SACCSIV – blog ortodox

Calcul: PREA MULTE BISERICI in Romania? 13.709 localităţi şi 10.580 biserici parohiale ortodoxe

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 8, 2015

   Iata ce putem citi la Haideţi să demolăm bisericile şi să construim şcoli şi spitale!:
În satul Nova Pokrovka din Ucraina am văzut o biserică demolată de sovietici în timpul uneia din multele campanii de combatere a misticismului şi obscurantismului, aşa cum erau denumite oficial acţiunile de demolare a bisericilor.


Nova Pokrovka este un cătun din Bugeac, genul de loc unde dispare asfaltul şoselei. De pe şcoala din centrul satului curge tencuiala şi se poate citi o inscripţie uitată de locuitori: „Şcoala primară Gheorghe Tătărescu” – deşi toţi locuitorii vorbesc română, totuşi se tem să se declare români, preferă să nu-şi facă probleme şi îşi zic moldoveni. Peste drum de şcoală se putea vedea în 2010 o movilă acoperită de bălării: mormanul de moloz care cândva a fost biserica satului. Prin anii ’70 s-a desfăşurat aici scenariul clasic – un comitet comunist al localnicilor a proclamat că biserica nu mai este folos comunităţii şi a cerut demolarea ei. Preotul fusese alungat cu mai mulţi ani înainte, fugărit cu impozite, inspecţii şi denunţuri periodice. Au venit nişte camioane militare, au legat cabluri de pereţii bisericii şi au pus-o la pământ. Misiune îndeplinită în lupta împotriva obscurantismului şi misticismului. Totuşi nici un sătean nu a îndrăznit să se atingă de rămăşiţele bisericii, mormanul de cărămizi a rămas neatins aproape jumătate de secol. Ciudat, deşi credinţa a fost alungată din sat, prosperitatea nu a venit s-o înlocuiască.

Invazia bisericilor
În spaţiul public românesc revine obsesiv o succesiune de cifre înspăimântătoare: 18.300 de biserici, 4.700 de şcoli şi 425 de spitale. Într-adevăr, o situaţie gravă, mai ales că rămâne cumva impresia că ar fi vorba de 18.300 de biserici de confesiune ortodoxă. Dar eu cred că trebuie să ne uităm cu mai multă atenţie la cifre. Din cele 18.300 de biserici invocate, ortodocşii au 14.574 locaşuri de cult, restul până la 18.300 aparţin altor culte. Din cele 14.574 biserici ortodoxe, în realitate doar 10.580 sunt biserici parohiale – cele care deservesc comunităţile şi care se află cel mai adesea în atenţia publică (restul până la 14.574 sunt mănăstiri, capele, biserici filiale etc. – am o rezervă faţă de aceste cifre, datează din 2009). Dar să ne uităm la numărul de localităţi din România: 13.285 de sate, 320 oraşe, 103 municipii plus Bucureşti (2,19 milioane locuitori, peste 10% din populaţia României). Şi acum să numărăm din nou: 13.709 localităţi şi 10.580 biserici parohiale ortodoxe. În sfârşit, cifra 18.300 este mai impresionantă.

Puţină demografie şi soluţia finală
Apoi vine problema comunismului şi a creşterii demografice: la instalarea comunismului, în România existau aproximativ 16 milioane de locuitori (din păcate nu am reuşit să aflu câte biserici existau în 1948), la căderea comunismului România avea o populaţie de 23 de milioane – iar între 1948 şi 1989 nu au fost construite prea multe biserici, mai degrabă au fost demolate. Eu am copilărit într-un oraş fără biserică. Construcţia de biserici după 1989 vine ca un fenomen natural până la urmă. Despre numărul şcolilor trebuie spus că înainte de 1989 se năşteau în România în medie 360.000 de copii pe an, după 1989 media a scăzut la 200.000 de copii pe an. În 1989 s-au născut 369.000 de copii în România, în 2012 s-au născut 198.000 de copii – aproape de două ori mai puţini. La facultăţile de stat erau înscrişi în 2007 peste 500.000 de studenţi, în 2013 mai erau 340.000 de studenţi. Nu ştiu exact din ce cauze, dar în România sunt din ce în ce mai puţini copii, iar fenomenul scăderii numărului de şcoli este absolut natural. Cât despre spitale nu pot să spun decât că bugetul anual al Ministerului Sănătăţii în ultimii ani sare de 2 miliarde de euro, iar bugetul anual al CNAS sare şi el de 4 miliarde de euro. Dar până la urmă, dacă se dovedeşte că natalitatea scade din cauza Bisericii Ortodoxe Române, că investiţiile medicale minime sunt provocate de confesiunea ortodoxă, atunci nu avem decât o singură soluţie: să chemăm nişte camioane ale armatei şi să demolăm bisericile.
Cititi va rog si:

De ce sunt mai multe biserici decat scoli?

 

Tagged with: ,

96 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. lastunnegru said, on februarie 8, 2015 at 2:48 pm

  ” Nu ştiu exact din ce cauze, dar în România sunt din ce în ce mai puţini copii, iar fenomenul scăderii numărului de şcoli este absolut natural ”

  Cum a ajuns România să aibă 22 milioane de avorturi intre ani 1958 – 2008.

  http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/cum-a-ajuns-romania-sa-aiba-22-milioane-de-avorturi-217321

  „Ar fi trebuit să mai am azi încă şase fraţi, mai mari decât mine. Dar în viaţă nu suntem decât eu şi un frate de-al meu. Ceilalţi sunt în Cer. I-a avortat mama”. Aceste cuvinte, ce aparţin unei femei de 40 de ani, definesc 50 de ani de politică demografică haotică a acestei ţări. Cifrele vorbesc de la sine – 22.178.906 avorturi, făcute în intervalul cuprins între 1958 şi 2008. Datele aparţin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare din Ministerul Sănătăţii. Şi mai interesant este faptul că la sfârşitul acestui interval, adică în 2008, populaţia României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populaţia actuală a ţării. ”

  O fi Biserica Ortodoxa Romana de vina ca sant prea putini copii cand spune clar sa nu avorteze nimeni si ca familile sa pastreze toti copii si sa ii creasca cu dragoste ? Sau este statul Roman de la comunisti incoase de vina ca sant prea putini copii. Aproape toata presa loveste acum in Biserica Ortodoxa Romana dar tot ei le arata copiilor, adolescentilor si tuturor oamenilor emisiuni filme stiri toate despre cum sa mergi in cluburi ( una doua e o satbatare ceva la stiri vezi cum petrec romani in cluburi ), cum sa curvesti mai repede, cum sa avortezi, cum sa faci maixim un copil sau doi de la 35- 40 de ani in sus dar atunci nu mai poti sa ii faci si plangi cu amar, tot la tv afli cum sa iei contacetive avortive ca sa poti sa faci sex cat mai mult oricand fara grija ca apare un copil nedorit.

  SISTEMUL si presa romaneasca si de pe internet slugarnica lor promoveaza moartea iar Biserica Ortodoxa Romana promoveaza viata prin familia crestin ortodoxa.

  Daca nu erau atatia copii avortati si erau zeci de milioane de contribuabili la sistemul de sanatate si la taxele pentru stat si economia mergea bine si nu mai aveam ziaristi care promovau demolarea bisericilor ortodoxe.

  Statul roman prin politica lor ia gonit pe romani sa plece in strainatate si nu se mai cotizeaza la buget deci de unde sa aiba bani sitemul de sanatate.

  Apreciază

  • geo said, on februarie 9, 2015 at 9:22 am

   În ultima vreme, atacul anti-românesc a început să se concentreze pe două fronturi principale: prezentarea cât mai sforăitoare a caracteristicilor nocive definitorii ale neamului românesc (le cunoașteți cu toții din reportaje, din discursul media, din discursul politicienilor, al străinilor și al românilor cu apucături fanariote: românii sunt hoți, românii sunt răi, românii sunt așa și pe dincolo) și atacul frenetic anti-ortodoxie, dus pe multiple planuri, de o serie de vectori puternic susținuți atât mediatic, cât și financiar.

   Atacul anti-ortodoxie este deosebit de puternic şi este desfăşurat în mod profesionist în conformitate cu ultimele descoperiri ştiinţifice în domeniul psihologiei sociale şi a manipulării maselor. Vom demonstra în continuare că nu este vorba de o “trezire a indivizilor” din “bezna obscurantismului religios” aşa cum susţine propaganda înşelătoare a inamicului, ci din contra, de o acţiune profesionist executată, al cărei efect asupra indivizilor este tocmai această senzaţie reconfortantă şi auto-măgulitoare de om, care „s-a trezit”.

   Acest atac împotriva Bisericii Ortodoxe Române se duce mascat, camuflat în umbra unui aşa-zis atac mai vast împotriva religiei în general. Deşi argumentele folosite se aplică în general religiilor şi credinţelor religioase, atacul este concentrat doar împotriva ortodoxiei, aceasta fiind considerată vinovată de tot ce este negativ sau greşit în ţară. Motivul fiind în opinia atacatorilor faptul că, aceasta este credinţa dominantă a românilor (din România) şi deci cea care are influenţa nefastă cea mai mare. Haideţi să vedem cât sunt de adevărate aceste lucruri, să identificăm cum se desfăşoară acest atac social şi mai ales care este repertoriul de metode folosite.

   https://silviupricope.wordpress.com/2015/02/05/mobilul-ascuns-din-spatele-atacurilor-asupra-bisericii-ortodoxe-romane/

   Apreciază

   • andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 10:04 am

    off topic:

    Apreciază

   • andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 10:43 am

    Apreciază

   • andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 10:58 am

    Apreciază

   • radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:43 pm

    POLEMICĂ CU ANDREI-D PE BLOGUL SACCSIV LA ARTICOLUL De ce parintele Arsenie Boca l-a pictat pe ereticul Francisc printre Sfinti?
    Posted in Arsenie Boca, FRANCISC DIN ASSISI, ORTODOXIE by saccsiv on iunie 5, 2011

    andrei-d said, on februarie 6, 2015 at 5:50 pm
    Radu Iacoboie,
    s-au convins multi, tu esti iesit din tiparul ortodoxiei. Daca ai ajuns sa contesti fara pic de rusine scrierile Sfintilor autentici, esti clar ERETIC. Mai omule, revfenind la ideea ta, eu te cinsider inselat si discipol al parintelui Arsenie Boca, si nu al lui Hristos. Tu supui subtil biserica dupa standardele lui Boca si nu dupa ale sfintilor pur ortodocsi. Se pare ca ai o boala sau ispita de-a dreapta, a ecumenismului. Dar din mandrie si orgoliu te sustragi si ataci pe toti ce nu sunt de acord cu catolicii tai “sfinti”. Daca compari pe Sf. Ignatie Briancianinov cu Arsenie Boca e clar, nu ca nu i-am vazut “moastele” dar tu ai ajuns purtatorul lui de cuvant si te grabesti sa spui ca-i sfant, deci practic I-ai luat locul lui Hristos! Din punctul meu de vedere esti inselat si orb, dupa tine Biserica ar trebui sa se supuna parintelui Boca si nu invers, ceea ce e o nebunie! Si calci in picioare dogmele si canoanele, pana si invataturile Sfintilor Ortodocsi numai sa arati ca Boca nu ar fi gresit…dar tu nu cauti adevarul, tu cauti sa acoperi gunoiul sub pres! Vai de tine!

    radu iacoboaie said, on februarie 8, 2015 at 6:16 pm
    Eretic ești tu omule, care te prefaci așa de zelos în ale credinței… Unul dintre cei mai acerbi critici ai mei personali…
    Gândește-te puțin măcar. Dacă eu sunt eretic cum spui atunci în România sunt câteva milioane de eretici, monahi, preoți, înalți clerici și mai ales mireni, care cred în sfințenia părintelui Arsenie Boca, într-adevăr unul dintre cei mai mari duhovnici și monahi români din toate timpurile…

    NU HULI ȘI NU NUMI ERETICI PE ORTODOCȘI! Dacă nu ești ortodox, poți să spui acest lucru cu curaj. Nu te vom linșa mediatic omule… stimabile…

    andrei-d said, on februarie 8, 2015 at 11:41 pm
    Tu ajungi la idolatrie omule! Nu te scuza ascanzandu-te dupa deget, tu esti in stare ti-am mai spus sa contesti nume de sfinti CANONIZATI si mari ai rusiei, care spun ca francisc e inselat, iar tu indraznesti sa contrazici sfintii. Tu ai o problema omule, nu eu! Cu ceva vreme mai in urma ai spus ca orice aom poate gresi, dar nu vrei sa admiti ca Arsenie Boca a gresit, ba esti in stare sa contesti ca ortodoxia e singura cale spre mantuire, si vii cu predici si ganduri ecumeniste. Tu creezi sparturi in gardul ortodoxiei, vrei sa cada si altii in inselare, cum poate mintea si inima ta de ortodox sa spuna ca sunt sfinti acei care se cred mai presus de Hristos? Mai omule, eu cred ca tu esti cel inselat si cu multe probleme, ai venit cu articole prin care spuneai ca Biserica nu mai are succesiune apostolica, ceea ce e o mare nebunie si inventie de-a ta, DUPA MINTEA TA, si in multe alte randuri ai venit cu idei TOTAL STRAINE de invatatura ortodoxa. Si da, admit si recunosc ca chiar mai putin decat 10 % se mai mantuiesc si dintre ortodocsi. Si stii de ce “stimabile” Radu? pentru ca merg orbeste dupa invataturile si ideile celor ca tine, esti un sofist si ai minte de politician, transformi minciuna in adevar, sau asa o faci sa para! Eu socotesc, dupa spusele tale si mintea ta ca tu crezi si in francisc de assisi, deci si in sfintii apostatilor, deci ca atare esti tradator de Hristos si de Biserica insasi. Si nu numai eu am spus asta Radu, ci multi au spus asta. Nu am nimic personal cu tine, dar tu esti incapatanat si nu vrei sa admiti cu nici un chip ca a desena catolici laolalta cu ortodocsii nu e in spirit ortodox, tu il contesti pe Sf. Ignatie Briancianinov si ca atare aperi un inselat catolic. Tu esti persoana care promoveaza ecumenismul, tu rupi biserica si imparti mantuirea si neortodocsilor. In concluzie stimabile domn Radu, pana si fratele Vasile te-a demascat de vreo cateva ori, nu numai ca ti-ai pierdut credibilitatea si cititorii, dar esti si Ecumenist, fara sa realizezi desigur din orbirea ta in legatura cu Ereziile promovate. ! Deci ai o problema, tu supui Biserica dupa standardele lui Arsenie Boca, si nu dupa ale Sfintilor Parinti!

    maria said, on februarie 9, 2015 at 10:57 am
    radu iacoboaie
    Dovedeste ca nu esti eretic mai omule!!!dovedeste cu Sfintii Parinti,ca invataturile pr Arsene Boca sant invataturi ale dreptei credinte si la fel ca pictura este buna.

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 10:42 am
    N-ar trebui să răspund provocărilor tale decât prin tăcere… Vorba multă, sărăcia omului… Iar dacă ești eretic, nu se cade să o lungesc, nu-i așa?
    Oricum sfântul Arsenie Boca rămâne sfânt oricât de denigrat și atacat ar fi de către unii ca tine, ca preotul Matei Vulcănescu, Andrei Dinu, soții Iftime, Marian Maricaru (ex-Norvegia), Marian Tudor, preoții Gheorghe Anițulesei (din Rădăuți) și Antim (de la mănăstirea Bistrița) și alții, care exploatați la maximum unele aspecte legate de pictura bisericii Drăgănescu. Dacă ați fi fost cumva niște pictori foarte talentați și pricepuți sau teologi cu adevărat și ați fi adus argumente și dovezi de netăgăduit, aveam o bază de discuție. Dar cu filme trucate și interpretări tendențioase nu ați convins practic pe nimeni. Nici măcar pe fratele Vasile stimabile…
    În plus, aceleași persoane pomenite mai sus sunt și pentru acceptarea cipurilor RFID, pe motiv că ele nu sunt pecetea și chipurile n-ar fi deocamdată nicio cădere din har sau despărțire de Dumnezeu… Adică, în opinia lor, lepădarea de Hristos se produce numai când ești pus în fața unei întrebări explicite în față, dacă te lepezi de Hristos… Dar uită că și ÎNCHINAREA LA IDOLI ESTE LEPĂDARE DE HRISTOS! Tehnologia RFID aplicată omului, care nu este animal, este unul dintre idolii lumii de astăzi!

    maria said, on februarie 9, 2015 at 10:53 am
    andrei-d
    Foarte bine i-ai spus andrei-d,dar se pare ca o minte bolnava de mandria luciferica nu poate sa patrunda lumina lui Dumnezeu sa distinga adevarul de minciuna…e destul de lipede pictura de care tu ii spuneai,dar si alte invataturi ratacite pe care eu i le-am adus ca argument si el contunua sa sustina minciuna?!!este precum o masina programata care este pornita sa faca un anumit lucru…asa si el…..

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 10:56 am
    Comentariul tău e în așteptare.
    Și nu mai abuza la nesfârșit de argumentul ,,care dă bine în fața tuturor cititorilor” cu învățătura Sfinților Părinți, cu care de fapt nu sunteți deloc în același duh. În Duhul Adevărului…
    Un sfânt părinte este și Paisie Aghioritul, canonizat recent. De asemenea și sfințitul părinte Iustin Pârvu și mulți alți duhovnici cunoscuți din România și de peste hotare, care s-au pronunțat CATEGORIC împotriva tuturor actelor biometrice. Atunci de ce le stați împotrivă stimabililor și considerați că actele biometrice până la implant nu reprezintă niciun pericol la adresa omului? De ce împrăștiați otrava acestei minciuni care poate sminti și înșela nenumărați credincioși?

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:02 pm
    Mai informează-te omule… Mai ai timp… Pot să mărturisesc că personal am realizat mai demult o antologie tocmai pe tema asta și cu titlul DE CE TREBUIE CONDAMNATE ECUMENISMUL ȘI MASONERIA. Iar aproape toate lucrările mele au atins subiectul delicat și puțin cunoscut al masoneriei, ca organizație religioasă anticreștină. Fără să mă laud, am de asemenea multe articole vădit antiecumeniste, un pliant recent antiecumenist (care are mereu multe vizualizări), am protestat chiar personal de două ori în săptâmâna ecumenistă în Dealul Patriarhiei foarte recent. Unde erai atunci???
    Pe ce bază mă numești tu ecumenist? Pentru că eu personal cred în sfințenia părintelui Arsenie Boca, pe care voi îl catalogați cu mândrie, fără judecată dreaptă și fără drept de apel (la replică) ecumenist? Sunt mai multe fragmente chiar în opera sa care îl arată dimpotrivă, cel mai înverșunat critic al ecumenismului!!!

    AȘADAR, VICLENIA TA NU CUNOAȘTE MARGINI ȘI AI ÎNTRECUT DEMULT LIMITA BUNULUI SIMȚ ȘI A UNEI JUDECĂȚI OBIECTIVE…

    saccsiv said, on februarie 9, 2015 at 11:49 am
    radu iacoboaie
    De unde stii ca Marian Maricaru este Marian ex-Norvegia?

    andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 11:55 am
    d-nule Radu, sunteti un inselat si mergeti ca o oaie ratacita. Faceti slalom printre invataturile sanatoase si strecurati urme de indoiala. Dumneavoastra sunteti nu crestin, ci arsenian! Umblati la nevrednicia preotilor, schimbati subiectul si vorbiti acum de cipuri, atitudine pur-sectara. Maine poimaine va faceti si secta!

    andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 12:00 pm
    Nu-l atac pe el, ca nu e vreun om cu influenta, caci grav de ar fi! Discernamantul lui e la pamant si a ajuns sa sustina ca eretici ca francisc sunt sfinti, daca ati ajuns pana aici d-nule Radu, de ce nu interpretati ca si pictura cu cele doua biserici sunt surori, ati admis ca MAI SUNT SI CATOLICI (nebotezati ortodox) CARE SE MANTUIESC! Prin asta dati dovada de TRADARE. Da d-nule Radu smintiti lumea si credeti in “sfintii” catolici. In capul si invatatura promovata de dumenavoastra miroase a ecumenism ascuns, subtil sa nu cumva sa dati pe fata, ca va ataca iarasi colegii furibund. Asemeni si cand ati spus ca in BOR nu mai este succesiune apostolica. Sunteti inselat dumneavoastra!

    andrei-d said, on februarie 9, 2015 at 12:22 pm
    frate saccsiv,
    ca tot veni vorba ca as putea fi eretic, eu i-am mai atras atentia de la calea asta a lui, ma refer la d-nul Radu, il respect ca frate ce lupta pentru valorile si virtutile crestine, dar are abateri si e in stare sa conteste sfinti autentici si promoveaza ecumenismul, asa este deoarece a ajuns sa spuna de un om asa “dragut” si “bun” ca francisc sa nu fie sfant?! Deci clar el crede in el, si il elogiaza, il promoveaza in randul cititorilor de pe blogul lui, si da de inteles ca isi face secta pe blogul lui “ortodox” de atitudine, numai atitudine ferma nu are ca in rest….
    Nu are atitudine ferma impotriva catolicilor si e clar ca daca amesteca Adevarul cu minciunile si indrugarile lui sminteste pe altii, ca o fi sau nu sfant Arsenie Boca Dumnezeu stie, dar chiar si daca e prigonit, usor usor e acceptat si de jidanime, iar Radu isi zambeste ca il “canonizeaza” jidanii defapt, ca invatatura lui cuprinde si neghini. Sfintele lui moaste nu le vede nimeni, iar cat de cuarnd prin canonizarea lui se pot folosi Ellie “escroc international” Wiesel si marii nostri preaferici Ierarhi ecumenisti de invatatura si de “picturile acestui sfant” in scopuri stim noi de care. La sfintii autentici nu vedem urme de indoiala, nici macar una! Maine poimaine pe secat lui, in blogusorul lui parca vedem ca spune ca ” Sf. Ignatie Briancianinov nu era chiar sfant daca a ingradit mantuirea…”
    Si mai are si un tupeu jegos sa conteste scrierile unor Duhovnici care s-au impus clar impotriva vremurilor de cumapana, si ca “vom purta munci mai grele” si greu este, caci noi ortodocsii am ajuns sa luptam pentru numelesi infailibilitatea unor oameni si nu pentru Infailibilitatea Bisericii si a Sfintelor Canoane!
    D-nule Radu credeti ca nu m-as bucura sa urmez unor duhovnici care s-au jertfit pentru tara? Care au patimit prin inchisori? Dar nu pot sa admit ca tu predai ecumenismul si te contrazici in multe randuri. Aveti o impresie prea buna despre dumneavoastra si vorbiti multora de sus. In timp ce in unele sunteti ravnitor si sarguincios, pentru ca aveti si multe lucruri bune facute, aveti si scapari.

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:13 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Omule care te dai drept ortodox 100%, nu am vorbit niciodată că ar exista sfinți și la catolici!… De unde ai scos-o și pe asta? Ești în mare rătăcire după cum se vede… Ai prea multe presupuneri în privința mea și prea puține certitudini…
    Unde am mai spus eu că în BOR nu mai este succesiune apostolică? Asta era idea părintelui Cristian, care a condamnat ecumenismul ca lepădare certă de Hristos! Nu s-a pierdut succesiunea apostolică, ci unii preoți au pierdut din harul lor, al preoției, crezând în ispita dulce și înșelătoare a înfrățirii ecumeniste în numele iubirii depline și a păcii…

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:05 pm
    Cineva a remarcat acest lucru la un moment dat. Dacă m-am înșelat în privința persoanei, atunci este vorba de Marian Tudor, cel numit de către unii Marian ex-Norvegia…

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:16 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Și nu mai abuza la nesfârșit de argumentul ,,care dă bine în fața tuturor cititorilor” cu învățătura Sfinților Părinți, cu care de fapt nu sunteți deloc în același duh. În Duhul Adevărului…
    Un sfânt părinte este și Paisie Aghioritul, canonizat recent. De asemenea și sfințitul părinte Iustin Pârvu și mulți alți duhovnici cunoscuți din România și de peste hotare, care s-au pronunțat CATEGORIC împotriva tuturor actelor biometrice. Atunci de ce le stați împotrivă stimabililor și considerați că actele biometrice până la implant nu reprezintă niciun pericol la adresa omului? De ce împrăștiați otrava acestei minciuni care poate sminti și înșela nenumărați credincioși?

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:19 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    andrei-d
    Crezi tu oare că, dacă ți-ai pus în dreptul nick-ului tău Sfânta Cruce, acest lucru te transformă în mod automat într-un apărător vajnic al adevărului și ortodoxiei?…

    radu iacoboaie said, on februarie 9, 2015 at 1:28 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Nu am schimbat subiectul. L-am adăugat ca argument stimabile sofist. Voi sunteți o sectă nevăzută în cadrul ortodoxiei.
    Sunt foarte multe asociații ortodoxe care nu-l resping pe părintele Arsenie Boca. Asta înseamnă că sunt secte? MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ESTE UNA DIN ASOCIAȚIILE ORTODOXE NOU ÎNFIINȚATE. NU SUNTEM PERSOANĂ JURIDICĂ. REPREZENTĂM O STARE DE SPIRIT ȘI DE ATITUDINE, PENTRU A CONDAMNA TOATE ATACURILE ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI.

    Atacându-l pe unul din marii duhovnici ortodocși români, voi atacați de fapt ortodoxia! Nu este întâmplător că am devenit o țintă pentru unii ca voi…

    Apreciază

   • andrei-d said, on februarie 10, 2015 at 11:21 am

    Pictura ramane oricum erezie!

    Apreciază

 2. lastunnegru said, on februarie 8, 2015 at 3:09 pm

  ” Dar până la urmă, dacă se dovedeşte că natalitatea scade din cauza Bisericii Ortodoxe Române, că investiţiile medicale minime sunt provocate de confesiunea ortodoxă, atunci nu avem decât o singură soluţie: să chemăm nişte camioane ale armatei şi să demolăm bisericile. ”

  Oare asa sa fie ???

  Casa de copii de la Manastirea Petru Voda.

  Preoti ortodocsi care cresc copii orfani ca pe proprii lor copii

  Un centru pentru copiii orfani la mănăstirea Florești

  http://www.mitropolia-clujului.ro/actualitate/109-un-centru-pentru-copiii-orfani-la-manastirea-floresti

  Orfanele de la Mânăstirea Mărcuṣ

  Sfintire casa Mazanaesti 3 copii orfani 12 dec 2010

  Povestea copiilor orfani de la Valea Plopului (Romania 2012)

  Apreciază

 3. lastunnegru said, on februarie 8, 2015 at 3:36 pm

  Aproape toata presa romaneasca promoveaza nonvalorile si pacatul si acum astia de la adevarul sau gandit sa instige lumea la vandalism si violenta prin indrumarea la distrugerea Bisericilor Ortodoxe din Romania, nu se seziseaza vreo institutie a statului roman acum ?

  Apreciază

 4. artion said, on februarie 8, 2015 at 3:42 pm

  Daca s ar strange toti ortodocsii in biserici, nu ar fi suficiente cele 14.574 . Hai sa nu zici toti, sa zici jumate si tot nu ar fi suficiente. La Paste biserica e plina, ba chiar unii stau pe afara ca n au loc.. Nu e vina bisericilor ca sunt multe, e vina oamenilor ca nu le viziteaza , ca nu valorifica existenta acestora..

  Spitalele se fac ca sa vindece trupul , bisericile au rolul sa vindece sufletul.. Bolile apar datorita pacatelor, asa cum scrie si in cartea „Terapeutica bolilor spirituale” si in altele.. Sanatatea sufleteasca este infinit mai scumpa decât cea trupeasca.

  Apreciază

  • Ion said, on februarie 9, 2015 at 11:41 am

   Bolile nu apar numai din cauza pacatelor, altfel oamenii cu viata sfanta de ce se imbolnavesc ?

   Apreciază

   • artion said, on februarie 9, 2015 at 2:21 pm

    atunci ce sens are boala? de ce pruncii mici fara pacate se imbolnavesc? Tot de pe urma pacatelor, ale parintilor, bunicilor, strabunicilor.. Boala pentru cei cu viata sfanta e prilej de sfintenie, fara acest prilej ei inca sunt in stare de pacat..

    „După aceasta Iisus l-a aflat în templu şi i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău. ” (Ioan 5:14)

    Apreciază

 5. Ionut said, on februarie 8, 2015 at 3:46 pm

  Sunt prea putine biserici. Putem observa acest lucru si daca ne raportam la numarul lacaselor de cult apartinand celorlalte confesiuni, dar si din faptul ca unele biserici devin neincapatoare duminica. Nu mai vorbim de noaptea de Inviere.
  Dar nu-i nici o problema ca s-au construit cartiere rezidentiale (acum s-a mai temperat fenomenul) in disperare, desi natalitatea e in scadere, ca se distrug spatii verzi si monumente istorice pentru ca rechinii imobiliari sa profite si ca se intampla multe alte lucruri „benefice”…

  Apreciază

  • salutari din cluj said, on februarie 8, 2015 at 6:38 pm

   Nu stiu cum e in alta parte, dar aici toate bisericile sunt pline Duminica. Am colindat tot orasul si n-am gasit biserica unde sa incapa toti credinciosii. Multi sunt nevoiti sa stea afara chiar si iarna si asa participa la Sfanta Liturghie

   Apreciază

 6. STOP RFID said, on februarie 8, 2015 at 3:56 pm

  AUTOMATISME

  Pentru un asemenea parinte cipul e o binecuvantare. Dracul confortului are mii de fete si cine mai stie sa-l DIBUIE?

  Apreciat de 1 persoană

  • crestinul said, on februarie 8, 2015 at 8:52 pm

   Au automatizat si usile din Biserica. Dupa asta ii vedem pe preotii care nu sunt buni.

   Apreciat de 1 persoană

   • STOP RFID said, on februarie 8, 2015 at 10:05 pm

    Zice ca pe viitor va cumpara un dispozitiv care va taia anafura. Iar si mai incolo probabil ca va cumpara lasere pentru proiectat sfintii pe pereti.

    Apreciază

  • curelusa said, on februarie 9, 2015 at 12:41 pm

   nu pot sa condamn credinciosul automatist, el a dorit probabil sa aduca propria jertfa lui Dumnezeu din ceea ce avea el mai bun insa poate preotul ar fi putut sa-i directioneze altfel zelul. Proaspat absolventa de politehnica fiind, multe asemenea idei aveam, insa pe mine in biserica ma atragea tocmai ce era vechi, atemporal. Totusi imi amintesc ca odata dintr-unul din primele salarii am cumpara un box cu 100 de becuri „lumanare” pe care le-am donat bisericii pe care o iubeam pentru ca as fi vrut ca la liturghie sa o vad scaldata in lumina, mai ales ca peretii erau foarte afumati si nu se putea distinge aproape nimic din pictura. Si am tot asteptat eu sa se monteze becurile dar trecea saptamana dupa saptamana si biserica ramanea tot in semiintuneric; parintele parea cam incurcat dar nu imi zicea nimic… in cele din urma am aflat ca nu lipsa becurilor era problema ci consumul de energie pentru ca factura de electricitate era asteptata ca sfarsitul lumii luna de luna Becurile au stralucit la urmatoarea sarbatoare a Invierii.
   E posibil ca si la Jibou parintele sa se sature la un moment dat sa ramana fara baterii la cadelnita sau sa nu gaseasca telecomanda in timpul liturghiei :)) Insa frumoasa biserica au reusit sa construiasca acolo! Sa ma iertati, insa pe mine m-a inveselit acest filmulet, am urmarit si inregistrarea intreaga de pe youtube

   on topic: ma rog sa se construiasca oricat de multe biserici, sa ne bucuram cat putem de aceasta pace pe care o mai avem acum atat cat e si asa cum e, istoria arata ca dupa perioade de crestere urmeaza perioade de prigoana si retriste

   Apreciază

   • cristi o. said, on februarie 9, 2015 at 3:59 pm

    Tehnologia inutila in Biserica e inselare… Poate omul o fi bine intentionat dar… „drumul catre iad e pavat cu bune intentii”. Daca iluminatul electric si incalzirea/sonorizarea sunt rele necesare si acceptabile pana la un punct, alte automatisme (adica comoditati dracesti) nu au decat un rol negativ si indeparteaza, alaturi de alte inovatii (liturgice, picturale, arhitecturale etc), de adevarul dreptei credinte. Eu percep asta ca o forma de instrainare. Eu simt pana si diferenta dintre candele cu ulei si cu beculet. Acelasi lucru intre iluminat artificial si lumanari. Pur si simplu, flacara respectiva are ceva in ea, radiaza un fel de caldura (nu in sens fizic, termic) pe care nu mi-o pot explica,,, Aceeasi diferenta intre icoane tiparite in tiraj mare si unele pictate canonic de zugrav (oricat de naiv). Cand am vazut o icoana artificiala pe plastic cu led-uri aprinse secvential (stil Las Vegas) si fibra optica, am simtit ceva apropiat de nesiguranta, teama si respingere. Pur si simplu mi-a provocat un gol in stomac. La polul opus, o icoana veche pictata pe scandurica, cu mare migala, desi un pic naiva, mi-a starnit bucurie, caldura si o stare de liniste. Automatismele, robotii, circuitele integrate nu se roaga cand fac ceva, nu iubesc (in sens duhovnicesc), nu au har de la Dumnezeu in lucrarea lor, prin urmare, trebuie evitat ca ele sa ia locul OMULUI in Biserica. Sa nu uitam ca Dumnezeu lucreaza prin oameni nu prin fibre optice, lasere, circuite integrate cmos/ttl/ microchipuri rfid, coduri de bare ori alte bazaconii dracesti indragite, pana la nebunie, de slugoii lui antihrist etc… Tentatia lui antihrist si a celor cazuti in inselarea lui de a face show din orice, „sa ia ochii” celor slabi sau cazuti duhovniceste, cu „miracole” televizate, de can-can, proiectate cu lasere pe nori, este din ce in ce mai mare azi. Ca Hristos Dumnezeu n-are nevoie de astfel de aiureli de doi bani. Cand va veni a doua oara cu Slava, nu va avea nevoie nici de sateliti, nici de TV, internet, smartphone, lasere si proiectoare ca sa se faca vazut si auzit pe tot pamantul. Ba indraznesc sa cred ca toata tehnologia produsa de om nu va mai avea niciun sens in acel moment…

    Apreciat de 1 persoană

 7. lastunnegru said, on februarie 8, 2015 at 4:32 pm

  Ce nu vede presa romaneasca sau ce nu vrea sa vada cea ce face Biserica Ortodoxa Romana.

  Pe scurt.

  Anul trecut eparhiile Patriarhiei Române, prin birourile social-filantropice, au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

  În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit peste 87.000.000 lei și peste 100.000 euro.

  În plus, Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţei.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Mai detaliat.

  Adunarea Naţională Bisericească a evaluat bogata activitate a Bisericii Ortodoxe Române din anul 2014 şi a aprobat proiectele pentru anul 2015

  http://patriarhia.ro/adunarea-nationala-bisericeasca-a-evaluat-bogata-activitate-a-bisericii-ortodoxe-romane-din-anul-2014-si-a-aprobat-proiectele-pentru-anul-2015-7869.html

  2. A fost apreciată continuarea Proiectului Alege şcoala!, etapa a treia, derulat de Patriarhia Română la nivel naţional cu scopul prevenirii şi combaterii abandonului şcolar, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul are ca obiectiv oferirea de șanse egale la educație pentru un număr de 1325 de elevi şi dezvoltarea de acțiuni remedial-corective pentru un număr de 318 persoane care au abandonat școala.

  3. Membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au apreciat opera social-filantropică desfăşurată de eparhiile Patriarhiei Române în anul 2014 în care au fost implicate aproape 11.000 persoane (consilieri eparhiali, inspectori eparhiali de specialitate, asistenţi sociali, cadre didactice, cadre medicale, jurişti, psihologi etc). De menţionat că aproape 9.000 dintre acestea sunt voluntari şi membri ai comitetelor filantropice. În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează în prezent 785 de instituţii şi servicii sociale, dintre care: 158 cantine sociale şi brutării, 51 instituţii medicale şi farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 63 centre educaţionale, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidenţiale pentru vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădiniţe sociale şi after-school, 14 locuinţe protejate, 94 centre de informare, consiliere şi resurse, o instituţie de învăţământ pentru adulţi, 21 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără şi alte 117 de instituţii sociale cu specific diferit.

  La nivelul eparhiilor Patriarhiei Române se află în derulare 576 de proiecte şi programe sociale, dintre care 430 finanţate din fonduri proprii, 53 cu finanţare publică, 36 cu finanţare externă şi 57 cu finanţare mixtă.

  În anul 2014 au beneficiat de asistenţă socială de specialitate peste 39.000 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate, aproape 4.000persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA etc.), peste 22.000 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate, aproape 20.000 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturaleşi aproximativ 2.300 persoane din alte categorii sociale defavorizate.

  Anul trecut eparhiile Patriarhiei Române, prin birourile social-filantropice, au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

  În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit peste 87.000.000 lei și peste 100.000 euro.

  În plus, Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţei

  Apreciază

 8. lastunnegru said, on februarie 8, 2015 at 4:53 pm

  Adevarul se intreaba:

  ” Nu ştiu exact din ce cauze, dar în România sunt din ce în ce mai puţini copii, iar fenomenul scăderii numărului de şcoli este absolut natural ”

  Tot Adevarul raspunde:

  Pentru ca noi ( Adevarul ) sustinem Homosexuali, lesbienele si adoptia de copii de catre ei pentru ca astfel numarul copiilor sa fie din ce in ce mai mic.

  Homosexualitate şi normalitate (I): Părinţii

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-i-parintii-1_52ed3edbc7b855ff56fdc869/index.html

  Homosexualitate şi normalitate (II): Cei doi taţi

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-ii-cei-doi-tati-1_52f2a2a3c7b855ff561a77a5/index.html

  Homosexualitate şi normalitate (III): Copiii

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-iii-copiii-1_52ffeafdc7b855ff565fb02c/index.html

  Homosexualitate şi normalitate (IV): Studiile ştiinţifice

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-iv-studiile-stiintifice-1_5307b3f7c7b855ff568cd242/index.html

  Homosexualitate şi normalitate (V): Şcoala

  http://adevarul.ro/educatie/scoala/homosexualitate-normalitate-v-Scoala-1_5320ab720d133766a8d83fe1/index.html

  Homosexualitate şi normalitate (VI): Creştinismul

  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/homosexualitate-normalitate-vi-crestinismul-1_532f20370d133766a8293025/index.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Gabriel M. said, on februarie 8, 2015 at 6:34 pm

   Cata scarba imi provoaca nenorocitii astia. Probabil cu toate eforturile mele de a fi bland si smerit, nu m-as putea abtine sa nu ii bat la propriu pe scarbosii astia.
   Ce o sa ii raspund fetitei mele cand o sa ma intrebe: „tata Concita e barbat sau femeie?” aaaaahhhh Doamne bine ai facut ca ai ars Sodoma si Gomora…
   Ce o sa spun copilului cand la ora de educatie sexuala invata ca homosexualii sunt normali si ok. Bravo rusilor ca i-au calcat in picioare la mitingurile alea gay si le-au dat foc la steaguri si au stropit cu agheazma dupa ei. Se ascund dupa niste fete feminizate si funny dar sa nu uitam putoarea si scarba pacatului dintre barbat si barbat. Cum Doamne sa stea doi barbati goi in pat si sa isi … aaaaaaaahhh mi-e scarba pana la cer si i-as bate fara oprire. Nu pot sa ii tolerez pe nenorocitii astia… iertati-ma ca mi-am iesit din fire..

   E pacat impotriva Duhului Sfant, e pacat strigator la cer, e pacat impotriva firii, e rusinea si umilirea rasei umane… e sub demnitatea animalelor, si cred ca si dracu se retrage de frica cand vede ca omul cade in asemenea hula trupeasca.

   Apreciază

 9. geo said, on februarie 8, 2015 at 7:15 pm

  Buna seara,

  Se ingroasa gluma, da’ rau de tot pentru neoconii de la Washington si slugile lor de prin Europa:

  O analiza la rece a eventualei iesiri a Greciei din NATO:

  „Chiudere tutte le basi straniere in Grecia e uscire dalla Nato”, così recita il programma di Syriza. Un piano che è una bomba pronta ad esplodere nel i giochi della geopolitica internazionale. La scelta dire addio alla Nato potrebbe avere non poche ripercussioni sul panorama internazionale. Una rottura totale con la tradizione filo-atalantica di Atene. Tra le basi della Nato in Europa, quella della Baia di Suda, sulla costa ovest dell’isola di Creta (Grecia), è tra le più importanti sul piano strategico e militare. la base è al centro dela Mediterraneo e ospita sia forze navali greche che forze atlantiche. Uno snodo fondamentale per le operazioni della Nato soprattutto nel nord-Africa, ma anche vecchio baluardo contro l’ex Unione Sovietica. A nord della Baia di Suda c’è un’altra struttura militare: il poligono missilistico Namfi (Nato missile firing installation), usato dai Paesi Nato per testare i sistemi missilistici di difesa, come i Patriot e gli Hawk. Tutto questo ha fatto finora della Grecia un partner fondamentale della Nato nel Mediterraneo.

  http://www.ilgiornale.it/news/cronache/programma-tsipras-grecia-fuori-nato-1090017.html

  http://sputniknews.com/analysis/20150207/1017930909.html

  Stirea aceasta combinata cu cea de mai jos – primul amsadoir cu care Tsipras s-a intilnit a fost cel al…Moscovei – l-au determinat pe Putin sa ordone protectia totala, non stop, cu pretul vietii agentilor, a noilor lideri greci…

  A stunning new report circulating in the Kremlin today prepared by the Ministry of Foreign Affairs (MoFA) states that President Putin has ordered an immediate deployment of at least 125 special forces operatives to Greece to “insure the protection of life at all costs” of that nations new Prime Minister Alexis Tsipras. [Photo 2nd left]

  According to this report, Prime Minister Tsipras took office this past week after his Coalition of the Radical Left (SYRIZA) party won a “blowout” election victory sending shockwaves through the corridors of power in both the European Union and the United States.

  Upon taking office, this report continues, Prime Minister Tsipras further “shocked and stunned” both the EU and US by holding his first official government meeting with Ambassador of Russia to Greece Andrey Maslov.

  Compelling Prime Minister Tsipras to first meet with Ambassador Maslov, this report says, were fears that his life was in immediate danger from both the EU and US due to intelligence reports he’d received within hours of taking office provided to him by his own nations National Intelligence Service (EYP)

  http://www.whatdoesitmean.com/index1834.htm

  Apropo de NATO si stapinii:

  http://nationalinterest.org/feature/how-start-proxy-war-russia-12187

  http://www.strategic-culture.org/pview/2015/02/03/american-lethal-military-aid-ukraine-throwback-iran-contra-days.html

  http://www.infowars.com/the-cowardly-and-despicable-american-presstitutes/

  lacheii NATO:

  ambulkante pe post de trasnportoare de munitii

  elevi dusi la indoctrinare

  distractie

  ziaristi incomozi arestati

  o voce demna de admirat:

  Am vazut undeva o zicala, nu mai retin exact: NATO e singura organizatie cu scop de aparare care pina acum a purtat numai razboaie…

  https://mucenicul.wordpress.com/2011/08/27/nato-a-fost-creata-de-criminalii-de-razboi-nazisti-pentru-a-ridica-cel-de-al-patrulea-reich/

  Apreciază

 10. dante said, on februarie 8, 2015 at 8:15 pm

  Un lucru foarte interesant l-am vazut saptamina aceasta in urma unei intimplari. Nevoit fiind sa ajung cu cineva la un spital din tara, a trebuit sa trec la un momentdat pe la ghiseul de internari. Acolo o doamna revoltata vizibil ca i se cerea mai mult decit fisa postului, tuna si fulgera. Ce se intimplase…conducerea spitalului hotarise ca omul care lucreaza la biroul internari sa distribuie virtualilor pacienti vestitele Carduri de Sanatate. Deci in parsivenia sistemului, omului care ajunge cindva la spital la ananghie, sa i se forteze cumva mina prin conditionarea actului medical de vestitul card. Sint disperati sa distribuie pe toate caile aceste blestematii si recurg la tot felul de mijloace.
  Va dati seama ca omul in fata santajului este omeneste tentat sa cedeze. Nu stiu daca aceasta este o practica generala sau nu, dar consider ca nu este un lucru singular.
  Nu dau numele orasului si spitalului din motive obiective, dar acesta este adevarul gol golut.

  Doamne ajuta!!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Meriah said, on februarie 8, 2015 at 8:29 pm

  Adevarata cauza:“Ofensiva crestinismului impotriva lui Satan a inceput. Se construiesc biserici dupa biserici, nu pentru ca oamenii sunt mai credinciosi ci pentru ca preotii incearca sa limiteze puterea Diavolului care creste continuu.Este convins ca nu va trece mult timp pina cind Satan isi va ocupa locul pe care-l merita printre oameni.Ultimii ani au inregistrat un regres al crestinismului. Adevarata credinta a pierdut tot mai mult teren in fata unor credinte pagine, multe de sorginte satanica.Au reinviat credintele in zeii de demult, iar adoratorii lui Satan se inmultesc pe zi ce trece. Motivul este simplu: intr-o lume rigida, in care oamenii trebuie sa se supuna unor canoane laice si bisericesti, oamenii se indreapta catre cel care le promite ca pot duce viata pe care si-o doresc, fara sa se chinuie si fara promisiuni ca totul va fi bine abia dupa plecarea din aceasta viata. Oamenii s-au saturat de reguli, de legi, de principii, de o viata ordonata, planificata. Iar Satan, din coltul intunecos in care l-a aruncat judecata Domnului, a vegheat si se foloseste de slabiciunile omenesti. Razboiul nevazut a fost declansat in toata grozavia lui.

  Apreciat de 2 persoane

 12. geo said, on februarie 8, 2015 at 9:06 pm

  Americanii i-au inventat un sindrom??? lui Putin!!!

  Un studiu realizat de un centru de reflecţie al Pentagonului afirmă că preşedintele rus, Vladimir Putin, suferă de sindromul Asperger, „o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile”, potrivit unui raport din 2008 obţinut de USA Today, relatează cotidianul în pagină electronică.

  „Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie”, scrie Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că „preşedintele rus are o anormalitate neurologică”, afirmă ea, prezentând „ipoteza că la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic”. O notă de subsol afirmă că „accidentul emisferic” ar fi putut fi un atac cerebral şi subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani,

  Ca urmare,”principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem”, care „se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare”.

  Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.

  http://www.mediafax.ro/externe/studiu-realizat-pentru-pentagon-vladimir-putin-ar-putea-suferi-de-sindromul-asperger-13805113

  Tare de tot fraza: Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria…cu late cuvinte calomnii…sau cum zicea lenin, defaimati, defaimati, ceva ceva tot o sa ramina…

  Apreciat de 1 persoană

 13. mihai said, on februarie 8, 2015 at 9:14 pm

  asta e buna! nam auzit pe nimeni sa zica de ,,bisericile,, sectare care se prasesc ca ciupercile dupa ploaie, guvernanti nostri in loc sa ai preocupe cu adevarat starea jalnica de sanatate, ai preocupa mai mult cum sa le faca conditii mai bune de trai infractorilor, prin imbunatatirea regimului de detentie a acestora, infractori care trindavesc pe bani nostri ai contribuabililor, adica cu alte cuvinte sa tilharesti si sa omri de drag, caci la penitenciar te asteapta conditii ca la pensioon, in conditiile in care sanatatea si invatamintul sunt la pamint

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 8, 2015 at 9:17 pm

   mihai

   Esti sigur ca ti-ai dori conditiile de pension din puscarie?

   Apreciază

   • ROmanul said, on februarie 8, 2015 at 10:41 pm

    Pai asta e si ideea: Sa nu-si doreasca conditiile din puscarie si astfel sa se gandeasca de doua ori inainte de a incalca legea. Problema este ca sunt destul de multi nevinovati ori oameni cu fapte nu foarte grave condamnati la multi ani si altii cu furturi de sute si zeci de milioane de euro care stau 1 an cel mult.

    Si sa nu confundam lipsa conditiilor cu propria curatenie. Adica vor acum si menajera sau cum? Ca din imagini am vazut mizerie atat din cauza degradarii obiectelor si zidurilor dar si mizerie din cauza ca detinutii nu si-o fac. Frimituri si mancare peste tot aruncata, mucegaita, etc. si apoi se intreaba de ce au gandaci.

    Iar eu din libertate daca nu muncesc n-am ce manca, n-am ce bea, n-am caldura si n-am unde sta daca nu muncesc. Chiar zicea cineva in gluma sau nu… ca a ajuns la puscarie ca a furat mancare si acum i se da gratis….

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 9, 2015 at 2:55 am

    ROmanul

    Hrana detinutului 3 – 4 lei pe zi.

    http://cursdeguvernare.ro/sistemul-penitenciar-din-romania-cat-costa-un-detinut-si-de-ce-nu-munceste.html

    Apreciat de 1 persoană

   • geo said, on februarie 9, 2015 at 1:47 pm

    probabil ca se refera la vip-urile din puscarii…ale caror conditii sint altele fata de restul celor de acolo…

    Apreciază

  • Ionut said, on februarie 9, 2015 at 8:51 am

   Sistemul penitenciar din Romania este o infectie (bine, putem sa ne comparam si cu tarile latino-americane daca vrem sa iesim cu fata curata). Nu este facut pentru recuperarea celui ce a gresit, dimpotriva, multi se „specializeaza” in puscarie.
   Cred ca situatia e mai buna decat in timpul comunismului, dar mai sunt multe de facut. Dupa umila mea parere, consider ca pedeapsa cu privarea de libertate ar trebui aplicata doar in cazul infractiunilor savarsite cu violenta sau in cazul recidivei. Nu mai vorbim de incatusarea oamenilor la arestare, de fata cu toata lumea…
   In al doilea rand, tocmai aici e o mare problema. Daca s-ar investi mai mult in educatie (in primul rand, in educatia moral-religioasa) cred ca ar fi nevoie de mai putine locuri in puscarii.

   Apreciază

 14. marian said, on februarie 9, 2015 at 3:13 am

  Prapad la Donetsk! Racheta balistica? Nucleara – tactica? Aseara,, se pare ca uzina chimica din Donetsk a fost lovita.


  BREAKING: Donetsk witnessed massive explosion, supposedly ballistic „Tochka U” missile (VIDEOS)
  09.02.2015 – 3:48
  BREAKING: Donetsk witnessed massive explosion, supposedly ballistic "Tochka U" missile (VIDEOS) | Русская весна
  Donetsk residents and authorities report massive explosion in the city.
  „A mushroom cloud was seen over Donetsk right now. Something very powerful exploded, explosive blast made windows in the Eastern outskirts shaking and cracking”. Residents of all Donetsk districts report their houses and furniture shaking, massive explosive blast effects.
  Further details, destination and casualties are on hold.
  Asadar nor in forma de ciuperca…
  Doamne!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 9, 2015 at 9:01 am

   marian

   Nu orice forma de ciuperca e nucleara. Deseori exploziile chimice au aceeasi forma.

   Apreciază

   • marian said, on februarie 9, 2015 at 12:22 pm

    Asa este. E dificil de cuantificat care explozie e mai distrugatoare, cea nucleara, cea termobarica, sau, o alta categorie de material exploziv. Pentru a sti aceasta, e nevoie de date de la fata locului. Se pare ca s-a simtit suflu puternic la 3-5 Km distanta. Daca e adevarat ca a fost racheta TOCHKA-U, aceasta ar putea duce maximum 500kg de incarcatura cu efect exploziv. Cred ca ce se vede in filme e mai mult de 500Kg de exploziv conventional, clasic, gen, tnt.
    In continuare, putem vedea explozia a 500 tone de TNT, daca ar fi sa credem ce ni se spune.
    asadar, de 1000 de ori mai mult decat poate sa duca blestematia aia de TOCHKA-U.

    Apreciază

   • Marian said, on februarie 9, 2015 at 4:29 pm

    Asa ar arata craterul!https://m.youtube.com/watch?v=-C8GV63mnBU

    Apreciază

  • geo said, on februarie 9, 2015 at 9:16 am

   E posibil sa fi fost o racheta Tochka U sau o explozie la uzina sau, mai grav, o bomba antibuncar:

   Apreciază

  • geo said, on februarie 9, 2015 at 10:47 am

   Ukrainian officials have informed on their social network accounts that a powerful explosion has occurred at a chemical factory in the city of Donetsk in southeastern Ukraine as a result of artillery shelling by Kiev forces.

   DONETSK (Sputnik) – A powerful explosion has occurred at a chemical factory in the city of Donetsk in southeastern Ukraine as a result of artillery shelling by Kiev forces, Ukrainian officials have informed on their social network accounts.

   Borys Filatov, former deputy governor of Dnipropetrovsk, and current member of the Ukrainian parliament, Verkhovna Rada, wrote on Facebook that the same „heroes” who had cut the „aviation of LPR [self-proclaimed Luhansk People’s Republic]” have shelled Donetsk from the Smerch rocket launchers.

   Shelling Cuts Power to Donbas Mine, 55 Workers Evacuated
   Earlier, leader of Ukraine’s Right Sector movement Dmytro Yarosh announced that the explosion was caused by artillery belonging to Kiev forces.

   Meanwhile, Konstantin Dolgoff, co-chairman of the People’s Front of Novorossiya (united front established last spring by the self-proclaimed people’s republics in Ukraine’s southeast) said on his Facebook page that the explosion occurred at a chemical plant in Donetsk.

   The plant had already been targeted by shelling, in September and November of last year.

   http://sputniknews.com/europe/20150209/1017984234.html

   „That is the plan the civilian population need to be gone. It is the land they want. Its about $$$$$ not people. What a shame hang your heads you nazi mongrels.”

   „Deliberate attempt to poison the local population and environment.”

   „They used Smerch missiles – warheads are about 245 kg or 550lbs on these, and come in cluster, incendiary or thermobaric variants. This looks thermobaric, the destruction that can cause is huge.”

   Powerful Documentary on the People of Donbass and why NATO will be in a Tough Fight Should it Invade the Region

   Posted by Richard Edmondson on February 7, 2015

   A Look at the People of Donbass and the possibility of a US-Russia confrontation

   http://www.veteranstoday.com/2015/02/07/powerful-documentary-on-the-people-of-donbass-and-why-nato-will-be-in-a-tough-fight-should-it-invade-the-region/

   Apreciază

  • geo said, on februarie 9, 2015 at 4:05 pm

   EU-US Split Is a Good Thing for Europe

   Germany’s Der Spiegel writes Washington is not behind Merkel-Hollande peace initiative

   http://russia-insider.com/en/2015/02/09/3252

   https://deepresource.wordpress.com/2015/02/08/nuland-does-munich/

   Apreciază

 15. aniush said, on februarie 9, 2015 at 8:20 am

  geo,
  Putin sa aiba sindromul Asperger? Nu. S-ar fi manifestat pana acum. E foarte sanatos. Mai degraba americanii sufera de sindromul interesului cronic in Rusia.

  Apreciază

 16. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:37 am

  Săptămâna trecută am decis să blochez comentariile la un articol despre mişcarea anti vaccin şi rolul acestei isterii în declanşarea noilor epidemii de rujeolă şi oreion din Europa şi Statele Unite. Pe email sau pe Facebook am primit aşteptatele acuze de crimă sau, mai delicate, de pactizare cu conspiraţia mondială. Nu ele m-au pus pe gânduri. Ci un mesaj politicos, lipsit de patimă, venit din partea unui părinte cu educaţie superioară.

  Mi se explică în mesaj de ce părintele a ales să nu-şi vaccineze copilul cu ROR (căci vorbim despre acest vaccin împotriva rujeolei-oreionului-rubeolei, nu despre altul). Având în vedere că a “cercetat problematica vaccinurilor vreme de luni de zile”, autorul mesajului consideră că “acele luni de cercetare mă califică mai mult să iau o decizie decât recomandarea unui medic care procedează după cum a învăţat la şcoală (aceeaşi şcoală unde nu se fac cursuri de nutriţie), fără cercetări suplimentare”.

  Dincolo de impreciziile evidente – la Medicină există mai multe cursuri dedicate nutriţiei şi cei mai mulţi medici pe care-i cunosc fac permanent cercetare suplimentară -, am remarcat buna-cuviinţă a autorului şi fireasca îngrijorare de părinte.

  Chiar e firească o astfel de îngrijorare? Da, da, de o mie de ori da. Este unul dintre efectele adverse ale iubirii de mamă (sau de tată). Vine la pachet cu tandreţea şi lupta zilnică pentru a-i fi cât mai bine copilului tău. Chiar şi celor mai raţionali părinţi le este greu să lupte cu astfel de griji sâcâitoare, fantomatice. Ele bântuie mai ales noaptea, după ce s-a liniştit casa şi în cameră mai pâlpâie doar lumina rece a monitorului sau a smartphone-ului. Şi atunci părintele încearcă să le împrăştie folosind cea mai la îndemână sursă de informaţie.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19325321-incursiune-mintea-unui-parinte-care-refuza-vaccineze-copilul.htm

  Apreciază

 17. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:39 am

  Le Monde publica rezultatele unei anchete desfasurate intre Paris, Washington, Bruxelles si Geneva, care dezvaluie dedesubturile unui vast sistem de evaziune fiscala acceptat, ba chiar incurajat de institutia financiara britanica HSBC, al doilea grup bancar ca marime din lume, prin intermediul filialei sale elvetiene HSBC Private Bank.

  Le Monde a intrat la inceputul anului 2014 in posesia unor date bancare, referitoare la perioada 2005-2007 si care indicau o frauda la scala intrnationala. Publicatia franceza a impartit datele financiare cu 6 institutii media internationale, coordonate de ICIJ, un consortium de jurnalisti de investigatie. Printre acestea se numara The Guardian si BBC Panorama.

  Dezvaluirile facute de aceste publicatii ar putea implica numeroase personalitati, printre care regele Mohammed al VI-lea al Marocului si actorul american John Malkovich, insa mai presus de orice, subminand comunitatea bancara internationala.

  POtrivit anchetei, 180,6 miliarde de euro au tranzitat, la Geneva, prin conturile HSBC a peste 100.000 de clienti si 20.000 de firme offshore, intre 9 noiembrie 2006 si 31 martie 2007, o perioada care se suprapune cu cea acoperita de documentele digitale furate de la HSBC PB de Herve Falciani, un fost angajat al institutiei financiare.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-19328489-scandalul-swissleaks-ancheta-media-dezvaluie-sistem-international-frauda-fiscala.htm

  180 miliarde doar in 5 luni!!! si ne mai miram ca este saracie, si foamete, si boli, si razboaie…

  Apreciază

 18. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:42 am

  Romania celor 140.000 de minori, exploatati de familie. Unii copii sunt trimisi la munca, pe camp, si de la 10 ani

  Pentru sute sau chiar mii de fetite si baieti din toata tara, copilaria nu inseamna joaca si visare, ci munca si suferinta sub ochii nepasatori ai adultilor.

