SACCSIV – blog ortodox

Romania papusarilor lui KLAUS JOHANNIS: Aruncati la cos NATIONALISMUL. El este EXTREMISM DE DREAPTA. Si aruncati si ORTODOXIA cu tot cu SFANTUL INCHISORILOR. Asta ii invata pe cetatenii Clujului CENTRUL CULTURAL GERMAN si ELIE WIESEL intr-o expozitie itineranta

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 27, 2015

Pentru ca si-au luat tara inapoi, papusarii lui Klaus Johannis construiesc frenetic. Iata ultima lucratura:

Cruce_Ausstellung_Rechtsextremismus

Foto: http://postimg.org/image/kunptf11h/

   Iata ce putem citi la Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta!:

VA

Goethe-Zentrum / Centrul Cultural German Cluj-Napoca și Friedrich-Ebert-Stiftung România prezintă expoziția itinerantă „Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta!“. Vernisajul va avea loc în data de 26 februarie 2015, la ora 18, la Casa TIFF, în prezența lui Cristian Chiscop, coordonator de program la Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Expoziţia, care este un proiect comun realizat de Friedrich-Ebert-Stiftung România şi Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel”, informează asupra formelor pe care extremismul de dreapta le îmbracă și asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru fiecare cetățean și pentru societate în ansamblu. În același timp, încurajează cetățenii români să se implice în sprijinul democrației și al drepturilor omului. Prin intermediul a 17 panouri mobile, sunt discutate întrebări precum ”Ce este democrația și cum o putem trăi și pune împreună în practică?” sau ”De ce este extremismul de dreapta atât de periculos?”.

În cadrul evenimentului, va avea loc și o conferință în data de 5 martie, în sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca, începând cu ora 13:30. Vor lua cuvântul: MATTHIAS JOBELIUS (reprezentant al Friedrich-Ebert-Stiftung în România și Republica Moldova), RALF MELZER (coordonator al proiectului Împotriva Extremismului de Dreapta, Friedrich-Ebert-Stiftung / Forum Berlin), ALEXANDRU FLORIAN (director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel, București), MICHAEL SHAFIR (profesor emerit, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) și CRISTIAN CHISCOP (coordonator Program, Friedrich-Ebert-Stiftung România).

Cele 17 panouri vor fi expuse în diferite locații din Cluj-Napoca, printre altele și la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, unde elevii vor putea participa la workshop-uri pe tema extremismului de dreapta. Activitățile pentru tineri vor fi coordonate de Judith Rahner, responsabil educațional la Fundația ”Amadeu Antonio” din Berlin și de Cristian Chiscop, coordonator de proiecte la Friedrich-Ebert-Stiftung din București.

Expoziția se adresează adulților și tinerilor peste 14 ani și poate fi vizitată în perioada 26.02 – 22.03.2015, în următoarele locații din Cluj-Napoca:
26.02 – 04.03.2015: Casa TIFF
05 – 08.03.2015: Muzeul de Artă
09 – 13.03.2015: Liceul Teoretic Avram Iancu
16 – 22.03.2015: Cinema Mărăști

Intrarea este liberă.

Comentariu saccsiv:

La http://activenews.ro/centrul-cultural-german-arunca-o-cruce-ortodoxa-la-cosul-de-gunoi-valeriu-gafencu-este-considerat-extremist-de-dreapta-foto_1888016.htm e si fotografia:

gafencu

Si mai sunt si altele acolo. Adica “Sfantul Inchisorilor” (intre ghilimele) Valeriu Gafencu, “Martirul” (tot intre ghilimele) Ion Mota si alti banditi legionari sau luptatori din munti. Adica aia pe care i-au omorat sau torturat prin temnite bolsevicii. Caci, nu-i asa, comunismul nu trebuie aruncat la cos:

Comisia Europeana hotaraste: E LEGALA NEGAREA GENOCIDULUI COMUNIST. Centrul Simon Wiesenthal: HOLOCAUSTUL NU SE COMPARA CU CRIMELE COMUNISTILOR, CACI RUSII I-AU ELIBERAT PE EVREII DIN LAGARE …

In primul afis observam ca arunca ei si o swastika, caci, nu-i asa, elevii si tinerii frumosi si liberi din latrina facebook trebuie sa invete sa puna semnul egalitatii intre nazism si legionari. Evident ca nu li se explica de ce nazismul se chema Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, adica partidul national socialist al muncitorilor din Germania. Adica cam ce treaba avea revolutia nazista cu dreapta? Si nu le spune nici de paganismul lor:

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

Cum evident ca nu le spune nici despre cine i-a finantat:

Louis Thomas McFadden a platit cu viata pentru lupta sa impotriva FEDERAL RESERVE

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

Si cum dreapta reala are legatura cu Ortodoxia, automat ca si aceasta trebuie data la gunoi. Adica se respecta intocmai liniile directoare ce i-au fost trasate marionetei Klaus Johannis:

Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii.

Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului.

Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. 

Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi.

Combaterea nationalismului optuz, boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia.

Cititi va rog mai multe la:

Marioneta perfecta: KLAUS JOHANNIS. Intram in CEA MAI NEAGRA ETAPA

 

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on februarie 27, 2015 at 1:37 pm

  Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, ridicat în perioada interbelică prin contribuția populației, a fost, din nou, profanat de necunoscuți, partea din față a monumentului fiind plină de inscripții și desene.

  http://www.agerpres.ro/social/2015/02/27/alba-obeliscul-lui-horea-closca-si-crisan-profanat-din-nou-de-necunoscuti-13-11-06

  Niste mizerii umane…mai ales ca se implinesc 230 de ani de la uciderea lui Horea si a lui Crisan:

  http://www.filmedocumentare.com/rascoala-lui-horea-closca-si-crisan/

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/rascoala-lui-horea-un-experiment-francmasonic

  http://foaienationala.ro/racoala-lui-horiaclosca-si-crisan.html

  https://danielvla.wordpress.com/2014/03/02/executia-lui-horea-si-closca-in-28-februarie-1785-si-sinuciderea-lui-crisan-230-de-ani-de-la-rascoala-motilor-din-1784/

  http://taramotilor.ro/cap29.html

  http://taramotilor.ro/cap30.html

  http://www.darnick.com/halmagiu/rascoala.html

  http://www.balcanii.ro/2012/10/martirii-horea-closca-si-crisan/

  http://www.art-emis.ro/istorie/2760-230-de-ani-de-la-martiriul-lui-horia-closca-si-crisan.html

  http://www.dacoromania-alba.ro/nr02/martiriul.htm

  http://www.dacoromania-alba.ro/nr02/index_02.htm

  https://www.google.ro/search?q=Execu%C8%9Bia+lui+Horea+%C8%99i+Clo%C8%99ca&oq=Execu%C8%9Bia+lui+Horea+%C8%99i+Clo%C8%99ca&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8#q=masuri+luate+dupa+execu%C8%9Bia+lui+Horea+%C8%99i+Clo%C8%99ca

  Apreciază

 2. geo said, on februarie 27, 2015 at 1:45 pm

  Foarte interesant:

  Excepția

  Eu unul nu identific în restul candidaților pe nimeni care ar merita votul unui om de dreapta, cu excepția Monicăi Macovei. În primul rînd pentru ce a făcut deja în funcțiile publice pe care le-a deținut, cea de ministru al Justiției și cea de europarlamentar: reforma în Justiție, înființarea DNA și o lege europeană, care se aplică și României, privind confiscarea extinsă a averilor dobîndite din infracțiuni. Sînt fapte care au creat cadrul pentru ce se întîmplă azi cu unii dintre marii mafioți ai țării. Fără schimbările din Justiție făcute de Macovei, și sub protecția președintelui Băsescu, să recunoaștem, Năstase, Vîntu, Rușanu, Vlasov, Hrebenciuc, Șova, Becali, Voiculescu, Patriciu și toți ceilalți jefuitori ai României care se află azi în închisoare sau în anchete penale nu ar fi fost deranjați nici cu o floare.
  Desigur, nici Macovei nu este un înger de lumină. Ea are de explicat de ce a susținut ani în șir propaganda homosexuală, prin aderarea la fundația ”Accept” și prin intervenții publice de partea acesteia. Cum se potrivește poziția ei pro-homosexuali cu convertirea sa la greco-catolicism și cu apartenența la grupul parlamentar al popularilor europeni (care, teoretic, sînt pentru familia firească, tradițională)? În ultima vreme, Monica Macovei a evitat să se mai pronunțe pe teme legate de homosexualitate și de familie în general. Asta poate fi numai o tactică electorală, nu exprimă neapărat schimbarea opiniilor. Iar dacă se vrea președinte cu voturile electoratului de dreapta, sensibil la subiect, este musai să-și spună părerea tranșant în chestiune.
  De asemenea, Monica Macovei ar trebui să revină mai lămuritor asupra unei declarații a ei referitoare la predarea religiei în școală. Inițial, cu toții am înțeles că este pentru eliminarea educației religioase din școli și înlocuirea ei cu o istorie a religiilor. Ulterior, ea a nuanțat: nu vrea decît ca predarea religiei să fie opțională și ca orele de religie să se axeze pe valorile etice (aici, de la minutul 54 ). Nu e de ajuns. Ora de religie este și acum opțională. Cît despre ce se predă, e ușor de verificat prin manuale și metodologie. Dar educația religioasă nu înseamnă doar deprinderea unei etici, ci și înțelegerea unei culturi specifice și, mai cu seamă, fundamentele adevărului de credință. Nu poate deranja pe nimeni faptul că un elev ortodox învață despre ortodoxie, din moment ce el vrea asta.
  Să reținem însă că România are acum probleme mai grave decît propaganda unei minorități gureșe și perverse sau decît discuția despre dacă și cum să se facă religia în școală. Nu că nu sînt și acestea importante (personal am vorbit și scris, dar am și acționat în stradă și în Justiție nu o dată pe aceste teme, de pe poziții firești, conservatoare).
  Una peste alta, cu Macovei președinte, am fi siguri că Justiția merge pînă la capăt și că România rămîne pe sensul de mers către Vest.
  Dar șansele Monicăi Macovei de a ajunge în turul al doilea al alegerilor sînt extrem de firave, după cum o arată atît sondajele de opinie, cît și campania ei. În sondaje este devansată de găunosul trădător Călin Popescu Tăriceanu și de controversata Elena Udrea. Pe stradă, nu i se văd afișele, bannerele și voluntarii. Este mai prezentă pe internet, cu o campanie inteligentă, dar cam atît. Insuficient, cred.

  http://c-tarziu.blogspot.ro/2014/10/spectrul-micii-apocalipse-romanesti.html

  m.m. uite ce face:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18092064-monica-macovei-vrea-scoata-ora-religie-din-scoli.htm – se pare ca i-a reusit…

  http://www.agerpres.ro/social/2015/02/26/fsli-decizia-curtii-constitutionale-privind-ora-de-religie-in-scoli-produce-repercusiuni-asupra-elevilor-si-profesorilor-13-19-35

  Apreciază

 3. Ionut said, on februarie 27, 2015 at 2:08 pm

  Conform jurnalul.ro (http://jurnalul.ro/stiri/observator/valeriu-gafencu-elevii-sunt-un-explozibil-mai-puternic-decat-dinamita-consiliulul-local-tg-ocna-mentine-titlul-de-cetatean-de-onoare-acordat-acestuia-post-mortem-644450.html#):

  Reprezentanţii Institutului Wiesel detaliază vina ce a avut-o Gafencu în perioada când era simpatizant al Mişcării Legionare. Ei descriu cum Gafencu a întrerupt de unul singur cursurile la un liceu bucureştean în timpul rebeliunii legionare. “Valeriu Gafencu, student la Drept şi şef al Frăţiilor de Cruce (FDC) în Iaşi a participat activ la Rebeliunea Legionară. Între altele, conform documentelor, la 21 ianuarie 1941, la Liceul de Băieţi ”Mihail Kogălniceanu” a suspendat cursurile şi a vorbit liceenilor despre FDC şi despre faptul că “elevii sunt un explozibil mai puternic decât dinamita, că sunt elita şi conducătorii de mâine a ţării şi că avem duşmani înlăuntru pe iudeo-masoni, iar în afară pe ruşi care ocupă mereu câte un ostrov din Delta Dunării”. De asemenea, acesta l-ar fi înarmat pe elevul Gheorghe Ciutacu de la Liceul Internat pentru a putea lua parte la manifestaţii”.

  Pentru cei care nu ştiu, Valeriu Gafencu a fost condamnat în 1941 la 25 de ani muncă silnică pentru “crima de constituire de asociaţiune şi activitate legionară potrivnică ordinei existente în Stat prevăzută şi penalizată prin art. 5 și 7 al. I din Decretul Lege nr. 236/1941”.

  Cred ca am inteles cu totii „CRIMA” lui Valeriu Gafencu.
  Si pentru ca aceasta „CRIMA” sa aiba si probe directe, a inarmat un (1) elev.

  Deci e o crima sa spui ca elevii de astazi sunt elita si conducatorii de maine ai tarii. Ei nu trebuie sa fie elita, ei trebuie sa fie mana de lucru a strainilor, macar aia care nu s-au intoxicat cu droguri si care nu s-au imbolnavit de diabet sau de inima la 25-30 de ani dupa ce au baut Loca-Lola, Frexi sau Red-Skull din scoala primara.

  Si ma opresc aici, pentru a ramane in duhul Ortodoxiei.

  Apreciază

 4. Ionut said, on februarie 27, 2015 at 2:17 pm

  Fratilor, va indemn insistent sa aveti mare grija cum raspundeti la aceasta provocare. Sa nu dati apa la moara acestor manipulatori.

  Apreciază

 5. john said, on februarie 27, 2015 at 2:26 pm

  Unde suntem ca civilizatie. Neagu Djuvara :Unde suntem? Suntem pe moarte!”
  http://epochtimes-romania.com/video/neagu-djuvara-raspunde-la-intrebarea-unde-este-civilizatia-occidentala-in-momentul-de-fata-i–389

  Iar daca te uiti ce se intampla prin alte parti,tinzi sa-i dai dreptate.Suntem pe moarte!
  Muzeu din Irak, devastat de militanţii Statului Islamic: Zeci de statui au fost distruse cu barosul
  http://www.mediafax.ro/externe/muzeu-din-irak-devastat-de-militantii-statului-islamic-zeci-de-statui-au-fost-distruse-cu-barosul-video-13903311?utm_source=Facebook&utm_medium=Cross&utm_campaign=Mediafax

  Apreciază

  • AKRITAS said, on februarie 27, 2015 at 6:46 pm

   Pai nu spunea prooccidentalul djuvara ca noi am ramas in urma datorita ortodoxiei ?acum occidentul e pe moarte ? Si asa e. Aici are perfecta dreptate. Dar cata ipocrizie poate avea un prooccidental ? Cata impietrire la inima sa nu poata sa recunoasca Adevarul, numai asa, cateodata, jumatate de adevar !

   Apreciază

   • john said, on februarie 27, 2015 at 9:38 pm

    Ai dreptate @ AKRITAS
    Iisus a tămăduit orbia ochilor, dar n-a putut tămădui orbia răutăţii. Orbia răutăţii nu are leac, dar… are pedeapsă.
    Toate le pot întru Hristos, fără El sunt nimic. Cât sunt cu El, inima mea este neînfricată iar pe fruntea mea scrie: biruinţă !!!
    „Cat de pacatos ar fi omul,daca revine la Dumnezeu si isi recunoaste greselile,totul i se iarta!”-Parintele Arsenie Boca

    Apreciază

 6. Mihail said, on februarie 27, 2015 at 2:57 pm

  Offtopic:

  Au dat drumul la propaganda anti-Siria. Americanii se pregatesc de o invazie?

  https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/02/27/a-reinceput-propaganda-sionist-americana-impotriva-siriei/

  Apreciază

 7. George said, on februarie 27, 2015 at 3:45 pm

  Trebuie initiata o actiune cat se poate de urgent

  Apreciază

 8. George said, on februarie 27, 2015 at 4:01 pm

  adrese de e-mail si date contact (sper corecte) pentru cele 4 locatii unde se denigreaza si se batjocoresc valori crestine nationale

  fiecare din noi sa trimitem acestor institutii nemultumirea si pozitia noastra

  Casa TIFF: info@casatiff.ro
  Muzeul de Artă: info.muzeu@macluj.ro , macn@cluj.astral.ro
  Liceul Teoretic Avram Iancu: liceulavramiancu@yahoo.com
  Cinema Mărăști: http://www.facebook.com/CINEMA MARASTI si telefon 0728320365

  Apreciază

 9. RGT3D said, on februarie 27, 2015 at 4:18 pm

  Dar evreii aceştia nu au chiar nicio ruşine?
  Ştirea asta e mai veche (27 iunie 2014) , dar o pun aici:

  Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, deputat Aurel Vainer, condamna, intr-un comunicat remis redactiei, discursul sustinut de un calugar de la Manastirea Petru Voda la aniversarea Miscarii Legionare si cere autoritatilor statului si Bisericii Ortodoxe Romana „sa se sesizeze imediat in privinta acestui caz si sa ia masurile necesare”.

  O inregistare video a unui discurs tinut de Monahul Teodot de la Manastirea Petru Voda din Neamt la aniversarea a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare in Romania a fost postat pe Youtube. Potrivit descrierii videoclipului, calugarul Teodot a tinut discursul sambata, 21 iunie, la cimitirul din Tiganesti (comuna Ciolpani din judetul Ilfov), care adaposteste mormintele a doi dintre intemeietorii Legiunii – Radu Mironovici si Corneliu Georgescu – loc traditional de pelerinaj pentru adeptii Miscarii Legionare.

