SACCSIV – blog ortodox

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul” … ACEST PREOT e INCULT sau UNEALTA adevaratilor creatori ai comunismului?

Posted in CONSTANTIN NECULA by saccsiv on martie 7, 2015

Preotul Constantin Necula, 2014:

“nişte beţivi împuţiţi, nişte violatori, nişte furători de bani, ne-aţi furat uraniul, pădurile, fecioria fetelor, viaţa tinerilor, ne-aţi troglodit generaţii la rând, aţi crat un sistem comunist care nici acum n-a pierit după atâţia ani, sunteţi nişte viruşi, nişte bacili ucigători, da’ cine să le-o zică?”

   Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald, 8 februarie 1920:

   “Din zilele lui WeishauptKarl Marx, Trotki, Bela Kuhn, Rosa Luxemburg si Ema Goldman, conspiratia acestei lumi a luat amploare. Aceasta conspiratie a jucat un rol recunoscut în Revolutia Franceza. A fost izvorul fiecarei miscari subversive în secolul 19. Si acum, în sfârsit, aceasta banda de personalitati extraordinare din lumea interlopa a marilor orase din Europa si America i-a tras de par pe rusi si au devenit conducatorii acelui enorm imperiu.“

Si acum sa detaliem. Iata o conferinta a Pr. Conf. Univ. Constantin Necula tinuta la Cluj la 17 dec. 2014. Observati va rog cum facem semnul crucii. Nu doar ca o face cu totul incorect, dar intreaga gestica parca ar transmite urmatorul mesaj: hai s-o fac si pe asta ca sa trecem degraba la lucruri mai importante, adica sa ma auziti pe mine vorbind.

Daca aveti rabdare, vizionati-o pe toata. Eu n-am avut.

Daca nici voi nu aveti, referitor la tema din titlu, vizionati va rog incepand cu minutul 1:34:00:

Iata si comentariul cititorului Exacustodian postat la articolul “STARRY EYES”: un film despre elita oculta de la Hollywood. Prin ce ritualuri trece o tanara pentru a ajunge vedeta. O analiza Vigilant Citizen:

[…]

După aceea, m-am pus să mă uit la conferinţa “Pe cine incomodează ora de religie”. M-am aşezat să mă uit cu satisfacţie că cineva cu autoritate vorbeşte despre ora de religie. După ce şi-a terminat monologul pr. C-tin Necula a început să răspundă la întrebările de pe bileţele. Multe dintre răspunsurile lui lăsau de dorit dar mă uitam în continuare. M-am uitat interesat (nefiind fan al lui), m-am amuzat de glumele şi grimasele lui până la un moment dat când a arătat ce ură zace în el, părintele ăsta de vorbeşte tuturor de iubire.
Pe la momentul 1:34 a început să pomenească de holocaust. zice el că e clar că a fost un holocaust împotriva evreilor dar cine va recunoaşte vreodată holocaustul împotriva poporului român?
“Ce instanţă din lume ne va acorda dreptul şi despăgubirile necesare?”
Am înţeles partea cu despăgubirea dar partea cu dreptul e incompletă, nu a menţionat dreptul la ce???
Mai departe.
Zice el: “am remarcat cum reacţionează Europa, au golit rafturile şi atât…n-am auzit un cuvânt…”
Deci, să ne lămurim, că nu ne uităm la conferinţe aşa ca leşinaţii, impresionaţi de metaforele vorbitorului (oricine ar fi) şi într-o stare emoţională indusă, să spunem “vai cât de frumos…”.
Atenţie, că despic firu’ în patru!!!!
El vorbea de holocaustul împotriva poporului român, referindu-se cu siguranţă la regimul comunist, după care a spus că Europa a reacţionat doar golind rafturile din Rusia.
Face legătura ARTIFICIALĂ!!!!!!!!! între regimul comunist imediat de după al doilea război mondial (vremuri crunte pentru ÎNTREAGA Europă) şi sancţiunile legate de conflictul din Ucraina de astăzi din 2015, din cauza căruia occidentul în frunte cu SUA, portdrapelul democraţiei, tot o ţin cu sancţiuni. Ce-i asta?
Şi spune “le-au golit rafturile şi atât”. Dar ce-ai fi vrut, ceva mai rău? Să se facă presiuni până se ajunge la război? Cum adică “şi atât”? Şi dacă e să sufere cineva în mod direct de sancţiuni, nu suferă politicienii ruşi, că politicienii din orice ţară a lumii, prin definiţie nu o duc rău niciodată, pentru că sunt politicieni, iar asta înseamnă imunitate şi bani mulţi. Suferă mulţimea, aia care s-a nimerit să trăiască acolo, salariaţii şi pensionarii, unii dintre ei neînţelegând şi nefăcând politică. Dar preotul ce ne vorbeşte de iubire e nemulţumit că Europa “a golit rafturile şi atât”. Şi dacă tot face legătura asta artificială între vremurile instaurării regimului comunist şi sancţiunile ce trebuie aduse, el vorbind de sancţiuni ce se leagă de subiectul Ucraina de fapt, apare iar o întrebare? Cine pe cine să sancţioneze??! Europa aia occidentală, cu ACORDUL TACIT al căruia estul Europei a fost aruncat în comunism?! Europa care l-a dat pe Marx şi Engels, în care a fost editat manifestul partidului comunist (Londra), aia din care Lenin venind într-un vagon sigilat ce nu a fost controlat DELOC pe teritoriul Germaniei în timpul primului războiului mondial, aia să sancţioneze Rusia pentru comunism?!!
Deşteptarea!
Dimitrie Gusti dacă nu mă-nşel, a spus (sau a citat pe cineva) că vagonul în care se deplasa Lenin cu misiunea de a răsturna ţarismul în Rusia, se asemăna cu o eprubetă a cărei virus are să fie “dezlegat” pe teritoriul Rusiei? America să sancţioneze Rusia pentru comunism?
Stimabili cititori, unul dintre personajele de bază a revoluţiei bolşevice, a fost Lev Troţki adică LEv Davidovici Bronstein (are nume de victimă a holocaustului) care ştiţi de unde venea şi de la cine avea bani pentru revoluţie? Aia care să răstoarne capitalismu’? A venit pe un vas din Wall Street! Din lumea capitalistă şi democratică! La împărţirea Europei, Occidentul ŞTIA în ce aruncă Estul şi acum el să fie în măsură să dea sancţiuni?!?!?!?!
Zice mai departe preotul care vorbeşte atât de duios despre iubire că “n-am auzit un cuvânt…” şi se întrerupe brusc să spună altceva. E clar ce vroia să spună cu “n-a auzit un cuvânt”, adică de critică la adresa Rusiei. Preacucernice părinte, e de ajuns să deschizi orice canal de mass media şi vei fi bombardat de retorică antirusească! Ruşii sunt vinovaţi şi pentru tot ce a fost şi pentru ce se întâmplă şi pentru ce va mai fi. Şi printre toate astea sunt vinovaţi că iarna ninge şi când avem cod galben e provocat de ruşi, când se cutremură pământul să ne atragă atenţia Dumnezeu, tot ruşii sunt vinovaţi, când toamna e înorat, tot de la ruşi vine noru şi la fel când cineva are crampe, diaree, abces la măsea sau probleme în dragoste tot ruşii sunt vinovaţi. Rusia aia nenorocită e sediul diavolului pe pământ! De acolo vin toate relele! Din cauza lor mor delfinii, este ebola în Africa, se topesc gheţarii şi se fac presiuni asupra orei de religie, din cauza lor dom’le. Deci legat de cine pe cine trebuie să sancţioneze, mai avem de analizat cine pe cine trebuie să arate cu degetu’.
După asta părinţelu’ ăsta plin de har şi smerenie (inclusiv smerenie ecumenistă în care elogiază preoţii catolici) pomeneşte de întâmplarea cu Dimitrii Rogozin şi survolatu’ deasupra României. Ăla – nea Rogozin se deplasa în misiune de lucru, el nu se deplasa într-un avion înarmat cu scopul de a distruge ceva. În lumea asta, diplomaţii de tot felu’ (miniştri, ambasadori, etc.) se deplasează mereu, aşa e natura funcţiei. România nu a permis survolarea. Ăla a zis ca data viitoare va survola Bucureştiul dintr-un bombardier (cel puţin aşa s-a lansat, hai să spunem că a zis-o). Zicând “domnilor români”, domnilor politicieni care susţineţi “isteria antirusească” şi a spus de bucureşti nu de întreaga Români. Asta e o tehnică mârşavă. Întărâţi, aştepţi reacţia, după care comentezi reacţia ca fiind una lipsită de bun simţ, ca la emisiunea cu ora de religie, când reacţiona vreun apărător al orei de religie (unde preotul de care vorbesc a avut o prestaţie bună), Remus Cernea acuza de intoleranţă ortodoxă, iar cel din dreapta lui, jidanul ce rânjea a comparat predarea orei de religie cu o infracţiune. aşa şi aici, întărâtăm, ruşii vor reacţiona cumva, după care spunem “iaute-i bă ce nesimţiţi…”. Şi cine-o spune Băsescu – o mascotă ridicolă, o marionetă nenorocită a americanilor.
Şi că tot veni vorba de spaţiu aerian, nu uitaţi un lucru: când poporul frate întru ortodoxie de lângă noi – Serbia, a fost bombardat de nebiruita armată NATO în postul Paştelui şi pe perioada Paştelui, pe bombe scriind “Paşte fericit”, operaţiunea find numită “îngerul milostiv”, şi România, ca o participantă la democratizarea Balcanilor a oferit spaţiul aerian pentru asta: “bombaraţi-i şi din partea noastră…”.
Repet, înainte de se arunca cineva cu sancţiuni, cine e în măsură pe cine să tragă de urechi, mai întâi să facă o analiză.
Zice preotu’ ăsta în continuare: “pentru că întotdeauna porcu’ a crezut că zboară şi aşa a ajuns rachetă”.
În duhovnicia lui el ştie ce a vrut să spună cu exprimarea asta literară, dar un lucru e clar: porcu’ e rusu’! Porcu e ăla căruia NKVD-ul comunist i-a trimis părinţii în lagărele din Siberia, ăla căruia colectivizarea i-a furat tt ce avea, ăla care murea de foame lângă cel ce-şi mânca copiii, că asta s-a întâmplat, s-a ajuns la canibalism.
“Aici este riscul nostru ca popor, că uităm lecţiile trecutului..” Insinuare la ameninţarea unei cotropiri din partea Rusiei! Americanii călăresc în toate poziţiile diferite popoare ale lumii dar ne ţin cu faţa spre Rusia: “uite îl vezi pe ăla? A dracu’ vrea să intre la tine băi să te jecmănească, fi atent la el, stai cu spatele la mine ca să nu vezi cum îţi ruinez economia, iar dacă te întorci spre mine îţi spun cu devotament că sunt aici ca să te apăr, de aia am instalat scut, ca în caz de nevoie, voi să-l folosiţi, voi să înghiţişi praful bombardamentelor şi radiaţiile exploziilor, voi să vă măcelăriţi aici unii cu alţii, voi să vă plângeţi morţii, iar după ce se termină bâlciu, vom veni de peste ocean să vă învăţăm un plan de reconstrucţie a Europei…”
“Nu suntem în stare să spunem..” zice el. Ohohoho şi încă câte se spun, vrute şi nevrute la adresa ruşilor.

Şi acum începe partea interesantă, atenţie cuvintele unui preot ortodox plin de dragoste: “nişte beţivi împuţiţi, nişte violatori, nişte furători de bani, ne-aţi furat uraniul, pădurile, fecioria fetelor, viaţa tinerilor, ne-aţi troglodit generaţii la rând, aţi crat un sistem comunist care nici acum n-a pierit după atâţia ani, sunteţi nişte viruşi, nişte bacili ucigători, da’ cine să le-o zică?”

O face şi pe niznaiul, aoleou saccsiv şi dragi cititori scuzaţi-mi apucăturile de agent kaghebist cu comentarii suspecte că am folosit un rusism (ne znaiu înseamnă nu ştiu în ruseşte), o face pe prostu’, “cine să le-o zică”? O zic toţi, de la mic la mare, de la analfabet la academician, toţi cântă acelaşi refern: “ruşii sunt proci…care se cred că zboară”.
Nimic la adresa atâtor mizerii ce se întâmplă în lume! Nici vorbă de masonerie şi evrei! Nu vorbeşte la adresa unei anumite categorii, ci adresa unui întreg POPOR!
“Aţi creat un sistem comunist”. Cine l-a creat? El în emisiunea aia îi spunea jivinei de Remus Cernea să pună mâna pe carte şi îi spunea bine dar aşa parcă ar trebui să i se spună şi lui. Sau nu… Ştie el carte, ştie el dar tace… cine a creat sistemul comunist? Cine l-a conceput? să se uite în cartea “Ecumenismul fără mască2 şi în cărţile lui Nicolae Paulescu să vadă câţi dintre comisarii aparatului bolşevic erau ruşi şi să vdaă (să-şi reamintească că ŞTIE!) cine erau majoritari. Şi să nu uitaţi: Primul popor din lume, care a avut nefericita experienţă de instaurare a comunismului a fost cel rus! Ei au fost primii cobai! Acolo s-au demolat pentru prima dată bisericile. Ei au fost primii dezbinaţi în roşii şi albi, măcelărindu-se între fraţi.
Iar în război cine a săvârşit violuri şi târhării, indiferent de naţiuni merită dispreţuit şi condamnat la cele mai crâncene pedepse! Prin primul regim comunist nu au reuşit să şteargă rusia de pe hartă, după aceea au copt nazismul, au hrănit un câine turbat de rasă (PURĂ!) germană şi iar n-a mers. Au forţat nota până au dărmat comunismul. În perioda imediat de după – anii ’90, Rusia încă exista şi dăinuie încă şi astăzi. Şi cum are poziţie independentă, se aruncă în ea cu sancţiuni, cum adică să spună hegemoniei fasciste libarele “nu”. Cei ce spun “nu” sunt dictatori!
Oricum ar arăta Rusia, ţaristă, comunistă sau “putinistă”, ea va sta în gât cuiva! De orice culoare politică, de orice natură ideologică, ea în optica lor, nu are ce căuta ca identitate naţională. Şi apropo de identitate, în armata sovietică făceau parte nu numai ruşi ci şi armeni, kazahi, tadjici, etc. După ani buni de asuprire nazistă ei mergeau spre Berlin nu cântând de bucurie că vor cotropi, ci gândindu-se să scape dracului odată de duşmani că le-a ajuns cu Lenin, cu colectivizarea, după aceea cu anii 30 deja sub regimul lui Stalin şi acum colca peste pupăză mai vine şi nazismul. Gata! Le-or fi ajuns şi lor! Dacă au fost violatori, atunci soldaţii sovietici fie ei şi ruşi, cei care au violat, sunt nişte nemernici fără seamăn! Nu le iau apărarea lor! Dar reacţia în masă, a armatei sovietice ce mergea spre vest, privită la rece era justificabilă (nu am zis corectă ci justificabilă, atenţie la cuvinte). Iar violatori, au fost şi de o parte şi de alta. Nu-mi spuneţi mie că soldaţii ce au trecut Prutul la îndemnul lui Antonescu (pe care l-ar fi copiat Băsescu dar la el nu se pune problema de nesimţire diplomatică), au mers acolo cu floricele şi bomboane!
Vedem masoni peste tot, şi sunt nu spun nu, că astfel de lucruri dezbatem noi aici, dar când vine vorba de Rusia, numai spunem că în spate stau alţii ci “ruşii sunt porci şi au făcut”. La alţii sunt masoni din spate, la ruşi e vinovat întreg poporul!
Mi-ar place ca un enoriaş al parohiei din care face parte preacucernicul părinţel atât de iubitor de de toate în afară de ruşi (ăştia nu intră la capitolul “aproapele”, nu se iau în calcul) să vină cu o fată pe care a cunoscut-o cumva şi ea să fie din Rusia s-o prezinte lui ca duhovnic, iar ea să se prezinte acestuir preot cu cinvtele: “eu sunt un bacil ucicaş, un virus, o beţivă împuţită…”. Consider că un preot, chiar şi antioccidental, nu trebuie să instige la ură între popoare, că misiunea lui este de făcător de pace. să spună ceva de genu’ nu urâţi întreg poporul american pentru politica lor…”. Mie personal mi-ar fi greu dar eu zic de preoţi. Păi toate frumoase şi duhovniceşti, când a venit vorba de ruşi s-a prăbuşit totu’ şi se face abstracţie de iubirea creştinească, de blândeţe.
Fraţilor întru trezire, faptul că cineva vorbeşte frumos, nu-l face mărturisitor.
Eu pe perotul ăsta, pe lângă instigator la ură, îl mai cred şi eretic, pentru că participă la întruniri ecumeniste pe care le numeşte ecumenice şi a predicat într-o “biserică” penticostală şi a mai spus-o şi cu gura lui că s-a rugat pentru morţi necreştinii, ceea ce contravine canoanelor. Dar rânduiala şi canoanele sunt la dispoziţialui, el le administrează după bunul plac, nu el se pliază după ele.
Şi apropo Saccsiv, mai face mişto şi de blogeri, uite-te atent la conferinţă.
Fraţilor întru trezire, uitaţi-vă atent la ce spune cineva, nu vă fleşcăiţi de cât de frumos vorbeşte părintele…
Atenţie la predicile care gâdilă emoţia şi calcă peste învăţătura ortodoxă, citiţi Sfântul Ioan Gură de Aur.

Doamne ajută!

Comentariu saccsiv:

Comunismul nu rusii l-au creat. Detalii despre bancherii de pe Wall Street ce au subventionat revolutia bolsevica prin intermediul Federal Reserve:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

VIDEO – Parintele Ioanichie Balan: COMUNISMUL SI EVREII

Comunismul implementat in Rusia a facut rau inclusiv poporului rus:

Sfantul Ioan Kochurov, primul din seria de mucenici ucisi de REVOLUTIA BOLSEVICA

Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emblematic de catre evreul Iacov Iurovski

Despre cei 11 000 de MUCENICI preoti si calugari UCISI DE BOLSEVICI la manastirea ORANKI …

DESENE: Tortura si crima in Gulag

In comentariul lui Exacustodian se mai face referire la:

O carte exceptionala: ECUMENISMUL FARA MASCA

Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”

Iata si cateva exemple de “viruşi si bacili ucigători” rusi:

Agentul SILUAN ATHONITUL – un rus comunist cu misiune in Muntele Athos

Sfantul Serafim de Sarov, un mare ascet al … Bisericii Ruse

RUSIA KIEVEANA: Imparateasa Olga, primul Sfant rus. Ba mai mult, intocmai cu Apostolii

Sfantul ALEXANDRU NEVSKI. Daca n-ar fi existat cei ca el, N-AR MAI FI EXISTAT RUSIA. Dar AR MAI FI EXISTAT ORTODOXIE?

