SACCSIV – blog ortodox

Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine?

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 30, 2015

   Iata ce putem citi la Cristian Tudor Popescu, despre demisia şefului SRI: „Serviciului Român de Informaţii a început să i se umfle capul. Din păcate, SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securităţi”:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Gândul LIVE, despre demisia şefului SRI, George Maior, şi a amintit afirmaţiile critice pe care acesta le-a făcut la adresa judecătorilor CCR, care au declarat neconstituţionale „Legile Big Brother”. „În atitudine şi în mentalitate, SRI se consideră subordonat mai degrabă „structurilor superioare”, serviciilor secrete ale NATO decât politicienilor români, decât adminstraţiei române şi, aici e grav, decât justiţiei din România”, a spus editorialistul Gândul, care a atras atenţia că, „din păcate, SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securităţi”

Bottom of Form

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „poziţiile înţepate” pe care George Maior le-a avut la adresa CCR. „Totuşi e vorba de Curtea Constituţională a României la care dl. Maior se răsteşte. Este ceva straniu pentru un şef de serviciu secret şi pentrul dl Maior. Înaintea CCR şi deasupra ei, Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalidă directiva pe baza căreia noi avem legile Big Brother”, a spus editorialistul în timpul emisiunii Gândul Live. „De ce se răsteşte dl. Maior la CCR? Pentru că aşa i-o cer şefii săi din exterior”, a continuat acesta. „Când şeful serviciului de informaţii spune că ştie mai bine decât Curtea Constituţională, înseamnă că avem o problemă. Înseamnă că Serviciului Român de Informaţii a început să i se umfle capul”

Jurnalistul a mai adus în discuţie şi controlul slab exercitat de comisiile parlamentare asupra SRI şi SIE. „Când un şef de serviciu secret din SUA este chemat la audieri în Congres, are coşmaruri, ia pastile”, a mai spus el.

În opinia sa, „SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securităţi”. „Mentalitatea este „Domn’e, în chestiile astea, de mare fineţe şi periculozitate, cu terorismul, cu jihaddiştii, n-au treabă Parlamentul preşedintele. Noi ştim ce facem”. Asta e atitudinea”. Nu crede că această atitudine se va schimba odată cu plecare lui George Maior.

„Nu se va schimba, atitudinea SRI va rămâne aceeaşi, la fel de ţepoasă. Va emite pretenţii în continuare. SRI nu va ceda, datorită mentalităţii. Când stai de vorbă cu oamenii ăştia sesisezi un anumit dispreţ faţă de civili. Nu-l vor exprima pe faţă. Dar există. Civilii sunt o turmă care trebuie protejată. Chiar dacă nu vrea”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

„Aşa pot să gândesc şi eu despre SRI. Dacă sunt lăsaţi prea mult de capul lor degenerează. Sunt ca nişte adolescenţi, care trebuie ţinuţi sub control”, a mai spus editorialistul gândul, adăugând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să numească rapid şefi civili ai serviciilor secrete.

Comentariu saccsiv:

Zice: „Când un şef de serviciu secret din SUA este chemat la audieri în Congres, are coşmaruri, ia pastile”.

Nu-i chiar asa. De fapt pe cei de la CIA ii cam doare in basca:

VIDEO: Istoria socanta a CIA

Ba mai mult, acolo aproape toti sunt intr-un cuget si-o simtire ca-i musai implentarea unor cat mai draconice masuri Big Brother, asa ca nici nu prea are cine sa deranjeze pe vreun sef de serviciu secret.

CTP mai adauga că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să numească rapid şefi civili ai serviciilor secrete. Si daca numeste sefi civili ce? Vor fi ei vreodata altceva decat “sefi” intre ghilimele?

In rest are dreptate cand zice: „În atitudine şi în mentalitate, SRI se consideră subordonat mai degrabă „structurilor superioare”, serviciilor secrete ale NATO”.

Si nu doar NATO.

Cam acelasi lucru a spus si Mircea Badea intr-una din serile trecute, el considerand chiar ca lui George Maior i s-a sugerat din exterior sa-si dea demisia pe motiv ca s-a dovedit a nu fi eficient in chestiunea Big Brother. Adica in loc sa se priceapa s-o impuna, a reusit mai degraba sa faca si mai nesuferit SRI-ul in ochii si mai multora.

Acestea fiind zise, totusi sa nu ne oprim aici, daca tot s-a deschis subiectul pana si in mass-media. Ca daca SRI-ul asculta de voci externe, atunci nu putem sa nu ne intrebam si cat de mult asculta si pana la ce limita asculta?

Si pana la urma, cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine?

Intrebari valabile si pentru celelalte servicii secrete romanesti. Sau mai degraba “romanesti” …

Cititi va rog si:

De ce sunt atat de multi INTRUSI in Romania? Unul din raspunsuri: avem mai multi AGENTI SECRETI decat Franţa şi Germania la un loc. Numărul acestora e depăşit doar de cel al FBI. Dar DE CE AVEM ATAT DE MULTI agenti?

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RomeoB said, on ianuarie 30, 2015 at 10:47 am

    Sa cauti adevar la Critian Tudor Popescu, e ca si cum ai cauta sa afli adevaruri de la draci.
    Si dracii spun de multe ori adevaruri, dar ca sa distruga si mai mult; sa faca paguba mai mare…

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 30, 2015 at 12:12 pm

      RomeoB

      Subiectul propozitiei era SRI. Nu cautam pe aici adevaruri la CTP.

      Lasand comentariul asa pari a spune ca e de bine cu SRI-ul asta.

      Apreciază

    • Paul said, on ianuarie 30, 2015 at 5:17 pm

      RomeoB – CTP spune multe prostii dar uneori spune si lucruri de bun simt. De data asta are dreptate in ce spune, referitor la SRI.

      Apreciază

  2. Radu said, on ianuarie 30, 2015 at 2:17 pm

    Poate usor usor se trezesc si jurnalistii astia ma gandesc….
    Poate asa pas cu pas vad si ei unde duce toata caracatita asta a acestei organizatii mondiale de criminali si de ce trebuie sa refuze documentele biometrice….
    Si jurnalistii sunt oameni si pot sa se trezeasca cu „surprize” cand se duc la spital cu noile carduri de sanatate…trebuie sa se loveasca cu capul de zid sa vad ca e un zid? nu pot sa previna foarte usor ?

    Multa lume si astia de prin presa si politica poate se vor trezi dar abia cand va fi prea tarziu asta cred eu…

    Apreciază

  3. acelas said, on ianuarie 30, 2015 at 2:40 pm

    http://www.gandul.info/stiri/stelian-tanase-solicita-sri-sa-isi-retraga-ofiterii-acoperiti-din-tvr-13790699

    activenews.ro/un-senator-confirma-ceea-ce-spunea-vantu-acum-4-luni-iohannis-va-primi-plic-numele-viitorului-sef-al-sri_1882964.html

    .

    Apreciază

    • acelas said, on ianuarie 30, 2015 at 2:45 pm

      fa-l tu link activ frate, ca la mine nu merge sa-l fac link .

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 30, 2015 at 2:48 pm

        acelas

        Aveai un punct pus pe undeva mai jos. S-a rezolvat.

        Apreciază

  4. Radu Humor said, on ianuarie 30, 2015 at 4:06 pm

    „Când stai de vorbă cu oamenii ăştia sesisezi un anumit dispreţ faţă de civili. Nu-l vor exprima pe faţă. Dar există. Civilii sunt o turmă care trebuie protejată. Chiar dacă nu vrea”
    Greşit !
    Corect era ” civilii sunt o turmă care trebuie atent urmărită şi monitorizată „!
    Dar că neisprăviţii ăştia ne consideă aşa, nu-i deloc corect ! :mrgreen:

    Apreciază

  5. carlos said, on ianuarie 30, 2015 at 4:38 pm

    Am observat ca de cateva zile se discuta intens despre prietenia Grecia – Rusia, chiar de un posibil ajutor financiar de la rusi. Pana saptamana trecuta parea asa departe profetia sf. Paisie, dar uite ca se intampla.

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on ianuarie 30, 2015 at 9:45 pm

      ai dreptate carlos, insa ce te faci ca am vazut pe alt blog un smintit care sustine acolo ca profetia parintelui Paisie s-a implinit ???

      Apreciază

  6. Paul said, on ianuarie 30, 2015 at 5:13 pm

    Ia uitati-va aici, in tara in care se asculta pe rupte telefoanele, acest om este terorizat si in jurat de un an de zile si…,nu-s dovezi, domnule, dosarul a fost casat. Oare ala care il suna de 10 luni si nu pateste nimic, sa fie un simplu psihopat, sau…… ? De citit si comentariile super-injurioase (in stil securist). Pe cine deranjeaza acest om? Si de ce? Fiindca e onest si nu scuipa pe legionari?

    http://www.mediafax.ro/social/presedintele-asociatiei-fostilor-detinuti-politici-sustine-ca-e-amenintat-cu-moartea-si-ca-autoritatile-nu-iau-masuri-parchet-nu-sunt-probe-13793261

    Apreciază

  7. Iustin said, on ianuarie 30, 2015 at 6:21 pm

    de-ati sti voi cate stiu de alde lu guran,ctp,badea etc,dar ei nu spun nimic,tac,daca ies si scapa un porumbel au sanse la „decapitare”

    Apreciază

  8. artion said, on ianuarie 30, 2015 at 8:33 pm

    nu pot fi altii decat CIA, Mossad, MI6 etc. care la randul lor sunt la comanda bankerilor

    fireste, nu e nimic rau ca exista SRI, e rau ca e controlat din afara, e rau ca in tot acest circ sunt implicati subofiteri cinstiti, dar naivi care nu stiu cui servesc si care isi vand tara ( pe salarii foarte generoase )

    Apreciază

    • Paul said, on ianuarie 30, 2015 at 10:57 pm

      subofiteri cinstiti…, care isi vand tara ? pai iertare, cine e cinstit nu se duce sa se bage acolo.

      Apreciază

      • artion said, on ianuarie 31, 2015 at 10:23 pm

        am spus gresit subofiteri pentru ca la SRI sunt ofiteri, presupun ca printre ei sunt oameni cinstiti , crezant ca lucreaza in slujba tarii, cel putin la inceput de drum pleaca cu mentalitatea asta..

        ca nu sunt cinstiti moral.. asta e partea a doua.. mai nou vedem ca s infiltrati in toate ramurile societatii , presa, politica, deci posibil sa fie si in BOR

        interesant ce scrie SOV , insa nici el nu spune tot adevarul, sau il spune la modul subiectiv
        sov.ro/2014/10/31/576

        Apreciază

    • Paul said, on ianuarie 30, 2015 at 11:01 pm

      Nu isi vand numai tara, isi vand si aproapele, acolo se lucreaza cu minciuna permanenta si uneori cu crima, cu faradelege. Securitatea e cu diavolul si securistii vor avea parte cu iuda vanzatorul,

      Apreciază

    • Ioan said, on februarie 1, 2015 at 5:52 pm

      si atunci de ce sa ii platim? Reducem la jumatate tot aparatul , oprim cei mai ” cinstiti” , punem sefi civili si… pe urma reparam crapaturile de dupoa cutremur… si avem grija sa controlam aceasta structura care in loc sa ofere servici de prevenire , ofera servicii de control pentru societate pentru cei care ofera premii…

      Apreciază

  9. abc Marin said, on ianuarie 30, 2015 at 11:00 pm

    Banc ;
    un moş merge la preot să se spovedească prin anii 1980, spre sfârşitul spovedaniei zice , părinte mai e ceva poate nu e păcat dar totuşi vă spun.
    spune , zice preotu,
    părinte în al doilea război mondial am adăpostit un jidan în beci de furia soldaţilor nemţi .
    aa ! nu e păcat , e bine zice preotul , ai salvat un om.
    părinte zice moşul dar pentru asta i-am pretins jidanului 100 dolari pe lună.
    aaa ! ăsta e păcat replică preotul .
    la care întreabă moşul , păi acum ce să fac să-i spun că s-a terminat războiul ?

    Apreciază

    • Partizanu said, on ianuarie 31, 2015 at 8:18 am

      Tare de tot. Sunt tare curios daca s-a platit CHIRIA LA ZI (ca orice ROMAN BUN PLATNIC) ca vin acu cu EXECUTORUL din ISIS.

      Apreciază

  10. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  11. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  12. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  13. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  14. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  15. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  16. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază

  17. […] Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.