SACCSIV – blog ortodox

Cum se vor apara legal medicii care ii vor lasa pe pacienti sa moara pentru ca nu au cardul de sanatate?

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 29, 2015

Iata un e-mail primit de la fratele Mihai Silviu Chirila:

Doamna doctor Laurentia Andronache a intrebat ieri, la dezbaterea de la Bucuresti, in numele Forumului Alternativa Crestina, doua intrebari pe care i le-am sugerat: 

  1. care este cadrul legal care il apara pe medic de acuzatia de omor cu premeditare, in cazul in care unul dintre pacientii sai moare pentru ca i s-a refuzat asistenta medicala pe motiv ca nu avea o bucata de plastic in buzunar?
  2. care este cadrul legal care reglementeaza ce se va intampla cu cetatenii care refuza cardul dar raman contribuabili la CASS fara a primi totusi servicii medicale? Cum justifica statul colectarea unor taxe fara a oferi nimic in schimb?

Aceste intrebari se pare ca au fost highlight-ul intalnirii, lasandu-i pe aia de la Minister fara nicio vorbulita in gura

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

S-AU SUCIT? Fara ADEVERINTE sau alte derogari. CARDUL DE SANATATE va deveni unicul instrument

Noi, ortodocsi fiind, nu ne punem nadejdea in medici, ci in primul rand in bunul Dumnezeu. In acest context iata o exemplificare a iubirii Sale: un medic specialist, foarte cunoscut in domeniul sau, dar caruia nu-i dau numele ca sa nu navaleasca impotriva sa tot soiul de colegi habauci, a avut de curand o mare problema la spate. Starea s-a agravat, s-a lasat cu semipareza, medicii hotarand ca se impune o operatie dificila de urgenta. Sora noastra a amanat insa si s-a uns cu ulei de la candela parintelui Justin Parvu. Si ca sa vedeti ce chestie. La urmatoarele tomografii, radiografii si alte cele, problema disparuse. Si a disparut si semipareza. Tare, nu?

Intrebarea pusa de Forumul Alternativa Crestina insa principial ramane. Si nu stiu cum vor raspunde la ea medicii. Ca SISTEMUL nu-i apara in caz de ceva. Si-a vazut sacii in caruta si la revedere. Sa se descurce fraierii mai departe.

Ca vine pacientul asigurat la medic, dar care pacient nu are card de sanatate caci nu vrea muschiul lui. Cu totul neinteresant motivul pentru medic. Si medicul ii zice: crapa, caci n-ai card.

Si pacientul crapa. Dar vin rudele pacientului si zic ca nu-s de acord cu aceasta rezolvare a ecuatiei. Si se lasa cu proces si alea alea. Pe unde scoate camasa medicul? Ca pacientul trebuia tratat, caci era asigurat.

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin S. said, on ianuarie 29, 2015 at 11:06 am

    Mafiotul VLADIMIR PUTIN ESTE EVREU! ?

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/11/09/mafiotul-vladimir-putin-este-evreu/

    Apreciază

  2. aniush said, on ianuarie 29, 2015 at 11:29 am

    E clar ca cineva vrea sa isi faca legea lui.

    Apreciat de 1 persoană

  3. aniush said, on ianuarie 29, 2015 at 11:42 am

    Medicii nu vor fi avantajati. Cei avantajati vor fi oamenii care au puterea si o vor si mai mare, numai ca Dumnezeu nu va ingadui ca puterea lor sa creasca la nesfarsit.

    Apreciat de 1 persoană

  4. andrei-d said, on ianuarie 29, 2015 at 11:52 am

    Revenind la subiect: Poate asta e motivul pentru care medicii AU REFUZAT distribuirea cardurilor individual!
    Acum va fi o problema la un nivel mai ridicat, si tare as vrea sa vad asta: O REVOLUTIE A MEDICILOR!!! Entru ca, in principiu, ei vor fi cei primejduiti si carne de tun, vor fi intre ciocan si nicovala, intre sistem si popor! Iar un popor care sufera nu poate fi rabdat mult!!!

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 29, 2015 at 10:14 pm

      poporul, in marea majoritate si prostie, a luat cardul. nu fura curent.

      Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on ianuarie 30, 2015 at 2:42 pm

        Mihai,
        SICTIR si tie

        Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 29, 2015 at 1:47 pm

      Revoluție, nu. Revoluție fac doar comuniștii. Iar dintre medicii creștini, vor rămâne foarte puțini, care vor ieși oricum din sistem și vor asigura asistență medicală celor ieșiți ca ei din sistem. În sistem vor rămâne doar cei ai sistemului, care vor câștiga foarte mulți bani. Pentru că foarte curând totul va fi pe bani, la fel ca în occident. Foarte puțini vor fi cei care vor mai întinde o mână la cei săraci. În gayjidosua cei care hrănesc săracii în stradă primesc amenzi foarte mari. Riscă chiar și pușcăria.
      Rugați-vă fraților la Dumnezeu!

      Apreciază

  5. crestinul orthodox said, on ianuarie 29, 2015 at 11:59 am

    si Sfintitul Parinte Nicolaie Steinhardt a fost evreu si in Ceata SFINTILOR este
    sa nu uitati acestea
    ” cu evreii nu am nimic cu jidanii am ce am ” Sfintitul Parintele Adrian Fageteanu
    asemeni spun ca acest Sfant Parinte
    evreii isi comemoreaza victimele holocaustului
    dar noi oare romani crestini orthodocsi de ce nu ne cinstim SFINTII si Martirii din temnite si inchisori
    De ce nu suntem Uniti pentru cei SFINTI si de ce turma se duce la piezare dupa lupii in piei de oaie ce cu mare viclenie muteste tac acum si astazi cand ar trebui sa vorbeasca de la amvon precum Sfantul Ioan Botezatorul ?

    de ar fi poporul acesta unit si ar cere intr-un Glas , Cinstirea SFINTILOR si Martirilor din temnitile comuniste , Canonizarea acestora , izgonirea tovarasilor securisti si masoni imbracati haina de pindar si sutana de la carma BIERICII ORTHODOXE Romane BISERICA ORTHODOXA STRABUNA a Neamului SFANT izgonirea celor care duc turma la pierzare mintind impotriva Sfintei Evanghelii si a Sfantului Ioan Evanghelistul
    alta ar fi fata ROMANIEI si vrajmasul potrivnic nu ar mai avea putere pe acest pamint
    DAR PENTRU CA CEI MULTI si Anume POPORUL de pe acest pamint nu vrea aceasta atunci Are Sa Fie Lovit acest pamint cu foc si sabie pentru ca partasi deopotriva se fac cu satana si cu slujitorii lui antihrist spre pierzarea vesnica
    iar de pe Cei SFINTI i-ati batjocorit si la idoli ati alergat
    v-ati pus conducatori eretici pentru care va rugati
    o vai si amar ca acestia calca pe SFANTA CRUCE iar pe Icoana MAICII DOMNULUI scuipa
    ca focul si MANIA DUMNEZEIASCA o atrag pe acest pamint

    iar cei care se joaca cu focul de foc vor pieri
    Adevarul Cel Curat , ORTHODOXIA este sabia cu doua taisuri
    de nu ar fi fost spus si aratat Adevarul Cel curat intru HRISTOS este ORTHODOX poate ca erau indreptatite toate tagaduirile si scuzele
    dar …cand totul a fost spus si Aratat prin viu grai prin cuvant scris nu poate exista tagaduire ca n-ati stiut
    Lupta pentru HRISTOS este ORTHODOX nu este zadar
    fiecare isi va lua Plata asa dupa cum a facut pe acest pamint slujire la Lumina Cea SFANTA si Adevarata intru HRISTOS este ORTHODOX sau slujire la intuneric
    nu va amagiti usor si lesne ca stiti despre ziua de maine
    dar a cui este ziua de maine ?
    este a lui DUMNEZEU nu a noastra
    amin.

    Apreciat de 1 persoană

  6. AndreiC said, on ianuarie 29, 2015 at 12:00 pm

    Doamne ajuta. Am vazut frate Saccsiv, ca acum mult timp ai facut un articol cu privire la disparitia blogului Marturisim.ro. Nu au fost amenintari asupra mea ci doar ca nu am mai putut tine blogul nici financiar si nici cu timp pentru informatii. Stii foarte bine ca timp iti ocupa un blog, cat discernamant trebuie sa ai la postarea articolelor si alte detalii. Imi era foarte greu, nu mai aveam timp nici sa ma rog, eram setat pe un search continuu, ceea ce imi afecta starea duhovniceasca. Am hotarat sa deschid din nou dupa un an si ceva siteul, doar cu conditia sa fiu ajutat si de sotie, ceea ce se si intampla. Mai nou si mama a intrat pe fir pe partea de sanatate, care o vad ca unica alternativa viabila in cazul refuzului actelor cu cip. Atitudinea va ramane aceeasi, anti-ecumenista. Am trecut printr-o perioada foarte dificila si inca trec, sunt fara servici de un an de zile, dar Dumnezeu nu m-a lasat si razbim. Am facut un buton pe site, denumit ”Scrie un articol” , unde oricine poate scrie un articol in duh ortodox despre o anumita stire, vreun tratament ajutator, un sfat duhovnicesc etc etc.pentru a ma putea ocupa de grafica din care imi mai scot o paine. Imi cer iertare de la cei care urmareau siteul si nu au fost anuntati de inchiderea lui. Asadar va astept din nou pe http://www.marturisim.ro . Sa incercam sa ne folosim toti si de saccsiv si de marturisim si de apologeticum si alte bloguri cu atitudine. Doamne ajuta.

    Apreciază

    • vladx said, on ianuarie 29, 2015 at 1:05 pm

      Bine ai revenit frate. Pe plan profesional, am fost si eu in aceeasi situatie, dar am reusit cu ajutorul acatistului Sf. Nicolae.

      Foarte buna ideea cu articolele din domeniul sanatatii, o sa le preiau daca nu te superi si pe pagina facebook.
      Doamne ajuta

      Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 29, 2015 at 2:11 pm

      Doamne ajută. Andrei, mergi neapărat la Sfantul Antonie de 10 ori. De 9 ori pt acatiste de rugăciune și a zecea oară pentru mulțumire. Cred că știi deja – trebuie să ai răbdare. După a zecea vizită, i-am spus Lui Dumnezeu: „Doamne, acum mă las în voia Ta. Eu am stat 2 ani fără loc de muncă și Sfântul Antonie m-a ajutat imediat. La aproximativ 6 luni după aceste zile de vizite, am găsit de lucru, am scăpat de infecțiile ce le aveam la dantură și mi-a vindecat aproape complet ambele picioare. În ziua în care trebuia să primesc rezultatul angajării, am „văzut” cum s-au adunat toți Sfinții la discuții. La un moment dat am ”auzit” chiar întrebarea: „Ce facem cu ea? Hai să o rezolvăm odată!”. Să mergi și la Maslu. Chiar și atunci când nu te simți pregătit. Te va ajuta mult. Doamne ajută.

      Apreciază

  7. crestinul orthodox said, on ianuarie 29, 2015 at 12:03 pm

    de ar fi poporul acesta unit si ar cere intr-un Glas , Cinstirea SFINTILOR si Martirilor din temitile comuniste , Canonizarea acestora , izgonirea tovarasilor securisti si masoni imbracati haina de pindar si sutana de la carma BISERICII ORTHODOXE Romane care este si BISERICA ORTHODOXA STRABUNA a Neamului SFANT izgonirea celor care duc turma la pierzare mintind impotriva Sfintei Evanghelii si a Sfantului Ioan Evanghelistul…
    alta ar fi fata Romaniei si nu s-ar mai cere chemarea la Judecata Dreapta a acestui pamint …

    Apreciază

  8. cosminmatiu said, on ianuarie 29, 2015 at 12:34 pm

    Se poate la fel cum aceasta tanara a scos bani grei de pe stat, daca moare careva pentru ca i-a fost refuzata asistenta medicala statul trebuie dar in instanta si cerute zeci de milioane de euro despagubiri si cu banii astia facut un fond de ajutorare a celor fara carduri.

    Apreciază

  9. anonim said, on ianuarie 29, 2015 at 12:50 pm

    nu va fie frica..nu luati nici un card,cu ajutorul Bunului Dumnezeu..

    nenea asta de la ss pardon cnas..vrea sa bage frica in voi ca sa va duceti glont sa luati card,,,a vazut dracu ca exista opozitie si apasa pedala de acceleratie.. ..iar ca sa scapati de frica rostiti neincetat rugaciunea DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL/PACATOASA,,,

    Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 29, 2015 at 2:17 pm

      Anonime, să ne aduci aminte cât poți de des de această rugăciune, căci în vremuri grele, greu este și să îți aduci aminte să te rogi. Rugați-vă fraților și pentru cei din jurul vostru. Că tare s-au mai îndrăcit unii.

      Apreciază

  10. dante said, on ianuarie 29, 2015 at 1:11 pm

    Aceste doua intrebari sint armele cele mai redutabile impotriva cardului de sanatate, pentru ca in acele situatii sistemul este sah-mat. De aia o tot lalaie si se tot modifica termenii de punere in functiune a cardurilor, pentru ca nu gasesc solultii favorabile lor, in asa fel incit cetateanullui sa i se poata inchide gura si dreptul la libera constinta.
    Ce va face sistemul in cazul unui cetatean care a refuzat plasticul, nu-i va mai opri cotizatia CAS? Pai asta ar fi poarta de evadare a sute de mii de romani care ar dori din diverse motive, nu neaparat religioase, sa iasa din sistem, si sa-si gestioneze singuri banii pt sanatate.
    Pe de alta parte, statul se va confrunta cu o gramada de dosare din parte celor carora li se opresc banii…dar nu pot beneficia de servicii de sanatate.
    Oricum e timpul sa luam legatura si cu avocati pentru o analiza favorabila cit mai corecta din punct de vedere juridic.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • anonim said, on ianuarie 29, 2015 at 2:14 pm

      e timpul sa mergem la slujbe la SFANTUL MASLU.(nu la ecumenisti bineinteles)sau unde”s popi cu biometric in buzunar.pt ca sistemul asta este satanicesc deja..este fiara …si ea fiara sileste…stiti..

      Apreciază

  11. Stefan said, on ianuarie 29, 2015 at 2:13 pm

    Legea o sa fie îngăduitoare cu respectivii ‘ medici’, va închide ochii, iar cu situația -respectiv crima, nu se va mediatiza ci liniște completa. Astfel, doua lucruri se vor executa simultan, promovează/incurajeaza crima de acel tip în rândul ‘ medicilor’ și descurajează/deznadajduieste simțământul de lupta, mentalul, creștinilor ce refuza biometricele, vaccinele, etc.

    Apreciază

  12. Iones said, on ianuarie 29, 2015 at 3:12 pm

    Stire de astazi 29 ianuarie 2015

    Guvernul a decis: cardul de sănătate va fi obligatoriu din 1 mai, dar NU şi pentru cei care îl refuză din motive religioase ori de conştiinţă
    http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-35/guvernul-a-decis-cardul-de-sanatate-va-fi-obligatoriu-din-1-mai-dar-nu-si-pentru-cei-care-il-refuza-din-motive-religioase-ori-de-constiinta–118862.html

    Apreciază

  13. Ion said, on ianuarie 29, 2015 at 5:07 pm

    Logic asa ar fi, daca esti asigurat si ti se refuza asistenta medicala, statul este vinovat si medicul e bun de a raspunde, civil sau penal. Sau si si. Insa ei se pot apara cu articolul din lege care spune ca dovada calitatii de asigurat se face cu cardul. Ei pot spune: „pacientul nu a facut dovada ca este asigurat, conform legii, neprezentand cardul. Nefiind asigurat nu eram obligat sa il tratez.”
    Cred ca un jurist bun ar putea raspunde la aceasta intrebare.
    Problema, abuzul, cred ca este in lege: de ce sa faci dovada ca esti asigurat numai cu cardul ? Dar daca l-ai pierdut, ti s-a furat ? Trebuie sa existe o alternativa, asa cum daca nu ai buletin poti primi de la politie un act provizoriu cu care te legitimezi.

    Apreciază

  14. Ion said, on ianuarie 29, 2015 at 5:11 pm

    Exista si vindecari minunate, dar acestea sunt cazuri exceptionale. Sf Porfirie a spus ca si doctorii si medicamentele sunt lasate de Dumnezeu. Trebuie sa ne tratam in sistemul medical cerand ajutorul lui Dumnenzeu si minuni dar nu stand si nefacand nimic si asteptand minunea in loc sa luam medicamentul respectiv.

    Apreciază

  15. doar ortodoxia said, on ianuarie 29, 2015 at 6:32 pm

    Raspunsul primit de la CNAS -prin emaill- la solicitarea mea de a mi se oferi o alternativa la cardul national de sanatate :

    ” Stimate Dle./ Dna.

    Referitor la petiţia dvs. adresată Ministerului Sănătăţii şi retransmisă CNAS, înregistrată la instituţia noastră în data de 19 ianuarie 2015, vă comunicăm următoarele:

    Potrivit dispoziţiilor de la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    „Documentele prin care se atestă calitatea de asigurat sunt, după caz, adeverinţa de asigurat eliberată prin grija casei de asigurări la care este înscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate a instrumentului electronic pus la dispoziţie de CNAS. După implementarea dispoziţiilor din cuprinsul titlului IX, aceste documente justificative se înlocuiesc cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. Data de la care urmează a se utiliza cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se stabileşte prin hotărâre a Guvernului”.

    Capitolul 3 (Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate) din Titlul IX anterior menţionat cuprinde, între altele, următoarele prevederi:

    ART. 330

    (2) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat pentru furnizarea unor servicii medicale, iar realizarea şi implementarea acestuia este un proiect de utilitate publică de interes naţional.

    ART. 331

    (6) Accesul personalului medical la informaţiile înregistrate pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va fi stabilit prin Norme metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate prevăzut în titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

    ART. 333

    (3) Prelucrarea datelor cu caracter personal cuprinse în cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se face în condiţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, iar prin normele metodologice menţionate la art. 331 alin. (6) va fi stabilită modalitatea de exercitare de către persoana asigurată a dreptului de acces la datele cu caracter personal legate de starea de sănătate.

    ART. 335

    (1) Furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, precum şi titularii cardului naţional de asigurări sociale de sănătate au obligaţia de a solicita şi, respectiv, de a prezenta acest document, la data acordării asistenţei medicale, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestui contract.

    ART. 336

    (1) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta de peste 18 ani (…).

    (3) Persoanele asigurate prevăzute la alin. (1) au obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în vederea acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate conduce la acordarea acestor servicii numai contra cost, cu excepţia serviciilor prevăzute la art. 220.”

    Întrucât solicitarea implică modificarea unor acte legislative şi normative, vă informăm că, potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, un act normativ poate fi modificat, completat sau, după caz, abrogat de către autoritatea emitentă.

    CNAS este instituţia care administrează şi gestionează sistemul asigurărilor sociale de sănătate în vederea aplicării politicilor şi programului Guvernului în domeniul sanitar, neavând drept de iniţiativă legislativă.

    În aceeaşi ordine de idei, vă asigurăm de întreaga disponibilitate a instituţiei noastre în a utiliza toate pârghiile legale în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ şi normativ aferent sistemului de asigurări sociale de sănătate din România.

    Serviciul Relatii cu Asiguratii, Presa si Purtator de Cuvant”

    Apreciază

    • Ion said, on ianuarie 29, 2015 at 9:09 pm

      cu alte cuvinte, ciuciu alternativa, ei implementeaza ceea ce a hotarat parlamnentul, guvernul.

      Apreciază

    • cca70 said, on ianuarie 29, 2015 at 9:57 pm

      stiam ca vei primi un raspuns stufos .de tot rah….ul….

      ca asa stiu ei sa raspunda( am experienta in domeniul asta ..stiu ce le poate pielea)…va mai spun inca odata…
      ignorati tot ce va ofera ei…nu le mai screiti petitii ca tot ce stiu ei ca au de facut aia vor face…nu veti primi nimica de la ei…
      totul e sa nu cedati nici un pas din drumul vostru in lupta anticip si sa nu acceptati nimica

      Apreciază

    • radu iacoboaie said, on ianuarie 29, 2015 at 11:46 pm

      Lipsește un articol foarte important despre cardurile de sănătate: 332…

      Apreciază

    • discerne said, on iulie 13, 2015 at 9:39 am

      la data la care ai inaintat aceasta cerere si ai primit acest raspuns, inca nu exista modificarea legislatiei. Prevederea cu privire la constiinta functioneaza abia de la 1 mai 2015. Incearca acum, facand referire la actualizarea HG 900/2012.

      Apreciază

  16. marian said, on ianuarie 29, 2015 at 7:12 pm

    Gorbaciov, azi, cica: razboiul rece cu sua se poate transforma in confruntare militara…
    Tot azi, Putin despre armata ucrainei, cum ca e o… LEGIUNE a nato….
    Tot azi syriza cocheteaza cu iesirea Greciei din nato si cu… OFENSAREA publica israelului, sau, ma rog…
    Tot azi, lupte grele cu tancuri rusesti in ucraina.
    Jidoafca de nuland victoria cerea azi ca nato sa se implice MILITAR CONTRA RUSIEI!…
    Ea e un rahat de adjunct insa lanseaza soparla asteptata prin tactica introducerii graduale a informatiei, prin neuro linguistic programming. Mai intai urla presa, apoi catzeii, dulai mari zic „nu” ca in final, sa iasa DA RAZBOIULUI!
    Doamne!!!…

    Apreciază

    • Ion said, on ianuarie 29, 2015 at 9:13 pm

      Da, am citit si eu ce a zis Gorbaciov, are dreptate, a zis „oare americanii au innebunit ? nu se vorbeste decat despre sanctiuni si iar sanctiuni impotriva Rusiei”.
      Fratilor, nu am trait in 1914 si nici in 1939, asa ca nu stiu daca atunci s-a dorit razboiul,poate ca da, am citit si eu unele lucruri dar nu am aprofundat chiar asa subiectul. Dar acum, mie mi se pare limpede ca SE DORESTE UN RAZBOI MONDIAL, adica intre rusi si americani, care va deveni mondial. Cum spun profetiile, pentru distrugere. Probabil numai asa se poate trece la noua ordine mondiala, in urma unui razboi devastator.

      Apreciază

      • marian said, on ianuarie 29, 2015 at 10:19 pm

        Ieri, medvedev, premierul Rusiei ameninta vestul la modul: consecinte FARA LIMITE(!!!) vor rezulta daca marii smecheri din satanicul vest vor DECUPLA RUSIA DE LA SWIFT.
        Swiftul, e un sistem MONDIAL de tranzactii financiare interbancare, fara de care, Rusia nu si-ar mai putea derula platile…

        Apreciază

      • marian said, on ianuarie 29, 2015 at 10:52 pm

        In engleza, era scris pe un transportor ucrainean capturat in enclava Debaltsevo:
        Am sa iti distrug visul, apoi mintea si sufletul, iar in final, iti voi lua viata.
        Tipic satanic!
        Fa-i Doamne sa piara ca fumul!

        Apreciază

  17. Alin said, on ianuarie 29, 2015 at 10:40 pm

    E mai bine ca nu exista alternativa.
    Altfel multi ar fi fost prostiti, usor, usor.

    Apreciază

  18. doar ortodoxia said, on ianuarie 29, 2015 at 11:09 pm

    Fratilor sunt mincinosi toti- de la un capat la altul…Tot circul asta cu arestarile si nevoia ” subita” de a face dreptate si a arata ca” justitia functioneaza mai bine ca niciodata” nu este decat un teatru ieftin,banal cu care se incearca inducerea in eroare si distragerea atentiei de la alte fapte mult mai grave…cum ar fi implementarea dictaturii biometrice si in final lepadarea de Hristos.Acest sistem este unul prefacut,ipocrit care vorbeste si se misca in ascuns- mascandu- si cu dibacie actiunile de prindere a viitoarelor prazi…Este vremea marturisirii…nu pe soptite,nu pe la colturi…este vremea muceniciei! Curaj fratilor!Sfinte Parinte Iustin roaga-te pentru noi pacatosii sa se mantuiasca sufletele noastre!

    Apreciat de 1 persoană

  19. papadiu said, on ianuarie 30, 2015 at 7:32 am

    Doamne ajuta !
    s-au incurcat in minciuni si in subterfugii incat nu mai stiu cum sa o scoata.

    „Conform Hotărârii de Guvern care conţine Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate, care a fost aprobată astăzi, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015.
    Biroul de presă”
    DEX – a valida – A confirma, a recunoaște valabilitatea, puterea juridică a unui act de procedură, a unui mandat electiv etc.

    nu inteleg ce este asta cu validarea serviciilor medicale, poate o sa ne explice cineva

    Apreciază

    • Ecaterina said, on octombrie 29, 2015 at 2:44 pm

      E simplu, Papadiu. Medicul trebuie să introducă cardul în mașinărie ca să ceară de la sataniști acceptul (validarea) pentru a-ți putea face serviciul medical solicitat. Neprimirea acordului prin mașinărie, este egal cu invalidarea serviciului. Este practic o cerere online. Astfel vor știi unde ești în acel moment, ce boli ai, ce servicii medicale soliciți, când pot da cu mașina peste tine – ca să îți ia organele sau sângele …, dacă ai fost sau nu vaccinat, dacă mai trăiești (că poate vrea unul să îți ia identitatea și pe tine să te facă dispărut), etc.

      Sfatul meu pentru toți creștinii este să își găsească medici de încredere (de foarte mare încredere și verificat bine) măcar pentru medicina internă și dantură. Căci vom avea nevoie. Strângeți rândurile între voi. Să știți unii de alții și mai ales, când unul este bolnav și are nevoie de asistență de tip infirmerie dați imediat alarma.
      Dumnezeu să ne ajute!

      Apreciază

  20. oarecare said, on ianuarie 30, 2015 at 11:00 pm

    Pentru ora de religie trebuie facuta cerere daca dorim sa participe copii la ea, pentru ca e neconstitutional sa ii bagam pe toti in aceeasi oala desi majoritatea sunt ortodocsi, nu putem leza o minoritate.

    Pentru cartela de sanatate e constitutional sa fim bagati cu totii in aceeasi oala, putem leza o „minoritate”.

    Sa ne gandim la asta.

    Se pare ca licuriciului ii place sa masoare cu 2 masuri.

    Acum inchipuiti-va ce presiuni se fac la Curtea Constitutionala pentru a da doua hotarari atat de una contra alteia desi similare in esenta. Nu as vrea sa fiu in pielea lor.

    Apreciază

  21. oarecare said, on ianuarie 30, 2015 at 11:46 pm

    offtopic

    https://ro-ro.facebook.com/klausiohannis/photos/a.632202593533662.1073741828.632184113535510/774474709306449/?type=1
    Am citit in diagonala 206 comentarii si maxim 4 comentarii sunt de acord cu participarea Presedintelui la Sfanta Liturghie, restul de 202 sunt anti BOR, protaxare etc …mai suntem ortodocsi??? sau doar votantii dansului si folositorii de Facebook sunt setati astfel… astia nu au auzit de domnitorii nostri ca asa e firesc sa mearga conducatorul tarii la Biserica…. sau ce se urmareste de fapt prin aceste participari…. cine pe cine….si de ce? O fi de bine, o fi de mai putin bine?

    Apreciază

  22. […] Cum se vor apara legal medicii care ii vor lasa pe pacienti sa moara pentru ca nu au cardul de sana… […]

    Apreciază

  23. Adrian said, on februarie 3, 2015 at 1:34 am

    Ce se ascunde in spatele cardurilor de sanatate cu CIP – film document:

    http://dreptate.org.ro/anti-rfid/91-cui-folosete-cardul-de-sntate-video.html

    Apreciază

  24. […] Cum se vor apara legal medicii care ii vor lasa pe pacienti sa moara pentru ca nu au cardul de sana… […]

    Apreciază

  25. Gavrila Denisa said, on octombrie 27, 2015 at 11:57 pm

    ca medic ai sentimentul ca esti ca ursul legat de lant si pus sa joace… in principiu cine are coloana trateaza in continuare cum stie pacientii si cand vine controlul peste tine..caci va veni si vremea asta, ne da amenda , ne da afara, vede ce ne mai face…si facem si puscarie asteptand sa vina cineva(chiar si Putin) sa ne salveze de imbecilii astia cu carduri…in afara situatiilor cand gresim din vina noastra, de data asta ni s-au intins o perfida si otravita capcana cu aceste carduri. Tuturor,medici si pacienti

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.