SACCSIV – blog ortodox

IPS Ciprian Campineanu TREBUIA CATERIST. Dar nu va fi, asa ca s-a apucat sa EXCOMUNICE ENORIASI … E doar inceputul fratilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 15, 2015

Recititi va rog:

CE SE INTAMPLA LA FOCSANI? Parintele Giorgică Vatră si enoriasii au cladit o biserica. Apoi IPS Ciprian Campineanul a hotarat ca preotul trebuie sa plece. Enoriasii insa s-au revoltat. CARE O FI MOTIVUL REAL?

Iata ce s-a mai intamplat, conform articolului Reactia enoriasilor din Focsani, excomunicati de BOR: „Sunt crestin ortodox, de unde m-a scos preasfintitul afara?”:

Scandal fara precedent in istoria recenta a Bisericii Ortodoxe Romane. Trei credinciosi din Focsani au fost excomunicati, o pedeapsa care nu s-a mai aplicat de zeci de ani.

Decizia radicala a fost luata de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei dupa ce enoriasii l-au sustinut cu vehementa pe un preot ce fusese mutat disciplinar din parohia lor. Pe langa cei trei, arhiepiscopia a sanctionat alte opt persoane, implicate in aceleasi proteste care au fost oprite de la impartasanie pana cand se vor pocai.

Cand a citit pe geamul bisericii decizia, acesta femeie din Focsani aproape ca a lesinat. Nu se gandea niciodata ca va primi o pedeapsa atat de grea, mai ales ca, spune ea, nu a facut altceva decat sa isi sustina duhovnicul de la Parohia „Sfantul Apostol Andrei” in momentul in care Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a hotarat sa il mute disciplinar.

Nela Panaite, enorias excomunicat: “Am fost judecata in consistoriul bisericesc, nu am fost chemata, nu stiu despre ce este vorba, este o decizie abuziva. Eu sunt botezata crestin ortodox, de unde m-a scos preasfintitul Ciprian afara?”

Alti doi credinciosi au fost si ei aspru pedepsiti de Biserica Ortodoxa si excomunicati. Decizia Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei de a-i excomunica pe cei trei enoriasi din Focsani este fara precedent cel putin in istoria recenta a Bisericii Ortodoxe Romane. Prin aceasta hotarare oamenii nu mai au voie sa intre in biserica, sa participe la Sfanta Liturighie si nici sa se impartaseasca.

Mai marii bisericii spun ca preotul paroh, sustinut de cei excomunicati, a fost pedepsit pentru ca are o afacere cu obiecte bisericesti, la care nu a vrut sa renunte nici dupa avertismentele superiorilor sai. Iar cei care il apara ar fi in afara bisericii.

Dragos Olteanu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei: „Au mentinut o stare de tulburare, de neascultare si chiar au editat o brosura in care defaima biserica, ierarhii, prin insasi atitudinea lor aceste persoane s-au exclus din sanul bisericii „

Mai mult, alti 8 enoriasi, implicati in acelasi proteste, au fost „canonisiti” adica le-a fost interzis, pana cand se vor pocai, dreptul la impartasanie.

Lucica Vintila, enorias: „Nu stiu unde sa ma duc sa imi rezolv situatia. Eu trebuie sa ma impartasesc. Un abuz. Nu am omorat pe nimeni, nu am jignit pe nimeni in biserica, ne-am aparat doar parohul.”

Excomunicarea este cea mai grea pedeapsa pentru un crestin. Cel care o primeste ar mai putea reveni in randurile Bisericii doar daca i-ar cere iertare arhiepiscopului, iar acesta ar accepta.

Comentariu saccsiv:

Sa vedem cine este acest Ierarh, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian Spiridon Câmpineanul.

Între 1998 -1999 a efectuat studii de bizantinologie și ecumenism la Bari, în Italia.

Din 10 martie 2013 conduce Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Între 20 – 27 septembrie 2010 a fost delegat la Viena alături de profesorul Ioan Ică din partea Bisericii Ortodoxe Române la cea de-a douăsprezecea sesiune plenară a Comisiei Mixte de Dialog Teologic Catolic-Ortodox.

Adica asta:

COMISIA DE LA VIENA si VINDEREA ORTODOXIEI. Conferinta de presa a presedintilor Comisiei teologice de la Viena

Patriarhia Bulgariei a refuzat participarea la Comisia Mixta de Dialog Teologic între Biserica Catolică şi Bisericile Ortodoxe de la Viena

COMUNICATUL întâlnirii de dialog catolico-ortodox de la Viena

Este membru in Conferinta Panortodoxa Presinodala si in Comisia Interortodoxa pregatitoare a Sfantului si Marelui Sinod Panortodox (2008-2012).

Iata-l rugandu-se cu ereticii:

saptamana-rugaciune campineanul

   Iata-l si promovand ecumenismul in “biserica” ereticilor, incepand cu min. 8:

Iata-l vorbind si despre cardul de sanatate:

Desi recunoaste ca de ochiul Big Brother nu vom putea scapa nici in gaura de sarpe, iata ce sublinieaza la min. 2:07:

Dar nu asta ar trebui sa ne preocupe pe noi cel mai mult, sa ne preocupe viata noastra in raport cu Dumnezeu si cu Sfanta Evanghelie. De aceea am spus: implinesti Evanghelia, poate sa fie si Legea Big Brother si nu stiu cate alte legi, ca nu ai a te teme nici de legile omenesti, nici de cele dumnezeiesti.”

Si mai aminteste el mai apoi de Nicolae Steinhardt, cum ca inchis fiind, de fapt era liber.

Adica, in traducere, e mare sarpe acest Arhiepiscop Ciprian Spiridon Câmpineanul. Pai mai Ierarhule pregatitor al inscaunarii antihristului, iata ce mai spunea evreul convertit:

Parintele Nicolae Steinhardt: Cu STATUL MAMONA nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare

   In concluzie:

   Ce zic Canoanele:

Episcopul, presbiterul sau diaconul numai de se va ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca (suspende), iar de le va da voie a lucra ca unor clerici, sa se cateriseasca„ -Apost. 45.

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Nu se cuvine a se ruga impreuna cu ereticii sau schismaticii„. -(Apost. 9,45). -Laod. 33.

Cititi va rog mai multe la:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Adica IPS Ciprian Câmpineanul trebuia demult caterisit.

N-a fost si unul ca acesta isi permite sa excomunice enoriasi.

E doar inceputul fratilor. E deocamdata pe post de test. Sa vada reactia.

 

Tagged with:

166 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Iacoboaie said, on mai 15, 2015 at 11:55 am

    Este foarte grav ce s-a întâmplat acolo si pedeapsa excomunicării este mai mult decât abuzivă pentru că este profund nedreaptă…

    Apreciază

  2. Irina said, on mai 15, 2015 at 12:43 pm

    Acum nu stiu ce sa zic, nu am fost acolo sa vad situatia. Parerile sunt impartite, oamenii spun ca si-au aparat parohul, iar purtatatorul de cuvant al Arhi( Episcopiei Buzaului si Vrancei) a spus ca este vorba de abateri de la randuiala Bisericii. Dra daca chiar este vorba de abateri de la credinta, atunci cred ca merita aceea excomunicare. In orice caz, daca acei oameni considera ca nu sunt vinovatia si s-a facut un abuz, au dreptul sa faca plangere la Sf Sinod si va fi reevaluat cazul. Cat despre predicile de mai sus ale IPS Ciprian cred a gresit enorm fata de canoanele Bisericii Ortodoxe care nu permit pe buna dreptatea participarea nici a clericilor, nici a credinciosilor la astfel de rugaciuni in comun.

    Apreciază

    • aha said, on mai 15, 2015 at 7:59 pm

      pai si cei excomunicati nu trebuiau intrebati? zic si eu. adica te trezesti asa…fara sa zici nimic ca esti excomunicat? zic ca nu e in regula.
      e adevarat ca nu stiu care au fost problemele care au condus la aceasta decizie…dar macar sa fie intrebati cei excomunicati. si, poate sunt comentatori care ne pot lamuri cazurile in care pot fi excomunicati. eu nu sunt in tema. in afara de erezie. si neascultare. dar stiu ca neascultarea asta nu e asa…dintr-o data… ma rog…nu cunosc asa multe si de aia astept raspunsuri si eu.

      Apreciat de 1 persoană

      • nikodim said, on mai 15, 2015 at 11:18 pm

        Cei excomunicati, trebuiau chemati la discutii si judecata sinodului local si abia dupa aceea luate hotarari in ceea ce-i priveste. Asa este prevazut in Sf. Canoane. Doar daca cei chemati refuza sa se prezinte, atunci sinodul poate hotara in lipsa lor masurile care se potrivesc cazului respectiv.

        Apreciat de 1 persoană

      • aha said, on mai 15, 2015 at 11:52 pm

        @nikodim
        multumesc pentru raspuns. poate ar trebui un articol si despre aceasta tema. cu excomunicarea

        Apreciază

    • Maresalul said, on mai 15, 2015 at 9:33 pm

      Dar pe preotii care se abat de la credinta cine ii excomunica?.Sau ei sant mai presus de lege)))

      Apreciază

  3. geo said, on mai 15, 2015 at 12:50 pm

    Apreciat de 1 persoană

    • Gicu said, on mai 17, 2015 at 4:15 pm

      Au pus stapanii de peste ocean si de la berlin, la noi presedinte pe unul care nu e nici roman nici ortodox. Ca sa fie marioneta perfecta. Degeaba se face comparatia cu Carol I, acela a fost adus ca sa intemeieze o dinastie care sa se romanizeze si urmasii lui si i-a botezat ortodocsi !

      Apreciază

  4. geo said, on mai 15, 2015 at 12:51 pm

    Peter Singer, susținător al uciderii copiilor după naștere și al relațiilor sexuale dintre oameni și animale, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2300

    Apreciat de 1 persoană

  5. el said, on mai 15, 2015 at 1:01 pm

    mai cunoastem in Istorie asemnea abuzuri si „intamplator” venite de la aceeasi teapa de arhierei FATRANICI si vicleniti….

    1. Şi Pavel, fixând sinedriul cu privirea, a zis: Bărbaţi fraţi, eu cu bun cuget am vieţuit înaintea lui Dumnezeu până în ziua aceasta.
    2. Arhiereul Anania a poruncit celor ce şedeau lângă el să-l bată peste gură.
    3. Atunci Pavel a zis către el: Te va bate Dumnezeu, perete văruit! Şi tu şezi să mă judeci pe mine după Lege, şi, călcând Legea, porunceşti să mă bată?

    asa si acestia vladici ECUMENISTI de azi, CALCAND LEGEA pedepsesc poprul pacatos . „Şi tu şezi să mă judeci pe mine după Lege, şi, călcând Legea, porunceşti să mă bată? „.

    dupa cum acelora de atunci asa si acestora de astazi MAI RAI CA EI, sfarsitul INFAMANT le este GATA pregatit daca nu se leapda de INSELARILE lor oricat de „arhierei” li se pare ca sunt !

    Apreciază

  6. robert252 said, on mai 15, 2015 at 2:24 pm

    Cunosc un detaliu important in cazul din Focsani.
    Acest preot sustinut de oameni are un magazin cu obiecte bisericesti.
    Ca sa-i gaseasca conducerea nod in papura si sa fie schimbat din noua parohie ridicata cu truda enoriasilor,
    mai marii lui de la Buzau i-au trimis un Iuda la magazin.

    Nu mai retin daca acel Iuda era cleric sau mirean.

    Asadar, venind Iuda, cumpara ceva de la magazinul preotului, si il roaga fff mult (nu stiu cu ce motive)
    sa NU-I ELIBEREZE FACTURA (sau sa-i treaca mai putin pe ea, nu retin).
    Preotul rezista multor rugaminti, dar in final, de dragul lui Iuda, ii face moftul.

    Iuda, cu victoria in mana, se duce la Buzau si-l da in gat pe preot.
    Astfel, vine ordinul de mutare din parohie, iar acolo aduc pe unul de-al lor.

    Apare scandalul cu enoriasii si se pare ca nu a mai fost mutat (momentan)
    ci slujesc ambii preoti, deocamdata.

    Acum a aparut treaba cu excomunicarea, care arata cata „rabdare” ne invata Buzaul sa avem.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on mai 15, 2015 at 5:51 pm

      excomunicare se face numai din Motive de EREZIE sau abatere GRAVA de la Dreapta Credinta, nu pe Motive disciplinare in caz ca acestea ar exista si nu sunt fabricate cum spuneti.

      Apreciat de 1 persoană

    • Maresalul said, on mai 15, 2015 at 9:35 pm

      Daca nu a dat sefiilor sa-i sature.

      Apreciază

  7. Viorel said, on mai 15, 2015 at 3:18 pm

    Aveam o parere buna la inceput de IPS Ciprian Campineanul dar dupa miam schimbat parerea dupa acest caz mai ales ca auzisem intr-un articol ca ar fi omul de bazi la lui Daniel Ciubotea.
    La Trinitas tv vazusem o stire cu el ca e nemultumit ca elevi de Scoala de Teologie nu sau pregatit suficient pentru examene probabil elevi nu sau pregatit bine cu bani ce trebuiau dati inainte de fiecare examen

    Apreciat de 1 persoană

    • clement said, on mai 16, 2015 at 3:25 am

      Nu va schimbati ideea. Este un mare aparator al ortodoxiei si un erudit teolog. Nu avem multi preoti de talia sa intelectuala. Daca a cerut aplicarea unei asemenea sanctiuni exemplare inseamna ca a avut reale motive dovedite si altele de cat cele legate de potlogariile comerciale. Daca preotul in discutie a facut greseala sa foloseasca si filera greaca, atunci chiar ca nu il duce mintea prea departe, stiut fiind faptul ca IPS Ciprian Campineanu se bucura de sprijinul multor ierarhi din Grecia si deci, este foarte bine si corect informat asupra naturii si marimii valorice a obictelor bisericesti, comercializate.
      Cand Biserica Ortodoxa face obiectul unei observarii permanente din partea societatii civile, atee mai bine zis,, nu sunt ingaduite niciun fel de abateri capabile sa declansese dispute.
      Enoriasii excomunicati sa mediteze asupra faptelor lor si va gasi Bunul Dumnezeu o cale de revenire in casa Domnului.
      Poate ca va sosi si vrema sanctionarii preotlor.O astfel de situatie impresionananta nelinisteste corpul credincciosilor, dar si il intareste in convingerea ca forta unei structuri se regleaza prin propria-i energie<;

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 16, 2015 at 3:55 am

        clement

        IPS Ciprian Campineanu e „mare aparator al ortodoxiei si un erudit teolog”?

        Iar bati campii …

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on mai 16, 2015 at 10:17 am

        clement

        ” Este un mare aparator al ortodoxiei si un erudit teolog. Nu avem multi preoti de talia sa intelectuala.”_____ VAI de poporul roman daca acest EPIGON maruntel si fudul, prost si scolit la norma ecumenista se numeste cu asa laude. Esti cumva ruda cu el sau te plateste cineva sa sustii politically correct in BOR? Mai e si varainata cea mai raspandita: ai mintea beteaga ca gloatele de inselati de toate facturile care populeaza astazi Bisericile.

        Erudit si aparator al Ortodoxoei era Sf Maxim Marturistorul, Sf Grigorie Palama, Sf Vasile Cel Mare, Sf Grigorie Teologul si altii de asemenea calibru NU un limbric care nici greaca veche nu cunoaste si nici Sf Parinti n-a citit temeinic in viata lui.

        Apreciat de 1 persoană

      • Iani said, on mai 16, 2015 at 6:18 pm

        Auzi mai Clement, durule: dar pe preotii, ierarhii ecumenisti in frunte cu PF Daniel, cine ii sanctioneaza pentru ECUMENISM si cine ii sanctioneaza daca fac parte din MASONERIE avand in vedere ca Biserica Ortodoxa a condamnat masoneria ca pe ceva satanic ? Cand mitropolitul Banatului s-a impartasit cu catolicii de ce nu a fost caterisit ? Credeti ca ne impresionati cu excomunicarea ? faceti teste sa vedeti cum reactionam ? Aflati ca daca excomunicarea e abuziva este nula in fata lui Dumnezeu iar cei care o pronunta sunt doar pereti varuiti ! Aveti grija sa nu dati voi, oficialii, cu piciorul in tepusa. Si aveti grija sa nu coboram noi din nou in catacombe ca acum 2000 de ani iar voi sa ramaneti cu zidurile goale.

        Apreciat de 1 persoană

    • Irina said, on mai 17, 2015 at 4:31 pm

      Sa nu judecam Viorel, ca poate gresim si acuzam pe nedrept, si daca ar fi asa are Cine sa-l judece. S-a tot vorbit de IPS Teodosie( Sapagoveanu cum ii spun multi), dar cineva din Constanta mi-a spus ca dupa acel eveniment in care a ajuns in presa cu titulatura de spacovean, IPS Teodosie s-a inchis toata noaptea in biserica episcopala, si s-a vazut doar o lumina arazand toata noaptea, dar presa n-a mai vorbit despre asta, dar oameni din Constanta care au fost atunci la episcopi au vazut asta. Cine stie poate era nevinovat si i s-a inscenat totul, sau daca era vinovat cine stie cate lacrimi de pocainta a varsat in aceea noapte.

      Apreciază

      • el said, on mai 17, 2015 at 11:31 pm

        Irina

        Ciprian Campineanu este ECUMENSIT, il dovedesc FAPTELE lui aici nu incape indoiala si de EREZIE nu se pocaieste omul in taina , mai ales cand e cleric si a INSELAT Biserica cu fapta lui eretica perliclitand mantuirtea poporului; pocainta pentru erezie a clericului daca vrea sa fie primita de Hristos se face cu LEPADARE PUBLICA inaintea Bisericii de erezia lui. Si Campineanu NU a facut asta la fel si Teofan al Moldovei care a semnat actele tradarii cu monofizitii pe vremea cand era doar prost si inconstient si iata ca nici dupa 20 ani NU s-a pocait de APOSTAZIA lui.

        si daca acei crestini au fost sa zicem indisciplinati , aceasta este pacat INFINIT mai mic decat ecumenismul, intre EREZIE si abatere discipliinara diferenta de gravitate este evidenta. daca pentru indisciplina aceia au fost excomunicati lui Campinenanu CE PEDEAPSA i se cuvine? ANATEMA?

        DA ! Ereticii, apostati si ecumenisti se afla deja sub ANATEMA Bisericii si s-au AUTOEXCLUS din Biserica prin erezia lor, asa ca nu pot sa excomunice de unde ei sunt demult in afara.
        Ei sunt doar SUROGATE de clerici din care Duhul Sfant a fugit demult.

        Popa Constantin Coman ecumenist notoriu si profesor la fac de teologie din Bucuresti are MAI MULT decat pr Vatra, are un magazin intreg Libraria Bizantina si o editura de carte bisericeasca si NIMENI ,si nici patriarhia nici alti episcopari ahtiati de bani nu mai protesteaza. Daca exista acest PREDECENT DE CE nu i se ingaduie si parintelui Vatra? Sau doar popa Coman pentru merite procip si formatare ecumenista a leginuilor de viitori popi este premiat cu acest „drept”?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 17, 2015 at 11:45 pm

        Irina

        IPS Teodosie macar nu e ecumenist ; MARE merit ! Axios.
        Prefer un episcop spagar dovedit unuia eretic ecumenist.

        Apreciat de 1 persoană

      • Irina said, on mai 18, 2015 at 9:28 am

        Stiu ca din pacate multi episcopi de-ai nostri sunt ecumenisti, cred ca trebuie sa ne rugam pentru ei. Eu cred ca in loc sa-i judecam ca sunt ecumenisti sau spagari sa ne rugam, ca daca ne-am ruga in numar mare cu credinta, putem muta si muntii. Dar din pacate rugaciunea s-a diminuat in tara asta, de asta ni se intampla foarte multe lucruri rele.

        Apreciat de 1 persoană

  8. Schiteanul said, on mai 15, 2015 at 4:00 pm

    Stareta Miritidiotissa (asceta) https://www.youtube.com/watch?v=5afzAZBV5PU

    Apreciat de 1 persoană

  9. Apologetica said, on mai 15, 2015 at 4:10 pm

    „Mai marii bisericii spun ca preotul paroh, sustinut de cei excomunicati, a fost pedepsit pentru ca are o afacere cu obiecte bisericesti, la care nu a vrut sa renunte nici dupa avertismentele superiorilor sai.”

    Din informatiile mele, stiu ca in ultimul timp Patriarhia Romana (sau poate Sfantul Sinod?) a hotarat ca toate cartile si toate obiectele de cult din toate parohiile si manastirile din Romania sa fie procurate exclusiv de la Patriarhie. Cu alte cuvinte – centralizare si control economic la sange. Patriarhia are monopol absolut asupra comertului cu carti, icoane si alte obiecte de colportaj.
    Bisericile sau manastirile care indraznesc sa vanda carti sau obiecte bisericesti care „‘nu vin de la centru”, sunt pasibile de pedeapsa.
    In categoria cartilor interzise intra toate cartile care nu-s tiparite de EIBMBOR, ceea ce este cu totul aberant.

    Uite-asa ne-am trezit mai catolici decat papa si mai comunisti decat comunistii.

    Deci nu cred ca este vorba de cine stie ce afaceri dubioase ale preotului in cauza, ci probabil este vorba de niste obiecte de colportaj vandute la pangar ca si pana acum, dar care nu sunt cumparate de la Patriarhie.

    Sper ca informatiile mele sa fie macar in parte gresite, dar ma tem ca nu…

    Apreciat de 1 persoană

  10. Bizant said, on mai 15, 2015 at 4:19 pm

    Adica mitropoliile si episcopiile fac afaceri de sute de mii de euro,mai ales la marile pelerinaje,gen Sf.Cuv.Parascheva, Sf Dimitrie s.a, iar ei ii dau in cap la un biet preot de tara,perfide elemente mai sunt si la conducerea Bisericii,plus si de locotentii si aghiotantii care ii slujesc pe acesti conducatori,ti-ar lua si haina de pe tine,daca nu faci ascultare de ei,te excomunica auzi. E drept preotul nu are voie sa aiba afaceri sau altceva in care ii pericliteaza slujirea,dar sa munceasca pentru a-si mai imbunatati veniturile are voie.

    Apreciat de 2 persoane

  11. eli said, on mai 15, 2015 at 5:04 pm

    a mai auzit cineva azi sunete ca de trambita ?

    Apreciat de 1 persoană

    • stone said, on mai 15, 2015 at 9:58 pm

      Eu am auzit, pe la 10 si ceva sau 11, dimineata.

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on mai 15, 2015 at 11:55 pm

        poate aveti vreun vecin care exerseaza la trompeta

        Apreciază

      • eli said, on mai 16, 2015 at 2:54 pm

        eu pe la amiaza . cam asa. pregateam pranzul si am auzit de mai multe ori.m-am hotart sa ies afara, sa filmez , dar pana una alta n-am mai auzit. din ce zona esti? eu Sibiu.

        Apreciază

    • oleseabucsanu said, on mai 16, 2015 at 8:08 am

      Hristos a inviat!
      Eu am auzit ieri ceva ca un sunet de trimbita ,sunet ce a durat citeva clipe de pina la o secunda,insa destul de clare. Am intrebat-o pe mamica daca a auzit si ea,si a zis ca nu. Si atunci m-am gindit ca poate mi-o parut mie. Dar se pare ca nu mi s-a parut ….

      Apreciază

  12. Iones said, on mai 15, 2015 at 6:00 pm

    Ambasada SUA la Bucuresti si alte 19 state sprijina Gay pride 2015

    Mesaj de sprijin pentru Pride Bucureşti 2015
    15 mai 2015

    Bucureşti, 15 mai 2015 – Cu ocazia Pride Bucureşti 2015, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender și intersex) din România. Susţinem dreptul acestora de a manifesta în mod paşnic şi legal pentru a atrage atenția asupra problemelor specifice cu care se confruntă aceste comunități.

    Drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept alcătuiesc fundația pe care se sprijină țările democratice. Legislația internațională în domeniul drepturilor omului pornește de la premisa că toţi indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi, așa cum prevede Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obligă guvernele să-și protejeze cetăţenii împotriva violenţei și discriminării şi să se asigure că toți se bucură de șanse egale.

    Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor.

    * Declarația de mai sus este semnată de ambasadele Australiei, Austriei, Canada, Cehiei, Danemarcei, Elveției, Finlandei, Franței, Germaniei, Italiei, Israelului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Spaniei, SUA, Suediei, Ungariei.

    Apreciat de 1 persoană

  13. mircea.v said, on mai 15, 2015 at 6:57 pm

    Eu nu mai am framantari din astea ca vai, ce-a facut episcopul X, incepand cu 2009. Cand o sa aud episcop sa spuna clar, in fata poporului „nu luati acte electronice/biometrice, nu luati card de sanatate, nu luati carduri bancare, statul nu are dreptul sa va amprenteze….” si sa-i vorbeasca un pic de bine si pe legionari/sfintii inchisorilor, atunci acel episcop devine viu pt mine. Pana atunci, toti sant morti.

    intamplarea face sa mai cunosc si niste detalii administrative legate de episcopul de Buzau, care sant in perfecta concordanta cu concluzia articolului, adica, „mare sarpe”.

    Iar un excomunicat nu poate sa excomunice.

    Apreciat de 2 persoane

    • ultimul mohican said, on mai 15, 2015 at 9:06 pm

      Nu e prima data cand spui ca vezi rapid discernamantul cuiva cerandu-i opinia despre inregimentarea electronico-biometrica si despre sfintii inchisorilor. De acord cu tine, aici se cerne graul de neghina. Ma inspaimanta insa procentajul. Cred ca au mai ramas cateva zeci de persoane pe judet. Prin 2009 erau totusi un milion … Spalarea creierelor are efecte exponentiale.

      Apreciat de 2 persoane

    • Irina said, on mai 17, 2015 at 4:37 pm

      Exact, la Pitesti a fost difuzat la teatrul Davila filmul 7 cuvinte despre pr Gh Calciu, si desi au fost si preoti, monahi, am observat ca la jurnal Trinitas cand s-a vorbit despre activitatile din Arh. Argesului si Muscelului nu s-a pomenit nimi despre acest eveniment. Pacat, ca sunt asa lasi ierarhii nostri. numai IPS Bartolomeu mai zicea cate ceva, in rest n-am mai auzit nici un ierarh.

      Apreciază

  14. sin said, on mai 15, 2015 at 8:02 pm

    Biserica are monopol pe lumînări și pe alte alea, d-ale ei, printr-o lege bizară. Și totul pînă la arginți! Erezia, hai, treacă-meargă, e d-aia din gură, nu contează, „verba volant”; dar paraii…paraii…aici e rost de anateme, afurisanii, excomunicări, caterisiri, blesteme arhierești…
    Cert e că-s două Biserici: a lor și a parohiilor. Meci mare. Deocamdată 5-0 pentru cîmpineni, ioachimeni, bîrlădeni…

    Apreciat de 3 persoane

    • el said, on mai 15, 2015 at 10:32 pm

      sin

      inca odata nu stiu ce hram porti dar ai nimerit-o bine si cu haz si aici ! 🙂

      argintii lui iuda, asta ii mana si pe acestia, punga sa fie la braul lor, restul nu conteaza,ce Dogma, astea sunt maruntisuri, pentru un gologan si ceva intaietati si plecaiuni ceva filacterii si ciucuri la vesminte pot sa vanda si sufletele lor si ale turmei pana la Judecata de Apoi.

      Apreciat de 1 persoană

  15. anonim said, on mai 15, 2015 at 8:18 pm

    Provin dintr-o familie care in perioada interbelica a trecut la protestanti si in timpurile moderne (anii ’50) s-a reantors la ortodoxie in secret. Pentru religie am avut un frate al bunicii mele care s-a spanzurat pentru ca nu a mai suportat tensiunile datorate sotiei sale. Deci, pentru niste incitatori si o pocaita copilul sau a ramas orfan si femeia s-a recasatorit dupa mai putin de un an cu un pocait. Caut moderatia si linistea interioara si nu o mai gasesc si vad ca multi au uitat ca o biserica nu e doar a unui grup(ecumenisti, stangisti sau dreptaci) si greu era inainte sa mai intru in biserica si sa dau ochii cu cei care m-au sicanat….ca am trecut si prin asa ceva.

    Apreciază

    • Irina said, on mai 17, 2015 at 4:45 pm

      Ce vrei sa spui anonim? Tocmai in aceste ispite se vede adevarata Biserica pentru ca asa cum Mantuitorul Iisus Hristos a fost prigonit pe nedrept si Biserica Sa va trece tot prin prigoana directa prin martiraj cum a fost in primele veacuri sau indirecta prin incercare de a fi distrusa din interior chiar prin episcopi sau preoti care nu au luat aceasta cale din dragoste pentru Hristos. Dar slava Domnului, inca mai sunt oameni rugatori care prin viata lor curata ajung vase alese ale Lui Dumnezeu, prin care El arata in continuare calea de urmat, chiar in aceea Biserica din care ies si pastori nevrednici.

      Apreciază

  16. scortisoara said, on mai 15, 2015 at 9:16 pm

    Voi vedeti cifra 666 in reclama asta : si la inghetata , castile celor 2 si discurile ?

    Apreciază

    • Aurora said, on mai 16, 2015 at 5:36 pm

      Da. Sasele e de baza in toate… Am trecut zilele trecute pe langa Baratia din Buc. (biserica catolica din centrul Capitalei) si mi-a sarit in ochi o inscriptie exterioara cu anul construirii locasului : 1666.

      Apreciază

    • Iani said, on mai 16, 2015 at 6:26 pm

      Sincer eu nu o vad, acum nu orice spirala e 666…

      Apreciază

  17. Paul Mogosanu said, on mai 15, 2015 at 9:17 pm

    In loc sa dea dovada de intelepciune,unii reprezentanti ai Bisericii devin orgoliosi,agresivi si penibili.Orice crestin se poate ruga Domnului,din linistea caminului sau.

    Apreciază

  18. o oarecare said, on mai 15, 2015 at 10:14 pm

    Intrebarea este daca sunt valide pedepsele date. Sa intrebe pe un om cu viata sfanta ce e de facut.

    Apreciat de 2 persoane

    • andrei-d said, on mai 16, 2015 at 12:26 am

      Sunt valabile, chiar si blestemele nedrepte, caci Mantuitorul spune: „Oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in cer.”
      Deci oricate nu inseamna doar cele pe buna dreptate, adica pedepse/blesteme/caterisiri drepte, ci si cele nedrepte, caci oricate inseamna TOATE!
      Solutia? Sa-si ceara iertare de la episcop, si chiar daca nu ii va dezlega, (enoriasii)pot merge la un alt arhiereu sau duhovnic sa fie dezlegati! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 16, 2015 at 10:00 am

        andrei-d

        si iuda tot de la punguta cu gologani a ajuns sa-l vanda pe Hristos!

        Asa si astia arunca cu blesteme si excomunicari si uita pentru ce au fost pusi in fruntea turmei, insa cu asa pastori NAIMITI, INGADUITI de Hristos pentru PACATELE NEPOCAITE ale poporului nu ne asteptam sa ajunga turma la pasunea vietii vesnice, acestia pe diavolul slujesc si lui jertfesc pe la adunaturile satanicesti ecumenistes i CALCAND Dogma judeca si osandesc poporul pentru maruntisuri. Ei NU sunt urmatorii Lui Hristos caci daca ar fi urmatori Lui ar face ca El care ne spune ca :”căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea. „. Slugi viclene care vor fi aruncate la gheena cea vesnica episcopii acestia apostati care stau cu nevdrenicie pe tronurile uzurpate ale Sfintilor ca acela de-si spune popmos „loctiitor de Cezareea Capadociei” ca si cum ar avea ceva in comun cu Sf Vasile Cel Mare caruia ii intrezice Molitfele in Biserica!

        Cuvantul Psalmului 108 se aplica la fapta lui Campineanu apostatul ecumenist care excomunica pentru 30 de arginti :”6. Şi a iubit blestemul şi va veni asupra lui; şi n-a voit binecuvântarea şi se va îndepărta de la el. ”

        „13. Să se pomenească fărădelegea părinţilor lui înaintea Domnului şi păcatul maicii lui să nu se şteargă;
        14. Să fie înaintea Domnului pururea şi să piară de pe pământ pomenirea lui, pentru că nu şi-a adus aminte să facă milă.
        15. Şi a prigonit pe cel sărman, pe cel sărac şi pe cel smerit cu inima, ca să-l omoare.
        16. Şi a iubit blestemul şi va veni asupra lui; şi n-a voit binecuvântarea şi se va îndepărta de la el.
        17. Şi s-a îmbrăcat cu blestemul ca şi cu o haină şi a intrat ca apa înlăuntrul lui şi ca untdelemnul în oasele lui.
        18. Să-i fie lui ca o haină cu care se îmbracă şi ca un brâu cu care pururea se încinge.
        19. Aceasta să fie răsplata celor ce mă clevetesc pe mine înaintea Domnului şi grăiesc rele împotriva sufletului meu.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 16, 2015 at 12:38 pm

        Nu sunt valabile si nu au nici o putere. Un ecumenist eretic nu poate excomunica pe cineva. El fiind in afara Bisericii lui Hristos, cum poate scoate pe cineva din Biserica? Acesta e doar inceputul. Vor incepe sa excluda si pe cei antiecumenisti din sanul lor. Nu trebuie sa ne despartim de Biserica pentru ratacirile unor ierarhi. Ierarhii trec, Biserica ramane. Nu va duceti la stilisti sau la alte asa-zise biserici. Biserica este nebiruita. Studiati putin istoria. Chiar in ceata apostolilor a fost un Iuda, un tradator. Nu e nimic nou sub soare. Ce e val ca valul trece. A fost o vreme in care trei patriarhi eretici au fost unul dupa altul in cetatea Constantinopolului. Trei!! Si ce a insemnat aceasta? Ca a disparut Ortodoxia? Biserica e Trupul lui Hristos, e Corabia Mantuirii condusa de Insusi Fiul lui Dumnezeu. A fost, este si va ramane nebiruita.

        Cate anateme si-au luat sfintii de-a lungul veacurilor…

        Dumnezeu nu se uita in gura oricarei babe sau a oricarui om, fie el imbracat in niste straie alese.

        Dumnezeu asculta de cine Il asculta pe El. Legarile sau dezlegarile unui cleric au putere atat timp cat el este ortodox. Daca devine eretic, blestemele lui devin apa de ploaie, se transforma in binecuvantari pentru cei dreptslavitori.

        Ciprian Campineanul e un ratacit, un slujitor al satanei, un ecumenist.

        Mare e pericolul daca cineva socoate ca legarile sau blestemele ereticilor au efect. Atunci cand vor anatematiza pe ortodocsi ecumenistii ce veti face? Le veti cere iertare? Nu stiu exact ce au facut acei oameni din Focsani, poate au vorbit de rau Biserica, insa este inacceptabil ce s-a petrecut acolo. Nu sunt anatematizati cei care lupta Biserica lui Hristos precum Remus Cernea sau acel profesor care voia sa scoata icoanele din scoli sau multi altii. Acesta a fost un test. Au dorit sa vada cat de prosti si de supusi pot fi oamenii ierarhilor ecumenisti. Te supui unui ierarh ortodox, nu unui naimit. As fi bucuros sa primesc anateme din partea lui Ciprian pe motiv de credinta. Acestea sunt binecuvantari, nu blesteme.

        Daca acei oameni din Focsani au vorbit de rau Biserica pe motiv ca ierarhul ecumenist a facut o nedreptate cu preotul lor au gresit, sarmanii. Nu Biserica e vinovata ci mandria acelui om slab la minte, Ciprian, care se crede autocrat si tiran in scaunul pe care nu il merita si pe care il ocupa cu silnicie. Prin viclenie a ajuns acolo. Toti acesti ierarhi ecumenisti care mimeaza ortodoxia sunt acolo datorita pacatelor intregului popor. Sa ne schimbam viata, sa ii citim pe Sfintii Parinti si sa aplicam practic in viata noastra povatuirile acestora. Sa ne pocaim. Sa nu parasim Biserica datorita pacatelor preotilor sau ierarhilor.

        Sa ne amintim ca Hristos si-a inceput propovaduirea folosind cuvintele:

        „Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia cerurilor.”

        Aceasta este gandul meu referitor la acest subiect.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 16, 2015 at 12:42 pm

        andrei-d

        fii serios frate ca acestia prin erezia ECUMENISMULUI la care au jertfit prin rugaciunule in comun, si adunaturile satanicesti ecumeniste la care participa, prin semnaturi pe actele TRADARII Ortodoxiei ca cele de la Chambesy si Balamand, prin discursuri ambigue si „tolerante” cu ereticii, prin studii si doctorate pe la scolile de teologie ERETICA din occident; s-au AUTOEXCLUS din Biserica Lui Hristos, si Duhul Sfant FUGE din oamenii INSELATI si ei sunt doar de capul lor.
        Asa si apostatul acesta ecumenist, ce valoare au „excomunicarile” lui? Nu as merge sa ma impartasesc din mana unuia ca el nici daca ar ramane SINGURUL preot la care as avea acces stiindu-i CADEREA ecumenista.
        Eu nu mi-as face griji de „lucrarile” unora ca ei, nu contest ca POATE si DOAR PRIN ICONOMIE mai pot sa dispenseze unii ca ei harul prin slujbe si Taine, dar eu de la ei NU as lua Sf Imparatasanie si NIMIC altceva din cele sfinte slujite de ei, sunt SLAVA DOMNULUI DESTUI preoti FARA abatere de la Ortodoxie la care sa merg sa ma hranesc duhovniceste. Iar ABUZUL lui se poate contesta catre Sinod. Si mai sunt si arhierei fara pata macar ca lasi si tacand in BOR de la acre sa merga sa ia lamurire asupra celor intamplate. Ieronim Cretu CATERISIT fiind slujea pe jusdictia altui episcop patriarhul Ierusalimului si ajus la Roamnia a fost premiat la rangul de espîcop, ce VICLENII ASTIA au rusine sau mai respecta vreo lege si randuiala Bisericeasca cand ei INCALCA DOGMELE si TRADEAZA Ortodoxia?

        Apreciază

      • el said, on mai 16, 2015 at 3:15 pm

        Ioan

        nu pleaca nimeni din Biserica pe motiv ca popii sau episcopii sunt rataciti, ecumenisti sau eretici, ei insisi insa s-au AUTOEXLUS in Biserica prin erezia si sminteala lor ecumenista. Biserica e acolo unde nu e inselare, la stilisti e alta inselare, aceasta cu frica de stilisti e bau baul celor de la razboinutrucuvant cu care acuza ei pe cei care critica ecumenismul dat nu zoic ca ei in toate; si daca un smintit ca Danion a plecat la stilisti este ca era DINAINTE smintit .
        Biserica nu este acolo unde sunt formele Ei extreioare (Biserici, cler hirotonit canonic dar ecumenist ,ect) ci acolo unde este si lucreaza Duhul Sfant adica unde Ortodoxia oamenilor este NERATACITA, nesmintita de vreo erezie sau inselare.
        Sa dam Slava Lui Dumnezeu ca in BOR sunt MULTI preoti cu Ortodoxie nesmintita, aceia trebuie cautati si DOAR de la ei sa se hraneasca duhovniceste poporul nu de la ecumenisti sau alti smintiti.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 16, 2015 at 4:24 pm

        El, am spus de stilisti pentru ca Iacoboaie a spus ca sunt stilist.

        Apreciază

      • el said, on mai 16, 2015 at 8:11 pm

        Ioan

        iacoboaie spune MULTE prostii, mintea lui e ca un mecanism defect care produce des eroare, insa are limbarita, plezneste daca tace, nu se poate abtine 🙂

        si apoi de la discutia cu boca s-au separat apele, cei lipiti de inselarea lor merg pe calea aleasa si nu ii mai poti aduce la rezonabil, nu mai asculta oricate lucruri de la Sfintii Parinti le-ai spune, ei il au pe boca si nu le mai trebuie altceva. De acolo ii vine si lui iacoboaie, i-ai „jignit” IDOLUL.

        Hristos a inviat !

        Apreciază

      • Irina said, on mai 17, 2015 at 4:47 pm

        Nu cred ca pot fi dezlegati decat de cel care i-a legat. Stiu asta sigur de la un parinte de la o manastire. Si daca primeste de exemplu un canon aspru de la un preot nu poti cere dezlegare de acel canon de la alt preot.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 17, 2015 at 9:22 pm

        Irina, nu te supara pe mine, dar vorbesti prostii. 🙂

        Apreciază

      • prisacaru alin ionut said, on mai 17, 2015 at 10:53 pm

        dovada ca blestemul pe nedrept nu se lipeste de nimeni

        http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/marturii/vedenia-despre-blestem-diaconului-sfantului-ierarh-calinic

        Apreciază

      • Ionut said, on mai 18, 2015 at 8:50 am

        Am citit articolul despre Sf. Calinic. Sa luam aminte. Slava lui Dumnezeu!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 11:49 am

        Ce spune Cuviosul. Paisie Aghioritul

        Blestemul prinde atunci când există la mijloc nedreptatea.
        Dacă, de pildă, o oarecare femeie își bate joc de alta ce este mâhnită sau îi face vreun rău, iar cea mâhnită o blesteamă, s-a terminat, se pierde neamul ei. Adică atunci când fac rău cuiva, și acela mă blesteamă, se prind blestemele lui. Îngăduie Dumnezeu și se prind, precum de pildă îngăduie ca unul să omoare pe altcineva. Când însă nu există nedreptate, atunci blestemul se întoarce la cel rostit.[cazul Sf. Calinic]
        -Și cum se slobozește cineva de blestem?
        -Prin pocăință și spovedanie. Cunosc multe cazuri de oameni care s-au chinuit din pricina blestemelor, deoarece au fost vinovați, dar care, atunci când au înțeles că au fost blestemați, s-au pocăit, s-au spovedit și s-au îndreptat. Dacă cel care a fost vinovat spune: ,,Dumnezeule, am făcut asta și asta, iartă-mă”, și se spovedește cu durere și sinceritate, atunci Dumnezeu îl va ierta. El este Dumnezeu.
        -Este pedepsit numai acela care primește blestemul sau și acela ce îl spune?
        -Cel ce primește blestemul se chinuiește în viața aceasta.
        Iar cel ce a blestemat se chinuiește și în viața aceasta și se va chinui și în cealaltă, pentru că va fi pedepsit de Dumnezeu ca un ucigaș, dacă nu se va pocăi și spovedi.
        Pentru că, să zicem, poate cineva să te necăjească, însă tu, cu blestemul ce i-l dai, este ca și cum ai lua pistolul și l-ai omorî. Cu ce drept faci asta? Orice ți-ar fi făcut celălalt, nu ai dreptul să-l omori.
        Ca să ajungă să blesteme cineva, înseamnă că are răutate.
        Cineva blesteamă atunci când o spune cu patimă, cu înverșunare.
        Blestemul când vine de la omul care are dreptate are mare putere; mai ales blestemul văduvei. Îmi aduc aminte de o bătrână care avea un căluț și îl lega la marginea pădurii să pască. Fiindcă era puțin zburdalnic, l-a legat cu o funie mai tare. Odată au mers trei femei în pădure să taie lemne. Una era bogată, una văduvă, iar celaltă orfană și foarte săracă. Au văzut calul ce era legat cu funia și păștea și au zis: ,,Nu luăm funia să legăm lemnele?” Au tăiat-o în trei, și fiecare din ele au luat câte o bucată să își lege sarcina ei. Firește, calul a fugit. Când a venit bătrâna și n-a aflat calul, s-a mâhnit mult. A început să-l caute peste tot; s-a ostenit mult până să-l găsească. În cele din urmă, după ce l-a aflat, a spus supărată: ,,Pe ceea ce a făcut asta s-o ducă cu aceeași funie”.
        Într-o zi, fratele femeii bogate făcea glume cu o pușcă, crezând că e goală – era din cele ce le lăsaseră italienii – și a împușcat-o pe soră-sa în gât. Trebuia să o ducă la spital și trebuia funie ca să o lege pe o scară de lemn. În ceasul acela s-a găsit o bucată de funie, aceea furată, dar n-a ajuns. Au adus și cele două vecine ale ei cele două bucăți furate și au legat-o de scară și au dus-o la spital Așa s-a înfăptuit blestemul bătrânei: ,,Să o ducă cu aceeași funie”. În cele din urmă a murit, sărmana; Dumnezeu s-o odihnească.
        Vedeți, a prins blestemul la cea bogată, care nu avea nevoie materială. Celelalte își aveau sărăcia lor, avuseseră oarecare îndreptățire.” (Cu durere și dragoste pentru omul contemporan- Cuv.Paisie Aghioritul (Editura Schitul Lacu))

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 12:09 pm

        Dar fratilor, IPS Ciprian NU a rostit un blestem(de unde si pana unde asemanarea cu cazul Sf. Calinic?) ci excomunicare adica AFURISANIE sau ANATEMA!

        Cazuri de excomunicare (herem) intalnim si in Vechiul Testament (Facere XVII, 14 ,- Iesire XI, 15 ; Lev. XX, 6 ; XXVII, 28 ; Ezdra X, 8), care a cunoscut trei etape ale disciplinei penitentiale, si anume : herem, niddui si nezifa. „Herem era cea mai severa”, si aceasta pedeapsa era excomunicarea propriu-zisa. Evreii au avut doua feluri de excomunicari : a) mare si b) mica. Prima, il excludea pe cel excomunicat din societate. A doua il „separa numai de o parte a acestei societati, adica de cei de la sinagoga…”. Si in Noul Testament avem numeroase cazuri de aplicare a pedepsei excomunicarii (Matei XVIII, 17 ; Ioan V, 10 ; I Cor. V, 4 ; XVI, 22 ; II Tes. III, 14 ; Rom. XVI, 17 ; Fapte XIII, 8-11).

        Dupa parerea generala a canonistilor, excomunicarea „are trei grade: primul grad consta in lipsirea pacatosului de la impartasirea cu Sfintele Taine pe un timp determinat – exceptand cazul de boala mortala in care i se permite penitentului a se impartasi cu Sfintele Taine, cu conditiunea ca la caz de insanatosire sa continue penitenta. Al doilea grad consta nu numai in oprirea de la Sfanta impartasanie, ci si in participarea la rugaciunile bisericesti. Cel din urma grad in fine consta din excluderea cu desavarsire din societatea credinciosilor”.

        […]Excomunicarea – ca pedeapsa bisericeasca pentru laici – „consta din excluderea de la Euharistie pe un timp mai lung ori mai scurt. Si, in caz de „indaratnicie, respectivul trebuie sa fie lipsit de comuniunea cu Biserica, sa se excluda din Biserica si sa se considere ca strain de Biserica. Excluderea din Biserica, afurisirea este deci cea din urma si prin urmare cea mai grava pedeapsa, pe care tribunalul bisericesc poate s-o dea contra celor ce violeaza legile ei”.

        In temeiul unor canoane – ca de exemplu, Canonul 5 apostolic -, unii canonisti ortodocsi au identificat pedeapsa „afurisirii” cu „suspendarea” din oficiul bisericesc.

        Ca e rau sau bun, eretic sau nu, IPS Ciprian este inca in Biserica!!! Tocmai de aceea spunea saccsiv ca TREBUIA CATERISIT, ca sa nu mai aiba facilitatile Bisericesti, adica sa nu mai fie preot, si ca atare nu mai putea excomunica! Dar daca el e inca in sanul Bisericii(chiar daca promoveaza erezia) el inca nu e inafara sa nu fie bagat in seama!
        Parerea mea e sa nu stea cu mana-n san, caci nu stim sigur, iar daca arhiepiscopia toata i-a excomunicat, fii sigur ca ceva este LEGAT!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 12:26 pm

        Din indrumatorul canonic intocmit de canonistul L. Stan – dupa Colectia canonica a lui Nicodim Milaş – retinem ca se pedepseste cu afurisirea: (le-am ales pe celel legate de episcop)
        Mireanul care:
        Dispretuieste pe episcop, sau devine schismatic (Can. 31 apost. ; 5 Ant. ; 13 I-II) ;
        Mireanul sau monahul care nu se supune episcopului sau (Can. 8 IV ec), adica nu face ascultare canonica;
        Deci sa nu ne jucam cu afurisania. Or fi ei eretici, dar inca au Harul si sunt in sanul Bisericii. Nu stiu mai multe, nu sunt Dumnezeu, dar nici cei ce spun ca „NU” categoric nu stiu sigur. Oare de ce exista in Biserica Rugaciunea Mare de Dezlegare? Oare nu pentru blesteme de preoti si altele? Oare nu pentru cei ce se pocaiesc ca au suparata vreun cleric? Deci indrum sa mearga se li se citeasca Rugaciunea Mare, NUMAI DE CATRE DUHOVNIC!
        Adica aceasta:
        RUGACIUNE PENTRU IERTAREA TUTUROR PACATELOR CELOR DE VOIE SI CELOR FARA DE VOIE SI PENTRU TOT JURAMANTUL SI BLESTEMUL

        Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, Pastorule si Mielule, Care ai ridicat pacatul lumii si ai iertat datoria celor datornici si femeii celei pacatoase i-ai daruit iertare pacatelor ei, Cel ce ai daruit vindecare slabanogului impreuna cu iertarea pacatelor lui, Insuti, Stapane, usureaza, lasa, iarta pacatele, nelegiuirile, gresealele cele de voie si cele fara de voie, cele cu stiinta si cu nestiinta, cele cu calcare de porunca si cu neascultare, ce s-au facut de robii Tai acestia . Si cate, ca niste oameni purtatori de trup si vietuitori in lume, au alunecat de au gresit, cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu stiinta sau cu nestiinta, in timpul noptii si in timpul zilei; sau sub blestem si afurisenie de la arhiereu ori de la preot au cazut, sau insisi pe sine s-au blestemat, sau cu juramant pe numele lui Dumnezeu s-au jurat si l-au calcat; sau din mania cea fara socoteala pe vreunul din crestini au afurisit sau au blestemat; sau nebuneste au vorbit, sau au osandit, sau au celvetit, sau vorbe spurcate au vorbit, sau au pizmuit, sau au mintit, sau au tinut minte raul; ori cu manie s-au pornit, ori s-au mandrit, ori au viclenit sau camata au luat, ori s-au trandavit, ori in desert s-au marit, ori in iubire de argint au cazut, ori s-au imbatat si au varsat; sau la fermecatoare si vrajitoare si la descantatoare si la altii asemenea acestora au alergat; sau peste masura au mancat, sau cu nesat au fost si a doua oara au mancat; sau desfranare, sau preadesfranare, sau sodomie, sau in alt chip oarecare au facut pacatul desfranarii; ori au batut, ori au vatamat, ori au lovit, ori pe cineva au scuipat, ori au rapit sau au furat, sau fara mila si cu scumpete au ingreuiat pe cineva, sau pe saraci n-au miluit si nu le-au facut bine dupa puterea lor; sau in gand au hulit, sau de lucruri necuviincioase si-au adus aminte, sau au parat, sau strambatate au facut, sau pe fratele lor l-au scarbit, sau l-au urat, sau l-au amarat; ori la rugaciune si la cantare stand, mintea lor s-a abatut la alte viclenii si desartaciuni lumesti; ori ca niste robi pantecelui s-au facut, sau ce nu se cade au vorbit, ori pe ascuns au mancat sau ceva necurat au mancat; ori cu semetie au grait, sau nebuneste au ras, sau frumusete straina au vazut si cu dansa si-au ranit inima; ori vorbe desarte si netrebnice au grait, ori de pacatele fratilor lor au ras si i-au osandit, iar ale lor pacate si nelegiuiri nu le-au socotit; sau de rugaciune nu s-au ingrijit; sau poruncile duhovnicilor lor n-au pazit; ori s-au lenevit, ori nebagatori de seama au fost la cele ce aveau de facut, ori rabdare n-au avut; sau cu indraznire, socotindu-se a fi intelepti, desartaciuni au grait, sau au clevetit, sau altceva rau au facut.

        Pentru toate acestea si alte asemenea acestora, stiute si nestiute, cate ca niste oameni au gresit robii Tai acestia, fratii nostri, Iubitorule de oameni Doamne, miluieste-i si le iarta lor toate. Asa, Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, asculta-ne pe noi care ne rugam bunatatii Tale pentru robii Tai acestia, fratii nostri, si iarta, ca unul Care nu tii minte raul, toate gresealele si faradelegile pe care ca niste oameni le-au facut sau le-au gandit. Ca ei singuri nevrednicii si pacatosii marturisesc inaintea imparatiei Tale, ca acestea si mai mari decat acestea au facut. Ci pentru mila Ta, asculta-ma pe mine slujitorul Tau, si-i izbaveste pe dansii de chinul cel vesnic; fa-i mostenitori vesnicelor Tale bunatati, impreuna cu toti care din veac au bineplacut Tie, si-i invredniceste pe dansii fara osanda a se impartasi cu infricosatoarele si nemuritoarele Tale Taine, pentru ca Tu ai zis, Stapane: cate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri, si cate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in ceruri.

        Ca Tu singur esti fara de pacat si ai putere a ierta pacatele si Tie se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si bunului si de-viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 3:06 pm

        andrei-d

        Hristos a inviat !

        ” Or fi ei eretici, dar inca au Harul si sunt in sanul Bisericii. Nu stiu mai multe, nu sunt Dumnezeu, dar nici cei ce spun ca „NU” categoric nu stiu sigur”___________
        Frate pentru mine personal ORICE ecumenist incapatanat si NEPOCAIT NU mai este in Biserica caci ORICE erezie autoexclude insul din Biserica, si aici nu vorbim despre o erezie subtire si despre niste oameni nestiutori, mireni neinvatati in ale Credintei ci despre EPISCOPI care TREBUIE sa cunoasca Dreapt Credinta si in plus unii ca ei SUNT DATORI sa MARTURISEASCA Adevarul NU sa INSELE turma cu ereziile si APOSTAZIA lor.

        de aceea acesti episcopi si popi cunoscatori ai Dreptei Credinte si HULITORI ai Ei prin EREZIA ecumenismului la care au aderat cu buna stiinta SUNT IN AFARA Bisericii Lui Hristos si Duhul Sfant Duhul ADEVARULUI care lucreaza Tainele si Sfinteniile in lume prin cei hirotoniti NU mai este cu ei, pentru ca ei NU mai urmeaza Invataturii Lui Hristos ci VOIT s-au ratacit cu „justificari” si INSELACIUNE si au TRADAT pe Hristos.

        Asta e parerea mea, eu nu primesc Taine si sfintenii de la unii ca ei si nu ma intereseaza ce fac ei, cata vreme AVEM preoti si arhierei nesmintiti in BOR acesti TRADATORI sunt ´de IGNORAT.

        Nu eu ies din Biserica, ci ei AU IESIT singuri prin EREZIA lor INCAPATANATA si NEPOCAITA si NU sunt nestiutori ci vicleni. Biserica e plina de oameni fara rabat de la Ortodoxie, pe aceia nu i-a intrebat nimeni daca sunt de accord cu semnaturiklr de pe actele TRADARII lor de la Chambesy si Balamand si cu participarea la rugaciuni cu eretici si alte adunaturi satanicesti unde se duc ei si jetfesc diavolului ecumenismului INDRAZNIND sa suna ca reprezinta Biserica, NU ei NU reprezinta Biserica , nici pe mine, ci vorbesc ABUZIV DOAR in numele lor !
        Ce spui tu este Adevarat DOAR daca arhiereul sau preotul este Ortodox, acestia NU mai sunt. Imi pare rau dar asa cred eu si ii evit cu desavrasire si NU SUNT PARTAS la NIMIC din ratacirile lor.

        Nu stiu daca Sfintele si Tainele slujite de ei au valoare sau nu, si nici nu ma intereseaza, pentru mine ei sunt ANATEMA si IN AFARA Bisericii caci au CALCAT Invatatura de Credinta si pe unii ca ei Biserica nu eu i-a pus Sub Anatema iar eu sunt fiu al Bisericii si marturisesc cu Ea INSELAREA lor.
        In ce ma priveste NU as lua Sf Impartasanie, alte Taine sau sfintenii de la unul ca Campineanu.

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 3:37 pm

        Adevarat a inviat!
        Asa e frate el, se autoexclude daca propovaduieste erezia, insa harul lucreaza, din iconomie (din dragostea lui Hristos pentru oameni) in Sfintele Taine!
        Sunt multe exemple, dar ce voiam sa scot in evidenta este sa nu se treaca cu vederea atat de simplu, adica acei enoriasi care au fost excomunicati nu erau nici ei cheie de Biserica, si s-au luat la cearta, asta nu e dovada de smerenie, iar cei ce au fost excomunicati nu pot sta cu mana in san!
        Caci daca nu ar avea valoare Harul Episcopului, noi stim ca niciun arhiereu nu a iesit sa condamne ecumenismul in fata, deci daca zicem de Ciprian zicem de TOTI, pentru ca sunt in comuniune, si daca Ciprian nu mai are harul, atunci preotii hirotoniti de el nu au valoare si nu sunt preoti, ceea ce nu poate fi adevarat!
        Doua dovezi clare ca harul nu lucreaza in functie de pacatele preotului:

        1. Sf. Chiril al Ierusalimului a fost hirotonit episcop de Mitropolitul Acachie al Cezareii*(care era arian declarat si chiar conducator al unei functii ariene!!!) dar inca se afla in Biserica!
        2. Sf. Anatolie a fost hirotonit episcop (si inca patriarh al Constantinopolului) de catre Dioscor, patriarhul Alexandriei care era monofizit si mare aparator al ereziarhului Eutihie, si aceasta inainte de a fi osandit de sinodul IV ecumenic!
        Asadar, frate el, daca nu s-a molipsit hirotonia savarsita de episcopi care propovaduiau invataturi eretice, dar care nu erau inca condamnati de Sinod, ci erau in Biserica cu atat mai mult nu se molipsesc nici acum! Deci sa ne fie clar, pana si Atenagora cat a promovat ecemen ismul pe fata AVEA INCA HARUL asupra lui, ca s-a osandit pe vesnicie alaturi de Meletie asta e altceva, dar Hristos Isi apara turma, nu-ti fa griji!

        Ca un episcop sa ramana fara har el trebuie:
        1. Sa fie caterisit de un sinod
        2. Sa isi faca bisericuta si sa se rupa de Ortodoxie
        3. Sa treaca la erezie*(catolici, protestanti…etc)
        Ori saccsiv de aia repet spunea ca TREBUIE CATERISIT, sa fie lipsit de puterea ce o are ca episcop!

        Si multi alti arhierei astazi hirotonesc preoti buni, si hirotonirea este valabila! Iar daca hirotonia e valabila atunci si afurisirea poate fi, dar repet nu spun nici da categoric, insa nici nu stau cu mana-n san si merg mai departe!
        Vedem cum acel batran care a fost blestemat de Sf. Calinic nici nu-l vazuse pe preasfintit, dar sa mai si comenteze si sa se ia la harta, deci era drept inaintea lui Dumnezeu! Ceea ce nu vedem si la cei afurisiti de IPS Ciprian! Eu totusi indemn si zic sa mearga la alt arhiereu sa ii dezlege, caci TOTI arhiereii sunt egali in deplinatatea harului, iar daca unu leaga, un altul poate sa dezlege. Asta nu inseamna ca cei cu pricina sa fuga la stilisti, ci sa se asigure ca nu i-a prins afurisirea arhiereului! Doamne ajuta! 🙂

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 5:13 pm

        andrei-d

        Bravo frate, atunci sa-i dea iniante cu ecumenismul, cu monofizitismul ca asta fac prin recunoastrea ca „ortodoxe ” a Bisericilor vechi Orientale, sa-i dea iniante si cu APOSTAZIA ca au har!!! Si inca cu duiumul pe Motiv ca n-au fost afurisiti de Sinod.
        Perfect atunci NU E NICI o diferenta intre a fi Ortodox si a fi ERETIC ecumenist daca lucrarile lor sunt valabile ! ….pe Motiv ca nu si-a facut bisericuta si n-a fost anatematizat de un sinod ….
        Acele criterii la linuta mentionate de tine sunt PUR SCOLASTICE, rezultatul rationalismului papistas de care BOLESTE ca de o scuroasre RUSINOASA scoala teologica din Romania si asta NU de azi de ieri.

        E un non sens ce zici, nu stiu cum e situatia cu cei hirotoniti de care pomenesti, poate erau hirotoniti INAINTE de a cadea aceia in erezie, sau hirotoniti atunci/apoi si de unii cu har.

        Eu NU PRIMESC NIMIC de la un popa/episcop ecumenist ca de la un ERETIC, si stim ca la sfarsitul vremurilor INTREAGA Biserica oficiala va cadea in erezie si APOSTAZIE si TOCMAI astia de-i aperi tu acum vor chema turma la Bisericile lor pe Motiv ca „au har” si au ramas singuri, restul sunt NEBUNI ca au plecat in pustie !
        Astia vor incorona si pe anticrist cu Axios !

        Aferim Ortodoxie !

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 6:36 pm

        Hristos a inviat!
        Frate el, dar nu le tin apararea, caci si ce ai susutinut tu era punte spre stilism, adica nici sa spui ca nu mai au har nu e bine, cai preotii asa cum sunt ei si episcopii sunt folositi de Hristos pe post de unealta! Altele mai proaste dar unelte! Pana ajung si arhiereii sa spuna ca „nu mai traiesc eu ci Hristos traieste prin mine!” e cale lunga!
        Deci chiar daca sunt eretici prin invatatura Hristos lucreaza prin ei. Asta legat de Har, iar preotii hirotoniti sunt preoti!

        Cat legat de afurisanie sau „caterisire” stim ca de-a lungul istoriei au fost cazuri de EXCUMUNICARI:
        Si redau pe Sff Ioan Gura de Aur, Sf. Atanasie cel Mare, Sf. Marcu al Efesului, Sf. Maxim Marturisitorul, Sf. Ioan Damaschinul si multi multi altii, insa nu erau valide, si ai sustinut bine pana la un moment dat si anume ca „pe motiv de dreapta credinta afurisirea nu are nici putere”, caci episcopii insisi sunt inafara lui Hristos, dar ce am subliniat eu nu am tinut apararea asa-zisilor arhierei, ci ca acei ce au fost afurisiti nu stii daca au fost pe drept sau pe nedrept, si ca nu e bine sa stea cu mainile in san! Caci dupa marturii s-ar fi ridicat impotriva episcopului NU PE MOTIV DE DREAPTA CREDINTA, ci ca vindeau nu stiu ce si nu au facut ascultare cu comertul, si blablabla, deci episcopul poate a fost deranjat de lucruri banale!
        Iarta-ma daca te-am suparat, nu am avut asta in intentie ci am vrut sa se asigure ca nu au fost exclusi de la Sf. Impartasanie dintr-o prostie. Practic acel rpeot trebuia sa fie doar mutat, si aia au facut galagie si aproape ca au luat locul episcopului! Deci nu a fost vorba ca unii sustineau dreapta credinta si episcopul sustinea erezia, ci ca s-au luat la cearta de la lucruri marunte!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 7:02 pm

        Si un alt exemplu ca sa vezi ca nu tin apararea ereticilor, e asta:
        Tot asa cum ridicarea anatemelor de catre Patriarhul(eretic) Atenagora I nu au fost valide caci au avut problema DREPTEI CREDINTE pe care papistasii nu o impartasesc, asa nici afurisirile impotriva celor ce marturisesc DREAPTA CREDINTA nu sunt valide!
        Deci frate el, eu am aparat rangurile ierarhiece si anume am aparat ARHIERIA si nu arhiereul! PREOTIA si nu preotul!
        Sau mai pe scurt L-am aparat pe Hristos care lucreaza prin arhiereu, Tainele si Liturghia, nu oamenii care anatematizeaza din motive banale!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 6:51 pm

        Uite, ca sa-ti dau un exemplu ca Harul lucreaza, stim ca la un moment dat IPS Teodosie participase la nu stiu ce intruniri ecumeniste, si este un clip pe youtube in care sustine idei ecumeniste, dar cu toate acestea, te rog intreaba pe un constantean: „Agheasma Mare de la Boboteaza s-a stricat sau e inca Agheasma?” Caci slujba de sfintire de la Boboteaza de anul acesta a fost facuta numai de IPS Teodosie!
        Sau urmareste preotii hirotoniti de de oricare arhiereu uniat de astazi, si vezi dca rpeotii hirotoniti de el sunt valizi, si daca fac agheasma! Deci Hirotoniile sunt valabile, Tainele la fel, insa nu si afurisirea, dar numai daca e pe motiv de marturisire a dreptei credinte asemeni Sfintilor Bisericii!

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 9:58 pm

        andrei-d

        Nu m-ai suparat nicidecum si nu ma supar usor, fii serios pe tine te simpatizez.

        Insa despre ce zici tu cum ca , te citez: „Deci chiar daca sunt eretici prin invatatura Hristos lucreaza prin ei.”_______Biserica invata tocmai CONTRARIUL. Ca nu are nevoie de merite personale deosebite cel hirotonit ca sa lucreze Duhul Sfant prin el, dar are OBLIGATORIU nevoie de Dreapta Credinta; acesta este INDISPENSABILA; restul virtutilor lui personale de preot sau arhiereu sunt mai putin importante ca NU EL lucreaza ci Duhul Sfant trimis de Hristos prin el.
        Asa ca aici am certitudinea ca au IMPERIOS si ABSLOUT NEVOIE de Dreapta Credinta, se trece cu vedrea lipsa de vitrtuti personale si eu personal prefer un preot de exemplu curvar sau betiv sau un arhiereu spagar sau ma rog cu pacate din acestea omenesti caci STIU ca acelea NU impiedica harul si pe Hristos sa lucreze prin el, ci doar il OSANDESC pe el singur, insa daca e eretic si ecumenismul este EREZIE, NU mai are pe Duhul Sfant Lucratorul Sfinteniilor trimis de Hristos!

        Eu nu stiu daca prin iconomie se mai lucreaza prin ei Sfintenii si Taine si nici nu ma intereseaza pentru ca eu personal NU PRIMESC NIMIC de la unii ca ei, ceilalti pot sa faca cum le spune lor inima sau constiinta, e treaba lor.

        Sa nu crezi ca am aparat credinciosii indisciplinati, eu sunt pentru disciplina si respectul ierarhiei si am cel mai MARE respect pentru harul preotiei, despre arhierie ce sa mai spun; mi se pare cel mai inalt lucru din lume; insa NU PRIMESC NIMIC de la eretici preoti sau arhierei, ecumenistii sunt eretici, si NU unii nestiutori, gresind din prostie sau nestiinta ca sa am ingaduinta cu greseala lor, ei sunt VICLENI si justifica APOSTAZIA lor.

        Despre IPS Teodosie eu am respect si nu ma afecteaza ca a fost dovedit spagar, asta e NIMIC, un pacat de rand de care el va da singur socoteala( poate a si fost DEMULT iertat de Hristos pentru el) asa cum si eu am pacatele mele de care voi da singur socoteala; insa NU CRED ca e ecumenist, chiar daca vreodata o fi spus si el din prostie sau nestiinta sau slabiciune niste lucruri gresite PUNCTUAL; insa e SINGURUL care a invitat acei greci MARTURISITORI la Conferinta aceea antiecumenista, pe parintele Metallinos si atunci a fost SINGURA data cand in BOR actuala s-a auzit MARTURISIREA Cuvantului Adevarului. Daca el nu a fost in stare sa o faca personal a adus pe altii care au MARTURISIT DREPT pe Hristos si atunci se cheama ca si el a MARTURISIT prin ei in Biserica. Care alt ierarh a facut asa ceva? IPS Teodosie a MARTURISIT prin gura acelor greci indirect Adevarul ! AXIOS !
        Si apoi sa stii ca vecinatatea lui cu Avva Arsenie Papacioc NU a fost indiferenta si de acolo Avva il ajuta si il sprijina si acum si parerea mea esta ca acest episcop se va mantui in ciuda slabiciunilor lui omenesti. Asa ca nu am nevoie sa ma interesez cum a fost Aghiazma lui caci STIU ca este BUNA.

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 10:06 pm

        andrei-d
        ce vrei sa spui cu asta: „Sau urmareste preotii hirotoniti de de oricare arhiereu uniat de astazi, si vezi dca rpeotii hirotoniti de el sunt valizi, si daca fac agheasma!”_____ dfii mai calr ca nu te inteleg. Adica spui ca UNIATII au preoti valizi?
        Daca asta spui sa stii ca e GRESIT. Uniatii nu mai au nici o Taina valabila din cauza EREZIEI lor cu papa care UZURPA locul Lui Hristos ca sa nu zic si de alte rataciri papistase la care au aderat prin uniatism. Duhul Sfant NU mai lucreaza prin ei.

        ” Deci Hirotoniile sunt valabile, Tainele la fel, insa nu si afurisirea,”____ nici aici nu inteleg clar la cine si la ce te referi, nuanteaza te rog.

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 10:14 pm

        andrei-d

        PS : sa stii ca eu ma rog cu drag pentru IPS Teodosie… si pentru tine !

        PPS: salutari hamsterului tau 🙂 . De cand am motan mi s-au deschis ochii sa vad FRUMUSETEA nespusa pe care a pus-o Dumnezeu si in cele mai mici fapturi ale Lui, cat har si perfectiune au ele si ce MINUNAT este Dumnezeu in toate lucrurile Lui ! Acestea pana sa am motan nu le observam.

        Hristos a inviat !

        Apreciat de 2 persoane

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 12:45 am

        Adevarat a inviat! 🙂
        el,
        Multumesc ca ma pomenesti si alaturi de IPS Teodosie, eu insa incerc sa pomenesc mai multi, chiar si dintre ecumenisti, dupa cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Cel ce pomeneşte să nu dispreţuiască pe cel ce nu pomeneşte; iar cel ce nu pomeneşte să nu osândească pe cel ce pomeneşte”(Rom. 14, 5!) Apreciez mult, foarte mult ravna ta spre cele duhovnicesti, dar vreau sa fii mai „intelept ca serpii”! O sa te rog sa citesti cu atentie caci am luat din multe surse ca sa te convingi!

        Tu spui: „Adica spui ca UNIATII au preoti valizi? Daca asta spui sa stii ca e GRESIT”
        Eu cred ca au validitate. Si motivez cum: prin ICONOMIE, adica RABDARE si SUFERINTA, asta se aplica caci Insusi Hristos este Dragoste si „nu doreste moartea pacatosilor ci sa se intoarca si sa fie vii!”
        Exemple de iconomie si de episcopi ce nu si-au pierdut harul nici daca propovaduiau erezia fiind insa in Biserica (necaterisiti de Sinod)! Caci „ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.(Mat.18, 16)”

        1.[…]Este vrednic de multă luare-aminte şi faptul că ori de câte ori episcopi sau Patriarhi, propovăduind idei eretice, au fost chemaţi de sfintele Sinoade să se îndreptăţească, au fost chemaţi cu toată rânduiala bisericească, ca nişte episcopi, respectiv Patriarhi efectivi! Iar caterisiţi fiind, erau caterisiţi – cităm – „din Harul arhieriei”, din „vrednicia de Patriarh”, respectiv „de episcop”, erau „despuiaţi de Harul arhieriei” ş.a.m.d. Adică Biserica îi privea până în ultima clipă ca pe nişte arhierei efectivi! Numai după osândirea lor i-a văzut ca pe nişte oameni lipsiţi de Har, despuiaţi de arhierie.
        [ATENTIE]
        „Nestorie a fost înlăuntrul Bisericii în tot răstimpul dinaintea anatematizării sale?” – întreabare. DA, a fost! Adică a fost arhiereu efectiv al Bisericii lui Hristos. Dacă nu a fost pentru tine, a fost pentru Sfântul Chiril, a fost pentru Sinodul Bisericii Alexandriei, a fost pentru însuşi Sinodul al III-lea Ecumenic! Ai citit vreodată cele trei faimoase epistole ale dumnezeiescului Chiril către Nestorie, care au fost trimise după ce acesta a început să-şi propovăduiască erezia? Ai văzut cum se adresează deja ereticului Nestorie? Prima epistolă: „Preacucernicului şi de Dumnezeu iubitorului EPISCOP ÎMPREUMĂ-SLUJITOR Nestorie, Chiril episcopul: bucură-te în Domnul”. Epistola a doua: „Preacucernicului şi de Dumnezeu iubitorului ÎMPREUMĂ-SLUJITOR Nestorie, Chiril: bucură-te în Domnul”. Epistola a treia: „Preacucernicului şi de Dumnezeu iubitorului Nestorie, Chiril şi Soborul cel ce s-a adunat în Alexandria din dioceza Egiptului: bucură-te în Domnul”.
        Vezi frate el? Iar Sinodul al III-lea Ecumenic, care s-a întrunit la Efes sub preşedinţia Sfântului Chiril, l-a chemat pe ereziarh printr-o delegaţie de episcopi (cinstind astfel cinul episcopal al
        lui Nestorie) să se prezinte în faţa sa şi să fie judecat. El a refuzat să vină. Judecând învăţătura lui drept eretică, Sinodul l-a condamnat în lipsă. „…Cu multe lacrimi” – zic Părinţii Sinodului în hotărârea de osândă – „am ajuns la această hotărâre întristătoare asupra lui: Domnul nostru Iisus Hristos, Cel hulit de dânsul, a hotărât PRIM ACEST PREASFÂMT SOBOR ca Nestorie să fie străin de vrednicia episcopală şi de toată ceata cea preoţească”. Deci vezi frate el? Aşadar, a fost sau nu a fost Nestorie arhiereu efectiv până la osândirea sa de către al III-lea Sinod Ecumenic? Nu trebuie sa dogmatisim prea mult, cum că episcopul care propovăduieşte în public o erezie devine ipso facto străin de arhierie şi nu mai transmite nici un Har. Totuşi, Sinodul al III-lea Ecumenic, hotărând în mod infailibil, trâmbiţează că prin osânda sobornicească şi numai prin ea a ajuns Nestorie „străin de cinul episcopal”. Şi infailibilul Hotar de credinţă al celui de-al VII-lea Sinod Ecumenic întăreşte şi vesteşte că nu vreo altă faptă, ci hotărârea Sinodului al III-lea Ecumenic de la Efes l-a scos pe Nestorie în afara Bisericii: „…Precum şi Soborul cel din Efes a dogmatisit mai înainte, pe necredinciosul Nestorie şi pe cei de un cuget cu dânsul din Biserică scotându-i ca pe unii care aduc doime a Feţelor în Hristos”……………………..

        2.„[…]Nu uita că Sfântul Chiril al Alexandriei, marele apărător al Credinţei Ortodoxe „iconomisea a nu se rupe de cei din Răsărit, care îl aveau în diptice pe Teodor al Mopsuestiei, eretic fiind acesta”. Adică se împărtăşea, din iconomie, cu cei care aveau în diptice un episcop eretic.

        3.Să nu se uite că primatele Papei şi Filioque nu a apărut nici în 1054, atunci când a fost renegată Roma, nici în 1053, nici în 1052, ci cu veacuri întregi mai înainte se învăţau acestea în Apus. Şi cu toate acestea Biserica – folosind iconomia – a suportat şi pe Papa şi inovaţiile lui. Da! Însuşi marele Fotie nu numai că a îngăduit mult timp să-l pomenească în Diptice pe rău credinciosul papă, ci chiar a scris în anul 885 despre Papa Ioan al VIII-lea care murise cu trei ani mai înainte: „Aşadar acest Ioan al nostru, cel viteaz la minte, viteaz şi cu evlavia… Acest arhiereu binecuvântat al Romei…” O, de ar fi trăit atunci oarecare SUPERzeloţi şi SUPERortodocşi contemporani! Existau de altfel şi atunci unii asemenea acestora, care nu ar fi şovăit, din pricina cuvintelor de laudă de mai sus, să arunce defăimarea de trădător în obrazul acestui bărbat sfinţit! Ar fi numit trădător pe cine? Pe acela pe care adevărul lucrurilor l-a arătat o fortăreaţă tare a Credinţei, un erou adevărat al Ortodoxiei?

        4.Ereticii sunt de două feluri: cei pe care Biserica i-a osândit şi i-a tăiat de la Trupul ei şi cei care nu au fost osândiţi încă de Biserică şi nu au ieşit de bună voie din ea. Un astfel de caz este şi cel al patriarhului. Patriarhul Atenagora a propovăduit lucruri eretice, dar nu a fost osândit până astăzi de Biserică şi nici el nu a renegat Biserica, nici n-a ieşit din ea. A rămas în Biserică şi lucrează în ea. Prin urmare, este încă transmitător al harului. Săvârşeşte Tainele. Atunci noi ce trebuie să facem? a) Să ne rugăm pentru dezmeticirea şi pocăinţa lui. b) Să protestăm împotriva lui şi să ne luptăm. Dacă însă conştiinţa cuiva nu suferă să-i
        pomenească numele, are dreptul să înceteze a-l pomeni, potrivit cu canonul 15 al Sinodului VI ecumenic.

        Deci frate el, daca Nestorie nu a fost lipsit de rangul de epiuscop si nu i se luase harul pana la intrunirea Sinodului, la fel si acum, caci harul lucreaza si la cei ce propovaduiesc erezia, si DA, esti indreptatit sa nu te impartasesti cu ereticii, dar sa le dai tu jos haina de episcop sau arhiereu nu poti, decat daca nu te faci SUPERbiserica! Doamne ajuta!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 12:47 am

        Hamsterul meu e lenes, dar cand se uita la mine prinde curaj! :))

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2015 at 10:03 am

        andrei-d

        nu am spus ca sunt lipsiti de harul arhieriei sau preotiei caci acela ramane in veac caci le-a fost dat lor de Hristos si nu le poate fi luat de catre oameni. Asa ca arhiereii si preotii ERETICI RAMAN arheirei si preoti in veac, dar NU mai pot lucra Sfinteniile caci Duhul Sfant care lucreaza prin ei i-a PARASIT.

        Ce spui tu ca Sf Chiril i se adresa cu respect era si pentru ca nu se considera omul eretic imediat ce a aderat la erezia lui ci DACA RAMANE in ciuda mustrarilor si Invataturii Sf Parinti, adica daca NU se pocaieste de erezie. De aceea este drept ca Sf Chiril sa li se adereseze ca unuor arhierei dar asta nu insemana ca aceia NU greseau si mai lucrau Sfinteniile. Nu ma impresioneaza argumentul tau.

        Si arhiereii si preotii ERETICI merg ca arhierei si ca preoti sa fie pedepsiti in iad si stau langa Iuda cel care l-a TRADAT pe Hristos cum au facut si acestia si a RAMAS Apostol , dar OSANDIT spre mai mare osanda, si Apostolia lui NU a rodit cum nici arhieria sau preotia acestora NU POATE sa rodaeasca cata vreme ei s-au taiat pe ei insisi prin erezie ca mladitele stricate din Vita care este Hristos.

        Cauta sa nu mai teologisesti ca scolasticii ca rationalismul NIMIC n-a adus in afara de OSANDA papistasilor si protestantilor care se ghideaza dupa el si NU in duhul Sfintilor Parinti si a Scripturilor.

        Sigur ca Nestorie era arhiereu si A RAMAS arhiereu, dar in iad cu iuda, si lucrarile lui erau INVALIDE.
        Tu pricepi CINE lucreaza Sfinteniile prin preoti sau arhierei? Lucreaza ei sau cuvintele rugaciunilor in mod Magic?
        Sau lucreaza Duhul Sfant trimis de Hristos?
        Poate Duhul Sfant sa lucreze printr-un ERETIC care s-a DESPARTIT de Hristos?

        Ceea ce faci tu este JUSTIFICAREA ecumeinstilor si ai grija ca te joci cu focul, EXACT asa se „justifica” si ei si CONTINUA pe calea APOSTAZEIEI si ereziei lor.

        Eu NU deszbarc pe nimeni de arhierei sau preotie ca acesta NU se poate, e ca Botezul har vesnic, soun numia ca NU PRIMESC NIMIC de la ei.

        Pana sa EXCLUDA Biserica vreun eretic prin Anatema sau Sinod acesta DEJA s-a exclus el insusi, Biserica nu face decat sa AFIRME starea lui care prin faptul NEPOCAINTEI si neascultarii la mustrari din TEMPORARA si REVERSIBILA ce era, devine IREVERSIBILA prin alegerea aceluia care se face in felul acesta vrednica DOAR de Anatema Bisericii, adica si Biserica il arata asa ca sa nu se vateme ceilati membri de boala si ratacirea lui.

        Tu „teloghisesti” din „teologhisirile” lor VICLENE cu care strica mintile viitorilor püopi pe la facultatile lor.

        Pe Dumnezeu NU il batjocoreste nimeni si „justificarile” lor sofiste si viclene sunt doar un fum de ametit mintile slabe.

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 12:07 pm

        el,
        frate drag, sunt de acord ca-s tradatori, ca nu se mantuiesc fara dreapta credinta, ca sunt Iude, si nu justific necredinta si tradarea lor, spune doar ca chiar daca e ecumenist POATE hirotoni, si hirotoniile sunt valabile! Ce spui este stilism, caci TOTI arhiereii daca au trecut pe calendarul nou asta nu inseaman pas spre ecumenism? Deci logica este ca sunt lipsiti de har!
        Si cine i-a hirotonit pe cei de acum? Nu „ecumenistii” de pe stil nou?
        Acuzele conform carora un arhiereu nu mai are har lucrator sunt de la stilisti! Daca dupa IPS Ciprian ar veni un arhiereu foarte ravnitor al ortodoxiei crezi ca daca-l hirotoneste Daniel cu Ciprian nu e valabila hirotonirea? Ba este!
        Daca spui ca nu este, asa au facut stilistii dupa 1923, au spus ca episcopii au cazut in erezia ecumenista si nu mai au har, deci nici Sfinte Taine si nici Preotie!
        IPS Teodosie de cine a fost hirotonit episcop? Nu de Teoctist, care era ECUMENIST INRAIT? Deci Teodosie se pare ca se inseala, caci defapt nu e arhiereu!

        Nu vreau sa fiu rau, dar uite din viata Sf. Chiril al Alexandriei, si citez din document:

        „[…]hirotonit ca diacon în jurul vârstei de 20 de ani (333-335) de către episcopul Macarie al Ierusalimului, iar ca preot aproximativ zece ani mai târziu (343-346) de către succesorul acestuia, episcopul Maxim II, care l-a însărcinat cu pregătirea religioasă şi morală a catehumenilor. În anul 348 (sau către anul 350), după
        moartea episcopului Maxim (347), a urmat acestuia pe scaunul Ierusalimului, hirotonia întru episcop fiind săvârşită de către Patrofil, episcopul arian de Scythopolis şi de către Acaciu,mitropolitul semiarian al Cezareei Palestinei. Începutul păstorii lui a fost marcată de un fenomen deosebit, care a durat mai multe ore: pe data de 7 mai 351 s-a arătat, dimineaţa, pe cerul Ierusalimului un semn luminos, în chipul Sfintei Cruci „care se întindea de la Golgota la Eleon (Muntele Măslinilor).”

        Dă clic pentru a accesa Sfantul%20Chiril%20al%20Ierusalimului.pdf

        Deci am observat altceva, caci nu doar de semiarianul Acaciu a fost hirotonit, ci si de un arian, dar erau inca in Biserica, adica nu erau excomunicati tot de Sinod! A lucrat sau nu Taina hirotoniei la eretici ce propovaduiau arianismul?

        Asemeni si cu Anatolie al Constantinopolului, pana a ajuns Patriarh, a ramas tacut pe langa Dioscor, iar dupa ce l-a hirotonit pe Anatolie, acesta din urma a si trecut la ANATEME!
        Nu ma astept sa recunosti, dar voiam asa ca fapt divers sa iti arat ca ce spui e stilism.

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2015 at 10:12 am

        andrei-d

        poate hamsterul tau e contemplativ ! 🙂

        Motanul meu e un paket de Energie, harnic si activ, rascoleste totul si dispera vecinii, intreprinzator si curios nevoie mare, nimic nu-i scapa necercetat….. 🙂 numai cand doarme sta pe loc, altfel se indeletniceste permanent cu ceva, e un model pentru mine, lenea ii este straina

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 12:04 pm

        Ce contemplativ? :))))))) Doarme, mananca, si iar doarme. Dar cum e maestrul asa si ucenicul. Ce vede la mine aia face si el. 😀

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 1:48 pm

        andrei-d – ai luat-o pe campii si tu. Orice om care incalca canoanele cade din Biserica. Ciprian nu este in Biserica lui Hristos atat timp cat este ecumenist sau are idei eretice. Am scris ce spune despre Sfantul Teodor Studitul despre ierarhii eretici. Ai citit? Nu te mai lua dupa mintea ta.

        Sunt lipsiti de har acei oameni care isi insusesc ideile eretice si se impartasesc de la clerici la aratare eretici. Ortodocsii trebuie sa fie atenti si sa se departeze de oricine ii invata ceva strain de Biserica Ortodoxa.

        Excomunicarile si anatemele date de catre episcopii sau patriarhii eretici nu au nici un efect. Vezi cazul sfantului Maxim Marturisitorul. Ciprian este un ratacit.

        Cititi din cartea Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti, vol. I la pagina 36 (ultima propozitie de jos) pana la pagina 38 la sfarsit.

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 2:03 pm

        frate Ioan,
        Te rog sa-mi explici dar Daca IPS Teodosie mai e sau nu arhiereu, caci a fost hirotonit de Teoctist!
        Si sa-mi spui daca Sf. Chiril a fost sau nu episcop, caci am scris mai sus a fost hirotonit de catre un arian si un semiarian!
        Astept raspuns.

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 2:07 pm

        Si citesc si eu scrierile Sfintilor Parinti, doar ca tu abuzezi de ele si duci spre stilism! Arhiereii trecuti pe nou dupa 1923 nu erau acuzati de stilista ca nu mai au har? Dar au fost recunoscuti de celelalte Biserici autocefale si am pastrat comuniunea chiar si in vremuri grele. Asemeni si cu arhiereii, daca raman in BOR sunt valabili! Chiar daca nu se mantuiesc, pot hirotoni!

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 3:49 pm

        Ioan, el,
        Canonul 15 Sinod I-II (861) Constantinopol(Pidalion,pg 85): Cele randuite pentru preoti, episcopi si mitropoliti se potrivesc cu mult mai vartos pentru patriarhi. Drept aceia, daca vreun preot, episcop sau mitropolit ar indrazni, sa se indeparteze de impartasirea cu patriarhul sau, si nu ar pomeni numele lui, asa cum este hotarat si randuit, la Dumnezeiestile Taine, mai inaite de infatisarea Sinodului si condamnarea lui definitiva( a patriarhului ce ar gresi in ceva- nota noastra) face schisma. Sfantul Sinod a hotarat ca acesta sa fie strain de toata preotia, in caz ca se va vadi de acest nelegiut lucru. Acestea s-au pecetluit pentru cei care invinuiesc si se indeparteaza de intaistatatorii lor, fac schisma si rup unitatea Bisericii. In schimb, cei care se despart de impartasirea cu intaistatatorul lor, pentru oarecare erezie condamanta de Sfintele Sinoade, sau de Sfintii Parinti, aceea care predica eresul in public si cu capul descoperit il invata in biserica, unii ca acestia nu numai ca nu sunt supusi certarii canonice, ingradindu-se pe sine de impartasirea cu numitul episcop, inainte de cercetarea Sinodului, ci si de cinstea cuvenita Dreptmaritorilor se vor invrednici, ca nu au osandit episcopi, ci episcopi mincinosi si invatatori mincinosi (nu se refera la pierderea Harului ci la faptul ca acestia invata minciuna, deci sunt episcopi mincinosi) Si (cei care intrerup pomenirea lor) rupt unitatea Bisericii, prin schisma, ci, s-au silit a izbavi Biserica de schisme si de dezbinari.
        Spunea si saccsiv la un articol de pe blogul sau: Daca caterisirea este facuta, pe motiv de erezie, cel caterisit pierde si capabilitatea dobandita prin hirotonie(deci si dreptul de a sluji dar si harul) deoarece pierzand credinta pierde baza succesiunii apostolice, iar incetand aceasta se pierde si preotia. De altfel, cel ce-i eretic nu mai face parte nici din Biserica, ba e chiar potrivnic al ei, or harul lucreaza in chip sigur mantuitor numai in Biserica, iar acolo unde lipseste credinta adevarata odata cu caterisirea, lipseste baza oricarei lucrari sfinte.
        Deci in Biserica fara a fi caterisit, arhiereul eretic ARE harul mantuitor!
        Deci clar, dupa caterisire, dar numai dupa caterisire preotii neeretici raman cu harul dobandit la hirotonie insa nu mai pot sluji intr-o parohie caci prin caterisire li s-a luat numai dreptul juridic, iar cel eretic prin caterisire pierde nu numai dreptul de a sluji(juridic) dar din cauza ereziei el cade si din har!
        Spune vasile sit u, caci toate acestea sunt pe muchie de cutitit, caci de aia stau astia si nu se caterisesc intre ei acum, ca sa poata avea Harul lucrator cat timp sunt in Biserica! Ei ne mint ca daca agheasma e valida si ei sunt valizi, dar defapt harul lucreaza caci chiar daca-s eretici ei nu sunt condamnati!
        Uite ce spune Pidalionul: Sinodul al III-lea Ecumenic, hotărând în mod infailibil, trâmbiţează că prin osânda sobornicească şi numai prin ea a ajuns Nestorie „străin de cinul episcopal”. Şi infailibilul Hotar de credinţă al celui de-al VII-lea Sinod Ecumenic întăreşte şi vesteşte că nu vreo altă faptă, ci hotărârea Sinodului al III-lea Ecumenic de la Efes l-a scos pe Nestorie în afara Bisericii: „…Precum şi Soborul cel din Efes a dogmatisit mai înainte, pe necredinciosul Nestorie şi pe cei de un cuget cu dânsul din Biserică scotându-i ca pe unii care aduc doime a Feţelor în Hristos”
        Deci nu vreo altă faptă, ci hotărârea Sinodului , LUPII astia de acum stiu asta si chiar diaconul actualului patriarch spunea ca stand de vorba cu Daniel cand era mitropolit al Moldovei i-a spus: “Atata timp cat sunt corect canonic eu pot fi si ateu!” S-a referit ca ramane in Biserica, adica poate spune orice prostie, numai ca ramane in hotar si nu e caterisit de sinod! De aia in vremurile din urma episcopii eretici POT CATERISI preotii neeretici, dar aici caterisirea va avea doar rol juridic, ei nepierzand harul!
        Ma asteptam la Ian si el sa aiba mai mult discernamant!
        Caci ce rost mai au SINOADELE? In sinoade s-a zis: ANATEMA TIE CU CEI CE TE URMEAZA, Sinoadele sunt pecetea, caci deasupra arhiereului nu este niciun arhiereu ci numai Sinodul, iar deasupra preotului este numai arhiereul, care singur il poate caterisi, daca e pe motiv de erezie pierde si actul juridic de a sluji dar si harul, insa daca nu e eretic pierde numai dreptul de a sluji. Sinodul e imediat dupa Dumnezeu, deci Hristos il vede ca e eretic, dar Sinodul in ANATEMATIZEAZA pe pamant, insa daca arhiereii raman eretici fara a fi caterisiti, fii sigur ca de Hristos nu mai scapa si se osandesc vesnic!

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2015 at 6:27 pm

        andrei-d

        Andrei nu te supara dar bati campii. Nu ma convingi deloc cu argumentatia ta.
        Sunt eretici NU mai au har. Punct. Atatea silogisme si argumentatie sofistica cand ne invata Hristos ca lucrurile sunt CLARE ce este DA sa fie DA si ce este NU sa fie NU. Sunt eretici cu BUNA STIINTA si INCAPATANATI la avretizarile cum ca GRESESC si se abat de la Invataura Sf Parinti? Daca DA atunci CUM pot sa mai aibe slujbe valide? Poate doar cat sunt inca incostienti de greseala lor sa le fie trecuta cu vederea dar ei FAC cu buna stiinta ce fac. Teoctist era prost si habar nu avea ce e aia ecumenism de aia facea ce facea crezand ca face bine. Pana si Parintele Bartolomeu Anania a dat cu bata in balta ecumenismului, la fel si Parintele Calciu Dumintreasa, atunci Biserica avea alte lupte cu comnuismul caruia trebuia sa supravietuiasca, acum e pace au liniste sa cugete daca sunt in Dreapta Credinta sau pe aratura, de 25 ani au ramas la fel de rataciti, ba s-au afundat in mocirla si mai mult.

        Asta nu inseamna ca sunt stilist, ar fi CULMEA jalei ca Adevarul despre erezia ecumenista a acestor rataciti sa-l mai spuna DOAR stilistii. Acuze nefondate. Stilisti au alte rataciri nu merita sa-i analizam ca nu vrea nimeni sa mearga la ei

        Ce spui tu e un Nonsens. Daca asta vrei tu sa crezi mergi dupa ei, poate te si hirotonesc… 🙂

        nu de alta dar cred ca le-ar conveni de minune sa inveti si pe altii cum sa-i disculpi pe ei ORICE ar face, orice erezie sau apostazie ar sustine si ar sluji, sa-i „justifici” cum ca au har 🙂

        Apreciază

      • Irina said, on mai 21, 2015 at 3:55 pm

        el, intelege ca te afli pe aratura si risti sa cazi tu insusi in erezie si astfel sa-ti pierzi mantuirea. Andrei-d are perfecta dreptate.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 7:10 pm

        Andrei – Sfantul Teodor Studitul spune: „Iar daca are hirotonia data de cutare, fie eretic, fie hirotonit pe bani, dar nici el eretic nu este, nici hirotonit cu buna stiinta de unul care ia bani, adica de un simoniac, ci marturiseste tot adevarul si pazeste si credinta, si canoanele nestirbite si leapada si pe cei care le stirbesc pe amandoua, nu avem nici o pricina de indepartare fata de el. Caci neosandit este unul ca acesta dupa sfintii aratati mai inainte si, prin ei, dupa toti.”(Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti. Vol. 1, pag.67)

        Nu mai talcui dupa mintea ta. Citeste tot ce a scris Sfantul Teodor Studitul in acea carte si vei intelege. SfantuI Ioan Damaschin nu a fost anatematizat? Au avut putere acele anateme? Daca e sa ne luam dupa gandirea ta gresita si biserica papala are har. Departe de noi asemenea ganduri. Vezi ca dracul cauta sa te insele cu tot felul de pareri straine de intelegerea noastra ortodoxa. Citeste din Sfintii Parinti.

        Un eretic se autoexclude din Biserica, cade, precum un madular putred. Erezia inseamna alegere. Nu te mai lua dupa gandurile tale. Porunca am primit sa fugim de clericii care invata erezia.

        Spui: „noi stim ca niciun arhiereu nu a iesit sa condamne ecumenismul in fata”. de unde ai scos aceasta? Pe tine te inseala demonii. Dar Serafim de Pireu ce e? Ieremia al Gortinei ce e?

        „Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise „ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate „ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!”

        Dată de Sinodul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor, august 1983, iscălită de toţi episcopii, spre a fi adăugată la sfârşitul anatemelor din Synodicon, şi pomenită întotdeauna în prima Duminică a Postului Mare, Duminica Biruinţei Ortodoxiei.

        http://orthodoxinfo.com/ecumenism/ecum_anath.aspx

        Nu ma acuza de stilism. Ma deranjeaza la culme ce spui.

        Ai scris:

        „Tu spui: „Adica spui ca UNIATII au preoti valizi? Daca asta spui sa stii ca e GRESIT”
        Eu cred ca au validitate. Si motivez cum: prin ICONOMIE, adica RABDARE si SUFERINTA, asta se aplica caci Insusi Hristos este Dragoste si „nu doreste moartea pacatosilor ci sa se intoarca si sa fie vii!””

        Cum sa aiba har ratacitule?

        Sfantul Paisie Velicikovski:

        „Cat pentru alte rataciri si erezii ramlenesti, ce se mai cuvine de acum si sa vorbim ca si cu toate ereziile cele ramlenesti s-au amestecat si cu ele se unesc si uniatii, precum sufletul de trup. si cum le va fi lor nadejdea de mantuire? Nicidecum. Numai pentru insusi Botez iti voi vorbi tie (si din Scripturi) , fara de care nu poate avea nimeni nadejde de mantuire. Si te voi intreba pe tine , sunt oare ramlenii crestini, daca isi fac cruce, dupa cum le-a dat lor papa, nascocit-a inca un om nenorocit, teologul cu minte desarta Toma Acvinatul, adica picurarea, stropirea – scuipat cu sare amestecat – si alta, a papei, noua taietura, precum limpede pentru aceasta spune anonima carticica, numita Lumina celor din intuneric. Vezi oare ca ramlenii nu sunt crestini?” (Catre cinstitul preot, parintele Ioan, pentru uniatie – Cuvinte si scrisori duhovnicesti, vol.I, Ed. Tipografia Centrala, Chisinau, 1998, p.65)

        Te-a inselat diavolul sa crezi ca au har uniatii. Esti in mare, mare pericol.

        Vezi ai mare grija. Citeste Experiente ascetice de Sfantul Ignatie Briancianinov. Dumnezeu sa te lumineze!!

        Apreciază

      • Irina said, on mai 21, 2015 at 4:11 pm

        Ioan si el hirotonia este valabila daca este facuta de un episcop din Biserica care are continuitate apostolica. In momentul in care Un sinod al vreunei Biserici Ortodoxe anatemizeaza vreu episcop pe motiv de erezie, atunci putem spune cu certitudine ca hirotoniile si tainele pe care le mai savarseste nu mai sunt valabile. Sunt doua categorii de oamenii ce primnesc harul preotiei, dupa cum spunea un parinte, unii ingaduiti, adica nevrednici si altii chemati adica adevarati traitori. Poate astazi din pacate predomina cei ingaduiti si nu cei chemati, dar prin iconomia lui Dumnezeu, harul lucreaza si prin acesti clerici nevrednici pentru noi credinciosii. Iti dau un exemplu, intr-un sat slujeste un preot betiv, avar, curvar etc., iar satenii evlaviosi care participa la slujba, dupa parerea ta n-ar primi nici un har si nici o sfanta taina valida, si atunci ce vina au ei, poate unii n-au iesit niciodata din acel sat si nici nu mai au posibilitatea s-o faca mai ales batrani fiind. Iar in ceea ce priveste ecumenismul multora dintre clerici, atata timp cat inca nu s-a ajuns la impartasirea dijn acelasi potir cu ereticii si paganii, inca mai au har. Binenteles asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam dupa ei, dar trebuie sa stim ca tainele savarsite de acestita inca sunt valabile, slava Domnului, pentru ca in caz contrar dupa logica voastra ar insemna ca preotii hirotoniti de acesti episcopi, unii chiar cu vederi antiecumenistea sau anticip, de fapt nu sunt preoti adevarati si nici tainele savarsite in BOR nu mai sunt valabile. Daca nu stiti, mai bine taceti, pentru ca prin aceste vorbe ale voastre puteti sminti pe vreunii si-i puteti determina sa cada in greseli mai mari decat ierarhii sua preotii pe care-i catalogati ca eretici.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 7:22 pm

        Andrei – Sfantul Paisie Velicicovski spune:

        „Unia este o aşchie desprinsă de la Sfânta Biserică a Răsăritului şi unire cu necredincioasa, ca Să nu-i zic biserică râmlenească. Unia este înşelăciunea diavolului, ce-i vânează pe cei nesocotiţi întru pierzanie. Unia este un lup răpitor de suflete în piele de oaie. Unia este veninul aducător de moarte, în chip de miere, ce pierde sufletele. Unia este mlădiţa înainte-mergătoare a antihristului, ce ademeneşte cu măgulire pe cei mai neştiutori întru pierzanie. Unia este prăpastia iadului pentru cei ce nu au parte de cuget. Unia este Iuda, ce cu linguşitorul sărut a vândut Credinţa Pravoslavnică.

        Şi ce să mai vorbim mult? Unia este ca şi râmlenii eretici. Cum dar uniaţii nu sunt râmleni, când toate dogmele Credinţei Ortodoxe le-au călcat în picioare şi pe cele râmleneşti le-au adoptat, zicând cu neruşinare, precum că Duhul Sfant purcede şi de la Fiul?

        Şi papei de la Roma, adevăratului eretic ce s-a preamărit şi s-a înălţat mai mult decât toată fiinţa zidirii, si s-a asemuit pe sine cu Dumnezeu, şi care zice:

        „Precum că eu nu pot nici cu cuvântul, nici cu fapta, nici cu gândul să greşesc niciodată”,

        aceluia i se închină şi, în loc de Hristos, pe el de căpetenia bisericii îl au.

        (…) Cine din făpturile zidite de Dumnezeu nu a greşit? Nu a fost oare izgonit din ceruri satana pentru trufia sa? Nu a greşit oare şi cel dintâi om zidit, Adam? Unuia Dumnezeu numai nu Ii este cu putinţă să greşească. Prin aceasta şi minte papa de la Roma că nu poate să greşească, ci şi a greşit, şi întotdeauna greşeşte prin trufia sa diavolească, din care încă şi în felurite erezii a căzut. Şi precum satana din ceruri, aşa şi el de la Sfânta Biserică Ortodoxă a Răsăritului alungat a fost, şi ca un mădular putred şi duhnind de erezie, de la trupul împlinirii creştinilor ortodocşi a fost tăiat şi întru veşnică anatemă a fost soborniceşte dat de către cele patru scaune apostoliceşti ale Patriarhilor. Atunci cum de uniaţii nu sunt eretici ca şi râmlenii? Nu defăimează oare şi aceia ca şi papa, zicând precum că Duhul Sfânt de la Tatăl şi de la Fiul purcede, care este cea dintâi şi cea mai de seamă, mai mult decât toate erezia ereziilor. Pentru că este cugetarea lor pentru Unul Dumnezeu în Treime rea şi nedreaptă, şi potrivnică Sfintei Scripturi, şi întru aceasta este deopotrivă cu cea pentru Arie, şi cu toţi ceilalţi eretici.” (Sfantul Paisie de la Neamt, Cuvinte si scrisori duhovnicesti, 2010, Ed. Doxologia, Iasi)

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 7:59 pm

        Si altceva harul e ceva propriu omenesc? Vine de la om? Sau episcopul e un purtator al harului? Preotul sau episcopul sunt fie purtatori fie „hamali” ai harului dumnezeiesc.

        Ciprian este un apostat imbracat in straie ortodoxe. Oamenii ar trebui sa fuga de el nu sa ii ceara iertare. Asa ne-a invatat Hristos? Sa ne supunem oricarui glas? De unde aveti aceasta parere prosteasca? De la satana.

        Cuvintele apostatului nu au putere. Dumnezeu nu poate fi cumparat cu daruri. Daca Ciprian ar fi ortodox, oamenii ar trebui sa ii ceara iertare, insa daca e eretic sa fuga ca de ciuma de dansul. Nici sa nu il bage in seama pe acest lup in piele de oaie.

        Nu sa fuga de Biserica ci de acest nou Iuda. Sunt laudati de Sfinti cei care fug de mincinosii episcopi care invata in biserici eresul. Ciprian e unul din acesti preudo-episcopi.

        Canonul 15 Sinod I-II (861) Constantinopol:

        „Cele rânduite pentru prezbiteri, episcopi, şi mitropoliţi, cu mult mai vârtos pentru patriarhi se potrivesc. Drept aceea dacă vreun prezbiter, sau episcop, sau mitropolit ar îndrăzni a se depărta de împărtăşirea cea către patriarhul său, şi n-ar pomeni numele lui precum este hotărât şi rânduit întru dumnezeiasca mistagoghie, ci mai înainte de sinodiceasca înfăţoşare şi de deplinita lui osândire ar face schismă, aceasta a hotărât sfântul sinod, cu totul a fi străin de toată ieratia (preoţia), dacă numai se va vădi că a nelegiuit acest lucru. Şi mai ales s-au pecetluit şi s-au hotărât acestea pentru cei ce cu pricinuire de oarecare vinovăţie se depărtează de ai lor întâi şezători şi fac schismă, şi rup unirea Bisericii. Că cei ce se despart pe sineşi de împărtăşirea cea către întâiul şezător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade, sau de Sfinţii Părinţi, de acela adică care eresul în public îl propovăduia, şi cu capul descoperit îl învăţa, unii ca aceştia nu numai canoniceştii certări nu sunt supuşi, îngrădindu-se pe sineşi despre împărtăşirea numitului episcop, mai înainte de sinodiceasca cercetare, ci şi de cinstea cea cuvenită celor dreptslăvitori se vor învrednici. Că nu au osândit episcopi, ci minciuno-episcopi şi minciuno-învăţători. Şi nu cu schismă au rupt unirea Bisericii, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schisme şi de împărţiri.”
        [Apostolic, can. 31; Sinod 4, can. 18; Sinod 6, can. 10, 31, 34: Sinod 1 şi 2, can. 12, 13, 14; Gangra, can. 6; Cartagina, can. 10, 11, 62; Antiohia, can. 5]

        TÂLCUIRE

        Cele ce canoanele cele mai de sus au rânduit pentru episcopi şi mitropoliţi, acesteaşi le rânduieşte cu mult mai vârtos canonul acesta pentru patriarhi. Însă acestea să se facă dacă pentru oarecare vinovăţii, curvii să zicem sau ierosilii (adică furare de cele sfinte) şi altele ca acestea, s-ar despărţi de împărtăşirea cu întâiul şezător al lor, iar dacă întâi şezătorii cei numiţi ar fi eretici şi eresul lor l-ar propovădui întru arătare, şi supuşii lor pentru aceasta se despart de ei mai înainte încă de sinodiceasca judecată pentru eresul acela. Unii ca aceştia despărţindu-se de aceia nu numai nu se osândesc, ci şi de cinstea cea cuvenită ca nişte dreptslăvitori, sunt vrednici. Că nu pricinuit schismă Bisericii cu osândirea aceasta, ci mai ales o au slobozit de schisma şi eresul minciuno-episcopilor acelora. (Pidalion pagina 269)

        Dă clic pentru a accesa pidalionul.pdf

        Sfantul Vasile cel Mare spune:

        „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti” (Patrologia Graeca 160:101С)

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 8:26 pm

        Andrei – cuvintele „(nu se refera la pierderea Harului ci la faptul ca acestia invata minciuna, deci sunt episcopi mincinosi)” sunt un adaos foarte gresit facut canonului 15. Daca ar fi sa urmam asemenea idee, harul nu se pierde inseamna ca si biserica papala are har. Sa ne pazeasca Dumnezeu de acest gand!!

        Din aceasta intamplare din viata Sfantului Paisie cel Mare vedem cât de usor se poate pierde harul lui Dumnezeu.

        „Un ucenic al său mergea odată către oras să-si vândă acolo rucodelia sa (obiecte lucrate cu mâinile sale). Pe cale a întâlnit un evreu, care, văzându-i simplitatea, a început să-l ispitească, zicându-i: „Iubitule, cum crezi tu într-un simplu om răstignit, care nu este nicidecum Mesia cel asteptat? Nu este El acela, ci altul va veni”. Ucenicul, având o minte mai slabă si o inimă simplă, începu să asculte aceste cuvinte si ajunse până la a rosti: „Poate că ceea ce spui tu este adevărat”.

        Când s-a întors în pustie, Sfântul Paisie si-a întors fata de la el si nu a voit să-i adreseze nici un cuvânt. La urmă, după multe rugăminti ale ucenicului, Sfântul îl întrebă: „Tu cine esti? Nu te cunosc pe tine! Acel ucenic al meu era crestin si avea asupra lui harul Sfântului Botez, dar la tine nu văd aceasta. Dacă tu vei fi fiind cu adevărat ucenicul meu, atunci harul Sfântului Botez te-a părăsit si chipul de crestin nu mai este în tine”.

        Ucenicul îi povesti cu lacrimi convorbirea cu evreul, iar Sfântul răspunse: „Sărace! Ce poate fi mai rău si mai necurat decât asemenea cuvinte prin care tu te-ai lepădat de Hristos si de Sfântul Botez? Acum mergi si plânge-ti păcatul, căci cu mine nu mai poti fi; numele tău s-a scris împreună cu cei care s-au lepădat de Hristos, cu care împreună vei fi judecat si chinuit”.

        Auzind această judecată, ucenicul se cutremură si se aruncă la picioarele bătrânului său, rugându-l să nu-l lepede de la rugăciunile sale. Sfântul, cuprins de milă, se închise în chilia lui si rugă cu lacrimi pe Dumnezeu să ierte păcatul ucenicului său. Dumnezeu ascultă ruga Sfântului si îl învrednici de semnul iertării si milostivirii Sale asupra ucenicului.

        Atunci Sfântul îl chemă pe ucenic la sine si-i spuse: „Copile, vino si dă slavă lui Hristos Dumnezeu împreună cu mine, căci duhul cel necurat al hulei s-a dus de la tine, iar Duhul Sfânt de la Sfântul Botez străluceste iar peste capul tău. De acum păzeste-te, ca nu cumva din lene si nepăsare dusmanul să te atace iar si, biruindu-te, să te arunce în focul gheenei”.”

        Sfantul Ioan Iacob Hozevitul spune legat de aceasta intamplare:

        „Acum vreo şaisprezece veacuri în urmă strălucea în părţile Egiptului ca o stea luminoasă Cuviosul Paisie cel Mare.
        Din numărul cel mare al ucenicilor săi, Cuviosul Paisie avea pe unul mai de-aproape pe care îl iubea mult pentru nerăutatea şi pentru simplitatea lui. A mers odinioară acest ucenic în cetate spre a vinde rucodelia (lucrul mâinilor). Întorcându-se în schit după câteva zile, vede cu mirare ucenicul că duhovnicescul lui Părinte (adică Paisie), care îl avea la atâta dragoste, acuma nu-i mai dă nici o atenţie.

        Nici măcar blagoslovenia obişnuită nu i-o mai dă bătrânul, ba încă se fereşte de el ca de un străin. Se uită lung la el ca şi cum nu l-ar cunoaşte. Mirat de această străină schimbare, ucenicul îl întreabă:

        „Părinte, de ce te fereşti aşa de mine ?”

        „Dar cine eşti tu, că eu nu te cunosc?”, îi răspunde bătrânul.

        „Cum nu mă cunoşti, nu sunt eu cutare ucenic, pe care îl iubeai asă de mult?”

        „Ucenicul acela era creştin (răspunde el) nu aşa cum eşti tu. Chipul tău din afară seamănă cu dânsul, dar sufletul tău a murit duhovniceşte. Semnele credinţei celei vii s-au pierdut de la tine şi eşti ca un mort între noi. Spune-mi, ce ai păţit pogorându-te în cetate?”

        „N-am păţit nimic şi n-am săvârşit nici un rău” (răspunse ucenicul).

        „Ticălosule (îi zice bătrânul), ai suferit cea mai mare pagubă şi mai zici că n-ai păţit nimic! Atâta de nesimţitor eşti! Fugi acum de la mine căci nu mai pot sta de vorbă cu cel care s-a lepădat de Hristos!”

        „Cum părinte, eu m-am lepădat de Hristos!” (a strigat cu spaimă ucenicul şi a început a plânge cu suspinuri).

        Apăsat de mustratea cea aspră, bietul ucenic şi-a adus aminte despre o îmtâmplare pe care a avut-o când mergea spre cetate. Şi anume s-a întâlnit în cale cu un evreu foarte meşter la cuvânt şi viclean. Acesta se arăta a fi un om învăţat şi iscusit în cuvintele Scripturii. Văzând el pe ucenic că este simpluţ şi cam sfios a început să discute despre Domnul nostru Iisus Hristos.

        Între altele, jidovul cel viclean şi-a vărsat veninul lui de şarpe, zicând că nu este Hristos adevărat acela pe care îl cinstesc creştinii, ci altul este Hristos, adică acela pe care îl aşteaptă jidovii.

        La aceste vorbe hulitoare, ucenicul din cauza prostimii lui, n-a îndrăznit să mustre pe spurcatul nepot al lui Iuda, nici nu şi-a astupat urechile şi nici nu s-a tulburat ca să se depărteze de el, ci a mers cu el înainte pe cale.

        S-a sfiit de vicleanul jidov şi în loc să-l mustre, a căutat să-i ţină hangul la vorbă şi anume a rostit că poate să fie aşa cum zice el.

        Prin cuvântul „poate” ucenicul a dat să înţeleagă că nu este nici el sigur de venirea Domnului, ca şi cum ar zice că nici el nu este departe de părerea jidovului necredincios.

        Îndoiala cea de o clipă, care s-a strecurat în mintea lui cea proastă, a fost socotită ca o lepădare de Hristos şi Cuviosul Paisie a cunoscut cu duhul căderea ucenicului şi s-a tulburat.

        Nepăsarea şi sfiala pe care a arătat-o ucenicul faţă de jidovul hulitor a fost ca o trădare a sfintei credinţe; pentru asta se ferea cuviosul de ucenic. Abia după o pocăinţă cu multe lacrămi fierbinţi (ca şi oarecând Sf. Apostol Petru) a fost primit ucenicul iarăşi în slujbă de către Sf. Paisie.

        Din această pildă putem cunoaşte câtă cumpătare aveau Sfinţii Părinţi când era vorba de taina Credinţei. Lepădarea ucenicului s-a făcut prin neştiinţă, din cauza prostimii lui. Iar dacă se întâmpla cumva ca cineva să tăgăduiască cu bună ştiinţă sfânta şi dreapta Credinţă, atunci toţi se tânguiau pentru el, ca şi pentru cel mort, şi nimeni dintre credincioşi nu aveau voie să facă legături cu cel lepădat.

        Mai tare se fereau de el, decât de cel bolnav de ciumă. În asemenea cazuri Biserica punea legătură de afurisenie pentru cel căzut din credinţă şi numai după o lungă pocăinţă era primit din nou printre credincioşi, însă nu avea voie să se împărtăşească până în ceasul morţii, iar dacă era cumva cleric, atunci pierdea dreptul la slujbă pentru toată viaţa. Aşa era în vremea veche.

        Dar astăzi, ce ne este dat să vedem în lumea creştinilor noştri? Cutare frate sau cutare cleric predică învăţătura comunistă, laudă dogmele cele fără Dumnezeu (ale ateilor), ba fac şi tovărăşie cu dânşii şi nimeni nu se fereşte de el şi nici nu i se dă pedeapsa cuvenită.

        Unii se mai feresc puţin de cei înşelaţi, alţii însă se sfiesc, temându-se de răzbunare, iar alţii mai habotnici îi laudă pe unii ca aceştia că au îndrăzneală şi sunt râvnitori pentru dreptate. (Dumnezeu Sfântul să ne păzească de asemenea înşelăciune!)

        Dacă socotim bine, vedem că înşelăciunea comunistă, cu întunericul masoneriei şi cu toată ceata ateilor din Apus nu este altceva decât o lepădare de Credinţă. Ca să fie protejaţi de guvernul ateilor, păstorii cei duhovniceşti ascund astăzi toiagul mustrării şi pleacă steagul credinţei în faţa stăpânirii lumeşti. Ba unii îi laudă pe stăpânitorii comunişti şi le fac paradă (Te deumuri). Se tem păstorii să nu jignească pe fiarele cele cuvântătoare.” (Din Ierihon catre Sion)

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 20, 2015 at 12:07 pm

        Ioan,
        daca IPS Ciprian hirotoneste un preot ortodox, hirotonirea nu e valabila?

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 20, 2015 at 2:53 pm

        Ioan,
        Raspunde scurt, fratele meu SUPERzelot, e valabila sau nu hirotonirea?

        Apreciază

      • andrei-d said, on mai 20, 2015 at 12:05 pm

        Ioan,
        daca IPS Ciprian hirotoneste un preot ortodox, hirotonirea nu e valabila?

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 20, 2015 at 4:32 pm

        Andrei – Ti-am raspuns. Nu stii sa citesti? Repet:

        Sfantul Teodor Studitul spune: „Iar daca are hirotonia data de cutare, fie eretic, fie hirotonit pe bani, dar nici el eretic nu este, nici hirotonit cu buna stiinta de unul care ia bani, adica de un simoniac, ci marturiseste tot adevarul si pazeste si credinta, si canoanele nestirbite si leapada si pe cei care le stirbesc pe amandoua, nu avem nici o pricina de indepartare fata de el. Caci neosandit este unul ca acesta dupa sfintii aratati mai inainte si, prin ei, dupa toti.”(Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti. Vol. 1, pag.67)

        Ce mai doresti? Nu sunt superzelot, ratacitule care afirmi ca uniatii au har si ca nu sunt arhierei care au condamnat ecumenismul.

        Nu sunt fratele tau, daca imbratisezi asemenea idei eretice.

        As vrea sa incheiem discutia daca nu te superi.

        Daca esti incapatanat si iti place sa te certi si sa demostrezi ca nu am dreptate e problema ta. Ti-am aratat insa care e punctul de vedere al Sfintilor Parinti.

        Daca intelegi, bine, daca nu e treaba ta. Deja esti in mare inselare. Sa te lumineze Dumnezeu.

        Numai bine iti urez!!!

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 20, 2015 at 4:37 pm

        Andrei si inca ceva. Ma doare inima pentru tine pentru ca diavolul te-a inselat sa ai asemenea idei straine de Ortodoxie. Revino-ti in fire. Citeste pe Sfantul Ignatie Briancianinov si pe Sfantul Teofan Zavoratul. Maica Domnului sa te ajute!!

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on mai 20, 2015 at 5:08 pm

        Sfîntul Nicodim Aghioritul (+1809)
        “Se cuvine sã ne îngrãdim pe noi înşine şi sã ne separãm de episcopii care, în chip vãdit, stãruie în greşealã privitor la cele ce ţin de credinţã şi de adevãr, aşadar se vãdesc a fi eretici sau nedrepţi.”
        „Zice încã şi dumnezeiescul Hrisostom (în voroava cea de La început era Cuvântul) „Nu te amãgeascã pe tine o ascultãtorule adunãrile ereticilor, cã au Botez dar nu luminare, ci se boteazã cu trupul, iar cu sufletul nu se lumineazã.” Ci şi sfântul Leon în Epistolia cea cãtre Nichita zice: „Nici un eretic nu dã sfinţenie prin taine.” Iar Ambrosie în Cuvântul cel pentru cei ce se catehisesc, zice: „Botezul celor rãu cinstitori de Dumnezeu, nu sfinţeşte”
        (Tâlcuirea Canonului 46 Apostolic, Pidalionul de la Neamţ de la 1844)

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on mai 21, 2015 at 10:37 am

        Cred ca esti primul care mi-a rupt fâșul de data asta…Ai dreptate! Erezia invalideaza si nu mai poate sfinti Tainele.

        Apreciază

      • el said, on mai 21, 2015 at 4:28 pm

        andrei-d

        Hristos S- inaltat !

        Ma bucur ca ai deschis ochii si ai acceptat argumentele lui Ioan caruia ii multumesc pentru discutiile temeinice cu fundamént teologic sanatos de la Sfintii Parinti. Telogia „moderna” a dobitocilor astoar de la Facultatile de produs popi pe banda rulanta e de mult pe aratura scolosticii si rationalismului morbid, trebuie MULTA trezvie sa iasa de acolo cineva cu mintea sanatoasa si nepervertita/nevatamata de vreo sminteala dupa „cursurile” acelor „preacucernici parinti profesori”.

        Si lasa ca „fasul” ala rupt nu mai era bun , nu tinea de ploaie….. iti tese Hristos un vesmant de har frumos daca te lipesti de Sfintii Parinti in duh si in Adevar ! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on mai 21, 2015 at 5:59 pm

        Adevarat S-a inaltat!
        Asa este, dar nu intelegeam, nu voiam sa cred ca succesiunea s-ar pierde din cauza ecumenistilor. Am cautat si am gasit si la alti parinti ca erezia pe fata invalideaza Sfintele Taine. Eu tindeam sa cred ca uneori e valabil pogoramantul, mai ales in vremurile acestea. Dar se pare ca nu trebuia sa abuzez de iconomie, astia sunt lupi care sfasie, ai dreptate, nu doar arhiereii mai tineri dar si studentii teologi! Trist dar multumesc si tie pentru indreptare si lui Ioan.
        As vrea o haina tesuta din materialul sanatos al invataturii Sfintilor Parinti, dar vorba lui Ioan, sa mai pun mana pe Sfintii Parinti! Doamne ajuta! 🙂

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 21, 2015 at 8:42 pm

        Andrei – Sa te ajute Hristos si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu in toata viata ta. Ma bucur din toata inima ca doresti sa ii citesti pe Sfintii Parinti. Bun lucru doresti. Sa te rogi inainte Sfantului a carui carte vrei sa o citesti pentru ca acesta sa iti lumineze mintea pentru a intelege cuvintele lui.

        Sa iti mai spun ceva:

        Esti intr-un desert si nu ai mai baut de mult timp apa. Te sfarsesti de sete. Esti in pericol de moarte. Ajungi la o fantana si acolo sta un om urat, plin de bube. Acest om scoate apa din fantana iti da sa bei. Tu ce faci? Nu bei apa curata din cauza infatisarii acelui om?

        Aceasta este o pilda. Omul cel urat si plin de bube e preotul care are o viata necurata. Apa curata din acea fantana e harul dumnezeiesc. Nu te intereseaza infatisarea celui care scoate apa din fantana ci important e apa cea curata, rece din care bei si iti saturi setea si nu mori.

        Asadar nu trebuie sa judecam sub nici o forma preotii pentru pacatele lor personale. Pacatele clericilor trebuie sa le acoperim. Hristos ii va judeca. Spunea si parintele Cleopa ca daca vezi un preot beat in sant te duci sa ii pupi mana. Pentru ca iei har.

        Daca insa vedem un preot sau un episcop viclean in cele ale credintei, noi trebui sa fugim si sa ne lepadam de el. Si sa spunem si altora ca acel cleric e viclean si are idei eretice care pot pune in pericol mantuirea sufletelor. In acest caz putem judeca ce face un preot care e viclean in cele ale credintei. Sunt fericiti de Sfintii Parinti oamenii care se indeparteaza de clericii care au cazut in erezii si le invata in biserici.

        Daca un crestin merge la o slujba facuta de un preot care se arata a fi ortodox dar este ecumenist in ascuns harul se coboara in inima acelui crestin pentru ca el nu stia ca respectivul preot are cugete eretice.

        La fel se petrece si cu celelalte Taine. Harul se coboara si prin preotul care la aratare e ortodox dar in ascuns e ecumenist.

        Daca un om cu un cuget ortodox este hirotonit de un episcop la aratare ortodox dar in ascuns eretic (ecumenist convins etc.), acesta devine cu adevarat preot. El nu stia ca episcopul este viclean si s-a dus acolo cu inima curata. Pentru ca harul e a lui Dumnezeu si nu ceva propriu oamenilor (din fiinta lor). Harul e un dar facut omului. In clipa hirotonirii harul nu devine o proprietate personala a clericului nevrednic sau eretic care va petrece in chip nedespartit in veci. Iar acesta va putea lega, dezlega, spovedi, impartasi sau hirotoni pentru totdeauna. Daca un cleric ortodox devine eretic si acesta prigoneste sau leaga pe crestini care vor sa tina dreapta credinta legatura lui nu are nici o putere. Vedem ca multi sfinti au primit din partea unor patriarhi eretici sau din partea unor episcopi eretici in sinoade talharesti. Aceste anateme nu au avut nici o putere asupra Sfintilor.

        Dumnezeu da harul Lui cui doreste. Ce vina are bietul om care are cuget ortodox si care merge cu inima curata la un pastor naimit care se arata a fi ortodox?

        Sunt exemple de oameni sfinti care din simplitate nu stiau faptul ca au unele idei eretice. Pana la urma Dumnezeu le-a descoperit acelor oameni greseala lor si s-au indreptat. Nu trebuie sa aplicam logica noastra omeneasca in cele ce tin de Ortodoxie. Noi trebuie sa pastram credinta care am primit-o si sa ne ferim de nestiinta. Sa ne ferim sa vorbim de la noi in cele ce tin de teologie. In anumite cazuri putem spune: gandul meu este acesta… Si aceasta putem sa o facem dupa ce am citit despre aceasta problema in scrierile Sfintilor Parinti sau am intrebat un duhovnic incercat despre respectivul lucru. Cugetul trupesc e vrajmas lui Dumnezeu.

        Mintea noastra e intunecata si pervertita de pacat. Nu putem vedea de la noi insine clar, cele ce tin de lucruri duhovnicesti, mai presus de intelegerea noastra. Noi nu inventam nimic, ci primim si pastram cu sfintenie Ortodoxia.

        Oglinda noastra sunt scrierile Sfintilor Parinti. Acolo sunt aratate clar si deosebite minciunile de adevar. Daca nu ii citim pe Parinti sau nu facem ascultare de un duhovnic iscusit ne putem pierde mantuirea pentru ca nu avem povatuire. Mantuirea sta in mult sfat si cei care nu se sfatuiesc cad ca frunzele.

        Acestea sunt gandurile mele. Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc si daca este cineva care stie mai multe, il rog sa o faca. Din ce am citit de la Parinti aceasta am inteles. Mantuire va doresc!!

        P.S. In cazul concret de la Focsani daca un mirean spune ca acolo unde preotul e Biserica si nu in alta parte, acest mirean greseste mult. Nu se confunda Biserica cu preotul. Poate merge la slujba si in alta parte daca biserica e inchisa fara probleme. E foarte gresit daca refuza sa mearga la slujbe daca acestea nu sunt savarsite de preotul lor iubit. Avem nevoie de harul lui Dumnezeu si acest har poate fi primit in orice biserica ortodoxa.

        Nu cred ca excomunicarile facute de acest vanzator al Ortodoxiei au putere.

        Dumnezeu nu se uita in gura tuturor babelor sau a tuturor tradatorilor imbracati in vesminte de arhiereu. Dumnezeu nu e silit de nimeni si de nimic. Daca oamenii de la Focsani nu au gresit cu nimic iar Ciprian i-a excomunicat pe nedrept, credeti ca si inaintea lui Hristos e valabil acest lucru?

        Ciprian kakodoxul ii porunceste lui Hristos alunga-i pe acestia din Biserica Ta? Iar Hristos care a patimit pentru mantuirea noastra face ascultare de acest nou Iuda? Nu pot crede asa ceva.

        Era cu totul si cu totul altceva daca oamenii din Focsani nu faceau ascultare de un ierarh ortodox. Trebuia sa asculte de ierarh in cazul acesta. Dar un ierarh ortodox nu avea cum sa procedeze asa cum a procedat acest sarman pseudo-ierarh Ciprian.

        Aceasta e gandul meu referitor la acest subiect…

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan said, on mai 22, 2015 at 1:01 am

        @ Irina, citeste, te rog, ultimul raspuns catre Andrei de mai sus. Numai bine!!

        Apreciază

      • Irina said, on mai 26, 2015 at 1:26 pm

        Da, Ioan asa ma gandeam si eu, dar dupa spusele altora ne-am afla intr-o Biserica eretica pentru ca ierarhii nostri ecumenisti fiind au pierdut pur si simplu harul. Apropo de saptamana de rugaciune in comun. Am trimis un mesaj la Patriarhie in care am intrebat de ce participa la aceste rugaciuni cu ereticii o data ce nici Sfintii Parinti nu au acceptat acest lucru. Mi-au raspuns si mi-au zis ca de fapt spre deosebire de celelalte confesiuni, BOR nu se roaga cu ceilalti, ci doar ii accepta sa participe la vecernia din seara de rand a BOR, fara ca ei sa aiba dreptul sa faca ceva in cadrul slujbei( desi stiu ca la sfarsit a predicat un eterodox), in schimb reprezentantii BOR cand participa la o seara de rugaciune in comun la o anumita confesiune tot asa doar participa ca spectatori si nu iau parte propriu-zis la rugaciune asa cum fac alte confesiuni. Fac asta din cauza ca sunt fortati de vremurile in care traim, care ii obliga sa aiba o anumita atitudine ospitaliera sau de politete si ca BOR nu se implica la modul serios la aceste evenimente. Eu cred totusi ca ar fi trebuit in ciuda vremurilor in care traim sa nu participe, sau daca participa sa le spuna clar de maxim 3 ori ca Ortodoxia e Adevarul si ca ar face bine ca toti sa-si lase ratacirile si sa revina Acasa, in Biserica lui Hristos si daca nu pricep sa nu mai stea la discutii cu ei.Dar totusi trebuie sa recunoastem ca majoritatea ierarhilor nu au afirmat inca, cel putin oficial( exceptand cazul fostului Mitropolit al Banatului Nicolae care s-a impartasit cu greco-catolicii), ca Biserica Ortodoxa n-ar detine Adevarul deplin si ca ar fi o parte al Adevarului asa cum afirma teoria ecumenista. Dar binenteles ca participarea frecventa la evenimente si intruniri ecumeniste poate cu timpul sa devina periculoasa si poate duce la caderea clericilor ortodocsi in aceasta erezie in mod deplin. Eu urmaresc destul de frecvent Trinitas tv si am auzit de multe ori spunandu-se in diferite emisiuni ca Biserica Ortodoxa este singura Biserica a lui Hristos. Oricum cred ca avem de unde sa alegem invatatori curati ai Ortodoxiei si vom avea tot timpul pana la final, pentru ca Biserica va dainui pana la sfarsitul veacurilor.

        Apreciază

  19. cca70 said, on mai 15, 2015 at 10:44 pm

    @ saccsiv

    am si eu o intrebare: se mai stie ceva de monahul Teodot? mie tare mult imi lipseste…stie cineva ceva despre dansul? poate fi contactat cumva pe mail?

    Apreciat de 1 persoană

    • eli said, on mai 16, 2015 at 2:56 pm

      da. buna intrebare.

      Apreciat de 2 persoane

      • Irina said, on mai 18, 2015 at 9:41 am

        Ioan de ce spui ca vorbesc prostii? Eu stiu persoana care ca orice om avea niste pacate destul de grele si care este pe calea bisericii de ani de zile si duhovnicul ei a impartasit-o destul de repede si nu i-a dat un canon greu pe ideea ca se caieste cu adevarat si tine posturile, se roaga, face fapte de milostenie etc. Insa o data a mers la o manastire si s-a spovedit iar la un preot si a oprit-o 7 ani de la Impartasanie desi terminase cu pacatul de 20 de ani , iar duhovnicul i-a spus ca nu are ce sa-i faca si ca sa mearga iar sa ceara dezlegare de la preotul care a legat-o. In fine pentru ca s-a imbolnavit si atrebuit sa faca o operatie acel preot s-a milostivit de ea si a dezlegat-o, iar acum se impartaseste din nou regulat. Mi-a povestit un parinte cum niste calugari au fost afurisiti de un episcop si nu s-au dus sa-i ceara iertare si dezlegare, si a jurit episcopul , apoi au murit si ei si la dezgropare toti acesti calugari au fost gasit neputreziti si mirosind urat.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on mai 19, 2015 at 12:05 pm

        nu posta aici staiiii 🙂

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 19, 2015 at 7:14 pm

        Ciprian este ecumenist si este luptator contra Bisericii si a Sfintilor Parinti. Una e un arhiereu ortodox si alta unul eretic.

        Apreciază

    • andrei-d said, on mai 18, 2015 at 3:34 pm

      nu-l posta aici frate vasile ca-l postez altundeva….

      Apreciază

  20. Apologetica said, on mai 16, 2015 at 3:19 am

    Iata doua articole interesante privind „cazul de la Focsani” din unghiuri diferite sau, mai bine zis, din tabere adverse:

    Excomunicarea privatizării Bisericii

    si raspunsul pe masura:

    Despre excomunicări

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on mai 16, 2015 at 3:52 am

      Apologetica

      IPS Ciprian Campineanu si preotul Eugen Tanasescu sunt cumnati?

      Apreciază

    • el said, on mai 16, 2015 at 12:07 pm

      FOARTE interesant ca DOAR UNII au voie si „blagoslovenie” de la chirirahul locului sa aibe Magazine beseriucesti si „edituri” ca popa Constantin Coman profesor la Facultatea de teologie KAKOdoxa de la Bucuresti si posesorul Magazinului Libraria Bizantina de efecte si carte bisericeasca din coasta Patriarhiei si al editurii Bizantine.
      Se vede treaba ca „parintele profesor” Coman , activist procip si ECUMENIST cu docorat in Grecia la alt „parintle profesor” la fel de KAKODOX ca el renumitul Sava Agouridis ERETIC divedit in Biserica Greciei; are blagoslovenie sa bage in buzunarul propriu ceea ce DOAR maica patriarhie isi aroga, dretpul la GOLOGAN.

      pentru „merite deosebit” sa-l fi premita danutz din deal pe popa Coman profesor de Niul Testament ? si DE CE bietului Parinte Vatra NU ii este ingaduit ACELASI lucru?

      Apreciat de 1 persoană

  21. Apologetica said, on mai 16, 2015 at 4:24 am

    Habar n-am. Dac-asa se zice, asa o fi.

    Apreciază

  22. oleseabucsanu said, on mai 16, 2015 at 8:04 am

    Hristos a inviat!
    Eu am auzit ieri ceva ca un sunet de trimbita ,sunet ce a durat citeva clipe de pina la o secunda,insa destul de clare. Am intrebat-o pe mamica daca a auzit si ea,si a zis ca nu. Si atunci m-am gindit ca poate mi-o parut mie. Dar se pare ca nu mi s-a parut ….

    Apreciază

  23. Elena said, on mai 16, 2015 at 10:53 am

    Vai ce rusine!Este o mizerie,pr.Vatra impreuna enoriasii sanctionati,sunt „tavaliti”prin acest scandal nevinovati!Fac parte din aceasta parohie si eu,sa ne puna sa platim cu totii!Dar daca pr.Vatra,ar fi dus spaga episcopului,cu siguranta nu mai platea acum!Unde este DNA,sa faca investigatii la episcopie si sa vada cati bani ia pe un post la tara si,pe un post la oras!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on mai 16, 2015 at 3:04 pm

      Elena

      puteti sa pedepsiti lacomia acestor iude mergenad de acum la acea Biserica FARA sa mai platiti nici un ban, pomelnice sa dati doar cu infim de putini bani sau FARA bani, sa dati pomelince sa fiti pomeniti cu neamul pe un an la diverse schituri si mùanastiri cu preoti curati ca sa nu fiti lipsiti de harul si ajutorul Bisericii, si sa participati la slujbelke care vor avea loc de acum iniante FARA preotul Vatra DOAR FARA sa platiti nici o tyaxa , nici un ban, NIMIC. Nuntile, Boteziurile si orice alte slujbe de care aveti nevoie sa le facti cu preotul Vatra in caz ca mai are voie sa slujeasca sau la alti preoti din regiune pe care-i stiti cu acrivie la Ortodoxie si la acea Biserica NIMIC sa nu mai platiti, nici macar o lumanare, INDIFERENT ce preot va va aduce „preasfintitul3 Ciprian. Asa FALIUMENTATI stetea lor de abni, LACOMIA nemasurata care l-a impins sa faca asa ABUZ, ca nu se excomunica asa usor un crestin din BIserica.
      Ei au impresia ca Biserica e afacerea lor, vaca de muls bani, asta au invatat de la intaistatatorul lor SMINTIT din Deal; patriarhul.
      Daca veti face asa veti PEDEPSI CRUNT lacaomia lui campineanu si veti falimentya „afacerea” lui.
      Si daca va intrezic fara bani sa mai mergeti la acea Biserica sa NU mai mergeti , orcum sunt destule Biserici la acre sa mergeti,, incat pe orice trepadus ar trimite el ca paroh acolo acela NU VA PUTEA sa éimplineasca ” panul de cote si cotizatii impus de ei ; si se va dovedi ca Biserica aceea nu e „rentabila” dupa „standardele” lor SMINTITE.

      Faceti asa si veti pedepsi cu aceeasi moneda lacomia apostatului espiscop Ciprian. Il va USTURA mai mult decat ORICE, ca ei au un dumnezeu scump al lor : banul !
      Sa explicati preotului nou venit ca nu aveti nimiccu el dar voi faceti asta pentru ca va vreti parohul inapoi si daca nu-i convine sa slujeasca GRATIS e iber sa plece ca sunt destule Biseririci unde sa mergeti, nu va pot IMPUNE sa meregti la o anume Biserica de cartier, nimeni nu e „arondat” la o Biserica pe motive ca locuyieste in cartier cu ea. Si slujbele si sfintirile le puteti primi si in altee parti, iar sa fiotio pomeniti veti fi si inca cu mai multa ravna de catre calugari si maici din schituri si manasttiri; asa ca nu aveti pierde duhovniceasca. Nimeni nu va poate sili sa dati bani la Biserica unde nu doriti si nimeni nu va poate pune TAXA pe participârea la Sf Liturghie si la slujbele din acea Biserica construita de voi.

      Apreciază

  24. valentin said, on mai 16, 2015 at 1:48 pm

    Daca as avea grai ingeresc si dragoste nu am, nimic nu sunt.

    Apreciază

    • el said, on mai 17, 2015 at 2:17 pm

      valentin

      dragostea e capatul virtutilor si se afla pe ULTIMA treapta a Scarii Sf Ioan Scararul; aceea de care tu nu te-ai apropiat nici macar de capatul de jos al ei care este DREPTA CREDINTA neratacita.
      Ne invata Sfintii aceia pe care-i igiorati voi alergand dupa himere ca boca, ca se incepe cu inceputul, invata Dogma si Invatautra de Credinta Ortodoxa fara de care ORICE Scara e inutila si se intoarce cu capatul in iad, pe ea coboara si stilistii si alti smintiti.
      Si lasa citatele scoase aiurea ca protestantii din Scriptura ca nu te mantuiesc la fel ca si pe aceia daca ai mintea smintita si credinta bolnava.

      Apreciat de 1 persoană

      • Munteanu Irina said, on mai 17, 2015 at 4:24 pm

        Si eu m-am gandit la asta. Reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca preotul respectiv a fost avertizat in mai multe randuri sa renunte la nu stiu ce afacere si nu a facut ascultare, iar de enoriasi spune ca ar fi  iesit un pic din tiparul ortodoxiei. Nu am fost acolo sa vad asa ca nu pot sti care este adevarul. Oricum din cate ma inteles enoriasii escomunicati, daca considera ca s-a facut un abuz asupra lor, sa mearga la Sf Sinod si sa ceara rejudecarea cazului.

        Apreciat de 1 persoană

  25. Aurora said, on mai 16, 2015 at 5:55 pm

    Valentine, pleaca de la stilisti daca vrei sa mai ai credibilitate pe aici ! E pacat de tine, baiat tanar, sa alunci in asa o mlastina ! Si tu, si Danion sunteti in mare primejdie sa va pierdeti mantuirea.

    Apreciat de 3 persoane

  26. Iani said, on mai 16, 2015 at 6:37 pm

    Eu cred ca excomunicarea se face doar in caz de erezie grava sau de apostazie, nu pentru conflicte administrative, sau de natura comerciala. Se pot aplica alte sanctiuni mai blande. Mi se pare o grava exagerare care deschide usa spre abuzuri – poate ca in viitor oricine va indrazni sa critice pe un ierarh, sa scrie un articol undeva, sa ia o pozitie pe un blog, va fi excomunicat. Nu e posibil asa ceva. cata vreme sunt botexzat in Biserica ortodoxa si nu m-am lepadat de Dumnezeu, nici nu am cazut in vreo erezie, nu pot fi excomunicat. Exista o intreaga scara de pedepse, oprirea de la impartasanie pe o perioada (chiar ani), dar nu excomunicarea care inseamna taierea respectivului din Biserica. Aviz ierarhilor: nu porniti pe calea asta fiindca se va intoarce impotriva voastra. Biserica este dragoste nu teroare, nu cazarma, nu santaj.

    Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on mai 16, 2015 at 11:09 pm

      Acest precedent recent poate deschide calea altor excomunicări… Poate de aceea a fost atât de drastică… Poate că și-au propus deja și următoarele ,,ținte” pentru viitorul apropiat…

      Apreciat de 1 persoană

    • sin said, on mai 18, 2015 at 1:05 pm

      Iani, pentru prințișorii ăștia fuduli, vulgari și semidocți, Biserica e ceva între feudă personală și partid totalitar de „obediență” religioasă. Dar mai ales o sursă sigură de glorie vană și de venit lejer. Tot publicul ăsta ostil Bisericii, este format cu mare grijă de (înalt)preasființiile lor. Adică de exact cei care vorbesc fără oprire de pace, răspîndind teroare; de libertate, zidind cazărmi; de onestitate, exersînd șantajul! Iani, vorbești ca un cunoscător. Știi tu ce știi…

      Apreciat de 1 persoană

  27. Radu Iacoboaie said, on mai 16, 2015 at 11:11 pm

    Dacă se propune ca aceia dintre noi (ortodocși desigur) care vor spune ceva critic despre vreun episcop sau chiar Patriarhul, să fie excomunicați? Ce credeți că s-ar întâmpla?…

    Apreciază

    • Gicu said, on mai 17, 2015 at 4:25 pm

      Eu cred ca se poate intampla asa ceva dar in acest caz cred ca excomunicarea nu va fi valabila. Daca devii membru al Bisericii prin botez, adica prin actiunea Duhului Sfant, ca sa te scoata cineva din Biserica nu e de ajuns o hartie, trebuie ca acel ierarh sa dea acea sanctiune tot in Duhul Sfant. Fratilor, credeti oare ca Duhul Sfant se va face partas la o nedreptate??? Eu NU cred asta.

      Apreciat de 1 persoană

  28. curelusa said, on mai 17, 2015 at 11:17 am

    prea putine informati sunt ca sa am o parere, la prima vedere cei trei enoriasi par niste victime iar IPS Ciprian e un personaj care reprezinta tot ce e mai hidos in Biserica… insa nici pe mana D-nei Nela Panaite nu as avea curaj sa merg

    pentru mine un exemplu clar de persecutie a fost cazul de la Tanacu, acei oameni erau ortodocsi insa cand apar cazuri din acestea in cate o parohie unde un preot cu charisma atrage credinciosii, se capitalizeaza (lucru necesar pentru diverse lucrari) dupa care apare scandalul cu ierarhii, si duce parohia in pragul schismei… nu stiu ce sa zic…Dumnezeu sa-i ocroteasca pe ei si pe noi

    un nou prilej sa se arunce cu mizerii in BOR la gramada

    Apreciază

    • el said, on mai 17, 2015 at 11:42 pm

      curelusa

      intre EREZIA ecumenista a lui Campineanu si posibila indiscilpna a enoriasilor acelei Biserici difrenta de gravitate e de netrecut. Si daca nu mergi pe mana acelei femei pe mana unui episcop ECUMENIST mergi ?

      Apreciază

      • curelusa said, on mai 18, 2015 at 8:35 am

        NU, cred ca reiese din cum am formulat.
        Extrapoland cat de curand va trebui sa facem o alegere la nivel mare intre BOR devenita ecumenista si ce va ramane in afara. Ce va ramane cred ca va fi o multime de grupuri care se vor fanatiza in jurul duhovnicilor lor si care se vor acuza intre ele de toate relele. Se va avea grija sa se intample asa, nu-mi fac iluzii. Ce sa aleg dintre acestia ramasi? Cu cine sa merg? Tu ai ca si criteriu dreptul canonic si Sfintii Parinti, altul are poate trairea personala sub ascultarea duhovnicului in care are incredere, altul atitudinea fata de cip/ eguvernare etc. Eu, care le consider pe toate bune dar nu am nimic din acestea de partea mea atat de puternic cat sa imi garanteze ca nu gresesc ce sa fac? Sa aleg raul mai mic? Sa merg pe mana celor ce protesteaza doar pentru ca dusmanul lor este si al meu si al Bisericii? Am credinta ca alegerea asta va fi mai importanta decat o simpla alegere politica sau de viata personala, ea va fi pe viata si pe moarte. Si nu e vorba doar de viata mea sau mantuirea mea… De asta zic cu tristete ca „nu stiu ce sa zic”

        Apreciază

      • Irina said, on mai 19, 2015 at 3:24 pm

        Curelusa, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, pentru ca atunci cand se vor desparti apele intre cei cu mamona si structurile ei gen UE, ONU, USA si cei care vor ramane cu Hristos va fi usor sa alegi, pentru ca cei cu Hristos vor fi mereu uniti in duh indiferent de locul in care se vor afla. Marii parinti din lumea ortodoxa intotdeauna au fost in acelasi duh chiar daca unii au pus accent pe rugaciune, altii pe post etc. pentru ca fiecare in parte au darurile lor, si sunt madulare ale aceluiasu trup al Bisericii lui Hristos.

        Apreciază

      • curelusa said, on mai 20, 2015 at 7:42 am

        Doamne ajuta sa fie asa! Si asa va si fi cu siguranta. 🙂 Aveam nevoie de un mesaj asa de optimist

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 3:20 pm

        curelusa

        din pacate tocmai vine vremea7 in parte a si venit, de care ziceti si despre ea ne-a anuntat inca Sf Ioan Evanghelistul in Apocalisopa cand a zis ca Biserica vremurilor de pe urma va FUGI in pustie.
        Multi Sfintii parinti contemporani rusi si greci ne invata ca „biserica oficiala” va apostazia si ca Biserica va fi cei putini, Episcopul Avrechie Tausev rus din dispora americana traind in vremea Sf Ioan Maximovici si prieten cu el, are un text antologic in care ne vorbeste despre acestea.
        Ceea ce spuneti cu „grpuri fanatizate” nu reprezinta Biserica ci alti rataciti ai Ei, insa despre Biserica ne-a invatt Insusi Capul Ei Hristos va NU va fi biruita nici de portile iadului, dar si ca MICA e Turma Tatalui.
        Prin ACRIVIA la Invatatura Sf Parinti si trezvia vietii prersonale ne ferim de ORICE inselare sau pacate care alunga pe Duhul Sfant din om si Duhul Sfant va randui omului nesmintit calea mantuirii in orice conditii ar vietui acela.
        Aceasta sa ne sarguim sa agonisim . pe Duhul Sfant, stiind ca El Mangaietorul Duhul Adevarului FUGE de orice necuratie si insleare micca sau mare din om, si nu trece cu vederea saracia noastra sufleteasca cai este Vistierul Bunatatilor si vrea de la noi doar un VAS CURAT( sufletul omenesc ibiind pe Hristos cu trezvie si fara viclesug) care sa-l incapa pe El si harismele Lui.
        Inima FARA viclesug care cauta cu toata vartutea ei pe Hristos nu va fi uitata de Ziditorul ei, nu cauta Dumnezeu la altceva decat la INIMA omului.

        Apreciat de 2 persoane

    • sin said, on mai 18, 2015 at 8:17 am

      @curelușa, nu există decît un unic „prilej” de a se arunca cu mizerii în BOR: mai-marii ei. Vorba aia: mizeria la mizerie trage…

      Apreciază

      • curelusa said, on mai 18, 2015 at 12:12 pm

        daca e lovit capul sufera si batatura din talpa

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2015 at 3:35 pm

        curelusa

        Capul este Hristos , asta uita „capii” Bisericii facandu-se asemanatori papei in acasta, ei sunt SIMPLI administratori ai harului si Tainelor si Duhul Sfant lucreaza sfinteniile NU EI !
        Sa NU zoca despre Sf Parinti cu nerusinarea cu care zic DEJA ” arhierei au fost si ei arhierei suntem si noi” caci ei sunt arhierei DOAR cata vreme Duhul Sfant lucreaza in ei , adica DOAR cata vreme NU l-au alungat cu vreo erezie. Daca sunt ecumenisti sau eretici Duhul Sfant NU mai e cu ei si atunci CINE va lucra prin ei Sfinteniile?

        Tot o mentalitate hocus pocus preparatus au si acestia, li se pare ca hirotonia le asigura GARANTAT si AUTOMAT validitatea lucrarilor si ca rugaciunile si formele Tainelor ( cuvintele, gesturile, vasele, vesmintele, tania, materiile, etc) mijlocesc AUTOMAT harul asupra celor lucrate de ei, dar NU ESTE ASA.
        Sfinteniile le lucreaza INSUSI HRISTOS prin Duhul Sfant si ei sunt doar mijlocitori, NU ei fac ceva, ei MIJLOCESC si Hristos lucreaza prin ei.

        dar daca ei sunt TRADATORI de Hristos prin erezii si ecumenism CINE va mai lucra prin mainile lor? Cuvintele rugaciunuilor in mod Magic? Erezia ALUNGA pe Duhulk Sfant si DEPSRTE de Hristos Izvorul oricarei sfintenii, hirotonia lor e NIMIC daca nu raman in Adevar !

        Apreciat de 2 persoane

  29. Flavian said, on mai 17, 2015 at 9:40 pm

    Eu stiu despre Monahul Teodot. L-am vazut saptamana trecuta. E bine.

    Apreciat de 2 persoane

    • Radu Iacoboaie said, on mai 17, 2015 at 11:46 pm

      Transmiteți părintelui din partea mea numai gânduri bune, pace, bucurie și că l-am pomenit și îl pomenesc mereu în rugăciuni și dacă se poate să mă pomenească și pe mine păcătosul și nevrednicul Radu.

      Apreciază

    • Irina said, on mai 19, 2015 at 3:32 pm

      El, imi pare rau dar gresesti, harul lucreaza o data cu hirotonirea chiar daca respectivii nu sunt vrednici. Si chiar daca sunt ecumenisti lucreaza, pentru ca inca nu au fost anatemizati de nici un Sinod. In cartea Staretii despre vremurile din urma, spunea un parinte ca pana la momentul crucial in care se vor impartasi din acelasi potir cu ereticii, harul inca mai lucreaza prin acesti arhierei nevrednici, nu pentru ca ei ar merita sa fie in continuare administratori ai harului lui Dumnezeu, ci pentru evlavia si credinta poporului care nu are nici o vina.

      Apreciază

      • el said, on mai 19, 2015 at 8:26 pm

        Irina

        nu stiu daca ai tu sau am eu dreptate si inca lucreaza ICONOMIA prin ei, unde si cat, oricum pe mine nici nu ma intereseaza ca eu nu vreau sa fac „revolutie” in Biserica si nu e treaba mea ce fac ei;treaba mea e sa depistez si sa FUG DE ORICE abatere de la Invatatura de Credinta a Sfintilor Parinti si de OMUL, oricine ar fi el, si inger din cer sa fie, care o sustine si o practica.
        De aceea pentru mine treaba e simpla. Nu stau sa filosofez dar nici sa am dubii depsre mantuirea mea daca urmez unor APOSTATI dovediti, eretici ecumenisti nepocainti incapatanati.
        Eu FUG de ei si NU PRIMESC NIMIC din ale lor; am de la cine ma hrani cu Taine si sfintenii si urmez unor preoti cu Ortodoxie nesmintita ; din mana lor ma hranesc duhovniceste si de ceilalti fug. Nu m-a tirmis Hristos sa trag la raspundere pe nimeni de erezia si faptele lui, dar MA OBLIGA sa stiu de cine sa ma feresc si de cine sa ascult.

        Atata tot.

        Restul face fiecare si „justifica” dupa mintea si inima lui; oricum va da socoteala de TOATE si eu de ale mele.
        DE CE sa ascult si sa justific arhiereii despre care VAD ca s-au abatut cu buna stiinta si persista in abaterea lor de la Ortodoxia Sf Parinti ; cand pot sa gasesc unii CURATI, NERATACITI si cu Ortodoxia nestirbita?
        Cred ca calea urmata de mine e mai sigura pentru mantuirea mea.
        Nu ne invata Sf Ioan Evanghelistul ca TREBUIE sa cercam duhurile daca sunt de la Hristos sau rataciti? Asta e treaba mea si apoi sa FUG de cei in contradictie cu Sfintii Parinti si cu Maica mea Biserica Ortodoxa si sa urmez pe cei cu Ortodoxie nestirbita.

        Hristos a inviat !

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2015 at 8:36 pm

        Irina

        oricum sa fiu sincer cu dv NU CRED ca aveti dreptate, insa v-am explicat ca pentru mine lucrurile sunt SIMPLE.
        Urmez DOAR pe cei cu Ortodoxie curata ca diamantul si de ceilalti FUG si NU PRIMESC NIMIC din ale lor.
        Vremuriel sunt catre sfarsitul hotarat lor, sminteala , inselrea si APOSTAZIA va avansa, stiu si nu indraznesc sa o opresc cu mana mea slaba dupa cum m-a invatat Sf Iganatie Briancianinov, insa TREBUIE sa urmez DOAR celor sigure si FARA rabat de la Ortodoxie.
        Mantuirea niciodata nu a fost un lcurui usor cu atat mai putin la sfarsitul veacurilor.
        Eu am pe Sfintii Parinti, LOR urmez si oamenilor care ASCULTA NEABATUT intocmai de Ei, Parintii si Invatatorii nostri. catre Hristos, prin Ei ne invata Duhul Sfant neratacit.
        Restul e filosofie DESARTA si periclitarea mantuirii proprii.

        Dumnezeu sa va ajute sa va mantuiti.

        Apreciază

      • Irina said, on mai 21, 2015 at 4:31 pm

        el, dar daca iti spun ca in eparhia IPS Ciprian cunosc preot exemplar care este si antiecumenist si anti-cip, si facator de bine si evalvios etc. te in treb acest preot este preot cu drepturi depline? Fiind in aceea eparhie a fost hirotonit de curand IPS Ciprian. Avand in veder faptul ca si fostul episcop era tot ecumenist sa inteleg ca enoriasii din eparhia Vrancei si Buzaului merg degeaba la bisericile, intrucat harul nu mai lucreaza acolo? Sa inteleg ca eu merg degeaba la duhovnicul meu acre este asa cum trebuie sa ma spovedesc si sa ma impartasesc, intrucat el a primit hirotonia de la un episcop care la fel are pareri ecumeniste? Pai daca tu asa crezi inseamna ca in consecinta nici tu nu te spovedesti si impartasest deoarece si PF Teoctist era ecumenist, sa nu uitam ca l-a invitat pe papa la noi in tara si am auzit niste chestii spuse de el de te crucesti, dar pe care nu le-am auzit spuse niciodata de PF Daniel( nu neaparat ca-i tin apararea) si a participat la hirotonirea si intronizarea majoritatii episcopilor de la noi din tara. Eu as zice sa mergi in Grecia la slujbe ca in tara asta sunt numai eretici de la vladica la opinca obligatoriu. Asta in cazul in care esti ortodox si nu faci parte din vreo biserica stilista, ca daca e asa, apoi degeaba imi bat mana cu tine de-ti dau atatea explicatii.

        Apreciază

  30. CRISTI said, on mai 18, 2015 at 8:56 am

    Din păcate, aceste sancţiuni, mult prea drastice în cazul în care enoriaşii respectivi ar fi făcut neascultare, îi vor îndepărta şi pe aceia de la biserică, şi pe alţii care văd ce se întâmplă. Mă întreb eu, dacă decizia de a-l muta pe acel preot era abuzivă, enoriaşii lui trebuia să facă ascultare? Dacă ascultarea nu este ziditoare de suflet, ci aducătoare de pierzanie, mai suntem datori să o facem? Mă întristează când văd că la doi ani de la interzicerea citirii Moliftelor Sf.Vasile cel Mare, în Biserica noastră se întâmplă ceea ce nu ne închipuiam că s-ar putea întâmpla, în urmă cu câţiva ani. Aşa se întâmplă când diavolul stă pe tronul arhieresc.

    Apreciază

  31. Ionut said, on mai 18, 2015 at 1:30 pm

    Unii sunt oameni, altii sunt respingatori…

    http://www.romaniatv.net/zile-libere-2015-parlamentarii-au-respins-acordarea-altor-zile-libere-cum-ar-fi-cea-de-sf-constantin-si-elena_220890.html

    N-ar fi cazul sa organizam o excomunicare in masa? Hm?!

    Apreciază

  32. Irina said, on mai 21, 2015 at 4:43 pm

    el. sunt de acord cu tine, nici eu nu ascult de episcopii sau preotii care invata altceva decat invata Sfintii Parinti, dar deocamdata cred ca este cam devreme sa le negi harul hirotoniei.

    Apreciază

    • el said, on mai 21, 2015 at 8:01 pm

      Irina

      Hristos S-a inaltat !
      Eu marturisesc cu Biserica si cu Sfintii Parinti ca preotul sau episcopul care e ERETIC si ecumenismul este erezie, a alungat pe Duhul Sfant si nu mai poate lucra cele sfinte. Daca ´tu esti mai „luminata” ca ei si pretinzi iconomia e treaba de libertatea gandirii tale personale, dar Sf Parinti au fost CLARI, canonale si Dogma sunt CLARE limpezi si fara echivoc pe tema acesta. Fratele Ioan a adus PUZDERIE de Argumente teologice direct „de la sursa”, de la Sf Parinti, daca ai bune vointa intelegi, daca ai aplecare spre oarece viclesug le rastalmacesti, e treaba de asezarea sufleteasca si alegrea fiecaruia NU de lipsa de lamurire a celor ESENTIALE manturii in Biserica.

      doar ametitii de azi, victimele ecumenistilor si ale prostei personale au tone de rastalmaciri si „talcuiri” si „justificari” dupa mintea lor, fac silogime, aduc sofisme si extrapolari doar ca sa justifice URCIUNEA PUSTIIRI.

      iar tampenia acesta RECURENT aruncata cu „esti stilist” daca iti permiti sa spui adevarul despre RATACIREA GRAVA a clerului apostat de azi din BOR, , e cea mai stupida dovada de mandrie ,”gata nu mai discut cu tine ca esti stilist” ____ JALE ar fi ca DOAR stilistii sa mai marturiseasca ratacirea ecumenistilor de azi, ar insemna ca NU mai e Biserica, ceea ce e FALS.

      iar cand spui despre , te citez. „Sunt doua categorii de oamenii ce primnesc harul preotiei, dupa cum spunea un parinte, unii ingaduiti, adica nevrednici si altii chemati adica adevarati traitori. Poate astazi din pacate predomina cei ingaduiti si nu cei chemati, dar prin iconomia lui Dumnezeu, harul lucreaza si prin acesti clerici nevrednici pentru noi credinciosii. Iti dau un exemplu, intr-un sat slujeste un preot betiv, avar, curvar etc., iar satenii evlaviosi care participa la slujba, dupa parerea ta n-ar primi nici un har si nici o sfanta taina valida, si atunci ce vina au ei, poate unii n-au iesit niciodata din acel sat si nici nu mai au posibilitatea s-o faca mai ales batrani fiind.”____ dovedestiu ca nu ai priceput sa faci deosebirea intra pacatele de rand care nu impiedica harul preotiei si EREZIA care DESPARTE de Hristos si ALUNGA pe Duhul Sfant, TAIE pe eretic din Trupul Lui Hristos si il face MORT duhovniceste si lipsit de orice har, ca o mladita morta taiata din Vita Vietii. Nimeni n-a pus in discutie tipul acesta de „vrednicie” legat de pacatele personale ale clericului hirotonit.. Pentru restu prostiilor din mesajul adresat lui Ioan il las pe el sa-ti raspunde caci o va face mai pertinent ca mine si cu argumentele Sf Parinti.

      „el, intelege ca te afli pe aratura si risti sa cazi tu insusi in erezie si astfel sa-ti pierzi mantuirea. Andrei-d are perfecta dreptate”_____ multumesc de grija´, mai bine ai vedea sa nu fii tu pe aratura „talcuirilor” „istete” ale „teologarilor” de duzina de azi prosti, orbi, rai si invapatanati dar limbari si obraznici, aceia din randurile carora se recruteaza cu succes „innoirea”, agiornamentalizarea si FALSIFICAREA Ortodoxiei prin poparimea si epsicoparimea actuala, aceai EXACT ca tine „talcuiesc” si justifica cu „iconomia” MOARTEA sufleteasca a EREZIEI lor.

      Despre parerea lui Andrei-d m-am bucurat sa o aflu azi, vorba aceea „sa gresesti/ sa te inseli e omeneste, sa PERSISTI in inselare e diavoleste”!

      In loc de vorba desarta a limbarilor „teologi” actuali( predici, carti cu toptanul, esee, situri gen razboiinutrucuvant, articole, ect de care pulueaza locul actualmente ca de niste scursori ale mintii) mai bine ai citi DIRECT Sf Parinti si te asigur ca ti se „formateaza” mintea catre Adevar si te vindeca de diverse „talcuiri” si „tolerante” la abaterile actuale ale clerului apostat de la Dreapta Credinta.

      Hristos S-a inaltat !

      Apreciază

      • Ioan said, on mai 22, 2015 at 12:54 am

        El, Irina am scris ceva mai sus despre acest subiect. Cititi va rog.

        @ El – Spui: „Eu marturisesc cu Biserica si cu Sfintii Parinti ca preotul sau episcopul care e ERETIC si ecumenismul este erezie, a alungat pe Duhul Sfant si nu mai poate lucra cele sfinte.”

        Gresesti. A fost o vreme cand au fost in Constantinopol trei ierarhi eretici unul dupa altul. Aceasta insemna ca s-a pierdut harul si nici un preot hirotonit de acestia nu putea lucra cele Sfinte? Sa nu fie aceasta!!

        Sfantul Teodor Studitul spune: „Iar daca are hirotonia data de cutare, fie eretic, fie hirotonit pe bani, dar nici el eretic nu este, nici hirotonit cu buna stiinta de unul care ia bani, adica de un simoniac, ci marturiseste tot adevarul si pazeste si credinta, si canoanele nestirbite si leapada si pe cei care le stirbesc pe amandoua, nu avem nici o pricina de indepartare fata de el. Caci neosandit este unul ca acesta dupa sfintii aratati mai inainte si, prin ei, dupa toti.”(Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti. Vol. 1, pag.67)

        Daca un om cu un cuget ortodox este hirotonit de un episcop la aratare ortodox dar in ascuns eretic (ecumenist convins etc.), acesta devine cu adevarat preot. El nu stia ca episcopul este viclean si s-a dus acolo cu inima curata. La fel se intampla si cu oamenii care merg la un preot la aratare ortodox dar in ascuns eretic primesc har. Harul vine de la Dumnezeu nu e ceva propriu oamenilor. E altceva daca un ortodox merge la un preot eretic sa se roage cu toate ca stie ca preotul e eretic si ecumenist. Atunci omul greseste foarte mult si chiar isi poate pierde mantuirea daca nu fuge de clericul viclean in chestiunile credintei.

        Citeste raspunsul meu catre Andrei. Acolo am spus mai multe. Numai bine!!!

        Apreciază

      • el said, on mai 22, 2015 at 12:29 pm

        Ioan

        multumesc frumos de lamurire. Slava Domnului ca avem pe Sfintii Parinti !
        Si cel mai sigur cred ca este sa mergem la preotii si arhiereii despre care stim ca nu au abateri de la Ortodoxie, sunt destui inca in BOR si alte parti canonice ale Bisericii Ortodoxe.
        Hristos S-a inaltat !

        Apreciază

      • el said, on mai 22, 2015 at 12:32 pm

        .”.. ci marturiseste tot adevarul si pazeste si credinta, si canoanele nestirbite si leapada si pe cei care le stirbesc pe amandoua, nu avem nici o pricina de indepartare fata de el.”

        ASA sa fie preotul la care mergem cum invata aici Sf Teodor Studitul, sa implineasca AMBELE CONDITII.

        – sa TINA Invatatura de Credinta Dogmele si Canoanele nestirbit
        – sa LEPEDE pe cei care le stirbesc !

        Alles Klar.

        Apreciază

      • el said, on mai 22, 2015 at 12:37 pm

        asadar conditiile sunt : preot/arhiereu care TINE si MARTURISESTE Ortodoxia si SE LEAPADA de toti cei care o incalca!

        DOAR pe unii ca acestia sa-i urmam , de ceilalti sa ne ferim si sa marturisim RATACIREA lor catre cei care cauta mantuirea

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on iunie 3, 2015 at 12:13 pm

        Un preot mi-a spus ca stie ce se intampla in aceea parohie si spune ca-i da dreptate IPS Ciprian. A zis ca sa nu comentam ce nu stim. Specific ca preotul care mi-a zis nu este nici ecumenist si nici pro cip, si in multe alte privinte nu este de acord cu IPS Ciprian.

        Apreciază

      • Irina said, on mai 22, 2015 at 12:59 pm

        1 si cu unu fac 2. Mi e spune-mi clar episcopul din eparhia din care fac parte este ecumenist din cate am observat, duhovnicul meu si majoritatea preotilor din eparhie sunt hirotoniti de el. In concluzie orice Liturghie sau orice alte Sfinte Taine la care particip sa inteleg ca nu sunt valabile, o data ce episcopul nostru ecumenist fiind a rupt succesiunea apostolica. Sa mai inteleg ca si spovedania mea si impartasania mea nu sunt valabile, deoarece duhovnicul meu a fost hirotonit de acest episcop ecumenist. Insemna ca n-am nici o sansa de mantuire deoarece fac parte dintro falasa biserica care nu mai are legatura cu succesiunea apostolica. Ma bagati in deznadejde pur si simplu, daca e adevarat ce spuneti voi inseamna ca nu m-am imparatasit niciodata o data ce Liturghiile la care am facut-o nu sunt valabile.

        Apreciază

      • Irina said, on mai 22, 2015 at 1:12 pm

        Ce ma fac in in cazul asta si nu numai eu ce se fac atatia oameni din eparhia mea? Sa merg in Grecia sa ma spovedesc sau sa particip la Liturghie si eventula sa ma impartasesc valid nu am posibilitatea mai ales dpv financiar. Vai de mine, nu stiu cum m-oi mantui. Poate sa ma apuc sa strang bani si sa merg o data la nu stiu cati ani in Grecia la un preoti hirotonit de un episcop valid sa ma spovedesc, trebuie sa ma apuc sa invat si limba. Stiti cumva vreun episcop si preoti ce pastreaza succesiunea apostolica mai pe aproape. O fi mai bine sa merg in Republica Moldova, tine totusi de Moscova, dar am inteles ca si noul Patriarhul al Rusiei ar fi ecumenist, deci in concluzie nici el nu mai are succesiune apostolica si deci nici slujbele nu sunt valabile. Nu stiu, stiti cumva vreun episcop in pustie care sa tina de dreapta credinta? Se spune ca Biserica va pleca in pustie, stiti cumva pe unde s-o gasesc, in ce munti sau pustietati? Ma gandesc ca sunteti cei mai in masura sa ma indrumati, o data ce stiti clar ca in BOR s-a rupt succesiunea apostolica si asta chiar de pe vremea PF Teoctist chiar si mai devreme, poate stiti si unde mai pot gasi adevarata Biserica, daca mai exista pe undeva? Va rog nu ma lasati asa, ca imi pierd mantuirea in aceasta falsa Biserica.

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 22, 2015 at 1:55 pm

        Draga Irina, reproduc aici raspunsul catre Andrei:

        „Esti intr-un desert si nu ai mai baut de mult timp apa. Te sfarsesti de sete. Esti in pericol de moarte. Ajungi la o fantana si acolo sta un om urat, plin de bube. Acest om scoate apa din fantana iti da sa bei. Tu ce faci? Nu bei apa curata din cauza infatisarii acelui om?

        Aceasta este o pilda. Omul cel urat si plin de bube e preotul care are o viata necurata. Apa curata din acea fantana e harul dumnezeiesc. Nu te intereseaza infatisarea celui care scoate apa din fantana ci important e apa cea curata, rece din care bei si iti saturi setea si nu mori.

        Asadar nu trebuie sa judecam sub nici o forma preotii pentru pacatele lor personale. Pacatele clericilor trebuie sa le acoperim. Hristos ii va judeca. Spunea si parintele Cleopa ca daca vezi un preot beat in sant te duci sa ii pupi mana. Pentru ca iei har.

        Daca insa vedem un preot sau un episcop viclean in cele ale credintei, noi trebui sa fugim si sa ne lepadam de el. Si sa spunem si altora ca acel cleric e viclean si are idei eretice care pot pune in pericol mantuirea sufletelor. In acest caz putem judeca ce face un preot care e viclean in cele ale credintei. Sunt fericiti de Sfintii Parinti oamenii care se indeparteaza de clericii care au cazut in erezii si le invata in biserici.

        Daca un crestin merge la o slujba facuta de un preot care se arata a fi ortodox dar este ecumenist in ascuns harul se coboara in inima acelui crestin pentru ca el nu stia ca respectivul preot are cugete eretice.

        La fel se petrece si cu celelalte Taine. Harul se coboara si prin preotul care la aratare e ortodox dar in ascuns e ecumenist.

        Daca un om cu un cuget ortodox este hirotonit de un episcop la aratare ortodox dar in ascuns eretic (ecumenist convins etc.), acesta devine cu adevarat preot. El nu stia ca episcopul este viclean si s-a dus acolo cu inima curata. Pentru ca harul e a lui Dumnezeu si nu ceva propriu oamenilor (din fiinta lor). Harul e un dar facut omului. In clipa hirotonirii harul nu devine o proprietate personala a clericului nevrednic sau eretic care va petrece in chip nedespartit in veci. Iar acesta va putea lega, dezlega, spovedi, impartasi sau hirotoni pentru totdeauna. Daca un cleric ortodox devine eretic si acesta prigoneste sau leaga pe crestini care vor sa tina dreapta credinta legatura lui nu are nici o putere. Vedem ca multi sfinti au primit din partea unor patriarhi eretici sau din partea unor episcopi eretici in sinoade talharesti. Aceste anateme nu au avut nici o putere asupra Sfintilor.

        Dumnezeu da harul Lui cui doreste. Ce vina are bietul om care are cuget ortodox si care merge cu inima curata la un pastor naimit care se arata a fi ortodox?

        Sunt exemple de oameni sfinti care din simplitate nu stiau faptul ca au unele idei eretice. Pana la urma Dumnezeu le-a descoperit acelor oameni greseala lor si s-au indreptat. Nu trebuie sa aplicam logica noastra omeneasca in cele ce tin de Ortodoxie. Noi trebuie sa pastram credinta care am primit-o si sa ne ferim de nestiinta. Sa ne ferim sa vorbim de la noi in cele ce tin de teologie. In anumite cazuri putem spune: gandul meu este acesta… Si aceasta putem sa o facem dupa ce am citit despre aceasta problema in scrierile Sfintilor Parinti sau am intrebat un duhovnic incercat despre respectivul lucru. Cugetul trupesc e vrajmas lui Dumnezeu.

        Mintea noastra e intunecata si pervertita de pacat. Nu putem vedea de la noi insine clar, cele ce tin de lucruri duhovnicesti, mai presus de intelegerea noastra. Noi nu inventam nimic, ci primim si pastram cu sfintenie Ortodoxia.

        Oglinda noastra sunt scrierile Sfintilor Parinti. Acolo sunt aratate clar si deosebite minciunile de adevar. Daca nu ii citim pe Parinti sau nu facem ascultare de un duhovnic iscusit ne putem pierde mantuirea pentru ca nu avem povatuire. Mantuirea sta in mult sfat si cei care nu se sfatuiesc cad ca frunzele.

        Acestea sunt gandurile mele. Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc si daca este cineva care stie mai multe, il rog sa o faca. Din ce am citit de la Parinti aceasta am inteles. Mantuire va doresc!!

        P.S. In cazul concret de la Focsani daca un mirean spune ca acolo unde preotul e Biserica si nu in alta parte, acest mirean greseste mult. Nu se confunda Biserica cu preotul. Poate merge la slujba si in alta parte daca biserica e inchisa fara probleme. E foarte gresit daca refuza sa mearga la slujbe daca acestea nu sunt savarsite de preotul lor iubit. Avem nevoie de harul lui Dumnezeu si acest har poate fi primit in orice biserica ortodoxa.

        Nu cred ca excomunicarile facute de acest vanzator al Ortodoxiei au putere.

        Dumnezeu nu se uita in gura tuturor babelor sau a tuturor tradatorilor imbracati in vesminte de arhiereu. Dumnezeu nu e silit de nimeni si de nimic. Daca oamenii de la Focsani nu au gresit cu nimic iar Ciprian i-a excomunicat pe nedrept, credeti ca si inaintea lui Hristos e valabil acest lucru?

        Ciprian kakodoxul ii porunceste lui Hristos alunga-i pe acestia din Biserica Ta? Iar Hristos care a patimit pentru mantuirea noastra face ascultare de acest nou Iuda? Nu pot crede asa ceva.

        Era cu totul si cu totul altceva daca oamenii din Focsani nu faceau ascultare de un ierarh ortodox. Trebuia sa asculte de ierarh in cazul acesta. Dar un ierarh ortodox nu avea cum sa procedeze asa cum a procedat acest sarman pseudo-ierarh Ciprian.”

        Aceasta e gandul meu referitor la acest subiect…

        In plus, adaug la acest raspuns si cuvintele Sfantului Teodor Studitul:

        „Iar daca are hirotonia data de cutare, fie eretic, fie hirotonit pe bani, dar nici el eretic nu este, nici hirotonit cu buna stiinta de unul care ia bani, adica de un simoniac, ci marturiseste tot adevarul si pazeste si credinta, si canoanele nestirbite si leapada si pe cei care le stirbesc pe amandoua, nu avem nici o pricina de indepartare fata de el. Caci neosandit este unul ca acesta dupa sfintii aratati mai inainte si, prin ei, dupa toti.”(Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti. Vol. 1, pag.67)

        Citeste te rog scrisorile Sfantului Teodor Studitul din aceasta carte:

        http://www.sophia.ro/Dreapta-credinta-in-scrierile-Sfintilor-Parinti.-Vol.-1-de-Sfantul-Theodor-Studitul-Sfantul-Ioan-Gura-de-Aur-Sfantul-Amfilohie-de-Iconium-autor-ro-251.htm

        Vei fi lamurita pe deplin referitor la aceasta problema.

        Varianta on-line a cartii:

        Inainte sa citesti roaga-te Sfantului Teodor sa te lumineze sa il intelegi.

        Sa te ajute Maica Domnului.

        Mantuire si multe bucurii iti doresc!!!

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 22, 2015 at 1:57 pm

        @ el – cu placere!!

        Adevarat S-a Inaltat!!

        Apreciază

      • Ioan said, on mai 22, 2015 at 2:06 pm

        Stai linistita Irina, chiar daca un om cu un cuget ortodox e hirotonit de un episcop ortodox la aratare dar in ascus eretic, hirotonia e valabila si acel om poate transmite harul mai departe. Toate Tainele pe care le lucreaza sunt valabile. Asa ca tine-te de duhovnicul tau ortodox si asculta-l pe el. Si sa te feresti de clericii care sunt vicleni in cele ale credintei. Atat. Sa ai pace.

        Nu uita sa citesti scrierile Sfantului ignatie Briancianinov si ale Sfantului Teofan Zavoratul.

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on iunie 3, 2015 at 12:33 pm

        Multumesc Ioan.

        Apreciază

  33. Ioan said, on mai 22, 2015 at 12:55 am

    *erata – patriarhi

    Apreciază

  34. Irina said, on mai 26, 2015 at 12:51 pm

    DEȘI EXISTĂ ÎN LEGEA 95 DIN 2006 MODIFICATĂ RECENT ALTERNATIVA LA CARDUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE, IATĂ CE NI SE SPUNE PRIN MASS-MEDIA MANIPULATOARE:

    ,,De la 1 iulie 2015, cardul de sănătate va deveni obligatoriu pentru toţi asiguraţii din România. Toţi medicii, toţi farmaciştii, toate clinicile sau spitalele vor putea presta servicii de sănătate numai pe baza sistemului informatic. Mai sunt numai 40 de zile până când medicii trebuie să renunţe la reţetele scrise de mână şi pacienții vor putea fi tratati, în afara urgenţelor, doar dacă prezintă cardul.”

    sursa:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/Romania+furata+Cardul+de+sanatate+si+afacerile+bolnave+din+siste

    Ca să determine cetățenii români să meargă să ia cardul și apoi să-l activeze la medic… MANIPULARE PRIN OMISIUNE… CE SPUNE LEGEA?
    .
    HOTĂRÂRE nr. 49 din 28 ianuarie 2015 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
    EMITENT GUVERNUL, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 86 din 2 februarie 2015
    …………………………………………………………………………………………………………………
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    Articolul UNIC
    Hotărârea Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 643 din 10 septembrie 2012, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    …………………………………………………………………………………………………………………
    7. La normele metodologice, la articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    „(1) Furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a acorda asistenţă medicală pe baza cardului naţional sau a adeverinţei de asigurat cu o valabilitate de 3 luni, după caz, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestuia.”
    …………………………………………………………………………………………………………………

    AȘADAR – ASISTENȚA MEDICALĂ SE ACORDĂ ȘI PE BAZA ADEVERINȚEI DE ASIGURAT VALABILĂ 3 LUNI…

    sursa: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/165286

    Iata si ce mesaj are melodia castigatoare la Eurovision 2015
    http://www.ganduridinierusalim.com/eurovision-2015-dansam-cu-demonii-in-mintea-noastra/

    Apreciază

  35. Adevar said, on aprilie 13, 2016 at 10:17 am

    Trebuie sa va documentati si apoi sa comentati! Asta e un articol mincinos. Domnul Vatra care a fost preot a detinut un magazin in care se facea comert cu obiecte bisericesti lucru care nu e permis pentru preoti, dar cel mai grav este ca magazinul „era de fatada” in realitate domnul Vatra facea comert cu aceste obiecte in afara graitelor tarii pe bani multi si asa a reusit sa isi stranga o avere destul de frumoasa.. in fapt a adus atat prejudiciu bisericii cat si tarii mai ales a stirbit imaginea ortodoxismului iar acei oameni care l-au sustinut sunt incuiati la minte pentru ca acum Vatra face „slujba” la parterul unui bloc din oras iar acei oamni se duc la el 😦 puteau foarte frumos sa isi ceara iertare si era totul ok si Vatra sa renunte la magazin si totul era bine ramanea cu averea stransa si era preot si acum si nu afla nimeni de asta…dar nu a vrut banetuu…

    Apreciază

  36. […] IPS Ciprian Campineanu TREBUIA CATERIST. Dar nu va fi, asa ca s-a apucat sa EXCOMUNICE ENORIASI … … […]

    Apreciază

  37. […] [11] https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/15/ips-ciprian-campineanu-trebuia-caterist-dar-nu-va-fi-asa-ca… […]

    Apreciază

  38. […] [11] https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/15/ips-ciprian-campineanu-trebuia-caterist-dar-nu-va-fi-asa-ca… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.