SACCSIV – blog ortodox

Cuviosul PAISIE AGHIORITUL a fost CANONIZAT

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 14, 2015

Sf.-Cuv.-Paisie-Aghioritul-371x1024

   Iata ce putem citi la Patriarhia ecumenică recunoaște ce se știa de mult: Cuv. Paisie Aghioritul este sfânt. Icoană nouă cu sfântul: 

Patriarhia Ecumenică s-a întrunit în ședința de Sinod în data de 13 ian. 2015, sub președinția patriarhului Bartolomeu și a aprobat în unanimitate trecerea în rândul Sfinților Bisericii Ortodoxe pe monahul Paisie Aghioritul.

Ceea ce era evident de mai mulți ani este astăzi recunoscut și de către biserica instituțională. Acum, și scepticii se pot ruga Sf. Paisie Aghioritul. E bine să învățăm din acest eveniment, că sfinții sunt mai cu seamă recunoscuți și iubiți de popor, care datorită evlaviei lor, izvorâtă din minunile făcute de sfânt cu ei, determină canonizarea și de către oficialitățile bisericești. Canonizarea înseamnă recunoașterea unui fapt hotărât de Dumnezeu: proslăvirea unui sfânt.

Amintim că pe 26 decembrie 2014, a doua zi de Crăciun, clopotele din Konița, Grecia anunțau plecarea la Domnul a lui Rafail Eznepidis, fratele cel mai mare al Cuviosului Paisie Aghioritul.

   Cititi va rog si:

13 ianuarie 2015: Cuviosul Paisie (Eznepidis) Aghioritul a fost trecut oficial în rândul Sfinților Cuvioși ai Bisericii de către Patriarhia Ecumenică

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mario said, on ianuarie 14, 2015 at 12:06 pm

  Sfantul Paisie are trecere mare la Domnul, am simtit bunatatea lui prin citirea cartilor care iti umplu sufletul cu bucurie duhovniceasca. Sfinte Paisie Aghioritul roaga-te la Dumnezeu si Maica Domnului pentru noi!

  Apreciază

 2. Liliana said, on ianuarie 14, 2015 at 12:22 pm

  Doamne ajuta,Parininte drag!Mult ne-ai iubit si mult ne iubesti!Si noi te iubimsi ne bucuram pentru aceasta recunoastere a sfinteniei tale! Noi am stiut dintotdeauna ca esti sfint.Cu ale tale sfinte si neincetatate rugaciuni,Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne mintuiasca si pe noi!Roaga-L pe Domnul Nostru Iisus Hristos sa ne lumineze si sa ne intareasca pe calea marturisirii dreptei credinte,ortodoxe,si sa ne pazeasca de insemnarea antihristica,in aceste vremuri de miniuna si de viclenie diabolica!

  Apreciază

 3. o oarecare said, on ianuarie 14, 2015 at 12:23 pm

  Slava Tie, Doamne, slava Tie! Mare este Dumnezeu intru sfintii Sai. Ma bucur ca Sfantul Paisie Aghioritul a fost trecut in randul sfintilor. Sa avem parte de binecuvantarea lui.

  Apreciază

 4. Irina said, on ianuarie 14, 2015 at 1:11 pm

  De data asta este sigur? Ca si anul trecut s-a lansat un zvon ca a fost canonizat si nu a fost de fapt.

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on ianuarie 14, 2015 at 1:14 pm

  Caricatura de primă pagină a ediţiei de azi a hebdomagarului este şi mai obraznică şi impertinentă, căutând să provoace din nou, cu orice preţ !
  Dovadă că ceea ce s-a întâmplat, a fost căutat cu înverşunare până când şi-au atins scopul :
  Câteva vieţi în schimbul schimonosirii criminale a milioane de vieţi prin trecerea la instaurarea statului poliţienesc unde cetăţeanul este la fel de repectat ca şi orice animal :
  Controlat, supravegheat, hrănit cu porţia şi eliminat când consideră întunecaţii ăştia de-şi zic iluminaţi, că a venit vremea. Se pare că cea de pe urmă :mrgreen:
  Dacă până acum Profetul era înfăţişat în desenele acestor descreieraţi purtând pe cap un turban ce avea forma perfectă a unui…cur, de data aceasta, imaginaţia bolnavă a acestor artişti ( în atragerea de bani 😉 ) a găsit că este mai nimerit să reproducă artistic un complet organ genital masculin, care “împodobeşte” capul Profetului . :mrgreen:
  Însoţit de rânjetele diabolice de satisfacţie ale unor inconştienţi, care nu sunt opriţi de nimeni, sau măcar atenţionaţi că ceea ce fac ei este o blasfemie, ce potrivit unor legi milenare, nu poate rămâne fără urmări din cele mai grave . Şi nu doar pentru descreieraţii ăştia, ci chiar pentru întreaga omenire !
  Un nou episod al cunoscutei metode “divide et impera!”, aplicat la scară planetară, de această dată, în care sunt asmuţite unele asupra altora, principalele religii ale Lumii, de către o mână de smintiţi ce se vor stăpâni absoluţi a ei !

  Apreciat de 1 persoană

  • Ion said, on ianuarie 14, 2015 at 3:18 pm

   Tu esti musulman, de spui ca e o blasfemie caricaturizarea lui Mahomed ?

   Apreciază

   • Radu Humor said, on ianuarie 14, 2015 at 6:06 pm

    Nu, măi I..ţic !

    Apreciază

   • blue said, on ianuarie 15, 2015 at 12:55 am

    Bre, Ioane, uite, citeşte ultimul articol al lui ctp, întâiul ( sau poate al doilea ) ateu al neamului, uite ce zice omul, şi nu cred c-o să-l întrebi şi pe el dacă-i musulman:
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/exista-si-lucruri-sfinte-13766133
    Că şi dacă înjuri de mamă sau de morţi sau de Maica Domnului pe unul în parcare care poate n-are „simţul umorului”, e posibil să te alegi cu o bâtă în moalele capului. Sigur, o să stea şi el pe urmă la puşcărie…. dar na! îşi asumă riscul. Nu toată populaţia planetei a ajuns la gradul de „rafinament cultural” al şarliştilor. Nu toţi înţeleg conceptul de „unitate prin diversitate”, adică nu toţi au dublu standard.

    Apreciază

   • blue said, on ianuarie 16, 2015 at 1:12 am

    Privire retrospectivă către 1988: „Pregătește-te pentru o monedă internațională în 2018” – Revista Economist!

    Ridicarea monedei lumii ca o pasăre Phoenix din cenusa monedelor naționale convenţionale înseamnă distrugerea monedelor convenţionale prin hiperinflație. „Phoenix” este, desigur, o metaforă ocultă. După distrugere, din cenușa vechii ordini mondiale, luciferica Nouă Ordine Mondială va crește ca o pasăre Phoenix!

    COPERTA: „Pregateste-te pentru o monedă internațională”

    Titlul articolului: Pregateste-te pentru Phoenix
    Sursa: Economist; 09/01/88, Ediţia. 306, pp 9-10
    În treizeci de ani de acum înainte, americanii, japonezii, europenii, și oameni din multe ale ţări bogate, precum şi unii din ţări relativ sărace vor plăti probabil pentru cumpărături cu aceeaşi monedă. Preţurile vor fi stabilite nu în dolari, yeni sau mărci germane ci în, să zicem, phoenix. Phoenix va fi preferată de către companii și cumpărători, deoarece va fi mult mai convenabilă decât monedele naționale de astăzi, care atunci ne vor părea a constitui demodata cauză a perturbării vieţii economice din ultimul secol XX.
    La începutul anului 1988, aceasta apare ca o predicție bizară. Propuneri pentru eventuale uniuni monetare au proliferat în urmă cu cinci și zece ani, dar au avut în vedere eșecurile din 1987. Guvernele economiilor mari au încercat să se apropie puţin câte puţin de un sistem al ratelor de schimb mai bine gestionat – o preliminară logică, s-ar părea, către o reformă monetară radicală. Pentru lipsa de cooperare în politicile lor economice de bază au stricat totul și au provocat creșterea ratelor dobânzilor care le-au adus în crahul bursier din luna octombrie. Aceste evenimente au temperat pe reformatorii cursului de schimb. Prăbușirea pieței i-a învățat că pretenția de cooperare politică poate fi mai rău decât nimic, și că până la cooperare reală sunt posibile (de exemplu, până când guvernele renunţă la o parte din suveranitatea economică) încercări suplimentare pentru a fixa valuta ce vor înainta greu.

    Noua economie mondială
    Cea mai mare schimbare în economia mondială încă de la începutul anilor 1970 este faptul că fluxurile de bani au înlocuit comerțul cu mărfuri devenind forţa care conduce ratele de schimb. Ca urmare a integrării neobosite a piețelor financiare ale lumii, diferențele dintre politicile economice naționale pot perturba rata dobânzilor (sau anticiparea ratei dobânzilor viitoare) numai puțin, dar încă reclamă transferuri mari de active financiare de la o țară la alta. Aceste transferuri inundă fluxul de venituri comerciale prin efectul lor asupra cererii și ofertei pentru diferite valute, și, prin urmare, asupra ratelor de schimb. Pe măsură ce tehnologia de telecomunicații continuă să avanseze, aceste tranzacții vor fi încă mai ieftine şi mai rapide. Cu politici economice necoordonate, valutele pot deveni doar mai volatile.
    Prin toate aceste căi, graniţele economice naţionale se dizolvă lent. Cum tendința continuă, atracţia unei uniuni monetare asupra cel puțin a principalelor țări industriale va părea irezistibilă pentru toată lumea, cu excepția comercianților de schimb valutar și de guverne. În zona Phoenix, ajustarea economică pentru schimbarea preţurilor relative s-ar petrece fără probleme și în mod automat, mai degrabă așa cum se întâmplă astăzi între diferitele regiuni din cadrul economiilor mari (un rezumat de pe paginile 74-75 explică cum.) Absența totală a riscului valutar ar stimula comerțul, investiţiile și locurile de muncă.
    Zona Phoenix va impune constrângeri severe asupra guvernelor naționale. Nu ar mai exista, de pildă, politica monetară naţională. Cursul monedei phoenix ar fi hotărât de către o nouă bancă centrală, probabil descendentă din FMI. Rata inflației mondiale – și, prin urmare, cu mici limite, fiecare rată naţională a inflaţiei, ar cădea în sarcina sa. Fiecare țară ar putea folosi impozitele și cheltuielile publice pentru a compensa scăderile temporare ale cererii, dar ar trebui să împrumute, mai degrabă decât să tipărească bani pentru a-şi finanța deficitul bugetar. Cu nicio posibilitate de suprainflaţie, guvernele și creditorii acestora ar fi obligat să analizeze planurile lor de împrumut și creditare mai atent decât o fac în prezent. Acest lucru înseamnă o mare pierdere de suveranitate economică, dar tendințele care fac din Phoenix o atât de mare atracţie vine din faptul că suveranitatea e departe, în orice caz. Chiar și într-o lume cu rate de schimb mai mult sau mai puţin variabile, guvernele individuale şi-au văzut independenţa politică controlată de lumea neprietenoasă de afară.
    Cum viitorul secol se apropie, forţele naturale care împing lumea către integrarea economică vor oferi guvernelor o gamă largă de alegeri. Ele pot merge cu curentul, sau pot construi baricade. Pregătirea drumului pentru phoenix va însemna mai puține pretinse acorduri politice şi mai multe acorduri reale. Aceasta va însemna să se permită și apoi să se promoveze activ utilizarea în sectorul privat a unei monede internaţionale alături de banii naţionali deja existenţi. Asta ar lăsa pe oameni să se hotărască, prin intermediul banilor proprii, pentru o eventuală mişcare către o uniune monetară completă. Phoenix, probabil, va începe ca fiind un amestec de monede naționale, la fel cum este dreptul special de tragere astăzi. În timp, însă, valoarea sa față de monedele naționale ar înceta să mai conteze, pentru că oamenii ar alege-o pentru comoditate și stabilitatea puterii de cumpărare.
    Alternativa – de a păstra autonomia politică – ar implica o nouă proliferare a unor controale cu adevărat draconice privind fluxurile comerciale și de capital. Această variantă oferă guvernelor un timp splendid. Ele ar putea gestiona mișcările cursului de schimb, implementa politicile monetare și fiscale fără inhibiție și aborda exploziile de inflație rezultate cu politici de preţuri şi venituri. Este o perspectivă de creștere a incapacităţii. Pregătiţi-vă pentru phoenix în jurul anului 2018 şi salutaţi aceasta când se va întâmpla.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 16, 2015 at 3:00 am

    blue

    Multumesc mult.

    Apreciază

  • nea Anderthal said, on ianuarie 15, 2015 at 9:49 am

   Daca punea-i („..”) cind ai scris numele la pedofilul ala blasfemitor era ok.

   Apreciază

 6. MarSabas said, on ianuarie 14, 2015 at 1:17 pm

  Off topic:
  Părintele Savatie Baştovoi a făcut si el o analiză asupra revistei franceze Charlie Hebdo şi a evenimentelor din Paris.

  Acesta scrie pe site-ul Chisinaulcultural.md despre caricatură că este “o invenţie a modernităţii” şi a fost folosită ca armă a sistemului, întrebându-se: “Câți oameni mai trebuie să moară pentru a apăra reputația unor caricaturi mizerabile și pornografice?”

  Iată ce scrie părintele Savatie Baștovoi!

  “Ce este o caricatură? Aș putea răspunde la această întrebare ca un copil educat de caricaturi. Nu aș greși dacă aș spune că m-am născut într-o țară-caricatură: URSS, că îmi înveleam bucățile de pîine cu unt pe care mi le luam la școală în gazeta ”Pravda” care era plină de caricaturi, că învățam într-o școală care avea un panou cu caricaturi, că îmi cumpăram înghețată și limonadă de la o alimentară pe peretele căreia era o caricatură, că citeam cărți pionierești ilustrate cu caricaturi, că uneori și oamenii îmi păreau caricaturi decupate din gazete.

  Într-un cuvînt, eram înnebunit de caricaturi. Am studiat pictura și, la rîndul meu, am desenat caricaturi.

  Caricatura este o invenție a modernității. În antichitate, cînd locul fiecăruia în societate era clar și unde ponegrirea simbolurilor și a imaginii imperiale erau pedepsite cu moartea, caricatura nu își avea locul.

  Răsfoind, de-a lungul scurtei mele vieți, reviste și cărți despre istoria omenirii, cu ce a avut ea rău și bun, am observat următorul lucru: caricaturile se înmulțesc atunci cînd cei care le fac nu pot ucide. Caricaturile apar înaintea unei revoluții, dispar în perioada măcelului și reapar pe timp de ”pace”, dar nu ca operă a partizanilor, ci ca armă a sistemului.

  Caricatura a ucis sute de milioane de oameni de la Revoluția Franceză pînă azi.

  În Rusia țaristă niște oameni au început să lipească pe ziduri caricaturi în care țarul, bancherul și preotul erau reprezentați într-o cușcă, iar oamenii de pe stradă îi priveau rîzînd. Peste cîțiva ani țarul a fost asasinat și sute de mii de preoți lichidați sau deportați în lagăre, unde majoritatea au murit în chinuri.

  Totul a început de la caricaturi, epigrame, glume, dacă vreți. După ce milioane de oameni au fost uciși și regimul socialist s-a instaurat în Rusia și țările cucerite prin crimă, a fost declarată perioada de pace, de libertate a expresiei, de justiție echitabilă. A venit vremea cînd oamenilor care desenaseră oarecînd caricaturi li s-a zis că nu mai au voie să împuște preoți, comercianți și pe urmașii familiilor aristocrate chiar așa, pe stradă. Atunci ei s-au întors iarăși la caricaturi – aceste caricaturi au umplut Uniunea Sovietică și erau expresia celei mai sincere uri de clasă, ură care a ucis sute de milioane de oameni.

  Charlie Hebdo, prin caricaturile religioase cu caracter pornografic pe care le-au răspîndit, a exprimat aceeași ură sinceră față de credințele altor oameni, care nu cred ca ei.

  Această ură contravine legilor Franței și ordinii democratice, totuși ea a fost încurajată, iar acum e aclamată de spuma națiunilor europene.

  Franța, ca și URSS, a avut orgoliul să proclame libertatea cu ghilotina și baioneta. Cînd rîurile de sînge s-au scurs în pămînt și din pămînt au crescut iarbă și flori, regimul instaurat a declarat vreme de pace și a făgăduit să apere libertatea, chiar și cea religioasă. Imperiile moderne nu au avut onestitatea imperiului antic roman în care religiile se întîmpla să fie interzise prin lege, cum a fost și cazul creștinismului, ci au făgăduit în chip mincinos libertatea de exprimare cu gîndul ascuns de a extirpa în timp orice urmă de religiozitate. În acest scop au fost folosite batalioanele de scriitori, artiști, actori, bufoni, jurnaliști, caricaturiști care umilesc, batjocuresc, murdăresc pe toți cei care cred altfel decît sistemul.

  Ceea ce nu poate face statul ”democratic” cu sabia, a încredințat să o facă celor de la Charlie Hebdo și altora ca ei, de care e plină lumea.

  Asistăm la un proces grotesc de reeducare la care sînt supuși oamenii de diferite credințe în tot spațiul Europei. Tragedia care a avut loc în aceste zile în Franța anunță eșecul reeducării de tip Pitești, cînd preoții erau torturați fizic prin bătăi cumplite, iar psihic prin impunerea să înghită fecale și să bea urină într-un ritual demonic care batjocorea Taina Sfintei Împărtășanii. Acum, cînd acest lucru nu se mai poate face în România, toți cei care urăsc pe Hristos se bucură cînd văd caricaturile murdare de la Charlie Hebdo și le venerează ca pe niște icoane.

  Din păcate, isteria a cuprins întreaga Europă. Există mărturia prin care se confirmă că cei doi frați vinovați de crima de la Charlie au fost împușcați de poliție, deși nu au opus rezistență și nu au luat ostateci. Mărturia a fost făcută de Michel Catalano, omul care a petrecut o oră în firma sa cu cei doi asasini, bînd cafea cu ei, deși presa a trîmbițat că managerul fusese luat ostatec.

  Cîți oameni mai trebuie să moară pentru a apăra reputația unor caricaturi mizerabile și pornografice? Nici autorii acestora și nici alții nu au meritat să sfîrșească astfel. Viața este un preț mult prea scump și care poate fi plătit o singură dată.

  Opriți-vă! Și dacă nu puteți desena ceva frumos, priviți-vă pur și simplu. Frumusețea chipului uman a trezit dintotdeauna admirația. Strădania de a strîmba ceea ce este frumos vine de la diavol, chiar și la cei pentru care diavolul nu există”

  Apreciat de 2 persoane

 7. anca said, on ianuarie 14, 2015 at 1:23 pm

  iSF

  Apreciază

 8. anca said, on ianuarie 14, 2015 at 1:27 pm

  Sf. Paisie, cel de la care am invatat atat de multe lucruri, roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa se mantuiasca sufletele noastre!

  Apreciază

 9. Ion said, on ianuarie 14, 2015 at 1:47 pm

  Un mare sfant, cunoscut si drag si romanilor prin cartile traduse la noi.
  Nu mai stiu daca si cuviosul Sofronie de la Essex a fost canonizat ? parca da !

  Apreciază

 10. Aurora said, on ianuarie 14, 2015 at 2:17 pm

  Sfinte cuvioase Parinte Paisie, roaga-te si pentru noi, romanii drept credinciosi !

  Apreciază

 11. ORTODOXIE said, on ianuarie 14, 2015 at 2:54 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 12. valentin said, on ianuarie 14, 2015 at 3:00 pm

  Slava Domnului! Astfel cuvintele cuviosului vor avea si mai multa intarire

  Apreciază

 13. STOP RFID said, on ianuarie 14, 2015 at 3:04 pm

  Daca e sfant inseamna ca trebuie sa ascultam de el. Sfantul Paisie Aghioritul a spus……..,,chiar si cand primesti buletinul cu cip te lepezi de Hristos”.

  Apreciază

 14. STOP RFID said, on ianuarie 14, 2015 at 3:19 pm

  O floare cu corp de femeie care infloreste odata la 20 de ani.

  Apreciază

 15. Alin said, on ianuarie 14, 2015 at 3:59 pm

  VIDEO SRI si STS vor pazi sistemul medical informatizat. Dar cine este Stapanul Inelelor sistemului medical romanesc, super-userul cu acces nelimitat in SIUI?

  de Vlad Mixich HotNews.ro
  13:22 Actualitate | Esenţial
  La mai bine de un deceniu de la inceperea proiectului de informatizare a sistemului medical romanesc, cercul se inchide in acest an. Practic, toate informatiile medicale ale poporului roman vor fi depozitate electronic. Informatiile din reteta electronica si dosarul medical electronic se varsa deja in SIUI, sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). O uriasa cantitate de date online administrata de oameni cu diferite nivele de acces si pazita de SRI si STS. Peste toti: super-userul sistemului. HotNews a discutat cu omul care detine cheile acestui tezaur informatic.

  Apreciază

 16. abc Marin said, on ianuarie 14, 2015 at 10:50 pm

  dacă nu era Cuviosul Paisie zburau românii din Sf . Munte , erau grecoteii foarte inverșunați pe noi și pe bună dreptate , s-au dus cu Sfânta Chinonită la el să n-e dea afară dar Bunul Dumnezeu le-a zădărnicit planul prin Sfântul Paisie , când ajungi la poarta chiliei îi simți prezența parcă nu ai mai pleca .

  Apreciază

 17. Ionut said, on ianuarie 15, 2015 at 10:30 am

  Vrednic este! Dupa ce am citit cartea cu parintele Paisie si marii initiati ai indiei (carte pe care am citit-o de pe net ) am avut revelatia ca Ortodoxia este credinta cea adevarata. Sfinte parinte Paisie , roaga-te lu Dumnezeu pt. noi.

  Apreciază

 18. elena said, on ianuarie 15, 2015 at 2:39 pm

  In urmatorul articol citim ca daca nu primesti cardul prin posta, cardul este trimis la medicul de familie

  ZIARUL REALITATEA DE NEAMT
  steria cardurilor
  January 15, 2015 Social

  l oamenii se calcă-n picioare pentru a-şi primi cardurile returnate la Casa de Asigurări l „Această aglomeraţie va dura, în condiţiile în care sunt peste 15.000 de carduri redistribuite în custodia noastră“, a spus juristul Radu Firăstrău, preşedintele CAS Neamţ

  Nemţenii care nu şi-au primit cardurile de sănătate au luat cu asalt Casa de Asigurări de Sănătate. Gândul că ar putea rămâne fără reţete sau servicii medicale i-a speriat pe oameni, aşa că au mers la sediul instituţiei, în număr mare, pentru a-şi ridica documentele. Ieri, la primele ore ale dimineţii, holul instituţiei era plin de oameni care aşteptau la rând cu nervii întinşi la maxim. Volumul de muncă este mare şi pentru angajaţii instituţiei, care acum sortează miile de carduri returnate la sediul instituţiei pentru că beneficiarii nu au fost de găsit la domici-liu, atunci când distribuirea a fost făcută de poştaşi. „Este foarte aglomerat şi această aglomeraţie va dura, în condiţiile în care sunt peste 15.000 de carduri returnate în custodia CAS. Vom vedea câte vor fi ridicate şi câte carduri vor rămâne. Cele rămase vor fi distribuite la medicii de fa-milie, însă pentru asta trebuie să avem un ordin oficial de la Casa Naţională“, ne-a spus juristul Radu Firăstrău, preşedintele CAS.

  „O harababură“

  Localnici din toate colţurile judeţului, mulţi din zona Romanului dar şi de pe Valea Muntelui, au dat buzna la CAS. Pe lângă aceştia, şi mulţi pietreni. „Eu nu am primit cardul pentru că temporar lucrez în Italia şi nu a fost nimeni de găsit acasă. Şi copiii sunt plecaţi, tot acolo, la lucru. Acum mă gândesc dacă îl voi găsi aici, că m-a costat şi drumul, tocmai din comuna Grinţieş. E o nebunie cu cardurile astea, dar mi-e teamă că nu mă primeşte medicul la consultaţii, nu pot primi o reţetă“, spunea Elena V. Alţii veniseră să desluşească problema cardurilor emise pe acelaşi nume. „Sunt din comuna Stăniţa. Sunt multe familii cu numele Todireanu, printre care şi eu. Poştaşul a venit la poartă cu cardul, dar nu eram nici eu sigur şi nici el al cui este cu adevărat cardul. Pentru asta am venit. A trebuit să schimb două autobuze ca să ajung aici la Casa de Sănătate. Bani daţi pe drumuri. Chiar dacă erau trecute şi iniţialele părinţilor, tot nu se ştia exact cui aparţine documentul. O harababură. Am plecat cu autobuzul de 4.00 ca să prind rând şi am ajuns aici la ora 7.00“, a spus Vasile T.

  Printre cei rămaşi fără carduri erau şi persoane care şi-au schimbat domiciliul între timp, ţinând cont că tipărirea cardurilor a debutat pe la începutul anului 2012. „M-am mutat la ţară de vreun an de zile şi am vândut apartamentul. Nu am primit niciun card, nici eu şi nici soţia. Eu cred că voi reuşi să intru în posesia lor“, spunea un alt bărbat. Nimeni nu poate şti câte carduri vor fi ridicate din cele 15.500 aflate în custodia CAS. Cele nerevendicate de titulari probabil vor ajunge la pacienţi prin intermediul medicilor de familie. Cert este că nimeni nu va rămâne fără acest do-cument. Oricum, din februarie cardul va fi folosit doar ca test, validarea cardului făcându-se odată cu prima vizită la medicul de familie. Până la această dată, nu toţi furnizorii de servicii medicale şi-au achiziţionat dispozitivele de citire a cardurilor, cu excepţia celor 254 de medici de familie care şi le-au procurat deja.

  Apreciază

 19. […] Cuviosul PAISIE AGHIORITUL a fost CANONIZAT […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: