SACCSIV – blog ortodox

Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONATORUL”? Si nu doar in cazul inimii …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 26, 2015

Iata un documentar ce nu-i anti transplant, dar in care se spun niste chestii despre care auziti foarte rar:

Asadar, la min. 3, schimbari la 2 saptamani dupa ce a primit ficatul unui tanar de 16 ani:

Ion Badea (pensionar) a devenit brusc extrem de sensibil. […] Initial a crezut ca-i doar o faza. A intrat insa la ganduri cand a observant ca incepe sa simta dorinta arzatoare de a asculta un gen de muzica pe care inainte il detesta: hip hop. […] Trecerea brusca i-a uluit pe toti ai lui. […] B.U.G Mafia.

[…]

Incet incet au inceput sa apara si alte schimbari. Corpul lui, care parca intinerise brusc, ii cerea miscare. “Jucam fotbal cu copii de 13 – 14 ani”.

La min. 6, dupa ce s-a intalnit cu tatal “donatorului” a aflat ca tanarul era sensibil, sportiv, trupa preferata B.U.G Mafia.

La min. 7 ni se spune ca doctoral Irinel Popescu (mason) a mai intalnit intamplari ciudate, insa stiintific ele sunt puse doar pe seama stresului si a medicamentelor administrate dupa operatie.

[…]

Exista totusi un om care are o alta teorie. Tot un profesor roman doctor in neurologie si psihiatrie. In anii ’80 el a bulversat lumea medicala internationala cu cartea sa “Inteligenta materiei”, in care vorbea despre un transfer mai subtil in cazul transplantului si il explica astfel:

“Noi purtam in celulele noastre schema structurala si functionala a intregului organism. De aceea cand un tesut este transplantat unei alte fiinte, din celulele transplantului pot sa fie transmise o serie intreaga de elemente, de trasaturi, venind de la donator.”

[…]

La min. 9:39:

   “Un copil de 16 luni moare in baie. Si inima lui este data unui alt copil de 17 luni. Parintii se intalnesc si cand copilul care a primit inima avea 5 ani ii recunoaste pe parinti fara sa-i fi vazut vreodata. Deci informatia exista. N-a venit din aer, din neant. Ci pur si simplu exista in celula tesutului care i-a fost transplantat.”

La min. 12:27, David Pompei, transplant de inima:

Inca de pe patul de spital a simtit o imensa energie. “M-am dat jos din pat cu toate alea si am inceput sa fac genoflexiuni. Si am vrut sa vad daca s-a schimbat ceva dupa trei zile.” […] S-a gandit ca e energic fiindca e sanatos. O luna mai tarziu insa s-a produs o schimbare majora care l-a pus serios pe ganduri. “Mi s-a inegrit parul foarte tare dupa operatie. Sincer, nu stiu de ce. Deci am intrebat si medicii … Nu stiu. Inainte eram saten.”

[…]

Apoi, dupa 7 ani, a primit un telefon si a simtit cu i se opreste respiratia. Era tatal celui de la care fusese prelevata inima. Abia atunci a aflat ca pe salvatorul lui il cheama Marius si ca murise fulgerator la numai 22 de ani. Fusese ucis. […] La acea intalnire a aflat ca el si Marius au mai multe in comun decat ar fi putut crede: “Actiunea, activitatea, aventura. Avea parul negru.”

In lume exista multe cazuri spectaculoase de metamorfoza la pacienti supusi unui transplant de inima. Un doctor american a studiat marturiile lor si la fel ca profesorul roman a ajuns la concluzia ca exista o memorie a celulelor. Iar inima stocheaza mare parte din informatia care determina personalitatea unui om.

Pr. Dr. Paul Pearsall:

   “Cei care au facut un transplat de inima au declarat ca au primit amintirile, sentimentele, preferintele culinare, temerile si gusturile muzicale ale donatorilor. O femeie, care primise inima unui boxer, era cea mai tacuta, linistita si relaxata persoana. Ura violenta. Pleca din camera cand sotul ei se uita la fotbal. A primit inima boxerului si acum se uita la fotbal, striga, injura si loveste cu pumnii.”

Cazul care a starnit valva in SUA si pe care s-a bazat teoria lui Pearsall a fost cel al unei dansatoare in varsta de 47 de ani supusa unui dublu transplant: de inima si de plamani. Imediat dupa operatie femeia delicata, atenta la dieta, s-a tranformat intr-o persoana cu un apetit imens pentru fast food si ciocolata. Iar schimbarile nu s-au oprit aici.

   “La cateva zile dupa transplat, a venit presa, sa ma intervieveze. Si unul dintre reporteri m-a intrebat: Acum, dupa ce ati trait acest miracol, ce va doriti cel mai mult pe lume?

   Si am raspuns: mi-as da viata acum pentru o bere.

   Asa mi-a venit sa spun. Si nu sunt o bautoare de bere.

   Scrisul meu de mana s-a schimbat: nu mai era inclinat de la dreapta la stanga, ci de la stanga la dreapta.”

La min. 19:37, Florin Fagetean, transplant de inima:

Nu spune prea multe despre ce i se intampla: “Cum mai zic unii, no si eu sunt cu transplant de cord si au inceput sa povesteasca, face, tu nu visezi noaptea? […] Ca vine donatorul si cere inima sa i-o dau inapoi. Si nici n-a durat mult, doua luni, l-o tocat psihic si-a decedat.”

[…]

In lume exista putine studii pe acesta tema. Unii doctori se tem ca asta ar putea determina familiile sa refuze prelevarea de organe de la rude aflate in moarte cerebrala iar multi pacienti chiar daca simt o schimbare, fie prefera sa o ignore, fie tac ca sa nu devina tinta ironiilor. Insa cei care cred in acest fenomen considera ca ar trebui analizat pentru ca el le-ar putea oferi raspunsuri asteptate despre viata si spirit.

Comentariu saccsiv:

   Lipseste evident esentialul: “donatorul” e viu atunci cand e hacuit. Ca daca era mort, moarte ii erau si organele, nu se mai transmitea nimic, nu mai exista nici o “memorie a celulelor”.

In rest e interesant. Dar “stiinta” n-o sa ne lumineze vreodata pe acesta tema, caci “stiinta” de acest tip n-are nici un interes s-o faca. Si nici n-ar putea de pe pozitiile atee sau anticrestine pe care se afla.

Cititi va rog si:

DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

 

Tagged with:

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on martie 26, 2015 at 6:25 pm

    Celulele inimii si neuronii sant aceleasi de cand ne nastem si pana murim. Nu exista diviziune celulara in cazul lor.

    Oare de ce Tatal, a „gandit” asa inima, ca doar este un organ foarte solicitat? Nu face pauza.

    E doar o constatare legata de memorie, trairi, sentimente… Iar acestea au legatura cu inima si creierul.

    Apreciază

    • Alin said, on martie 27, 2015 at 12:38 pm

      Am vazut documentar .. vor sa scoata un nou adevar , sa anuleze Teoria Relativitatii , noi nu suntem facuti din atomi /molecule.. urmare a experimentelor de la CERN , vor sa fundamenteze ca suntem forme de vibratie , Teoria corzilor care vrea sa schimbe tot ce se stia pana acum.

      Adica stim prea putin acum. Ei cauta Particula lui Dumnezeu.

      Chiar oameni de stiinta .. trebuind sa dea raspunsuri finite, nete, nu sa se sprijine pe Credinta , pot ajunge sa afle lucruri pe care sa nu le poata gestiona.

      Dar nu poti sa-i opresti.

      Si Sf Toma .. doar n-o sa fie anulat/radiat prin faptul ca s-a indoit.

      Ajuta Doamne necredintei noastre !

      Apreciază

    • Alin said, on martie 27, 2015 at 1:03 pm

      Daca teoria corzilor este valabila atunci ar fi plauzibil sa nu se potriveasca organe de la unul la altul.

      A lasat Bunul Dumnezeu pana acum oamenii sa cerceteze si sa il uite multi dintre ei, vom vedea daca mai lasa.

      Daca organele nu se potrivesc in mod amiabil de la unul la altul , atunci elitle ar fi stiind si n-ar mai vrea organele oamenilor sanatosi. Deci cum ar fi un evreu cu inima de ortodox?

      Apreciază

    • Mălin said, on martie 27, 2015 at 7:47 pm

      Zice şi Sfântul Ioan Scărarul: „Dacă un trup atingându-se de un alt trup, se schimbă în puterea lui de lucrare, cum nu se va schimba cel ce se-atinge de trupul Domnului cu mâini nevinovate?

      O creştină avea ispite trupeşti şi nu ştia de unde îi vin. Ea era fecioară. Şi părintele (Lavrenţie Şovre) o tot întreba ba de una, de alta şi până la urmă a întrebat-o:
      „Nu cumva porţi haine cumpărate la mâna a doua?”
      „Da, a zis ea”.
      Şi părintele a zis: „Aşa cum hainele pe care le poartă sfinţii, poartă sfinţenie şi sunt vindecătoare, tot aşa şi hainele pe care le poartă păcătoşii, poartă păcatele în ele şi sunt dăunătoare”.
      Şi ne zicea să nu cumpărăm haine sau încălţăminte purtate de alţii, că ne încărcăm cu păcate străine.

      Adică cu lucrare/energie oamenilor respectivi. Deoarece orice fiinţă/esenţă are şi energie, după cum spune Sfântul Grigorie Palama. Sfinţii pe lângă energia lor creată au dobândit şi mult har (energie necreată) de la Dumnezeu pentru virtuţile lor.

      Apreciază

      • Irina said, on aprilie 3, 2015 at 12:06 pm

        Avva Teofil spunea ca poti purta si haine de mana a doua, dar sa faci cruce peste ele si sa le stropesti cu aghiasma. Eu una cumpar de la secand deoarece gasesc lucruri mult mai de calitate decat cele din magazine noi. Le spal la temperatura foarte ridicata si fac ceea ce mi-a zis Avva si cred ca nu este o problema. Eu una m-am saturat de haine noi si proaste facute din materiale sintetice.

        Apreciază

  2. ana said, on martie 26, 2015 at 6:26 pm

    Deci se transfera inclusiv patimile…
    Eu am citit in cartea despre Vamile vazduhului, ca unul din pacatele opritoare se referea la amestecarile de sange. M-am gandit la cazuri de incest sau relatii intre rude, dar mi-a trecut prin minte si cazurile de transfer de sange (prin donare). O avea si transplantul de organe vreo legatura? Apropo, dar cu transferul de sange oare nu o fi la fel? Pacientii care primesc alt sange or avea aceleasi „simptome”? caci si aici sunt niste celule transferate, si se zice ca sangele are viata in el.

    Apreciază

    • aha said, on martie 26, 2015 at 10:54 pm

      am intrebat si eu o data aici despre donarea de sange. de ce se bate moneda doar pe transplantul de organe si nu si pe transferul de sange. nu ca sunt pentru transplantul de organe, Doamne fereste, dar cred ca si transfuziile de sange au ceva necurat. intrebarea mea de atunci era daca sangele celui aflat in moarte cerebrala se poate transfera altui pacient. si de ce nimeni nu zice nimic de asta. poate nu se poate si atunci nu e cazul sa deschidem subiectul. nu sunt in domeniu…doar intreb. logic ar fi ca si sangele ar putea fi donat asa cum se doneaza inima, de exemplu.

      Apreciază

  3. artion said, on martie 26, 2015 at 8:15 pm

    Ce se intampla cand donatorul e criminal sau sinucigas? Au vreo optiune cei ce primesc organul, sunt instiintati de unde le provine acel organ ? Personal vad transplantul de organe in aceeasi categorie cu fertilizarea in vitro, donarea de sperma etc.. acestea sunt practici medicale care implica un omor..

    Desi aflat in moarte cerebrala donatorul prezinta semne vitale : temperatura corpului poate fi normala, presiunea sangelui, inima inca bate, ficatul functioneaza.. dupa o moarte reala, aceste organe nu mai pot fi folosite..

    Apreciază

  4. Exacustodian said, on martie 26, 2015 at 8:30 pm

    În afara subiectului

    Transmiteţi asta mai ales acelora care au încă bănuieli în privinţa apartenenţei la masonerie sau a satanismului conducătorilor americani.
    Ia uitaţi-vă ce se întâmplă la înmormântarea unei soţii de preşedinte american la înmormântare.

    Priviţi cu atenţie!

    Apreciat de 1 persoană

    • botaceala said, on martie 27, 2015 at 10:46 am

      Doamne fereste,parca il chemau toti pe diavolul,cand faceau semnul acela cu mana,numai inmormantare nu era acolo:(((

      Apreciază

    • Mihaela said, on martie 29, 2015 at 2:36 pm

      Semnul asta reprezinta „coarnele” diavolului,asa am citit parca.Nu?
      Cat suntem de „norocosi” ca ne-am nascut intr-O tara,intr-o cultura curata spiritual sau care n-a uitat cuvantul asta si mai stie ce inseamna,inca.

      Apreciază

  5. mircea.v said, on martie 26, 2015 at 9:18 pm

    off

    O intrebare pt toti citititorii blogului:

    Cunoaste cineva vreun caz in care un ortodox convins sa devina ateu-evolutionist?
    Eu nu stiu nici un caz.
    Invers, sant tone de exemple.
    Daca nu se prea cunosc exemple de genul ortodox >>> ateu-evolutionist, atunci intrebarea:
    „de ce transformarea este doar intr-un sens, adica: ateu-evolutionist >>> ortodox?” este o intrebare buna pt un ateu.

    Apreciază

  6. scortisoara said, on martie 26, 2015 at 9:20 pm

    În particular cu Christos Yannaras

    Apreciază

  7. alina said, on martie 26, 2015 at 9:53 pm

    In cartea „Puterea inimii”, Sfantul Luca al Crimeii marturiseste ca in inima salasluieste sufletul omului.

    Apreciază

  8. r. paraschiv said, on martie 26, 2015 at 11:02 pm

    e o problema care ma preocupa foarte tare. Acum 10 ani mama mea in urma unei hemoragii la stomac a primit sange. Dupa vreo doi ani am observat ca s-a schimbat mult (probabil ca s-a intamplat mai repede, dar nu am reusit sa vad) dintr-o persoana credincioasa, inteleapta si diplomata a devenit impulsiva, artagoasa, dificila in general. Tarziu am inceput sa ma gandesc ce s-a intamplat cu ea. La biserica a inceput sa mearga mai rar si cel mai cumplit e faptul ca asculta slujba de duminica dimineata de la catolici explicandu-mi ca nu e mare diferenta (Doamne iarta-ne)… comenteaza in legatura cu preotii, etc. (inainte de transfuzie nu facea aceste lucruri). I-am sugerarat sa spuna la spovedit despre transfuzia de sange si a tipat ca exagerez si ca am imaginatie. Uneori parca ar realiza ca se intampla ceva cu ea, dar la cea mai mica provocare o da in bara. Oare ce sa fac?

    Apreciat de 1 persoană

    • Moca said, on martie 27, 2015 at 4:08 pm

      Sa te rogi zilnic pentru ea, sa participi la Sf Maslu pentru ea si sa o pomenesti la Sf Maslu. Mare-i puterea lui Dumnezeu si o vei vedea lucrand !
      Nu stii cine a fost donatorul si ce s-a trnasmis prin donarea de sange !

      Apreciază

  9. ines said, on martie 27, 2015 at 12:46 am

    Pedofilia, acelasi traseu
    Decriminalizare, compatimire, acceptare, legalizare, impunere

    Decriminalizarea pedofiliei a inceput . Urmeaza campanii de compatimire si empatizare a publicului cu “drama” pedofililor, dupa care urmeaza legalizarea si impunerea ei ca practica “normala” pentru a nu discrimina bietii pedofili. Vine sfarsitul rabdarii lui Dumnezeu.

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/03/26/pedofilia-acelasi-traseu/#more-5560

    Apreciază

    • ana said, on martie 27, 2015 at 6:23 pm

      Pare o masura comunista, nu care cumva sa aibe vreunul ceva economii, fara sa fie intrebat de sanatate. Deja vor sa stie tot de pe acum, nu ne mai mira controlul din vremea Antihristului.

      Apreciază

  10. Marchis said, on martie 27, 2015 at 1:57 am

    Marian Vanghelie a încercat să convingă instanţa că nu reprezintă un pericol public atât de mare încât să rămână după gratii. Pentru a demonstra acest lucru, primarul a venit cu un document semnat de patriarhul Daniel în care se arată că Vanghelie este un creştin pios care a ajutat la reconstrucţia a 25 de biserici, ce-i drept cu banii contribuabililor din sectorul 5, nu cu cei din buzunarul propriu. Totodată, a invocat şi calitatea de mason ca probă a respectabilităţii sale.
    „Este un înscris depus în circumstanţiere în care patriarhul Daniel apreciază activitatea depusă de domnul primar începând din 2007 în renovarea anumitor biserici din sectorul 5”, a declarat Cezar Bivolaru, avocat al lui Marian Vanghelie.
    În ceea ce priveşte chestiunea strângerii de semnături pentru candidatura la europarlamentarele din 2014 a Elenei Băsescu, Marian Vanghelie a spus că el a strâns de fapt semnături pentru candidatura ca independent a lui Mircea Diaconu. Primarul a spus că a fost o iniţiativă personală a sa, fără să-i fi cerut Diaconu vreun sprijin.
    Sursa :Romania Tv.
    Mai e ceva de spus despre acest bun „crestin” cu recomandare de la patriarhul Daniel care in acelasi timp e si mason?

    Apreciază

  11. Aurora said, on martie 27, 2015 at 2:08 am

    E o lume de mutanti. Nu e normal sa iei o inima de la un om si s-o pui in alt om. Sau un ficat, plaman, rinichi etc. Organul transplantat este ca o banda de magnetofon : reda absolut tot ce facea donatorul. Si atunci mai esti tu insuti dupa ce ai primit caracter de la altcineva ? Devii un dedublat, un scindat, Mai bine era sa-ti astepti ceasul, decat sa traiesti asa in ”realitati paralele” ducand cu tine visele si capriciile altuia care nu mai e. Daca primesti un organ de la un satanist ? Cum va fi dupa ? Te vei lepada si tu ? Vei omori pisici in cimitir ? Va spun pe scurt o intamplare pe care am trait-o in liceu, povestirea n-are legatura cu subiectul, dar are ceva straniu la baza, veti vedea. Eram prin clasa a XII-a si, contrar firii mele care se orienta spre baieti mai mari de varsta, la un moment dat m-am indragostit de un baiat dintr-a X-a. Cred ca nu a fost intamplator, baiatul avea expresivitate si personalitate puternica, avea si o senzualitate mai pronuntata decat la pustii de seama lui, deci am fost ”motivata” in alegerea mea. Si ca dovada ca nu ma inselasem asupra lui era gelozia pe care le-am starnit-o colegelor de an, foarte contrariate si invidioase ca il cauta una mai mare ca el/ele. Idila a fost frumoasa, incitanta si cu o anume poezie a varstei, dar totul pana intr-o zi ,cand mi-a povestit cum si-a vandut el sufletul !!! Deja vi s-a zbarlit parul ??? Va dati seama ce spaima am tras eu ? Mi-a spus ca a vrut sa verifice daca diavolul exista si daca pactul cu el (citise de curand „Faust”) este intr-adevar posibil. Si a facut un fel de joaca, dar serioasa, numai el si cu ”partenerul” nevazut : s-a gandit sa scrie pe un biletel ca ii vinde sufletul necuratului, in schimbul unor lucruri banale : succes la fete, ascensiune minunata in viitor etc. Trebuie sa recunosc ca succes avea, caci era foarte atractiv, desi nu era prea frumos (scund si indesat, cu pronuntata tendinta de ingrasare, cu un ras uneori sarcastic, dar foarte temperamental si cu multa intuitie masculina). Si l-am intrebat ce a facut cu biletul scris catre diavol. Mi-a spus ca l-a pus intr-o cutie mica pe care a pitit-o undeva unde se pare ca nu a umblat nimeni multa vreme, intr-un loc foarte ingust, in spatele unei mobile unde nu intra nimeni sa dea cu aspiratorul sau cu matura, fiind o camera oarecum mai izolata de restul casei. Si peste doua saptamani s-a dus sa vada care mai e starea biletului. Cand a bagat mana in spatele acelui dulap si a scos cu greu cutiuta cu pricina, dupa ce a deschis-o, A CONSTATAT CA ERA GOALA !!! Mi-a povestit ca i-a chestionat pe toti din casa daca facusera curat prin camera cu pricina, ei au negat, dar eu deja nu-l mai ascultam pentru ca ma apucase o frica ingrozitoare si nu stiam cum s-o iau la fuga mai repede. Tot farmecul idilei a disparut intr-o clipa si in sufletul meu s-a instalat panica ! Ce sarutari ? Ce gesturi tandre ? Spaima a luat locul a tot ce cladisem impreuna pana atunci. El mi-a vazut expresia fetei si atunci s-a dat de gol : zambetul lui, de obicei sarcastic, s-a transformat intr-un ranjet si, in timp ce am rupt-o la fuga l-am auzit hohotind :”Ti-e frica ?” A fost ultima data cand l-am vazut. Marturisesc ca dupa confesiunea lui sinistra am avut o tentativa de a-i spune ca se poate sa-si recapete sufletul daca se roaga si i se fac slujbe, dar teama a fost mai puternica decat orice si am preferat sa fug,sa nu mai stiu nimic despre el. In timp ce alergam dupa troleibuz ma gandeam sa nu se tina diavolul si dupa mine… Revenind la tema noastra, ganditi-va cum ar fi sa primim o grefa de la unul ca el !? Totodata as vrea sa-mi spuneti impresia voastra despre intamplarea traita de mine.

    Apreciază

    • tataia said, on martie 27, 2015 at 5:50 am

      Mda…pentru ca am citit cu interes postarea ta, eu unul CHIAR as vrea sa comentez. S-ar putea sa te superi pe mine, s-ar putea sa mi-o iei in nume de rau, dar trebuie sa iti spun ce am pe suflet!

      Zici ca nu te inselasesi in privinta lui? Cum asa? Adica iti doreai sa fii cu un satanist? Eu am impresia ca din contra….te-ai insealat amarnic in privinta lui. Dar nu te speria, este ceva tipic feminin sa fii atrasa doar de nenorociti. Doar 99% din femei o fac…iar cele 1% care sint rationale si stiu isi gaseasca baieti buni si de treaba..ei bine, acelea nu sint feminine.

      Sa inteleg ca de aici mi se trage mie cruntul insucces la femei care m-a urmarit toata adolescenta? Adica fetele nu ma placeau pentru ca eu NU AM FACUT pact cu satana? Sau pentru ca eram grasun? Sau ca nu mergeam la ora de sport? Iar daca vreodata incercam sa dau cu piciorul intr-o minge nimeream de fiecare data pe linga? Asta in caz ca ai citit ce am scris mai jos…Tocmai tu ai spus ca nici baiatul de care iti placea tie nu statea nemaiponit la capitolul aspect fizic, deci inclin sa cred ca nu asta era problema.

      Dar nu te speria. Povestea are si un final fericit. In prezent sint insurat cu cea mai buna fata din lume. Ceea ce inseamna ca bunul Dumnezeu a pastrat si pentru mine ceva bun la final…..dar asta dupa cita suferinta amarnica! Iti dai seama ca la ora actuala sint INVIDIAT de alti barbati de virsta mea deoarece le place sotia mea? Dar ar fi schimbat ei adolescenta lor cu a mea? NU prea cred. Asta este…cind unii aveau femei pe banda rulanta eu faceam curse cu masina lu’ babacu’. Era metoda mea de refulare a frustrarilor. Si asa am ajuns sa fiu sofer bun spre deosebire de altii. Asta este, nu le poti avea pe toate…Unii cred ca daca nu ai dat in viata ta cu piciorul intr-o minge nu vei capabil niciodata sa conduci o masina. Fals. Nu are nici o legatura una cu cealalta. Poti fi pilot de raliu fara sa fi jucat in viata ta un fotbal sau un tenis.

      Intodeauna am avut eu impresia ca este ceva malefic la baietii care au prea mult succes la fete….Si imi cer iertare ca am gasit de cuviinta sa imi revars vechile frustrari pe acest blog. Dar in fine, tu ne-ai cerut parerea.

      Apreciază

      • Ionut said, on martie 27, 2015 at 12:30 pm

        Cam ai dreptate. Cand eram la liceu, am intrat in vorba cu o fata de la mine de pe strada. Dar nu i-a placut de mine. Eram prea linistit. Zicea ca ar trebui sa fiu mai intepat, mai… „afurisit”. Si mai tarziu si-a gasit unul „afurisit”…
        Din pacate multe fete/femei se lasa inselate de lucruri de suprafata. Nu e de mirare de ce industria cosmetica are un asa succes…

        Apreciază

      • Aurora said, on martie 27, 2015 at 1:08 pm

        Tataia, mai citeste o data postarea mea. Eu, cand m-am indragostit de acel baiat nu stiam ca e satanist. Mi-a marturisit in ultima zi a intalnirii noastre. Si m-au trecut toti fiorii din lume. Mie imi placuse baiatul pt. ca era mai macho decat altii si foarte inteligent. Poate ca farmecul ii venea si de la cel rau, caci doar ii ceruse succes la fete insa eu nu stiusem asta. Am spus ca nu m-am inselat asupra lui cand l-am ales, in sensul ca si altele il placeau, asa grasun si scund. (Vezi, fetele nu cauta intotdeauna frumosi si musculosi)Probabil ca le zapacise pe toate cu stilul lui, ca si pe mine. Te rog sa nu te superi pe mine pt. complexele pe care le-ai avut in adolescenta, n-am nici o vina ca n-ai avut succes atunci. Dumnezeu ti-a harazit ceva mai bun mai tarziu, n-are rost sa ne mai porti pica acum. Uite, vezi, subiectul discutiei era cel propus de Saccsiv , dar noi am ajuns la alta tema, insa nu-mi pare rau. Poate asa reusim sa ne cunoastem mai bine. Sa stii, frate, ca nu numai tu ai fost nefericit in perioada aceea a varstei imature. Si eu am avut o multime de complexe : 1.purtam niste ochelari cu vreo 10 dioptrii, adica un fel de funduri de sifoane din alea grele, cum erau pe vremuri; 2 eram cam saracut imbracata si mai peste tot mergeam cu uniforma de scoala (mama nici un avea prea mari posibilitati, dar nici nu-mi cumpara toale pe principiul ca sa nu ma fac curva – eram singura in Bucuresti, departe de parinti si tentatiile se iveau la tot pasul, insa multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de toate imprejurarile rele);3. Aveam gambele cam grosute si ma temeam ca baietii sa nu observe asta si incercam sa maschez cu fuste mai lungi, dar cel mai mult marsam pe farmecul din priviri si pe replici inteligente ca sa nu mai aiba timp sa se uite la picioare.4 ) Stateam in gazda si cam toti baietii de „conditie buna” fugeau de provinciale… Dar am facut fata acestor dezavantaje cu care am pornit din start si le-am „cosmetizat” cum am putut. Cand imi placea foarte mult cineva imi scoteam ochelarii si marsam pe zambet si pe filosofii inalte, cand eram in uniforma scolara si nu intr-o rochie frumoasa gaseam motive ca ne-a tinut peste ore la nu stiu ce materie si n-am mai avut timp sa trec pe acasa sa ma schimb, iar pt. faptul ca eram de la tara si stateam in gazda, le spuneam ca nu mi-e rusine de originea mea, mai ales ca in mediul rural de unde veneam epuizasem toate bibliotecile din trei sate si urma sa ma indrept spre oraselul cel mai apropiat ca sa-mi fac si acolo abonament. Aici trebuie sa faca o pauza, draga Tataie, imi dau seama ca am devenit din nou vanitoasa ca atunci si am inceput iar sa ma laud cu performantele mele. Este de fapt slava desarta si incerc de cativa ani sa nu mai spun nimanui ca la 15-16 ani citeam Cehov, Balzac, Tolstoi, Shakespeare si Dostoievski. Da, iar m-am laudat. Si ce daca citeam ? Ce merit am in asta ? Cartile alea doar nu le-am scris eu… Eeei, pt. ca tot ai spus ce fel de sotie ti-ai luat, si te felicit, am sa-ti spun si eu ce fel de sot mi-a dat Dumnezeu. Unul care n-a citit nici pe sfert din lecturile mele, dar care m-a cucerit cu farmecul si nobletea lui. M-am casatorit cu un barbat, nu cu un bibliotecar. Iertare tuturor carora le-am rapit timp cu vorbaria mea si mai ales tie, Saccsiv ,ca ma suporti.

        Apreciază

      • Ionut said, on martie 27, 2015 at 9:25 pm

        Eu cred ca e bine ca mai povestim. Deja ma simt invidios. Marturisesc cu parere de rau ca nu m-a pasionat in mod deosebit cititul. Daca nu ma captiva subiectul, ma lasam pagubas. N-am reusit sa citesc decat Winetou (de vreo 2 ori, chiar) si cateva romane de Al.Dumas.
        La un moment dat, m-am apucat sa citesc dintr-o carte de Cehov, dar n-am reusit sa lecturez decat 2-3 istorioare.

        Apreciază

      • tataia said, on martie 28, 2015 at 12:05 am

        @Aurora Nu sint suparat pe tine. Imi pare rau…ce sa fac sintem in postul cel mare si ne ispitesc la greu dracii. Intr-adevar cind vine o femeie si imi spune: „eram indragostita tare de un anume, dar dupa aia am aflat ca e naspa” citeodata mi se mai reactiveaza vechi frustrari…asta e. Cum am spus…este si din cauza faptului ca acum sintem supusi la mari ispite. Toti dracii au iesit pe pamint. Eu deja aproape ca ii simt!

        Cit despre citit este…stii tu o vorba. Cica oamenii cu studii superioare sint de doua feluri: oameni culti si ingineri. Lasind sa se inteleaga faptul ca inginerii sint inculti. Eu unul sint inginer dar nu ma consider incult. Oricum fata de generatia noua….sint super cult :). Am citit si eu cartile copilariei, ale pubertatii si adolescentei…In general cele care erau mai de baieti. Jules Verne, Tarzan, Mark Twain, Cartea junglei, Edgar Alan Poe, etc….Plus ceea ce am facut la scoala. Am avut parte de un profesor de romana pe care eu l-am respectat foarte mult deoarece nu ne pretindea sa invatam pe dinafara comentarii kilometrice si osanale la adresa scriitorilor. Ne pretindea sa CITIM respectiva opera. Si ne punea intrebari din aceasta pentru a vedea in ce masura am citit-o. Si bineinteles am citit si zeci de carti tehnice de specialitate. Dar astea nu se pun la cultura generala 🙂 . Nu am reusit nicodata sa ajung la chestii grele gen Dostoievski, Shakespeare, etc. Iar de cind exista internetul nu am mai pus mina pe o carte. Vezi ce ne face si internetul asta?

        Apreciază

    • clement said, on martie 27, 2015 at 10:25 pm

      Ati trait o experienta benefica, in sensul ca v-ati confruntat cu un anume fel de rau, pe care ati reusit sa il depasiti. Ati ales binele.
      Puteati foarte usor sa va lasati ademenita de „misterul” adolescentului teribilist si sa alunecati intr-o prapastie din care nu ati mai fi putut iesi. Faptul ca in final, ati avut impulsul de a-l sfatui cum sa se salveze ma convinge ca erati protejata de ingerul calauzitor. Si pentru ganduri vom fi judecati, nu?
      Personal cred ca tanarul a nascocit toata istoria, ca se dorea original si ca a decis sa va impresioneze tocmai pentru ca erati mai mare ca varsta si aveati preocupari intelectuale asemanatoare cu ale sale. Nu toti liceenii citesc Goethe si Dostoievski. Adolescenta este o perioada dramatica, dificila si baietii isi inventeaza personalitati pentru a se impune si uneori, pentru a domina. Dovada sta si faptul ca inca, va mai amintiti spaima traita cu ani in urma.

      Apreciază

  12. tataia said, on martie 27, 2015 at 2:20 am

    Vad ca la „related” este trecut un articol despre un culturist la 74 de ani….in timp ce adolescentii alearga dupa scutiri…Stiu ca este off-topic si ca e vechi acel articol dar sa stii ca si eu am fost toata adolescenta scutit de la sport. NU zic ca asa este bine, nu va spun sa faceti ca mine, dar ce sa fac daca eu de felul meu sint mai grasun? Oricum nu reuseam sa ma incadraz nici macar in baremele pentru nota 5…adica as fi fost corigent mereu la sport 🙂 .

    Iar culturismul imi pare rau, dar este o obsesie. Steroizi si toate alea….eu chiar provin dintr-un orasel unde mai toti adolescentii sint obsedati sa „traga de fiare” si sa bage steroizi in ei. O carte nu ar citi, un pom nu ar sadi…Nu spune nimeni sa nu incerci sa te mentii in forma, dar sa ajungi sa tragi de fiare si sa iei steroizi doar pentru a arata intr-un anume fel nu cred ca este indicat.

    Apreciază

    • nimeni said, on martie 27, 2015 at 11:34 pm

      Tataia
      Steroizii distrug dar asta nu inseamna ca nu putem face sport si fara asa ceva si sa ne mentinem in forma.Trasul de fiare nu implica automat si consumul de steroizi, se poate si fara, cat despre adolescentii timpurilor noastre, no comment.

      Apreciază

      • tataia said, on martie 28, 2015 at 11:25 pm

        Faptul ca eu unul nu am facut nici un fel de sport la viata mea, faptul ca daca am incercat sa lovesc o minge am nimerit pe linga si faptul ca am ceva peste suta de kilograme nu inseamna nici o clipa ca am fugit sau am incercat sa ma eschivez sau ma sustrag de la orice fel de munca fizica. Eu in munca mea ma urc pe casa, am carat greutati mari, saci de moloz, am spart lemne etc, etc la viata mea. Sincer chiar nu cred ca un culturist este in stare sa faca ce fac eu…l-am rugat o data pe unul sa ma ajute cu un televizor de 100 de Kg si mi-a zis ceva de genul: „Stai frate ca nu pot sa ma fortez asa dintr-o data ca imi stric definitia muschilor, trebuie sa o iau incet cu incalzire etc….tu daca nu ai antrenament si te fortezi dintr-o data iti poti strica coloana etc…

        Dar spartul lemnelor, caratul de saci si greutati, urcatul pe casa sint eforturi fizice utile…adica au o finalitate. „trasul de fiare” are ca unica utilitate „definitia” muschilor. Adica respectivul vrea sa ARATE intr-un anumit fel nimic altceva. La ce il ajuta respectivii muschi daca sint doar de decor. Sa ridice un TV de 100 Kg nu e in stare ca isi strica „definitia” si coloana. Sa se bata iar nu stie…ca daca pentru bataie te intereseaza sa ai conditie fizica atunci trebuie sa faci box, nu culturism!

        Apreciază

  13. Alex said, on martie 27, 2015 at 1:15 pm

    Infiorator ce efecte produce transplantul inclusiv probleme etice si chiar dogmatice. Mai poate fi considerat crestin cel care are inima unui pagan? Mai poate fi ortodox cel care are inima unui protestant sau papistas? Se mai poate practica RUGACIUNEA INIMII? Inima cui? Dar daca cineva primeste inima unui om cu viata sfanta? La fel si cu transfuzia de sange …
    Doamne apara si pazeste!

    Apreciază

  14. Cosmins said, on martie 27, 2015 at 2:10 pm

    Esentialul in filmuletul prezentat la inceput–cel cu emisiunea–este la minutul 5.20.Ascultati toata istorisirea si veti auzi ca donatorul A TREBUIT SA MOARA PENTRU A SALVA O VIATA!!!Se recunoaste,aproape pe fata,ca donatorul a fost viu in momentul transplantului si ca acesta A FOST OMORAT pentru a salva viata acelui om.Doamne freste si apara!

    Apreciază

  15. gheorghe said, on martie 27, 2015 at 7:15 pm

    Nu exista moarte „clinica” – asta este inventie „stiintifica” – deci, materialista – pentru a forta biologia, pentru a da iluzia ca mintea omeneasca trece peste randuiala Creatiei.
    „Accidentul” in care este implicat asa-zisul donator NU ESTE INTAMPLATOR!
    Cum nici degradarea starii de sanatate a celui care va deveni „donator” NU ESTE INTAMPLATOARE!
    In cazul transplantului, dincole de aspectele medicale si de „inteligenta materiei” (abil invocate dar aberant), nu se vorbeste de SUFLET, de DUHURI, de Dumenezeu.

    Despre Teoria „inteligentei materiei”:
    –––––––––––––––––
    Cand „dai” inteligenta materiei – care este inferioara omului – atunci ii conferi aspectul de rationalitate.
    In acest moment, MATERIA este PERSONIFICATA iar cel ce crede asta si-a ales un idol, chiar daca imprastiat spatiul si diversificat ca forme de manifestare. Dumnezeu este scos din scenariu.
    Asta este alta ipoteza, materialista si opusa Crestinismului.
    Este O IDEE, este UN DUH.
    Nefiind de la Dumnezeu, este de la… raspundeti-va Dumneavoastra.

    Despre dorinta de a iti prelungi viata
    –––––––––––––––––
    Ce este de urmarit: sa intelegi rostul vietii proprii sau sa cauti placerile lumii materiale?
    Ce este atat de important de „facut” si petrecut in aceasta viata incat sa amani mantuirea = desavarsirea = stare perfecta de unire cu Dumnezeu?
    Desigur, nu „cautam cu lumanarea” sa incheiem viata pe Pamant…
    Si „bucuria” de a fi cat mai mult cu cei dragi este tot placere dar se cuvine sa fie si slujire cu iubire si fara asteptarea de recompensa.
    ==================================
    Am citi din cele postate anterior si am gasit multe adevaruri si multumesc autorilor.
    Nu pot insa sa nu remarc tonul fals grav al realizatoerei „documentarului” care „crede” in transplant si care nu gaseste opinii si constatari opuse, critice acestei tehnologii care nu este de la Dumnezeu, ci de la omul ispitit de bucuriile pamantesti, de cel care se indoieste de credinta, cel putin de cea in Dumnezeu – asa cum Ortodoxia ne invata.

    Apreciază

  16. eu said, on martie 27, 2015 at 11:54 pm

    ZIKLON B PENTRU SARACI
    ADICA MINISTERUl SANATATII DIN LITUANIA ZICE CA E BUNA EUTANASIEREA SARACILOR
    http://www.bioedge.org/bioethics/bioethics_article/11071

    Apreciază

  17. clement said, on martie 28, 2015 at 3:00 am

    In intervalul 15-20 martie, s-au luat doua decizii importante in Franta.
    Printr-un amendament la legea privind donarea de organe, deputatii au decis ca prelavarile sa se faca la simpla indicatie a unui medic, fara consultarea unui comitet de etica, fara acordul prealabil al persoanei „donatoare” sau al familiei acesteia.
    Cea de a doua decizie a Adunarii Generale a Frantei se refera la procedura de eutanasiere umana ce va consta in sedarea profunda si continua a persoanelor considerate a se afla in stadiu de boala terminala sau in faza de moarte iminenta, nu neaparat legata de o boala.
    In acest lugubru context am avut surprinderea de a citi pe un blog romanesc destul de activ, un soi de elogiu adus spiritualitatii crestine a laureatului premiului Nobel pentru fiziologie si madicina, Alexis Carrel.
    A; Carrel a fost un pionier (limbaj de wiki) in chirurgia vasculara, cunoscut si pentru experienta pe o gaina moarta a carei inima a batut „in vitro” mult timp dupa deces. Acesta este autorul lucrarii stiintifice”Cultura organelor” si este considerat drept parintele conceptului si tehnicilor de transplant.
    Majoritatea activitatii sale profesionale a desfasurat-o la Institutul Rockefeller pentru Cercetari Medicale din NY;
    Carrel a fost adeptul eugenismului, dezvoltand teoria eliminarii fizice a „elementelor anormale” pe care le considera indezirabile.
    A promovat principiul inlocuirii categoriilor sociale cu cele biologice si a ameliorarii speciei umane de catre Elite.Pentru el, Creatorul era imperfect si creatia arata, in consecinta.
    Impreuna cu alti „oameni de stiinta” europeni a sustinut „eutanasierea blanda” prin infometare .
    S-a recomandat drept agnostic pana in momentul in care a fost numit membru al Academiei Pontificale pentru Stiinta. si implicit, credincios catolic Aceasta onoare i-a fost acordata in calitate de medic diagnostician al unei vindecari miraculoase la Lourdes. Nu este clar inca de ce Vaticanul l-a ales tocmai pe Carrel ,expert in miracole”. Presupun ca marea majoritate a infirmilor care se duc in pelerinaj la Lourdes nu stiu nimic despre „medicul ” adept al exterminarii taratilor.
    Legiunea de Onoare a primit-o „pe bune”, ca orice frate meritoriu.
    Actuala lege a eutanasierii aprobata de alesii francezi a evitat „tehnica blanda” a premiatului Nobel nu din motive medicale sau etice ci, politice. Prin infometare, respectiv prin ne perfuzare se murea totusi mai repede decat prin sedare continua.
    Dupa adoptarea legii, multi medici au declarat ca sau vor renunta la profesie, sau vor parasi tara.
    Franta va conta in viitor pe numerosii medici romani si africani dispusi sa aplice atat legea eutanasierii, cat si pe cea a prelevarii de organe.
    Sa nu uitam deciziile luate de Nicolaescu-Arafat privitnd inzestrarea SMURD cu ambulante echipate in scopul prelevarii de organe „pe teren”.

    Apreciază

  18. […] Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONAT… […]

    Apreciază

  19. […] Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONAT… […]

    Apreciază

  20. […] Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONAT… […]

    Apreciază

  21. Popescu Nicolae said, on mai 21, 2019 at 9:54 pm

    Primul care a afirmat că există o comunicare subtilă intre organele unei ființe a fost savantul român Stefan Odobleja . Comunicare electromagnetica(1938 ,,Psihologia consonantista”)

    Apreciază

  22. […] Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONAT… […]

    Apreciază

  23. […] cu care repostez un documentar despre schimbarile bizare ce se petrec cu primitorul unui transplant de inima. Si nu […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.