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/munca-in-loc-de-copilarie-si-scoala-peste-140-000-de-minori-din-romania-ar-fi-exploatati-de-familie.html

  Situatia aberanta in care se afla mii de mame din tara. De ce sunt obligate sa returneze sumele primite din indemnizatii

  Mii de mame din toata tara sunt intr-o situatie aberanta. Cele care au inregistrat si alte venituri in perioada concediului post-natal au fost invitate sa inapoieze statului indemnizatia.

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/situatia-aberanta-in-care-se-afla-mii-de-mame-din-tara-de-ce-sunt-obligate-sa-returneze-sumele-primite-din-indemnizatii.html

  Apreciază

  • oarecare said, on februarie 9, 2015 at 10:31 pm

   Asta cu copii la lucru poate fi usor trasa de par si eu mergeam de pe la 7-8 ani la fan si nu imi placea dar pana la urma era o delectare, nu faceam chestii grele dar cum sa te inveti cu munca din fata ecranului…. cel mai greu era cu trezitul… si dupa aia la cules de fructe de padure dar banii imi ramaneau mie… nu m-am simtit deloc exploatat desi nu era tot timpul usor si placut…. am avut ce invata… aum s-a ajuns la abuzuri dar trebuie inlaturate cauzele nu umblat dupa efecte…

   Apreciază

 19. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:47 am

  Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a evocat duminica „obligatia istorica” a tarii sale de a reclama Germaniei indemnizatiile de razboi, un subiect asupra caruia Berlinul s-a pronuntat deja, refuzand, transmite AFP.

  „Este o obligatie morala a poporului nostru, a istoriei, a tuturor popoarelor europene care s-au luptat si si-au dat sangele impotriva nazismului, o obligatie istorica” de a reclama Germaniei „indemnizatiile de razboi si rambursarea creditului fortat”, a spus Tsipras in incheierea discursului despre politica generala sustinut in fata parlamentului.

  Partidul Syiriza, stanga radicala, reclama o suma de circa 162 miliarde de euro Germaniei, care ar fi echivalentul jumatatii din datoria sa publica de 315 miliarde euro.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19324982-alexis-tsipras-invoca-obligatie-istorica-solicita-germaniei-indemnizatiile-razboi.htm

  Sa indraznim sa speram si noi? Tezaurul de la rusi, acordurile cu nazistii…

  Apreciază

 20. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:51 am

  Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, lider al opozitiei de dreapta in prezent, a afirmat sambata ca nu poate „reprosa Crimeei” ca „a ales Rusia” si a avertizat impotriva unui nou „razboi rece” cu Moscova, relateaza AFP.

  „Avem o civilizatie in comun cu Rusia. Interesele americanilor cu rusii nu sunt interesele Europei cu Rusia”, a afirmat fostul sef al statului francez in cursul unei reuniuni la Paris a liderilor partidului de dreapta UMP, pe care il conduce, citeaza Agerpres.

  „Nu vrem reizbucnirea unui razboi rece intre Europa si Rusia”, a spus el, evocand tensiunile intre Moscova si tarile occidentale, ca urmare a conflictului din estul Ucrainei si a anexarii Crimeii de catre Moscova in martie 2014, dupa un referendum al populatiei locale.

  „Crimeea a ales Rusia si asta nu i se poate reprosa”, a adaugat Sarkozy, apreciind de altfel ca „trebuie gasite mijloace pentru o forta de interpunere in scopul de a proteja rusofonii din Ucraina”.

  „Ucraina trebuie sa-si pastreze vocatia de punte intre Europa si Rusia. Ea nu are vocatia sa intre in Uniunea Europeana”, a afirmat el.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19316481-nicolas-sarkozy-crimeea-ales-rusia-asta-nu-poate-reprosa.htm

  Oricit mi-a displacut cind a fost presedinte, inclusiv cum s-a comportat cu Gaddafi, trebuie sa recunosc ca este un om politic adevarat! Iar faptul ca in ciuda curentului prefera sa isi expuna public pozitia ma duce cu gindul la o zicere: cind toti vor fi nebuni iar unul va fi normal cei nebuni vor tabari pe cel normal si il vor face de al lor…Oblio va spune ceva?

  Apreciază

  • Ion said, on februarie 9, 2015 at 12:15 pm

   Sarkozy este si el un pion al noii ordini mondiale, sa nu ne imbatam cu apa rece. Poate e mai putin rau decat Hollande dar tot rau e. Singura salvare pentru Franta este Frontul National si Le Pen.

   Apreciază

 21. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:52 am

  Occidentul nu trebuie sa excluda optiunea militara in Ucraina, a declarat comandantul supreom al NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, precizand apoi ca se refera mai degraba la posibilitatea de a ajuta Ucraina cu arme si echipament si nu la trimiterea de soldati, transmite Reuters.

  „Nu cred ca trebuie sa excludem optiunea militara”, a spus generalul Breedlove unui grup de jurnalisti la Conferinta de securitate de la Munchen, cand a fost intrebat daca sustine furnizarea de arme de aparare armatei Ucrainei, in lupta impotriva separatistilor pro-rusi.

  El a spus ca se refera la arme si echipament, nu la soldati. „Nu exista o discutie despre trupe”, a spus el.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19312457-generalul-philip-breedlove-comandant-nato-occidentul-nu-trebuie-excluda-optiunea-militara-ucraina.htm

  americanii astia au vazut prea multe filme…cred ca daca arunca bumbum fara numar le rezolva pe toate…poate interesele industriei de armanent…limitati…

  Apreciază

 22. geo said, on februarie 9, 2015 at 8:54 am

  Cateva sute de persoane din Sebes au participat, duminica, pentru a cincea saptamana consecutiv, la un miting si un mars de protest fata de deschiderea unei noi fabrici de formaldehida, transmite Agerpres.

  Oamenii cer respectarea dreptului constitutional la un mediu sanatos, formaldehida fiind, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, o substanta cancerigena.

  Protestatarii solicita relocarea de catre Kronospan Sebes a fabricii de formaldehida la o distanta cat mai mare de zonele rezidentiale, respectiv la 50 de kilometri distanta de oras.

  Si de aceasta data, protestatarii au afisat pancarde cu mesaje anti-poluare si impotriva firmei Kronospan. Protestul a inceput in Parcul Primariei si s-a incheiat dupa doua ore in fata sediului Kronospan Sebes.

  http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-19323297-protest-fata-deschiderea-unei-noi-instalatii-formaldehida-sebes-cincea-saptamana-consecutiv.htm

  guvernul, parlavramentul, presedintia, ministerul de mediu, politia, sri, dna, ii ajuta pe oamenii aia sa respire un aer normal?

  Apreciază

 23. aha said, on februarie 9, 2015 at 9:28 am

  „Obsesia comparației numărului de biserici, spitale și școli
  De ani buni ni se prezintă, dramatic și cu “durere cetățenească”, o statistică plină de semnificație. 18.300 biserici, doar 4700 școli generale, 425 spitale. “Amin!”, pronunță apoi Asociația Secular-Umanistă din România. Un amin ironic, aparent poziționat anume ca să înlocuiască o evidență, un absurd al situației pe care îl cunoaștem și îl înțelegem cu toții.Dar, departe de a fi așa, acest amin este unul al confuziei, al lipsei argumentelor, al dezinformărilor și al lipsei de informație. Este un amin al încleștării dinților în lipsa a ceva suplimentar de spus, al inabilității de a clarifica mai departe situația. De a justifica comparația, de a argumenta presupusa gravitate a situației, de a dovedi cu date reale că realitatea este așa de dramatică cum se presupune a fi. Școli, spitale, biserici. Copii, bolnavi și “demoni”. Emoții, sentimente, ură. Enumerația, punerea la un loc a acestor două “domenii prioritare” cu un al treilea element, străin priorităților omului modern, progresist, are aerul aparent al unei curățenii, al unei debarasări de o povară a trecutului, a ignoranței. Dar, în fapt, această enumerare este fondată pe iraționalitate și ignoranță și vizează iraționalitatea și ignoranța. Omul simplu, grăbit și dezinformat de toate canalele media, nu are timp și nici interesul să caute datele reale, să le cântărească, să tragă concluziile obiective. Acest tip de comparații îl lovesc acolo unde îl doare. Cu toate carcteristicile unei manipulări de opinie, comparația biserici-școli-spitale este repetată iar și iar ca o otravă servită ca motiv pentru problemele de zi cu zi ale omului simplu. Numărul de biserici este cauza sărăciei, o lipsei de educație, a stării precare a sistemului de sănătate. Dar de ce această comparație? De ce tocmai numărul de biserici? Setul de premise ascunse este semnificativ. Și premisele sunt ascunse tocmai fiindcă avem aici la lucru o manipulare de opinie, emoțională, demagogică, mîrșavă. Fiecare premisă ignoră un fapt care ar trebui să fie evident oricărui cetățean de bun simț al unui stat modern. Interesele populației sunt publice și trebuie finanțate de către stat Prima premisă este aceea a unei presupuse ordini a priorităților. Educația și sănătatea sunt prioritare față de religie. Atât de prioritare, că trebuie să dispară cu desăvârșire orice fel de suport “public”, din partea statului, a activităților religioase ale cetățenilor. În cazul României, a majorității covărșitoare a cetățenilor. A publicului. Premisa ascunsă aici este că populația nu are dreptul să folosească o parte din taxele pe care ea le plătește către stat, pentru a-și satisface o nevoie “privată”. Confuzia evidentă aici este aceea între libertatea de conștiință și caracterul public sau privat al credinței. Faptul că statul este obligat să respecte libertatea de conștiință a cetățenilor, nu îl scutește pe acesta de datoria de a susține material și financiar manifestarea libertății de conștiință religioasă. Statul deservește interesele cetățenilor, de orice natură ar fi ele, și nu invers. La un salariu mediu brut de 2.200 RON, contribuția anuală a fiecărui salariat din România pentru sănătate este în medie 1.400 RON. Prin comparație, cei 0.2% din impozit, corespunzători procentului din buget alocat către culte, este de doar 80 RON pe an. Adică un cetățean plătitor de taxe contribuie cu de 18 ori mai mulți bani către sănătate. Statul nu finațează niciodată integral construcția unei biserici O altă premisă ascunsă este aceea că, financiar, cele trei elemente, educația, sănătatea și cultele, sunt conectate și direct proporționale. Adică statul sprijină financiar, în aceiași măsură și educația și sănătatea și cultele. Fiindcă dacă nu ar fi așa, atunci compararea brută a celor trei numere nu ar mai avea sens. Dacă statul ar finanța numai în proporție de, să spunem, 20% finanțarea unei biserici, numărul din comparație ar trebui împărțit la 5. Și, în realitate, așa se cam întâmplă. Statul nu finanțează niciodată integral construcția unei biserici. Deci ar trebui să împărțim cifra de 18.300 la 5. Adică 3660 biserici (“construite” de stat) și 4700 de școli. Deja comparația nu mai este așa de dramatică, nu? Dar dacă a crescut numărul de biserici în ultimii 20 de ani, înseamnă că au fost construite toate aceste biserici? Nu! Nu orice biserică reprezintă o clădire construită anume ca locaș de cult Un număr semnificativ de biserici sunt de fapt capele în instituțiile de stat și în mănăstiri. Capelele sunt camere transformate în biserici, dar care nu au fost construite anume pentru a fi biserici. 322 sunt capele parohiale, 561 în instituții de stat, 245 capele și paraclise mănăstirești. În total 1.128. Asta numai în cazul Bisericii Ortodoxe. Dar numărul “enorm” din comparația plină de grijă a secular-umaniștilor reprezintă numărul tuturor locașurilor de cult ale tuturor cultelor. Libertatea religioasă pe care căderea cu sânge a comunismului în Decembrie 1989 a adus-o României a însemnat, printre altele, faptul că a fost posibilă construcția și înființarea de locașuri de cult acolo unde înainte acest lucru nu era posibil. Dar, în opinia unora și pe aceiași frecvență cu cea a vocilor reduse la tăcere, cu sânge, în Decembrie 1989, numărul de biserici este prea mare. S-au construit prea multe, prea repede. Cu ignoranță și rea credință, se ignoră sacrificiile și eforturile financiare și materiale pe care credincioșii le-au depus pentru a-și construi locuri de rugăciune. Locuri în care să ducă mai departe rugăciunile celor care, cu sânge, au dărâmat în Decembrie 1989 un sistem care a otrăvit conștiințele a milioane de oameni de-alungul a 50 de ani de teroare și de manipulare ideologică. Teroare și manipulare care au continuat și după 1990. Otravă al cărei gust îl mai simțim încă și astăzi în cerneala ziarelor și în lumina televizoarelor. Prea multe biserici. Prea “din banii lor”. Credința care, înainte de 1989, trebuia să rămână ascunsă de frica pumnului și a pușcăriei, acum trebuie să stea ascunsă de frica stigmatizării în numele progresului, de frica rușinii în fața modernității care nu are nimic de împărțit cu “întunericul” speranței în altceva decât în această lume. Bisericile deservesc întreaga populație. Școlile și spitalele, nu. În cele aproximativ 4700 de școli generale învață aproximativ 2.144.000 de copii cu vîrste între 5-15 ani. Adică aproximativ 450 de copii pe școală. Cum în România există 72283 săli de clasă în școlile generale (sursă), reiese că există în medie 15 clase pe școală și 30 de elevi într-o clasă. O situație mai mult decît normală. Prin comparație, în Romînia există o biserică ortodoxă la fiecare 1450 de credincioși. De 3 ori mai mult decât numărul de copii dintr-o școală. În condițiile în care spațiul disponibil într-o biserică este semnificativ mai mic decât cel dintr-o școală. De personal, mobilier și cheltuieli de întreținere ce să mai vorbim. La fel stau lucrurile și cu spitalele. Chiar dacă potențial orice cetățean al României are nevoie de tratament medical, acest lucru nu se întîmplă în fiecare săptămână. Nimeni nu merge săptămânal la spital. Cel mai evident motiv pentru care comparația biserici-spitale este caducă. Construcția unui spital comportă costuri enorme în comparație cu cele necesare construcției unei biserici. Dacă în cazul spitalelor vorbim de costuri de ordinul zecilor de milioane de EUR, o biserică de parohie poate fi construită cu o fracție infimă din acești bani. Personalul necesar funcționării unui spital, aparatură, mobilier, întreținere, toate aceste costuri sunt incomparabil mai mari decât în cazul unei biserici. Deturnarea fondurilor alocate cultelor ar rezolva problemele educației și sănătății. Oare?! Oare? Dacă acceptăm faptul că domenii ca sănătatea sau educația sunt subfinanțate, nu urmează imediat că ele sunt singurele domenii subfinanțate sau că ar trebui să fie beneficiarele prioritare ale bugetului. Așa cum nu se renunță la alte investiții în alte domenii fiindcă “se închid spitale”, nici cultele nu ar trebui tăiate de pe lista finanțărilor, mai ales că ele deja sunt la un nivel minim. Mai mult, după cum s-a arătat de multe ori, statul beneficiază chiar de pe urma finanțării salariilor preoților, încasând taxe mai mari decât sumele alocate. Stoparea finanțărilor cultelor nu este o soluție. Este un deziderat. Este o obsesie. Nefundamentată, deci patologică. Are un singur mobil: aversiunea față de religie și spiritualitate. Este lupta ideologică a unei minorități secular-atee, gălăgioase și cu puține scrupule, împotriva unei majorități prinsă în angrenajul manipulărilor pe care mass-media le operează constant, servind alternativ conținut de joasă calitate intelectuală și culturală, elemente de distracție și distragere a atenției, cu inserții de scandal și demagogie brută și brutală. De unde această obsesie cu numărul de biserici? Ura este singura explicație.”

  Apreciază

 24. Cosmin S. said, on februarie 9, 2015 at 10:06 am

  ·

  DNA, te uiti sub fusta lui Udrea si nu vezi cum jivinele KGB-iste din rusia ne fura industria de aparare!

  Forja de tunuri de la Târgovişte, dusă în Rusia de oligarhul Ziuzin

  Ruşii nu au performat în siderurgia românească, dar au exportat “acasă” active care erau pe lista obiectivelor strategice ale industriei româneşti de apărare. Printre acestea, o forjă de la combinatul din Târgovişte, adusă de Ceauşescu din Austria în 1987 şi care prelucra metalul brut pentru a fabrica ţevi de tun, de tancuri şi de mitraliere. Sindicaliştii acuză casa de avocatură a fostului ministru de justiţie Cătălin Predoiu că susţinea din umbră văduvirea industriei de apărare de către Mechel.

  https://ziaruldeinvestigatii.ro/…/forja-de-tunuri-de-la-tar…

  Oligarhul rus Igor Ziuzin, patronul grupului Mechel.
  A auzit SRI-ul , DNA-ul , seful statului major, de aceasta scarbosenie sinistra de om: Igor Ziuzin?

  Oligarhul Ziuzin blocheaza productia de piese NATO la Targoviste
  „Tinta: transferul singurului utilaj din Europa de Est certificat NATO, in Rusia @ Tranzactiile din grupul rus Mechel vor lasa combinatul de oteluri speciale fara productia destinata industriei de aparare”

  Două utilaje au fost transferate deja către „Uralkuz” OAO din Celiabinsk (aşezată la estul munţilor Urali), companie tot din grupul Mechel. http://www.bursa.ro/oligarhul-ziuzin-blocheaza-productia-de…

  DNA si SRI, dar de Iakov Goldovski ati auzit?
  „Yakov Goldovsky (born February 26, 1962, Krivoy Rog, Ukraine) spent his childhood years in Tashkent (Uzbekistan).”http://www.rumafia.com/person.php?id=1417
  Un uzbeko-ruso-tatar a venit la cules in Românistan, acolo unde NATO-SUA are cica baze militare, iar CIA stie tot.
  Iakov Goldovskiy, unul dintre evreii rusi cu statut de oligarh maziliti de Vladimir Putin, are un rol foarte important in industria petrochimica din Rusia. El este fondatorul uriasei companii petrochimice din Rusia, Sibur, care se afla in legaturi puternice cu Gazprom. O data cu venirea lui Putin la carma Rusiei, Goldovskiy a fost arestat in 2003 si condamnat la sapte luni de inchisoare. Dupa ce-a iesit din puscarie, el s-a retras in Austria unde a infiintat concernul Petrochemical Holding, din care face parte si Calder-A International, controlata pana de curand de Cernoy. Legaturile de prietenie si de afaceri dintre ei nu au fost negate niciodata. Potrivit lui Goldovskiy, Cernoy ar fi unul dintre principalii sai finantatori.
  http://jurnalul.ro/s…/rafo-la-disidentii-lui-putin-9494.html

  „A November 7, 2006 cable from the US embassy analyses the privatisation of RAFO refinery, described as the ‘Trojan horse’ of the Russian mob in Romania, according to daily ‘JurnalulNational.’

  “The RAFO oil refinery is embroiled in a web of corruption, money laundering, fraud and criminal charges involving shady entities in Romania, Russia, Ukraine and Bulgaria. Russian-Israeli organized crime figures Mikhail Cernoy and Iakov Goldovskiy are believed to be behind the purchase attempt by the Dutch-registered company Calder-A,” the cable released by the publication reads.”

  http://www.nineoclock.ro/wikileaks-rafo-refinery-russian-m…/

  RAFO Oneşti (simbol bursier RAF) va fi dezmembrată şi vândută bucată cu bucată de proprietarul rus, care vrea să elibereze terenul pentru a-l închiria şi a începe alte proiecte.

  „Datorită situaţiei finan­ciare a RAFO SA, îl îm­puternicesc pe di­rec­torul general RAFO SA să înceapă pro­ce­dura de desfacere (vânzare) a acti­velor şi utilajelor aferente ale com­paniei“, arată o scrisoare adresată con­ducerii companiei de Iakov Goldovski, un om de afaceri rus stabilit la Viena, cel care controlează 96% din acţiunile rafinăriei prin firma Petrochemical Holding.

  „Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utila­jelor pe piaţa second-hand (utila­jele folosite), dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării con­tractelor de vânzare/cumpărare a utila­jelor“, a mai scris Goldovski într-o adresă prin care solicita completarea ordinei de zi a adunării generale a acţio­narilor (AGA) din 18 februarie. ”

  http://www.zf.ro/…/drama-industriala-la-onesti-rafo-va-fi-d…

  Apreciază

 25. ORTODOX said, on februarie 9, 2015 at 10:37 am

  Apreciază

 26. geo said, on februarie 9, 2015 at 10:43 am

  Cei care pretindeti ca stiti istorie…habar nu aveti…invatati de aici:

  Apreciază

 27. geo said, on februarie 9, 2015 at 11:00 am

  Patriarhul Teoctist – biografie

  1915, 7 februarie – Este nascut in satul Tocileni, judetul Botosani, din parintii Dumitru si Marghioala Arapasu, ca al zecelea din cei unsprezece copii ai acestora. A primit la botez numele de Toader.

  http://www.teoctist.info/Viata.asp?ID=2

  100 de ani de la naşterea Prea Fericitului Părinte Teoctist

  Apreciază

 28. geo said, on februarie 9, 2015 at 1:02 pm

  Dupa scandalul cu romanii tratati mai rau ca animalele in Sicilia un nou caz revoltator vine din…Spania:

  http://activenews.ro/mai-multi-romani-umiliti-infometati-tratati-ca-sclavii-spania-printre-ei-un-baiat-cu-handicap_1884768.html

  Apreciază

 29. Hiperboreus said, on februarie 9, 2015 at 4:04 pm

  Cine a construit – acela poate sa si distruga. Guvernantii si ziaristii naimiti sa nu se mai planga de numarul mare de biserici si numarul mic de scoli si spitale. Biserica si-a construit biserici si este OK! Era treaba Bisericii. Statul n-a construit nici Spitale si nici Scoli! Aceasta era treaba Statului. Din 89 Statul Roman n-a mai construit nimic. Fabricile s-au inchis! din vina cui? Este cumva vina Bisericii? Scoli si spitale au fost inchise! Cumva din Vina Bisericii? Dati cezaruluio ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!

  Apreciază

 30. Exacustodian said, on februarie 9, 2015 at 4:05 pm

  Doamne ajută!
  Sunt nou pe aici dar urmăresc blogul de ceva vreme. Nu ştiu cu ce scop a fost creat. Găsesc lucruri interesante şi comentarii pertinente (dar nu toate). Sunt creştin-ortodox şi în nici un caz nu nutresc sentimente pozitive faţă de democraţie cu tot bagajul ei concepte. Tind să cred că între democraţie şi demonocraţie nu este vreo diferenţă. Filosofia evoluţionistă cu care am fost îmbibaţi de mici în şcoli, atât pe timpul lui Ceauşescu cât şi după ’89 ne-a învăţat pe mulţi să credem că înainte lumea era vai de ea, oamenii erau înapoiaţi şi tendinţa omenirii este una ascendentă, că toţi regii şi prinţii erau nişte barbari, că oamenii de la ţară erau nişte analfabeţi. Şi iată că tot evoluăm şi progresăm. Am evoluat şi progresat de la viaţa aia „vai de ea” de pe vremuri (aşa cum spunea propaganda atât comunistă cât şi capitalistă, în spatele lor stau UNII ŞI ACEIAŞI indivizi) până la cuptoarele de la Auschwitz, am evoluat şi progresat până la Hiroshima şi Nagasaki, am evoluat şi progresat până la pornografia hard. Şi iată-ne în secolul XXI, bucurându-ne de facilităţile democraţiei. Creştinii ortodocşi, nu cei superficiali, înţeleg că discursurile despre drepturile omului şi libertate sunt o beteală. Sunt acel fruct căruia şarpele îi făcea reclame Evei, iar ea, încântată de o aşa afacere propusă de buiseness-man-ul ce îi propusese o afacere, l-a convins şi pe soţul ei să guste din fructul oprit. După câteva mii de ani, şi nu milioane cum ne tot repetă posturile mincinoase Discovery şi National Geographic, a venit Cineva şi i-a stricat afacerea şarpelui celui de demult. Încă de la începutul omenirii, care a început concret ca omenire nu ca un tranzit de la primată la om, toate promisiunile de instaurare a raiului pe pământ s-au soldat cu transformarea vieţii oamenilor într-un iad pământesc. Ca şi acum, sistemul ne convinge că ne vrea binele şi de aia a pus la dispoziţie atâtea posibilităţi de a ne împrumuta pe la bănci (a se citi a întinde mâinile spre a ni se pune cătuşe), nu mai poate de sănătatea noastră şi de aia ne dă carduri (în care uşor cei ce deţin controlul asupra infirmaţiei din card, că noi deţinem numai cardul ca obicet, vor putea scrie „delir mistic” la categoria „boli” în cazul celor vor invoca prea des numele Mântuitorului), şi tot de atâta bine ce ne doreşte vrea şcoli şi spitale. Evident că îi trebuie spitale, va avea cu ce să le umple, până acum codex alimentarius a dat roade. Iar şcoli le trebuie pentru reeducarea elevilor. Da da, aţi citit bine, re-educare; adică părinţii (normali nu cei ce-şi postează copiii pe facebook) educă iar şcoala (nu una cu icoane prin şcoli ci una europenizată la maxim) re-educă. Acolo copiii trebuie iniţiaţi în tainele democraţiei, aşa că lecţiile de dirigenţie trebuie să abunde în subiecte ca „drepturile copiilor” (de a-şi reclama părinţii la 112 dacă nu e lăsat să se imbecilizeze la Disney-channel), „drepturile homosexualilor”, „căsătoriile gay”, „femeile preot”, „eutanasiere”. Iar religia nu mai are ce căuta. Nu se încadrează în planificarea de învăţământ. Pentru că odată de eutanasierea e acceptată, nu mai încape vorba de sfânta împărtăşanie de dinaintea morţii. Ăsta e doar un aspect al problemei.
  Din câte cunosc, undeva prin anii 2000 o biserică din Braşov a fost demolată, pentru că un om de afaceri a vrut să construiască acolo ceva. Mă-ntreb dacă în acel loc ar sta o sinagogă ar dărâma-o cineva?! Poate că o moschee ar dărâma-o, însufleţiţi de evenimentele din Franţa (concertate bine spre a întări ideea de terorism de care va trebui să ne apărăm prin microcipuire). Rămâne de văzut, dacă în momentul apropierii buldozerului de o biserică, enoriaşii se vor opune fizic sau vor sta smeriţi în faţa televizorului, urmărind cum vreun invitat din partea patriarhiei va explica vajnic că ceea ce se întâmpă nu e chiar o dramă şi că nu trebuie să ne panicăm ca nişte rascolnici.
  Bineînţeles că din partea sistemului s-ar putea face multe, însă condiţiile noastre de trai nu depind în totalitate de el. Depinde de raportul nostru faţă de el. Spre exemplu, nu trebuie doar să aşteptăm ca guvernul să interzică comercializarea ţigărilor, ci ca oamenii să se desprindem de patimă (nu fumez) şi să înceteze cumpărarea lor. Atunci comercianţii nu vor mai avea cui ce să vândă. Nu trebuie doar să aşteptăm ca CNA-ul (instituţie ipocrită creată doar ca praf în ochi) să interzică show-urile păcătoase, ci lumea să nu mai privească. Neexistând spectatori, actorii nu vor vedea sensul de a juca teatru. Însă din păcate în multe, chiar noi alimentăm şi girăm sistemul pe care tot noi îl criticăm. Trebuie noi să-i determinăm pe politicieni să realizeze că vorbesc în gol. Putem face asta printr-o ABSENŢĂ TOTALĂ la vot. Dacă absenţa totală seamănă a utopie, atunci procentul de vot să fie undeva la 5 %, deci absolut irelevant. Argumentul că în felu’ ăsta, facilităm anumiţi candidaţi nu stă în picioare. Noi încă mai credem că alegem? CUNOSC PERSONAL pe cineva care a făcut parte din personalul celor care se ocupă cu votul şi a văzut cu proprii ochi, cum saci întregi de plicuri erau arşi!! Asta se întâmpla în 1992. Acum credeţi că s-a schimbat ceva?! Suntem puşi să alegem între două rele, pentru că un candidat cu adevărat capabil nu prea are intrare. Prin „capabil” nu am în vedere un om de afaceri de succes (nu-mi place cum sună) ci un om credincios şi patriot. Nu întâmplător la slujba unor sfinţi se citesc la paremii următoarele versete: „Şi să vânăm cu vicleşug pe cel drept; că nu este de nici o treabă pentru noi şi stă împotriva lucrurilor noastre şi ne impută nouă greşelile Legii şi defăimează păcatele învăţăturii noastre. Şi ne spune nouă că are cunoştinţa lui Dumnezeu şi fiul lui Dumnezeu pe sine se numeşte. Şi ne-a fost nouă spre vădirea cugetelor noastre. Greu ne este nouă, şi vedem că viaţa lui nu este asemenea altora şi s-au schimbat cărările lui. Întru batjocurăam fost socotiţi înaintea lui, şi se depărtează de căile noastre ca de nişte necurăţii, şi fericeşte cele mai de pe urmă ale drepţilot. Să vedem dar de sunt cuvintele lui adevărate şi să ispitim cele ce au să i se întâmple lui. Cu ocară şi cu chinuri să-l întrebăm pe dânsul, ca să cunoaştem blândeţile lui; spre moarte de ocară să-l judecăm pe dânsul, că va fi luare de seamă din cuvintele lui. Acestea au gândit şi au rătăcit; că i-a orbit pe dânşii răutatea lor.” (Mineiul pe ianuarie, ziua 27, slujba pomenirii aducerii moaştelor sfântului Ioan Gură de Aur) Momentan la putere în România avem un neamţ şi într-o ţară majoritar ortodoxă avem un lutheran! Să fie asta o răsplată meritată pentru români?! Ne tot europenizăm. Şi cum există totuşi şi „euro-sceptici” vor trebui eliminaţi. Eşti profesor de religie? Nu-ţi mai ai rostul pentru că religia trebuie să dispară din şcoli. Nu crezi în evoluţie? Nu ai ce căuta în învăţământ. Eşi împotriva halloween-ului? Încalci drepturile copilului. Eşti împotriva homosexualităţii? Eşti antisocial. Eşti împotriva Uniunii evreieşti, pardon europene? Nu ai ce căuta pe canalele mass media. Pe astfel de canale se dă iluzia dezbaterii publice! Câţiva inşi, plătiţi şi trimişi cu misiune la televiziune, discută, iar asta se numeşte dezbatere publică, dezbatere în care se lansează informaţii false despre lucruri reale (ca despre Ucraina în care soldaţi cu zvastica tatuată omoară civili timp în care toată presa duduie despre agresiunea rusească)!
  Se întâmplă ca unii dintre noi să fim bine intenţionaţi dar prost informaţi. Cea mai bună sursă de informare este Sfânta Scriptură şi scrierile sfinţilor părinţi! Rătăcim pentru că nu cunoaştem scripturile. Iar ca să le cunoaştem tâlcul, avem nevoie de sfinţii părinţi, nu de răstălmăcirile filosofilor. Eu zic că trebuie să ne aprovizionăm cu cărţile sfinţilor părinţi şi a altor cărţi ziditoare de suflet, până când cenzura democratică nu le-a interzis şi până când patriarhiile lumii nu vor „revizui” textele bisericeşti spre a se plia dogmei masonico-globaliste a occidentului. Fiecare poate face un bine postând aici texte sau trimiteri la cărţi care să ne folosească. Libertatea de expresie şi de manifestare de credinţă, se tot îngustează, deci nu e cu termen nelimitat, însă ortodoxia rămâne aceeaşi până la sfârşitul veacurilor! Să tacem când nu e cazul să vorbim şi să vorbim atunci când nu avem voie să tăcem! Eu cred că e corect. Şi să nu mai girăm noi sistemul. Asta înseamnă să ne însuşim un mod de viaţă cât mai aproape de cel normal, despre am fost învăţaţi că e primitiv. Adică să mâncăm din pământul pe care noi să îl lucrăm pentru că ne aparţine, să ţinem cont nu de ghiduri de slăbire ci de posturi şi să aruncăm la gunoi televizorul şi nu în ultimul rând, cine are să îngroape definitiv contul de facebook-reţea creată de un evreu şi care antrenează lumea spre a oferi date de bunăvoie, spre a ne globaliza cât mai repede şi spre a ne imbeciliza. Cei mai serioşi oameni pe care îi cunosc nu au facebook. Sper ca toţi participanţii de pe acest blog să nu mai folosească vreodată facebook-ul. Stilul de viaţă natural înseamnă, cât mai puţină dependenţă de sistem. Dacă ai gospodăria ta înseamnă că mănânci sănătos, iar dacă mănânci sănătos înseamnă că nu ai nevoie de medicamente iar dacă nu foloseşti medicamente [licori (al)chimice] înseamnă că poţi avea copii sănătoşi, iar toate astea nu se pot petrece în mijlocul Bucureştiului şi a marilor oraşe. Eu zic că Sodoma trebuie părăsită fără să ne mai întoarcem faţa spre ea. Să lăsăm acolo şcolile cu lecţiile lor evoluţionism şi propagandă despre drepturi de tot felul. Bineînţeles că nu va fi un exod, asta nu ne confirmă decât spusele Mântuitorului: „Nu te teme turmă mică!” Şi sfântul evanghelist Ioan ne spune să nu iubim lumea şi cele ce sunt în ea. Dar noi ne temem. Şi asta îi satisface tare pe mai marii lumii. În România, ortodocşii se poartă ca o minoritate. Oare asta nu spune atâtea despre noi? Asta înseamnă că ochii privesc mai mult ecranul decât icoana, mâinile folosesc mai mult telecomanda decât metanierul.
  Să dea Dumnezeu sănătate tuturor celor ce aduc folos prin acest blog şi să nu uităm că „toţi care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniţi.”(II Timotei 3; 12) Mulţi vorbesc aici despre închisorile din trecut, cred că nici cele din viitor nu vor lipsi. Cât de apropiat sau depărtat este oare acest viitor? Oricum, toţi cei care scriu aici sunt urmăriţi. SRI-u’ veghează la securitatea statului, adică la maşinăria politică, nu la stat ca ţară care trebuie apărată de duşmani. Ei înşişi sunt duşmanii. Probabil unii dintre cei de pe blog vor locui în aceeaşi închisoare sau vor împărţi acelaşi salon în vreun spital după ce vor fi consumat hrană iradiată. Sau poate din contră, mai marii vor avea grijă să risipească pe extremişti (cuvânt care în curând va fi sinonim cu „creştini”), pentru că atunci când sunt uniţi, creştinii sunt o forţă. Ştim din faptele apostolilor. Cu sistemul ne-am lămurit. Mântuitorul a spus-o: „După faptele lor îi veţi cunoaşte.” Rămâne şi noi să vedem cum stăm cu faptele la nivel individual şi ca comunităţi şi comparând ceea ce scrie în faptele apostolilor şi în vieţile sfinţilor, rămâne să vedem cât de ortodocşi creştini suntem.
  Doamne ajută!

  Apreciază

 31. Exacustodian said, on februarie 9, 2015 at 9:22 pm

  Priviţi de la minutul 4:16 până la minutul 6:00. Iată cum se distra populaţia victimizată de NATO, victimizare de care folosindu-se, sataniştii organizaţiei au bombardat Serbia.

  Apreciază

 32. o oarecare said, on februarie 10, 2015 at 10:02 am

  Auzi acolo, sa darame bisericile, casa construiasca spitate!!! Si cu spitatelele lasate in paragina si fara medicamente ce sa faca? Toti drogatii crestinofobi isi dau cu parerea despre soarta bisericilor ortodoxe?

  Apreciază

 33. […] Calcul: PREA MULTE BISERICI in Romania? 13.709 localităţi şi 10.580 biserici parohiale ortodoxe […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: