SACCSIV – blog ortodox

IPOTEZA plecare CHEVRON: n-a gasit ce sa scoata sau a terminat cu ce avea de bagat?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 3, 2015

   Iata comentariul cititorului cristi o. postat la CHEVRON PLEACA din Romania pentru ca VIN RUSII sau ca sa ne sperie ca vin rusii? Sau oricum stiu ca va fi razboi, deci deocamdata au luat o pauza?:

Pleaca Chevron, raman ceilalti… Dupa ce au investit spagile uriase, influenta masonica, forta organizatorica, violenta desantata si ilegalitatile binecunoscute, se retrag, precum o domnisoara agitata, aflata la pubertate, careia nu-i mai plac, brusc si fara nicio explicatie, pantofii pentru care s-a luptat cu mama-sa, o saptamana intreaga… Iar cum Chevron nu e o domnisoara neprihanita (puiul ocultei), asta inseamna ca e ceva putred de tot la mijloc.


In primul rand, gazele de sist sunt o abureala de zile mari. Randamentul de extractie e frumos doar pe hartie, bun sa impresioneze ‘telectualii care n-au treaba cu extractia si nu ies din birou toata viata lor. In realitate e o afacere neprofitabila in sine (atunci se pune intrebarea: de ce mai baga cineva bani in asa ceva?!?).
In al doilea rand, au injectat mai multa substanta in sol decat au scos gaze – si nu doar la noi…
In al treilea rand, substantele injectate sunt puternic otravitoare (avem o mixtura de 500-700 de substante) – victima accidentului de la sonda Pungesti a murit de la stropirea cu amestecul respectiv,
In al patrulea rand, la exploatarea (deja neprofitabila – unii specialisti au vorbit, riscandu-si viata) se adauga costurile tuturor presiunilor, spagilor, ilegalitatilor, lobby-ului, imaginii sifonate etc etc.
In al cincilea rand, stim ca nicio companie (bogata si sanatoasa la cap) nu lucreaza fara un profit urias. Chevron invarte sume colosale – de unde au aparut banii, din afaceri falimentare? Nu cred.
In al saselea rand, care ar fi cea mai profitabila (si sigura ca venit si discreta in contracte) afacere in zilele noastre?!? Nu eliminarea deseurilor toxice si nucleare?!? Stim ca nicio firma in domeniile chimic, nuclear etc. nu poate functiona fara a avea contracte cu procesatori de deseuri (cu cheltuieli uriase).
In al saptelea rand, toti procesatorii de deseuri NBC (nucleare, bacteriologice, chimice) sunt suprasolicitati si investesc sume infernale pentru amenajarea de noi complexe subterane, adanc in pamant si stocarea deseurilor. Reducerea costurilor si accelerarea ingroparii deseurilor ar aduce profituri si mai mari – adica se cauta noi solutii ieftine…
In al optulea rand, se tot anunta mari cutremure si o penurie mondiala de apa… (evident, oculta e sigur in spatele problemei)
Hai sa incercam sa tragem o concluzie (e un punct de vedere personal): Exploatatorul de “gaze de sist”, in realitate, ingroapa deseuri (lichefiate in prealabil) la adancime mare, cu costuri minime, nimeni nu-l poate banui. Ba mai obtine si niste gaze de sist ca produs secundar (fara costuri suplimentare), ce-i ofera acoperirea atat de necesara. Si mai face ceva: fragmenteaza solul si otraveste, pe sute de ani, sursele de apa – adica faciliteaza ocultei controlul populatiei, atat ca hrana cat si ca numar.
Uite-asa impusca oculta trei-patru iepuri (in cel mai pur stil jidovesc): obtin bani din deseuri, obtin bani din gaze, otravesc/fragezesc solul si pun umarul la reducerea populatiei… Cu costuri minime…
Daca Chevron isi strange catrafusele, si pleaca cu lutul in posterior, nu se datoreaza, neaparat, fricii ca-si vor pierde cateva zeci/sute de tone de fieratanii de pe exploatari, in cazul unei invazii rusesti. Valoarea aia e o ciupitura de tantar pe spinarea lui King-Kong, fata de cat au bagat in spagi… Grija lor e, sa nu se afle adevarul. Sa nu se afle imediat ca mai mult bagau decat scoteau… Si nici ce bagau ei acolo… Asa ca stergerea urmelor, betonarea puturilor, arsul hartiilor, expedierea unor angajati/parteneri cheie in destinatii exotice, eventual eliminarea unora incomozi, etc. sunt manevre specifice de “spalare a putinei”.

Cititi va rog si:

Stiati ca exista o insecta care dupa ce suge sange pana se umfla la maxim, isi pune fecalele pe locul unde v-a ranit? ASA PROCEDEAZA MARIONETELE CE NE CONDUC SI STAPANII LOR DIN AFARA …

 

Tagged with: ,

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. adriandirnescu said, on martie 3, 2015 at 12:20 pm

    Daca e asa e grav… Doamne pazeste-ne !

    Apreciază

    • Irina said, on martie 3, 2015 at 4:02 pm

      Daca e asa este foarte grav. Inseamna ca nimicurile astea din conducerea tarii, inca o data si-au batut joc de poporul roman. Astia merita sa stea la parnaie, dar in conditii inumane ca sa simta pedeapsa. Dar cand o auzi pe Udrea ca se vaita de conditiile din inchisoare, imi vine sa vars, pentru ca inca sunt prea bune conditiile pentru cat merita ea.

      Apreciază

    • ManolescuBD said, on martie 8, 2015 at 3:19 am

      „Nu e despre gazele de şist, nu va inselati FRATI ROMANI ! FRATI CRESTINI, planul este de a otrăvi apa pe toată planeta, ca apoi, rezervele de apă potabilă, să aibă un preţ enorm! Aici vorbim de lăcomie, dar mai mult de atât, e vorba despre control, pentru că dacă o grupare reuşeşte să polueze toate rezervele de apă potabilă, dar în acelaşi timp se asigură că a “privatizat” în propriul beneficiu ce rămas neotrăvit [toate izvoarele de apă curată ale naţiunilor], şi le are sub control strict prin intermediul ONG-urilor de “protecţia mediului” şi agenţiilor criminale ale ONU, atunci … acea grupare conduce TOT! Or să fie războaie pentru acces la apă dacă le vom permite aşa ceva, iar războaiele acelea vor fi devastatoare. Trebuie să ne opunem cu orice preţ, pentru că aceşti indivizi sunt psihopaţi, nu le pasă dacă ucid milioane de oameni, ba chiar ei îşi doresc asta, ca apoi, cei puţini din noi, cei care supravieţuiesc, să fie mai uşor controlabili…” – https://ceicunoi.wordpress.com/2013/11/18/nu-e-vorba-de-gaze-de-sist-pentru-energie-prin-fracturare-hidraulica-se-doreste-poluarea-apei-pentru-a-ne-face-si-mai-dependenti-de-sistem-nom/

      Apreciază

      • Irina said, on martie 11, 2015 at 11:29 am

        Exact si eu ma gandeam la asta.

        Apreciază

  2. aha said, on martie 3, 2015 at 12:54 pm

    foarte plauzibila ipoteza asta.

    Apreciat de 3 persoane

  3. Ionut said, on martie 3, 2015 at 1:39 pm

    Ar trebui dusa la analize apa dintr-o fantana mai apropiata de sonda.

    Off-topic

    Revin cu un articol pe care l-am amintit cu catva timp inainte:

    http://adevarul.ro/locale/timisoara/povestea-vindecari-miraculoase-cancer-faza-terminala-s-a-vindecat-contactat-raceala-1_54d882e3448e03c0fd6d2107/index.html

    Mi-a atras atentia o fraza:
    „Tânăra a fost dusă în America pentru a fi supusă unor teste, în speranţa că se va găsi leac pentru vindecarea cancerului. Teste au rămas secrete până în ziua de astăzi.”

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 9:52 pm

      Analizele de apa, desi usor de realizat nu sunt decat partial relevante. Ar trebui sa se sondeze pentru esantioane direct in sit. Nu e necesar sa strapunga pana la fund. In caz de radioactivitate (care e destul de previzibila in comportament) se pot face estimari destul de bune si indirect… Iar reziduuri au ramas destule in areal, chiar daca, la suprafata, au decopertat si abandonat in alte gropi stratul contaminat.

      Apreciază

  4. ozana said, on martie 3, 2015 at 2:28 pm

    Saccsiv, am comentat pe aceasta pagina in legatura cu subiectul.Am verificat de doua ori si mi-a aparut ca de obicei ,,comentariu in asteptare”. Daca il taiai tu, imi raminea pe pagina for ever cu acest mesaj Acum s-a volatilizat.Era in jurul orei 12.00 si inca nu aparuse vreun comentariu pe pagina asta.Nu-i ciudat? Asa ca voi mai comenta o data cu aproximatie cam aceleasi cuvinte si …sa vedem ce se intimpla. Vroiam sa-l felicit pe cristi o. pentru perspicacitatea lui. Este genial, despre asta trebuie sa fie vorba. M-am gindit si eu la acest lucru cind am pus lucrurile cap la cap, facind o paralela cu ce se intimpla in republica Mazare, in tara lui Nicusor Constantinescu. In satul in care locuiesc nemernicii au deschis patru cariere la ora asta de exploatare sisturi verzi. Angajatii din cariere dar si noi satenii am remarcat cum camioane foarte mari, de regula albe, cu copertina, vin incarcate si arunca deseuri in gropile din cariere apoi le astupa cu steril.Aceste deseuri sint de origine necunoscuta, pot fi toxice,periculoase,radioactive.La sesizarile noastre , nicio institutie nu a vrut sa raspunda.Au contestat doar faptul ca s-ar arunca deseuri, desi toata lumea ii vede cind o fac. Concluzie : CRI-MI-NALI ! Imi asum si sa ma ierte Dumnezeu dar ii voi blestema ca praful sa se aleaga de ei toti. Hai sa vedem cum dispare iar comentariul.

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 10:09 pm

      In multe „afaceri” si „parteneriate de afaceri” postrevolutionare s-au acoperit, in realitate, o gramada de importuri de deseuri. Romania, inca din ’90, a fost o permanenta groapa de gunoi! Reamintesc doar importurile de vagoane intregi (aproape un vapor) cu „alb de plumb” (oribil de toxic si persistent, umbla zvonul ca ar fi fost de la „dupa” „pont”, dar nu sunt probe) ingropat in ogoarele patriei de grupul Hrebenciuc, in anii ’90… Toti stiu de asta, dar nimeni nu l-a judecat pe „Hrebe” ori gasca lui. Si n-o vor face vreodata! Cine stie, poate si-au ars si dosarele… Si hotul neprins…negustor „de succes”. Asa s-au facut averile in tara asta – jaf, si otrava! Ce afaceristi de succes?! Praf in ochi… otrava la prostime… si bani la buzunar…

      Apreciază

  5. Mihail said, on martie 3, 2015 at 3:05 pm

    Offtopic dar foarte important:

    Directorul general al FMI, Christine Lagarde, prezice excluderea Rusiei din G8 cu 3 luni inainte!!
    Mai mult decat atat, transmite un mesaj ocult pe care am incercat sa-l analizez. Sunt doar speculatiile mele, dar sunt multe coincidente. Ne planifica elitele „un eveniment” anul acesta?

    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/03/25-iulie-2015-christine-lagarde-de-la-fmi-prezice-excluderea-rusiei-din-g8-cu-3-luni-inainte/

    Apreciază

  6. john said, on martie 4, 2015 at 3:58 pm

    Olanda, primul stat care le cere scuze cetățenilor pentru cutremurele provocate de extragerea gazelor naturale
    (ce sa mai zicem de alea de sist?)La noi cand vor cere scuze pentru ce au cauzat oamenilor de la Pungesti?
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Olanda+primul+stat+care+isi+cere+scuze+cetatenilor+pentru+cutrem

    Apreciază

  7. […] vine sa confirme oarecum cele scrise de un comentator al blogului saccsiv la IPOTEZA plecare CHEVRON: n-a gasit ce sa scoata sau a terminat cu ce avea de bagat? Zic oarecum deoarece lucrurile par cu mult mai […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.