SACCSIV – blog ortodox

SEMNATI PETITIA impotriva LEGII ce ne va obliga SA DENIGRAM SFINTII INCHISORILOR

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 13, 2015

Prin noua lege, nu vom mai putea vorbi decît în termeni denigratori despre Nae Ionescu, Paulescu, Simion Mehedinţi, Eliade, Noica, Cioran, Radu Gyr, George Manu, Nichifor Crainic etc. etc. Operele acestora vor fi puse la index. Nici unul dintre străluciţii noştri cărturari interbelici şi nici unul dintre foştii deţinuţi politici sau dintre luptătorii în rezistenţa armată anticomunistă care au fost membri ai Mişcării Legionare sau ai Frăţiilor de Cruce (organizaţia de tineret a ML), nu vor mai putea fi omagiaţi (prin statui, nume de străzi şi de instituţii, articole, cărţi, simpozioane, conferinţe, filme etc). Nici unul dintre sfinţii închisorilor comuniste, începînd cu Valeriu Gafencu, care au aparţinut ML sau FDC nu vor mai putea fi recunoscuţi ca atare în mod public, cinstiţi şi canonizaţi.

Cititi va rog mai multe la:

http://www.petitieonline.net/petitie/24143144/semneaza

   Cititi va rog si:

ATITUDINI:

APEL LA APARAREA SFINTILOR INCHISORILOR 

Apologeticum:

Manifest anti-comunist: Nu interziceţi din nou elita intelectuală interbelică! 

Bucovina Profunda:

Lupta impotriva uitării: Apel către Parlament: Nu osîndiţi eroii, sfinţii şi martirii! Vă îndemnăm să semnaţi acest apel. Este în joc memoria Sfinţilor Închisorilor. Aici puteţi semna petiţia în sprijinul memoriei lor.

Ciprian Voicila:

Vă îndemn să semnați acest apel (preluat de la Fundația George Manu). Este în joc memoria Sfinților Închisorilor. Aici puteți semna petiția în sprijinul memoriei lor 

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gladiatorul said, on martie 13, 2015 at 4:09 pm

  http://www.fericiticeiprigoniti.net/ Doamne Ajuta !

  Apreciază

 2. Anonim said, on martie 13, 2015 at 4:29 pm

  Sarea pamantului 4 seria 2 poate vi vizionata aici:

  Apreciază

 3. scortisoara said, on martie 13, 2015 at 6:31 pm

  De groaza …

  https://orthodoxword.wordpress.com/2015/03/08/homosexuality-the-bone-of-contention-for-the-orthodox-hierarchs-present-at-chambery-geneva/

  traducere Google

  Poziția în susținerea homosexualitate împărtășită de unii reprezentanți ortodocși prezenți la Chambery creat îngrijorare profundă în rândul ierarhilor ca unii lideri ai Bisericii se străduiesc să schimbe Scriptura, Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe și învățătura Sfinților Părinți.

  Astfel de dezbateri dovedi incontestabil presiune noastră societate curent a slăbi stâlpii de susținere ai Ortodoxiei.

  Prepararea INTER-ORTODOX Comisiei

  Comisia specială pentru prepararea de 2016 pasă Pan-Ortodox Sinodul / Consiliul Bisericii Ortodoxe reunit la 16-20 februarie, la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Chambery – Geneva, sub președinția Mitropolitului de Pergam, Ioannis Ziziulas, un savant și academician respectabil.

  Pentru mai mult de 50 de ani, ortodocșii așteaptă acest Sinod și totuși pregătirile nu sunt finalizate. Când întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe au întâlnit la Fanar, la invitația Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, în martie anul trecut, sa decis că-ortodox Pan Sinod va avea loc în vara anului 2016 la Constantinopol.

  Necesitatea de a actualiza textele patristice?

  Se pare că multe texte pregătite să fie revizuite la această întâlnire de episcopii ortodocși nu mai sunt actuale, din cauza epoci anterioare ale Războiului Rece și, în special regimurile comuniste din Europa de Est. Prin urmare, pentru a revizui textele depășite, patriarhii și arhiepiscopii au format o nouă Comisie formată din reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe la 14 autocefale.

  Scopul acestei comisii a fost de a actualiza aceste texte, în scopul de a fi acceptată de către episcopii care vor participa la Sinodul de anul viitor, și toate hotărârile Consiliului, astfel cum sa convenit în luna martie de către primatele, ar trebui să fie luate în comun.

  Este dificil să se determine cât de mult se va poveste ierarhii a îndeplini acest scop, deoarece predecesorii lor au zeci de ani pentru a pregăti texte care acum va fi supusă revizuirii.

  În orice caz, dacă avem în vedere conținutul acestei reuniuni februarie, în Chambery, este mai bine să nu se grăbească la decizii, și mai bine dacă acest Sinod nu se va întâlni la toate, deoarece unii care vor participa la aceasta, sunt gata să modifice nu numai lucrările teologilor secolului trecut, dar foarte Scriptura, Sfintele Canoane ale Bisericii și scrierile Sfinților Părinți.

  De data aceasta primatele care s-au adunat în Elveția discutat un text care a fost elaborat la a treia reuniune pan-ortodox pre-synodic din 1986 cu titlul răsunător: „Contribuția Bisericii Ortodoxe în promovarea păcii, justiție, libertate, fraternitate și iubire între persoane pentru eliminarea formelor rasiale sau a altor de discriminare „.

  Ierarhii ale blocului estic au fost cei care au pus acest text pe ordinea de zi Sinod, ca nu cu mult timp în urmă au trebuit să raporteze la conducătorii lor comuniști că lor „călătorii profesioniști” în străinătate nu au fost în zadar linistitor conducătorii lor că sunt travaliu pentru ” pace „ca pacea poate fi definit în blocul de Est.

  Între timp, multe lucruri s-au schimbat, la nivel politic și, deși suntem încă foarte departe de fraternitate și iubire între națiuni, lupta împotriva discriminării rasiale nu este la fel de acută. Într-adevăr, apartheid din Africa de Sud este un fișier de trecut, în timp ce țările coloniale negru au reușit să câștige independența, precum și un reprezentant al rasei anterior oprimați locuiește la Casa Albă de conducere cea mai puternică națiune a lumii contemporane.

  Nimeni nu s-ar fi așteptat acest text a provoca astfel de discuții aprinse între participanți.

  După cum sa dovedit, divergențele acute au fost pe această temă cu privire la drepturile minorităților sexuale. Mitropolitul Pergam eufemistic le-a numit „alte minorități”, care, în opinia sa, ar trebui să fie protejate de orice fel de discriminare și nedreptate.

  „Noi nu avem dreptul de a umili și victimiza chipul lui Dumnezeu”, a spus – potrivit unor surse de încredere – 84 de ani profesor de teologie, în timp ce abordarea colegii sai „fără inimă”. „Să ne întrebăm dacă avem nevoie să ia în considerare homosexuali țapi ispășitori care merită să sufere persecuție. Și dacă nu vrem să se stabilească faptul că acești oameni trebuie să fie protejate, înseamnă că vrem să fie pedepsi și le închide. ”

  Astfel, mitropolitul prin încercarea de a-și asuma crezul celor care sprijină anti-rasism, de fapt, el a sprijinit proiectul de lege anti-ortodoxă a trecut de parlamentul grec sub presiune al Uniunii Europene.

  Ne amintim că acest proiect de lege a făcut obiectul unei critici de la IPS Mitropolit Serafim de Pireu și din alte câteva lideri ai bisericii demne de respect și cu mare autoritate spirituală, care reprezintă partea sănătoasă a societății grecești.

  Dar eforturile să includă în textul Sfântului Sinod cererea de gestiune „minorităților de altă natură” și garanția pentru „exprima liber în conformitate cu principiile lor”, nu a fost susținut de majoritatea.

  Apoi, un alt profesor „teologie”, decan al Institutului Teologic Ortodox din Chambery, Vlaslios Feidas, în scopul de a ajuta Metropolitan Ioannis a subliniat:

  „Există minorităților sexuale, dar ele sunt la fel de noi, membri ai Bisericii Ortodoxe. De asemenea, ei participă la viața Bisericii. Acestea sunt păcătoși, dar toți suntem păcătoși. Statul le recunoaște, în calitate de membri respectabili ai societății, de aceea noi, la rândul lor, trebuie să nu le ignore. Păcatele sexuale sunt în nici un caz apăsătoare, așa că trebuie să facă față comunitatea GL nu din convingere, ci cu dragoste și respect. ”

  Printre participanți s-au foarte puține la început să împărtășească această poziție. În schimb, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, condus de Mitropolitul Ilarion Alfeyev, absolut de acord. Această poziție de respect pentru comunitățile de homosexuali și protecția acestora împotriva persecuției, nu va fi nici aprobat de către Patriarhia Antiohiei, nici de Mitropolitul Vasile din Siria, unde creștinii persecutați sever din cauza credinței lor, nici de Mitropolitul Muntenegrului Amfilohios, care a rezistat cu curaj „Pride Festivalul Gay”, în capitala țării sale, nici de alți ierarhi.

  7 oră intens constrângerea psihologic practicat de președintele Comisiei pentru participantii care nu a lăsat merge această temă, a dus la o amendament de compromis care „minorităților sexuale nu ar trebui să fie discriminați, iar acest lucru nu va însemna că alții împărtășesc opiniile lor și principii. ”

  Toate ierarhii greci, inclusiv Mitropolitul Ignatie a Demetriates au votat acest amendament, spre marea durere și rușinea noastră. Episcopul Ignatie a afirmat că în Grecia „susținătorii ideologiei naziste” atacă minorităților sexuale.

  Amendamentul a fost votat de asemenea de către Hrisostom Mitropolitul de Messina, Episcopul George de Paphos (Cipru), Arhiepiscop Aristarh din Constantia (Patriarhia Ierusalimului) si Serghei Mitropolit al Bunei Speranțe (Patriarhia Alexandriei).

  Compromisul de rușine a fost puternic opus de mitropoliții Hilarion, Vasile și Amfilohios (menționate mai sus), ci și de ierarhi care reprezintă biserici din Serbia, bulgară, georgiană și români ortodocși.

  Toate aceste ierarhi, la onoarea lor, nu s-au schimbat poziția și din cauza lor, revizuirea așteptată a teologiei ortodoxe de a proteja homosexualii nu a fost realizat. Datorită opoziția fermă, textul revizuit nu vor fi prezentate la o pasă Sinod anul viitor.

  Astfel, Biserica Ortodoxă Sfântul va continua să solicite orice păcat ca rău și faptele bune ca bun; nu va elimina din Sfânta Scriptură capitolul privind Sodoma și Gomora, sau cuvintele Apostolului Pavel care spune (I Corinteni 6.: 9-10) „nu homosexualii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.”

  Dar faptul că astfel de discuții au avut loc între cei pe care au numit Dumnezeu să păstorească turma și să păzească a credinței ortodoxe cauzeaza anxietate profundă asupra credincioșilor. Iar comportamentul unor episcopi, care în numele corectitudinii politice se tem această lume mai mult decât pe Domnul, trădează învățăturile Sfinților Părinți, cauzeaza inimile noastre cu durere adâncă.

  Apreciază

  • marinela said, on martie 13, 2015 at 8:32 pm

   Eu am semnat deja ieri petitia ,dar vad ca nu mi-a aparut pe pagina de semnaturi,iar daca am probat sa semnez din nou ,m-a blocat ,spunindu-mi ca am semnat deja cu adresa respectiva,nustiu ce as putea sa mai fac atunci?Doamne ajuta!

   Apreciază

 4. energein7 said, on martie 13, 2015 at 8:25 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 5. mircea.v said, on martie 13, 2015 at 9:37 pm

  Radu Iacoboaie, inteleg ca ai vazut filmul „7 Cuvinte”, si cine a mai vazut filmul, va rog sa-mi spuneti si mie daca in film se precizeaza ca Parintele Calciu a facut parte din Fratiile de Cruce in calitate de tanar legionar.

  Multumesc.

  Apreciază

 6. Gabriel said, on martie 13, 2015 at 11:00 pm

  @mircea.v da se precizeaza

  Apreciază

  • mircea.v said, on martie 14, 2015 at 2:58 pm

   Ma bucur pt acest fapt si pt curajul realizatorilor.

   Apreciază

 7. Gabriel said, on martie 13, 2015 at 11:12 pm

  @mircea.v daca vrei iti pot trimite cd-ul cu filmul.

  Apreciază

 8. o oarecare said, on martie 14, 2015 at 2:05 pm

  Iertare ca ma abat de la subiect. Am gasit un sondaj care cred ca este falsificat. Nu se poate ca numarul homosexualilor romani sa aiba un procent atat de mare. Ce se mai urmareste?
  http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-sunteti-de-acord-cu-parteneriatul-civil-intre-persoane-de-acelasi-sex-13962384

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: