SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Femeia maritata cu un caine …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 4, 2015

amanda-mos_031014101403

Foto: http://indiatoday.intoday.in/story/woman-marries-pet-dog-amanda-rodgers-sheba-british-divorcee-croatia/1/347611.html

S-a petrecut anul trecut iar pe nauca o cheama Amanda Rodgers, are 46 de ani si e din Marea Britanie. Pe caine Sheba. Ceremonia a avut loc in Croatia in prezenta a 200 de invitati.

Casatoria nu e legala dar e simbolica pentru ea. A fost maritata si cu un om, 20 de ani, dar zice ca a dezamagit-o.

Iat-o si la ITV:

Picture-25

Foto: http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/woman-who-married-dog-tells-3229270

Video la:

Woman who MARRIED dog tells This Morning ‘I am totally her b****’

 

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Partizanu said, on martie 4, 2015 at 10:38 am

  Ce mai daca l-ar vedea si pe SATANA s-ar marita si cu el. Devina sunt alimentele modificate genetic. Ele fac prapad in creierele unora ca astia.

  Apreciază

  • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 11:17 am

   Nu doar alimentele ci în combinaţie cu infestarea minţii prin mass media (emisiuni, filme, radio, facebook).
   Asta e ţara pe care unii o vor? Că unii spun „vrem o ţară ca afară”. Eu spun NU VREAU O ŢARĂ CA AFARĂ! DOAMNE APĂRĂ ŞI PĂZEŞTE ! ! !

   Apreciat de 1 persoană

   • cristi o. said, on martie 5, 2015 at 2:28 am

    Ce sloganuri stupide au scornit si aia… vor o tara ca afara… Ca afara, unde? In Congo? Liberia?! Coreea de Nord?!? ‘Telectualii astia post-decembristi, „deschisi la nou” da’ posesori de cam tot atatia neuroni ca si asistatii mintal ai unor partide (unica diferenta fiind „un carton” pe care numai Dumnezeu stie cum l-au obtinut…), in sublima da’ inexistenta lor inteligenta, au uitat sa precizeze tara model… Daca stau si ma gandesc bine, si eu vreau TARA AFARA! Din Uniunea sovietica-Evreopeana, bineinteles… Daca, in timpul comunismului, am fost doar stat satelit al Uniunii Sovietice din rasarit, cu secera si ciocanul pe masa, acum e mai rau. Suntem stat component intr-o astfel de Uniune Sovietica dar din apus. cu secera si ciocanul pe sub masa. Sincer, mi s-a acrit de atatea uniuni sovietice, marxism pe fata ori ascuns, comisari sovietici, comisari europeni, comisari pederasti ori alti zoofili si psihopupu… Duca-se pe pustii cu totii!

    Apreciază

 2. dasvik said, on martie 4, 2015 at 11:02 am

  Asta cam intra in categoria „ar fi de ras, daca n-ar fi de plans”…

  Apreciat de 1 persoană

 3. geo said, on martie 4, 2015 at 11:04 am

  Buna ziua,

  Off topic:

  George Maior a fost contactat telefonic de către John Brennan, ocazie cu care directorul CIA „i-a mulţumit pentru cooperarea deosebită dezvoltată pe parcursul vremii între CIA şi SRI în domeniul informaţiilor” şi „a apreciat contribuţia directorului Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA în domeniul strategic al informaţiilor în interesul securităţii naţionale a ambelor state şi al securităţii regionale şi internaţionale”, într-un comunicat transmis de fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, potrivit romaniatv.net.

  http://adevarul.ro/news/politica/Seful-cia-l-a-sunat-george-maior-sa-i-multumeasca-colaborare-sri-cia-1_54f5cf10448e03c0fd2f7609/index.html

  On topic:

  Tot de prin India: http://www.evz.ro/sodoma-si-gomora-cum-arata-localitatea-cu-cele-mai-multe-prostituate-pe-cap-de-locuitor-galerie-foto.html

  Apreciază

 4. geo said, on martie 4, 2015 at 11:17 am

  Parlamentul sloven a adoptat marti o lege care permite casatoria intre persoane de acelasi sex, Slovenia devenind cea de-a unsprezecea tara a Uniunii Europene care ia o astfel de masura, informeaza AFP.

  Legea a fost aprobata cu 51 de voturi din 84 deputati prezenti la sedinta, in timp ce 28 au votat impotriva si cinci s-au abtinut.

  Propusa de partidul de opozitie Stanga Unita (ZL), legea a primit sprijinul partidului premierului Miro Cerar. Opozitia de centru-dreapta a votat impotriva, declarand ca sunt amenintate valorile familiale traditionale.

  „Noua lege defineste casatoria ca o uniune pe tot parcursul vietii a doua persoane, indiferent de gen, eliminand discriminarea in vigoare pana in prezent”, a declarat deputatul Mate Vatovec (ZL), initiator al proiectului.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19539948-slovenia-adoptat-legea-casatoriilor-intre-persoane-acelasi-sex.htm

  Apreciază

 5. cristi o. said, on martie 4, 2015 at 11:19 am

  Unii oameni au degenerat atat de rau incat au ajuns sa se insoteasca cu dobitoacele. Si la noi, in special, in orasele mari, oamenii au inceput de cativa ani buni, sa se imprieteneasca cu unele dobitoace, mai mult decat ar fi sanatos si echilibrat… Dovada sta fasia continua de rahati de pe marginea oricarui trotuar din zonele cu blocuri. La acest capitol, Bucurestiul e vizibil capitala…

  Apreciază

 6. aniush said, on martie 4, 2015 at 11:21 am

  Eee…asta nu cred ca e decat de show. Eu nu vad posibila casatoria dintre un om si un animal…Decat la Spitalul nr. 9.

  Apreciază

 7. ic said, on martie 4, 2015 at 11:36 am

  Doamne iarta-ma,suntem in post si prin capul meu trec fel de fel de idei..caci nu as vrea sa ma gandesc pana unde merge legatura asta !
  Bietul animal!

  Apreciază

 8. Irina said, on martie 4, 2015 at 11:50 am

  Si mai spun unii ca nu ne paste sfarsitul lumii. Nu observa ca azi apara tot felul de anomalii si ciudatenii cum nu s-a mai auzit in trecut, ba mai mult incep sa se inmulteasca cu o viteza extraordinara.

  Apreciat de 1 persoană

  • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 7:43 pm

   „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.
   Sfântul Antonie cel Mare

   Apreciază

 9. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 11:52 am

  „Căsătoriile” între gay nu sunt scopul final. Legalizarea unor astfel de împerechieri are implicaţii multiple. A se vedea noua carte a lui Virgiliu Gheorghe şi Andrei Dârlău „Faţa nevăzută a homosexualităţii”. Conceptul de „căsătorie” se va denatura iar familia aşa cum o ştim noi dintotdeauna va fi declarată o formă de opresiune, de încălcare a drepturilor, de constrângere. Şi asta s-ar putea să se întâmple nu într-un viitor îndepărtat ci mai curând decât am crede. Forţa de persuasiune a televiziunii, domnia internetului, împărăţia facebook-ului şi scoaterea orei de religie din şcoală va accelera procesul de democratizare a României.
  Deci, în viitor vom avea legalizarea poligamiei, dezincriminarea pedofiliei şi a zoofiliei, căsătoria cu şi ître animale.
  Ca prim pas se va legaliza „căsătoria” între persoane de acelaşi sex. Pentru asta la televizor vor tot apărea specialişti şi experţi care să ne explice cât de proşti şi înapoiaţi suntem noi şi ce emancipaţi sunt cei ce promovează valorile occidentale. Odată legalizată o aşa „căsătorie” automat e necesară şi unda verde pentru adopţiile de copii pentru astfel de cupluri. De unde vor lua copii?! Vor avea de unde. De la părinţii care nu vor să-şi vaccineze copiii. De la părinţii care-şi abuzează copilul învăţându-l să ţină post şi impunându-i mersul la biserică. De la feministele care pt. a susţine cauza gay-lor vor proiecta câte un copil pentru el. Lor nu le e pasă de tată, ăla e un „mitocan” după cum a spus Elena Cârstea. Stocul de copii pentru „familiile” de sodomiţi va creşte.
  După aceea, dat fiind faptul că homosexualitatea înseamnă un mod de viaţă definit de obsesia sexuală, relaţiile dintre părinţi şi copiii lor înfiaţi nu vor lipsi. Şi dacă tot e atâta dragoste peste tot, de ce să nu legalizăm şi pedofilia? că până la urmă ce e rău în a iubi? că doar fiecare iubeşte în felul lui. Între timp termenul de iubire va fi şi mai denaturat decât acum după ani de bombardament informaţional prin posturile de muzică şi prin celebrarea înfiecare an a zilei îndrăgostiţilor.
  De asemenea copiilor le plac animalele, iar părinţii moderni (din categoria LGBT) fiind binevoitori şi iubitori cu copii „lor”, vor fi darnici şi le vor achiziţiona câte un animal. Şi ca să nu mai găsească protecţia animalelor cusur, de ce să nu se legalizeze şi căsătoria cu animale, că asta înseamnă responsabilitate dom’le. Atenţie, căsătoria cu animel înseamnă de fapt un început de presiune (mai reţinută deocamdată) de promovare a zoofiliei. Că doar de ce se căsătoreşte un „cuplu”?!
  O formă de zoofilie este deja practicată de homosexuali. Cei ce încă nu aţi citit cartea citată de mai sus, ţineţi-vă bine:
  homosexualii mai folosesc în practicile lor o „specie de rozător – gerbilul https://camo.githubusercontent.com/2cab7917d953909a645e848b3b5800bf04d9ff4a/687474703a2f2f7777772e70657473776f726c642e636f2e756b2f696d616765732f67657262696c2e6a7067
  – căruia i se taie unghiile i se scot dinţii şi este ras complet, pregătit aşadar pentru a invada rectul partenerului sexual.”
  Aici însă nu se va pune problema bolilor, că doar „comunitatea ştiinţifică” va descoperi ea până atunci că temerile ortodocşilor sunt nefondate. Iar cei care cască gura la Discovey channel (canalul descoperirilor..!), National Geographic, BBC, CNN şi alte posturi vor asculta propaganda asta democratică şi se vor lăsa convinşi că Remus Cernea, Monica Macovei şi alţi apărători ai LGBT au dreptate. Aceştia la rândul lor vor fi sub protectoratul lui Barak Obama, Hillary Clinton şi alţi apărători cu autoritate ai LGBT. Ăştia sunt ăia de ne apără de invazia rusească!
  Dar pericolul pentru societate nu de la ei va veni. Ortodocşii ăştia împuţiţi de pupă moaşte şi sărută icoane şi se împărtăşesc dintr-o singură linguriţă, ăştia sunt sursa infecţiei dom’le.
  Încă ceva: nu este exclus, ca într-o zi să fie legalizată şi necrofilia…practicată de unii homosexuali!
  Aşadar, o patimă când pune stăpânire pe om, dacă nu se ia măsuri împotriva ei prin mărturisire, post şi rugăciune cu lacrimi, creşte în om şi împărştie nişte tentacule până îl aduce pe om la pierzare veşnică!
  Doamne scapă-ne că pierim !

  Apreciază

 10. artion said, on martie 4, 2015 at 12:25 pm

  Deja sunt stiute cazuri de zoofilie, dar sa te mai si mariti cu bietul animal, deja e apogeul nebuniei. Oare cei de la protectia animalelor ce zic de una ca asta ?

  Apreciat de 1 persoană

 11. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 12:32 pm

  Şi că tot veni vorba de animale, vreau să aduc în discuţie şi un alt aspect. Cum trebuie să iubească un creştin ortodox animalele?! Cine prevalează omul sau animalul?! Iubirea faţă de animal trebuie să implice responsabilitate faţă de om! Adică, nu iubesc un animal punând în pericol viaţa unui om!
  Când am locuit într-o anumită zonă din oraş, pe vremea când eram clasa a V-a, după mine într-o seară în timp ce veneam de la şcoală mergeau…11 câini ! ! Dacă unul făcea „hau”, ce se întâmpla cu mine?! Era seară şi eram singur, un copil de 10 ani. Iar câinii ăia erau hrăniţi de baborniţe care duc sâmbăta coliva la biserică şi alţi locuitori ai cartierului. Arunc de la balcon mâncare că „vai ce drăgălaşi sunt”, mă închid în csă şi mă doare undeva pe cine muşcă! Asta nu mai e comportare creştină. eu zic că dacă îţi pasă de vreun animal, ia-l în curte, joacă-te cu el, dar nu pe seama siguranţei oamenillor! Un copil, chiar dacă nu ar fi fost muşcat, dar după o experienţă în care ar tăbărî mai mult de 10 câini pe el, ar rămâne traumatizat pe viaţă! Dacă un copil după o aşa experienţă vaface în pat noaptea chiar şi la o vârstă adultă, ceea ce-l va determina să se ruşieze să iniţieze o relaţie cu o fată, potenţială soţie?! Explicaţiile de genu’ „e uite că şi pe mine m-a muşcat” sunt de DOI BANI ca să nu zic altfel! Noi nu suntem traşi la xerox, fiecare suntem unici. eu, zic că pentru hrănirea câinilor vagabonzi, ar fi necesară ÎNCHISOAREA GREA ! ! ! Iar câinii vagabonzi exterminaţi! Fizic! E păcat oare ca să fie eliminat ceea ce constituie un real pericol?!
  După ce în sec. XX au fost exterminaţi şi mutilqaţi milioane şi milioane de OAMENI ! ! ! ! acum, o dăm cotită că stai să vezi cum facem cu câinii ăştia, că le trebuie adăpost. Avorturile sunt legale iar de câini trebuie să avem grijă! Nu vi se pare că guvernul în mod special ia aprarea celor ce sunt de fapt un pericol pt. noi – câinii şi ţiganii!?
  Consider că batjocorirea şi chinuirea animalelor, fără motiv ci aşa dintr-o plăcere sadică este păcat. Sunt creaturi făcute de Dumnezeu, că el a făcut tot. Dar ce facem, nu mai omorâm un ţânţar dacă se aşează pe piele? Nu mai tragem cu arma, dacă suntem în pădure şi vedem un urs apropiindu-se? aşa şi câinii, sunt un REAL PERICOL!
  Sfântul Petru Damaschin, http://www.cuvantul-ortodox.ro/wp-content/uploads/2011/02/saint_peter_of_damascus.jpg enumerând în filocalie patimile menţionează şi „dispreţuirea aproapelui”. Atunci când cineva hrăneşte un câine vagabond, nu dispreţuieşte aproapele? Adică orice trecător?! Care poate fi şi un copil, căruia ise poate nenoroci viaţa!!!!!!???
  Şi tot el menţionează la patimi „iubirea de dobitoace”, SEPARAT de „împreunarea cu dobitoacele”. A se vedea Filocalia sfintelor nevoinţe ale desăvârşirii – 5, Editura Humanitas, Bucureşti, paginile 164-165 (Arătarea patimilor).
  Într-o altă carte „Provocările creştinului ortodox în zilele de astăzi”,
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/wp-content/uploads/2012/07/ioan_buliga_ierom-provocarile_crestinului_ortodox_in_zilele_de_astazi-8406-200×300.jpg singhel Ioan Buliga zice foarte bine despre iubirea faţă de animale (pag. 440-441):
  „iubirea faţă de creaţie trebuie să se limiteze la admiraţia faţă de complexitatea acesteia”.
  „Sfinţii Părinţi ne spun că a ne lega excesiv de un animal este o înjosire a condiţiei umane.”
  „Atunci când ne ocupăm excesiv de un animal şi nu ajutăm pe aproapele nostru, deja păcătuim.”
  „Sunt unii care în loc să crească un copil, preferă un câine, şi în loc să se îngrijească de oameni singuri şi bolnavi, se ocupă de cauza câinilor vagabonzi.”
  „este ridicol ca noi acum să luăm apărarea unor câini, care de multe ori pot prezenta UN PERICOL PENTRU SOCIETATE”.
  Bine că ştiu să ne vaccineze împotriva bolilor dar sursa de infecţie provenită de la câini vagabonzi nu o bagă în seamă.
  Totdată, cei obsedaţi de câini, îmbracă şi încalţă câinele, asta e o blsafemie pentru că e ca o acuză adusă lui Dumnezeu că n-a fost capabil să creeze cum trebuie un câine.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 4, 2015 at 1:23 pm

   Exacustodian

   Asta e un nou comentariu suspect al tau. De ce ai pus semnul de egalitate intre caini si tigani?

   In rest, s-a mai discutat pe tema cainilor „vagabonzi” pe acest blog, dar nu s-a ajuns la nici o concluzie, din cauza extremistilor ce vor neaparat exterminarea. Tu insa ai trecut la next level: PUSCARIE GREA pentru cei ce-i hranesc.

   Iar pe viitor va veni cineva ce va cere executie in piata publica prin tortura extrema.

   Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 1:51 pm

    Saccsiv

    A da ca exemplu ceva mai exagerat decât am propus eu e un tip de manipulare. E ca atunci când cineva spune că trebuie luate măsuri ferme împotriva homosexualităţii, cineva ar zie „că doar nu îi gazăm în lagăre cum făceau naziştii.” Aşa şi tu cu exemplul „tortură extremă”.
    nu sunt pentru tortură extremă.
    E de mirare că ai trecut peste un copil UCIS!!!!!!!!!!!!!!!!!! în Bucureşti de câini, dar ţi-e teamă pentru iubitorii de câini să nu cumva să fie ucişi prin tortură extremă, fiind încurajaţi de mine. Ai trecut peste NENOROCIREA CA UN COPIL SĂ RĂMÂNĂ HANDICAPAT PE VIAŢĂ din cauza unor câini şi ţi-e teamă pentru iubitorii de animale – complici la astfel de nenorociri.
    Dacă s-a mai discutat sau nu, nu ştiam, pentru că am spus într-un mesaj că sunt nou pe aici, înainte nu urmăream blogul decât din când în când.
    Ca să-ţi răspund mai departe legat de semnul egal între câini şi ţigani, spune-mi mai întâi care a fost primul meu comentariu suspect. după accea îţi voi răspunde detaliat şi dacă vei mai avea întrebări, la fel voi răspunde.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 4, 2015 at 3:09 pm

    Exacustodian

    Sunt multe chestii bizare referitor la acel tragic deces. Ca daca a fost ucis pe un teren privat imprejmuit, acei caini nu erau dintre cei hraniti de babe, cum te exprimi tu.

    Apreciază

   • dasvik said, on martie 4, 2015 at 2:23 pm

    Nu as spune ca a pus semnul de egalitate intre caini si tigani, doar ca dintr-un anumit punct de vedere, ocupa cam acelasi loc in ordinea de prioritati. E ca si cum ai zice ca x si y fac parte din aceeasi ecuatie, asta nu inseamna ca x = y. Insa are intr-adevar cateva idei extreme…

    Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 3:44 pm

    Dasvik

    Numeşte concret ideile extreme, că vorbind aşa vag „ceva idei extreme”, creezi confuzie printre cititori.

    Saccsiv, spre seară, voi răspunde, dar nu mi-ai zis încă care a fost primul meu comentariu suspect??????!!!!

    Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 7:47 pm

    Saccsiv

    Aştept să-mi spui care a fost primul meu comentariu suspect, al doilea e ăsta cu câinii, dar care a fost primul?
    Chiar vreau să-ţi răspund şi am s-o fac cât mai curând, depinde de timp.

    Apreciază

  • Iani said, on martie 4, 2015 at 9:30 pm

   @Exacustodian:

   „eu, zic că pentru hrănirea câinilor vagabonzi, ar fi necesară ÎNCHISOAREA GREA ! ! ! Iar câinii vagabonzi exterminaţi! Fizic! ” – tu esti bine, cu capul? Citeste ce scria Sf Luca al Crimeii ca si animalele vor invia si au duh nemuritor, citeste ce a spus Sf Porfirie si ce atitudine avea fata de animale, si alti sfinti (Sf Gherasim cu leul, tocmai pus de Saccsiv aici mai jos). Hai sa nu cadem din extrema zoofiliei in cealalta extrema in care cerem sa fie exterminati. Da, este pacat sa faci rau unui animal, dupa cum si iubirea exagerata pentru animale este pacat, cred ca bine este sa tinem calea de mijloc, de mila, omenie, grija fata de animale fara a cadea in exagerari.

   Apreciat de 1 persoană

 12. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 12:33 pm

  Apreciază

 13. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 12:39 pm

  Apreciază

 14. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 12:41 pm

  Apreciază

 15. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 12:44 pm

  Apreciază

 16. vasiv21 said, on martie 4, 2015 at 1:13 pm

  Fratilor, stati linistiti! In maxim 14 ani ramane vaduva!

  Apreciază

  • safimvigilenti said, on martie 4, 2015 at 4:11 pm

   mult mai fascinanta a fost informatia ca la nunta nebunei au venit 200 de invitati !

   Apreciază

   • scortisoara said, on martie 4, 2015 at 8:34 pm

    maidanezi ? :))

    Apreciază

   • cristi o. said, on martie 4, 2015 at 9:16 pm

    @scortisoara
    Nu. Doar comunitari… 🙂

    Apreciază

 17. geo said, on martie 4, 2015 at 1:33 pm

  Putin off topic:

  Apreciază

  • john said, on martie 4, 2015 at 6:04 pm

   RUSIA POATE DECLANSA INSTANTANEU UN ATAC NUCLEAR
   In caz de necesitate, Rusia este gata de declansarea unui atac nuclear fulgerator, a declarat seful fortelor strategice de rachete (RVSP) Andrei Burbin. Sarcina va fi indeplinita de indata si fara nici o retinere, a adaugat el
   http://russian.rt.com/article/76931

   Apreciază

  • geo said, on martie 4, 2015 at 7:03 pm

   Apropo de echipamentul de explorare/exploatare gaze de sist:

   https://www.google.ro/search?q=chevron+in+ukraine+shale+gas&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=Gjr3VMqzBozzarmjgLgI

   Contractul sa aiba legatura cu cumva cu recentele lupte din zona? Daca da acum apare intr-o alta lumina opozitia locuitorilor acelor meleaguri similara oarecum cu opozitia celor din Pungesti, desigur la o alta scara, amplificata si de faptul ca la conducerea Ucrainei au venit tot felul de indivizi iar curentele fasciste si naziste au reinviat…

   Apreciază

   • cristi o. said, on martie 4, 2015 at 8:25 pm

    @geo
    Curentele fasciste si naziste nu au reinviat, au fost reinviate… Cu bani si logistica (stim cu totii de unde…)… La cat sunt aia de habauci, cativa nostalgici si niste exaltati, nu erau in stare sa se organizeze nici sa mearga in linie dreapta. Nu stiu daca ati vazut, cu toata organizarea profesionista din afara, nu erau in stare sa se puna de acord cu chestiuni simple; se certau si gesticulau precum tiganii la nunta, din orgolii si nimicuri… O conducere de intreprindere de pe vremuri, din provincie, era de mii de ori superioara si mai bine organizata decat ce e acum la putere, la Kiev…

    Apreciază

 18. geo said, on martie 4, 2015 at 1:37 pm

  https://danielvla.wordpress.com/2015/03/03/abuzuri-si-dificultati-la-inscrierea-la-ora-de-religie/

  eh…opozantii zic altceva:

  Suntem obligati de director sa semnam cererea de inscriere a copilului la Religie, chiar daca nu vrem. S-a apelat si la latura umanitara, la faptul ca profesorii de religie nu vor mai avea destule ore. Sunt cateva dintre presiunile la care parintii sunt supusi in scoli de catre profesori sau directori, ca sa isi inscrie copiii la ora de Religie, potrivit mesajelor primite pe adresa redactiei de la cititori

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19534937-presiuni-scoli-pentru-ora-religie-sorin-cimpeanu-despre-directorii-care-cer-parintilor-isi-inscrie-copiii-daca-nu-vor-nu-putem-accepta-niciun-fel-presiuni-nu-poate-vorba-despre-obligativitatea-optiuni.htm

  Apreciază

 19. evtodiev said, on martie 4, 2015 at 1:48 pm

  Off topic:
  Un nou episod tradus din documentarul rusesc despre Viața Cuviosului Paisie Aghioritul (partea a V-a): Cuviosul Paisie Aghioritul. Panaguda

  și partea a VI-a: Cuviosul Paisie Aghioritul. Ultimii ani din viața pământească

  Apreciat de 1 persoană

 20. Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 2:08 pm

  Apreciat de 1 persoană

 21. John of Romania said, on martie 4, 2015 at 2:49 pm

  Sa mai si radem:

  Apreciază

  • Exacustodian said, on martie 4, 2015 at 8:21 pm

   Scurtul metraj animat mai descreţeşte frunţile. Încă de prima dată când l-am văzut (acum vreo 2 ani), mi-a plăcut cel mai mult când îngheaţă democratul american!

   Apreciază

 22. geo said, on martie 4, 2015 at 3:50 pm

  Ministerul Educaţiei anunţă că există peste 1 milion de cereri pentru ora de religie. Autorităţile nu ştiu ce se va întâmpla cu elevii care nu merg la ore

  Ministerul Educaţiei a anunţat marţi că 1,2 milioane de elevi din întreaga ţară depuseseră cereri de participare la ora de Religie. Vineri este ultima zi în care se mai pot depune solicitările de către elevii majori, părinţi sau tutori legali.

  http://activenews.ro/ministerul-educatiei-anunta-ca-exista-peste-1-milion-de-cereri-pentru-ora-de-religie-autoritatile-nu-stiu-ce-se-va-intampla-cu-elevii-care-nu-merg-la-ore_1888920.html

  http://www.ancheteonline.ro/2015/03/campanie-desansata-a-bisericii-ortodoxe-cu-vedete-romanesti-pentru-a-impune-ora-de-religie-in-scoala/

  ÎPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei: Religia în şcoală este hrana copilului de astăzi şi a adolescentului de mâine

  Părinţii mai au timp până vineri să-şi înscrie copiii la ora de religie. Ministerul Educaţiei a anunţat că până marţi 1,2 milioane de elevi din întreaga ţară depuseseră cereri de participare la ora de Religie.

  ÎPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a transmis un mesaj către părinţi, îndemnându-i pe aceştia să îşi înscrie copiii la orele de religie din şcoli.

  http://activenews.ro/ips-parinte-irineu-mitropolitul-olteniei-religia-in-scoala-este-hrana-copilului-de-astazi-si-a-adolescentului-de-maine_1888960.html

  Parinti pentru Ora de Religie

  https://www.youtube.com/channel/UCRwOa0gUwPEkMLCyypzQUOw

  Ora de Religie din scoli.

  Mie mi-a sunat clopotelul acestei “probleme” acum vreo doi ani cind sotia unui prieten de-al meu se lamenta groaznic si redundant la fiecare intilnire a grupului nostru . Se lamenta sau mai bine zis, se certa de una singura cu un personaj imaginar care, cica, ii bagase pe git copilului ei, in programa scolara de clasa doua (sau a treia!), ora de Religie.

  Nici nu apuca sa bea un pahar de vin (că cam bea!) si gata incepea cu blestemele la adresa societatii, ministerului, bisericii, preotilor, femeilor de servici din scoli, a chioscarilor de la parter , a lu’ barbat’su ca bea si ala prea mult s.a.m.d. , toate acestea avind in centru aceiasi ora de Religie cu care ea (scuzati-ma, probabil ca trebuia sa scriu Ea!) nu era de acord, si basta. Toti ceilalti erau de vina!

  Profilul psihologic al doamnei in speta era acelasi cu profilul surdului care are abonament la Filarmonica . Adica, undeva acolo era un mixaj nefericit de snobism si lipsa totala de educatie progresiv acumulata, o ciudata dorinta de epatare cu bruma de cunostinte acumulata din rasfoirea fara succes a literaturii americane si minimele cunostinte despre tancuri. Dar, invariabil, peroratia turuita pe note inalte se savirsea in povesti din copilaria-i.

  Se intimplau niste chestii ciudate in mintea cindva odihnita a genului respectiv, dar sa speram ca zicala romaneasca “prost sa fii, dar sa-ti revii!” are efecte si pe Pamint . E, genul asta de oameni, facil diagnosticabili cu probleme pshihiatrice, chiar si de catre un simplu felcer de tara, au facut ca prin tot felul de petitii si de actiuni care mai de care, sa-L aduca in dezbatere publica pe Dumnezeu, pina L-au dat in judecata la Curtea Suprema de Justitie . Incredibil ! A fost nevoie de o hotarire judecatoreasca ca sa reinceapa cursurile de Religie in gimnaziu.

  Copiii mei sint, unul clasa intiia si celalalt, clasa a doua. Si fac Religie . Se duc cu drag la ora de Religie asa cum ma duceam si eu cu drag la ora de Istorie. (ca pe vremea mea, Religia fusese inlocuita de PTAP-u si cu orele de citire a Scinteii Tineretului !) Sint mai mult decit incintat ca pot avea discutii cu ei despre Sf. Andrei, Sfintul care a crestinat Romania, despre Sf Parascheva , Sf. Mihai si Sf Gabriel sau despre Sf Petru ; Pe fiul meu il cheama Tudor – Petru si mai nou, dupa ce a invatat la ora de Religie vrea sa viziteze, anul asta, Catedrala San Pietro de la Vatican . O fi buna curiozitatea?

  Sint foarte incintat sa vad ca fetita mea se roaga seara la culcare cu o rugaciune de copii pe care am invatat-o si eu cind eram copil . Mi se pare frumos sa cunosti cit mai multe lucruri din cit mai multe domenii, si cred ca Religia trebuie sa fie unul dintre ele.

  Parintii care-si protejeaza copiii de prea multa invatatura ii condamna pe acestia la o viata searbada si cel putin la fel de urita ca a lor. Copiii sint niste bureti de informatie si e pacat sa nu-i lasam sa se indestuleze acum cind le este usor. Si sa se joace!
  Mamele semidocte, de genul doamnei de mai sus, citesc doua rinduri din ceva carti de psihologie infantila si se dau mari specialiste in domeniu. Mai rau decit atit, incearca sa impuna căi noi in educatia copiilor lor, neavind nici cea mai vaga idee ce schimbari pot aparea in comportamentul unui om cind actionezi pirghii de care nu ai habar. De cele mai multe ori , tatii copiilor, in nemernicia lor, cedeaza nervos si se retrag , ei neluind in calcul ca educatia unui copil trebuie sa fie echilibrata intre mama si tata.

  Mamele inteligente se poarta inteligent. Numai ca nimeni nu are o definitie pentru comportamentul inteligent si tocmai de aceea, acestuia i se mai spune si bun-simt.

  Iar când bunul-simţ îmbrăţişează inteligenţa, Dumnezeu zâmbeşte !

  http://www.mihaimargineanu.ro/blog/ora-de-religie-801

  Primul cuvânt către tineri al Părintelui Calciu: Ce ştii TU, tinere, despre Hristos?

  Aceste cuvinte au fost spuse, în mod public, într-un moment în care nu era uşor să faci aşa ceva. Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa a rostit primul cuvânt către tineri la 8 martie 1978, moment în care regimul ateist al lui Nicolae Ceauşescu era în culmea gloriei şi a puterii sale.

  Ca să ne facem o idee asupra acestei realităţi, trebuie să punctăm faptul că ultimul cuvânt al Părintelui Calciu, cel de pe 19 aprilie 1978, a fost rostit la doar două zile după ce preşedintele Ceauşescu fusese invitatul omologului său american, Jimmy Carter, la Casa Albă!

  ActiveNews va posta în fiecare dintre cele 7 duminici ale Postului Mare câte un Cuvânt pe care Părintele Calciu l-a rostit acum mai bine de 35 de ani.

  Cuvântul 1: Chemare. Ce ştii tu tinere, despre Hristos?

  “Cuvantul cel dintai l-am facut, o, Teofile, despre toate cele pe care a inceput Iisus a le face si a le invata” (Fapte 1, 1)

  Arsenie Boca: Postul ne ajuta sa intelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul

  „Postul e vechi si incepe odata cu omul. E prima porunca de stapanire de sine.” Citeste ce spunea Arsenie Boca, marele duhovnic al Romaniei, despre post si semnificatia acestuia!
  pub Ia un imprumut Provident si castiga 1.000 lei pe care sa ii cheltui asa cum vrei!

  Ne aflam in postul Pastelui, postul ce precede Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului. Poate de aceea nu exista o perioada mai buna de a asculta si de a intelege cuvintele pe care Arsenie Boca, unul din marii duhovnici si parinti spirituali ai Romaniei, ni le-a transmis referitor la post. Iata ce spunea Arsenie Boca despre post in lucrarile sale „Cuvinte vii” si „Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul”.

  http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/18001/arsenie-boca-postul-ne-ajuta.html

  Andrei Pleșu:” A evacua religia din sfera culturii e, oricum, ilustrarea unei ignoranţe cronice cu privire la istoria artei, a literaturii, a învăţămîntului universitar, a identităţii spirituale europene şi planetare”

  Susţin, am mai spus-o, predarea religiei în şcoală, dar sunt conştient de faptul că lipsesc, adesea, pedagogii calificaţi, care să asume misiunea, extrem de delicată, a dialogului religios cu elevii. Cred că învăţămîntul teologic universitar poate (şi trebuie) să fie îmbunătăţit, că, în lumea de azi, omiletica previzibilă, jargonul pravoslavnic, incultura ”edificată” riscă să îndepărteze oamenii, să le justifice neîncrederea, scepticismul şi absenteismul. ”Darul limbilor” presupune tocmai capacitatea de a vorbi limba veacului şi a aproapelui, de a evita lozinca, dăscăleala, ”tradiţionalismul” fălos (care are, de obicei, drept rezultat, ocultarea tradiţiei adevărate). Revin, iarăşi şi iarăşi, la cuvintele monahului Nicolae Steinhardt: ”Cele mai bune şi mai frumoase simţăminte, ori mai folositoare învăţături sunt anihilate de tipizarea verbală, care-i simptom de lene, frică şi uscăciune a inimii. Tot atît de duşmănoase sunt stilul pilduitor, edificator, onctuos, stilul emfatic, grandilocvent, sau deprinderea comodă de a reduce predica la repetarea pericopei evanghelice” (Dăruind vei dobîndi, 1992, p. 243). Ce e de făcut? Am discutat despre asta şi cu mireni credincioşi şi sensibili şi cu preoţi de toată lauda. Îmi pare rău s-o spun, rezultatul a fost, în general, întristător. Aş rezuma în două puncte piedicile de care se izbeşte îndeobşte orice dezbatere vie şi onestă cu privire la neajunsurile funcţionale ale Instituţiei.

  http://adevarul.ro/cauta/?terms=Andrei%20Ple%C5%9Fu&fromDate=2012-1-1&toDate=2015-3-4

  iserica Ortodoxă apelează la metode neobișnuite pentru ca elevii să nu plece de la orele de religie. După ce Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, a realizat mai multe videoclipuri în care vedete locale precum Sofia Vicoveanca sau Connect-R susțin ora de religie, acum călugării de o mănăstire au organizat un concurs de eseuri cu premii în bani.

  Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei oferă premii totale în valoare de 5.500 de lei pentru cele mai frumoase eseuri cu tema „De ce este importantă ora de religie pentru mine”. Concursul a fost deja lansat pe site-ul lăcașului de cult, iar elevii sunt încântaţi de premii, relatează digi24.ro.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Concurs+pentru+ora+de+religie+O+manastire+ofera+premii+de+5+500+

  Reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal susţin că, din cauza deteriorării Palatului Brukenthal, clădire veche de 200 de ani, instituţia este la un pas de restricţionarea parţială a accesului vizitatorilor, apropiindu-se de momentul închiderii porţilor, ei lansând o campanie pentru restaurare. Situatia Muzeului Brukethal este controversata in conditiile in care a fost retrocedat catre Biserica Evanghelica, desi face parte din patrimoniul national.

  Mai mult, Muzeul se afla in subordinea Ministerului Culturii, iar salarizarea personalului se face din bugetul de stat, dar toate veniturile incasate ajung in buzunarele Bisericii Evenghelice. Normal ar fi ca intretinerea intregului patrimoniu al complexului cultural Palatul Brukenthal sa se faca de catre proprietar: Biserica Evanghelica. Dar, din pacate, acest cult nu a investit niciun leu pentru renovarea cladirilor Palatului Brukenthal, desi, din 2005, de cand este proprietarul acestui patrimoniu national, a incasat sute de mii de euro, in fiecare an. O investigatie realizata de Ancheteonline, a scos la iveala dedesupturile acestei afaceri paguboase pentru statul roman, in care o entitate privata detine in proprietate si exploateaza doar in interes propriu, un bun de valoare nationala inestimabila

  http://www.ancheteonline.ro/2014/11/reteaua-samsarilor-imobiliari-din-jurul-lui-iohannis-cum-s-a-retrocedat-muzeul-brukenthal-catre-biserica-evanghelica/

  http://www.ancheteonline.ro/2015/03/muzeul-brukenthal-cere-ajutorul-populatiei-pentru-restaurare-ce-face-proprietarul-de-drept-biserica-evanghelica/

  Noi documente care vorbesc despre calvarul părintelui Iustin Pârvu în închisorile comuniste

  Dosarul, mai puţin cunoscut, conţine detalii legate de arestările din 1948 operate în Roman, odată cu aplicarea la nivel naţional a ordinului nr. 5 al Cabinetului ministrului Afacerilor Interne. Toţi cei suspectaţi de activitate legionară au fost arestaţi atunci, iar în fostul judeţ Roman au fost reţinute 44 de persoane suspectate ca ar duce activitate legionară conspirativă. Printre aceştia s-au numărat studenţi, intelectuali, preoţi şi chiar elevi din liceele romaşcane, arată adevărul.

  ro. Cei mai în vârstă dintre arestaţi erau consideraţi continuatorii activităţii legionare, concretizată mai ales prin recrutarea tinerilor liceeni din şcolile din Roman. Intre ei s-a aflat şi Iustin Pârvu, care avea atunci 29 de ani şi era student la Seminarul Sfântul Gheorghe din Roman. Dosarul arestării obţinut de la CNSAS la cererea Civic Media, cuprinde astfel şi două fotografii, faţă-profil ale părintelui Iustin Pârvu.

  http://fgmanu.ro/permanente.php#p1636

  Un tânăr clujean vrea să revoluționeze piața imprimantelor 3D. El a construit 3 modele, fără a avea cunoștințe în domeniul IT. Eugen Guțiu, ajutat de Vlad Rădoescu, un coleg de al său, a imprimat deja un prototip de proteză pentru a veni în ajutorul celor care au rămas fără o mână și își doresc să ducă o viață normală, în ciuda handicapului.

  http://mures.citynews.ro/eveniment/video-un-tanar-clujean-fara-cunostinte-domeniu-reusit-sa-realizeze-o-proteza-de-mana

  Apreciază

 23. aniush said, on martie 4, 2015 at 4:41 pm

  Exacustodian,
  Apropos de casatoriile gay si zoofilie. Tare ma tem eu ca Dumnezeu inca ne mai rabda, dar nu pentru multa vreme. La un moment dat se va mania pe noi atat de tare, incat ne va „rade” de pe fata pamantului.
  Dumnezeu este indelung rabdator cu noi, dar lucrurile astea nu le va rabda la nesfarsit.
  Doamne iarta-ma!

  Apreciază

 24. Bacosca Antoanela Iustina said, on martie 4, 2015 at 6:20 pm

  „Una este valoarea vieții, familia. De îndată ce se va stinge familia, se va stinge și lumea. Arată dragoste și dincolo de familia ta. Dacă ești pensionar, dăruiește puțin timp și puțini bani, ca să ajuți copiii neocrotiți ai unei familii destrămate. Când se strică familia, se strică și clerul și monahismul și toate.” (Sf. Paisie Aghioritul)

  Apreciază

 25. geo said, on martie 4, 2015 at 8:14 pm

  Un blogger din Rusia a postat pe Youtube un video in care apara imperialismul rusesc, in forma unei scrisori deschise adresate presedintelui Obama, iar imaginile au devenit virale si extrem de populare printre nationalisti, ridicand in acelasi timp semnale de alarma in randul fostelor republici sovietice, noteaza The New York Times.

  Video-ul „Sunt un ocupant rus”, raspunde criticilor referitoare la rolul Rusiei in Ucraina, aparand imperialismul Rusiei de-a lungul istoriei. Naratiunea, adaptata dupa un poem publicat de scriitorul rus Alexei Ivanov, afirma ca rusii au o istorie mandra de imbunatatire a teritoriilor pe care le-au invadat, inclusiv Siberia, statele baltice si Ucraina.

  Filmul, de doua minute si jumatate, a fost vizualizat de aproape 3 milioane de ori de cand a fost urcat pe YouTube de catre bloggerul Evgeny Zhurov.

  Video-ul se incheie cu o respingere vadita a valorilor statelor occidentale care au criticat Rusia, inclusiv a drepturilor homosexualilor, si o amenintare belicoasa venita in apararea intereselor nationale cu forta militara, daca este necesar.

  „Intelegi, eu nu am nevoie de libertatea voastra ipocrita, nu am nevoie de democratia voastra putrezita. Tot ceea ce numiti este strain de mine. Nu am alte interese. Va voi avertiza politicos pentru ultima data: nu va puneti cu mine! Construiesc pacea, iubesc pacea, dar mai mult decat oricine, stiu cum sa lupt”, spune „ocupantul rus”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-magazin-19546521-video-sunt-ocupant-rus-video-viral-adresat-presedintelui-obama-prezinta-avantajele-statelor-invadate-rusia-nu-nevoie-libertatea-voastra-ipocrita-sau-democratia-voastra-putrezita.htm

  Apreciază

 26. john said, on martie 4, 2015 at 9:29 pm

  Sunati-va prietenii, rudele si stati aproape, pentru ca, nu-i asa, nci nu stiti ce pierdeti! Senzational, in direct si in exclusivitate!… SENZATIONAL! SE INTAMPLA ACUM 3 ANI!

  Acesta este adevaratul ,,animal politic”, dupa parerea mea. Este animalul care a inteles cel mai bine cum, merg treburile in tara asta, care a speculat cu maxima eficienta si ferocitate slabiciunile unei intregi societati, al unui sistem haotic si salbatic. Dan Diaconescu este oglinda noastra de astazi. El ne arata cine suntem, cum putem fi cumparati, manipulati, escrocati, mintiti, prostiti, amagiti, inselati…Azi am mai avut parte de un spectacol mediatic, Dan Diaconescu de astazi, spalat de laturile aruncate in capul lui si de oprobriul ipocrit al multora..
  http://www.ziare.com/dan-diaconescu/inchisoare/fenomenul-dan-diaconescu-si-daca-se-repeta-1351180

  Apreciază

 27. oarecare said, on martie 5, 2015 at 11:32 am

  Tema de discutie pentru un posibil articol:

  Care sunt ratiunile pentru care tineretul din ziua de astazi are caini si nu copii? Sunt mii de cupluri cred care traiesc in pacat dar au 1-2 caini si asta la bloc? Cum s-a ajuns aici si ce se poate face? Si nu numai cupluri ci si persoane singure si tinere care prefera compania cainilor… Nu pot sa ies din casa relaxat ca trebuie sa ma uit foarte atent pe jos sa nu calc intr-un rahat de caine de apartament. Maidanezi nu prea mai sunt. Si totusi am patit-o in cateva randuri. Dar nu asta ee problema. De ce caini si nu copii?!? Asta e problema!

  Apreciază

 28. dan 25115 said, on martie 7, 2015 at 1:11 am

  Dumnezeu nu permite un razboi pentru ca sunt oameni homosexuali, etc.
  ci pentru ca oamenii nu se trezesc. Nu mai stiu de mantuirea sufletului. etc.
  Durerea cea mare este tocmai complacerea in pacat.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: