SACCSIV – blog ortodox

Cum au luptat “democratiile” impotriva populatiei civile in al doilea razboi mondial, exact astfel vor proceda si acum. 70 de ani de la bombardarea orasului Dresda

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 15, 2015

E bine sa ne amintim ce inseamna razboiul si pentru civili. Zilele acestea se implinesc 70 de ani de la masacrarea populatiei civile a orasului german Dresda.

La Dresden bombing 70th anniversary: Interactive then-and-now photos show scale of destruction sunt niste foarte interesante fotografii de tipul atunci si acum.

Erau sute de mii de refugiati pe strazile orasului Dresda. Sperasera sa scape din calea Armatei Rosii. Au sfarsit insa infricosator, arsi de vii ca efect al bombelor incendiare:

Dresden9

Foto: http://www.whale.to/b/dresden_p.html

Iata si comentariul cititorului geo postat la articolul Draga LUCIAN MANDRUTA, de ce nu pleci matale la razboi pentru ELIBERAREA ROMANILOR aflati in teritoriile ocupate de UCRAINA?:

Bombardarea Dresdei a fost efectuată de către forțele aeriene americane (USAAF) și britanice (RAF), între 13 și 15 februarie 1945, cu 12 săptămâni înainte de capitularea necondiționată a Germaniei Naziste în al Doilea Război Mondial. Acțiunea a fost efectuată de 1300 bombardiere grele, care au aruncat 3900 de tone de bombe, inclusiv incendiare, în 4 raiduri succesive, distrugând 34 kmp din oraș, capitala Saxoniei. Numărul civililor uciși a fost estimat între 24000 și 40000, iar centrul istoric al orașului a fost distrus în totalitate.

Bombardamentul a fost parte a campaniei aliate de bombardare a orașelor germane, cu scopul declarat de a distruge moralul populației și a grăbi astfel prăbușirea celui de-al treilea Reich. Promotorul acestei politici a fost Winston Churchill, având un executant zelos în persoana șefului bombardamentelor strategice ale RAF, mareșalul Arthur Harris. A fost motivat de intenția de a acorda un ajutor înaintării Armatei Roșii, deși aceasta nu a cerut acest bombardament.

Raidul, care nu a avut ca scop distrugerea unor obiective militare sau ale industriei de război, efectuat într-un moment când era clar că Germania pierduse războiul, a creat indignare chiar și în Marea Britanie. Churchill a încercat să se distanțeze de responsabilitatea care îi revenea, asociindu-l cu un „act de teroare”, afirmație retrasă apoi, în urma protestelor mareșalului Harris. În fața unor acuzații de crime de război, în SUA s-a efectuat o anchetă, care a concluzionat însă că bombardamentul a fost justificat.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Bombardarea_Dresdei_%C3%AEn_al_Doilea_R%C4%83zboi_Mondial

http://www.trilulilu.ro/video-film/dresda-orasul-culturii-dupa-vizita-americanilor

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/bombardarea-dresdei-crima-razboi

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/distrugerea-dresdei-in-1945-74961.html

http://miscarea.net/libertatea-dresda.htm

http://www.art-emis.ro/istorie/260-bombardamentul-de-la-dresda-1314-februarie-1945.html

Cititi va rog si:

VIDEO: Bombardarea orasului Dresda – uciderea voita a unui numar cat mai mare de civili la finalul unui razboi pe care germanii deja il pierdusera …

Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc

Remember: 6 si 9 august 1945, Hiroshima si Nagasaki

 

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Partizanu said, on februarie 15, 2015 at 6:59 am

    Tot BAIETII DESTEPTI au fost mai LUMINATI DECIT ADORMITI .Stie careva cit e scorul in PRELUNGIRI? Nu de alta dar vad ca TERORISTI stau la incalzire pe tusa.

    Apreciază

  2. Andrei said, on februarie 15, 2015 at 9:33 am

    http://m.adevarul.ro/locale/constanta/fascinanta-istorie-turcilor-tatarilor-romania-stapanii-dobrogei-otomane-supusii-tari-ortodoxe-1_54df44f2448e03c0fd9a10ee/index.html
    Asta e o monstra de istorie alternativa in care se prezinta o Dobroge nelocuita de romani la invazia tatarilor. Ziaristul nu a auzit de Vlahia Alba si de diceni masacrati si habarn nu are de masacrele facute de cerchezi la Razboiul de Independenta. El habarn nu are ca in timpul razboaielor ruso-turce populatia Dobrogei s-a injumatatit , el ne prezinta o varianta a teoriei lui Roesler pentru Dobrogea ca un teritoriu al nimanui:
    ,,Dobrogea era un teritoriu al nimanui, aproape nepopulat , stapaniut la sud de Imperiul Bizantin, dar ocupat la nord de Hoarda de Aur.”.
    El nu stie ca simpatiile turco-tatarilor au vanit ca urmare a garantarii dreptului la proprietate in fata epurarilor statului nbulgar din Rumelia si a expulzarilor grecilor ortodocsi de pe tot cuprinsul Bulgariei si a Rumeliei . El nu stie ca schimburile de populatie erau blocate pentru ca o repatriere in masa a aromanilor se putea face doar pe directia Buceacului si nu a Dobrogei care ne punea in cap bancherii evrei dupa 1919.

    Apreciază

    • geo said, on februarie 16, 2015 at 8:17 am

      Si daca mergem si mai mult in istorie o sa vedem dacii, romanii, grecii, popoarele migratoare, Imperiul Biazntin, Taratul Romano Bulgar, si abia, mult timp dupa aceea, au venti turcii si apoi tatarii…

      Apreciază

  3. Nimbus said, on februarie 15, 2015 at 10:14 am

    Apreciază

  4. Sergiu Bt said, on februarie 15, 2015 at 12:03 pm

    Off topic
    SODOM – DOCUMENTAR ȘOCANT – Subtitrare în limba română

    Apreciază

  5. cristi o. said, on februarie 15, 2015 at 1:02 pm

    Terorismul vechi si nou, fie el de stat ori privat, la scara mondiala, e o unealta in mana naclaita de sange a iudeo-masonilor. Aici nu mai incape indoiala, dovezile, in numar impresionant, sunt zdrobitoare. Se pune problema daca vor fi vreodata trasi la raspundere acesti spurcati care nu au precedent in istoria planetei… Nici ciuma, holera, gripa spaniola, toate la un loc, nu pot concura la numar de morti cu cancerul sionist-masonic…

    Apreciază

  6. Alx said, on februarie 15, 2015 at 1:46 pm

    Apreciază

  7. lastunnegru said, on februarie 15, 2015 at 1:53 pm

    off topic

    Nu mai cititi site-ul Moldova Ortodoxa http://ortodox.md este un site extrem de toxic pentru ca este pro 666 si procip, acest lucru este aratat prin articolele lor inselatoare.

    „Cea mai mare armă a diavolului este să aducă frica asupra omului

    Părinte Ambrozie Iurasov, cum este privită problema numărului „666” in Rusia?

    STOP RFID

    Lumea monahilor o revista care s-a dat cu lumea.

    http://ortodox.md/articole/cea-mai-mare-arma-a-diavolului-este-sa-aduca-frica-asupra-omului/

    —————————————————————————————————————————————–

    Arhimandrit Daniil Gouvalis: „Atâta timp cât nu se face nici un ritual religios, cifra 666 nu are nici o semnificaţie”

    http://ortodox.md/articole/cifra-666-nu-are-nici-o-semnificatie/

    ——————————————————————————————————————————————-

    Cuviosul Porfirie – Despre Antihrist și 666

    http://ortodox.md/articole/cuviosul-porfirie-despre-antihrist-si-666/

    ——————————————————————————————————————————————-

    Toate acestea se întâm­plă!… nu le vezi?

    http://ortodox.md/articole/toate-acestea-se-intam%C2%ADpla-nu-le-vezi/

    ——————————————————————————————————————————————-

    Înţelesul simbolic al numărului „666”

    http://ortodox.md/articole/intelesul-simbolic-al-numarului-666/

    ——————————————————————————————————————————————-

    Saccsiv daca ai timp uite pe aceste articole desi este mai mult de citit.

    Apreciază

  8. Cosmin S. said, on februarie 15, 2015 at 1:56 pm

    Putin – jucator cheie in Noua Ordine Mondiala sau cum este Vladimir Putin un exponent al globalizarii

    http://trezirealarealitate.ro/2015/02/putin-jucator-cheie-in-noua-ordine-mondiala-sau-cum-face-parte-vladimir-putin-din-noua-ordine-mondiala/#

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 15, 2015 at 9:38 pm

      Occidentul și Rusia acționează conform Planului Globalist în egală măsură. Vor să provoace război, haos, pentru ca apoi să facă “ordine” din haos, Guvernul Mondial.
      Să ne aducem aminte că Putin a semnat la Astana (Kazahstan) tratatul privind Uniunea Economică Eurasiatică (29 mai 2014).

      Uniunea Eurasiatică figurează pe Agenda Clubului de la Roma .

      La 17 septembrie 1973 Clubul de la Roma a emis un proiect cu numele Regionalized and Adaptive Model of the Global World System în care prezenta planul lor pentru a împărți țările lumii în zece regiuni socio-economice care mai apoi să fie conduse de către Un Singur Guvern Global. Regiunile socio-economice pe care ei le-au planificat sunt următoarele:

      1. SUA, Canada și Mexic;
      2. Uniunea Europeană (UE);
      3. Japonia;
      4. Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Israel și Insulele Pacificului;
      5. Europa de Răsărit (Uniunea Eurasiatică)
      6. America Latină, Centrală și de Sud;
      7. Africa de Nord și Orientul Mijlociu;
      8. Africa Centrală;
      9. Asia de Sud și de Sud-Est;
      10. Asia Centrală.

      La data de 17 decembrie 1992, prima regiune socio-economică a luat ființă prin acordul dintre președintele USA, președintele Mexicului și reprezentantul Canadei care au semnat tratatul de colaborare NAFTA (North American Free Trade Area – Acordul Nord American de comerț liber).

      A doua regiune socio-economică, Uniunea Europeană, a ajuns la 28 de state componente, după aderarea Croaţiei, la 1 iulie 2013.

      A treia regiune este deja formată.

      A cincea regiune socio-economică, Uniunea Eurasiatică, va funcţiona de la 1 ianuarie 2015, dupa ce tratatul a fost semnat deVladimir Putin, Alexander Lukashenko și Nursultan Nazarbayev .

      Uniunea Africană este organizația care succedă Organizația Unității Africane (OUA). Fondată în iulie 2002, l-a avut ca prim președinte pe sud-africanul Thabo Mbeki, fost președinte al OUA. Creată după modelul Uniunii Europene, scopurile sale sunt promovarea democrației, drepturile omului și dezvoltarea pe continentul african, în special pentru mărirea nivelului investițiilor străine prin intermediul programului Noul Parteneriat pentru Dezvoltarea Africii (NEPAD).
      Obiectivele Uniunii Africane cuprind și crearea unei bănci centrale de dezvoltare.
      Ales în martie 2004, Parlamentul Panafrican s-a deschis în martie 2004 inițial având sediul la Addis Abeba în Etiopia. Acum are sediul la Midrand în Africa de Sud. Actualmente, acesta are doar un rol consultativ, urmând ca la sfârșitul primilor 5 ani să aibă putere legislativă. Are 265 deputați, membri ai parlamentelor naționale ale celor 54 de state membre.

      Toate Uniunile de State funcționează după aceleași reguli : cooperare economică, cooperare politică, cetățenie comună și migrație. Statele fondatoare își asumă obligația garantării circulației libere a bunurilor, capitalurilor, serviciilor și a forței de muncă și coordonarea comună a unor politici precum energia, industria, agricultura și transportul.

      Aceste reguli reprezintă de fapt cedarea suveranităţii economice şi politice a statelor membre către un Centru de Putere, după care urmează dizolvarea lor.

      Toate Uniunile de State reprezintă etape spre Guvernul Mondial !

      Toate au fost create şi sunt conduse din umbră de aceiaşi oameni !

      Deci Rusia nu este împotriva Planului Globalist, decât în ceea ce priveşte jocul Teză / Antiteză | Sinteză !

      Apreciat de 1 persoană

  9. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:38 pm

    Buna ziua,

    Nu e textul meu…

    Apreciază

  10. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:38 pm

    Dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, situatia geopolitica in Europa de sud-est era foarte complexa.
    A fost un moment de maxima instabilitate,in care regimurile politice si frontierele de stat ale tarilor din regiune au suferit importante si dramatice modificari.
    Statele invingatoare in razboi emiteau pretentii, de multe ori nejustificate, asupra unor importante teritorii apartinand vecinilor lor, iar cortegiul revendicarilor ameninta sa transforme intreaga politica est-europeana intr-un joc de domino.

    In acest sens, un adevarat campion al revendicarilor a fost regimul comunistului Josip Broz Tito (foto), care tocmai era pe cale de a se instala la putere in Iugoslavia pentru o perioada indelungata.
    Regimul comunist al lui Tito, mimand o supunere oarba fata de Stalin si de Uniunea Sovietica, factorul principal de putere in zona in acel moment, incerca sa isi asigure o substantiala largire a granitelor in dauna aproape a tuturor vecinilor, inclusiv a unora, ca Romania, cu care popoarele iugoslave traisera in buna intelegere pana atunci.
    Astfel, regimul titoist urmarea sa ocupe Istria si Trieste de la Italia (reusind in cea mai mare masura), Carintia de la Austria, Macedonia de la Bulgaria, Epirul si Tesalia de la Grecia si intentiona sa anexeze intreaga Albanie, care urma sa se contopeasca cu Kosovo intr-o republica albaneza in cadrul noii federatii comuniste.
    Fata de Romania, conducerea iugoslava se arata tot mai interesata de Banat, unde locuia si o minoritate sarbo-croata.

    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/02/10/in-1945-tito-ii-cerea-lui-stalin-timisoara-si-resita/

    Apreciază

  11. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:39 pm

    S-au împlinit 74 de ani de la măcelul din apropierea localităţii Lunca, unde sute de români nevinovaţi au fost omorâţi de grănicerii regimului totalitar pe malul Prutului, apele căruia au fost înroşite de sângele celor ce au dorit doar să trăiască în libertate, iar acei ce au reuşit să se salveze şi familiile lor au fost duşi la munci silnice în Siberia, Karelia, pe malul lacului Onega, în Kazahstan etc. Însă această rană necicatrizată chiar şi după cele peste şapte decenii continuă să sângereze prin evocările urmaşilor ce nu-şi uită rudele care au fost secerate de focul ucigător al „fratelui mai mare” sau şi-au găsit sfârşitul pe meleaguri străine, urmaşii neştiind până acum unde li se odihnesc osemintele.

    Comuna Mahala din actualul raion Noua Suliţă e considerată, pe bună dreptate, o localitate martiră, căci locuitorii harnici şi mândri ai acestui sat din apropierea străvechiului Cernăuţi nu s-au împăcat nicicând cu nedreptatea, asuprirea, tributul lor la altarul dragostei faţă de Neam şi de Ţară fiind evident şi în timpul tragediei din iarna anului 1941 din apropierea satului Lunca, actualmente raionul Herţa, când sute de mahaleni, neputând suporta fărădelegile noilor asupritori, au pornit în grupuri paşnice să treacă frontiera nouă, trasată de slugoii stalinişti, pentru a se reuni cu fraţii din România. Dorinţa de libertate a fost mai puternică decât chiar şi moartea.

    http://www.zorilebucovinei.com/news/show/1017/

    Apreciază

  12. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:40 pm

    Dupa ce rusii au emis o ipoteza controversata precum ca stramosii lor ar fi coborat din muntii Carpati acum mai nou au inceput si ungurii sa le faca rusilor concurenta, sustinand nici mai mult nici mai putin decat ca ei sunt prezenti in Bazinul Carpatic de aproximativ 10.000 de ani.

    Reproducem mai jos dupa o traducere aproximativa din limba maghiara textul publicat de un site care isi doreste sa “rescrie” istoria intr-un asa fel incat sa le produca orgasme tuturor extremistilor maghiari din Bazinul Carpatic:

    http://glasul.info/2015/01/04/tablitele-de-la-tartaria-sunt-revendicate-mai-nou-si-de-catre-unguri/#prettyPhoto

    http://glasul.info/2015/02/09/ungurii-si-tartaria/

    Apreciază

  13. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:41 pm

    După ce avarii au fost învinși de catre regele Carol (Charlemagne) și au dispărut la începutul secolului al 9-lea, de meșterii/artizanii de origine romanica ce sunt cunoscuti ca apartinand “culturii Keszthely” nu a mai fost nevoie și foarte repede au fost asimilati: limba lor, “latina panonică“ , a dispărut în curând cu tot cu ei în secolul al 10-lea.

    Pe malul vestic al lacului Pelso (acum numit lacul Balaton), s-a format candva o societate de mestesugari / artizani foarte priceputi, numita cultura Keszthely, arheologii maghiari descoperind peste 6000 de morminte in care s-au gasit obiecte diverse de artizanat, inclusiv bijuterii sau alte obiecte din aur.

    Despre cultura Keszthely se ştie că principalii creatori ai acesteia au fost romanicii şi mai apoi germanii târzii.

    Insasi numele acestei culturi, Keszthely, este derivat din acea limba romanica si inseamna “castel”. Unul dintre centrele urbane ale culturii Keszthely este fostul oras roman Gorsium – Herculia ( acum este numit orasul Tác din Ungaria).

    Lingvistii Alexandru Madgearu in lucrarea sa “Românii în opera Notarului Anonym” si Julius Pokorny in lucrarea sa Indogermanisches etymologisches Wörterbuch sugereaza faptul ca acest cuvant pronuntat “kestei” (asa cum se pronunta in limba maghiara Keszthely) este similar cu cel din dialectul istro-venetian “caestei”, insemnand castel si fiind unul dintre putinele cuvinte de origine romanica ce a supravietuit din asa numita latina panonica.

    Iata deci ca se confirma ca ungurii sunt de fapt nu doar venetici in Europa ci si o natiune inca foarte tanara de pe harta Europei. Daca in secolul X in Panonia inca se mai vorbea o limba de origine romanica/latina si dupa toate datele istoricilor si lingvistilor se dovedeste ca acea limba era asemanatoare sau chiar identica cu limba vorbita atat in Dacia, Dardania, cat si in Moesia inferioară şi superioară, cum pot sa pretinda cu nesimtire astazi ungurii atatea teritorii de la vecinii lor cand putem constata ca ei de fapt nu-si merita nici macar teritoriul actual?

    Ce ne spune noua acest lucru? Ne spune de fapt ca stramosii ungurilor nu au pierdut timpul si au trecut rapid la asimilarea fortata a popoarelor din jurul lor, incepand mai intai cu cei pe care i-au intalnit in Panonia si continuand apoi cu agresivitate maghiarizarea, practic inspre toti vecinii lor. Aceasta maghiarizare fortata continua din pacate si astazi fiind o adevarata plaga pentru Europa Centrala si de Est.

    http://glasul.info/2015/02/13/in-panonia-in-sec-x-inca-se-mai-vorbea-o-limba-romanica/

    Apreciază

  14. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:42 pm

    Un cetățean de origine maghiară a manifestat vineri la Târgu Mureș cu drapelul Rusiei și l-a amenințat pe președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre, că îl pârăşte direct lui Vladimir Putin, când acesta va vizita Budapesta, scrie Russiatoday.ro.

    http://glasul.info/2015/02/12/la-targu-mures-maghiarii-cer-autonomie-cu-steagul-rusiei-in-mana/

    Apreciat de 1 persoană

  15. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:43 pm

    Penalii UDMR beneficiaza de “clauza natiunii celei mai favorizate” si nu stim noi?

    Marko Attila, parlamentar UDMR, nepotul lui Marko Bella, este cercetat in dosarul Alinei Bica( dosarul despăgubirilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor).

    Surpriza insa, procedurile de ancheta sunt blocate, deoarece mai sus numitul se afla, dupa spusele avocatului sau, sub protectia(!!!!) directa a lui Viktor Orban, Attila Marko, fugind in Ungaria chiar in ziua ridicarii imunitatii parlamentare.

    Sa intelegem ca Ungaria face parte deja din Eurasia, sau ca Viktoras este un fel de dictator al unei republici bananiere de nu pot autoritatile noastre sa-l aduca de guler pe individ inapoi in tara pentru a fi arestat-anchetat?

    Sau retelele Soros ii tin pe infractorii UDMR in brate? Sau toate astea la un loc (cu mentiunea ca in Ungaria nu se gasesc totusi banane decat la supermarket)?

    http://glasul.info/2015/02/11/penalii-udmr-beneficiaza-de-clauza-natiunii-celei-mai-favorizate-si-nu-stim-noi/

    Apreciază

  16. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:43 pm

    Deputatul infractor Marko Attila este protejat de Ungaria pentru a nu dezvălui rețeaua retrocedărilor ilegale patronată de Budapesta

    Cazul deputatului infractor Marko Attila este unul de siguranță națională, nu doar unul de corupție, și de aceea este protejat de statul maghiar. Budapesta va face tot posibilul să nu-l predea pe nepotul lui Marko Bela justiției române de teamă că acesta va dezvălui rețeaua de influență și de retrocedări pe care Ungaria o controlează pe teritoriul României.
    Marko Attila este personajul cheie de la care anchetatorii pot afla nu doar dedesubturile cazului în care este anchetat în prezent, ci și întreaga desfășurare a retrocedărilor ilegale pe filieră maghiară care a atins în România proporții înspăimântătoare.

    http://glasul.info/2015/02/11/bogdan-diaconu-deputatul-infractor-marko-attila-este-protejat-de-ungaria-pentru-a-nu-dezvalui-reteaua-retrocedarilor-ilegale-patronata-de-budapesta/

    Apreciază

  17. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:44 pm

    Deputatul Bogdan Diaconu este si el iritat de atitudinea Budapestei si a lui Viktor Orban, care le ofera “protectie” celor care au fost implicati in cazuri de retrocedari ilegale in Romania:

    Ascunderea de către Guvernul de la Budapesta a deputatului condamnat Marko Attila în privinţa căruia Parlamentul a votat încuviinţarea arestării preventive reprezintă o îngenunchere a României al cărei sistem de justiţie a devenit bătaia de joc a Ungariei.

    Conceptul de „protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban” invocat de avocatul lui Marko Attila pentru a justifica fuga acestuia de justiţie în Ungaria reprezintă o aberaţie juridică şi un motiv foarte serios pentru declanşarea unui scandal diplomatic.

    http://glasul.info/2015/02/10/romania-trebuie-sa-sanctioneze-cu-masuri-dure-ungaria-pentru-ascunderea-infractorului-marko-attila/

    Apreciază

  18. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:45 pm

    Cei care au facut acest documentar au realizat o munca imensa, cautand in toate documentarele si materialele pe care le-au gasit, care in majoritatea lor spun lucruri despre care istoria oficiala tace sau minte.

    Desi pe fiecare din aceste subiecte se mai poate dezvolta ideea, acest documentar este cea mai aproape de adevar realizare documentara despre istoria Romaniei, facuta ca un tot unitar, din preistorie pana in prezent.

    http://glasul.info/2015/02/11/istoria-romaniei-history-of-romania-documentar-in-16-parti-care-trebuie-urmarit-de-catre-toti-romanii/

    Apreciază

  19. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:46 pm

    una trecuta a circulat o harta a unei Romanii “Super” Mari, ce se intindea si dincolo de granitele tarii noastre actuale, in Ucraina, inclusiv peninsula Crimeea si mergand departe in est pana inspre Caucaz, dar si in celelalte tari vecine, Ungaria, Serbia, etc.

    Chiar daca am primit si noi aceasta harta inca de la inceputul distribuirii sale pe internet, noi am evitat s-o publicam. Sigur, ne dorim si noi sa fim cititi de cat mai multa lume dar nu chiar cu orice pret. Am evitat sa publicam aceasta harta pentru ca nu stiam cine a conceput-o si cu ce scopuri. Nu stiam daca este o simpla gluma sau o exprimare grafica mult prea optimista a unor romani sau din contra, in spatele celor care au creat harta sa stea de fapt cine stie ce provocari sau intentii ascunse.

    De curand am descoperit ca aceasta harta supradimensionata a Romaniei a fost publicata prima data la data de 11 mai 2013 de catre site-ul srbel.net intr-un articol in care autorul acestuia se arata revoltat de faptul ca autoritatile de la Bucuresti au hotarat sa-i considere romani pe toti cei care fac parte din grupurile etnice din tarile invecinate Romaniei si care vorbesc limbi derivate din, sau inrudite cu limba romana.

    http://glasul.info/2015/02/12/am-descoperit-de-unde-a-plecat-harta-romaniei-super-mari-ce-a-circulat-pe-internet/

    Apreciază

  20. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:46 pm

    Se împlinesc 70 de ani de când liderii U.R.S.S., Marii Britanii şi S.U.A. s-au întrunit la Yalta, în Crimeea, pentru a discuta evoluţia confruntǎrilor militare şi organizarea lumii dupǎ încheierea celui de-Al Doilea Rǎzboi Mondial. Localitatea a fost aleasǎ de liderul sovietic I.V. Stalin, propunere pe care Churchill şi Roosevelt au acceptat-o.
    Oraşul Yalta se aflǎ în Crimeea, pe coasta de nord a Mǎrii Negre. Acolo îşi petrecea vacanţele aristocraţia rusǎ, inclusiv familia imperialǎ, iar dupǎ 1920 se odihnea „poporul muncitor” prin reprezentanţii sǎi. Era unul dintre oraşele U.R.S.S. în care I.V. Stalin poposea în fiecare varǎ. Cei doi lideri occidentali, în drumul spre Yalta, s-au întâlnit mai întâi în Malta, în ziua de 3 februarie 1945.
    Churchill a sosit cu avionul, în timp ce Roosevelt a fǎcut o lungǎ cǎlǎtorie cu vaporul. Discuţia între cei doi a avut loc la bordul vaporului „Quincy”, intrat în rada portului Valletta. Scenariul avea sǎ se repete peste 44 ani, la 2-3 decembrie 1989, când Gorbaciov şi Bush Sr. s-au întâlnit tot pe un vapor, aflat în zona portului Valletta, pentru a discuta şi hotǎrî soarta Europei şi a lumii.

    http://glasul.info/2015/02/11/conferinta-de-la-yalta-4-11-februarie-1945/

    Apreciază

  21. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:47 pm

    Dupa caderea URSS si venirea lui Putin la putere in Rusia toate fundatiile finantate de Soros au fost inchise. In Rusia , Soros a cheltuit sume de ordinul sutelor de milioane fara sa-si atinga scopurile precum in celelalte tari fost comuniste. Toate interesele ocultei mondiale se vad acum date peste cap in Ucraina de interese la fel de oculte : cele ale lui Putin de a restaura URSS-ul.

    In spatele nenumaratelor asa zise “revolutii” care se succed cu rapiditate de la un punct geografic la altul stau de multe ori interese oculte si sinistre. E drept ca in unele cazuri se speculeaza si anumite conflicte de natura diversa, pornind de la conflicte etnice , religioase sau pur si simplu sentimente de nemultumire cauzate de situatia economica , politica , etc

    Mai grav este ca aceste actiuni se ascund de multe ori sub masca luptei impotriva terorismului sau a unor arme chimice , biologice sau atomice inexistente sau sub masca unor actiuni “pacificatoare”. Scenariul evenimentelor recente de pe Euromaidanul Ucrainei romanilor li s-a parut tras la indigo cu ceea ce au trait ei in timpul asa zisei revolutii din decembrie 1989 din Romania.

    http://glasul.info/2015/02/11/ucraina-lupta-ocultei-mondiale-cu-interesele-oculte-ale-lui-putin-2/

    Apreciază

  22. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:48 pm

    Jumătate din clasa politică se află în pușcărie. Se poate citi – arest la domiciliu, control judiciar sau oricare altă formă de restrângere a libertății. Care au scăpat până acum – știu că e posibil să le vină rândul, că pot urma. Sunt măcinați de zvonurile care îi indică pe treptele DNA-ului, sub lupa anchetatorilor.

    Deși se încearcă concentrarea focusului pe ultima guvernare, cea a lui Emil Boc – nu ei sunt singurii părtași la dezbrăcarea de moralitate ce a avut loc, in mod repetat, la Palatul Victoria.

    Deci, să ne amintim, ce s-a întâmplat măcar în ultimii 15 ani în ceea ce privește raportul guvernanților cu justiția:

    http://psnews.ro/romania-sub-zodia-coruptiei-cati-dintre-ministrii-romaniei-au-devenit-clientii-procurorilor/

    Apreciază

  23. geo said, on februarie 15, 2015 at 2:49 pm

    „Ministerul Dezvoltarii este unul dintre cele mai importante ministere din tara, datorita banilor care vin de la Uniunea Europeana. Se spune ca Elena este amanta lui Basescu (da… e fierbinte). Este maritata cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, Dorin Cocos, care dirijeaza bani catre Basescu. A fost implicata in numeroase scandaluri politice in Romania si l-a ajutat pe Basescu in lupta cu adversarii liberali din PNL”.

    http://psnews.ro/exclusiv-document-wikileaks-despre-elena-udrea-dorin-cocos-si-banii-dirijati-catre-basescu/

    Apreciază

    • geo said, on februarie 15, 2015 at 2:49 pm

      De cel puțin doi ani, România și administrația publică locală și centrală este paralizată după arestările pe bandă rulantă. De exemplu, ca o statistică, sunt numai puțin de 31 de Consilii Județene, dintr-un total de 41, care au șefi cu probleme în justiție.Apoi, în cadrul majorității județelor aflate sub lupa DNA, regăsim și o puzderie de primari care sunt și ei clienți fideli ai procurorilor anticorupție.

      O altă cifră îngrijorătoare este aceea legată de numărul de parlamentari, aleși în 2012, certați cu legea. Din cei 580 de parlamentari, aproape 40 au problema cu legea, fiind in diferite situatii.

      http://psnews.ro/top-5-judete-ale-romaniei-devastate-de-coruptie/

      Apreciază

  24. energein7 said, on februarie 15, 2015 at 6:55 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  25. […] comentariul de aici: “Occidentul și Rusia acționează conform Planului Globalist în egală măsură. Vor să […]

    Apreciază

  26. […] Cum au luptat “democratiile” impotriva populatiei civile in al doilea razboi mondial, exact astf… […]

    Apreciază

  27. […] Cum au luptat “democratiile” impotriva populatiei civile in al doilea razboi mondial, exact astf… […]

    Apreciază

  28. […] Cum au luptat “democratiile” impotriva populatiei civile in al doilea razboi mondial, exact astf… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.