  In discursul sau, calugarul Teodot afirma, printre altele, ca „Trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant”, iar miscarea „a fost o organizatie de ridicare a bisericii, de ridicare a neamului de fapt”. Este al doilea moment public in care slujitori ai Manastirii Petru Voda apar legati de miscarea legionara, dupa ce in 2011 un clip postat tot pe Youtube arata cum mai multe maicute de la Manastirea Petru Voda ii cantau parintelui Justin Parvu „Sfinta tinerete legionara”.

  Comunicatul integral difuzat de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania:

  In cursul zilei de ieri, am citit articolul publicat de HotNews.ro, privind discursul rostit de un monah al Mănăstirii Petru Vodă din jud. Neamţ. Am auzit cuvintele absurde rostite în înregistrarea video.

  Văzând aceste imagini, asemenea oricărui evreu care a trecut prin ororile Holocaustului din România, am simţit cum sunt cuprins de fiori la amintirea cămăşilor verzi cu diagonală care se încadrau în marşurile sau defilările legionare, ura şi duşmănia care se disemina în acele momente.

  Fără îndoială, mesajul rostit este inacceptabil. Condamn în modul cel mai clar ideile transmise şi rostirea lor publică de un monah, slujitor al Bisericii Ortodoxe Române.

  Așa cum se arată în numeroase documente și trăiri directe, personale și ale cetățenilor evrei, Mişcarea Legionară a fost şi rămâne direct responsabilă pentru pregătirea crimelor, asasinatelor şi violenţei devastatoare îndreptate împotriva cetăţenilor români de religie mozaică din anii ’40-’41, continuate ulterior de Mareşalul Antonescu. Amintesc, în acest sens, Pogromul din Bucureşti, care a avut loc în timpul rebeliunii legionare din ianuarie 1941. In acele zile negre, membrii “Legiunii Arhanghelului Mihail” au jefuit, devastat şi distrus numeroase sinagogi şi obiective evreieşti din Bucureşti, au torturat şi asasinat femei, copii şi bărbaţi evrei. Masacrul din pădurea Jilava, masacrul de la “Abator” etc. au dovedit o violenţă inumană, fără margini, a Mișcării Legionare, izvorâtă dintr-o intoleranţă criminală şi fără sens.

  Aceasta este “sfânta” misiune la care a făcut referire monahul?

  Rolul nefast al Miscării Legionare în istoria României este indiscutabil şi demonstrat istoric. Răul pe care l-a produs nu a afectat doar cetăţenii români de religie iudaică, dar și România în sine. Garda de Fier nu şi-a îndreptat atenţia “doar” asupra evreilor români. Legionarii au asasinat barbar și personalități politice de vârf ale României din acea perioadă : Prim Miniștri (I.G. Duca, Armand Călinescu, Nicolae Iorga), oameni politici (Virgil Madgearu) și demnitari români, de orientare politică diferită.

  Cu toate acestea au fost numeroase ocazii, în care diferite personaje încearcă să “reînvie” acest element de extremism. Am putut vedea cum, în centrul Capitalei, sunt afişate simbolurile acestei Mişcări de tristă amintire. Ziarul “Obiectiv legionar” este publicat nestingherit.

  Poziția mea, de mare responsabilitate civică și națională, ma determină să solicit Autorităţilor Statului Român şi Bisericii Ortodoxe Română să se sesizeze imediat în privinţa acestui caz şi să ia măsurile necesare.

  Solicit Parlamentului României şi colegilor din diferitele grupuri parlamentare să adopte în cel mai scurt timp Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii (PL-x nr. 193/2014).

  Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România va lua toate măsurile care se impun în acest caz.

  Deputat Aurel Vainer
  Preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

  REFERINTE
  VIDEO Discursul unui calugar de la Manastirea Petru Voda la aniversarea Miscarii Legionare: Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant, suntem datori sa mai salvam ce se poate salva. Sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionara

  Apreciază

  • cristi o. said, on februarie 27, 2015 at 9:27 pm

   Daca iudeii aveau vreo urma de rusine, dupa ce L-au eliminat trupeste chiar pe Hristos-Dumnezeu, venit, in mod special, pentru mantuirea lor, isi turnau cenusa in cap si se tanguiau de prostia facuta. Asa, suparat, Domnul Mantuitor a chemat la mantuire celelate popoare dar n-a inchis usa iudeilor. In bunatatea Sa, inca ii mai asteapta. Ei, nu si nu! Il vor pe antihrist sa le fie stapan lumesc. Taie, spanzura, omoara zeci de milioane, arunca planeta in haos doar sa-l puna pe antihrist pe tron. Si cum Dumnezeu asculta pana si rugile celor mai pacatosi, le va implini dorinta… Dar vanzandu-se imparatului pierzarii pentru scurta stapanire lumeasca de trei ani si-un pic, usa lor spre cer si iertare se va inchide pentru vecie…

   Apreciază

  • Ionut said, on februarie 28, 2015 at 11:47 am

   Aurel Vainer trebuie tratat cu intelegere. Consider ca este dezinformat, ca foarte multi cetateni romani. Cu siguranta, nu face parte din tagma „progresistilor”. Iata un paragraf de pe site-ul Mediafax, referitor la respingerea propunerii legislative depuse de Remus Cernea (http://www.mediafax.ro/social/deputatii-juristi-resping-proiectul-parteneriatului-civil-intre-persoane-de-acelasi-sex-12201834):

   „Deputatul Aurel Vainer, care reprezintă şi cultul mozaic, a arătat că nu poate fi de acord cu un astfel de proiect de lege, el citând din Vechiul Testatment: „Să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie!”. „În iudaism există trei păcate capitale: idolatriile, crima şi relaţiile sexuale nepermise, incluzând aici homosexualitatea. Categoric, cultul mozaic nu poate fi de acord cu o astfel de propunere legislativă”, a spus Vainer.”

