SACCSIV – blog ortodox

Sfantul NICODIM AGHIORITUL despre cei ce recurg la TERAPIILE ALTERNATIVE de VINDECARE

Posted in rubrica incepatorului, Uncategorized by saccsiv on martie 16, 2015

   Iata ce putem citi la 236) CE SPUNE SFÂNTUL NICODIM AGHIORITUL DESPRE CEI CARE RECURG LA METODE MAGICE (Terapiile alternative) DE VINDECARE?:

de Kóstas Nafpliótis

sf-nicodim-aghioritul[1]Două conferințe panortodoxe au definit ca ”magice” metodele așa-numitelor terapii alternative.Metodele terapeutice ”neortodoxe”, potrivit Asociației Medicilor din Atena, cunoscute la scară mai largă ca terapii alternative, readuc vraciul în societatea contemporană.

În ultimii ani, grupurile oculte și parareligioase folosesc ”metodele terapeutice neortodoxe” și alte tehnici oculte pentru a-și răspândi concepțiile prin intermediul ziarelor și periodicelor, prin emisiuni la radio și televiziune, furnizând produse prin corespondență, prin magazine de hrană sănătoasă, prin practici terapeutice ”religioase”, prin botanologie, homeopatie, psihoterapie etc. Cele mai multe dintre aceste metode și tehnici se bazează pe o viziune asupra lumii incompatibilă cu credința și viața ortodoxă și implică în procedeele lor misticismul oriental, magia și satanismul și concepțiile antihristice ale ”Noii Epoci”.

(Din concluziile celei de-a IX-a Conferințe Panortodoxe(Θ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης) despre ”Terapiile alternative”.)

”În toate manifestările magiei, indiferent de forma acestora, avem de-a face cu oalchemy-5[1] intensă prezență a duhurilor demonice și cu lucrarea acestora în așa-numiteleterapii alternative, precum Reiki[1], angeloterapia, terapia șamanică și altele, chiar dacă acestea de obicei se autopromovează, pentru a înșela oamenii, ca neutre din punct de vedere religios și pur terapeutice”.

(Din concluziile celei de-a XXII-a Conferință Panortodoxă(ΚΒ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως) despre ocultism.)

Cuviosul Nicodim Aghioritul:”Numai Dumnezeu tămăduiește cu adevărat”

”Omule fără minte, alergi la vrăjitori ca să te tămăduiești? Și chiar crezi că diavolul va tămădui cu adevărat boala ta? Acela ”de la început a fost ucigaș de oameni” (Ioan 8:44) și a omorât tot neamul oamenilor. Cum să se facă el acum doctorul tău? Nu ai văzut că demonii nu au putut să îi vindece nici pe vrăjitorii lor de rănile pe care li le-a pricinuit Moise în Egipt (Ieșire 9:11)? Și acum te vor face bine pe tine? Astea-s lucruri de tot râsul! Căci pentru diavol nu există nimic mai dulce decât să îl asuprească pe om în orice chip. Mai ușor este focului să dea răcoare și flăcării zăpadă, decât să vindece diavolul cu adevărat. Nici nu poate, nici nu vrea, nici nu știe cum să tămăduiască. Dar, și dacă presupunem că poate și vrea și știe, totuși, dacă nu îi îngăduie Dumnezeu, singur nu poate face nimic.

Să crezi, deci, frate, că doar Dumnezeu este singurul doctor al sufletelor și al trupurilor. Vrăjitorii și demonii nu tămăduiesc în mod real, ci închipuit. Dar și dacă vor să îți tămăduiască trupul, prin îngăduința lui Dumnezeu, să știi că îți tămăduiesc trupul pentru a-ți omorî sufletul. Cum? Trăgându-te de la credința lui Hristos și convingându-te să crezi în ei. Care este deci folosul tău, dacă aici pe pământ ai o sănătate trecătoare, iar acolo vei fi în focul cel veșnic? Piară o asemenea sănătate! Piară o asemenea viață!

Diavolul, frații mei, este un pescar prea viclean. Pune o mică momeală și vrea să prindă un pește mare. Cu bucurie vă dă puțină sănătate, numai și numai ca să vă lipsească de rai, ca să vă arunce în focul cel veșnic! Cum puteți, așadar, ca pentru cea mai mică problemă să Îl părăsiți pe prea dulcele Hristos – creatorul, mântuitorul, adevăratul vostru doctor – și să mergeți la blestematul diavol – ucigașul și asupritorul vostru? Cum aveți inimă să disprețuiți atâția sfinți, care sunt prieteni și binefăcători și vindecători ai voștri, și să alergați la vrăjitori și la demoni, care sunt cei mai neînduplecați dușmani ai voștri?

DSC_0287

Chiar credeți că ceea ce face o bătrână rea și smintită, o țigancă, o vrăjitoare, nu poate să facă și Hristos, cu atât mai mult? Chiar credeți că Crucea, aghiazma și alte căi sfinte de tămăduire ale credinței noastre sunt mai prejos decât petalele, cărbunii vrăjitoarelor și decât talismanele demonice? Ah, făpturi nerecunoscătoare! Ah, neam necredincios și cu inima împietrită! Câtă dreptate are Hristosul nostru să îi pară rău și să strige cu mâhnire dimpreună cu Prorocul Isaia: ”Ascultă, cerule, şi ia aminte, pământule, că Domnul grăieşte: Hrănit-am feciori şi i-am crescut, dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea” (Isaia 1:2).

Ca să nu se mâhnească așadar Iisus din pricina voastră, ca să nu apăreți și voi ca niște nemulțumitori în fața acestui mare Binefăcător al vostru, vă rog, frații mei, nu mergeți la vrăjitori, la vrăjitoare și la țigănci. Și când vă îmbolnăviți, să alergați la Hristos cu credință vie și să cereți de la El tămăduirea voastră. Pentru că El este Tatăl vostru cel iubitor. Și dacă v-a dat boala, v-a dat-o ca să pună la încercare răbdarea voatră, ca să vă încununeze mai mult și să vadă dacă Îl iubiți cu adevărat. Să alergați și la Doamna Născătoarea de Dumnezeu, care îi tămăduiește pe bolnavi și îi mângâie pe cei întristați. Să alergați, în sfârșit, la toți Sfinții și să îi rugați cu căldură. Așa veți dobândi adevărata voastră vindecare.

Iar dacă însă nu dobândiți mult dorita sănătate, și dacă Dumnezeu vă lasă să suferiți, înseamnă că este spre folosul sufletului vostru, și iarăși trebuie să stați cu bărbăție și tari în credință. De mii de ori să preferați moartea, decât să alergați la vrăjitori și să vă lepădați astfel de Hristos!”

——————————

[1] Reiki este un sistem de terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului, ci “energia universală” (jap. rei = spirit universal; ki = energie).

Biroul Antieretic al  Sfântei Mitropolii a Kifissiei, Amarusiu și Oropu

Traducere Tatiana Petrache (G.O.)

Graiul Ortodox

Biroul pentru erezii și secte al  Mitropoliei Kifissiei, Amarusiu si Oropu Biroul funcționeaza în Biserica Sfinților Apostoli Petru si Pavel din Pefkis Attikis în fiecaremarți și sâmbătă de la orele 10.00-13.00 și  în fiecare joi de la 17.00-20.00.

Cei responsabili de biroul pentru erezii și secte sunt protopresbiterul pr. Nikolaos Gavala și colegii Konstantinos Nafpliotis și Konstantina Alevizou. Aceștia va vor răspunde competent și documentat la telefoanele dumneavoastră,  pentru orice problemă referitoare la erezii, secte și culte. Biroul are o bibliotecă bogată pentru problemele de mai sus și echipamente similare.

Tel. contact: 210-2790850

E-mail: apologitiko@gmail.com

Sursa: http://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=140&Itemid=532

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

SFANTUL IOAN GURA DE AUR: Uneori vrajitorii ii fac pe bolnavi sanatosi iar dracii tamaduiesc dar …

Video: MEDICI HOMEOPATI = VRAJITORI. Mitropolitul Serafim de Pireu explica

Video (si transcriptul in romana): De ce nu a participat teologul Dimitrie Tselenghidis la simpozionul homeopatului PAVEL CHIRILA? Tocmai pentru ca … medicul Pavel Chirila e activist homeopat. CARE-I TREABA CU HOMEOPATIA?

Legatura dintre HOMEOPATIE si TEOSOFIE. Adica SATANISM …

HOMEOPATIA – ratacire NEW AGE. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost MASON …

Sa fie clar: HOMEOPATIA ADUCE BLASFEMIE ORTODOXIEI. Iata ce spun Ioan Vladuca si Parintii Paisie Aghioritul si Damaschin Grigoriatul

Articolul zilei (03.06.2011): HOMEOPATIA, o noua inselare

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihail said, on martie 16, 2015 at 5:58 pm

    Offtopic:

    Crestinii din Pakistan sunt atacati in timpul slujbelor de la biserica. Autoritatile nu le dau nici macar cimitire unde sa-si ingroape mortii.

    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/16/14-crestini-omorati-in-pakistan/

    Apreciază

  2. Mihail said, on martie 16, 2015 at 5:58 pm

    Offtopic:

    Putin a reaparut in public. A pus flota de nord in alerta, pentru un exercitiu militar.

    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/16/putin-a-aparut-azi-in-public/

    Apreciază

  3. vasile said, on martie 16, 2015 at 6:04 pm

    Știe cineva să_mi spună dacă rezonanța magnetică și medicamentele asociate fac parte tot din acestă categorie

    Apreciază

    • I said, on martie 17, 2015 at 8:19 pm

      Daca tot veni vorba, ce imi ziceti despre chimia coordinativa, e periculos de lucrat in asa domeniu? Va rog frumos, daca stie cineva.

      Apreciază

      • Irina said, on martie 18, 2015 at 10:52 am

        Multi au incredere in homeopatie, chiar oameni ce se spovedesc, chiar duhovnici incuviinteaza acest lucru. Nu de mult a fost o conferinta cu un parinte din Rusia pe aceasta tema. Si spunea ca in Rusia nu este ceva neobisnuit printre ortodocsi dea folosi acesta parctica. Si ca daca nu se fac incantatii satanice asupra lor, pot fi folosite avand un rezultat. Mi-a spus cineva ca s-a vindecat de o boala nasoala prin homeopatie, mergand la un doctor ortodox. Acum chiar nu mai inteleg, unii spun ca poate fi folosita altii ca e satanica.

        Apreciază

  4. vasile said, on martie 16, 2015 at 6:06 pm

    Rectific, rezonanța magnetică

    Apreciază

    • RomeoB said, on martie 17, 2015 at 8:17 am

      Cuvantul ‘magnetic’ are doua sensuri:
      1. fenomenul fizic legat de curentul electric asa cum se invata in scoala.
      2. sens ocult – de multe ori legat de hipnoza de exemeplu.

      Convingerea mea este ca tot ce se supune legilor fizicii pozitiviste nu tine de ocult si se poate folosi dupa sfatul medicului. Poate face rau, asa cum un medicament poate avea efecte nedorite – administrat gresit de exemplu.

      DIN PACATE, la fac de medicina au aparul discipline inspirate din practicile oculte orientale, si care sunt percepute de profesori si de studenti ca avand aceeasi valoare ca medicina clasiva europena. La TV Trinita aui aparut anul trecut profesori si doctori care au prezentat ‘noile’ tehnici medicale (homeoterapia).
      Exista doctori formati sa vindece prin ocultism.

      Nu stiu in ce masura in viitorul apropiat, un bolnav va mai putea discerne daca merge la doctor si e tratat de aparate medicale+medicamente clasice (aparatura electronica +chimie) sau i se vor addministra de exemplu madicamente homeopate – vrajite.
      Conceptul de efect placebo poate deschide calea ratacirilor daca ew folosit cu rea credinta: ti se da o apa vrajita, la aparate nu iese nimic iar doctorul poate sustine ca este efect placebo deci nu are nici o raspundere.

      Parintele Argateu profetea: acum exista o vrajitoare la 7 sate, dar va veni vremea cand vor fi 7 vrajitoare intr-un sat…

      Apreciază

  5. vasile said, on martie 16, 2015 at 6:43 pm

    Frate Vasile, te rog, iartă_mă, pentru a doua postare, mă refeream la biorezonanța magnetică.

    Apreciază

  6. botaceala said, on martie 16, 2015 at 7:03 pm

    Doamne,adevarat ca Mantuitorul nostru drag ,Tatal nostru ceresc,Duhul cel sfant si iubit si preacurata Maicuta a Domnului si preaiubita noastra Maicuta,din multe necazuri si boli m-a scapat si nu am cuvinte ,si nu-mi ajung 10 vieti sa le multumesc,desi nu meritam eu nevrednica si pacatoasa asa ajutor!!!! Doamne Iisuse Hristoase,fiul lui Dumnezeu,miluieste- ne pe noi pacatosii!!!

    Apreciază

  7. clement said, on martie 16, 2015 at 8:16 pm

    Trebuiesc poate nuantate lucrurile. Ce este aceea botanologie?
    Daca vrea cineva sa renuntam la fitoterapie, adica la toata traditia vindecarii cu ajutorul plantelor inseamna ca suntem impinsi in bratele industriei farmaceutice si ne putem considera morti.
    Sper ca toata lumea a citit cartea doctorului Ovidiu Bojor: ” Plante si miresme biblice”.
    Ce facem cu Marele MIr, Unde il situam?
    Asupra invocarii ingerilor, preotii sunt rezervati, dar nu si asupra invocarii Sfintilor, Putem vorbi despre Sfinti specializati in anumite tamaduiri (infertilitate, boli psihice, cancer) si Sfinti „generalisti”, doctori fara de arginti precum Sfintii Cosma si Damian, Chir si Ioan. Acestia erau chiar medici si isi tratau pacientii cu rugaciuni si leacuri preparate.
    Deasemeni psihoterapia practicata de medici si psihologi crestini este absolut necesara.
    Persoanele dezechilibrate de traumele vietii actuale nu pot fi intotdeauna vindecate de preoti si nici automat trimise in cabinetele psihiatrilor.
    Nu toate terapiile alternative sunt magice. Tratamentul astmului ,cu oua de prepelita si al „aprinderii la plamani”, cu ventuze este recomandat mai cu seama de calugari, decat de doctori.
    In tot cazul, hipnoza ca tratament, trebuie absolut evitata.

    Apreciază

  8. ines said, on martie 16, 2015 at 8:48 pm

    De ce insista papa Francisc ca pontificatul sau va fi scurt?
    Într-un interviu, Papa Francisc nu a exclus o renunțare la scaunul pontifical. “Am senzația că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani. Nu știu. Sau doi ori trei. Au trecut deja doi ani. Am o senzație destul de confuză că Domnul m-a ales pentru o misiune scurtă. Mă gândesc că este o posibilitate”, a spus acesta

    http://www.europafm.ro/stiri/externe/papa-francisc-nu-exclude-o-retragere~n83003/

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 17, 2015 at 12:25 pm

      Prin profetii nu se spune la un moment dat ca vom avea trei papi in viata?! Asadar ne putem trezi cu Ratzinger, Bergolio – papi emeriti/pensionati si un al treilea – in functie (ca doar n-o sa lase scaunul papal gol…)

      Apreciază

  9. john said, on martie 16, 2015 at 10:34 pm

    Un asa zis maestru reiki(adulat pe FB).La rubrica comentarii, puteti citi,la un topic
    Ovidiu Dragos Argesanu-„Io nu intelege de ce li se spune ore de religie cand in realitate se invata DOGMA bisericii cu care io personal nu sunt deacord. Nu cu toata”Gramatica maestrului este la pamant.
    Ca el e plin netul de „maestri,maestre”

    https://www.facebook.com/ovidiu.d.argesanu?fref=ts

    Apreciază

    • john said, on martie 16, 2015 at 10:45 pm

      Din gandirea aceluiasi maestru:

      „ORELE DE RELIGIE NU TREBUIE SA FIE OBLIGATORII!
      Relatia cu Dumnezeu este o relatie de iubire. Nu poate fi obligatorie. Plus ca mulți dintre cei care predau ortodoxie, ca doar asta se preda, spun un Adevărat trunchiat. Scos din istorie. Cei care predau ar tb sa aibe noțiuni de psihologia copilului si de pedagogie. Pericolul este ca sub adevaruri pe care le enunta sa implementeze in mintea si sufletele copiilor scheme si programe de gândire negative. Readuc in memoria colectiva cazul copiilor care au prinsi facand sex la toaleta…reactia mediei, a colectivului profesoral…reacție tipica de frustrati sezuali. Imaginati va ca se intampla asa ceva in tarile nordice…ce reactia ar fi avut? Cu ce suntem mai buni decat statele islamice unde se omoara inca pt adulter? Biserica nu a inteles inca multe. Daca calugarii aleg abstinenta nu inseamna ca sexul e pacat si nici ca cel care il fac pacatosi…ar trebui sa mai studieze..Idei precum acestea implementatr la vârsta frageda vor face din oamenii de mai tarziu niste frustrati, complexat,i plini de frici fata de Dumnezeu si cu stima de sine scazuta..
      MESAJ PT BISERICA:
      INVATATTI PE COPII VALORILE CRESTINE DAR NU I INDOBITOCITI! FACET DIN EI Oameni NU Oi!”

      I-ati auzit cum se gratuleaza si se saluta?
      „Lightworker”- lucratorii,fiii luminii,iar salutul NAMASTE= (SATAN TE SALUTA)
      Namaste e un salut indian, vechi de când sanscrita, Vedele, lumea și pământul.
      Namaste e compus din nama și te, “mă închin ție” în traducere. Nama înseamnă “ceea ce nu îmi aparține” și reprezintă renunțarea la propriul eu în fața celuilalt.
      “Mă închin divinității din tine” sau “mă închin lui Buddha (adică Celui Treaz) din tine”, “lumina din mine recunoaște lumina din tine” sau “divinitatea din mine salută divinitatea din tine” sunt tot atâtea interpretări pentru Namaste.

      Apreciază

      • CITITI VA ROG !!!!! said, on martie 17, 2015 at 12:43 pm

        Toata stima John pt analiza ta !

        Argesanu este un ratacit. nu a fost ucenicul lui Ilarion Argatu. Puteti sa ii intrebati pe fiii dansului (Stefan si Alexandru Argatu). Ilarion Argatu nu credea in nicio reincarnare, nu facea reiki, yoga si alte cacaturi.

        1. https://bisericasecreta.wordpress.com/2008/11/16/reiki-cu-sa-impotriva-lui-hristos/
        2. https://bisericasecreta.wordpress.com/2009/02/18/reiki-%E2%80%93-cu-sau-impotriva-lui-hristos-2/
        3 https://deveghepatriei.wordpress.com/2012/07/08/aveti-mare-grija-la-inselarile-dracesti-yoga-nu-are-nimic-in-comun-cu-pacea-inimii-reprezinta-doar-smintirea-omului-de-catre-draci/

        STIMA.

        Apreciază

      • ana said, on martie 17, 2015 at 12:52 pm

        Omul e un ratacit, nu va mai pierdeti vremea, e anti-crestin declarat.

        Apreciază

      • Maria said, on mai 22, 2019 at 11:25 am

        Buna ziua! Si eu am facut 2 emisiuni cu acest domn Argesanu in care a vorbit despre aceste ineptii: reincarnare, viata pe alte planete, si multe nebunii.Trebuie sa marturisesc ca in acea perioada si eu incepusem sa citesc multa literatura new age desi nu cunosteam cartea noastra de capatai, Biblia.Imi pare rau ca am alocat spatiu in emisiunea mea pentru ca acest domn care acum imi dau seama in ce mare inselare se afla, realizand si eu personaldin propria experienta, unde il duc pe crestin aceste rataciri de la dreapta credinta.Problema este ca mesajul ajunge la mai multi, slabi in credinta cum am fost si eu…si asa noi cei rataciti ratacim si pe altii.Cred ca ar trebui tratat cu multa seriozitate acest fenomen al terapiilor alternative care le promovam si noi mass media din orbire duhovniceasca, pentru ca a luat o foarte mare amploare.S-a umplut Romania de maestri reiki, terapeuti angelici, theta healing, biorezonanta…personal le-am incercat si eu, de vreme ce le-am prezentat in emisiune si pot spune ca m-am pagubit sufleteste.Plus ca toti acesti terapeuti sunt adepti ai teoriei reincarnarii, sunt plini de mandrie ca au capatat ” puteri vindecatoare”, desi orice crestin autentic ii poate ” mirosi” ca sunt in inselare numai dupa faptele lor: multi au diverse vicii( fumeaza, traiesc in curvie, etc). Chiar v as sugera sa aprofundati acest subiect, daca va pot fi de folos cu experienta mea, aveti adresa mea de email aici.

        Apreciază

  10. Nimbus said, on martie 17, 2015 at 12:06 am

    Offtopic – despre geopolitica si ceva istorie

    Apreciază

  11. anonim said, on martie 17, 2015 at 2:40 am

    Nu stiu ce terapii sunt dar fac si bine la sanatate, dar si mult rau. De aceea sunt metode false de vindecare.

    Apreciază

  12. cca70 said, on martie 17, 2015 at 7:21 am

    o veste buna de la munte:

    se pare ca sunt o gramada de mizerii numite card de sanatate boicotate ( cifra reala sigur e mai mare decat zic astia)

    http://www.bzb.ro/stire/mii-de-carduri-de-sanatate-zac-in-cutii-la-cas-brasov-a84503

    Apreciază

  13. CITITI VA ROG ! said, on martie 17, 2015 at 12:25 pm

    Va propun sa subliniem escrocheria si insealatoria reiki. Poate reusim sa desfiintam si sa demascam !

    ***** CITITI CU ATENTIE VA ROG :
    1. https://bisericasecreta.wordpress.com/2008/11/16/reiki-cu-sa-impotriva-lui-hristos/
    2. https://bisericasecreta.wordpress.com/2009/02/18/reiki-%E2%80%93-cu-sau-impotriva-lui-hristos-2/

    Apreciază

  14. cristi o. said, on martie 17, 2015 at 12:37 pm

    Am auzit ca unii profesori (de sport, psihologie etc.) au incercat ori chiar practicat megaidiotenia numita „reiki” la orele de curs, pe elevi. Chiar e permis de regulament?!

    Apreciază

  15. geo said, on martie 17, 2015 at 1:18 pm

    Eclipsa de soare care va fi vizibila vineri in Europa va induce o presiune asupra sistemului electric european, desfiintand pentru cateva minute productia de curent de origine fotovoltaica, scrie AFP.

    Daca dimineata zilei de 20 martie este foarte insorita, reducerea de energie de origine solara ar putea atinge 34.000 megawati.

    „Riscul unui incident nu poate fi complet eliminat”, spunea recent asociatia europeana a gestionarilor de retele de transport curent electric si gaz (Entso-e), in fata unei situatii inedite, cu un parc solar de o suta ori mai mare in Europa fata de precedenta eclipsa, in 1999.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19663130-eclipsa-soare-din-20-martie-pune-presiune-reteaua-electrica-europeana-parcul-fotovoltaic-este-suta-ori-mai-mare-1999.htm

    Ce dezastru pe detinatorii de panouri…cum sa isi recupereze ei pierderile…

    Apreciază

  16. geo said, on martie 17, 2015 at 1:21 pm

    Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput marti vizita in Ucraina cu vizitarea Monumentului Victimelor Holodomorului din Kiev. Aici, seful statului a aprins o lumanare si a tras un clopot ritualic ce aminteste de suferinta milioanelor de ucraineni morti in marea foamete din 1932-1933, generata de politicile lui Iosif Stalin in cursul colectivizarii agricole din acea perioada.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19663521-foto-klaus-iohannis-tras-clopotul-ritualic-monumentul-victimelor-marii-foamete-din-ucraina.htm

    D’aia nu a avut timp sa se intilneasca cu reprezentantii romanilor din ucraina…auzi, clopot ritual…

    Apropo de holodomor:

    Dă clic pentru a accesa holodomor08.pdf

    http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=272571

    http://www.liveleak.com/view?i=7f3_1410415101

    https://www.google.ro/search?q=L%E2%80%99Holodomor,+nouvel+avatar+de+l%E2%80%99anticommunisme+europ%C3%A9en&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=fkP4VN-jO9KXaoHugqAP

    Apreciază

    • geo said, on martie 17, 2015 at 2:17 pm

      Petro Poroshenko a precizat ca Romania, la fel ca si Germania, va oferi ajutor medical pentru soldatii ucraineni raniti in conflictul cu trupele separatiste. Intrebat daca a discutat cu Iohannis despre posibilitatea ca Romania sa vanda armament defensiv Ucrainei, Porosenko a evitat un raspuns direct, dar a spus ca in acest momt 11 state UE vand astfel de armament Ucrainei si a spus ca nu le va nominaliza.

      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19664362-live-text-klaus-iohannis-romania-isi-doreste-fie-partener-ucrainei.htm

      Dupa ce aia au omorit populatia civila, iar conducatorii de la kiev au spoliat ucraina, inclusiv presedintele porosenko, acum Romania, ii trateaza gratuit…in ce spitale? De unde fonduri, ca la noi se moare in spital, se moare linga spital, se moare dupa ce esti tratat la spital…bolnavii aduc medicamente de acasa, ciubucurile sint in floare, daca nu dai banii nu te baga nimeni in seama…sau se doreste ca acei soldati sa dispara, Doamne fereste…

      In timp ce Iohannis bate clopote ritualice!!! ai nostri palavramentari infractori voteaza interzicerea memoriei detinutilor anticomunisti…

      Apreciază

      • geo said, on martie 17, 2015 at 4:10 pm

        Nimic dspre Krivoi Rog, Canalul Bastroe, Nava Rostock, pentru care Olanda blocheaza accesul Romaniei in Schengen, drepturile romanilor din Bucovina si Bugeac, ridicarea interdictiilor pentru ziaristii romani, deblocarea transporturilor de carti in limba romana pentru acestia…

        Apreciază

  17. geo said, on martie 17, 2015 at 2:11 pm

    În mod cât se poate de iresponsabil, parlamentarii au decis prin lege că românii trebuie să se implice în mod direct în lupta cu infractorii. Mai mult, Poliția Capitalei le cere de ani buni cetățenilor să intervină, atunci când în apropierea lor au loc fapte antisociale.

    În vreme ce toate statele civilizate își sfătuiesc cetățenii să nu se amestece, atunci când în jurul lor au loc fapte infracționale violente, deoarece nu sunt abilitați și nici n-au pregătirea necesară acestui scop, autoritățile statului nostru procedează exact pe dos. Românii sunt chemați și chiar constrânși prin lege să se ia de piept cu tâlharii și criminalii, atât prin anunțuri publice insistente provocatoare cât și prin lege.

    Bucureștenii instigați să intervină

    De ani buni, în mijloacele de transport în comun din București, care dispun de stații radio, românii sunt îndemnați să „intervină ori de câte ori o persoană se află în pericol”. Asta înseamnă că oamenii sunt chemați în mod inconștient și iresponsabil, indiferent de vârstă, sex sau alte criterii să se lupte cu tâlharii și hoții, ca să facă treaba Poliției sau Jandarmeriei.

    În primul rând, se ignoră în cunoștință de cauză faptul că nimeni n-are dreptul să-și facă singur dreptate, sau să-i facă altuia dreptate, dacă nu este abilitat în acest sens de către autoritățile statului. (Vezi necazul lui Gigi Becali când i-a sechestrat pe cei care i-au furat mașina!) În al doilea rând, cetățenii sunt instigați să-și riște integritatea fizică și chiar viața, deși nu au pregătirea necesară și nici expertiza de a se lupta cu răufăcătorii.

    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ceta-enii-sunt-obliga-i-de-catre-autorita-ile-statului-sa-i-ri-te-integritatea-fizica-i-chiar-via-a-172779

    Apreciază

    • Radu said, on martie 17, 2015 at 10:13 pm

      Depinde cum privesti lucrurile…pana vine politia sa te salveze poti sa mori de o mie de ori cu „semenii tai crestini” care nu intervin evident din lasitate.

      Oricui i se poate intampla ceva nasol in ziua de azi oamenii trebuie sa se ajute intre ei daca se considera adevarati crestini si nu numai cu numele ci si cu fapta.

      In cel mai rau caz macar dai un telefon la politie si jandarmerie daca tu nu esti in stare sau nu ai curaj sa te bagi sa incerci sa rezolvi.
      Nu e rau sa stii tehnici de autoaparare sau sa ai permis de port-arma.

      Apreciază

  18. geo said, on martie 17, 2015 at 2:12 pm

    La sfârşitul săptămânii trecute, în plenul Parlamentului European a fost votat raportul „privind drepturile omului și democrația în lume și politica Uniunii Europene în această privință”, al italianului Pier Antonio Panzeri (60 de ani), membru al Grupului S&D.

    În favoarea raportului care „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex (…), încurajează instituţiile şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor” au votat 390 de europarlametari dintre cei 638 prezenţi. Dintre cei 399 de europarlamentari care au votat pentru recunoasterea casatoriilor intre homosexuali se numara si 22 de europarlamentari români.

    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/scandal-monstru-22-de-europarlamentari-romani-au-votat-legalizarea-casatoriilor-intre-homosexuali-172784

    Apreciază

  19. geo said, on martie 17, 2015 at 2:21 pm

    Ce este în joc? Mijloacele de existenţă a 11 milioane de lucrători greci, angajaţi şi oameni de afaceri mici şi viabilitatea Uniunii Europene. În cazul în care guvernul Syriza capitulează cerinţelor bancherilor UE şi este de acord să continue programele de austeritate, Grecia va fi condamnata la decenii de regresie, sărăcie şi supunere colonială. Dacă Grecia decide să reziste şi este forţata a ieşi din UE, aceasta va trebui să repudieze 270 miliarde Euro datorii străine, deci trimiterea pieţelor financiare internaţionale în distrugere, determinând UE să se prăbuşească.

    „Conducerea UE se bazează că Syriza va abandona angajamentele sale către electoratul grec, care, la începutul lunii februarie 2015, avea o majoritate covârşitoare (peste 70%), în favoarea încheierii austerității şi plata datoriilor şi se pronunța pentru investitii de stat în economia nationala şi dezvoltare socială” (Financial Times 7-8215, p. 3). „Deciziile sunt riscante: consecinţele au o semnificaţie istorică pentru intreaga lume. Problemele merg dincolo de interesele locale sau chiar regionale. Întregul sistem financiar mondial va fi afectat” (FT 10215, p. 2).

    http://www.justitiarul.ro/o-excelenta-analiza-asasinarea-greciei-de-james-petras/

    Apreciază

  20. THE TRUTH said, on martie 17, 2015 at 6:25 pm

    REIKI ESTE INSELARE, chiar va rog sa cititi link-urile si descoperiti adevarul.

    Toata stima John inca o data ! * * * * *
    Multi apeleaza la Reiki. Am auzit cazuri grave de suicid, pierderea mintii dupa practicarea reiki.

    REIKI foloseste simboluri, ritualuri stranii.Arsenie Boca, Iustin Parvu, Cleopa Ilie NU au crezut in reincarnare si nu au practicat REIKI. Nu mai spun de Sfinti …

    ****** RATACITII au tupeul si nerusinarea sa se puna langa Sfinti.
    BIOENERGETICIENII, YOGHINII, SI CEI CARE PRACTICA SE PUNE IN ACEEASI “rama” cu SF. NECTARIE,ARSENIE BOCA, sau alti ALTI ALTI Sfinti !!
    Nici Yoga, nici Reiki nici bioenergia nici alte sisteme NU au FACUT NICIODATA MINUNI. NIMIC. NU A VINDECAT NIMENI CANCERUL nici epilepsia, nici alte boli incurabile precum a vindecat Nectarie,Partenie din Lampsakos, Vasile cel Mare, Efrem cel Nou, si inca MUUULTI ALTI SFINTI.
    —–

    Pe un “maestru” reiki / bioenergetician, yoghin, initiat in energii, shambala sau alte nenoriciri …. care spune ca vindeca boli, ca ar comunica cu entitatile, este numai dracul in persoana……

    DESCHIDETI OCHII !!

    1. https://bisericasecreta.wordpress.com/2008/11/16/reiki-cu-sa-impotriva-lui-hristos/
    2. https://bisericasecreta.wordpress.com/2009/02/18/reiki-%E2%80%93-cu-sau-impotriva-lui-hristos-2/
    3 https://deveghepatriei.wordpress.com/2012/07/08/aveti-mare-grija-la-inselarile-dracesti-yoga-nu-are-nimic-in-comun-cu-pacea-inimii-reprezinta-doar-smintirea-omului-de-catre-draci/

    Apreciază

  21. geo said, on martie 17, 2015 at 7:25 pm

    Fondatorul Humanitas, Gabriel Liiceanu, a spus marti ca nu mai doreste sa fie membru al Uniunii Scriitorilor, el aratand ca nu poate fi pus, ca editor, „sa faca pe colectorul de taxe” pe baza legii timbrului cultural. Legea care stabileste timbrul literar pentru Uniunea Scriitorilor – mai precis, legea aplicata din 1994, nu cea aflata acum in lucru la Comisia de cultura din Camera si care a starnit ample dezbateri in ultima luna – este o „lege abuziva” deoarece ii pune pe editori sa „practice servicii pentru care nu sunt platiti”, a spus Liiceanu.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19665283-gabriel-liiceanu-astazi-nu-mai-nicio-relatie-uniunea-scriitorilor.htm

    Dar vai, domnule licheanu, cum se poate una ca asta…tocmai domnia voastra care ati pus mina pe enormul patrimoniu al fostei Edituri Politice – de stat, fara sa platiti 1 leu, sa declarati asa ceva…

    http://www.cotidianul.ro/cazul-liicheanu-continua-la-tribunalul-bucuresti-195547/

    Mai mult: se pare ca sinteti in continuare dator la stat…sau cel ptuin asa rezulta din datele anaf:

    Un control al Curtii de Conturi din primavara anului 2002, realizat la Ministerul Finantelor Publice, privind modul in care s-au facut reesalonarile la plata a datoriilor si scutirea de penalizari, releva faptul ca editura Humanitas SA, patronata de Gabriel Liiceanu si coordonata financiar de directorul economic Ioana Patapievici, sotia lui Horia Roman Patapievici, a beneficiat din plin de generoase reesalonari ale datoriilor catre Bugetul de stat si de scutiri de la plata penalizarilor. Conform raportului intocmit de controlorii Curtii de Conturi, la inceputul lunii februarie 2000, SC Humanitas SA, sub semnatura directorului economic Ioana Patapievici, solicita „acordarea de inlesniri la plata pentru obligatii bugetare, dupa cum urmeaza:
    – esalonarea la plata pe o perioada de cinci ani, incepand cu 01.01.2000, a urmatoarelor debite:
    – impozitul pe profit: 2.272.939.393 lei;
    – impozitul pe salarii: 356.339.303 lei”.
    De asemenea, Liiceanu solicita si „SCUTIREA la plata a majorarilor de intarziere aferente debitelor neachitate:
    – majorari intarziere impozit profit: 1.884.385.270 lei;
    – majorari intarziere impozit salarii: 270.741.509.”
    In final, firmei lui Gabriel Liiceanu i s-a permis sa plateasca cu taraita, timp de cinci ani, suma de 3.258.119.741 de lei. Dar inainte de asta, i-au fost sterse penalizarile care se ridicau la suma totala de 2.783.907.422 de lei. La cursul din 2000 al dolarului, de 21.693 de lei pentru un dolar, rezulta ca „vocea societatii civile” a obtinut favoruri financiare care se ridica la peste 270.000 de USD.
    Reesalonare pe patru ani si jumatate
    Conform Notei nr. 43/581 din 12 iulie 2000, semnata de Iosefina Morosanu, pe atunci secretar de stat in Ministerul Finantelor, firma lui Liiceanu este instiintata ca a fost iertata de datorii. Gratie aprobarii date de ministrul Finantelor, Decebal Traian Remes, care a fost coplesit de argumentele „lipsei de lichiditati”, invocate de Liiceanu.
    Din Nota respectiva rezulta clar sumele cu care a fost „iertata” societatea lui Liiceanu: „Referitor la adresa dv. inregistrata la Administratia financiara Sector 1 sub nr. 155190/29.03.2000, prin care ati solicitat acordarea de inlesniri la plata obligatiilor catre Bugetul de stat, datorita lipsei temporare de lichiditati financiare, aspect atestat de conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat a Municipiului Bucuresti, va aducem la cunostinta ca s-a aprobat de catre ministrul Finantelor, prin Nota nr. 431581/2000 urmatoarele:
    – scutirea la plata a majorarilor de intarziere, in suma totala de 2.783.907.422 lei, reprezentand majorari de intarzieri aferente impozitului pe profit in suma de 2.674.635.363 lei si majorari de intarzieri aferente impozitului pe salarii, in suma de 109.272.059 lei;
    – esalonarea la plata a sumei totale de 3.258.119.741 lei, reprezentand impozit pe profit, in suma de 3.145.467.646 lei si impozit pe salarii in suma de 112.652.095 lei, in 56 rate lunare, incepand cu data de 31.10.2000”.
    Dupa cum atesta actele din dosarul intocmit de Curtea de Conturi a Romaniei, timp de patru ani si jumatate, din 31 octombrie 2000 pana la 31 mai 2005 inclusiv, firma lui Liiceanu a platit lunar 58.100.000 lei.
    Impozit pe salarii nevirat
    Un aspect extrem de grav care reiese din documentele intocmite de consilierii Curtii de Conturi este acela ca patronul Liiceanu nu a platit nici impozitul pe salariile angajatiilor. Exact ca ultimul patron-smenar din constructii, intelectualul Liiceanu a oprit pe statul de plata impozitul pe salarii pentru angajatii editurii, dar nu i-a virat catre Administratia Financiara. De asemenea, firma lui Liiceanu a avut si profit din multiplele activitati desfasurate, dar patronul ei nu a catadicsit sa vireze impozitul aferent profitului obtinut.
    Finantele spun ca au inceput executarea silita
    Dar Liiceanu mai are si alte societati comerciale, la care detine importante actiuni si care sunt pline de datorii. Firme care apar in prezent pe lista cu datornicii inregistrati la data de 31.12.2006 a Ministerului Finantelor Publice (MFP). Este vorba de SC Librariile Humanitas Societate Franco – Romana de Difuzare a Cartii SA, unde Liiceanu detine 76,59% din actiuni, care figureaza cu o datorie de 726.808 RON (echivalentul a peste 210.000 de euro). La observatiile de pe lista datornicilor, MFP specifica faptul ca „s-a inceput procedura de executare silita”. O alta societate unde Liiceanu detine actiuni este SC Humanitas Educational SRL, care apare cu o datorie de 76.186 RON (echivalentul a 22.000 de euro). Si pentru aceasta firma, la observatiile MFP se specifica: „s-a inceput procedura de executare silita”. ZIUA s-a interesat la Editura Humanitas despre natura acestor datorii, insa directorul Daniela Papadima (foto) a negat existenta lor, sustinand ca este o veche eroare a functionarilor de la Administratia Financiara care au introdus datele in fisierul afisat pe site-ul ministerului.
    Radierea editurii
    Cum a ajuns fosta Editura Politica a PCR pe mainile lui Liiceanu este inca un mare mister. Conform Ordinului nr. 82 din 20.02.1990 al Ministerului Culturii de la acea data, Andrei Plesu, s-a infiintat Editura Humanitas, care a preluat imensul patrimoniu al Editurii Politice, cea care si-a incetat din acel moment activitatea. Conform HG nr. 108/14.02.1991 s-a infiintat SC Humanitas SRL, cu sediul in Bucuresti, Piata Presei Libere nr. 1. Imediat, obiectul de activitate „editare de carte” a fost largit cu obiecte de activitate extrem de ciudate pentru o editura: operatiuni de import-export, cooperare internationala incluzand operatiuni specifice de switch, lohn, tranzactii financiare internationale si operatiuni de comert international cu bunuri si servicii. In 1994, SC Humanitas SRL a fost radiata de la Registrul Comertului, disparand din peisajul comercial. In locul ei, in baza unei hotarari judecatoresti, a aparut SC Humanitas SA (societate pe actiuni). Nu se stie cum, super-editura a trecut din mainile administratorului Liiceanu, in proprietatea acestuia, el devenind actionarul majoritar prin manevre numai de el stiute.

    http://liiceanu.blogspot.ro/

    Apreciază

  22. Radu said, on martie 17, 2015 at 10:08 pm

    Oamenii mai mult ca sigur sunt disperati si evident ca apeleaza la orice sa devina sanatosi.

    Ar trebui ziarele sau publicatiile Bisericii sau ale altor institutii sau edituri etc sa trateze si la noi acest fenomen in detaliu ca oamenii sa fie avertizati din timp sa nu pice in plasa.

    La noi putini stiu de chestia asta si de aia si in disperarea lor apeleaza la asta.

    Unii pretind ca s-au tratat dar e posibil sa fie doar o iluzie a lor iar boala sa se fi ascuns in ei mai tare….
    Medicina moderna este de multe ori prea dura si chiar daca te trateaza iti strica altele prin tine care pana ieri erau organe sanatoase…asa ca e de inteles de ce lumea care au probleme grave e disperata mai ales pe fondul si lipsei de informare.

    Apreciază

  23. geo said, on martie 18, 2015 at 8:37 am

    E un tip – Frederic Delarue – care zice ca a fost salvat de ingeri: http://angelinspir.ro/frederic-delarue–experiente-de-coma-profunda-533.html

    A compus si muzica pe tema aceasta: https://www.youtube.com/results?search_query=+Frederic+Delarue

    Apreciază

  24. […] Sfantul NICODIM AGHIORITUL despre cei ce recurg la TERAPIILE ALTERNATIVE de VINDECARE […]

    Apreciază

  25. […] Sfantul NICODIM AGHIORITUL despre cei ce recurg la TERAPIILE ALTERNATIVE de VINDECARE […]

    Apreciază

  26. […] Sfantul NICODIM AGHIORITUL despre cei ce recurg la TERAPIILE ALTERNATIVE de VINDECARE […]

    Apreciază

  27. […] Sfantul NICODIM AGHIORITUL despre cei ce recurg la TERAPIILE ALTERNATIVE de VINDECARE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.