uitam ca si pr elpidie a zis ca noul cip va fi foarte performant si cu el se vor putea citi si gandurile oamenilor si nimeni nu il va mai putea scoate si vor fi disperati si nu se vor mai putea pocai niciodata si nici Dumnezeu nu le va mai da nici macar o singura sansa acelor pacatosi cu cipul implantat care s-au inchinat lui antihrist lepadanduse de Hristos. si chiar daca vor vrea sa se pocaiasca Dumnezeu nu-i va lasa pe acei pacatosi oricat demulte lacrimi de pocainta vor varsa aceia,ei nu se vor putea compara cu sf.petru la ei va fi diferita situatia deoarece ei sau inchinat lui antihrist,pentru ei degeaba vor veni sf ilie si enoh pe pamant pt ca pt ei totul va fi mult prea tarziu. asadar sa ascultam de pr elpidie ca el stie ce zice si cum ne invata pe noi pacatosii
    Parintele Elpidie

    „Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil si foarte performant pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l vor mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri.”

    Apreciază

  34. mircea.v said, on iunie 28, 2015 at 5:25 pm

    saccsiv,

    ceva de genul

    http://www.newscientist.com/article/mg22429934.000-brain-decoder-can-eavesdrop-on-your-inner-voice.html#.VY_761KTzCZ

    Iar pe mine, toata povestea asta cu posibilitatea de a ne cunoaste si influenta din interior, in nici un caz nu ma linisteste, ci din contra, imi mareste repulsia fata de insemnare.

    Parintele Elpidie a spus cam tot si sant de acord cu cele spuse. Nu e nimic in contradictie cu Sfintii Parinti sau cu Biblia. Si e pe linia Parintelui Justin, monahului Teodot…

    Iar Sfantul Paisie a mai spus ca sant si altele de spus (ref la insemnare, vremurile din urma), dar ca nu e momentul inca (la nivelul anului 1990). Ca o paranteza, eu cred ca ce mai era de spus si nu se putea spune atunci, a spus acum Pr Elpidie.

    Pr Elpidie:

    „Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano- echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.

    Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip ( nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata.

    De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l vor mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii. Dar asta nu se va intampla acum. Generatia noastra nu va trai aceste vremuri. Urmatoarea generatie va vedea aceste lucruri. Sa nu va imaginati insa ca Antihrist va reusi sa cucereasca toata lumea. Nu va fi asa! Foarte multe suflete se vor revolta impotriva Antihristului. Vor fi razboaie, prigoane, plangere si mult sange. Dar aceia vor fi cei mai mari sfinti ai tuturor vremurilor. Pana acum ne gandeam la Sfantul Dimitrie, Sfantul Gheorghe, Sfanta Ecaterina si ziceam: “Doamne, de am fi trait si noi in vremurile acelea sfinte!” Acum cei ce-L iubesc pe Dumnezeu vor avea in fata, cu ajutorul lui Dumnezeu, vremuri de marturisire si posibilitatea de a invinge.”

    Cam asta ar fi ceea ce cred, ca sa fie lucrurile clare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on iunie 29, 2015 at 8:28 am

      După o viaţă în care Universul parcă asculta de dânsul, părintele Arsenie le-a dat de ştire, în stilul său, celor care-l însoţeau pe ultimul drum, că minunile nu se vor opri odată cu trecerea sa la cele veşnice.

      …..

      Fără cuvinte… ”Universul parcă asculta de dânsul”. Trăiți în vrajă și legați la ochi.

      Profetia parintelui Arsenie cum ca tara va lua foc de la Prislop incepe sa se adevereasca, cel putin intr-un anume sens. Daca prin foc intelegem credinta ortodoxa, fenomenul generat de parintele Arsenie Boca cuprinde toata tara in mod spectaculos.

      ….

      Țara a luat foc de la patimi și desfrânare, idolatrii și erezii ecumeniste. Și va mai lua foc odată de la sodomiile și spurcăciunile primite cu bucurie de ”poporul credincios” în frunte cu stăpânirea plină de hulă care conduce România.

      Pregătiți-vă de prigoană, nu de sărbătoare!

      Apreciat de 1 persoană

  35. sorin said, on iunie 28, 2015 at 11:18 pm

    Parintele GHEORGHE Anitulesei a scos o carte cu privire la inselarea lui Boca.
    Cartea a fost tiparita de o tipografie a manastirii Sf IOan de la Suceava cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Pimen.
    Care doreste aceasta carte poate lua legatura cu parintele Gheorghe.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioan said, on iunie 29, 2015 at 12:20 am

      Foarte bine!! Doresc si eu cateva exemplare.

      Apreciază

    • el said, on iunie 29, 2015 at 9:34 pm

      sorin

      Slava Domnului si multumim parintelui Gheorghe pentru osteneala, Dumnezeu sa-l pazaesca si sa-l intareasca sa invete poporul intru multi ani.
      Ar fi bine de fact public si pe net GRATIS si cat de accesibil acesta carte ca sa ajunga la cat mai multi spre luminare in poporul trantor si neiubitor de jertfa sau osteanla, macara sa ca mura in gura sa fie de folos celor cu intentie buna si cu inima fara viclesug.
      Multumim si Sf Ioan de la Suceava pentru ajutor si binecuvantare si PS Pimen.

      Sf Ioan de la Suceava este MARE ajutator, cei ce va aflati in preajma lui nu il treceti cu vederea, eu pacatosul o singura data m-am invrednicit sa ajung la Sf lui Moaste si MARE folos am avut sa ma cunosc pe mine insumi si sa-mi vad MICIMEA si nedesavrasirea. MARE este ajutorul care-l primim de la Sf nostri Mucenici Marturistori daca deschidem ochiul inimii care dragostea lor binefacatoare. Si macar ca ma dusesm ca un dobitoc fara luare aminte si tot am avut folos. Mergeti fratilor si rugati-va in masura putintei la Sf Ioan cel Nou si nu veti regreta.
      Iertati-ma fratilor pentru aceatsa divagatie fara legatura cu subiectul, voiam doar sa va indem din toata inima sa cercetati si sa iubiti pe Sf Ioan cel Nou de la Suceava caci MARE Ajutator va veti dobandi pe calea mantuirii.

      Sf Ioane de la Suceava miluieste-ne si ne lumineaza pe noi MULT pacatosii, eu sunt cel multpacatos NU fratii.

      Apreciat de 2 persoane

  36. mircea.v said, on iunie 29, 2015 at 9:18 pm

    Apropo de luat pecete cu forta, parintele Justin spune asa:

    „Foarte putini vor scapa nepecetluiti, dar daca vom fi pecetluiti cu forta nu noi vom raspunde, ci ei. important e sa nu cedezi si sa stii sa mori martir. Asta e important.”

    In mintea mea lucrurile sant destul de simple, pt ca totul se invarte in jurul liberului arbitru.

    Decizi tu sa iei asa ceva (fortat de imprejurari, dar nu cu forta), la revedere, ti-ai putut exercita liberul arbitru. Te forteaza ei, inseamna ca ti se incalca liberul arbitru, si deci, nu se pune.

    Sfantul Paisie Aghioritul spune ca nici Dumnezeu nu incalca liberul arbitru:

    „- Parinte, de ce trebuie sa cerem de la Dumnezeu sa ne ajute, de vreme ce El stie nevoile noastre?
    – Pentru ca exista libertate. Si mai ales, atunci cand ne doare pentru aproapele nostru si Il rugam pe Dumnezeu sa-l ajute, El se induioseaza foarte mult si intervine fara ca sa sileasca voia noastra libera. Dumnezeu vrea sa ajute pe oamenii ce sufera. Dar pentru ca sa-i ajute, trebuie ca cineva sa-L roage. Caci de va ajuta pe cineva fara ca sa-L roage altcineva, atunci diavolul va protesta si va spune: ”De ce il ajuti si ii silesti voia lui cea libera? Fiindca este pacatos, imi apartine”. Aici se vede si marea noblete duhovniceasca a lui Dumnezeu, care nici diavolului nu-i da pricina sa protesteze. De aceea, pentru ca sa intervina, vrea sa-L rugam. Dumnezeu vrea sa intervina imediat, daca este spre binele nostru, si sa ajute fapturile Sale potrivit cu nevoile lor. Pentru fiecare om lucreaza in chip deosebit, precum ii foloseste fiecaruia mai bine.”

    Liberul arbitru este lucru mare, cel mai mare dar facut de Dumnezeu omului. Si prin luarea pecetii, practic renunti la acest dar. Ultima ocazie de a-ti manifesta liberul arbitru este cand decizi sa iei asa ceva. Apoi, totul este pierdut ireversibil.

    Luarea pecetii este fara discutie pierzanie ireversibila. Apocalipsa este cuvantul lui Dumnezeu, transmis lui Sf Ioan.

    Asa incepe Apocalipsa:

    Capitolul 1
    1. Descoperirea lui Iisus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi cele ce trebuie să se petreacă în curând, iar El, prin trimiterea îngerului Său, a destăinuit-o robului Său Ioan,
    2. Care a mărturisit cuvântul lui Dumnezeu şi mărturia lui Iisus Hristos, câte a văzut.

    –––––––––––––––––

    Sfantul Paisie Aghioritul despre judecata lui Dumnezeu:

    Parintele Paisie Aghioritul despre „Judecata cea dreapta a lui Dumnezeu”

    „Judecata cea dreapta a lui Dumnezeu este indelunga rabdare, care are inlauntrul ei si smerenia, si dragostea. Dumnezeu este foarte drept, dar si mult milostiv, si milostivirea Lui biruieste dreptatea Sa. Iti voi da un exemplu, ca sa intelegi. Daca un oarecare om nu a avut niciodata ocazia sa auda despre Dumnezeu, unul ca acesta nu se va judeca potrivit cu starea in care se afla, ci potrivit cu starea in care s-ar fi aflat daca L-ar fi cunoscut pe Dumnezeu. Pentru ca altfel Dumnezeu nu ar fi drept. Dreptatea dumnezeiasca are propriile ei relatii matematice. Unul si cu unul uneori fac doi, iar alteori doua milioane”

    „Judecata lui Dumnezeu este abis”

    Apreciază

    • el said, on iunie 29, 2015 at 10:35 pm

      mircea.v

      „Sfantul Paisie Aghioritul spune ca nici Dumnezeu nu incalca liberul arbitru:”____ vrei sa spui ca DOAR Dumnezeu si omaneii sau slugile Lui Dumnezeu NU incalca liberaul arbitru !!
      Dracul TOTDEAUNA l-a incalcat si macar si SILIND dinafra sau diunauntrul omului il impinge sa faca rau spre PIERZAREA lui, caci omul este trenul de lupta al diavolului cu Dumnezeu, NU cu omul se lupta dracul cuii cu Dumnezeu si cu Chipul Lui Dumnezeu, omul este petrtru drac un NIMIC si NU se sinchiseste de cintea si libertarea lui ci IL SILESTE in masura in care omul ii da drept asupra lui prin pacatele sale nepocaite

      nici dracul nici anticrist NU vor respecta pe om nici libertatea lui… nu te astepta sa vina anticrist politicos la tine si sa te imbie ” draga micrea.v iata aici cipul/pecetea tau DACA dooresti sa-l iei noi ti l-am pregatit, daca nu e treaba ta tu vei trage consecintele”____ asa ti se pare tie ca va fi?

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 30, 2015 at 1:03 am

        @el, nu prea am inteles ce vrei sa spui. De libertatea sufletului diavolul nu are voie sa se atinga. Adica de libertatea de a alege.

        Incerc un raspuns.

        Diavolul propune, nu-l ia pe om de mana la propriu sa-l duca la bordel. Daca il duce cu forta nu e de vina omul. Diavolul propune si omul decide. Si daca chiar il forteaza, gen reeducarea de la Pitesti si tot ceea ce au insemnat puscariile comuniste, si omul cade, aia nu se pune, pt ca i s-a incalcat liberul arbitru. Fapt experimental spus de cei ce au trecut prin Pitesti, de ex. Cei ce au devenit tortionari in urma torturilor si nu ca au vrut ei de la inceput, toti au fost salvati de Dumnezeu si si-au revenit din starea aceea de demonizare si s-au intors la Hristos. le-a fost salvat sufletul. Cei care de buna voie au fost tortionari, nu.

        Diavolul si ah e clar ca vor umbla cu minciuni si viclenii si vor face totul ca eu sa iau pecetea. Si nu imi vor mai lasa nici o portita lumeasca de scapare. Ca de asta spune „si face sa” (nu cum e Bibliile noi „si sileste sa”). Dar sant liber sa aleg. Este testul suprem. Si aleg stiind ce spune Apocalipsa. Iau sau nu. Eu hotarasc.

        Si Dumnezeu ii va spune diavolului in cazul in care va fi cu forta, „sufletul asta nu este al tau, chiar daca are pecetea, pt ca l-ai tinut de maini si de picioare si i l-ai pus; el nu vrut, a zis nu si nu… el a ales „nu”.

        Iov: „Iata, ti-l dau tie, dar sa nu te atingi de sufletul lui”. Ii faci toate relele posibile, dar el va alege daca se leapada de Mine. Si Iov a ales. Liber sa aleaga. Pai daca nu ai libertatea de a alege nu mai esti om, bre.
        Nu cred ca gresesc daca as traduce sub forma asta: „Iata, ti-l dau tie, dar sa nu te atingi de liberul lui arbitru”. Sufletul daca nu are libertate nu e suflet.

        Libertatea este de fapt a sufletului, nu a trupului. Multi se simteau mai liberi in puscarie. Asa spuneau ei.

        Hai bre ca e simplu, da atata complici lucrurile si le sucesti… Ce nu e clar?

        Pr Savatie Bastovoi:
        „Ce inseamna a fi liber? inseamna a putea fi tu insuti oriunde si oricand, inseamna a putea fi tu insuti indiferent de ceea ce este in jurul tau, de factorii din afara. Nimic din afara nu-ti poate stramtora libertatea ta. Atunci cand libertatea ta depinde de niste lucruri exterioare, cum poti oare sa te numesti liber? Da, noi spunem, tinere din liceu, sunt liber si vreau sa ma duc la mare. A fi liber inseamna a-mi putea implini dorinta asta. Daca nu ia tatal tau salariul, tu nu te poti duce la mare. Intelegeti? Am zis o pilda pe care o putem urmari. E banala, dar cam prin asta intelegem libertatea noastra. Sunt liber daca pot sa fac cutare sau cutare lucru. Dar sunt o multime de factori exteriori care nu depind de tine si care daca nu se vor indeplini tu nu-ti poti trai libertatea ta, inseamna ca tu nu esti liber. Pai noi avem Sfintii Mucenici care erau liberi si cand erau legati in lanturi, si cand erau batuti, si cand erau dati la moarte, in groapa cu lei. Isi traiau libertatea din plin si aceasta nu este o libertate metaforica. Cu adevarat sufletul lor era liber si traia deplin si desavarsit.”

        Doamna Aspazia:
        „Pentru că şi-a dat seama (diavolul) că puterea Părintelui Veşnic vine tocmai din faptul că ne-a lăsat nouă totala libertate să alegem. Noi alegem între bine şi rău. Avem rău pentru că alegem rău, nu pentru că Dumnezeu ne pedepseşte, cum spunem; ne dă ceea ce alegem. Or diavolul ştie că, în ultimă instanţă, scânteia divină din fiecare din noi va face până la urmă alegerea cea bună, adică Îl alege pe Christ, nu-l alege pe ăsta. Şi atunci el trebuie să suspende această posibilitate a omului de a alege şi să încerce cumva să-l determine să-l aleagă pe el. Practic, ca să zic aşa, să anuleze puterea pe care noi o avem prin botez, unde spunem „Mă unesc cu Domnul nostru Iisus Hristos şi mă lepăd de satana”. Și să găsească un mijloc prin care să-l împiedice să se realizeze ca om prin răsturnarea formulei:
        „Mă unesc cu satana şi mă lepăd de Iisus Hristos”. Ei, chestiunea asta el n-o poate face decât anulând liberul arbitru. Și asta o va face prin comedia asta biometrică pe care o va introduce… Cu ea, prin metodele pe care le are puse la punct până la ora actuală el poate borfăi în mintea omului prin cipuri cum vor ei şi îi suspendă absolut liberul arbitru şi voinţa omului şi omul face exact ceea ce i se comandă. Omul devine un sclav tehnic care execută, ca şi un robot, ordinele care i se dau. Ăsta este pericolul cel mare. De fapt, oamenii cipuiţi vor fi, vor ajunge să fie fii satanei, prin faptul că asta vor alege, că nu vor putea alege altceva, că li se suspendă puterea de a alege. Li se ordonă: „Tu alegi ceea ce îţi spun eu”.

        Pr Justin:
        „Pt ca ei prin cipuri nu te stapanesc ca pe animal, ci urmaresc sa iti stapaneasca fiinta, ca spirit, ca suflet.”

        Adica, vor sa iti ia libertatea sufletului. Adica, liberul arbitru.

        Si citatul din Sfantul Paisie, si se rezolva pr.
        Cand introduci in ecuatie liberul arbitru totul devine extrem de simplu.

        Apreciază

      • el said, on iunie 30, 2015 at 10:17 am

        de libertatea sufletului are voie sa se atinga dracul prin insistente nerusinate, sa o intunece si sa o faca ca si nelucratoare daca omul s-a deprins sa asculte de diavol si i-a dat drepturi, liberattea ca puetre sufleteasca in sine NIMNENI si NIMIC NU o poate distruge caci e caracteristica ONTOLOGICA pusa de Creator in om odata cu Chipul Sau, dar aceasta libertate ajunge la unii sa fie atat de ingradita si limitata ca purtatorul ei e ca si cum nu ar avea-o caci lucarrea ei s-a restrans de catre diavol care a primit drepturi de la om prin ascultarea de el

        cum crezi tu ca ajung pacatosii sa le fie asa de greu sa se indrepteze de patimile lor chiar DACA VOR si ca sa isi poata iar impune libertatea de a alege, adica sa o faca EFECTIVA, lucratoare le trebuie multa barbatie si vointa ca a talharului de pe cruce si ca a Sf Maria Egipteanca sau a altora ca ei ?

        vorbesti teorii, orice putere sufleteasca inabusita de pacat se face nelucratoare sau lucreaza cele inverse ei asa si libertatea de a alege ajunge sa aleaga MEREU RAUL in locul binelui desi ea pentru bine a fost sadita,

        Apreciază

      • el said, on iunie 30, 2015 at 10:34 am

        Mircea:v

        „Diavolul propune, nu-l ia pe om de mana la propriu sa-l duca la bordel”______ NU. Diavolul nu propune asta asa simplu, ci te CONSTRANGE caci da idei, imagini pacatoase, „simtiri” „gadilituri” straneste si gadila cele de Sub panatece chiar si efectiv nu doar prin imaginatie la unii care i-au dat mai multe drepturi.

        Te INSELI , dracul nu vine asa la tine prietenos la o discutie sa-ti propuna respectuos afacerea si sa astepte linsitit sa alegi tu SINGUR. Te CONSTRANGE sa primesti infularile si actiunile lui prin care te vrajeste sa ti se para demna de dorit prin IMAGINATIE si MINCIUNA fapta la care te impinge , sa o faca irezistibila

        el te va strani pe toate caile( ganduri, imagini pacatoase, amintirea pacatului trecut sau a celor in legatura cu el cu care ai avut de-a face, amintirea fetei felmelior, gadilituri sentimenatle, infierbantare , pana si gadilituri fizice la cei deprinsi cu patima mai demult care i-au dat mai multe drepturi) in masura in care i-ai ingaduit sa FACI REPEDE ce vrea el, dar REPEDE si CONSTRANS ca sa nu ai timp sa te desmeticesti si sa STRIGI la Hristos: ” Doamne scapa-ma ca pier”, dé unde si caracterul de costangere de invazivitate si IMINETA cu care te sileste sa alegi oadata, dar CUM sa alegi ? SUB INFLUENTA lui si degraba sa nu apuci sa te dezmeticiesti sa iesi din „vraja” lui din ISPITA lui , a ispiti inseamna a LUCRA spre inselare , nu doar a propune raul si atat, de aia diavolul se numeste si ispititorul

        ingerul pazitor vine la tine aducand PACE, har care sa-ti lumineze puterile sufletesti intunecate de pacat si sa te ajute sa alegi si asteapta cuminte alegerea ta, daca il refuzi NU da cu tine de pamant cu face dracul invidios ci merge in urma ta plangand si striga la Domnul sa-ti mai dea o ocazie sa alegi BINELE, el NU cosntrange sa alegi binele ci propune si astapta alegerea ta

        Apreciază

  37. mircea.v said, on iunie 30, 2015 at 1:19 am

    @el,

    Biblia 1914, Biblia 1684:

    „Si face pre toti… ca sa le dea lor semn…”

    Bibliile noi: „Şi ea îi sileşte pe toţi….”

    Mare incurcatura/sminteala rezulta din schimbarea asta.

    Apreciază

    • el said, on iunie 30, 2015 at 10:06 am

      Mircea.v

      dracul SILESTE pe om sa faca raul, il impinge ii sufla indei, ingerul pazitor cand da omului insuflari bune o face cu respect fata de om nu intruziv si insistent ca diavolul care CONSTRANGE pe om sa faca raul, sigur ca omul alege dar daca omul a dat DREPT diavolului sa-l stapaneasca sa-l influenteze dracul se va folosi de acest drept NU ca ingerul bun ci cu sila ,a duce tulburare haos in om ca sa intunece puterile lui sufletesti si sa faca alegerea in conditii extreme de apasare…. asta e calitatea diavolului sa aduca haos in om si sa Profite macar de neatentie si sa-i dea branci sa faca rau daca omul NU STRIGA dupa ajutor la Dumnezeu sau la Sfinti

      ori ti se pare ca dracul vine la o discutie „amicala” cu tine si iti proune decent si respectuos sa faci ce vrea el? asa face ingerul pazitor

      liberul arbitru si constiinta celui INTUNECAT de pacat sau inselare sunt NELUCRATORE aproape desi nu sunt desfiintate ca puteri sunt distorsionate si lucarera lor este limitata

      pacatosul poate ajunge atat de viclenit ca isi justifica ORICE cadere, patima sau apostazie

      lasa analiza pe cuvinte ca pe Multi a condus in balarii, ascultati si duhul Scripturii nu numai cuvantul si litrea tradusa dupa unii sau dupa altii spre deliciul „talmacitorului” cu coada

      si CUM poate fi pusa pecetea aia altfel decat in mod VICLEAN si SILIND mintea si vointa omului prin diverse tertipuri, liberul arbitru al unui APOSTAT e NIMIC, jucaria dracilor cu care s-a deprins sa „colaboreze”, sau c rezi ca aia care ajuns sa o poarte erau niste sfinti dar NAIVI, naiva nu era nici Maica Eva in Rai cand a ascultat de cuvantul diavolului care i-a „gadilat” imaginatia

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 30, 2015 at 6:05 pm

        @el,

        asta e parerea ta ca liberul arbitru al unui apostat e nimic. E cel mai pretios lucru al acelui apostat. Ai auzit de talhari, criminali, convertiti. De atei militanti convertiti…
        Ce parere ai de alcoolicul care dupa 30 de ani se lasa brusc de baut. Sau de fumator, sau de curvar… Si asta ca ei decid asa. Din ceea ce spui, astia ar trebui sa fie total terminati, si uite ca nu e asa.

        Concluzie: inca o data vezi ce zice un Parinte Justin, un sfant Paisie, vezi cazul Iov, si gandeste mai simplu.
        Bre, sila inseamna cu forta, te leaga aia si iti pun pecetea. Restul sant lucrari in care eu mai pot decide. Paote sa ma constranga diavoliul cu ce vrea el, sa vina cu mama vrajelii…, decizia e la mine. Cand ma leaga si ma cipuiesc, eu nu mai pot face nimic, liberul meu arbitru nu se mai poate manifesta.

        the end

        Apreciază

      • el said, on iunie 30, 2015 at 8:04 pm

        mircea.v

        bre daca te leaga si iti pun cu sila pecetea este vina ta ca NU te-ai tinut de Hristos cu trezvie si n-ai iesit din locul primejdios la vreme.
        Ori ti se pare tie ca Hristos e neputincios sa APERE cu Mana tare si cu Brat inalt, cu minuni mai mai decat la facerea luimii pe sufletul care striga cu durere cu deragoste si cu smerenie la El?

        Apreciază

      • el said, on iunie 30, 2015 at 8:09 pm

        mircea.v

        bre ca catar mai esti, eu ma chinuiec degaba pentru tine? ia mars la articolul cu danion si citeste marturiile parintelui paulinLecca care l-a cunscut impreuna cu alti Parinti inclusiv cu Avva Adrian fageteanu pe INSELATUL boca si vezi ce spune acolo deste el §

        pana cand vei schiopata de amandoua picioarele?
        pana cand iti vei astupa urechea inimii?
        crezi ca pentru ca ma doare in cot de tine ma ostenesc atata pentru tine?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 30, 2015 at 10:48 pm

        el

        Nu-i mai zice „mars”, te rog.

        Apreciază

  38. […] Vor putea dracii, prin cip sau alta tehnologie, sa cunoasca gandurile omului? Ce spun Sfintii Parint… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.