   Apreciază

 10. Iones said, on februarie 27, 2015 at 4:25 pm

  Si la Timisoara in martie

  Apreciază

 11. RGT3D said, on februarie 27, 2015 at 4:27 pm
  Ia uitaţi ce mai scrie unu, Ion Coja pe blogul lui personal: http://ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/legionarii-si-evreii-cine-pe-cine/ Evreii și legionarii – Cine pe cine? – „Prima convenție de colaborare între comuniști și regimul ANTONESCU s-a încheiat pe 11 ianuarie 1941, prin mijlocirea Servicului Secret de Informații – SSI, reprezentat de comisarul POPOVICI și de CONSTANTIN DAVID, care reprezenta Partidul Comunist din România (PCdR). Prin această convenție, Partidul Comunist se angaja să participe la evenimentele din 21-24 ianuarie 1941 prin acțiuni anarhice în cartierele evreiești, alături de polițiști, derbedei și hoți. Comuniștii și-au respectat angajamentele, aducând astfel, o importantă contribuție la consolidarea regimului Antonescu, cu această ocazie. Participarea comuniștilor la devastarea cartierelor evreiești din 20-23 ianuarie 1941 este, însă, și astăzi un „tabu” pentru istoria PCR. Și nu înțelegem de ce.” (Vladimir Alexe, în „România liberă” din 3 septembrie 2003) „Partidul Comunist a trimis la Moscova un raport despre modul cum s-a desfășurat evenimentele în legătură cu rebeliunea (din ianuarie 1941, n.n.) și devastările magazinelor, arătând că aceasta poate fi considerată ca o primă încercare de revoluție din România (s.n.) cu sprijinul partidului, întrucât majoritatea Corpului Muncitoresc Legionar sunt aderenți de stânga.” (Din volumul de documente publicat de Arhiva Națională sub titlul Partidul Comunist din România în anii celui de al Doilea Război Mondial din 1939-1944, București 2003) Cât au fost de anti-semiţi legionarii? Desigur, dezvăluirea făcută de dl. Vladimir Alexe, ca şi documentul publicat de Arhiva Naţională, sunt abia la începutul carierei lor, o carieră pe care nu ne e greu să ne-o imaginăm. Personal resimt cu satisfacţie confirmarea pe care acest documente o aduc celor aflate de mine în urmă cu aproape patru decenii, de la Petre Ţuţea şi Simion Ghinea. Abia îi cunoscusem, pe Ţuţea îl ştiam din vedere şi mi-era tare antipatic, mai ales din pricina câtorva indivizi dubioşi pe care Ţuţea îi avea deseori în preajmă. Cel puţin până la acea dată, când am făcut cunoştinţă. Aşa că l-am luat tare pe „domn profesor”: – Aţi fost legionar? – Sunt legionar! A venit răspunsul de peste masă, răsunător, de s-a auzit în tot holul cel mare de la Athenée Pallace. Răspuns din care înţelegeam că individul îşi asumă în totalitate isprăvile legionarilor. Aşa că am continuat, aproape impertinent: – Şi cu evreii ce aţi avut de aţi omorît 120 de oameni nevinovaţi?! – Legionarii nu au ucis niciun evreu!, s-a pronunţat Ţuţea cu voce şi mai înaltă. Şi de aici a început o lungă discuţie în trei, reluată mereu şi mereu adăugită, cu argumente noi, parte din ele descoperite de mine, spre satisfacţia celor doi camarazi. Trăiesc acum sentimentul că ajung azi la capătul acelor discuţii, punându-le punct, căci probele adunate sunt arhi-suficiente pentru a conchide cu exact aceleaşi cuvinte cu care s-a deschis dezbaterea noastră: „Legionarii nu au ucis niciun evreu!” Faptul că „evenimentele” din ianuarie 1941 au fost opera colaborării dintre evrei, evreii comunişti, şi Serviciul de Informaţii Secrete al lui Eugen Cristescu, şi totul sub înaltă oblăduire deopotrivă moscovită și berlineză, are o greutate atât de mare încât pe cei mai mulţi îi va obliga să-şi revizuiască total percepţia asupra fenomenului legionar. Motive temeinice ar fi avut ei şi până acum, dar le-au ignorat, fiecare cu cine ştie ce pretext. Deloc onorabil! Cazul, bunăoară, al celor care s-au pronunţat vreodată public asupra legionarilor, pentru a-i blama şi „înfiera” – acesta este cuvîntul cel mai folosit în publicistica antilegionară, şi care au avut în mână cartea doctorului FLOR STREJNICU, intitulată „Legionarii şi evreii”, publicată pe la mijlocul anilor ‘90. Pentru orice cititor, cu atât mai mult pentru orice cercetător „mai mult sau mai puţin onest”, pentru orice cititor profesionist, aşadar, această carte demonstrează limpede două lucruri: 1) Legionarii nu au fost antisemiţi; 2) Legionarii nu sunt vinovaţi de uciderea de evrei, inclusiv a celor 120 de evrei din ianuarie 1941. Teze extrem de surprinzătoare, pe care nimeni (sau aproape nimeni) nu le-a comentat, aşa cum nici cartea însăşi nu a stârnit reacţia firească a publiciştilor români! Îi includ printre publiciştii români şi pe colegii evrei, în frunte cu Zigu Ornea sau Andrei Cornea, cei doi fiind deja vestiţi pentru antilegionarismul lor, aş zice funciar, ca s-o parafrazez pe Lya Benjamin. L-am şi întrebat pe Zigu Ornea dacă a citit cartea vrednicului de laudă doctor FLOR STREJNICU – o citise. Şi am întrebat mai departe de ce nu-i face cărţii o recenzie nimicitoare, demonstrând, cu argumentele sale, ale evreilor, absurditatea celor două teze mai sus enunţate. De ce nici măcar nu pomeneşte de existenţa acestei cărţi?! …Mi-a dat un răspuns bâiguit şi paralel, adică pe alături cu întrebarea… A scăldat-o, ca şi-n alte ocazii! Forţând lucrurile, când mi s-a ivit ocazia, am încercat şi cu Andrei Cornea o discuţie despre legionari, cât au fost ei de antisemiţi. Şi am constatat că feciorul fostului meu decan nu cunoştea deloc subiectul… Ceea ce nu-l împiedicase să clameze în public oroarea sa înverşunată faţă de Căpitan şi camarazii acestuia. Nu ştia, bunăoară, că legionarii, când au ajuns la Putere în septembrie 1940, printre primele măsuri luate a fost aceea de a desfiinţa câteva dintre legile antisemite concepute şi promulgate de Carol al II-lea. Vă vine a crede, onorabili cititori?… Insist, pentru că prea sunt mulţi cei care îi înjură pe legionari fără să cunoască ceea ce le este foarte uşor să afle, bunăoară faptul că legile antisemite care au funcţionat în perioada 1939-1944 sunt (şi) opera lui Carol al II-lea, deci şi a Lupeascăi, vestita evreică. Subliniez această informaţie care lipseşte din mintea a 99% dintre istoricii şi formatorii de opinie din România: primele legi antisemite au apărut în timpul dictaturii carliste, iar legionarii, când au venit la putere, au abrogat o parte din această legislaţie antisemită. De ce oare publiciştii evrei, din România şi de aiurea, se feresc să recunoască acest adevăr, veritabil paradox pentru necunoscători? Şi mai ales de ce se feresc să pună în circulaţie această informaţie? La ce le foloseşte această perpetuă calomniere a legionarilor? …Andrei Cornea – probabil cel mai înverşunat detractor al legionarilor, nu cunoştea nici detaliul că pe la sfîrşitul anilor ‘30, când s-a ţinut la Nürnberg un congres internaţional antisemit, legionarii, invitaţi de organizatori, au refuzat „onoarea” de a se considera antisemiţi. A.C. Cuza şi ai săi s-au recunoscut antisemiţi şi au participat cu entuziasm! …Şi mai pot fi amintite şi alte situaţii în beneficiul aceleiaşi teze: legionarii nu au fost antisemiţi! Aşa se face că atunci când Lya Benjamin s-a pomenit scriind în „Dilema” despre „antisemitismul funciar şi doctrinar al legionarilor” m-am bucurat că am prins-o din nou cu ocaua mică şi am somat-o, public, să publice în „Dilema” textul legionar, doctrinar, prin care se vădeşte acest vestit antisemitism legionar! Nici până azi tovarăşa Lya nu a produs vreo dovadă despre amintitul şi mult-pomenitul antisemitism legionar funciar! Adică nu a reuşit să identifice textele legionare care să instige împotriva evreilor, să-i defăimeze sau altceva să-i! Am căutat aceste dovezi (măcar una!) şi în cărţile scrise de Zigu Ornea – evreul cel mai informat asupra subiectului, şi n-am găsit! Repet, cărţile şi textele lui Zigu Ornea prin care acesta combate legionarismul şi „încercările de cosmetizare” a Mişcării legionare, deşi îi acuză pe legionari la tot pasul de antisemitism, nu conţin nici un text, un sfert de pagină măcar, o frază, pe care s-o citeze ca expresie a acestui antisemitism legionar. Drept care, când l-am întâlnit pe Zigu Ornea, în scara blocului, la lift, l-am chestionat: unde în cărţile domniei-sale pot găsi dovada antisemitismului legionar? Mi-a răspuns cam aşa: „Aşa ceva – adică anti-semitismul legionarilor, nu mai trebuie demonstrat! Nu sunt de ajuns cei 120 de evrei ucişi de legionari în timpul pogromului?!” …Uite că nu sunt de ajuns! Mai întâi pentru că pogromul nu prea a fost pogrom, ci diversiune bine organizată de evrei, de evreii comunişti, în ticăloasă colaborare cu Eugen Cristescu, şeful serviciilor secrete, diversiune la care singurii legionari participanţi, nu puţini şi toţi cu cămaşă verde pe ei, erau la fel de legionari ca însuşi mai sus pomenitul Cornea, tatăl sau fiul! Tot un drac… Adică la „rebeliune” poliţia a arestat o sumedenie de persoane turbulente îmbrăcate cu cămaşa verde, care s-au dovedit mai apoi, în timpul anchetei, că spărseseră ei geamuri la prăvăliile evreieşti sau chiar spărseseră şi câteva capete mai „perciunate”, dar legionarii aceia s-au dovedit că nu erau …legionari, ci lumpen proletari deghizaţi în legionari, majoritatea țigani, din specia canaliei din uliţi. * După discuţia cu Petre Ţuţea şi Simion Ghinea, în care aceştia şi-au prezentat argumentele, pentru mine atât de neaşteptate, potrivit cărora în ianuarie 1941, dar şi altminteri, legionarii nu au omorît nici un evreu, am început să fiu mai atent cu studiile, comentariile şi informaţiile privitoare la rebeliunea legionară, la relaţiile dintre legionari şi evrei. Cu acest interes am citit şi romanele lui DRAGOŞ PROTOPOPESCU, un scriitor pe care nu ne putem permite să-l facem uitat la nesârşit. Este primul şi cel mai autentic post-modernist din literatura noastră. Poate fi omologat şi pa plan european, în beneficiul protocronismului… Ei, bine, în romanul Fortul 13 este descris primul val de arestări, operate după asasinarea lui I.G. Duca, arestări de tineri intelectuali adunaţi cu arcanul de prin biblioteci şi redacţii. Printre tinerii „huligani” se numără şi un personaj cu totul neaşteptat: legionarul evreu, foarte mulţumit de compa­nia camarazilor legionari în lagărele carliste. Ba, mai mult, părinţii săi, în mahalaua evreiască din Văcăreşti, sunt foarte mândri că flăcăul lor împărtăşeşte aceeaşi soartă cu „băieţii”. Se pare că „băieţii”, cum li se spunea legionar­ilor, erau priviţi cu multă simpatie şi de domnişoarele evreice, astfel că sunt consemnate şi câteva cupluri alcătuite dintr-un legionar şi o evreică. În cartea Legionarii noştri am semnalat cazul cunoscu­tului scriitor Mihail Şora, care, ca legionar începător (sic!), a con­siderat că unui legionar nu-i este îngăduit să îndrăgească o evreică, ba să se mai şi căsătorească cu ea, ceea ce l-a dus la un impas sufletesc din care n-a avut ieşire până n-a intervenit Căpitanul şi l-a luminat, explicându-i că între a fi legionar şi a te însura cu o evre­ică şi a avea copii cu ea nu este o incompatibilitate, o „nepotrivire de caracter” ireconciliabilă. Şi la intervenţia Căpitanului, a lui Corneliu Zelea Codreanu, Mihail Şora, legionarul Mihail Şora, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale. Întâmplător, o evreică. Ulterior, Mihail Şora şi-a reconsiderat orientarea politică, dar asta este altă poveste. Se citează şi cazul unor căpetenii legionare pe care împre­jurarea că erau căsătoriţi cu evreice nu i-a împiedicat să urce în ierarhia legionară… Ba unii chiar şi pe Căpitan îl bănuiesc de ascendenţă evreiască. Am studiat oareşicât problema şi, din păcate, nu se confirmă. De ce zic „din păcate”? Pentru că dacă ar fi aşa, dacă într-adevăr unul dintre părinţii sau bunicii Căpitanului ar fi fost evreu, atunci critica sa adusă rolului nefast jucat de „masoneria iudeo-bolşevică” s-ar înţelege mai bine că nu-i vizează pe toţi evreii, aşa cum detractorii săi încearcă să fixeze poziţia Căpitanului, ca duşman ireconciliabil al evreilor, adică al tuturor evreilor. Nimic mai fals: adversitatea legionară, ca şi-n cazul lui Eminescu, nu s-a îndreptat spre evrei, în general, ca neam sau rasă, ci a vizat anumite categorii de evrei: mai întîi (1) evreii afacerilor veroase, în mod special evreii din oligarhia financiară, care se îndeletniceau cu coruperea politicienilor români şi, mai ales, a însuşi regelui Carol al II-lea, întreţinând astfel deza­strul provocat în România de un politicianism deşănţat, impropriu numit democraţie. Cealaltă categorie o alcătuiau (2) evreii comu­nişti, agenţi ai bolşevismului, ai Moscovei, duşmani neîmpăcaţi ai României Mari. Alături de comuniști, în perfectă complementaritate, au acționat și acționează evreii sioniști, aparent adversari!… Citez în acest sens din articolul Unde sunt huliganii?, publicat de Alexandru Frâncu în 1952 în revista legionară „Însemnări”: „În Mişcarea Legionară antisemitismul nu a fost o esenţă doctrinară, ci un accident circumstanţial. Legionarii nu au fost antisemiţi pentru că i-ar fi considerat pe evrei ca pe o rasă inferioară (ca Hitler), nici pentru că ar fi vrut să pedepsească în contemporani crima de deicid, perpetuată de strămoşii din Iudeea, ci pentru că, într-o fază extrem de delicată a evoluţiei noastre ca naţiune, ne-am lovit de o masă alogenă, recent venită, neasimilată (asimilabilă? Poate, nu ştim), opacă la aspiraţiile neamului, sistematic şi cu exces de zel partizană a cotropitorului străin, şi producătoare cu abundenţă de indivizi obtuzi, dar insolenţi,(s.n. I.C.) printre care cu predilecţie se recrutau anumiţi gazetari, aşa de responsabili în provocarea, întreţinerea şi exacerbarea sentimentului antisemit, de care tot ei erau primii şi cei mai gălăgioşi a se plânge.” E interesant ce scrie acelaşi autor, după a proape 60 de ani, adică deunăzi, la 94 de ani, într-o corespondenţă cu subsemnatul: „Arăţi de ce nu poţi să fii antisemit. Aşijderea eu am întâlnit un evreu extraordinar care literalmente mi-a salvat viaţa. Mai mult, mi-a facilitat (indirect) cariera universitară. Mi-a deschis direct drumul către Buenos Aires. Un evreu care, la Paris, se întâlnea cu mine şi cu Cioran şi ne cânta „Sfântă tinereţe legionară” şi ştia Cărticica şefului de cuib pe dinafară. Un evreu care s-a sinucis pentru o chestioune de onoare: îl chiema Lică Krakauer sau Cracanera. Şi cele trei evreice care, în epoci diverse, mi-au descoperit tot tezaurul de amor şi dedicaţie de care femeile sunt în stare. Şi comoara de literatură beletristică, evrei ce mi-au încântat adolescenţa: Stefan Zweig, Iakob Wassermann, Franz Kafka, Lion Feutwangler şi alţii. Totuşi mă irită şi azi profuziunea de nume evreieşti în filmele americane.” „Legionarii nu au ucis niciun evreu!” Acuzaţiile de crimă, de crime înfiorătoare, aduse legionarilor, sfârşesc prin a se răsfrânge asupra tuturor românilor şi, într-un fel, asupra fiinţei umane, în general. Ca om şi ca român, aflând motivele pentru care unii dintre noi contestă crimele din ianuarie 1941, puse de toată lumea pe seama legionarilor, inclusiv masacrul dezmăţat și deșucheat de la Abator, mă simt dator să caut, să aflu şi să răspândesc adevărul despre legionari, care este o parte din adevărul despre români! Despre fiinţa umană! Mai ales dacă acest adevăr contrazice ceea ce „toată lumea ştie” şi se întoarce în favoarea legionarilor, a ideii de demnitate umană! Evreii, fiind şi ei oameni (nu au încotro şi trebuie să accepte!), în mod logic tre­buie să se bucure şi ei, să se bucure la fel ca şi românii, dacă se va afla cineva să le dovedească că legionarii nu au omorît nici un evreu! Să afli că un capitol important din Istoria infamiei umane trebuie şters, acesta este un motiv de satisfacţie pentru toată lumea, şi în mod deosebit pentru urmaşii victimelor presupuse. Şi, într-adevăr, am întâlnit evrei care au primit cu interes şi cu plăcere, chiar cu speranţă, speranţa că se va confirma această ipoteză, această informaţie, această veste, bună vestire! Reacţionând astfel în modul cel mai firesc. Rămâne de înţeles, de explicat şi apoi de respins reacţia bizară, nefirească, a acelor evrei, cu totul alţii, dar şi a unor români, care nu se bucură, ba chiar se supără cumplit şi te fac ţinta celor mai ciudate şi dure acuzaţii dacă susţii sau chiar demonstrezi că legionarii nu au ucis nici un evreu! Nu le convine nicicum! De ce? Dând acestei întrebări un răspuns provizoriu, deci incomplet, am avea în vedere două motive. Mai întâi firea omenească, a unora, care se despart cu greu de idei şi încredinţări la care au ţinut şi ţin mai departe, fiindu-le greu să accepte că s-au înşelat, că s-au lăsat păcăliţi, prostiţi. Ei iau ca pe o jignire personală solicitarea cuiva de a-şi schimba aprecierea asupra unor persoane sau evenimente pe care le-au blamat sau elogiat până acum. Mai ales dacă au făcut-o în public, cu beneficii de prestigiu, profesionale sau de altă natură. Alt motiv îi priveşte pe cei interesaţi să-i compromită pe legionari şi să-i facă uitaţi, eliminaţi din existenţa fizică, dar şi din manualele de istorie şi de politologie. Un astfel de interes a existat îndeosebi la vremea respectivă, când legionarii au oferit publicului un model de comportament în contradicţie deplină cu felul de a se manifesta în viaţa politică al altora, al celorlalţi, evrei şi ne-evrei deopotrivă. Cine nu cunoaşte eforturile sincere ale legionarilor de a se comporta ireproşabil sub aspect moral şi juridic, nu va putea să înţeleagă animozitatea stârnită de legionari în toată lumea politică, românească şi internaţională, o lume atât de coruptă, de criminală în esența ei! Politicienii noştri de azi sunt fericiţi să repete sloganul că între politică şi etică nu este de conceput o legătură de compatibilitate, cu această vorbă netrebnică acoperindu-şi neruşinarea şi hoţiile, minciunile, demagogia. La fel gândeau şi politicienii de odinioară. Or legionarii tocmai asta şi-au propus, să dovedescă că atât politica, cât şi comerţul (vestitul comerţ legionar!), se pot face în demnitate şi onestitate, fără niciun rabat la legile lui Dumnezeu! Succesul pe care l-a avut un asemenea program idealist, donquijotesc, s-a datorat talentului organizator şi pedagogic al Căpitanului. Dar şi altor factori. Important este că pe acest program Mişcarea legionară a ajuns în zece ani la un milion de membri, iar în urma alegerilor din toamna lui 1937 trebuia să intre la guvernare. Tot în 1937, cu ocazia funeraliilor „lui Moţa şi Marin”, aceşti un milion de legionari au făcut o demonstraţie de forţă, de coeziune sufletească şi de disciplină care a băgat în răcori oligarhia politică, făcându-i să priceapă că pe lume a apărut o formulă nouă de gândire politică, a apărut un adversar radical diferit de întreaga clasă politică, un adversar capabil să spulbere instituţiile ridicate pe minciună şi înşelăciune, în primul rând acele instituţii care mimau democraţia şi legalitatea. Carol al II-lea şi acoliţii săi din ţară şi din străinătate au primit astfel un avertisment de o gravitate maximă. Înşişi Hitler şi Musolini, în ateismul lor stupid şi năuc, au înţeles că nu pot fi pe lungă durată în aceeaşi barcă cu legionarii. Astfel că împotriva legionarilor s-a urzit un complot la care şi-au dat mâna toate forţele Răului, din România şi din Europa. Deopotrivă Aliaţii şi forţele Axei au descoperit cât de incomodă va fi Mişcarea legionară, atât ca adversar, cât şi ca aliat. Complotul împotriva legionarilor a fost expresia unui consens european. Consensul clasei politice internaţionale, direct vizată de anti-politicianismul legionar. A existat și o componentă evreiască a acestui complot, deloc neglijabilă. A fost cumva și cea mai importantă?… Aşa s-a ajuns la situaţia ca asasinarea Căpitanului, din ordinul regelui Carol al II-lea, să se producă numai după ce acesta, cu prilejul unui turneu prin marile capitale ale Occidentului, a primit acceptul sau ordinul (!) marilor lideri ai planetei. Ultimul cu care s-a consultat a fost Adolf Hitler… La câteva minute după ce a încheiat discuţia cu cancelarul nazist, Carol al II-lea a trimis în ţară ordinul de asasinare a „Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu. La fel, în asasinarea lui Nicolae Iorga, înscenată astfel încât să cadă pe seama legionarilor, şi-au dat concursul agenţi ai Moscovei şi ai Marii Britanii, infiltraţi în Mişcare. Iar ultimul act, „rebeliunea legionară”, i-a coalizat împotriva legionarilor pe liderii evrei din România, pe agenţii britanici şi sovietici, debarcarea legionarilor de la guvernare survenind în urma acordului şi sprijinului dat de acelaşi Adolf Hitler… Aceştia au rămas toţi mai departe asociaţi în opera mediatică, propagandistică, de calomniere permanentă a Mişcării Legionare. Eliminarea şi distrugerea legionarilor fiind unul dintre puţinele puncte de interes comun ale celor mai sus pomeniţi. * Demonstraţia (sau ipoteza) că legionarii, în ianuarie 1941 sau altcândva, nu au ucis nici un evreu, nu încheie discuţia, subiectul. Subiectul nu se rezumă la legionari. Dezvăluirea faptului că evreii comunişti au colaborat cu Serviciile Secrete conduse de Eugen Cristescu pentru a crea diversiunea numită „pogromul legionar antisemit” sau „rebeliunea legionară” din ianuarie 1941, ne obligă să aprofundăm şi prestaţia „victimelor”, încercând să pricepem resorturile acestui comportament evreiesc, aiuritor de imoral. Legionarii, care niciodată nu au ezitat să-şi asume în modul cel mai deschis şi mai „cavaleresc” asasinatele politice înfăptuite (vezi cazul Duca, Stelescu sau Călinescu, precum şi Jilava), au susţinut mereu că nu au nici un amestec în ceea ce s-a întîmplat la Abator (dacă se va fi întâmplat ceva) şi în celelalte „locaţii” unde au fost înregistraţi evrei ucişi în ianuarie 1941, ucişi zice-se fără altă vină decât aceea că erau evrei! Dar acei evrei, implicaţi în cele ce s-au petrecut atunci, nu mai sunt acum deloc nişte „evrei nevinovaţi”, nişte victime inocente, ci a venit momentul să le măsurăm cu toată atenţia vinovăţia, ca un revers logic al medaliei: dacă legionarii nu au ucis pe nimeni în ianuarie 1941, cine răspunde pentru imensa suferinţă, pe toate planurile, cu care legionarii au plătit diversiunea iudeo-românească a lui Eugen Cristescu & Constantin David şi nemernicii lor acoliţi?! Orice disculpare a legionarilor privind „pogromul” din Bucureşti are această consecinţă logică: inculparea automată a celor ce au înscenat „pogromul”. Căci pentru acel pogrom inventat de „evrei”, sute şi mii de legionari au plătit cu viaţa sau cu tinereţea petrecută prin temniţe. Cine achită această notă de plată infinit mai încărcată decât tot ce au suferit evreii din partea românilor de-a lungul întregii lor convieţuiri cu românii? * E greu să dovedeşti că nu ai făcut o crimă. Nu-ţi poţi dovedi nevinovăţia decât într-un singur fel: spulberând dovezile şi probele pe care le prezintă acuzaţia de crimă. Or, cei ce i-au acuzat pe legionari de uciderea celor 120 de evrei nu au adus la poliţie, la Parchet sau în instanţă nicio probă în sprijinul acestor acuzaţii! Şi asta în primul rând pentru că evreii nu au reclamat nici la poliţie, nici la Parchet producerea binecunoscutelor asasinate. Astfel că nimeni în 1941, deci niciun legionar, nu a ajuns să fie anchetat, acuzat, judecat sau condamnat pentru vreunul dintre cei 120 de evrei ucişi la „rebeliune”! Acuzaţiile împotriva legionarilor, cum că au ucis 120 de oameni, s-au produs numai în presă şi felurite publicaţii, cărţi etc., la radio şi la TV, în mass media aşadar. În felul acesta tot ce ar fi avut de spus în apărarea lor legionarii dacă ar fi fost anchetaţi la poliţie sau de justiţie a rămas s-o spună legionarii prin presă, iar presa nu a avut nicio obligaţie să publice replica legionară. Eu de această replică, niciodată publicată, am auzit prima oară prin anii ’70, la cafeneaua de la Athenee Pallace, iar cei mai mulţi români nu au avut niciodată ocazia să afle cu ce argumente legionarii se pot apăra de acuzaţia de pogrom, pogrom antisemit, cu 120 de victime, başca pagubele materiale! Dar despre legionari, cum că au ucis 120 de evrei în ianuarie 1941, aflăm din cea mai fragedă pruncie şi ni se repetă această basnă ca un adevăr aflat deasupra oricărei discuţii… Stratagema, trebuie să recunoaştem, a fost subtilă şi eficientă, căci, dacă se făcea reclamație la poliție sau la Parchet, aranjamentul dintre Siguranţă şi Comunitatea Evreiască risca să fie descoperit. Intervenţia poliţiei sau a procurorilor ar fi însemnat cercetarea caz cu caz a fiecărui asasinat, a fiecărui cadavru, identificarea martorilor posibili, a primilor suspecţi etc. Însemna intervenţia avocaţilor pe care i-ar fi angajat legionarii, accesul acestor avocaţi la probatoriul incriminator etc. O asemenea procedură nu ar fi deranjat decât pe asasini dacă crimele ar fi fost „normale”, „regulamentare”. Dacă însă, aşa cum presupunem, ba chiar susţinem şi dovedim, morţii aceia din ianuarie 1941 nu au fost morţi adevăraţi, morţi autentici, nu au fost evrei împuşcaţi în timpul „rebeliunii”, ci cadavre din timp stocate la morga pentru a fi folosite într-o vastă diversiune, atunci iniţiatorii diversiunii nu aveau să se teamă decât de un singur lucru: ancheta poliţiei, a procuraturii, intervenţia justiţiei. Aşa se şi explică graba cu care au fost înhumate cadavrele cu pricina. În plus, s-a ştiut bine că după „rebeliune” legionarii vor fi alungaţi de la guvernare, cei mai mulţi vor fi arestaţi sau siliţi să fugă în Germania. Hăituiţi, dispersaţi, timoraţi şi diabolizaţi de toată presa, legionarii nu au avut nici energia şi nici mijloacele prin care să răspundă atunci, pe loc, noianului de calomnii, dintre care uciderea celor 120 de evrei constituia acuzaţia cea mai spectaculoasă, cu ponderea emoţională cea mai mare. Deoarece nimeni nu i-a chemat pe legionari în faţa justiţiei să răspundă pentru oribilele lor crime, acestora nu le mai rămânea decât să răspundă prin presă… Or presa… Adică nu le mai rămânea nicio şansă la stabilirea adevărului. În felul acesta opinia publică a fost mereu şi neîncetat asaltată de o singură variantă despre cele petrecute în ianuarie 1941: teza vinovăţiei criminale a legionarilor, teză susţinută atât de autorităţi, cât şi de victime: comunitatea evreiască! Replica legionară nu s-a auzit niciodată! Iar nici de rostit legionarii nu au rostit-o prea des. Atâta câtă a fost a circulat numai oral şi cu mare fereală, căci a le lua apărarea legionarilor a devenit foarte rapid un delict penal sau moral dintre cele mai aspru pedepsite. Astfel că bietul român a ajuns să creadă că toată urzeala acelor zile ticăloase reprezintă adevărul, tristul adevăr că printre români s-au putut naşte şi criminali atât de nenorociţi ca legionarii… Cel mai mult i-a paralizat însă pe legionari buna credinţă, conştiinţa nevinovăţiei, încrederea în Judecata cea înaltă a Dumnezeirii, în dreptatea care, mai devreme sau mai târziu, li se va face. A sosit acel ceas? Se apropie? Nu cumva este prea târziu?… * Sunt unul dintre puţini români care au avut ocazia să audă „replica” legionară. Am primit-o de la Petre Ţuţea ca răspuns la nedumerirea mea: ce motiv aţi avut ca să omorîţi evrei nevinovaţi, numai pentru că erau evrei? Aşa am aflat că după rebeliunea legionară au fost arestaţi, judecaţi şi condamnaţi câteva mii de legionari. Printre ei chiar şi elevi de liceu, adică minori. Unii legionari au fost condamnaţi la moarte şi executaţi. Legionarii con­damnaţi la detenţie, dacă au apucat să fie găsiţi de 23 august 1944 în temniţă, acolo au rămas până în vara lui 1964, împlinind astfel 24 de ani de închisoare bătuţi pe muchie! De la Petre Ţuţea deţin informaţia, pentru mine năucitoare la acea dată, cum că niciunul dintre legionarii arestaţi în ianuarie 1941 nu a fost acuzat pentru uciderea măcar a unui singur evreu dintre cei 120 de evrei! Este o informaţie uşor de verificat în mod exhaustiv(sic!). Cât am putut am verificat-o şi eu: nu am aflat de niciun legionar acuzat în justiţie de crimă în zilele „Rebeliunii”. Ce să însemne această abţinere a justiţiei, a poliţiei şi a Parchetului de a se autosesiza măcar?! Ce să însemne faptul că ceilalţi evrei, rude ale victimelor sau lideri ai comunităţii evreieşti, nu au cerut justiţiei să facă dreptate, să identifice în persoană asasinii?! Deşi cartea „Pe mar­ginea prăpastiei”, scoasă de subalternii lui Eugen Cristescu, prezenta uciderea celor 120 de evrei ca pe o crimă abominabilă, în Justiţie nu s-a instrumentat nici o acuzaţie de omucidere. Este şocant ca 120 de persoane să fie ucise, ziua în amiaza mare, în inima Europei, în timp de pace, şi nici unul dintre autorii asasinatelor să nu fie identificat şi nici măcar căutat! Aşa ceva nu s-a mai întîmplat decât în… decembrie 1989! Din păcate, cu un număr de victime de zece, douăzeci de ori mai mare! Şi tot aşa, fără să fie nimeni condamnat pentru uciderea unei victime anumite. Ce a fost în decembrie 1989 ştim cu toţii: o vastă, iresponsabilă şi criminală diversiune! Nu „revoluţie”, cum se pronunţă abracadabrant noua Constituţie (vezi art. 1), ci „lovitură de stat”, cum au numit-o toţi oamenii serioşi, în frunte cu secre­tarul general al PSD, Cozmin Guşă, şi cu însuşi Virgil Măgureanu. Să fi fost şi „rebeliunea” legionară o „lovitură de stat”, o diversiune? Se prea poate, şi este ipoteza care se potriveşte cel mai bine faptelor cunoscute. Din perspectiva acestei suspiciuni, că totul a fost o diversiune, se înţelege foarte bine de ce niciun legionar nu a fost acuzat de crimă. O asemenea acuzaţie ar fi obligat autorităţile să facă o cercetare mai serioasă a faptelor şi cuiva nu i-a convenit să se facă ancheta profesionistă a împrejurărilor în care au fost ucişi cei 120 de evrei… Mai sunt şi alte asemănări între ianuarie 1941 şi decembrie 1989: participarea evreilor comunişti. Mai corect numiţi, evreii cominternişti, evreii aflaţi în solda Moscovei. De la Moscova s-a întors Silviu Brucan în toamna lui 1989, ca un al doilea Constantin David, cu ultimele decizii: cum să fie judecaţi soţii Ceauşescu, cine să fie preşedinte, prim ministru etc. De la Moscova a primit Constantin David revolverele şi cămăşile verzi, tip legionar, cu care au fost dotaţi „legionarii” din ianuarie 1941, care au atacat şi incendiat prăvălii şi case evreieşti. Parte dintre aceşti „legionari” au fost arestaţi atunci. A făcut parte din „replica” lui Petre Ţuţea & Simion Ghinea şi informaţia că după „rebeliune” s-a constatat că dintre cei 3000 de legionari arestaţi numai 300 erau legionari adevăraţi, ceilalţi fiind derbedei şi infractori pe care cineva – ghici ciupercă cine?, îi îmbrăcase în cămaşa verde şi le dăduse drumul în haită prin cartierele evreieşti. Cu ani în urmă, în „România Mare”, i-am adresat Eminenţei Sale Rabinului Alexandru Şafran o scrisoare deschisă, prin care îi ceream lămuriri suplimentare legate de declaraţia sa, făcută într-un interviu televizat, cum că a doua zi după rebeli­une Comunitatea Evreiască, însăşi Eminenţa Sa în persoană, s-au îngrijit să-i adune pe toţi evreii ucişi de legionari şi până seara i-au înmormîntat pe toţi, citez „înainte ca autorităţile să intervină”. De ce atîta grabă, rabi?! De ce aţi împiedicat astfel cercetarea criminalistică să stabilească, caz cu caz, detaliile pe seama cărora să poată fi identificaţi criminalii, autorul fiecărui omor?! Comunitatea Evreiască s-a arătat astfel complet dezinteresată să afle cine anume l-a ucis pe fiecare dintre cei 120 de evrei! Un astfel de dez­interes încalcă toate legile Talmudului şi toate tradiţiile evreieşti! Unde mai pui că fiecare evreu ucis avea o familie, copii, fraţi, părinţi, şi nici măcar aceştia nu s-au arătat curioşi să-l ştie la faţă pe cel care i-a ucis fiul sau fratele! Vreau să spun că familiile evreilor ucişi de legionari nu s-au arătat supărate sau indignate nici de pasivitatea Justiţiei şi nici de nepăsarea liderilor evrei, a însuşi Marelui Rabin Alexandru Şafran! Pe acest subiect am cerut explicaţii şi lui Nicolae Cajal, în urmă cu vreo 10 ani, dar domnia-sa nu a putut să-mi ofere o motivare logică a acestui comportament evreiesc atât ilogic, de ne-evreiesc, de inuman! Căci, nota bene, nici după 23 august 1944, când evreii nu aveau nici un motiv să fie timoraţi în faţa autorităţilor, nu s-a făcut nimic pentru a-i identifica, dintre miile de legionari, mulţi deja aflaţi în detenţie, pe cei care au ucis, i-au ucis pe cei 120 de evrei! La fel cum nici măcar familiile evreilor ucişi şi batjocoriţi la Abator nu au cerut redeschiderea cazului, a anchetei, a proce­selor. Avem în jurul nostru, în România şi pretutindeni în lume, nenumărate dovezi potrivit cărora comportamentul uman normal determină rudele victimelor să meargă până în pânzele albe cu pretenţia, cu dreptul şi cu nevoia lor de a afla cine anume este asasinul! Tradiţiile evreieşti aş zice că sunt printre cele mai categorice în această privinţă! De unde deci atâta dezinteres faţă de cei care la Bucureşti, în 1941, au ucis nu 1(un) evreu, ci 120(una sută douăzeci)?! Inclusiv din partea lui Simon Wiesenthal şi a Serviciului său, atât de exersat în identificarea asasinilor de evrei, ne-am fi aşteptat la un gest, o acţiune. Cum se face că, în general vorbind, România nu a oferit lui Simon Wiesenthal nici un motiv să caute pe plaiurile mioritice vreun asasin sau prigonitor de evrei?! Evident, e ceva putred şi necurat în această „rebeliune”! Iar documentele pe care ni le oferă dl. Vladimir Alexe şi Direcţia Arhivelor Naţionale fac suficientă lumină ca să conchidem, în acelaşi timp cu Petre Ţuţea: „Legionarii nu au ucis nici un evreu”! Dar o asemenea con­cluzie ne pune imediat dinaintea unei întrebări noi: dacă nu legionarii, atunci cine i-a ucis pe cei 120 de evrei? Dacă nu legionarii, atunci cine i-a ucis pe cei 120 de evrei? Faptul că în ianuarie 1941 comuniştii evrei, prin Constantin David, încheie o înţelegere cu Serviciul de Informaţii Secrete condus de Eugen Cristescu şi aflat în subordinea Guvernului Ion Antonescu, înţelegere prin care comuniştii, deci şi evreii, se anga­jau să participe la dezordinile şi tulburările din 21-23 ianuarie 1941, vina pentru aceste fărădelegi urmând să fie pusă în seama legionarilor, ridică, acest fapt, o problemă extrem de importantă: care este adevărul despre cei 120 de evrei omorîţi de legionari în timpul rebeliunii? Căci, aşa cum am văzut, este foarte proba­bil, este aproape o certitudine, că legionarii, într-adevăr, nu au ucis nici un evreu, nici în ianuarie 1941 şi nici altcândva. Avem, în acest sens, o mulţime de semne şi indicii, şi avem, mai ales, documentul: înţelegerea semnată de Constantin David şi de comisarul Petrovici. Acest document nu a fost contestat de nimeni din Comunitatea evreiască!… Cum n-a fost contetat nici raportul comuniştilor evrei trimis la Moscova imediat după evenimentele pe care aceşti evrei le consideră revoluţie, nicidecum pogrom sau rebeliune legionară! Aşadar, atunci cine i-a omorît pe bieţii evrei, cei 120? Prima ipoteză: evreii au fost ucişi de cei care au organizat rebeliunea „legionară”, adică de Poliţie, de Serviciile Secrete şi de evreii care, ca majoritari în activul Partidului Comunist, nu puteau să nu participe la acţiune: devastarea cartierelor evreieşti şi tot ce mai urma să se întâmple în conformitate cu înţelegerea dintre evreii comunişti şi serviciile secrete… Este, desigur, ipoteza cea mai puţin verosimilă între oameni cu judecată normală: cei 120 de evrei au fost ucişi de… evrei, de comuniştii evrei! Fireşte, o formulare atât de categori­că ar trebui nuanţată, ceea ce însă n-ar schimba prea mult datele problemei: ucigaşii propriu-zişi se vor fi aflat printre hoţii şi ban­diţii pe care i-a pus la treabă Poliţia, pe unii eliberându-i din arest sau din închisoare în acest scop. Dar planul, scenariul după care s-au petrecut aceste crime, a fost unul cunoscut şi aprobat, dacă nu cumva şi conceput, de liderii evrei, evreii comunişti, de teapa lui Constantin David. Cu acordul acestora s-a produs „progromul”! Lor li se adresează reproşul lui Matatias Carp, cum că „din indolenţă sau cu dinadinsul (!) nu au luat din vreme vreo măsură de pază, dacă nu a avutului, cel puţin a vieţilor omeneşti!” Aşadar, nu este deloc exclus ca evreii comunişti şi din conducerea Comunităţii, care au bătut palma cu Serviciul de Siguranţă, să aibă pe conştiinţă viaţa unor evrei ucişi „de bandele ucigătoare şi jefuitoare”, bande angajate de „evreii comunişti şi din conducerea Comunităţii evreieşti…” Ipoteză halucinantă, dar nu şi absurdă, dacă eşti destul de informat ca să-ţi dai seama că nu ar fi prima oară când mintea bolnavă, diabolică (am numit în acest fel boala, maladia) a unor lideri evrei a conceput o asemenea stratagemă: pentru a putea acuza de antisemitism pe cineva – o grupare, o comunitate sau un popor întreg, se pune la cale vandalizarea unor lăcaşuri evreieşti, sinagogi de preferinţă, cimitire, muzee, prăvălii etc., molestarea violentă a unor evrei nevinovaţi sau chiar uciderea de evrei, iar autorii crimelor rămânând neidentificaţi, se iveşte un bun prilej de a se formula o acuzaţie impersonală, în masă, la adresa întregii comunităţi: legionarii – românii deci, au ucis 120 de evrei în ianuarie 1941! Nu legionarul Costică şi legionarul Mitică i-au ucis pe evreii Şloim şi Ştrul, căci, aduşi în faţa cercetării penale, Costică şi Mitică ar putea dovedi că în ziua rebeliunii se aflau la Sucea­va, unde se ţinuse în acele zile o importantă reuniune naţională a tuturor prefecţilor legionari! Ci „legionarii”, Mişcarea Legionară i-a ucis pe Şloim şi Ştrul, astfel că asasinatele ies din sfera de interes a Justiţiei şi devin capitol de istorie, încheiat şi pecetluit, la care nu mai avem nimic de adăugat sau de schimbat! Nici Mişcarea Legionară nu se poate apăra, atâta vreme cât acuzaţiile nu sunt la persoană, ci la adresa întregii Mişcări legionare, căci, juridic vorbind, ar trebui să dovedească ce a făcut fiecare legionar în acele zile. Dacă acuzaţia ar fi fost făcută la persoană, în termeni juridici, ai Codului Penal, diversiunea s-ar fi vădit. Căci ar fi intervenit dreptul la apărare al individului, drept care, din păcate, nu se acordă şi colectiv. Sunt mai mulţi autori care consemnează asemenea stratageme, executate de stra­tegii evreimii. De altfel, însuşi Vechiul Testament (spre deosebi­re de cel Nou!) poate fi citit şi ca un mic tratat de diversiune şi manipulare, stabilind, astfel, o tradiţie biblică, talmudică, milenară pentru şmecheria criminală din ianuarie 1941. Pot fi citate şi atestări mai recente: Roger Garaudy, dacă mi-aduc bine aminte, consemnează explo­zia de la sinagoga centrală din Damasc, în urma căreia au murit câteva zeci de evrei nevinovaţi. Azi se ştie că bomba a fost pusă de evrei, de lideri evrei, care încercaseră în zadar, de ani de zile, să-i convingă pe evreii din Siria să emigreze în Israel. Ca să le bage bine în cap că patria lor nu este Siria şi că niciodată nu vor putea convieţui cu arabii, explozia de la sinagogă s-a dovedit foarte convingătoare pentru evreii din Damasc. Într-o istorie a terorismului, antic şi modern, evreii se înscriu cu un număr impresionant de priorităţi. Nu întâmplător au luat cele mai multe Premii Nobel pentru Pace… A doua ipoteză: cei 120 de evrei ucişi în ianuarie 1941, cu toţii sau măcar o parte, au fost, de fapt, nişte cadavre din timp pregătite, păstrate anume la rece şi folosi­te la momentul oportun, adică aruncate pe străzile oraşului şi prin pădurile limitrofe, pentru a fi fotografiate şi a putea justifica, ast­fel, acuzaţia de omor în masă, de pogrom, adusă legionarilor, românilor. Cu această ipoteză concordă mai multe fapte: 1) Cadavrele găsite şi fotografiate la faţa locului sunt remarcabil de despuiate, complet, amintind de ţinuta „regulamentară” a cadavre­lor depozitate la morgă: nici urmă de îmbrăcăminte. Explicaţia dată, cum că se vor fi înghesuit ţiganii sau înşişi legionarii să-i dezbrace pe morţi de paltoane, haine, pan­taloni, ghete etc., nu prea ţine, căci morţii aceia au stat aruncaţi în zăpadă numai câteva ore. Dezbrăcați de tot ce puteau avea pe ei, inclusiv de izmene!… 2) Declaraţia dată de marele rabin Alexandru Şafran la Televiziunea Română: „A doua zi după rebeliune m-am mişcat repede şi, înainte ca auto­rităţile să poată interveni, am adunat toate cadavrele evreilor ucişi de legionari şi, până seara, le-am înmormîntat!” Declara­ţie ciudată, care stârneşte o serie de nedumeriri, drept pentru care i-am cerut Eminenţei-Sale câteva desluşiri, într-o Scrisoare Deschisă, amintită mai sus. Nu am pri­mit nici un răspuns, ceea ce îmi îngăduie să fantazez de capul meu: dacă aşa s-au petrecut lucrurile, cum se explică fotografiile oficiale, publicate în cartea „Pe marginea prăpastiei”, unde sunt înfăţişate cadavrele victimelor, mereu complet despuiate, întinse pe mesele de la morgă, de la Institutul Medico-Legal? E de neîn­ţeles cum şi când au mai ajuns cadavrele şi la IML, dacă Alexandru Şafran, a doua zi după rebeliune, s-a mişcat repede şi, înainte ca autorităţile să poată interveni, a adunat toate cadavrele şi, până seara, le-a înmormîntat!