SACCSIV – blog ortodox

MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guvernul Romaniei …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 10, 2015

moschee

   Iata ce putem citi la Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“:
PROIECT. Pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană.
Un centru cultural grandios se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai. „Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

„Loc de învăţătură, nu de propagandă“

Terenul este situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, şi are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei. Activul s-a aflat în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut în cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte. În locul unui complex rezidenţial la care visau samsarii imobiliari, aici va fi construit un centru cu identitate spirituală, care are un scop bine definit. Pe lângă moscheea pe care muftiatul o plănuieşte a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.

„Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“, explică muftiul Murat.

De ce Bucureşti?

Alegerea oraşului pentru fondarea acestui centru nu este întâmplătoare. Bucureştiul şi-a dublat aproape numărul de musulmani, în ultimii ani aici ajungând să trăiască aproape 10.000 persoane de această religie. Circa jumătate dintre ei sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. În Dobrogea, unde trăieşte majoritatea comunităţii musulmane (estimată per total la 70.000 persoane), nu există pericolul unor tulburări etnice, venite din interiorul ţării sau din afara ei. La Bucureşti, însă, s-au manifestat deja acţiuni ale unor elemente despre care Serviciile Secrete au cunoştinţă. În Capitală nu există decât 4 mici moschei, cum este cea din Piaţa Eroii Revoluţiei.

Pentru ajutorarea nevoiaşilor (o altă categorie socială vulnerabilă la derapajele religioase), în centrul musulman va funcţiona şi o cantină socială în care vor fi primite persoane aflate în dificultate, indiferent de religia pe care o au. Capacitatea aşezământului social va fi de 100 persoane, putând fi extinsă. Tot în centru vor fi amenajate spaţii de cazare pentru profesorii şi invitaţii din ţară şi de peste hotare.

Spaţiu al păcii

Muftiatul aşteaptă unde verde de la edilii Capitalei pentru a începe şantierul de pe Bulevardul Expoziţiei. „Era necesar în Bucureşti un asemenea proiect. Este un dar pentru comunitatea musulmană, care arată cât de mult însemnăm pentru România, ţara noastră. Sprijinul primit ca minoritate este o dovadă a democraţiei“, consideră liderul comunităţii.

Investiţia trebuie demarată în 3 ani pentru a păstra terenul atribuit în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 ani. Fondurile vor fi asigurate de statul turc, care va acoperi costurile estimate a ajunge la 3 milioane euro. „Sprijinul financiar al Turciei este nepreţuit şi facem un apel către ambasadele islamice să susţină activităţile derulate de Muftiatul Cultului Musulman. România este un spaţiu al păcii, iar musulmanii din România sunt buni cetăţeni români şi europeni“, asigură muftiul Iusuf Murat.

Istoria se repetă

Cea mai mare moschee din România se află la Constanţa, în zona peninsulară a oraşului, şi are o istorie extraordinară. Piatra de temelie a fost pusă la 24 iunie 1910, la dorinţa Regelui Carol I, în semn de preţuire pentru „loiala comunitate musulmană“. Lăcaşul de cult nu are doar valoare spirituală, ci şi tehnică: este prima construcţie din beton armat din România. La inaugurarea de la 31 mai 1913, la care au fost prezenţi  Regelui Carol I şi Regina Elisabeta, s-a petrecut un moment emblematic: moscheea a fost botezată „Carol I“, arătând recunoştinţa musulmanilor pentru domnitorul care le-a făcut un asemenea dar. Numele-simbol a fost păstrat până în zilele noastre.

Semnificaţia aparte

Un astfel de centru musulman există şi în alte capitale europene, cum ar fi Londra. Muftiatul atrage însă atenţia asupra particularităţii viitorului edificiu de la Bucureşti. „Moscheea în sine va fi cea mai mare dintr-o capitală a Europei, exceptând Istanbulul. Iar terenul pe care a fost construit centrul din Londra a fost cumpărat de comunitatea musulmană, pe când terenul din Bucureşti este dat comunităţii de către Guvern, ceea ce este un gest de o puternică semnificaţie“, arată muftiul Iusuf Murat.
   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CLADIRI SINISTRE: Iata ce vor sa construiasca MASONII pe un teren dat de Guvern in Bucuresti

 

Tagged with:

152 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on iunie 10, 2015 at 2:44 pm

    Lasa ca ii rezolva in curand rusii pe turci.
    Nu vor avea indreptatire in fata lui Dumnezeu.
    Vad ca ajunge viata noastra in Romania o scarba cum era a lui Lot in Sodoma.

    Apreciat de 2 persoane

    • Radu said, on iunie 10, 2015 at 4:09 pm

      Nu vorbi cu ura ca nu faci nimic bun.
      Si ei sunt oameni ca noi au dreptul la un locas de cult poate nu asa de mare da dar au nevoie.

      Daca vrem sa fi tolerati si noi in tarile lor trebuie si noi la randul nostru sa aratam toleranta.

      E mai bine sa avem minoritati loiale Romaniei fara elemente de extremism decat sa li se refuze lacasul de cult si sa le dea apa la moara celor fundamentalisti.

      Cu sabia si cu zbirul nu faci nimic primul pasa este toleranta si dialog usor usor pot fi adusi la credinta noastra dar cu diplomatie si respect si intelegere.

      Singurul lucru cu care nu sunt de acord este marimea moscheii trebuia mai mica in rest nu e nimic aiurea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2015 at 7:07 pm

        Radu

        Zici:

        Singurul lucru cu care nu sunt de acord este marimea moschei

        Adica asa, un amanunt nesemnificativ …

        Prietene, asta-i subiectul propozitiei si ar trebui sa te inspaimante. In Marea Britanie sunt vreo 2 – 3 milioane de musulmani si au moscheea simbol mai mica. In Romania cati musulmani or fi calculat papusarii ca trebuie sa fie?

        Apreciază

      • Gabriel said, on iunie 10, 2015 at 7:14 pm

        Frate daca si inaintasii nostrii erau toleranti, acum eram complet satanizati! Acum e vremea de sabie nu de dialog si diplomatie….

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2015 at 7:25 pm

        Gabriel

        Cum sabie?

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iunie 10, 2015 at 7:15 pm

        „Saracutii” de ei ce ne-au mai tolerat secole de-a randul. Aste e similar ca si cum ti-ai lua cel mai periculos sarpe veninos la tine in casa asa din bunatate.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 7:18 pm

        Arsenie Papacioc, in glasul Sfintilor Parinti: Ma declar Ortodox!!!
        Unitate nu exista decat numai in ADEVAR. Sectele, religiile lumii sunt toate ale dracilor, chiar si Islamul nu e nimic altceva decat creatia Evreilor sa distruga Crestinismul!
        „Daca as fi mai mare peste pamant as DESFIINTA catolicismul!” Asemeni si sectele, si toate religiile pagane! Afara cu ecumenistii, cu ereticii si paganii!

        Radule tata, esti TRADATOR, adica acuzi indirect Sfintii Parinti ca ei defapt prin Sinoadele Ecumenice au creat DEZBINARE nu? Cand au anatematizat pe TOTI cei dinafara Bisericii.
        Bai omule, ESTI ERETIC! Daca nu crezi asta, atunci esti si prost!

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 7:22 pm

        Baga la cap, nu doar catolicismul trebuie extirpit, ci TOATE religiile lumii si sectele caci sunt ale diavolului.
        Exista o Biserica, ORTODOXA, tolereaza tu paganii si daca asa poti tolera si diavolii, ca tot aia e!
        A doua porunca spune „sa iuesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”, te-ntreb atule, cum iuber=sti tu pe aproapele daca tu nu-l mustri ca nu se mantuieste in scornirea ce se numeste ISLAM? Cum ii doresti mantuirea cnd tu il lasi in inselare, ba dupa capul tau il mai si incurajezi!!!
        „Iubirea” ta e FALSA, esti viclea nu n umai cu paganii si cu fratii ortodocsi, dar si cu tine esti, caci esti un INSELAT!

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 7:31 pm

        Uite TOLERANTA
        „Religia PACII”
        http://shoebat.com/2014/12/02/just-came-muslims-conduct-mass-beheading-session-create-huge-puddle-blood/

        Apreciază

      • vantelegar said, on iunie 11, 2015 at 5:56 pm

        In Munchen a fost CUMPARAT un teren pentru ridicarea unei biserici ortodoxe.2 milioane de euro a fost pretul platit.De ce trebuie statul nostru sa faca cadou acest teren ?

        Apreciază

      • Mirela said, on iunie 19, 2015 at 11:08 pm

        Radu

        Spui: „Daca vrem sa fi tolerati si noi in tarile lor trebuie si noi la randul nostru sa aratam toleranta”.

        Înainte de a emite astfel de păreri, ar fi bine să te informezi asupra modului în care musulmanii îi tolerează pe creştini în ţările unde sunt majoritari şi deţin puterea. Oare oferă drepturile pe care le pretind?
        Am mai postat un comentariu cu modul de acţiune al islamului, cred că ar fi de folos să îl citeşti pentru a avea o imagine mai aproape de adevăr a ceea ce înseamnă toleranţa la care faci apel.

        Apreciază

      • mucenic said, on iunie 22, 2015 at 4:09 am

        O moscheie la Bucuresti pentru o biserica la Istanbul!
        Pe aceeasi suprafata de teren, aceeasi gen de locatie, aceleasi dimensiuni.
        Si propunerea supusa la vot dupa ce ponta si comunistii pleaca dela guvernare

        Apreciază

      • don said, on iunie 26, 2015 at 9:13 pm

        Esti dus cu pluta! Sa ii aducem pe ei la credintaoastra? Te simti bine?! Chiar crezi ca poti sa faci asta? Inseamna ca habar nu ai cine sunt musulmanii! Eam deaface cu ei tot timpul aici.moscheele sunt gauri de serpi.Acolo cresc teroristii! Si apoi e si de 11.000 de metrii patrati ca 200 nu e suficient.A inebunit lumea.Sa va pregatiti sa aveti atentate teroriste! O sa vezi ca asa va fi.Mesajul asta o sa intre in istorie.

        Apreciază

    • Ioan C. said, on iunie 10, 2015 at 7:23 pm

      Şi în Federaţia Rusă se construiesc moschei, că doar cecenii, şi nu doar ei, sunt musulmani.

      Apreciază

    • auditus said, on iunie 11, 2015 at 11:47 am

      In Protocoalele Inteleptilor Sionului, al treilea razboi mondial este unul al religiilor.
      „Vom ataca şi le vom batjocori preoţii, făcându-i ridicoli, apoi odioşi, distrugându-le religia şi atunci vom fi stăpâni pe sufletul lor.
      Trebuie să declanşăm o criză majoră (economică, militară, politică, socială, educativă, religioasă) şi toate naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.”

      P.S. Ancheta pentru saccsiv: http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=46464&Itemid=374

      Apreciat de 1 persoană

    • Emy said, on iulie 8, 2015 at 9:37 am

      Bravo! Dar nici pe Rusi nu-i iubesc. Au fost si ei o plaga pentru noi.

      Apreciază

  2. dextro said, on iunie 10, 2015 at 2:48 pm

    Eu m-am revoltat la inceput insă apoi mi-am dat seama că poate e bine așa. In conditiile in care musulmanii wahabiti (sauditi) se inmultesc in Bucuresti si chiar Muftiul Romaniei a cerut Ministerului Educatiei sa nu recunoasca diplomele celor ce au terminat teologie in Arabia Saudită, căci fac propagandă si intărâtă la ură, această constructie va da mai multă putere Muftiului in fata enoriasilor sai, ceea ce inseamnă că la noi, musulmanii vor rămâne ceea ce au fost, cetățeni loiali care deși au altă religiei nu fac prozelitism și nu ne văd ca pe dușmani. Eu prefer să se lupte muftiul cu extremistii wahabiti reprezentati de studentii străini veniti din zona golfului persic, decât să ne batem noi cu ei. Poate gresesc, dar mi se pare o miscare diplomatică bună.

    Apreciază

    • nikodim said, on iunie 10, 2015 at 5:00 pm

      E maxima asta!
      Ce fraieri sunt sirienii sau irakienii de nu se ghideaza dupa logica asta prin care „să se lupte muftiul cu extremistii wahabiti reprezentati de studentii străini veniti din zona golfului persic, decât să ne batem noi cu ei.”
      Si-ar fi angajat cativa muftii din astia si ar fi rezolvat de mult problema statului islamic.
      La noi au fost loiali pentru ca au fost putini pana acum. In Serbia, care ia primit timp de zeci de ani cu masa si casa pe pribegii musulmani din nenorocita si saracita Albanie, s-a vazut cat de loaili au fost de le-au luat sarbilor Kosovo.
      Peste vreo doua generatii, daca lucrurile decurg asa ca acum, sunt toate sansele ca acesti acesti mesageri ai „religiei pacii” sa se joace si pe strazile noastre fotbal cu capatanile decapitatilor „necredinciosi” ca in Siria sau in Irak.
      Si tu visezi la muftii luptatori cu propriul islam!

      Apreciat de 1 persoană

  3. mel said, on iunie 10, 2015 at 3:44 pm

    Sa-i aud acum pe cei impotriva construirii Catedralei Mantuirii Neamului! Cum comenteaza?

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on iunie 10, 2015 at 4:38 pm

      ce sa zica, decat ca nebunia grandomaniei nu e specifica doar unora….

      Apreciat de 2 persoane

    • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 5:27 pm

      Mosecheea si Catedrala….
      In una e dracu, in cealalta e tot dracu, dar mascat!
      Ecumenism sau paganatate? Sa vedem ce alegi?
      Haide Mel….

      Apreciază

      • G-man said, on iunie 10, 2015 at 8:43 pm

        ne-am gandit amandoi la cuviosul Arsenie Papacioc.. vad ca postarea mea apare dupa a ta ..da eu cand postasem video .. a ta nu era ..

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 10:36 pm

        poi cam astia imi plac….Papacioc, Justin si Fageteanu….

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 10:47 pm

        G-maaaaaaan,
        uite mai jos, Radu iar a dat like la o prostie antiORTODOXA!!! 😦

        Apreciază

      • mel said, on iunie 10, 2015 at 9:43 pm

        Total de acord… Nici nu ma gandeam la altceva! Din pacate Hristos nu se va afla in ea! Insa ma gandesc la „saraca” Credinta Ortodoxa cat a fost de haituita din cauza acestei catedrale si ma gandesc cum mass-media nu o sa vorbeasca de rau fabuloasa moschee pt ca nu ne lasa Uniunea Europeana ca facem discriminare!

        Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on iunie 10, 2015 at 7:32 pm

      Păi o să zică că moscheea e cu bani de la Statul turc, pe când Catedrala e pe banii noștri …:)

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on iunie 10, 2015 at 7:46 pm

      FRAȚI ORTODOCȘI, SE RĂSUCESC ACUM ÎN MORMÂNT TOȚI DOMNITORII ROMÂNI CARE AU LUPTAT PENTRU LIBERTATEA ȘI PĂSTRAREA NEÎNTINATĂ A CREDINȚEI NOASTRE ORTODOXE… DACĂ EI N-AR FI LUPTAT ASTĂZI AM FI AVUT MAI MULTE MOSCHEI ÎN ROMÂNIA DECÂT BISERICI ORTODOXE…

      ACEASTA A FOST ÎNȚELEGEREA ÎNCĂ DE LA DOMNITORUL MIRCEA CEL BĂTRÂN CU BAIAZID: SĂ-I PLĂTEASCĂ TOTUȘI UN BIR DAR NICIODATĂ SĂ NU SE CONSTRUIASCĂ VREO MOSCHEE PE PĂMÂNTUL ȚĂRII ROMÂNEȘTI… A FOST CONTINUATĂ DE CEILALȚI DOMNITORI ROMÂNI, CARE AU FOST ORTODOCȘI PÂNĂ ÎN 1714, CÂND SFÂNTUL CONSTANTIN BRÂNCOVEANU A FOST MARTIRIZAT ÎMPREUNĂ CU FECIORII SĂI ȘI CU SFETNICUL DE TAINĂ IANACHE V.

      Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on iunie 10, 2015 at 10:23 pm

        Asa este! In Tarile Romane turcii nu aveau voie sa ridice moschei, sa cumpere pamant, sa ridice case. Se pare ca, mai tarziu cand au aparut raialele, in secolele XVII-XVIII si inceputul sec XIX (Turnu, Giurgiu, Braila, Chilia, Cetatea Alba si Tighina si mai tarziu Hotin) acolo se facea exceptie de la aceasta intelegere. Dobrogea fiind direct ocupata era considerata pamant musulman (sic!).

        Apreciat de 1 persoană

    • G-man said, on iunie 10, 2015 at 8:48 pm

      eu eram pro catedrala … acu stau pe ganduri si cred ca o sa devin contra..
      m-au pus pe ganduri desenele alea .. simbolurile …. nu marimea…
      dar o sa vad dupa ce e gata cum e inauntru ..
      asa ca idee zic ca e buna ca toate popoarele vestice ..si rusii au asa biserici mari .. iar noi nu am facut ..ca ba dadeam bir la unii ori razboaie cu altii ..

      Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 3:17 am

        Sunt foarte cuminti…aduceti-i in tara…

        Apreciază

    • Cristian said, on iunie 11, 2015 at 3:59 pm

      Comentariul e simplu: Construirea dărâmării neamului va normaliza (oficial) erezia iar construirea celei mai mari moschei din Europa va pune umărul la scoaterea completă în afara legii a ortodoxiei (fundamentaliste).

      Apreciază

    • aha said, on iunie 12, 2015 at 1:48 am

      eu sunt impotriva construirii grandomaniei aleia. si nu din cauza ca nu am avea nevoie ci doar pentru ca e la mijloc mandria! si „subjugarea” preotilor si a mirenilor. nu am dat si nu voi da 1 leu pentru hotelul ala de 5 stele! 5 stele cu 5 colturi! acum daca se construieste catredala asa ortodoxa…trebuie sa acceptam si moschei? si temple iudaice? si „corturi” de alea budiste? si mai ce?

      Apreciază

      • cristi o. said, on iunie 13, 2015 at 10:45 pm

        @aha
        La mijloc sunt mai multe si mai murdare decat mandria si subjugarea… De pilda, Vaticanul… Sa fie intamplatoare contributia financiara consistenta (suma reala e secret de stat) a papistasilor la ridicarea edificiului megalomanic ce are o piateta izbitor de asemanatoare cu cea de la „San Pietro” ori „invitatia” adresata spurcatului Francisc I de a vizita Romania, exact dupa terminarea constructiei abominabilei cladiri, numita batjocoritor: „…a mantuirii neamului”?!? Oare nu se vede de pe Luna tentativa de a ne „pupa” cu papistasii nebotezati, nu oriunde, ci intr-un loc simbolic, anume construit… In privinta banilor, cu siguranta ati dat! Si eu! Si altii! Nu in mod voluntar, evident. Chiar daca unii nu am dorit sa contribium la aceasta casa a lepadarii neamului de credinta, o parte mai mica ori mai mare din banii nostri, sub diverse forme, au fost deturnati spre temelia „templului”… E trist, dar adevarat…

        Apreciază

  4. Klauss said, on iunie 10, 2015 at 3:58 pm

    Daca- i pripasim pe astia, nu vom mai scapa de ei. Guvernul Romaniei scoate bunurile nationale la mezat strainilor, moka, numai sa scape cat mai repede de ele. Le stau in cale, le stau in gat sa fie in proprietatea statului roman, mai ales ca intrainarea lor le aduce venituri deloc de neglijat. Cat de actuale sunt versurile lui Eminescu, in „Scrisoarea III” : „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

    Un singur lucru le-au mai ramas de facut: „Mai potoliti-l pe Eminescu” : https://www.youtube.com/watch?v=T0775_-h26o . Cati nu l- ar fi ucis, daca ar fi fost astazi printre noi…

    Apreciat de 2 persoane

  5. G-man said, on iunie 10, 2015 at 4:00 pm

    Apreciat de 3 persoane

  6. Gabriel said, on iunie 10, 2015 at 4:14 pm

    Maine la ora 11:00 in comisia juridica a Camerei Deputatilor, se va discuta legea antilegionara. In aceasta seara la ora 22:30 sa facem acatistul Sfintilor Romani din Inchisori, rugandu-l pe bunul Dumnezeu sa apere neamul nostru romanesc.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mihail said, on iunie 10, 2015 at 5:05 pm

    Asta ne mai lipsea !

    Apreciat de 1 persoană

  8. mihai said, on iunie 10, 2015 at 6:08 pm

    asta in contextul in care nici pomeneala de a construi bisericii in tarii din zona golfului si implicit in tarii 100%100 musulmane, ca sa nu mai vorbim de agonia crestinilor din tarile arabe, [vdemsiria,irak, iran e.t.c]

    Apreciat de 1 persoană

  9. aniush said, on iunie 10, 2015 at 7:21 pm

    Cea mai mare moscheie…? Cu ce am gresit?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 10, 2015 at 7:27 pm

      aniush

      Cu avorturile si nenasterea de prunci. Si in ritmul asta vom pati la nivel de tara ceea ce au patit sarbii in Kosovo.

      Apreciat de 2 persoane

      • cosminmatiu said, on iunie 10, 2015 at 7:46 pm

        Vom ajunge si noi cei ce refuzam actele si cipul decapitati si restul cipati si convertiti la islam. Stie sistemul ce cancer trebuie plasat in tarile ortodoxe.
        Astia se inmultesc ca iepurii si cand ajung sa fie cateva sute de mii sa umilioane incepe decapitarea.

        Apreciază

    • Cristian said, on iunie 11, 2015 at 4:34 pm

      Ai greșit că te-ai născut ortodox.

      Apropo, pe Radio Trinitas sunt anunțuri cu plecări în excursie, în Turcia parcă, cu program de vizitat moschei.

      În altă ordine de idei, mi se pare un post de radio menit să-l mențină pe credinciosul ortodox într-o stare de amorțire călduță în timp de subtil și delicat îl convertește la ”valorile universale” ale globalismului. Nu am nici cea mai mică îndoială în privința rolului pe care îl joacă Trinitas ca post ”oficial” și de autoritate în acoperirea oricărei voci ”dizidente” în ortodoxie și în ”îndulcirea” treptată a poziției Bisericii față de Vatican și celelalte religii. Dar câtă vreme poporul nu a fost suficient ”convertit” și preoții înlocuiți de noul val de absolvenți de teologie, lucrurile nu se vor da pe față.

      Patriarhul Daniel, prin faptul că a studiat ”teologie” catolică și protestantă și a primit doctorate din partea acestora, dovedește că este eretic și un lup îmbrăcat în piele de oaie. Mai mult, prin tăcerea vădită pe care o menține față de atacurile fățișe la adresa familiei organizate de ambasadele străine ce susțin marșurile sodomiștilor, arată că nu este ortodox, nu iubește ortodoxia și nici poporul român.

      Cum niciodată nu a luat poziție față de agresiunile la care poporul ortodox a fost supus, cu siguranță nu va lua atitudine nici la construirea moscheii din București. Această construcție este corelată cu acceptarea cotei de imigranți, în mare majoritate musulmani și este sincronizată cu o situație similară în toată Europa. Prin aceasta, se pregătește întâi aducerea în masă a musulmanilor în țările europene ca mai apoi prin provocarea unor conflicte interetnice să se ajungă la război civil și distrugere socială.

      Deși aceste lucruri se observă pretutindeni în prezent, mai ales în Marea Britanie, Franța, Statele Unite, Germania, Italia, unde au loc proteste împotriva imigrației musulmane, ele se vor generaliza în toată Europa, după modelul iugoslav, urmând ca în faza finală să aibă loc o dezintegrare socială și statală.

      Decizia de la București nu este una luată local ci face parte dintr-un plan general de eliminare completă a coeziunii naționale, etnice, lingvistice și religioase pentru toată Europa.

      Apreciază

  10. Riko said, on iunie 10, 2015 at 7:26 pm

    pai la un moment dat am vazut ceva profetii cum ca Bucurestiul va fi in viitor dupa un mare cutremur ce va distruge cladirile vechi, cel mai mare centru spiritual al lumii. Nu mai stiu unde am vazut asta, dar nu stiu daca erau si sfinti care sa spuna asta sau numa niste guru si nostradamusi. Centru spiritual global… evident nu ortodox.

    Apreciază

    • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 7:49 pm

      Arsenie Boca nu profetea, ci „profetea”.

      Apreciază

      • S. Mintas said, on iunie 11, 2015 at 9:30 am

        Oameni buni, va rog sa fim mai cumpatati si mai atenti cu vorbele! Andrei-b, te rog sa-l iubesti pe parintele Arsenie si sa te rogi pentru el ca Domnul sa-l aseze si pe el in Sfanta Sa Imparatie! (poate e mai potrivita aceasta rugaciune pentru inima ta; scuza-ma ca ma bag cu „bocanci” in viata ta)

        Intr-o zi o tanara fata a mers la parintele Arsenie sa-i cera sfatul deoarece dorea sa intre in viata calugareasca. Parintele a indemnat-o sa nu mearga ca mai bine merg la manastire trei decat una! Dupa ani de zile femeia a nascut trei fete care acum sunt calugarite! Pe una dintre maici o poti gasi (cred) la Schitul Sfintilori Romani de langa Sarmisegetuza. spune-mi te rog, cum poate diavolul sa faca o asstfel de ”profetie”??? Cand viata e in mana lui Dumnezeu!! Te rog sa ma ierti, poate am zis ce nu trebuia!

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 1:25 pm

        Si cei care deschid cartea „profetesc”, si culmea se intampla exact ce zic.
        Si vrajitorii „profetesc”, chiar si Nostrdamus „profetea”, Baba Vanga si altii! Asta nu e criteriu de sfintenie, S. Mintas!
        Nu umbla dupa ghicitori ca ai sa ramai stupefiat de ce vei descoperi! Arsenie Boca pentru mine e VRAJITOR, inafara faptului ca era si ecumenist! Cu atatea facultati nu destingea Biserica cea UNA de erezia papistaseasca!

        Iata insa trei din categoriile in care diavolul poate „cunoaste” viitorul si il poate sopti slugilor sale:

        – cazul I (diavolul detectiv): daca persoana A vrea sa treaca pe neasteptate pe la persoana B si atunci persoana B are o „descoperire” cum ca va fi vizitata de persoana A, nu inseamna ca i s-a descoperit viitorul; diavolul stia ca persoana A se indreapta spre persoana B si numai un accident neprevazut i-ar fi putut nega „profetia”; in multe cazuri premonitive se ignora faptul ca ele nu contin elemente care sa nu poata fi deduse logic de o a treia „persoana” aflata in momentul optim la locul potrivit (un asemenea caz il intalnim descris in viata sfantului Antonie cel Mare);

        – cazul II (diavolul psiholog): cunoscand bine relatia cauza-efect, diavolul – bun cunoscator al sufletului omenesc – poate deduce efectele atunci cand stie bine „datele problemei”; stiind de superficialitatea unei relatii de familie, el poate deduce destramarea ei, stiind de tensiunile existente intre doua state, el poate deduce inceputul unui razboi, …

        – cazul III (diavolul papusar): diavolul planuieste ca in timp sa determine anumite fapte, si se foloseste de oameni precum papusarul de figurinele sale; este cazul cel mai spectaculos, cel mai interesant, cel mai „nevinovat”, cel mai greu de prevazut din punct de vedere omenesc. Si de aceea cel mai smintitor pentru cei care refuza sa accepte punctul de vedere al Bisericii. Precizam ca intelegem dificultatea acceptarii explicatiei cum ca nu ar fi vorba de nici o premonitie, ci doar de o dureroasa inscenare a ghicirii viitorului, dirijata de Marele Papusar al Imparatiei intunericului. Dar a nu accepta aceasta explicatie inseamna a accepta ori faptul ca Dumnezeu lu-creaza prin mediumi, ori faptul ca diavolul cunoaste viitorul. Aceste doua variante fiind excluse pentru cel care crede in invataturile Bisericii, singura alternativa posibila ramane cea cu „diavolul papusar”.

        Sf. Ioan Scararul: „Diavolul slavei desarte pe cei inselati ii face prooroci si le da un oarecare imbold ascetic!”

        Unul dintre siretlicurile prin care „ghicitorii” ascund propriile esecuri este urmatorul: ei nu afirma ca faptele pe care le „vad” se vor intampla cu siguranta, nu sustin predestinarea absoluta. Ei fac afirmatii de genul: „daca vei fi tare, vei reusi sa eviti esecul pe care il «vad»”, sau „daca te vei tine pe aceeasi linie, vei avea parte de succesul care mi se «arata»”. Rare sunt cazurile in care un ghicitor spune cuiva ca ceva se va intampla cu siguranta (aceasta li se intampla numai oamenilor care sunt prinsi strans in laturile diavolului).

        Iar celor care insista totusi sa isi afle viitorul, sfantul Cosma le recomanda urmatoarea „tehnica” eficienta: „Si daca vrei sa-ti vezi soarta sau norocul, scoala-te maine dimineata si du-te la biserica si uita-te la mormintele celor morti si la ce sunt ei acum. Gandeste-te si spune: „N-au fost si ei oameni ca mine si au murit?” Asa voi muri si eu maine, deci sa nu indraznesc sa fac si eu aceste lucruri diavolesti, caci o sa pier…” (62; 96).

        Mai devreme sau mai tarziu, vom muri cu toti. Acesta nu este un secret pentru nimeni. „Tehnica” sfantului Cosma nu este originala: e recomandata de multi alti sfinti ai Bisericii ca fiind de mare folos celor care pretuiesc mai mult viata pamanteasca decat vesnicia.

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 1:33 pm

        In cazul II se incadreaza si asa-zisa profetie a parintelui in care spune ca „Romania va fi ocupata intro noapte de bla bla bla”, oare dracul nu stia ce au planuit pausarii cu mult timp in urma? Fii mai serios si iti recomand si cartea „Experiente Ascetice” de Sf. Ignatie Briancianinov, pe care Arsenie Boca fara rusine il contesta, caci a pictat „sfinti” catolici in Sfintele Biserici!
        Aceste profetii sunt MINCINOASE! Mai stim ca pacatele le spunea parintele pe fata, in public chiar iar Sfintii Parinti condamna asa ceva, dar oare dracul nu stia ca persoana cutare a facut malahie, iar atunci sa-i fi spus parintelui? Caci asa a strigat in gura mare in public ca cutare face malahie…
        Asta e dracism!
        Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 11, 2015 at 2:49 pm

        S.Mintas

        „proorocu´” din pantece boca a preconditionat-o pe biata femeiusca fara minte sa aibe 3 copii care sa ajunga apoi prin cine stie a cui „lucrare” la manastire( ca doar dracul ala care o stia pe femeiusca fara minte ca vrea sa merga la manastrire si a impiedicat-o atunci prin boca, NU murise si daca a convins-o sa se marite ca ce lucru bun sa aibe 3 urmasi posibil aplecati spre manastire ca maica lor, putea sa-i traga cu carligul lui si pe urmasii „proorociti” la manastrie) .incat sa zica bocacii acum fericiti : „iata era prooroc, veniti sa mergem dupa el”:
        Ca daca TOATA gloata ar merge la insurat si maritat ca „mai bine este” ca sa dea nastere la mai multa adunatura de omenet si implicit si de probabil monahi, ar fi Nunta mai de cinste decat Calugaria ceea ce NU ESTE !
        Si Dumnezeu NU ARE NEVOIE de gloata ci de „elite”, adica nu de multi care merg degeaba la manastrire ci de rarii( zic rari caci sunt putini nu ca nu ar vrea Dumnezeu decat putini, EL pe TOTI i-ar vrea vrednici dar putini se dovedesc Alesi ) cu sufletele alese ca Sf Onufrie si altii care sa caute cu toata vartutea lor sa se lipeasca si sa se asemene cu Hristos.
        Si daca o insa fara minte s-a dus repede la maritat si a facut apoi ca drin „intamplare” taman 3 copii care apoi s-au dus la manastrire nu se stie CAT a fost profetie si cat lucrraea ulterioara a vrasmasului de a se ingriji sa faca sa apara „coerente” si „adevarate” vorbele unui agatator de suifletel pentru iad.si sa scere MAI MULTI pentru calea lui prin ascultarea lor de buna voie, diavolul le zice doar ce trebuie sa faca si ei trebuie doar sa-l asculte, ca de restul se ocupa el.
        Ca Dumnezeu da sufletele oamenilor si copii celor casatoriti este calr dar dracul stie si el ca RAR se intampla ca sa nu primeasca firea cele ale sale dupa impreunarea trupeasca si atunci DOAR DACA s-ar opune Dumnezeu speial, adica legea firii aduce cele ale firii, doar daca firea trupeasca e cu defect” sua daca Dumnezeu OPRESTE legea firii , ca sa faca asa ceva Dumnezeu TREBUIE rugaciune sua plan pentru un om, ori pe muierusca fara minte taman o secerease diavolul sa-l asculte pe el, CUM atunci daca s-a dus dupa vorba celui rau sa o opreasca Dumnezeu de la aa avea cei § copii „proorociti”???? a lasat-o la cheremul legii firii, ca orice dobitoc care se impreuneaza se inmulteste trupeste…. doar daca bolnav nu

        Asa ca iti dai cu pararea dar nu stii tu Judecatie Lui Dumnezeu nici viclenia vrasmasului mantuirii oamenilor care il pandeste pe om inca din Gradina Edenului sa-l traga cu el in iad. Sa stii ca dracul nu e asa prost, are urare in idei, dupa cum vedeti ca a construit rabdator atatea secole sistemul acesta indracit care va ajunge sa il aduca maine pe anticrist in mod „necesar”, asa poate sa lucereze sistematic si la nivel particular de destin omenesc particular, nu numai ca plan de demolare generala a omenirii, sunt familii care odata intrate in contact cu diavolul printr-un anume stramos al lor sunt secerate de diavol generatii intregi pentru rele, ca GREU se izbaveste omul din „vraja” diavoleasca daca i-.a dat vreodata celui rau putere asupra sa si a urmasilor sai ( vezi neamul care si-a cerut singur OSANDA la Rastignire urland ” sangele Lui aspura noastra si aurmasilor nostri”)

        asa si muierusca putina la minte care in loc sa mearga cu smerenie pe calea mantuirii s-a dus la ghicitorul renumit sa ii „lumineze” calea ! ca MULTI vin cu asa aplecare a sufletului si catre Sfintii lui Dumnezeu nu numai catre vrajitori…..

        de aia cand zic FUGITI de TOT/TOTI care ar contrazice Invatatura de Credinta a Sf Parinti cum facea boca, ca va indraciti, ma credeti dus cu pluta si Extremist !
        NU Dati putere celui rau asupra voastra si apoi acela secerea si pe urmasii voastri dupa duh( si de multe ori si pe cei dupa trup):

        Apreciat de 1 persoană

    • Radu Iacoboaie said, on iunie 10, 2015 at 7:52 pm

      Nu cred… Țara noastră este leagănul civilizațiilor… Avem câteva mii de ani de existență pe acest pământ, încă înainte de marele rege Burebista care i-a unit pe daco-geți…

      Am devenit însă un loc pentru congrese mondiale ale francmasoneriei (vezi pe cel de anul trecut la București, în clădirea Parlamentului României!)…

      Despre asta voiai să spui când ai pomenit de centru spiritual al lumii?…

      Apreciat de 1 persoană

    • Riko said, on iunie 10, 2015 at 10:05 pm

      Am vazut asta acum cam 3-4 ani, nu mai stiu unde, dar am tinut minte pentru ca am vazut in mai multe locuri. M-am uitat acum pe net, asa o scurta cautare si nu am gasit sa fi profetit parintele Arenie Boca asta, dar nu spun ca nu pentru ca nu am cautat mult. Dar tind sa cred ca Romania o sa fie destul de importanta in lume dupa un eventual razboi mondial, find o tara care nu fa fii foarte afectata. Insa nu cred ca va mai fi a romanilor.

      Apreciază

      • Marius said, on iunie 12, 2015 at 3:37 am

        Cum sa nu iasă afectată Romania din război cand aici se va purta războiul contra rusilor?Mai ales ca vor fi si bombardamente nucleare?

        Apreciază

      • Riko said, on iunie 12, 2015 at 4:05 pm

        Nu suntem o putere militara doar intr-o pozitie geografica strategica. Arme nucleare nu vor folosi nici rusii nici americanii pe Romania. Suntem prea aproape de Rusia si Marea Neagra, deci rusii nu vor ataca nuclear Romania, iar NATO nu ar avea nici un interes pentru asta mai ales ca facem tot ce spun ei. Deci Romania cel mai probabil va fi avectata doar de cateva bombardamente in zonele mai importante, si sa speram ca infanterie mai putina, poate doar in trecere. In timp ce occidentul foarte probabil va fi distrus de arme nucleare, la fel si America de Nord si desigur Rusia cu aliatii sai, Turcea, Corea de Nord si China, eventual si India Oricum partea cu cei mai multi supravietuitori va fi din orient

        Apreciază

  11. Radu Iacoboaie said, on iunie 10, 2015 at 7:32 pm

    ULTIMA ORA! JOI 11 IUNIE ORA 11 SE REIA DEZBATEREA IN COMISIA JURIDICA A CAMEREI DEPUTATILOR! SEMNEAZĂ ŞI TU! Petiţia publică împotriva unei legi criminale.
    http://www.cdep.ro/co/sedinte.ordinezi?ids=12221

    Va rog sa semnati acum si sa insemnati si pe altii sa semneze o petitie online impotriva proiectului de lege antilegionara (in fapt, o lege contra celei mai mari parti din elita intelectuala interbelica, a eroilor, martirilor si sfintilor nostri din perioada comunista, a istoriei si culturii noastre).

    Prin noua lege, nu vom mai putea vorbi decit in termeni denigratori de Nae Ionescu, Paulescu, Simion Mehedinti, Eliade, Noica, Cioran, Radu Gyr, George Manu, Nichifor Crainic etc. etc. Operele acestora vor fi puse la index. Nici unul dintre stralucitii nostri carturari interbelici, dintre fostii detinuti poltici sau luptatorii in rezistenta armata anticomunista, care au fost membri in Miscarea Legionara sau Fratiile de Cruce, nu vor mai putea fi omagiati (prin statui, nume de strazi si de institutii, articole, carti, simpozioane si conferinte, filme etc). Nici unul dintre sfintii inchisorilor, incepind cu Valeriu Gafencu, care au apartinut ML sau FDC nu vor mai fi recunoscuti ca atare in mod public, cinstiti si canonizati.

    Puteti vedea continutul si stadiul legii (adoptata in Senat, in lucru la Camera Deputatilor) aici: http://parlament.openpolitics.ro/politici/propuneri/89ecc3f5-abeb-4d51-a3e0-fe55aa8bbe77

    Petitia noastra online poate fi semnata aici:

    http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_apararea_memoriei_fostilor_detinuti_politici_din_perioada_comunista-p24143144.html

    Doamne, ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Ioan C. said, on iunie 10, 2015 at 7:40 pm

    „ARTICOLUL 29
    LIBERTATEA CONŞTIINŢEI

    (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

    (2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

    (3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.

    (4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.

    (5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

    (6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.”
    Sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba29

    Apreciat de 1 persoană

  13. Radu said, on iunie 10, 2015 at 8:17 pm

    Saccsiv
    Am inteles chestiunea da este un detaliu important in Marea Britanie stiu care este pericolul legat de ei ca sunt importanti ca numar ca minoritate.

    Daca prin moschee de dimensiunile acestea se intelege ca in viitor ei sa ne cucereasca intr-o maniera discreta ca au in vedere o crestere a lor ca minoritate aia e altceva da aia e o problema cu adevarat.
    Dar faptul de a avea un loc unde sa se roage nu e ceva de speriat daca e in limite acceptabile sa nu deranjeze pe altii.

    Vreau sa subliniez faptul ca trebuie sa ne alegem cuvintele cu intelepciune si diplomatie pentru ca usor putem fi aratati cu degetul si sa ni se puna o eticheta care nu e adevarata.Uneori te exprimi cum trebuie si tot se rastalmacesc vorbele din rea vointa.

    Am vazut cateva comentarii cu care nu sunt de acord, da in imperiul otoman a existat toleranta fata de mai multe religii inclusiv a noastra si este un adevar istoric mai ales ca ei erau un imperiu multinational.

    Andrei-d
    Cu un asemenea comportament si limbaj nu va face cinste si raspunsul nu e violenta daca nu ati inteles nici pana acum la ora asta. NU CU SABIA SE REZOLVA PROBLEMA !

    Noi am rezistat sute de ani ca am avut domnitori intelepti la carma tarilor romane au stiut sa cada la compromisuri si la pace cand situatia o cerea nu sa fie ei sa mearga pana in panzele albi din fanatism.
    Unii au fost Sfinti asa cum ii si stim altii buni crestini dar nu fanatici au stiut sa poarte un discurs si o cale de negociere cu paganii asa am supravietuit pana astazi.

    Am auzit o vorba buna „Vrei să cunoşti un om? Dă-i o putere mare! ” sunt curios sa aflu ce ai face Andrei daca ai fi conducatorul acestei tari…ai darama toate moscheile din Romania ? ai prigoni minoritatile religioase? asa se comporta un crestin ortodox in viziunea ta? Sau am intra in izolare ca pe vremea lui Ceasca posibil?

    Doamne ajuta ! Multa intelepciune si sa ne pastram mintea limpede ca e foarte usor sa fim sedusi de idei radicale mai ales in zilele de azi !

    Apreciat de 1 persoană

    • Aromanul said, on iunie 10, 2015 at 9:55 pm

      O intrebare am Radule? Noi neamul romanesc trebuie totdeauna toleranta fata de minoritati sau diplomatie ca nu cumva sa se supere minoritatile pe noi? Frate noi nu trebuie sa fim toleranti pina la prostie dar nici nu trebuie sa fim radicali, dar totusi ar trebui sa le aratam pina unde le sunt limitele. Daca nu le convine sa plece de-aici ca nimeni nu-i tine cu forta in tara noastra. Ei au deja moschei in Bucuresti ce le mai trebuie una imensa. Iar daca tot vor sa faca o cantina si un centru cultural puteau bine-mersi tot in citeva sectoare din Bucuresti. Marele muftiu ne lauda guvernul satanic care este vindut masoneriei ca este democratic dar as vrea sa-l intreb pe muftiu daca si in Turcia guvernul este atit de democratic ca la noi? Iar daca este atunci biserica SF SOFIA din Istambul(Constantinopol) din moscheie sa o faca din nou biserica asa cum a fost pina in anul 1453 si sa o returneze crestinilor de drept. Asa ca ajunge cu toleranta asta prosteasca minoritatilor ca vor ajunge sa ne ceara si sotiile noastre sa se culce cu ele ca asa este democratic si frateste. Fratilor ajunge cu toleranta sau iubire de aproapele ca aceste minoritati vor intelege ca suntem ori lasi ori fricosi. Mihai Viteazul,Stefan cel Mare,Vlad tepes,Mircea cel Batrin si alti mari voievozi ai nemului romanesc nu cred ca gindeu in termenii astia. Si sa nu i-mi spune-ti ca atunci erau alte vremuri ca nu este adevarat. Cuvintele astea timpite care se numesc TOLERNTA ,DEMOCRATIE si altele de genul asta sunt folosite de spurcatii iudeo-masoni ca sa poata face ce vor ei in lumea asta!

      Apreciat de 3 persoane

    • gerica64 said, on iunie 10, 2015 at 10:00 pm

      Scuzati ca ma bag in discutie dar nu sunt de acord cu ce spuneti.In nici un caz nu cred ca ganditi ortodox.Tara asta a ingaduit pe toti, toate neamurile si toate confesiunile nu cred ca exista o tara cu oameni mai ingaduitori.La noi in tara nu a existat fanatism.Domnitori tari in general au rezolvat-o cu sabia caci musulmani spun de islam dar nu-l ating decat declarativ in rest sunt sangerosi si razbunatori.Una doua taie capete asa ca sa o lasam cu toleranta ca macane,

      Apreciat de 3 persoane

    • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 10:07 pm

      Spui: „NU CU SABIA SE REZOLVA PROBLEMA !”
      Sectantule! Atunci in conceptia ta Stefan cel Mare si Sfant…defapt nu e sfant, ci un ucigas!

      Iar spui tampenii „sunt curios sa aflu ce ai face Andrei daca ai fi conducatorul acestei tari…ai darama toate moscheile din Romania ? ai prigoni minoritatile religioase?”
      Asa devin spalatii pe creier ca tine cu „pacea” dintre Hristos si veliar!
      Daca citeai in Vietile Sfintilor ti se lumina intunericul apostaziei tale si vedeai ca Sf. Constantin cel Mare nu prigonea pe pagani, ci ii lasa sa aleaga dar …DAR TRANSFORMA CAPISTILE IN BISERICI ORTODOXE! In nici un caz nu accepta paganismul, ca de aia e „Intocmai cu Apostolii”.
      Sfintii Apostoli transformau de asemeni capistile idolesti in Biserici lui Hristos, Radule.
      Sfintele mucenite cand erau bagate sa se inchine la idoli, acestia CADEAU, adica se DARAMAU, Raducule.
      Sfantul Stefan cel Mare facea dreptate cu sabia, dar ca sa vezi diferenta, nu se ducea el peste ei ca aia era neortodox, dar cand veneau musulmanii peste noi ii trecea prin ascutisul sabiei!!!
      Mai baiete, musulmanii nu sunt religia pacii, ci vin sa te intimideze si sa-ti ia capul, care sper sa nu-l tii degeaba, si jertfa ta sa nu fie jerfa talharului celui prost, care nu s-a mantuit!
      Baga la cap, ca NICIUN SFANT PARINTE NU A FOST TOLERANT, uita-te la Sf. Ioan Botezatorul cat de TOLERANT era cu Irod….
      Esti ratacit!

      Apreciat de 3 persoane

      • Radu said, on iunie 11, 2015 at 2:43 pm

        Nu intelegi ce vreau sa spun.

        Nu sunt sectant pe asta de unde ai mai scos-o? Tu gandesti inainte sa scrii ceva?

        Sf. Stefan cel Mare a scos sabia ca nu avea incotro dar daca putea sa se evite asa ceva ar fi evitat.
        Nu trebuie sa gasim motiv de cearta cu minoritatile asta daca vrem pace si stabilitate la noi.
        La noi musulmanii inca sunt moderati si avem BAFTA ca nu avem fundamentalisti si alte asemenea.

        Nu avem cum sa avem parte de intelegere daca noi mai intai nu oferim intelegere.
        Cum ar fi fost daca era exemplul invers sa zicem o biserica sau catedrala ortodox foarte mare in Irak sau Iran sau chiar Arabia Saudita acolo ni s-ar fi parut ca e ceva foarte frumos si chiar este din PUNCTUL nostru de vedere nu si al lor !

        Trebuie sa vedem lucrurile si din prisma altcuiva nu numai din unghiul nostru ingust. E usor sa iei o decizie proasta in viata daca privim lucrurile simplist. Viata nu e alb si negru.

        Nu ai cum sa ii convingi pe astia ma refer la musulmani si la altii sa vada sa ne inteleaga pe noi daca incepi cu ura si cu intoleranta.

        Traim intr-o lume care ne place nu ne place e complexa nu avem ce face nu mai e ca inainte cand fiecare tara facea ce vroia uneori era bine asa alteori nu.

        Indiferent ca mie sau tie sau altora ne place sau nu oricum sansele sunt ca moscheea sa se construiasca si nu prea vad pe nimeni sa ridice glasul sa iasa in strada sa faca ceva daca tot nu le convine.

        Nu stiu daca ai fost la liceu sau la facultate dar asta nu e important asa de tare dar intr-un mediu de invatamant si nu numai e bine sa te gandesti de 100 de ori inainte sa spui ceva pentru ca daca o dai in bara greu iti mai refaci imagine si imediat ti se pune o stampila care poate nu e adevarata.

        Mai gandeste-te inainte sa scrii ceva si incearca sa intelegi si pe altii ! Nu suntem numai noi aici mai traiesc si altii cu care trebuie sa ne intelegem !

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 6:55 pm

        Esti irecuperabil, nici doctorii nu-ti pot scoate prostia sa stii!

        Apreciază

    • danielvla said, on iunie 10, 2015 at 10:31 pm

      Nu e ceva de speriat?! Ba este! Vrei moscheie satanica pe pamant ortodox?? E casa dracilor si un pilon pentru ecumenismul interreligios!
      Tocmai, pentru ca am avut domnitori intelepti nu am avut moschei si minoritati musulmane in Tarile Romane!
      Ei nu au facut compromisuri in materie de credinta.

      Apreciat de 3 persoane

      • Radu said, on iunie 11, 2015 at 3:14 pm

        Confunzi ecumenismul cu unirea tuturor religiilor mondiale.

        Ecumenismul este cu unirea tuturor bisericilor crestine.

        Musulmanii sunt la partea cu o singura religie mondiala.

        La Braila de exemplu si in Dobrogea au fost ceva moschei nu foarte mari adevarat dar au fost.
        La Braila a fost bine ca s-a transformat in biserica care poarta si azi hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil dar in Dobrogea si azi mai sunt moschei ca acolo comunitatea de turci si tatari nu au plecat au fost mai numerosi si au ramas.

        Compromisuri s-au facut si cand tarile romane erau vasale imperiului otoman si domnitorii nostri nu prea au avut incotro.
        Exemplu : Biserica Sf Nicolae Domnesc de la Iasi a fost folosita ca moschee de catre sultan. (cred ca a fost Mehmed al IV-lea)

        http://www.vinlaiasi.ro/biserica-sf-nicolae-domnesc-din-iasi-sau-monumentul-istoric-intre-cultura-si-administratie-i/

        Asta a fost un exemplu cand un compromis a fost necesar mai ales ca sultanul insusi venea in drum spre Camenita.

        Deci treaba sta altfel au fost si momente triste si neplacute dar peste care domnitorii au trecut cu rabdare si intelepciune pentru ca altfel consecintele puteau fi dure si chiar dezastruoase pentru stramosii nostri.

        Faptul ca musulmanii din capitala construiesc o moschee nu e ceva iesit din comun avand in vedere istoria noastra DAR nu cu dimensiunile acelea si nu pentru scopurile si interesele pe care unii le au in minte cand au venit cu ideea de a construi moscheea.

        Nimeni nu vrea sa aiba cu buna intentie in tara lui fie ca e Romania sau alta tara temple sau lacase de cult apartinand unei religii pagane dar nu ai cum sa ignori niste realitati si sa negi unor oameni nevinovati niste drepturi precum acestea.
        Si eu as vrea sa am o biserica ortodoxa daca as fi vizita Arabia Saudita sau alte tari arabe unele care au fost mai liberale si tolerante gasesti o biserica ortodoxa unde sa te inchini si sa te rogi dar de exemplu in Arabia Saudita unde inca religia are un rol foarte mare in politica nu s-a permis nici pana azi asa ceva nici catolicii niciun crestin nu are biserica acolo daca nu ma insel.

        Doamne ajuta ! Daca o fi sa nu se mai construiasca cu atat mai bine daca nu asta e poate e mai bine asa !

        Apreciază

      • Cristian said, on iunie 11, 2015 at 5:52 pm

        Radu, care sunt acele biserici creștine pe care ecumenismul vrea să le unească?

        Apreciază

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 7:12 pm

        Radu,
        Vorbesti prostii!
        Ecumenismul acţionează la două niveluri: intercreştin şi interreligios.
        Interreligios cam ce inseamna pentru tine?

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 7:16 pm

        Radu,
        uite ce spune stalpul Ortodoxiei, Serafim de Pireu intr-o predica la Mangalia:
        […]Conform principiului ecumenist al „sincretismului interreligios” trebuie să fie scoase în evidenţă aşa-zisele „elemente teologice comune” care există în toate „religiile monoteiste” astfel încât să fie clădită unitatea religioasă a întregii lumi.
        Lamurit!

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 11, 2015 at 8:14 pm

        Radu,
        Poate nu stiai, dar exista ecumenism intercrestin (daca ne fortam sa ii recunoastem pe toti ereticii ca facand parte din crestinism) si ecumenism interreligios.

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu said, on iunie 11, 2015 at 10:49 pm

        Draga danielvla,

        ECUMENÍSM s. n. Mișcare de refacere a unității universale a Bisericilor creștine, cu respectarea autonomiei lor, pe calea acordurilor și a dialogului teologic.
        Sursa: DEX ’09 (2009)

        Adica dictionarul e prost sa inteleg ca da definitia asta nu? aia de la Academia Romana trebuie sa ia lectii de la tine probabil au ramas in urma 🙂 😀

        Ce parere ai ? greseste dictionarul sau gresesti tu?
        Cat despre unificarea tuturor religiilor aia se cheama miscarea New Age si Universalism !

        Numai bine !

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 13, 2015 at 3:02 pm

        Radu,
        Nu esti suficient informat.
        Dictionarul DEX, (care de altfel este plin de falsuri in privinta originii cuvintelor limbii romane) da definitia corecta, caci termenul ecumenic/ecumenism vine din crestinism (greaca). Dar prin extintere, actiunii care militeaza pentru unirea/amestecarea tuturor religiilor i se spune si ecumenism interreligios.
        Ceea ce ar rezulta in urma acestui proces de unificare (ecumenismul interreligios sau panreligios) s-ar numi Noua Era (New Age) , universalism, pan-religie etc.

        Iti recomand o brosura „Ecumenismul” scoasa de Manastirea Paraklitu si aparuta in romaneste la Editura „Evanghelismos”, in Bucuresti, 2004, capitolul Evolutia panreligioasa a ecumenismului, pag. 34.

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 13, 2015 at 4:45 pm

        Radu,
        Dar uite ca trebuie sa ma corectez.
        N-am citit cu atentie definitia data de tine din DEX si cu parere de rau, pot spune ca este total gresita din punct de vedere ortodox!
        Se poate sa fie „corecta” pentru un ecumenist. Si dupa cum stim ecumenismul este erezie.

        Spui:
        „ECUMENÍSM s. n. Mișcare de refacere a unității universale a Bisericilor creștine, cu respectarea autonomiei lor, pe calea acordurilor și a dialogului teologic.
        Sursa: DEX ’09 (2009) ”

        Nu exista „refacere a unitatii” pentru ca Biserica este INTREAGA. Cei care s-au separat au plecat din ea, din Biserica.

        Exista doar REVENIRE la Biserica.

        Nu exista „biserici crestine”, ci doar Biserica Una.

        Deci, imi pare rau, dar e o definitie gresita a DEX-ului.

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 13, 2015 at 6:09 pm

        Radu,
        Uite o definitie mai competenta a ecumenismului:

        „Ecumenismul este o miscare mondiala a sionismului international si are ca unic scop cucerirea politica si religioasa a lumii.” – „Ecumenismul fara masca” de arhim. Haralambie Vasilopoulos, pag. 13.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 13, 2015 at 6:16 pm

        danielvla

        Sau cum mai spuneam noi pe aici: ECUMENISM TOTAL. Caci doar astfel oameni de toate religiile il vor putea accepta pe ANTIHRIST.

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 13, 2015 at 8:49 pm

        Saccsiv,
        Asa este, ECUMENISM TOTAL, cum spuneti voi pe aici. Ma bucur ca nu ma incluzi printre voi :). Glumesc.
        Mai am un comentariu neaprobat, in care ma corectam pe mine insumi. Poate te uiti.. Multumesc!

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 13, 2015 at 9:49 pm

        danielvla

        Cand am zis noi, sigur ca te-am inclus si pe tine.

        L-am aprobat.

        Apreciază

      • Mirela said, on iunie 19, 2015 at 11:51 pm

        Radu

        Spui că „Ecumenismul este cu unirea tuturor bisericilor crestine”.

        Uită-te la acest documentar util şi vezi dacă doar creştini sunt pe acolo:

        Apreciază

  14. Mălin said, on iunie 10, 2015 at 9:38 pm

    Aici e mâna masoneriei şi a iudeo-americanilor. Vor să facă şi în România ce au făcut în Franţa. Dar de ce este steagul Turciei pe desen? S-au mutat toţi turcii în România? Toţi acei străini despre care vorbeşte sunt muslumani turci?

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 1:51 am

      Daca nu-i mancam noi pe turci, rusii sigur o sa-i manance!

      Apreciază

      • nikodim said, on iunie 11, 2015 at 7:52 pm

        S-ar putea sa-i „manance” pe islamici, dar cred ca vor fi mai rezervati in privinta altor doritori „la masa” si o vor face numai pentru ei insisi. Nu cred ca vor repeta treaba din 1877-1878 din Balcani, cand dupa ce i-au „mancat” pe turci atunci au aparut pe harta Europei Bulgaria si Serbia, care Bulgarie anul acesta dupa ce a cochetat cu ideea s-a intors brusc la 180 de grade si le-a pus bete in roate rusilor cu magistrala de gaze South-Stream iar la aniversarea tot de anul acesta a independentei Bulgariei de sub turci, ostentativ nu a invitat oficialitati ruse dar a invitat oficialitati americane…Totusi Rusia si Principatele Romane i-au scos de sub turci pe bulgari.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 12, 2015 at 2:41 pm

        Adevarat. Adevarat. Sa nu uitam ca defapt in Razboiul de Independenta Rusia era in primejdie si s-a impotmolit la Plevna, Romania defapt a castigat razboiul, caci armata romana a atacat cu baioneta la cuib de mitraliera, Grivita 1 etcetc.
        Rusii erau fricosi, acum sper sasefi schimbat. Totusi e tara ortodoxa, daca plecam de la premisa ca Bolsevismul e facatura evreiasca, ceea ce e si adevarat pentru a demola monarhia.

        Apreciază

      • nikodim said, on iunie 12, 2015 at 10:31 pm

        andrei-d,
        Hai sa fim realisti. Daca ar fi fost rusii fricosi, s-ar fi predat in al doilea razboi mondial la fel de „civilizat” ca o „doamna usoara”..de exemplu ca Franta, sau in general , ca toate tarile occidentale care au „luptat eroic” rezistand intre cateva zile si altele mai „viteze” cateva saptamani. Pe cand rusii au rasturnat logica razboiului si in general orice logica a lumii occidentale prin modul lor de a rezista si a se bate pana la capat, aparent fara motive rezonabile pentru omul „civilizat”. Germanii la cat sunt ei de minutiosi si calculati, tot nu au reusit sa ia in calculul razboiului variabilele care tin de caracterul „suboamenilor” rusi. Pacat pentru unii ca nu vor sa invete sa le inteleaga caracterul rusilor astora si isi ascund nestiinta sau incapacitatea de a-l pricepe prin tot felul de invective la adresa lor sau in cel mai bun caz prin tacere.. Ar avea de castigat daca s-ar stradui.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on iunie 13, 2015 at 9:09 am

        Imi place cum gandesti!
        Dupa Imperiul Bizantin, daca nu erau Tarile Romane in Evul Mediu Europa devenea islamica! Mircea, Stefan, Vlad, Iancu de Hunedoara, Mihai, Brancovenii, au fost atletii lui Hristos, TOTI! Toti au locul de veci in manastiri, mamele calugarite! Sunt Pomeniti Zi de zi….Tara asta e binecuvantata!
        Intradevar nu neg curajul Rusilor….Slavii sunt un popor minunat! Dupa parerea mea, ei au dat cei mai multi mucenici in special in perioada comunista!
        Desi faza cu „suboamenii” e creatie tot evreiasca si nu americana…De ce ? Doar evreii se cred buricul pamantului, restu-s „goimi”. O de-ar sti sarmanii ca „tatal lor este diavolul”.
        Si eu apreciez poporul rus! Dar mai mult neamul asta de romani care „nu mai piere niciodata!” si nici nu va pieri! 🙂

        Apreciază

      • danielvla said, on iunie 13, 2015 at 11:36 pm

        nikodim,
        Nu stiu daca au rasturnat logica razboiului… Poate nu stii de faptul ca după ce îi trimiteu pe linia intai pe soldati, in spate ramanea NKVD-ul care le dadea cele doua variante: ori inainte, cu orice chip peste dusman (germani, romani etc) ori daca veniti inapoi va impuscam. N-aveau alta solutie decat sa lupte cu orice pret.
        Sau despre ajutorul in armament trimis de americani si lazile de munitie pe care scria: „Nu faceti economie!” Asta in timp ce dotarile nemtilor si romanilor erau din ce in ce mai slabe.

        Apreciază

  15. gerica64 said, on iunie 10, 2015 at 9:40 pm

    Iluminati astia vor sa bage in toata Europa musulmani.La noi nu o sa fie cazul chiar daca fac ditamai moschea.Musulmani o sa crape de foame in Romania asa ca nu se vor inmulti pe aici.Ei se duc ca si gandaci de bucatarie pe unde este de mancat.Asa ca daca moschea asta este cat muntii din Himalaya tot nu vor veni ca au nevoie de hrana si la noi cam bate vantul.Cine stie poate vom folosi noi romanii candva o parte din constructiile care se fac acum pentru mulsumani insa moscheea trebuie daramata ca spurca pamantul romanesc.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 10, 2015 at 10:29 pm

      gerica64

      Ai ideea ce bogati suntem pentru nefericitii aia din tarile in care papusareasca primavara araba si-a facut de cap?

      Apreciat de 1 persoană

      • gerica64 said, on iunie 10, 2015 at 11:03 pm

        Sunt oameni, si eu iubesc orice om caci este faptura lui Dumnezeu inclusiv tigani.Am la serviciu un yehovist si ma inteleg extrem de bine cu el ma doare sufletul ca nu pot sa-l schimb desi are stofa ar fi un foarte bun crestin ortodox.Sper sa fie viu atunci cand adevarul va trimfa in toata lumea si toti vor trece la ortodoxism.

        Apreciază

    • don said, on iunie 26, 2015 at 10:02 pm

      Stai linistit ca le da guvernu bani ca sa stea in Romania..vorba aia ca sa nu fim mai prejos ca Anglia..ticalosii astia vor sa ne distruga..sa vedem ce o sa se intample cand raman doar musulmani..ca aia nu sunt cu munca..nu mai poate fura statul ca nu o sa aibe de la cine.

      Apreciază

  16. gerica64 said, on iunie 10, 2015 at 9:48 pm

    Apropo de toleranta nu trebuie sa toleram nimic caci nici crestinismul si mai ales cel ortodox nu este tolerat.Daca este nevoie de sabie scoatem si sabia eu asa gandesc.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 10, 2015 at 10:30 pm

      gerica64

      Cand vom ajunge la sabie de fapt va fi deja prea tarziu.

      Apreciat de 1 persoană

      • gerica64 said, on iunie 10, 2015 at 11:22 pm

        De fapt pana la urma Ortodoxia va scoate sabia prin Rusia vom lua Constantinopolul asta este sarcina ei, toti sfintii o spun.E adevarat ca pana la urma va pierde dar din cenusa se va ridica.Cand va veni antihristul in popoarele ortodoxe va gasi oponenta.Nu va fi toata lumea a lui.Trebuie sa stim ca in ciuda ecumenismului si religiei mondiale care pare ca castiga teren crestinismul ortodox va ajunge pana si la chinezi si la tot omul de pe pamant.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 11, 2015 at 1:40 am

        gerica64

        Mai e loc si de Parusie in ecuatia asta a ta?

        Apreciat de 1 persoană

    • Altul said, on iunie 10, 2015 at 11:05 pm

      Ortodoxia are doar sabia adevarului. „Fericiti cei prigoniti pentru dreptate”, nu „Fericiti cei care taie in carne vie pentru dreptate”. Desigur, daca trebuie sa ne APARAM, atunci poti sa scoti si sabie. Nu trebuie sa o scoti ca sa ataci.

      Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 11:40 pm

        Poi nu mai zi „doar”, daca are si ascutisul sabiei de otel! :p

        Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on iunie 11, 2015 at 7:37 pm

      gerica64,
      spui: „[…]caci nici crestinismul si mai ales cel ortodox nu este tolerat.”
      Te-ntreb, fara calomnii, cate „crestinisme” exista?…

      Eu spun asa: Expresia «Biserica Crestin-Ortodoxa» este triplu pleonasm!
      Biserica nu e decat Crestina, iar Crestinii nu sunt decat Ortodocsii! 🙂

      Apreciat de 2 persoane

  17. remus said, on iunie 10, 2015 at 9:56 pm

    Nu trebuie să vină imigranții islamiști pe care noi îi primim cu „solidaritate”?

    Apreciază

  18. energein7 said, on iunie 10, 2015 at 10:05 pm

    Urmatorul presedinte va fi musulman, poate chiar Raed Arafat; daca romanii se trezesc si fac galagie va fi ceva razboi; natiunile sunt impinse pana acolo ca nu au de ales; apoi dispar cei nu se inchina fiarei; Apocalipsa se implineste literal; cine va rabda pana la capat va fi mantuit!

    Apreciază

  19. energein7 said, on iunie 10, 2015 at 10:06 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

    • G-man said, on iunie 10, 2015 at 10:10 pm

      Deci împăratul, încredinţându-se acestor cuvinte diavoleşti, s-a mâniat foarte tare pe împărăteasa sa, însă ascundea în sine şi se ţinea ca să nu se cunoască până la vremea ce se cădea. Deci, împlinindu-se vremea naşterii împărătesei şi născând un prunc de parte bărbătească, tatăl, în loc să se bucure de naşterea fiului său celui dăruit de Dumnezeu, s-a umplut de mâhnire şi de întristare, a aprins un foc mare şi a aruncat pe prunc în foc. Iar Atotputernicul Dumnezeu, Care păzeşte pe prunci cu preaminunata Sa putere, a păzit şi pe acest prunc nears de foc, viu şi întreg. Dar nu numai aceasta, ci încă şi alt lucru de mirare era cu putinţă a se vedea; căci pruncul, aflându-se în foc, a ridicat către cer mânuţele sale cele mici şi slabe, ca şi cum s-ar ruga către Dumnezeu. Iar dacă tatăl copilului a văzut acest lucru minunat, s-a înspăimântat şi a cunoscut că a fost amăgit de diavol. Deci scoţând pe prunc din foc nevătămat, îngerul Domnului s-a arătat împăratului certându-l că a crezut vicleşugul vrăjmaşului celui înşelător. Şi a poruncit îngerul să boteze pe prunc şi să-l numească Onufrie, apoi să-l ducă în pustie unde-l va îndrepta Dumnezeu, căci pruncul va fi mare prieten şi plăcut al Domnului. Deci împăratul îndată s-a sculat şi, luând pruncul, s-a dus, după rânduiala lui Dumnezeu, către munţii şi pustietăţile Egiptului.

      Apreciat de 1 persoană

  20. Radu Iacoboaie said, on iunie 10, 2015 at 10:10 pm

    Nu stiu de ce ar fi nevoie de o moschee mare, când de fapt se urmăreste ca din 2017 sau poate 2018, în Catedrala Mântuirii Neamului, să se roage împreună toți care cred în Dumnezeu, Care în viziunea lor ecumenistă este acelasi pentru toți…

    Apreciază

  21. G-man said, on iunie 10, 2015 at 10:20 pm

    si pentru cei care cartesc si hulesc icoanele .. tot din viata marelui Sfant ONUFRIE.
    …………………………………………………………………………………….

    Iar după ce s-au împlinit acei trei ani, ea s-a dus în pustie şi pruncul a început a se hrăni cu hrana cea de obşte. Şi după ce pruncul a ajuns la vârsta de şapte anişori, adeseori se ducea la trapeză şi,cerând câte o bucăţică de pâine, se ducea în tinda bisericii, unde era zugrăvită icoana Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, care ţinea pe mâinile ei pe Domnul nostru Iisus Hristos. Deci, apropiindu-se Onufrie de icoană, fiind fără de răutate şi cu neştiinţă sfântă, vorbea ca şi cu un viu cu pruncul Hristos zugrăvit pe icoană, Care era ţinut de mâinile cele fecioreşti ale Pururea Fecioarei. Şi grăia astfel: „Şi Tu eşti mic precum sunt şi eu, însă eu mă duc la trapeză, cer pâine la trapezar şi mănânc, iar Tu nu mănânci niciodată. Pentru ce te chinuieşti aşa, nemâncând nimic? Iată, primeşte partea mea şi mănâncă”. Iar pruncul Hristos cel închipuit pe icoană, ca şi cum ar fi fost viu, întindea mânuţa Sa şi lua pâinea din mâinile lui Onufrie, care îl vedea pe El ca şi cum o mânca.

    O minune ca aceasta făcându-se nu o dată, nici de două ori, ci de multe ori, şi trapezarul văzând pe prunc luând pâinea adeseori, a început a-l pândi să vadă ce face cu pâinea şi unde o duce. Deci, văzându-l ducându-se cu pâinea la biserică, a mers după dânsul mai de departe şi, ajungând la uşa tindei, a văzut făcându-se minunea cea mai sus-arătată şi s-a înspăimântat foarte. După aceea, ducându-se, a vestit avvei şi tuturor celorlalţi monahi mai sporiţi în fapte bune, care, auzind o minune ca aceasta, s-au înspăimântat cu totul.

    Atunci avva a învăţat pe trapezar, astfel: „Când pruncul Onufrie va mai cere pâine de la tine, să nu-i dai, ci să-i zici: «Du-te de cere pâine de la Acela Căruia i-ai dat de multe ori»”. Iar trapezarul, ascultând pe avva, a făcut aşa precum i-a poruncit. Deci dimineaţa, venind Onufrie şi cerând pâine după obicei, trapezarul nu i-a dat, ci a zis: „Du-te de cere pâine de la Acela Căruia tu i-ai tot dat de multe ori”. Deci pruncul, fiind flămând, s-a dus plângând către icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi a zis către pruncul Hristos, Cel închipuit pe icoană: „Trapezarul nu voieşte să-mi dea pâine de la el, şi-mi este foame; dă-mi Tu de la Tine, că şi eu Ţi-am dat de multe ori!”

    Şi îndată pruncul Hristos i-a dat o pâine mare, frumoasă, curată, albă ca zăpada şi caldă. Pâinea era atât de mare, încât abia putea să o ducă pruncul cel de şapte ani. Deci Onufrie luând pâinea din mâinile lui Hristos, o ducea cu mare osteneală. Şi venind cu ea la avva, se lăuda copilăreşte, zicând: „Iată, pruncul Hristos mi-a dat o pâine!” Iar avva, minunându-se foarte mult de o minune ca aceea, a chemat pe toţi monahii şi le-a arătat acea pâine minunată şi a poruncit trapezarului să povestească înaintea tuturor ce a văzut. Apoi şi Onufrie, fiind întrebat de ei, a spus că a luat acea pâine din mâinile lui Hristos însuşi. Şi toţi au început a preamări cu mare glas pe Dumnezeu, Care a făcut nişte minuni ca acestea prin pruncul Onufrie. După aceea, ei au împărţit pâinea în mai multe părţi pentru binecuvântarea şi sfinţirea tuturor monahilor.

    Apreciat de 2 persoane

    • G-man said, on iunie 10, 2015 at 10:35 pm

      daca stiam as fi ingrosat cuvantul „indata ” si painea era atat de mare” de la ultimul aliniat din scurtul citat ..pentru a se vedea indeosebi ca Hristos Dumnezeul nostru indata vine in ajutor cand il chemi cu credinta , si ne da mul mai mult decat putem duce ca si ajutor , si mul mai mult decat i-am da noi vreodata …………….
      si cam toata viata acestui mare sfant Onufrie , iti face inima sa suspine si sa tresalte de bucurie , ca noi crestinii avem asa mare sfant si asa slavit Dumnezeu.
      Slavit este Dumnezeul nostru si a Lui este puterea in veci!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iunie 11, 2015 at 11:36 am

      G-man

      multumesc mult frate ca l-ai evocat aici pe Sf Onufrie.
      Cand eram si eu tanar si abia incepusesm sa pricep ce-i cu Biserica si Ortodoxia, ducandu-ma la Manastirea Antim seara dupa o vecernie, am auzit odata cum stateam la coada sa ma inchin la o Icona a Maicii Domnului discutia intre 2 persoane dintre care una fiind in haina monahala, si zicea ma numesc Onufrie. Eu ausind acest nume pentru prima oara in viata mea mi-am zis: ce urat nume, cum sa te cheme Onufrie, , sa primesti asa un nume ca monah, ca in prostia mea Onufrie suna ciudat la urechile mele stupide.
      Si ce sa vezi, ajung acasa seara dupa slujba si cum aveam obiceiul sa citesc din cele duhovnicesti pun mana taman pe o carte in care se vorbea despre…. Sf Onufrie, si cele pomenite de tine mai sus. Nu iti spun ce mare bucurie a cuprins inima mea ca toata seara si noaptea la Sf Onufrie m-am gandit si dupa aceea multe zile am povestit pe la toti cunoscutii despre Sfantul si aveam asa o bucurie mare in suflet cand vorbeam despre el ca as fi spus intregii lumi cine este Sf Onufrie. Si dintr-o data numele care sunase Initial atat de „urat” in urechile mele proaste a capatat o mare frumusete.

      Asta ca sa spun ca Sf Onufrie este si ….GRABNIC ajutator prostilor, lumineaza INSTANT nestiinta unora ! Pe mine MULT m-a folosit. 🙂

      Sf Onufrie cel Mare roaga-te lui Dumnezeu pentru mine pacatosul si lumineaza mintea mea !

      MARE SFANT acest cuvios al lui Hristos, suflet ales.
      Inca opdata multumesc mult frate G-man ca mi-ai amitit de Sfantul Lui Dumnezeu Onufrie si iarta-ma pentru mica povestioara.
      Doamne ajuta !

      Apreciat de 1 persoană

      • G-man said, on iunie 11, 2015 at 2:33 pm

        el
        ai mai fost pe la manastirea Antim ? ce parere ai de statuia cu Sfantul Antim aparuta in 2014 ?

        Apreciază

      • el said, on iunie 11, 2015 at 5:42 pm

        G-man

        nu am vazut-o ca n-am mai fost demult pe acolo
        ce parere sa am, o sminteala,
        Sfintilor Biserica NU le-a facut statui ci Icoane , oamenilor de rand „merituosi” ( in bine sau rau, e irelevant) lumea le-a ridicat statui , in sensul acesta statuia aia e un lucru NEPOTRIVIT, LUMESC si SECULARIZANT.

        smintelile „innoitilor” care predica „ortodoxia” aia confortabil, de pe Calea cea Lata care duce la pierzare in frunte mergand „dragostea” adogmatica de „aproapele” ( ERETIC mai ales, ala trebuie iubit atat de mult incat sa ii incurajezi in ratacirea lui) , FALSIFICAREA Invataturilor de Credinta, Cartilor Sf Parinti, Caritlor de Slujbe si Canoanelor, cu „pogoramant” la asceza pana la inlaturarea ei, ridiculizarea parintilor, etc… dar cu multa „iubiiiiiire” pana la greata

        si aceea e o SMINTEALA pentru ratacirea poporului de Traditia si Invatatura Bisericii

        (la fel ca oroarea de statuie a lui cuza de pe dealul patriarhiei, hidosenia aceea infricosatoare, am vazut-o si m-am ingrozit de abisul caderii Bisericii azi )
        Dumnezeu sa ne pazeasca frate !

        Apreciat de 1 persoană

      • G-man said, on iunie 11, 2015 at 7:37 pm

        http://www.b365.ro/statuia-sfantului-antim-ivireanul-dezvelita-vineri-in-capitala_211918.html

        asta e statuia sfantului .. si daca mergi uita-te de aproape in dreptul piciorului stang al sfantului e si o stea . asa ca o marca ca nu ii vad rostul acolo !

        Apreciază

      • el said, on iunie 11, 2015 at 9:05 pm

        G-man

        multumesc de link; e ORIBILA. De ce se uita in jos Sfantul? o batjocura si oricum nu-mi bat capul sa iscodesc mascarile indracitilor ca doar STIM ca statuia nu are ce cauta acolo.
        Poti sa faci statuie pentru un personaj lumesc oarecare dar NU pentru un Sfant. Sfantul nu mai apartine lumii sa fie tratat ca un element lumesc dupa obiceiurile lumesti, Sfantul intra in „patrimoniul” cerului , al Bisericii si POMENIREA lui e cinstita cum a randuit Biserica: in Icoana!
        Sa faci unui Sfant statuie ca pentru un om lumesc este ca si cum ai INGORA, ANULA aspectul dumnezeiesc al vietii lui, harul prin care s-a facut apartinator Lumii de Sus si prin care a transfigurat natura sa pamanteasca initiala si a depasit lumea cu lumescul ei.
        Biserica Ortodoxa NU permite pomenirea/cinstirea unui Sfant prin statuie.APOSTATII si indraciti care sunt in fruntea BOR azi nu au alt tel decat demolarea Bisericii si stricarea randuielilor ei si pentru ca sunt vicleni o fac pe furis cu astfel de „mici schimùbari” pana cand va ajunge Credinta ceva complet diferit de Invatatura Sf Parinti incat sa nu se mai poata mantui oamenii; asta ii invata dracul caruia slujesc ei ca de Hristos cine face acestea este strain !
        Cata vreme au considerat pe Sf Stefan cel Mare DOAR un simplu om viteaz si patriot nu era gresit sa-l cinsteasca cu statuie, dar dupa ce a fost canonizat Sfant nu i se mai potrivesc unui Sfant statuile ca unui om de rand, un erou sau ce ar fi el dar SIMPLU om nesfintit. Li s-a ingrosat intelegerea ca s-au facut oamenii acesti lumi numai trupuri cum spune Proorocul; de aceea au si fost PARASITI de harul Duhlui Sfant ” caci nu va ramane Duhul meu in omaenii acesti lumi caci s-au facut numai trupuri”.

        mare uaraciune, ma intristeaza batjocura aceasta adusa Sf Antim Ivireanul.
        si inca un pas spre asemnarea cu catolicii, un gest de ecumenism;

        Apreciat de 1 persoană

      • curelusa said, on iunie 12, 2015 at 10:27 am

        Nu am stiut de aceasta statuie a Sfantului Antim, insa imi evoca un vis din copilarie, vis pe care l-am purtat toata viata si care si azi este ca o piatra tare, chiar daca nu-i stiu intelesul, pentru ca sigur e plin de intelesuri. Desi am fost o „visatoare de vise” dintotdeauna, am considerat asta ca pe o trasatura a sensibilitatii mele fara a-i acorda importanta, fara a ma rataci prin meandrele unor manifestari atat de fragile si interpretabile. Visul evocat l-am avut in copilarie pana la varsta de 10 ani, poate o fi fost mai lung, insa din el a ramas atat: Eram in fata unei biserici necunoscute, pe aleea ce ducea la intrare. De o parte si alta a aleii erau doua siruri de statui in marime naturala, a unor barbati imbracati in haine lungi. Acestia erau asezati unul in spatele altuia in sir indian direct pe pamant, fara socluri iar eu ma uitam mirata pentru ca nu mai vazusem atatea statui la un loc si una langa alta. Cei din dreapta mea erau toti drepti, cu priviri impersonale si duse parca in lumea lor, si parca suparati, cei din stanga insa erau strambi, contorsionati, aplecati, iar fetele le erau expresive si privirile lor parca erau vii, indreptate spre mine, spre trecatori. Atunci o voce mi-a spus: „Uita-te bine, acestia sunt sfinti (aratand spre cei din dreapta mea) iar acestia sunt idoli (aratandu-mi-i pe cei aplecati din stanga)”. Cam acesta ar fi visul, trebuie sa spun ca nu stiam ce inseamna idoli si m-am gandit multa vreme la acest cuvant. Parintii mei nu erau credinciosi, singura mea legatura cu credinta erau colacii facuti de bunica mea pentru pomenirea mortilor. Incepusem scoala si devenisem o mica pioniera atee care cand mergeam la tara o prindeam pe bunica de mana sa nu o las sa isi faca cruce atunci cand batea clopotul pentru ca „nu exista Dumnezeu, prin cer zboara avioane si nu L-au vazut”. Am uitat bineinteles visul insa mai tarziu, in adolescenta, ma intorceam cu parintii de la tara iar tatal meu dupa intrarea in oras a facut un ocol si a trecut printr-un cartier necunoscut si atunci am trecut pe langa o biserica pe care nu o mai vazusem. Era biserica din vis, asa mi s-a parut atunci, impresia a fost asa de puternica incat visul mi s-a derulat prin fata ochilor. Le-am spus parintilor: „Eu stiu biserica asta, am visat-o cand eram mica”. Nu m-au prea bagat in seama. Ba incepusem si eu sa ma gandesc daca nu cumva mai trecusem pe acolo si am uitat. Mai tarziu, peste ani, cand am crescut, am mers de cateva ori la acea biserica insa era fie inchisa, fie in renovari, nu mai stiu nici macar ce hram are. Bineinteles ca nu exista nicio statuie acolo. Insa imi amintesc de acest vis de fiecare data cand nu stiu sigur care e calea adevarata si care cea gresita si imi spun cat de subiective si inselatoare pot fi parerile personale

        Urata moda aceasta a statuilor mai ales legate de cele sfinte. Pacat de talentul sculptorilor deviat adesea in scopuri dubioase!

        Apreciat de 1 persoană

  22. Altul said, on iunie 10, 2015 at 10:46 pm

    Marea problema cu islamul este ca ei fac copii, iar noi nu. Uitati-va la situatia din Germania. Vor ajunge sa ne cucereasca tacit, fara sabii. Dupa aia or sa scoata si sabiile. Sunt curios ce or sa faca atunci opanmainzii care promoveaza acum avorturile, homosexualitatea si contraceptia. D-aia conceptia de „politic corect” e un esec lamentabil. Daca tolerezi barbarii, fara sa-i educi, la un moment dat te vor distruge.

    Apreciat de 1 persoană

  23. ROmanul said, on iunie 10, 2015 at 10:55 pm

    Sunt curios… Statul turc ar da teren ortodocsilor romani din Turcia sa faca o catedrala uriasa in capitala Turciei?

    A doua chestiune: Cica se discuta la nivelul UE ca imigrantii din Africa care ajung in Italia mai ales cu ambarcatiuni improvizate ori prea incarcate sa fie distribuiti si altor tari UE. Romania deja a zis ca va accept 2000 si ceva. Poate pentru cei din Africa se face moscheea?

    http://bn24.ro/romania-va-primi-2-362-de-imigranti-din-siria-si-eritreea/

    http://www.mediafax.ro/externe/romania-ar-urma-sa-primeasca-2362-de-imigranti-extracomunitari-conform-propunerii-comisiei-europene-14346330

    Cica pentru fiecare imigrant UE va plati 6000 euro… praf in ochi…

    Dar Ungaria nu va accepta nici unul:

    http://www.mediafax.ro/externe/partidul-lui-orban-vrea-sa-blocheze-imigrantii-ilegali-la-frontiera-cu-romania-croatia-si-serbia-14426841

    „În practică acest lucru ar însemna să adoptăm o lege care să spună că cei care intră în Ungaria dintr-o ţară sigură – dintr-o ţară de tranzit sigură – nu pot cere azil politic aici”, a precizat el.

    Apreciat de 1 persoană

  24. adriandirnescu said, on iunie 10, 2015 at 10:59 pm

    Fratilor, situatia e probabil mult mai grava de cat ne imaginam. Eu cred ca trebuie sa ne punem la rugaciune cu totii… E vai de noi… Am fost de curand la Prislop si biserica manastirii era inchisa , a fost a doua zi de Rusalii . La pestera Sfantului Ioan de la Prislop am simtit ca locul e minunat am simtit o usurare si o incredere ca Dumnezeu nu ne lasa ! La mormantul parintelui Arsenie am avut o senzatie ciudata si am simtit ca e bine sa spun doar atat : Doamne Iisuse Hristoase , ai mila de noi pacatosii. Era destul de multa lume, dar nu mi-a placut ca am avut impresia ca se tinde spre o activitate mai mult comerciala decat spirituala , fata de anul trecut tarabele cu cruciulite icoane poze carti si altele sau extins cam un kilometru in afara manastirii. Eu am ramas surprins ca biserica manastirii era incuiata .
    Daca oamenii care vizitam zona chiar am incerca sa-ne imbunatatim viata si sa traim mai curat si cat de ortodox putem, Dumnezeu nu ne va lasa… Dar sa iesim din curtea manastirii si sa ne aprindem tigarile, mi se pare dureros, si trist . Avem o tara plina de sfinti care au fost si sunt uniti in credinta cea adevarata, in dragostea fata ce tara si fata de aproapele . Sa ne gasim un punct comun . Sa nu ne trezim in curtile manastirilor , fiecare cu lumile noastre. TREBUIE SA NE UNEASCA CEVA cel putin in rugaciunile noastre. Suntem un popor de oameni invisi ? Ne trebuie un soc sa ne revenim? Ce ne trebuie ? Sfintii romani pe care-i pomenesc preotii la slujba Litiei eu cred ca plang pentru noi in fata lui Dumnezeu. Suntem vai de noi ! Mircea Cel Batran, Stefan Cel Mare si Sfant, Mihai Viteazu, Constantin Brancoveanu… si voi toti martirii si eroi ai neamului, pentru cine ati trait? Pentru cine ati murit ? Rugati-va Bunului Dumnezeu sa nu ne pierdem neamul si mantuirea !
    Sa ne punem pe post si rugaciune si sa zicem si pentru ploaie la buna vreme si pentru imbelsugarea roadelor pamantului ca deja seceta se face simtita in multe zone din tara. Saccsiv, daca puteti sa scrieti si un articol sau o chemare la rugaciune pentru ploaie … Doamne ajuta !

    Apreciat de 1 persoană

  25. dd(2d) said, on iunie 10, 2015 at 11:11 pm

    Nu noi vom suferii, ci copii nostrii. Si totul din cauza pacatelor noastre.

    Apreciat de 1 persoană

  26. andrei-d said, on iunie 10, 2015 at 11:50 pm

    Asociația autointitulată Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar „Episcop Gherasim” nu are calitate de asociaţie religioasă şi nu este recunoscută canonic de Biserica Ortodoxă
    http://basilica.ro/asociaia-autointitulata-mitropolia-autonoma-dupa-vechiul-calendar-episcop-gherasim-nu-are-calitate-de-asociatie-religioasa-si-nu-este-recunoscuta-canonic-de-biserica-ortodoxa-107283.html

    Apreciază

  27. Radu Iacoboaie said, on iunie 11, 2015 at 12:43 am

    Cred cå se doreste din partea ocultei ca România så fie pentru întreaga zonå a Europei si nu numai un model de Ecumenism… De toleranţå si pace ca în Statele Unite…

    Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on iunie 11, 2015 at 12:59 am

      România piere cu fiecare zi care trece din cauza nepåsårii si såråciei… Si nu må refer doar la såråcia materialå, ci mai ales la cea spirituală… Este la fel aproape ca pe vremea lui Eminescu…

      Apreciază

  28. Radu Humor said, on iunie 11, 2015 at 12:46 am

    Paunescu a facut si greseli, a gresit… omeneste. Fie ca greseala sa cea mai mare sa fie in aceasta premonitie.

    „Probabil, mâine-aici va fi pustiu
    Şi toţi în pribegie vom porni-o,
    Drum bun, popor pierdut la un pariu,
    Adio, mamă patrie, adio!”

    ROMÂNIA, ULTIMUL BAL
    de Adrian Paunescu

    În loc să fim o ţară numai fraţi,
    Simţim, în noua epocă barbară,
    C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
    S-ajungem chiriaşi la noi în ţară .

    Din tot ce facem, nu avem nimic,
    Ne macină străine interese,
    Făina noastră n-are spor nici pic,
    Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.

    Trăim acelaşi tragic simţământ,
    Sub politicieni şi sub contabili,
    Că noi, ca neam, avem destinul frânt
    Şi suntem de prisos şi nerentabili.

    Umili, ne cerem scuze de la toţi,
    Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
    Şi ne conduc nişte fanarioţi,
    Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.

    Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
    De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
    Când am ajuns în ţara noastră slugi
    Şi suntem cerşetori la noi acasă?

    Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
    Dispuşi să emigreze se arată,
    Mormintele se pregătesc de drum,
    În România deromânizată.

    Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
    Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
    Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
    Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.

    Şi-acum se-aude clopotul fatal,
    Vin vremuri de urgie şi de grindeni
    Şi este seara ultimului bal,
    Din zori, vom fi români de pretutindeni.

    Probabil, mâine-aici va fi pustiu
    Şi toţi în pribegie vom porni-o,
    Drum bun, popor pierdut la un pariu,
    Adio, mamă patrie, adio!

    Apreciat de 2 persoane

    • Radu Humor said, on iunie 11, 2015 at 12:50 am

      Am un comentariu la spam ?
      Nu-i nevoie să-l publici, doar să-mi răspunzi….

      Apreciază

    • andrei-d said, on iunie 12, 2015 at 8:11 pm

      Doar Arsenie Boca e sfant pentru tine.
      Esti corect cand trebuie sa treci cu vederea, si treci cu vederea cand trebuie sa fii corect!
      Vaid e cei ce fac propaganda arsenista, tot una cu cea maglavita sau medjugore sau fatima!
      Scrie frate o carte cu Sf. Ioan de la Prislop „Grabnic ajutator” nu cu vrajitori!

      Apreciază

  29. Paul said, on iunie 11, 2015 at 3:15 am

    Ti-am dat un mail.

    Apreciază

  30. john said, on iunie 11, 2015 at 6:30 am

    Cum i-a luat turcoaica locul lui Penalul Dragnea la finate imediat s-au gasit terenuri si bani. Pt un spital sau un centru mare de sanatate ultra modern nu au fost bani?? Sau nu vrem sa ii intrecem pe altii decat cu cea mai mare moschee din Europa cu ceva pt populatia tari nu!!!!
    Numarul musulmanilor din Romania nu este atat de mare incat sa necesite o asemenea mega moschee….la ce ne trebuie noua asa ceva?
    Concureaza cu Catedrala neamului…si pana la urma si moscheea neamului ca doar ne inrudim cu turcii…doar au mai fost pe la noi si in trecut . Ce ne facem daca locul va deveni public pelerinilor statului islamic ?
    Pai daca tot suntem atat de ecumenisti si toleranti,propun sa se faca si ce’á mai mare sinagoga(sau ma rog Templul lui Solomon-ce numai brazilienii sa aiba,noi nu?) o piramida egipteana,un Templu budist si o ambasada a extraterestrilor(ca si asa au cerut cei de la miscarea Raeliana) iar Casa Poporului s-o transforme intr-un centru spiritual mondial(sau poate SPA sa aiba unde se relaxa pelerinii islamici si galactici).Ce n-au reusit cu forta armelor secole de-a randul,iata ca astazi este posibil prin tradarea din interior.Ce sa mai spun se intorc in morminte,martirii acestui neam!

    Apreciat de 2 persoane

  31. Laur B3sT said, on iunie 11, 2015 at 7:15 am

    https://themuslimissue.wordpress.com/2012/11/08/thailand-unprovoked-muslim-genocide-of-thai-people-for-being-kafirs/
    .. sa ne aducem aminte ce s-a intamplat in tarile din asia ..ele fiind budiste si intr-o perioada relativ scurta devenind musulamne !!?
    ..in marea britanie sunt zone de sharia.. guvernul britanic face spume.. stiind ca el a acordat „drepturi” si acum nu stie cum sa se mai scoata… nu mai vb de Franta 🙂 …

    Apreciat de 1 persoană

  32. gheorghe said, on iunie 11, 2015 at 10:12 am

    Radu Humor,nu cred ca trebuie sa fii geniu ca sa prevezi viitorul patriei noastre dragi avand in vedere directia pe care altii se straduie sa ne convinga ca noi am ales-o si ca de fapt aceasta e si singura posibila!Paunescu are meritul de a fi transpus in fraze frumoase amaraciunea de a -ti vedea neamul supus unei strategii de distrugere!
    si off topic ce parere aveti despre:http://gandeste.org/general/rugamintea-obstii-manastirii-petru-voda-catre-serviciile-de-informatii-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/37020

    Apreciază

    • aha said, on iunie 13, 2015 at 10:59 pm

      o avea meritul Paunescu…dar a fost ortodox? eu am observat un fel de „serparie ” la el. m-a fascinat odata…si am observat ca e un sarpe. tu sti altceva? in afara ca a fost inteligent cu mult peste medie!

      Apreciază

  33. Ionut said, on iunie 11, 2015 at 11:30 am

    Imi doresc sa apucam ziua in care, fara ura sau varsare de sange, sa asezam crucea deasupra semilunii, iar din minaret sa rasune clopotul.

    Apreciază

  34. AKRITAS said, on iunie 11, 2015 at 12:34 pm

    daca islamul e religia pacii, sa inapoieze crestinilor Constantinopolul, Sf. Sofia, Kosovo, Asia Mica, Anatolia, Capadocia….pentru ca toare acestea le-au ocupat prin razboi, prin varsare de sange…deci totul e numai o minciuna…insa e de remarcat ceva : nu-i intrec pe occidentali in minciuna si viclenie…

    Apreciat de 3 persoane

    • nikodim said, on iunie 11, 2015 at 8:50 pm

      Minciuna si viclenia sunt atribute specifice celor fara de Hristos. Occidentalii chiar daca amintesc de Hristos, credinta lor eretica lipsita de Duhul Adevarului promoveaza un pseudo-hristos.

      Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on iunie 13, 2015 at 9:47 am

        In ordine,
        si dupa Duhul Sfant ce l-a insuflat pe dumnezeiescul Parinte Grigorie Palama, sunt 3 tipuri de ateism:
        Ateismul, Erezia si Tacerea!
        Ateismul e cel mai putin periculos, caci propovaduieste lipsa lui Dumnezeu!
        Erezia este a doua, iti asigura cel putin iadul, caci propovaduieste un ristos fals, si pregateste terul antihristului!
        Iar la urma am lasat intentionat tacerea ca fiind cel mai rau tip de ateism, caci tacerea Il ascunde pe Hristos in mormant, nu-L face cunoscut si cei ce ar trebui sa fie luminatorii Bisericii, se ascund si le e teama sa-L marturiseasca pe Hristos, ba unii Il si tagaduiesc si asa lasa lupul sa nimiceasca turma lui Hristos-Dumnezeu! Asta iti asigura un loc in gheena!
        Legat de primele doua, vedem cum ateii ereticii si chiar paganii sunt foarte perseverenti,numai ortodocsii se ascund! Rusine, noi care avem intreg Raiul la dispozitie si toti Sfintii lui Dumnezeu, pe Maica Lui si pe Insusi Preasfanta si de viata Facatoarea Treime, noi suntem cei mai pacatosi!!!

        Apreciază

  35. curelusa said, on iunie 11, 2015 at 2:41 pm

    Atitudine de ROMAN intr-o situatie asemanatoare:
    „Fiind un apărător energic al drepturilor Bisericii ortodoxe și a poporului român, dar mai ales din pricina atitudinii sale fățiș antiotomane, în toamna anului 1716, la cererea primului domn fanariot, Nicolae Mavrocordat, a fost înlăturat din scaun, închis, caterisit de patriarhul ecumenic și condamnat la exil pe viață în mănăstirea „Sfânta Ecaterina” din Muntele Sinai. În drum spre locul exilului, a fost ucis de ostașii turci și trupul aruncat undeva în râul Marița sau în Tungea, dincolo de Adrianopol. Câțiva ani mai târziu, Patriarhia Ecumenică a ridicat această nedreaptă caterisire și a fost reabilitat.

    A fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în 1992, fiind prăznuit în fiecare an la 27 septembrie.”
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Antim_Ivireanul

    https://saccsiv.wordpress.com/category/antim-ivireanul/

    ma tot intreb de cand am vazut stirea ce s-o fi dat la schimb, probabil garantia de mentinere in functie

    Apreciat de 1 persoană

  36. aniush said, on iunie 11, 2015 at 3:33 pm

    Apreciat de 2 persoane

  37. john said, on iunie 11, 2015 at 6:09 pm

    Iranul se implica activ in Siria si trimite un contingent de 15000 de soldati si ofiteri ai Garzii Revolutiei Islamice pe calea aerului.Persii il salveaza pe Bashar Al Assad.
    http://worldtodaybg.com/2015/06/10/%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%80-%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4/

    Ce-o fi povestit timp de’o ora,oare?Papa nu prea are chef sa-i asculte pe americani si pe europeni.El vrea sa fie pe bune cu Rusia. Interesant,nu?
    http://en.kremlin.ru/events/president/news/49681

    Apreciază

    • el said, on iunie 11, 2015 at 10:28 pm

      s-o crezi tu ca papa vrea „sa se aibe pe bune” cu Rusia; VICLEAN batran si indracit papa acesta ca si cei dinaintea lui de la Schisma incoace( de ma apostaiza papistasilor mai exact ca schimsa nu e ci erezie).
      Interesanta insa poza, intre papa si Putin este un spatiu ca si cum nu se amesteca credintele lor, se tin deoparte una de alta; la astia orice amanunt conteaza, ce semnificatie o fi avand asezarea acesta in scena pentru poza?
      papa „se are pe bune cu dracul” si de aia NU POATE sa vrea binele Rusiei, cloceste el niste viclesuguri si atat!

      Apreciază

  38. acelas said, on iunie 12, 2015 at 12:59 am

    cine stie de ce initial i se daduse Rusiei campionatul mondial de fotbal? (ca si olimpiada de iarna), ca sa iasa tot felul de controverse, intrigi, conflicte, mai ales daca i se ia organizarea acestuia ..

    http://www.gsp.ro/international/campionate/boicotul-g7-cele-mai-puternice-tari-din-lume-planuiesc-sa-forteze-mutarea-mondialului-din-rusia-451531.html

    .

    Apreciază

  39. Mirela said, on iunie 19, 2015 at 10:54 pm

    Extrase din: «Slavery, terrorism, and Islam». The historical roots and contemporary threatde Dr. Peter Hammond

    MODUS OPERANDI

    Islamul nu este o religie sau un cult. În forma sa, e un stil de viaţă complet.Islamul are componente religioase, juridice, politice, economice, sociale şi militare. Componenta religioasă serveşte pentru a le masca pe toate celelalte.Islamizarea demarează atunci când o ţară are suficient de mulţi musulmani pentru a începe să pretindă concesii de natură religioasă.Când societăţile deschise la diversitatea culturală, la corectitudinea politică şi la toleranţă consimt la cererile de natură religioasă ale comunităţii musulmane, celelalte componente se înfiltrează treptat.

    Iată cum funcţionează:

    Atâta timp cât populaţia musulmană rămâne în jurul valorii de 2% sau mai puţin, indiferent de ţară, aceasta va fi percepută ca fiind o minoritate paşnică, şi nu ca o ameninţare de către alţi cetăţeni. Acesta este cazul în prezent în:

    Australia – musulmani 2,25%

    Spania – musulmani 2,3%

    Statele Unite ale Americii – musulmani 2%

    Italia – musulmani 2,6%

    Între 2% şi 5%, conversia din celelalte minorităţi etnice şi din grupurile marginalizate începe prin recrutarea de deţinuţi în închisori şi de tineret din zona marginalizată a bandelor de stradă. Acesta este cazul în:

    Germania – musulmani 5%

    Canada – musulmani 3%

    Danemarca – musulmani 4,1%

    Norvegia – musulmani 3%

    Marea Britanie – musulmani 4,6%

    Când ajung 5%, musulmanii au deja o influenţă excesivă în raport cu procentul lor în populaţie. Ei vor începe să facă presiuni pentru introducerea de produse alimentare „Halal” (curate, conform standardelor islamice), asigurând angajarea musulmanilor în prepararea lor. Vor spori presiunea asupra lanţurilor de desfacere / comercializare a alimentelor, astfel încât acestea să introducă asemenea produse în vânzările lor, ameninţându-i cu represalii până la faliment dacă nu se conformează cererilor lor. Asta se întâmplă în:

    Olanda – musulmani 5,5%

    Suedia – musulmani 4,9%

    Elveţia – musulmani 5,7%

    Olanda – musulmani 5,5%

    Trinidad / Tobago – musulmani 7%

    Ajunşi în acest stadiu, musulmanii se vot înfiltra treptat în toate sferele de influenţă şi vor acţiona pentru ca Guvernele să le permită să se guverneze ei înşişi (în interiorul unor enclave de tip „ghetou”) în conformitate cu legislaţia sharia (legea islamică), scopul final al islamiştilor fiind instaurarea sharia în toate ţările din lume.

    Când numărul musulmanilor se apropie de 10% din populaţie, se amplifică nerespectarea legilor mergând până la provocări deschise, pledând pentru condiţii de viaţă conforme cu cultura şi credinţele lor. La Paris, vedem cu regularitate incendieri de automobile în enclavele musulmane. Orice acţiune percepută ca anti-musulmană are ca rezultat revolte şi ameninţări ale mulţimilor, ca în Amsterdam, unde s-au opus violent la benzile de desene animate cu Mohamed şi filmele despre Islam. La momentul când scriem aceste rânduri, 12 persoane au fost tocmai ucise în Charlie Hebdo Paris … Astfel de tensiuni apar zilnic, în special în enclavele musulmane din:

    China – musulmani 10%

    Franţa – musulmani 9,6%

    Guyana – musulmani 7%

    Israel – musulmani 16%

    Filipine – musulmani 10%

    Thailanda – musulmani 10%

    Când ajung la 20% din populaţie, ţările receptoare se confruntă cu focare de violenţă declanşate chiar pentru probleme minore, formarea miliţiilor jihadiste, crime, incendierea de biserici creştine şi de sinagogi evreieşti, ca în:

    India – musulmani 20%

    Kenya – musulmani 33%

    Rusia – musulmani 19%

    La 40%, naţiunile gazdă vor experimenta masacre sporadice, atacuri teroriste repetate şi de gherilă militare, incendieri de biserici creştine şi de sinagogi evreieşti fără răgaz, cum se întâmplă prezent în:

    Ciad – musulmani 50%

    Etiopia – musulmani 50%

    De la 60%, naţiunile vor asista la persecuţia neîngrădită a cetăţenilor non-musulmani (necredincioşi) aparţinând tuturor religiilor (inclusiv musulmani care nu se conformează ideologiei fundamentaliste), purificarea etnică, utilizarea legii sharia ca o armă de represiune şi aplicarea „Jizya” (taxă asupra necredincioşilor), astfel ca în:

    Albania – musulmani 79,9%

    Bosnia – musulmani 60%

    Malaezia – musulmani 60,4%

    Qatar – musulmani 77,5%

    Dincolo de 80%, întimidarea este permanentă, opresiunea şi jihadul violente şi agresive, epurarea etnică este etatizată mergând până la genocid. Fundamentaliştii persecută sau

    elimină toţi necredincioşii (non-convertiţii) căci ţările pe care le ocupă trebuie să devină 100% musulmane, ca în:

    Bangladesh – musulmani 90,4%

    Egipt – musulmani 95%

    Indonezia – musulmani 88%

    Iran – musulmani 99%

    Irak – musulmani 97%

    Iordania – musulmani 94%

    Liban – 99% musulmani

    Maroc – musulmani 99%

    Pakistan – musulmani 96,3%

    Palestina – musulmani 98%

    Sudan – musulmani 97%

    Siria – musulmani 90%

    Turcia – musulmani 99,8%

    Când scopul final este atins şi populaţia a devenit 100% musulmană, s-ar putea presupune că asta va conduce la „Dar es Salaam”, Casa Islamică a Păcii. Toţi locuitorii sunt musulmani, madrasele sunt singurele şcoli, iar Coranul este singurul cuvânt, aşa ca în:

    Afganistan – musulmani 100%

    Arabia Saudită – musulmani 100%

    Somalia – musulmani 100%

    Yemen – musulmani 100%

    Din păcate, niciodată nu va fi pace, pentru că în aceste ţări, 100% musulmane, cei mai radicali vor exercita un control total şi vor deţine puterea absolută, şi îşi vor satisface setea insaţiabilă de sânge ucigându-i pe coreligionarii lor care sunt mai puţin radicali decât ei …

    Este important să înţelegem că, în unele ţări, cu populaţii musulmane mult sub 100%, cum ar fi Franţa, oamenii care trăiesc în aceste enclave (ghetouri) sunt 100% musulmani; această populaţie trăieşte în conformitate cu legislaţia Sharia. Poliţia naţională franceză nu intră în interiorul acestor enclave. Acolo nu există nici jurisdicţie de stat, nici şcoli, nici facilităţi religioase non-musulmane. Copiii frecventează madrasa (şcoli religioase islamice), învaţă doar Coranul. Simplul fapt de a avea contacte cu necredincioşii este pasibil de pedeapsa cu moartea. În consecinţă, în unele locuri din unele ţări, Imamii musulmani şi extremiştii exercită mai multă putere decât autorităţile alese şi forţele de poliţie …

    Astăzi, cei peste 2 miliarde de musulmani constituie 28% din populaţia lumii. În acelaşi timp, rata natalităţii la musulmani depăşeşte cu mult rata natalităţii la creştini, hinduşi, budişti, evrei, şi alţi credincioşi sau necredincioşi. În acest fel, musulmanii vor depăşi 50% din populaţia lumii până la sfârşitul secolului.

    Apreciază

  40. […] MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guve… […]

    Apreciază

  41. Mihaela said, on iulie 1, 2015 at 6:50 pm

    Este inacceptabil! Cu asa ceva nu poti fi tolerant! Ce ar zice Stefan cel Mare sau Constantin Brancoveanu?

    Apreciază

  42. […] MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guve… […]

    Apreciază

  43. […] MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guve… […]

    Apreciază

  44. Vali said, on iulie 28, 2015 at 11:29 pm

    Ponta ne-a vandut musulmanilor pentru operatia facuta la picior ,cred ca ar fi trebuit sa se opereze la cap.
    In romania sunt vreo 70000 de musulmani cei mai multi in dobrogea .
    De ce vrea un pagan ca ponta sa mute centru de credinta musulman din europa in ROMANIA pe cine a intrbat acest netrebnic e sigur ca majoritatea crestina doreste asta

    Apreciază

  45. […] MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guve… […]

    Apreciază

  46. […] MOSCHEE URIASA in BUCURESTI. Cea mai mare din Europa. Va fi construita pe un teren primit de la Guve… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.