Cum a fost salvata Rusia de Sfantul Mucenic Ermoghen

Iata si alte ziceri ale preotului Constantin Necula:

Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in … Duminica Ortodoxiei

Aseara la Romania tv Pr. Conf. Univ. Dr CONSTANTIN NECULA a zis cam asa: Pana acum ELIE WIESEL s-a opus, dar deoarece s-a demonstrat ca Parintele ARSENIE BOCA n-a fost nici verde, nici nationalist si nici de dreapta, de la anul s-ar putea sa vorbim despre SFANTUL ARSENIE BOCA

RASPUNS NAUCITOR al preotului Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA referitor la petitia in care se solicita BOTEZUL ORTODOX al ERETICULUI presedinte KLAUS JOHANNIS

SIBIU, 1 noiembrie: SIMPOZIONUL “Valenţele ecumenice ale teologiei lui Dietrich Bonhoeffer”. Vor glasui niste rataciti protestanti si pr. conf. dr. Constantin Necula

 

207 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. john said, on martie 8, 2015 at 12:49 pm

    Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 mai

    Cardul national de sanatate va deveni obligatoriu pentru asigurati din 1 mai, anunta recent Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
    Activarea cardului de sanatate va putea fi facuta la orice furnizor de servicii medicale, mai putin de farmacist. Operatiunea de activare dureaza maxim 30 de secunde si consta in inlocuirea PIN-ului cardului (0000) cu un cod din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie sa il divulge.
    Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem.
    Cardul, odata activat, va fi folosit de cate ori asiguratul merge la medic sau la farmacie, iar PIN-ul va fi introdus de asigurat ori de cate ori va beneficia de un serviciu medical, pentru validarea si apoi decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate.
    Pentru serviciile medicale de urgenta nu este necesara utilizarea cardului de sanatate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acorda atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate.
    http://www.ziare.com/social/card-sanatate/cardul-de-sanatate-obligatoriu-de-la-1-mai-ce-faci-daca-nu-ai-documentul-diavolului-si-trebuie-sa-mergi-la-medic-1351783

    Apreciază

  2. Exacustodian said, on martie 8, 2015 at 12:52 pm

    Saccsiv

    Suntem în post acum, într-o perioadă a pocăinţei, a rugăciunii cu lacrimi.
    Sfinţii părinţi vorbesc despre lacrimile în rugăciune, preot Constantin Necula are o altă poziţie, el face mişto.
    La conferinţa pe care am postat-o şi pe care ai încadrat-o în articol, uite-te la minutul 1:07:40
    cum face mişto de lacrimile de pocăinţă. uită-te vreo două trei minute să vezi ce gesturi face.
    Citez din înţelepciunea preotului C-tin Necula (e vorba de momentul 1:07:40):
    „De atât smiorcăială…nu rezolvăm nimic.”
    „Ne punem în fund în mijlocul bisericii şi ne curg mucii…”
    „pocăinţa nu înseamnă doar tracţiune mucilaginoasă”.

    Saccsiv te rog nu rata momentul indicat de mine din conferinţă.

    Apreciază

  3. Exacustodian said, on martie 8, 2015 at 1:01 pm

    Pe la minutul 1:12:06 zice „mi-a scris unu’ odată pe…un răspuns de-ăsta, un bloger de-ăla turbat…”
    Cred că se referă la criticii ortodoxiei, adică la duşmanii ortodoxiei, nu neapărat la blogeri de tipu’ tău.

    Dar mai spune ceva interesant fără să dea nişte lămuriri ci doar lăsându-i pe unii oameni în ceaţă.
    Vezi la minutul 1:26:15 că zice:
    „În primul rând nu sunt 7 (taine) cum le-am învăţat noi după manuale, sunt mult mai multe, dar vă las că vă smintesc…”

    Bineînţeles că există diferite taine că Dumnezeu nu ne-a descoperit nouă tot, evident suntem în stadiul de fire căzută. Însă preotul conferenţiar nu este precis. Dacă prin sală e vreunu’ care abia face cunoştinţă cu ortodoxia sau încă nici nu a cunoscut-o el rămâne nelămurit, că nu are cum să înţeleagă metaforele lui academice.
    Deci a arunca câteva cuvinte care pot fi smintitoare este un semn de responsabilitate.
    La seminar, el ştie cine sunt cei de faţă – studenţii, la o conferinţă, participă şi oameni de care nu ştie nimic, aşa că trebuie să fie atent cu cuvintele, pentru că unii pot pleca acasă cu nelămuriri.

    Apreciază

  4. Gladiatorul said, on martie 8, 2015 at 1:29 pm

    Apreciază

  5. irins said, on martie 8, 2015 at 1:32 pm

    Eu iubesc poporul român din tot sufletul. Ceea ce mă deranjează însă la români e faptul că judecă. Și judecă și ce nu ar trebui. Cine îi pune pe oameni să-l asculte pe părintele Constantin Necula dacă nu vor?Îi forțează cineva?Nu vreți, nu ascultați, e foarte simplu. E om bun/rău, spune adevărul, nu, crede în Dumnezeu, nu, cine știe?Cine suntem noi să judecăm? Eu una sunt de acord cu unele idei ale lui, iar cu altele nu, dar tocmai asta înseamnă să gândești: să iei ce crezi că e bun pentru tine și ce nu e bun să lași deoparte!!! De ce trebuie să împroșcăm cu noroi în oameni? Asta înseamnă ortodoxia? Să ne dăm cu părerea despre toți și despre toate?Ce fel de creștini mai suntem atunci? Doar de fațată! Ăsta e răspunsul. Și de ce trebuie să stăm să comentăm pe bloguri de ne doare capul ce citim? Haideți să arătăm prin fapte cum ar trebui să fim. Vine Apocalipsa, nu vine, vine războiul, nu vine, vine bomba atomică, antihristul. Noi ne îngrijim de toate aceste evenimente pe care doar Dumnezeu le știe, ne credem super inteligenți și învățați. De ce să nu începem cu sufletul nostru prima dată? Dacă avem grijă de el nu o să ne mai intereseze nici de acest preot, nici de Apocalipsă, nici de altceva pentru că o să fim pregătiți pentru toate și nu o să ne mai fie teamă și nu o să mai încercăm să-i judecăm pe ceilalți și să ne dăm cu părerea despre ei. Haideți să fim oameni, nu dumnezei și să pretindem că deținem adevărul absolut!

    Apreciază

    • Alin said, on martie 8, 2015 at 5:01 pm

      Da tu de ce judeci poporul roman ?
      Cu ce drept ?

      Apreciază

      • irins said, on martie 8, 2015 at 6:56 pm

        Eu consider că nu am judecat, ci doar am spus ce mă deranjează! După mine a judeca înseamnă cu totul altceva, nu am concis că suntem într-un fel sau altul. Dacă v-am jignit (vorbesc cu dumneavoastră fiindcă nu vă cunosc), vă cer iertare!

        Apreciază

  6. vasiv21 said, on martie 8, 2015 at 2:04 pm

    Dar stim ca datoria noastra este simpla: ” cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta si vei gasi! „

    Apreciază

  7. Alx said, on martie 8, 2015 at 3:36 pm

    Andrei d,Parintele Arsenie Boca este sfant,nu am nici cea mai mica indoiala,ceea ce spune parintele Arsenie Papacioc nu cred nicio secunda.Oricine poate sa fie inselat.Pana si Sfantul Ioan cel Milostiv a acuzat un calugar de adulter si cand s a descoperit adevarul s a cait amarnic,s a dovedit ca acel calugar nu a pacatuit ba mai mult a adus o pe aceea femeie aproape de Dumnezeu.Pana si de Imparatul Lumii au iesit vorbe ca a Fost insurat si ca a avut copii.Dusmanii Ortodoxiei o sa scoata mereu vorbe,Parintele Arsenie Boca mie prin vorbele si faptele lui mi a dovedit ca a fost si este Sfant si parerea mea nu poate sa mi o schimbe nimeni.Nu cauta la vorbele rele ci cauta sa l cunosti pe Parintele asa cum a fost el, un Sfant.Numai un Sfant si un placut al Bunului Dumnezeu putea sa dea invatatura pe care a dat o el.Doamne ajuta!

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 8, 2015 at 4:56 pm

      Nici diavolul nu va recunoaste in veac ca minte! Asta ce aparati voi e batjocura Bisericii!

      Apreciază

      • Partizanu said, on martie 8, 2015 at 7:00 pm

        Si daca parintele a avut dreptate stiind de una din profetiile altora https://prosistemhaha.wordpress.com/2015/03/06/profetii-cu-privire-la-un-razboi-total-termonuclearchimicbacteriologicnanotehnologic/ Vrei sa ne uitam putin la pozele cu masacru de la ODESA de anul trecut? Eu gindesc si cred NELIMITAT. Sa-mi dea DUMNEZEU putere sa le pot cuprinde pe toate cite au fost si cite vor mai veni. DOAMNE AJUTA.
        NOTA
        Eu am stat fata in fata cu DIAVOLU si pentru prima data nu era nimeni linga mine. Nici ingerul pazitor, nici MAICA DOMNULUI nici Iisus Hristos, NIMENI. Totul se intimpla intr-un vis.

        Apreciază

      • cristi o. said, on martie 8, 2015 at 7:08 pm

        @andrei-d
        Dumneavoastra veti recunoaste ca sunteti inselat? Poate chiar de cel intunecat. Ca dracii inseala si prin exces de corectitudine – vezi sectarii – stau cu scriptura/adevarul in mana dar cu ratacirea totala in suflet!!! Aveti vreo dovada ca nu sunteti unealta cu voie sau fara?! Majoritatea detractorilor lui Arsenie, dupa care va inspirati, o cam scalda… fie in probleme de ecumenism, fie in probleme de carduri/cipuri, fie in privinta sfintilor din inchisori (unii din ei mari duhovnici)… etc. Azi e torpilat Boca, maine Iustin Parvu, poimaine Calciu-Dumitreasa, Valeriu Gafencu si toti sfintii inchisorilor nu? Lista e lunga… Ca erau niste „legionari criminali” inselati de diavol… Cum sa fie sfinti… – asa zice varianta oficiala a urmasilor criminalilor lor… Usor-usor, de la Boca, migram spre a pune la indoiala pe I. Parvu (ba ca a vorbit pro-Boca, ba anti-Boca); ba ii bagam cuvinte ori le rupem de context la A. Papacioc si-l facem inconsecvent; ba incepem sa ne punem intrebari daca lumina vazuta de unii pe chipul lui Gafencu nu era inselare diavoleasca; ba o sa spunem ca un poet „reactionar” ca Radu Gyr, nu putea avea moaste si e inselare; ba ca in ortodoxie nu exista minuni (asta pregateste terenul alipirii la uniatie – ca ei oricum n-au minuni) etc.etc. Tot asa pana la demolarea tuturor din constiinta urmasilor. Ca astea-s ordinele – fie de la superiorii, pe linie de serviciu, fie de la cel rau. Sa strecurati, cu orice pret indoiala… Mie imi miroase a misiune. Ca e la cel rau ori de la servicii, mi-e totuna… Parintele SFANT (cu majuscule, sa crape vrajmasii de ciuda…) Calciu a spus:“O să se bată cu noi şi morţi, iar noi o să fim alături de voi ca să ne apăraţi. Şi morţi vom izbândi!” – acestea sunt cuvinte profetice! Iar daca e sa ne luam dupa roade (c-asa se cunoaste pomul…) – apai, stimabile, SFINTII astia (inclusiv Boca!) au adus la credinta dreapta oameni intr-un an, cat nu poti aduce dumneata intr-o mie! Asa ca…mai usor cu judecata stramba. Nu sunteti nici unul (din detractori evident) capabili sa-i egalati, daramite sa-i puteti judeca drept…

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 8, 2015 at 9:26 pm

        partizanu,
        diavolul nu stia de 9/11? Nu stia planurile masoneriei? Nu putea sa-i spuna lui Boca sa-l faca profetul lui? Si daca s-au implinit unele proorociri e ca sa dea credibilitate. Si acceptam compromisuri cu inselatii si astfel acceptam sparturi in Biserica, nu! Daca a crezut in catolici, e inafara Bisericii! Plus de pictura ezoterica:

        Ezoterismul (în greacă εσωτερικος = din interior) este un concept filosofic-religios prin care se desemnează cunoștințe și învățături obținute prin percepția unor fenomene spirituale, accesibilă numai inițiaților, în opoziție cu cunoașterea exoterică, accesibilă tuturor oamenilor.
        1. Deci tineti minte, numai INITIAITILOR!

        Pierre Riffard in lucrarea „Dicționarul esoterismului” spunea: (atentie!!!): „Un esoterism este o învățătură ocultă, doctrină sau teorie, tehnică sau procedeu, de expresie simbolică, de ordin metafizic, cu intenție inițiatică. Druidismul, Companionajul, alchimia sunt esoterisme.
        2. Deci OCULTISM!!! (se leaga de studiile lui orientale, ce-i placea parintelui, care defapt nu sunt doar studii ci EXPERIENTA cum scrie el insusi)

        Sfintul Ignatie Briancianinov ne avertizeaza si spune vorbind despre duhul acestui veac: „Vinatorul e iscusit si pe cel care scapa din cursele grosolane il prinde in laturile mestesugite. Sfirsitul vinatorii e unul singur: pierzania.

        Caderea e ascunsa in toate chipurile biruintei si a virtutilor: dracii pe draci se înlatura o vreme – numai ca imparatia raului nu se dezbina – si omul imbatat de izbinda „retetei” se arunca mai virtos în parerea si amagirea de sine, instrainindu-se de Hristos.

        Iar Hristos Dumnezeu nu umbla cu jumatati de masura, ci zice lasa totul pentru a avea totul. Ori cum crezi ca va acepta toate acuzatiile „nedrepte”? Unele lasate cu mana sa? Unde este „cirta” pe care Hristos a spus sa nu o scimbam? Stii ce e o cirta?

        Dar talcuieste asta, domnule cristi.o:
        „”o iotă, o cirtă, o parte de se va schimba, acela mic se va chema”” adica nu se va mintui – zice si Sfantul Ioan Gura de Aur! E de ajuns pictura cu „sfantul” si sminteala e cea mai mare!

        PS Inteleg ca vor veni toti sa ma calce in picioare, dar nu imi pasa, adevarat duhul meu este unul aspru, dar o sa cer canon pentru supararea multora dintre voi, dar asa nu facem parte din Biserica, cu compromisuri si idei pagane! Doamne ajuta!

        Apreciază

    • sorin said, on martie 8, 2015 at 7:10 pm

      ce mai conteaza Alx, calcam si peste sfinti cum e par Arsenie Papacioc cand e vorba de inselatul Arsenie Boca. doar ca sa ne hranim mandria /
      Voi nici in ceasul asta nu intelegeti ca sunteti inselati.
      Diavolul in privinta lui Arsenie Boca va intuneca mintile.
      Cunosc persoane care is mai tot timpul la biserica , aparent credincioase, organizatori de mitinguri si fel de fel de petitii de asa zisa aparare a credintei, dar nu au pic de dragoste. Sunt egoisti , indiferenti si nu le pasa de aproapele. DIn intamplare aceste persoane sunt infocati ca si voi cu Arsenie Boca.
      Sunt sustinatori ai ideii legionare, ai sfintilor inchisorilor, dar fara sa constientizeze il baga printre acesti sfinti si pe inselatul Arsenie Boca.
      Vremurile inainteaza, iar cand se va ajunge la implantarea cipurilor oamenii astia la fel vor zice ca nu sunt rele datorita diferitelor inselari. Fiecare inselare duce la alta. Voi nu sunteti constienti. Un om cu constiinta nu arunca cu noroi in niste parinti prrecum Arsenie Papacioc, Ioanichie Balan, Virgil Maxim, par Antim de la man Bistrita, ci oamenii cand aud asemenea subiecte cum e cu inselarea lui Boca, lasa mandria si se pun la cercetat si merg sa stea de vorba cu duhovnicii care mai sunt in viata, despre Arsenie Boca. Si dupa aia pot sa mai zica ceva.
      Chiar nu ganditi?
      Orice ar fii, inainte de a zice ceva se face cercetare.
      Parintii astia au cercetat.
      II cunosc personal pe Par Anitulesei si pe Par Antim si de mai bine de jumate de an au cautat in cartile scrise de Virgil Maxim si altele unde se vorbeste de Boca, daca sunteti atenti o sa auziti in aceasta inregistrare cartile si paginile unde sunt gasite informatiile.
      In legatura cu cine sunt eu, am mai ziso si in alte dati.
      Lucrez la SRI si am misiunea de a denigra orice idee ortodoxa si site ortodox, Daca asta vreti sa auziti., iar in legatura cu numele meu o sa incerc sa merg la un psihiatru sa mi se zica daca sunt Sorin sau Sorina.
      Dar de unde stim ca voi nu sunteti infiltrati sau ati dat alte nume/.?
      Sincer va spun ca daca eram in locul fratelui Vasile interziceam comentariile de la persoane care au asemenea inselari chiar daca la un momentdat ar trebui sa inchid blogul.
      De ani de zile s-a creat ideea ca tot ce zice majoritatea este bine si asa trebuie procedat, doar ca in acesti ani diavolul a lucrat si oamenii au cazut subtil in diferite inselari si fara sa isi dea seama multi ii iau ca repere.
      Foarte trist.
      In ziua de azi nu conteaz ace zice majoritatea ci ceea ce zic sf Parinti.
      Chiar daca is doar doi preoti la 1000 de oameni si cei doi is in duhul lui Hristos. pai pe aceia trebuie sa ii ascultam chiar daca cei 1000 zic altceva

      Apreciază

      • artion said, on martie 9, 2015 at 10:14 am

        Sorin
        Spui tu „calcam si peste sfinti cum e par Arsenie Papacioc ” , de unde stii ca e sfant? Si cine calca? Toti trebuiesc respectati, Papacioc, Antim , etc insa trebuie aratat unde au gresit si acestia, pentru ca nu sunt infailibili. Am demonstrat prin insusi cartile scrise de A.Boca , scrise de el nu povesti spuse de altii, cum ca acesta nu credea in reincarnare, deci clar Papacioc s a inselat in privinta lui, e drept ca in unele locuri A. Boca lasa loc de interpretari insa nu trebuie sa venim de la noi cu pareri personale care pot fi contrare adevarului. Mi se pare ca prea abuzezi cu subiectul parintelui Arsenie Boca, 90% din argumentele d-lui Anitulesei sunt gresite si am sa explic dupa Pasti de ce.

        Apreciază

  8. Stefan said, on martie 8, 2015 at 5:09 pm

    Mi-am mai spus parerea in legatura cu parintele Arsenie Boca.Eu spre deosebire de altii de aici am fost la Manastirea Prislop.Va spun cinstit ce am simtit eu : ajungand acolo am fost neplacut surprins de aglomeratia de acolo,ca sa ies cu masina de la manastire mi-a luat ore bune,dar nu puhoiul de lume cat mercantilismul care domina zona nu mi-a placut. Am intrat in biserica mi-au placut totusi picturile de pe iconostas dar ajungand in deal la mormantul sau nu am simtit ca ma aflu intr-un loc sfant si nici nu m-am inchinat acolo ci am facut-o la pestera pusnicului Ioan de la Prislop.Acolo da ,in locul acela simti duhul locului.Ca sa terminam toata polemica si toata lumea sa fie de acord,propun ca Arsenie Boca sa fie declarat sfant doar atunci cand va fi dezgropat si va fi gasit neputrezit si cu miros de buna mireasma,desi si atunci ar mai fi totusi unele semne de intrebare.

    Apreciat de 1 persoană

  9. minionita said, on martie 8, 2015 at 6:39 pm

    Frate saccsiv, mi-a atras ceva atentia insa nu dispun de asa multe informatii. Nu stiu daca e numai o parere a mea dar curentul asta ca parintele Boca si altii ar fi fost inselati este de data destul de recenta, cel mult 3 sau 4 ani pt.ca anterior nu am citit nimic de genul asta. Eu nu vreau sa ma pronunt insa exista atat de mult material care i se atribuie parintelui, au fost tiparite atatea carti la nenumarate edituri incat nu cred ca e imposibil sa se fi facut adaugiri sau modificari care sa ridice semne de intrebare. Adica daca parintele Boca era inselat nici unul dintre ceilalti duhovnici mari nu ne-a atras atentia? Nu mai vorbesc de asocierea imaginii parintelui in ultima campanie electorala, o carte scrisa de una Lecu care cica face meditatie in fata pozei lui si sfantul Arsenie a iertat-o, plus mii de marturii ale lui x si y care nu pot fi verificate ca parintele ar fi spus una si alta.

    Apreciază

  10. Gabriel M. said, on martie 8, 2015 at 8:27 pm

    Sunt lucruri pe care pur si simplu le simti .. fara argumente logice sau dovezi istoriece. Pur si simplu ceva din tine iti spune clar. Parintele Arsenie Boca este SFANT!!!
    Acum hai sa luam si argumente logice de dragul lui andrei-d:
    – Arsenie Boca in tot ceea ce a facut invocandu-L intotdeauna pe Mantuitorul Hristos.
    – Cand picta biserica de la Draganescu se afla in perioada in care se dorea indepartarea lui de Manastire si totusi faptul ca el il iubea atat de mult pe Iisus Hristos a preferat sa isi sacrifice tot timpul pictand icoanele de acolo. Asta e o alta dovada clara ca il iubea pe Dumnezeu si nu facea totul ca un sectar(din ratiune) ci din suflet.
    – Ultima dorinta a lui a fost aceea de a nu fi dezgropat pana la venirea Mantuitorului. Asta exprima o adevarata smerenie dar in acelasi timp prin acest lucru se selecteaza natural cei care cu adevarat cred si simt de cei care cauta doar dovezi rationale. Cine crede cu adevarat nu mai are nevoie sa vada moastele parintelui. Daca Lumina Sfanta de la Inviere era vazuta de tot omul se crestinau toti paganii a doua zi. Dar Dumnezeu vrea credinta sincera si abia dupa ce crezi din tot sufletul ca exista fara sa o fi vazut atunci abia o vezi in realitate.
    – Faza cu disparitia sa din inchisoare a fost vazuta de sute de martori dar faptul ca s-a intors singur la inchisoare desi putea sa evadeze oricand arata dorinta sincera de mucenicie si jertfa pentru Mantuitorul Hristos.
    – Nu s-au gasit in cartile sale texte contradictorii cu sfanta si adevarata invatatura ortodoxa. Altfel cei ca tine (andrei-d) speculau imediat si veneau cu argumente mai solide decat un interviu cu un parinte care spunea din auzite despre Parintele Arsenie.
    – (si un argument personal, care tine doar de mine) Parintele Arsenie Boca este ceasul meu desteptator care m-a trezit acum 3-4 ani din somnul ratacirii si al pacatului . Datorita lui am descoperit din nou Dreapta credinta Ortodoxa, si am realizat si constientizat ca eram ratacit si sufletul meu umbla pe dealuri. Acum inca ma lupt cu patimile si pacatele mele pe care le urasc …

    Parintele Arsenie Boca este SFANT!!!

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 9, 2015 at 2:50 am

      @Gabriel M.
      Nu va mai obositi. „Amicii” nostri sunt cu oarece misiune… N-am vazut pana acum pe cineva care sa impinga barfa, falsurile si facaturile securiste la nivel de dovezi doar din pasiune pentru senzational. Ori oamenii nu l-au studiat pe Boca deloc si cred ca stiu tot – putin probabil; ori l-au studiat bine dar nu gasesc nimic altceva de aruncat in el decat laturi adunate de ici de colo; ori nivelul lor de intelegere si discernamant e complet depasit de imaginea de ansamblu dar stau cu balanta judecatorului in mana, desi nu are niciunul inaltimea morala si duhovniceasca sa judece pe cineva mai mare… Se descalifica total prin felul de a actiona. Ba ne mai fac si sectari!? Cam multa indrazneala pentru cineva care deschide o discutie apoi incepe sa imparta verdicte si acuze vehemente, cu repeziciunea unei mitraliere germane – de parca noi am fi venit primii sa lipim afise si reclame pro-Boca! Oricum, imi e teama ca nu se vor opri la A. Boca! Poate e doar inceputul… Facandu-l arsice pe Boca, la modul subtil, arunca indoiala asupra luciditatii si discernamantului duhovnicesc al SFANTULUI Iustin Parvu. Si tot asa, efect de domino… Toti duhovnicii au fost legati intr-un fel, mai mult sau mai putin. Poate unii nu s-au inteles, poate au avut vederi diferite. Dar acesti „justitiari” nu cauta adevarul, nici cat e negru sub unghii. Cauta „fisuri” in zid! Tactica militara invechita… Am avut intre neamuri ofiteri securisti si un tradator care l-a vandut pe tat-su la partid, pentru functie, desi batranul nu era legionar. Cunosc bine marfa si institutia… Am trait cu unii dintr-astia prin preajma. Puteau sa fabrice de zece ori mai multe dovezi anti-Boca. Daca primeau ordin. Il faceau si „Dalai-Lama” cu acte, la cererea „partidului”…(daca nu cumva au si facut-o si nu stiu eu…) Stiu de ce sunt in stare. Isi vand mama, se vand pe ei, isi amaneteaza si copiii, fac cele mai cretine lucruri, isi vand tara „in numele tarii” – Cata ipocrizie si tembelism! Vreo 20 de ani au stat „in adormire”, dar de cativa ani incoace, parca au iesit iarasi din pamant vechile structuri, asemeni carabusilor la bec si si-au trimis fitilistii pe teren – azi le spunem, elegant, „agenti de influenta”, lucreaza pe net, nu pe strada, pe la cozi, la ingramadeala, ca in vremea lui Ceasca… Detractorii lui Boca si nu doar ai lui, se pliaza bine pe acest sablon de „agenti de influenta”. Trebuie sa devieze atentia ori sa divida lumea. Cu orice pret. O „armata” de oameni, fiecare cu obiectivele lor, actionand intr-un „razboi” virtual, cu plutoane de postaci atacand si anihiland tintele. Rand pe rand, luna de luna, an de an, vor pune la indoiala pe fiecare parinte duhovnicesc in parte; nu cred ca va fi lasat vreunul neatins – sa fie o intamplare ca acestia toti au un lucru in comun: sunt supravietuitori ai temnitelor comuniste? Eu nu cred. In opinia mea e o chestiune de timp pana ii vom vedea si pe ceilalti duhovnici atrasi in ciorba asta fara sfarsit… Deja, pe unele canale, e alaturat si SFANTUL Iustin Parvu cu d’alde baba Vanga si alti prezicatori de nimic, gen Nostradamus. De Boca, nu mai spun… Cu niste ani in urma, (2009 cred) cand Parintele Iustin era in viata, era sa pic de fraier la „bunavointa” unora care aveau „dovezi” ca e un inselat! Unii il faceau pro Basescu, altii pro Ponta. Ba mai turnau si fraze trunchiate, fiecare, dupa necesitati. In mintea mea, ma miram „Cum, pana si Parintele s-a dat cu astia?!” Bineinteles, nu m-am apucat sa umplu netul cu marea porcarie de „dezvaluire” ci am aprofundat cautarea si am gasit, inclusiv cuvintele trunchiate din discurs si in ce context au fost folosite. Parintele era complet nevinovat! S-au folosit de imaginea lui. si de cuvantari luate de pe net. Atunci am realizat ca parsivenia securista n-a disparut deloc dupa ’89. Dar sa nu disperam! Daca acesti parinti sfinti au rezistat la torturi si spalari de creier groaznice, avem si noi obligatia, macar din respect pentru sacrificiul lor, sa rezistam la acuzele astea inconsistente si defaimatoare venite pe cale virtuala din partea sistemului si sa nu ne clatinam credinta asa usor. Parintele SFANT Calciu, in ultimele sale cuvinte, din spital, ne-a spus cu ce ne vom confrunta dar ne-a lasat si mangaierea ca „…impreuna vom invinge!”…

      Apreciază

    • Partizanu said, on martie 9, 2015 at 7:54 am

      Ai dreptate frate. Eu am sa va povestesc un episod care m-a marcat toata viata. Si am ajuns la concluzia ca nimic nu este intimplator. In 2011 cind alergam cu niste INSELATORI la un miting (de provocare) trecind spre PLOIESTI pe linga TROITA DE LA TANCABESTI, noaptea fiind (30 noi-1 dec) si nestiind de locul MARTIRILOR. Deodata ceva ma face sa-mi indrept privirea spre stinga (stateam in spatele soferului). E, pentru o secunda am vazut poza CAPITANULUI de pe cruce la o dimensiune foarte mare inconjurata de vapaile candelor si lumanarilor. Eu nestiind despre acel loc si despre ce e vorba. Ca la intoarcere a trebuit toti cei cinci ocupanti sa cautam acel loc pentru a ne inchina. Asa ca nici ANDREI sau alti nu sunt intimplator aici pe blog mai ales acum in post cu FILMULETE. Daca GREGORIAN BIVOLARU nu mai poate face nimica sa „TREZEASCA POPORUL” hai sa-l denigram pe PARINTELE care era un apostol al intunericului aceiasi facatura. Eu intreb ca CRESTIN (avind cele doua arme la indemana POSTUL NEGRU peste an L-M-V si RUGACIUNEA) oare toti putem fi inselati cu mijloace pamantene? DOAMNE AJUTAMA SA NU RATACESC IN PUSTIUL INTUNERICULUI VESNIC. AMIN.

      Apreciază

      • andrei-d said, on martie 9, 2015 at 8:38 pm

        partizanu,
        si yoghinii postesc, dar pentru satana, si mahomedanii postesc, dar pentru satana, dar ce zic ca postesc acestia, intreband Sf. Macarie cel Mare care este diferenta intre oameni si diavoli, acesta(diavolul) i-a spus: „Voi postiti luni de zile, dar noi nu mancam deloc. Voi cititi Scripturile, noi le stim pe dinafara. Voi privegheati, noi nu dormim deloc. Dar un lucru nu facem noi, nu ne smerim” Deci nu te lauda ca postesti si ai vedenii, poate devii si tu prooroc, sau te crezi sfant asa. Mai smereste-te de gandurile astea de postitor „POSTUL NEGRU peste an L-M-V si RUGACIUNEA” ca asa postesc si inselatii, si yoghinii si „proorocesc” sau au impresia ca li se descopera dumnezeul lor, dar daca nu ai dreapta socoteala si dreapta credinta degeaba! Iertare

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on martie 9, 2015 at 9:41 pm

        Pe de alta parte (andrei-d) poti cadea si in ispita mandriei si osandirii aproapelui care e la fel de grava. degeaba intelegi LOGIC lucrurile astea cu postul si smerenia daca tu judeci lumea precum un mic „dumnezeu”.
        Cat priveste postul tinut de Partizanu eu interpretez ca a povestit spre invatatura si exemplul nostru. Daca voia sa se laude cu asta ar fi dat datele lui personale si o poza ca sa stim pe cine sa laudam. Odata ce iti dai un nickname nu cauti lauda.

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 10, 2015 at 12:26 pm

        Gabriel,
        spui „eu interpretez”…cam multe interpretari dupa capul tau….sectarii…(doar spuneam)

        Apreciază

      • Partizanu said, on martie 10, 2015 at 1:28 pm

        NU MA ASCUND DUPA CRUCEA LUI HRISTOS DUMNEZEUL. Ba din contra incerc sa o duc mai departe. Slaviti sa fiu cei ce nu inteleg JERTFA MANTUITORULUI. Suntem NISTE TALHARI care zi de zi ne aflam la dreapta si la stinga MANTUITORULUI in ziua osandirii. Iisus Hristos A FOST SI V-A FI CU NOI. In temnita (numai) cu sau fara ARSENIE BOCA a fost prezent printr-o particica ca mine ca tine (ANDREI) sau alt FRATE CRESTIN (ratacit in MATERIALISMUL ACESTEI LUMI). Eu ca ori ce MURITOR DE RAND PORT O CRUCE SI O IDENTITATE dupa care nu ma ascund. Pot sa fac publice datele mele personale, pot sa spun si din ce TATA AM SUPT dar oare asta ma ajuta sa ma MANTUIESC? Vb. psalmistului” pacatele mele sunt multe DOAMNE …” IARTA-MA DOAMNE DACA M-AM NASCUT SI MOR IN PACAT. Crucea ta e o particica in mine prin SFINTUL BOTEZ. Eu sunt doar un PACATOS. AMIN.

        Apreciază

  11. Marya.fly said, on martie 8, 2015 at 9:04 pm

    Pe fundalul predicii , Alte marturii despre Arsenie Boca , la min. 45, sec. 38 apare ieromonahul A.Boca in chiloti insotit de maica Zamfira. Iata apropierea dintre cei doi. Iata un vazator cu duhul incarcat de nevointa. Maine o sa apara predica aceasta intr-o varianta mai completa, finala, si de acum Dumnezeu sa faca sa creasca.

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on martie 9, 2015 at 12:27 am

      Avea calduri. Doar spune Arsenie Papacioc: „s-a uitat atent la mine, dar eu eram baiat citit!” Cat despre nebunia cu pamantul de la mormant, asta e indemonizare!!!

      Apreciază

  12. Radu said, on martie 9, 2015 at 9:42 am

    Partea cu betivii si violatorii as mai crede avand in vedere ce fel s-au comportat cat au stat la noi armata rosie pana in anul 1958.

    Partea cu comunismul da este o minciuna parintele trebuie sa mai citeasca ceva nou si lipsit de propaganda de orice fel.

    Biserica este inflitrata de mult timp de anumite „elemente” care nu ar trebui in mod normal se le vedem in peisaj dar asta este o consecinta si a faptului ca unii chiar au dosare sau sunt intr-un fel sau altul la mana celor care isi promoveaza oamenii peste tot si pe acestia ii stim de multa vreme.

    Unui om cinstit si corect nu prea ar avea cum sau ce sa ii faca doar sa il ameninte ma gandesc sau sa ii „inventeze” un dosar mincinos cu probe false.

    Apreciază

  13. dasvik said, on martie 9, 2015 at 9:49 am

    Frate Vasile, chiar nu poti sa opresti balacareala asta pro si anti Arsenie Boca? Ca deja devine obositoare, ca sa nu zic de-a dreptul enervanta.
    De regula citesc comentarii ca sa vad ce mai au oamenii de spus legat de tema articolului, sau cate un off-topic interesant, sau vreun raspuns la o problema a unuia din cititorii blogului… si in schimb dau de 1 fanatic (andrei-d) pe care-l mananca-n *** (ca si-asa-i place limbajul de genu’) sa se ia de pr. Arsenie in 70% din postarile lui, asa, aiurea, indiferent de tema articolului – si poate de inca cativa ca el – si de celalata parte de niste oameni care incearca sa-l contrazica si sa-i raspunda la toate argumentele lui. Asta vrei pe blogul tau? O discutie ca la piata despre cat de sfant sau de inselat a fost Arsenie Boca? In care – era sa uit – sunt tarati pe rand unii din mari duhovnici ai neamului?

    Apreciază

    • Partizanu said, on martie 9, 2015 at 10:30 am

      Nu te supara dar specimene dintr-astea ca Pr. conf. univ. … CONSTANTIN NECULA maine poimaine v-a cinta la aceiasi partitura cu ANDREI si alte GRADE MASONICE. Asa ca trebuie sa ne uitam bine in CAZANUL SATANEI ce somptuozitati intra la baie.

      Apreciază

    • andrei-d said, on martie 9, 2015 at 11:50 am

      dsvik,
      iertare, poate sunt inselat, m-am gandit si la asta!
      Partizanu,
      intradevar, locul meu este unde e al diavolului! Roaga-te si pentru mine te rog. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • eu said, on martie 9, 2015 at 5:40 pm

        Iarta-l, DOAMNE, ca nu stie ce zice!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 9, 2015 at 8:29 pm

        eu,
        Iarta-i „doamne” Boca sau cum? Lasa-ma frate, pacatos sunt dar Ortodoxia nu accepta abateri asa grave, dar ce zic grave, nu accepta nici o abatere, si nici inovatiile unor asa-zisi duhovnici.

        Apreciază

  14. Alin said, on martie 9, 2015 at 9:17 pm

    Andrei-d, de mai potolestete bre odata.
    Ai in tine un duh ce nu-i ortodox.
    dasvik nu te-a judecat, ci a spus ca esti obositor, fiindca orice faci ajungi intotdeauna la Sfantul Parinte Arsenie Boca. Parca esti blocat pe o anumita frecventa.

    Apreciază

  15. sorin said, on martie 9, 2015 at 9:49 pm

    Alin si eu sunt blocat pe o frecventa si nu vreau sa ma potolesc.

    Apreciat de 1 persoană

  16. scortisoara said, on martie 10, 2015 at 10:05 am

    Nu v-ar fii rusine ! Asta va doare , va ia Prislopul ” caimacul „? Omenii se duc acolo unde ai cheama Duhul lui Dumnezeu . Sunt oameni cu suferinte de care voua NU VA PASA va preocupa doar venitul Prislopului . Ca sa stiti , man. Prislop este una din putinele manastiri din tara asta care nu vinde harul pe bani si nu fixeaza tarife pentru ziua de rugaciune . Lasa omul acolo cat are , nu i se baga mana in buzunar . Probleme noastre de actualitate ( printre altele grave ) sunt biometria , Sfintii neamului ( ai Inchisorilor ) pe care nu-i recunoaste tocmai Biserica ! Si nu neaparat in ordinea asta …
    Una din frazele rostite de calugarul din filmuletul postat de userul Sorin suna cam asa : ” Lumea e preocupata sa mearga la Prislop mai degraba decat la Mormantul Mantuitorului ! ” Faceti reclama la pelerinaje in Israel ? Aveti idee cat costa un pelerinaj acolo ? Intre 1200 si 800 euro . Cine castiga atatia bani ca sa isi permita sa arunce 1000 euro pentru 12 zile de plimbare in tur fortat din care nu intelege nimic ? Omul sarac si amarat nu are nevoie de asa ceva !
    Aici va incadrati voi cei care atacati pe Pr Arsenie Boca . Asta sunteti : Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila! O sa va asculte lumea cand nu veti mai fii masinarii de dat canoane si cand veti invata ca Dumnezeu v-a lasat sa priviti la necazurile oamenilor si nu la portofelele lor ! LITERA LEGII VA MANANCA ! Nu Pr Arsenie Boca este pericolul pentru neamul romanesc ci oameni ca voi care purtati haina de monah ….DEGEABA . Cuiere sunteti ! Piere neamul asta in necazuri si voua va pasa cati bani se duc la Prislop … nu v-ar fii rusine ! Mai bine v-ati uita cati bani face Patriarhia pe spinarea Pr Arsenie Boca si cu pelerinajele la Ierusalim …. Astea sunt afacerile Patriarhiei . Ziceti ca Pr Arsenie Boca era inselat ? SI Mantuitorului i s-a spus ca are demoni , tocmai de catre farisei si carturari ca voi !
    Nici PR Gherontie Puiu nu a fost scutit de asemena acuzatii . Le-am auzit personal venind din gura unor calugari . Nu mai dau nume . Rusine !
    Daca speranta neamului romanesc depinde de monahi ca Pr Antim si altii ca el … e vai si amar de neamul acesta !

    1. Atunci a vorbit Iisus mulţimilor şi ucenicilor Săi,

    2. Zicând: Cărturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise;

    3. Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac.

    4. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte.

    5. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale.
    6. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi,

    7. Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi.

    8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.

    9. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.

    10. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos.

    11. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru.

    12. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa.

    13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.

    14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.

    15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.

    16. Vai vouă, călăuze oarbe, care ziceţi: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat.

    17. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfinţeşte aurul?

    18. Ziceţi iar: Cel ce se va jura pe altar cu nimic nu este legat, dar cel ce se va jura pe darul ce este deasupra altarului este legat.

    19. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, darul sau altarul care sfinţeşte darul?

    20. Deci, cel ce se jură pe altar se jură pe el şi pe toate câte sunt deasupra lui.

    21. Deci cel ce se jură pe templu se jură pe el şi pe Cel care locuieşte în el.

    22. Cel ce se jură pe cer se jură pe tronul lui Dumnezeu şi pe Cel ce şade pe el.

    23. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi

    24. Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!

    25. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie.

    26. Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.

    27. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.

    28. Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.

    29. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că zidiţi mormintele proorocilor şi împodobiţi pe ale drepţilor,

    30. Şi ziceţi: De am fi fost noi în zilele părinţilor noştri, n-am fi fost părtaşi cu ei la vărsarea sângelui proorocilor.

    31. Astfel, dar, mărturisiţi voi înşivă că sunteţi fii ai celor ce au ucis pe prooroci.

    32. Dar voi întreceţi măsura părinţilor voştri!

    33. Şerpi, pui de vipere, cum veţi scăpa de osânda gheenei?

    34. De aceea, iată Eu trimit la voi prooroci şi înţelepţi şi cărturari; dintre ei veţi ucide şi veţi răstigni; dintre ei veţi biciui în sinagogi şi-i veţi urmări din cetate în cetate,

    35. Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepţilor răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-aţi ucis între templu şi altar.

    36. Adevărat grăiesc vouă, vor veni acestea toate asupra acestui neam.

    37. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi cu pietre ucizi pe cei trimişi la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu aţi voit.

    38. Iată, casa voastră vi se lasă pustie;

    39. Căci vă zic vouă: De acum nu Mă veţi mai vedea, până când nu veţi zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului.

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 10, 2015 at 6:21 pm

      scortisoara,
      „nu va temeti de cei ce pot pierde trupul (cei dinafara Bisericii si politica) ci de cei ce pot pierde si trupul si sufletul sa-l duca in gheena”, adica acei maestri spirituali, ca yoghinii, sau unuu dintre asa zisii monahi, ce pierd suflete. Nu te ambala asa ca nu impresionezi, si cu ocazi asta am mai aflat ca majoritatea, fara suparare sunt arseniesti! 😉

      Apreciază

      • dasvik said, on martie 11, 2015 at 11:08 am

        Si uite asa ai rastalmacit cu de la tine putere cuvintele Mantuitorului, care acolo se referea la CEL ce poate pierde trupul si sufletul, adica la Dumnezeu (Tatal), nu la cei – yoginisti si alte chestii.
        Oricum, majoritatea – ca e arsenistica (cum o numesti tu) sau nu – si-a dat seama deja cam ce-i de capul tau…

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 11, 2015 at 1:20 pm

        dasvik,
        fratele meu, tu porti doua cruci, una a patimilor, una cu cei dinafara. Una te lupta inlauntru (suferinte, pacate cu gandul, lupta cu patimile) si alta dinafara (batai, ispitiri, jigniri, atacuri din partea celorlalti), asa este si cu Biserica, e atacata dinafara precum imparatii pagani Nero, Diocletian, Hadrian si multi altii care omorau doar trupul, dar acestia aduceau cei mai multi mucenici, si era usor sa te mantuiesti caci te intreba: Te lepezi sau nu. Dar in acelasi timp Biserica era luptata mai greu dinauntru, adica parsiv, si unde s-au pierdut poate cei mai multi crestini, caci stim din istoria Bisericii ca preoti mari precum Arie, Origen, Nestori erau in Biserica, si gandeste-te, daca acestia au luat-o pe aratura si au devenit hulitori si ERETICI, oare cei ce au mers dupa ei unde sunt? Nu in iad? Deci vedem ca preotii cazuti au omorat nu doar trupul ci si sufletul acelor crestini, si toti care urmeaza si astazi unui preot inselat unde ajung, nu unde e acel preot? Oare de ce La Sf. Sinoade Sfintii Parinti anatematizau pe unii ca Arie si Nestorie? Si nu anatematizau doar pe preoti, ci pe toti care le urmau! Asta inseamna dragul meu „a pierde si sufletul si trupul”! In principal Mantuitorul dupa Sf. Ioan Gura de Aur spune ca Dumnezeu Tatal este „Cel ce poate pierde si trupul si sufletul”, dar Sf. Teofan Zavoratul spune ca sunt si acei asa-zisi preoti care duc la erezie si pe care oamenii ii urmeaza, odata cu erezia acelui preot cei ce-i urmeaza merg negresit dupa dansul daca nu urmeaza Bisericii!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 11, 2015 at 1:23 pm

        dasvik,
        dar yoghinii nu pierd sufletul? Guru ce fac? Oare nu merg si cei ce le urmeaza tot in iad dupa ei? Esti putin inafara invataturii de credinta, citeste Catehismul si vezi unde se duc cei ce urmeaza religiilor pagane. Vezi care e unica cale de mantuire, guru sau Biserica? Hristos mantuieste, nu mahomed, nu buda, nu papa. Ai cateva lipsuri, Doamne ajuta!

        Apreciază

      • dasvik said, on martie 11, 2015 at 4:27 pm

        andrei-d, stai putin mai, nu-mi pune vorbe in gura. Eu n-am spus nicaieri ca yoginii sau guru se mantuiesc pe ei sau pe altii. Eu am spus ca in citatul pe care l-ai mentionat tu nu este vorba de acestia, ci e vorba de frica de Dumnezeu – eventual opus fricii de oameni. Despre asta vorbeste Hristos acolo, ca trebuie sa ne temem mai mult de Dumnezeu decat de oameni, care nu pot decat sa omoare trupul. Sufletul ti-l cam omori singur daca te duci la yogini si secte si mai stiu eu ce, dar ei nu au cum sa te oblige sa adopti doctrina lor – si implicit sa-ti omoare sufletul. Trupul intr-adevar pot sa ti-l omoare, dar in privinta sufletului chiar nu au nici o putere fara acordul tau. Un citat mai potrivit ar fi fost cel cu lupii in piei de oaie – binecunoscut deja, dar n-o mai lungesc pe tema asta.
        Iar despre Arie si Nestorie si Origen si altii – da, erau anatemizati ei si cei ce le urmau, insa pentru ca ei atacau dogmele de credinta ortodoxe. Acum, caz concret, pr. Arsenie Boca l-a pictat pe Francisc in biserica – nu stiu de ce. Insa nu cred ca a spus vreodata ca suntem frati de credinta cu catolicii, sau nu cred ca a indemnat sa mergem la slujbele lor sau mai stiu eu ce. Daca a spus, e clara treaba, insa daca nu, nu stiu daca cei care urmeaza sfaturile lui vor merge dupa el in iad, atata vreme cat nu se ataca dogmele sau invataturile ortodoxe.
        In proloage, in 24 februarie (http://www.ortodoxism.ro/proloagele/februarie/Proloage24Feb.shtml), este relatat cazul unui pustnic care spunea ca Melchisedec este Fiul lui Dumnezeu, insa era facator de minuni si spunea aceasta din simplitate, si a fost indreptat de Sf. Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei. Asta inseamna ca pana sa fie indreptat, tot ce spunea el a dus pe cei care-l ascultau in iad? Poate ca si pr. Arsenie a gresit, poate ca a fost inselat in legatura cu pictura aceea, insa asta nu inseamna ca nu s-a putut si indrepta. Nu stiu, Dumnezeu le va judeca pe toate, insa cred ca ar fi bine sa ne vedem de pacatele si de mantuirea noastra inainte de a le vedea pe ale altora. Nu de alta, dar … doctore, tamaduieste-te pe tine insuti. Cum sa vindeci pe altul, cand tu nu stii cum sa te vindeci pe tine mai intai?

        Apreciază

    • Partizanu said, on martie 11, 2015 at 8:19 am

      BINE PUNCTAT. Eu unul am auzit despre DETINUTUL ARSENIE BOCA prima data in 84 acum TREIZECI DE ANI in urma la penitenciarul NAZARCEA fosta NOUA CULME. Asa ca BARFITORII ASTIA de fac parada modei prin MANASTIRI SA TACA. Sa invete sa se ROAGE SI PENTRU CEI CAZUTI IN PACAT. Chiar si pentru ERETICUL BOCA sau toata lista de pacatosi. Mana lui Hristos ii scoate din fundul IADULUI nu-i baga spre osanda vesnica. Asta inseamna POCAINTA. IARTA, IARTA, IARTA-MA CA NU VOI MAI CADEA IN PACAT.

      Apreciază

  17. Irina said, on martie 10, 2015 at 5:33 pm

    Este clar ca pe Rusia s-au facut eforturi mari de distrugere. Comunismul a fost o unealta a iudeo-masoneriei, si locul ales pentru ca aceasta unelata sa actioneze a fost tocmai o puternica tara ortodoxa. Bunica mea imi povestea ca in al II-lea Razboi Mondial, cand veneau nemtii oamenii se bucurau, copii alergau dupa tancuri, iar soldatii nemti aruncau in urma lor bomboane, in schimb cand veaneau rusii toti plecau cu animale cu tot prin padurile din imprejurimi, pentru ca rusii faceau ravagii, violau femeile, luau cu nesimtire vitele si cerealele oamenilor, ba mai mult si incendiau gospodariile. Asta este realitatea stiuta de la bunicii mei care au trait acele vremuri, deci de la martori oculari. Dar sa nu uitam ca sistemul bolsevic deja se impregnase in poporul rus in acele vremuri, iar multi dintre soldatii rusi erau influentati de aceasta doctrina comunista. Dar asta nu inseamna ca poporul rus este in intregime asa cum se manifestau acesti soldati rusi, poporul rus inseamna si credinta curata si statornica a mojicilor, oameni de o ospitalitate si dragoste extraordinara. De altfel si la noi in tara in perioada comunista erau nenumarati informatori de securitate care bagau oameni nevinovati in puscarii, tortionari care chinuiau in fel si chip semeni de-ai lor, dar existau si oameni de curatenie si credinte extraordinare, care au transformat temnitele cumuniste in manastiri, in catacombe in care crestinismul inflorea. Adevarul este ca fiind vorba de tari ortodoxe atat Rusia cat si Romania, lupta diavolului pentru sufletele din aceste popoare era si este crancena.

    Apreciază

  18. aniush said, on martie 10, 2015 at 8:15 pm

    Nu e nici incult, nici informator e un om caruia ii place sa vorbeasca…ce sa vorbeasca? Vrute si nevrute; intamplator mai spune si cate una nespusa, dar zice mai departe.

    Apreciază

  19. Aurica said, on martie 11, 2015 at 3:20 am

    ce facea Pr Necula de ziua ortodoziei la penticostali la Beius??… urmariti filmarea https://www.youtube.com/watch?v=rtfTONbSZkk

    Apreciază

  20. aniush said, on martie 12, 2015 at 11:37 am

    Aurica,
    Ardea gazul, nu stiu ce facea.

    Apreciază

  21. Xai said, on martie 15, 2015 at 11:50 am

    Nu va inteleg supararea. Desigur, nu trebuie culpabilizat intregul popor rus pentru comunism, cum nu trebuie culpabilizat nici intregul popor german pentru nazism. Desigur, rusii au dat umanitatii mari scriitori, compozitori si artisti din alte domenii, precum si oameni de stiinta. Ca si nemtii, de altfel. In rest, spusele parintelui sunt adevarate. O stiu din discutii cu oameni care au apucat acele vremuri.

    Apreciază

    • Irina said, on aprilie 1, 2015 at 10:58 am

      Pe langa scriitori, artisti si oameni de stiinta sa nu uitam ca rusii au dat si o sumedenie de sfinti.

      Apreciază

  22. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  23. ortodoxiacatholica said, on martie 20, 2015 at 4:21 pm

    Nu uitati fenomenul Maglavit- si acolo diavolul facea manastiri, aducea oameni la biserica, iar acum avem fenomenul Boca- noul idol!

    Apreciază

  24. jmarius said, on martie 21, 2015 at 9:15 am

    Si eu am observat ca acest parinte este mai lumesc.
    Spune si lucruri interesante si bune dar nu are o parerere transata impotriva clonarii, nasterilor in vitro, …..
    Insa despre rusii, ca orice popor isi vede binele sau.
    Se afirma ca rusii au facut rau romaniilor doar sub comunisti.
    Fals
    Si in timpul tarului, romani din basarabia au fost prigoniti. Au fost considerati tigani si deportati uneori cu forta uneori cu miciuna
    http://www.istoria.md/articol/462/Perioada_Reac%C5%A3ionar%C4%83_%C3%AEn_Basarabia_%C5%A2arist%C4%83

    Puteti sa-l asculti si despre aceasta pe Monahul Moisa despre acest lucru. Este cel care a scris cartea Sfantul Inchisorilor(Gafencu) si despre Parintele Calciu

    Alta idee falsa este ca romani nu au facut nimic atuci cand au pierdut o parte din Moldova(Basarabia) in 1812 data de sultan rusilor.
    Au fost romani care au reclamat acesta impartire a Moldovei si din cauza asta au fost decapitati.
    Sa nu uitam ca domniile fanorite erau supuse sultanului, aveau origini straine si din cauza asta nu au avut nici o reactie.
    Posibil ca majoritatea romanilor din Moldova luata de rusi au aceptat aceasta separare in speranta ca le va fi mai bine cu rusi avand aceiasi credinta.

    Rusi ne-au facut si bine. Pt ca inca existam ca popor. De exemplu putea dupa al doilea razboi sa ne dea Ardealul ungurilor luand in considerare ca rusi au avut bune relati cu ei cat inainte de primul razboi cat si dupa
    Si acum sunt in bune relati cu unguri care din cate stiu primesc gaze mai ieftin ca noi. Si Modova o putea lua toata dupa al doilea razboi mondial.

    Apreciază

  25. bacalion said, on martie 21, 2015 at 6:02 pm

    Reblogged this on FĂRÎMITURI.

    Apreciază

  26. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  27. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  28. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  29. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  30. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  31. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com… […]

    Apreciază

  32. […] Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat com…. […]

    Apreciază

  33. Mihail said, on februarie 17, 2020 at 11:45 pm

    Saccsiv ,rușii nu au făcut niciodată nimic decât să.i folosească sau sa.i subjuge pe cei din jurul lor iar când îi demaști daca nu.ti dau un pumn în cap se fac ca nu îi înțeles și că e totul în regula până te.ai întors cu spatele iar daca.i ajuți când le e greu ,când stau bine se ridica deasupra ta și te subjuga,nu toți dar o mare majoritate.Eu nu am auzit vreodată că Russia să ajute pe cineva și să nu.i ceara mai mult decât face iar propaganda asta rusă în România și cu românii nu prea prinde la public,cred că observi și tu care.i din cate vad îi cunoști bine pe rusi .Daca Saccsiv vorbește despre religie atunci sa se ocupe de religie e bine dar daca propaga idei cum că rușii sant prieteni sau pot fi atunci eu am dubii asupra scopului real al sitului.Noi românii nu santem perfecți dar ne vedem de.ale noastre și știm câtă ură propaga rusii ,vecinilor noștri și cât ne sabotează interesele prin trădători sau agenți veniți în timpul comunismului și rămasi în cercurile puterii care au racolat personaje ,știm noi cine sau propagandiști.Asa că sa nu mai vorbești vreodată că rușii vor binele românilor că ei nu știu nici ei cei cu dânșii înafara de arme și razboi,economic sant praf ,intelectual stau bine dar folosesc intelectul la rau ,nu.i poți compara cu nemții ,japonezii sau macar chinezii,americanii sant la fel ca ei numai că au maniere mai omenești adică te trimit la Guantanamo nu in Siberia.Dracu își bate joc de toți la fel iar oamenii sant toți ușor de manipulat iar daca valorile noastre nu sânt creștinești și bune până la urmă o să ne autodistrugem intre noi toate națiile,oricum intr.o zi murim indiferent că santem cu rușii cu americanii sau cu noi ,singură noastră șansa la o viața terestră cât și una eterna este aceia să din buni sub cât mai multe aspecte și să ne iubim aproapele că pe noi înșine,adică dacă nu te pot ajuta atunci nici nu te trag după mine in groapa și încerc să te susțin intr.un moment de nevoie macar cu minimul posibil fără să te judec aspru sau sa te critic .Daca tu Saccsiv ai înțeles ce ți.am spus aici conformează.te daca nu închide situl și nu mai faceți propaganda rusă că rușii nu iubesc viața și nici pe români și nici nu au intenții s.o facă vreodată,păcat de ei și de toată lumea asta inconștiență care a uitat de Dumnezeu și.i folosesc cuvintele și învățătura în scop propriu și că să facă rau.Iertati.ma și Dumnezeu să va ierte!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.