… Una din două: ori declaraţia marelui rabin este corectă (eu înclin să cred că este corectă) şi atunci fotografiile sunt trucate, făcute înainte de a fi aruncate prin pădurile bucureștene, ori fotografiile sunt cinstite şi atunci marele rabin este în defecţiune. Numai că rabinul Şafran nu face deloc impre­sia unui om care nu ştie ce vorbeşte. Eminenţa-Sa nu avea nici cum să uite o întâmplare pe care, suntem siguri, a povestit-o de nenumărate ori, vreme de 50 de ani! Astfel că uitarea este greu să fi intervenit în acest caz. Şi de unde atunci nepotrivirea între decla­raţiile rabinului Şafran şi fotografiile publicate de Eugen Cristes­cu? Simplu: Alexandru Şafran, după 60 de ani de la evenimente nu mai realizează faptul că prin declaraţia sa vădeşte cât de mincinoase au fost fotografiile cu pricina. Precum şi rapoartele emise de acelaşi Institut. (A se vedea în acest sens şi cunoscuta declaraţie a lui Petre Pandrea cu privire la cadavrele evreilor de la Abator. Potrivit lui Petre Pandrea, cunoscut ca adversar al legionarilor, fotografiile cadavrelor de la Abator au fost făcute cu câteva săptămâni înainte de rebeliune…) Ar mai fi de luat seama şi la ipoteza că rabinul Alexandru Şafran nu a fost în cunoştinţă de înţelegerea dintre evreii comunişti şi Eugen Cristescu (mai târziu e foarte probabil că a aflat). El povesteşte corect şi cinstit ce ştie că a făcut el, fără niciun gând la restul povestirii. Dar în acest caz te miri de rabin, fost senator la acea dată, că nu şi-a folosit renumele şi autoritatea pentru a cere pedepsirea criminalilor. Cum să ne explicăm tăcerea rabinică, vecină cu nesimţirea, lipsa sa de reacţie la odioasele crime?! În fine, şi o a treia variantă: (3) fotografiile de la morga sunt corecte, nu sunt trucate sau „retuşate”, numai că au fost făcute înainte de rebeliune! În acest caz nu mai minte nimeni sau, mai corect spus, minte toată lumea! Şi rabinul – care se face că nu ştie de cadavre, că fuseseră pregătite din vreme şi trecuseră deja pe la Morga, şi mint şi cei de la IML zicând că fotografiile au fost făcute după „rebeliune”… De ce trebuiau îngropate cu aşa mare grabă cadavrele, înainte de a fi cercetate şi expertizate criminalistic? Simplu: ca să nu se poată constata de vreun neavenit – ziarist sau poliţai ori procuror, avocat etc., că morţii cu pricina aveau ceva vechime, nu erau proaspăt împuşcaţi. O minimă anchetă juridică sau medicală ar fi descoperit imediat o serie de contradicţii şi nepotriviri cu versiunea oficială a evenimentelor. Toate ipotezele de mai sus, pentru a fi luate în serios trebuie raporta­te la realitatea cea mai impunătoare şi pe care nimeni nu o poate contesta căci s-a consumat, este fapt: lipsa de reacţie a comunită­ţii evreieşti la crimele săvârşite în ianuarie 1941. Nici măcar pentru vestitele şi oribilele crime de la Abator comunitatea evreiască nu a cerut identificarea şi pedepsirea asasinilor. Nici la data rebeliunii, nici după 23 august 1944. Iar ce este şi mai ciudat, nici una dintre rudele şi nici unul dintre apropiaţii celor 120 de evrei ucişi nu au avut de exprimat vreo nemulţumire faţă de incapacitatea Justiţiei româneşti de a soluţiona măcar unul din cele 120 de cazuri de omucidere!… Comportamentul evreilor este cu totul inexplicabil în termenii pe care ni-i propune versiunea oficială a evenimentelor. Ceea ce ar dovedi că această versiune este falsă, este o… di-versiune! În aceste condiţii, să nu fie cu supărare că ajungem să formulăm ipoteze atât de neaşteptate. Atât de ofensatoare pentru victime, dacă rămânem în cadrul versiunii oficiale. Din păcate ipotezele noastre, volens-nolens, intră în contradicţie cu această versiune şi, în general, cu tezele propagandei anti-legionare. Dar nu şi cu faptele!… Iar fapta cea mai impozantă ca forţă de argumentare este faptul – îl mai spunem o dată şi-l vom repeta la nesfârşit, că evreii nu au reclamat niciun legionar şi nu au chemat în judecată pe nimeni pentru uciderea celor 120 de victime ale aşa-zisului pogrom din Bucureşti, 21-23 ianuarie 1941… Un truc clasic: cadavre din vreme pregătite Trucul cu cadavrele, din vreme pregătite pentru a fi oferite fraierilor drept dovezi ale comportamentului criminal al adversarilor – în cazul de faţă, al legionarilor, este azi destul de cunoscut. S-a clasicizat între timp. L-au folosit şi la Timişoara, în decembrie 1989, organizatorii „revoluţiei” române, aruncând pe străzile oraşului zeci de cadavre cu care au stârnit oroarea şi indignarea românilor. Celebrele cadavre aduse de la Timişoara la Bucureşti şi arse la Crematoriu din ordinul Elenei Ceauşescu erau cadavre fără identitate, nimeni nu i-a revendicat pe acei morţi, iar anumite informaţii duc la concluzia că bietele cadavre îşi făcuseră stagiul de aşteptare la morga din Timişoara şi alte spaţii de depozitare frigo, din România şi din Ungaria… Sau din Serbia. De ce nu?! Dacă Elena Ceauşescu ar fi avut puţină minte, ar fi făcut caz de acest detaliu şi ar fi dat în vileag faptul că (o parte dintre) morţii de la Timişoara nu erau victime ale represiunii, ci aveau un rol important, dinainte stabilit, în scenariul „revoluţiei” din decembrie 1989. Din păcate, nici în acele momente dramatice soţii Ceauşescu nu au renunţat la cosmetizarea realităţii, după vechiul nărav bolşevic. Prima lor grijă a fost să ascundă că la Timişoara au fost victime. Parte dintre ele, probabil, autentice. Dar restul… Dacă autorităţile ar fi prezentat cu toată „transparenţa” evenimentele de la Timişoara, românii ar fi înţeles că au de-a face cu o diversiune şi s-ar fi solidarizat cu „conducerea de partid şi de stat”. Aşa însă, românii au simţit că din nou sunt minţiţi de autorităţi şi, chiar fără să cunoască adevărul, au acţionat împotriva guvernanţilor. La declanşarea şi desfăşurarea revoluţiei trucate din decembrie 1989 un rol important l-a avut UDMR-ul, adică iredentismul maghiar. Îndeosebi la Timişoara. Zic UDMR pentru că această organizaţie există dinainte de 1989 şi sigur a participat la „evenimentele” din decembrie 1989. În mod deosebit a avut un rol la Timişoara, alături de diversioniştii sârbi. Pe ruşi nu-i mai punem la socoteală, au fost pretutindeni şi cei mai mulţi. Rămâne de stabilit vreodată cine anume s-a ocupat de cadavrele „prelucrate” de la Timişoara: sârbii sau ungurii? Ce este sigur este că ulterior, în evenimentele care au urmat celor din decembrie 1989, s-a recurs din nou la trucul cu mortăciuni. Prima oară în martie 1990 la Târgu Mureş, cu ocazia conflictului „interetnic” din data de 15, zi naţională pentru maghiarimea de pretutindeni. În onoarea acestei zile UDMR, probabil cu sprijinul Budapestei, a procurat din timp 18(optsprezece) cadavre, le-a ambalat în straie ungureşti şi alte semne ale identităţii naţionale ungureşti inconfundabile, şi s-a pregătit să le posteze undeva unde să fie găsite de presa internaţională, special convocată în păr pentru evenimentele senzaţionale ce urmau să se producă, cadavrelor respective rezervându-li-se rolul de vedetă a bâlciului udemerist. Aşadar cadavrele au fost îmbarcate într-un camion basculantă şi au pornit spre locul convenit, unde urma să fie descărcate la o margine de pădure, spre a se constata astfel că „legionarii” români au fost reactivaţi după decembrie 1989 şi uciseseră din nou, cu aceeaşi bestialitate, de data asta nişte bieţi maghiari, a căror unică vină era că erau maghiari… Întru totul aidoma evreilor din ianuarie 1941!… A apărut pe ecranele televizoarelor şi primul prim ministru evreu din istoria României şi, la curent cu ce urma să se întâmple, a pasat dinainte toată răspunderea pe seama legionarilor, despre a căror reactivare a avertizat cu toată seriozitatea… Pregătind astfel terenul pentru ca legionarii să poarte răspunderea şi pentru cele 18 cadavre importate de la Budapesta, dacă acestea ar fi ajuns să-şi joace rolul până la capăt. Din nefericire, nefericire pentru Petre Roman şi aliaţii săi din UDMR, camionul a făcut o pană, iar şoferul, curajos nevoie mare, ca orice honved veritabil, ştiind bine ce pasageri are în basculantă, a intrat în panică şi a părăsit camionul fără să mai repare pana… Astfel că bozgoraşii din camion n-au mai ajuns la întâlnirea cu presa internaţională. I-a găsit poliţia, Serviciul de Informaţii, şi totul s-a muşamalizat, ca nu cumva aflând lumea de morţii închipuiţi de la Târgu Mureş să priceapă cât de morţi au fost „morţii de la Timişoara”!… Personal am scris în presă despre „mortăciunile de la Târgu Mareş”, am dat şi un comunicat din partea Uniunii Vatra Românească, aşteptându-mă ca Parchetul să se autosesizeze şi să demareze cercetările cuvenite. Nu a făcut-o în ianuarie 1941, nu a făcut-o nici în martie 1990… După un an-doi, odată cu izbucnirea războiului civil din Yugoslavia, au fost din nou puşi la treabă bieţii morţi. Se ştie azi foarte bine că, din fericire, atrocităţile săvârşite de beligeranţi nu au fost întotdeauna reale sau la dimensiunile afirmate în presă. Îndeosebi împotriva sârbilor au fost puse să dea mărturie falsă o sumedenie de cadavre din vreme pregătite. În general vorbind, ceea ce s-a întâmplat în Yugoslavia după 1990 deseori mi s-a părut a fi o pedeapsă divină pentru rolul mârşav jucat de autorităţile sârbeşti la Timişoara în decembrie 1989. Înclin deci să cred sau să nu mă mir că acele cadavre de la Timişoara au fost fezandate la Belgrad… * Ipoteza că, măcar o parte dintre cei 120 de evrei declaraţi ucişi la rebeliune, au fost de fapt cadavre din vreme pregătite pentru a se simula cu ajutorul lor un veritabil pogrom, se împiedică într-un detaliu imposibil de trecut cu vederea: Comunitatea evreiască a dat publicităţii lista evreilor ucişi, lista evreilor înmormîntaţi ca victime ale rebeliunii. Până la proba contrarie suntem obligaţi să acceptăm că au existat acei evrei. Asta nu înseamnă însă, în mod obligatoriu, că lor le aparţin şi mormintele aflate şi azi în funcţiune la Cimitirul evreiesc de la Bellu… Care să fie adevărul? Nu avem încotro şi suntem nevoiţi să fabricăm ipoteze. Ca şi până acum, cu speranţa că la un moment dat vor apărea şi documentele care să certifice ipoteza corectă. Aşa cum s-a întâmplat cu documentele mai sus prezentate şi care au certificat faptul că (1) rebeliunea nu a fost legionară, de legionari dorită, pornită sau susţinută. De asemenea, ştim acum că (2)Partidul Comunist din România a colaborat intens cu Serviciul Secret de Informaţii pentru a se produce diversiunea din ianuarie 1941. Or, pentru acea dată, când spui comunişti, spui evrei. Iar mărturisirile lui Matatias Carp alungă orice îndoială: (3)între comuniştii evrei şi evreii din Conducerea comunităţii evreieşti a funcţionat o strânsă colaborare, deşi nu chiar deplină, astfel că Matatias Carp s-a simţit îndreptăţit să facă anumite reproşuri organizatorilor, dar asta nu mai contează… În aceste condiţii una dintre ipotezele care se ivesc în mintea noastră ar fi următoarea: (o parte dintre) cei declaraţi morţi nu au murit deloc, ci au fost substituiţi cu cadavre din vreme pregătite, iar cadavrele au fost înmormîntate cum se cuvine şi au acum la cap o piatră tombală nespus de onorabilă. Rămaşi în viaţă, „morţii” au căpătat o nouă identitate, un nume nou, au plecat din cartierul lor sau chiar din România, cel mai probabil în Palestina… Câţi au fost aceşti morţi vii? Nu puţini, căci ne este greu să ne imaginăm că 120 de evrei au fost ucişi „din greşeală”… Adică din excesul de zel al „bandelor ucigătoare” care au ştiut că acţionează „sub scutul celei mai sigure impunităţi”! Ne vine şi mai greu, ca oameni normali ce suntem, să ne imaginăm o şarlatanie atât de vastă, la care, alături de indivizi dubioşi ca Matatias Carp sau Constantin David, să fi colaborat nu numai cei 120 de „morţi”, dar şi familiile lor, prietenii etc. Şi totuşi… Alta care să fie explicaţia? Ipoteza de mai sus se naşte în mintea mea dintr-o amintire, rămasă pe retina memoriei fără să-i fi dat la vremea aceea vreo importanţă: la restaurantul Uniunii Scriitorilor, la masă cu graficianul Matty Aslan, conviv extrem de interesant pentru tinerelul care eram pe atunci. Om citit, informat şi inteligent acest Matty Aslan, despre care ştiam că este evreu, evreu din Iaşi. Şi mai interesant, deci! La un moment dat a intrat în restaurant un ins pe care îl ştiam vag de tot din vedere, după nume nicicum. Şi zice Matty Aslan, amuzat de efectul pe care ştia că-l vor face asupra mea cuvintele sale: „Îl cunoşti pe domnul acesta?” „Nu!”, zic eu. „Uită-te bine la el, acest domn este mort de patruzeci de ani! Şi nu arată rău, nu-i aşa?!” Iar când individul a trecut pe lângă noi şi l-a salutat pe Matty, acesta i-a răspuns şi a adăugat către mine: „Nu miroase, nu?!” Despre ce era vorba? Acel domn era un evreu din Iaşi, fost coleg de liceu cu Matty, al cărui nume figurase pe lista evreilor ucişi în „trenul morţii” cel vestit, listă alcătuită de Comunitate şi publicată în mai multe rânduri la Iaşi. După spusele convivului meu, mai ştia pe câţiva evrei din generaţia sa, declaraţi morţi în 1941, după „pogromul de la Iaşi”, şi pe care el i-a găsit teferi şi în viaţă când a venit la Bucureşti. Toţi cu nume schimbate şi importanţi activişti ai partidului comunist… Care la Radio, care la Scânteia sau vreo editură, ori, mai târziu, la Televiziune, bine postaţi în nomenclatura comunistă… Nu am discutat şi despre mormîntul individului, unde s-o fi aflând, căci prea multă atenţie nu am dat acelui domn, ci m-am uitat mai atent la cel cu care stăteam la aceeaşi masă. Ştiam că este evreu… Ce să înţeleg din acele vorbe? Abia târziu, când a murit, am aflat că Matty Aslan nu era deloc evreu. Ci, într-o oarecare măsură, într-o fericită proporţie, armean, armean după numele tatălui său. Aşadar, cu toate riscurile, şi mai ales cu riscul de a comite o enormă şi impardonabilă impietate faţă de nişte oameni decedaţi în circumstanţe pe cât de tragice, pe atât de nedrepte, formulez ipoteza de mai sus, anume că oamenii aceia, 120 la număr, de pe „listă” nu au fost ucişi. Sau „măcar” nu au fost toţi ucişi, aşa cum şi la Iaşi numărul celor declaraţi ucişi este, după unii autori circa 500, după alţi autori peste 10.000… Peste zece mii, minus foştii colegi ai lui Matty Aslan. Plus …minus încă un domn, regizor de film, fost evreu mort „în duminica aceea”, despre care am aflat deunăzi că se află în această norocoasă postură… Şi câţi or mai fi, din partea mea un sincer „cât mai mulţi!” …Sigur că sunt subiectiv. Dar subiectivitatea mea înseamnă predispoziţia firească, sănătoasă, normală, de a mă bucura când am motive să reduc din rata criminalităţii planetare, a abjecţiei umane. Aşa cum m-am bucurat la vestea că săpunul evreiesc nu este evreiesc sau că la Timişoara în decembrie 1989 nu au fost omorîţi 60.000 de români, cam tot aşa mă bucur şi la ideea că la Bucureşti, în ianuarie 1941, nu va fi murit niciun evreu… La fel, poate şi mai mult, m-aş bucura să aflu că nu a murit nimeni atunci, niciun militar, niciun legionar… Altminteri ce pogrom mai este şi acela în care numărul evreilor, al victimelor, este mai mic decât numărul agresorilor?! Căci acesta este adevărul, puţin luat în seamă de istoricii noştri: în ianuarie 1941 victimele printre evrei, morţi sau răniţi, au fost mai puţine decât în rândul legionarilor, al ne-evreilor… Se mai poate vorbi de pogrom la un asemenea scor? În mod special m-aş bucura să aflu că nu au fost ucişi, ci au scăpat plecând în Palestina, în lumea largă, cei doi fii, Iosef şi Iancu, ai rabinului Guttman. Este prea puţin cunoscută tragedia acestui părinte care a fost ridicat de acasă „de bandele ucigătoare” convocate de Constantin David şi alţi tovarăşi, şi dus în pădurea de la Jilava, într-un lot de vreo 40 de persoane, toţi evrei, împreună însă şi cu cei doi fii ai săi, studenţi eminenţi. Acolo au fost împuşcaţi cu toţii, dar bietul rabin a fost numai rănit, şi a scăpat cu viaţă, ce viaţă va mai fi fost aceea fără cei doi fii care fuseseră fala şi bucuria sa de tată?!… Am citit cu câţiva ani în urmă nişte eseuri scrise de cei doi fii ai rabinului Guttman, texte de o maturitate, o originalitate şi o profunzime a gândirii care prevesteau un destin intelectual de excepţie. Un destin frânt de nebunia acelor evrei comunişti care „au făcut totul ca rebeliunea să izbucnească”! Mizerabili care s-au crezut în slujba celor mai înalte idealuri umane dacă omorurile astfel săvârşite le vor pune pe seama şi în sarcina adversarilor, a legionarilor, care până atunci, în patru luni de guvernare, nu puseseră în primejdie viaţa vreunui evreu, necum să i-o ia, iar acum, în ultimele ore ale guvernării, autorii scenariului îi „pun” pe legionari să cutreere Bucureştiul, să incendieze locuinţe şi sinagogi, să ucidă evrei… Ei, bine, care a fost soarta celor doi fraţi Guttman? Chiar au fost ucişi, „din indolenţă sau cu dinadinsul”, de evreii comunişti ai lui Constantin David? Parcă nu aş crede! Să mă ierte Dumnezeu, dar însuşi rabinul Guttman, prin comportamentul său de după asasinarea feciorilor săi, este cel mai derutant element din tot scenariul „pogromului” legionar. Este veriga cea mai slabă din lanţul de neconcordanţe, încurajând orice suspiciune!… Ca supravieţuitor al măcelului de la Jilava, rabinul Gutttman i-a cunoscut foarte bine pe „legionarii” care i-au intrat în casă şi l-au obligat s-o părăsească, care i-au adunat şi pe ceilalţi evrei, care i-au transportat la Jilava şi care, acolo, au împuşcat în stânga şi în dreapta, inclusiv pe feciorii rabinului Guttman ucigându-i! Ca supravieţuitor şi martor, rabinului Guttman i-ar fi fost atât de uşor să-i identifice pe criminali! De ce rabinul Guttman nu s-a oferit să ajute poliţia să-i găsească pe asasinii de la Jilava, pe asasinii fiilor săi?! Cum de l-a răbdat inima să-i ştie pe criminali că scapă nepedepsiţi? Aceasta este oare tradiţia rabinică? Mai mult, în primăvara lui 1941, adică la câteva luni după tragedie, rabinul Guttman se adresează generalului Ion Antonescu cu un memoriu, cu o cerere. Te-ai fi aşteptat ca rabinul, tatăl îndurerat al celor doi feciori, să ceară socoteală pentru lipsa de reacţie a justiţiei faţă de odiosul asasinat. Nici vorbă însă. Mobilul memoriului este stric …imobiliar. Rabinul Guttman îi pomeneşte pe cei doi fii, dar asta ca strategie colocvială pentru a câştiga bunăvoinţa mareşalului, iar acesta să-i aprobe dobândirea unui spaţiu, a unei prăvălii… Punându-i lui Nicolae Cajal asemenea întrebări, într-un schimb de scrisori deschise, şeful comunităţii evreieşti mi-a răspuns că primarul de la Jilava s-a numărat printre legionarii condamnaţi la ani grei de temniţă! Răspuns imprudent, pentru că s-a întâmplat că l-am cunoscut personal pe primarul legionar de la Jilava, la Ţuţea acasă, şi discutasem cu el exact acest subiect: pe el, primarul legionar din Jilava, nimeni nu l-a anchetat sau interogat în legătură cu evreii ucişi în pădurea Jilava! A fost arestat, judecat şi condamnat, dar nu pentru acele cadavre, ci pentru vitrinele sparte care i s-au pus pe seamă… Vitrine din Calea Văcăreştilor… După cum se vede, odată dovedit că legionarii nu pot fi nicicum acuzaţi de uciderea celor 120 de evrei, lucrurile iau o turnură neaşteptat de gravă pentru cei care trimiteau la Moscova rapoarte despre „încercarea de revoluţie din România făcută cu sprijinul partidului comunist” în zilele de 21-23 ianuarie 1941. Acei evrei comunişti şi urmaşii lor trebuie să ne spună măcar acum (1)ce s-a întâmplat de fapt cu cei 120 de evrei ucişi, (2)cât de ucişi(sic!) au fost acei 120 de evrei şi câţi, şi (3)ce s-a întâmplat de fapt cu evreii care au fost declaraţi morţi, iar în locul lor au fost înhumate cadavre anonime, din vreme pregătite? Altminteri, se pare că în epocă şi în mediile evreieşti „şmecheria” cu înscenarea morţii cuiva era la modă. Cititorii noştri poate îşi aduc aminte de finalul celebrului film Once upon the time, când personajul principal, gangster evreu urmărit de poliţie pentru o sumedenie de crime, îşi înscenează moartea şi capătă o altă identitate… O moarte falsă de care este bănuit chiar şi cel mai celebru evreu din secolul trecut: Hitler! Alt evreu, Alexander Weiss, a fost implicat oarecum similar într-o moarte reală care nu a fost înregistrată ca atare: moartea comunistului croat Iosip Broz Tito, ucis în luptele din Spania, nu a fost declarată ca atare, a fost tăinuită, pentru ca identitatea lui Tito să şi-o însuşească acel Weiss, agent britanic, căruia nu-i lipsea niciun deget, dar asta nu a mai contat, câţ ApreciazăApreciază
 12. Sluga netrebnica said, on februarie 27, 2015 at 4:55 pm

  „De ce nu cred în partidul Monicăi Macovei

  Aflu că Monica Macovei îşi lansează noul partid politic, duminică, de Ziua Mărţişorului, la Casa de Cultură „Preoteasa” din Bucureşti. Noua formaţiune se va numi PM10, care după explicaţiile doamnei Macovei se traduce astfel: „M – vine de la modernism, merit, muncă, 10 vine de la cele 10 porunci din decalogul de la prezidențiale, porunci pentru clasa politică”.

  De la bun început trebuie să afirm că acest nou partid nu are nicio credibilitate. Se vede de la o poştă că este o creaţie în laborator a diferitelor agenţii de publicitate şi de strategie care lucrează pentru doamna Macovei. Cât de naiv trebuie să fii ca să nu vezi că „M” vine de la „modernism, merit şi muncă” dar şi de la Macovei? Pe româneşte, aşa cum zice românul, noul partid se cheamă cele 10 porunci ale lui Macovei. Nu sună prea modern, nu?

  Nici nu trebuie. Pentru că Monica Macovei nu are nicio legătură cu modernitatea. Şi aici amintesc doar câteva din legendele create cu grijă de online în jurul ei şi de realitatea aferentă lor:

  1) Monica Macovei este portretizată drept un pol independent în politică, un „singur împotriva tuturor”, gen. Fals. Monica Macovei a jurat credinţă partidului comunist (vezi documentul de mai jos) ca procuroare în 1982, încadrându-se de bună voie într-un sistem represiv. Reamintesc că în 1982 părintele Gheorghe Calciu era deja de trei (3) ani la închisoare pentru că s-a opus făţiş regimului pe care doamna Macovei jura să-l apere. În cei opt (8) ani scurşi până la căderea partidului, Monica Macovei nu a deranjat sistemul comunist nici cu un fir de păr.

  După 1990 s-a folosit intens de Partidul Democrat Liberal, adică cealaltă jumătate a sistemului „cu interese economico-financiare transpartinice și ilegitime” ( FSN) pe care azi îl denunţă. Doamna Macovei este AZI europarlamentar european pentru că a candidat pe poziţia a 2-a pe listele PDL, partidul lui Videanu, Blaga, Flutur, Berceanu şi la vremea respectivă, Elena Udrea.

  2) Monica Macovei luptă pentru oameni şi drepturile lor. Fals. În momentele în care dreptul la proprietate şi liberă circulaţie era călcat în picioare la Pungeşti, europarlamentarul român tăcea mâlc în Parlamentul European în timp ce colegi străini (!) luau atitudine împotriva abuzurilor statului român. Mai mult, singura ei poziţie publică pe subiectul abuzurilor a fost jenantă, autistă de-a dreptul. (aici textul). Şi tardivă: după două SĂPTĂMÂNI de mailuri din partea protestatarilor de la Pungeşti.

  Doamna Macovei a susţinut şi susţine adoptarea Legilor Big Brother, care dau puteri nelimitate Statului în raport cu cetăţeanul şi îl consideră infractor „apriori”.

  3) Monica Macovei vrea să pună în practică o separare reală a Bisericii de Stat. Fals. De fapt doamna Macovei se foloseşte de concepte pur religioase precum cele „10 porunci” şi atacă doar Biserica Ortodoxă. Ce este „modern” în a „porunci” clasei politice?

  De altfel, doamna Macovei s-a dat recent de gol când a propus adoptarea legilor Big Brother prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), deşi aşa ceva este ilegal şi imoral. Vă daţi seama, odată ajunsă la putere, ce ar mai putea „porunci” doamna Macovei să se legifereze?

  Poate căsătoriile homosexuale? Acum doamna Macovei este mai reţinută pe subiect, pentru că i s-a transmis că în România încă lumea nu e convinsă, dar mi-amintesc când îi susţinea pe faţă „Dragii ei prieteni din mişcarea homosexuală. Tot în trecut, doamna cu poruncile făcea parte din Intergrupul LGBT din Parlamentul European. Doamna Macovei recunoştea pe-atunci că a făcut trafic de influenţă: „Am sprijinit apoi, în calitate de ministru al justiţiei, desfăşurarea Paradei Gay din 2005, deşi la început primarul Bucureştiului refuzase să aprobe acest lucru. L-am sunat chiar eu pe primar. Acum, în România rămâne de realizat şi legiferarea uniunilor între persoanele de acelaşi sex”.

  Mai târziu, doamna Macovei s-a schimbat şi-n privinţa avorturilor. Fosta ei colegă, Renate Weber, o acuză că a primit bani pentru a elabora rapoarte pro-avort şi apoi s-a răzgândit. De ce s-a răzgândit? Pentru că nu se potrivea cu noua ei imagine ce se construia cu migală. Chiar aşa, noua ei formaţiune s-ar putea chema şi Partidul Hotnews, nu-i aşa?

  4) Monica Macovei vrea libertate economică, o influenţă cât mai mică a statului în economie. Fals. Doamna Macovei nu a scos niciun cuvânt, timp de 25 de ani, despre trecerea din patrimoniul de stat în cel de privat, pe ochi frumoşi, a unor active şi imobile de milioane de dolari. Amintesc aici de doar de modul în care susţinătorul domniei sale, Gabriel Liiceanu, a primit moca de la amicii Pleşu şi Iliescu, editura Politică, azi Humanitas. Curat liberalism, nu?

  Pe plan extern, viziunea doamnei Macovei e simplă şi iar n-are nicio legătură cu modernitatea: capul ce se pleacă, sabia nu-l taie. Discursul său aduce cu era colonialistă, nu cu secolul XXI, al oamenilor liberi.

  Ceea ce nu ştie doamna Macovei însă, ca şi majoritatea publicului ei, e continuarea proverbului amintit mai sus: „dar nici soarele nu-l vede”.

  Despre legionari se spunea în popor, cu mai multă sau mai puţină dreptate, că voiau să guverneze cu crucea într-o mână şi pistolul în cealaltă. Cumva, doamna Macovei îmi transmite ideea că vrea să guverneze doar cu pistolul. Crucea ei e FAKE şi ascunsă sub o tonă de machiaj. Ca şi adevăratul său chip.”

  Sursa: http://activenews.ro/de-ce-nu-cred-partidul-monicai-macovei_1887663.html

  Apreciază

 13. Gabriel said, on februarie 27, 2015 at 5:24 pm

  Totuşi lucrurile stau un pic diferit faţă de cum sunt prezentate.

  Nu ţin cu lupul, dar în primul rând văd că pe fes.ro nu apare acest afiş. A fost local doar la Cluj sau este o improvizaţie?!
  În al doilea rând citez din articolul cu pricina „Organizatorii au ales să promoveze expoziţia printr-un afiş în care crucea ortodoxă în stil maramureşean este aruncată la coşul de gunoi, alături de svastica nazistă şi nişte gratii în miniatură.” Omul ăsta de la activenews nu ştie ce vorbeşte sau special vrea să inducă ceva, să manipuleze sau să dezbine… Nu este vorba de Crucea Ortodoxă şi nici despre gratii în miniatură. Sunt însemnele partidelor legionare. Gratiile în miniatură sunt sigla de la Partidul Totul pentru Ţară (faţă de care am o oarecare simpatie).
  Nu neg că eu sunt împotriva fracţiunilor legionare care persecută evreii. Dacă eşti creştin ortodox, poţi să iei ceea ce este bun de oriunde şi să nu fii părtaş la crime şi nu trebuie să cultivăm ura.
  Domnul Dumnezeu Adevărat Iisus Hristos nu a spus să judecăm, să dispreţuim şi să ucidem noi evreii, are El împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, Dumnezeu Sfânta Treime grijă de toate!

  Problema cu afişul fără precizări exacte, care sugerează doar anumite simboluri, este totuşi dubioasă, ciudată şi interpretabilă! Ar trebui să se sesizeze inclusiv instituţiile statului român.

  Maica Domnului Pururea Preacurata şi Preanevinovata Fecioara Maria cu Sfinţii, Îngerii şi Sfânta Cruce să ne apere pe toţi de rele

  Doamne Fereşte.

  Apreciază

  • Ciprian said, on februarie 28, 2015 at 10:33 am

   Dragul meu, simbolul din dreapta jos este o Cruce care la capat mai are cateva cruciulite, vezi articolul cu Crucea de pe biserici la comentarii si te vei dumiri ca e o Cruce… germana sau nu tot cruce este:

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/02/25/video-crucea-lui-baphomet-pe-turle-ale-unor-biserici-romanesti/#comment-256289

   Apreciază

   • Ionut said, on februarie 28, 2015 at 8:15 pm

    E vorba de crucea celtica, adoptata ca simbol de unele partide nationaliste din Europa, iar la noi de Noua Dreapta.
    Oricum, asocierea cu nazistii este o magarie.
    Fie ca ii e cuiva teama de renasterea nationalismului romanesc, fie e o provocare.

    Apreciază

  • Ciprian said, on februarie 28, 2015 at 10:37 am

   Putini vor face diferenta dintre o cruce germana si una ortodoxa… ei pe asta se si bazeaza daca ii acuzam ca lovesc in credinta vor zice ca e germana dar pentru cei mai multi va ramane totusi o cruce aruncata la cos… asta spre bucuria ateilor, sionistilor & co

   Apreciază

   • cristi o. said, on februarie 28, 2015 at 2:20 pm

    Daca tot sunt impotriva nationalismului – ei de ce nu renunta la sionism (cel mai criminal nationalism din istoria planetei- a lasat in urma peste 100 de milioane de morti si numaratoarea continua!!)? Sa faca bine sa arunce alaturi de svastica si steaua lor cu sase colturi, simbolul crimelor sioniste! Culmea, am vazut si evrei care au inceput sa se trezeasca din dementa sionismului si sa-si puna intrebari de oameni normali:”…de ce atatea crime si minciuna?!”…    Apreciază

 14. Gladiatorul said, on februarie 27, 2015 at 5:35 pm

  Apreciază

 15. memike said, on februarie 27, 2015 at 5:55 pm

  Doamne ajuta!Am o mare rugaminte la tine..Da mi te rog adresa de maill a unui preot ca sa cer un sfat.in legatura cu postul…Multumesc si insanatosire grabnica.

  Apreciat de 1 persoană

 16. nikodim said, on februarie 27, 2015 at 6:54 pm

  Uitati aici un alt mod decat decapitarile omenesti, de cum se straduiesc ” ghioceii primaverii arabe”, promovati si sustinuti activ de „comunitatea internationala civilizata si democratica” in frunte cu „imperiul binelui”, sa-si promoveze credinta si „religia pacii”:

  Magnific. Daca chiar ajung „ghioceii” astia sa-si imprastie polenul prin lume pe vanturile globalismului, pe copiii nostri chiar ii asteapta vremuri interesante.

  Apreciază

  • Stefan said, on februarie 27, 2015 at 9:50 pm

   Daca observati mai bine statuetele nu sunt originale ci copii din ipsos;ori custodele muzeului a vrut sa-i pacaleasca pe turbatii de musulmani ascunzand originalele in alt loc ori este o noua diversiune mediatica.

   Apreciază

   • cristi o. said, on februarie 28, 2015 at 4:10 am

    @Stefan
    Unele sunt chiar din piatra si e putin probabil sa fie reproduceri. E posibil ca unele sa fie restaurate din mai multe bucati, precum exista si posibilitatea ca piese mai valoroase sa fie in beciuri/alte locatii si sa fie expuse in locul lor piese din ipsos/ciment realizate dupa mulaj. SUA si Israel ar trebui acuzate oficial de toate actiunile ISIS, intrucat toate dovezile arata, fara putinta de tagada ca ele finanteaza, asigura logistica si conduc aceasta organizatie criminala! Filmuletul de mai sus a fost blocat deja!

    Apreciază

 17. Shadow said, on februarie 27, 2015 at 8:08 pm

  Am intrat pe un cont de Facebook ucrainian si am fost foarte uimit sa vad ca astia strangeau bani pentru kituri militare produse in Israel.

  Apreciază

 18. yo said, on februarie 27, 2015 at 8:09 pm

  Devenim tot mai neputincioși , devenim păpuși tot mai pe fata , sincer nu știu ce sa mai cred despre romani ,chiar nu știu

  Apreciat de 1 persoană

 19. Daniel said, on februarie 27, 2015 at 8:29 pm

  Uite frate, ceva despre Wizel
  http://www.whale.to/b/elie_wiesel7.html

  Apreciază

  • cristi o. said, on februarie 27, 2015 at 10:40 pm

   @Daniel
   „Ilie Nevastuica” asta de pe la noi e un impostor (dovedit cu acte, de prietenul evreu din lagar al adevaratului Wiesel; au existat si procese, in SUA si Ungaria) adus de clica lui Iliescu si implementat imediat dupa 1989 la noi, drept sursa de sifonare a banilor guvernamentali, legatura cu sprijinul sionist din exterior si fitilist antinationalist la comanda lui Iliescu. Iliescu e cunoscut de multi ani ca mason (grupul Bilderberg, alaturi de Isarescu si altii), agent KGB si antilegionar turbat. Acesta, imediat, in ’90, la mineriade, a inceput manipularea si propaganda excesiva impotriva legionarilor, pentru a nu permite recoagularea unui nucleu nationalist ortodox, capabil sa strice toate planurile noii ordini iudeo-masonice, in care intrase Romania prin acapararea revoltei populare si transformarea acesteia in lovitura de stat de catre tradatori. Actiunile de acum ale „institutului” „ilie nevastuica”, nu sunt aparute din senin. Ele apartin unui plan mai vechi (de 25 de ani) care asteapta momente prielnice sa isi arunce in piata publica laturile imputite si mincinoase. Personal, banuiesc si o tentativa de provocare, fie ca test, fie ca element generator de scandal, acuze, atacuri – pe fondul sinagogilor „atacate” in occident, se asteapta si aici violente ori vandalisme, numai bune de folosit ca motiv de victimizare, solicitare de fonduri si legi care sa permita prigoana ortodocsilor cat mai repede! Aceste gunoaie cu chip uman nu merita nici macar un scuipat, daramite violente sau vandalisme. Ei sunt pregatiti in orice clipa sa urle ca sunt victime. Asta le-ar da apa la moara si bani mai multi de la buget. Pe vremuri, multi si-au dat foc singuri la pravalii in Basarabia urland ca ii omoara romanii. Aceste specimene trebuie ocolite. Trebuie ocolite sinagogile lor, cimitirele lor, toate magazinele lor, toate bancile lor, toate produsele lor, daca se simt asa de „amenintati”… Cea mai grea lovitura care se poate da unor provocatori ca acestia, e sa nu le faci absolut nimic, sa te comporti crestineste si sa te rogi pentru ei! Dar sa-ti vezi de treaba, sa-i ocolesti de la distanta si sa lasi sa crape dracii din ei de ciuda in suc propriu. Ca sarmanii, sunt posedati… Si bataia ori dojana n-au absolut niciun rezultat in cazuri d-astea, fara speranta… In tara asta ar fi trebuit sa se citeasca, prin lege, zilnic, in toate manastirile, blestemele Sfantului Vasile cel Mare, pana se duc singuri, pe pustii, toti dusmanii cei scarbavnici…

   Apreciază

 20. Gabriel said, on februarie 27, 2015 at 9:21 pm

  A CUI ESTE ACEASTA ROMANIE? A ROMANILOR SAU A JIDANILOR?

  Apreciat de 1 persoană

 21. Gladiatorul said, on februarie 27, 2015 at 9:27 pm

  RECOMAND

  Apreciază

 22. clement said, on februarie 27, 2015 at 10:30 pm

  Cred ca este foarte bine venita conferinta aceasta.
  Trebuie ca romanii sa participe in numar cat mai mare pentru a vorbi despre extremismul de dreapta din Israel cu referire la zidul rusiinii, sterilizarea fortata a femeilor prin impunerea contraceptivelor http://www.afrik.com/israel-des-ethiopiennes-victimes-de-contraceptions-forcees , manifestarile de xenofobie http://www.lejournalinternational.fr/Israel-la-chasse-aux-negres_a896.html, aplicarea legii talionului opozantilor palestinieni.
  Romanii nu sunt nici rasisti, nici intoleranti si drept dovada sta modul in care au fost si sunt tratati evreii in ultimul sfert de secol sub toate guvernarile. Aprecierea de care se bucura evreii este reflectata in numarul investitorilor atrasi de un mediu de afaceri generos, de colaborarea in domenii „sensibile” in plan diplomatic, in fidelitatea relatiilor de prietenie afirmata de catre reprezentantii Societatatii Civile,ai Sefilor Statului, ai Casei Regale si ai fostilor mei vecini de cartier .
  Asa stand lucrurile, conferinta este un bun prilej pentru a le sugera sa isi rezolve propriile probleme de intoleranta si xenofobie si in general, sa isi manance propriile gaini sacrificate in scopul spalarii pacatelor renuntand a le mai arunca, dupa ce s-au imputit, in ograda altora.

  Apreciază

 23. michael said, on februarie 28, 2015 at 1:20 am

  Mie mi se pare ca silueta din afis are cornite…

  Apreciază

  • cristi o. said, on februarie 28, 2015 at 3:52 am

   @michael
   Cu totul „intamplator” au rezultat niste „umbre” care vazute de departe ar putea fi interpretate de un „habotnic” si „inapoiat” ortodox, drept coarne. Oricum „nu” asta a fost intentia graficianului… ( – Daca ii intrebati pe organizatori, despre „cornite”, cred ca asta va fi raspunsul lor sau pe-aproape…)

   In alta ordine de idei, a inceput sa fie folosita din nou, oficial, expresia de „delir mistic”, acuza ce aduce aminte de perioada neagra a crimelor bolsevismului satanist si al inchisorilor de exterminare din anii ’50 ! Iata cum ajung sa fie falsificate stiri in care apar tot mai des denaturari jegoase ale unor „jurnalisti” de wc, la credinta ortodoxa si venerarea sfintilor… http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-in-delir-mistic-o-soferita-venita-tocmai-de-la-constanta-a-lovit-4-masini-in-centru–77503.html

   Apreciază

  • Ciprian said, on februarie 28, 2015 at 10:43 am

   intamplator sau nu… chiar are

   Apreciază

 24. Basarabia e Romania said, on februarie 28, 2015 at 9:48 am

  Frate Vasile, „l-au omorît” (de la o posta se vede ca e fabricare) ieri pe Nemtov in Moscova … pregatesc ceva rau „fratii”, nu miroase a bine, mai ales ca miine e marsul ala timpit programat pe strazile Moscovei

  Apreciază

  • Stefan said, on februarie 28, 2015 at 6:31 pm

   Pe Anna Politkovskaia, Aleksandr Litvinenko, Stanislav Markelov, Anastasia Baburova, Natalia Estemirova si Boris Berezovski, tot fratii i-au ucis?

   Apreciază

   • Basarabia e Romania said, on martie 1, 2015 at 9:08 am

    amice, uite ce spune mai jos set „said, on martie 1, 2015 at 12:19 am” … si inceteaza sa fii naiv, esti ridicol.

    Apreciază

 25. Ciprian said, on februarie 28, 2015 at 10:15 am

  De ce si intr-un liceu?!? E permis? Asa oricum ? Probabil daca am dori sa se lanseze vreo carte cum ar fi „Fața nevăzută a homosexualității” nici una din locatii nu ar fi disponibila…

  Apreciază

 26. danielvla said, on februarie 28, 2015 at 11:57 am

  Ar trebui organizate contraconferinte in orasele unde jidanii vor sa ne educe. Preoti, calugari, teologi pro-legionari si traditionalisti sa combata minciunile evreiesti prin conferinte si afise raspandite prin orasele respective…

  Apreciază

  • Partizanu said, on februarie 28, 2015 at 9:33 pm

   Multi (printre care eram si eu) poate nu stiam ce LUCRATURA FACE IUDA. Noroc cu internetul de am forjat imprimanta la maxim. Altii inca mai viseaza ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT. A avut dreptate par. IUSTIN PARVU „… si vine urgia”.

   Apreciază

 27. Spaceman said, on februarie 28, 2015 at 3:13 pm

  Off-topic, scuze ,dar mi se pare foarte interesant sa găsesc un astfel de articol într-un ziar ediție electronica, despre controlul mintii și emoțiilor oamenilor. Un exemplu de programare MK-Ultra – Proiect Monarch în desfășurare, este reality-show-ul „Sunt celebru, scoate-ma de aici”, prezentat de Pro TV. Prin acest show ni se arata ca „celebritățile”, „vedetele” nu sunt altceva decât marionete controlate mental, dar în niciun caz victime, pentru bani multi au intrat în hora asta, acum n-au decât sa joace.Urmează „Ferma Vedetelor“, prezentat tot de Pro TV,scuze, nu vreau sa fac reclama , doar sa le dau exemplu și va recomand sa nu vizionați astfel de producții mass media.
  http://www.ziuanews.ro/cultura/institutul-tavistock-din-londra-este-centrul-mondial-de-control-al-mintii-si-emotiilor-oamenilor-de-pe-aceasta-planeta-160523
  In aceasta imagine, Cabral și Bobonete se uita cu atenție și uimire… la un fluture monarch:
  http://postimg.org/image/3ufwbdn13/
  Un alt exemplu, la Cronica Cârcotaşilor din 27 Martie 2013, o emisiune marca Prima TV, Alex Velea își face strigarea către illuminati, sa-l accepte în rândurile lor, ceea ce s-a și întâmplat :
  http://postimg.org/image/fdq2tuaf1/
  http://postimg.org/image/fgdeif2ax/
  http://postimg.org/image/bnba9ji5f/
  http://postimg.org/image/5vifdfkft/

  Apreciat de 1 persoană

 28. Marya.fly said, on februarie 28, 2015 at 4:52 pm

  Aurel Vainer nu este evreu ci neamt o spune domnul colonel Dogaru la o emisiune. El este un impostor ca si Wiesel. Renegatii , impostori sunt cei mai guralivi acuzatori ai romanilor din interes si spre a-si ascunde trecutul lor.

  Apreciază

 29. STOP RFID said, on februarie 28, 2015 at 6:28 pm

  O marturisire buna a preotului Marcel Radut

  ,,Mulţi preoţi şi călugări au reacţionat cu fermitate şi curaj împotriva cărţilor de identitate biometrice (cu cip) şi a cardurilor de sănătate (cu cip), considerând că aceste instrumente electronice sunt expresia unei ofensive demonice a sistemului asupra libertăţii umane. O reacţie corectă, din perspectivă duhovnicească, şi necesară, în contextul în care din zona administraţiei bisericeşti nu au fost transmise mesaje suficient de clare şi de argumentate dogmatic, din perspectiva învăţăturii lui Hristos, cu privire la atitudinea pe care creştinii ortodocşi trebuie să o manifeste faţă de aceste instrumente de limitare a libertăţii noastre. Cum va fi evaluată, pe fond, o scriere pe un blog, pe un site, un articol într-o publicaţie on-line, sub semnătura unui călugăr sau preot care critică atât cărţile de identitate, cât şi cardurile de sănătate, îndemnându-i pe creştini să refuze aceste instrumente şi deopotrivă acuzând sistemul că limitează, treptat, libertatea umană, pregătind, poate, Apocalipsa? Cum va fi evaluată o astfel de scriere, mai ales dacă autorul, preot sau călugăr, va încerca să avertizeze asupra unor erori de evaluare ori de atitudine comise de superiorii săi din administraţia bisericească, pe subiectul extrem controversat al cărţilor de identitate şi cardurilor de sănătate cu cip?”

  Citeste mai mult: adev.ro/njw3qb

  Apreciat de 1 persoană

 30. ORTODOX said, on februarie 28, 2015 at 7:38 pm

  Medicamentele homeopatice sunt incantate:
  https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2015/02/28/medicamentele-homeopatice-sunt-incantate/

  Apreciază

 31. Radu said, on februarie 28, 2015 at 8:52 pm

  De comunism foarte bizar nu zice nimic nimic?
  Se simt cu musca pe caciula de aia nu zice nimeni nimic?

  Tocmai ei germanii astia care vorba aia se zice numai de bine acum se fac de ras…..

  Nazistii erau de stanga de fapt si de drept nu e corect ca i-au pus la extrema dreapta pentru ca nu sunt de loc de dreapta….

  Asa cum bine ati subliniat din numele german al partidului era
  Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei adica Partidul Muncitoresc German National Socialist
  asta arata clar care era de fapt culoarea lor politica mai ales ca drapelul era unul rosu, culoare care are legatura cu doctrinele de STANGA nu de DREAPTA !

  Apreciat de 1 persoană

  • cristi o. said, on martie 1, 2015 at 1:48 am

   Pai, comunismul e sistemul artificial inventat chiar de ei si construit pe scheletul marxismului – acelasi si in cazul nazismului. Nazismul si comunismul sunt de stanga, marxiste, inventate de iudeo-masoni ca motor pentru un razboi mondial. Cum sa zica ceva de comunism?! Ar trebui sa dea socoteala la peste 100 de milioane de morti! Cu asta a venit „la pachet” in lume comunismul lor. Daca mai punem la socoteala si nazismul, mai adaugam 60 de milioane de morti! (sa nu uitam ca azi, in Ukraina, sionistii colaboreaza strans cu neonazistii, si ii finanteaza, la vedere, fara rusine – de fapt se dau de gol ca au colaborat, in trecut si cu nazistii lui Hitler, tot fara pic de rusine). Tot timpul au facut scandal, deviind atentia de la propriile lor crime! Pentru ei e esential sa mentina o stare de continua tensiune, diversiune si victimizare, ca lumea sa n-aiba timp sa-i intrebe mai pe indelete, de toate crimele si implicarea in producerea ambelor razboaie mondiale si multitudinea de razboaie zonale, de dupa 1945 incoace… Daca se afla adevarul, pe scara larga, starpiturile astea de sionisti vor fi calcati in picioare, in primul rand, de urmasii evreilor ucisi in lagare – (1 milion si ceva de oameni dati pe mana nazistilor pentru sume derizorii, ca vitele, fara jena, fara rusine, intr-un total dispret, ca 10.000 de sionisti/nazisti sa plece linistiti in Palestina, in lux si aur luat de la nenorocitii pe care i-au sacrificat; pentru atingerea unui scop politic insignifiant, adica formarea statului Israel cu cativa ani mai devreme decat s-ar fi putut realiza pe cale pasnica si acorduri cu populatia locala… ) Sa ne amintim cum au masacrat, in mod total inutil si barbar, populatia civila de acolo, cu ajutorul „coroanei britanice”, atunci cand s-au instalat… Se mira lumea de ce nu se mai termina acel conflict si s-a ajuns deja la ura de generatii… Nu mai spun ca nu se va gasi gaura ori crapatura pe pamantul asta unde sa se ascunda de turbarea unor sute de milioane de infuriati din toata lumea, cand s-or trezi acestia… De asta fac atata rau si taraboi in jurul lor. Se comporta asemeni unui criminal recidivist care incearca sa ascunda un omor, comitand alte si alte omoruri, la deruta, in speranta desarta ca va inchide gura la toata lumea, se va strecura si va scapa nepedepsit, eventual si cu obraz curat… Din spusele Capitanului se poate rezuma ideea ca singura arma, in fata careia acesti criminali fara precedent si mincinosi patologic se descompun, e adevarul… Asa ca ei lupta cu turbare impotriva adevarului…

   Apreciat de 1 persoană

 32. valentin said, on februarie 28, 2015 at 11:49 pm

  ascultați ce zice Părintele Arsenie Papacioc despre Arsenie Boca

  Apreciază

  • anonim said, on martie 1, 2015 at 12:48 pm

   dute mah si plimbate

   Apreciază

  • cristi o. said, on martie 1, 2015 at 7:00 pm

   Mai oameni buni, iar ati aparut cu falsul asta? Pana si un licean cu oarecare indemanare informatica ar putea sa realizeze unul mai credibil. Nici n-aveti habar ce se poate face azi cu un PC mai puternic si soft adecvat! Inteleg ca unii ati picat in inselarea securitatii vechi si noi, ca aia sunt profesionisti in manipulare; inteleg ca unii aveti indoieli mai mici sau mai mari fata de Parintele A. Boca. Dar sa deveniti raspanditori de sminteala, nu-i frumos… Si eu am avut, candva, indoielile mele, dar le-am pastrat pentru mine pana l-am cunoscut mai bine pe parinte, atat prin scrierile sale (alea nealterate de masoni/ecumenisti/papistasi) cat si personal, prin rugaciune, dupa niste pelerinaje la Prislop. Intamplarile deosebite pe care le-am trait acolo, si in viata de zi cu zi, imi dau convingerea ca e sfant. Si da, m-a intors spre credinta adevarata, antiecumenism, antipapistasism (inainte de „Prislop” nu percepeam pericolul ecumenist ori lipsa totala de har a papistasilor). Cum Dumnezeu au reusit unii sa-l transforme asa de usor in ecumenist, eretic si politruc, nu mai inteleg… Ba il mai si injosesc, pe la tv si in presa, cu „miracole” de balci vizibile doar pe camerele de telefon mobil (ca si la alti mari duhovnici). Eu am trait, personal, cateva evenimente acolo, ma feresc sa le spun miracole, ca toata lumea asta vrea: „miracole” in fotografii de tel. mobil… Minunile mari care mi-sau intamplat la Prislop sau la Manastirea Dintr-un Lemn sau in alte parti, la moastele unor sfinti, etc., au fost complet independente de tehnica, vizibile/palpabile/inteligibile cu simturile proprii. Iar minuni reale se intampla tot timpul, de zeci de ori pe zi, dar nu ne aplecam sa le vedem/intelegem, nu ne rugam suficient ori umblam dupa senzational. Uneori, unde credinta e slaba de tot, mai lasa Domnul si loc la senzational, sa inteleaga si ala cu mintea imbacsita de pacate ca lucrurile nu sunt in ordine: iti mai tasneste si mir in ochi de pe sticla raclei/icoanei, te impiedici pe marmura complet neteda si cazi in genunchi exact in fata sfantului/sfintei (ca nu ti-a dat prin cap s-o faci din proprie initiativa) ori nu poti sa intri in pestera sfantului, ca nu te-ai rugat in prealabil etc.etc. Inselarile din ziua de azi sunt mari, dar totusi… Inca mai avem posibilitatea sa discernem. Ce ne vom face in ultimele zile inainte de antihrist, cand inselarile vor atinge apogeul. Chiar nimeni nu se mai osteneste un pic sa mearga pe firul adevarului, sa cerceteze, cu rabdare, si pune botul la toate spurcaciunile securist-masonice, servite de-a gata, care ne inconjoara? Mai multa rugaciune, fratilor, ca discernamantul duhovnicesc a inceput sa se imputineze chiar si la unii in straie monahale, unde ma asteptam mai putin… Una din metodele securitatii de a face praf pe cineva (rezistent la tortura fizica/psihica) care refuza colaborarea, era sa-l compromita in ochii celorlalti apropiati, declarandu-l colaborator ori chiar raspandind zvonuri/materiale ca ar fi angajatul lor… Cunosc un caz real de fost detinut politic, n-a semnat nimic cu „satanele” si i-au promis: „lasa ca ai sa vezi tu… te eliberam, da’ o sa vii singur sa te bagam inapoi…” Si l-au eliberat, dar viata bietului om a devenit un iad. Toti aproiatii, au fost informati, pe diverse cai, nu doar de „colaborarea” individului dar si de faptul ca ar fi, in realitate, „angajat” de-al lor, de la directie. Lui i-au indus, pe de alta parte, ideea ca multe din rudele sale sunt informatori si l-au tradat deja. Va dati seama cum au mai trait oamenii din familia aia. Dupa 14-16 ani de „libertate” dintr-asta, omul ajunsese in pragul nebuniei si sinuciderii. L-a salvat „lovilutia” din ’89 si credinta in Dumnezeu. Daca securitatea si masonii ecumenisti din BOR nu l-au putut ascunde sub pres pe Parintele Arsenie (sutele de mii de oameni vindecati trupeste ori sufleteste, fie inainte, fie dupa trecerea la Domnul, erau imposibil de mituit), induc ideea ca ar fi „om de-al lor”, stiind bine ca lumea adevarata nu iubeste nici securitatea nici mafia/masoneria/ecumenistii din BOR. Aceeasi problema si cu unii sectari (uneltele serviciilor – pentru cine nu stie!) ce-si apropie imaginea unor mari duhovnici desi acestia au combatut sectarismele la viata lor. Ca e vorba de Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu sau altii – de la o vreme li s-au pus in scrierile lor, lucruri pe care nu le-au spus niciodata, chestiuni, evident pro ecumenism/papistasie… Cat priveste pictura profetica de la Draganescu (prezenta lui Francisc pe post de sfant): exista atat posibilitatea ca ea sa fie o profetie legata de amestecul ortodoxiei cu papistasii sau infiltrarea unor agenti importanti ai Vaticanului la varful BOR (eronat interpretata de unii din noi drept sfintenie a lui Francisc), cat si marea posibilitate ca insasi securitatea/masoneria sa fi intervenit ulterior in pictura! (mai ales ca sunt vizibile diferente slabe coloristice raportate la ceilalti sfinti din jurul „sfantului” Francisc – de obicei, chiar daca se foloseste amestecul de culoare perfect identic cu originalul, simpla diferenta de „varsta” intre straturile de pictura, ori suprapunerea/ingrosarea lor, duce la usoare schimbari de nuanta ori reflexie luminoasa! – intrebati un pictor!) E necrestineste sa ne repezim cu „bolovani si bate” asupra parintelui, pana nu se clarifica bine lucrurile, altfel, ne facem pacate uriase daca luam in batjocura un sfant dat in dar de insusi Dumnezeu. Haideti sa nu cadem in plasa vrajmasului ci sa chibzuim bine. Rugaciunea la Domnul si la ce sfinti avem evlavie, alaturi de cuvintele Sfantului arhanghel Mihail: „Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!”, ar trebui sa ne fie tuturor reper, inainte de a apuca pe un drum, oricare ar fi el…

   Apreciază

 33. o oarecare said, on februarie 28, 2015 at 11:55 pm

  El a aruncat nationalismul la cos, sau face recomandarea aceasta doar romanilor? Dar erezia in care se afla? Incearca sa inteleaga religia majoritatii romanilor, sau vrea sa arunce la cos ortodoxia pentru a promova altceva? Este important de stiut cu ce ganduri ne sfatuieste astfel.

  Apreciază

 34. Alexandru(Fulger) said, on martie 1, 2015 at 12:23 am

  Un articol complet despre abuzurile din varful societati oculte:

  http://crimesofempire.com/2015/02/21/horror-in-hampstead-it-happened/

  Apreciază

 35. curelusa said, on martie 1, 2015 at 1:32 am

  http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_is_dead
  „Paul is dead” is an urban legend and conspiracy theory suggesting that Paul McCartney of the English rock band the Beatles died in 1966 and was secretly replaced by a look-alike.”

  http://worldnewsdailyreport.com/former-beatle-ringo-starr-claims-the-real-paul-mccartney-died-in-1966-and-was-replaced-by-look-alike/
  „FORMER BEATLE RINGO STARR CLAIMS THE “REAL” PAUL MCCARTNEY DIED IN 1966 AND WAS REPLACED BY LOOK-ALIKE [,,,] The British MI5 also announced an investigation to determine if an impostor could have indeed posed for 48 years as the Member of the Order of the British Empire, Sir James Paul McCartney, during official ceremonies involving Queen Elizabeth II.”

  „Paul e mort” este o legenda urbana si o teorie a conspiratiei care sugereaza ca Paul McCartney de la trupa the Beatles a murit in 1966 si a fost inlocuit in secret cu o sosie.

  Fostul baterist al trupei Ringo Starr sustine ca intr-adevar Paul a murit in 1966 si a fost inlocuit cu o sosie… Serviciul britanic MI5 a anuntat de asemenea o investigatie pentru a descoperi cum un impostor a putut intr-adevar sa pozeze timp de 48 de ani ca membru al Ordinului Imperiului Britanic, Sir James Paul McCartney, la ceremoniile oficiale care au implicat-o si pe regina Elizabeth
  Ringo afirma ca a decis sa faca aceasta marturisire deoarece la 74 de ani e singurul membru in viata al trupei si s-a temut ca va muri iar adevarul va ramane ascuns

  Apreciază

 36. aniush said, on martie 1, 2015 at 10:18 am

  Nu cred ca a spus-o asa pe fata, ca ar fi dat de banuit multora. Klaus Johannis e o persoana mult mai bine ascunsa si cu mai multe fatete.

  Apreciază

 37. Liliana said, on martie 1, 2015 at 11:49 am

  Doamne ajuta!
  ,,Fenomenul legionar romanesc a fost confundat cu fascismul italian si cu national-socialismul german.Dreapta romaneasca nu seamana cu aceste doua forme ale dreptei europene,fiind mistic-crestina.Aspectele crestine ale dreptei romanesti ii dau acesteia caracter de constanta a ordinii naturale ,care chiar daca nu a fost realizat,elita sociala aspira permanent la el…Leginarismul e mistic-crestin,Fascismul e ca si national-socialismul,nereligios.Acestea sunt explozii etno-istorice,iar nu religioase.Leginarismul se salveaza prin crestinismul stapinitor inlauntrul lui.Adica,legionarul nu se simte bine decit in umbra bisericilor si a troitelor.”-Petrea Tutea.(ATITUDINI,nr.37,pag.9)
  Cita rea-vointa impotriva Adevarului,adica a lui Hristos!Se lupta cu El ,pe toate caile…Dumnezeu sa-i lumineze si pe noi sa ne intareasca sa nu abandonam rugaciunea pentru toti si toate.

  Apreciază

 38. D Focsa said, on martie 1, 2015 at 3:25 pm

  Vasile, ti-am scris doua mesaje mai sus de pe adresa mea (nu asta, cea obisnuita) plus doua emailuri. Vreau o confirmare ca sa stiu daca le primesti sau le sterge cineva cu ochi albastri. Se pare ca intra la spam, ciudat. Spune-mi doar daca le-ai primit sau nu.

  Apreciază

 39. Ionut said, on martie 1, 2015 at 9:59 pm

  Off-topic

  Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu a lansat astăzi pe pagina sa de socializare un avertisment sumbru: extremiștii maghiari vor provoca tulburări în Transilvania după modelul separatist rusesc.

  Nu doar modelul este rusesc, ci și banii de finanțare a grupărilor turbulente, afirmă liderul naționaliștilor români. ”Rusia nu a dat bani Ungariei degeaba, înțelegerea a fost ca din acești bani să fie finanțată și campania de destabilizare a României care îi stă ca un spin în coastă Moscovei”, afirmă Diaconu.

  Acesta spune că în anumite cercuri se vehiculează informația că extremiștii maghiari au fost finanțați cu bani rusești și că ne-am putea trezi cu efecte nedorite în perioada următoare. ”Serviciile secrete românești știu foarte bine că României i se pregătește ceva urât, dar factorul de decizie politic doarme și o să ne trezim prea târziu. Avertizez pe această cale autoritățile române să verifice aceste informații și să ia măsuri înainte de a se întâmpla nenorociri și să nu aștepte ca de fiecare dată să acționeze post-factum”, mai spune președintele Partidului România Unită. (evz.ro, 27 feb.)

  Apreciază

  • cristi o. said, on martie 2, 2015 at 4:16 am

   @Ionut
   „Serviciile secrete stiu…” Ce sa spun, pana si copiii mici stiu! Abia acum a aflat domnul lider de partid?! Ce ti-e si cu liderii astia de partid, afla si ei, ultimii din tot satul. Asa traiesc ei, rupti de lumea reala… Si daca a aflat, stie doar pe jumatate… Sa-i spunem noi cealalta jumatate. Da, Rusia a fost mereu finantatoarea cozii de topor numita Ungaria (o stim din secolul al 19-lea) si in timpul comunismului, si azi, la fel. Nimic nou. Ce nu stie ori nu spune domnul lider, este ca Ungaria joaca la doua capete sau, mai pe romaneste, sta cu fundul in doua luntrii. Ia bani de la Putin, sa-i faca treaba murdara, dar ia bani si de la soros/UE/SUA sa le faca si lor treaba murdara! Asta e Ungaria: „centurista” de serviciu a batranei proxenete Europa – sta pe soseaua intereselor altora. Si face cu mana la diversi „camionagii”. Intr-o zi Putin, in alta zi soros, in alta zi comisarii europeni… Acum o intrebare pentru cei care isi tot afirma aderarea la valorile si idealurile Uniunii Soviet… ah, scuzati, Uniunii Evreopene: avand in vedere ca Rusia, Ungaria, Bruxelles-ul si jidanii lui soros s-au inteles pe sub masa sa ne sfasie (de ce am impresia unui „deja-vu”?!), ce sens mai are adeziunea noastra la valorile (mai bine zis rahaturile) Uniunii Evreopene si chiar apartenenta noastra la un asemenea bordel in forma de Babel care duhneste a usturoi? Sa platim ca sa privim (ca mai multi bani dam decat luam)? Ce? Un teatru scump de papusi stricate la cap? Niste zdrente cu aere de elita, sortulete ca la gradinita si vicii dosnice?! E penibil… Nu eram noi mai inteligenti daca suntam definitiv interesele Budapestei si „Babilonului” si ne intelegeam direct cu „ursul”. Oricat de refractar as fi fata de Putin, il prefer, daca am de ales doar intre el si niste pederasti corecti politic, slugarnici si cu burse soros…

   Apreciază

   • Ionut said, on martie 2, 2015 at 11:08 am

    Hm, daca Putin (Rusia) s-ar tine de cuvant, ar fi ceva.
    Romania e fortata sa danseze pe sarma. Daca am avea ceva gen bomba atomica, poate ca inamicii economici si militari ar avea anumite retineri sa ne atace sau sa ne santajeze.
    Din pacate Rusia nu se tine de cuvant. A fost unul din garantii integritatii teritoriale a Ucrainei in momentul in care aceasta a renuntat la arsenalul nuclear.
    Nu-mi place NATO, dar daca renunti la NATO, esti de facto la mana Rusiei. Nu mai exista contrapondere.
    In acelasi timp, constatam cu uimire ca „investitorii” rusi si-au dat mana cu cei occidentali in ceea ce priveste demolarea economica a Romaniei, ceea ce ma face sa cred ca toata aceasta „criza” e un joc diabolic.
    Am aflat de undeva (nu mai tin exact minte de unde) ca la o vizita a unui presedinte american (da, nu mai tin minte exact care, Clinton sau Bush) un agent american s-a scapat fata de un SPP-ist cu o fraza de genul : „daca ati fi fost lasati in pace, ati fi ajuns departe”.
    Romania n-a investit mai nimic in propria inteligenta militara. Razboaiele nu se mai poarta ca acum 500 de ani, dar avem exemple din acele vremuri ca armatele numeroase si mai bine dotate nu sunt neaparat garantia victoriei.
    Pamanteste judecand, asa stau lucrurile. Dar trebuie sa ne punem nadejdea in Dumnezeu.
    Suntem ca prinsi intr-o capcana si numai Bunul Dumnezeu ne mai poate scapa.

    Apreciază

   • cristi o. said, on martie 2, 2015 at 2:38 pm

    @Ionut
    Eu nu-mi fac iluzii in privinta lui Putin, e omul iudeo-masoneriei si punct! Sunt constient de asta si de falsa rivalitate actuala Rusia-occident, in materie de conducatori. Toti sunt generati de aceeasi masonerie, Rusia e condusa de iudeo-masoni, Romania la fel, Ukraina la fel alte state din zona, la fel. Practic, avem de-a face cu popoare prizoniere si impinse spre auto-distrugere de stapanirea iudaic-antihristica. In contextul in care oculta a planuit distrugerea finala a ortodoxiei prin mana „rasei galbene”, in speta, chinezii, ei au nevoie de o Rusie vlaguita, complet singura, cu resurse umane, materiale si morale consumate in razboaie pe mai multe fronturi. Asa ca impingerea la sfasierea Romaniei e un al doilea mare pas, dupa Ukraina. „Divide et impera” Se produc victime, se produce ura in tot spatiul ortodox, orice alianta ulterioara impotriva satanistilor devenind imposibila. Popoarele ortodoxe, aliate, ar spulbera orice speranta a turbatilor de inchinatori la baphomet… Asta se urmareste, in mare. Ideea mea era, nu puparea mainii lui Putin ca el, din fericire, e vremelnic, ci o relatie mult mai relaxata, avantajoasa material pentru rusi (ca nu Putin singur conduce – centrul rus de putere e mai mare, dar nu se vede) si tentatia de distrugere se micsoreaza simtitor. Asta ar aduce la exasperare varfurile ocultei care, presata groaznic de factorul timp, ar incepe sa faca greseli si mai mari decat face acum. Greselile inseamna planuri stricate. N-ati observat cat de precipitati sunt si asa, sortarii, ca nu prea se incadreaza in „fereastra de timp” pana cand masele se trezesc si devin o problema insurmontabila pentru ei?! Ideea era ca pana si o ocupatie pur ruseasca acceptata prin tratat – tipul protectoratului (adica o invitatie absolut imposibil de refuzat economic si strategic pentru generalii rusi) ar strica total jocul maimutelor darwiniste cu perciuni, de grad 33 si pozitia insusi a lui Putin (presat fiind sa accepte ori inlaturat fara regrete daca face fite). Orgoliile imperialiste rusesti, daca sunt periate corespunzator si alimentate se trezesc brusc la viata si nu mai tin cont de masonerie si alte balarii jidovesti. De ce l-au eliminat pe tar si au ucis cat mai multi ortodocsi? – stiau masonii ca le va incurca total plasmuirea noii (dez)ordini mondiale si au trecut la iudaizarea Rusiei si apoi a intreg rasaritului. Dar sa fim seriosi, chestia cu iudaizarea nu prea a prins in popor, nici in spatiul slav si sunt destui care isi doresc, in sinea lor, revenirea tarului pe tron, fie si din simplul orgoliu de mare putere. Multi parinti induhovniciti pe la rusi chiar indeamna poporul la acelasi lucru. Si cine stie, poate chiar se trezesc astia, sa vrea cu voce tare tarul inapoi. O ocupatie totala ruseasca e o situatie profund neplacuta pentru Romania, dar, fata de ce ni se pregateste, e de sute de ori mai „digerabila” decat fragmentarea tarii sub mai multi stapani jidani si exterminarea romanilor si ortodoxiei de catre slugile lor, pederastii ecumenisti si antihristi din UE…

    Apreciat de 2 persoane

 40. Ionut said, on martie 3, 2015 at 10:16 am

  Dincolo de absurdul situatiei (confiscarea averilor victimelor holocaustului din Romania), analizand articolul de mai jos, putem ajunge la trista concluzie ca ne fac mai rau cozile de topor de la noi decat emisarii straini.
  Vedem cum i se adreseaza ambasadorului 3-4 intrebari de acelasi gen, la care acesta evita diplomatic raspunsul asteptat de interlocutor:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-ambasadorul-nicholas-dean–emisarul-special-al-statelor-unite-pentru-holocaust-369307

  Apreciază

 41. […] Romania papusarilor lui KLAUS JOHANNIS: Aruncati la cos NATIONALISMUL. El este EXTREMISM DE DREAPTA.… […]

  Apreciază

 42. […] Romania papusarilor lui KLAUS JOHANNIS: Aruncati la cos NATIONALISMUL. El este EXTREMISM DE DREAPTA.… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: